Sreda, 09.12.2015.

12:58

Vučić: Imaćemo više auto-puteva od Hrvatske

Premijer Aleksandar Vučić najavio je brojne projekte u oblasti infrastrukture.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Imaæemo više auto-puteva od Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 8 godina

Željka,nisi u pravu mi smo gradili svoje puteve od projekta do izvođača sve naše firme,zato i jesmo ponosni na njih i drago nam je što su među boljima u Evropi po priznanju drugih.Zašto vama grade Kinezi,Grci ,Bugari a vi financirate ?

geo_zg

pre 8 godina

Srbija nije duplo veća od HR. Uža Srbija 56.000 km2, + Vojvodina 21.500 km2. HR 56.500 km2, + teritorijalno more 31.000 km² (nije kopno ali vrijedi ;). Znači (Srbija + Vojvodina) < (HR + teritorijalno more).
Nadam se da ovo nećete shvatiti kao provokaciju, riječ je o činjenicama.

Poz od geo freaka

Bojan

pre 8 godina

Sta uradise Ameri od coveka ... Uvalili mu savetnike koji po ceo dan smisljaju ovakve nebuloze a on se primio kao da je to istina pa nas svaki dan "uveseljava".

Nismo u stanju ni rupe da okrpimo. Ne znam cemu stalno neko poredjenje sa Hrvatima. One autoputeve grade sa nekim ciljem, to jest da im turisti sto brze i lakse mogu doci do mora. Nama je izgleda cilj da se takmicimo sa njima bez nekakvog posebnog razloga.

Cinjenica je da mi 2017 necemo preteci Hrvate po ukupnoj kilometrazi autoputeva. Cinjenica je takodje to da se i desi nekim cudom to bi bilo i normalno posto smo maltene dva puta veca zemlja po povrsini i po populaciji. Medjutim, gledajuci u nazad sva obecanja danasnje vlasti budite srecni ako asfaltiraju neku ulicu u Beogradu. Ako to ne uspeju onda ce neke sijalice okaciti u Knez Mihajlovoj prvi put u novijoj istoriji na radost botova.

Keti S.

pre 8 godina

Da li je moguce da se prepucavate oko ovakvih gluposti? Svaka zemlja ima onakvu infrastrukturu kakva joj je potrebna. U skandinavskim zemljama recimo,uopste ne grade autoputeve,vec se prevashodno oslanjaju na izuzetno kvalitetnu zeleznicku mrezu. Botovi ste i jedni drugi,jer jedini razlog za dugu kilometrazu autoputeva u Hrvatskoj je "rogobatan" geografski oblik te drzave,dok je vrlo moguce da ce u nasem slucaju neke deonice planiranih autoputeva biti nerentabilne,sto je dobrim delom slucaj i u Hrvatskoj.Da li ce sve sto je planirano biti i izgradjeno,pokazace vreme,ali "botici" ocigledno nisu nikad culi za onu staru izreku- "prvo skoci,pa tek onda reci hop"!

Mozda koji cas Word-a i Excela ??

pre 8 godina

@Goksi
"Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo."

Ja sam nezaposleni elektroinzenjer. Za sta da se prekvalifikujem ? Za obezbedjenje ? Da naucim da pucam i vitlam pendrekom ?

Goksi

pre 8 godina

Mi cemo svi ispred diskonta sa pivom da gledamo kako zidate najmodernije i najvece autoputeve, posto smo nezaposleni.
(nikola, 9. decembar 2015 14:43)

Mogu li ja da vam predlozim. Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo. Izvinite ako vam je tako dobro, ja samo predlazem.

Deki

pre 8 godina

Hahahahhahhahahahah ovaj nas prica sve bolje i bolje bajke...
(mininova, 9. decembar 2015 15:52)

Ok, molim vas napisite kako vi mislite da se u srbiji izgradi putna infrastruktura. Kako biste napravili konstrukciju.

mario

pre 8 godina

Hrvati ima da puknu od muke.
(z077, 9. decembar 2015 21:15)
Zašto bi mi pukli od muke?Pa dok smo mi gradili auto puteve vi niste ni znali kako to izgleda,a kad smo ih skoro sve završili vi ste krenuli i ko je tu pucao od muke??
Nadalje kolegi iz Splita ste dali onoliko minusa zbog toga što je napisao istinu i demantirao vašeg vodju,pa da vidi vodja da ste mu vjerni.

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!
(Horhe Buruchaga,
9. decembar 2015 19:38)
Ma nema na čemu. Samo sam tija bit realan pa sam, eto stavija ove podatke radi usporedbe sa vašim stanjem po pitanju infrastrukture... Nit' me zanimaju botovi, nit' minusi, nit' me se to dotiče. :)

Frozen

pre 8 godina

Korak po korak, idemo ka boljem... Novi autoputevi i druge investicije su veliki plus za nasu zemlju. Samo je potrebno vreme i strpljenje da se to sve realizuje.

Marko

pre 8 godina

Ko je imao prilike da putuje kroz Hrvatsku, zna kako dobre puteve imaju. Ako ćemo mi, u Srbiji, imati bolje, to će biti odlična stvar. Privući ćemo više turista, jedan od razloga što se manje dolazi, putuje kroz Srbiju jesu i loši putevi.

Horhe Buruchaga

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Autoceste u Hrvatskoj:
A1 (Dalmatina) ZG-ST-DU, dovršeno 483 km od 554 km.
A2 Zagorska autocesta, 61 km
A3 Bregana - Lipovac, 307 km
A4 Varaždinska autocesta, Zagreb (Ivanja Reka) - Varaždin - Goričan (granica sa Mađarskom), 97 km.
A5 (autocesta Slavonika), Beli Manastir (granica sa Mađarskom) - Osijek -
Svilaj (dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji) 56 od 89 km.
A6 Primorsko-goranska autocesta
Bosiljevo - Rijeka, 81,5 km
A7 Kvarnerska autocesta
Rupa - Rijeka - ( Žuta Lokva) dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji, dio u planu, 34,4 km od
99 km.
A8 Istarski ipsilon, Kanfanar - Matulji (poluautocesta u nadogradnji autoceste), 64,2 km.
A9 Istarski ipsilon, Kaštel (granica sa Slovenijom) - Pula, 77 km.
A10 Neretvanska autocesta, BiH granica - čvorište
Metković (A1), 9 km
A11 Sisačka autocesta, Zagreb (Jakuševac ) - Velika Gorica - Sisak (u izgradnji), 9 km od 48 km.
A12 Podravski ipsilon,
čvorište Sv. Helena (A 4) – Vrbovec – Križevci –
Koprivnica – GP Gola (granica Mađarske) u izgradnji, 23 km od 67 km.
A13 Podravski ipsilon
čvorište Vrbovec 2 (A 12) – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje u izgradnji 86 km.
Nova obilaznica Zagreba u planu, 106 km.
Ukupno izgrađeno 1302,1 km od planiranih 1745,5 km.
Koliko je tu vijadukata, tunela i mostova... Ima tu posla i poslaaa... a košta boga oca...

