Sreda, 16.03.2016.

02:23

Jokić 30. put dvocifren, Denver nemoćan

Srpski košarkaš Nikola Jokić po 30. put u karijeri imao je dvocifren broj poena u NBA ligi, ali je njegov Denver ponovo poražen.

Izvor: ÐN

Jokiæ 30. put dvocifren, Denver nemoæan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

dobro brani pick-a

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
(Max da se odjavi, 16. mart 2016 12:24)

Ahahaha, nije to sto mislis, nego je to rec pik napisana na engleskom sa srpskim nastavkom za padez, mada slazem se da je mogao crticom da ih razdvoji..

CarloNS

pre 8 godina

Kada evropski košarkaš od 20 godina dobije da igra 25 minuta po utakmici u svojoj ruki sezoni u NBA, onda više nije potrebno analizirati dalje.

rex

pre 8 godina

Da je Denver dobio Majami i Orlando bio bi u prilici da se dokopa plejofa ali nemože se to sa ovakvom odbranom koja dozvoljava protivnicima da šutiraju 60% iz igre (kao da je i nema), e sad uz malo više koncentracije mogli su da postignu više poena pa i da pobede, ali im trener nije baš pomogao sa rotacijama u tome, da su igrali sa dva visoka igrača veći deo meča verovatno bi dobili jer imaju sjajne ofanzivne skakače, pa uspevaju da izbore novi napad, jeste da onda loše pokrivaju spoljne pozicije ali im je bar pozitivan indeks, da im je Nurk bio spreman bila bi druga priča...

Vidim ovde često pljuju Malouna, istina je da ne pomaže ekipi u završnici sa pravim rotacijama, koji je razlog to samo on zna, verovatno tvrdoglavost i neiskustvo ALI on je veoma dobar trener a ima potencijal da bude novi Popovic ako bude učio na greškama, verovatno ni jedan drugi NBA trener ne bi izvukao više iz ovih igrača u ovom trenutku. Bio je pomoćnik u GSW pa forsira nisku postavu ali bi mu bilo pametnije da razmišlja SA Spurs i šta bi Pop uradio ako misli da maksimalno iskoristi Jokicev potencijal...

Jokić pravi neke greške u odbrani ali za većinu nije direktan krivac već ne stiže da pokrije greške saigrača. Trebao bi češće da šutira kad ima slobodnog prostora pogotovo na spoljnim pozicijama ali je razlog verovatno zato sto nema nikog pod obručem da pokriva promašaje kad on izađe spolja jer igraju često samo sa jednim visokim igračem. Mnogo bolje igra kad ima podrsku saigraca u reketu, a igraju i oni bolje. Kako god da okreneš Jokic ima pozitivan indeks u ekipi koja neće videti plejof, to ga svrstava u najboljih 20 igraca NBA po indeksima korisnosti što je fantastičan uspeh za bilo koga a kamoli 20 godišnjeg rukija...

Petar

pre 8 godina

U NBA ko postane zvezda, za njega vise kosarkaska pravila ne vaze. Mislio sam da je L.James najgori u pravljenju koraka, sve dok nisam gledao K.Lenarda. E to je vec strasno, sta mu se dozvoljava.

mrsi ga nesto Meloun u zadnje vreme

pre 8 godina

Jedna pomalo cudna stvar od sinoc, Jokic je odlicno zapoceo mec, 3 pogotka od cega jedna trojka, zatim sjajno, a la Vlade Divac, dodavanje do Farida, tacno se videlo kolko je razigran i inspirisan, reko dace min. 20p, a onda ga Meloun posle samo 6 min izvodi iz igre (Lovernj ga menja), cak je i Jokic delovao iznenadjeno, a vratio ga je tek pred kraj druge cetvrtine, inace problema s licnim greskama nije imao. Koja logika stoji iza toga da tako prekines svog igraca u naletu nije mi bas najjasnije ali sigurno nije fer to uciniti jednom rukiju zeljnom dokazivanja..

A vi??!

pre 8 godina

Jokiceva najveca prednost je njegov pozitivan impakt na saigrace (po tome najvise podsjeca na Divca), tj. izuzetan pregled igre i pravovremeni pasovi kojim pumpa samopouzdanje ovih drugih (otud npr. i ovo podizanje forme Farida). Nema sumnje da ce se igra Denvera narednih godina vrtiti oko njega i bili bi blesavi ako bi ga eventualno trejdovali. S druge strane Nurkic je mnogo vise samoziv i jos mora da poslaze neke stvari u glavi. Ako bude sklon tome da uci od Jokica i ne bude ga gledao ubuduce kao konkurenta, mogli bi Nagetsi uz par pametnih trejdova daleko, daleeekoo... Hronicno im nedostaje jedan iskusan, zreo plej, ne sumnjam jos da ga nece dovesti iz Evrope.. Navijam za Tea! :DD

Иван

pre 8 godina

Мој утисак још од оне утакмице са 0 Јокићевих поена је да је Денвер бацио ову сезону што се тиче јурења плеј-офа и сада управа гледа шта би могла да ради са саставом. Имају бар једну петицу вишка, при чему је Јокић мање-више сигуран. Момак је показао да много шта зна, али Денверу ће у овом тренутку више значити да виде шта он све може да игра, а шта не може, него да забија 30 поена по утакмици. Другим речима, видели су да уме нешто што ни Ловерњ ни Нуркић не умеју, али сад желе да испитају и шта он уме од оног што они знају. Па кога буде боље глумио, тај ће испасти из Денверовог ростера. Наравно, Никола не сме да се уљуљка, ситуација зачас може да се преокрене у туђу корист, но овај део сезоне екипама ван плеј-офа служи баш за те детаље: да виде кога да задрже, какав профил играча да драфтују итд.

Синоћни меч: Фурније је класичан сељак. Кренула га трица, забио 30 поена, па се окуражио да изиграва фацу над рукијем из неке Србије, Сиберије... Што није то радио некој домаћој звезди. Смит, а и цела екипа Орланда, погађала је све што је бацила малтене до последње четвртине. Хезоња игра као у Барселони: види се да није пацер, али се види и да не зна шта ће са оним што има од кошаркашких елемената.

Max da se odjavi

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
Drugo, mene ovde niko ne placa da branim ikoga, ali moram reci da i Sakil je za celu karijeru sutirao slobodna 50%(i to se jos popravio pred kraj iste) ali se tumaci kao najbolji centar ikada (moguce diskutabilno, ali je tako). Dvajt Hauard je cekao preko decenije i nije docekao da ga Kevin Mekhejl u Hjustonu nauci da igra ledjima kao centar i jos nesto sem alejup zakucavanja, a i mimo toga svi ga svrstaju u top 3 centra lige?!
Neka kratka poenta ove price je da nema igraca bez mane, a ovde neki od vas diskutuju kao da je Nikola u ranim 30-tim godinama. Sa druge strane branite Bobana navijacki, iako je njegov prostor za drasticniji napredak puno suzeniji, uz to da ne navodimo fundamente ocito preskocene kod njega u zacetku kosarkaskog razvoja. Jokic igra odbranu na vrhunski nacin (postavljanja, otezavanja suteva, citanje blokova u reketu, preuzimanja) uzimajuci u obzir neke njegove realne limite.
Ono sto on ima, mnogi od tih koje vi dozivljavate kao bolje igrace ... bi rado zeleli da trampe za svoju fizicku superiornost, koja nece i ne moze biti trajna, a svakako ni nedostizna.
Kad kazem " Vi" ne persiram ... odnosi se na malicioznu grupu, koja je od kosarke videla, kosarkaske huligane i navijanje.

8

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Mozda sam bio subjektivan u pisanju komentara i nisam zalazio duboko u ocenu igraca pa nahvalih Jokica, ali Jokiceva odbrana NIJE 'realno' losa. Pre bih rekao da je dobra, solidna, sa naravno dosta mesta da napreduje. Da li Jokic ima slabosti u igri, pa ima naravno. Ima ih svaki igrac. Ali kako naci slabosti rukiju, koji daje 10 ppg, 6.4 rbg i 2,2 apg. Procenti odlicni.

