Utorak, 03.11.2015.

12:29

Kako je izgledao Bjeličin 31 minut?

Nemanja Bjelica je u meču sa Portlandom dobio najveću minutažu otkad je došao u Minesotu.

Izvor: SO

Kako je izgledao Bjelièin 31 minut? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Beli legendo

pre 8 godina

Beli radi mnogo stvari sto se i ne vidi u statistikama i decko ima kosarkaski IQ veci od pola tima Minesote...Neko ko je bio MVP evrolige zna vise o kosarci nego vecina rukija,samo da se adaptira na Nba pravila.Na primer sude mu korake samo zato sto je ruki itd.Trebalo bi da dobija ovakvu minutazu svaku utakmicu...Skandirace oni Beli,Beli za par utakmica

anbeast

pre 8 godina

Bjelica igra kao Bjelica i to je dobro :-) Još uvek ima ruki tretman po pitanju dosudjivanja faulova. To će se vremenom popraviti. Navijači Minesote (a očigledno i stručni štab) vrlo dobro vide.kakav je igrač Bjelica i koliko je zapravo koristan. Čak je i u odbrani sasvim solidan (tu je bila najveća bojazan kako.će se uklopiti). Bobi će na kraju dogurati do desetak (možda i pernaestak) minuta i čini mi se da može da doprinese. U odličnoj je organizaciji, sa odličnim trenerom, ne sumnjam.da će biti valjano upotrebljen (iz perspektive Sa, naravno). Joka stvarno može da ispadne Gasol :-) Držim pesnice za to :-)

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

Nije da ga ne hrane loptama, ko je gledao meceve - nema akcija za njega, jedino da isforsira 1 na 1, ali za to bi verovatno odmah otisao na klupu .. Prva opcija je KAT i izgleda da su to instrukcije klupe, dati njemu loptu i pustit ga da igra izolaciju, ako ne uspe - sutira ko stigne. Isto tako, Minesota bi trebalo da je jedan od najslabijih timova NBA (mada su odlicno poceli) tako da je mogao da ima i desetak asistencija, ali doda liku, lik sam na sutu - promasi .. Inace, Bjelica je odlican u odbrani - mnogo bolji nego sto sam ocekivao, zato i ima minutazu .. Mislim, naravno, ne verujem da ce moci ovako da cuva superiorne atlete James-a i kompaniju, ali videcemo, mozda me demantuje ..

tevez

pre 8 godina

Ne lozite se bre,koji al star,koja minutaza,polako ce ispadati iz rotacije.kad se oporavi pekovic,tauns ide na 4,pekovic na 5 i to je to.i budite realni u komentarima,ne mesajte babe i zabe,koja treca opcija u napadu.ako zaista pratite nba,onda ne treba da lupetate da je on bolji od viginsa,taunsa,levina ili martina,pa cak i od sabaza,ako nista drugo sem martina svi su mladji od njega 7-8 godina i daleko su talentovaniji,ako su trenutno sebicni ne znaci da nece za par godina biti superstarovi,dok bjelica ako misli da ostane tamo morace mnogo,mnogo da se potrudi,inace ce brzo nazad.

rex

pre 8 godina

Nema spora da je talentovan i treba mu dati vremena da se uklopi, ali da budemo pošteni ima jako loš učinak za veliko vreme koje provodi na terenu, igrao je u proseku preko 20 min po utakmici, ofanzivno nevidljiv, defanzivno prosečan, mora da bude temperamentniji, da traži lopte, da se nametne kao opcija u završnici ali sa manje ne rezonskih šuteva, npr u ovom meču većina je bila iz loših pozicija...

