Petak, 06.11.2015.

18:27

Unesko: Sukob predstavnika SAD i Rusije zbog KiM

Visoki zvaničnici Rusije i SAD su na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu izneli suprotstavljene stavove o kandidaturi Kosova u toj agenciji UN.

Izvor: Beta

Unesko: Sukob predstavnika SAD i Rusije zbog KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Artifex

pre 8 godina

Prijatelj je onaj ko ti neće dopustiti da zbog loših odluka sam sebi zagorčaš život. Prijatelj je onaj ko ti uvek govori istinu i ne dopušta da se zavaravaš. Prijatelj ne aplaudira tvojim deluzijama. Prijatelj te ne tapše po tamenu kada izabereš stranputicu, već ti obavezno pomogne da pronađeš pravi put. Prijatelj ti ne dopušta da se truješ govoreći da je droga u stvari idealan izbor za dug i srećan život. Dakle, Rusija nije prijatelj Srbije.

sorabius

pre 8 godina

Samo iščitati komentare, jasno je zašto nam je potrebna pomoć.
Podsećamo na one umobolnike koji se opiru pomoći, pa ih se mora vezivati za krevet i hraniti.

mik

pre 8 godina

Evo sada ja,kao osoba koja nije ni rusofil,ni amerofil(ili kako se već kaže),razmišljam čisto rezonski. Jedni nas podržavaju(ne ulazim u to iz kojih razloga),a drugi su čvrsto protiv nas(takođe ne ulazim u razloge). I ja nemam dilemu kom se "carstvo" treba privoleti. I ovo oko Unesca nije jedini slučaj. Jednostavno ne mogu da nateram sebe da podržavam Ameriku i zapad,ni po jednom pitanju.

stefan

pre 8 godina

Koji smo mi i baksuzi i ugursuzi od nacije...ništa nikada pametno od nas neće biti. Naivni robovi mitova i legendi, paganski, nedopečeni vernici, praznoglava čupava rulja, što reče Ivo Andrić...ODSEĆI Kosovo, kao gangrenoznu nogu...TO. Sve što smo branili mi smo izgubili ovako ili onako, očigledna je naša nesposobnost da branimo i sačuvamo, pa hajde onda da gubimo dostojanstvenom i uz određenu korist. Treba i naši unuci da žive, da na njih mislimo sada...treba reći ne ovoj političkoj gamadi koja breneći neodbranjivo puni đžepove, a nama prodaje Andersenove bajke za laku noć...i to već bezmalo 25 godina - skoro uvek isti likovi. Dokle još...?

UNESCO?

pre 8 godina

Opet srBske patriJote skaču ko opaljeni! Volovi trče na crvenu maramu, a naši rodoljubi na pomen Kosova.
Dokle da vodimo hladni rat oko nečega što je U SVAKOM REALNOM SMISLU IZGUBLJENO!?
Ajoj, evo ih, ODMAH kreću "Obilići" i ostala rodoljubna bratija! Čuli su da je neko izrekao proskribovanu reč, "izgubljeno"!
Izvinite, jel vi imate (bolje) rešenje? Jel imate plan kako da povratite dva miliona Albanaca u nedra Majke Srbijice? SHVATITE, Kosovo nisu samo srpski manastiri iz 13. i 14. veka, tu su i DVA MILIONA Albanaca koji vole Srbiju koliko i zemljotres!
Hajde, da čujemo, kako biste vi da ih reintegrišete u državu Srbiju? Kad ćete već priznati sebi da NEMATE REŠENJE?! Da su vaši pokliči, "Srbija-Kosovo" korisni samo za fudbalske stadione dok sa stvarnošću nemaju blage veze!
Nije li, stoga, KRAJNJE VREME da počnemo da razmišljamo PRAGMATIČKI?

1. KiM ostaju tamo gde su - a to znači VAN Srbije. Ko ne veruje nek ode dole. I neka nam javi kako je prošao. Ako preživi.
2. Dole su naše zadužbine. KAKO njih zaštiti?
Možete se zgražati do sutra, ali JEDINI kakav takav garant očuvanja srpske kulturne baštine na KiM jeste upravo UNESCO kojem su potčinjeni i Srbija i KiM!
Kosovo van UNESCA je KER PUŠTEN S LANCA! Može im se da divljaju do mile volje. Videli smo već.
Ali, ako Kosovo bude u UNESCOu, onda i mi imamo neku šansu.
Možemo li dalje bez ostrašćenih emocija?

krle - dron

pre 8 godina

Ameri koji su se ispileli i stasali prekljuce na pistolju i brutalnoj sili nemogu da imaju bilo kakvu svest o kulturnoj bastini i tradiciji,kad se negde diskutuje o tome oni se samo okrenu konobaru i kazu molim viski bez hleda.Oni su tvorci mracnog ISILa na bliskom istoku,to im je i Snouden potvrdio i razotkrio,e pa sad organizatori mracne nemani ISILa koja unistava nemilosrdno hriscansku kulturu na bliskom istoku imaju zelju da isto tako jednu mracnu neman koja pali,rusi i urinira po srbskoj kulturnoj kolevci i bastini uvrste u UNESKO-,da je pravde amere bi trebalo naglavacke izbaciti iz UNESKO-,tu oni strce kao strasilo u kukuruzu....