Ne mora Jokic da ima 5 blokada kao Whiteside (pa da igra 30+ min popravio bi i tu stat kategoriju).
Da se presporo krece?! Heh...pa covece on je 5-ca... Koji to centar nece ispasti lako kada ostane na beka koji ima odlican dribling? Jokic za centra odlicno brani pik i kada ostane i beka odlicno ga 'usmerava' i odradjuje svoj posao onako skolski.

Sto se tice kondicije i snage napredovao je letos, to se vidi po njegovom 'trcanju'. Prvi je u odbrani, prvi u napadu. Koliko puta je samo preveo loptu u tranziciji i asistirao na drugom kraju. Za njegovu poziciju extra kvalitet.

Sto se tice faulova tacno je da brzo udje u problem sa faulovima...ali to je zbog toga sto se nije jos navikao na sistem sudjenja (prva sezona), i realno svaku utakmicu bude neki sviran neki faul na njegovu stetu - pa nece sudija da svira rukiju iz Evrope tek tako. Autoritet kod sudija se gradi godinama.

'... da nije kosarka samo poeni... ' je jako losa recenica da se napise o igri Nikole Jokica. Pa da si to rekao za bilo kog igraca pa ajde...ali Jokic je igrac koji ne gleda samo kos i sebe vec sta je najbolje za ekipu. Npr. sinoc je imao priliku da sutira jedno 5 puta, ali on je ispostovao saigrace ili nacrtanu akciju. Odatle i ove asistencije koje ima. Cesto ostane sam na trojci (uvek se iznenadim da ne sutira) ali ne sili vec igra akcije.

Koliko je njegov igrac dao poena sinoc? Da ja tebe pitam koliko je dao Porzingis strasni kad ga je Jokic cuvao? A ranije spomenuti Whiteside? Brook Lopez?....
Sada sto je sinoc Smith odigrao utakmicu karijere i sve mu ulazilo nije Jokiceva greska. Smita i Gordona su cuvali i Farid i Lovernj, ne samo Jokic.

Ne zelim da do nebesa hvalim Jokica. Da momak ima mana u odbrani, ima ih, ali pratim utakmice i jasno vidim da Jokic neverovatno dobar. Sa njegovim radom i stavom prema igri uspeh je zagarantovan.

Pozdrav

ĶošarkaSplit

pre 8 godina

Bez obzira što je Faried digao formu od All-Stara, svejedno je moguće da ode na kraju sezone. Ne znam sad pojedinosti oko ugovora, ili kao slobodan ili u nekoj razmjeni. Za Denver je kao budućnost Jokić daleko već kapacitet od njega. Faried je za mene samo napadački solidan, ne sjajan, jednostavno nije raznovrstan, obrambeno skoro ne postoji. Jokić, puno raznovrsniji napadač, iznadprosječno dobar tricaš za svoju poziciju, zna asistirati, ima tu izuzetan osjećaj, pogotovo da asistira 's lakta', igra leđima, horuk i plus veliki prostor za napredak. Obrambeno, tek je prva sezona, uz malo više truda može biti u svakom slučaju bolji od Farieda. Sve u svemu, izuzetna rookie sezona, iznenadio je sve realno, ovo vjerojatno ni on sam nije očekivao. Momak zgrabio svaku priliku koja mu se ukazala, i sjajno je koristio. Nadam se da će ga ozljede zaobići u karijeri i mogao bi biti solidan double-double visoki igrač u NBA, što je za veliki respect svakako.

Davidoff

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....

Voodoo

pre 8 godina

Poslednjih 5 utakmica Jokic je svaku imao po 4 asistencije, sto je za centra fantasticno, u 4 od tih 5 bio je dvocifren, u petoj nije imao nijedan poen, ali nije ni sutnuo nijednom, zaradio je 4 faula rano i trener ga nije vracao u igru na kraju, medjutim opet je bio blizu 10 skoka i imao 4 asistencije i u toj utakmici. Ovo kazem jer sam odusevljen njegovom mogucnoscu da razigra, to je jos jedan veliki plus za njega i potencijalno bitan deo igra na kome treba jos da radi. Glavna zamerka je malo slabija odbrana i ponekad ne bas najbolja kretnja. Medjutim mislim da to dolazi zbog kondicije, on retko npr odigra preko 30 min, samo u par utakmica nakon all star-a, razlog je njegova snaga i kondicija koje su malo slabije od standardnih Nba centara, ali ne zato sto ne radi vec zato sto je dosta mlad, 20 godina. Kod centra je malo drugacije nego kod bekova, potrebno im je vise snage za kretnju i igru. Sa ovim iskustvom, nadam se i iskustvom u reprezentaciji, koje bi mu puno znacilo, raditi sa nasim trenerima opet i igrati olimpijske igre, mislim da ce sledece sezone, a i narednij ti neki nedostaci sticanjem vece snage i kondicije da nestanu, jer kliker za kosarku ima veliki samo jos uvek telo ne moze da isprati sve, zato i slabija kretnja i odbrana i nesto manja minutaza od standardne za startera. Mada i tu minutazu koristi odlicno. Steta za Bjelicu i njegovu povredu, jeste da se nije nametnuo u velikom stilu u Minesoti, ali opet rad u Nba i tih 10-15 min bi mu znacili puno, on ima puno kvaliteta, siguran sam da nije doslo do povrede da bi postepeno dobijao vecu ulogu.

Max KK Vant

pre 8 godina

U telu 21 u glavi 41 godina. Kakva reakcija posle gurkanja zalizanog ... :-)
Cak i da daje 2 poena po utakmici i igra 30 minuta, impresionira lakoca, to je utisak svih koji gledaju izolovanu samo igru Jokica.
Samo zdravlja druze!

https://www.youtube.com/watch?v=oA8WRJs-VDU

petarczv

pre 8 godina

Stvarno ocajna igra u odbrani protiv smesnog smitha...mora jokic zestoko da poradi na odbrani sinoc sam gledao utakmicu smith i gordon prolazili pored njega kao da ne postoji...

8

pre 8 godina

Ove sezone sam pogledao 20+ utakmica Denvera.

1. Jokic
Mnogo je receno o njegovoh igri. Jokic odnican jos jednom. Ono sto bih dodao je da je jako smiren, fokusiran. Uziva u igri. Trci odlicno! Nije ga izbacio iz takta Furnije koji ga je odgurnuo nocas i nesto mu se unosi u lice. Iskulira ga Jokara lagalo...a Furnije popio tehnicku.
Jokic jos ne dobija previse prostora, sinoc su za njega napravljene DVE akcije?! Tako je i tokom cele sezone. Da je Jokic amerikanac i da je dosao iz koledz kosarke o njemu bi se brujalo non-stop. I Melone bi mu dao vise da sutira. Jokic ima 37,7% za 3 i sinoc sutira jednom. Ali docice to na svoje...rad se uvek isplati, a talenat ispliva.

2. Denver
Simpaticna ekipa sada ovim ne amerima (6 igraca). Mlada ekipa. Solidan mlad trener Melone (3 sezona u Nba) koji ima potencijal da bude legenda lige ali mora jos da uci i stasava. Vidilo se to ove sezone nekoliko puta kada je Denver gubio u poslednjim minutima. Uostalom i sinoc...

Steta za Denver da nije izvukao na misice pobedu nocas, kao i dan ranije protiv Heat-a. Ono sto im je falilo u te dve utakmice jeste iskustvo kojeg nemaju. Zato im treba neki iskusniji plajmejker, imam osecaj da bi im legao neki Spanac/Latinoamerikanac...tipa Calderon. Cisto da smiri igru u odredjenim trenucima i ne juri ma kos...kao D.J. Augustine nocas, mada je imao finu rolu u trecoj cetvr.

