Četvrtak, 10.12.2015.

21:33

Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM

Makedonija traži od Srbije da odstrani table postavljene na deonici autoputa na koridoru 10 na kojima stoji skraćenica BJRM, umesto ustavnog imena Makedonije.

Izvor: Beta

Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Македонија

pre 8 godina

Rusija go prizna Kosovskiot pasos,cel balkan kompletno...btw Srbija se povlece od Kosovo,gi ostavi srbite da gnijat vo napusteni sela,ne se bori za podobra idnina na nivnite ludje tamu i normalno e deka ke vodi sega vakva "sitno nacionalna" propaganda...Gledam mnogu zlobni komentari sto Makedonija ne gi zasluzuva.Makedonskiot narod ne e makedonskata vlada,a bjrm vrega.Po isti sega srpski princip da ocekuvam da go odbiete vooruzuvanjeto od Rusija? smesno

ma idi

pre 8 godina

@Predrag
Pored takvih prijatelja neprijatelji nam nisu ni potrebni. Pre bih rekao da smo majstori da sebe ubedimo da nam je neko prijatelj, brat itd. a da to nema veze sa vezom.

aca

pre 8 godina

Makedonija je geografski izraz i za podrucje od Soluna do Turske i Grci su pritajali da se BJRM zove Skopska Makedonija a grcki deo i bio Egejska Makedonja. Ovakva kakva je Makedonija nece dugo poziveti (istorijski gledano) i verovatno ce je "pojesti" Bugarska i Siptari i bilo bi dobro po njih i nas da sto veci komad uzmu Bugari ako do toga mora doci.
I pored toga sto pisem za narod BJRM imam sve simpatije, jer su topli ljudi koji nisu ratnici vec vise rodjeni za druzenje i pesmu, slicno Italijanima. Cak bih kao pravoslavac laik voleo da im SPC da autkefalnost na neki obostrano zadovoljavajuci nacin kao izraz bratske pravoslavne ljubavi.

NN

pre 8 godina

Poceli i Makedonci da ucenjuju Srbiju.Pa ta oznaka BJR Makedonija se koristi svugde, gde se Makedonija pojavi na sceni bilo sportskom, kulturno ili nekom druogm takmicenju...
Secam se na Evroviziji uvek napisu F.Y.R Macedonia, a kada je bila Evrovizija u Grckoj 2006 Grci su umesto toga napisali celo ime Former Yugoslav Republic of Macedonia.

Mufljuz

pre 8 godina

"Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM"
Dame i gospodo Makedonci, da li ste to trazili i od Grka da urade? Da li ste i grckog ambasadora zvali da ulozite protestnu notu? Do duse, u Grckoj ne postoji putokaz za bilo kakvu Makedoniju ... samo putokaz za Skopia.

Гавра

pre 8 godina

Званични назив државе јужно од нас у УН је БЈРМ . На Олимијади , Евросонгу итд. сви Вас најављују као БЈРМ.

Тако да на табли и треба да пише БЈРМ и тачка.

zoran

pre 8 godina

gospoda u makedoniji treba da shvate su oni postavili principe da im je kosovo bitnije o srbije sto bi se mi sa grcima prepirali oko toga kad grci nisu priznali kosovo jos uvek malo politicke inteligencije da imaju ne bi ni trazili . isto kao i nasa bivsa braca crnogorci .... naravno politicki zborim

svest

pre 8 godina

Meni su Makedonci krajnje simpatični i potpuno podržavam njihovu tešku borbu za slobodu, a i stvarni protivnici su nam isti oduvek. Sa druge strane o tvorevini FYROM mislim sve najgore, jer je u pitanju monstrum načinjen da bi se zadovoljili apetiti našeg zajedničkog neprijatelja, a ne većinskog naroda te zemlje. Ta tvorevina nas svađa sa našim prijateljima, a podržava naše neprijatelje. Ako treba nekako da pomognemo tom bratskom narodu, apsolutno sam za, vekovima delimo iste patnje, ali tu tvorevinu, jer nije u pitanju država, treba izvrgavati ruglu na svakom koraku.

Veerghoen

pre 8 godina

Не заборавимо колико си Македонци помогли у одбрани поплављеног Обреновца. Скупљали новац, хуманитарне радове, дошли да копају ровове.

Не мешајте политичаре и народ.

Komentator

pre 8 godina

Ima dosta komentara koji izvrcu cinjenice pa Grke nazivaju bracom valjda da naprave razliku sa Makedoncima. A zar nam Makedonci nisu neuporedivo blizi od Grka i geografski i istorijski i kulturno i po jeziku i po krvi i po svemu?

Dalje, Makedoncima se zamera sto su priznali Kosovo, a Grcima ne, iako su i oni priznali to isto Kosovo, jer kao sto znate nekoliko puta u zadnjih par meseci Grcki ministar spoljnih poslova je imao kontakte sa kosovarima tokom kojih im je zagarantovao priznavanje dokumenata i bodrio ih da sto pre otvore svoje predstavnistvo u Grckoj, dogovarao nove poslove izmedju dve "zemlje" i zalagao se za sto vecu robnu razmenu. Dakle, na recima Grci nisu priznali Kosovo (kada ih nase vlasti pitaju o tome), medjutim u praksi jesu, pa cak sa njima imaju i bolje odnose nego sa nama.

Trece, zar ne mislite da je Grcka licemerna u nepriznavanju Makedonije? Sa severa Grcke je 1948.-me godine proterano oko 300,000 grckih drzavljana takozvanih Egejskih Makedonaca, dok je onima koji nisu proterani, zabranjeno da koristi javno svoje maternje jezike koji su u tom kraju uglavnom makedonski i vlaski. Sada se oni bune oko upoterebe imena Makedonija, iako do pre bezmalo 70 godina ni u toj Egejskoj Makedoniji stanovnistvo nije bilo grcko, vec uglavnom slovensko kao i u Vardarskoj Makedoniji.

Swedenonline

pre 8 godina

Totalno se slazem i sa Makedoncima i sa nasima, nasi prate internacionalno priznato ime a Makedoncima se to nesvidja.
Zato predlazem kompromisno resenje, preskocite Makedoniju, napisite GRCKA. Nema greske, politicki korektno.