Milovan

pre 8 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na sredjenu i uredjenu zemlju. Sam naslov nam govori da mi idemo u dobrom pravcu. Autoputevi su zile kucavice jedne zemlje, drago mi je da premijer to razume i radi na tom polju . ovo je jako dobra vest za celokupno drustvo .

Svajcarac

pre 8 godina

Citam komentare, i gledam broj glasova za i protiv. Pitam se kakvi li su ljudi ti botovi, verujem da je njima jasno da Vucic samo zavlaci...

antibot&antiantibot

pre 8 godina

Hrvati su napravili odlicne puteve ali ne za Hrvate nego za turiste..Tako da sada jedna prosijecna porodica sa dve prosijecne plate iz Slavonije mora da odvoji jednu prosjecnu platu samo da plati putarinu,gorivo,trajekat(za vozilo i 4 osobe) do Hvara...Bez smjestaja,hrane,vanpansionskih troskova...A svima njima drzava naplacijuje "cestarinu" i poreze za "pomoc otocima"

Vozač

pre 8 godina

Bojim se da je ovo najava hrvatskih Cena na našim autoputevima. Otprilike bi do niša putarina po toj tarifi bila 2000 din.
(Boki, 9. decembar 2015 14:49)
Upravo tako, od Batrovaca do Zagreba put je kao pista ali košta kao vožnja po pisti.

marko

pre 8 godina

Gledam komentare i nemam reci za neke ljude,jedni kukaju da imamo katastrofalnu infrastrukturu,drugima smeta izgradnja autoputa.Bitno je da se pljuje po Vucicu.

Jure

pre 8 godina

Nemam pojma odakle potreba uspoređivati sve sa Hrvatskom? Srbija je i puno veća od HR pa je i logično da za par godina može imati više autoputeva..

U HR jesu odlični autoputevi i ostalo, ali bolje bi bilo da su malo više proradili na željeznicama...Ekološki bolje i jeftinije.

Toza

pre 8 godina

To je velika stvar za nasu drzavu jer Hrvatska je poznata po izuzetno dobrim putevima, svaka cast za plsnove i uspesnost u realizaciji dosadasnjih projekata!

nastyc

pre 8 godina

Vide građani da nam se zemlja polako oporavlja od dugogodišnje presije, ali smo sada definitivno sigurni da će nam država konačno izaći iz recesije.

Pfc

pre 8 godina

Nemojte tako.Covek mislio na makete puteva.Ipak se ovde napravi tri kilometra puta godisnje.Deonice od trista metara se svecano otvaraju uz folklor i televiziju.Neke iste otvarane i vise puta.I ovaj krece da prica bajke kako cemo da izgradimo vise autoputa od Hrvata koji imaju jednu od boljih putnih infrastuktura u evropi.Tragikomedija.

Zoran

pre 8 godina

vučiću obiđi malo hrvatske auto puteve pa ih uporedi sa našim kaldrmama..nije bitan toliko kvantitet koliko je bitan kvalitet..ja posle vožnje na auto putu kroz Srbiju obično posle par dana vozim auto i servis

u stvari, jel zavrsen?

pre 8 godina

Koliko sam upucen, jedini projekat koji je zapocet i zavrsen za vladavine aktuelnih je onaj pesacki semafor u ns, na koji se sjatila vrhuska da se fotografise i daje izjave za medije.

star91

pre 8 godina

Vidila žaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. Hrvatska bi prodala autoceste kad bi ih neko htio kupiti. Te autoceste ne zarade za kamatu, a kamoli za dio glavnice. Svaka investicija je isplativa ukoliko sama sebe vraća. Autoceste u Hr radile su se iz političkih (Bg nam nije dao za vrijeme YU AC Split - Zagreb po kojoj se nitko ne vozi 10mjeseci)i lopovskih (kralo se preko izvođenja radova, cijene su bile do 4 puta veće od tržišnih).Isto će se desiti i Srbiji.

kögel TIR.

pre 8 godina

Ja bih toplo preporucio gospodinu premijeru ove raspale drzave da sedne za komp da upali youtube da kuca Croatian motorways i da vidi snimke iz auta sto izbacuju Dzermani dok idu na letovanje i da vidi sta su autoputevi a ne da lupa ko otvoren prozor neke gluposti koje veze nemaju sa vezom .. Svaki kamiondzija ce vam reci da su hrvatske autoceste jedne od najboljih u evropi toliko su dobro projektovani putevi toliko kvalitetno odradjeni da mozemo samo da sanjamo da imamo takve puteve .. putevi za primorje njihovo su kao izmisljeni tako da covece ne lupaj vise gluposti !

Pusti snovi

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?
(mladjowie, 9. decembar 2015 13:35)

Naravno da jeste, kad se uracunaju kruzni tokovi (okrenes vise krugova) verovatno imamo i vise!

HRastovina

pre 8 godina

Susjedi, autoputi u HR su puni samo kada dođu turisti. Razmislite treba li stvarno taj trošak, te koliko će popularne biti cestarine.

Djole

pre 8 godina

Beograd na vodi, brze pruge, autoputevi budućnosti, metro, kanal do Soluna...pa gde se gasite?! Ne znam da li u ovo više veruju i vaši simpatizeri i botovi!

Ante, Zadar

pre 8 godina

Sviđa mi se!!!!

Vučićev politički put se zapravo može opisati ovako:

OD "imaćemo hrvatske autoputeve" DO "imaćemo više autoputeva od Hrvatske"!

NAPREDak je vidljiv!!!

Miki

pre 8 godina

I onda lepo tim autoputem dođeš u centar beograda i ostaneš bez bubrega od rupa... i to na šest puta presvlačenim ulicama, o manjim i da ne govorim, a tek o ostatku srbije...

daska

pre 8 godina

(Ivan.ZG, 9. decembar 2015 13:58) 

Postoje dva razloga za to. 1. Slovenci jos nisu zavrsili svoju mrezu autocesta prema Istri 2. Nije dovrsen jadransko-jonski koridor (sa Peljeskim mostom cime ce biti izbjegnuta BiH). Kada te dvije stvari budu rijesene, ta autocesta preko Rijeke, Splita, Dubrovnika i Albanije do Grcke ce biti glavni prometni pravac iz centralne Europe prema jugoistoku i Turskoj.

lex speciallis

pre 8 godina

Jos jedna u nizu futur-izjava obecanja, usput gos'n premijeru, kako cu putovati i ovim nasim oranicama od puteva, posto sa zenom i dva deteta- zivimo od decijeg dodatka,i pomoci nasih roditelja, penzionera, za soc. pomoc treba papira ko da otvaram firmu(slicno kao i za deciji dodatak), covece narod ti gladuje, nemamo, gubimo, posao, sve vise i vise aman bar prestani Molim TE da nam vredjas inteligenciju!Pozdrav sa Juga Srbije-Iz Nisa, koji je totalno potonuo, kraja nema, svetlo se cak ni ne nazire!

ged

pre 8 godina

Premijer bi trebao da zna da je površina Republike Srbije (bez teritorije Kosova i Metohije) veća za oko 20.000km2 od površine Republike Hrvatske. A kada su u pitanju auto putevi, Srbiji će trebati 5 svetlosnih godina da dostigne kvalitet i infrastrukturnu opremljenost istih u Hrvatskoj. Bolje je da ćuti i ne hvali se dostizanjem osnovnih civilizacijskih tekovina koje kod nas kasne više od 100 godina u odnosu na prosečnu državu EU.

mladjowie

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?

dex

pre 8 godina

Ali kakav je kvalitet tih puteva? U Hrvatskoj, kada se predje na Batini, do Osijeka, kroz neka seoca, put je bar 3 do 4 puta bolji od nasih autoputeva gde mi auto bruji kao da vozim po preriji.

