Ponedeljak, 23.11.2015.

22:08

Beker: Federerova 2006. bolja od Novakove 2015.

Trener Novaka Đokovića Boris Beker izneo je zanimljivo mišljenje o tome da li je ova sezona najboljeg tenisera sveta najbolja u istoriji Open ere.

Izvor: JT

Beker: Federerova 2006. bolja od Novakove 2015. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

336 Komentari

Sortiraj po:

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@Bosanac

"Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa..."

Za razliku od vas "Bosanaca' koje citava planeta obozava. Da li si u stanju da navedes makar jedan narod koji gaji neke pozitivne emocije prema vama? Osim bivsih kolonizatota iz Turske. Ko jos? Niko. I ko ste vi "bosanci" uopste? Svetski fenomen da se na stokholmskom sindromu izgradi "nacionalna svest".

grunf

pre 8 godina

Da li je ovo najava neceg novog u njihovoj saradnji . Ton mi se ne svidja , a vreme ce pokazati sta znaci ova izjava Novakovog trenera . Meni je u najmanju ruku cudna .

poturica vazda gori od turcina

pre 8 godina

@DINO

Tuzno je to kada nemas nekog svog sportistu za koga bi navijao nego visis po komsiluku i zluradis, umanjujes, potcenjujes tudje uspehe, navijas PROTV a ne za... Ali sasvim razumljivo kada se uzme u obzir istorija, geneza identiteta, mentalitet...

Joker

pre 8 godina

Nije Boki, a znaš li zašto? Te 2006. Federer je osvojio više titula, ali "samo" 4 od toga su Masters titule. I ima tu još jedna stvar. Federer nije osvojio te godine nijedan turnir na šljaci. Đoković je osvojio 2...

sp

pre 8 godina

Glasajte za najbolju sezonu
Have your say: Who had the greatest season in tennis history?

http://www.eurosport.co.uk/tennis/have-your-say-who-had-the-greatest-season-in-tennis-history_sto5000779/story.shtml#us-tw-po

deki.stjepic@gmail.com

pre 8 godina

federer mozda jeste imao vise pobeda i manje poraza ali sto se titula tice on nije ima masterse 1000 6,gs 3 i 11 titula iz najbolji serija od 15 finala 11 titula,federe je imo 250,500 i 1000 i mozda jedan ili dva gs to se nemoze porediti sa novakovim mnogo jacim titulama novak da igra 250 i 500 on bi uvek pobedjivo i imao vise titula ,da je ove godine igro ispod 1000 i 500 on bi imo samo 11 titula nizeg ranga a desu i ove sto je osvoji ali on to nece da igra oce 500 dubai i peking i to je to srecnooo nole svetski sampionu najjaci si!!!!

Ako

pre 8 godina

Cemo realno Borg je najbolji teniser svih vremena i ono sto je on igrao tih par godina je najbolje sto je tenis ikad video .On se povukao sa 25,26godina a da pritom nikad nije igrao u Australiji a rivali su mu bili Mekinro,Konors,Nastase Lendl i ostali .Sada trenutno je najbolji Novak zar vam to nije dovoljno ,nije bitno ni koja je sezona bolja dal ova il Federerova.Osim toga valjda Beker zna sta prica , o njemu govori kolik je covek zato sto zeli da trenira decka koji ga je uz njegovu pomoc po svim parametrima prestigao .

Melenci

pre 8 godina

Noletova jer nema titulu iz serije 250,a Rodzer ih ima brdo.No sve na stranu,uopste mi se ne svidja Bekerova izjava.Zasto je morao da objasnjava navijacima Federera,on je Noletov trener?Ali ma koga Nole angazovao kao trenera meni ce biti ok.i to cu postovati u komentarima.

cik objavite komentar

pre 8 godina

Je l' neko uopste procitao komentar u originalu? Mislim da se pisci ovog clanka odlicno zabavljaju citajuci komentare. Kakvo lozenje.

Дени

pre 8 godina

Сјајан твит.
Борис није рекао у поређењу са Нолетовом 2015. Федерерова 2006 је била боља него његова 2015 . А народ бек' тумачи . Браво Борисе .

nikol dz femija

pre 8 godina

MA DOBRO TO JE SVE ODLIČNA TAKTIKA - valja sačuvati ledja čitava i glavu na ramenima.

MA SUPER, NEKA MU JE TA 2006. A I TA KONKURENCIJA - Mis`im Blejk hahaha pa Gonzales hahahahaaha......A Nadal - pa neko mora biti i jak, zar ne ?

stefan

pre 8 godina

Samo Srbin misli da je pobedio na Kosovu i da je pobedio NATO pakt i samo Srbin može da tumači Bekerovu izjavu pozitivno. Novak ima savršenu igru za svakoga, pa i za Federera i ne treba mu Beker kao trener stvarno, već kao amortizujući teg za evropske navijače koji bi sve više ličili na španske kada Srbin počne da im destruira miljenika na terenu. Vajda je pravi trener, a Boris je figura s funkcijom koju je ovaj ovom izjavom doveo u pitanje. On ovom izjavom hrabri Federera, pre svega ga mentalno podiže dajući mu signal iz Novakovog štaba, da mu fali vrlo malo da pobedi Novaka, a ne vrlo mnogo, što je rezultatski vidljivo. Znate li kada bi Edberg dao takvu izjavu Novaku...nikad. Ne zaboravite da je Novak u njihovim očima Balkanac, divljak i to se ničim i nikada ne može promeniti. Novak je toga sve više svestan i otuda ćirilica usred Londona...

Alex

pre 8 godina

Ovime je Beker stavio dodatni pritisak na Federera koji je ionako poprilično u autu. Dupla servis greška za kraj sezone? Ne liči na Feda...

Miroslav

pre 8 godina

Boris Beker, kao Noletov trener i za 2016 god. ima za cilj iskljucivo motivaciju svog pulena, a o poredjenju 2006 i 2015 god, nema ni govora, narocito kada se uzmu u obzir Rodzerovi protivnici tada i Noletovi protivnici sada.

Wong

pre 8 godina

Ljudi, pa on je Novakov trener, sve njihove izjave su sinhronizovane! Pa što se ložite, naravno da je bolja ova Novakova sezona od pomenute Rodžerove. Ako oduzmemo zajedničke učinke u njihovim sezonama (3 slema, 4 mastersa, Masters Kup i jedan ATP-500), Novaku ostaju 2 mastersa, a Rodžeru tri turnira od 250. Računica je jasna.

Morate shvatiti da je Novaku upravo sad potrebna kritika, kako ne bi opet ponovio onaj katastrofalni pad forme u olimpijskoj 2012. godini. Početkom te godine, Nole se je opustio, i onaj AO je osvojio isključivo zato što je ostvario psihološku nadmoć nad Rafom prošle godine i što je shvatio da će morati krvnički da se izbori ako misli da odbrani trofej.
2012. godina bi bila fantastična sezona za onog alergičnog bolešljivog Novaka od prije 2011. godine, kao i za šampiona pred penziju (recimo Rodžer sad)ali za ovog i ovakvog Novaka je katastrofa i težak poraz nakon legendarne 2011.

E upravo je cilj da se ne ponovi takav pad i da se Novak ne opusti. Hvala Bogu, mislim da je Nole izvukao pouku iz tog nemilog pada kvaliteta igre u 2012. godini. Jer kad jednom padneš u formi, dugo je potrebno da se vratiš. Da se Nole te godine nije opustio i osilio mislima da će svi da padnu pred njim, ne bismo ove godine slavili jubilarni deseti slem, nego izjednačenje sa Samprasom po broju slemova, a možda i 15-i slem.

E upravo je to Bekerov cilj, da ga isprovocira i natjera da bude još nemilosrdniji na terenu.

johnnyz

pre 8 godina

zna se zasto je ovo uradio Beker.
Nema sumnje da je ova Novakova sezona bolja od Federerove 2006.
Vise osvojenih masters turnira.
Vise pobedjenih top 10 tenisera.
Ono sto je mozda i najvaznije, osvajanje turnira na svim podlogama. Rodzer tada nije osvojio ni jedan na sljaci.
14. uzastopnih finala...

Don Markoni

pre 8 godina

Prema mom misljenju, Novakova godina je bolja i uspesnija, zbog jace konkurencije u samom vrhu, ali i imena rivala, koje je pobedjivao na putu do zavrsnice

dr

pre 8 godina

Da bi Djokovic bio tu gde jeste, svaki potez mora biti promisljen i isplaniran, pa tako i ovaj. Beker sigurno nije naivan, a jos manje je Novak naivan. Posto je Federer samozaljubljena primadona, ovim ga najbolje razoruzavaju. Kad se prepotentni maneken bude osevstio, Novak ce ga vec prestici. Zivi bili pa videli.

zikica stankovic

pre 8 godina

federer i nadal su svakako bolji teniseri od gonzalesa i blejka, tako da uporedjivati federerove protivnike iz 2006 i novakove iz 2015 je malo bezveze!
king has come!! down on your knees!!!!

neka, samo napred

pre 8 godina

samo hrani beskrajnu taštinu Federerovih fanova, ljubitelja ovog elitističkog ATP pozorišta zavisnog od njihovih redovnih uplata

zna lisac da ne ujeda ruku koja ga hrani .. zna to i Nole, marioneta je jošte i te'kako iskoristiva, zato mu i predaje onolika 'zagrevanje', održava dušice podgrejanim

ne bi valjalo da ih naglo zamrzne, mora ih lagano navikavati, prevacivati na svoju stranu .. to radi već 5-tu godinu

Malo li je?

pre 8 godina

Evo skorašnjeg pronicljivog članka na ESPN-u čiji autor Simon Barnes veliča Novaka kao najvećeg tenisera svih vremena: http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

this is the end

pre 8 godina

Ajmo ljuda da se ne palimo na ovu provokaciju upućenu zna se kome. Beker je stari lisac, izvanredan igrač, legenda, zaslužan za Novakovu mentalnu snagu kojom Novak prolazi sve prepreke kada to izgleda skoro nemoguće.

Nikad niko nije dominirao ovako u svetu tenisa,a zasluga je isključivo Bekerova. BB znao je šta Novaku treba da se opet izdigne posle nekoliko izgubljenih GS finala.
Po meni, ova 'provokacija' je smišljena da bi se smanjio pritisak i anti-Novak propaganda koja je sve prisutnija, jer NĐ osvaja sve što se da osvojiti, neumitno se približavajući najboljem u istoriji,Federeru, za sada, kojeg će za dve do tri godine preteći i po titulama,što je vrlo izgledno.
Mogućnost da bude najveći u istoriji ukazala se, a ostvariti takav uspeh je neverovatna stvar i vrlo upitna, o bilo kome da se radi.
Stoga treba pametno i stalno 'podgrevati' Novakovu želju i motivisati ga sa -ala Beker- izjavama po kojima je kao teniser dok je igrao bio poznat.
Bez motiva nema nikakvog uspeha ni napretka u bilo čemu,a ja sam ovu Bekerovu izjavu razimeo kao dodatni potstrek i veliku motivaciju za NĐ.

Osim toga, mislim da se Beker malo sprda sa sezonom 2006 RF, pa navodi konkurenciju 2006. poput Blejka i Gonzalesa.
Ko je malo mućnuo glavom shavtio je da je ovo u stvari dokaz ko je u najbolji,ko ima najbolju sezonu u istoriji tenisa.
Naravno da je to je Djoković. Svi vide koga Novak u finalima tuče, a koga je tukao Federer.

GOAT lista je dokaz.

objektivno

pre 8 godina

Boki i ekipa ce napraviti savrseno tenisko bice zvano Novak koje ce na teren u olimpijskoj 2016 izlaziti pod manjom presijom i nekim unutrasnjim borbama i brigama .
zivi zdravi bili necemo videti niti jedan slomljen reket .-)

bomber

pre 8 godina

uopšte nije bitno ko je šta rekao il tvitovao, to je subjektivno mišljenje, a u bekerovom slučaju je z........e, jedino što je validno je ovo:

Points
1 Novak Djokovic 2015. 41
2 Roger Federer 2006. 40...

Otac Namimije

pre 8 godina

Ko je najbolji teniser svih vrmena je besmisleno pitanje. Mozemo pricati ko je najuspesniji, a i za to je potreban jasan kriterijum. Opste prihvaceno misljenje je da je to broj osvojenih slemova. Takodje je znacajno koliko je neko nedelja bio prvi. Trenutno je Rodja neprikosnoven u oba parametra, isto kao sto je jasno da je Djokovic trenutno jednostavno bolji teniser (ovogodisnji skor govori sve).

Argument da je Federerova konkurencija bila slabija ne pije vodu i to je prosto dokazati. Bez jake konkurencije, bez Nadala i Federera ni Djokovicev nivo ne bi bio ni blizu ovome. Pitanje je koliko bi i da li bi bio bolji od konkurencije (ma kako ona slabo delovala). Mozda kontradiktorno zvuci, ali u slabijoj konkurencije je teze postizati uspehe na duze staze. Ni Rodja ne bi bio bez Nadala to sto je, a pogotovo sad bez Djokovica.

Asparagus

pre 8 godina

Beker Šmeker maše Novaku crvenom maramom, ne bi li nastavio da se puši. Ipak, ne može se porediti nivo igre Federerovih tadasnjih protivnika i Novakov pakleni visegodisnji test protiv Nadala i Federera! Bekeru, imas mig od mene;) Novak rules!

Djenka

pre 8 godina

Jeste li procitali sta je covek napisao? On govori o tome da je Federerova 2006 bila bolja od Federerove 2015. Kakvo je ovo trovanje da covek spusta Noleta?? Alo novinari, malo ogovornosti za ono sto pisete, pa ovo je svetsko paljenje vatre, a sa istinom veze nema.

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да је Бекер то изјавио да би мотивисао Новака да буде још бољи следеће године. Верујем да ће тако и бити.
Напред Ноле!!!

Vera

pre 8 godina

Ja sam takodjer sigurna da je Bekeru samo cilj da Novaka motivira da u 2016.god bude još bolji,da osvoji ono što još nije i da dokaže cijelom svijetu da Novaka može prestići samo Novak i nitko drugi.Mudar je Beker,ali nismo ni mi od jučer....

Vuk

pre 8 godina

Odlican podsticaj za Novaka i njegovu igru u narednih nekoliko sezona. To se zove teznja za savrsenstvom, a Beker je ovom izjavom jos jednom stavio do znanja da brine o Novakovoj buducnosti. To je pravi trener. On i Novak su isti. Ima Novak za sta jos da igra. Granica izmedju pametnog i ludog je tanka a Novak je i jedno i drugo!

VUK

pre 8 godina

koliko je zaluđen ovaj Jumko.. zna da objavljujete komentare do 24h.. i uvek oko 23,50 šalje komentar da stoji kao poslednji celu noć i da iritira druge.. sumnjao sam na bolest..a on dečko sam napisa da pati od akutne depresije.. to je teška bolest.. i molim sve da mu odgovaraju što više u cilju što uspešnije terapije.. drž se Jumko!

Ђура

pre 8 godina

Молим све да пре било каквих коментара, погледају листу са овог сајта:
https://www.thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. Јасно је све као дан: Новакова 2015. је најбоља година свих времена, а Федерерова 2006. је тек трећа! На другом месту је Панчо Гонзалес и његова 1956.година. За оне који не знају ко је био дотични, само ћу цитирати, мислим, Рода Лејвера који је рекао: Ако би неко играо у име планете Земље за опстанак човечанства, то би био баш он. Човек је само имао малер да је своје највеће резултате постигао далеко пре опен ере, интернета и моћних спонзора. Такође, тенис је тих година био, малтене искључиво, спорт богатих англосаксонаца диљем света (УСА, ГБ, Јужна Африка, АУС и НЗ) и понеког Шпанца и Француза, те се из те перспективе види какав је резултат постигао Новак ове године! Чак је и Лејверова гренслем година (1969.) тек четврта! Уживајмо наредних неколико година и будимо поносни што смо Новакови савременици. Ко год буде био у прилици да га гледа уживо, не сме то да пропусти, јер ће имати шта да прича својим потомцима...

fedex

pre 8 godina

Mislim da je za nijansu bolja ova Djokoviceva,jer je osvojio najvise mastersa u jednoj sezoni,zavrsni i plus 3 Gs,i zato sto je uvijek dobijao u finalima nekoga od federera il mareja..doduse s druge strane federer je imao 2006 nadala,koji je najbolji tenis tad i igrao,a djokovic ove godine ima samo federera,koji ne moze vise da izdrzi ritam pogotovo na Gs..

Bojan

pre 8 godina

Nije ovo tacno...
Federer i Djokovic imaju po tri Grand Slam titule, tu su znaci isti, imaju obojica zavrsni turnir i tu su isti, ali...Federer tri masters titule a Djokovic sest...kraj price cija je sezona bolja...takodje, Federer ima 12 titula te godine a Djokovic 11 ove , ali...Federer od tih 12 titula ima cetiri iz serije 250 i pritom je ispadao sa nekih mastersa pre finala... Prosto to nije tacna tvrdnja...Beker je samo na ovaj nacin porucio Federeru i ekipi da se malo opuste inace ce Federer da prokljuca i pukne....

Srdjan

pre 8 godina

Slazem se sa Bekerom, doduse Roger je odigrao vise meceva i nisu bila sva finala jer je igrao i vise turnira, osvojio je vise titula al je Novak osvojio vise masters turnira. I Novakova konkurencija je trenutno jaca. Svejedno, kako god, njih dvojica samo dokazuju da su podjednako dobro i prema mom misljenju Novak i Roger su, bez dileme, najbolji teniseri u istoriji, bez da omalovazavam Nadala, Samprasa i ostale.

teča rasa

pre 8 godina

...Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena 
GOATometer Total 
Coefficient
Points 
1 Novak Djokovic 2015. 41 
2 Roger Federer 2006. 40...

Ако овај податак није меродаван, онда ни остали резултати, као број освојених ГС титула, број недеља на првом месту на АТП листи... неби значили ништа. О чему причамо кад је све јасно, чак и заслепљени мрзитељи Новака знају који је број већи! Пустите ви Бекера шмекера...

milovan

pre 8 godina

sram da te bude bekeru borise, zar se tako zabija noz u ledja najboljem teniseru ikada, i najvecem srbinu. jos jedan dokaz da se nemcima ne moze verovati.

Majstor

pre 8 godina

Novakova naravno, a razlog je prost. Djokovic igra bas protiv tog Federera i Nadala, a Federer je igrao protiv koga ? Blejk ? Gonzales ? Salite se

vani

pre 8 godina

Nole nikad neće biti popularan u svetu sve dok igra Federer. Upravo to je cilj dalje igre Federera i sponzora. I bas zbog popularnosti je Federer najveći a Nole nije

boki

pre 8 godina

Elem, svaka čast RF no osim broja pobeda i titula treba porediti i konkurenciju, sadašnju i ondašnju, a 2006. je ipak Bila duplo slabija!

Aca Znalac

pre 8 godina

Beker vidi iskompleksiranog tipa od 35 godina i govori onako kako treba. Bekeru ti si car, bog i patrijarh. Samo nastavi i budi to što jesi.

Surova istina

pre 8 godina

"Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha..."

(Jumko, 23. novembar 2015 22:48)

Podvlačim:
"Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan!"

To objašnjava zašto na svakom prilogu o Đokoviću ima po nekoliko Jumkovih komentara. Dete leči depresiju.

glas razuma

pre 8 godina

Prema brojkama podatak je tacan, ali kada pogledate protivnike Rodzetove u to vreme valjane, samo Rafa, onda vam je jasno zasto su takvi.
Novak ima skor od 30 pobeda protiv prvih 10 igraca sveta. Nisakim od prvih 10 nema negativan skor, a Rodzer je i tada gubio i imao negativan skor sa Nadalom. Ciji su onda rezultati bolji?
Pada mi u oci jedna " sitnica " da su Vajda i drugi apladirali Novaku za osvojene poene nad Rodzerom, a da je Beker stajao i gledao samo. Na Rodzerove poene je aplaudirao???
Nemoze protiv genetike ona je unutra. Sta mislite o tome?

gorango

pre 8 godina

Cista ironija. Pre neki dan je izjavio da koliko god mota film unzad ne seca seda je neko bio toliko dominantan kao novak. Sa tim je sve rekao. Jednostavno coveku dojadila polemika pa je Federerovim fanovima porucio nesto u stilu "ajde nek vam bude...", idemo dalje, a za istoriju cemo se skontati kad Novak zavrsi karijeru. Beker Je car.

boombar

pre 8 godina

Au kakve ložane ovi RFanovi.
Pa pročitajte šta je čovek napisao pa onda komentarišite. Za one koji ne znaju engleski da kažem da je napisao da je Rodžerova 2006. bila bolja od (rodžerove) 2015. samo što je ono u zagradi napisano sitnom, sitnom iglicom koja se ne vidi ali prilično bode.
Sjajan tvit.

misterX

pre 8 godina

Beker ce ovom izjavom pokrenuti "lavinu" koju niko nece moci zaustaviti, a radi se o sledecem (cilj je da se o ovome sto vise prica);

Sada ce i Novakovi "neprijatelji" poceti da govore o ove dve pomenute sezone (uporedjujuci ih) i kada konacno uvede da su SVI BROJEVI NA NOVAKOVOJ STRANI, Novaku nece vise biti potrebno da neko govori umesto njega (Beker je upravo uradio najbolji reklamni spot) nego ce i oni sami prihvatiti neminovnost, a to je - NOVAK JE NEPONOVLJIV I JEDINSTVEN !!!

...ova izjava je bila za SOMOVE - i Beker je najbolji "pecaros" jer sam primetio samo KAPITALCE U MREZI...a to je i bio cilj !!!

Bane

pre 8 godina

Nic Atkin, ESPN UK: It's a long, grueling season for those playing on the ATP Tour. But it's also a slog for a lot of the media, who are there week in, week out, traveling the globe to follow these players around. It's nice to see some of the players recognize this.

"Have a good Christmas and Happy New Year," Rafael Nadal said to the journos, calling them back as they had started to file out at the end of his final news conference in London.

All this despite looking fatigued and fed up after the crushing disappointment of his semifinal defeat to Djokovic.

Djokovic then carried on his tradition of handing out chocolates from his native Serbia to all those packed into the main interview room after he had won the title Sunday. A Japanese journalist said "thank you" to Djokovic after taking one from the box. Djokovic replied "arigato" in kind.

After two boxes had run out, Djokovic even handed his own personal energy bar to a journalist who had missed out on the other treats. A touch of class off the court from someone who has shown so much on it this season.

Cile

pre 8 godina

Sada se vidi da mu je Beker zaista prijatelj. Dizuci Noleta u visine pokusavaju da urade ono sto su uradili Ani. Postala je manekenka a ne teniserka. Udri Nole tu lopticu kao i do sada !!!

menja se klima

pre 8 godina

Fed - ex. Ispade kao igra reci kojom su organizatori i sponzori poslednjeg turnira simbolicno, doktorski i magijski podrzali eksiranje tj. odlazak Federera. Slucajnost ?

mikin

pre 8 godina

"Beker: Federerova 2006. bolja od Novakove 2015."
Moguce da jeste a mozda i nije. Odnos dobijenih i izgubljenih meceva svakako je jedan od pokazatelja kao i broj osvojenih turnira. Ali ono sto bi svakako trebalo uvesti je i "tezinski faktor" osvojenih turnira. Ako je Federer te 2006 godine osvojio SVA 4 grand slam turnira to je vec druga prica. Zatim broj mastersa 1000, pa 500 ... i na kraju zavrsni turnir osmorice najboljih. Valjda je znacajnije osvojiti 3 GS u godini nego 7 turnira kategorije 500 i 250? Drugim recima zanima me STA je tev 2006 godine osvojio Federer. A to niko ne navodi.

papaja

pre 8 godina

Najbolji su mi navijaci Novaka koji spustaju Federerovu sezonu 2006. da bi eto dokazali kako je Novakova bolja. Kao konkurencija Blejk, mladi Nadal...ma boranija. Pobedite 10 meceva za redom na Chalenger turnirima - nemoguca misija.

Ako volite tenis uzivajte dok jos mozete, jer ovakvi sampioni tesko da ce igrati istovremeno u buducnosti.

Beker je odlicna dopuna za Novakov tim i prosto je neverovatno da, od coveka koji je trpeo omalovazavanje u Nemackoj (jer se posle karijere odao alkoholu i zenama, a ko ne bi:)), ponovo vidimo njegovu sampionsku verziju u ovom timu.

Pozdrav!

Dragan

pre 8 godina

Mr. Becker, You're absolutely right, if we consider only the quantity of the Roger's results from 2006.
But what about valuation won tournaments (Roger's 3GS, 4 Masters and 4 tournament lower category + final masters in 2006. VS Novak's 3GS, 6 Masters and 1 tournament lower category + final Masters in 2015.).
Also what about scor against top 10 players in best season?

(Gospodine Beker, Vi ste apsolutno u pravu ako posmatramo samo kvantitet Rodzerovih rezultata iz 2006.
Ali šta je sa vrednovanjem osvojenih turnira:
Rodzerova 3GS, 4Mastersa i 4 turnira niže kategorije + završni Masters u 2006. protiv
Novakova 3GS, 6Mastersa i 1 turnir niže kategorije + završni Masters u 2015.

Takodje kakav je odnos pobeda i poraza protiv top 10 igrača u najboljoj godini.

Nejasno

pre 8 godina

:-) Nije mi uopšte jasno da nekim ljudima koji stalno ostavljaju sarkastične komentare čitaoci više od 200 puta kliknu na komentar. To i jeste cilj. Samo se nasmejem i preskočim.

Mito

pre 8 godina

Rođer je te godine od 12 turnira imao 1 od 500 i 3 od 250. dok je Nole osvojio samo 1 od 500. a ostalo su od 1000 i 2000 bodova. Rođer je igrao više turnira i Devis kup. Noletovih 11 su malo teži.

partizanovac

pre 8 godina

@ Čak i manje obrazovani ljudi primetiće ironiju u ovom twitu.
(..., 23. novembar 2015 23:53)
Ja kao visoko obrazovan, iako ne vidim kakve to veze ima sa bilo čim, ne osjećam ni trunku ironije u ovom twitu. Ovo je samo način motivacije Novaka da u budućnosti prestigne Federera, jer ne znam po kom je parametru Novak trenutno "istorijski" bolji igrač od Federera (a to nije teško uporediti). Iskreno se nadam da će to postati.

Zeljko

pre 8 godina

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .
(AcA, 23. novembar 2015 23:11)

Sta ima da zamisljam da igraju sada - igrali su TADA...2008-a Australia, Novak imao nepunu 21-u - Federer 27 i 'igrao tenis koji niko nece ponoviti' - i covek demoliran 3-0...

Ivan78bg

pre 8 godina

Federer te godine nije osvojio ni jedan turnir na shljaci.Uostalom to je istorija sadashnjost je No.1e koji terorise konkurenciju.Koji i kad je na 80% osvaja najvece turnire.Ako ovako nastavi sledece 2-3 godine postaje i po brojkama GOAT.

Mufljuz

pre 8 godina

Kako god shvatili Bekerov komentar, cinjenica je da Federerova 2006 godina NIJE ni prineti Djokovicevoj 2015! Jedini parametar po kome je Federeova 2006 bolja od Djokoviceve 2015 je odnos dobijenih i izgubljenih meceva. Evo i cinjenica:
FEDERER 2006: bio finalista sva cetiri GS (kao i Djokovic 2015). Osvojio 3 (Vimbldon pobedio Nadala, AO pobedio Bagdatisa, USO pobedio Rodika) a izgubio RG od Nadala (Djokovic od Vavrinke).
Federer je te 2006 godine bio finalista na 6 mastersa 1000 (Djokovic na 8), a osvojio je 4 (a Djokovic rekordnih 6) i to sva 4 na tvrdoj podlozi dok je dva na sljaci izgubio (Djokovic pri tom osvojio MonteKarlo na sljaci).
Dalje, Federer je te godine osvoji i 1 turnir od 500 - Tokio (Djokovic Peking) i jos 3 turnira tipa 250 (Doha, Hale i Bazel), Djokovic NI JEDAN tog nivoa a razlika u broju turnira je 1 u korist Federera. Te godine je Federer osvojio i zavrsni masters turnir u Sangaju (ove godine Djokovic u Londonu).
I ... kada sve uzmemo u obzir Djokoviceva 2015 je bolja od Federerove 2006!

logika

pre 8 godina

16500 bodova na atp listi mislim da je jedini validan argument, jer da nije ne bi se po tome rangirali teniseri.
A Boris malo bocka oba tenisaca, sa jasnom namerom. Poz

skydog

pre 8 godina

GOAT lista sve govori,svidelo se to nekome ili ne.Potpuno je nebitno sta ko govori ili pise.Nije Novak mali da ne zna koliko je uspesan bio ove godine.

zagor

pre 8 godina

svakome je jasno da bi rodzer federer oborio sve rekorde u istoriji tenisa i napravio nedostizan niz, da se nije pojavio novak. nole ga je saranio. doduse, fedex i dalje ostaje jedini dostojan rival novaku. ali kralj tenisa je odavno novak djokovic. ima tome 4-5 godina.

jasmin

pre 8 godina

Ma to uobste sad I nije vazno najvaznije je to da je Nole pokupio milione na racunu...Cak I da vise neigra tenis on je bogat covjek a sad ako bas voli dalje da se muci nek I naredne godine osvoji jos toliko..mi obicni smrtnici necemo zaraditi za citav zivot onoliko koliko on zaradi za jedan turnir

Dylan Dog

pre 8 godina

Boris je napisao komentar u krajnje ironičnom tonu.
U prevodu: "Ok sve što kažete je tačno, a sada nam se već jednom skinite sa leđa i pokušajte da vidite očigledno."

Pokušaji da se SAMO odnosom pobeda i poraza u toku godine nešto dokaže su infantilni. Gleda se i broj odigranih i osvojenih turnira, zatim i njihov rang, a svakako i kvalitet protivnika, broj pobeda nad direktnim konkurentima, specifična težina konkurenta u smislu uspeha (nije isto pobediti RF ili RN sa jedne strane i Gonzalesa, Bagdatisa ili Filipusisa sa druge) način na koji su turniri osvajani, nivo prikazanog tenisa itd.
Kada je na terenu izgubljena bitka, pokušava se igrom brojeva i spinovanjem umanjiti težina poraza i nedvosmislen uspeh druge strane. Na ovom portalu se nalazi puno komentara čiji je cilj omalovažavanje Novakovog uspeha, ali ne i veličanje Rodžerovih postignuća. Broj tih komentara ne odgovara broju osoba koje imaju takav stav, već šačica trolova piše masu komentara pod više različitih pseudonima kako bi pravila što veću galamu. "Zavijanje čopora je glasnije od zavijanja jednog kojota" citat je iz jednog vestern stripa.

Rodžera ne treba niko da brani perom. On je dovoljno dobar teniser, svakako jedan od najboljih u istoriji, a trenutno nesporno najuspešniji - tako da mu takva pomoć nije neophodna. Njegov reket govori hiljadu reči. Kao u ostalom i Novakov.

Uzdravlje!

VUK

pre 8 godina

upravo se spremam da plasiram proizvod koji će mi doneti bogatstvo i omogućiti da idem po svetu i pratim Novakove pobede.. WC papir u boji.. s jedne strane lik švajcarca a na drugoj Piše Jumko! Unerediću se od para!

BG

pre 8 godina

Smešno Bekeru! Pogledaj ko je bio 2006 konkurent Fedexu, a ko ove godine Noletu! Šta tu ima da se priča, Nole je bio puno bolji u 2016 nego Fedex 2006,

Stara kuka

pre 8 godina

@Jumko

Cerski i kolubarski junaci se prevrcu u grobu kad sa neba vide koga su ostavili i za koga su se borili. Da botovima odgovorim posto ce sad verovatno da pitaju kakve veze imaju dve cuvene bitke sa tenisom...e pa poenta je da volis i navijas za SVOJE tj NASE!Djokovica volimo zato sto je NAS, SHVATI. ENDE!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ko su mu bili glavni rivali? Blejk i Gonzales. Koliko je godina imao Rafa 2006? 19, 20. Djokovic je ove godine pobedio 31 put igrace iz top 10, medju kojima 5 puta Rogera u finalima, osvajaca 17 GS, 3 puta Nadala osvajaca 14 GS, ne znam ni sam koliko puta Mareja osvajaca 2 GS i olimpiskog sampiona, Vavrinku i Cilica takodje GS sampione. Koliko su Blejk i Gonzales 2006 imali GS titula? Koliki je bodovni zbir tih Fedovih 12, a koliki Noletovih 11? 3×2000=6000, 6×1000=6000, 1×500=500, 1×1300=1300, sve zajedno= 13800 Koliko su poena doneli Rocku tih 12 titula, osvajanih u Bazelu, Haleu, .......itd.itd.

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

ja

pre 8 godina

Možda jeste u brojkama bolja od Đokovićeve 2015.ali nije za poređenje što se tiče jačine protivnika tada i sada.Sada su teniseri mnogo kompletniji,kvalitetniji i utreniraniji nego tada. Wawrinka, Ferer, Marey...

neznalica bgd

pre 8 godina

Sad je jasno ko je popio onaj šampanjac!!! -)) Ne bi me iznenadilo da Fed ipak ode u penziju dok ima nerešen skor sa Novakom! Kako god, sa svačim se može manipulisati ALI 1/2 finala na USA OPEN i tri meč lopte NIKO, ALI NIKO, NE MOZE IZBRISATI!!! To je DAN početka SUNOVRATA FEDEROVACA!

Ssša

pre 8 godina

Dal' je moguće da su samo par ljudi shvatili poentu, BB niti je želeo da motiviše Novaka preko twita, jer on nije dečko u usponu već prvi reket sveta u najboljim godinama, već je bio u fazonu ok ta godina je bila bolja ali morate i ovo da poštujete, čovek čini sve da se Novak tretira kako i zaslužuje, i od publike, medija, igrača, prevashodno je i doveden zbog tri stvari, jedna je ova, druga marketing, i treća servis volej da se dovede do savršenstva, zna BB šta radi, ništa nije slučajno, ajmo sad na zasluženi odmor pa u nove pobede, u istoriju, u večnost...

poznavalac

pre 8 godina

@Jumko i taj Mate Delic koga toliko spominjes je dr tenisa u odnosu na tebe,ali drustvenim mrezama je svakom pristup dozvoljen i da te nema cemu bi se posetioci sajta smejali.Uvek je bilo i bice kostimiranih zabavljaca koji su uveseljavali velike narodne mase jos od doba dvoraca pa do danas i pojave interneta,nisu svi rodjeni za tu ulogu.

VUK

pre 8 godina

razumem sve.. da je neko rođeni baksuz, kontraš, da mrzi kad pripadnik njegovog naroda ostvari uspeh...komplekse.. isfrustriranost.. ali da neko ko je za ozbiljno shvatio pobedu Federera nad Novakom u grupnoj fazi takmičenja u Londonu i o tome pisao hvalospe i ode radosti.. koristio taj trenutak da ovde cinično ili "stručno " izvređa i Novaka i nas koji navijamo za njega... a sada ima obraza, poštenja i smelosti da i dalje ovde piše!?!?! to ne razumem! Kakvi su to ljudi? KRPE.. služe za isto kao i ovaj za koga navijaju.. da se obriše patos sa njima.

Marko

pre 8 godina

Federer je te 2006 godine osvojio 3 Grand slema, 4 atp turnira serije 1000 i zavrsni turnir u Londonu. Da li iko normalan moze da poredi osvojene turnire serije 250 te godine a tri ih je osvojio i jedan serije 500 i Davis cup sa Djokovicevih 3 Grand slema, zavrsnim turnirom u Londonu i 6 osvojenih turnira serije 1000.

Neumitno

pre 8 godina

Federer je te 2006. od 97 mečeva njih 23.7 odsto odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 15903 poena na ATP listi za kraj godine. (objektivno preračunato na današnji sistem bodovanja!)
Đoković je 2015. od 88 mečeva njih 40.9 odsto (!) odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 16585 poena na ATP listi za kraj godine.
Naravno, ništa ova ni bilo koja druga statistika ne znači nekome kome je Rodžer Federer jedini izvor radosti u životu, a neki drugi stat. primer isto tako ne bi "važio" ni pred zaslepljenim članom Nolefama.

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

pera pirker

pre 8 godina

Lista najboljih svih vremena (GOAT) vrednuje svaki svojen ATP turnir, Dejvis kup, Olimpijade, broj nedelja i poziciju na listi i najobjektivniji je pokazatelj uspeha. Ocito BB nije bas upucen jer Novakva 2015. najbolja je u istoriji sa 41 poenom. Federerova 2006. ima 40, a Lejverova 1969. 39 (tad je osvojio sva 4 GS). Po ukupnim rezultatima Novak je 7. na toj listi sa 204 poena, prvi Federer sa 292. Bolji od Novaka su jos Sampras (207), Nadal (209),Lever (218), Lendl (247) i Konors (252). Dakle za dve godine sigurno ce biti najmanje bar treci, imace vise poena od svih koji su isperd njega, a vise ne igraju. A kada i da li ce prestici Federara i postati najbolji u istoriji zavisi i od Federera. Da Federer sada prestane da igra, Novaku bi trebale nesto vise od dve ovakve godine kao stoje 2015.da postane najbolji u istoriji. Evo te liste.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pli=1#gid=0

Bole

pre 8 godina

Ovo je jako dobra izjava Borisa Bekera! Neće se desiti Novaku da uljuljkan padne i ponovi prokockane 2012, 2013 i 2014 u kojima je mogao i morao mmnogo bolje. Već posle USO ove godine mogao je Nole nemotivisano da ne uzme ništa - a uzeo je sve!