Кирил од Македонија

pre 8 godina

Pozdrav na site braka vo Srbija .stvarno mi e krivo sto e napisano BJRM naprotiv treba da stoi Republika Protektorat .Da za zal nie sme protektorat 100% ste vo pravo koga nasite kvazi politicari go Priznaja Kosovo go podrzaja za prijem vo UNESKO bez podrska od narodot makedonski toa e najmalce sto mozete da napravite .Edno da e jasno nema da dozvolime nikoj da ne skara jas kako makedonec go custvuvam kako bratski narod srbskiot i bez razlika na se toa i ke ostane pozdrav braka i srekni Novogodisni prasnici .Da ste zivi .

Ulpijan

pre 8 godina

Ko je postavio sporne table?Verovatno kompanija iz Grcke koja je izvodila radove na toj deonici,ako je tako samo cu reci...BRAVO GRCI!!!!

Zoki

pre 8 godina

Makedonci nam jesu braća, ali vlasti koje su priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu nemaju pravo da nam dele lekcije kako ćemo da nazivamo njihovu državu.

Boki

pre 8 godina

Pa jesu bivša Jugoslovenska Republika Makedonija ne razumem u čemu je problem pre ulaska u Jugoslaviju bili su Srbija. Do oslobodjenja od turaka su bili Osmansko carstvo a pre osmanlija opet Srpsko carstvo kakvi bre Makedonci makedonci su u severnoj grčkoj.

goran

pre 8 godina

I mi samo sledimo nase interese.

22.10.2015.
Ivica Dačić najavio je da će se Srbija na međunarodnom planu prema interesima Crne Gore i Makedonije, koje su podržale predlog za prijem Kosova u Unesko, odnositi isto kao što su te zemlje prema srpskim u Parizu.

Nik Cinik

pre 8 godina

Nego, ako se budu previše bunili oko toga što koristimo ime pod kojim su primljeni u UN, najbolje da povučemo priznanje? Pa da oni posle povuku priznanje Kosova i mirna Drina?

balkanac iz evrope

pre 8 godina

ne treba davati nikakvu paznju,lepo ih saslusati...neka preispitaju sve svoje postupke u proslosti...postujemo status koji im je Evropa dodelila...

Boki

pre 8 godina

Stvoreni smo da od prijatelja pravimo neprijatelje.
(Predrag, 10. decembar 2015 23:15) # Link komentara

pored ovakvih "prijatelja" neprijatelj nam i nije potreban
poz druze Predrage

MP

pre 8 godina

Kakva navalentnost, neverovatno.... Vi ste "u duhu dobrosusedskih odnosa" priznali Kosovo i u Unesku glasali za njegov prijem. Makedonija je i u Bugarskoj i Grčkoj, vi ste BJRM!!

dalibor

pre 8 godina

Eve jas sum Makedonec i pravo da vam kazem bas me briga za tu tablu.Ali iskreno me ne zanima neka si tamo tabla u Srbiju hahah. Ako se ja pitam neka je ....neka sluzi za neko ko tu leci komplekse :D Ako zelite stavite tablu i da je to granica sa tunguzijom nece biti znacenja zato sto niti ste vi neki faktor u svetu i regionu niti smo mi i mi mozeme se svagjati koliko hocemo ali realnost je da trebamo se truditi da nam licno bude bolje, a ne da se brinemo o politiki :) Patem i grci nisu vam nikakva braca, oni bi vas prodali za 1 euro ako im se ukaze za to prilika
Pozdrav do site :)

AleksandarL

pre 8 godina

Svi smo jako razocarani ponasanjem korumpirane makedonske vlasti (inače ih naša vlast zdusno podržava) po pitanju Kosova i Metohije, svima je teško sve sto su radili prema nama... Ovi zahtevi makedonskih vlasti su posle svega gore navedenog, u najmanju ruku, licemerni i bezobrazni... ALI, Makedonci nam JESU braća, ovek su bili i biće okrenuti ka nama i nikako ne smemo dozvoliti da ih izgubimo. Treba im malo ovako sitnim zackoljicama pokazati da vode računa i o našim interesima, jer će im trebati naša podrška u budućnosti, ali neka se sve zaustavi na tome.

Miloš

pre 8 godina

Ja se sećam od letos nekih ogromnih znakova na autoputu pored Skoplja na kojima piše Prishtina (KS). Pa eto, može i to da se zameni.

Uzgred, ova naša tabla je samo tabla koja označava građevinski lot i stoji BJRM ne zato što smo se setili da imamo kičmu, nego zato što se put gradi od grčkog i evropskog kredita i oni traže takve nazive...

Аки циник

pre 8 godina

Ма то је неки одметнути део Министарства саобраћаја који је табле постављао на своју руку, баш као онај ваш гласач у УНЕСКО-у. Том приликом се извињавамо, учињено је шта је учињено, буџет нас ограничава, зато дајте да гледамо у будућност и добросуседске односе.

Мики Микић

pre 8 godina

Prikočite ljudi!
Razumem da su svi sada ljuti na Makedonce, ali su zbog kosova i Uneska i oni besni na svoju vladu. 99% komentara na makedonskim sajtovima staje na našu stranu. Evo ga jedan:

Србија има потполно право на користење на БајрамРепубликаМакедонија.100%.Сте се прашале ли зошто? Кој го призна протекторатот Косово? Македонија? Кој дозволи НАТО,КФОР и слични шуши да летаат и шетаат низ Македонија како низ село без кучиња и да ја бомбардираат Србија? Македонија? Кој гласаше за прием на протекторатот Косово во УНЕСКО? Македонија? Со арнаутите СИТЕ сте газ и гаќи,од нив сиот зијан,мртви бранители,внатрешно раселени лица,вдовици и сираци,забрана на изградба на хидро-енергетски капацитети,Рамковен,промена на Уставот,двојазичност,рикање на оџите како во Исламабад со 200 децибели...Ама ПОТПОЛНО СЕ ВО ПРАВО СРБИТЕ.

Ko i dalje ne veruje, neka proveri na ovim sajtovima:
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/skopje-luto-zashto-srbija-postavila-granichna-tabla-so-bjrm
http://www.utrinski.mk/?ItemID=6ABBC575C276F640B938B15A1B308FF3

Nemesis

pre 8 godina

Ah da, to su ti naši dobri susedi koji kada god su imali priliku da glasaju protiv nas istu su iskoristili. Ostavite table, čisto da ih podseća na uzajamno razumevanje.