M Teodo

pre 8 godina

Alo botovi... Malo logike i činjenica - HR ima 1.200 km auto puteva, a Srbija malo preko 600. Bice vise od Hrvatske kad se Crna Gora udalji 320km od Srbije, pa i koridor 11 bude 600km. A i premijer ne bi sebi smeo da dozvoli da tako lupeta

biće bolje

pre 8 godina

Premijeru vama je sve u futuru. Imaćemo, bićemo, izvozićemo, zaposlićemo, napravićemo, sredićemo, pobedićemo....
Mani me vašeg futura i vaše budućnosti, šta je sa SADA i do SADA?
Drugo ovo što ste izrekli da ćemo imati više km autoputeva od Hrvatske, šta bi sa kvalitetom istih, da li smo i tu bolji od Hrvata? To mu dodje kao da ste kazali Srbija će imati više mobilnih od Hrvatske, samo što tamo koriste Iphone 6, a mi ovde Nokiu 3210.

VladaGrobar

pre 8 godina

slazem se da cemo mozda imati vise kilometara ali da li su nasi bolji ili njihovi to je sad pitanje? ja bih rekao njihovi..mozda je ovo novo sto je uradjeno kod nas dobro ali stari deo je uzas..da se ne lazemo..i hrvatska nije velesila, nego nemacka i amerika

Nikolina

pre 8 godina

Nasi putevi su mnogo osteceni i nisu popravljani ko zna koliko decenija unazad , samo su obecavali kako ce da to srede i nista , Vlada Srbije na celu sa Vucicem radi posao koji nije radjen decenijama , svaki dan se gradi neki nov put.

licimur

pre 8 godina

O čemu ti pričaš čoveče? Pa ovo sto mi zovemo autoput je u Hrvatskoj obična magistrala!!! Mi imamo nekoliko deonica koje zovemo autoput na kome auto ne poskakuje i na kojem nema kolotraga!!!

Ivan.ZG

pre 8 godina

Pa mi u Hrvatskoj placemo sto imamo toliko autocesta. Jedna od najvećih pogrešaka je bila gradnja dalje od Splita jer se izvan sezone tamo nitko ne vozi a održavanje je skupo. Dubrovčani cak imaju popust 50% subvencionirano od grada a to koristi samo 5 ljudi dnevno!

Kraljevo-najgori grad za život na svetu

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.

pedja

pre 8 godina

To bi bila velika stvar,kada ne bi bila velika laž. Ova izjava prevazilazi i domete naučne fantastike, a to može da potvrdi svako ko je bio bio u Hrvatskoj skorije.

zelja

pre 8 godina

Nisu nam samo autoputevi losi! Pozeska ulica kao centralna ulica na Banovom brdu ima vise kratera i rupa nego bilo koji zemljani put na Sar planini! Dokle cemo da obracamo paznju na kvantitet umesto na kvalitet?!

Маја69

pre 8 godina

Sa završetkom ovih autoputeva biće to jedna drugačija slika Srbije što se tiče infrastrukture, nadam se da će se i investitori lakše odlučivati za ulaganje.

Puki Son

pre 8 godina

Zemlja od koje smo duplo veci po povrsini i broju stanovnika ima vise km autoputa od nas!? I mi cemo jos malo da ih stignemo!? Idi! Znaci imacemo oko 50% km autoputa koje bi trabalo da imamo - kad ih stignemo....

NapreDNO.....

rudolff

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.
(Kraljevo-najgori grad za život na svetu, 09. decembar 2015 13:34)

Delom si upravu da Ti direktno nemas nikakve trenutno koristi od auto puta. Ali ako gledas dugorocnije, ovo je pocetak napretka.... Pa nadam se da cemo taj boljitak svi osetiti za neku deceniju!

Маја69

pre 8 godina

Sa završetkom ovih autoputeva biće to jedna drugačija slika Srbije što se tiče infrastrukture, nadam se da će se i investitori lakše odlučivati za ulaganje.

rudolff

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.
(Kraljevo-najgori grad za život na svetu, 09. decembar 2015 13:34)

Delom si upravu da Ti direktno nemas nikakve trenutno koristi od auto puta. Ali ako gledas dugorocnije, ovo je pocetak napretka.... Pa nadam se da cemo taj boljitak svi osetiti za neku deceniju!

Nikolina

pre 8 godina

Nasi putevi su mnogo osteceni i nisu popravljani ko zna koliko decenija unazad , samo su obecavali kako ce da to srede i nista , Vlada Srbije na celu sa Vucicem radi posao koji nije radjen decenijama , svaki dan se gradi neki nov put.

Marko

pre 8 godina

Ko je imao prilike da putuje kroz Hrvatsku, zna kako dobre puteve imaju. Ako ćemo mi, u Srbiji, imati bolje, to će biti odlična stvar. Privući ćemo više turista, jedan od razloga što se manje dolazi, putuje kroz Srbiju jesu i loši putevi.

Frozen

pre 8 godina

Korak po korak, idemo ka boljem... Novi autoputevi i druge investicije su veliki plus za nasu zemlju. Samo je potrebno vreme i strpljenje da se to sve realizuje.

nastyc

pre 8 godina

Vide građani da nam se zemlja polako oporavlja od dugogodišnje presije, ali smo sada definitivno sigurni da će nam država konačno izaći iz recesije.

Toza

pre 8 godina

To je velika stvar za nasu drzavu jer Hrvatska je poznata po izuzetno dobrim putevima, svaka cast za plsnove i uspesnost u realizaciji dosadasnjih projekata!

Milovan

pre 8 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na sredjenu i uredjenu zemlju. Sam naslov nam govori da mi idemo u dobrom pravcu. Autoputevi su zile kucavice jedne zemlje, drago mi je da premijer to razume i radi na tom polju . ovo je jako dobra vest za celokupno drustvo .

marko

pre 8 godina

Gledam komentare i nemam reci za neke ljude,jedni kukaju da imamo katastrofalnu infrastrukturu,drugima smeta izgradnja autoputa.Bitno je da se pljuje po Vucicu.

dex

pre 8 godina

Ali kakav je kvalitet tih puteva? U Hrvatskoj, kada se predje na Batini, do Osijeka, kroz neka seoca, put je bar 3 do 4 puta bolji od nasih autoputeva gde mi auto bruji kao da vozim po preriji.