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Moram priznati da sam i ja ozbiljno shvatio naslov clanka, tek sad kad sam procitao originalnu poruku na tviteru vidim da Beker kaze "ma u redu je, Rodzer je najbolji, aj'd sad poklonite se Novaku kako i dolikuje".

Djapica

pre 8 godina

Ono sto Beker kaze je sto posto istina. Ono sto on ne kaže, a stoji izmedju redova je da je Federer za sada najbolji svih vremena.

Sto si tice najbolje sezone ikada, da je Novak osvojio RG, to bi bez sumnje bila najbolja sezona ikada. Ovako, Federer je u pravu kada kaže da su i on i Rafa imali po jednu sličnu godinu.

Američki novinari su odmah posle U.S. opena primetili da su svi previše bili fokusirani na Serenu i da je svima promaklo to da je Novak bio uspesniji od nje ove godine. Pritisak na Serenu je tokom U.S opena bio toliko veliki da je ona potpuno pukla posle poraza - fakticki se od tada nigde nije pojavila niti igrala tenis. Tako da nije loše sto Nole za sada ide ispod radara.

Koliko ja vidim Novaku su se vrata slave tek odskrinula sa desetim gren slemom i sada je na njemu da to iskoristi. Federer je u pravu kada kaže da je jako teško vezati dve ovake sezone a koliko će teško biti stici ga po broju slemova govori podatak da Nole mora da osvoji po dva slema godišnje, jos cetiri godine i da se nada da Rafa nece osvajati po jedan godisnje u naredne cetiri godine. Ono sto bih ja voleo da se desi je da Nole ponovi jednu ovakvu ili bolju sezonu u naredne cetiri godine, a izmedju da osvaja po jedan slem. Na kraju, najlepse bi bilo da Nole završi sa 18, a Rafa i Federer sa po 17 i da se Rafi računa medjusobni skor za drugo mesto.

Pera

pre 8 godina

Samo jos jedna pobeda, ona u finalu RG i bila bi najbolja i u otvorenoj i u zatvorenoj eri, bez premca, bez diskusije.
Ovako, stvar ukusa. Raduje sto ju je, za razliku od 2011 zavrsio relativno svez,zeljan odmora, ali ne prezasicen. Unbapredio je igru, psihu, zdrav je I bez povreda, odskace od konkurencije i toga je svestan i on ali i oni, tako da su se sve kockice slozile da 2016 bude ta nezaboravna. Sretno Junace!

Ivan Novkovic

pre 8 godina

Na kraju teksta ste napisali jedno tako glupo pitanje samo da bi tastatura strucnjake naterali da komentarisu i lupaju gluposti o sportu koji su gledali samo putem tv. Jadno od b92.

surova istina

pre 8 godina

Rodzer na svom vrhuncu te sezone odigrao je 5 finala protiv Rafe(1-4 za Rafu),5 godina kasnije Novak na svom vrhuncu odigrao je 6 finala protiv Rafe(6-0 za Novaka)!Rivalstvo izmedju Federera i Rodika moze da se poredi sa rivalstvom izmedju Berdiha i Djokovica.Zamislite Djokovica u eri gde mu je najveci rival Berdih???

statistike

pre 8 godina

ATP sajt vodi precizne statistike uspesnosti svih tenisera pa da vidimo sta on kaze (navedena su mesta na listama):

- Ukupna uspesnost u meceveima (odnos pobeda i poraza)
1. Nadal
3. Djokovic
6. Federer
- Pobede nakon izgubljenog prvog seta
6. Nadal
8. Djokovic
9. Federer
- Pobede nakon dobijenog prvog seta
1. Djokovic
3. Nadal
7. Federer
- Pobede u odlucujucem setu
3. Djokovic
6. Nadal
30. Federer
- Pobede u 5 setova
10. Djokovic
14. Nadal
123. Federer (dobro ste procitali sto dvadeset treci)
- Pobede u finalima
12. Djokovic
14. Nadal
22. Federer
- Pobede na Gren Slemovima
5. Nadal
9. Djokovic
10. Federer
- Pobede u dvoranama
5. Federer
8. Djokovic
30. Nadal
- Pobede na otvorenim terenima
1. Nadal
3. Djokovic
4. Federer
- Pobede na Mastersima
1. Nadal
2. Djokovic
3. Federer
- Pobede na sljaci
1. Nadal
5. Djokovic
13. Federer
- Pobede na betonu
1. Djokovic
2. Federer
12. Nadal
- Pobede na travi
7. Federer
24. Djokovic
51. Nadal
- Dobijeni tai-brejkovi
2. Federer
5. Djokovic
11. Nadal
- Pobede protiv protivnika iz prvih 10
2. Djokovic
3. Federer
4. Nadal

Navedeno je 15 statistickih kategorija.
Djokovic je od Federera bolji u 12 kategorija, a losiji samo u tri (mecevi u dvorani, pobede na travi i dobijeni tai-brejkovi)
Od Nadala je bolji u 9 kategorija, a losiji u 6).

Sami zakljucite ko je najbolji teniser od njih trojice.

vlajzi

pre 8 godina

(Jumko, 23. novembar 2015 23:50)

Hhahahahaha, ovaj lik je kralj. Koliko se on trudi ovde, a niko ne konstatuje nejegovo postojanje uopste. Ja bih digo ruke posle nedelju dana, majke mi... :D

bobo

pre 8 godina

@eho nalupa ga, brate... ništa gore nego lupetati i još navoditi neka imena i statistike... apsolutni najbolji ne postoji, i uvek će oko toga biti trvenja, ali celi teniski svet, čak i ti statističari koji su naprasno dobili pravo glasa kada je Fed počeo da ispisuje novu tenisku istoriju, se slažu da je ovo najjača konkurencija u tenisu ikada... ne razumem hejtere ni sa jedne strane... uživajte u tenisu, ljudi moji, samo da se Rafa vrati, njih trojica trebaju jedan drugog, konkurencija je ono što ih je činilo velikom trojkom, činili su se boljim igračima i tako napredovali... pozdrav za sve ne-hejtere na b92

tenis fan

pre 8 godina

Ma naravno da je ovo takticka stvar od strane Bekera,i nema efekat kao sto bi neko mozda protumacio u ovom naslovu.Nego onaj ili bolje receno ona koja je pisala ovaj clanak neka ne pravi od ovoga senzacionalisticke izjave i bombasticne vesti od jedne obicne prepiske,recenice koju je napisao.Previse neprofesionalnosti u nacinu selektovanja, prenosenja i obracanja paznje na odredjena desavanja kod doticne autorke, sto moram reci nije nekada dolikovalo ovoj kuci. Na zalost vidim da svi ozbiljni polako napustaju malo po malo ovih godina ovu medijsku kucu.Nadam se da se nece pretvoriti u nesto sto ne bi trebalo. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa. Molim da mi pustite komentar. Hvala.

ja

pre 8 godina

Ova Novakova sezona je itekako bolja od te Federerove, a evo iznecu i nekoliko razloga zasto.
Obojica su osvojili po 3 gren slema i igrali finale cetvrtog.
Medjutim Federer je 2006. osvojio 4 mastersa plus zavrsni masters, a Novak 6 mastersa + zavrsni masters.
Federer je te 2006. godine propustio 2 mastersa, na 2 stigao do finala i na jednom ispao u drugom kolu.
Djokovic je ove godine propustio samo jedan masters, a na preostala 2 koja nije osvojio stigao takodje do finala.
Federer je te godine i pored odigranog jednog mastersa manje, na kraju godine imao jedan turnir vise, jer je igrao 5 manjih turnira koji su ekvivalent danasnjim turnirima serije 500 i 250.
Novak je ove godine odigrao samo 3 takva turnira i to je jedini razlog sto je Federer te godine imao vise pobeda.

Na kraju najvazniji podatak.
Te 2006. Federer je odigrao ukupno 97 meceva, a od toga svega 23 meca sa teniserima iz prvih 10 sa skorom od 19 pobeda i 4 poraza sto je 82,6% uspesnosti.
Novak je ove godine odigrao 88 meceva, od cega cak 36 meceva protiv tenisera iz prvih 10 sa skorom od 31 pobeda i 5 poraza sto je 86,1% uspesnosti.

Da zanemarimo kakvu je konkurenciju Federer imao te 2006., ali on ni sa tom konkurencijom nije igrao.
Australiju je osvojio igrajuci finale sa 54. na listi, IW sa 14. na listi, Kanadu sa 51. na listi.
Sam broj pobeda nista ne znaci, ako se ne pogleda protiv koga su one ostvarene i na kakvim turnirima. Sa takvim protivnicima Novak bi godinu zavrsio bez ijednog poraza.

gradinar

pre 8 godina

E, vala stvarno je šteta što je na RG Vavrinka imao onako lud dan... Inače da je Novak dobio i taj GS onda ne bi bilo nikakve dileme o najboljoj godini.
Ovako, diskusija se nastavlja... 2006. jeste Federer imao više pobeda i titulu više, ali su Novakove titule 2015. iz značajnije kategorije.

Mirko

pre 8 godina

@Jumko-vranje,
Pa što sad plačeš? Ko mi te dira? Šta te nervira ovaj Novak, sram ga bilo, odrao je dedu i sad mu se ruga... Sramota!

Glas Srbije

pre 8 godina

Beker se obraca Federerovim navijacima a ne Novakovim sto bitno menja sustinu ove poruke koja je u stvari svojevrsna kritika tih istih navijaca ali za to treba poznavati jezik a ne samo prevesti tekst. To vam je kao kad ja pohvali. Jumka a svi znaju koliko ga cenim.

Dragi

pre 8 godina

Treba samo malo "izvagati" ovih 11 Noletovih titula iz ove godine, sa tih 12 Federerovih iz 2006 i tada reći koja, tj. čija sezona ima veću težinu. Ja sam ubeđen da je Noletova godina uspešnija!

petroviccc

pre 8 godina

Srbin sam ! navijac Novaka naravno.. ali sram bilo ove admine koji pisu ove gluposti da su 2006 Federeru glavni konkurenti bili Nadal, Gonzalez i Blejk SRAMOTA ! Top10 tada su bili 1. Federer 2. Nadal 3. Roddick 4. Hewitt 5. Davydenko ( covek koji je imao najbolji bekend u istoriji ) 6. Nalbandian 7. Agassi 8. Guillermo Coria 9. Ljubicic 10. Gaudio 11. Gonzalez... a tu su bili jos Safin, Ferrer, Gaske, Huan karlos ferero, Puerta, Robredo, berdih itd..

njegos

pre 8 godina

2006 - Federer je imao 4 finala GS (3 dobio), 4 mastera serije 1000 (6 finala), i zavrsni master, uz odnos pobeda i poraza 92-5. Ali ono sto ljudi cesto zaborave je da su od tih 5 poraza, 4 dosla od Nadala! On je te godine izgubio od samo dva coveka, Nadala 4 puta (!!!) i Mareja jednom.

2010 - Nadal je uzeo 3 GS na razlicitim podlogama, sto ni Federer ni Djokovic jos nisu uspeli. Cinjenica je da mu odnos pobeda i poraza nije bio toliko dobar, i da je uzeo samo 3 serije 1000 i izgubio finale na zavrsnom turniru, ali 3 GS na razlicitim podlogama je ipak za postovanje. Pritom je u Australiji 2011 ispao u 1/4 finala zbog povrede. Da nije, najverovatnije bi igrao sa Noletom finale, a pitanje je sta bi onda bilo te 2011e.

2011/2015 - Nole odvalio sve, to vec znamo.

I ko tu sad moze da kaze koja sezona je najbolja od te 3? Po nekim kriterijumma bi to bila Novakova, ako kazemo da 2 mastersa serije 1000 vrede vise od veceg broja pobeda u sezoni. Ali, ako se uzme u obzir da je Federer izgubio od samo 2 coveka te godine, od cega 4 puta od jednog, to stavlja drugu perspektivu...jer to fakticki znaci da je Nadal bio jedini covek koji Federera moze da pobedi (pritom su 3 od te 4 pobede bile na sljaci). A onda dolazimo do Nadalove sezona koja je po GS kriterijumima najbolja - a svi se slazu da su GS-ovi ipak najbitniji.

Sve u svemu, mislim da nema poente raspravljati o tome, sva trojica su svakako u 5 najboljih ikada, a kako konacna lista izgleda zavisi od nacina posmatranja.

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
1. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 5 titula na Australijan Openu
2. Prvi čovek u istoriji koji je osvoji 2 puta u istoj godini Masters titule na Indijan Velsu i Majamiju
3. Prvi čovek u istoriji koji nije izgubio nijedan ATP poen u kalendarskoj godini
4. Prvi čovek u istoriji koji je dostigao više od 16.000 poena na ATP listi
5. Prvi čovek u istoriji koji ima više od 7000 ATP poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog igrača
6. Prvi čovek u istoriji koji na Grend Slem turnirima ima najbolji rezultat na tvrdoj podlozi
7. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 Masters titule u Parizu
8. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 6 Masters titula u jednoj godini
9. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 titule u nizu na završnim Masters turnirima
10. Prvi čovek u istoriji koji je zaradio više od 20 miliona dolara po jednoj sezoni (drugi najbolji rezultat je Nadal sa 14.5 miliona)
(nastavak...)

planina

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Kad su klinci porasli (Nadal i Novak), Federer (starac od 27 godina) pocinje da gubi.
Mozda ste i tada njegove poraze opravdavali godinama.
U stvari Federer je dobijao sve ovo zahvaljujuci godinama, ali "mladim godinama" Nadala I Djokovica.
Nole je imao problema sa zdravljem inace Federer nebi imao ni 10 GS.

vendilator

pre 8 godina

Ako ovo nije "dogovoreno" u stručnom štabu Đokovića, mislim da je izjava Bekera ponižavajuća za Novaka. Videćemo po reakciji NĐ.

czv

pre 8 godina

Ma ljudi ja sam najbolji! Jednog leta sam u stonom tenisu pobedio vise od sto utakmica igrajuci protiv ortaka iz kraja, jedva da sam jednu, ili dve izgubio. Nije bitna konkurencija, vec samo pobede, tako ispade

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
(nastavak...)
11. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 19 Masters titula na tvrdoj podlozi
12. Jedini igrač u istoriji tenisa koji se plasirao u 15 uzastopnih finala turnira
13. Jedini igrač u istoriji koji je ostvario više od 30 pobeda protiv igrača iz Top 10
14. Jedini igrač koji se plasirao u 12 uzastopnih finala na Masters turnirima
15. Jedini igrač u istoriji tenisa koji je osvojio prva 3 Masters turnira početkom godišnjih doba
16. Jedini igrač koji je učestvovao u finalima 8 od 9 Masters turnira u jednoj godini
17. Jedini igrač koji je pobedio Nadala na Rolan Garosu bez izgubljenog seta
18. Jedini čovek koji je osvojio 6 Kina Opena
19. Jedini čovek koji je osvojio 95,7% mečeva posle osvajanja prvog seta
20. Jedini čovek sa 74,1% uspešnosti pobeda u odlučujućem setu

(Izvor Kurir)

Pozdrav!!!

hahahaha

pre 8 godina

dakle ne sjecam se te sezone federerove tako dobro, ono sto ovu sezonu cini tako dobrom za novaka jeste fakat da je igrao u svim finalima na svim turnirima na kojima je ucestvovao, sem tog jednog turnira. sad da li je i federer to isto uradio te godine ne znam.

sto se tice statistike tako izgleda samo odnos pobjeda i poraza i isto tako broj osvojenih turnira takodje s tim sto to nisu bili 6 mastersa iako su mu najveci rivali bili tek ispiljeni Rafa i Gonzo i ja s dzojstikom ovdje na igrici hahaaha

Mirko

pre 8 godina

Možete pjenit kolko god hoćete,čovijek gotivi Federera a od Novaka uzima lovu...hahaha....
(Bosanac, 23. novembar 2015 22:52)

Misliš da bi mogao da trenira Federera? I da dve godine gleda kako ovaj gubi od Novaka? Da ne osvoji ni jedan GS? Da pobedi Novaka najviše dva puta godišnje i to samo kad Novaku nije puno bitno da pobedi?
Beker nije nikad bio luzer, pa neće ni kao trener da trenira nekog ko će stalno gubiti od Novaka. Novak je pobeđivao Feda i sa Vajdom, i to mnogo puta, za redom i po 7 puta, a nastavio je i sa Bekerom. Federer nema šta da traži protiv Novaka, biće opasan i dalje, trudiće se, možda i dobije neki meč kao što je dobio ovaj poslednji u grupi, ali to će biti maximum.

Jerko

pre 8 godina

Neki komentari protiv Borisa su nedostojni.Zna on šta radi.Pogledajte Vi svi koji plnujete zvanični sajt Novak Đokovic i se uverite u realnost pisanja na sajtu Novak Đokovic.Bravo Novace za sve što si nam podario sa tvojim pobedama i olepsao život.

Tata

pre 8 godina

Hoće da ga stimuliše za 2016...

Što se tiče koja je godina bila bolja, sve je rečeno sa "...a glavni rivali bili su mu Rafael Nadal, Fernando Gonsales i Džejms Blejk".

anica

pre 8 godina

Novace, hvala za sve radosti, hvala i Bekeru velikom treneru...citam komentare i smesno mi kako ljudi nisu skapirali sarkazam, pa brate slatki zar mislite da bi ga drzao u timu, oni imaju jasan cilj i to je to. Na nama je samo da uzivamo pratimo rekorde.
Pozdravljaju Novaka Anica Aleksandar i Milos punooooooooo, ovaj treci je shvatio neke stvare u poznim danima..jes:)

Model

pre 8 godina

Nebitni sta kaze Beker bitno je sta su cinjenice.

2015. ubedljivo najbolja ikada.

G.O.A.T.



A svakako da ne reba sad brisati oatos sa federerom jer unizavanjem njega unizava se i trijumf Novakov.

A beker to zeli da neutralise, i to je legitimno. Uz put je malo pivrkao loncice.... za 2015. god.

Eno vam zajednicke statistike...uporedite sami 2015.

murajsam

pre 8 godina

Alo, samo da Nole osvoji barem jos 4 gs i to ce biti to... moci ce da se kaze da su u isto vreme igrala tri najbolja igraca u istoriji a da ih je Novak obojicu razbucao ko dete zvecku... i to je to... sta vise tu da se prica...Fediju skidam kapu najvise za to sto i u ovim poznim godinama igra vrhunski... ako i Novak bude takav samo nebo mu je granica...

NI

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje, treba da se uzme u obzir da je Nole osvojio 3 GS-a, 6 Mastersa, Masters Kup i 500-icu, dok je Federer osvojio 3 GS-a, 4 Mastersa, Masters Kup, jednu 500-ice i 3 250-ice. Dakle, Djokovic je osvojio vrednije pehare, za razliku od Rodzera.
Postujem Bekerovo misljenje, ali moje moje misljenje je da je ova Noletova godina bolja od Rodzerova.
Na kraju, ko sam ja da sudim?

Danas samo eksperti pišu

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.
(bb, 23. novembar 2015 23:46)

Al' ga je opravio (rasteretio)?

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

statistika tako kaze, sta sad? rasprava besmislena. pred noletom su godine, pred rodzerom - penzija. to su cinjenice, ostalo je sve partizan - zvezda.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

Beker je car, ovakvo trolovanje je vrhunsko.Twitter je u haosu, Federerovci se naprzili a uopste ne shvataju kakvu je kosku bacio majstor Boom Boom.

onomatopeja dileja

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

a ti ga pratis od 2011. a nisi "djokista"?

Marko

pre 8 godina

Dokoviceva sezona je bolja zato sto je osvojio 2 mastersa vise.Na Olimpijadi jedna zlatna medalja vredi vise od 100 srebrnih.2 Mastersa su vece dostignuce od Federerovih micky maus titula iz serije 250 i 500 (i da je osvojio 100 od njih u toj godini)

MIRKA

pre 8 godina

ĐOKOVIĆEVA SEZONA BOLJA OD FEDEREROVE
EVO I STATISTIKE
ČESTITKE ODLAŽEĆEM FEDERERU...
NAPRIJED DO NAJVEĆIH REKORDA NOLE
http://www.index.hr/sport/clanak/hvala-nole-svjedocili-smo-mozda-i-najvecoj-sezoni-u-povijesti-tenisa/857774.aspx

jel jasnije?

pre 8 godina

Ono što određuje suštinu ove izjave je njen početak - Poruka za sve Federerove navijače!
Da li neko primećuje onda ironiju?
Dakle bukvalno za njih (Federerove navijače), NJIMA se obraća i kaže im šta kaže. Za ostale...
Da Beker stvarno to misli, tweetovao bi bez naznake kome se obraća.

danijel

pre 8 godina

brojke su u korist federera.
konkurencija odavno manja.. nadala svako pobjedjuje federer mu je glavna konkurencija sa 35 godina.
Zamislite federer 28 godinna I novaka 34 godina.

tačka

pre 8 godina

Nikakva rasprava o tome koja je sezona najbolja u istoriji nije potrebna nakon 3 Slema, 6 Mastersa (2 na šljaci) + Završni Masters Cup, šta god, ko god izjavio sada i ubuduće. End of story.

u prolazu

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

Ništa, brate mili (ili sestro slatka), ama baš ništa. Samo što ti ništa nisi
shvatio/la...

Goran

pre 8 godina

Beker lukavo oslobadja Novaka od pritiska i dize mu tenziju za iducu godinu. Ali ako pogledamo realno, Nadal je bio i sada i tada prisutan. Tada je bio klinac od 20 godina a sada ima 29 godina. Danas je svakako bolji. Novak i Mari su druga kategorija u odnosu na Gonzalesa i Blejka. Medjutim, te godine Federer je osvojio samo 4 mastersa i ja ne vidim kako to moze da se meri sa 6 mastersa.

karamba

pre 8 godina

Borise djavolcicu, lozis Rodju i Mirku, sad su sludjeni dibidus!
Novak ima najjaci strucni stab u istoriji ATP-a, sve je organizovano do tancina, vodi se racuna o najsitnijim detaljima.
Koliko je tu samo ljudi iz senke, koji rade vrlo bitne poslove, a da mi pojma nemamo.
Novak je izrazito inteligentan momak, a pored talenta i posvecenosti, shvatio je da iza njega moraju stajati najveci znalci svoga posla!
Sada uziva u plodovima takvoga rada, a plan i program za sledecu godinu su vec na zidu njegove dnevne sobe.
Djokovic ima zacrtan cilj i sve je podredjeno ostvarenju istog.
Covek je jednostavno resio da postane najbolji teniser u istoriji ovog sporta i nece se smiriti dok god to ne ostvari, ende!

Svete

pre 8 godina

“Samo kratka poruka svim navijačima Rodžera Federera na svetu. On je najbolji u istoriji! 2006. godina je bila još bolja od 2015, ali treba da poštujete sve što je Novak uradio”,

Sve je rekao, ko razume shvatice !
Svidja mi se Beker, namazan je svim bojama, iskusna lisica koja tacno zna sta radi i koji u svakom trenutku zna sta govori, on je svoj zadatak zbog koga je doveden obavio na Wimbledonu prosle godine i tamo je preokrenuo situaciju u Novakovu korist, a pecat njegovog rada se jasno video na ovogodisnjem US openu. Ostace sa Djokovicem i sledece sezone, voleo bih da se to produzi i posle toga.
Sto se tice toga koja je sezona bolja...
- Fed GS 3-1, atp 1000 4-2, WTF titula, atp500 1-1, atp250 3-0, 92-5 ukupno, 19 pobeda protiv top 10, nekih 10 miliona zarade....
- Djole GS 3-1, atp1000 6-2, WTF titula, atp500 1-1, atp 250 0...82-6, 31 pobeda protiv top10, 21,5 miliona zarade, zasto pominjem zaradu pa normalno je kada je slabija konkurencija da se dele neuporedivo veci nagradni fondovi, ili mozda nije ?
Djokovic 1100 bodova vise !

Moj Beograd

pre 8 godina

Preiskusna izjava, skida pritisak i teret sa Novak, to je takodje deo njegovog posla. Uzima medijsku paznju na sebe i ne provocira ih, a Novak moze na miru da iskulira i da se spremi da ih dere i u 2016.

ahahalelee

pre 8 godina

Nije bitno cija je najbolja godina najbolja kad je Djokovic uradio vise od Federera bez obzira na to da Federer ima vise Grand Slamova. Pa svaki Grand Slam koji je Novak osvojio je jaci i tezi bio od 14 koje je Roger osvojio a pritom je jos i Novak izdominirao ceo svet dva puta onako kako Federer nikad nije uradio. Neka kazu ste hoce ali oni koji misle da je Novak najbolji svih vremena vec sad, imaju pravo da tako misle posle ove titule.

Zurkolomac

pre 8 godina

Ma dobro strucnjaci, smirite se! Mate Delic je rekao da je Djokovic najbolji u istoriji! Nije dosta?
(Jumko, 23. novembar 2015 23:57)

Ko te je pustio iz senatorijuma? Ajmo nazad...

Bosanac

pre 8 godina

I još jedna stvar...Može Đoković u narednim godinama uzet sve živo ali ga u svijetu nikad neće gotivit kao što gotive Federera...Znate zašto?Zato što je brate Srbin...Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa...

moreplovac

pre 8 godina

Poredjenja radi
Federerovi najbolji protivnici u 2006 godini Roddick, Safin, Davidenko, Gonzales, Nadal, Hewitt....svi skupa 7 (sedam) grand slams
Djokovicevi najbolji protivnici u 2015 godini Nadal, Federer, Murray, Wawrinka, Cilic....svi skupa 36 (trideset i sest) grand slams.

Smesno je uopste i poceti pricu o poredjenju a kamoli reci da su Federerovi rezultati iz 2006 bolji od Djokovicevih iz 2015.

i to ti je tenis

pre 8 godina

Čitajući komentare vidim da dobri stari srpski paradoks i dalje živi: Federer je slab igrač jer je sve osvojio dok nije imao konkurenciju i ne bi osvojio ništa da je isto godište ko Nole i Rafa, a Novak je najbolji jer dominira u doba Federera...
Ovoga ima samo kod nas, pozdrav

Bekhend kao lopatom udara

pre 8 godina

Primetio sam da mnogi ne znaju ni godine da računaju pa pišu da je Federer u 34. godini. Ima 34 a u 35. je i to već četiri meseca. U svojoj najboljoj teniskoj godini šest godina mlađi Novak je od Federera izgubio tri puta. U 35. godini Novak tenis nećeni igrati, a ne da tri puta pobedi trenutno igrača broj jedan. Glupost da Federer nije imao jaku konkurenciju ponavlja se, to pišu ovi dosadni klinci, mada je jedino tačno da je ove godine Novak imao samo "ostarelog" Federera kao konkurenciju, ostali katastrofe. Ko su ti u prvih 10? Conga, Nišikori, Ferer, Vavrinko, Berdih, Murau...

emir

pre 8 godina

I još nešto da pokažete pravo stanje stvari u teniskom sportu, a što ne mijenja današnji trenutak:

Najbolje teniske sezone u povijesti

Igrač Godina Omjer Postotak pobjeda

1. John McEnroe 1984. 82-3 96,5%

2. Jimmy Connors 1974. 93-4 95,9%

3. Roger Federer 2005. 81-4 95,3%

4. Roger Federer 2006. 92-5 94,8%

5. Novak Đoković 2015. 82-6 93,2%

Aleksandar

pre 8 godina

Pretpostavljam da se nista ne desava slucajno, te da je Beker ovo izjavio namerno kako bi odao pocast velikanu na zalasku i pridobio naklonost publike za Noleta u nastupajucoj godini.

Mnogi se pozivaju na GOAT season listu gde je Nole prvi (41 poen). Po meni ovo je jedan od parametara koji govori da je ovo zaista najbolja sezona, narocito zato sto je ova GOAT lista manjkava jer previse izjednacava 250 i 500 ATP turnire sa mastersima, WTF i Grand Slam-ovima.

Federer se te 2006 naosvajao malih turnira, Djokovic se fokusirao na kapitalce i igrao je 15 uzastopnih finala, na svim podlogama. Na kraju godine ima preko 16500 poena, a ta 2006 je danas ekvivalent za 15700 poena (kada se primeni danasnji sistem bodovanja). Verujem da je ovo pre nego neka tamo GOAT lista veci pokazatelj da li je ovo naj sezona svih vremena ili ne.

Beker je, siguran sam, ovo smisljeno rekao jer cinjenice govore suprotno, nevezano ko je ciji navijac.

Ono sto ja licno cekam, a nemam sumnju da ce se desiti, je trenutak kada ce Djokovic na R.Garosu 2016. da probije granicu od 200 nedelja na prvom mestu, da uz osvojeni Melburn kompletira Grand Slam (licni, ali i da bude vlasnik svih Mejdzora odjednom) i da tako uradi nesto sto niko nikada nije. Posle toga ce ostali da sami skidaju gace na terenu, a svet ga nedvosmisleno priznati kao najboljeg, te da natenane uklese svoje ime na sve rekorde.

Time is on his side... Pozdrav!!!

xyz

pre 8 godina

Koji je vama andrak..?!??!????

Zašto mi niste objavili komentar..?!

Objavili ste 10 komentara od @Jumka prepunih nebuloza, a jedan normalan, razložan komentar niste u stanju da objavite..?!??

Šta želite da postignete time, šta je vama cilj..?!???????????

anica

pre 8 godina

(eho, 23. novembar 2015 23:30)
Da li znas da taj raspali Marej ima 11:14 sa najboljim svih vremena?
Kako je moguce da neko omalovazava tenis koji su igrali Novak i Rafa 2011 god, da imalovazava Gs preko Federera gde direktno Novakovi navijaci pokazuju koja je Federer velicina i konkurencija, da li si crni u Boga svestan da nije Rafe Federera i Novaka da bi taj raspali Marej imao krs grenslemova, a ostale bi delili Vavrinka koji je razbio Novaka na Rg, i Conga kome je Novak upropastio karijeru, Ferer i Berdih koji ne mogu da osvoje Gs, a Safin i Bagdatis imaju, o cemu ti pises covece, kakve konkurencije poredis?

Mastoor

pre 8 godina

Pa Novakova je neuporedivo bolja, jer je osvojio dve masters titule vise i time rekordni broj ovih titula u neiuporedivo tezoj konkurenciji, 31 pobeda protiv tenisera iz najboljih 10 prema svega 19 koje je ostvario Federer 2006.-te godine kada su Rafa, No1e i Mari bili tinejdzeri bez mnogo iskustva.

A Beker izgleda hoce da smiri ovakvim izjavama razjarene Federerove navijace huligane kakvih nazalost ima na milione, jer zna kako je prosla nasa Monika u Hamburgu, pa ne bi da njegov drugar No1e isto tako prodje.

Milan

pre 8 godina

"neki" panel teniskih eksperata seo pre par god i odlucio ko su najbolji svih vremena: https://en.wikipedia.org/wiki/100_Greatest_of_All_Time

ako bude potrebe, zasešće oni opet da revidiraju listu, verovatno je do Novaka kada će to biti

emir

pre 8 godina

Opet b92 na podcjenjivački način informira o najboljem tenisaču današnjice davajući ogroman prostor jednoj izjavi koja je u ovom trnutku manje važna od prethodno iznijete činjenice. Zbilja ste maliciozni prema Novaku.

game, set and...

pre 8 godina

TennisBase ima svoj proracun, koji koristi malo slozenije algoritme, i ukljucuje u racunicu i tezinu protivnika, vaznost turnira, nesto poput sahovske liste...

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1556&apartado=tm&fecha=18-12-2006

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1554&apartado=tm&fecha=23-11-2015

prosetajte malo po ostalim statistikama, iznenadicete se, u jednom trenutku, nakon Pariza, Nole je imao najveci broj TB (kako ih oni zovu) poena, ili renking poena po TB-u, u istoriji...

uzivajte dok traje...

P.S. svi mediji pokusavaju da povecaju pritisak na Noleta, BB ovim prebacuje deo tereta na Feda, to je sve...

veliki strumf

pre 8 godina

Samo da dodam ovim komentarima da je te 2006. Nadal bio klinac od 20 godina, a Nole na samom pocetku karijere. Konkurencije nije ni bilo. Nole je sve postigao pobedivsi: u 2 finala GS Federera i na AO Mareja. U finalima mastersa pobedjivao je takodje Federera i Mareja, a samo u po jednom Berdiha i Congu! Dakle, dobijao je 2. i 3. igraca, koji su u top 10 GOAT! Federer se pak igrao sa Bagdatisom, Blejkom, Gonzalesom i ekipom koji nikad nista nisu osvojili vredno. Zbog toga, a i zbog velicine osvojenih titula (3 GS + 6 mastersa + Masters Kup) i ubedljivo najveceg broja poena u istoriji - OVO JE BEZ SUMNJE NAJBOLJA SEZONA IKAD!

dominus

pre 8 godina

Pa Bog vas u sumu okrenuo,kako nista ne kapirate.Najbolja moguca stvar za Novaka,to sto je angazovao Bekera.Sve ovo je u Novakovu korist.Razmislite malo,a ne odmah je li ovaj pijan.Sada sam ubedjen da ce 2016.godina biti istorijska,a ne ova.

farmakomafijas

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo... Cisto sumnjam da je iz motivacionih razloga, sezona je tek zavrsena, sledi odmor i ne radi se motivacija sad. Ovakva izjava samo baca senku na Novakove fantasticne uspehe.
Beker ovim moze samo da baci Novaka u bedak. Mislim da ga se ne bi ticalo da je bilo ko drugi ovako nesto izjavio sem nekog iz njegovog tima. Ovo moze da ga kopka tokom odmora, a to je poslednje posle ovakve genijalne sezone sto mu treba. Velika trenerska greska Bekera, a cak je pod znakom pitanja da li je u pravu za to sto je rekao.
Iskreno ocekujem dogodine slabiju godinu od ove, ocekujem manje mastersa ali tri GS. Samo napred majstore pisi istoriju!

Spale

pre 8 godina

kako ga je kulturno spustio.. blake i gonsales konkurencija, nadal jedva punoletan.
To je nivo kao da je danas Noletu konkurencija simon, raonic i thiem...
Becker u shali pa uvali..

Dica

pre 8 godina

Ne mogu da ocenim cija je sezona uspesnija ali mogu da tvrdim od kad pratim tenis od US Opena 2007 bolja i uspesnija sezona jednog igraca od 2008 pa do sada nije vidjena.

Slavko-RS

pre 8 godina

Da li je moguce da vecina ne shvata sta je Beker hteo sa ovim da postigne, ukljucite malo mozak.Namjerno to kaze da Noletu da motivaciju da bude jos bolji, da skida rekorde i dalje.Njemac je dobar psiholog a i takticar.

Fidelio

pre 8 godina

Uporno tvrdite da je Federerova generacija slaba. Medjusobni skor, Safin-Sampras 3:3, Hewitt-Sampras 5:4, Federer-Sampras 1:0. Sampras imao manje od 30 godina i bio u tom trenutku najbolji svih vremena.

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

AcA

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

zmt

pre 8 godina

Ljudi, Srrrbiii, sta nam jeee??? Beker nece da hvali svog pulena, vec ga motivise, a protivnike postuje i malo lozi... Sto se mi ljutimo??? Federer i jeste najbolji u istoriji, ali za sad! Nole tek ide ka tome, vreme ce pokazati moze li prestici Rogera???

Djordje

pre 8 godina

Drago mi je da je dosta ljudi shvatilo da je Beker ovo rekao da se Novak ne bi opustio jako pametna izjava, Molim Sasu Ozma ili ko vec uredjuje rubriku tenis da mapisu po pet najboljih meceva iz zadnjih pet godina a da naglase i najbolje meceve godine u kojima je uglavnon novak bio ucesnik, taj momak sto kako mnogi tvrde samo prebacuje lopticu a ne igra lep tenis, samo bi da napomenem Rg 2013 novak nadal mislim da je bio mec godine, djokovic-nafal ao 2012 takodje, pa nekoliko duela sa wawrinkom, wimbldon 2014 sa federerom, takodje mec godine, sve te najbolje meceve mozda neki od njih najbolji u istoriji tenisa ucesnik taj novak koji "samo" prebacuje lopticu, o 2011 i 2015 zna se dominacija

eho

pre 8 godina

@da kazem nesto
Djokovic 2015 pobedjivao u finalima matorog penzionera (5 puta), raspalog Nadala i Mareja koji igra jednu od gorih sezona u karijeri.

Dr.

pre 8 godina

Pa te 2006Federer je igrao protiv Nadala i sitnarije a Nole i Mareja,Berdiha i jos nekih sto "obećavaju"!Tu i tamo osvoje neki mali turnir! Ali je zato postavio RF i Nada gde treba!

Jumko

pre 8 godina

Kako ne citate izmedju redova!? Pojma nemate! Koncentrisite se! Rekao je... Rodzer je najbolji u istoriji!!! Rodzerova 2006. je bolja od Djokoviceve 2015! Uspeli ste da vidite zackoljicu? Ako niste procitajte jos jednom! Tu je toliko toga receno izmedju redova a vi nista...

kad ti komsija zavuce

pre 8 godina

"I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji."
(Zauvek Sused, 23. novembar 2015 22:15)

Treba li da ti pisem koga je Federer pobedjivao u finalima 2006
a koga je Novak pobedjivao 2015 ?