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Pre nego sto pocne paljba oko priznavanja Kosova, Republika Srbija je zvanicno priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom, kao i jos oko 120 zemalja sveta. Ako ne zbog Makedonaca, mogli bi da postujemo nase sopstvene odluke. Drugo, Makedonija je manje-vise bila prisiljena da prizna Kosovo, sto zbog Albanske manjine u svom dvoristu, sto zbog partnera preko bare. Trece, Makedonija je geografski pojam i prostire se na tri dzave, te ne vidim otkud Grcima ekskluzivno pravo da to ime zadrze samo za sebe. Cetvrto, Anticki Grci i Anticki Makedonci nisu bili isti narod, govorili su razlicitim jezicima, imali razlicitu kulturu, Aleksandar je pokorio Grcku, i Grci su ga prezirali. Tako da su smesni i Grci i Makedonci oko svojatanja A.V. Peto, Makedonci su nam najblizi narod (Crnogorce ne smatram posebnim), i najveca braca, i verovatno jedini koji nam zaista zele sve dobro. Imamo dugu zajednicku istoriju, dedovi su nam krvarili zajedno, boreci se i protiv Turaka i protiv Nemaca. Rame uz rame. Makedonci, golem pozdrav na site.

au

pre 8 godina

Oni su medjunarodno priznati kao FYROM. I to je njihova oznaka. Oni sebe mogu da zovu kako hoće to im niko ne brani. Zanimljivo bi bilo čuti šta oni misle o tome kako priznavanje Kosova utiče na dobrosusedske odnose? Ili to potpada pod one teme koje su deplasirane...kao i tema o njihovom imenu

Pravda

pre 8 godina

Zlasem se da na tabli treba da stoji trebastoji Makedonija a ne BJRM ali braco Makedonci kada govorite o dobro susedskim odnosima onda povucite priznaje Kosava!

pc

pre 8 godina

Ja u svojoj kuci pisem kako ja hocu. Nemam nista protiv makedonaca, ali oni njihovi skotovi na vlasti nek ohanu malo. Pisemo kako hocemo i kako od nas sa molbom traze Grci koji nisu priznali Kosovo. Kraj.

leksa

pre 8 godina

Ovi imaju uopste obraza da se javljaju, posle svih onih glasanja protiv Srbije, a u korist Kosova (poslednje za prijem u UNESKO). Uostalom, oni su medjunarodno priznati kao BJRM, i nista tu Srbija nije pogresila. Jos da se zbog njih svadjamo sa Grcima. Kao sto je rekao Vucic, pamti pa vrati.

nenad 12

pre 8 godina

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbije u duhu doborosusedskih odnosa",

Srbija je Makedoniju priznala pod imenom Makedonija i time braći Grcima žalila nož u leđa. Makedonija je među prvima priznala Kosovo a i skoro je dva puta glasala za prijem Kosova u Unesko za razliku od Grčke koja i pored svih pritisaka odbija da prizna Kosovo......

Хилариус

pre 8 godina

Важи, чим признају Србију у њеним уставним границама. У име добросуседских односа.

Gaga

pre 8 godina

Ma lako cemo s tim tablama. Mozemo i da promenimo, nebitno. ALi sta da radimo sa Vasim priznanjem Kosova, podrskom za UNESKO itd... Ima li to neke veze sa dobrosusedskim odnosima?

Kosovo, Kosovo, Kosovo

pre 8 godina

Nemam nista protiv Makedonaca ali sta mi dobijamo od toga sto podrzavamo Makedonce, bolje nam je da sacuvamo prednost koju imamo kod Grka posto oni cesto stanu iza nas nego da se udruzujemo sa Makedoncima koji samo slusaju sta SAD kazu.

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Mislim da je u pitanju tipično licemerstvo oligarhije na vlasti u BJRM. Kada su priznali nezavisnost takozvane "kosove", bilo ih je briga za "dobrosusedske odnose". Srbija treba da gleda svoje interese bez obzira na ljutnju makedonskih zvaničnika. Treba im reći da se dobrosusedstvo gradi na reciprocitetu.

Srbenda

pre 8 godina

Dosta toga smo mi, uzaludno, ocekivali od vas. Kao sto rece Vučko, oko Uneska, i mi cemo imati u vidu nase interese kad se budu resavala pitanja ovakvih komsija.

Vidoje

pre 8 godina

Oni su priznali Kosovo, stoga

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbija u duhu doborosusedskih odnosa", kažu u tom ministarstvu."

mogu samo da očekuju...

Gaga

pre 8 godina

Ma lako cemo s tim tablama. Mozemo i da promenimo, nebitno. ALi sta da radimo sa Vasim priznanjem Kosova, podrskom za UNESKO itd... Ima li to neke veze sa dobrosusedskim odnosima?

Kosovo, Kosovo, Kosovo

pre 8 godina

Nemam nista protiv Makedonaca ali sta mi dobijamo od toga sto podrzavamo Makedonce, bolje nam je da sacuvamo prednost koju imamo kod Grka posto oni cesto stanu iza nas nego da se udruzujemo sa Makedoncima koji samo slusaju sta SAD kazu.

Nemesis

pre 8 godina

Ah da, to su ti naši dobri susedi koji kada god su imali priliku da glasaju protiv nas istu su iskoristili. Ostavite table, čisto da ih podseća na uzajamno razumevanje.

Pravda

pre 8 godina

Zlasem se da na tabli treba da stoji trebastoji Makedonija a ne BJRM ali braco Makedonci kada govorite o dobro susedskim odnosima onda povucite priznaje Kosava!

nenad 12

pre 8 godina

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbije u duhu doborosusedskih odnosa",

Srbija je Makedoniju priznala pod imenom Makedonija i time braći Grcima žalila nož u leđa. Makedonija je među prvima priznala Kosovo a i skoro je dva puta glasala za prijem Kosova u Unesko za razliku od Grčke koja i pored svih pritisaka odbija da prizna Kosovo......

Хилариус

pre 8 godina

Важи, чим признају Србију у њеним уставним границама. У име добросуседских односа.

au

pre 8 godina

Oni su medjunarodno priznati kao FYROM. I to je njihova oznaka. Oni sebe mogu da zovu kako hoće to im niko ne brani. Zanimljivo bi bilo čuti šta oni misle o tome kako priznavanje Kosova utiče na dobrosusedske odnose? Ili to potpada pod one teme koje su deplasirane...kao i tema o njihovom imenu

Miloš

pre 8 godina

Ja se sećam od letos nekih ogromnih znakova na autoputu pored Skoplja na kojima piše Prishtina (KS). Pa eto, može i to da se zameni.

