Testovi

Petak, 06.11.2015.

08:56

Prva vožnja: Ford Mustang

Izvor: B92

Prva vožnja: Ford Mustang IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

goranxx

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Sone kralju, otkricu ti jednu tajnu, Eleanor, bar onaj na koji ti mislis (100 posto) nije serijski auto, niti ford iz 1967 izgleda priblizno tako dobro. Auto iz filma uopste nije SHelby GT, vec modifikovani ford mustang fastback iz 1967 kome je promenjeno svasta, ukljucujuci velike promene na sasije da bi izgledao tako dobro kao sto izgleda (dizajnirao ga je poznati americki auto dizajner za potrebe filma,znaci 30ak godina posle njegovog izlaska). Samo 3 potpuno funkcionalna automobila postoje koja su se koristila u filmu, plus 10ak sasija koje nisu kompletno spakovane.
Tako da sone brate nije to bas 67. godina.....

Kole

pre 8 godina

Spolja lep, enterijer dosadan!
(Smuleco, 6. novembar 2015 10:32)

Uze mi rec iz usta. Spolja lep, a unutra dizajn, blago receno, dosadan. Nekako jeftino i ne previse udobno. Kabasto.

Gari

pre 8 godina

...'' 43.720 evra za "fastback" 2.3 EcoBoost , 56.650 evra, V8 kabriolet ... '' ???
U USA cene se krecu od $23000 za V6 Fastback do $34000 za GT Fastback Premium. Jedino su ''skuplji'' - Shelby GT 350 $47500 i Shelby GT 350R $61000 !!!
Ford Mustang EcoBoost Fastback - $24000 a Mustang GT Premium Convertible V8 -39000... Za ovdasnje cene goriva od $2 za gallon(skoro 4litre), potrosnja i nije bitna, ali u Srbiji uz registraciju(svake godine, sto ovde nije slucaj) i sve ostale dazbine, potrosnja i cena goriva su vrlo bitna stavka. 15 milja za galon(grad)/ 24km sa 4 litre goriva/ skupa ''igracka'', ali kako u Srbiji ima ''musterija'' za svasta pa i za ovakve automobile, ovo mozda i nije neki 'trosak''. Greetings from Motor City/ Michigan,Detroit .

Ja

pre 8 godina

@ (Hehe, 8. novembar 2015 20:54)
da je meni jos znati sta si ti hteo da porucis ?
A ako bas volis da porucis nesto pamaetno onda se koncentrisi na pojam kruta osovina ne na torziju i na sportska kola ne na tvoju astru koja tako usput vec dve generacije ne koriste ono sta ti pises nego ono sto ima Ford Focus, svi golfovi serije 5 ili recimo vec pomenut Peugeot 307/308...
a sto se srpske svetinje golfa tice istina to moze samo VW seriju 6 su unazadili i na losije verzije opet stavili pozadi (pola) krutu osovinu ili po tvoje torziju
@ Unforgiven sa vernicima svaka debata otpada tako da lep pozdrav

voodoo

pre 8 godina

Sve je super, mustang prava zver kao i uvek i zadrzao stari smek istvremeno sa pracenjem tehnologije, samo koji genijalac je za mustanga mislio da je zuta boja dobra za predstavljanje, da je lamborgini ili nesto slicno pa i ajde, ali na mustangu zuta nikako, menja mu izgled skroz.

Hehe

pre 8 godina

@(Ja, 8. novembar 2015 18:51)

Torziju koriste i slabije varijante oktavije, golfa, zatim sve astre J itd. Ima dosta auta u toj klasi koji nemaju multilink.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Preporucujem ti da jos jednom proucis sta je sportski, a sta muscle, jer i dalje ne znas. Definicija sportskog auta je toliko siroka da sportski auto je bio i VW Karmann Ghia, a i Porsche 911. A muscle ima svoje odredjene karakteristike i taj izraz je nastao kada je Pontiac predstavio 1964 GTO. Muscle nikad nije imao slicnosti sa sportskim autima, a nema ih ni dan danas, osim sto oba imaju 2 vrata. Ako ti je cilj da dokazes kako Mustang nije dovoljno dobar kao BMW M3 ili nedaj Boze Porsche 911 (posto vidim da ga neki spominju u ovoj temi) - on i ne treba da bude jer je potpuno druga klasa automobila u pitanju.

Sky

pre 8 godina

Tek kada malo duže boravite u kabini, primetićete da je dobar deo plastike na nivou Fieste, a da završna obrada kod pojedinih detalja kaska za ostatkom automobila.