Federeru kapa dole, statisticki jos uvek je najbolji ... ali 2016 to moze sve da preokrene u Novakovu korist

realno

pre 8 godina

Realno Novakova je bolja! Meni je glavni razlog to što 2006. Federer nema ni JEDNU titulu na šljaci, a 2015. Novak ima 2 mastersa na šljaci. To pravi razliku. Novak je svuda dominirao, a Federer nije.

robin hud

pre 8 godina

Ima nešto što se zove teniska politika.
Na eurosport tenisu ima opširan članak o najboljim teniskim godinama svih igrača i igračica.
Novakova godina je u samom vrhu po svim relevantnim mišljenjima.
Matematički gledano, po nekim listama jeste, po nekima nije.
I ovo do sada je sasvim dovoljno da Novaka kandiduje da u narednih nekoliko godina uđe u igru za najboljeg do sada.
Najbolji svih vremena je rogobatna budalaština i to ne može postojati.
Mnogo je bitno ne uljuljkati Novaka sada, jer ne postoji čovek kome se to ne može desiti. Pamet u glavu. Tenis je mnogo velika stvar, da bi se nekima gurao prst u oko. Nemac ima ogromna leđa i valjda je svima jasno da njegova uloga nije da Novaka podučava u udarcima, već da mu pomogne da zauzme svoje mesto u istoriji tenisa. Pozdrav.

Zoran

pre 8 godina

mislim , bolji je Đoković . Zanimljivost je , naravno , da se od vesti prenesenih od juče u vezi sa tom temom jedini direktno i nedvosmisleno izjasnio novakov trener . Vrlo logično .

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Naravno da je 92-5 bolje nego 82-6, ali je 3GS + 6M + ZM (zavrsni masters) bolje od 3GS + 4M + ZM. Ako neko to osporava, automatski osporava bilo kakvu vrednost cinjenice da je 17GS bolje od (manje od 17)GS. Sledece godine neko od najboljih moze da odigra samo 10-ak ATP250 turnira, nabije rezultat 50-0, i proglasi sebe za najboljeg ikada.

Kragujevčanin

pre 8 godina

Šta napadate sada Bekera? Znate kada bih Djoković imao ovakvu sezonu bez Bekera? NIKAD.


A uostalom, Beker je samo surovo iskren.


RODŽER FEDERER-NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI TENISA!!!

eho

pre 8 godina

Djokoviceva konkurencija 2015: matori Federer, matori prosecni Vavrinka, prosecni Marej, raspali Berdih, Nisikori, Cilic, potpuno povredama unisteni Nadal. Najgora konkurencija u istoriji tenisa.
Federerova konkurencija 2006: Nadal na vrhuncu forme, narocito na sljaci i travi, Rodik, Safin, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Hjuit, Juznji, Has, Djokovic, Marej...
Neuporedivo jaca konkurencija od ove danas.
Tada se nije moglo ni zamisliti da se matorac od 34 godine poigrava sa top 10 igracima i da igra 2 GS finala i jos finale Zavrsnog mastersa, a uz to da "najboljeg na svetu" pobedi 3 puta.

Sasa

pre 8 godina

Ja ovo ne bi rekao, jer prosto nije tacno, kada se analiziraju protivnici i ondasnja njihova forma, godine i medjusobni odnosi, izjava je deplasirana...svi najveci teniseri priznaju da je ovo doba najvece konkurencije na turu, a nemoguce je da to Boris ne zna...e sad je pitanje kakva je tacno namera ove izjave...

Vaše ime

pre 8 godina

Mora da je popio pa piše svašta.
Boris je iz tog perioda servis - volej igre, a Federer je poslednji mohikanac koji je tu igru morao da promeni kada su stasali Mari, Novak, Nadal, i ostali.
Zato svi ti bivši teniseri gotive Federera, jer je on veći deo karijere igrao servis - volej stil, kao i Mekinro, i Vilander, pa Agasi, Sampras, Beker; i tom igrom se i naosvajao titula.
Danas vam u 3 kolu dođe jedan Raonić, ili Kirijoš, Izner, koji serviraju 230km/h u proseku, morate da zamahnete rukom za ritern pre nego što oni zamahnu da serviraju.
Imamo Nišikorija, tehnički savršenog tenisera, mali, brz kao munja, sve vraća, kao Ferer, zidovi. A gde je Vavrenka, jak kao bik, pogađa linije kao da su po 2 metra široke; a gde je Mari, Nadal, Novak, savršeno komplenti igrači puni kondicije, snage, tehnike, pritom igraju glavom, pametno a brzo i agresivno, nemate snage da se počešete po glavi već je gotov set!
E zato je ovo najbolja sezona ikada. U ovoj konkurenciji uraditi sve ovo kao Novak je nemoguće. Pa jedan Delpotro, ili Berdih, bi u vreme Federera da nije njega isto tako sve osvajali i to bez ikakve muke.
Novak je neko ko je od tenisa napravio gladijatorsku borbu na život i smrt. Federeru je krivo jer je u godinama i neće moći još dugo da mu parira, samim tim i njegov oreol najboljeg je ugrožen.

Ivan

pre 8 godina

Pa Djokovicu je ovo druga uspesna godina,a na vidiku je i treca,cetvrta,peta....godina sa svim grand slemovima i mastersima,Novak Djokovic je najbolji teniser koji se ikada rodio niti ce bilo ko u narednih 1000000... uspeti da srusi njegove rekorde!!!!

Srdjan 6s

pre 8 godina

Auuuuu koliko nerazumnih komentara! Pa da li je iko shvatio sarkazam u ovoj Borisovoj poruci? Od 91 komentatora, samo 1-2 su shvatili sta je Beker hteo da kaze. Strasno kakvi ste....sa kakvim ljudima vazduh delim.
Nije on ovim priznao da je 2006.bolja sezona, niti je hteo Novaka da motivise (kakav mozak moze da smisli da ce preko novina, twitera i td. da motivise prvog igraca sveta).

On je ovim hteo da zapusi usta svim nerealnim navijacima Federera, po principu, pametniji popusta, ali sa dozom ponosa. Ono kao, u redu je, Fed je bolji, a sad mars u rupe i pokazite postovanje prema najboljem (odnosi se na Novaka-da me ne shvatite pogresno, kao i Bekera).
Hvala.

MD

pre 8 godina

2006. je RF čak 4 puta izgubio od Nadala i nije uzeo nijedan trofej na šljaci, masters 1000 na šljaci da ne pominjem.
Novak ove godine i MC i Rim.
Pametnom dosta.

Ivan M

pre 8 godina

Pravo da kažem, baš me boli briga čija je bolja. Sećam se da je tada Federer delovao nepobedivo, sem malo protiv Nadala (uglavnom na šljaci). Obe te sezone su bile sjajne, i činjenica da je Novak imao dve sezone kao što su 2011. i 2015. je sama po sebi zadivljujuća. Ako 2016. bude bolja, tim lepše!

Tako nekako

pre 8 godina

Meni ovo izgleda kao da je Beker smoren ubeđivanjima izvesnih ljudi naklonjenih Federeru da je 2006. "neprevaziđena", im svima rekao: Ajde dobro, važi! Eto vam, bolja je 2006.! Ostavite me sad na miru!
Vreme će pokazati da sam u pravu.

GRK iz Sjenice

pre 8 godina

Prosto Vas molim
Naglasavajte n a j b o l j a sezona u istoriji tenisa
Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena
GOATometer Total
Coefficient
Points
1 Novak Djokovic 2015 41
2 Roger Federer 2006 40
3 Rod Laver 1969 39
4 Roger Federer 2007 (2) 35
5 John McEnroe 1984 35
6 Roger Federer 2004 (3) 34
7 Novak Djokovic 2011 (2) 33
8 Roger Federer 2005 (4) 33
9 Jimmy Connors 1974 32
10 Bjorn Borg 1980 32
11 Ivan Lendl 1987 32
12 Bjorn Borg 1979 (2) 32
13 Ivan Lendl 1986 (2) 31
14 Pete Sampras 1994 30
15 Novak Djokovic 2012 (3) 30
16 Ilie Nastase 1973 30
17 Jimmy Connors 1976 (2) 30

gandra_swe

pre 8 godina

Svaka cast Bekeru. Zna on kako da motivise Noleta za sledecu sezonu. Pratim noleta od pocetka a isto pratim i Bekerove izjave dok je radio za BBC i uvek je jedino Beker branio Noleta i navijao za njega tako da je prica o tome da je los trener skroz nepromisljena. Barem po meni.

dosta lupetanja sa motivacijom

pre 8 godina

Alooo! Kad vas neko smara s nečim i ubeđuje u nebuloze, koliko puta ste mu (im) rekli: "Ma važi! Sve si u pravu!".
Jel vam pada na pamet da Beker radi isto: "Ok, bolja je 2006., ma Federer je najveći ikada. 'Ste zadovoljni?..."

bb

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.

Vidal

pre 8 godina

Ljudi pa i pticama na grani je jasno da je Federer godiste Noleta i Rafe ne bi osvojio ni pola turnira nego sto ih ima, izem ti tenis u to vreme, kad je najveci protivnik Federeru bio Rodik i Henman, sramota!!!

Jumko

pre 8 godina

Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha...

Jumko

pre 8 godina

Ne samo da svetska teniska javnost ne misli o Djokovicu kao najboljem ikad, najboljoj sezoni, rekordima itd, nego i njegovi najblizi ne misle tako! Strasno! Ali zato nebeski strucnjaci ovde prosipaju pamet i po obicaju sve najbolje znaju! Ko jos treba da vam kaze koja je najbolja sezona ikada?

Maja

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6

Spartanac

pre 8 godina

Jel to Beker pokusava jos vise da stimulise Novaka da mu 2016. bude jos bolja od 2015.? Ne bi me cudilo da se i to obistini. Ocekujem 4 gren slema olimpijsko zlato i minimum 5 mastersa 1000 plus zavrsni turnir! Cao.

Zig na chelu.

pre 8 godina

Sve jedno je 2006. ili 2015. Tog najboljeg ikada Novak je spustio u klasu nize, sa ostalim teniserima tzv. "uprosecio". Osim toga, najbolji ikada piski od srece sto posle finala sa Srbinom ne mora jos da se penzionise. Novace samo GSlamove i turneju po Kini, ne treba da se umaras za ostalo. Razmisli o NiKe kao sponzoru sigurno ces preteci dedu. Samo nemoj da ti stave zig na chelo.

скоба

pre 8 godina

По чему? Исти успех на слемовима, а Новак освојио више Мастерса, једино што се није бавио турнирима 250 серије као Федерер у Токију, Халеу и сл.

sinki

pre 8 godina

Na cemu je ovaj Beker...Kao prvo,on mora da zna da je Novakov trener i ovakve ispade ne smije da pravi.Po meni Novak ima najbolju sezonu u istoriji zato sto je osvojio 3 gren slema bio u finalu Rolan Garosa,osvojio 6 mastersa i zavrsni masters u Londonu,bukvalno je uzeo sve najvece i najjace turnire,zato je ova sezona najbolja u istoriji....Federer je 2006 osvojio 12 titula ali od velikih tunrina je uzeo 4 mastersa,2 gren slema ,tako da ne moze biti nikako bolja od Novakove sezone,to su cinjenice!Malo me je Beker razocarao ovom izjavom,navija li on za Federera ili Novaka.

anica

pre 8 godina

Beker je mnogo vezan za Noleta, mislim da je opasan oslonac.
Nema postovanja, cast izuzecima, ali ne zapinje Novaku uopste, ima on armiju svojih fanova, koji su ponosni na sve.
Statisticki i realno gledano Novakova sezona je najbolja u istoriji jer ima samo 1 atp 500 a 6 mastersa, na GOAT listi 41 bod, zasto je neophodno omalovazavati svaki Novakov uspeh i pravdati se nekome? To da je Federer najtrofejniji i dalje, to stoji.
Sto se mene tice neka misle da je Federer najbolji svih vremena, a Novak neka samo pobedjuje, nemam nista protiv, kako vreme odmice shvatam da ta recenica gubi na znacaju, ne bila u kozi gospodinu Federeru.

anica

pre 8 godina

(sinki, 23. novembar 2015 22:20)
Beker zna sta radi, ne brini. Ovaj potez mu je nesto najbolje sto sam procitala:) Nemac zna sta radi.
Opusti se drugar, svako ko zeli da vidi istinu moze..lako dostupno sve.

gigatrend

pre 8 godina

Ovo je neverovatna izjava. Kao da je i Bekeru lakše da Federer bude najbolji u svemu, makar činjenice govorile drugačije, nego "tamo neki Đoković". Nadam se da nije baš tako mislio, i da će nekako već demantovati sam sebe. Uostalom, evo zvanične GOAT liste https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=7&vpid=A1

lala

pre 8 godina

Beker ovom izjavom samo još više motiviše Noleta.
Kada sam bio u Nemačkoj 2006 godine posle finala svetskog prvenstva u fudbalu nemački komenetatori su rekli za organizaciju da je bila dobra, ali da je mogla biti i bolja. Svi znamo da je to ubedljivo najbolje organizovano svetsko prvenstvo do sada.
To su Nemci i zato napreduju!
Bravo Borise!
Napred Nole!

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 8 godina

Beker je car.. ovaj Nemac je opasan takticki igrac.. pa zar ne vidite sta radi i sta pokusava.. ovim indirektno tera Novaka da narednih godina sve to obori. Tacno se zna ko sta radi i ko sta prica. Kapa dole.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Ovo je ili skidanje pritiska, ili blago bockanje Federera jer ga je tagovao u postu. Drugacije ne zelim da mislim. Ili mu je hakovao neko profil. :) U svakom slucaju ne mislim da mu je bilo nuzno da pise bilo sta na tu temu. Za mene je ova sezona bolja, zbog vrednijih titula i finala svih masters turnira i svih slemova, osim Madrida koji je preskocio. 6 mastersa uz 3 gs je mnogo jaka stvar. WTF. 31 pobeda nad top 10 teniserima. Ali svako ima pravo na svoje misljenje. Volela bih da je potkrepio argumentima. Ovako je podlozno kontraverzama.

ajde

pre 8 godina

Ili im se pravda, ili ih lozi. :)
Mislim da nema potrebe za tim.
Ne mora ni nerealno da hvali svog pulena, ali nista ne bi bilo nerealno ako bi rekao da je ovo najbolja sezona ikada.
To je i matematicki dokazano, prostim sabiranjem, u principu sve slicno, 3 GS titule + 1 finale + Zavrsni, ali 6 Mastersa je bolje od 4 Mastersa.

Da ne pricamo o tome ko je koje rivale imao...

Sto se nas tice, neka uvek budu ovako "lose" sezone, sa 3 GS-a i brdo Mastersa. Ne sumnjam UOPSTE u Noleta. A ostali neka kupe mrvice.

macacica

pre 8 godina

Ja nisam napisala komentar u kome kazem da je Beker luzer,uostalom ja ne pisem tako .Opet junko i kompanija prisvajaju tudje nadimke,svaka cast momci i devojke,daleko cete dogurati....Molim vas objavite ovaj odgovor...

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

Napredni Bot

pre 8 godina

"Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6"

Pogledajte cifre. Dva mastersa manje za Federera, jedna titula više, devet mečeva više. Očigledno da je tada Federer igrao i dobio par slabijih turnira i odatle ima vise titula. Ove Novakove su vrednije jer je samo jedna od 500 bodova. Novak je igrao samo jake turnire, zato je njegova 2015 bolja.

dejan

pre 8 godina

Naravno da je Novakova sezona najbolja u istoriji. Zna to i Beker, ali pokusava da malo skine pritisak sa Noleta i da mu ne dozvoli da bude opijen uspesima. Valjda je Nole naucio lekciju iz 2011 i 2012 i sad nece dozvoliti takav pad.

koja je njegova svrha ?

pre 8 godina

Da li je bio pijan kad je ovo izjavio ili ne, ne znam, ali po svim trofejima (a najviše masters titulama) koje je osvojio Novak 2015 je bolji od RF 2006.

Posle ove izjave a i zbog nekih ranijih Novak bi trebalo da ga otpusti. Čovek je oduvek navijač RF i kako on može da trenira Novaka, koji teži da bude najbolji svih vremena, kada je ovo izjavio ?

Zauvek Sused

pre 8 godina

U Borise...nisi ni svjestan da ces upravo pretrpit minimalno 200 komentara pljuvanja Nolebotova makar si u pravu i sama statistika to kaze.I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji.

Daniel91

pre 8 godina

Kao Noletov trener mislim da ovakvu stvar ne bi trebao da komentarise.. a to da je Federer GOAT , videcemo, sacekajte da Nole dodje u njegove godine.. Nole je za mene G.O.A.T. kako god da bude.

rejnald

pre 8 godina

Neverovatno sta rece ovaj covek,mozda je bio pijan, ranije se cesto opijao ili...stvarno ne znam koji je razlog ove gluposti!!!
Ajde i nekako da prihvatimo ovo da je Federer najbolji jer i dalje ima najvise GS,ali kaze da je njegova sezona iz 2006 bolja od ove je cista lazzz!!!

MD

pre 8 godina

Fernando Gonzales i Džejms Blejk??!!!
Rodžer Federer, Rafa Nadal, Endi Mari!
Jel realno da bilo ko sme da poredi ova imena i ujedno konkurenciju 2006. - 2015.?!

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

Marrio

pre 8 godina

Hahaha, koga interesuje 2006 god. mi tada nismo znali da postoji sport koji se zove tenis. Borise izdajice, cu Federer GOAT, to si rekao jer mrzis srBski rod

Boce

pre 8 godina

Federerovi navijaci ili mrzitelji Novaka jos bolje da se izrazim, da vam kazem jednu stvar, i da je ovo tacno i da nije, Novak ce po zavrsetku karijere biti NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI, imace vise GS, ta cinjenica vas IZJEDA JAKO.

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovo nije izjava za one koji se pale, kao sot je vecina na ovom forumu.
Svako ko se i9kada bavio profesionalnim sportom a posebno tenisomo jasno zna koja je godina bolja.
Ovim samo pecka Edberga i Federera, na fin i kulturan nacin.
To se u Srbiji zove bucka, i sluzi za hvatanje somova.

Danilo

pre 8 godina

Ili su se dogovorili, iz njima znanih razloga.
Ili za mesec dana Beker više nije trener Noletu.
Jer jednostavno Noletova 2015. - usavršena 2011.- jeste autentično čudo!
Fedex je u toj godini protiv klinca Nadala, drugog igrača sveta, imao 2:4!?
Kakva crna dominacija?!
A Nole protiv Marija,Fedexa,Vavrinke i Nadala ove godine ima 18:5, uz 2 nebitna poraza protiv Fedexa: grupa u Londonu i Dubai.

Dusan

pre 8 godina

Evo recepta kako caskom postati najomrazenija licnost u Srbiji, bez obzira da li si strucan ili nisi, sta kaze statistika, razum itd itd.

Ovde uvek ima neko ko zna bolje, sve ekspert do eksperta, svi zajedno nisu udarili teniskih lotpi koliko Novak, Roger I Boris zajedno imaju trofeja!

Boki

pre 8 godina

Mislim da se 2016 i 2006 nemogu porediti...koga je sve Nole tukao u finalima a koga Federer...ipak nesto drugo me muci...cak i da je istina Beker(glavni trener)nikako ovo nije smeo napisati,kakav bre pritisak i ostalo,ovo je losa izjava!

Mirko

pre 8 godina

A Beker ovde radi psihološku pripremu za svog pulena, da ga ne opusti i da mu nametne još veći trud, a ne da ga opusti i da se ovaj raspilavi i us... sledeće sezone.
Ko misli drugačije, očigledno ne poznaje psihologiju, a Beker je tu jak jer je jak bio i kad je igrao i osvajao GS-e i bio najbolji, a i sad, kad je uspeo i Novakovu igru da unapredi.

Nenad

pre 8 godina

Zasto je ovo uopste vazno?
Kao da niko nema pametnija posla, nego se zamlacujemo ispraznim pricama.
Sto bi nas narod rekao - dokon pop i jarice krsti! ;-)

Marko

pre 8 godina

Meni deluje kao da je ovo namerno rekao, da bi navijaci Rodzera prestali da kukaju i smaraju. Jer ja koliko pratim tenis, Federer 2006 nije stigao do finala na svakom turniru na kom je igrao u toj godini, a nije osvojio ni vise mastersa u godini od Noleta. Tako da je ovo cista glupost.

zoka

pre 8 godina

Pametuje nepotrebno!!! Pametnije mu je da cuti. Svima je jasno da je sada konkurencija jača.
Federer je dobar bilo i u 2015, ali može razmišljati o penziji.

Kipo

pre 8 godina

Bravo Borise, u fazonu prestanite da ostrašćujete večitim poređenjima a ako niste u stanju da poštujete Novakova dostignuća onda je problem u vama...

buki

pre 8 godina

Covjek nije reko da je federerova 2005 bolja od novakove. Rekao je samo da mu je bolja 2005, ne znaci da je uporedio novaka. Bar ja tako shvatam

optimus prime

pre 8 godina

Ne treba obraćati pažnju na izjave sa društvenih mreža. Beker mnogo vremena provodi na tim društvenim mrežama, nekad je bolje prećutati i ne komentarisati mnogo. Kažu da ponekad ćutanje je zlato. Uglavnom je Beker dobro rekao, Federerovi navijači su pomalo ostrašćeni i teško prihvataju da njihov ljubimac više nije najbolji, pa im je poručio da poštuju uspehe protivnika. Beker pripada tom zapadnom svetu i nije loše kad im ukaže ko je najbolji teniser sveta. Naravno da je Novakova 2015 bolja od Federerove 2006, jer konkurencija je mnogo jača. E sad, ko je GOAT ili najbolji teniser ikada je stvar o kome se može raspravljati...

Kovac

pre 8 godina

Lako je bilo njemu osvajati tada kad nije imao pravog protivnika, kako se Rafa Nadal nije pojavio 2004. podmukli Svajcarac sad ne bi imao ni 8 gs

zika

pre 8 godina

Ja nekad imam utisak kao da beker i nije nesto zadovoljan sto je novakov trener. Kao da bi vise zeleo da je rodzerov, ne kazem ovo zbog ove izjave nego je nekako mnogo hladan, na ovom poslednjem mecu je samo sedeo ok ne mora da skace ali bar neki aplauz.

777

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6
(Maja, 23. novembar 2015 22:20)

Prvo nisi shvatila poentu ove izjave BB. Drugo, da li mislis da bi BB kao Novakov trener dao ovakvu izjavu na jednosmeran nacin kako je ti razumes?? I trece, pogledaj broj meceva koje je odigrao Rodzer, 97 i uporedi sa brojem meceva koje je odigrao Novak, 88! Novak je sve ovo ostvario sa 9 meceva manje u sezoni od Rodzera. Da li ti je sada jasno?

lolo

pre 8 godina

Ovo je donekle istina. Federer ima 10 pobeda vise i poraz manje, i igrao je sa igracima koji su njegovo godiste, Djokovicu su protivnici 31 Wawrinka, 33 Ferer i 34 Federer, koji igra odlicno ali ne jednostavno ne moze fizicki da se nosi kao pre.

ADVOKAT

pre 8 godina

Pre svih Novak, a i njegov tim uključujući i Bekera, imaju samo jedan cilj. Da Nole bude najbolji ikada. Sazreo je, nije više dete, emotivno i fizički perfektan. Uporedite slike od pre par godina i videćete. Rodja zna ko samo može da ga ugrozi, igraće dok ga ne iznesu sa terena, nebi li ga nekako omeo u tome!

Dzigi

pre 8 godina

Sad mi se ogadio,kao da se ulizuje Rogeru i njegovim navijacima.Umesto da prica najbolje o Novaku on ovo prica?!Mada mozda je ovo neki pokusaj da motivise Noleta za iducu sezonu.

cirkus

pre 8 godina

realno, marej, vavrinka, federer, onda conga, berdih, nisikori, ferer, pa i neugodni karlovic, raonic... skroz ali skroz realno konkurencija 2006te i ove godine ne mogu da se porede. pratim tenis od svojih 34 godine, dobrih 20 i nesto. federer je genije, umetnik na terenu, ali u godinama njegove dominacije konkurencija je bila labava... secam se gomile meceva do finala, pa i u samim finalima, smesno... lagano i leprsavo dobijao meceve. sad je teze, cinjenica

Kanidja

pre 8 godina

Ocajna izjava, mnogo neoprezna, mene je recimo ovim bas razocarao. Po meni ova godina je najbolja u istoriji, ali i po 80% svih ljudi koji prate tenis sirom sveta, a on ako zeli da se dodvorava Federeru neka to radi sa njim preko poruka.

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 8 godina

Beker je car.. ovaj Nemac je opasan takticki igrac.. pa zar ne vidite sta radi i sta pokusava.. ovim indirektno tera Novaka da narednih godina sve to obori. Tacno se zna ko sta radi i ko sta prica. Kapa dole.

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

Spartanac

pre 8 godina

Jel to Beker pokusava jos vise da stimulise Novaka da mu 2016. bude jos bolja od 2015.? Ne bi me cudilo da se i to obistini. Ocekujem 4 gren slema olimpijsko zlato i minimum 5 mastersa 1000 plus zavrsni turnir! Cao.

bb

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.

robin hud

pre 8 godina

Ima nešto što se zove teniska politika.
Na eurosport tenisu ima opširan članak o najboljim teniskim godinama svih igrača i igračica.
Novakova godina je u samom vrhu po svim relevantnim mišljenjima.
Matematički gledano, po nekim listama jeste, po nekima nije.
I ovo do sada je sasvim dovoljno da Novaka kandiduje da u narednih nekoliko godina uđe u igru za najboljeg do sada.
Najbolji svih vremena je rogobatna budalaština i to ne može postojati.
Mnogo je bitno ne uljuljkati Novaka sada, jer ne postoji čovek kome se to ne može desiti. Pamet u glavu. Tenis je mnogo velika stvar, da bi se nekima gurao prst u oko. Nemac ima ogromna leđa i valjda je svima jasno da njegova uloga nije da Novaka podučava u udarcima, već da mu pomogne da zauzme svoje mesto u istoriji tenisa. Pozdrav.

Kipo

pre 8 godina

Bravo Borise, u fazonu prestanite da ostrašćujete večitim poređenjima a ako niste u stanju da poštujete Novakova dostignuća onda je problem u vama...

Srdjan 6s

pre 8 godina

Auuuuu koliko nerazumnih komentara! Pa da li je iko shvatio sarkazam u ovoj Borisovoj poruci? Od 91 komentatora, samo 1-2 su shvatili sta je Beker hteo da kaze. Strasno kakvi ste....sa kakvim ljudima vazduh delim.
Nije on ovim priznao da je 2006.bolja sezona, niti je hteo Novaka da motivise (kakav mozak moze da smisli da ce preko novina, twitera i td. da motivise prvog igraca sveta).

On je ovim hteo da zapusi usta svim nerealnim navijacima Federera, po principu, pametniji popusta, ali sa dozom ponosa. Ono kao, u redu je, Fed je bolji, a sad mars u rupe i pokazite postovanje prema najboljem (odnosi se na Novaka-da me ne shvatite pogresno, kao i Bekera).
Hvala.

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Naravno da je 92-5 bolje nego 82-6, ali je 3GS + 6M + ZM (zavrsni masters) bolje od 3GS + 4M + ZM. Ako neko to osporava, automatski osporava bilo kakvu vrednost cinjenice da je 17GS bolje od (manje od 17)GS. Sledece godine neko od najboljih moze da odigra samo 10-ak ATP250 turnira, nabije rezultat 50-0, i proglasi sebe za najboljeg ikada.

dosta lupetanja sa motivacijom

pre 8 godina

Alooo! Kad vas neko smara s nečim i ubeđuje u nebuloze, koliko puta ste mu (im) rekli: "Ma važi! Sve si u pravu!".
Jel vam pada na pamet da Beker radi isto: "Ok, bolja je 2006., ma Federer je najveći ikada. 'Ste zadovoljni?..."

Marko

pre 8 godina

Meni deluje kao da je ovo namerno rekao, da bi navijaci Rodzera prestali da kukaju i smaraju. Jer ja koliko pratim tenis, Federer 2006 nije stigao do finala na svakom turniru na kom je igrao u toj godini, a nije osvojio ni vise mastersa u godini od Noleta. Tako da je ovo cista glupost.

GRK iz Sjenice

pre 8 godina

Prosto Vas molim
Naglasavajte n a j b o l j a sezona u istoriji tenisa
Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena
GOATometer Total
Coefficient
Points
1 Novak Djokovic 2015 41
2 Roger Federer 2006 40
3 Rod Laver 1969 39
4 Roger Federer 2007 (2) 35
5 John McEnroe 1984 35
6 Roger Federer 2004 (3) 34
7 Novak Djokovic 2011 (2) 33
8 Roger Federer 2005 (4) 33
9 Jimmy Connors 1974 32
10 Bjorn Borg 1980 32
11 Ivan Lendl 1987 32
12 Bjorn Borg 1979 (2) 32
13 Ivan Lendl 1986 (2) 31
14 Pete Sampras 1994 30
15 Novak Djokovic 2012 (3) 30
16 Ilie Nastase 1973 30
17 Jimmy Connors 1976 (2) 30

Spale

pre 8 godina

kako ga je kulturno spustio.. blake i gonsales konkurencija, nadal jedva punoletan.
To je nivo kao da je danas Noletu konkurencija simon, raonic i thiem...
Becker u shali pa uvali..

Tako nekako

pre 8 godina

Meni ovo izgleda kao da je Beker smoren ubeđivanjima izvesnih ljudi naklonjenih Federeru da je 2006. "neprevaziđena", im svima rekao: Ajde dobro, važi! Eto vam, bolja je 2006.! Ostavite me sad na miru!
Vreme će pokazati da sam u pravu.

anica

pre 8 godina

Beker je mnogo vezan za Noleta, mislim da je opasan oslonac.
Nema postovanja, cast izuzecima, ali ne zapinje Novaku uopste, ima on armiju svojih fanova, koji su ponosni na sve.
Statisticki i realno gledano Novakova sezona je najbolja u istoriji jer ima samo 1 atp 500 a 6 mastersa, na GOAT listi 41 bod, zasto je neophodno omalovazavati svaki Novakov uspeh i pravdati se nekome? To da je Federer najtrofejniji i dalje, to stoji.
Sto se mene tice neka misle da je Federer najbolji svih vremena, a Novak neka samo pobedjuje, nemam nista protiv, kako vreme odmice shvatam da ta recenica gubi na znacaju, ne bila u kozi gospodinu Federeru.

ajde

pre 8 godina

Ili im se pravda, ili ih lozi. :)
Mislim da nema potrebe za tim.
Ne mora ni nerealno da hvali svog pulena, ali nista ne bi bilo nerealno ako bi rekao da je ovo najbolja sezona ikada.
To je i matematicki dokazano, prostim sabiranjem, u principu sve slicno, 3 GS titule + 1 finale + Zavrsni, ali 6 Mastersa je bolje od 4 Mastersa.

Da ne pricamo o tome ko je koje rivale imao...

Sto se nas tice, neka uvek budu ovako "lose" sezone, sa 3 GS-a i brdo Mastersa. Ne sumnjam UOPSTE u Noleta. A ostali neka kupe mrvice.

Napredni Bot

pre 8 godina

"Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6"

Pogledajte cifre. Dva mastersa manje za Federera, jedna titula više, devet mečeva više. Očigledno da je tada Federer igrao i dobio par slabijih turnira i odatle ima vise titula. Ove Novakove su vrednije jer je samo jedna od 500 bodova. Novak je igrao samo jake turnire, zato je njegova 2015 bolja.

ADVOKAT

pre 8 godina

Pre svih Novak, a i njegov tim uključujući i Bekera, imaju samo jedan cilj. Da Nole bude najbolji ikada. Sazreo je, nije više dete, emotivno i fizički perfektan. Uporedite slike od pre par godina i videćete. Rodja zna ko samo može da ga ugrozi, igraće dok ga ne iznesu sa terena, nebi li ga nekako omeo u tome!

zmt

pre 8 godina

Ljudi, Srrrbiii, sta nam jeee??? Beker nece da hvali svog pulena, vec ga motivise, a protivnike postuje i malo lozi... Sto se mi ljutimo??? Federer i jeste najbolji u istoriji, ali za sad! Nole tek ide ka tome, vreme ce pokazati moze li prestici Rogera???

Ivan M

pre 8 godina

Pravo da kažem, baš me boli briga čija je bolja. Sećam se da je tada Federer delovao nepobedivo, sem malo protiv Nadala (uglavnom na šljaci). Obe te sezone su bile sjajne, i činjenica da je Novak imao dve sezone kao što su 2011. i 2015. je sama po sebi zadivljujuća. Ako 2016. bude bolja, tim lepše!

Vaše ime

pre 8 godina

Mora da je popio pa piše svašta.
Boris je iz tog perioda servis - volej igre, a Federer je poslednji mohikanac koji je tu igru morao da promeni kada su stasali Mari, Novak, Nadal, i ostali.
Zato svi ti bivši teniseri gotive Federera, jer je on veći deo karijere igrao servis - volej stil, kao i Mekinro, i Vilander, pa Agasi, Sampras, Beker; i tom igrom se i naosvajao titula.
Danas vam u 3 kolu dođe jedan Raonić, ili Kirijoš, Izner, koji serviraju 230km/h u proseku, morate da zamahnete rukom za ritern pre nego što oni zamahnu da serviraju.
Imamo Nišikorija, tehnički savršenog tenisera, mali, brz kao munja, sve vraća, kao Ferer, zidovi. A gde je Vavrenka, jak kao bik, pogađa linije kao da su po 2 metra široke; a gde je Mari, Nadal, Novak, savršeno komplenti igrači puni kondicije, snage, tehnike, pritom igraju glavom, pametno a brzo i agresivno, nemate snage da se počešete po glavi već je gotov set!
E zato je ovo najbolja sezona ikada. U ovoj konkurenciji uraditi sve ovo kao Novak je nemoguće. Pa jedan Delpotro, ili Berdih, bi u vreme Federera da nije njega isto tako sve osvajali i to bez ikakve muke.
Novak je neko ko je od tenisa napravio gladijatorsku borbu na život i smrt. Federeru je krivo jer je u godinama i neće moći još dugo da mu parira, samim tim i njegov oreol najboljeg je ugrožen.

anica

pre 8 godina

(sinki, 23. novembar 2015 22:20)
Beker zna sta radi, ne brini. Ovaj potez mu je nesto najbolje sto sam procitala:) Nemac zna sta radi.
Opusti se drugar, svako ko zeli da vidi istinu moze..lako dostupno sve.

realno

pre 8 godina

Realno Novakova je bolja! Meni je glavni razlog to što 2006. Federer nema ni JEDNU titulu na šljaci, a 2015. Novak ima 2 mastersa na šljaci. To pravi razliku. Novak je svuda dominirao, a Federer nije.

скоба

pre 8 godina

По чему? Исти успех на слемовима, а Новак освојио више Мастерса, једино што се није бавио турнирима 250 серије као Федерер у Токију, Халеу и сл.

lala

pre 8 godina

Beker ovom izjavom samo još više motiviše Noleta.
Kada sam bio u Nemačkoj 2006 godine posle finala svetskog prvenstva u fudbalu nemački komenetatori su rekli za organizaciju da je bila dobra, ali da je mogla biti i bolja. Svi znamo da je to ubedljivo najbolje organizovano svetsko prvenstvo do sada.
To su Nemci i zato napreduju!
Bravo Borise!
Napred Nole!

cirkus

pre 8 godina

realno, marej, vavrinka, federer, onda conga, berdih, nisikori, ferer, pa i neugodni karlovic, raonic... skroz ali skroz realno konkurencija 2006te i ove godine ne mogu da se porede. pratim tenis od svojih 34 godine, dobrih 20 i nesto. federer je genije, umetnik na terenu, ali u godinama njegove dominacije konkurencija je bila labava... secam se gomile meceva do finala, pa i u samim finalima, smesno... lagano i leprsavo dobijao meceve. sad je teze, cinjenica

Ivan

pre 8 godina

Pa Djokovicu je ovo druga uspesna godina,a na vidiku je i treca,cetvrta,peta....godina sa svim grand slemovima i mastersima,Novak Djokovic je najbolji teniser koji se ikada rodio niti ce bilo ko u narednih 1000000... uspeti da srusi njegove rekorde!!!!

777

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6
(Maja, 23. novembar 2015 22:20)

Prvo nisi shvatila poentu ove izjave BB. Drugo, da li mislis da bi BB kao Novakov trener dao ovakvu izjavu na jednosmeran nacin kako je ti razumes?? I trece, pogledaj broj meceva koje je odigrao Rodzer, 97 i uporedi sa brojem meceva koje je odigrao Novak, 88! Novak je sve ovo ostvario sa 9 meceva manje u sezoni od Rodzera. Da li ti je sada jasno?

dejan

pre 8 godina

Naravno da je Novakova sezona najbolja u istoriji. Zna to i Beker, ali pokusava da malo skine pritisak sa Noleta i da mu ne dozvoli da bude opijen uspesima. Valjda je Nole naucio lekciju iz 2011 i 2012 i sad nece dozvoliti takav pad.

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovo nije izjava za one koji se pale, kao sot je vecina na ovom forumu.
Svako ko se i9kada bavio profesionalnim sportom a posebno tenisomo jasno zna koja je godina bolja.
Ovim samo pecka Edberga i Federera, na fin i kulturan nacin.
To se u Srbiji zove bucka, i sluzi za hvatanje somova.

Zauvek Sused

pre 8 godina

U Borise...nisi ni svjestan da ces upravo pretrpit minimalno 200 komentara pljuvanja Nolebotova makar si u pravu i sama statistika to kaze.I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji.