Uzgred, ova naša tabla je samo tabla koja označava građevinski lot i stoji BJRM ne zato što smo se setili da imamo kičmu, nego zato što se put gradi od grčkog i evropskog kredita i oni traže takve nazive...

Vidoje

pre 8 godina

Oni su priznali Kosovo, stoga

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbija u duhu doborosusedskih odnosa", kažu u tom ministarstvu."

mogu samo da očekuju...

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Mislim da je u pitanju tipično licemerstvo oligarhije na vlasti u BJRM. Kada su priznali nezavisnost takozvane "kosove", bilo ih je briga za "dobrosusedske odnose". Srbija treba da gleda svoje interese bez obzira na ljutnju makedonskih zvaničnika. Treba im reći da se dobrosusedstvo gradi na reciprocitetu.

Srbenda

pre 8 godina

Dosta toga smo mi, uzaludno, ocekivali od vas. Kao sto rece Vučko, oko Uneska, i mi cemo imati u vidu nase interese kad se budu resavala pitanja ovakvih komsija.

pc

pre 8 godina

Ja u svojoj kuci pisem kako ja hocu. Nemam nista protiv makedonaca, ali oni njihovi skotovi na vlasti nek ohanu malo. Pisemo kako hocemo i kako od nas sa molbom traze Grci koji nisu priznali Kosovo. Kraj.

leksa

pre 8 godina

Ovi imaju uopste obraza da se javljaju, posle svih onih glasanja protiv Srbije, a u korist Kosova (poslednje za prijem u UNESKO). Uostalom, oni su medjunarodno priznati kao BJRM, i nista tu Srbija nije pogresila. Jos da se zbog njih svadjamo sa Grcima. Kao sto je rekao Vucic, pamti pa vrati.

Мики Микић

pre 8 godina

Prikočite ljudi!
Razumem da su svi sada ljuti na Makedonce, ali su zbog kosova i Uneska i oni besni na svoju vladu. 99% komentara na makedonskim sajtovima staje na našu stranu. Evo ga jedan:

Србија има потполно право на користење на БајрамРепубликаМакедонија.100%.Сте се прашале ли зошто? Кој го призна протекторатот Косово? Македонија? Кој дозволи НАТО,КФОР и слични шуши да летаат и шетаат низ Македонија како низ село без кучиња и да ја бомбардираат Србија? Македонија? Кој гласаше за прием на протекторатот Косово во УНЕСКО? Македонија? Со арнаутите СИТЕ сте газ и гаќи,од нив сиот зијан,мртви бранители,внатрешно раселени лица,вдовици и сираци,забрана на изградба на хидро-енергетски капацитети,Рамковен,промена на Уставот,двојазичност,рикање на оџите како во Исламабад со 200 децибели...Ама ПОТПОЛНО СЕ ВО ПРАВО СРБИТЕ.

Ko i dalje ne veruje, neka proveri na ovim sajtovima:
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/skopje-luto-zashto-srbija-postavila-granichna-tabla-so-bjrm
http://www.utrinski.mk/?ItemID=6ABBC575C276F640B938B15A1B308FF3

Аки циник

pre 8 godina

Ма то је неки одметнути део Министарства саобраћаја који је табле постављао на своју руку, баш као онај ваш гласач у УНЕСКО-у. Том приликом се извињавамо, учињено је шта је учињено, буџет нас ограничава, зато дајте да гледамо у будућност и добросуседске односе.

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Pre nego sto pocne paljba oko priznavanja Kosova, Republika Srbija je zvanicno priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom, kao i jos oko 120 zemalja sveta. Ako ne zbog Makedonaca, mogli bi da postujemo nase sopstvene odluke. Drugo, Makedonija je manje-vise bila prisiljena da prizna Kosovo, sto zbog Albanske manjine u svom dvoristu, sto zbog partnera preko bare. Trece, Makedonija je geografski pojam i prostire se na tri dzave, te ne vidim otkud Grcima ekskluzivno pravo da to ime zadrze samo za sebe. Cetvrto, Anticki Grci i Anticki Makedonci nisu bili isti narod, govorili su razlicitim jezicima, imali razlicitu kulturu, Aleksandar je pokorio Grcku, i Grci su ga prezirali. Tako da su smesni i Grci i Makedonci oko svojatanja A.V. Peto, Makedonci su nam najblizi narod (Crnogorce ne smatram posebnim), i najveca braca, i verovatno jedini koji nam zaista zele sve dobro. Imamo dugu zajednicku istoriju, dedovi su nam krvarili zajedno, boreci se i protiv Turaka i protiv Nemaca. Rame uz rame. Makedonci, golem pozdrav na site.

AleksandarL

pre 8 godina

Svi smo jako razocarani ponasanjem korumpirane makedonske vlasti (inače ih naša vlast zdusno podržava) po pitanju Kosova i Metohije, svima je teško sve sto su radili prema nama... Ovi zahtevi makedonskih vlasti su posle svega gore navedenog, u najmanju ruku, licemerni i bezobrazni... ALI, Makedonci nam JESU braća, ovek su bili i biće okrenuti ka nama i nikako ne smemo dozvoliti da ih izgubimo. Treba im malo ovako sitnim zackoljicama pokazati da vode računa i o našim interesima, jer će im trebati naša podrška u budućnosti, ali neka se sve zaustavi na tome.

Mufljuz

pre 8 godina

"Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM"
Dame i gospodo Makedonci, da li ste to trazili i od Grka da urade? Da li ste i grckog ambasadora zvali da ulozite protestnu notu? Do duse, u Grckoj ne postoji putokaz za bilo kakvu Makedoniju ... samo putokaz za Skopia.

Кирил од Македонија

pre 8 godina

Pozdrav na site braka vo Srbija .stvarno mi e krivo sto e napisano BJRM naprotiv treba da stoi Republika Protektorat .Da za zal nie sme protektorat 100% ste vo pravo koga nasite kvazi politicari go Priznaja Kosovo go podrzaja za prijem vo UNESKO bez podrska od narodot makedonski toa e najmalce sto mozete da napravite .Edno da e jasno nema da dozvolime nikoj da ne skara jas kako makedonec go custvuvam kako bratski narod srbskiot i bez razlika na se toa i ke ostane pozdrav braka i srekni Novogodisni prasnici .Da ste zivi .

ma idi

pre 8 godina

@Predrag
Pored takvih prijatelja neprijatelji nam nisu ni potrebni. Pre bih rekao da smo majstori da sebe ubedimo da nam je neko prijatelj, brat itd. a da to nema veze sa vezom.