Potpuno nebitno. Jer, čim budete zatvorili vrata i pritisli "start" taster, zabrundaće V8 ispod haube i to će biti dovoljno.

cuj to nebitno?
platiti toliko a kao nema veze sto je plastika kao u fieste koja je 10k eura...
i onda kazu kako je upola jeftiniji od Porschea,
pa onda staviti samo dobar motor ostalo izvaditi je je ocito to nebitno..
daleko je Porsche od njega...

Ja

pre 8 godina

@The Unforgiven, 7. novembar 2015 18:44
da ti objasnim razliku sportski je onaj koji ima karakteristike sportskog a muscle car je onaj koji bi bio sportski al ne moze da buda pa su izmislil ime muscle to ti je kao ja sam kao manekenka ali imam preteske kosti pa ne mogu..citaj debela sam
A sto se tice mustang trapa do ove verzije dakle tehnologija Ford T ili FAP znas u EU ovaj trap osobna vozila koriste samo u osnovnom rangu dakle recimo polo, fiesta.. svi ostali ne i ne pricam o sporskim kolima osim ako je za tebe recimo peugeot 307 sportski model

kele

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Najbolje da su svi prestali sa proizvodnjom tamo negdje1970.-te, čisto da zadrže "to".

Milan

pre 8 godina

Videh da je mozda i najcesci auto na ulicama Majamija, u kabrio verziji.
Nije porodicni auto ali ni za trkanje, to je auto za paradiranje i krstarenje autoputem sa udobnih 120. Voleo bih da imam zivot u ciji bi se stil uklapao ovakav "cool" auto

sone

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .

The Unforgiven

pre 8 godina

@istina,
Ovi brojevi su tekstu su poprilicno nerealni. Americki novinari bez problema izvlace 4.2-4.3 sekunde do 60 mph (97 km/h)

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Mustang nije sportski auto vec je muscle car i to je uvek bio kroz istoriju. Nauci razliku izmedju sportskih i muscle cars jer je ona poprilicno velika.

dukiVrs

pre 8 godina

Camaro MY 2016 ce imati bazni motor 2.0b pa cenim da ce ga sigurno biti u vecem broju od mustanga. Ko ima para uvesce ga iz Delavera i zavrsice posao.

Saša

pre 8 godina

Koliko sam ja video na sajtu, a6 ne postoji sa tom snagom. Ni dizel ni benzinac. Ili ga barem nasi ne uvoze... Elem, nasao sam podatak da a6tfsi ubrzava do 100 za 5,6 sek. Ima 300 ks. Gospodin na zna sta vozi ili zamislja da vozi gorespomenuti sa zamisljenom snagom! Naravoucenije: Svabe pumpaju podatke o ubrzanju, maksimalnoj brzini, a narocito o potrosnji i zagadjenju...

popovicvl

pre 8 godina

U Nemackoj cena ide od 37k za Ecoboost do 42k za GT bez popusta. Kod Fordovih dilera cena krece oko 35k do 41k eura. Ostalo su opcije.

Jos jedna stvar, Ford werke gmbh, ali i mnogi drugi proizvodjaci proizvode vozila A i B. A serije su za zapadnu evropu, B za istocnu. Razlika je minorna, ali bitna. Dovoljno je staviti ista vozila na vagu i pokazace razliku 20-30 kg. To vam je manjak tzv "damping" materijala, ali i kvaliteta ostalih materijala u unutrasnjosti.

Ko jos kupuje nov auto u Srbiji? Zato, pravac Nemacka po Ford Mustanga.

istina

pre 8 godina

imam novi audi a6 avant sa 270 ks. trebaju mu od 0-100 kmh 5,5 sek... malo su mi slabe brojke od mustanga, jer moj je audi mnogooo tezi al ipak brzi

Brica

pre 8 godina

Pocetna cena 2.3 ecoboost u usa je 25k(+10%pdv)!!! Ko bi normalan ovi kupio pored serije 4 i c klase za ove pare??

Cena će biti oko 23-24K, nikako preko 25K (izvor: http://topcarsreleasedates.com/2016-ford-mustang/ ) inače, da imam te pare uvek bi pre izabrao Mustanga nego BMW ili Mercedes. Svi ti automobili su dobri, ostalo je stvar ukusa.