Иван

pre 8 godina

Бјелица има нека физичка ограничења, можда још више ментална (превише је миран), али то не мења чињеницу да Минесота није тим за њега. То је класична НБА крш екипа с на силу створеним звездама (Вигинс, Мартин и Левин) и превише ветерана (чак двојица у првој петорци, Гарнет и Принс). Ја сам видео само две акције Вулфса за 48 минута: кад Бјелица додаје лопту Диенгу који се угура под сам кош противника, и кад Немања направи блок Рубију, који онда шутира дугу двојку. Све остало су биле соло акције оне три назови звезде по систему "ко има лопту у рукама, сручи се на кош сам против свих". Ово све пишем јер сам претходно гледао Спарсе; то је сасвим различита, много озбиљнија и колективнија кошарка. Проблем Минесоте је што и они који играју колективно (Бјелица, Гарнет, Рубио, Принс) немају сигурне кошеве у рукама, па се форсирају такви као Вигинс и Мартин. Победили су их бекови Блејзерса, који знају да искористе своје предности.

За Бобија ми је утисак то да он и за минут, колико је играо, да неки кош. Једноставно, његово присуство мора да се осети у игри. Штета само што нема коју годину мање: центри Спарса су матори, а и Олдрич и Вест су дошли због титуле у Сан Антонио. Другим речима, то је геријатрија скрпљена да покуша нешто "сада и овде", па би ову сезону Марјановић могао, што се минутаже тиче, практично да изгуби. А није баш млад да губи сезоне. Поп је могао да убаци ту трећу поставу и мало раније, јер Никси су били на -12 пет минута пре краја. Није хтео ништа да ризикује.

Petar

pre 8 godina

Da im ne valja, ne bi mu davali 30 minuta. To je seljačka analiza, a ona košarkaška je da on radi puno stvari na terenu, opasan je licem, opasan je u piku i uvek je na skoku. Ne gubi puno lopti, igra racionalno. Doduše nije posebno dobar leđima. Slično je igrao u svim svojim klubovima, to je prosto njegova igra. Prošla sezona mu je bila najbolja poenterski sa nekih 11, 12 poena u proseku + oko 8.5 skokova. Sa skokovima je već blizu svog proseka, a za očekivati je da popne i poene na nekih 8, 9 i to će biti već na granici dabl-dabl učinka. Već ima značajnu ulogu u rotaciji, ni sam ne može da traži više od ovoga u prvoj sezoni.

boris stefanovic

pre 8 godina

gledao sam utakmicu i mogu da kazem da je Bjelica fakticki starter. Garnet pocinje u startnoj petorci, al dok kazes keks, evo Bjelice u igri. Sinoc je u igru usao u trecem minutu

CJ

pre 8 godina

@T-Wolf
Zašto su ih oštetili? Jedina sumnjiva situacija je bila oko podbacivanja jer su oba igrača zadržavala jedan drugog na zemlji i tu je sudija samo trebao da pusti igru. Onaj koš Viginsa je ispravno poništen, čak su ljudi 10 minuta pregledali snimak.
Ako si gledao početak utakmice, video si koliko je smešnih faulova dosudjeno Portlandu, MekKolum i Lilard su već u prvih 5 minuta imali po 2 lične a bar jedno 5 faulova je svirano u napadu u najmanju ruku olako.
Zasluzen poraz Minesote, ništa tu sudija nije kriv.

drago

pre 8 godina

Lijepa predstava.
I Bojan Bogdanovic igra jako dobro, daleko agresivnije. Lani je zabijao skoro sve izvana a sada je popravio igru sa loptom i zabija sve na prodore. Potpuno drugi igrac.
Steta sto ne igraju vise zajedno, lijepo bi se uklapali, obojica mogu i izvana i iznutra.

Jim Beam

pre 8 godina

Drago mi je da imaju poverenje u njega, ali budite sigurni da će on prvi da strada ako Minesota počne kontinuirano da gubi. Jednostavno, tako se gledaju brojke i ako to ne podigne na 10-15 poena po meču za tu minutažu u narednih par minuta pašće mu minutaža pa će morati od nule.

zagor

pre 8 godina

zapravo otkriva dosta toga. bjelica je uz veliku minutazu bio 1 od samo 3 igraca sa pozitivnom +/- statistikom. zapravo imao je +5, pa sledi rubio sa +3 i princ sa +2. takodje uz rubija najvise uhvacenih skokova (ali to ne moze da se poredi, jer rubio kupi otpatke kada visoki igraci zagrade kos, tj. bjelica je radio i za svoje i za rikijeve skokove).
u prevodu, statistika pokazuje da bjeli ima vaznu ulogu i da PERFEKTNO odradjuje svoje zadatke. naravno, tesko je pored taunsa, viginsa koji su mozda i najvece mlade zvezde nba lige i botove lavina i martina koji samo kos vide (da neko oce da uzme martina, mnesota bi ga juce trejdovala, u to sam siguran... on im trenutno i igra samo da ga izreklamiraju za trejd) doci do suteva i poena. samo lagano...