Duci0167

pre 8 godina

1244 odavno zastareo model ali volimo mi da smo zastareli i skloni ne napretku. Ovako mala,jadna,istrosena,opeljesena finansijski i intelektualno drzava saveznike treba da trazi na strani zapada a ne Rusa koji sa nama brisu nos i tom maramicom posle masu zapadu u inat. Ljudi,jeste svesni vi koliku stetu imamo jer ne mrdamo iz '91god? Kako vam ne dosadi da samo prezivljavate bez volje da malo zivite,da vasa devmca nesto vide i dozive? Pre cete dopustiti da dozive vasu sudbinu! Pod hitno napustiti ovu rusofiliju jer ionako je sva napredna civilizacija "protiv" njih koji u svojoj drzavi samo nesto zabranjuju. Muka mi vise od tog srpsko ruskog poziva na bratstvo. Kakva crna braca a i da jesmo pa ... Hocete da jedete bratstvo?

Nisam školovala

pre 8 godina

Nedavno je Nemačka u svojim zahtevima prema Srbiji za pridruživanje zahtevala da se omogući pristup Gazivodama, a to je na teritoriji Srpskih opština na KIM.
Gazivode su potrebne kao vodeni resus za rashladjivanje postrojenja u Trepči u koje su Ameri debelo investirali.
Uvek se raio o lovi, i kod Amera i kod Rusa. Jači tlači i hoće da iskoristi.
Kad je ruska vojska oslobadjala posle drugog svetskog rata, moja prababa je sakrila svu stoku, zalihe i naravno i sve devojke iz kuće , u zemunicu da ih Rusi ne pronadju. Sila Boga ne moli.

Politika je uvek u interesu jakih korporacija, samo se još mi trolujemo na nacionalni identitet i versku pripadnost, verujemo naivni da je to bitno!

I nema besplatne večere, daćemo se ili amerima ili rusima, isto nam je, čak možda je sa zapadnjacima i bolje, oni imaju više osvajačkog iskustva, pa su naučili da bacaju veće mrvice sa svog astala nego braća rusi, oni su u fazi dokazivanja.

ni amer ni rus

pre 8 godina

Pa Vucko nas je ubedjivao da su nam ameri i englezi iskreni prijatelji.
Pa što mu ne verujete , on samo želi najbolje za nas buraniju.
(bleban, 6. novembar 2015 21:10)

Pa ne može Vučko da ima slobodan vokabular kao tvoj kada iz neke garsonjere tipkaš po tastaturi. Najbolje je da kaže da su USA i GB neprijatelji? Nekima sve treba crtati.

BoKi

pre 8 godina

Pa šta su ovi naši mislili? Da će šetnja po Moskvi da im bude besplatna kod Amera? A i za ovu "bratsku podršku" još ne znamo račun...

Goran

pre 8 godina

Da li neko stvarno veruje da se oni zaista svadjaju zbog Kosova? I jednima i drugima, samo je potreban povod da se ku.ce ko(me) je veci i ko moze dalje da pljune. Njima je samo bitno da ima neki povod - Srbija, Kosovo, Sirija... a za Srbiju, Kosovo, Siriju... u stvari ih zabole uvo. Gadi mi se politika i SAD i Rusije.

Željko

pre 8 godina

Kampanja Srbije za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko se zasniva na tezi da su Albanci loši i da ne mogu biti bolji. Ista pretpostavka kao iz osamdesetih.

Zoran

pre 8 godina

Niko nije izdao Kosovo, bar niko ziv.
Krajem 17 veka Srbi sa Kosova su masovno napustili svoju zemlju tokom rata Austrougarske i Turske.
Od tada pa do dana danasnjeg niko se tamo nije vracao vec su se polako mnozili Albanci i to je to.
Polagati prava na zemlju koju vas narod vise ne nastanjuje je besmisleno, kultura se naravno mora zastiti, ali Unesko nece sigurno pricati da su albanci osnovali te manastire.
Situacija gde mi trazimo teritoriju Kosova je ista kao kad bi Italija trazila teritorije danasnjeg Balkana, severne Afrike i Male Azije kao svoju zemlju. S druge strane niko u Unesku ne tvrdi da su Srbi napravili Sirmium, Viminacium, Naisus ili neku rimsku gradjevinu na teritorijama drzava koje danas postoje.
Kulturna zaostavstvina ostaje onima koji su to napravili i nema nikakve veze sa teritorijom, s druge strane teritorija je vezana iskljucivo za zemlju koja je nastanjena narodom jedne nacionalnosti (vecinski).

EU Srbija

pre 8 godina

Stabilna i normalna Srbija samo uz samostalno Kosovo.
Dosta mi je te mitologije. Neka se "Kosovari" snalaze kako hoce i sto dalje od nas.

mlekadzija

pre 8 godina

"Nesumnjivo postoji put za pristup Kosova organizaciji, put koji nije blokiran rezolucijom 1244", rekao je Blinken. Jos samo da je i tacno naveo koji je to put. SAD istrajnom nasilnickom politikom, negde bombama a negde verbalnim pritiskom ostvaruju svoju politiku.... Koze ce da cuvaju kupus.

pisar

pre 8 godina

amerika i rusija nisu u pravu .