Ovo je dugorocan projekat i ne sumnjam da ce se Denver naci kroz koju godinu u borbi za titulu (ako nista konferencije) koliko to cudno zvucalo. Sledece godine play off je siguran.

Sada je vec svima jasno da igra treba da se zasniva na Galinariju(27g), Jokicu (21) i Mudijeu(20). Harris (22g) je mlad i napredovace. Ne bih volio da trejduju Farida (odlicno igra od All stara pa na vamo). Nurkic je dobar(doneo pobedu protiv Wizards-a) ali realno jedino moze da bude zamena Jokicu i deli minutazu sa Lovernjom (sporiji su, slabiji sut, nemaju 3pt sut, slabije asistiraju...ma nema sta tu da se prica). Dobar je i Tupane koji je dobio ugovor na 10 dana - mislim da ostaje sigurno - mislim zasluzio je igrom.

Galinari je povredjen vec nekoliko utakmica i u pocetku se nije osetilo njegovo odsustvo, naprotiv, otvorio se prostor za Farida, Mudiay (Mudije) i ostale igrace. Zaredjali su 5 pobeda bez njega!

Ali zato u zadnje 2 utakmice iz je falio Galo i sa njim sam siguran da bi Denver pobedio. Koliko fali Galinari videlo se danas kada je Mudije 'zakazao' - prve poene je postigao tek u 28 min.

Sve u svemu steta za Denver da ne igra play off, mislim da je jako tesko da upadnu, ali ova ekipa i Jokic imaju svetlu buducnost. Vreme radi za njih.

Pozdrav

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Gledao sam tekmu. Jokic dosta minuta igra a rezerva na centru mu je Lovernj. Jokara malo puca iz igre ali postize dobar broj poena s obzirom koliko malo sutira. Denver je mlad, talentovan tim koji daje puno poena (reporter je rekao da daju 110 poena/tekmi poslije All Stara) ali odbrana im je vrlo losa pa dosta gube. Niste naveli u tekstu, ali bila je situacija kada je Jokic faulirao Furnijea na centru a Francuz prisao Jokicu I najmerno ga odgurnuo za sta je dobio tehnicku. Faul je bio regularan za NBA prilike, a mozda bi u Evropi bila namjera licna ali nije bilo neke pretjerane gluposti uopste kako je Fracuz to mislio. Jokic je samo iskulirao Francuza I nije zakuvavao. Vucevic jos ne igra - jos je povrijedjen. Naprijed Medzik!!!

Cole

pre 8 godina

Šta reći, ruki sezona iz snova.
Šteta što ne igra bar 30-35 minuta
u proseku, moguće da nema snage da
toliko igra ali od sledeće sezone,
kada bude dobio moš malo mase i snage,
treba očekivati brutalnog Jokića.

Popovic

pre 8 godina

Jokić na proseku od 10 poena po utakmici ove sezone, dečko nastavlja da oduševljava. Treba istaći da su poeni postignuti uglavnom u duelima sa prvim centrima protivničkih ekipa, a ne u "garbidž tajmu". Asistencije i broj skokova su mu takođe u stalnom porastu, stvarno obećavajuće ako se uzme u obzir da je Nikola vrlo mlad. Denver bi dogodine stvarno mogao do plejofa, Jokić, Mudiej pa i Geri Haris iskusniji za godinu dana, sasvim solidna ekipica.

ja sam ti propao,a ti se snadji

pre 8 godina

Jednostavno decko zna da igra kosarku,sve mu se poklopilo u zivotu.Sad ce Srbi imati laksi "prolaz" u NBA.Plus ce Misko Raznatovic sledece godine na draftu opet izbaciti 3,4 igraca iz Mege.Ono sto je Porto u fudbalu,to je Mega u kosarci.Koliki je taj covek meni car :)

A sto se tice NBA,bice zanimljiva borba za prsten,a GS je najblizu njemu,po svemu prikazanom do sad ali ni SAS i Klivlend ne treba bas prelako otpisivati.Kari je MVP.
I apel za redakciju,da otvore jednu posebnu rubruku za NBA,gde mozemo ostavljati svoja misljenja oko poena igraca,zato sto veliki broj ljudi igra na kladionici,i tako :)

boris

pre 8 godina

Malo li je?Ono što mi se svidja je što ima neverovatan pregled igre,uvek ima par asistencija i par dodavanja koje saigraci ne iskoriste.Mislim da ce sledece sezone njegov standard biti minimum po10poena i skokova kao i 5asisstencija.To će biti uobičajno.Naravno biće i veća minutaža a i ove sezone imao je pravu sansu da pokaze sta zna i pokazao je.Jos kad u Riju eksplodira...

Milan

pre 8 godina

Jokiceva partija je odraz igre Denvera u ovoj utakmici, odlican u napadu, statistika sjajna, ali odbrana uzas. Uglavnom je on cuvao Smita koji je imao rekord karijere... Hezonja ocajan, izgubio je tri lopte zaredom i dozvolio prakticno sam Denveru da se priblizi... Ogroman talenat, ali izgleda da sa glavom nesto nije u redu.
U svakom slucaju velika podrska Nikoli, vidimo se u Atlanti :)

Djole

pre 8 godina

Biće bolje kada se vrati Galinari, dobra partija Jokića, trebalo bi da češće šutira trojke, šteta za Denver, zaslužuju mesto u plej-ofu...

Cole

pre 8 godina

Šta reći, ruki sezona iz snova.
Šteta što ne igra bar 30-35 minuta
u proseku, moguće da nema snage da
toliko igra ali od sledeće sezone,
kada bude dobio moš malo mase i snage,
treba očekivati brutalnog Jokića.

Popovic

pre 8 godina

Jokić na proseku od 10 poena po utakmici ove sezone, dečko nastavlja da oduševljava. Treba istaći da su poeni postignuti uglavnom u duelima sa prvim centrima protivničkih ekipa, a ne u "garbidž tajmu". Asistencije i broj skokova su mu takođe u stalnom porastu, stvarno obećavajuće ako se uzme u obzir da je Nikola vrlo mlad. Denver bi dogodine stvarno mogao do plejofa, Jokić, Mudiej pa i Geri Haris iskusniji za godinu dana, sasvim solidna ekipica.

8

pre 8 godina

Ove sezone sam pogledao 20+ utakmica Denvera.

1. Jokic
Mnogo je receno o njegovoh igri. Jokic odnican jos jednom. Ono sto bih dodao je da je jako smiren, fokusiran. Uziva u igri. Trci odlicno! Nije ga izbacio iz takta Furnije koji ga je odgurnuo nocas i nesto mu se unosi u lice. Iskulira ga Jokara lagalo...a Furnije popio tehnicku.
Jokic jos ne dobija previse prostora, sinoc su za njega napravljene DVE akcije?! Tako je i tokom cele sezone. Da je Jokic amerikanac i da je dosao iz koledz kosarke o njemu bi se brujalo non-stop. I Melone bi mu dao vise da sutira. Jokic ima 37,7% za 3 i sinoc sutira jednom. Ali docice to na svoje...rad se uvek isplati, a talenat ispliva.

2. Denver
Simpaticna ekipa sada ovim ne amerima (6 igraca). Mlada ekipa. Solidan mlad trener Melone (3 sezona u Nba) koji ima potencijal da bude legenda lige ali mora jos da uci i stasava. Vidilo se to ove sezone nekoliko puta kada je Denver gubio u poslednjim minutima. Uostalom i sinoc...

Steta za Denver da nije izvukao na misice pobedu nocas, kao i dan ranije protiv Heat-a. Ono sto im je falilo u te dve utakmice jeste iskustvo kojeg nemaju. Zato im treba neki iskusniji plajmejker, imam osecaj da bi im legao neki Spanac/Latinoamerikanac...tipa Calderon. Cisto da smiri igru u odredjenim trenucima i ne juri ma kos...kao D.J. Augustine nocas, mada je imao finu rolu u trecoj cetvr.