Puki Son

pre 8 godina

Zemlja od koje smo duplo veci po povrsini i broju stanovnika ima vise km autoputa od nas!? I mi cemo jos malo da ih stignemo!? Idi! Znaci imacemo oko 50% km autoputa koje bi trabalo da imamo - kad ih stignemo....

NapreDNO.....

mladjowie

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?

pedja

pre 8 godina

To bi bila velika stvar,kada ne bi bila velika laž. Ova izjava prevazilazi i domete naučne fantastike, a to može da potvrdi svako ko je bio bio u Hrvatskoj skorije.

Kraljevo-najgori grad za život na svetu

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.

kögel TIR.

pre 8 godina

Ja bih toplo preporucio gospodinu premijeru ove raspale drzave da sedne za komp da upali youtube da kuca Croatian motorways i da vidi snimke iz auta sto izbacuju Dzermani dok idu na letovanje i da vidi sta su autoputevi a ne da lupa ko otvoren prozor neke gluposti koje veze nemaju sa vezom .. Svaki kamiondzija ce vam reci da su hrvatske autoceste jedne od najboljih u evropi toliko su dobro projektovani putevi toliko kvalitetno odradjeni da mozemo samo da sanjamo da imamo takve puteve .. putevi za primorje njihovo su kao izmisljeni tako da covece ne lupaj vise gluposti !

licimur

pre 8 godina

O čemu ti pričaš čoveče? Pa ovo sto mi zovemo autoput je u Hrvatskoj obična magistrala!!! Mi imamo nekoliko deonica koje zovemo autoput na kome auto ne poskakuje i na kojem nema kolotraga!!!

M Teodo

pre 8 godina

Alo botovi... Malo logike i činjenica - HR ima 1.200 km auto puteva, a Srbija malo preko 600. Bice vise od Hrvatske kad se Crna Gora udalji 320km od Srbije, pa i koridor 11 bude 600km. A i premijer ne bi sebi smeo da dozvoli da tako lupeta

ged

pre 8 godina

Premijer bi trebao da zna da je površina Republike Srbije (bez teritorije Kosova i Metohije) veća za oko 20.000km2 od površine Republike Hrvatske. A kada su u pitanju auto putevi, Srbiji će trebati 5 svetlosnih godina da dostigne kvalitet i infrastrukturnu opremljenost istih u Hrvatskoj. Bolje je da ćuti i ne hvali se dostizanjem osnovnih civilizacijskih tekovina koje kod nas kasne više od 100 godina u odnosu na prosečnu državu EU.

Pusti snovi

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?
(mladjowie, 9. decembar 2015 13:35)

Naravno da jeste, kad se uracunaju kruzni tokovi (okrenes vise krugova) verovatno imamo i vise!

Djole

pre 8 godina

Beograd na vodi, brze pruge, autoputevi budućnosti, metro, kanal do Soluna...pa gde se gasite?! Ne znam da li u ovo više veruju i vaši simpatizeri i botovi!

biće bolje

pre 8 godina

Premijeru vama je sve u futuru. Imaćemo, bićemo, izvozićemo, zaposlićemo, napravićemo, sredićemo, pobedićemo....
Mani me vašeg futura i vaše budućnosti, šta je sa SADA i do SADA?
Drugo ovo što ste izrekli da ćemo imati više km autoputeva od Hrvatske, šta bi sa kvalitetom istih, da li smo i tu bolji od Hrvata? To mu dodje kao da ste kazali Srbija će imati više mobilnih od Hrvatske, samo što tamo koriste Iphone 6, a mi ovde Nokiu 3210.

lex speciallis

pre 8 godina

Jos jedna u nizu futur-izjava obecanja, usput gos'n premijeru, kako cu putovati i ovim nasim oranicama od puteva, posto sa zenom i dva deteta- zivimo od decijeg dodatka,i pomoci nasih roditelja, penzionera, za soc. pomoc treba papira ko da otvaram firmu(slicno kao i za deciji dodatak), covece narod ti gladuje, nemamo, gubimo, posao, sve vise i vise aman bar prestani Molim TE da nam vredjas inteligenciju!Pozdrav sa Juga Srbije-Iz Nisa, koji je totalno potonuo, kraja nema, svetlo se cak ni ne nazire!

Zoran

pre 8 godina

vučiću obiđi malo hrvatske auto puteve pa ih uporedi sa našim kaldrmama..nije bitan toliko kvantitet koliko je bitan kvalitet..ja posle vožnje na auto putu kroz Srbiju obično posle par dana vozim auto i servis

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Autoceste u Hrvatskoj:
A1 (Dalmatina) ZG-ST-DU, dovršeno 483 km od 554 km.
A2 Zagorska autocesta, 61 km
A3 Bregana - Lipovac, 307 km
A4 Varaždinska autocesta, Zagreb (Ivanja Reka) - Varaždin - Goričan (granica sa Mađarskom), 97 km.
A5 (autocesta Slavonika), Beli Manastir (granica sa Mađarskom) - Osijek -
Svilaj (dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji) 56 od 89 km.
A6 Primorsko-goranska autocesta
Bosiljevo - Rijeka, 81,5 km
A7 Kvarnerska autocesta
Rupa - Rijeka - ( Žuta Lokva) dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji, dio u planu, 34,4 km od
99 km.
A8 Istarski ipsilon, Kanfanar - Matulji (poluautocesta u nadogradnji autoceste), 64,2 km.
A9 Istarski ipsilon, Kaštel (granica sa Slovenijom) - Pula, 77 km.
A10 Neretvanska autocesta, BiH granica - čvorište
Metković (A1), 9 km
A11 Sisačka autocesta, Zagreb (Jakuševac ) - Velika Gorica - Sisak (u izgradnji), 9 km od 48 km.
A12 Podravski ipsilon,
čvorište Sv. Helena (A 4) – Vrbovec – Križevci –
Koprivnica – GP Gola (granica Mađarske) u izgradnji, 23 km od 67 km.
A13 Podravski ipsilon
čvorište Vrbovec 2 (A 12) – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje u izgradnji 86 km.
Nova obilaznica Zagreba u planu, 106 km.
Ukupno izgrađeno 1302,1 km od planiranih 1745,5 km.
Koliko je tu vijadukata, tunela i mostova... Ima tu posla i poslaaa... a košta boga oca...

star91

pre 8 godina

Vidila žaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. Hrvatska bi prodala autoceste kad bi ih neko htio kupiti. Te autoceste ne zarade za kamatu, a kamoli za dio glavnice. Svaka investicija je isplativa ukoliko sama sebe vraća. Autoceste u Hr radile su se iz političkih (Bg nam nije dao za vrijeme YU AC Split - Zagreb po kojoj se nitko ne vozi 10mjeseci)i lopovskih (kralo se preko izvođenja radova, cijene su bile do 4 puta veće od tržišnih).Isto će se desiti i Srbiji.