Ja

pre 8 godina

Bravo Ford konacno normalan trap za sportska kola naime ova verzija ima veliku inovaciju pozadi nema vise krute osovine (kao FAP) vec neverovatno odvojeno vjesanje kao recimo Lancia iz 1937

Petar

pre 8 godina

@Zoran: Ono kada covek sa balkana dodje u USA ,pun sebe i dovoljno prepotentan da objasni americkim inzenjerima da su ludi,glupi,blesavi, kao i da imaju pogresnu autmobilsku tradiciju a ne poznaju ni trziste. Verovatno zato drze i pola planete pokorene,zato sto ne znaju sta valja i kako da to dobiju

The Unforgiven

pre 8 godina

@Zoran,
Samo ljudi sa Balkana su dovoljno glupi da u Americi kupe polovan Nemacki auto bez garancije. U Americi se Nemacki auto bez garancije ne kupuje, osim ako si spreman da non-stop placas popravke.
Smeta ti prostor zadnjih sedista? Ti znas da je Mustang u pitanju? Ko jos kupuje takav auto da bi koristio zadnja sedista? Ona su tu po potrebi, ali nisu sigurno napravljena da se koriste svaki dan. Ako ti trebaju zadnja sedista - onda ne kupuj coupe.
Ne postoji bolji novi auto za manje novca ... ustvari, mozda jedino novi Chevy Camaro, on i Mustang su slicni.

Zoran

pre 8 godina

Ne znam kakav je po krivinama, ali sam ga testirao u Americi(gde i zivim). To ne bih kupio. Kljakavo uradjen(a i sta bi za 30, 40 hiljada dolara). Pozadi ne moze niko da sedne, ne zbog nogu, nego zbog glave. Kvacilo sam osetio da struze i na test voznji. Bolje kupi polovan Audi.

KEABOH

pre 8 godina

Zadnji deo auta mi je lepši nego na starijim modelima,ali pobogu i zaboga zašto su menjali prednju svetlosnu grupu!?!? Pa to je bio glavni sinonim za Mustanga (bar meni)..

Slovenac

pre 8 godina

Dragi "poznavaoci", pre nego sto se pocne sa debilnim komentarima, da USA auti "ne idu u krivine", pogledajte youtube, testove sa Ringa, direktne test uporedbe sa npr. 911, itd.... Vazi i za staru generaciju Mustanga, naravno.

mrmot

pre 8 godina

Kako nije bitan podatak da je sila bocnog drzanja 0.97G?!Naravno da je bitan,onaj ko je kupio ovakav sportski auto nece se samo klackati autoputem 100km/h kao penzos,vec ce isprobati sve cari V8 motora i izbalansirane karoserije.U suprotnom bi verovatno kupio Focus 1,0 ecoboost.

mare

pre 8 godina

Odličan tekst, svaka reč na mestu.
Ne slažem se jedino oko 'male uštede oko registracije', jer budući da živimo gde živimo zakon čini sve da ovakav automobil postane prilično nedostupan. Naime, za registraciju GT modela zapremine 5 litara u Srbiji treba izdvojiti nešto više od 250.000 dinara, što je van svake pameti i razuma.
Na stranu zakoni i ograničenja, automobil je za tu cenu stvarno san snova.

mare

pre 8 godina

Odličan tekst, svaka reč na mestu.
Ne slažem se jedino oko 'male uštede oko registracije', jer budući da živimo gde živimo zakon čini sve da ovakav automobil postane prilično nedostupan. Naime, za registraciju GT modela zapremine 5 litara u Srbiji treba izdvojiti nešto više od 250.000 dinara, što je van svake pameti i razuma.
Na stranu zakoni i ograničenja, automobil je za tu cenu stvarno san snova.

mrmot

pre 8 godina

Kako nije bitan podatak da je sila bocnog drzanja 0.97G?!Naravno da je bitan,onaj ko je kupio ovakav sportski auto nece se samo klackati autoputem 100km/h kao penzos,vec ce isprobati sve cari V8 motora i izbalansirane karoserije.U suprotnom bi verovatno kupio Focus 1,0 ecoboost.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Zoran,
Samo ljudi sa Balkana su dovoljno glupi da u Americi kupe polovan Nemacki auto bez garancije. U Americi se Nemacki auto bez garancije ne kupuje, osim ako si spreman da non-stop placas popravke.
Smeta ti prostor zadnjih sedista? Ti znas da je Mustang u pitanju? Ko jos kupuje takav auto da bi koristio zadnja sedista? Ona su tu po potrebi, ali nisu sigurno napravljena da se koriste svaki dan. Ako ti trebaju zadnja sedista - onda ne kupuj coupe.
Ne postoji bolji novi auto za manje novca ... ustvari, mozda jedino novi Chevy Camaro, on i Mustang su slicni.