Boki

pre 8 godina

Stvoreni smo da od prijatelja pravimo neprijatelje.
(Predrag, 10. decembar 2015 23:15) # Link komentara

pored ovakvih "prijatelja" neprijatelj nam i nije potreban
poz druze Predrage

Гавра

pre 8 godina

Званични назив државе јужно од нас у УН је БЈРМ . На Олимијади , Евросонгу итд. сви Вас најављују као БЈРМ.

Тако да на табли и треба да пише БЈРМ и тачка.

Zoki

pre 8 godina

Makedonci nam jesu braća, ali vlasti koje su priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu nemaju pravo da nam dele lekcije kako ćemo da nazivamo njihovu državu.

NN

pre 8 godina

Poceli i Makedonci da ucenjuju Srbiju.Pa ta oznaka BJR Makedonija se koristi svugde, gde se Makedonija pojavi na sceni bilo sportskom, kulturno ili nekom druogm takmicenju...
Secam se na Evroviziji uvek napisu F.Y.R Macedonia, a kada je bila Evrovizija u Grckoj 2006 Grci su umesto toga napisali celo ime Former Yugoslav Republic of Macedonia.

MP

pre 8 godina

Kakva navalentnost, neverovatno.... Vi ste "u duhu dobrosusedskih odnosa" priznali Kosovo i u Unesku glasali za njegov prijem. Makedonija je i u Bugarskoj i Grčkoj, vi ste BJRM!!

goran

pre 8 godina

I mi samo sledimo nase interese.

22.10.2015.
Ivica Dačić najavio je da će se Srbija na međunarodnom planu prema interesima Crne Gore i Makedonije, koje su podržale predlog za prijem Kosova u Unesko, odnositi isto kao što su te zemlje prema srpskim u Parizu.

Ulpijan

pre 8 godina

Ko je postavio sporne table?Verovatno kompanija iz Grcke koja je izvodila radove na toj deonici,ako je tako samo cu reci...BRAVO GRCI!!!!

aca

pre 8 godina

Makedonija je geografski izraz i za podrucje od Soluna do Turske i Grci su pritajali da se BJRM zove Skopska Makedonija a grcki deo i bio Egejska Makedonja. Ovakva kakva je Makedonija nece dugo poziveti (istorijski gledano) i verovatno ce je "pojesti" Bugarska i Siptari i bilo bi dobro po njih i nas da sto veci komad uzmu Bugari ako do toga mora doci.
I pored toga sto pisem za narod BJRM imam sve simpatije, jer su topli ljudi koji nisu ratnici vec vise rodjeni za druzenje i pesmu, slicno Italijanima. Cak bih kao pravoslavac laik voleo da im SPC da autkefalnost na neki obostrano zadovoljavajuci nacin kao izraz bratske pravoslavne ljubavi.

Swedenonline

pre 8 godina

Totalno se slazem i sa Makedoncima i sa nasima, nasi prate internacionalno priznato ime a Makedoncima se to nesvidja.
Zato predlazem kompromisno resenje, preskocite Makedoniju, napisite GRCKA. Nema greske, politicki korektno.

Boki

pre 8 godina

Pa jesu bivša Jugoslovenska Republika Makedonija ne razumem u čemu je problem pre ulaska u Jugoslaviju bili su Srbija. Do oslobodjenja od turaka su bili Osmansko carstvo a pre osmanlija opet Srpsko carstvo kakvi bre Makedonci makedonci su u severnoj grčkoj.

zoran

pre 8 godina

gospoda u makedoniji treba da shvate su oni postavili principe da im je kosovo bitnije o srbije sto bi se mi sa grcima prepirali oko toga kad grci nisu priznali kosovo jos uvek malo politicke inteligencije da imaju ne bi ni trazili . isto kao i nasa bivsa braca crnogorci .... naravno politicki zborim

Veerghoen

pre 8 godina

Не заборавимо колико си Македонци помогли у одбрани поплављеног Обреновца. Скупљали новац, хуманитарне радове, дошли да копају ровове.

Не мешајте политичаре и народ.

Komentator

pre 8 godina

Ima dosta komentara koji izvrcu cinjenice pa Grke nazivaju bracom valjda da naprave razliku sa Makedoncima. A zar nam Makedonci nisu neuporedivo blizi od Grka i geografski i istorijski i kulturno i po jeziku i po krvi i po svemu?

Dalje, Makedoncima se zamera sto su priznali Kosovo, a Grcima ne, iako su i oni priznali to isto Kosovo, jer kao sto znate nekoliko puta u zadnjih par meseci Grcki ministar spoljnih poslova je imao kontakte sa kosovarima tokom kojih im je zagarantovao priznavanje dokumenata i bodrio ih da sto pre otvore svoje predstavnistvo u Grckoj, dogovarao nove poslove izmedju dve "zemlje" i zalagao se za sto vecu robnu razmenu. Dakle, na recima Grci nisu priznali Kosovo (kada ih nase vlasti pitaju o tome), medjutim u praksi jesu, pa cak sa njima imaju i bolje odnose nego sa nama.