Ivan.ZG

pre 8 godina

Pa mi u Hrvatskoj placemo sto imamo toliko autocesta. Jedna od najvećih pogrešaka je bila gradnja dalje od Splita jer se izvan sezone tamo nitko ne vozi a održavanje je skupo. Dubrovčani cak imaju popust 50% subvencionirano od grada a to koristi samo 5 ljudi dnevno!

Ante, Zadar

pre 8 godina

Sviđa mi se!!!!

Vučićev politički put se zapravo može opisati ovako:

OD "imaćemo hrvatske autoputeve" DO "imaćemo više autoputeva od Hrvatske"!

NAPREDak je vidljiv!!!

Pfc

pre 8 godina

Nemojte tako.Covek mislio na makete puteva.Ipak se ovde napravi tri kilometra puta godisnje.Deonice od trista metara se svecano otvaraju uz folklor i televiziju.Neke iste otvarane i vise puta.I ovaj krece da prica bajke kako cemo da izgradimo vise autoputa od Hrvata koji imaju jednu od boljih putnih infrastuktura u evropi.Tragikomedija.

zelja

pre 8 godina

Nisu nam samo autoputevi losi! Pozeska ulica kao centralna ulica na Banovom brdu ima vise kratera i rupa nego bilo koji zemljani put na Sar planini! Dokle cemo da obracamo paznju na kvantitet umesto na kvalitet?!

Svajcarac

pre 8 godina

Citam komentare, i gledam broj glasova za i protiv. Pitam se kakvi li su ljudi ti botovi, verujem da je njima jasno da Vucic samo zavlaci...

Horhe Buruchaga

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!

u stvari, jel zavrsen?

pre 8 godina

Koliko sam upucen, jedini projekat koji je zapocet i zavrsen za vladavine aktuelnih je onaj pesacki semafor u ns, na koji se sjatila vrhuska da se fotografise i daje izjave za medije.

Miki

pre 8 godina

I onda lepo tim autoputem dođeš u centar beograda i ostaneš bez bubrega od rupa... i to na šest puta presvlačenim ulicama, o manjim i da ne govorim, a tek o ostatku srbije...

HRastovina

pre 8 godina

Susjedi, autoputi u HR su puni samo kada dođu turisti. Razmislite treba li stvarno taj trošak, te koliko će popularne biti cestarine.

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!
(Horhe Buruchaga,
9. decembar 2015 19:38)
Ma nema na čemu. Samo sam tija bit realan pa sam, eto stavija ove podatke radi usporedbe sa vašim stanjem po pitanju infrastrukture... Nit' me zanimaju botovi, nit' minusi, nit' me se to dotiče. :)

mario

pre 8 godina

Hrvati ima da puknu od muke.
(z077, 9. decembar 2015 21:15)
Zašto bi mi pukli od muke?Pa dok smo mi gradili auto puteve vi niste ni znali kako to izgleda,a kad smo ih skoro sve završili vi ste krenuli i ko je tu pucao od muke??
Nadalje kolegi iz Splita ste dali onoliko minusa zbog toga što je napisao istinu i demantirao vašeg vodju,pa da vidi vodja da ste mu vjerni.

daska

pre 8 godina

(Ivan.ZG, 9. decembar 2015 13:58) 

Postoje dva razloga za to. 1. Slovenci jos nisu zavrsili svoju mrezu autocesta prema Istri 2. Nije dovrsen jadransko-jonski koridor (sa Peljeskim mostom cime ce biti izbjegnuta BiH). Kada te dvije stvari budu rijesene, ta autocesta preko Rijeke, Splita, Dubrovnika i Albanije do Grcke ce biti glavni prometni pravac iz centralne Europe prema jugoistoku i Turskoj.

VladaGrobar

pre 8 godina

slazem se da cemo mozda imati vise kilometara ali da li su nasi bolji ili njihovi to je sad pitanje? ja bih rekao njihovi..mozda je ovo novo sto je uradjeno kod nas dobro ali stari deo je uzas..da se ne lazemo..i hrvatska nije velesila, nego nemacka i amerika

Jure

pre 8 godina

Nemam pojma odakle potreba uspoređivati sve sa Hrvatskom? Srbija je i puno veća od HR pa je i logično da za par godina može imati više autoputeva..

U HR jesu odlični autoputevi i ostalo, ali bolje bi bilo da su malo više proradili na željeznicama...Ekološki bolje i jeftinije.

Vozač

pre 8 godina

Bojim se da je ovo najava hrvatskih Cena na našim autoputevima. Otprilike bi do niša putarina po toj tarifi bila 2000 din.
(Boki, 9. decembar 2015 14:49)
Upravo tako, od Batrovaca do Zagreba put je kao pista ali košta kao vožnja po pisti.

antibot&antiantibot

pre 8 godina

Hrvati su napravili odlicne puteve ali ne za Hrvate nego za turiste..Tako da sada jedna prosijecna porodica sa dve prosijecne plate iz Slavonije mora da odvoji jednu prosjecnu platu samo da plati putarinu,gorivo,trajekat(za vozilo i 4 osobe) do Hvara...Bez smjestaja,hrane,vanpansionskih troskova...A svima njima drzava naplacijuje "cestarinu" i poreze za "pomoc otocima"

Bojan

pre 8 godina

Sta uradise Ameri od coveka ... Uvalili mu savetnike koji po ceo dan smisljaju ovakve nebuloze a on se primio kao da je to istina pa nas svaki dan "uveseljava".

Nismo u stanju ni rupe da okrpimo. Ne znam cemu stalno neko poredjenje sa Hrvatima. One autoputeve grade sa nekim ciljem, to jest da im turisti sto brze i lakse mogu doci do mora. Nama je izgleda cilj da se takmicimo sa njima bez nekakvog posebnog razloga.

Cinjenica je da mi 2017 necemo preteci Hrvate po ukupnoj kilometrazi autoputeva. Cinjenica je takodje to da se i desi nekim cudom to bi bilo i normalno posto smo maltene dva puta veca zemlja po povrsini i po populaciji. Medjutim, gledajuci u nazad sva obecanja danasnje vlasti budite srecni ako asfaltiraju neku ulicu u Beogradu. Ako to ne uspeju onda ce neke sijalice okaciti u Knez Mihajlovoj prvi put u novijoj istoriji na radost botova.

Mozda koji cas Word-a i Excela ??

pre 8 godina

@Goksi
"Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo."

Ja sam nezaposleni elektroinzenjer. Za sta da se prekvalifikujem ? Za obezbedjenje ? Da naucim da pucam i vitlam pendrekom ?