Slovenac

pre 8 godina

Dragi "poznavaoci", pre nego sto se pocne sa debilnim komentarima, da USA auti "ne idu u krivine", pogledajte youtube, testove sa Ringa, direktne test uporedbe sa npr. 911, itd.... Vazi i za staru generaciju Mustanga, naravno.

Petar

pre 8 godina

@Zoran: Ono kada covek sa balkana dodje u USA ,pun sebe i dovoljno prepotentan da objasni americkim inzenjerima da su ludi,glupi,blesavi, kao i da imaju pogresnu autmobilsku tradiciju a ne poznaju ni trziste. Verovatno zato drze i pola planete pokorene,zato sto ne znaju sta valja i kako da to dobiju

Brica

pre 8 godina

Pocetna cena 2.3 ecoboost u usa je 25k(+10%pdv)!!! Ko bi normalan ovi kupio pored serije 4 i c klase za ove pare??

Cena će biti oko 23-24K, nikako preko 25K (izvor: http://topcarsreleasedates.com/2016-ford-mustang/ ) inače, da imam te pare uvek bi pre izabrao Mustanga nego BMW ili Mercedes. Svi ti automobili su dobri, ostalo je stvar ukusa.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Mustang nije sportski auto vec je muscle car i to je uvek bio kroz istoriju. Nauci razliku izmedju sportskih i muscle cars jer je ona poprilicno velika.

Saša

pre 8 godina

Koliko sam ja video na sajtu, a6 ne postoji sa tom snagom. Ni dizel ni benzinac. Ili ga barem nasi ne uvoze... Elem, nasao sam podatak da a6tfsi ubrzava do 100 za 5,6 sek. Ima 300 ks. Gospodin na zna sta vozi ili zamislja da vozi gorespomenuti sa zamisljenom snagom! Naravoucenije: Svabe pumpaju podatke o ubrzanju, maksimalnoj brzini, a narocito o potrosnji i zagadjenju...

Ja

pre 8 godina

Bravo Ford konacno normalan trap za sportska kola naime ova verzija ima veliku inovaciju pozadi nema vise krute osovine (kao FAP) vec neverovatno odvojeno vjesanje kao recimo Lancia iz 1937

kele

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Najbolje da su svi prestali sa proizvodnjom tamo negdje1970.-te, čisto da zadrže "to".

Milan

pre 8 godina

Videh da je mozda i najcesci auto na ulicama Majamija, u kabrio verziji.
Nije porodicni auto ali ni za trkanje, to je auto za paradiranje i krstarenje autoputem sa udobnih 120. Voleo bih da imam zivot u ciji bi se stil uklapao ovakav "cool" auto

KEABOH

pre 8 godina

Zadnji deo auta mi je lepši nego na starijim modelima,ali pobogu i zaboga zašto su menjali prednju svetlosnu grupu!?!? Pa to je bio glavni sinonim za Mustanga (bar meni)..

popovicvl

pre 8 godina

U Nemackoj cena ide od 37k za Ecoboost do 42k za GT bez popusta. Kod Fordovih dilera cena krece oko 35k do 41k eura. Ostalo su opcije.

Jos jedna stvar, Ford werke gmbh, ali i mnogi drugi proizvodjaci proizvode vozila A i B. A serije su za zapadnu evropu, B za istocnu. Razlika je minorna, ali bitna. Dovoljno je staviti ista vozila na vagu i pokazace razliku 20-30 kg. To vam je manjak tzv "damping" materijala, ali i kvaliteta ostalih materijala u unutrasnjosti.

Ko jos kupuje nov auto u Srbiji? Zato, pravac Nemacka po Ford Mustanga.

The Unforgiven

pre 8 godina

@istina,
Ovi brojevi su tekstu su poprilicno nerealni. Americki novinari bez problema izvlace 4.2-4.3 sekunde do 60 mph (97 km/h)

Zoran

pre 8 godina

Ne znam kakav je po krivinama, ali sam ga testirao u Americi(gde i zivim). To ne bih kupio. Kljakavo uradjen(a i sta bi za 30, 40 hiljada dolara). Pozadi ne moze niko da sedne, ne zbog nogu, nego zbog glave. Kvacilo sam osetio da struze i na test voznji. Bolje kupi polovan Audi.