Ovo je dugorocan projekat i ne sumnjam da ce se Denver naci kroz koju godinu u borbi za titulu (ako nista konferencije) koliko to cudno zvucalo. Sledece godine play off je siguran.

Sada je vec svima jasno da igra treba da se zasniva na Galinariju(27g), Jokicu (21) i Mudijeu(20). Harris (22g) je mlad i napredovace. Ne bih volio da trejduju Farida (odlicno igra od All stara pa na vamo). Nurkic je dobar(doneo pobedu protiv Wizards-a) ali realno jedino moze da bude zamena Jokicu i deli minutazu sa Lovernjom (sporiji su, slabiji sut, nemaju 3pt sut, slabije asistiraju...ma nema sta tu da se prica). Dobar je i Tupane koji je dobio ugovor na 10 dana - mislim da ostaje sigurno - mislim zasluzio je igrom.

Galinari je povredjen vec nekoliko utakmica i u pocetku se nije osetilo njegovo odsustvo, naprotiv, otvorio se prostor za Farida, Mudiay (Mudije) i ostale igrace. Zaredjali su 5 pobeda bez njega!

Ali zato u zadnje 2 utakmice iz je falio Galo i sa njim sam siguran da bi Denver pobedio. Koliko fali Galinari videlo se danas kada je Mudije 'zakazao' - prve poene je postigao tek u 28 min.

Sve u svemu steta za Denver da ne igra play off, mislim da je jako tesko da upadnu, ali ova ekipa i Jokic imaju svetlu buducnost. Vreme radi za njih.

Pozdrav

boris

pre 8 godina

Malo li je?Ono što mi se svidja je što ima neverovatan pregled igre,uvek ima par asistencija i par dodavanja koje saigraci ne iskoriste.Mislim da ce sledece sezone njegov standard biti minimum po10poena i skokova kao i 5asisstencija.To će biti uobičajno.Naravno biće i veća minutaža a i ove sezone imao je pravu sansu da pokaze sta zna i pokazao je.Jos kad u Riju eksplodira...

Milan

pre 8 godina

Jokiceva partija je odraz igre Denvera u ovoj utakmici, odlican u napadu, statistika sjajna, ali odbrana uzas. Uglavnom je on cuvao Smita koji je imao rekord karijere... Hezonja ocajan, izgubio je tri lopte zaredom i dozvolio prakticno sam Denveru da se priblizi... Ogroman talenat, ali izgleda da sa glavom nesto nije u redu.
U svakom slucaju velika podrska Nikoli, vidimo se u Atlanti :)

ja sam ti propao,a ti se snadji

pre 8 godina

Jednostavno decko zna da igra kosarku,sve mu se poklopilo u zivotu.Sad ce Srbi imati laksi "prolaz" u NBA.Plus ce Misko Raznatovic sledece godine na draftu opet izbaciti 3,4 igraca iz Mege.Ono sto je Porto u fudbalu,to je Mega u kosarci.Koliki je taj covek meni car :)

A sto se tice NBA,bice zanimljiva borba za prsten,a GS je najblizu njemu,po svemu prikazanom do sad ali ni SAS i Klivlend ne treba bas prelako otpisivati.Kari je MVP.
I apel za redakciju,da otvore jednu posebnu rubruku za NBA,gde mozemo ostavljati svoja misljenja oko poena igraca,zato sto veliki broj ljudi igra na kladionici,i tako :)

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Gledao sam tekmu. Jokic dosta minuta igra a rezerva na centru mu je Lovernj. Jokara malo puca iz igre ali postize dobar broj poena s obzirom koliko malo sutira. Denver je mlad, talentovan tim koji daje puno poena (reporter je rekao da daju 110 poena/tekmi poslije All Stara) ali odbrana im je vrlo losa pa dosta gube. Niste naveli u tekstu, ali bila je situacija kada je Jokic faulirao Furnijea na centru a Francuz prisao Jokicu I najmerno ga odgurnuo za sta je dobio tehnicku. Faul je bio regularan za NBA prilike, a mozda bi u Evropi bila namjera licna ali nije bilo neke pretjerane gluposti uopste kako je Fracuz to mislio. Jokic je samo iskulirao Francuza I nije zakuvavao. Vucevic jos ne igra - jos je povrijedjen. Naprijed Medzik!!!

Djole

pre 8 godina

Biće bolje kada se vrati Galinari, dobra partija Jokića, trebalo bi da češće šutira trojke, šteta za Denver, zaslužuju mesto u plej-ofu...

ĶošarkaSplit

pre 8 godina

Bez obzira što je Faried digao formu od All-Stara, svejedno je moguće da ode na kraju sezone. Ne znam sad pojedinosti oko ugovora, ili kao slobodan ili u nekoj razmjeni. Za Denver je kao budućnost Jokić daleko već kapacitet od njega. Faried je za mene samo napadački solidan, ne sjajan, jednostavno nije raznovrstan, obrambeno skoro ne postoji. Jokić, puno raznovrsniji napadač, iznadprosječno dobar tricaš za svoju poziciju, zna asistirati, ima tu izuzetan osjećaj, pogotovo da asistira 's lakta', igra leđima, horuk i plus veliki prostor za napredak. Obrambeno, tek je prva sezona, uz malo više truda može biti u svakom slučaju bolji od Farieda. Sve u svemu, izuzetna rookie sezona, iznenadio je sve realno, ovo vjerojatno ni on sam nije očekivao. Momak zgrabio svaku priliku koja mu se ukazala, i sjajno je koristio. Nadam se da će ga ozljede zaobići u karijeri i mogao bi biti solidan double-double visoki igrač u NBA, što je za veliki respect svakako.

8

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Mozda sam bio subjektivan u pisanju komentara i nisam zalazio duboko u ocenu igraca pa nahvalih Jokica, ali Jokiceva odbrana NIJE 'realno' losa. Pre bih rekao da je dobra, solidna, sa naravno dosta mesta da napreduje. Da li Jokic ima slabosti u igri, pa ima naravno. Ima ih svaki igrac. Ali kako naci slabosti rukiju, koji daje 10 ppg, 6.4 rbg i 2,2 apg. Procenti odlicni.

Ne mora Jokic da ima 5 blokada kao Whiteside (pa da igra 30+ min popravio bi i tu stat kategoriju).
Da se presporo krece?! Heh...pa covece on je 5-ca... Koji to centar nece ispasti lako kada ostane na beka koji ima odlican dribling? Jokic za centra odlicno brani pik i kada ostane i beka odlicno ga 'usmerava' i odradjuje svoj posao onako skolski.

Sto se tice kondicije i snage napredovao je letos, to se vidi po njegovom 'trcanju'. Prvi je u odbrani, prvi u napadu. Koliko puta je samo preveo loptu u tranziciji i asistirao na drugom kraju. Za njegovu poziciju extra kvalitet.

Sto se tice faulova tacno je da brzo udje u problem sa faulovima...ali to je zbog toga sto se nije jos navikao na sistem sudjenja (prva sezona), i realno svaku utakmicu bude neki sviran neki faul na njegovu stetu - pa nece sudija da svira rukiju iz Evrope tek tako. Autoritet kod sudija se gradi godinama.

'... da nije kosarka samo poeni... ' je jako losa recenica da se napise o igri Nikole Jokica. Pa da si to rekao za bilo kog igraca pa ajde...ali Jokic je igrac koji ne gleda samo kos i sebe vec sta je najbolje za ekipu. Npr. sinoc je imao priliku da sutira jedno 5 puta, ali on je ispostovao saigrace ili nacrtanu akciju. Odatle i ove asistencije koje ima. Cesto ostane sam na trojci (uvek se iznenadim da ne sutira) ali ne sili vec igra akcije.

Koliko je njegov igrac dao poena sinoc? Da ja tebe pitam koliko je dao Porzingis strasni kad ga je Jokic cuvao? A ranije spomenuti Whiteside? Brook Lopez?....
Sada sto je sinoc Smith odigrao utakmicu karijere i sve mu ulazilo nije Jokiceva greska. Smita i Gordona su cuvali i Farid i Lovernj, ne samo Jokic.