MD

pre 8 godina

Fernando Gonzales i Džejms Blejk??!!!
Rodžer Federer, Rafa Nadal, Endi Mari!
Jel realno da bilo ko sme da poredi ova imena i ujedno konkurenciju 2006. - 2015.?!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Ovo je ili skidanje pritiska, ili blago bockanje Federera jer ga je tagovao u postu. Drugacije ne zelim da mislim. Ili mu je hakovao neko profil. :) U svakom slucaju ne mislim da mu je bilo nuzno da pise bilo sta na tu temu. Za mene je ova sezona bolja, zbog vrednijih titula i finala svih masters turnira i svih slemova, osim Madrida koji je preskocio. 6 mastersa uz 3 gs je mnogo jaka stvar. WTF. 31 pobeda nad top 10 teniserima. Ali svako ima pravo na svoje misljenje. Volela bih da je potkrepio argumentima. Ovako je podlozno kontraverzama.

Boce

pre 8 godina

Federerovi navijaci ili mrzitelji Novaka jos bolje da se izrazim, da vam kazem jednu stvar, i da je ovo tacno i da nije, Novak ce po zavrsetku karijere biti NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI, imace vise GS, ta cinjenica vas IZJEDA JAKO.

Sasa

pre 8 godina

Ja ovo ne bi rekao, jer prosto nije tacno, kada se analiziraju protivnici i ondasnja njihova forma, godine i medjusobni odnosi, izjava je deplasirana...svi najveci teniseri priznaju da je ovo doba najvece konkurencije na turu, a nemoguce je da to Boris ne zna...e sad je pitanje kakva je tacno namera ove izjave...

veliki strumf

pre 8 godina

Samo da dodam ovim komentarima da je te 2006. Nadal bio klinac od 20 godina, a Nole na samom pocetku karijere. Konkurencije nije ni bilo. Nole je sve postigao pobedivsi: u 2 finala GS Federera i na AO Mareja. U finalima mastersa pobedjivao je takodje Federera i Mareja, a samo u po jednom Berdiha i Congu! Dakle, dobijao je 2. i 3. igraca, koji su u top 10 GOAT! Federer se pak igrao sa Bagdatisom, Blejkom, Gonzalesom i ekipom koji nikad nista nisu osvojili vredno. Zbog toga, a i zbog velicine osvojenih titula (3 GS + 6 mastersa + Masters Kup) i ubedljivo najveceg broja poena u istoriji - OVO JE BEZ SUMNJE NAJBOLJA SEZONA IKAD!

eho

pre 8 godina

Djokoviceva konkurencija 2015: matori Federer, matori prosecni Vavrinka, prosecni Marej, raspali Berdih, Nisikori, Cilic, potpuno povredama unisteni Nadal. Najgora konkurencija u istoriji tenisa.
Federerova konkurencija 2006: Nadal na vrhuncu forme, narocito na sljaci i travi, Rodik, Safin, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Hjuit, Juznji, Has, Djokovic, Marej...
Neuporedivo jaca konkurencija od ove danas.
Tada se nije moglo ni zamisliti da se matorac od 34 godine poigrava sa top 10 igracima i da igra 2 GS finala i jos finale Zavrsnog mastersa, a uz to da "najboljeg na svetu" pobedi 3 puta.

MD

pre 8 godina

2006. je RF čak 4 puta izgubio od Nadala i nije uzeo nijedan trofej na šljaci, masters 1000 na šljaci da ne pominjem.
Novak ove godine i MC i Rim.
Pametnom dosta.

Jumko

pre 8 godina

Kako ne citate izmedju redova!? Pojma nemate! Koncentrisite se! Rekao je... Rodzer je najbolji u istoriji!!! Rodzerova 2006. je bolja od Djokoviceve 2015! Uspeli ste da vidite zackoljicu? Ako niste procitajte jos jednom! Tu je toliko toga receno izmedju redova a vi nista...

Maja

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6

Vera

pre 8 godina

Ja sam takodjer sigurna da je Bekeru samo cilj da Novaka motivira da u 2016.god bude još bolji,da osvoji ono što još nije i da dokaže cijelom svijetu da Novaka može prestići samo Novak i nitko drugi.Mudar je Beker,ali nismo ni mi od jučer....

Dr.

pre 8 godina

Pa te 2006Federer je igrao protiv Nadala i sitnarije a Nole i Mareja,Berdiha i jos nekih sto "obećavaju"!Tu i tamo osvoje neki mali turnir! Ali je zato postavio RF i Nada gde treba!

kad ti komsija zavuce

pre 8 godina

"I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji."
(Zauvek Sused, 23. novembar 2015 22:15)

Treba li da ti pisem koga je Federer pobedjivao u finalima 2006
a koga je Novak pobedjivao 2015 ?

Federeru kapa dole, statisticki jos uvek je najbolji ... ali 2016 to moze sve da preokrene u Novakovu korist

Ђура

pre 8 godina

Молим све да пре било каквих коментара, погледају листу са овог сајта:
https://www.thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. Јасно је све као дан: Новакова 2015. је најбоља година свих времена, а Федерерова 2006. је тек трећа! На другом месту је Панчо Гонзалес и његова 1956.година. За оне који не знају ко је био дотични, само ћу цитирати, мислим, Рода Лејвера који је рекао: Ако би неко играо у име планете Земље за опстанак човечанства, то би био баш он. Човек је само имао малер да је своје највеће резултате постигао далеко пре опен ере, интернета и моћних спонзора. Такође, тенис је тих година био, малтене искључиво, спорт богатих англосаксонаца диљем света (УСА, ГБ, Јужна Африка, АУС и НЗ) и понеког Шпанца и Француза, те се из те перспективе види какав је резултат постигао Новак ове године! Чак је и Лејверова гренслем година (1969.) тек четврта! Уживајмо наредних неколико година и будимо поносни што смо Новакови савременици. Ко год буде био у прилици да га гледа уживо, не сме то да пропусти, јер ће имати шта да прича својим потомцима...

Daniel91

pre 8 godina

Kao Noletov trener mislim da ovakvu stvar ne bi trebao da komentarise.. a to da je Federer GOAT , videcemo, sacekajte da Nole dodje u njegove godine.. Nole je za mene G.O.A.T. kako god da bude.

Danilo

pre 8 godina

Ili su se dogovorili, iz njima znanih razloga.
Ili za mesec dana Beker više nije trener Noletu.
Jer jednostavno Noletova 2015. - usavršena 2011.- jeste autentično čudo!
Fedex je u toj godini protiv klinca Nadala, drugog igrača sveta, imao 2:4!?
Kakva crna dominacija?!
A Nole protiv Marija,Fedexa,Vavrinke i Nadala ove godine ima 18:5, uz 2 nebitna poraza protiv Fedexa: grupa u Londonu i Dubai.

Kovac

pre 8 godina

Lako je bilo njemu osvajati tada kad nije imao pravog protivnika, kako se Rafa Nadal nije pojavio 2004. podmukli Svajcarac sad ne bi imao ni 8 gs

dominus

pre 8 godina

Pa Bog vas u sumu okrenuo,kako nista ne kapirate.Najbolja moguca stvar za Novaka,to sto je angazovao Bekera.Sve ovo je u Novakovu korist.Razmislite malo,a ne odmah je li ovaj pijan.Sada sam ubedjen da ce 2016.godina biti istorijska,a ne ova.

sinki

pre 8 godina

Na cemu je ovaj Beker...Kao prvo,on mora da zna da je Novakov trener i ovakve ispade ne smije da pravi.Po meni Novak ima najbolju sezonu u istoriji zato sto je osvojio 3 gren slema bio u finalu Rolan Garosa,osvojio 6 mastersa i zavrsni masters u Londonu,bukvalno je uzeo sve najvece i najjace turnire,zato je ova sezona najbolja u istoriji....Federer je 2006 osvojio 12 titula ali od velikih tunrina je uzeo 4 mastersa,2 gren slema ,tako da ne moze biti nikako bolja od Novakove sezone,to su cinjenice!Malo me je Beker razocarao ovom izjavom,navija li on za Federera ili Novaka.

Vidal

pre 8 godina

Ljudi pa i pticama na grani je jasno da je Federer godiste Noleta i Rafe ne bi osvojio ni pola turnira nego sto ih ima, izem ti tenis u to vreme, kad je najveci protivnik Federeru bio Rodik i Henman, sramota!!!

gandra_swe

pre 8 godina

Svaka cast Bekeru. Zna on kako da motivise Noleta za sledecu sezonu. Pratim noleta od pocetka a isto pratim i Bekerove izjave dok je radio za BBC i uvek je jedino Beker branio Noleta i navijao za njega tako da je prica o tome da je los trener skroz nepromisljena. Barem po meni.

Djordje

pre 8 godina

Drago mi je da je dosta ljudi shvatilo da je Beker ovo rekao da se Novak ne bi opustio jako pametna izjava, Molim Sasu Ozma ili ko vec uredjuje rubriku tenis da mapisu po pet najboljih meceva iz zadnjih pet godina a da naglase i najbolje meceve godine u kojima je uglavnon novak bio ucesnik, taj momak sto kako mnogi tvrde samo prebacuje lopticu a ne igra lep tenis, samo bi da napomenem Rg 2013 novak nadal mislim da je bio mec godine, djokovic-nafal ao 2012 takodje, pa nekoliko duela sa wawrinkom, wimbldon 2014 sa federerom, takodje mec godine, sve te najbolje meceve mozda neki od njih najbolji u istoriji tenisa ucesnik taj novak koji "samo" prebacuje lopticu, o 2011 i 2015 zna se dominacija

Jumko

pre 8 godina

Ne samo da svetska teniska javnost ne misli o Djokovicu kao najboljem ikad, najboljoj sezoni, rekordima itd, nego i njegovi najblizi ne misle tako! Strasno! Ali zato nebeski strucnjaci ovde prosipaju pamet i po obicaju sve najbolje znaju! Ko jos treba da vam kaze koja je najbolja sezona ikada?

gorango

pre 8 godina

Cista ironija. Pre neki dan je izjavio da koliko god mota film unzad ne seca seda je neko bio toliko dominantan kao novak. Sa tim je sve rekao. Jednostavno coveku dojadila polemika pa je Federerovim fanovima porucio nesto u stilu "ajde nek vam bude...", idemo dalje, a za istoriju cemo se skontati kad Novak zavrsi karijeru. Beker Je car.

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

Wong

pre 8 godina

Ljudi, pa on je Novakov trener, sve njihove izjave su sinhronizovane! Pa što se ložite, naravno da je bolja ova Novakova sezona od pomenute Rodžerove. Ako oduzmemo zajedničke učinke u njihovim sezonama (3 slema, 4 mastersa, Masters Kup i jedan ATP-500), Novaku ostaju 2 mastersa, a Rodžeru tri turnira od 250. Računica je jasna.

Morate shvatiti da je Novaku upravo sad potrebna kritika, kako ne bi opet ponovio onaj katastrofalni pad forme u olimpijskoj 2012. godini. Početkom te godine, Nole se je opustio, i onaj AO je osvojio isključivo zato što je ostvario psihološku nadmoć nad Rafom prošle godine i što je shvatio da će morati krvnički da se izbori ako misli da odbrani trofej.
2012. godina bi bila fantastična sezona za onog alergičnog bolešljivog Novaka od prije 2011. godine, kao i za šampiona pred penziju (recimo Rodžer sad)ali za ovog i ovakvog Novaka je katastrofa i težak poraz nakon legendarne 2011.

E upravo je cilj da se ne ponovi takav pad i da se Novak ne opusti. Hvala Bogu, mislim da je Nole izvukao pouku iz tog nemilog pada kvaliteta igre u 2012. godini. Jer kad jednom padneš u formi, dugo je potrebno da se vratiš. Da se Nole te godine nije opustio i osilio mislima da će svi da padnu pred njim, ne bismo ove godine slavili jubilarni deseti slem, nego izjednačenje sa Samprasom po broju slemova, a možda i 15-i slem.

E upravo je to Bekerov cilj, da ga isprovocira i natjera da bude još nemilosrdniji na terenu.

johnnyz

pre 8 godina

zna se zasto je ovo uradio Beker.
Nema sumnje da je ova Novakova sezona bolja od Federerove 2006.
Vise osvojenih masters turnira.
Vise pobedjenih top 10 tenisera.
Ono sto je mozda i najvaznije, osvajanje turnira na svim podlogama. Rodzer tada nije osvojio ni jedan na sljaci.
14. uzastopnih finala...

Marrio

pre 8 godina

Hahaha, koga interesuje 2006 god. mi tada nismo znali da postoji sport koji se zove tenis. Borise izdajice, cu Federer GOAT, to si rekao jer mrzis srBski rod

optimus prime

pre 8 godina

Ne treba obraćati pažnju na izjave sa društvenih mreža. Beker mnogo vremena provodi na tim društvenim mrežama, nekad je bolje prećutati i ne komentarisati mnogo. Kažu da ponekad ćutanje je zlato. Uglavnom je Beker dobro rekao, Federerovi navijači su pomalo ostrašćeni i teško prihvataju da njihov ljubimac više nije najbolji, pa im je poručio da poštuju uspehe protivnika. Beker pripada tom zapadnom svetu i nije loše kad im ukaže ko je najbolji teniser sveta. Naravno da je Novakova 2015 bolja od Federerove 2006, jer konkurencija je mnogo jača. E sad, ko je GOAT ili najbolji teniser ikada je stvar o kome se može raspravljati...

Miroslav

pre 8 godina

Boris Beker, kao Noletov trener i za 2016 god. ima za cilj iskljucivo motivaciju svog pulena, a o poredjenju 2006 i 2015 god, nema ni govora, narocito kada se uzmu u obzir Rodzerovi protivnici tada i Noletovi protivnici sada.

Nenad

pre 8 godina

Zasto je ovo uopste vazno?
Kao da niko nema pametnija posla, nego se zamlacujemo ispraznim pricama.
Sto bi nas narod rekao - dokon pop i jarice krsti! ;-)

lolo

pre 8 godina

Ovo je donekle istina. Federer ima 10 pobeda vise i poraz manje, i igrao je sa igracima koji su njegovo godiste, Djokovicu su protivnici 31 Wawrinka, 33 Ferer i 34 Federer, koji igra odlicno ali ne jednostavno ne moze fizicki da se nosi kao pre.

Vuk

pre 8 godina

Odlican podsticaj za Novaka i njegovu igru u narednih nekoliko sezona. To se zove teznja za savrsenstvom, a Beker je ovom izjavom jos jednom stavio do znanja da brine o Novakovoj buducnosti. To je pravi trener. On i Novak su isti. Ima Novak za sta jos da igra. Granica izmedju pametnog i ludog je tanka a Novak je i jedno i drugo!

Mirko

pre 8 godina

A Beker ovde radi psihološku pripremu za svog pulena, da ga ne opusti i da mu nametne još veći trud, a ne da ga opusti i da se ovaj raspilavi i us... sledeće sezone.
Ko misli drugačije, očigledno ne poznaje psihologiju, a Beker je tu jak jer je jak bio i kad je igrao i osvajao GS-e i bio najbolji, a i sad, kad je uspeo i Novakovu igru da unapredi.

bomber

pre 8 godina

uopšte nije bitno ko je šta rekao il tvitovao, to je subjektivno mišljenje, a u bekerovom slučaju je z........e, jedino što je validno je ovo:

Points
1 Novak Djokovic 2015. 41
2 Roger Federer 2006. 40...

gigatrend

pre 8 godina

Ovo je neverovatna izjava. Kao da je i Bekeru lakše da Federer bude najbolji u svemu, makar činjenice govorile drugačije, nego "tamo neki Đoković". Nadam se da nije baš tako mislio, i da će nekako već demantovati sam sebe. Uostalom, evo zvanične GOAT liste https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=7&vpid=A1

VUK

pre 8 godina

koliko je zaluđen ovaj Jumko.. zna da objavljujete komentare do 24h.. i uvek oko 23,50 šalje komentar da stoji kao poslednji celu noć i da iritira druge.. sumnjao sam na bolest..a on dečko sam napisa da pati od akutne depresije.. to je teška bolest.. i molim sve da mu odgovaraju što više u cilju što uspešnije terapije.. drž se Jumko!

this is the end

pre 8 godina

Ajmo ljuda da se ne palimo na ovu provokaciju upućenu zna se kome. Beker je stari lisac, izvanredan igrač, legenda, zaslužan za Novakovu mentalnu snagu kojom Novak prolazi sve prepreke kada to izgleda skoro nemoguće.

Nikad niko nije dominirao ovako u svetu tenisa,a zasluga je isključivo Bekerova. BB znao je šta Novaku treba da se opet izdigne posle nekoliko izgubljenih GS finala.
Po meni, ova 'provokacija' je smišljena da bi se smanjio pritisak i anti-Novak propaganda koja je sve prisutnija, jer NĐ osvaja sve što se da osvojiti, neumitno se približavajući najboljem u istoriji,Federeru, za sada, kojeg će za dve do tri godine preteći i po titulama,što je vrlo izgledno.
Mogućnost da bude najveći u istoriji ukazala se, a ostvariti takav uspeh je neverovatna stvar i vrlo upitna, o bilo kome da se radi.
Stoga treba pametno i stalno 'podgrevati' Novakovu želju i motivisati ga sa -ala Beker- izjavama po kojima je kao teniser dok je igrao bio poznat.
Bez motiva nema nikakvog uspeha ni napretka u bilo čemu,a ja sam ovu Bekerovu izjavu razimeo kao dodatni potstrek i veliku motivaciju za NĐ.

Osim toga, mislim da se Beker malo sprda sa sezonom 2006 RF, pa navodi konkurenciju 2006. poput Blejka i Gonzalesa.
Ko je malo mućnuo glavom shavtio je da je ovo u stvari dokaz ko je u najbolji,ko ima najbolju sezonu u istoriji tenisa.
Naravno da je to je Djoković. Svi vide koga Novak u finalima tuče, a koga je tukao Federer.

GOAT lista je dokaz.

stefan

pre 8 godina

Samo Srbin misli da je pobedio na Kosovu i da je pobedio NATO pakt i samo Srbin može da tumači Bekerovu izjavu pozitivno. Novak ima savršenu igru za svakoga, pa i za Federera i ne treba mu Beker kao trener stvarno, već kao amortizujući teg za evropske navijače koji bi sve više ličili na španske kada Srbin počne da im destruira miljenika na terenu. Vajda je pravi trener, a Boris je figura s funkcijom koju je ovaj ovom izjavom doveo u pitanje. On ovom izjavom hrabri Federera, pre svega ga mentalno podiže dajući mu signal iz Novakovog štaba, da mu fali vrlo malo da pobedi Novaka, a ne vrlo mnogo, što je rezultatski vidljivo. Znate li kada bi Edberg dao takvu izjavu Novaku...nikad. Ne zaboravite da je Novak u njihovim očima Balkanac, divljak i to se ničim i nikada ne može promeniti. Novak je toga sve više svestan i otuda ćirilica usred Londona...

dr

pre 8 godina

Da bi Djokovic bio tu gde jeste, svaki potez mora biti promisljen i isplaniran, pa tako i ovaj. Beker sigurno nije naivan, a jos manje je Novak naivan. Posto je Federer samozaljubljena primadona, ovim ga najbolje razoruzavaju. Kad se prepotentni maneken bude osevstio, Novak ce ga vec prestici. Zivi bili pa videli.

Zig na chelu.

pre 8 godina

Sve jedno je 2006. ili 2015. Tog najboljeg ikada Novak je spustio u klasu nize, sa ostalim teniserima tzv. "uprosecio". Osim toga, najbolji ikada piski od srece sto posle finala sa Srbinom ne mora jos da se penzionise. Novace samo GSlamove i turneju po Kini, ne treba da se umaras za ostalo. Razmisli o NiKe kao sponzoru sigurno ces preteci dedu. Samo nemoj da ti stave zig na chelo.

Slavko-RS

pre 8 godina

Da li je moguce da vecina ne shvata sta je Beker hteo sa ovim da postigne, ukljucite malo mozak.Namjerno to kaze da Noletu da motivaciju da bude jos bolji, da skida rekorde i dalje.Njemac je dobar psiholog a i takticar.

Dica

pre 8 godina

Ne mogu da ocenim cija je sezona uspesnija ali mogu da tvrdim od kad pratim tenis od US Opena 2007 bolja i uspesnija sezona jednog igraca od 2008 pa do sada nije vidjena.

Zoran

pre 8 godina

mislim , bolji je Đoković . Zanimljivost je , naravno , da se od vesti prenesenih od juče u vezi sa tom temom jedini direktno i nedvosmisleno izjasnio novakov trener . Vrlo logično .

Surova istina

pre 8 godina

"Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha..."

(Jumko, 23. novembar 2015 22:48)

Podvlačim:
"Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan!"

To objašnjava zašto na svakom prilogu o Đokoviću ima po nekoliko Jumkovih komentara. Dete leči depresiju.

Dzigi

pre 8 godina

Sad mi se ogadio,kao da se ulizuje Rogeru i njegovim navijacima.Umesto da prica najbolje o Novaku on ovo prica?!Mada mozda je ovo neki pokusaj da motivise Noleta za iducu sezonu.

macacica

pre 8 godina

Ja nisam napisala komentar u kome kazem da je Beker luzer,uostalom ja ne pisem tako .Opet junko i kompanija prisvajaju tudje nadimke,svaka cast momci i devojke,daleko cete dogurati....Molim vas objavite ovaj odgovor...

Alex

pre 8 godina

Ovime je Beker stavio dodatni pritisak na Federera koji je ionako poprilično u autu. Dupla servis greška za kraj sezone? Ne liči na Feda...

AcA

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

eho

pre 8 godina

@da kazem nesto
Djokovic 2015 pobedjivao u finalima matorog penzionera (5 puta), raspalog Nadala i Mareja koji igra jednu od gorih sezona u karijeri.

Bojan

pre 8 godina

Nije ovo tacno...
Federer i Djokovic imaju po tri Grand Slam titule, tu su znaci isti, imaju obojica zavrsni turnir i tu su isti, ali...Federer tri masters titule a Djokovic sest...kraj price cija je sezona bolja...takodje, Federer ima 12 titula te godine a Djokovic 11 ove , ali...Federer od tih 12 titula ima cetiri iz serije 250 i pritom je ispadao sa nekih mastersa pre finala... Prosto to nije tacna tvrdnja...Beker je samo na ovaj nacin porucio Federeru i ekipi da se malo opuste inace ce Federer da prokljuca i pukne....

Kragujevčanin

pre 8 godina

Šta napadate sada Bekera? Znate kada bih Djoković imao ovakvu sezonu bez Bekera? NIKAD.


A uostalom, Beker je samo surovo iskren.


RODŽER FEDERER-NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI TENISA!!!

Dylan Dog

pre 8 godina

Boris je napisao komentar u krajnje ironičnom tonu.
U prevodu: "Ok sve što kažete je tačno, a sada nam se već jednom skinite sa leđa i pokušajte da vidite očigledno."

Pokušaji da se SAMO odnosom pobeda i poraza u toku godine nešto dokaže su infantilni. Gleda se i broj odigranih i osvojenih turnira, zatim i njihov rang, a svakako i kvalitet protivnika, broj pobeda nad direktnim konkurentima, specifična težina konkurenta u smislu uspeha (nije isto pobediti RF ili RN sa jedne strane i Gonzalesa, Bagdatisa ili Filipusisa sa druge) način na koji su turniri osvajani, nivo prikazanog tenisa itd.
Kada je na terenu izgubljena bitka, pokušava se igrom brojeva i spinovanjem umanjiti težina poraza i nedvosmislen uspeh druge strane. Na ovom portalu se nalazi puno komentara čiji je cilj omalovažavanje Novakovog uspeha, ali ne i veličanje Rodžerovih postignuća. Broj tih komentara ne odgovara broju osoba koje imaju takav stav, već šačica trolova piše masu komentara pod više različitih pseudonima kako bi pravila što veću galamu. "Zavijanje čopora je glasnije od zavijanja jednog kojota" citat je iz jednog vestern stripa.

Rodžera ne treba niko da brani perom. On je dovoljno dobar teniser, svakako jedan od najboljih u istoriji, a trenutno nesporno najuspešniji - tako da mu takva pomoć nije neophodna. Njegov reket govori hiljadu reči. Kao u ostalom i Novakov.

Uzdravlje!

rejnald

pre 8 godina

Neverovatno sta rece ovaj covek,mozda je bio pijan, ranije se cesto opijao ili...stvarno ne znam koji je razlog ove gluposti!!!
Ajde i nekako da prihvatimo ovo da je Federer najbolji jer i dalje ima najvise GS,ali kaze da je njegova sezona iz 2006 bolja od ove je cista lazzz!!!

Mufljuz

pre 8 godina

Kako god shvatili Bekerov komentar, cinjenica je da Federerova 2006 godina NIJE ni prineti Djokovicevoj 2015! Jedini parametar po kome je Federeova 2006 bolja od Djokoviceve 2015 je odnos dobijenih i izgubljenih meceva. Evo i cinjenica:
FEDERER 2006: bio finalista sva cetiri GS (kao i Djokovic 2015). Osvojio 3 (Vimbldon pobedio Nadala, AO pobedio Bagdatisa, USO pobedio Rodika) a izgubio RG od Nadala (Djokovic od Vavrinke).
Federer je te 2006 godine bio finalista na 6 mastersa 1000 (Djokovic na 8), a osvojio je 4 (a Djokovic rekordnih 6) i to sva 4 na tvrdoj podlozi dok je dva na sljaci izgubio (Djokovic pri tom osvojio MonteKarlo na sljaci).
Dalje, Federer je te godine osvoji i 1 turnir od 500 - Tokio (Djokovic Peking) i jos 3 turnira tipa 250 (Doha, Hale i Bazel), Djokovic NI JEDAN tog nivoa a razlika u broju turnira je 1 u korist Federera. Te godine je Federer osvojio i zavrsni masters turnir u Sangaju (ove godine Djokovic u Londonu).
I ... kada sve uzmemo u obzir Djokoviceva 2015 je bolja od Federerove 2006!

Aca Znalac

pre 8 godina

Beker vidi iskompleksiranog tipa od 35 godina i govori onako kako treba. Bekeru ti si car, bog i patrijarh. Samo nastavi i budi to što jesi.

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да је Бекер то изјавио да би мотивисао Новака да буде још бољи следеће године. Верујем да ће тако и бити.
Напред Ноле!!!

Otac Namimije

pre 8 godina

Ko je najbolji teniser svih vrmena je besmisleno pitanje. Mozemo pricati ko je najuspesniji, a i za to je potreban jasan kriterijum. Opste prihvaceno misljenje je da je to broj osvojenih slemova. Takodje je znacajno koliko je neko nedelja bio prvi. Trenutno je Rodja neprikosnoven u oba parametra, isto kao sto je jasno da je Djokovic trenutno jednostavno bolji teniser (ovogodisnji skor govori sve).

Argument da je Federerova konkurencija bila slabija ne pije vodu i to je prosto dokazati. Bez jake konkurencije, bez Nadala i Federera ni Djokovicev nivo ne bi bio ni blizu ovome. Pitanje je koliko bi i da li bi bio bolji od konkurencije (ma kako ona slabo delovala). Mozda kontradiktorno zvuci, ali u slabijoj konkurencije je teze postizati uspehe na duze staze. Ni Rodja ne bi bio bez Nadala to sto je, a pogotovo sad bez Djokovica.

Stara kuka

pre 8 godina

@Jumko

Cerski i kolubarski junaci se prevrcu u grobu kad sa neba vide koga su ostavili i za koga su se borili. Da botovima odgovorim posto ce sad verovatno da pitaju kakve veze imaju dve cuvene bitke sa tenisom...e pa poenta je da volis i navijas za SVOJE tj NASE!Djokovica volimo zato sto je NAS, SHVATI. ENDE!

fedex

pre 8 godina

Mislim da je za nijansu bolja ova Djokoviceva,jer je osvojio najvise mastersa u jednoj sezoni,zavrsni i plus 3 Gs,i zato sto je uvijek dobijao u finalima nekoga od federera il mareja..doduse s druge strane federer je imao 2006 nadala,koji je najbolji tenis tad i igrao,a djokovic ove godine ima samo federera,koji ne moze vise da izdrzi ritam pogotovo na Gs..

koja je njegova svrha ?

pre 8 godina

Da li je bio pijan kad je ovo izjavio ili ne, ne znam, ali po svim trofejima (a najviše masters titulama) koje je osvojio Novak 2015 je bolji od RF 2006.

Posle ove izjave a i zbog nekih ranijih Novak bi trebalo da ga otpusti. Čovek je oduvek navijač RF i kako on može da trenira Novaka, koji teži da bude najbolji svih vremena, kada je ovo izjavio ?

statistike

pre 8 godina

ATP sajt vodi precizne statistike uspesnosti svih tenisera pa da vidimo sta on kaze (navedena su mesta na listama):

- Ukupna uspesnost u meceveima (odnos pobeda i poraza)
1. Nadal
3. Djokovic
6. Federer
- Pobede nakon izgubljenog prvog seta
6. Nadal
8. Djokovic
9. Federer
- Pobede nakon dobijenog prvog seta
1. Djokovic
3. Nadal
7. Federer
- Pobede u odlucujucem setu
3. Djokovic
6. Nadal
30. Federer
- Pobede u 5 setova
10. Djokovic
14. Nadal
123. Federer (dobro ste procitali sto dvadeset treci)
- Pobede u finalima
12. Djokovic
14. Nadal
22. Federer
- Pobede na Gren Slemovima
5. Nadal
9. Djokovic
10. Federer
- Pobede u dvoranama
5. Federer
8. Djokovic
30. Nadal
- Pobede na otvorenim terenima
1. Nadal
3. Djokovic
4. Federer
- Pobede na Mastersima
1. Nadal
2. Djokovic
3. Federer
- Pobede na sljaci
1. Nadal
5. Djokovic
13. Federer
- Pobede na betonu
1. Djokovic
2. Federer
12. Nadal
- Pobede na travi
7. Federer
24. Djokovic
51. Nadal
- Dobijeni tai-brejkovi
2. Federer
5. Djokovic
11. Nadal
- Pobede protiv protivnika iz prvih 10
2. Djokovic
3. Federer
4. Nadal

Navedeno je 15 statistickih kategorija.
Djokovic je od Federera bolji u 12 kategorija, a losiji samo u tri (mecevi u dvorani, pobede na travi i dobijeni tai-brejkovi)
Od Nadala je bolji u 9 kategorija, a losiji u 6).

Sami zakljucite ko je najbolji teniser od njih trojice.

boombar

pre 8 godina

Au kakve ložane ovi RFanovi.
Pa pročitajte šta je čovek napisao pa onda komentarišite. Za one koji ne znaju engleski da kažem da je napisao da je Rodžerova 2006. bila bolja od (rodžerove) 2015. samo što je ono u zagradi napisano sitnom, sitnom iglicom koja se ne vidi ali prilično bode.
Sjajan tvit.

teča rasa

pre 8 godina

...Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena 
GOATometer Total 
Coefficient
Points 
1 Novak Djokovic 2015. 41 
2 Roger Federer 2006. 40...

Ако овај податак није меродаван, онда ни остали резултати, као број освојених ГС титула, број недеља на првом месту на АТП листи... неби значили ништа. О чему причамо кад је све јасно, чак и заслепљени мрзитељи Новака знају који је број већи! Пустите ви Бекера шмекера...

Asparagus

pre 8 godina

Beker Šmeker maše Novaku crvenom maramom, ne bi li nastavio da se puši. Ipak, ne može se porediti nivo igre Federerovih tadasnjih protivnika i Novakov pakleni visegodisnji test protiv Nadala i Federera! Bekeru, imas mig od mene;) Novak rules!

Zeljko

pre 8 godina

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .
(AcA, 23. novembar 2015 23:11)

Sta ima da zamisljam da igraju sada - igrali su TADA...2008-a Australia, Novak imao nepunu 21-u - Federer 27 i 'igrao tenis koji niko nece ponoviti' - i covek demoliran 3-0...

Jumko

pre 8 godina

Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha...

misterX

pre 8 godina

Beker ce ovom izjavom pokrenuti "lavinu" koju niko nece moci zaustaviti, a radi se o sledecem (cilj je da se o ovome sto vise prica);

Sada ce i Novakovi "neprijatelji" poceti da govore o ove dve pomenute sezone (uporedjujuci ih) i kada konacno uvede da su SVI BROJEVI NA NOVAKOVOJ STRANI, Novaku nece vise biti potrebno da neko govori umesto njega (Beker je upravo uradio najbolji reklamni spot) nego ce i oni sami prihvatiti neminovnost, a to je - NOVAK JE NEPONOVLJIV I JEDINSTVEN !!!

...ova izjava je bila za SOMOVE - i Beker je najbolji "pecaros" jer sam primetio samo KAPITALCE U MREZI...a to je i bio cilj !!!

nikol dz femija

pre 8 godina

MA DOBRO TO JE SVE ODLIČNA TAKTIKA - valja sačuvati ledja čitava i glavu na ramenima.

MA SUPER, NEKA MU JE TA 2006. A I TA KONKURENCIJA - Mis`im Blejk hahaha pa Gonzales hahahahaaha......A Nadal - pa neko mora biti i jak, zar ne ?

zika

pre 8 godina

Ja nekad imam utisak kao da beker i nije nesto zadovoljan sto je novakov trener. Kao da bi vise zeleo da je rodzerov, ne kazem ovo zbog ove izjave nego je nekako mnogo hladan, na ovom poslednjem mecu je samo sedeo ok ne mora da skace ali bar neki aplauz.

Dusan

pre 8 godina

Evo recepta kako caskom postati najomrazenija licnost u Srbiji, bez obzira da li si strucan ili nisi, sta kaze statistika, razum itd itd.

Ovde uvek ima neko ko zna bolje, sve ekspert do eksperta, svi zajedno nisu udarili teniskih lotpi koliko Novak, Roger I Boris zajedno imaju trofeja!

Fidelio

pre 8 godina

Uporno tvrdite da je Federerova generacija slaba. Medjusobni skor, Safin-Sampras 3:3, Hewitt-Sampras 5:4, Federer-Sampras 1:0. Sampras imao manje od 30 godina i bio u tom trenutku najbolji svih vremena.

logika

pre 8 godina

16500 bodova na atp listi mislim da je jedini validan argument, jer da nije ne bi se po tome rangirali teniseri.
A Boris malo bocka oba tenisaca, sa jasnom namerom. Poz

Don Markoni

pre 8 godina

Prema mom misljenju, Novakova godina je bolja i uspesnija, zbog jace konkurencije u samom vrhu, ali i imena rivala, koje je pobedjivao na putu do zavrsnice

farmakomafijas

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo... Cisto sumnjam da je iz motivacionih razloga, sezona je tek zavrsena, sledi odmor i ne radi se motivacija sad. Ovakva izjava samo baca senku na Novakove fantasticne uspehe.
Beker ovim moze samo da baci Novaka u bedak. Mislim da ga se ne bi ticalo da je bilo ko drugi ovako nesto izjavio sem nekog iz njegovog tima. Ovo moze da ga kopka tokom odmora, a to je poslednje posle ovakve genijalne sezone sto mu treba. Velika trenerska greska Bekera, a cak je pod znakom pitanja da li je u pravu za to sto je rekao.
Iskreno ocekujem dogodine slabiju godinu od ove, ocekujem manje mastersa ali tri GS. Samo napred majstore pisi istoriju!

boki

pre 8 godina

Elem, svaka čast RF no osim broja pobeda i titula treba porediti i konkurenciju, sadašnju i ondašnju, a 2006. je ipak Bila duplo slabija!

zoka

pre 8 godina

Pametuje nepotrebno!!! Pametnije mu je da cuti. Svima je jasno da je sada konkurencija jača.
Federer je dobar bilo i u 2015, ali može razmišljati o penziji.

Kanidja

pre 8 godina

Ocajna izjava, mnogo neoprezna, mene je recimo ovim bas razocarao. Po meni ova godina je najbolja u istoriji, ali i po 80% svih ljudi koji prate tenis sirom sveta, a on ako zeli da se dodvorava Federeru neka to radi sa njim preko poruka.

Djenka

pre 8 godina

Jeste li procitali sta je covek napisao? On govori o tome da je Federerova 2006 bila bolja od Federerove 2015. Kakvo je ovo trovanje da covek spusta Noleta?? Alo novinari, malo ogovornosti za ono sto pisete, pa ovo je svetsko paljenje vatre, a sa istinom veze nema.

Boki

pre 8 godina

Mislim da se 2016 i 2006 nemogu porediti...koga je sve Nole tukao u finalima a koga Federer...ipak nesto drugo me muci...cak i da je istina Beker(glavni trener)nikako ovo nije smeo napisati,kakav bre pritisak i ostalo,ovo je losa izjava!

VUK

pre 8 godina

upravo se spremam da plasiram proizvod koji će mi doneti bogatstvo i omogućiti da idem po svetu i pratim Novakove pobede.. WC papir u boji.. s jedne strane lik švajcarca a na drugoj Piše Jumko! Unerediću se od para!

Majstor

pre 8 godina

Novakova naravno, a razlog je prost. Djokovic igra bas protiv tog Federera i Nadala, a Federer je igrao protiv koga ? Blejk ? Gonzales ? Salite se

zikica stankovic

pre 8 godina

federer i nadal su svakako bolji teniseri od gonzalesa i blejka, tako da uporedjivati federerove protivnike iz 2006 i novakove iz 2015 je malo bezveze!
king has come!! down on your knees!!!!