dukiVrs

pre 8 godina

Camaro MY 2016 ce imati bazni motor 2.0b pa cenim da ce ga sigurno biti u vecem broju od mustanga. Ko ima para uvesce ga iz Delavera i zavrsice posao.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Preporucujem ti da jos jednom proucis sta je sportski, a sta muscle, jer i dalje ne znas. Definicija sportskog auta je toliko siroka da sportski auto je bio i VW Karmann Ghia, a i Porsche 911. A muscle ima svoje odredjene karakteristike i taj izraz je nastao kada je Pontiac predstavio 1964 GTO. Muscle nikad nije imao slicnosti sa sportskim autima, a nema ih ni dan danas, osim sto oba imaju 2 vrata. Ako ti je cilj da dokazes kako Mustang nije dovoljno dobar kao BMW M3 ili nedaj Boze Porsche 911 (posto vidim da ga neki spominju u ovoj temi) - on i ne treba da bude jer je potpuno druga klasa automobila u pitanju.

Gari

pre 8 godina

...'' 43.720 evra za "fastback" 2.3 EcoBoost , 56.650 evra, V8 kabriolet ... '' ???
U USA cene se krecu od $23000 za V6 Fastback do $34000 za GT Fastback Premium. Jedino su ''skuplji'' - Shelby GT 350 $47500 i Shelby GT 350R $61000 !!!
Ford Mustang EcoBoost Fastback - $24000 a Mustang GT Premium Convertible V8 -39000... Za ovdasnje cene goriva od $2 za gallon(skoro 4litre), potrosnja i nije bitna, ali u Srbiji uz registraciju(svake godine, sto ovde nije slucaj) i sve ostale dazbine, potrosnja i cena goriva su vrlo bitna stavka. 15 milja za galon(grad)/ 24km sa 4 litre goriva/ skupa ''igracka'', ali kako u Srbiji ima ''musterija'' za svasta pa i za ovakve automobile, ovo mozda i nije neki 'trosak''. Greetings from Motor City/ Michigan,Detroit .

goranxx

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Sone kralju, otkricu ti jednu tajnu, Eleanor, bar onaj na koji ti mislis (100 posto) nije serijski auto, niti ford iz 1967 izgleda priblizno tako dobro. Auto iz filma uopste nije SHelby GT, vec modifikovani ford mustang fastback iz 1967 kome je promenjeno svasta, ukljucujuci velike promene na sasije da bi izgledao tako dobro kao sto izgleda (dizajnirao ga je poznati americki auto dizajner za potrebe filma,znaci 30ak godina posle njegovog izlaska). Samo 3 potpuno funkcionalna automobila postoje koja su se koristila u filmu, plus 10ak sasija koje nisu kompletno spakovane.
Tako da sone brate nije to bas 67. godina.....

Sky

pre 8 godina

Tek kada malo duže boravite u kabini, primetićete da je dobar deo plastike na nivou Fieste, a da završna obrada kod pojedinih detalja kaska za ostatkom automobila.

Potpuno nebitno. Jer, čim budete zatvorili vrata i pritisli "start" taster, zabrundaće V8 ispod haube i to će biti dovoljno.

cuj to nebitno?
platiti toliko a kao nema veze sto je plastika kao u fieste koja je 10k eura...
i onda kazu kako je upola jeftiniji od Porschea,
pa onda staviti samo dobar motor ostalo izvaditi je je ocito to nebitno..
daleko je Porsche od njega...

sone

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .

Ja

pre 8 godina

@The Unforgiven, 7. novembar 2015 18:44
da ti objasnim razliku sportski je onaj koji ima karakteristike sportskog a muscle car je onaj koji bi bio sportski al ne moze da buda pa su izmislil ime muscle to ti je kao ja sam kao manekenka ali imam preteske kosti pa ne mogu..citaj debela sam
A sto se tice mustang trapa do ove verzije dakle tehnologija Ford T ili FAP znas u EU ovaj trap osobna vozila koriste samo u osnovnom rangu dakle recimo polo, fiesta.. svi ostali ne i ne pricam o sporskim kolima osim ako je za tebe recimo peugeot 307 sportski model

istina

pre 8 godina

imam novi audi a6 avant sa 270 ks. trebaju mu od 0-100 kmh 5,5 sek... malo su mi slabe brojke od mustanga, jer moj je audi mnogooo tezi al ipak brzi

Hehe

pre 8 godina

@(Ja, 8. novembar 2015 18:51)

Torziju koriste i slabije varijante oktavije, golfa, zatim sve astre J itd. Ima dosta auta u toj klasi koji nemaju multilink.

voodoo

pre 8 godina

Sve je super, mustang prava zver kao i uvek i zadrzao stari smek istvremeno sa pracenjem tehnologije, samo koji genijalac je za mustanga mislio da je zuta boja dobra za predstavljanje, da je lamborgini ili nesto slicno pa i ajde, ali na mustangu zuta nikako, menja mu izgled skroz.