0 godine da li je postajao unesko i pre toga kad su gradjene piramide i pre toga ,pa po naucnim teorijama kad je nastao svemir tj veliki prasak da li je tad postojao unesko ? nije, kad su stvarane zvezde da li je postajao unesko,nije,ako je uneko toliko mocan neka zaustavi kretanje okeana i talasa,letenje ptica padanje kisa i suse i magnetno polje pa cunamije i tornada ako to nije u stanju da kontrolise onda taj unesko sta ce.osnovan je 1946 ako se ne varam.da li je za vreme avgusta prvog rimskog cara postajao unesko? ako je unesko stariji od zemljine kugle onda ce amerika i rusija da pobede.

propast sveta...

pre 8 godina

Rusi se bore da se neotima pravoslavna teritoria...vidite scenario se desava slican i Ukraini i Grckoj pa (Kosovo) Srbia sve pravoslavne zemlje pa evo prevukose i Cenu Goru sebi u kandze zapada...narode moj samo Srbi tj Pravoslavci su na udaru...okrenimo se majci Rusiji...pozz za sve dobre ljude

ima veze

pre 8 godina

Prolazeci kroz Citaoncku ja kao tata
objasnjvao sam sinu znacaj Vucicevog plakata:
Vucic je sine u svakoj nasoj pori
on se umesto tate za tebe bori.
Vucic je vecera i bajka pre spavanja
Vucic je predmet naseg obozavanja.
Vucicic je u crtanom, Vucic je u bajci
Vucic je lik na tvojoj angry bird majici!
Vucic je veci cak i od tita
i mnogo je jaci od tvojih gormita.
Vucic je rezanac u tvojoj supi
u dackoj je torbi i u skolskoj klupi.
Vucic je u rekama, Vucic je na njivama
Vucic je u torti i u gombocama sa sljivama.
Vucic se Voli kao mama i tata
Vucic je kazaljka naseg gradskog sata!
Vucic nas hrani i zato smo siti
Vucica voli cak i Hello Kitty.
Vucic moze da leti i kroz zid da prodje
mi ponosito stojimo iza velikog nam vodje.
Vucic je sport,strast i breme
Vucic je politika,ekonomija i vreme.
I zato je on sine na Somborskom plakatu
danas nemas uzinu nisam primio platu.

preuzeto od so. pesnika

krivovirac

pre 8 godina

Pa zar u ovoj državi, nema nikog sposobnog, da izvede sve nas na ulice i pokažemo svetu, da nismo invetivni, i da imamo svoj stav o našoj zemlji, ili je ovo način da nas naša vlada prevede žedne preko vode, i ispuni neka eventualna obećenja data nekome!!!!

1003

pre 8 godina

naravno da ce da ih prime,sve ostalo je veliko iznenadjenje.

para/droga vrti gde burgija nece

nakon WW2 i nemacke politike svet nije video opasniju politiku,politiku sjedinjenih americkih drzava
kontrola medija/cenzura/ubistva neistomisljenika,proterivanje neistomisljenika,otimanja terotirija,ubijanje dece,silovanje dece itd.

ajde sad cenzura,nego kako.

Glas Srbije

pre 8 godina

Ah ti Vucicevi prijatelji Amerikanci. Napravise nam jedan wc i ofarbase fasadu zgrade suda i odmah ni manje ni vise bi da poklone Albancima alijas Kosovarima srpske manastire i crkve na Kosovu. Svaka cast na izboru prijatelja.

Mrki

pre 8 godina

Borba Rusa i Amerikanaca a Srpski političari lažu Ruse kako ih uvažavaju a sprovode američke ciljeve u Srbiji.
Srbija ne treba da postoji kad su im najveći neptijatelji-prijatelji.

ima veze

pre 8 godina

Prolazeci kroz Citaoncku ja kao tata
objasnjvao sam sinu znacaj Vucicevog plakata:
Vucic je sine u svakoj nasoj pori
on se umesto tate za tebe bori.
Vucic je vecera i bajka pre spavanja
Vucic je predmet naseg obozavanja.
Vucicic je u crtanom, Vucic je u bajci
Vucic je lik na tvojoj angry bird majici!
Vucic je veci cak i od tita
i mnogo je jaci od tvojih gormita.
Vucic je rezanac u tvojoj supi
u dackoj je torbi i u skolskoj klupi.
Vucic je u rekama, Vucic je na njivama
Vucic je u torti i u gombocama sa sljivama.
Vucic se Voli kao mama i tata
Vucic je kazaljka naseg gradskog sata!
Vucic nas hrani i zato smo siti
Vucica voli cak i Hello Kitty.
Vucic moze da leti i kroz zid da prodje
mi ponosito stojimo iza velikog nam vodje.
Vucic je sport,strast i breme
Vucic je politika,ekonomija i vreme.
I zato je on sine na Somborskom plakatu
danas nemas uzinu nisam primio platu.

preuzeto od so. pesnika

Glas Srbije

pre 8 godina

Ah ti Vucicevi prijatelji Amerikanci. Napravise nam jedan wc i ofarbase fasadu zgrade suda i odmah ni manje ni vise bi da poklone Albancima alijas Kosovarima srpske manastire i crkve na Kosovu. Svaka cast na izboru prijatelja.