Srdjan

pre 8 godina

Slazem se sa Bekerom, doduse Roger je odigrao vise meceva i nisu bila sva finala jer je igrao i vise turnira, osvojio je vise titula al je Novak osvojio vise masters turnira. I Novakova konkurencija je trenutno jaca. Svejedno, kako god, njih dvojica samo dokazuju da su podjednako dobro i prema mom misljenju Novak i Roger su, bez dileme, najbolji teniseri u istoriji, bez da omalovazavam Nadala, Samprasa i ostale.

milovan

pre 8 godina

sram da te bude bekeru borise, zar se tako zabija noz u ledja najboljem teniseru ikada, i najvecem srbinu. jos jedan dokaz da se nemcima ne moze verovati.

Malo li je?

pre 8 godina

Evo skorašnjeg pronicljivog članka na ESPN-u čiji autor Simon Barnes veliča Novaka kao najvećeg tenisera svih vremena: http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

surova istina

pre 8 godina

Rodzer na svom vrhuncu te sezone odigrao je 5 finala protiv Rafe(1-4 za Rafu),5 godina kasnije Novak na svom vrhuncu odigrao je 6 finala protiv Rafe(6-0 za Novaka)!Rivalstvo izmedju Federera i Rodika moze da se poredi sa rivalstvom izmedju Berdiha i Djokovica.Zamislite Djokovica u eri gde mu je najveci rival Berdih???

Cile

pre 8 godina

Sada se vidi da mu je Beker zaista prijatelj. Dizuci Noleta u visine pokusavaju da urade ono sto su uradili Ani. Postala je manekenka a ne teniserka. Udri Nole tu lopticu kao i do sada !!!

skydog

pre 8 godina

GOAT lista sve govori,svidelo se to nekome ili ne.Potpuno je nebitno sta ko govori ili pise.Nije Novak mali da ne zna koliko je uspesan bio ove godine.

ja

pre 8 godina

Ova Novakova sezona je itekako bolja od te Federerove, a evo iznecu i nekoliko razloga zasto.
Obojica su osvojili po 3 gren slema i igrali finale cetvrtog.
Medjutim Federer je 2006. osvojio 4 mastersa plus zavrsni masters, a Novak 6 mastersa + zavrsni masters.
Federer je te 2006. godine propustio 2 mastersa, na 2 stigao do finala i na jednom ispao u drugom kolu.
Djokovic je ove godine propustio samo jedan masters, a na preostala 2 koja nije osvojio stigao takodje do finala.
Federer je te godine i pored odigranog jednog mastersa manje, na kraju godine imao jedan turnir vise, jer je igrao 5 manjih turnira koji su ekvivalent danasnjim turnirima serije 500 i 250.
Novak je ove godine odigrao samo 3 takva turnira i to je jedini razlog sto je Federer te godine imao vise pobeda.

Na kraju najvazniji podatak.
Te 2006. Federer je odigrao ukupno 97 meceva, a od toga svega 23 meca sa teniserima iz prvih 10 sa skorom od 19 pobeda i 4 poraza sto je 82,6% uspesnosti.
Novak je ove godine odigrao 88 meceva, od cega cak 36 meceva protiv tenisera iz prvih 10 sa skorom od 31 pobeda i 5 poraza sto je 86,1% uspesnosti.

Da zanemarimo kakvu je konkurenciju Federer imao te 2006., ali on ni sa tom konkurencijom nije igrao.
Australiju je osvojio igrajuci finale sa 54. na listi, IW sa 14. na listi, Kanadu sa 51. na listi.
Sam broj pobeda nista ne znaci, ako se ne pogleda protiv koga su one ostvarene i na kakvim turnirima. Sa takvim protivnicima Novak bi godinu zavrsio bez ijednog poraza.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Moram priznati da sam i ja ozbiljno shvatio naslov clanka, tek sad kad sam procitao originalnu poruku na tviteru vidim da Beker kaze "ma u redu je, Rodzer je najbolji, aj'd sad poklonite se Novaku kako i dolikuje".

Ssša

pre 8 godina

Dal' je moguće da su samo par ljudi shvatili poentu, BB niti je želeo da motiviše Novaka preko twita, jer on nije dečko u usponu već prvi reket sveta u najboljim godinama, već je bio u fazonu ok ta godina je bila bolja ali morate i ovo da poštujete, čovek čini sve da se Novak tretira kako i zaslužuje, i od publike, medija, igrača, prevashodno je i doveden zbog tri stvari, jedna je ova, druga marketing, i treća servis volej da se dovede do savršenstva, zna BB šta radi, ništa nije slučajno, ajmo sad na zasluženi odmor pa u nove pobede, u istoriju, u večnost...

VUK

pre 8 godina

razumem sve.. da je neko rođeni baksuz, kontraš, da mrzi kad pripadnik njegovog naroda ostvari uspeh...komplekse.. isfrustriranost.. ali da neko ko je za ozbiljno shvatio pobedu Federera nad Novakom u grupnoj fazi takmičenja u Londonu i o tome pisao hvalospe i ode radosti.. koristio taj trenutak da ovde cinično ili "stručno " izvređa i Novaka i nas koji navijamo za njega... a sada ima obraza, poštenja i smelosti da i dalje ovde piše!?!?! to ne razumem! Kakvi su to ljudi? KRPE.. služe za isto kao i ovaj za koga navijaju.. da se obriše patos sa njima.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ko su mu bili glavni rivali? Blejk i Gonzales. Koliko je godina imao Rafa 2006? 19, 20. Djokovic je ove godine pobedio 31 put igrace iz top 10, medju kojima 5 puta Rogera u finalima, osvajaca 17 GS, 3 puta Nadala osvajaca 14 GS, ne znam ni sam koliko puta Mareja osvajaca 2 GS i olimpiskog sampiona, Vavrinku i Cilica takodje GS sampione. Koliko su Blejk i Gonzales 2006 imali GS titula? Koliki je bodovni zbir tih Fedovih 12, a koliki Noletovih 11? 3×2000=6000, 6×1000=6000, 1×500=500, 1×1300=1300, sve zajedno= 13800 Koliko su poena doneli Rocku tih 12 titula, osvajanih u Bazelu, Haleu, .......itd.itd.

Bane

pre 8 godina

Nic Atkin, ESPN UK: It's a long, grueling season for those playing on the ATP Tour. But it's also a slog for a lot of the media, who are there week in, week out, traveling the globe to follow these players around. It's nice to see some of the players recognize this.

"Have a good Christmas and Happy New Year," Rafael Nadal said to the journos, calling them back as they had started to file out at the end of his final news conference in London.

All this despite looking fatigued and fed up after the crushing disappointment of his semifinal defeat to Djokovic.

Djokovic then carried on his tradition of handing out chocolates from his native Serbia to all those packed into the main interview room after he had won the title Sunday. A Japanese journalist said "thank you" to Djokovic after taking one from the box. Djokovic replied "arigato" in kind.

After two boxes had run out, Djokovic even handed his own personal energy bar to a journalist who had missed out on the other treats. A touch of class off the court from someone who has shown so much on it this season.

vani

pre 8 godina

Nole nikad neće biti popularan u svetu sve dok igra Federer. Upravo to je cilj dalje igre Federera i sponzora. I bas zbog popularnosti je Federer najveći a Nole nije

cik objavite komentar

pre 8 godina

Je l' neko uopste procitao komentar u originalu? Mislim da se pisci ovog clanka odlicno zabavljaju citajuci komentare. Kakvo lozenje.

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@Bosanac

"Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa..."

Za razliku od vas "Bosanaca' koje citava planeta obozava. Da li si u stanju da navedes makar jedan narod koji gaji neke pozitivne emocije prema vama? Osim bivsih kolonizatota iz Turske. Ko jos? Niko. I ko ste vi "bosanci" uopste? Svetski fenomen da se na stokholmskom sindromu izgradi "nacionalna svest".

karamba

pre 8 godina

Borise djavolcicu, lozis Rodju i Mirku, sad su sludjeni dibidus!
Novak ima najjaci strucni stab u istoriji ATP-a, sve je organizovano do tancina, vodi se racuna o najsitnijim detaljima.
Koliko je tu samo ljudi iz senke, koji rade vrlo bitne poslove, a da mi pojma nemamo.
Novak je izrazito inteligentan momak, a pored talenta i posvecenosti, shvatio je da iza njega moraju stajati najveci znalci svoga posla!
Sada uziva u plodovima takvoga rada, a plan i program za sledecu godinu su vec na zidu njegove dnevne sobe.
Djokovic ima zacrtan cilj i sve je podredjeno ostvarenju istog.
Covek je jednostavno resio da postane najbolji teniser u istoriji ovog sporta i nece se smiriti dok god to ne ostvari, ende!

Melenci

pre 8 godina

Noletova jer nema titulu iz serije 250,a Rodzer ih ima brdo.No sve na stranu,uopste mi se ne svidja Bekerova izjava.Zasto je morao da objasnjava navijacima Federera,on je Noletov trener?Ali ma koga Nole angazovao kao trenera meni ce biti ok.i to cu postovati u komentarima.

poturica vazda gori od turcina

pre 8 godina

@DINO

Tuzno je to kada nemas nekog svog sportistu za koga bi navijao nego visis po komsiluku i zluradis, umanjujes, potcenjujes tudje uspehe, navijas PROTV a ne za... Ali sasvim razumljivo kada se uzme u obzir istorija, geneza identiteta, mentalitet...

neka, samo napred

pre 8 godina

samo hrani beskrajnu taštinu Federerovih fanova, ljubitelja ovog elitističkog ATP pozorišta zavisnog od njihovih redovnih uplata

zna lisac da ne ujeda ruku koja ga hrani .. zna to i Nole, marioneta je jošte i te'kako iskoristiva, zato mu i predaje onolika 'zagrevanje', održava dušice podgrejanim

ne bi valjalo da ih naglo zamrzne, mora ih lagano navikavati, prevacivati na svoju stranu .. to radi već 5-tu godinu

zagor

pre 8 godina

svakome je jasno da bi rodzer federer oborio sve rekorde u istoriji tenisa i napravio nedostizan niz, da se nije pojavio novak. nole ga je saranio. doduse, fedex i dalje ostaje jedini dostojan rival novaku. ali kralj tenisa je odavno novak djokovic. ima tome 4-5 godina.

buki

pre 8 godina

Covjek nije reko da je federerova 2005 bolja od novakove. Rekao je samo da mu je bolja 2005, ne znaci da je uporedio novaka. Bar ja tako shvatam

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
1. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 5 titula na Australijan Openu
2. Prvi čovek u istoriji koji je osvoji 2 puta u istoj godini Masters titule na Indijan Velsu i Majamiju
3. Prvi čovek u istoriji koji nije izgubio nijedan ATP poen u kalendarskoj godini
4. Prvi čovek u istoriji koji je dostigao više od 16.000 poena na ATP listi
5. Prvi čovek u istoriji koji ima više od 7000 ATP poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog igrača
6. Prvi čovek u istoriji koji na Grend Slem turnirima ima najbolji rezultat na tvrdoj podlozi
7. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 Masters titule u Parizu
8. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 6 Masters titula u jednoj godini
9. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 titule u nizu na završnim Masters turnirima
10. Prvi čovek u istoriji koji je zaradio više od 20 miliona dolara po jednoj sezoni (drugi najbolji rezultat je Nadal sa 14.5 miliona)
(nastavak...)

Djapica

pre 8 godina

Ono sto Beker kaze je sto posto istina. Ono sto on ne kaže, a stoji izmedju redova je da je Federer za sada najbolji svih vremena.

Sto si tice najbolje sezone ikada, da je Novak osvojio RG, to bi bez sumnje bila najbolja sezona ikada. Ovako, Federer je u pravu kada kaže da su i on i Rafa imali po jednu sličnu godinu.

Američki novinari su odmah posle U.S. opena primetili da su svi previše bili fokusirani na Serenu i da je svima promaklo to da je Novak bio uspesniji od nje ove godine. Pritisak na Serenu je tokom U.S opena bio toliko veliki da je ona potpuno pukla posle poraza - fakticki se od tada nigde nije pojavila niti igrala tenis. Tako da nije loše sto Nole za sada ide ispod radara.

Koliko ja vidim Novaku su se vrata slave tek odskrinula sa desetim gren slemom i sada je na njemu da to iskoristi. Federer je u pravu kada kaže da je jako teško vezati dve ovake sezone a koliko će teško biti stici ga po broju slemova govori podatak da Nole mora da osvoji po dva slema godišnje, jos cetiri godine i da se nada da Rafa nece osvajati po jedan godisnje u naredne cetiri godine. Ono sto bih ja voleo da se desi je da Nole ponovi jednu ovakvu ili bolju sezonu u naredne cetiri godine, a izmedju da osvaja po jedan slem. Na kraju, najlepse bi bilo da Nole završi sa 18, a Rafa i Federer sa po 17 i da se Rafi računa medjusobni skor za drugo mesto.

neznalica bgd

pre 8 godina

Sad je jasno ko je popio onaj šampanjac!!! -)) Ne bi me iznenadilo da Fed ipak ode u penziju dok ima nerešen skor sa Novakom! Kako god, sa svačim se može manipulisati ALI 1/2 finala na USA OPEN i tri meč lopte NIKO, ALI NIKO, NE MOZE IZBRISATI!!! To je DAN početka SUNOVRATA FEDEROVACA!

Neumitno

pre 8 godina

Federer je te 2006. od 97 mečeva njih 23.7 odsto odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 15903 poena na ATP listi za kraj godine. (objektivno preračunato na današnji sistem bodovanja!)
Đoković je 2015. od 88 mečeva njih 40.9 odsto (!) odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 16585 poena na ATP listi za kraj godine.
Naravno, ništa ova ni bilo koja druga statistika ne znači nekome kome je Rodžer Federer jedini izvor radosti u životu, a neki drugi stat. primer isto tako ne bi "važio" ni pred zaslepljenim članom Nolefama.

Ivan78bg

pre 8 godina

Federer te godine nije osvojio ni jedan turnir na shljaci.Uostalom to je istorija sadashnjost je No.1e koji terorise konkurenciju.Koji i kad je na 80% osvaja najvece turnire.Ako ovako nastavi sledece 2-3 godine postaje i po brojkama GOAT.

objektivno

pre 8 godina

Boki i ekipa ce napraviti savrseno tenisko bice zvano Novak koje ce na teren u olimpijskoj 2016 izlaziti pod manjom presijom i nekim unutrasnjim borbama i brigama .
zivi zdravi bili necemo videti niti jedan slomljen reket .-)

Dragi

pre 8 godina

Treba samo malo "izvagati" ovih 11 Noletovih titula iz ove godine, sa tih 12 Federerovih iz 2006 i tada reći koja, tj. čija sezona ima veću težinu. Ja sam ubeđen da je Noletova godina uspešnija!

Дени

pre 8 godina

Сјајан твит.
Борис није рекао у поређењу са Нолетовом 2015. Федерерова 2006 је била боља него његова 2015 . А народ бек' тумачи . Браво Борисе .

xyz

pre 8 godina

Koji je vama andrak..?!??!????

Zašto mi niste objavili komentar..?!

Objavili ste 10 komentara od @Jumka prepunih nebuloza, a jedan normalan, razložan komentar niste u stanju da objavite..?!??

Šta želite da postignete time, šta je vama cilj..?!???????????

Svete

pre 8 godina

“Samo kratka poruka svim navijačima Rodžera Federera na svetu. On je najbolji u istoriji! 2006. godina je bila još bolja od 2015, ali treba da poštujete sve što je Novak uradio”,

Sve je rekao, ko razume shvatice !
Svidja mi se Beker, namazan je svim bojama, iskusna lisica koja tacno zna sta radi i koji u svakom trenutku zna sta govori, on je svoj zadatak zbog koga je doveden obavio na Wimbledonu prosle godine i tamo je preokrenuo situaciju u Novakovu korist, a pecat njegovog rada se jasno video na ovogodisnjem US openu. Ostace sa Djokovicem i sledece sezone, voleo bih da se to produzi i posle toga.
Sto se tice toga koja je sezona bolja...
- Fed GS 3-1, atp 1000 4-2, WTF titula, atp500 1-1, atp250 3-0, 92-5 ukupno, 19 pobeda protiv top 10, nekih 10 miliona zarade....
- Djole GS 3-1, atp1000 6-2, WTF titula, atp500 1-1, atp 250 0...82-6, 31 pobeda protiv top10, 21,5 miliona zarade, zasto pominjem zaradu pa normalno je kada je slabija konkurencija da se dele neuporedivo veci nagradni fondovi, ili mozda nije ?
Djokovic 1100 bodova vise !

jel jasnije?

pre 8 godina

Ono što određuje suštinu ove izjave je njen početak - Poruka za sve Federerove navijače!
Da li neko primećuje onda ironiju?
Dakle bukvalno za njih (Federerove navijače), NJIMA se obraća i kaže im šta kaže. Za ostale...
Da Beker stvarno to misli, tweetovao bi bez naznake kome se obraća.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

Beker je car, ovakvo trolovanje je vrhunsko.Twitter je u haosu, Federerovci se naprzili a uopste ne shvataju kakvu je kosku bacio majstor Boom Boom.

Aleksandar

pre 8 godina

Pretpostavljam da se nista ne desava slucajno, te da je Beker ovo izjavio namerno kako bi odao pocast velikanu na zalasku i pridobio naklonost publike za Noleta u nastupajucoj godini.

Mnogi se pozivaju na GOAT season listu gde je Nole prvi (41 poen). Po meni ovo je jedan od parametara koji govori da je ovo zaista najbolja sezona, narocito zato sto je ova GOAT lista manjkava jer previse izjednacava 250 i 500 ATP turnire sa mastersima, WTF i Grand Slam-ovima.

Federer se te 2006 naosvajao malih turnira, Djokovic se fokusirao na kapitalce i igrao je 15 uzastopnih finala, na svim podlogama. Na kraju godine ima preko 16500 poena, a ta 2006 je danas ekvivalent za 15700 poena (kada se primeni danasnji sistem bodovanja). Verujem da je ovo pre nego neka tamo GOAT lista veci pokazatelj da li je ovo naj sezona svih vremena ili ne.

Beker je, siguran sam, ovo smisljeno rekao jer cinjenice govore suprotno, nevezano ko je ciji navijac.

Ono sto ja licno cekam, a nemam sumnju da ce se desiti, je trenutak kada ce Djokovic na R.Garosu 2016. da probije granicu od 200 nedelja na prvom mestu, da uz osvojeni Melburn kompletira Grand Slam (licni, ali i da bude vlasnik svih Mejdzora odjednom) i da tako uradi nesto sto niko nikada nije. Posle toga ce ostali da sami skidaju gace na terenu, a svet ga nedvosmisleno priznati kao najboljeg, te da natenane uklese svoje ime na sve rekorde.

Time is on his side... Pozdrav!!!

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
(nastavak...)
11. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 19 Masters titula na tvrdoj podlozi
12. Jedini igrač u istoriji tenisa koji se plasirao u 15 uzastopnih finala turnira
13. Jedini igrač u istoriji koji je ostvario više od 30 pobeda protiv igrača iz Top 10
14. Jedini igrač koji se plasirao u 12 uzastopnih finala na Masters turnirima
15. Jedini igrač u istoriji tenisa koji je osvojio prva 3 Masters turnira početkom godišnjih doba
16. Jedini igrač koji je učestvovao u finalima 8 od 9 Masters turnira u jednoj godini
17. Jedini igrač koji je pobedio Nadala na Rolan Garosu bez izgubljenog seta
18. Jedini čovek koji je osvojio 6 Kina Opena
19. Jedini čovek koji je osvojio 95,7% mečeva posle osvajanja prvog seta
20. Jedini čovek sa 74,1% uspešnosti pobeda u odlučujućem setu

(Izvor Kurir)

Pozdrav!!!

Mirko

pre 8 godina

@Jumko-vranje,
Pa što sad plačeš? Ko mi te dira? Šta te nervira ovaj Novak, sram ga bilo, odrao je dedu i sad mu se ruga... Sramota!

Mito

pre 8 godina

Rođer je te godine od 12 turnira imao 1 od 500 i 3 od 250. dok je Nole osvojio samo 1 od 500. a ostalo su od 1000 i 2000 bodova. Rođer je igrao više turnira i Devis kup. Noletovih 11 su malo teži.

papaja

pre 8 godina

Najbolji su mi navijaci Novaka koji spustaju Federerovu sezonu 2006. da bi eto dokazali kako je Novakova bolja. Kao konkurencija Blejk, mladi Nadal...ma boranija. Pobedite 10 meceva za redom na Chalenger turnirima - nemoguca misija.

Ako volite tenis uzivajte dok jos mozete, jer ovakvi sampioni tesko da ce igrati istovremeno u buducnosti.

Beker je odlicna dopuna za Novakov tim i prosto je neverovatno da, od coveka koji je trpeo omalovazavanje u Nemackoj (jer se posle karijere odao alkoholu i zenama, a ko ne bi:)), ponovo vidimo njegovu sampionsku verziju u ovom timu.

Pozdrav!

Zurkolomac

pre 8 godina

Ma dobro strucnjaci, smirite se! Mate Delic je rekao da je Djokovic najbolji u istoriji! Nije dosta?
(Jumko, 23. novembar 2015 23:57)

Ko te je pustio iz senatorijuma? Ajmo nazad...

Mastoor

pre 8 godina

Pa Novakova je neuporedivo bolja, jer je osvojio dve masters titule vise i time rekordni broj ovih titula u neiuporedivo tezoj konkurenciji, 31 pobeda protiv tenisera iz najboljih 10 prema svega 19 koje je ostvario Federer 2006.-te godine kada su Rafa, No1e i Mari bili tinejdzeri bez mnogo iskustva.

A Beker izgleda hoce da smiri ovakvim izjavama razjarene Federerove navijace huligane kakvih nazalost ima na milione, jer zna kako je prosla nasa Monika u Hamburgu, pa ne bi da njegov drugar No1e isto tako prodje.

planina

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Kad su klinci porasli (Nadal i Novak), Federer (starac od 27 godina) pocinje da gubi.
Mozda ste i tada njegove poraze opravdavali godinama.
U stvari Federer je dobijao sve ovo zahvaljujuci godinama, ali "mladim godinama" Nadala I Djokovica.
Nole je imao problema sa zdravljem inace Federer nebi imao ni 10 GS.

vlajzi

pre 8 godina

(Jumko, 23. novembar 2015 23:50)

Hhahahahaha, ovaj lik je kralj. Koliko se on trudi ovde, a niko ne konstatuje nejegovo postojanje uopste. Ja bih digo ruke posle nedelju dana, majke mi... :D

Pera

pre 8 godina

Samo jos jedna pobeda, ona u finalu RG i bila bi najbolja i u otvorenoj i u zatvorenoj eri, bez premca, bez diskusije.
Ovako, stvar ukusa. Raduje sto ju je, za razliku od 2011 zavrsio relativno svez,zeljan odmora, ali ne prezasicen. Unbapredio je igru, psihu, zdrav je I bez povreda, odskace od konkurencije i toga je svestan i on ali i oni, tako da su se sve kockice slozile da 2016 bude ta nezaboravna. Sretno Junace!

Joker

pre 8 godina

Nije Boki, a znaš li zašto? Te 2006. Federer je osvojio više titula, ali "samo" 4 od toga su Masters titule. I ima tu još jedna stvar. Federer nije osvojio te godine nijedan turnir na šljaci. Đoković je osvojio 2...

game, set and...

pre 8 godina

TennisBase ima svoj proracun, koji koristi malo slozenije algoritme, i ukljucuje u racunicu i tezinu protivnika, vaznost turnira, nesto poput sahovske liste...

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1556&apartado=tm&fecha=18-12-2006

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1554&apartado=tm&fecha=23-11-2015

prosetajte malo po ostalim statistikama, iznenadicete se, u jednom trenutku, nakon Pariza, Nole je imao najveci broj TB (kako ih oni zovu) poena, ili renking poena po TB-u, u istoriji...

uzivajte dok traje...

P.S. svi mediji pokusavaju da povecaju pritisak na Noleta, BB ovim prebacuje deo tereta na Feda, to je sve...

czv

pre 8 godina

Ma ljudi ja sam najbolji! Jednog leta sam u stonom tenisu pobedio vise od sto utakmica igrajuci protiv ortaka iz kraja, jedva da sam jednu, ili dve izgubio. Nije bitna konkurencija, vec samo pobede, tako ispade

Glas Srbije

pre 8 godina

Beker se obraca Federerovim navijacima a ne Novakovim sto bitno menja sustinu ove poruke koja je u stvari svojevrsna kritika tih istih navijaca ali za to treba poznavati jezik a ne samo prevesti tekst. To vam je kao kad ja pohvali. Jumka a svi znaju koliko ga cenim.

Ivan Novkovic

pre 8 godina

Na kraju teksta ste napisali jedno tako glupo pitanje samo da bi tastatura strucnjake naterali da komentarisu i lupaju gluposti o sportu koji su gledali samo putem tv. Jadno od b92.

Bole

pre 8 godina

Ovo je jako dobra izjava Borisa Bekera! Neće se desiti Novaku da uljuljkan padne i ponovi prokockane 2012, 2013 i 2014 u kojima je mogao i morao mmnogo bolje. Već posle USO ove godine mogao je Nole nemotivisano da ne uzme ništa - a uzeo je sve!

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

Marko

pre 8 godina

Federer je te 2006 godine osvojio 3 Grand slema, 4 atp turnira serije 1000 i zavrsni turnir u Londonu. Da li iko normalan moze da poredi osvojene turnire serije 250 te godine a tri ih je osvojio i jedan serije 500 i Davis cup sa Djokovicevih 3 Grand slema, zavrsnim turnirom u Londonu i 6 osvojenih turnira serije 1000.

Dragan

pre 8 godina

Mr. Becker, You're absolutely right, if we consider only the quantity of the Roger's results from 2006.
But what about valuation won tournaments (Roger's 3GS, 4 Masters and 4 tournament lower category + final masters in 2006. VS Novak's 3GS, 6 Masters and 1 tournament lower category + final Masters in 2015.).
Also what about scor against top 10 players in best season?

(Gospodine Beker, Vi ste apsolutno u pravu ako posmatramo samo kvantitet Rodzerovih rezultata iz 2006.
Ali šta je sa vrednovanjem osvojenih turnira:
Rodzerova 3GS, 4Mastersa i 4 turnira niže kategorije + završni Masters u 2006. protiv
Novakova 3GS, 6Mastersa i 1 turnir niže kategorije + završni Masters u 2015.

Takodje kakav je odnos pobeda i poraza protiv top 10 igrača u najboljoj godini.

emir

pre 8 godina

Opet b92 na podcjenjivački način informira o najboljem tenisaču današnjice davajući ogroman prostor jednoj izjavi koja je u ovom trnutku manje važna od prethodno iznijete činjenice. Zbilja ste maliciozni prema Novaku.

moreplovac

pre 8 godina

Poredjenja radi
Federerovi najbolji protivnici u 2006 godini Roddick, Safin, Davidenko, Gonzales, Nadal, Hewitt....svi skupa 7 (sedam) grand slams
Djokovicevi najbolji protivnici u 2015 godini Nadal, Federer, Murray, Wawrinka, Cilic....svi skupa 36 (trideset i sest) grand slams.

Smesno je uopste i poceti pricu o poredjenju a kamoli reci da su Federerovi rezultati iz 2006 bolji od Djokovicevih iz 2015.

anica

pre 8 godina

(eho, 23. novembar 2015 23:30)
Da li znas da taj raspali Marej ima 11:14 sa najboljim svih vremena?
Kako je moguce da neko omalovazava tenis koji su igrali Novak i Rafa 2011 god, da imalovazava Gs preko Federera gde direktno Novakovi navijaci pokazuju koja je Federer velicina i konkurencija, da li si crni u Boga svestan da nije Rafe Federera i Novaka da bi taj raspali Marej imao krs grenslemova, a ostale bi delili Vavrinka koji je razbio Novaka na Rg, i Conga kome je Novak upropastio karijeru, Ferer i Berdih koji ne mogu da osvoje Gs, a Safin i Bagdatis imaju, o cemu ti pises covece, kakve konkurencije poredis?

Marko

pre 8 godina

Dokoviceva sezona je bolja zato sto je osvojio 2 mastersa vise.Na Olimpijadi jedna zlatna medalja vredi vise od 100 srebrnih.2 Mastersa su vece dostignuce od Federerovih micky maus titula iz serije 250 i 500 (i da je osvojio 100 od njih u toj godini)

Goran

pre 8 godina

Beker lukavo oslobadja Novaka od pritiska i dize mu tenziju za iducu godinu. Ali ako pogledamo realno, Nadal je bio i sada i tada prisutan. Tada je bio klinac od 20 godina a sada ima 29 godina. Danas je svakako bolji. Novak i Mari su druga kategorija u odnosu na Gonzalesa i Blejka. Medjutim, te godine Federer je osvojio samo 4 mastersa i ja ne vidim kako to moze da se meri sa 6 mastersa.

Tata

pre 8 godina

Hoće da ga stimuliše za 2016...

Što se tiče koja je godina bila bolja, sve je rečeno sa "...a glavni rivali bili su mu Rafael Nadal, Fernando Gonsales i Džejms Blejk".

Mirko

pre 8 godina

Možete pjenit kolko god hoćete,čovijek gotivi Federera a od Novaka uzima lovu...hahaha....
(Bosanac, 23. novembar 2015 22:52)

Misliš da bi mogao da trenira Federera? I da dve godine gleda kako ovaj gubi od Novaka? Da ne osvoji ni jedan GS? Da pobedi Novaka najviše dva puta godišnje i to samo kad Novaku nije puno bitno da pobedi?
Beker nije nikad bio luzer, pa neće ni kao trener da trenira nekog ko će stalno gubiti od Novaka. Novak je pobeđivao Feda i sa Vajdom, i to mnogo puta, za redom i po 7 puta, a nastavio je i sa Bekerom. Federer nema šta da traži protiv Novaka, biće opasan i dalje, trudiće se, možda i dobije neki meč kao što je dobio ovaj poslednji u grupi, ali to će biti maximum.

gradinar

pre 8 godina

E, vala stvarno je šteta što je na RG Vavrinka imao onako lud dan... Inače da je Novak dobio i taj GS onda ne bi bilo nikakve dileme o najboljoj godini.
Ovako, diskusija se nastavlja... 2006. jeste Federer imao više pobeda i titulu više, ali su Novakove titule 2015. iz značajnije kategorije.

menja se klima

pre 8 godina

Fed - ex. Ispade kao igra reci kojom su organizatori i sponzori poslednjeg turnira simbolicno, doktorski i magijski podrzali eksiranje tj. odlazak Federera. Slucajnost ?

glas razuma

pre 8 godina

Prema brojkama podatak je tacan, ali kada pogledate protivnike Rodzetove u to vreme valjane, samo Rafa, onda vam je jasno zasto su takvi.
Novak ima skor od 30 pobeda protiv prvih 10 igraca sveta. Nisakim od prvih 10 nema negativan skor, a Rodzer je i tada gubio i imao negativan skor sa Nadalom. Ciji su onda rezultati bolji?
Pada mi u oci jedna " sitnica " da su Vajda i drugi apladirali Novaku za osvojene poene nad Rodzerom, a da je Beker stajao i gledao samo. Na Rodzerove poene je aplaudirao???
Nemoze protiv genetike ona je unutra. Sta mislite o tome?

u prolazu

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

Ništa, brate mili (ili sestro slatka), ama baš ništa. Samo što ti ništa nisi
shvatio/la...

murajsam

pre 8 godina

Alo, samo da Nole osvoji barem jos 4 gs i to ce biti to... moci ce da se kaze da su u isto vreme igrala tri najbolja igraca u istoriji a da ih je Novak obojicu razbucao ko dete zvecku... i to je to... sta vise tu da se prica...Fediju skidam kapu najvise za to sto i u ovim poznim godinama igra vrhunski... ako i Novak bude takav samo nebo mu je granica...

petroviccc

pre 8 godina

Srbin sam ! navijac Novaka naravno.. ali sram bilo ove admine koji pisu ove gluposti da su 2006 Federeru glavni konkurenti bili Nadal, Gonzalez i Blejk SRAMOTA ! Top10 tada su bili 1. Federer 2. Nadal 3. Roddick 4. Hewitt 5. Davydenko ( covek koji je imao najbolji bekend u istoriji ) 6. Nalbandian 7. Agassi 8. Guillermo Coria 9. Ljubicic 10. Gaudio 11. Gonzalez... a tu su bili jos Safin, Ferrer, Gaske, Huan karlos ferero, Puerta, Robredo, berdih itd..

njegos

pre 8 godina

2006 - Federer je imao 4 finala GS (3 dobio), 4 mastera serije 1000 (6 finala), i zavrsni master, uz odnos pobeda i poraza 92-5. Ali ono sto ljudi cesto zaborave je da su od tih 5 poraza, 4 dosla od Nadala! On je te godine izgubio od samo dva coveka, Nadala 4 puta (!!!) i Mareja jednom.

2010 - Nadal je uzeo 3 GS na razlicitim podlogama, sto ni Federer ni Djokovic jos nisu uspeli. Cinjenica je da mu odnos pobeda i poraza nije bio toliko dobar, i da je uzeo samo 3 serije 1000 i izgubio finale na zavrsnom turniru, ali 3 GS na razlicitim podlogama je ipak za postovanje. Pritom je u Australiji 2011 ispao u 1/4 finala zbog povrede. Da nije, najverovatnije bi igrao sa Noletom finale, a pitanje je sta bi onda bilo te 2011e.

2011/2015 - Nole odvalio sve, to vec znamo.

I ko tu sad moze da kaze koja sezona je najbolja od te 3? Po nekim kriterijumma bi to bila Novakova, ako kazemo da 2 mastersa serije 1000 vrede vise od veceg broja pobeda u sezoni. Ali, ako se uzme u obzir da je Federer izgubio od samo 2 coveka te godine, od cega 4 puta od jednog, to stavlja drugu perspektivu...jer to fakticki znaci da je Nadal bio jedini covek koji Federera moze da pobedi (pritom su 3 od te 4 pobede bile na sljaci). A onda dolazimo do Nadalove sezona koja je po GS kriterijumima najbolja - a svi se slazu da su GS-ovi ipak najbitniji.