Ja

pre 8 godina

@ (Hehe, 8. novembar 2015 20:54)
da je meni jos znati sta si ti hteo da porucis ?
A ako bas volis da porucis nesto pamaetno onda se koncentrisi na pojam kruta osovina ne na torziju i na sportska kola ne na tvoju astru koja tako usput vec dve generacije ne koriste ono sta ti pises nego ono sto ima Ford Focus, svi golfovi serije 5 ili recimo vec pomenut Peugeot 307/308...
a sto se srpske svetinje golfa tice istina to moze samo VW seriju 6 su unazadili i na losije verzije opet stavili pozadi (pola) krutu osovinu ili po tvoje torziju
@ Unforgiven sa vernicima svaka debata otpada tako da lep pozdrav

Kole

pre 8 godina

Spolja lep, enterijer dosadan!
(Smuleco, 6. novembar 2015 10:32)

Uze mi rec iz usta. Spolja lep, a unutra dizajn, blago receno, dosadan. Nekako jeftino i ne previse udobno. Kabasto.

Zoran

pre 8 godina

Ne znam kakav je po krivinama, ali sam ga testirao u Americi(gde i zivim). To ne bih kupio. Kljakavo uradjen(a i sta bi za 30, 40 hiljada dolara). Pozadi ne moze niko da sedne, ne zbog nogu, nego zbog glave. Kvacilo sam osetio da struze i na test voznji. Bolje kupi polovan Audi.

istina

pre 8 godina

imam novi audi a6 avant sa 270 ks. trebaju mu od 0-100 kmh 5,5 sek... malo su mi slabe brojke od mustanga, jer moj je audi mnogooo tezi al ipak brzi

KEABOH

pre 8 godina

Zadnji deo auta mi je lepši nego na starijim modelima,ali pobogu i zaboga zašto su menjali prednju svetlosnu grupu!?!? Pa to je bio glavni sinonim za Mustanga (bar meni)..

Sky

pre 8 godina

Tek kada malo duže boravite u kabini, primetićete da je dobar deo plastike na nivou Fieste, a da završna obrada kod pojedinih detalja kaska za ostatkom automobila.

Potpuno nebitno. Jer, čim budete zatvorili vrata i pritisli "start" taster, zabrundaće V8 ispod haube i to će biti dovoljno.

cuj to nebitno?
platiti toliko a kao nema veze sto je plastika kao u fieste koja je 10k eura...
i onda kazu kako je upola jeftiniji od Porschea,
pa onda staviti samo dobar motor ostalo izvaditi je je ocito to nebitno..
daleko je Porsche od njega...

sone

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .

Ja

pre 8 godina

@The Unforgiven, 7. novembar 2015 18:44
da ti objasnim razliku sportski je onaj koji ima karakteristike sportskog a muscle car je onaj koji bi bio sportski al ne moze da buda pa su izmislil ime muscle to ti je kao ja sam kao manekenka ali imam preteske kosti pa ne mogu..citaj debela sam
A sto se tice mustang trapa do ove verzije dakle tehnologija Ford T ili FAP znas u EU ovaj trap osobna vozila koriste samo u osnovnom rangu dakle recimo polo, fiesta.. svi ostali ne i ne pricam o sporskim kolima osim ako je za tebe recimo peugeot 307 sportski model

Slovenac

pre 8 godina

Dragi "poznavaoci", pre nego sto se pocne sa debilnim komentarima, da USA auti "ne idu u krivine", pogledajte youtube, testove sa Ringa, direktne test uporedbe sa npr. 911, itd.... Vazi i za staru generaciju Mustanga, naravno.

Ja

pre 8 godina

Bravo Ford konacno normalan trap za sportska kola naime ova verzija ima veliku inovaciju pozadi nema vise krute osovine (kao FAP) vec neverovatno odvojeno vjesanje kao recimo Lancia iz 1937

Brica

pre 8 godina

Pocetna cena 2.3 ecoboost u usa je 25k(+10%pdv)!!! Ko bi normalan ovi kupio pored serije 4 i c klase za ove pare??