Trece, zar ne mislite da je Grcka licemerna u nepriznavanju Makedonije? Sa severa Grcke je 1948.-me godine proterano oko 300,000 grckih drzavljana takozvanih Egejskih Makedonaca, dok je onima koji nisu proterani, zabranjeno da koristi javno svoje maternje jezike koji su u tom kraju uglavnom makedonski i vlaski. Sada se oni bune oko upoterebe imena Makedonija, iako do pre bezmalo 70 godina ni u toj Egejskoj Makedoniji stanovnistvo nije bilo grcko, vec uglavnom slovensko kao i u Vardarskoj Makedoniji.

dalibor

pre 8 godina

Eve jas sum Makedonec i pravo da vam kazem bas me briga za tu tablu.Ali iskreno me ne zanima neka si tamo tabla u Srbiju hahah. Ako se ja pitam neka je ....neka sluzi za neko ko tu leci komplekse :D Ako zelite stavite tablu i da je to granica sa tunguzijom nece biti znacenja zato sto niti ste vi neki faktor u svetu i regionu niti smo mi i mi mozeme se svagjati koliko hocemo ali realnost je da trebamo se truditi da nam licno bude bolje, a ne da se brinemo o politiki :) Patem i grci nisu vam nikakva braca, oni bi vas prodali za 1 euro ako im se ukaze za to prilika
Pozdrav do site :)

svest

pre 8 godina

Meni su Makedonci krajnje simpatični i potpuno podržavam njihovu tešku borbu za slobodu, a i stvarni protivnici su nam isti oduvek. Sa druge strane o tvorevini FYROM mislim sve najgore, jer je u pitanju monstrum načinjen da bi se zadovoljili apetiti našeg zajedničkog neprijatelja, a ne većinskog naroda te zemlje. Ta tvorevina nas svađa sa našim prijateljima, a podržava naše neprijatelje. Ako treba nekako da pomognemo tom bratskom narodu, apsolutno sam za, vekovima delimo iste patnje, ali tu tvorevinu, jer nije u pitanju država, treba izvrgavati ruglu na svakom koraku.

Nik Cinik

pre 8 godina

Nego, ako se budu previše bunili oko toga što koristimo ime pod kojim su primljeni u UN, najbolje da povučemo priznanje? Pa da oni posle povuku priznanje Kosova i mirna Drina?

balkanac iz evrope

pre 8 godina

ne treba davati nikakvu paznju,lepo ih saslusati...neka preispitaju sve svoje postupke u proslosti...postujemo status koji im je Evropa dodelila...

Македонија

pre 8 godina

Rusija go prizna Kosovskiot pasos,cel balkan kompletno...btw Srbija se povlece od Kosovo,gi ostavi srbite da gnijat vo napusteni sela,ne se bori za podobra idnina na nivnite ludje tamu i normalno e deka ke vodi sega vakva "sitno nacionalna" propaganda...Gledam mnogu zlobni komentari sto Makedonija ne gi zasluzuva.Makedonskiot narod ne e makedonskata vlada,a bjrm vrega.Po isti sega srpski princip da ocekuvam da go odbiete vooruzuvanjeto od Rusija? smesno

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Pre nego sto pocne paljba oko priznavanja Kosova, Republika Srbija je zvanicno priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom, kao i jos oko 120 zemalja sveta. Ako ne zbog Makedonaca, mogli bi da postujemo nase sopstvene odluke. Drugo, Makedonija je manje-vise bila prisiljena da prizna Kosovo, sto zbog Albanske manjine u svom dvoristu, sto zbog partnera preko bare. Trece, Makedonija je geografski pojam i prostire se na tri dzave, te ne vidim otkud Grcima ekskluzivno pravo da to ime zadrze samo za sebe. Cetvrto, Anticki Grci i Anticki Makedonci nisu bili isti narod, govorili su razlicitim jezicima, imali razlicitu kulturu, Aleksandar je pokorio Grcku, i Grci su ga prezirali. Tako da su smesni i Grci i Makedonci oko svojatanja A.V. Peto, Makedonci su nam najblizi narod (Crnogorce ne smatram posebnim), i najveca braca, i verovatno jedini koji nam zaista zele sve dobro. Imamo dugu zajednicku istoriju, dedovi su nam krvarili zajedno, boreci se i protiv Turaka i protiv Nemaca. Rame uz rame. Makedonci, golem pozdrav na site.

Pravda

pre 8 godina

Zlasem se da na tabli treba da stoji trebastoji Makedonija a ne BJRM ali braco Makedonci kada govorite o dobro susedskim odnosima onda povucite priznaje Kosava!

AleksandarL

pre 8 godina

Svi smo jako razocarani ponasanjem korumpirane makedonske vlasti (inače ih naša vlast zdusno podržava) po pitanju Kosova i Metohije, svima je teško sve sto su radili prema nama... Ovi zahtevi makedonskih vlasti su posle svega gore navedenog, u najmanju ruku, licemerni i bezobrazni... ALI, Makedonci nam JESU braća, ovek su bili i biće okrenuti ka nama i nikako ne smemo dozvoliti da ih izgubimo. Treba im malo ovako sitnim zackoljicama pokazati da vode računa i o našim interesima, jer će im trebati naša podrška u budućnosti, ali neka se sve zaustavi na tome.

Komentator

pre 8 godina

Ima dosta komentara koji izvrcu cinjenice pa Grke nazivaju bracom valjda da naprave razliku sa Makedoncima. A zar nam Makedonci nisu neuporedivo blizi od Grka i geografski i istorijski i kulturno i po jeziku i po krvi i po svemu?

Dalje, Makedoncima se zamera sto su priznali Kosovo, a Grcima ne, iako su i oni priznali to isto Kosovo, jer kao sto znate nekoliko puta u zadnjih par meseci Grcki ministar spoljnih poslova je imao kontakte sa kosovarima tokom kojih im je zagarantovao priznavanje dokumenata i bodrio ih da sto pre otvore svoje predstavnistvo u Grckoj, dogovarao nove poslove izmedju dve "zemlje" i zalagao se za sto vecu robnu razmenu. Dakle, na recima Grci nisu priznali Kosovo (kada ih nase vlasti pitaju o tome), medjutim u praksi jesu, pa cak sa njima imaju i bolje odnose nego sa nama.

Trece, zar ne mislite da je Grcka licemerna u nepriznavanju Makedonije? Sa severa Grcke je 1948.-me godine proterano oko 300,000 grckih drzavljana takozvanih Egejskih Makedonaca, dok je onima koji nisu proterani, zabranjeno da koristi javno svoje maternje jezike koji su u tom kraju uglavnom makedonski i vlaski. Sada se oni bune oko upoterebe imena Makedonija, iako do pre bezmalo 70 godina ni u toj Egejskoj Makedoniji stanovnistvo nije bilo grcko, vec uglavnom slovensko kao i u Vardarskoj Makedoniji.

au

pre 8 godina

Oni su medjunarodno priznati kao FYROM. I to je njihova oznaka. Oni sebe mogu da zovu kako hoće to im niko ne brani. Zanimljivo bi bilo čuti šta oni misle o tome kako priznavanje Kosova utiče na dobrosusedske odnose? Ili to potpada pod one teme koje su deplasirane...kao i tema o njihovom imenu

Nemesis

pre 8 godina

Ah da, to su ti naši dobri susedi koji kada god su imali priliku da glasaju protiv nas istu su iskoristili. Ostavite table, čisto da ih podseća na uzajamno razumevanje.