teo

pre 8 godina

Bjelica mora da dobije ulogu da bude minimum treca opcija u napadu,u svakoj ekipi dje igra!tada moze da pokaže klasu!ovako u minesoti se utrkuju prvi pikovi ko će dati više poena...troše,i uništavaju statistiku..realno bjelica i peković,i wigins prve opcije,stim sto wigins ne vidi nikog na terenu..bjelica bolje da je u drugoj ekipi nekoj jer bi bio jedan od glavnih igrača!!!

Kraljevcanin

pre 8 godina

Svakog jutra pre nego sto pocnem da radim, pogledam jedno 15 minuta nba preglede na nba.com. Sad sam poceo da gledam i box score, cisto da vidim kako su nasi odigrali. Trener ima sve vise poverenja u Bjelog, bas mi je drago zbog njega. Nadam se da se Jokic nije povredio mnogo. A sto se Bobija tice, ljudi, gledao sam uzivo jednu utakmicu, on je njima kao mecka Bozana.:-D Kako primi loptu, skoci, da poen...ma sta god da uradi svi aplaudiraju i vicu ko blesavi.:) Hvala puno sto ste podelili video sa nama, samo tako nastavite.

dostojni

pre 8 godina

Ako pokusamo da zanemarimo statistiku i pogledamo ono sto Bjelica doprinosi igri prosto je tuga sto nema ugovor zvezde kao raspali towns i wiggins u paketu

ww

pre 8 godina

Svako ko se razume barem malo u kosarku znace da je ovo odlican ucinak za Evropljanina na prvih nekoliko utakmica u prvoj Nba sezoni... Proces privikavanja moze da traje i citavu sezonu, ali Bjelica je inteligentan igrac i brzo napreduje, tako da ce njegove brojke uz dobro zdravlje samo rasti iz meca u mec. Ocekujem vec posle 30, 40 utakmica njegov prosek oko 12,13 poena i desetak skokova... Opet odstupanja su moguca ali glupo je ocenjivati nakon samo tri meca... Bitno je da ima minutazu, trener mu dakle veruje, a vratice on to kroz odlicne partije, bez ikakve sumnje... Srecno Beli...

Beli

pre 8 godina

Kad je bio MVP Evrolige,nikad nije dao vise od 12-13 poena.U NBA trener ocigledno vidi kvalitet jer ga pusta po 30 min,ali,npr,ako hoce za nekt godinu na All Stars,a mogo bi,treba da pocne vise da sutira.

Kraljevcanin

pre 8 godina

Svakog jutra pre nego sto pocnem da radim, pogledam jedno 15 minuta nba preglede na nba.com. Sad sam poceo da gledam i box score, cisto da vidim kako su nasi odigrali. Trener ima sve vise poverenja u Bjelog, bas mi je drago zbog njega. Nadam se da se Jokic nije povredio mnogo. A sto se Bobija tice, ljudi, gledao sam uzivo jednu utakmicu, on je njima kao mecka Bozana.:-D Kako primi loptu, skoci, da poen...ma sta god da uradi svi aplaudiraju i vicu ko blesavi.:) Hvala puno sto ste podelili video sa nama, samo tako nastavite.