Ne zelim da do nebesa hvalim Jokica. Da momak ima mana u odbrani, ima ih, ali pratim utakmice i jasno vidim da Jokic neverovatno dobar. Sa njegovim radom i stavom prema igri uspeh je zagarantovan.

Pozdrav

petarczv

pre 8 godina

Stvarno ocajna igra u odbrani protiv smesnog smitha...mora jokic zestoko da poradi na odbrani sinoc sam gledao utakmicu smith i gordon prolazili pored njega kao da ne postoji...

Max da se odjavi

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
Drugo, mene ovde niko ne placa da branim ikoga, ali moram reci da i Sakil je za celu karijeru sutirao slobodna 50%(i to se jos popravio pred kraj iste) ali se tumaci kao najbolji centar ikada (moguce diskutabilno, ali je tako). Dvajt Hauard je cekao preko decenije i nije docekao da ga Kevin Mekhejl u Hjustonu nauci da igra ledjima kao centar i jos nesto sem alejup zakucavanja, a i mimo toga svi ga svrstaju u top 3 centra lige?!
Neka kratka poenta ove price je da nema igraca bez mane, a ovde neki od vas diskutuju kao da je Nikola u ranim 30-tim godinama. Sa druge strane branite Bobana navijacki, iako je njegov prostor za drasticniji napredak puno suzeniji, uz to da ne navodimo fundamente ocito preskocene kod njega u zacetku kosarkaskog razvoja. Jokic igra odbranu na vrhunski nacin (postavljanja, otezavanja suteva, citanje blokova u reketu, preuzimanja) uzimajuci u obzir neke njegove realne limite.
Ono sto on ima, mnogi od tih koje vi dozivljavate kao bolje igrace ... bi rado zeleli da trampe za svoju fizicku superiornost, koja nece i ne moze biti trajna, a svakako ni nedostizna.
Kad kazem " Vi" ne persiram ... odnosi se na malicioznu grupu, koja je od kosarke videla, kosarkaske huligane i navijanje.

Max KK Vant

pre 8 godina

U telu 21 u glavi 41 godina. Kakva reakcija posle gurkanja zalizanog ... :-)
Cak i da daje 2 poena po utakmici i igra 30 minuta, impresionira lakoca, to je utisak svih koji gledaju izolovanu samo igru Jokica.
Samo zdravlja druze!

https://www.youtube.com/watch?v=oA8WRJs-VDU

mrsi ga nesto Meloun u zadnje vreme

pre 8 godina

Jedna pomalo cudna stvar od sinoc, Jokic je odlicno zapoceo mec, 3 pogotka od cega jedna trojka, zatim sjajno, a la Vlade Divac, dodavanje do Farida, tacno se videlo kolko je razigran i inspirisan, reko dace min. 20p, a onda ga Meloun posle samo 6 min izvodi iz igre (Lovernj ga menja), cak je i Jokic delovao iznenadjeno, a vratio ga je tek pred kraj druge cetvrtine, inace problema s licnim greskama nije imao. Koja logika stoji iza toga da tako prekines svog igraca u naletu nije mi bas najjasnije ali sigurno nije fer to uciniti jednom rukiju zeljnom dokazivanja..

Voodoo

pre 8 godina

Poslednjih 5 utakmica Jokic je svaku imao po 4 asistencije, sto je za centra fantasticno, u 4 od tih 5 bio je dvocifren, u petoj nije imao nijedan poen, ali nije ni sutnuo nijednom, zaradio je 4 faula rano i trener ga nije vracao u igru na kraju, medjutim opet je bio blizu 10 skoka i imao 4 asistencije i u toj utakmici. Ovo kazem jer sam odusevljen njegovom mogucnoscu da razigra, to je jos jedan veliki plus za njega i potencijalno bitan deo igra na kome treba jos da radi. Glavna zamerka je malo slabija odbrana i ponekad ne bas najbolja kretnja. Medjutim mislim da to dolazi zbog kondicije, on retko npr odigra preko 30 min, samo u par utakmica nakon all star-a, razlog je njegova snaga i kondicija koje su malo slabije od standardnih Nba centara, ali ne zato sto ne radi vec zato sto je dosta mlad, 20 godina. Kod centra je malo drugacije nego kod bekova, potrebno im je vise snage za kretnju i igru. Sa ovim iskustvom, nadam se i iskustvom u reprezentaciji, koje bi mu puno znacilo, raditi sa nasim trenerima opet i igrati olimpijske igre, mislim da ce sledece sezone, a i narednij ti neki nedostaci sticanjem vece snage i kondicije da nestanu, jer kliker za kosarku ima veliki samo jos uvek telo ne moze da isprati sve, zato i slabija kretnja i odbrana i nesto manja minutaza od standardne za startera. Mada i tu minutazu koristi odlicno. Steta za Bjelicu i njegovu povredu, jeste da se nije nametnuo u velikom stilu u Minesoti, ali opet rad u Nba i tih 10-15 min bi mu znacili puno, on ima puno kvaliteta, siguran sam da nije doslo do povrede da bi postepeno dobijao vecu ulogu.

A vi??!

pre 8 godina

Jokiceva najveca prednost je njegov pozitivan impakt na saigrace (po tome najvise podsjeca na Divca), tj. izuzetan pregled igre i pravovremeni pasovi kojim pumpa samopouzdanje ovih drugih (otud npr. i ovo podizanje forme Farida). Nema sumnje da ce se igra Denvera narednih godina vrtiti oko njega i bili bi blesavi ako bi ga eventualno trejdovali. S druge strane Nurkic je mnogo vise samoziv i jos mora da poslaze neke stvari u glavi. Ako bude sklon tome da uci od Jokica i ne bude ga gledao ubuduce kao konkurenta, mogli bi Nagetsi uz par pametnih trejdova daleko, daleeekoo... Hronicno im nedostaje jedan iskusan, zreo plej, ne sumnjam jos da ga nece dovesti iz Evrope.. Navijam za Tea! :DD

Davidoff

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....

Иван

pre 8 godina

Мој утисак још од оне утакмице са 0 Јокићевих поена је да је Денвер бацио ову сезону што се тиче јурења плеј-офа и сада управа гледа шта би могла да ради са саставом. Имају бар једну петицу вишка, при чему је Јокић мање-више сигуран. Момак је показао да много шта зна, али Денверу ће у овом тренутку више значити да виде шта он све може да игра, а шта не може, него да забија 30 поена по утакмици. Другим речима, видели су да уме нешто што ни Ловерњ ни Нуркић не умеју, али сад желе да испитају и шта он уме од оног што они знају. Па кога буде боље глумио, тај ће испасти из Денверовог ростера. Наравно, Никола не сме да се уљуљка, ситуација зачас може да се преокрене у туђу корист, но овај део сезоне екипама ван плеј-офа служи баш за те детаље: да виде кога да задрже, какав профил играча да драфтују итд.

Синоћни меч: Фурније је класичан сељак. Кренула га трица, забио 30 поена, па се окуражио да изиграва фацу над рукијем из неке Србије, Сиберије... Што није то радио некој домаћој звезди. Смит, а и цела екипа Орланда, погађала је све што је бацила малтене до последње четвртине. Хезоња игра као у Барселони: види се да није пацер, али се види и да не зна шта ће са оним што има од кошаркашких елемената.

CarloNS

pre 8 godina

Kada evropski košarkaš od 20 godina dobije da igra 25 minuta po utakmici u svojoj ruki sezoni u NBA, onda više nije potrebno analizirati dalje.

rex

pre 8 godina

Da je Denver dobio Majami i Orlando bio bi u prilici da se dokopa plejofa ali nemože se to sa ovakvom odbranom koja dozvoljava protivnicima da šutiraju 60% iz igre (kao da je i nema), e sad uz malo više koncentracije mogli su da postignu više poena pa i da pobede, ali im trener nije baš pomogao sa rotacijama u tome, da su igrali sa dva visoka igrača veći deo meča verovatno bi dobili jer imaju sjajne ofanzivne skakače, pa uspevaju da izbore novi napad, jeste da onda loše pokrivaju spoljne pozicije ali im je bar pozitivan indeks, da im je Nurk bio spreman bila bi druga priča...