Mrki

pre 8 godina

Borba Rusa i Amerikanaca a Srpski političari lažu Ruse kako ih uvažavaju a sprovode američke ciljeve u Srbiji.
Srbija ne treba da postoji kad su im najveći neptijatelji-prijatelji.

1003

pre 8 godina

naravno da ce da ih prime,sve ostalo je veliko iznenadjenje.

para/droga vrti gde burgija nece

nakon WW2 i nemacke politike svet nije video opasniju politiku,politiku sjedinjenih americkih drzava
kontrola medija/cenzura/ubistva neistomisljenika,proterivanje neistomisljenika,otimanja terotirija,ubijanje dece,silovanje dece itd.

ajde sad cenzura,nego kako.

krivovirac

pre 8 godina

Pa zar u ovoj državi, nema nikog sposobnog, da izvede sve nas na ulice i pokažemo svetu, da nismo invetivni, i da imamo svoj stav o našoj zemlji, ili je ovo način da nas naša vlada prevede žedne preko vode, i ispuni neka eventualna obećenja data nekome!!!!

propast sveta...

pre 8 godina

Rusi se bore da se neotima pravoslavna teritoria...vidite scenario se desava slican i Ukraini i Grckoj pa (Kosovo) Srbia sve pravoslavne zemlje pa evo prevukose i Cenu Goru sebi u kandze zapada...narode moj samo Srbi tj Pravoslavci su na udaru...okrenimo se majci Rusiji...pozz za sve dobre ljude

Zoran

pre 8 godina

Niko nije izdao Kosovo, bar niko ziv.
Krajem 17 veka Srbi sa Kosova su masovno napustili svoju zemlju tokom rata Austrougarske i Turske.
Od tada pa do dana danasnjeg niko se tamo nije vracao vec su se polako mnozili Albanci i to je to.
Polagati prava na zemlju koju vas narod vise ne nastanjuje je besmisleno, kultura se naravno mora zastiti, ali Unesko nece sigurno pricati da su albanci osnovali te manastire.
Situacija gde mi trazimo teritoriju Kosova je ista kao kad bi Italija trazila teritorije danasnjeg Balkana, severne Afrike i Male Azije kao svoju zemlju. S druge strane niko u Unesku ne tvrdi da su Srbi napravili Sirmium, Viminacium, Naisus ili neku rimsku gradjevinu na teritorijama drzava koje danas postoje.
Kulturna zaostavstvina ostaje onima koji su to napravili i nema nikakve veze sa teritorijom, s druge strane teritorija je vezana iskljucivo za zemlju koja je nastanjena narodom jedne nacionalnosti (vecinski).

EU Srbija

pre 8 godina

Stabilna i normalna Srbija samo uz samostalno Kosovo.
Dosta mi je te mitologije. Neka se "Kosovari" snalaze kako hoce i sto dalje od nas.

Nisam školovala

pre 8 godina

Nedavno je Nemačka u svojim zahtevima prema Srbiji za pridruživanje zahtevala da se omogući pristup Gazivodama, a to je na teritoriji Srpskih opština na KIM.
Gazivode su potrebne kao vodeni resus za rashladjivanje postrojenja u Trepči u koje su Ameri debelo investirali.
Uvek se raio o lovi, i kod Amera i kod Rusa. Jači tlači i hoće da iskoristi.
Kad je ruska vojska oslobadjala posle drugog svetskog rata, moja prababa je sakrila svu stoku, zalihe i naravno i sve devojke iz kuće , u zemunicu da ih Rusi ne pronadju. Sila Boga ne moli.

Politika je uvek u interesu jakih korporacija, samo se još mi trolujemo na nacionalni identitet i versku pripadnost, verujemo naivni da je to bitno!

I nema besplatne večere, daćemo se ili amerima ili rusima, isto nam je, čak možda je sa zapadnjacima i bolje, oni imaju više osvajačkog iskustva, pa su naučili da bacaju veće mrvice sa svog astala nego braća rusi, oni su u fazi dokazivanja.

UNESCO?

pre 8 godina

Opet srBske patriJote skaču ko opaljeni! Volovi trče na crvenu maramu, a naši rodoljubi na pomen Kosova.
Dokle da vodimo hladni rat oko nečega što je U SVAKOM REALNOM SMISLU IZGUBLJENO!?
Ajoj, evo ih, ODMAH kreću "Obilići" i ostala rodoljubna bratija! Čuli su da je neko izrekao proskribovanu reč, "izgubljeno"!
Izvinite, jel vi imate (bolje) rešenje? Jel imate plan kako da povratite dva miliona Albanaca u nedra Majke Srbijice? SHVATITE, Kosovo nisu samo srpski manastiri iz 13. i 14. veka, tu su i DVA MILIONA Albanaca koji vole Srbiju koliko i zemljotres!
Hajde, da čujemo, kako biste vi da ih reintegrišete u državu Srbiju? Kad ćete već priznati sebi da NEMATE REŠENJE?! Da su vaši pokliči, "Srbija-Kosovo" korisni samo za fudbalske stadione dok sa stvarnošću nemaju blage veze!
Nije li, stoga, KRAJNJE VREME da počnemo da razmišljamo PRAGMATIČKI?