Sve u svemu, mislim da nema poente raspravljati o tome, sva trojica su svakako u 5 najboljih ikada, a kako konacna lista izgleda zavisi od nacina posmatranja.

tenis fan

pre 8 godina

Ma naravno da je ovo takticka stvar od strane Bekera,i nema efekat kao sto bi neko mozda protumacio u ovom naslovu.Nego onaj ili bolje receno ona koja je pisala ovaj clanak neka ne pravi od ovoga senzacionalisticke izjave i bombasticne vesti od jedne obicne prepiske,recenice koju je napisao.Previse neprofesionalnosti u nacinu selektovanja, prenosenja i obracanja paznje na odredjena desavanja kod doticne autorke, sto moram reci nije nekada dolikovalo ovoj kuci. Na zalost vidim da svi ozbiljni polako napustaju malo po malo ovih godina ovu medijsku kucu.Nadam se da se nece pretvoriti u nesto sto ne bi trebalo. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa. Molim da mi pustite komentar. Hvala.

ja

pre 8 godina

Možda jeste u brojkama bolja od Đokovićeve 2015.ali nije za poređenje što se tiče jačine protivnika tada i sada.Sada su teniseri mnogo kompletniji,kvalitetniji i utreniraniji nego tada. Wawrinka, Ferer, Marey...

poznavalac

pre 8 godina

@Jumko i taj Mate Delic koga toliko spominjes je dr tenisa u odnosu na tebe,ali drustvenim mrezama je svakom pristup dozvoljen i da te nema cemu bi se posetioci sajta smejali.Uvek je bilo i bice kostimiranih zabavljaca koji su uveseljavali velike narodne mase jos od doba dvoraca pa do danas i pojave interneta,nisu svi rodjeni za tu ulogu.

partizanovac

pre 8 godina

@ Čak i manje obrazovani ljudi primetiće ironiju u ovom twitu.
(..., 23. novembar 2015 23:53)
Ja kao visoko obrazovan, iako ne vidim kakve to veze ima sa bilo čim, ne osjećam ni trunku ironije u ovom twitu. Ovo je samo način motivacije Novaka da u budućnosti prestigne Federera, jer ne znam po kom je parametru Novak trenutno "istorijski" bolji igrač od Federera (a to nije teško uporediti). Iskreno se nadam da će to postati.

deki.stjepic@gmail.com

pre 8 godina

federer mozda jeste imao vise pobeda i manje poraza ali sto se titula tice on nije ima masterse 1000 6,gs 3 i 11 titula iz najbolji serija od 15 finala 11 titula,federe je imo 250,500 i 1000 i mozda jedan ili dva gs to se nemoze porediti sa novakovim mnogo jacim titulama novak da igra 250 i 500 on bi uvek pobedjivo i imao vise titula ,da je ove godine igro ispod 1000 i 500 on bi imo samo 11 titula nizeg ranga a desu i ove sto je osvoji ali on to nece da igra oce 500 dubai i peking i to je to srecnooo nole svetski sampionu najjaci si!!!!

tačka

pre 8 godina

Nikakva rasprava o tome koja je sezona najbolja u istoriji nije potrebna nakon 3 Slema, 6 Mastersa (2 na šljaci) + Završni Masters Cup, šta god, ko god izjavio sada i ubuduće. End of story.

emir

pre 8 godina

I još nešto da pokažete pravo stanje stvari u teniskom sportu, a što ne mijenja današnji trenutak:

Najbolje teniske sezone u povijesti

Igrač Godina Omjer Postotak pobjeda

1. John McEnroe 1984. 82-3 96,5%

2. Jimmy Connors 1974. 93-4 95,9%

3. Roger Federer 2005. 81-4 95,3%

4. Roger Federer 2006. 92-5 94,8%

5. Novak Đoković 2015. 82-6 93,2%

MIRKA

pre 8 godina

ĐOKOVIĆEVA SEZONA BOLJA OD FEDEREROVE
EVO I STATISTIKE
ČESTITKE ODLAŽEĆEM FEDERERU...
NAPRIJED DO NAJVEĆIH REKORDA NOLE
http://www.index.hr/sport/clanak/hvala-nole-svjedocili-smo-mozda-i-najvecoj-sezoni-u-povijesti-tenisa/857774.aspx

anica

pre 8 godina

Novace, hvala za sve radosti, hvala i Bekeru velikom treneru...citam komentare i smesno mi kako ljudi nisu skapirali sarkazam, pa brate slatki zar mislite da bi ga drzao u timu, oni imaju jasan cilj i to je to. Na nama je samo da uzivamo pratimo rekorde.
Pozdravljaju Novaka Anica Aleksandar i Milos punooooooooo, ovaj treci je shvatio neke stvare u poznim danima..jes:)

i to ti je tenis

pre 8 godina

Čitajući komentare vidim da dobri stari srpski paradoks i dalje živi: Federer je slab igrač jer je sve osvojio dok nije imao konkurenciju i ne bi osvojio ništa da je isto godište ko Nole i Rafa, a Novak je najbolji jer dominira u doba Federera...
Ovoga ima samo kod nas, pozdrav

NI

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje, treba da se uzme u obzir da je Nole osvojio 3 GS-a, 6 Mastersa, Masters Kup i 500-icu, dok je Federer osvojio 3 GS-a, 4 Mastersa, Masters Kup, jednu 500-ice i 3 250-ice. Dakle, Djokovic je osvojio vrednije pehare, za razliku od Rodzera.
Postujem Bekerovo misljenje, ali moje moje misljenje je da je ova Noletova godina bolja od Rodzerova.
Na kraju, ko sam ja da sudim?

bobo

pre 8 godina

@eho nalupa ga, brate... ništa gore nego lupetati i još navoditi neka imena i statistike... apsolutni najbolji ne postoji, i uvek će oko toga biti trvenja, ali celi teniski svet, čak i ti statističari koji su naprasno dobili pravo glasa kada je Fed počeo da ispisuje novu tenisku istoriju, se slažu da je ovo najjača konkurencija u tenisu ikada... ne razumem hejtere ni sa jedne strane... uživajte u tenisu, ljudi moji, samo da se Rafa vrati, njih trojica trebaju jedan drugog, konkurencija je ono što ih je činilo velikom trojkom, činili su se boljim igračima i tako napredovali... pozdrav za sve ne-hejtere na b92

pera pirker

pre 8 godina

Lista najboljih svih vremena (GOAT) vrednuje svaki svojen ATP turnir, Dejvis kup, Olimpijade, broj nedelja i poziciju na listi i najobjektivniji je pokazatelj uspeha. Ocito BB nije bas upucen jer Novakva 2015. najbolja je u istoriji sa 41 poenom. Federerova 2006. ima 40, a Lejverova 1969. 39 (tad je osvojio sva 4 GS). Po ukupnim rezultatima Novak je 7. na toj listi sa 204 poena, prvi Federer sa 292. Bolji od Novaka su jos Sampras (207), Nadal (209),Lever (218), Lendl (247) i Konors (252). Dakle za dve godine sigurno ce biti najmanje bar treci, imace vise poena od svih koji su isperd njega, a vise ne igraju. A kada i da li ce prestici Federara i postati najbolji u istoriji zavisi i od Federera. Da Federer sada prestane da igra, Novaku bi trebale nesto vise od dve ovakve godine kao stoje 2015.da postane najbolji u istoriji. Evo te liste.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pli=1#gid=0

ahahalelee

pre 8 godina

Nije bitno cija je najbolja godina najbolja kad je Djokovic uradio vise od Federera bez obzira na to da Federer ima vise Grand Slamova. Pa svaki Grand Slam koji je Novak osvojio je jaci i tezi bio od 14 koje je Roger osvojio a pritom je jos i Novak izdominirao ceo svet dva puta onako kako Federer nikad nije uradio. Neka kazu ste hoce ali oni koji misle da je Novak najbolji svih vremena vec sad, imaju pravo da tako misle posle ove titule.

danijel

pre 8 godina

brojke su u korist federera.
konkurencija odavno manja.. nadala svako pobjedjuje federer mu je glavna konkurencija sa 35 godina.
Zamislite federer 28 godinna I novaka 34 godina.

Bekhend kao lopatom udara

pre 8 godina

Primetio sam da mnogi ne znaju ni godine da računaju pa pišu da je Federer u 34. godini. Ima 34 a u 35. je i to već četiri meseca. U svojoj najboljoj teniskoj godini šest godina mlađi Novak je od Federera izgubio tri puta. U 35. godini Novak tenis nećeni igrati, a ne da tri puta pobedi trenutno igrača broj jedan. Glupost da Federer nije imao jaku konkurenciju ponavlja se, to pišu ovi dosadni klinci, mada je jedino tačno da je ove godine Novak imao samo "ostarelog" Federera kao konkurenciju, ostali katastrofe. Ko su ti u prvih 10? Conga, Nišikori, Ferer, Vavrinko, Berdih, Murau...

Jerko

pre 8 godina

Neki komentari protiv Borisa su nedostojni.Zna on šta radi.Pogledajte Vi svi koji plnujete zvanični sajt Novak Đokovic i se uverite u realnost pisanja na sajtu Novak Đokovic.Bravo Novace za sve što si nam podario sa tvojim pobedama i olepsao život.

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

Nejasno

pre 8 godina

:-) Nije mi uopšte jasno da nekim ljudima koji stalno ostavljaju sarkastične komentare čitaoci više od 200 puta kliknu na komentar. To i jeste cilj. Samo se nasmejem i preskočim.

jasmin

pre 8 godina

Ma to uobste sad I nije vazno najvaznije je to da je Nole pokupio milione na racunu...Cak I da vise neigra tenis on je bogat covjek a sad ako bas voli dalje da se muci nek I naredne godine osvoji jos toliko..mi obicni smrtnici necemo zaraditi za citav zivot onoliko koliko on zaradi za jedan turnir

grunf

pre 8 godina

Da li je ovo najava neceg novog u njihovoj saradnji . Ton mi se ne svidja , a vreme ce pokazati sta znaci ova izjava Novakovog trenera . Meni je u najmanju ruku cudna .

Model

pre 8 godina

Nebitni sta kaze Beker bitno je sta su cinjenice.

2015. ubedljivo najbolja ikada.

G.O.A.T.



A svakako da ne reba sad brisati oatos sa federerom jer unizavanjem njega unizava se i trijumf Novakov.

A beker to zeli da neutralise, i to je legitimno. Uz put je malo pivrkao loncice.... za 2015. god.

Eno vam zajednicke statistike...uporedite sami 2015.

Bosanac

pre 8 godina

I još jedna stvar...Može Đoković u narednim godinama uzet sve živo ali ga u svijetu nikad neće gotivit kao što gotive Federera...Znate zašto?Zato što je brate Srbin...Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa...

Moj Beograd

pre 8 godina

Preiskusna izjava, skida pritisak i teret sa Novak, to je takodje deo njegovog posla. Uzima medijsku paznju na sebe i ne provocira ih, a Novak moze na miru da iskulira i da se spremi da ih dere i u 2016.

Danas samo eksperti pišu

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.
(bb, 23. novembar 2015 23:46)

Al' ga je opravio (rasteretio)?

hahahaha

pre 8 godina

dakle ne sjecam se te sezone federerove tako dobro, ono sto ovu sezonu cini tako dobrom za novaka jeste fakat da je igrao u svim finalima na svim turnirima na kojima je ucestvovao, sem tog jednog turnira. sad da li je i federer to isto uradio te godine ne znam.

sto se tice statistike tako izgleda samo odnos pobjeda i poraza i isto tako broj osvojenih turnira takodje s tim sto to nisu bili 6 mastersa iako su mu najveci rivali bili tek ispiljeni Rafa i Gonzo i ja s dzojstikom ovdje na igrici hahaaha

Ako

pre 8 godina

Cemo realno Borg je najbolji teniser svih vremena i ono sto je on igrao tih par godina je najbolje sto je tenis ikad video .On se povukao sa 25,26godina a da pritom nikad nije igrao u Australiji a rivali su mu bili Mekinro,Konors,Nastase Lendl i ostali .Sada trenutno je najbolji Novak zar vam to nije dovoljno ,nije bitno ni koja je sezona bolja dal ova il Federerova.Osim toga valjda Beker zna sta prica , o njemu govori kolik je covek zato sto zeli da trenira decka koji ga je uz njegovu pomoc po svim parametrima prestigao .

sp

pre 8 godina

Glasajte za najbolju sezonu
Have your say: Who had the greatest season in tennis history?

http://www.eurosport.co.uk/tennis/have-your-say-who-had-the-greatest-season-in-tennis-history_sto5000779/story.shtml#us-tw-po

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

statistika tako kaze, sta sad? rasprava besmislena. pred noletom su godine, pred rodzerom - penzija. to su cinjenice, ostalo je sve partizan - zvezda.

BG

pre 8 godina

Smešno Bekeru! Pogledaj ko je bio 2006 konkurent Fedexu, a ko ove godine Noletu! Šta tu ima da se priča, Nole je bio puno bolji u 2016 nego Fedex 2006,

Milan

pre 8 godina

"neki" panel teniskih eksperata seo pre par god i odlucio ko su najbolji svih vremena: https://en.wikipedia.org/wiki/100_Greatest_of_All_Time

ako bude potrebe, zasešće oni opet da revidiraju listu, verovatno je do Novaka kada će to biti

vendilator

pre 8 godina

Ako ovo nije "dogovoreno" u stručnom štabu Đokovića, mislim da je izjava Bekera ponižavajuća za Novaka. Videćemo po reakciji NĐ.

mikin

pre 8 godina

"Beker: Federerova 2006. bolja od Novakove 2015."
Moguce da jeste a mozda i nije. Odnos dobijenih i izgubljenih meceva svakako je jedan od pokazatelja kao i broj osvojenih turnira. Ali ono sto bi svakako trebalo uvesti je i "tezinski faktor" osvojenih turnira. Ako je Federer te 2006 godine osvojio SVA 4 grand slam turnira to je vec druga prica. Zatim broj mastersa 1000, pa 500 ... i na kraju zavrsni turnir osmorice najboljih. Valjda je znacajnije osvojiti 3 GS u godini nego 7 turnira kategorije 500 i 250? Drugim recima zanima me STA je tev 2006 godine osvojio Federer. A to niko ne navodi.

onomatopeja dileja

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

a ti ga pratis od 2011. a nisi "djokista"?

eho

pre 8 godina

Djokoviceva konkurencija 2015: matori Federer, matori prosecni Vavrinka, prosecni Marej, raspali Berdih, Nisikori, Cilic, potpuno povredama unisteni Nadal. Najgora konkurencija u istoriji tenisa.
Federerova konkurencija 2006: Nadal na vrhuncu forme, narocito na sljaci i travi, Rodik, Safin, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Hjuit, Juznji, Has, Djokovic, Marej...
Neuporedivo jaca konkurencija od ove danas.
Tada se nije moglo ni zamisliti da se matorac od 34 godine poigrava sa top 10 igracima i da igra 2 GS finala i jos finale Zavrsnog mastersa, a uz to da "najboljeg na svetu" pobedi 3 puta.

Zauvek Sused

pre 8 godina

U Borise...nisi ni svjestan da ces upravo pretrpit minimalno 200 komentara pljuvanja Nolebotova makar si u pravu i sama statistika to kaze.I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji.

Jumko

pre 8 godina

Ne samo da svetska teniska javnost ne misli o Djokovicu kao najboljem ikad, najboljoj sezoni, rekordima itd, nego i njegovi najblizi ne misle tako! Strasno! Ali zato nebeski strucnjaci ovde prosipaju pamet i po obicaju sve najbolje znaju! Ko jos treba da vam kaze koja je najbolja sezona ikada?

Jumko

pre 8 godina

Kako ne citate izmedju redova!? Pojma nemate! Koncentrisite se! Rekao je... Rodzer je najbolji u istoriji!!! Rodzerova 2006. je bolja od Djokoviceve 2015! Uspeli ste da vidite zackoljicu? Ako niste procitajte jos jednom! Tu je toliko toga receno izmedju redova a vi nista...

eho

pre 8 godina

@da kazem nesto
Djokovic 2015 pobedjivao u finalima matorog penzionera (5 puta), raspalog Nadala i Mareja koji igra jednu od gorih sezona u karijeri.

Maja

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6

Marrio

pre 8 godina

Hahaha, koga interesuje 2006 god. mi tada nismo znali da postoji sport koji se zove tenis. Borise izdajice, cu Federer GOAT, to si rekao jer mrzis srBski rod

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

lolo

pre 8 godina

Ovo je donekle istina. Federer ima 10 pobeda vise i poraz manje, i igrao je sa igracima koji su njegovo godiste, Djokovicu su protivnici 31 Wawrinka, 33 Ferer i 34 Federer, koji igra odlicno ali ne jednostavno ne moze fizicki da se nosi kao pre.

sinki

pre 8 godina

Na cemu je ovaj Beker...Kao prvo,on mora da zna da je Novakov trener i ovakve ispade ne smije da pravi.Po meni Novak ima najbolju sezonu u istoriji zato sto je osvojio 3 gren slema bio u finalu Rolan Garosa,osvojio 6 mastersa i zavrsni masters u Londonu,bukvalno je uzeo sve najvece i najjace turnire,zato je ova sezona najbolja u istoriji....Federer je 2006 osvojio 12 titula ali od velikih tunrina je uzeo 4 mastersa,2 gren slema ,tako da ne moze biti nikako bolja od Novakove sezone,to su cinjenice!Malo me je Beker razocarao ovom izjavom,navija li on za Federera ili Novaka.

Kragujevčanin

pre 8 godina

Šta napadate sada Bekera? Znate kada bih Djoković imao ovakvu sezonu bez Bekera? NIKAD.


A uostalom, Beker je samo surovo iskren.


RODŽER FEDERER-NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI TENISA!!!

AcA

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .

koja je njegova svrha ?

pre 8 godina

Da li je bio pijan kad je ovo izjavio ili ne, ne znam, ali po svim trofejima (a najviše masters titulama) koje je osvojio Novak 2015 je bolji od RF 2006.

Posle ove izjave a i zbog nekih ranijih Novak bi trebalo da ga otpusti. Čovek je oduvek navijač RF i kako on može da trenira Novaka, koji teži da bude najbolji svih vremena, kada je ovo izjavio ?

zika

pre 8 godina

Ja nekad imam utisak kao da beker i nije nesto zadovoljan sto je novakov trener. Kao da bi vise zeleo da je rodzerov, ne kazem ovo zbog ove izjave nego je nekako mnogo hladan, na ovom poslednjem mecu je samo sedeo ok ne mora da skace ali bar neki aplauz.

Dzigi

pre 8 godina

Sad mi se ogadio,kao da se ulizuje Rogeru i njegovim navijacima.Umesto da prica najbolje o Novaku on ovo prica?!Mada mozda je ovo neki pokusaj da motivise Noleta za iducu sezonu.

milovan

pre 8 godina

sram da te bude bekeru borise, zar se tako zabija noz u ledja najboljem teniseru ikada, i najvecem srbinu. jos jedan dokaz da se nemcima ne moze verovati.

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 8 godina

Beker je car.. ovaj Nemac je opasan takticki igrac.. pa zar ne vidite sta radi i sta pokusava.. ovim indirektno tera Novaka da narednih godina sve to obori. Tacno se zna ko sta radi i ko sta prica. Kapa dole.

Da kazem nesto

pre 8 godina

Federer 2006. u finalima pobedjivao, Monfils(Doha), Bagdatis (AO), Blejk (Indian Vels), Ljubicic (Majami), Berdih (Hale), Nadal (Wimbldon), Gaske (Toronto), Rodick (US Open), Henman (Tokio), Gonzalez (Madrid), Gonzalez (Bazel), Blejk (Šangaj) 4 poraza od Nadala, pogledajte njegove protivnike u finalima, i to da se meri sa ovom sezonim hahahahahahahhahah

Kanidja

pre 8 godina

Ocajna izjava, mnogo neoprezna, mene je recimo ovim bas razocarao. Po meni ova godina je najbolja u istoriji, ali i po 80% svih ljudi koji prate tenis sirom sveta, a on ako zeli da se dodvorava Federeru neka to radi sa njim preko poruka.

Jumko

pre 8 godina

Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha...

Fidelio

pre 8 godina

Uporno tvrdite da je Federerova generacija slaba. Medjusobni skor, Safin-Sampras 3:3, Hewitt-Sampras 5:4, Federer-Sampras 1:0. Sampras imao manje od 30 godina i bio u tom trenutku najbolji svih vremena.

zoka

pre 8 godina

Pametuje nepotrebno!!! Pametnije mu je da cuti. Svima je jasno da je sada konkurencija jača.
Federer je dobar bilo i u 2015, ali može razmišljati o penziji.

farmakomafijas

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo... Cisto sumnjam da je iz motivacionih razloga, sezona je tek zavrsena, sledi odmor i ne radi se motivacija sad. Ovakva izjava samo baca senku na Novakove fantasticne uspehe.
Beker ovim moze samo da baci Novaka u bedak. Mislim da ga se ne bi ticalo da je bilo ko drugi ovako nesto izjavio sem nekog iz njegovog tima. Ovo moze da ga kopka tokom odmora, a to je poslednje posle ovakve genijalne sezone sto mu treba. Velika trenerska greska Bekera, a cak je pod znakom pitanja da li je u pravu za to sto je rekao.
Iskreno ocekujem dogodine slabiju godinu od ove, ocekujem manje mastersa ali tri GS. Samo napred majstore pisi istoriju!

Sasa

pre 8 godina

Ja ovo ne bi rekao, jer prosto nije tacno, kada se analiziraju protivnici i ondasnja njihova forma, godine i medjusobni odnosi, izjava je deplasirana...svi najveci teniseri priznaju da je ovo doba najvece konkurencije na turu, a nemoguce je da to Boris ne zna...e sad je pitanje kakva je tacno namera ove izjave...

rejnald

pre 8 godina

Neverovatno sta rece ovaj covek,mozda je bio pijan, ranije se cesto opijao ili...stvarno ne znam koji je razlog ove gluposti!!!
Ajde i nekako da prihvatimo ovo da je Federer najbolji jer i dalje ima najvise GS,ali kaze da je njegova sezona iz 2006 bolja od ove je cista lazzz!!!

gigatrend

pre 8 godina

Ovo je neverovatna izjava. Kao da je i Bekeru lakše da Federer bude najbolji u svemu, makar činjenice govorile drugačije, nego "tamo neki Đoković". Nadam se da nije baš tako mislio, i da će nekako već demantovati sam sebe. Uostalom, evo zvanične GOAT liste https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=7&vpid=A1

Spartanac

pre 8 godina

Jel to Beker pokusava jos vise da stimulise Novaka da mu 2016. bude jos bolja od 2015.? Ne bi me cudilo da se i to obistini. Ocekujem 4 gren slema olimpijsko zlato i minimum 5 mastersa 1000 plus zavrsni turnir! Cao.

Srdjan 6s

pre 8 godina

Auuuuu koliko nerazumnih komentara! Pa da li je iko shvatio sarkazam u ovoj Borisovoj poruci? Od 91 komentatora, samo 1-2 su shvatili sta je Beker hteo da kaze. Strasno kakvi ste....sa kakvim ljudima vazduh delim.
Nije on ovim priznao da je 2006.bolja sezona, niti je hteo Novaka da motivise (kakav mozak moze da smisli da ce preko novina, twitera i td. da motivise prvog igraca sveta).

On je ovim hteo da zapusi usta svim nerealnim navijacima Federera, po principu, pametniji popusta, ali sa dozom ponosa. Ono kao, u redu je, Fed je bolji, a sad mars u rupe i pokazite postovanje prema najboljem (odnosi se na Novaka-da me ne shvatite pogresno, kao i Bekera).
Hvala.

stefan

pre 8 godina

Samo Srbin misli da je pobedio na Kosovu i da je pobedio NATO pakt i samo Srbin može da tumači Bekerovu izjavu pozitivno. Novak ima savršenu igru za svakoga, pa i za Federera i ne treba mu Beker kao trener stvarno, već kao amortizujući teg za evropske navijače koji bi sve više ličili na španske kada Srbin počne da im destruira miljenika na terenu. Vajda je pravi trener, a Boris je figura s funkcijom koju je ovaj ovom izjavom doveo u pitanje. On ovom izjavom hrabri Federera, pre svega ga mentalno podiže dajući mu signal iz Novakovog štaba, da mu fali vrlo malo da pobedi Novaka, a ne vrlo mnogo, što je rezultatski vidljivo. Znate li kada bi Edberg dao takvu izjavu Novaku...nikad. Ne zaboravite da je Novak u njihovim očima Balkanac, divljak i to se ničim i nikada ne može promeniti. Novak je toga sve više svestan i otuda ćirilica usred Londona...

buki

pre 8 godina

Covjek nije reko da je federerova 2005 bolja od novakove. Rekao je samo da mu je bolja 2005, ne znaci da je uporedio novaka. Bar ja tako shvatam

Marko

pre 8 godina

Meni deluje kao da je ovo namerno rekao, da bi navijaci Rodzera prestali da kukaju i smaraju. Jer ja koliko pratim tenis, Federer 2006 nije stigao do finala na svakom turniru na kom je igrao u toj godini, a nije osvojio ni vise mastersa u godini od Noleta. Tako da je ovo cista glupost.

anica

pre 8 godina

Beker je mnogo vezan za Noleta, mislim da je opasan oslonac.
Nema postovanja, cast izuzecima, ali ne zapinje Novaku uopste, ima on armiju svojih fanova, koji su ponosni na sve.
Statisticki i realno gledano Novakova sezona je najbolja u istoriji jer ima samo 1 atp 500 a 6 mastersa, na GOAT listi 41 bod, zasto je neophodno omalovazavati svaki Novakov uspeh i pravdati se nekome? To da je Federer najtrofejniji i dalje, to stoji.
Sto se mene tice neka misle da je Federer najbolji svih vremena, a Novak neka samo pobedjuje, nemam nista protiv, kako vreme odmice shvatam da ta recenica gubi na znacaju, ne bila u kozi gospodinu Federeru.

Boki

pre 8 godina

Mislim da se 2016 i 2006 nemogu porediti...koga je sve Nole tukao u finalima a koga Federer...ipak nesto drugo me muci...cak i da je istina Beker(glavni trener)nikako ovo nije smeo napisati,kakav bre pritisak i ostalo,ovo je losa izjava!

Daniel91

pre 8 godina

Kao Noletov trener mislim da ovakvu stvar ne bi trebao da komentarise.. a to da je Federer GOAT , videcemo, sacekajte da Nole dodje u njegove godine.. Nole je za mene G.O.A.T. kako god da bude.

Kovac

pre 8 godina

Lako je bilo njemu osvajati tada kad nije imao pravog protivnika, kako se Rafa Nadal nije pojavio 2004. podmukli Svajcarac sad ne bi imao ni 8 gs

Kipo

pre 8 godina

Bravo Borise, u fazonu prestanite da ostrašćujete večitim poređenjima a ako niste u stanju da poštujete Novakova dostignuća onda je problem u vama...

Dr.

pre 8 godina

Pa te 2006Federer je igrao protiv Nadala i sitnarije a Nole i Mareja,Berdiha i jos nekih sto "obećavaju"!Tu i tamo osvoje neki mali turnir! Ali je zato postavio RF i Nada gde treba!

777

pre 8 godina

Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6
(Maja, 23. novembar 2015 22:20)

Prvo nisi shvatila poentu ove izjave BB. Drugo, da li mislis da bi BB kao Novakov trener dao ovakvu izjavu na jednosmeran nacin kako je ti razumes?? I trece, pogledaj broj meceva koje je odigrao Rodzer, 97 i uporedi sa brojem meceva koje je odigrao Novak, 88! Novak je sve ovo ostvario sa 9 meceva manje u sezoni od Rodzera. Da li ti je sada jasno?

Danilo

pre 8 godina

Ili su se dogovorili, iz njima znanih razloga.
Ili za mesec dana Beker više nije trener Noletu.
Jer jednostavno Noletova 2015. - usavršena 2011.- jeste autentično čudo!
Fedex je u toj godini protiv klinca Nadala, drugog igrača sveta, imao 2:4!?
Kakva crna dominacija?!
A Nole protiv Marija,Fedexa,Vavrinke i Nadala ove godine ima 18:5, uz 2 nebitna poraza protiv Fedexa: grupa u Londonu i Dubai.

dosta lupetanja sa motivacijom

pre 8 godina

Alooo! Kad vas neko smara s nečim i ubeđuje u nebuloze, koliko puta ste mu (im) rekli: "Ma važi! Sve si u pravu!".
Jel vam pada na pamet da Beker radi isto: "Ok, bolja je 2006., ma Federer je najveći ikada. 'Ste zadovoljni?..."

Ivan

pre 8 godina

Pa Djokovicu je ovo druga uspesna godina,a na vidiku je i treca,cetvrta,peta....godina sa svim grand slemovima i mastersima,Novak Djokovic je najbolji teniser koji se ikada rodio niti ce bilo ko u narednih 1000000... uspeti da srusi njegove rekorde!!!!

Tako nekako

pre 8 godina

Meni ovo izgleda kao da je Beker smoren ubeđivanjima izvesnih ljudi naklonjenih Federeru da je 2006. "neprevaziđena", im svima rekao: Ajde dobro, važi! Eto vam, bolja je 2006.! Ostavite me sad na miru!
Vreme će pokazati da sam u pravu.

Napredni Bot

pre 8 godina

"Beker je u pravu.
Rodžer 2006
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 12
Match record: 92-5

Novak 2015
Grand slams won: Three (Australian Open, Wimbledon, US Open)
Total tournaments won: 11
Match record: 82-6"

Pogledajte cifre. Dva mastersa manje za Federera, jedna titula više, devet mečeva više. Očigledno da je tada Federer igrao i dobio par slabijih turnira i odatle ima vise titula. Ove Novakove su vrednije jer je samo jedna od 500 bodova. Novak je igrao samo jake turnire, zato je njegova 2015 bolja.

Vaše ime

pre 8 godina

Mora da je popio pa piše svašta.
Boris je iz tog perioda servis - volej igre, a Federer je poslednji mohikanac koji je tu igru morao da promeni kada su stasali Mari, Novak, Nadal, i ostali.
Zato svi ti bivši teniseri gotive Federera, jer je on veći deo karijere igrao servis - volej stil, kao i Mekinro, i Vilander, pa Agasi, Sampras, Beker; i tom igrom se i naosvajao titula.
Danas vam u 3 kolu dođe jedan Raonić, ili Kirijoš, Izner, koji serviraju 230km/h u proseku, morate da zamahnete rukom za ritern pre nego što oni zamahnu da serviraju.
Imamo Nišikorija, tehnički savršenog tenisera, mali, brz kao munja, sve vraća, kao Ferer, zidovi. A gde je Vavrenka, jak kao bik, pogađa linije kao da su po 2 metra široke; a gde je Mari, Nadal, Novak, savršeno komplenti igrači puni kondicije, snage, tehnike, pritom igraju glavom, pametno a brzo i agresivno, nemate snage da se počešete po glavi već je gotov set!
E zato je ovo najbolja sezona ikada. U ovoj konkurenciji uraditi sve ovo kao Novak je nemoguće. Pa jedan Delpotro, ili Berdih, bi u vreme Federera da nije njega isto tako sve osvajali i to bez ikakve muke.
Novak je neko ko je od tenisa napravio gladijatorsku borbu na život i smrt. Federeru je krivo jer je u godinama i neće moći još dugo da mu parira, samim tim i njegov oreol najboljeg je ugrožen.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Naravno da je 92-5 bolje nego 82-6, ali je 3GS + 6M + ZM (zavrsni masters) bolje od 3GS + 4M + ZM. Ako neko to osporava, automatski osporava bilo kakvu vrednost cinjenice da je 17GS bolje od (manje od 17)GS. Sledece godine neko od najboljih moze da odigra samo 10-ak ATP250 turnira, nabije rezultat 50-0, i proglasi sebe za najboljeg ikada.

glas razuma

pre 8 godina

Prema brojkama podatak je tacan, ali kada pogledate protivnike Rodzetove u to vreme valjane, samo Rafa, onda vam je jasno zasto su takvi.
Novak ima skor od 30 pobeda protiv prvih 10 igraca sveta. Nisakim od prvih 10 nema negativan skor, a Rodzer je i tada gubio i imao negativan skor sa Nadalom. Ciji su onda rezultati bolji?
Pada mi u oci jedna " sitnica " da su Vajda i drugi apladirali Novaku za osvojene poene nad Rodzerom, a da je Beker stajao i gledao samo. Na Rodzerove poene je aplaudirao???
Nemoze protiv genetike ona je unutra. Sta mislite o tome?

GRK iz Sjenice

pre 8 godina

Prosto Vas molim
Naglasavajte n a j b o l j a sezona u istoriji tenisa
Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena
GOATometer Total
Coefficient
Points
1 Novak Djokovic 2015 41
2 Roger Federer 2006 40
3 Rod Laver 1969 39
4 Roger Federer 2007 (2) 35
5 John McEnroe 1984 35
6 Roger Federer 2004 (3) 34
7 Novak Djokovic 2011 (2) 33
8 Roger Federer 2005 (4) 33
9 Jimmy Connors 1974 32
10 Bjorn Borg 1980 32
11 Ivan Lendl 1987 32
12 Bjorn Borg 1979 (2) 32
13 Ivan Lendl 1986 (2) 31
14 Pete Sampras 1994 30
15 Novak Djokovic 2012 (3) 30
16 Ilie Nastase 1973 30
17 Jimmy Connors 1976 (2) 30

Boce

pre 8 godina

Federerovi navijaci ili mrzitelji Novaka jos bolje da se izrazim, da vam kazem jednu stvar, i da je ovo tacno i da nije, Novak ce po zavrsetku karijere biti NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI, imace vise GS, ta cinjenica vas IZJEDA JAKO.

Vidal

pre 8 godina

Ljudi pa i pticama na grani je jasno da je Federer godiste Noleta i Rafe ne bi osvojio ni pola turnira nego sto ih ima, izem ti tenis u to vreme, kad je najveci protivnik Federeru bio Rodik i Henman, sramota!!!

zmt

pre 8 godina

Ljudi, Srrrbiii, sta nam jeee??? Beker nece da hvali svog pulena, vec ga motivise, a protivnike postuje i malo lozi... Sto se mi ljutimo??? Federer i jeste najbolji u istoriji, ali za sad! Nole tek ide ka tome, vreme ce pokazati moze li prestici Rogera???

Spale

pre 8 godina

kako ga je kulturno spustio.. blake i gonsales konkurencija, nadal jedva punoletan.
To je nivo kao da je danas Noletu konkurencija simon, raonic i thiem...
Becker u shali pa uvali..

скоба

pre 8 godina

По чему? Исти успех на слемовима, а Новак освојио више Мастерса, једино што се није бавио турнирима 250 серије као Федерер у Токију, Халеу и сл.

dejan

pre 8 godina

Naravno da je Novakova sezona najbolja u istoriji. Zna to i Beker, ali pokusava da malo skine pritisak sa Noleta i da mu ne dozvoli da bude opijen uspesima. Valjda je Nole naucio lekciju iz 2011 i 2012 i sad nece dozvoliti takav pad.

ajde

pre 8 godina

Ili im se pravda, ili ih lozi. :)
Mislim da nema potrebe za tim.
Ne mora ni nerealno da hvali svog pulena, ali nista ne bi bilo nerealno ako bi rekao da je ovo najbolja sezona ikada.
To je i matematicki dokazano, prostim sabiranjem, u principu sve slicno, 3 GS titule + 1 finale + Zavrsni, ali 6 Mastersa je bolje od 4 Mastersa.

Da ne pricamo o tome ko je koje rivale imao...

Sto se nas tice, neka uvek budu ovako "lose" sezone, sa 3 GS-a i brdo Mastersa. Ne sumnjam UOPSTE u Noleta. A ostali neka kupe mrvice.

bb

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.

fedex

pre 8 godina

Mislim da je za nijansu bolja ova Djokoviceva,jer je osvojio najvise mastersa u jednoj sezoni,zavrsni i plus 3 Gs,i zato sto je uvijek dobijao u finalima nekoga od federera il mareja..doduse s druge strane federer je imao 2006 nadala,koji je najbolji tenis tad i igrao,a djokovic ove godine ima samo federera,koji ne moze vise da izdrzi ritam pogotovo na Gs..

MD

pre 8 godina

Fernando Gonzales i Džejms Blejk??!!!
Rodžer Federer, Rafa Nadal, Endi Mari!
Jel realno da bilo ko sme da poredi ova imena i ujedno konkurenciju 2006. - 2015.?!

robin hud

pre 8 godina

Ima nešto što se zove teniska politika.
Na eurosport tenisu ima opširan članak o najboljim teniskim godinama svih igrača i igračica.
Novakova godina je u samom vrhu po svim relevantnim mišljenjima.
Matematički gledano, po nekim listama jeste, po nekima nije.
I ovo do sada je sasvim dovoljno da Novaka kandiduje da u narednih nekoliko godina uđe u igru za najboljeg do sada.
Najbolji svih vremena je rogobatna budalaština i to ne može postojati.
Mnogo je bitno ne uljuljkati Novaka sada, jer ne postoji čovek kome se to ne može desiti. Pamet u glavu. Tenis je mnogo velika stvar, da bi se nekima gurao prst u oko. Nemac ima ogromna leđa i valjda je svima jasno da njegova uloga nije da Novaka podučava u udarcima, već da mu pomogne da zauzme svoje mesto u istoriji tenisa. Pozdrav.

Zig na chelu.

pre 8 godina

Sve jedno je 2006. ili 2015. Tog najboljeg ikada Novak je spustio u klasu nize, sa ostalim teniserima tzv. "uprosecio". Osim toga, najbolji ikada piski od srece sto posle finala sa Srbinom ne mora jos da se penzionise. Novace samo GSlamove i turneju po Kini, ne treba da se umaras za ostalo. Razmisli o NiKe kao sponzoru sigurno ces preteci dedu. Samo nemoj da ti stave zig na chelo.

kad ti komsija zavuce

pre 8 godina

"I spomenimo da je i ona slabija Federerova konkurencija,bila jaca od ove,pogotovo radi Nadala na zemlji."
(Zauvek Sused, 23. novembar 2015 22:15)

Treba li da ti pisem koga je Federer pobedjivao u finalima 2006
a koga je Novak pobedjivao 2015 ?

Federeru kapa dole, statisticki jos uvek je najbolji ... ali 2016 to moze sve da preokrene u Novakovu korist

charlotte sometimes

pre 8 godina

Ovo je ili skidanje pritiska, ili blago bockanje Federera jer ga je tagovao u postu. Drugacije ne zelim da mislim. Ili mu je hakovao neko profil. :) U svakom slucaju ne mislim da mu je bilo nuzno da pise bilo sta na tu temu. Za mene je ova sezona bolja, zbog vrednijih titula i finala svih masters turnira i svih slemova, osim Madrida koji je preskocio. 6 mastersa uz 3 gs je mnogo jaka stvar. WTF. 31 pobeda nad top 10 teniserima. Ali svako ima pravo na svoje misljenje. Volela bih da je potkrepio argumentima. Ovako je podlozno kontraverzama.

cirkus

pre 8 godina

realno, marej, vavrinka, federer, onda conga, berdih, nisikori, ferer, pa i neugodni karlovic, raonic... skroz ali skroz realno konkurencija 2006te i ove godine ne mogu da se porede. pratim tenis od svojih 34 godine, dobrih 20 i nesto. federer je genije, umetnik na terenu, ali u godinama njegove dominacije konkurencija je bila labava... secam se gomile meceva do finala, pa i u samim finalima, smesno... lagano i leprsavo dobijao meceve. sad je teze, cinjenica

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

realno

pre 8 godina

Realno Novakova je bolja! Meni je glavni razlog to što 2006. Federer nema ni JEDNU titulu na šljaci, a 2015. Novak ima 2 mastersa na šljaci. To pravi razliku. Novak je svuda dominirao, a Federer nije.

gorango

pre 8 godina

Cista ironija. Pre neki dan je izjavio da koliko god mota film unzad ne seca seda je neko bio toliko dominantan kao novak. Sa tim je sve rekao. Jednostavno coveku dojadila polemika pa je Federerovim fanovima porucio nesto u stilu "ajde nek vam bude...", idemo dalje, a za istoriju cemo se skontati kad Novak zavrsi karijeru. Beker Je car.