Keti S.

pre 8 godina

Da li je moguce da se prepucavate oko ovakvih gluposti? Svaka zemlja ima onakvu infrastrukturu kakva joj je potrebna. U skandinavskim zemljama recimo,uopste ne grade autoputeve,vec se prevashodno oslanjaju na izuzetno kvalitetnu zeleznicku mrezu. Botovi ste i jedni drugi,jer jedini razlog za dugu kilometrazu autoputeva u Hrvatskoj je "rogobatan" geografski oblik te drzave,dok je vrlo moguce da ce u nasem slucaju neke deonice planiranih autoputeva biti nerentabilne,sto je dobrim delom slucaj i u Hrvatskoj.Da li ce sve sto je planirano biti i izgradjeno,pokazace vreme,ali "botici" ocigledno nisu nikad culi za onu staru izreku- "prvo skoci,pa tek onda reci hop"!

Ja

pre 8 godina

Željka,nisi u pravu mi smo gradili svoje puteve od projekta do izvođača sve naše firme,zato i jesmo ponosni na njih i drago nam je što su među boljima u Evropi po priznanju drugih.Zašto vama grade Kinezi,Grci ,Bugari a vi financirate ?

geo_zg

pre 8 godina

Srbija nije duplo veća od HR. Uža Srbija 56.000 km2, + Vojvodina 21.500 km2. HR 56.500 km2, + teritorijalno more 31.000 km² (nije kopno ali vrijedi ;). Znači (Srbija + Vojvodina) < (HR + teritorijalno more).
Nadam se da ovo nećete shvatiti kao provokaciju, riječ je o činjenicama.

Poz od geo freaka

Deki

pre 8 godina

Hahahahhahhahahahah ovaj nas prica sve bolje i bolje bajke...
(mininova, 9. decembar 2015 15:52)

Ok, molim vas napisite kako vi mislite da se u srbiji izgradi putna infrastruktura. Kako biste napravili konstrukciju.

Goksi

pre 8 godina

Mi cemo svi ispred diskonta sa pivom da gledamo kako zidate najmodernije i najvece autoputeve, posto smo nezaposleni.
(nikola, 9. decembar 2015 14:43)

Mogu li ja da vam predlozim. Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo. Izvinite ako vam je tako dobro, ja samo predlazem.

Kraljevo-najgori grad za život na svetu

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.

dex

pre 8 godina

Ali kakav je kvalitet tih puteva? U Hrvatskoj, kada se predje na Batini, do Osijeka, kroz neka seoca, put je bar 3 do 4 puta bolji od nasih autoputeva gde mi auto bruji kao da vozim po preriji.

Puki Son

pre 8 godina

Zemlja od koje smo duplo veci po povrsini i broju stanovnika ima vise km autoputa od nas!? I mi cemo jos malo da ih stignemo!? Idi! Znaci imacemo oko 50% km autoputa koje bi trabalo da imamo - kad ih stignemo....

NapreDNO.....

pedja

pre 8 godina

To bi bila velika stvar,kada ne bi bila velika laž. Ova izjava prevazilazi i domete naučne fantastike, a to može da potvrdi svako ko je bio bio u Hrvatskoj skorije.

Miki

pre 8 godina

I onda lepo tim autoputem dođeš u centar beograda i ostaneš bez bubrega od rupa... i to na šest puta presvlačenim ulicama, o manjim i da ne govorim, a tek o ostatku srbije...

Horhe Buruchaga

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!

Djole

pre 8 godina

Beograd na vodi, brze pruge, autoputevi budućnosti, metro, kanal do Soluna...pa gde se gasite?! Ne znam da li u ovo više veruju i vaši simpatizeri i botovi!

mladjowie

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?

kögel TIR.

pre 8 godina

Ja bih toplo preporucio gospodinu premijeru ove raspale drzave da sedne za komp da upali youtube da kuca Croatian motorways i da vidi snimke iz auta sto izbacuju Dzermani dok idu na letovanje i da vidi sta su autoputevi a ne da lupa ko otvoren prozor neke gluposti koje veze nemaju sa vezom .. Svaki kamiondzija ce vam reci da su hrvatske autoceste jedne od najboljih u evropi toliko su dobro projektovani putevi toliko kvalitetno odradjeni da mozemo samo da sanjamo da imamo takve puteve .. putevi za primorje njihovo su kao izmisljeni tako da covece ne lupaj vise gluposti !

Pusti snovi

pre 8 godina

hrvatska ima ca. 1300 km (zavrsenih!)autoputeva, da li znate koliko ima srbija?? i dakle srbija ce imati vise od 1300km za godinu dana? da li je ovaj covek pri sebi....?
(mladjowie, 9. decembar 2015 13:35)

Naravno da jeste, kad se uracunaju kruzni tokovi (okrenes vise krugova) verovatno imamo i vise!

lex speciallis

pre 8 godina

Jos jedna u nizu futur-izjava obecanja, usput gos'n premijeru, kako cu putovati i ovim nasim oranicama od puteva, posto sa zenom i dva deteta- zivimo od decijeg dodatka,i pomoci nasih roditelja, penzionera, za soc. pomoc treba papira ko da otvaram firmu(slicno kao i za deciji dodatak), covece narod ti gladuje, nemamo, gubimo, posao, sve vise i vise aman bar prestani Molim TE da nam vredjas inteligenciju!Pozdrav sa Juga Srbije-Iz Nisa, koji je totalno potonuo, kraja nema, svetlo se cak ni ne nazire!

star91

pre 8 godina

Vidila žaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. Hrvatska bi prodala autoceste kad bi ih neko htio kupiti. Te autoceste ne zarade za kamatu, a kamoli za dio glavnice. Svaka investicija je isplativa ukoliko sama sebe vraća. Autoceste u Hr radile su se iz političkih (Bg nam nije dao za vrijeme YU AC Split - Zagreb po kojoj se nitko ne vozi 10mjeseci)i lopovskih (kralo se preko izvođenja radova, cijene su bile do 4 puta veće od tržišnih).Isto će se desiti i Srbiji.

zelja

pre 8 godina

Nisu nam samo autoputevi losi! Pozeska ulica kao centralna ulica na Banovom brdu ima vise kratera i rupa nego bilo koji zemljani put na Sar planini! Dokle cemo da obracamo paznju na kvantitet umesto na kvalitet?!

M Teodo

pre 8 godina

Alo botovi... Malo logike i činjenica - HR ima 1.200 km auto puteva, a Srbija malo preko 600. Bice vise od Hrvatske kad se Crna Gora udalji 320km od Srbije, pa i koridor 11 bude 600km. A i premijer ne bi sebi smeo da dozvoli da tako lupeta

Ivan.ZG

pre 8 godina

Pa mi u Hrvatskoj placemo sto imamo toliko autocesta. Jedna od najvećih pogrešaka je bila gradnja dalje od Splita jer se izvan sezone tamo nitko ne vozi a održavanje je skupo. Dubrovčani cak imaju popust 50% subvencionirano od grada a to koristi samo 5 ljudi dnevno!