1. KiM ostaju tamo gde su - a to znači VAN Srbije. Ko ne veruje nek ode dole. I neka nam javi kako je prošao. Ako preživi.
2. Dole su naše zadužbine. KAKO njih zaštiti?
Možete se zgražati do sutra, ali JEDINI kakav takav garant očuvanja srpske kulturne baštine na KiM jeste upravo UNESCO kojem su potčinjeni i Srbija i KiM!
Kosovo van UNESCA je KER PUŠTEN S LANCA! Može im se da divljaju do mile volje. Videli smo već.
Ali, ako Kosovo bude u UNESCOu, onda i mi imamo neku šansu.
Možemo li dalje bez ostrašćenih emocija?

Željko

pre 8 godina

Kampanja Srbije za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko se zasniva na tezi da su Albanci loši i da ne mogu biti bolji. Ista pretpostavka kao iz osamdesetih.

Artifex

pre 8 godina

Prijatelj je onaj ko ti neće dopustiti da zbog loših odluka sam sebi zagorčaš život. Prijatelj je onaj ko ti uvek govori istinu i ne dopušta da se zavaravaš. Prijatelj ne aplaudira tvojim deluzijama. Prijatelj te ne tapše po tamenu kada izabereš stranputicu, već ti obavezno pomogne da pronađeš pravi put. Prijatelj ti ne dopušta da se truješ govoreći da je droga u stvari idealan izbor za dug i srećan život. Dakle, Rusija nije prijatelj Srbije.

stefan

pre 8 godina

Koji smo mi i baksuzi i ugursuzi od nacije...ništa nikada pametno od nas neće biti. Naivni robovi mitova i legendi, paganski, nedopečeni vernici, praznoglava čupava rulja, što reče Ivo Andrić...ODSEĆI Kosovo, kao gangrenoznu nogu...TO. Sve što smo branili mi smo izgubili ovako ili onako, očigledna je naša nesposobnost da branimo i sačuvamo, pa hajde onda da gubimo dostojanstvenom i uz određenu korist. Treba i naši unuci da žive, da na njih mislimo sada...treba reći ne ovoj političkoj gamadi koja breneći neodbranjivo puni đžepove, a nama prodaje Andersenove bajke za laku noć...i to već bezmalo 25 godina - skoro uvek isti likovi. Dokle još...?

BoKi

pre 8 godina

Pa šta su ovi naši mislili? Da će šetnja po Moskvi da im bude besplatna kod Amera? A i za ovu "bratsku podršku" još ne znamo račun...

Goran

pre 8 godina

Da li neko stvarno veruje da se oni zaista svadjaju zbog Kosova? I jednima i drugima, samo je potreban povod da se ku.ce ko(me) je veci i ko moze dalje da pljune. Njima je samo bitno da ima neki povod - Srbija, Kosovo, Sirija... a za Srbiju, Kosovo, Siriju... u stvari ih zabole uvo. Gadi mi se politika i SAD i Rusije.

mik

pre 8 godina

Evo sada ja,kao osoba koja nije ni rusofil,ni amerofil(ili kako se već kaže),razmišljam čisto rezonski. Jedni nas podržavaju(ne ulazim u to iz kojih razloga),a drugi su čvrsto protiv nas(takođe ne ulazim u razloge). I ja nemam dilemu kom se "carstvo" treba privoleti. I ovo oko Unesca nije jedini slučaj. Jednostavno ne mogu da nateram sebe da podržavam Ameriku i zapad,ni po jednom pitanju.

mlekadzija

pre 8 godina

"Nesumnjivo postoji put za pristup Kosova organizaciji, put koji nije blokiran rezolucijom 1244", rekao je Blinken. Jos samo da je i tacno naveo koji je to put. SAD istrajnom nasilnickom politikom, negde bombama a negde verbalnim pritiskom ostvaruju svoju politiku.... Koze ce da cuvaju kupus.

Duci0167

pre 8 godina

1244 odavno zastareo model ali volimo mi da smo zastareli i skloni ne napretku. Ovako mala,jadna,istrosena,opeljesena finansijski i intelektualno drzava saveznike treba da trazi na strani zapada a ne Rusa koji sa nama brisu nos i tom maramicom posle masu zapadu u inat. Ljudi,jeste svesni vi koliku stetu imamo jer ne mrdamo iz '91god? Kako vam ne dosadi da samo prezivljavate bez volje da malo zivite,da vasa devmca nesto vide i dozive? Pre cete dopustiti da dozive vasu sudbinu! Pod hitno napustiti ovu rusofiliju jer ionako je sva napredna civilizacija "protiv" njih koji u svojoj drzavi samo nesto zabranjuju. Muka mi vise od tog srpsko ruskog poziva na bratstvo. Kakva crna braca a i da jesmo pa ... Hocete da jedete bratstvo?

sorabius

pre 8 godina

Samo iščitati komentare, jasno je zašto nam je potrebna pomoć.
Podsećamo na one umobolnike koji se opiru pomoći, pa ih se mora vezivati za krevet i hraniti.

ni amer ni rus

pre 8 godina

Pa Vucko nas je ubedjivao da su nam ameri i englezi iskreni prijatelji.
Pa što mu ne verujete , on samo želi najbolje za nas buraniju.
(bleban, 6. novembar 2015 21:10)