Nenad

pre 8 godina

Zasto je ovo uopste vazno?
Kao da niko nema pametnija posla, nego se zamlacujemo ispraznim pricama.
Sto bi nas narod rekao - dokon pop i jarice krsti! ;-)

veliki strumf

pre 8 godina

Samo da dodam ovim komentarima da je te 2006. Nadal bio klinac od 20 godina, a Nole na samom pocetku karijere. Konkurencije nije ni bilo. Nole je sve postigao pobedivsi: u 2 finala GS Federera i na AO Mareja. U finalima mastersa pobedjivao je takodje Federera i Mareja, a samo u po jednom Berdiha i Congu! Dakle, dobijao je 2. i 3. igraca, koji su u top 10 GOAT! Federer se pak igrao sa Bagdatisom, Blejkom, Gonzalesom i ekipom koji nikad nista nisu osvojili vredno. Zbog toga, a i zbog velicine osvojenih titula (3 GS + 6 mastersa + Masters Kup) i ubedljivo najveceg broja poena u istoriji - OVO JE BEZ SUMNJE NAJBOLJA SEZONA IKAD!

Ђура

pre 8 godina

Молим све да пре било каквих коментара, погледају листу са овог сајта:
https://www.thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. Јасно је све као дан: Новакова 2015. је најбоља година свих времена, а Федерерова 2006. је тек трећа! На другом месту је Панчо Гонзалес и његова 1956.година. За оне који не знају ко је био дотични, само ћу цитирати, мислим, Рода Лејвера који је рекао: Ако би неко играо у име планете Земље за опстанак човечанства, то би био баш он. Човек је само имао малер да је своје највеће резултате постигао далеко пре опен ере, интернета и моћних спонзора. Такође, тенис је тих година био, малтене искључиво, спорт богатих англосаксонаца диљем света (УСА, ГБ, Јужна Африка, АУС и НЗ) и понеког Шпанца и Француза, те се из те перспективе види какав је резултат постигао Новак ове године! Чак је и Лејверова гренслем година (1969.) тек четврта! Уживајмо наредних неколико година и будимо поносни што смо Новакови савременици. Ко год буде био у прилици да га гледа уживо, не сме то да пропусти, јер ће имати шта да прича својим потомцима...

Miroslav

pre 8 godina

Boris Beker, kao Noletov trener i za 2016 god. ima za cilj iskljucivo motivaciju svog pulena, a o poredjenju 2006 i 2015 god, nema ni govora, narocito kada se uzmu u obzir Rodzerovi protivnici tada i Noletovi protivnici sada.

optimus prime

pre 8 godina

Ne treba obraćati pažnju na izjave sa društvenih mreža. Beker mnogo vremena provodi na tim društvenim mrežama, nekad je bolje prećutati i ne komentarisati mnogo. Kažu da ponekad ćutanje je zlato. Uglavnom je Beker dobro rekao, Federerovi navijači su pomalo ostrašćeni i teško prihvataju da njihov ljubimac više nije najbolji, pa im je poručio da poštuju uspehe protivnika. Beker pripada tom zapadnom svetu i nije loše kad im ukaže ko je najbolji teniser sveta. Naravno da je Novakova 2015 bolja od Federerove 2006, jer konkurencija je mnogo jača. E sad, ko je GOAT ili najbolji teniser ikada je stvar o kome se može raspravljati...

Dusan

pre 8 godina

Evo recepta kako caskom postati najomrazenija licnost u Srbiji, bez obzira da li si strucan ili nisi, sta kaze statistika, razum itd itd.

Ovde uvek ima neko ko zna bolje, sve ekspert do eksperta, svi zajedno nisu udarili teniskih lotpi koliko Novak, Roger I Boris zajedno imaju trofeja!

Dica

pre 8 godina

Ne mogu da ocenim cija je sezona uspesnija ali mogu da tvrdim od kad pratim tenis od US Opena 2007 bolja i uspesnija sezona jednog igraca od 2008 pa do sada nije vidjena.

Majstor

pre 8 godina

Novakova naravno, a razlog je prost. Djokovic igra bas protiv tog Federera i Nadala, a Federer je igrao protiv koga ? Blejk ? Gonzales ? Salite se

ADVOKAT

pre 8 godina

Pre svih Novak, a i njegov tim uključujući i Bekera, imaju samo jedan cilj. Da Nole bude najbolji ikada. Sazreo je, nije više dete, emotivno i fizički perfektan. Uporedite slike od pre par godina i videćete. Rodja zna ko samo može da ga ugrozi, igraće dok ga ne iznesu sa terena, nebi li ga nekako omeo u tome!

anica

pre 8 godina

(sinki, 23. novembar 2015 22:20)
Beker zna sta radi, ne brini. Ovaj potez mu je nesto najbolje sto sam procitala:) Nemac zna sta radi.
Opusti se drugar, svako ko zeli da vidi istinu moze..lako dostupno sve.

Djordje

pre 8 godina

Drago mi je da je dosta ljudi shvatilo da je Beker ovo rekao da se Novak ne bi opustio jako pametna izjava, Molim Sasu Ozma ili ko vec uredjuje rubriku tenis da mapisu po pet najboljih meceva iz zadnjih pet godina a da naglase i najbolje meceve godine u kojima je uglavnon novak bio ucesnik, taj momak sto kako mnogi tvrde samo prebacuje lopticu a ne igra lep tenis, samo bi da napomenem Rg 2013 novak nadal mislim da je bio mec godine, djokovic-nafal ao 2012 takodje, pa nekoliko duela sa wawrinkom, wimbldon 2014 sa federerom, takodje mec godine, sve te najbolje meceve mozda neki od njih najbolji u istoriji tenisa ucesnik taj novak koji "samo" prebacuje lopticu, o 2011 i 2015 zna se dominacija

Zoran

pre 8 godina

mislim , bolji je Đoković . Zanimljivost je , naravno , da se od vesti prenesenih od juče u vezi sa tom temom jedini direktno i nedvosmisleno izjasnio novakov trener . Vrlo logično .

Bosanac

pre 8 godina

I još jedna stvar...Može Đoković u narednim godinama uzet sve živo ali ga u svijetu nikad neće gotivit kao što gotive Federera...Znate zašto?Zato što je brate Srbin...Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa...

nikol dz femija

pre 8 godina

MA DOBRO TO JE SVE ODLIČNA TAKTIKA - valja sačuvati ledja čitava i glavu na ramenima.

MA SUPER, NEKA MU JE TA 2006. A I TA KONKURENCIJA - Mis`im Blejk hahaha pa Gonzales hahahahaaha......A Nadal - pa neko mora biti i jak, zar ne ?

Slavko-RS

pre 8 godina

Da li je moguce da vecina ne shvata sta je Beker hteo sa ovim da postigne, ukljucite malo mozak.Namjerno to kaze da Noletu da motivaciju da bude jos bolji, da skida rekorde i dalje.Njemac je dobar psiholog a i takticar.

Bum

pre 8 godina

BB provocira Noleta i tera ga da nastavi ovako da igra. Federerovi protivnici u 2006 su bili smesni. Fed od Nadala gubi sa toliko ogromnom razlikom da je blam i pomisliti da je Fed najbolji.

lala

pre 8 godina

Beker ovom izjavom samo još više motiviše Noleta.
Kada sam bio u Nemačkoj 2006 godine posle finala svetskog prvenstva u fudbalu nemački komenetatori su rekli za organizaciju da je bila dobra, ali da je mogla biti i bolja. Svi znamo da je to ubedljivo najbolje organizovano svetsko prvenstvo do sada.
To su Nemci i zato napreduju!
Bravo Borise!
Napred Nole!

Djenka

pre 8 godina

Jeste li procitali sta je covek napisao? On govori o tome da je Federerova 2006 bila bolja od Federerove 2015. Kakvo je ovo trovanje da covek spusta Noleta?? Alo novinari, malo ogovornosti za ono sto pisete, pa ovo je svetsko paljenje vatre, a sa istinom veze nema.

Vera

pre 8 godina

Ja sam takodjer sigurna da je Bekeru samo cilj da Novaka motivira da u 2016.god bude još bolji,da osvoji ono što još nije i da dokaže cijelom svijetu da Novaka može prestići samo Novak i nitko drugi.Mudar je Beker,ali nismo ni mi od jučer....

Don Markoni

pre 8 godina

Prema mom misljenju, Novakova godina je bolja i uspesnija, zbog jace konkurencije u samom vrhu, ali i imena rivala, koje je pobedjivao na putu do zavrsnice

macacica

pre 8 godina

Ja nisam napisala komentar u kome kazem da je Beker luzer,uostalom ja ne pisem tako .Opet junko i kompanija prisvajaju tudje nadimke,svaka cast momci i devojke,daleko cete dogurati....Molim vas objavite ovaj odgovor...

dominus

pre 8 godina

Pa Bog vas u sumu okrenuo,kako nista ne kapirate.Najbolja moguca stvar za Novaka,to sto je angazovao Bekera.Sve ovo je u Novakovu korist.Razmislite malo,a ne odmah je li ovaj pijan.Sada sam ubedjen da ce 2016.godina biti istorijska,a ne ova.

gandra_swe

pre 8 godina

Svaka cast Bekeru. Zna on kako da motivise Noleta za sledecu sezonu. Pratim noleta od pocetka a isto pratim i Bekerove izjave dok je radio za BBC i uvek je jedino Beker branio Noleta i navijao za njega tako da je prica o tome da je los trener skroz nepromisljena. Barem po meni.

Aca Znalac

pre 8 godina

Beker vidi iskompleksiranog tipa od 35 godina i govori onako kako treba. Bekeru ti si car, bog i patrijarh. Samo nastavi i budi to što jesi.

boki

pre 8 godina

Elem, svaka čast RF no osim broja pobeda i titula treba porediti i konkurenciju, sadašnju i ondašnju, a 2006. je ipak Bila duplo slabija!

Surova istina

pre 8 godina

"Hahaha koliko Djokovicevci ne mogu da veruju sta se ovo desava, da @charlotta pise da je neko hakovao Borisov profil. Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan! Hahaha..."

(Jumko, 23. novembar 2015 22:48)

Podvlačim:
"Pa ljudi, da nema ovih komentara ja bih bio depresivan!"

To objašnjava zašto na svakom prilogu o Đokoviću ima po nekoliko Jumkovih komentara. Dete leči depresiju.

VUK

pre 8 godina

koliko je zaluđen ovaj Jumko.. zna da objavljujete komentare do 24h.. i uvek oko 23,50 šalje komentar da stoji kao poslednji celu noć i da iritira druge.. sumnjao sam na bolest..a on dečko sam napisa da pati od akutne depresije.. to je teška bolest.. i molim sve da mu odgovaraju što više u cilju što uspešnije terapije.. drž se Jumko!

Vuk

pre 8 godina

Odlican podsticaj za Novaka i njegovu igru u narednih nekoliko sezona. To se zove teznja za savrsenstvom, a Beker je ovom izjavom jos jednom stavio do znanja da brine o Novakovoj buducnosti. To je pravi trener. On i Novak su isti. Ima Novak za sta jos da igra. Granica izmedju pametnog i ludog je tanka a Novak je i jedno i drugo!

johnnyz

pre 8 godina

zna se zasto je ovo uradio Beker.
Nema sumnje da je ova Novakova sezona bolja od Federerove 2006.
Vise osvojenih masters turnira.
Vise pobedjenih top 10 tenisera.
Ono sto je mozda i najvaznije, osvajanje turnira na svim podlogama. Rodzer tada nije osvojio ni jedan na sljaci.
14. uzastopnih finala...

Mirko

pre 8 godina

A Beker ovde radi psihološku pripremu za svog pulena, da ga ne opusti i da mu nametne još veći trud, a ne da ga opusti i da se ovaj raspilavi i us... sledeće sezone.
Ko misli drugačije, očigledno ne poznaje psihologiju, a Beker je tu jak jer je jak bio i kad je igrao i osvajao GS-e i bio najbolji, a i sad, kad je uspeo i Novakovu igru da unapredi.

MD

pre 8 godina

2006. je RF čak 4 puta izgubio od Nadala i nije uzeo nijedan trofej na šljaci, masters 1000 na šljaci da ne pominjem.
Novak ove godine i MC i Rim.
Pametnom dosta.

Bekhend kao lopatom udara

pre 8 godina

Primetio sam da mnogi ne znaju ni godine da računaju pa pišu da je Federer u 34. godini. Ima 34 a u 35. je i to već četiri meseca. U svojoj najboljoj teniskoj godini šest godina mlađi Novak je od Federera izgubio tri puta. U 35. godini Novak tenis nećeni igrati, a ne da tri puta pobedi trenutno igrača broj jedan. Glupost da Federer nije imao jaku konkurenciju ponavlja se, to pišu ovi dosadni klinci, mada je jedino tačno da je ove godine Novak imao samo "ostarelog" Federera kao konkurenciju, ostali katastrofe. Ko su ti u prvih 10? Conga, Nišikori, Ferer, Vavrinko, Berdih, Murau...

Otac Namimije

pre 8 godina

Ko je najbolji teniser svih vrmena je besmisleno pitanje. Mozemo pricati ko je najuspesniji, a i za to je potreban jasan kriterijum. Opste prihvaceno misljenje je da je to broj osvojenih slemova. Takodje je znacajno koliko je neko nedelja bio prvi. Trenutno je Rodja neprikosnoven u oba parametra, isto kao sto je jasno da je Djokovic trenutno jednostavno bolji teniser (ovogodisnji skor govori sve).

Argument da je Federerova konkurencija bila slabija ne pije vodu i to je prosto dokazati. Bez jake konkurencije, bez Nadala i Federera ni Djokovicev nivo ne bi bio ni blizu ovome. Pitanje je koliko bi i da li bi bio bolji od konkurencije (ma kako ona slabo delovala). Mozda kontradiktorno zvuci, ali u slabijoj konkurencije je teze postizati uspehe na duze staze. Ni Rodja ne bi bio bez Nadala to sto je, a pogotovo sad bez Djokovica.

bomber

pre 8 godina

uopšte nije bitno ko je šta rekao il tvitovao, to je subjektivno mišljenje, a u bekerovom slučaju je z........e, jedino što je validno je ovo:

Points
1 Novak Djokovic 2015. 41
2 Roger Federer 2006. 40...

this is the end

pre 8 godina

Ajmo ljuda da se ne palimo na ovu provokaciju upućenu zna se kome. Beker je stari lisac, izvanredan igrač, legenda, zaslužan za Novakovu mentalnu snagu kojom Novak prolazi sve prepreke kada to izgleda skoro nemoguće.

Nikad niko nije dominirao ovako u svetu tenisa,a zasluga je isključivo Bekerova. BB znao je šta Novaku treba da se opet izdigne posle nekoliko izgubljenih GS finala.
Po meni, ova 'provokacija' je smišljena da bi se smanjio pritisak i anti-Novak propaganda koja je sve prisutnija, jer NĐ osvaja sve što se da osvojiti, neumitno se približavajući najboljem u istoriji,Federeru, za sada, kojeg će za dve do tri godine preteći i po titulama,što je vrlo izgledno.
Mogućnost da bude najveći u istoriji ukazala se, a ostvariti takav uspeh je neverovatna stvar i vrlo upitna, o bilo kome da se radi.
Stoga treba pametno i stalno 'podgrevati' Novakovu želju i motivisati ga sa -ala Beker- izjavama po kojima je kao teniser dok je igrao bio poznat.
Bez motiva nema nikakvog uspeha ni napretka u bilo čemu,a ja sam ovu Bekerovu izjavu razimeo kao dodatni potstrek i veliku motivaciju za NĐ.

Osim toga, mislim da se Beker malo sprda sa sezonom 2006 RF, pa navodi konkurenciju 2006. poput Blejka i Gonzalesa.
Ko je malo mućnuo glavom shavtio je da je ovo u stvari dokaz ko je u najbolji,ko ima najbolju sezonu u istoriji tenisa.
Naravno da je to je Djoković. Svi vide koga Novak u finalima tuče, a koga je tukao Federer.

GOAT lista je dokaz.

Дени

pre 8 godina

Сјајан твит.
Борис није рекао у поређењу са Нолетовом 2015. Федерерова 2006 је била боља него његова 2015 . А народ бек' тумачи . Браво Борисе .

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovo nije izjava za one koji se pale, kao sot je vecina na ovom forumu.
Svako ko se i9kada bavio profesionalnim sportom a posebno tenisomo jasno zna koja je godina bolja.
Ovim samo pecka Edberga i Federera, na fin i kulturan nacin.
To se u Srbiji zove bucka, i sluzi za hvatanje somova.

petroviccc

pre 8 godina

Srbin sam ! navijac Novaka naravno.. ali sram bilo ove admine koji pisu ove gluposti da su 2006 Federeru glavni konkurenti bili Nadal, Gonzalez i Blejk SRAMOTA ! Top10 tada su bili 1. Federer 2. Nadal 3. Roddick 4. Hewitt 5. Davydenko ( covek koji je imao najbolji bekend u istoriji ) 6. Nalbandian 7. Agassi 8. Guillermo Coria 9. Ljubicic 10. Gaudio 11. Gonzalez... a tu su bili jos Safin, Ferrer, Gaske, Huan karlos ferero, Puerta, Robredo, berdih itd..

Mufljuz

pre 8 godina

Kako god shvatili Bekerov komentar, cinjenica je da Federerova 2006 godina NIJE ni prineti Djokovicevoj 2015! Jedini parametar po kome je Federeova 2006 bolja od Djokoviceve 2015 je odnos dobijenih i izgubljenih meceva. Evo i cinjenica:
FEDERER 2006: bio finalista sva cetiri GS (kao i Djokovic 2015). Osvojio 3 (Vimbldon pobedio Nadala, AO pobedio Bagdatisa, USO pobedio Rodika) a izgubio RG od Nadala (Djokovic od Vavrinke).
Federer je te 2006 godine bio finalista na 6 mastersa 1000 (Djokovic na 8), a osvojio je 4 (a Djokovic rekordnih 6) i to sva 4 na tvrdoj podlozi dok je dva na sljaci izgubio (Djokovic pri tom osvojio MonteKarlo na sljaci).
Dalje, Federer je te godine osvoji i 1 turnir od 500 - Tokio (Djokovic Peking) i jos 3 turnira tipa 250 (Doha, Hale i Bazel), Djokovic NI JEDAN tog nivoa a razlika u broju turnira je 1 u korist Federera. Te godine je Federer osvojio i zavrsni masters turnir u Sangaju (ove godine Djokovic u Londonu).
I ... kada sve uzmemo u obzir Djokoviceva 2015 je bolja od Federerove 2006!

Stara kuka

pre 8 godina

@Jumko

Cerski i kolubarski junaci se prevrcu u grobu kad sa neba vide koga su ostavili i za koga su se borili. Da botovima odgovorim posto ce sad verovatno da pitaju kakve veze imaju dve cuvene bitke sa tenisom...e pa poenta je da volis i navijas za SVOJE tj NASE!Djokovica volimo zato sto je NAS, SHVATI. ENDE!

teča rasa

pre 8 godina

...Evo G O A T liste najuspesnijih sezona svih vremena 
GOATometer Total 
Coefficient
Points 
1 Novak Djokovic 2015. 41 
2 Roger Federer 2006. 40...

Ако овај податак није меродаван, онда ни остали резултати, као број освојених ГС титула, број недеља на првом месту на АТП листи... неби значили ништа. О чему причамо кад је све јасно, чак и заслепљени мрзитељи Новака знају који је број већи! Пустите ви Бекера шмекера...

Srdjan

pre 8 godina

Slazem se sa Bekerom, doduse Roger je odigrao vise meceva i nisu bila sva finala jer je igrao i vise turnira, osvojio je vise titula al je Novak osvojio vise masters turnira. I Novakova konkurencija je trenutno jaca. Svejedno, kako god, njih dvojica samo dokazuju da su podjednako dobro i prema mom misljenju Novak i Roger su, bez dileme, najbolji teniseri u istoriji, bez da omalovazavam Nadala, Samprasa i ostale.

Asparagus

pre 8 godina

Beker Šmeker maše Novaku crvenom maramom, ne bi li nastavio da se puši. Ipak, ne može se porediti nivo igre Federerovih tadasnjih protivnika i Novakov pakleni visegodisnji test protiv Nadala i Federera! Bekeru, imas mig od mene;) Novak rules!

Alex

pre 8 godina

Ovime je Beker stavio dodatni pritisak na Federera koji je ionako poprilično u autu. Dupla servis greška za kraj sezone? Ne liči na Feda...

Wong

pre 8 godina

Ljudi, pa on je Novakov trener, sve njihove izjave su sinhronizovane! Pa što se ložite, naravno da je bolja ova Novakova sezona od pomenute Rodžerove. Ako oduzmemo zajedničke učinke u njihovim sezonama (3 slema, 4 mastersa, Masters Kup i jedan ATP-500), Novaku ostaju 2 mastersa, a Rodžeru tri turnira od 250. Računica je jasna.

Morate shvatiti da je Novaku upravo sad potrebna kritika, kako ne bi opet ponovio onaj katastrofalni pad forme u olimpijskoj 2012. godini. Početkom te godine, Nole se je opustio, i onaj AO je osvojio isključivo zato što je ostvario psihološku nadmoć nad Rafom prošle godine i što je shvatio da će morati krvnički da se izbori ako misli da odbrani trofej.
2012. godina bi bila fantastična sezona za onog alergičnog bolešljivog Novaka od prije 2011. godine, kao i za šampiona pred penziju (recimo Rodžer sad)ali za ovog i ovakvog Novaka je katastrofa i težak poraz nakon legendarne 2011.

E upravo je cilj da se ne ponovi takav pad i da se Novak ne opusti. Hvala Bogu, mislim da je Nole izvukao pouku iz tog nemilog pada kvaliteta igre u 2012. godini. Jer kad jednom padneš u formi, dugo je potrebno da se vratiš. Da se Nole te godine nije opustio i osilio mislima da će svi da padnu pred njim, ne bismo ove godine slavili jubilarni deseti slem, nego izjednačenje sa Samprasom po broju slemova, a možda i 15-i slem.

E upravo je to Bekerov cilj, da ga isprovocira i natjera da bude još nemilosrdniji na terenu.

Zeljko

pre 8 godina

Federer je tada imao 27 godina i igrao tenis koji vise niko nece ponoviti...zamisli Federera u tim godinama da igra sa Novakom sada..zamisli Novaka kako ce igrati i da li ce igrati u 34.godini .
(AcA, 23. novembar 2015 23:11)

Sta ima da zamisljam da igraju sada - igrali su TADA...2008-a Australia, Novak imao nepunu 21-u - Federer 27 i 'igrao tenis koji niko nece ponoviti' - i covek demoliran 3-0...

vani

pre 8 godina

Nole nikad neće biti popularan u svetu sve dok igra Federer. Upravo to je cilj dalje igre Federera i sponzora. I bas zbog popularnosti je Federer najveći a Nole nije

Bojan

pre 8 godina

Nije ovo tacno...
Federer i Djokovic imaju po tri Grand Slam titule, tu su znaci isti, imaju obojica zavrsni turnir i tu su isti, ali...Federer tri masters titule a Djokovic sest...kraj price cija je sezona bolja...takodje, Federer ima 12 titula te godine a Djokovic 11 ove , ali...Federer od tih 12 titula ima cetiri iz serije 250 i pritom je ispadao sa nekih mastersa pre finala... Prosto to nije tacna tvrdnja...Beker je samo na ovaj nacin porucio Federeru i ekipi da se malo opuste inace ce Federer da prokljuca i pukne....

zikica stankovic

pre 8 godina

federer i nadal su svakako bolji teniseri od gonzalesa i blejka, tako da uporedjivati federerove protivnike iz 2006 i novakove iz 2015 je malo bezveze!
king has come!! down on your knees!!!!

VUK

pre 8 godina

razumem sve.. da je neko rođeni baksuz, kontraš, da mrzi kad pripadnik njegovog naroda ostvari uspeh...komplekse.. isfrustriranost.. ali da neko ko je za ozbiljno shvatio pobedu Federera nad Novakom u grupnoj fazi takmičenja u Londonu i o tome pisao hvalospe i ode radosti.. koristio taj trenutak da ovde cinično ili "stručno " izvređa i Novaka i nas koji navijamo za njega... a sada ima obraza, poštenja i smelosti da i dalje ovde piše!?!?! to ne razumem! Kakvi su to ljudi? KRPE.. služe za isto kao i ovaj za koga navijaju.. da se obriše patos sa njima.

BG

pre 8 godina

Smešno Bekeru! Pogledaj ko je bio 2006 konkurent Fedexu, a ko ove godine Noletu! Šta tu ima da se priča, Nole je bio puno bolji u 2016 nego Fedex 2006,

jasmin

pre 8 godina

Ma to uobste sad I nije vazno najvaznije je to da je Nole pokupio milione na racunu...Cak I da vise neigra tenis on je bogat covjek a sad ako bas voli dalje da se muci nek I naredne godine osvoji jos toliko..mi obicni smrtnici necemo zaraditi za citav zivot onoliko koliko on zaradi za jedan turnir

VUK

pre 8 godina

upravo se spremam da plasiram proizvod koji će mi doneti bogatstvo i omogućiti da idem po svetu i pratim Novakove pobede.. WC papir u boji.. s jedne strane lik švajcarca a na drugoj Piše Jumko! Unerediću se od para!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ko su mu bili glavni rivali? Blejk i Gonzales. Koliko je godina imao Rafa 2006? 19, 20. Djokovic je ove godine pobedio 31 put igrace iz top 10, medju kojima 5 puta Rogera u finalima, osvajaca 17 GS, 3 puta Nadala osvajaca 14 GS, ne znam ni sam koliko puta Mareja osvajaca 2 GS i olimpiskog sampiona, Vavrinku i Cilica takodje GS sampione. Koliko su Blejk i Gonzales 2006 imali GS titula? Koliki je bodovni zbir tih Fedovih 12, a koliki Noletovih 11? 3×2000=6000, 6×1000=6000, 1×500=500, 1×1300=1300, sve zajedno= 13800 Koliko su poena doneli Rocku tih 12 titula, osvajanih u Bazelu, Haleu, .......itd.itd.

misterX

pre 8 godina

Beker ce ovom izjavom pokrenuti "lavinu" koju niko nece moci zaustaviti, a radi se o sledecem (cilj je da se o ovome sto vise prica);

Sada ce i Novakovi "neprijatelji" poceti da govore o ove dve pomenute sezone (uporedjujuci ih) i kada konacno uvede da su SVI BROJEVI NA NOVAKOVOJ STRANI, Novaku nece vise biti potrebno da neko govori umesto njega (Beker je upravo uradio najbolji reklamni spot) nego ce i oni sami prihvatiti neminovnost, a to je - NOVAK JE NEPONOVLJIV I JEDINSTVEN !!!

...ova izjava je bila za SOMOVE - i Beker je najbolji "pecaros" jer sam primetio samo KAPITALCE U MREZI...a to je i bio cilj !!!

vendilator

pre 8 godina

Ako ovo nije "dogovoreno" u stručnom štabu Đokovića, mislim da je izjava Bekera ponižavajuća za Novaka. Videćemo po reakciji NĐ.

zagor

pre 8 godina

svakome je jasno da bi rodzer federer oborio sve rekorde u istoriji tenisa i napravio nedostizan niz, da se nije pojavio novak. nole ga je saranio. doduse, fedex i dalje ostaje jedini dostojan rival novaku. ali kralj tenisa je odavno novak djokovic. ima tome 4-5 godina.

partizanovac

pre 8 godina

@ Čak i manje obrazovani ljudi primetiće ironiju u ovom twitu.
(..., 23. novembar 2015 23:53)
Ja kao visoko obrazovan, iako ne vidim kakve to veze ima sa bilo čim, ne osjećam ni trunku ironije u ovom twitu. Ovo je samo način motivacije Novaka da u budućnosti prestigne Federera, jer ne znam po kom je parametru Novak trenutno "istorijski" bolji igrač od Federera (a to nije teško uporediti). Iskreno se nadam da će to postati.

mikin

pre 8 godina

"Beker: Federerova 2006. bolja od Novakove 2015."
Moguce da jeste a mozda i nije. Odnos dobijenih i izgubljenih meceva svakako je jedan od pokazatelja kao i broj osvojenih turnira. Ali ono sto bi svakako trebalo uvesti je i "tezinski faktor" osvojenih turnira. Ako je Federer te 2006 godine osvojio SVA 4 grand slam turnira to je vec druga prica. Zatim broj mastersa 1000, pa 500 ... i na kraju zavrsni turnir osmorice najboljih. Valjda je znacajnije osvojiti 3 GS u godini nego 7 turnira kategorije 500 i 250? Drugim recima zanima me STA je tev 2006 godine osvojio Federer. A to niko ne navodi.

Ivan78bg

pre 8 godina

Federer te godine nije osvojio ni jedan turnir na shljaci.Uostalom to je istorija sadashnjost je No.1e koji terorise konkurenciju.Koji i kad je na 80% osvaja najvece turnire.Ako ovako nastavi sledece 2-3 godine postaje i po brojkama GOAT.

objektivno

pre 8 godina

Boki i ekipa ce napraviti savrseno tenisko bice zvano Novak koje ce na teren u olimpijskoj 2016 izlaziti pod manjom presijom i nekim unutrasnjim borbama i brigama .
zivi zdravi bili necemo videti niti jedan slomljen reket .-)

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да је Бекер то изјавио да би мотивисао Новака да буде још бољи следеће године. Верујем да ће тако и бити.
Напред Ноле!!!

dr

pre 8 godina

Da bi Djokovic bio tu gde jeste, svaki potez mora biti promisljen i isplaniran, pa tako i ovaj. Beker sigurno nije naivan, a jos manje je Novak naivan. Posto je Federer samozaljubljena primadona, ovim ga najbolje razoruzavaju. Kad se prepotentni maneken bude osevstio, Novak ce ga vec prestici. Zivi bili pa videli.

Ako

pre 8 godina

Cemo realno Borg je najbolji teniser svih vremena i ono sto je on igrao tih par godina je najbolje sto je tenis ikad video .On se povukao sa 25,26godina a da pritom nikad nije igrao u Australiji a rivali su mu bili Mekinro,Konors,Nastase Lendl i ostali .Sada trenutno je najbolji Novak zar vam to nije dovoljno ,nije bitno ni koja je sezona bolja dal ova il Federerova.Osim toga valjda Beker zna sta prica , o njemu govori kolik je covek zato sto zeli da trenira decka koji ga je uz njegovu pomoc po svim parametrima prestigao .

Ivan M

pre 8 godina

Pravo da kažem, baš me boli briga čija je bolja. Sećam se da je tada Federer delovao nepobedivo, sem malo protiv Nadala (uglavnom na šljaci). Obe te sezone su bile sjajne, i činjenica da je Novak imao dve sezone kao što su 2011. i 2015. je sama po sebi zadivljujuća. Ako 2016. bude bolja, tim lepše!

emir

pre 8 godina

I još nešto da pokažete pravo stanje stvari u teniskom sportu, a što ne mijenja današnji trenutak:

Najbolje teniske sezone u povijesti

Igrač Godina Omjer Postotak pobjeda

1. John McEnroe 1984. 82-3 96,5%

2. Jimmy Connors 1974. 93-4 95,9%

3. Roger Federer 2005. 81-4 95,3%

4. Roger Federer 2006. 92-5 94,8%

5. Novak Đoković 2015. 82-6 93,2%

danijel

pre 8 godina

brojke su u korist federera.
konkurencija odavno manja.. nadala svako pobjedjuje federer mu je glavna konkurencija sa 35 godina.
Zamislite federer 28 godinna I novaka 34 godina.

statistike

pre 8 godina

ATP sajt vodi precizne statistike uspesnosti svih tenisera pa da vidimo sta on kaze (navedena su mesta na listama):

- Ukupna uspesnost u meceveima (odnos pobeda i poraza)
1. Nadal
3. Djokovic
6. Federer
- Pobede nakon izgubljenog prvog seta
6. Nadal
8. Djokovic
9. Federer
- Pobede nakon dobijenog prvog seta
1. Djokovic
3. Nadal
7. Federer
- Pobede u odlucujucem setu
3. Djokovic
6. Nadal
30. Federer
- Pobede u 5 setova
10. Djokovic
14. Nadal
123. Federer (dobro ste procitali sto dvadeset treci)
- Pobede u finalima
12. Djokovic
14. Nadal
22. Federer
- Pobede na Gren Slemovima
5. Nadal
9. Djokovic
10. Federer
- Pobede u dvoranama
5. Federer
8. Djokovic
30. Nadal
- Pobede na otvorenim terenima
1. Nadal
3. Djokovic
4. Federer
- Pobede na Mastersima
1. Nadal
2. Djokovic
3. Federer
- Pobede na sljaci
1. Nadal
5. Djokovic
13. Federer
- Pobede na betonu
1. Djokovic
2. Federer
12. Nadal
- Pobede na travi
7. Federer
24. Djokovic
51. Nadal
- Dobijeni tai-brejkovi
2. Federer
5. Djokovic
11. Nadal
- Pobede protiv protivnika iz prvih 10
2. Djokovic
3. Federer
4. Nadal

Navedeno je 15 statistickih kategorija.
Djokovic je od Federera bolji u 12 kategorija, a losiji samo u tri (mecevi u dvorani, pobede na travi i dobijeni tai-brejkovi)
Od Nadala je bolji u 9 kategorija, a losiji u 6).

Sami zakljucite ko je najbolji teniser od njih trojice.

papaja

pre 8 godina

Najbolji su mi navijaci Novaka koji spustaju Federerovu sezonu 2006. da bi eto dokazali kako je Novakova bolja. Kao konkurencija Blejk, mladi Nadal...ma boranija. Pobedite 10 meceva za redom na Chalenger turnirima - nemoguca misija.

Ako volite tenis uzivajte dok jos mozete, jer ovakvi sampioni tesko da ce igrati istovremeno u buducnosti.

Beker je odlicna dopuna za Novakov tim i prosto je neverovatno da, od coveka koji je trpeo omalovazavanje u Nemackoj (jer se posle karijere odao alkoholu i zenama, a ko ne bi:)), ponovo vidimo njegovu sampionsku verziju u ovom timu.

Pozdrav!

Dylan Dog

pre 8 godina

Boris je napisao komentar u krajnje ironičnom tonu.
U prevodu: "Ok sve što kažete je tačno, a sada nam se već jednom skinite sa leđa i pokušajte da vidite očigledno."

Pokušaji da se SAMO odnosom pobeda i poraza u toku godine nešto dokaže su infantilni. Gleda se i broj odigranih i osvojenih turnira, zatim i njihov rang, a svakako i kvalitet protivnika, broj pobeda nad direktnim konkurentima, specifična težina konkurenta u smislu uspeha (nije isto pobediti RF ili RN sa jedne strane i Gonzalesa, Bagdatisa ili Filipusisa sa druge) način na koji su turniri osvajani, nivo prikazanog tenisa itd.
Kada je na terenu izgubljena bitka, pokušava se igrom brojeva i spinovanjem umanjiti težina poraza i nedvosmislen uspeh druge strane. Na ovom portalu se nalazi puno komentara čiji je cilj omalovažavanje Novakovog uspeha, ali ne i veličanje Rodžerovih postignuća. Broj tih komentara ne odgovara broju osoba koje imaju takav stav, već šačica trolova piše masu komentara pod više različitih pseudonima kako bi pravila što veću galamu. "Zavijanje čopora je glasnije od zavijanja jednog kojota" citat je iz jednog vestern stripa.

Rodžera ne treba niko da brani perom. On je dovoljno dobar teniser, svakako jedan od najboljih u istoriji, a trenutno nesporno najuspešniji - tako da mu takva pomoć nije neophodna. Njegov reket govori hiljadu reči. Kao u ostalom i Novakov.

Uzdravlje!

Cile

pre 8 godina

Sada se vidi da mu je Beker zaista prijatelj. Dizuci Noleta u visine pokusavaju da urade ono sto su uradili Ani. Postala je manekenka a ne teniserka. Udri Nole tu lopticu kao i do sada !!!

skydog

pre 8 godina

GOAT lista sve govori,svidelo se to nekome ili ne.Potpuno je nebitno sta ko govori ili pise.Nije Novak mali da ne zna koliko je uspesan bio ove godine.

logika

pre 8 godina

16500 bodova na atp listi mislim da je jedini validan argument, jer da nije ne bi se po tome rangirali teniseri.
A Boris malo bocka oba tenisaca, sa jasnom namerom. Poz

neka, samo napred

pre 8 godina

samo hrani beskrajnu taštinu Federerovih fanova, ljubitelja ovog elitističkog ATP pozorišta zavisnog od njihovih redovnih uplata

zna lisac da ne ujeda ruku koja ga hrani .. zna to i Nole, marioneta je jošte i te'kako iskoristiva, zato mu i predaje onolika 'zagrevanje', održava dušice podgrejanim

ne bi valjalo da ih naglo zamrzne, mora ih lagano navikavati, prevacivati na svoju stranu .. to radi već 5-tu godinu

Malo li je?

pre 8 godina

Evo skorašnjeg pronicljivog članka na ESPN-u čiji autor Simon Barnes veliča Novaka kao najvećeg tenisera svih vremena: http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

Melenci

pre 8 godina

Noletova jer nema titulu iz serije 250,a Rodzer ih ima brdo.No sve na stranu,uopste mi se ne svidja Bekerova izjava.Zasto je morao da objasnjava navijacima Federera,on je Noletov trener?Ali ma koga Nole angazovao kao trenera meni ce biti ok.i to cu postovati u komentarima.