VladaGrobar

pre 8 godina

slazem se da cemo mozda imati vise kilometara ali da li su nasi bolji ili njihovi to je sad pitanje? ja bih rekao njihovi..mozda je ovo novo sto je uradjeno kod nas dobro ali stari deo je uzas..da se ne lazemo..i hrvatska nije velesila, nego nemacka i amerika

biće bolje

pre 8 godina

Premijeru vama je sve u futuru. Imaćemo, bićemo, izvozićemo, zaposlićemo, napravićemo, sredićemo, pobedićemo....
Mani me vašeg futura i vaše budućnosti, šta je sa SADA i do SADA?
Drugo ovo što ste izrekli da ćemo imati više km autoputeva od Hrvatske, šta bi sa kvalitetom istih, da li smo i tu bolji od Hrvata? To mu dodje kao da ste kazali Srbija će imati više mobilnih od Hrvatske, samo što tamo koriste Iphone 6, a mi ovde Nokiu 3210.

ged

pre 8 godina

Premijer bi trebao da zna da je površina Republike Srbije (bez teritorije Kosova i Metohije) veća za oko 20.000km2 od površine Republike Hrvatske. A kada su u pitanju auto putevi, Srbiji će trebati 5 svetlosnih godina da dostigne kvalitet i infrastrukturnu opremljenost istih u Hrvatskoj. Bolje je da ćuti i ne hvali se dostizanjem osnovnih civilizacijskih tekovina koje kod nas kasne više od 100 godina u odnosu na prosečnu državu EU.

licimur

pre 8 godina

O čemu ti pričaš čoveče? Pa ovo sto mi zovemo autoput je u Hrvatskoj obična magistrala!!! Mi imamo nekoliko deonica koje zovemo autoput na kome auto ne poskakuje i na kojem nema kolotraga!!!

Ante, Zadar

pre 8 godina

Sviđa mi se!!!!

Vučićev politički put se zapravo može opisati ovako:

OD "imaćemo hrvatske autoputeve" DO "imaćemo više autoputeva od Hrvatske"!

NAPREDak je vidljiv!!!

Zoran

pre 8 godina

vučiću obiđi malo hrvatske auto puteve pa ih uporedi sa našim kaldrmama..nije bitan toliko kvantitet koliko je bitan kvalitet..ja posle vožnje na auto putu kroz Srbiju obično posle par dana vozim auto i servis

daska

pre 8 godina

(Ivan.ZG, 9. decembar 2015 13:58) 

Postoje dva razloga za to. 1. Slovenci jos nisu zavrsili svoju mrezu autocesta prema Istri 2. Nije dovrsen jadransko-jonski koridor (sa Peljeskim mostom cime ce biti izbjegnuta BiH). Kada te dvije stvari budu rijesene, ta autocesta preko Rijeke, Splita, Dubrovnika i Albanije do Grcke ce biti glavni prometni pravac iz centralne Europe prema jugoistoku i Turskoj.

HRastovina

pre 8 godina

Susjedi, autoputi u HR su puni samo kada dođu turisti. Razmislite treba li stvarno taj trošak, te koliko će popularne biti cestarine.

Pfc

pre 8 godina

Nemojte tako.Covek mislio na makete puteva.Ipak se ovde napravi tri kilometra puta godisnje.Deonice od trista metara se svecano otvaraju uz folklor i televiziju.Neke iste otvarane i vise puta.I ovaj krece da prica bajke kako cemo da izgradimo vise autoputa od Hrvata koji imaju jednu od boljih putnih infrastuktura u evropi.Tragikomedija.

antibot&antiantibot

pre 8 godina

Hrvati su napravili odlicne puteve ali ne za Hrvate nego za turiste..Tako da sada jedna prosijecna porodica sa dve prosijecne plate iz Slavonije mora da odvoji jednu prosjecnu platu samo da plati putarinu,gorivo,trajekat(za vozilo i 4 osobe) do Hvara...Bez smjestaja,hrane,vanpansionskih troskova...A svima njima drzava naplacijuje "cestarinu" i poreze za "pomoc otocima"

u stvari, jel zavrsen?

pre 8 godina

Koliko sam upucen, jedini projekat koji je zapocet i zavrsen za vladavine aktuelnih je onaj pesacki semafor u ns, na koji se sjatila vrhuska da se fotografise i daje izjave za medije.

Svajcarac

pre 8 godina

Citam komentare, i gledam broj glasova za i protiv. Pitam se kakvi li su ljudi ti botovi, verujem da je njima jasno da Vucic samo zavlaci...

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Autoceste u Hrvatskoj:
A1 (Dalmatina) ZG-ST-DU, dovršeno 483 km od 554 km.
A2 Zagorska autocesta, 61 km
A3 Bregana - Lipovac, 307 km
A4 Varaždinska autocesta, Zagreb (Ivanja Reka) - Varaždin - Goričan (granica sa Mađarskom), 97 km.
A5 (autocesta Slavonika), Beli Manastir (granica sa Mađarskom) - Osijek -
Svilaj (dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji) 56 od 89 km.
A6 Primorsko-goranska autocesta
Bosiljevo - Rijeka, 81,5 km
A7 Kvarnerska autocesta
Rupa - Rijeka - ( Žuta Lokva) dio izgrađen i pušten u promet, dio u izgradnji, dio u planu, 34,4 km od
99 km.
A8 Istarski ipsilon, Kanfanar - Matulji (poluautocesta u nadogradnji autoceste), 64,2 km.
A9 Istarski ipsilon, Kaštel (granica sa Slovenijom) - Pula, 77 km.
A10 Neretvanska autocesta, BiH granica - čvorište
Metković (A1), 9 km
A11 Sisačka autocesta, Zagreb (Jakuševac ) - Velika Gorica - Sisak (u izgradnji), 9 km od 48 km.
A12 Podravski ipsilon,
čvorište Sv. Helena (A 4) – Vrbovec – Križevci –
Koprivnica – GP Gola (granica Mađarske) u izgradnji, 23 km od 67 km.
A13 Podravski ipsilon
čvorište Vrbovec 2 (A 12) – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje u izgradnji 86 km.
Nova obilaznica Zagreba u planu, 106 km.
Ukupno izgrađeno 1302,1 km od planiranih 1745,5 km.
Koliko je tu vijadukata, tunela i mostova... Ima tu posla i poslaaa... a košta boga oca...

Jure

pre 8 godina

Nemam pojma odakle potreba uspoređivati sve sa Hrvatskom? Srbija je i puno veća od HR pa je i logično da za par godina može imati više autoputeva..

U HR jesu odlični autoputevi i ostalo, ali bolje bi bilo da su malo više proradili na željeznicama...Ekološki bolje i jeftinije.

Vozač

pre 8 godina

Bojim se da je ovo najava hrvatskih Cena na našim autoputevima. Otprilike bi do niša putarina po toj tarifi bila 2000 din.
(Boki, 9. decembar 2015 14:49)
Upravo tako, od Batrovaca do Zagreba put je kao pista ali košta kao vožnja po pisti.

Маја69

pre 8 godina

Sa završetkom ovih autoputeva biće to jedna drugačija slika Srbije što se tiče infrastrukture, nadam se da će se i investitori lakše odlučivati za ulaganje.