Pa ne može Vučko da ima slobodan vokabular kao tvoj kada iz neke garsonjere tipkaš po tastaturi. Najbolje je da kaže da su USA i GB neprijatelji? Nekima sve treba crtati.

krle - dron

pre 8 godina

Ameri koji su se ispileli i stasali prekljuce na pistolju i brutalnoj sili nemogu da imaju bilo kakvu svest o kulturnoj bastini i tradiciji,kad se negde diskutuje o tome oni se samo okrenu konobaru i kazu molim viski bez hleda.Oni su tvorci mracnog ISILa na bliskom istoku,to im je i Snouden potvrdio i razotkrio,e pa sad organizatori mracne nemani ISILa koja unistava nemilosrdno hriscansku kulturu na bliskom istoku imaju zelju da isto tako jednu mracnu neman koja pali,rusi i urinira po srbskoj kulturnoj kolevci i bastini uvrste u UNESKO-,da je pravde amere bi trebalo naglavacke izbaciti iz UNESKO-,tu oni strce kao strasilo u kukuruzu....

pisar

pre 8 godina

amerika i rusija nisu u pravu .

0 godine da li je postajao unesko i pre toga kad su gradjene piramide i pre toga ,pa po naucnim teorijama kad je nastao svemir tj veliki prasak da li je tad postojao unesko ? nije, kad su stvarane zvezde da li je postajao unesko,nije,ako je uneko toliko mocan neka zaustavi kretanje okeana i talasa,letenje ptica padanje kisa i suse i magnetno polje pa cunamije i tornada ako to nije u stanju da kontrolise onda taj unesko sta ce.osnovan je 1946 ako se ne varam.da li je za vreme avgusta prvog rimskog cara postajao unesko? ako je unesko stariji od zemljine kugle onda ce amerika i rusija da pobede.

propast sveta...

pre 8 godina

Rusi se bore da se neotima pravoslavna teritoria...vidite scenario se desava slican i Ukraini i Grckoj pa (Kosovo) Srbia sve pravoslavne zemlje pa evo prevukose i Cenu Goru sebi u kandze zapada...narode moj samo Srbi tj Pravoslavci su na udaru...okrenimo se majci Rusiji...pozz za sve dobre ljude

1003

pre 8 godina

naravno da ce da ih prime,sve ostalo je veliko iznenadjenje.

para/droga vrti gde burgija nece

nakon WW2 i nemacke politike svet nije video opasniju politiku,politiku sjedinjenih americkih drzava
kontrola medija/cenzura/ubistva neistomisljenika,proterivanje neistomisljenika,otimanja terotirija,ubijanje dece,silovanje dece itd.

ajde sad cenzura,nego kako.

Glas Srbije

pre 8 godina

Ah ti Vucicevi prijatelji Amerikanci. Napravise nam jedan wc i ofarbase fasadu zgrade suda i odmah ni manje ni vise bi da poklone Albancima alijas Kosovarima srpske manastire i crkve na Kosovu. Svaka cast na izboru prijatelja.

krivovirac

pre 8 godina

Pa zar u ovoj državi, nema nikog sposobnog, da izvede sve nas na ulice i pokažemo svetu, da nismo invetivni, i da imamo svoj stav o našoj zemlji, ili je ovo način da nas naša vlada prevede žedne preko vode, i ispuni neka eventualna obećenja data nekome!!!!

Mrki

pre 8 godina

Borba Rusa i Amerikanaca a Srpski političari lažu Ruse kako ih uvažavaju a sprovode američke ciljeve u Srbiji.
Srbija ne treba da postoji kad su im najveći neptijatelji-prijatelji.

ima veze

pre 8 godina

Prolazeci kroz Citaoncku ja kao tata
objasnjvao sam sinu znacaj Vucicevog plakata:
Vucic je sine u svakoj nasoj pori
on se umesto tate za tebe bori.
Vucic je vecera i bajka pre spavanja
Vucic je predmet naseg obozavanja.
Vucicic je u crtanom, Vucic je u bajci
Vucic je lik na tvojoj angry bird majici!
Vucic je veci cak i od tita
i mnogo je jaci od tvojih gormita.
Vucic je rezanac u tvojoj supi
u dackoj je torbi i u skolskoj klupi.
Vucic je u rekama, Vucic je na njivama
Vucic je u torti i u gombocama sa sljivama.
Vucic se Voli kao mama i tata
Vucic je kazaljka naseg gradskog sata!
Vucic nas hrani i zato smo siti
Vucica voli cak i Hello Kitty.
Vucic moze da leti i kroz zid da prodje
mi ponosito stojimo iza velikog nam vodje.
Vucic je sport,strast i breme
Vucic je politika,ekonomija i vreme.
I zato je on sine na Somborskom plakatu
danas nemas uzinu nisam primio platu.

preuzeto od so. pesnika

EU Srbija

pre 8 godina

Stabilna i normalna Srbija samo uz samostalno Kosovo.
Dosta mi je te mitologije. Neka se "Kosovari" snalaze kako hoce i sto dalje od nas.