Beli

pre 8 godina

Kad je bio MVP Evrolige,nikad nije dao vise od 12-13 poena.U NBA trener ocigledno vidi kvalitet jer ga pusta po 30 min,ali,npr,ako hoce za nekt godinu na All Stars,a mogo bi,treba da pocne vise da sutira.

ww

pre 8 godina

Svako ko se razume barem malo u kosarku znace da je ovo odlican ucinak za Evropljanina na prvih nekoliko utakmica u prvoj Nba sezoni... Proces privikavanja moze da traje i citavu sezonu, ali Bjelica je inteligentan igrac i brzo napreduje, tako da ce njegove brojke uz dobro zdravlje samo rasti iz meca u mec. Ocekujem vec posle 30, 40 utakmica njegov prosek oko 12,13 poena i desetak skokova... Opet odstupanja su moguca ali glupo je ocenjivati nakon samo tri meca... Bitno je da ima minutazu, trener mu dakle veruje, a vratice on to kroz odlicne partije, bez ikakve sumnje... Srecno Beli...

dostojni

pre 8 godina

Ako pokusamo da zanemarimo statistiku i pogledamo ono sto Bjelica doprinosi igri prosto je tuga sto nema ugovor zvezde kao raspali towns i wiggins u paketu

Petar

pre 8 godina

Da im ne valja, ne bi mu davali 30 minuta. To je seljačka analiza, a ona košarkaška je da on radi puno stvari na terenu, opasan je licem, opasan je u piku i uvek je na skoku. Ne gubi puno lopti, igra racionalno. Doduše nije posebno dobar leđima. Slično je igrao u svim svojim klubovima, to je prosto njegova igra. Prošla sezona mu je bila najbolja poenterski sa nekih 11, 12 poena u proseku + oko 8.5 skokova. Sa skokovima je već blizu svog proseka, a za očekivati je da popne i poene na nekih 8, 9 i to će biti već na granici dabl-dabl učinka. Već ima značajnu ulogu u rotaciji, ni sam ne može da traži više od ovoga u prvoj sezoni.

boris stefanovic

pre 8 godina

gledao sam utakmicu i mogu da kazem da je Bjelica fakticki starter. Garnet pocinje u startnoj petorci, al dok kazes keks, evo Bjelice u igri. Sinoc je u igru usao u trecem minutu

Jim Beam

pre 8 godina

Drago mi je da imaju poverenje u njega, ali budite sigurni da će on prvi da strada ako Minesota počne kontinuirano da gubi. Jednostavno, tako se gledaju brojke i ako to ne podigne na 10-15 poena po meču za tu minutažu u narednih par minuta pašće mu minutaža pa će morati od nule.

zagor

pre 8 godina

zapravo otkriva dosta toga. bjelica je uz veliku minutazu bio 1 od samo 3 igraca sa pozitivnom +/- statistikom. zapravo imao je +5, pa sledi rubio sa +3 i princ sa +2. takodje uz rubija najvise uhvacenih skokova (ali to ne moze da se poredi, jer rubio kupi otpatke kada visoki igraci zagrade kos, tj. bjelica je radio i za svoje i za rikijeve skokove).
u prevodu, statistika pokazuje da bjeli ima vaznu ulogu i da PERFEKTNO odradjuje svoje zadatke. naravno, tesko je pored taunsa, viginsa koji su mozda i najvece mlade zvezde nba lige i botove lavina i martina koji samo kos vide (da neko oce da uzme martina, mnesota bi ga juce trejdovala, u to sam siguran... on im trenutno i igra samo da ga izreklamiraju za trejd) doci do suteva i poena. samo lagano...

drago

pre 8 godina

Lijepa predstava.
I Bojan Bogdanovic igra jako dobro, daleko agresivnije. Lani je zabijao skoro sve izvana a sada je popravio igru sa loptom i zabija sve na prodore. Potpuno drugi igrac.
Steta sto ne igraju vise zajedno, lijepo bi se uklapali, obojica mogu i izvana i iznutra.

Иван

pre 8 godina

Бјелица има нека физичка ограничења, можда још више ментална (превише је миран), али то не мења чињеницу да Минесота није тим за њега. То је класична НБА крш екипа с на силу створеним звездама (Вигинс, Мартин и Левин) и превише ветерана (чак двојица у првој петорци, Гарнет и Принс). Ја сам видео само две акције Вулфса за 48 минута: кад Бјелица додаје лопту Диенгу који се угура под сам кош противника, и кад Немања направи блок Рубију, који онда шутира дугу двојку. Све остало су биле соло акције оне три назови звезде по систему "ко има лопту у рукама, сручи се на кош сам против свих". Ово све пишем јер сам претходно гледао Спарсе; то је сасвим различита, много озбиљнија и колективнија кошарка. Проблем Минесоте је што и они који играју колективно (Бјелица, Гарнет, Рубио, Принс) немају сигурне кошеве у рукама, па се форсирају такви као Вигинс и Мартин. Победили су их бекови Блејзерса, који знају да искористе своје предности.