Vidim ovde često pljuju Malouna, istina je da ne pomaže ekipi u završnici sa pravim rotacijama, koji je razlog to samo on zna, verovatno tvrdoglavost i neiskustvo ALI on je veoma dobar trener a ima potencijal da bude novi Popovic ako bude učio na greškama, verovatno ni jedan drugi NBA trener ne bi izvukao više iz ovih igrača u ovom trenutku. Bio je pomoćnik u GSW pa forsira nisku postavu ali bi mu bilo pametnije da razmišlja SA Spurs i šta bi Pop uradio ako misli da maksimalno iskoristi Jokicev potencijal...

Jokić pravi neke greške u odbrani ali za većinu nije direktan krivac već ne stiže da pokrije greške saigrača. Trebao bi češće da šutira kad ima slobodnog prostora pogotovo na spoljnim pozicijama ali je razlog verovatno zato sto nema nikog pod obručem da pokriva promašaje kad on izađe spolja jer igraju često samo sa jednim visokim igračem. Mnogo bolje igra kad ima podrsku saigraca u reketu, a igraju i oni bolje. Kako god da okreneš Jokic ima pozitivan indeks u ekipi koja neće videti plejof, to ga svrstava u najboljih 20 igraca NBA po indeksima korisnosti što je fantastičan uspeh za bilo koga a kamoli 20 godišnjeg rukija...

Petar

pre 8 godina

U NBA ko postane zvezda, za njega vise kosarkaska pravila ne vaze. Mislio sam da je L.James najgori u pravljenju koraka, sve dok nisam gledao K.Lenarda. E to je vec strasno, sta mu se dozvoljava.

dobro brani pick-a

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
(Max da se odjavi, 16. mart 2016 12:24)

Ahahaha, nije to sto mislis, nego je to rec pik napisana na engleskom sa srpskim nastavkom za padez, mada slazem se da je mogao crticom da ih razdvoji..

Davidoff

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....

8

pre 8 godina

Ove sezone sam pogledao 20+ utakmica Denvera.

1. Jokic
Mnogo je receno o njegovoh igri. Jokic odnican jos jednom. Ono sto bih dodao je da je jako smiren, fokusiran. Uziva u igri. Trci odlicno! Nije ga izbacio iz takta Furnije koji ga je odgurnuo nocas i nesto mu se unosi u lice. Iskulira ga Jokara lagalo...a Furnije popio tehnicku.
Jokic jos ne dobija previse prostora, sinoc su za njega napravljene DVE akcije?! Tako je i tokom cele sezone. Da je Jokic amerikanac i da je dosao iz koledz kosarke o njemu bi se brujalo non-stop. I Melone bi mu dao vise da sutira. Jokic ima 37,7% za 3 i sinoc sutira jednom. Ali docice to na svoje...rad se uvek isplati, a talenat ispliva.

2. Denver
Simpaticna ekipa sada ovim ne amerima (6 igraca). Mlada ekipa. Solidan mlad trener Melone (3 sezona u Nba) koji ima potencijal da bude legenda lige ali mora jos da uci i stasava. Vidilo se to ove sezone nekoliko puta kada je Denver gubio u poslednjim minutima. Uostalom i sinoc...

Steta za Denver da nije izvukao na misice pobedu nocas, kao i dan ranije protiv Heat-a. Ono sto im je falilo u te dve utakmice jeste iskustvo kojeg nemaju. Zato im treba neki iskusniji plajmejker, imam osecaj da bi im legao neki Spanac/Latinoamerikanac...tipa Calderon. Cisto da smiri igru u odredjenim trenucima i ne juri ma kos...kao D.J. Augustine nocas, mada je imao finu rolu u trecoj cetvr.

Ovo je dugorocan projekat i ne sumnjam da ce se Denver naci kroz koju godinu u borbi za titulu (ako nista konferencije) koliko to cudno zvucalo. Sledece godine play off je siguran.

Sada je vec svima jasno da igra treba da se zasniva na Galinariju(27g), Jokicu (21) i Mudijeu(20). Harris (22g) je mlad i napredovace. Ne bih volio da trejduju Farida (odlicno igra od All stara pa na vamo). Nurkic je dobar(doneo pobedu protiv Wizards-a) ali realno jedino moze da bude zamena Jokicu i deli minutazu sa Lovernjom (sporiji su, slabiji sut, nemaju 3pt sut, slabije asistiraju...ma nema sta tu da se prica). Dobar je i Tupane koji je dobio ugovor na 10 dana - mislim da ostaje sigurno - mislim zasluzio je igrom.

Galinari je povredjen vec nekoliko utakmica i u pocetku se nije osetilo njegovo odsustvo, naprotiv, otvorio se prostor za Farida, Mudiay (Mudije) i ostale igrace. Zaredjali su 5 pobeda bez njega!

Ali zato u zadnje 2 utakmice iz je falio Galo i sa njim sam siguran da bi Denver pobedio. Koliko fali Galinari videlo se danas kada je Mudije 'zakazao' - prve poene je postigao tek u 28 min.

Sve u svemu steta za Denver da ne igra play off, mislim da je jako tesko da upadnu, ali ova ekipa i Jokic imaju svetlu buducnost. Vreme radi za njih.

Pozdrav

ja sam ti propao,a ti se snadji

pre 8 godina

Jednostavno decko zna da igra kosarku,sve mu se poklopilo u zivotu.Sad ce Srbi imati laksi "prolaz" u NBA.Plus ce Misko Raznatovic sledece godine na draftu opet izbaciti 3,4 igraca iz Mege.Ono sto je Porto u fudbalu,to je Mega u kosarci.Koliki je taj covek meni car :)

A sto se tice NBA,bice zanimljiva borba za prsten,a GS je najblizu njemu,po svemu prikazanom do sad ali ni SAS i Klivlend ne treba bas prelako otpisivati.Kari je MVP.
I apel za redakciju,da otvore jednu posebnu rubruku za NBA,gde mozemo ostavljati svoja misljenja oko poena igraca,zato sto veliki broj ljudi igra na kladionici,i tako :)

ĶošarkaSplit

pre 8 godina

Bez obzira što je Faried digao formu od All-Stara, svejedno je moguće da ode na kraju sezone. Ne znam sad pojedinosti oko ugovora, ili kao slobodan ili u nekoj razmjeni. Za Denver je kao budućnost Jokić daleko već kapacitet od njega. Faried je za mene samo napadački solidan, ne sjajan, jednostavno nije raznovrstan, obrambeno skoro ne postoji. Jokić, puno raznovrsniji napadač, iznadprosječno dobar tricaš za svoju poziciju, zna asistirati, ima tu izuzetan osjećaj, pogotovo da asistira 's lakta', igra leđima, horuk i plus veliki prostor za napredak. Obrambeno, tek je prva sezona, uz malo više truda može biti u svakom slučaju bolji od Farieda. Sve u svemu, izuzetna rookie sezona, iznenadio je sve realno, ovo vjerojatno ni on sam nije očekivao. Momak zgrabio svaku priliku koja mu se ukazala, i sjajno je koristio. Nadam se da će ga ozljede zaobići u karijeri i mogao bi biti solidan double-double visoki igrač u NBA, što je za veliki respect svakako.