Zoran

pre 8 godina

Niko nije izdao Kosovo, bar niko ziv.
Krajem 17 veka Srbi sa Kosova su masovno napustili svoju zemlju tokom rata Austrougarske i Turske.
Od tada pa do dana danasnjeg niko se tamo nije vracao vec su se polako mnozili Albanci i to je to.
Polagati prava na zemlju koju vas narod vise ne nastanjuje je besmisleno, kultura se naravno mora zastiti, ali Unesko nece sigurno pricati da su albanci osnovali te manastire.
Situacija gde mi trazimo teritoriju Kosova je ista kao kad bi Italija trazila teritorije danasnjeg Balkana, severne Afrike i Male Azije kao svoju zemlju. S druge strane niko u Unesku ne tvrdi da su Srbi napravili Sirmium, Viminacium, Naisus ili neku rimsku gradjevinu na teritorijama drzava koje danas postoje.
Kulturna zaostavstvina ostaje onima koji su to napravili i nema nikakve veze sa teritorijom, s druge strane teritorija je vezana iskljucivo za zemlju koja je nastanjena narodom jedne nacionalnosti (vecinski).

ni amer ni rus

pre 8 godina

Pa Vucko nas je ubedjivao da su nam ameri i englezi iskreni prijatelji.
Pa što mu ne verujete , on samo želi najbolje za nas buraniju.
(bleban, 6. novembar 2015 21:10)

Pa ne može Vučko da ima slobodan vokabular kao tvoj kada iz neke garsonjere tipkaš po tastaturi. Najbolje je da kaže da su USA i GB neprijatelji? Nekima sve treba crtati.

Artifex

pre 8 godina

Prijatelj je onaj ko ti neće dopustiti da zbog loših odluka sam sebi zagorčaš život. Prijatelj je onaj ko ti uvek govori istinu i ne dopušta da se zavaravaš. Prijatelj ne aplaudira tvojim deluzijama. Prijatelj te ne tapše po tamenu kada izabereš stranputicu, već ti obavezno pomogne da pronađeš pravi put. Prijatelj ti ne dopušta da se truješ govoreći da je droga u stvari idealan izbor za dug i srećan život. Dakle, Rusija nije prijatelj Srbije.

mlekadzija

pre 8 godina

"Nesumnjivo postoji put za pristup Kosova organizaciji, put koji nije blokiran rezolucijom 1244", rekao je Blinken. Jos samo da je i tacno naveo koji je to put. SAD istrajnom nasilnickom politikom, negde bombama a negde verbalnim pritiskom ostvaruju svoju politiku.... Koze ce da cuvaju kupus.

Nisam školovala

pre 8 godina

Nedavno je Nemačka u svojim zahtevima prema Srbiji za pridruživanje zahtevala da se omogući pristup Gazivodama, a to je na teritoriji Srpskih opština na KIM.
Gazivode su potrebne kao vodeni resus za rashladjivanje postrojenja u Trepči u koje su Ameri debelo investirali.
Uvek se raio o lovi, i kod Amera i kod Rusa. Jači tlači i hoće da iskoristi.
Kad je ruska vojska oslobadjala posle drugog svetskog rata, moja prababa je sakrila svu stoku, zalihe i naravno i sve devojke iz kuće , u zemunicu da ih Rusi ne pronadju. Sila Boga ne moli.

Politika je uvek u interesu jakih korporacija, samo se još mi trolujemo na nacionalni identitet i versku pripadnost, verujemo naivni da je to bitno!

I nema besplatne večere, daćemo se ili amerima ili rusima, isto nam je, čak možda je sa zapadnjacima i bolje, oni imaju više osvajačkog iskustva, pa su naučili da bacaju veće mrvice sa svog astala nego braća rusi, oni su u fazi dokazivanja.

Željko

pre 8 godina

Kampanja Srbije za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko se zasniva na tezi da su Albanci loši i da ne mogu biti bolji. Ista pretpostavka kao iz osamdesetih.

UNESCO?

pre 8 godina

Opet srBske patriJote skaču ko opaljeni! Volovi trče na crvenu maramu, a naši rodoljubi na pomen Kosova.
Dokle da vodimo hladni rat oko nečega što je U SVAKOM REALNOM SMISLU IZGUBLJENO!?
Ajoj, evo ih, ODMAH kreću "Obilići" i ostala rodoljubna bratija! Čuli su da je neko izrekao proskribovanu reč, "izgubljeno"!
Izvinite, jel vi imate (bolje) rešenje? Jel imate plan kako da povratite dva miliona Albanaca u nedra Majke Srbijice? SHVATITE, Kosovo nisu samo srpski manastiri iz 13. i 14. veka, tu su i DVA MILIONA Albanaca koji vole Srbiju koliko i zemljotres!
Hajde, da čujemo, kako biste vi da ih reintegrišete u državu Srbiju? Kad ćete već priznati sebi da NEMATE REŠENJE?! Da su vaši pokliči, "Srbija-Kosovo" korisni samo za fudbalske stadione dok sa stvarnošću nemaju blage veze!
Nije li, stoga, KRAJNJE VREME da počnemo da razmišljamo PRAGMATIČKI?