За Бобија ми је утисак то да он и за минут, колико је играо, да неки кош. Једноставно, његово присуство мора да се осети у игри. Штета само што нема коју годину мање: центри Спарса су матори, а и Олдрич и Вест су дошли због титуле у Сан Антонио. Другим речима, то је геријатрија скрпљена да покуша нешто "сада и овде", па би ову сезону Марјановић могао, што се минутаже тиче, практично да изгуби. А није баш млад да губи сезоне. Поп је могао да убаци ту трећу поставу и мало раније, јер Никси су били на -12 пет минута пре краја. Није хтео ништа да ризикује.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

Nije da ga ne hrane loptama, ko je gledao meceve - nema akcija za njega, jedino da isforsira 1 na 1, ali za to bi verovatno odmah otisao na klupu .. Prva opcija je KAT i izgleda da su to instrukcije klupe, dati njemu loptu i pustit ga da igra izolaciju, ako ne uspe - sutira ko stigne. Isto tako, Minesota bi trebalo da je jedan od najslabijih timova NBA (mada su odlicno poceli) tako da je mogao da ima i desetak asistencija, ali doda liku, lik sam na sutu - promasi .. Inace, Bjelica je odlican u odbrani - mnogo bolji nego sto sam ocekivao, zato i ima minutazu .. Mislim, naravno, ne verujem da ce moci ovako da cuva superiorne atlete James-a i kompaniju, ali videcemo, mozda me demantuje ..

Beli legendo

pre 8 godina

Beli radi mnogo stvari sto se i ne vidi u statistikama i decko ima kosarkaski IQ veci od pola tima Minesote...Neko ko je bio MVP evrolige zna vise o kosarci nego vecina rukija,samo da se adaptira na Nba pravila.Na primer sude mu korake samo zato sto je ruki itd.Trebalo bi da dobija ovakvu minutazu svaku utakmicu...Skandirace oni Beli,Beli za par utakmica

CJ

pre 8 godina

@T-Wolf
Zašto su ih oštetili? Jedina sumnjiva situacija je bila oko podbacivanja jer su oba igrača zadržavala jedan drugog na zemlji i tu je sudija samo trebao da pusti igru. Onaj koš Viginsa je ispravno poništen, čak su ljudi 10 minuta pregledali snimak.
Ako si gledao početak utakmice, video si koliko je smešnih faulova dosudjeno Portlandu, MekKolum i Lilard su već u prvih 5 minuta imali po 2 lične a bar jedno 5 faulova je svirano u napadu u najmanju ruku olako.
Zasluzen poraz Minesote, ništa tu sudija nije kriv.

tevez

pre 8 godina

Ne lozite se bre,koji al star,koja minutaza,polako ce ispadati iz rotacije.kad se oporavi pekovic,tauns ide na 4,pekovic na 5 i to je to.i budite realni u komentarima,ne mesajte babe i zabe,koja treca opcija u napadu.ako zaista pratite nba,onda ne treba da lupetate da je on bolji od viginsa,taunsa,levina ili martina,pa cak i od sabaza,ako nista drugo sem martina svi su mladji od njega 7-8 godina i daleko su talentovaniji,ako su trenutno sebicni ne znaci da nece za par godina biti superstarovi,dok bjelica ako misli da ostane tamo morace mnogo,mnogo da se potrudi,inace ce brzo nazad.

rex

pre 8 godina

Nema spora da je talentovan i treba mu dati vremena da se uklopi, ali da budemo pošteni ima jako loš učinak za veliko vreme koje provodi na terenu, igrao je u proseku preko 20 min po utakmici, ofanzivno nevidljiv, defanzivno prosečan, mora da bude temperamentniji, da traži lopte, da se nametne kao opcija u završnici ali sa manje ne rezonskih šuteva, npr u ovom meču većina je bila iz loših pozicija...