Milan

pre 8 godina

Jokiceva partija je odraz igre Denvera u ovoj utakmici, odlican u napadu, statistika sjajna, ali odbrana uzas. Uglavnom je on cuvao Smita koji je imao rekord karijere... Hezonja ocajan, izgubio je tri lopte zaredom i dozvolio prakticno sam Denveru da se priblizi... Ogroman talenat, ali izgleda da sa glavom nesto nije u redu.
U svakom slucaju velika podrska Nikoli, vidimo se u Atlanti :)

Cole

pre 8 godina

Šta reći, ruki sezona iz snova.
Šteta što ne igra bar 30-35 minuta
u proseku, moguće da nema snage da
toliko igra ali od sledeće sezone,
kada bude dobio moš malo mase i snage,
treba očekivati brutalnog Jokića.

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Gledao sam tekmu. Jokic dosta minuta igra a rezerva na centru mu je Lovernj. Jokara malo puca iz igre ali postize dobar broj poena s obzirom koliko malo sutira. Denver je mlad, talentovan tim koji daje puno poena (reporter je rekao da daju 110 poena/tekmi poslije All Stara) ali odbrana im je vrlo losa pa dosta gube. Niste naveli u tekstu, ali bila je situacija kada je Jokic faulirao Furnijea na centru a Francuz prisao Jokicu I najmerno ga odgurnuo za sta je dobio tehnicku. Faul je bio regularan za NBA prilike, a mozda bi u Evropi bila namjera licna ali nije bilo neke pretjerane gluposti uopste kako je Fracuz to mislio. Jokic je samo iskulirao Francuza I nije zakuvavao. Vucevic jos ne igra - jos je povrijedjen. Naprijed Medzik!!!

petarczv

pre 8 godina

Stvarno ocajna igra u odbrani protiv smesnog smitha...mora jokic zestoko da poradi na odbrani sinoc sam gledao utakmicu smith i gordon prolazili pored njega kao da ne postoji...

Max da se odjavi

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
Drugo, mene ovde niko ne placa da branim ikoga, ali moram reci da i Sakil je za celu karijeru sutirao slobodna 50%(i to se jos popravio pred kraj iste) ali se tumaci kao najbolji centar ikada (moguce diskutabilno, ali je tako). Dvajt Hauard je cekao preko decenije i nije docekao da ga Kevin Mekhejl u Hjustonu nauci da igra ledjima kao centar i jos nesto sem alejup zakucavanja, a i mimo toga svi ga svrstaju u top 3 centra lige?!
Neka kratka poenta ove price je da nema igraca bez mane, a ovde neki od vas diskutuju kao da je Nikola u ranim 30-tim godinama. Sa druge strane branite Bobana navijacki, iako je njegov prostor za drasticniji napredak puno suzeniji, uz to da ne navodimo fundamente ocito preskocene kod njega u zacetku kosarkaskog razvoja. Jokic igra odbranu na vrhunski nacin (postavljanja, otezavanja suteva, citanje blokova u reketu, preuzimanja) uzimajuci u obzir neke njegove realne limite.
Ono sto on ima, mnogi od tih koje vi dozivljavate kao bolje igrace ... bi rado zeleli da trampe za svoju fizicku superiornost, koja nece i ne moze biti trajna, a svakako ni nedostizna.
Kad kazem " Vi" ne persiram ... odnosi se na malicioznu grupu, koja je od kosarke videla, kosarkaske huligane i navijanje.

Djole

pre 8 godina

Biće bolje kada se vrati Galinari, dobra partija Jokića, trebalo bi da češće šutira trojke, šteta za Denver, zaslužuju mesto u plej-ofu...

Popovic

pre 8 godina

Jokić na proseku od 10 poena po utakmici ove sezone, dečko nastavlja da oduševljava. Treba istaći da su poeni postignuti uglavnom u duelima sa prvim centrima protivničkih ekipa, a ne u "garbidž tajmu". Asistencije i broj skokova su mu takođe u stalnom porastu, stvarno obećavajuće ako se uzme u obzir da je Nikola vrlo mlad. Denver bi dogodine stvarno mogao do plejofa, Jokić, Mudiej pa i Geri Haris iskusniji za godinu dana, sasvim solidna ekipica.

boris

pre 8 godina

Malo li je?Ono što mi se svidja je što ima neverovatan pregled igre,uvek ima par asistencija i par dodavanja koje saigraci ne iskoriste.Mislim da ce sledece sezone njegov standard biti minimum po10poena i skokova kao i 5asisstencija.To će biti uobičajno.Naravno biće i veća minutaža a i ove sezone imao je pravu sansu da pokaze sta zna i pokazao je.Jos kad u Riju eksplodira...

Petar

pre 8 godina

U NBA ko postane zvezda, za njega vise kosarkaska pravila ne vaze. Mislio sam da je L.James najgori u pravljenju koraka, sve dok nisam gledao K.Lenarda. E to je vec strasno, sta mu se dozvoljava.

Иван

pre 8 godina

Мој утисак још од оне утакмице са 0 Јокићевих поена је да је Денвер бацио ову сезону што се тиче јурења плеј-офа и сада управа гледа шта би могла да ради са саставом. Имају бар једну петицу вишка, при чему је Јокић мање-више сигуран. Момак је показао да много шта зна, али Денверу ће у овом тренутку више значити да виде шта он све може да игра, а шта не може, него да забија 30 поена по утакмици. Другим речима, видели су да уме нешто што ни Ловерњ ни Нуркић не умеју, али сад желе да испитају и шта он уме од оног што они знају. Па кога буде боље глумио, тај ће испасти из Денверовог ростера. Наравно, Никола не сме да се уљуљка, ситуација зачас може да се преокрене у туђу корист, но овај део сезоне екипама ван плеј-офа служи баш за те детаље: да виде кога да задрже, какав профил играча да драфтују итд.

Синоћни меч: Фурније је класичан сељак. Кренула га трица, забио 30 поена, па се окуражио да изиграва фацу над рукијем из неке Србије, Сиберије... Што није то радио некој домаћој звезди. Смит, а и цела екипа Орланда, погађала је све што је бацила малтене до последње четвртине. Хезоња игра као у Барселони: види се да није пацер, али се види и да не зна шта ће са оним што има од кошаркашких елемената.

mrsi ga nesto Meloun u zadnje vreme

pre 8 godina

Jedna pomalo cudna stvar od sinoc, Jokic je odlicno zapoceo mec, 3 pogotka od cega jedna trojka, zatim sjajno, a la Vlade Divac, dodavanje do Farida, tacno se videlo kolko je razigran i inspirisan, reko dace min. 20p, a onda ga Meloun posle samo 6 min izvodi iz igre (Lovernj ga menja), cak je i Jokic delovao iznenadjeno, a vratio ga je tek pred kraj druge cetvrtine, inace problema s licnim greskama nije imao. Koja logika stoji iza toga da tako prekines svog igraca u naletu nije mi bas najjasnije ali sigurno nije fer to uciniti jednom rukiju zeljnom dokazivanja..

8

pre 8 godina

8
Kad već navodiš slabosti drugih igrača, navedi i od Jokića...Koliko je njegov igrač kojeg je čuvao dao dinoć poena?Njegova odbrana je realno loša, presporo se kreće u odbrani picka, ima jednu blokadu na svakih 5 utakmica , nema snage brzo se zadiše, na dosta utakmica ima velik broj brzih faulova ,slabo čuva reket itd...Eto ti njegovih mana , buraz nije košarka samo poeni.....
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Mozda sam bio subjektivan u pisanju komentara i nisam zalazio duboko u ocenu igraca pa nahvalih Jokica, ali Jokiceva odbrana NIJE 'realno' losa. Pre bih rekao da je dobra, solidna, sa naravno dosta mesta da napreduje. Da li Jokic ima slabosti u igri, pa ima naravno. Ima ih svaki igrac. Ali kako naci slabosti rukiju, koji daje 10 ppg, 6.4 rbg i 2,2 apg. Procenti odlicni.

Ne mora Jokic da ima 5 blokada kao Whiteside (pa da igra 30+ min popravio bi i tu stat kategoriju).
Da se presporo krece?! Heh...pa covece on je 5-ca... Koji to centar nece ispasti lako kada ostane na beka koji ima odlican dribling? Jokic za centra odlicno brani pik i kada ostane i beka odlicno ga 'usmerava' i odradjuje svoj posao onako skolski.