Glas Srbije

pre 8 godina

Beker se obraca Federerovim navijacima a ne Novakovim sto bitno menja sustinu ove poruke koja je u stvari svojevrsna kritika tih istih navijaca ali za to treba poznavati jezik a ne samo prevesti tekst. To vam je kao kad ja pohvali. Jumka a svi znaju koliko ga cenim.

vlajzi

pre 8 godina

(Jumko, 23. novembar 2015 23:50)

Hhahahahaha, ovaj lik je kralj. Koliko se on trudi ovde, a niko ne konstatuje nejegovo postojanje uopste. Ja bih digo ruke posle nedelju dana, majke mi... :D

ja

pre 8 godina

Možda jeste u brojkama bolja od Đokovićeve 2015.ali nije za poređenje što se tiče jačine protivnika tada i sada.Sada su teniseri mnogo kompletniji,kvalitetniji i utreniraniji nego tada. Wawrinka, Ferer, Marey...

Marko

pre 8 godina

Federer je te 2006 godine osvojio 3 Grand slema, 4 atp turnira serije 1000 i zavrsni turnir u Londonu. Da li iko normalan moze da poredi osvojene turnire serije 250 te godine a tri ih je osvojio i jedan serije 500 i Davis cup sa Djokovicevih 3 Grand slema, zavrsnim turnirom u Londonu i 6 osvojenih turnira serije 1000.

poznavalac

pre 8 godina

@Jumko i taj Mate Delic koga toliko spominjes je dr tenisa u odnosu na tebe,ali drustvenim mrezama je svakom pristup dozvoljen i da te nema cemu bi se posetioci sajta smejali.Uvek je bilo i bice kostimiranih zabavljaca koji su uveseljavali velike narodne mase jos od doba dvoraca pa do danas i pojave interneta,nisu svi rodjeni za tu ulogu.

menja se klima

pre 8 godina

Fed - ex. Ispade kao igra reci kojom su organizatori i sponzori poslednjeg turnira simbolicno, doktorski i magijski podrzali eksiranje tj. odlazak Federera. Slucajnost ?

Dragan

pre 8 godina

Mr. Becker, You're absolutely right, if we consider only the quantity of the Roger's results from 2006.
But what about valuation won tournaments (Roger's 3GS, 4 Masters and 4 tournament lower category + final masters in 2006. VS Novak's 3GS, 6 Masters and 1 tournament lower category + final Masters in 2015.).
Also what about scor against top 10 players in best season?

(Gospodine Beker, Vi ste apsolutno u pravu ako posmatramo samo kvantitet Rodzerovih rezultata iz 2006.
Ali šta je sa vrednovanjem osvojenih turnira:
Rodzerova 3GS, 4Mastersa i 4 turnira niže kategorije + završni Masters u 2006. protiv
Novakova 3GS, 6Mastersa i 1 turnir niže kategorije + završni Masters u 2015.

Takodje kakav je odnos pobeda i poraza protiv top 10 igrača u najboljoj godini.

boombar

pre 8 godina

Au kakve ložane ovi RFanovi.
Pa pročitajte šta je čovek napisao pa onda komentarišite. Za one koji ne znaju engleski da kažem da je napisao da je Rodžerova 2006. bila bolja od (rodžerove) 2015. samo što je ono u zagradi napisano sitnom, sitnom iglicom koja se ne vidi ali prilično bode.
Sjajan tvit.

xyz

pre 8 godina

Koji je vama andrak..?!??!????

Zašto mi niste objavili komentar..?!

Objavili ste 10 komentara od @Jumka prepunih nebuloza, a jedan normalan, razložan komentar niste u stanju da objavite..?!??

Šta želite da postignete time, šta je vama cilj..?!???????????

tačka

pre 8 godina

Nikakva rasprava o tome koja je sezona najbolja u istoriji nije potrebna nakon 3 Slema, 6 Mastersa (2 na šljaci) + Završni Masters Cup, šta god, ko god izjavio sada i ubuduće. End of story.

MIRKA

pre 8 godina

ĐOKOVIĆEVA SEZONA BOLJA OD FEDEREROVE
EVO I STATISTIKE
ČESTITKE ODLAŽEĆEM FEDERERU...
NAPRIJED DO NAJVEĆIH REKORDA NOLE
http://www.index.hr/sport/clanak/hvala-nole-svjedocili-smo-mozda-i-najvecoj-sezoni-u-povijesti-tenisa/857774.aspx

u prolazu

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

Ništa, brate mili (ili sestro slatka), ama baš ništa. Samo što ti ništa nisi
shvatio/la...

Zurkolomac

pre 8 godina

Ma dobro strucnjaci, smirite se! Mate Delic je rekao da je Djokovic najbolji u istoriji! Nije dosta?
(Jumko, 23. novembar 2015 23:57)

Ko te je pustio iz senatorijuma? Ajmo nazad...

onomatopeja dileja

pre 8 godina

Sta ucini borise djokistima koji prate tenis od 2011
(oli, 23. novembar 2015 23:31)

a ti ga pratis od 2011. a nisi "djokista"?

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
1. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 5 titula na Australijan Openu
2. Prvi čovek u istoriji koji je osvoji 2 puta u istoj godini Masters titule na Indijan Velsu i Majamiju
3. Prvi čovek u istoriji koji nije izgubio nijedan ATP poen u kalendarskoj godini
4. Prvi čovek u istoriji koji je dostigao više od 16.000 poena na ATP listi
5. Prvi čovek u istoriji koji ima više od 7000 ATP poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog igrača
6. Prvi čovek u istoriji koji na Grend Slem turnirima ima najbolji rezultat na tvrdoj podlozi
7. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 Masters titule u Parizu
8. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 6 Masters titula u jednoj godini
9. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 4 titule u nizu na završnim Masters turnirima
10. Prvi čovek u istoriji koji je zaradio više od 20 miliona dolara po jednoj sezoni (drugi najbolji rezultat je Nadal sa 14.5 miliona)
(nastavak...)

Стефан

pre 8 godina

20 rekorda Novaka Đokovića
(nastavak...)
11. Prvi čovek u istoriji koji je osvojio 19 Masters titula na tvrdoj podlozi
12. Jedini igrač u istoriji tenisa koji se plasirao u 15 uzastopnih finala turnira
13. Jedini igrač u istoriji koji je ostvario više od 30 pobeda protiv igrača iz Top 10
14. Jedini igrač koji se plasirao u 12 uzastopnih finala na Masters turnirima
15. Jedini igrač u istoriji tenisa koji je osvojio prva 3 Masters turnira početkom godišnjih doba
16. Jedini igrač koji je učestvovao u finalima 8 od 9 Masters turnira u jednoj godini
17. Jedini igrač koji je pobedio Nadala na Rolan Garosu bez izgubljenog seta
18. Jedini čovek koji je osvojio 6 Kina Opena
19. Jedini čovek koji je osvojio 95,7% mečeva posle osvajanja prvog seta
20. Jedini čovek sa 74,1% uspešnosti pobeda u odlučujućem setu

(Izvor Kurir)

Pozdrav!!!

ja

pre 8 godina

Ova Novakova sezona je itekako bolja od te Federerove, a evo iznecu i nekoliko razloga zasto.
Obojica su osvojili po 3 gren slema i igrali finale cetvrtog.
Medjutim Federer je 2006. osvojio 4 mastersa plus zavrsni masters, a Novak 6 mastersa + zavrsni masters.
Federer je te 2006. godine propustio 2 mastersa, na 2 stigao do finala i na jednom ispao u drugom kolu.
Djokovic je ove godine propustio samo jedan masters, a na preostala 2 koja nije osvojio stigao takodje do finala.
Federer je te godine i pored odigranog jednog mastersa manje, na kraju godine imao jedan turnir vise, jer je igrao 5 manjih turnira koji su ekvivalent danasnjim turnirima serije 500 i 250.
Novak je ove godine odigrao samo 3 takva turnira i to je jedini razlog sto je Federer te godine imao vise pobeda.

Na kraju najvazniji podatak.
Te 2006. Federer je odigrao ukupno 97 meceva, a od toga svega 23 meca sa teniserima iz prvih 10 sa skorom od 19 pobeda i 4 poraza sto je 82,6% uspesnosti.
Novak je ove godine odigrao 88 meceva, od cega cak 36 meceva protiv tenisera iz prvih 10 sa skorom od 31 pobeda i 5 poraza sto je 86,1% uspesnosti.

Da zanemarimo kakvu je konkurenciju Federer imao te 2006., ali on ni sa tom konkurencijom nije igrao.
Australiju je osvojio igrajuci finale sa 54. na listi, IW sa 14. na listi, Kanadu sa 51. na listi.
Sam broj pobeda nista ne znaci, ako se ne pogleda protiv koga su one ostvarene i na kakvim turnirima. Sa takvim protivnicima Novak bi godinu zavrsio bez ijednog poraza.

Mirko

pre 8 godina

@Jumko-vranje,
Pa što sad plačeš? Ko mi te dira? Šta te nervira ovaj Novak, sram ga bilo, odrao je dedu i sad mu se ruga... Sramota!

Djapica

pre 8 godina

Ono sto Beker kaze je sto posto istina. Ono sto on ne kaže, a stoji izmedju redova je da je Federer za sada najbolji svih vremena.

Sto si tice najbolje sezone ikada, da je Novak osvojio RG, to bi bez sumnje bila najbolja sezona ikada. Ovako, Federer je u pravu kada kaže da su i on i Rafa imali po jednu sličnu godinu.

Američki novinari su odmah posle U.S. opena primetili da su svi previše bili fokusirani na Serenu i da je svima promaklo to da je Novak bio uspesniji od nje ove godine. Pritisak na Serenu je tokom U.S opena bio toliko veliki da je ona potpuno pukla posle poraza - fakticki se od tada nigde nije pojavila niti igrala tenis. Tako da nije loše sto Nole za sada ide ispod radara.

Koliko ja vidim Novaku su se vrata slave tek odskrinula sa desetim gren slemom i sada je na njemu da to iskoristi. Federer je u pravu kada kaže da je jako teško vezati dve ovake sezone a koliko će teško biti stici ga po broju slemova govori podatak da Nole mora da osvoji po dva slema godišnje, jos cetiri godine i da se nada da Rafa nece osvajati po jedan godisnje u naredne cetiri godine. Ono sto bih ja voleo da se desi je da Nole ponovi jednu ovakvu ili bolju sezonu u naredne cetiri godine, a izmedju da osvaja po jedan slem. Na kraju, najlepse bi bilo da Nole završi sa 18, a Rafa i Federer sa po 17 i da se Rafi računa medjusobni skor za drugo mesto.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Moram priznati da sam i ja ozbiljno shvatio naslov clanka, tek sad kad sam procitao originalnu poruku na tviteru vidim da Beker kaze "ma u redu je, Rodzer je najbolji, aj'd sad poklonite se Novaku kako i dolikuje".

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

Nejasno

pre 8 godina

:-) Nije mi uopšte jasno da nekim ljudima koji stalno ostavljaju sarkastične komentare čitaoci više od 200 puta kliknu na komentar. To i jeste cilj. Samo se nasmejem i preskočim.

deki.stjepic@gmail.com

pre 8 godina

federer mozda jeste imao vise pobeda i manje poraza ali sto se titula tice on nije ima masterse 1000 6,gs 3 i 11 titula iz najbolji serija od 15 finala 11 titula,federe je imo 250,500 i 1000 i mozda jedan ili dva gs to se nemoze porediti sa novakovim mnogo jacim titulama novak da igra 250 i 500 on bi uvek pobedjivo i imao vise titula ,da je ove godine igro ispod 1000 i 500 on bi imo samo 11 titula nizeg ranga a desu i ove sto je osvoji ali on to nece da igra oce 500 dubai i peking i to je to srecnooo nole svetski sampionu najjaci si!!!!

emir

pre 8 godina

Opet b92 na podcjenjivački način informira o najboljem tenisaču današnjice davajući ogroman prostor jednoj izjavi koja je u ovom trnutku manje važna od prethodno iznijete činjenice. Zbilja ste maliciozni prema Novaku.

moreplovac

pre 8 godina

Poredjenja radi
Federerovi najbolji protivnici u 2006 godini Roddick, Safin, Davidenko, Gonzales, Nadal, Hewitt....svi skupa 7 (sedam) grand slams
Djokovicevi najbolji protivnici u 2015 godini Nadal, Federer, Murray, Wawrinka, Cilic....svi skupa 36 (trideset i sest) grand slams.

Smesno je uopste i poceti pricu o poredjenju a kamoli reci da su Federerovi rezultati iz 2006 bolji od Djokovicevih iz 2015.

ahahalelee

pre 8 godina

Nije bitno cija je najbolja godina najbolja kad je Djokovic uradio vise od Federera bez obzira na to da Federer ima vise Grand Slamova. Pa svaki Grand Slam koji je Novak osvojio je jaci i tezi bio od 14 koje je Roger osvojio a pritom je jos i Novak izdominirao ceo svet dva puta onako kako Federer nikad nije uradio. Neka kazu ste hoce ali oni koji misle da je Novak najbolji svih vremena vec sad, imaju pravo da tako misle posle ove titule.

i to ti je tenis

pre 8 godina

Čitajući komentare vidim da dobri stari srpski paradoks i dalje živi: Federer je slab igrač jer je sve osvojio dok nije imao konkurenciju i ne bi osvojio ništa da je isto godište ko Nole i Rafa, a Novak je najbolji jer dominira u doba Federera...
Ovoga ima samo kod nas, pozdrav

Milan

pre 8 godina

"neki" panel teniskih eksperata seo pre par god i odlucio ko su najbolji svih vremena: https://en.wikipedia.org/wiki/100_Greatest_of_All_Time

ako bude potrebe, zasešće oni opet da revidiraju listu, verovatno je do Novaka kada će to biti

Mastoor

pre 8 godina

Pa Novakova je neuporedivo bolja, jer je osvojio dve masters titule vise i time rekordni broj ovih titula u neiuporedivo tezoj konkurenciji, 31 pobeda protiv tenisera iz najboljih 10 prema svega 19 koje je ostvario Federer 2006.-te godine kada su Rafa, No1e i Mari bili tinejdzeri bez mnogo iskustva.

A Beker izgleda hoce da smiri ovakvim izjavama razjarene Federerove navijace huligane kakvih nazalost ima na milione, jer zna kako je prosla nasa Monika u Hamburgu, pa ne bi da njegov drugar No1e isto tako prodje.

Marko

pre 8 godina

Dokoviceva sezona je bolja zato sto je osvojio 2 mastersa vise.Na Olimpijadi jedna zlatna medalja vredi vise od 100 srebrnih.2 Mastersa su vece dostignuce od Federerovih micky maus titula iz serije 250 i 500 (i da je osvojio 100 od njih u toj godini)

Jerko

pre 8 godina

Neki komentari protiv Borisa su nedostojni.Zna on šta radi.Pogledajte Vi svi koji plnujete zvanični sajt Novak Đokovic i se uverite u realnost pisanja na sajtu Novak Đokovic.Bravo Novace za sve što si nam podario sa tvojim pobedama i olepsao život.

planina

pre 8 godina

Federer do 2008. godine 13GS, od tada do sad 4, pametnom dovoljno.
(Defo, 23. novembar 2015 22:20

Kad su klinci porasli (Nadal i Novak), Federer (starac od 27 godina) pocinje da gubi.
Mozda ste i tada njegove poraze opravdavali godinama.
U stvari Federer je dobijao sve ovo zahvaljujuci godinama, ali "mladim godinama" Nadala I Djokovica.
Nole je imao problema sa zdravljem inace Federer nebi imao ni 10 GS.

czv

pre 8 godina

Ma ljudi ja sam najbolji! Jednog leta sam u stonom tenisu pobedio vise od sto utakmica igrajuci protiv ortaka iz kraja, jedva da sam jednu, ili dve izgubio. Nije bitna konkurencija, vec samo pobede, tako ispade

njegos

pre 8 godina

2006 - Federer je imao 4 finala GS (3 dobio), 4 mastera serije 1000 (6 finala), i zavrsni master, uz odnos pobeda i poraza 92-5. Ali ono sto ljudi cesto zaborave je da su od tih 5 poraza, 4 dosla od Nadala! On je te godine izgubio od samo dva coveka, Nadala 4 puta (!!!) i Mareja jednom.

2010 - Nadal je uzeo 3 GS na razlicitim podlogama, sto ni Federer ni Djokovic jos nisu uspeli. Cinjenica je da mu odnos pobeda i poraza nije bio toliko dobar, i da je uzeo samo 3 serije 1000 i izgubio finale na zavrsnom turniru, ali 3 GS na razlicitim podlogama je ipak za postovanje. Pritom je u Australiji 2011 ispao u 1/4 finala zbog povrede. Da nije, najverovatnije bi igrao sa Noletom finale, a pitanje je sta bi onda bilo te 2011e.

2011/2015 - Nole odvalio sve, to vec znamo.

I ko tu sad moze da kaze koja sezona je najbolja od te 3? Po nekim kriterijumma bi to bila Novakova, ako kazemo da 2 mastersa serije 1000 vrede vise od veceg broja pobeda u sezoni. Ali, ako se uzme u obzir da je Federer izgubio od samo 2 coveka te godine, od cega 4 puta od jednog, to stavlja drugu perspektivu...jer to fakticki znaci da je Nadal bio jedini covek koji Federera moze da pobedi (pritom su 3 od te 4 pobede bile na sljaci). A onda dolazimo do Nadalove sezona koja je po GS kriterijumima najbolja - a svi se slazu da su GS-ovi ipak najbitniji.

Sve u svemu, mislim da nema poente raspravljati o tome, sva trojica su svakako u 5 najboljih ikada, a kako konacna lista izgleda zavisi od nacina posmatranja.

Mirko

pre 8 godina

Možete pjenit kolko god hoćete,čovijek gotivi Federera a od Novaka uzima lovu...hahaha....
(Bosanac, 23. novembar 2015 22:52)

Misliš da bi mogao da trenira Federera? I da dve godine gleda kako ovaj gubi od Novaka? Da ne osvoji ni jedan GS? Da pobedi Novaka najviše dva puta godišnje i to samo kad Novaku nije puno bitno da pobedi?
Beker nije nikad bio luzer, pa neće ni kao trener da trenira nekog ko će stalno gubiti od Novaka. Novak je pobeđivao Feda i sa Vajdom, i to mnogo puta, za redom i po 7 puta, a nastavio je i sa Bekerom. Federer nema šta da traži protiv Novaka, biće opasan i dalje, trudiće se, možda i dobije neki meč kao što je dobio ovaj poslednji u grupi, ali to će biti maximum.

gradinar

pre 8 godina

E, vala stvarno je šteta što je na RG Vavrinka imao onako lud dan... Inače da je Novak dobio i taj GS onda ne bi bilo nikakve dileme o najboljoj godini.
Ovako, diskusija se nastavlja... 2006. jeste Federer imao više pobeda i titulu više, ali su Novakove titule 2015. iz značajnije kategorije.

Dragi

pre 8 godina

Treba samo malo "izvagati" ovih 11 Noletovih titula iz ove godine, sa tih 12 Federerovih iz 2006 i tada reći koja, tj. čija sezona ima veću težinu. Ja sam ubeđen da je Noletova godina uspešnija!

bobo

pre 8 godina

@eho nalupa ga, brate... ništa gore nego lupetati i još navoditi neka imena i statistike... apsolutni najbolji ne postoji, i uvek će oko toga biti trvenja, ali celi teniski svet, čak i ti statističari koji su naprasno dobili pravo glasa kada je Fed počeo da ispisuje novu tenisku istoriju, se slažu da je ovo najjača konkurencija u tenisu ikada... ne razumem hejtere ni sa jedne strane... uživajte u tenisu, ljudi moji, samo da se Rafa vrati, njih trojica trebaju jedan drugog, konkurencija je ono što ih je činilo velikom trojkom, činili su se boljim igračima i tako napredovali... pozdrav za sve ne-hejtere na b92

?

pre 8 godina

Trenutno to je istina, ako Novaka posluzi zdravlje sledeće tri godine onda ce Novak biti najbolji u istoriji. Nemojte da otpisujete ni Nadala jos uvek.

neznalica bgd

pre 8 godina

Sad je jasno ko je popio onaj šampanjac!!! -)) Ne bi me iznenadilo da Fed ipak ode u penziju dok ima nerešen skor sa Novakom! Kako god, sa svačim se može manipulisati ALI 1/2 finala na USA OPEN i tri meč lopte NIKO, ALI NIKO, NE MOZE IZBRISATI!!! To je DAN početka SUNOVRATA FEDEROVACA!

Ssša

pre 8 godina

Dal' je moguće da su samo par ljudi shvatili poentu, BB niti je želeo da motiviše Novaka preko twita, jer on nije dečko u usponu već prvi reket sveta u najboljim godinama, već je bio u fazonu ok ta godina je bila bolja ali morate i ovo da poštujete, čovek čini sve da se Novak tretira kako i zaslužuje, i od publike, medija, igrača, prevashodno je i doveden zbog tri stvari, jedna je ova, druga marketing, i treća servis volej da se dovede do savršenstva, zna BB šta radi, ništa nije slučajno, ajmo sad na zasluženi odmor pa u nove pobede, u istoriju, u večnost...

Mito

pre 8 godina

Rođer je te godine od 12 turnira imao 1 od 500 i 3 od 250. dok je Nole osvojio samo 1 od 500. a ostalo su od 1000 i 2000 bodova. Rođer je igrao više turnira i Devis kup. Noletovih 11 su malo teži.

cik objavite komentar

pre 8 godina

Je l' neko uopste procitao komentar u originalu? Mislim da se pisci ovog clanka odlicno zabavljaju citajuci komentare. Kakvo lozenje.

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

statistika tako kaze, sta sad? rasprava besmislena. pred noletom su godine, pred rodzerom - penzija. to su cinjenice, ostalo je sve partizan - zvezda.

Model

pre 8 godina

Nebitni sta kaze Beker bitno je sta su cinjenice.

2015. ubedljivo najbolja ikada.

G.O.A.T.



A svakako da ne reba sad brisati oatos sa federerom jer unizavanjem njega unizava se i trijumf Novakov.

A beker to zeli da neutralise, i to je legitimno. Uz put je malo pivrkao loncice.... za 2015. god.

Eno vam zajednicke statistike...uporedite sami 2015.

Svete

pre 8 godina

“Samo kratka poruka svim navijačima Rodžera Federera na svetu. On je najbolji u istoriji! 2006. godina je bila još bolja od 2015, ali treba da poštujete sve što je Novak uradio”,

Sve je rekao, ko razume shvatice !
Svidja mi se Beker, namazan je svim bojama, iskusna lisica koja tacno zna sta radi i koji u svakom trenutku zna sta govori, on je svoj zadatak zbog koga je doveden obavio na Wimbledonu prosle godine i tamo je preokrenuo situaciju u Novakovu korist, a pecat njegovog rada se jasno video na ovogodisnjem US openu. Ostace sa Djokovicem i sledece sezone, voleo bih da se to produzi i posle toga.
Sto se tice toga koja je sezona bolja...
- Fed GS 3-1, atp 1000 4-2, WTF titula, atp500 1-1, atp250 3-0, 92-5 ukupno, 19 pobeda protiv top 10, nekih 10 miliona zarade....
- Djole GS 3-1, atp1000 6-2, WTF titula, atp500 1-1, atp 250 0...82-6, 31 pobeda protiv top10, 21,5 miliona zarade, zasto pominjem zaradu pa normalno je kada je slabija konkurencija da se dele neuporedivo veci nagradni fondovi, ili mozda nije ?
Djokovic 1100 bodova vise !

anica

pre 8 godina

(eho, 23. novembar 2015 23:30)
Da li znas da taj raspali Marej ima 11:14 sa najboljim svih vremena?
Kako je moguce da neko omalovazava tenis koji su igrali Novak i Rafa 2011 god, da imalovazava Gs preko Federera gde direktno Novakovi navijaci pokazuju koja je Federer velicina i konkurencija, da li si crni u Boga svestan da nije Rafe Federera i Novaka da bi taj raspali Marej imao krs grenslemova, a ostale bi delili Vavrinka koji je razbio Novaka na Rg, i Conga kome je Novak upropastio karijeru, Ferer i Berdih koji ne mogu da osvoje Gs, a Safin i Bagdatis imaju, o cemu ti pises covece, kakve konkurencije poredis?

jel jasnije?

pre 8 godina

Ono što određuje suštinu ove izjave je njen početak - Poruka za sve Federerove navijače!
Da li neko primećuje onda ironiju?
Dakle bukvalno za njih (Federerove navijače), NJIMA se obraća i kaže im šta kaže. Za ostale...
Da Beker stvarno to misli, tweetovao bi bez naznake kome se obraća.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

Beker je car, ovakvo trolovanje je vrhunsko.Twitter je u haosu, Federerovci se naprzili a uopste ne shvataju kakvu je kosku bacio majstor Boom Boom.

anica

pre 8 godina

Novace, hvala za sve radosti, hvala i Bekeru velikom treneru...citam komentare i smesno mi kako ljudi nisu skapirali sarkazam, pa brate slatki zar mislite da bi ga drzao u timu, oni imaju jasan cilj i to je to. Na nama je samo da uzivamo pratimo rekorde.
Pozdravljaju Novaka Anica Aleksandar i Milos punooooooooo, ovaj treci je shvatio neke stvare u poznim danima..jes:)

Aleksandar

pre 8 godina

Pretpostavljam da se nista ne desava slucajno, te da je Beker ovo izjavio namerno kako bi odao pocast velikanu na zalasku i pridobio naklonost publike za Noleta u nastupajucoj godini.

Mnogi se pozivaju na GOAT season listu gde je Nole prvi (41 poen). Po meni ovo je jedan od parametara koji govori da je ovo zaista najbolja sezona, narocito zato sto je ova GOAT lista manjkava jer previse izjednacava 250 i 500 ATP turnire sa mastersima, WTF i Grand Slam-ovima.

Federer se te 2006 naosvajao malih turnira, Djokovic se fokusirao na kapitalce i igrao je 15 uzastopnih finala, na svim podlogama. Na kraju godine ima preko 16500 poena, a ta 2006 je danas ekvivalent za 15700 poena (kada se primeni danasnji sistem bodovanja). Verujem da je ovo pre nego neka tamo GOAT lista veci pokazatelj da li je ovo naj sezona svih vremena ili ne.

Beker je, siguran sam, ovo smisljeno rekao jer cinjenice govore suprotno, nevezano ko je ciji navijac.

Ono sto ja licno cekam, a nemam sumnju da ce se desiti, je trenutak kada ce Djokovic na R.Garosu 2016. da probije granicu od 200 nedelja na prvom mestu, da uz osvojeni Melburn kompletira Grand Slam (licni, ali i da bude vlasnik svih Mejdzora odjednom) i da tako uradi nesto sto niko nikada nije. Posle toga ce ostali da sami skidaju gace na terenu, a svet ga nedvosmisleno priznati kao najboljeg, te da natenane uklese svoje ime na sve rekorde.

Time is on his side... Pozdrav!!!

NI

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje, treba da se uzme u obzir da je Nole osvojio 3 GS-a, 6 Mastersa, Masters Kup i 500-icu, dok je Federer osvojio 3 GS-a, 4 Mastersa, Masters Kup, jednu 500-ice i 3 250-ice. Dakle, Djokovic je osvojio vrednije pehare, za razliku od Rodzera.
Postujem Bekerovo misljenje, ali moje moje misljenje je da je ova Noletova godina bolja od Rodzerova.
Na kraju, ko sam ja da sudim?

tenis fan

pre 8 godina

Ma naravno da je ovo takticka stvar od strane Bekera,i nema efekat kao sto bi neko mozda protumacio u ovom naslovu.Nego onaj ili bolje receno ona koja je pisala ovaj clanak neka ne pravi od ovoga senzacionalisticke izjave i bombasticne vesti od jedne obicne prepiske,recenice koju je napisao.Previse neprofesionalnosti u nacinu selektovanja, prenosenja i obracanja paznje na odredjena desavanja kod doticne autorke, sto moram reci nije nekada dolikovalo ovoj kuci. Na zalost vidim da svi ozbiljni polako napustaju malo po malo ovih godina ovu medijsku kucu.Nadam se da se nece pretvoriti u nesto sto ne bi trebalo. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa. Molim da mi pustite komentar. Hvala.

Ivan Novkovic

pre 8 godina

Na kraju teksta ste napisali jedno tako glupo pitanje samo da bi tastatura strucnjake naterali da komentarisu i lupaju gluposti o sportu koji su gledali samo putem tv. Jadno od b92.

Pera

pre 8 godina

Samo jos jedna pobeda, ona u finalu RG i bila bi najbolja i u otvorenoj i u zatvorenoj eri, bez premca, bez diskusije.
Ovako, stvar ukusa. Raduje sto ju je, za razliku od 2011 zavrsio relativno svez,zeljan odmora, ali ne prezasicen. Unbapredio je igru, psihu, zdrav je I bez povreda, odskace od konkurencije i toga je svestan i on ali i oni, tako da su se sve kockice slozile da 2016 bude ta nezaboravna. Sretno Junace!

surova istina

pre 8 godina

Rodzer na svom vrhuncu te sezone odigrao je 5 finala protiv Rafe(1-4 za Rafu),5 godina kasnije Novak na svom vrhuncu odigrao je 6 finala protiv Rafe(6-0 za Novaka)!Rivalstvo izmedju Federera i Rodika moze da se poredi sa rivalstvom izmedju Berdiha i Djokovica.Zamislite Djokovica u eri gde mu je najveci rival Berdih???

Bole

pre 8 godina

Ovo je jako dobra izjava Borisa Bekera! Neće se desiti Novaku da uljuljkan padne i ponovi prokockane 2012, 2013 i 2014 u kojima je mogao i morao mmnogo bolje. Već posle USO ove godine mogao je Nole nemotivisano da ne uzme ništa - a uzeo je sve!

pera pirker

pre 8 godina

Lista najboljih svih vremena (GOAT) vrednuje svaki svojen ATP turnir, Dejvis kup, Olimpijade, broj nedelja i poziciju na listi i najobjektivniji je pokazatelj uspeha. Ocito BB nije bas upucen jer Novakva 2015. najbolja je u istoriji sa 41 poenom. Federerova 2006. ima 40, a Lejverova 1969. 39 (tad je osvojio sva 4 GS). Po ukupnim rezultatima Novak je 7. na toj listi sa 204 poena, prvi Federer sa 292. Bolji od Novaka su jos Sampras (207), Nadal (209),Lever (218), Lendl (247) i Konors (252). Dakle za dve godine sigurno ce biti najmanje bar treci, imace vise poena od svih koji su isperd njega, a vise ne igraju. A kada i da li ce prestici Federara i postati najbolji u istoriji zavisi i od Federera. Da Federer sada prestane da igra, Novaku bi trebale nesto vise od dve ovakve godine kao stoje 2015.da postane najbolji u istoriji. Evo te liste.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pli=1#gid=0

Bane

pre 8 godina

Nic Atkin, ESPN UK: It's a long, grueling season for those playing on the ATP Tour. But it's also a slog for a lot of the media, who are there week in, week out, traveling the globe to follow these players around. It's nice to see some of the players recognize this.

"Have a good Christmas and Happy New Year," Rafael Nadal said to the journos, calling them back as they had started to file out at the end of his final news conference in London.

All this despite looking fatigued and fed up after the crushing disappointment of his semifinal defeat to Djokovic.

Djokovic then carried on his tradition of handing out chocolates from his native Serbia to all those packed into the main interview room after he had won the title Sunday. A Japanese journalist said "thank you" to Djokovic after taking one from the box. Djokovic replied "arigato" in kind.

After two boxes had run out, Djokovic even handed his own personal energy bar to a journalist who had missed out on the other treats. A touch of class off the court from someone who has shown so much on it this season.

karamba

pre 8 godina

Borise djavolcicu, lozis Rodju i Mirku, sad su sludjeni dibidus!
Novak ima najjaci strucni stab u istoriji ATP-a, sve je organizovano do tancina, vodi se racuna o najsitnijim detaljima.
Koliko je tu samo ljudi iz senke, koji rade vrlo bitne poslove, a da mi pojma nemamo.
Novak je izrazito inteligentan momak, a pored talenta i posvecenosti, shvatio je da iza njega moraju stajati najveci znalci svoga posla!
Sada uziva u plodovima takvoga rada, a plan i program za sledecu godinu su vec na zidu njegove dnevne sobe.
Djokovic ima zacrtan cilj i sve je podredjeno ostvarenju istog.
Covek je jednostavno resio da postane najbolji teniser u istoriji ovog sporta i nece se smiriti dok god to ne ostvari, ende!

Moj Beograd

pre 8 godina

Preiskusna izjava, skida pritisak i teret sa Novak, to je takodje deo njegovog posla. Uzima medijsku paznju na sebe i ne provocira ih, a Novak moze na miru da iskulira i da se spremi da ih dere i u 2016.

murajsam

pre 8 godina

Alo, samo da Nole osvoji barem jos 4 gs i to ce biti to... moci ce da se kaze da su u isto vreme igrala tri najbolja igraca u istoriji a da ih je Novak obojicu razbucao ko dete zvecku... i to je to... sta vise tu da se prica...Fediju skidam kapu najvise za to sto i u ovim poznim godinama igra vrhunski... ako i Novak bude takav samo nebo mu je granica...

game, set and...

pre 8 godina

TennisBase ima svoj proracun, koji koristi malo slozenije algoritme, i ukljucuje u racunicu i tezinu protivnika, vaznost turnira, nesto poput sahovske liste...

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1556&apartado=tm&fecha=18-12-2006

https://www.thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=single&lista=1554&apartado=tm&fecha=23-11-2015

prosetajte malo po ostalim statistikama, iznenadicete se, u jednom trenutku, nakon Pariza, Nole je imao najveci broj TB (kako ih oni zovu) poena, ili renking poena po TB-u, u istoriji...

uzivajte dok traje...

P.S. svi mediji pokusavaju da povecaju pritisak na Noleta, BB ovim prebacuje deo tereta na Feda, to je sve...

hahahaha

pre 8 godina

dakle ne sjecam se te sezone federerove tako dobro, ono sto ovu sezonu cini tako dobrom za novaka jeste fakat da je igrao u svim finalima na svim turnirima na kojima je ucestvovao, sem tog jednog turnira. sad da li je i federer to isto uradio te godine ne znam.

sto se tice statistike tako izgleda samo odnos pobjeda i poraza i isto tako broj osvojenih turnira takodje s tim sto to nisu bili 6 mastersa iako su mu najveci rivali bili tek ispiljeni Rafa i Gonzo i ja s dzojstikom ovdje na igrici hahaaha

Tata

pre 8 godina

Hoće da ga stimuliše za 2016...

Što se tiče koja je godina bila bolja, sve je rečeno sa "...a glavni rivali bili su mu Rafael Nadal, Fernando Gonsales i Džejms Blejk".

Neumitno

pre 8 godina

Federer je te 2006. od 97 mečeva njih 23.7 odsto odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 15903 poena na ATP listi za kraj godine. (objektivno preračunato na današnji sistem bodovanja!)
Đoković je 2015. od 88 mečeva njih 40.9 odsto (!) odigrao protiv top 10 igrača i ostvario 16585 poena na ATP listi za kraj godine.
Naravno, ništa ova ni bilo koja druga statistika ne znači nekome kome je Rodžer Federer jedini izvor radosti u životu, a neki drugi stat. primer isto tako ne bi "važio" ni pred zaslepljenim članom Nolefama.

sp

pre 8 godina

Glasajte za najbolju sezonu
Have your say: Who had the greatest season in tennis history?

http://www.eurosport.co.uk/tennis/have-your-say-who-had-the-greatest-season-in-tennis-history_sto5000779/story.shtml#us-tw-po

grunf

pre 8 godina

Da li je ovo najava neceg novog u njihovoj saradnji . Ton mi se ne svidja , a vreme ce pokazati sta znaci ova izjava Novakovog trenera . Meni je u najmanju ruku cudna .

Danas samo eksperti pišu

pre 8 godina

Zna Boris Beker sta govori i zasto govori, samo sto ga mnogi ne razumeju.

Sve sto kaze Beker ima samo jedan cilj - da psihicki rastereti Novaka.
(bb, 23. novembar 2015 23:46)

Al' ga je opravio (rasteretio)?

Goran

pre 8 godina

Beker lukavo oslobadja Novaka od pritiska i dize mu tenziju za iducu godinu. Ali ako pogledamo realno, Nadal je bio i sada i tada prisutan. Tada je bio klinac od 20 godina a sada ima 29 godina. Danas je svakako bolji. Novak i Mari su druga kategorija u odnosu na Gonzalesa i Blejka. Medjutim, te godine Federer je osvojio samo 4 mastersa i ja ne vidim kako to moze da se meri sa 6 mastersa.

Joker

pre 8 godina

Nije Boki, a znaš li zašto? Te 2006. Federer je osvojio više titula, ali "samo" 4 od toga su Masters titule. I ima tu još jedna stvar. Federer nije osvojio te godine nijedan turnir na šljaci. Đoković je osvojio 2...

poturica vazda gori od turcina

pre 8 godina

@DINO

Tuzno je to kada nemas nekog svog sportistu za koga bi navijao nego visis po komsiluku i zluradis, umanjujes, potcenjujes tudje uspehe, navijas PROTV a ne za... Ali sasvim razumljivo kada se uzme u obzir istorija, geneza identiteta, mentalitet...

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@Bosanac

"Niko vas ne voli,osim zatucanih Rusa..."

Za razliku od vas "Bosanaca' koje citava planeta obozava. Da li si u stanju da navedes makar jedan narod koji gaji neke pozitivne emocije prema vama? Osim bivsih kolonizatota iz Turske. Ko jos? Niko. I ko ste vi "bosanci" uopste? Svetski fenomen da se na stokholmskom sindromu izgradi "nacionalna svest".