Cena će biti oko 23-24K, nikako preko 25K (izvor: http://topcarsreleasedates.com/2016-ford-mustang/ ) inače, da imam te pare uvek bi pre izabrao Mustanga nego BMW ili Mercedes. Svi ti automobili su dobri, ostalo je stvar ukusa.

mrmot

pre 8 godina

Kako nije bitan podatak da je sila bocnog drzanja 0.97G?!Naravno da je bitan,onaj ko je kupio ovakav sportski auto nece se samo klackati autoputem 100km/h kao penzos,vec ce isprobati sve cari V8 motora i izbalansirane karoserije.U suprotnom bi verovatno kupio Focus 1,0 ecoboost.

popovicvl

pre 8 godina

U Nemackoj cena ide od 37k za Ecoboost do 42k za GT bez popusta. Kod Fordovih dilera cena krece oko 35k do 41k eura. Ostalo su opcije.

Jos jedna stvar, Ford werke gmbh, ali i mnogi drugi proizvodjaci proizvode vozila A i B. A serije su za zapadnu evropu, B za istocnu. Razlika je minorna, ali bitna. Dovoljno je staviti ista vozila na vagu i pokazace razliku 20-30 kg. To vam je manjak tzv "damping" materijala, ali i kvaliteta ostalih materijala u unutrasnjosti.

Ko jos kupuje nov auto u Srbiji? Zato, pravac Nemacka po Ford Mustanga.

Petar

pre 8 godina

@Zoran: Ono kada covek sa balkana dodje u USA ,pun sebe i dovoljno prepotentan da objasni americkim inzenjerima da su ludi,glupi,blesavi, kao i da imaju pogresnu autmobilsku tradiciju a ne poznaju ni trziste. Verovatno zato drze i pola planete pokorene,zato sto ne znaju sta valja i kako da to dobiju

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Mustang nije sportski auto vec je muscle car i to je uvek bio kroz istoriju. Nauci razliku izmedju sportskih i muscle cars jer je ona poprilicno velika.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Zoran,
Samo ljudi sa Balkana su dovoljno glupi da u Americi kupe polovan Nemacki auto bez garancije. U Americi se Nemacki auto bez garancije ne kupuje, osim ako si spreman da non-stop placas popravke.
Smeta ti prostor zadnjih sedista? Ti znas da je Mustang u pitanju? Ko jos kupuje takav auto da bi koristio zadnja sedista? Ona su tu po potrebi, ali nisu sigurno napravljena da se koriste svaki dan. Ako ti trebaju zadnja sedista - onda ne kupuj coupe.
Ne postoji bolji novi auto za manje novca ... ustvari, mozda jedino novi Chevy Camaro, on i Mustang su slicni.

Saša

pre 8 godina

Koliko sam ja video na sajtu, a6 ne postoji sa tom snagom. Ni dizel ni benzinac. Ili ga barem nasi ne uvoze... Elem, nasao sam podatak da a6tfsi ubrzava do 100 za 5,6 sek. Ima 300 ks. Gospodin na zna sta vozi ili zamislja da vozi gorespomenuti sa zamisljenom snagom! Naravoucenije: Svabe pumpaju podatke o ubrzanju, maksimalnoj brzini, a narocito o potrosnji i zagadjenju...

dukiVrs

pre 8 godina

Camaro MY 2016 ce imati bazni motor 2.0b pa cenim da ce ga sigurno biti u vecem broju od mustanga. Ko ima para uvesce ga iz Delavera i zavrsice posao.

voodoo

pre 8 godina

Sve je super, mustang prava zver kao i uvek i zadrzao stari smek istvremeno sa pracenjem tehnologije, samo koji genijalac je za mustanga mislio da je zuta boja dobra za predstavljanje, da je lamborgini ili nesto slicno pa i ajde, ali na mustangu zuta nikako, menja mu izgled skroz.

The Unforgiven

pre 8 godina

@istina,
Ovi brojevi su tekstu su poprilicno nerealni. Americki novinari bez problema izvlace 4.2-4.3 sekunde do 60 mph (97 km/h)

kele

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Najbolje da su svi prestali sa proizvodnjom tamo negdje1970.-te, čisto da zadrže "to".

mare

pre 8 godina

Odličan tekst, svaka reč na mestu.
Ne slažem se jedino oko 'male uštede oko registracije', jer budući da živimo gde živimo zakon čini sve da ovakav automobil postane prilično nedostupan. Naime, za registraciju GT modela zapremine 5 litara u Srbiji treba izdvojiti nešto više od 250.000 dinara, što je van svake pameti i razuma.
Na stranu zakoni i ograničenja, automobil je za tu cenu stvarno san snova.