anbeast

pre 8 godina

Bjelica igra kao Bjelica i to je dobro :-) Još uvek ima ruki tretman po pitanju dosudjivanja faulova. To će se vremenom popraviti. Navijači Minesote (a očigledno i stručni štab) vrlo dobro vide.kakav je igrač Bjelica i koliko je zapravo koristan. Čak je i u odbrani sasvim solidan (tu je bila najveća bojazan kako.će se uklopiti). Bobi će na kraju dogurati do desetak (možda i pernaestak) minuta i čini mi se da može da doprinese. U odličnoj je organizaciji, sa odličnim trenerom, ne sumnjam.da će biti valjano upotrebljen (iz perspektive Sa, naravno). Joka stvarno može da ispadne Gasol :-) Držim pesnice za to :-)

teo

pre 8 godina

Bjelica mora da dobije ulogu da bude minimum treca opcija u napadu,u svakoj ekipi dje igra!tada moze da pokaže klasu!ovako u minesoti se utrkuju prvi pikovi ko će dati više poena...troše,i uništavaju statistiku..realno bjelica i peković,i wigins prve opcije,stim sto wigins ne vidi nikog na terenu..bjelica bolje da je u drugoj ekipi nekoj jer bi bio jedan od glavnih igrača!!!

tevez

pre 8 godina

Ne lozite se bre,koji al star,koja minutaza,polako ce ispadati iz rotacije.kad se oporavi pekovic,tauns ide na 4,pekovic na 5 i to je to.i budite realni u komentarima,ne mesajte babe i zabe,koja treca opcija u napadu.ako zaista pratite nba,onda ne treba da lupetate da je on bolji od viginsa,taunsa,levina ili martina,pa cak i od sabaza,ako nista drugo sem martina svi su mladji od njega 7-8 godina i daleko su talentovaniji,ako su trenutno sebicni ne znaci da nece za par godina biti superstarovi,dok bjelica ako misli da ostane tamo morace mnogo,mnogo da se potrudi,inace ce brzo nazad.

rex

pre 8 godina

Nema spora da je talentovan i treba mu dati vremena da se uklopi, ali da budemo pošteni ima jako loš učinak za veliko vreme koje provodi na terenu, igrao je u proseku preko 20 min po utakmici, ofanzivno nevidljiv, defanzivno prosečan, mora da bude temperamentniji, da traži lopte, da se nametne kao opcija u završnici ali sa manje ne rezonskih šuteva, npr u ovom meču većina je bila iz loših pozicija...

dostojni

pre 8 godina

Ako pokusamo da zanemarimo statistiku i pogledamo ono sto Bjelica doprinosi igri prosto je tuga sto nema ugovor zvezde kao raspali towns i wiggins u paketu

Jim Beam

pre 8 godina

Drago mi je da imaju poverenje u njega, ali budite sigurni da će on prvi da strada ako Minesota počne kontinuirano da gubi. Jednostavno, tako se gledaju brojke i ako to ne podigne na 10-15 poena po meču za tu minutažu u narednih par minuta pašće mu minutaža pa će morati od nule.

Beli

pre 8 godina

Kad je bio MVP Evrolige,nikad nije dao vise od 12-13 poena.U NBA trener ocigledno vidi kvalitet jer ga pusta po 30 min,ali,npr,ako hoce za nekt godinu na All Stars,a mogo bi,treba da pocne vise da sutira.

teo

pre 8 godina

Bjelica mora da dobije ulogu da bude minimum treca opcija u napadu,u svakoj ekipi dje igra!tada moze da pokaže klasu!ovako u minesoti se utrkuju prvi pikovi ko će dati više poena...troše,i uništavaju statistiku..realno bjelica i peković,i wigins prve opcije,stim sto wigins ne vidi nikog na terenu..bjelica bolje da je u drugoj ekipi nekoj jer bi bio jedan od glavnih igrača!!!