Gaga

pre 8 godina

Ma lako cemo s tim tablama. Mozemo i da promenimo, nebitno. ALi sta da radimo sa Vasim priznanjem Kosova, podrskom za UNESKO itd... Ima li to neke veze sa dobrosusedskim odnosima?

Мики Микић

pre 8 godina

Prikočite ljudi!
Razumem da su svi sada ljuti na Makedonce, ali su zbog kosova i Uneska i oni besni na svoju vladu. 99% komentara na makedonskim sajtovima staje na našu stranu. Evo ga jedan:

Србија има потполно право на користење на БајрамРепубликаМакедонија.100%.Сте се прашале ли зошто? Кој го призна протекторатот Косово? Македонија? Кој дозволи НАТО,КФОР и слични шуши да летаат и шетаат низ Македонија како низ село без кучиња и да ја бомбардираат Србија? Македонија? Кој гласаше за прием на протекторатот Косово во УНЕСКО? Македонија? Со арнаутите СИТЕ сте газ и гаќи,од нив сиот зијан,мртви бранители,внатрешно раселени лица,вдовици и сираци,забрана на изградба на хидро-енергетски капацитети,Рамковен,промена на Уставот,двојазичност,рикање на оџите како во Исламабад со 200 децибели...Ама ПОТПОЛНО СЕ ВО ПРАВО СРБИТЕ.

Ko i dalje ne veruje, neka proveri na ovim sajtovima:
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/skopje-luto-zashto-srbija-postavila-granichna-tabla-so-bjrm
http://www.utrinski.mk/?ItemID=6ABBC575C276F640B938B15A1B308FF3

nenad 12

pre 8 godina

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbije u duhu doborosusedskih odnosa",

Srbija je Makedoniju priznala pod imenom Makedonija i time braći Grcima žalila nož u leđa. Makedonija je među prvima priznala Kosovo a i skoro je dva puta glasala za prijem Kosova u Unesko za razliku od Grčke koja i pored svih pritisaka odbija da prizna Kosovo......

Kosovo, Kosovo, Kosovo

pre 8 godina

Nemam nista protiv Makedonaca ali sta mi dobijamo od toga sto podrzavamo Makedonce, bolje nam je da sacuvamo prednost koju imamo kod Grka posto oni cesto stanu iza nas nego da se udruzujemo sa Makedoncima koji samo slusaju sta SAD kazu.

leksa

pre 8 godina

Ovi imaju uopste obraza da se javljaju, posle svih onih glasanja protiv Srbije, a u korist Kosova (poslednje za prijem u UNESKO). Uostalom, oni su medjunarodno priznati kao BJRM, i nista tu Srbija nije pogresila. Jos da se zbog njih svadjamo sa Grcima. Kao sto je rekao Vucic, pamti pa vrati.

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Mislim da je u pitanju tipično licemerstvo oligarhije na vlasti u BJRM. Kada su priznali nezavisnost takozvane "kosove", bilo ih je briga za "dobrosusedske odnose". Srbija treba da gleda svoje interese bez obzira na ljutnju makedonskih zvaničnika. Treba im reći da se dobrosusedstvo gradi na reciprocitetu.

dalibor

pre 8 godina

Eve jas sum Makedonec i pravo da vam kazem bas me briga za tu tablu.Ali iskreno me ne zanima neka si tamo tabla u Srbiju hahah. Ako se ja pitam neka je ....neka sluzi za neko ko tu leci komplekse :D Ako zelite stavite tablu i da je to granica sa tunguzijom nece biti znacenja zato sto niti ste vi neki faktor u svetu i regionu niti smo mi i mi mozeme se svagjati koliko hocemo ali realnost je da trebamo se truditi da nam licno bude bolje, a ne da se brinemo o politiki :) Patem i grci nisu vam nikakva braca, oni bi vas prodali za 1 euro ako im se ukaze za to prilika
Pozdrav do site :)

Srbenda

pre 8 godina

Dosta toga smo mi, uzaludno, ocekivali od vas. Kao sto rece Vučko, oko Uneska, i mi cemo imati u vidu nase interese kad se budu resavala pitanja ovakvih komsija.

Vidoje

pre 8 godina

Oni su priznali Kosovo, stoga

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbija u duhu doborosusedskih odnosa", kažu u tom ministarstvu."

mogu samo da očekuju...

Хилариус

pre 8 godina

Важи, чим признају Србију у њеним уставним границама. У име добросуседских односа.

pc

pre 8 godina

Ja u svojoj kuci pisem kako ja hocu. Nemam nista protiv makedonaca, ali oni njihovi skotovi na vlasti nek ohanu malo. Pisemo kako hocemo i kako od nas sa molbom traze Grci koji nisu priznali Kosovo. Kraj.

Miloš

pre 8 godina

Ja se sećam od letos nekih ogromnih znakova na autoputu pored Skoplja na kojima piše Prishtina (KS). Pa eto, može i to da se zameni.

Uzgred, ova naša tabla je samo tabla koja označava građevinski lot i stoji BJRM ne zato što smo se setili da imamo kičmu, nego zato što se put gradi od grčkog i evropskog kredita i oni traže takve nazive...

Veerghoen

pre 8 godina

Не заборавимо колико си Македонци помогли у одбрани поплављеног Обреновца. Скупљали новац, хуманитарне радове, дошли да копају ровове.

Не мешајте политичаре и народ.

Аки циник

pre 8 godina

Ма то је неки одметнути део Министарства саобраћаја који је табле постављао на своју руку, баш као онај ваш гласач у УНЕСКО-у. Том приликом се извињавамо, учињено је шта је учињено, буџет нас ограничава, зато дајте да гледамо у будућност и добросуседске односе.

svest

pre 8 godina

Meni su Makedonci krajnje simpatični i potpuno podržavam njihovu tešku borbu za slobodu, a i stvarni protivnici su nam isti oduvek. Sa druge strane o tvorevini FYROM mislim sve najgore, jer je u pitanju monstrum načinjen da bi se zadovoljili apetiti našeg zajedničkog neprijatelja, a ne većinskog naroda te zemlje. Ta tvorevina nas svađa sa našim prijateljima, a podržava naše neprijatelje. Ako treba nekako da pomognemo tom bratskom narodu, apsolutno sam za, vekovima delimo iste patnje, ali tu tvorevinu, jer nije u pitanju država, treba izvrgavati ruglu na svakom koraku.