Sto se tice kondicije i snage napredovao je letos, to se vidi po njegovom 'trcanju'. Prvi je u odbrani, prvi u napadu. Koliko puta je samo preveo loptu u tranziciji i asistirao na drugom kraju. Za njegovu poziciju extra kvalitet.

Sto se tice faulova tacno je da brzo udje u problem sa faulovima...ali to je zbog toga sto se nije jos navikao na sistem sudjenja (prva sezona), i realno svaku utakmicu bude neki sviran neki faul na njegovu stetu - pa nece sudija da svira rukiju iz Evrope tek tako. Autoritet kod sudija se gradi godinama.

'... da nije kosarka samo poeni... ' je jako losa recenica da se napise o igri Nikole Jokica. Pa da si to rekao za bilo kog igraca pa ajde...ali Jokic je igrac koji ne gleda samo kos i sebe vec sta je najbolje za ekipu. Npr. sinoc je imao priliku da sutira jedno 5 puta, ali on je ispostovao saigrace ili nacrtanu akciju. Odatle i ove asistencije koje ima. Cesto ostane sam na trojci (uvek se iznenadim da ne sutira) ali ne sili vec igra akcije.

Koliko je njegov igrac dao poena sinoc? Da ja tebe pitam koliko je dao Porzingis strasni kad ga je Jokic cuvao? A ranije spomenuti Whiteside? Brook Lopez?....
Sada sto je sinoc Smith odigrao utakmicu karijere i sve mu ulazilo nije Jokiceva greska. Smita i Gordona su cuvali i Farid i Lovernj, ne samo Jokic.

Ne zelim da do nebesa hvalim Jokica. Da momak ima mana u odbrani, ima ih, ali pratim utakmice i jasno vidim da Jokic neverovatno dobar. Sa njegovim radom i stavom prema igri uspeh je zagarantovan.

Pozdrav

Max KK Vant

pre 8 godina

U telu 21 u glavi 41 godina. Kakva reakcija posle gurkanja zalizanog ... :-)
Cak i da daje 2 poena po utakmici i igra 30 minuta, impresionira lakoca, to je utisak svih koji gledaju izolovanu samo igru Jokica.
Samo zdravlja druze!

https://www.youtube.com/watch?v=oA8WRJs-VDU

Voodoo

pre 8 godina

Poslednjih 5 utakmica Jokic je svaku imao po 4 asistencije, sto je za centra fantasticno, u 4 od tih 5 bio je dvocifren, u petoj nije imao nijedan poen, ali nije ni sutnuo nijednom, zaradio je 4 faula rano i trener ga nije vracao u igru na kraju, medjutim opet je bio blizu 10 skoka i imao 4 asistencije i u toj utakmici. Ovo kazem jer sam odusevljen njegovom mogucnoscu da razigra, to je jos jedan veliki plus za njega i potencijalno bitan deo igra na kome treba jos da radi. Glavna zamerka je malo slabija odbrana i ponekad ne bas najbolja kretnja. Medjutim mislim da to dolazi zbog kondicije, on retko npr odigra preko 30 min, samo u par utakmica nakon all star-a, razlog je njegova snaga i kondicija koje su malo slabije od standardnih Nba centara, ali ne zato sto ne radi vec zato sto je dosta mlad, 20 godina. Kod centra je malo drugacije nego kod bekova, potrebno im je vise snage za kretnju i igru. Sa ovim iskustvom, nadam se i iskustvom u reprezentaciji, koje bi mu puno znacilo, raditi sa nasim trenerima opet i igrati olimpijske igre, mislim da ce sledece sezone, a i narednij ti neki nedostaci sticanjem vece snage i kondicije da nestanu, jer kliker za kosarku ima veliki samo jos uvek telo ne moze da isprati sve, zato i slabija kretnja i odbrana i nesto manja minutaza od standardne za startera. Mada i tu minutazu koristi odlicno. Steta za Bjelicu i njegovu povredu, jeste da se nije nametnuo u velikom stilu u Minesoti, ali opet rad u Nba i tih 10-15 min bi mu znacili puno, on ima puno kvaliteta, siguran sam da nije doslo do povrede da bi postepeno dobijao vecu ulogu.

rex

pre 8 godina

Da je Denver dobio Majami i Orlando bio bi u prilici da se dokopa plejofa ali nemože se to sa ovakvom odbranom koja dozvoljava protivnicima da šutiraju 60% iz igre (kao da je i nema), e sad uz malo više koncentracije mogli su da postignu više poena pa i da pobede, ali im trener nije baš pomogao sa rotacijama u tome, da su igrali sa dva visoka igrača veći deo meča verovatno bi dobili jer imaju sjajne ofanzivne skakače, pa uspevaju da izbore novi napad, jeste da onda loše pokrivaju spoljne pozicije ali im je bar pozitivan indeks, da im je Nurk bio spreman bila bi druga priča...

Vidim ovde često pljuju Malouna, istina je da ne pomaže ekipi u završnici sa pravim rotacijama, koji je razlog to samo on zna, verovatno tvrdoglavost i neiskustvo ALI on je veoma dobar trener a ima potencijal da bude novi Popovic ako bude učio na greškama, verovatno ni jedan drugi NBA trener ne bi izvukao više iz ovih igrača u ovom trenutku. Bio je pomoćnik u GSW pa forsira nisku postavu ali bi mu bilo pametnije da razmišlja SA Spurs i šta bi Pop uradio ako misli da maksimalno iskoristi Jokicev potencijal...

Jokić pravi neke greške u odbrani ali za većinu nije direktan krivac već ne stiže da pokrije greške saigrača. Trebao bi češće da šutira kad ima slobodnog prostora pogotovo na spoljnim pozicijama ali je razlog verovatno zato sto nema nikog pod obručem da pokriva promašaje kad on izađe spolja jer igraju često samo sa jednim visokim igračem. Mnogo bolje igra kad ima podrsku saigraca u reketu, a igraju i oni bolje. Kako god da okreneš Jokic ima pozitivan indeks u ekipi koja neće videti plejof, to ga svrstava u najboljih 20 igraca NBA po indeksima korisnosti što je fantastičan uspeh za bilo koga a kamoli 20 godišnjeg rukija...

A vi??!

pre 8 godina

Jokiceva najveca prednost je njegov pozitivan impakt na saigrace (po tome najvise podsjeca na Divca), tj. izuzetan pregled igre i pravovremeni pasovi kojim pumpa samopouzdanje ovih drugih (otud npr. i ovo podizanje forme Farida). Nema sumnje da ce se igra Denvera narednih godina vrtiti oko njega i bili bi blesavi ako bi ga eventualno trejdovali. S druge strane Nurkic je mnogo vise samoziv i jos mora da poslaze neke stvari u glavi. Ako bude sklon tome da uci od Jokica i ne bude ga gledao ubuduce kao konkurenta, mogli bi Nagetsi uz par pametnih trejdova daleko, daleeekoo... Hronicno im nedostaje jedan iskusan, zreo plej, ne sumnjam jos da ga nece dovesti iz Evrope.. Navijam za Tea! :DD

CarloNS

pre 8 godina

Kada evropski košarkaš od 20 godina dobije da igra 25 minuta po utakmici u svojoj ruki sezoni u NBA, onda više nije potrebno analizirati dalje.

dobro brani pick-a

pre 8 godina

...presporo se kreće u odbrani picka... ,slabo čuva reket itd
(Davidoff, 16. mart 2016 09:18)

Prvo redakcija moze obratiti paznju sta prolazi u komentarima, posto vrse cenzuru za puno sitnije vulgarnosti od ovoga "kako se Jokic krece u odbrani ..."
(Max da se odjavi, 16. mart 2016 12:24)

Ahahaha, nije to sto mislis, nego je to rec pik napisana na engleskom sa srpskim nastavkom za padez, mada slazem se da je mogao crticom da ih razdvoji..