Иван

pre 8 godina

Бјелица има нека физичка ограничења, можда још више ментална (превише је миран), али то не мења чињеницу да Минесота није тим за њега. То је класична НБА крш екипа с на силу створеним звездама (Вигинс, Мартин и Левин) и превише ветерана (чак двојица у првој петорци, Гарнет и Принс). Ја сам видео само две акције Вулфса за 48 минута: кад Бјелица додаје лопту Диенгу који се угура под сам кош противника, и кад Немања направи блок Рубију, који онда шутира дугу двојку. Све остало су биле соло акције оне три назови звезде по систему "ко има лопту у рукама, сручи се на кош сам против свих". Ово све пишем јер сам претходно гледао Спарсе; то је сасвим различита, много озбиљнија и колективнија кошарка. Проблем Минесоте је што и они који играју колективно (Бјелица, Гарнет, Рубио, Принс) немају сигурне кошеве у рукама, па се форсирају такви као Вигинс и Мартин. Победили су их бекови Блејзерса, који знају да искористе своје предности.

За Бобија ми је утисак то да он и за минут, колико је играо, да неки кош. Једноставно, његово присуство мора да се осети у игри. Штета само што нема коју годину мање: центри Спарса су матори, а и Олдрич и Вест су дошли због титуле у Сан Антонио. Другим речима, то је геријатрија скрпљена да покуша нешто "сада и овде", па би ову сезону Марјановић могао, што се минутаже тиче, практично да изгуби. А није баш млад да губи сезоне. Поп је могао да убаци ту трећу поставу и мало раније, јер Никси су били на -12 пет минута пре краја. Није хтео ништа да ризикује.

CJ

pre 8 godina

@T-Wolf
Zašto su ih oštetili? Jedina sumnjiva situacija je bila oko podbacivanja jer su oba igrača zadržavala jedan drugog na zemlji i tu je sudija samo trebao da pusti igru. Onaj koš Viginsa je ispravno poništen, čak su ljudi 10 minuta pregledali snimak.
Ako si gledao početak utakmice, video si koliko je smešnih faulova dosudjeno Portlandu, MekKolum i Lilard su već u prvih 5 minuta imali po 2 lične a bar jedno 5 faulova je svirano u napadu u najmanju ruku olako.
Zasluzen poraz Minesote, ništa tu sudija nije kriv.

Kraljevcanin

pre 8 godina

Svakog jutra pre nego sto pocnem da radim, pogledam jedno 15 minuta nba preglede na nba.com. Sad sam poceo da gledam i box score, cisto da vidim kako su nasi odigrali. Trener ima sve vise poverenja u Bjelog, bas mi je drago zbog njega. Nadam se da se Jokic nije povredio mnogo. A sto se Bobija tice, ljudi, gledao sam uzivo jednu utakmicu, on je njima kao mecka Bozana.:-D Kako primi loptu, skoci, da poen...ma sta god da uradi svi aplaudiraju i vicu ko blesavi.:) Hvala puno sto ste podelili video sa nama, samo tako nastavite.

drago

pre 8 godina

Lijepa predstava.
I Bojan Bogdanovic igra jako dobro, daleko agresivnije. Lani je zabijao skoro sve izvana a sada je popravio igru sa loptom i zabija sve na prodore. Potpuno drugi igrac.
Steta sto ne igraju vise zajedno, lijepo bi se uklapali, obojica mogu i izvana i iznutra.

ww

pre 8 godina

Svako ko se razume barem malo u kosarku znace da je ovo odlican ucinak za Evropljanina na prvih nekoliko utakmica u prvoj Nba sezoni... Proces privikavanja moze da traje i citavu sezonu, ali Bjelica je inteligentan igrac i brzo napreduje, tako da ce njegove brojke uz dobro zdravlje samo rasti iz meca u mec. Ocekujem vec posle 30, 40 utakmica njegov prosek oko 12,13 poena i desetak skokova... Opet odstupanja su moguca ali glupo je ocenjivati nakon samo tri meca... Bitno je da ima minutazu, trener mu dakle veruje, a vratice on to kroz odlicne partije, bez ikakve sumnje... Srecno Beli...