1. KiM ostaju tamo gde su - a to znači VAN Srbije. Ko ne veruje nek ode dole. I neka nam javi kako je prošao. Ako preživi.
2. Dole su naše zadužbine. KAKO njih zaštiti?
Možete se zgražati do sutra, ali JEDINI kakav takav garant očuvanja srpske kulturne baštine na KiM jeste upravo UNESCO kojem su potčinjeni i Srbija i KiM!
Kosovo van UNESCA je KER PUŠTEN S LANCA! Može im se da divljaju do mile volje. Videli smo već.
Ali, ako Kosovo bude u UNESCOu, onda i mi imamo neku šansu.
Možemo li dalje bez ostrašćenih emocija?

mik

pre 8 godina

Evo sada ja,kao osoba koja nije ni rusofil,ni amerofil(ili kako se već kaže),razmišljam čisto rezonski. Jedni nas podržavaju(ne ulazim u to iz kojih razloga),a drugi su čvrsto protiv nas(takođe ne ulazim u razloge). I ja nemam dilemu kom se "carstvo" treba privoleti. I ovo oko Unesca nije jedini slučaj. Jednostavno ne mogu da nateram sebe da podržavam Ameriku i zapad,ni po jednom pitanju.

stefan

pre 8 godina

Koji smo mi i baksuzi i ugursuzi od nacije...ništa nikada pametno od nas neće biti. Naivni robovi mitova i legendi, paganski, nedopečeni vernici, praznoglava čupava rulja, što reče Ivo Andrić...ODSEĆI Kosovo, kao gangrenoznu nogu...TO. Sve što smo branili mi smo izgubili ovako ili onako, očigledna je naša nesposobnost da branimo i sačuvamo, pa hajde onda da gubimo dostojanstvenom i uz određenu korist. Treba i naši unuci da žive, da na njih mislimo sada...treba reći ne ovoj političkoj gamadi koja breneći neodbranjivo puni đžepove, a nama prodaje Andersenove bajke za laku noć...i to već bezmalo 25 godina - skoro uvek isti likovi. Dokle još...?

pisar

pre 8 godina

amerika i rusija nisu u pravu .

0 godine da li je postajao unesko i pre toga kad su gradjene piramide i pre toga ,pa po naucnim teorijama kad je nastao svemir tj veliki prasak da li je tad postojao unesko ? nije, kad su stvarane zvezde da li je postajao unesko,nije,ako je uneko toliko mocan neka zaustavi kretanje okeana i talasa,letenje ptica padanje kisa i suse i magnetno polje pa cunamije i tornada ako to nije u stanju da kontrolise onda taj unesko sta ce.osnovan je 1946 ako se ne varam.da li je za vreme avgusta prvog rimskog cara postajao unesko? ako je unesko stariji od zemljine kugle onda ce amerika i rusija da pobede.

BoKi

pre 8 godina

Pa šta su ovi naši mislili? Da će šetnja po Moskvi da im bude besplatna kod Amera? A i za ovu "bratsku podršku" još ne znamo račun...

krle - dron

pre 8 godina

Ameri koji su se ispileli i stasali prekljuce na pistolju i brutalnoj sili nemogu da imaju bilo kakvu svest o kulturnoj bastini i tradiciji,kad se negde diskutuje o tome oni se samo okrenu konobaru i kazu molim viski bez hleda.Oni su tvorci mracnog ISILa na bliskom istoku,to im je i Snouden potvrdio i razotkrio,e pa sad organizatori mracne nemani ISILa koja unistava nemilosrdno hriscansku kulturu na bliskom istoku imaju zelju da isto tako jednu mracnu neman koja pali,rusi i urinira po srbskoj kulturnoj kolevci i bastini uvrste u UNESKO-,da je pravde amere bi trebalo naglavacke izbaciti iz UNESKO-,tu oni strce kao strasilo u kukuruzu....

Goran

pre 8 godina

Da li neko stvarno veruje da se oni zaista svadjaju zbog Kosova? I jednima i drugima, samo je potreban povod da se ku.ce ko(me) je veci i ko moze dalje da pljune. Njima je samo bitno da ima neki povod - Srbija, Kosovo, Sirija... a za Srbiju, Kosovo, Siriju... u stvari ih zabole uvo. Gadi mi se politika i SAD i Rusije.

Duci0167

pre 8 godina

1244 odavno zastareo model ali volimo mi da smo zastareli i skloni ne napretku. Ovako mala,jadna,istrosena,opeljesena finansijski i intelektualno drzava saveznike treba da trazi na strani zapada a ne Rusa koji sa nama brisu nos i tom maramicom posle masu zapadu u inat. Ljudi,jeste svesni vi koliku stetu imamo jer ne mrdamo iz '91god? Kako vam ne dosadi da samo prezivljavate bez volje da malo zivite,da vasa devmca nesto vide i dozive? Pre cete dopustiti da dozive vasu sudbinu! Pod hitno napustiti ovu rusofiliju jer ionako je sva napredna civilizacija "protiv" njih koji u svojoj drzavi samo nesto zabranjuju. Muka mi vise od tog srpsko ruskog poziva na bratstvo. Kakva crna braca a i da jesmo pa ... Hocete da jedete bratstvo?

sorabius

pre 8 godina

Samo iščitati komentare, jasno je zašto nam je potrebna pomoć.
Podsećamo na one umobolnike koji se opiru pomoći, pa ih se mora vezivati za krevet i hraniti.