Goran Matić -Split

pre 8 godina

Goranu Maticu iz Splita botovi dali minuse. Hvala druze sto si svojim postom demantovao ovog populistu i demagoga, vrsnog manupulatora!!!
(Horhe Buruchaga,
9. decembar 2015 19:38)
Ma nema na čemu. Samo sam tija bit realan pa sam, eto stavija ove podatke radi usporedbe sa vašim stanjem po pitanju infrastrukture... Nit' me zanimaju botovi, nit' minusi, nit' me se to dotiče. :)

rudolff

pre 8 godina

Ja kao nezaposlena osoba nemam nikakve koristi od toga.Jedino mi preostaje da cekam 4896 godinu i bolji život koje je obećao Vučić za sve gradjane srbije.
(Kraljevo-najgori grad za život na svetu, 09. decembar 2015 13:34)

Delom si upravu da Ti direktno nemas nikakve trenutno koristi od auto puta. Ali ako gledas dugorocnije, ovo je pocetak napretka.... Pa nadam se da cemo taj boljitak svi osetiti za neku deceniju!

Nikolina

pre 8 godina

Nasi putevi su mnogo osteceni i nisu popravljani ko zna koliko decenija unazad , samo su obecavali kako ce da to srede i nista , Vlada Srbije na celu sa Vucicem radi posao koji nije radjen decenijama , svaki dan se gradi neki nov put.

Milovan

pre 8 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na sredjenu i uredjenu zemlju. Sam naslov nam govori da mi idemo u dobrom pravcu. Autoputevi su zile kucavice jedne zemlje, drago mi je da premijer to razume i radi na tom polju . ovo je jako dobra vest za celokupno drustvo .

Toza

pre 8 godina

To je velika stvar za nasu drzavu jer Hrvatska je poznata po izuzetno dobrim putevima, svaka cast za plsnove i uspesnost u realizaciji dosadasnjih projekata!

marko

pre 8 godina

Gledam komentare i nemam reci za neke ljude,jedni kukaju da imamo katastrofalnu infrastrukturu,drugima smeta izgradnja autoputa.Bitno je da se pljuje po Vucicu.

nastyc

pre 8 godina

Vide građani da nam se zemlja polako oporavlja od dugogodišnje presije, ali smo sada definitivno sigurni da će nam država konačno izaći iz recesije.

Frozen

pre 8 godina

Korak po korak, idemo ka boljem... Novi autoputevi i druge investicije su veliki plus za nasu zemlju. Samo je potrebno vreme i strpljenje da se to sve realizuje.

Marko

pre 8 godina

Ko je imao prilike da putuje kroz Hrvatsku, zna kako dobre puteve imaju. Ako ćemo mi, u Srbiji, imati bolje, to će biti odlična stvar. Privući ćemo više turista, jedan od razloga što se manje dolazi, putuje kroz Srbiju jesu i loši putevi.

Goksi

pre 8 godina

Mi cemo svi ispred diskonta sa pivom da gledamo kako zidate najmodernije i najvece autoputeve, posto smo nezaposleni.
(nikola, 9. decembar 2015 14:43)

Mogu li ja da vam predlozim. Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo. Izvinite ako vam je tako dobro, ja samo predlazem.

Deki

pre 8 godina

Hahahahhahhahahahah ovaj nas prica sve bolje i bolje bajke...
(mininova, 9. decembar 2015 15:52)

Ok, molim vas napisite kako vi mislite da se u srbiji izgradi putna infrastruktura. Kako biste napravili konstrukciju.

mario

pre 8 godina

Hrvati ima da puknu od muke.
(z077, 9. decembar 2015 21:15)
Zašto bi mi pukli od muke?Pa dok smo mi gradili auto puteve vi niste ni znali kako to izgleda,a kad smo ih skoro sve završili vi ste krenuli i ko je tu pucao od muke??
Nadalje kolegi iz Splita ste dali onoliko minusa zbog toga što je napisao istinu i demantirao vašeg vodju,pa da vidi vodja da ste mu vjerni.

Bojan

pre 8 godina

Sta uradise Ameri od coveka ... Uvalili mu savetnike koji po ceo dan smisljaju ovakve nebuloze a on se primio kao da je to istina pa nas svaki dan "uveseljava".

Nismo u stanju ni rupe da okrpimo. Ne znam cemu stalno neko poredjenje sa Hrvatima. One autoputeve grade sa nekim ciljem, to jest da im turisti sto brze i lakse mogu doci do mora. Nama je izgleda cilj da se takmicimo sa njima bez nekakvog posebnog razloga.

Cinjenica je da mi 2017 necemo preteci Hrvate po ukupnoj kilometrazi autoputeva. Cinjenica je takodje to da se i desi nekim cudom to bi bilo i normalno posto smo maltene dva puta veca zemlja po povrsini i po populaciji. Medjutim, gledajuci u nazad sva obecanja danasnje vlasti budite srecni ako asfaltiraju neku ulicu u Beogradu. Ako to ne uspeju onda ce neke sijalice okaciti u Knez Mihajlovoj prvi put u novijoj istoriji na radost botova.

Keti S.

pre 8 godina

Da li je moguce da se prepucavate oko ovakvih gluposti? Svaka zemlja ima onakvu infrastrukturu kakva joj je potrebna. U skandinavskim zemljama recimo,uopste ne grade autoputeve,vec se prevashodno oslanjaju na izuzetno kvalitetnu zeleznicku mrezu. Botovi ste i jedni drugi,jer jedini razlog za dugu kilometrazu autoputeva u Hrvatskoj je "rogobatan" geografski oblik te drzave,dok je vrlo moguce da ce u nasem slucaju neke deonice planiranih autoputeva biti nerentabilne,sto je dobrim delom slucaj i u Hrvatskoj.Da li ce sve sto je planirano biti i izgradjeno,pokazace vreme,ali "botici" ocigledno nisu nikad culi za onu staru izreku- "prvo skoci,pa tek onda reci hop"!

Mozda koji cas Word-a i Excela ??

pre 8 godina

@Goksi
"Umesto stajanja ispred diskonta sa pivom, mozda bi mogli da ucimo, da se prekvalifikujemo."

Ja sam nezaposleni elektroinzenjer. Za sta da se prekvalifikujem ? Za obezbedjenje ? Da naucim da pucam i vitlam pendrekom ?

geo_zg

pre 8 godina

Srbija nije duplo veća od HR. Uža Srbija 56.000 km2, + Vojvodina 21.500 km2. HR 56.500 km2, + teritorijalno more 31.000 km² (nije kopno ali vrijedi ;). Znači (Srbija + Vojvodina) < (HR + teritorijalno more).
Nadam se da ovo nećete shvatiti kao provokaciju, riječ je o činjenicama.

Poz od geo freaka

Ja

pre 8 godina

Željka,nisi u pravu mi smo gradili svoje puteve od projekta do izvođača sve naše firme,zato i jesmo ponosni na njih i drago nam je što su među boljima u Evropi po priznanju drugih.Zašto vama grade Kinezi,Grci ,Bugari a vi financirate ?