Boki

pre 8 godina

Pa jesu bivša Jugoslovenska Republika Makedonija ne razumem u čemu je problem pre ulaska u Jugoslaviju bili su Srbija. Do oslobodjenja od turaka su bili Osmansko carstvo a pre osmanlija opet Srpsko carstvo kakvi bre Makedonci makedonci su u severnoj grčkoj.

Zoki

pre 8 godina

Makedonci nam jesu braća, ali vlasti koje su priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu nemaju pravo da nam dele lekcije kako ćemo da nazivamo njihovu državu.

Ulpijan

pre 8 godina

Ko je postavio sporne table?Verovatno kompanija iz Grcke koja je izvodila radove na toj deonici,ako je tako samo cu reci...BRAVO GRCI!!!!

Кирил од Македонија

pre 8 godina

Pozdrav na site braka vo Srbija .stvarno mi e krivo sto e napisano BJRM naprotiv treba da stoi Republika Protektorat .Da za zal nie sme protektorat 100% ste vo pravo koga nasite kvazi politicari go Priznaja Kosovo go podrzaja za prijem vo UNESKO bez podrska od narodot makedonski toa e najmalce sto mozete da napravite .Edno da e jasno nema da dozvolime nikoj da ne skara jas kako makedonec go custvuvam kako bratski narod srbskiot i bez razlika na se toa i ke ostane pozdrav braka i srekni Novogodisni prasnici .Da ste zivi .

Swedenonline

pre 8 godina

Totalno se slazem i sa Makedoncima i sa nasima, nasi prate internacionalno priznato ime a Makedoncima se to nesvidja.
Zato predlazem kompromisno resenje, preskocite Makedoniju, napisite GRCKA. Nema greske, politicki korektno.

aca

pre 8 godina

Makedonija je geografski izraz i za podrucje od Soluna do Turske i Grci su pritajali da se BJRM zove Skopska Makedonija a grcki deo i bio Egejska Makedonja. Ovakva kakva je Makedonija nece dugo poziveti (istorijski gledano) i verovatno ce je "pojesti" Bugarska i Siptari i bilo bi dobro po njih i nas da sto veci komad uzmu Bugari ako do toga mora doci.
I pored toga sto pisem za narod BJRM imam sve simpatije, jer su topli ljudi koji nisu ratnici vec vise rodjeni za druzenje i pesmu, slicno Italijanima. Cak bih kao pravoslavac laik voleo da im SPC da autkefalnost na neki obostrano zadovoljavajuci nacin kao izraz bratske pravoslavne ljubavi.

Гавра

pre 8 godina

Званични назив државе јужно од нас у УН је БЈРМ . На Олимијади , Евросонгу итд. сви Вас најављују као БЈРМ.

Тако да на табли и треба да пише БЈРМ и тачка.

NN

pre 8 godina

Poceli i Makedonci da ucenjuju Srbiju.Pa ta oznaka BJR Makedonija se koristi svugde, gde se Makedonija pojavi na sceni bilo sportskom, kulturno ili nekom druogm takmicenju...
Secam se na Evroviziji uvek napisu F.Y.R Macedonia, a kada je bila Evrovizija u Grckoj 2006 Grci su umesto toga napisali celo ime Former Yugoslav Republic of Macedonia.

Македонија

pre 8 godina

Rusija go prizna Kosovskiot pasos,cel balkan kompletno...btw Srbija se povlece od Kosovo,gi ostavi srbite da gnijat vo napusteni sela,ne se bori za podobra idnina na nivnite ludje tamu i normalno e deka ke vodi sega vakva "sitno nacionalna" propaganda...Gledam mnogu zlobni komentari sto Makedonija ne gi zasluzuva.Makedonskiot narod ne e makedonskata vlada,a bjrm vrega.Po isti sega srpski princip da ocekuvam da go odbiete vooruzuvanjeto od Rusija? smesno

MP

pre 8 godina

Kakva navalentnost, neverovatno.... Vi ste "u duhu dobrosusedskih odnosa" priznali Kosovo i u Unesku glasali za njegov prijem. Makedonija je i u Bugarskoj i Grčkoj, vi ste BJRM!!

zoran

pre 8 godina

gospoda u makedoniji treba da shvate su oni postavili principe da im je kosovo bitnije o srbije sto bi se mi sa grcima prepirali oko toga kad grci nisu priznali kosovo jos uvek malo politicke inteligencije da imaju ne bi ni trazili . isto kao i nasa bivsa braca crnogorci .... naravno politicki zborim

Mufljuz

pre 8 godina

"Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM"
Dame i gospodo Makedonci, da li ste to trazili i od Grka da urade? Da li ste i grckog ambasadora zvali da ulozite protestnu notu? Do duse, u Grckoj ne postoji putokaz za bilo kakvu Makedoniju ... samo putokaz za Skopia.

ma idi

pre 8 godina

@Predrag
Pored takvih prijatelja neprijatelji nam nisu ni potrebni. Pre bih rekao da smo majstori da sebe ubedimo da nam je neko prijatelj, brat itd. a da to nema veze sa vezom.

Nik Cinik

pre 8 godina

Nego, ako se budu previše bunili oko toga što koristimo ime pod kojim su primljeni u UN, najbolje da povučemo priznanje? Pa da oni posle povuku priznanje Kosova i mirna Drina?

balkanac iz evrope

pre 8 godina

ne treba davati nikakvu paznju,lepo ih saslusati...neka preispitaju sve svoje postupke u proslosti...postujemo status koji im je Evropa dodelila...

Boki

pre 8 godina

Stvoreni smo da od prijatelja pravimo neprijatelje.
(Predrag, 10. decembar 2015 23:15) # Link komentara

pored ovakvih "prijatelja" neprijatelj nam i nije potreban
poz druze Predrage

goran

pre 8 godina

I mi samo sledimo nase interese.

22.10.2015.
Ivica Dačić najavio je da će se Srbija na međunarodnom planu prema interesima Crne Gore i Makedonije, koje su podržale predlog za prijem Kosova u Unesko, odnositi isto kao što su te zemlje prema srpskim u Parizu.