Milan

pre 8 godina

Videh da je mozda i najcesci auto na ulicama Majamija, u kabrio verziji.
Nije porodicni auto ali ni za trkanje, to je auto za paradiranje i krstarenje autoputem sa udobnih 120. Voleo bih da imam zivot u ciji bi se stil uklapao ovakav "cool" auto

Ja

pre 8 godina

@ (Hehe, 8. novembar 2015 20:54)
da je meni jos znati sta si ti hteo da porucis ?
A ako bas volis da porucis nesto pamaetno onda se koncentrisi na pojam kruta osovina ne na torziju i na sportska kola ne na tvoju astru koja tako usput vec dve generacije ne koriste ono sta ti pises nego ono sto ima Ford Focus, svi golfovi serije 5 ili recimo vec pomenut Peugeot 307/308...
a sto se srpske svetinje golfa tice istina to moze samo VW seriju 6 su unazadili i na losije verzije opet stavili pozadi (pola) krutu osovinu ili po tvoje torziju
@ Unforgiven sa vernicima svaka debata otpada tako da lep pozdrav

Gari

pre 8 godina

...'' 43.720 evra za "fastback" 2.3 EcoBoost , 56.650 evra, V8 kabriolet ... '' ???
U USA cene se krecu od $23000 za V6 Fastback do $34000 za GT Fastback Premium. Jedino su ''skuplji'' - Shelby GT 350 $47500 i Shelby GT 350R $61000 !!!
Ford Mustang EcoBoost Fastback - $24000 a Mustang GT Premium Convertible V8 -39000... Za ovdasnje cene goriva od $2 za gallon(skoro 4litre), potrosnja i nije bitna, ali u Srbiji uz registraciju(svake godine, sto ovde nije slucaj) i sve ostale dazbine, potrosnja i cena goriva su vrlo bitna stavka. 15 milja za galon(grad)/ 24km sa 4 litre goriva/ skupa ''igracka'', ali kako u Srbiji ima ''musterija'' za svasta pa i za ovakve automobile, ovo mozda i nije neki 'trosak''. Greetings from Motor City/ Michigan,Detroit .

Kole

pre 8 godina

Spolja lep, enterijer dosadan!
(Smuleco, 6. novembar 2015 10:32)

Uze mi rec iz usta. Spolja lep, a unutra dizajn, blago receno, dosadan. Nekako jeftino i ne previse udobno. Kabasto.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ja,
Preporucujem ti da jos jednom proucis sta je sportski, a sta muscle, jer i dalje ne znas. Definicija sportskog auta je toliko siroka da sportski auto je bio i VW Karmann Ghia, a i Porsche 911. A muscle ima svoje odredjene karakteristike i taj izraz je nastao kada je Pontiac predstavio 1964 GTO. Muscle nikad nije imao slicnosti sa sportskim autima, a nema ih ni dan danas, osim sto oba imaju 2 vrata. Ako ti je cilj da dokazes kako Mustang nije dovoljno dobar kao BMW M3 ili nedaj Boze Porsche 911 (posto vidim da ga neki spominju u ovoj temi) - on i ne treba da bude jer je potpuno druga klasa automobila u pitanju.

Hehe

pre 8 godina

@(Ja, 8. novembar 2015 18:51)

Torziju koriste i slabije varijante oktavije, golfa, zatim sve astre J itd. Ima dosta auta u toj klasi koji nemaju multilink.

goranxx

pre 8 godina

Jedan je Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor - 1967 , sve posle toga nije to to , pogledaj te film Gone in Sixty Seconds (2000), tu ga mozete videti .
(sone, 07. novembar 2015 20:43)
Sone kralju, otkricu ti jednu tajnu, Eleanor, bar onaj na koji ti mislis (100 posto) nije serijski auto, niti ford iz 1967 izgleda priblizno tako dobro. Auto iz filma uopste nije SHelby GT, vec modifikovani ford mustang fastback iz 1967 kome je promenjeno svasta, ukljucujuci velike promene na sasije da bi izgledao tako dobro kao sto izgleda (dizajnirao ga je poznati americki auto dizajner za potrebe filma,znaci 30ak godina posle njegovog izlaska). Samo 3 potpuno funkcionalna automobila postoje koja su se koristila u filmu, plus 10ak sasija koje nisu kompletno spakovane.
Tako da sone brate nije to bas 67. godina.....