zagor

pre 8 godina

zapravo otkriva dosta toga. bjelica je uz veliku minutazu bio 1 od samo 3 igraca sa pozitivnom +/- statistikom. zapravo imao je +5, pa sledi rubio sa +3 i princ sa +2. takodje uz rubija najvise uhvacenih skokova (ali to ne moze da se poredi, jer rubio kupi otpatke kada visoki igraci zagrade kos, tj. bjelica je radio i za svoje i za rikijeve skokove).
u prevodu, statistika pokazuje da bjeli ima vaznu ulogu i da PERFEKTNO odradjuje svoje zadatke. naravno, tesko je pored taunsa, viginsa koji su mozda i najvece mlade zvezde nba lige i botove lavina i martina koji samo kos vide (da neko oce da uzme martina, mnesota bi ga juce trejdovala, u to sam siguran... on im trenutno i igra samo da ga izreklamiraju za trejd) doci do suteva i poena. samo lagano...

Beli legendo

pre 8 godina

Beli radi mnogo stvari sto se i ne vidi u statistikama i decko ima kosarkaski IQ veci od pola tima Minesote...Neko ko je bio MVP evrolige zna vise o kosarci nego vecina rukija,samo da se adaptira na Nba pravila.Na primer sude mu korake samo zato sto je ruki itd.Trebalo bi da dobija ovakvu minutazu svaku utakmicu...Skandirace oni Beli,Beli za par utakmica

Petar

pre 8 godina

Da im ne valja, ne bi mu davali 30 minuta. To je seljačka analiza, a ona košarkaška je da on radi puno stvari na terenu, opasan je licem, opasan je u piku i uvek je na skoku. Ne gubi puno lopti, igra racionalno. Doduše nije posebno dobar leđima. Slično je igrao u svim svojim klubovima, to je prosto njegova igra. Prošla sezona mu je bila najbolja poenterski sa nekih 11, 12 poena u proseku + oko 8.5 skokova. Sa skokovima je već blizu svog proseka, a za očekivati je da popne i poene na nekih 8, 9 i to će biti već na granici dabl-dabl učinka. Već ima značajnu ulogu u rotaciji, ni sam ne može da traži više od ovoga u prvoj sezoni.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

Nije da ga ne hrane loptama, ko je gledao meceve - nema akcija za njega, jedino da isforsira 1 na 1, ali za to bi verovatno odmah otisao na klupu .. Prva opcija je KAT i izgleda da su to instrukcije klupe, dati njemu loptu i pustit ga da igra izolaciju, ako ne uspe - sutira ko stigne. Isto tako, Minesota bi trebalo da je jedan od najslabijih timova NBA (mada su odlicno poceli) tako da je mogao da ima i desetak asistencija, ali doda liku, lik sam na sutu - promasi .. Inace, Bjelica je odlican u odbrani - mnogo bolji nego sto sam ocekivao, zato i ima minutazu .. Mislim, naravno, ne verujem da ce moci ovako da cuva superiorne atlete James-a i kompaniju, ali videcemo, mozda me demantuje ..

boris stefanovic

pre 8 godina

gledao sam utakmicu i mogu da kazem da je Bjelica fakticki starter. Garnet pocinje u startnoj petorci, al dok kazes keks, evo Bjelice u igri. Sinoc je u igru usao u trecem minutu

anbeast

pre 8 godina

Bjelica igra kao Bjelica i to je dobro :-) Još uvek ima ruki tretman po pitanju dosudjivanja faulova. To će se vremenom popraviti. Navijači Minesote (a očigledno i stručni štab) vrlo dobro vide.kakav je igrač Bjelica i koliko je zapravo koristan. Čak je i u odbrani sasvim solidan (tu je bila najveća bojazan kako.će se uklopiti). Bobi će na kraju dogurati do desetak (možda i pernaestak) minuta i čini mi se da može da doprinese. U odličnoj je organizaciji, sa odličnim trenerom, ne sumnjam.da će biti valjano upotrebljen (iz perspektive Sa, naravno). Joka stvarno može da ispadne Gasol :-) Držim pesnice za to :-)