Subota, 26.09.2015.

15:15

Vulin odgovara Ostojiću: Ne može da prihvati...

Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Vulin odgovara Ostojiæu: Ne može da prihvati... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Andja

pre 8 godina

Izgleda da oni izbeglicama mogu da odrede put kojim ce se kretati, kod njih nema postovanje slobode kretanja svih lica. Kod nas je malo drugacije.

Sa_BiH

pre 8 godina

Premijer Vučić kaže za HTV otprilike: izbjeglice dođu, mi ih nahranimo, napijemo, dovezemo do Beograda, a onda oni slobodno biraju na koju će stranu... A veliki broj tv stanica pokazao desetine autobusa na jugu Srbije sa natpisom Šid - Croatia. Izgleda da oni odluku donesu mnogo prije Beograda. Ili im se tako sugeriše. Bilo kako bilo, mislim da nismo vidjeli ni 10% haosa koji će nastati u regiji kad Austrija i Mađarska krenu stezati granice, a na traženje Njemačke, čiji kapaciteti nisu beskonačni.

Stari_joza

pre 8 godina

Jedan komentar iz Hrvatske i kako mi gledamo na pobjedu Vučića nad Milanovićem.U Hrvatskoj je Milanović na glasu kao onaj koji je za ćirilicu,onaj koji ima u vladi nekoliko ministara srba,koji je protiv branitelja i protiv interesa Hrvatske,a srpski mediji ga prozvali "ustašom,fašistom,luđakom,idiotom...".Pitam ja vas što bi bilo (ili što će biti nakon izbora)da je Milanović postavio ogradu i zabranio ulaz izbjeglicama u Hrvatsku,što bi onda rekli političari u Srbiji.Čovjek je samo tražio da se dio izbjeglica šalje u Mađarsku a dio u Hrvatsku dok se on i njegova vlada snađu i organiziraju..Mislite da bi onda EU stala na stranu Srbije kao sada kad je u pitanju biznis i novac koji gube stvarni vladari svijeta.Ako je istina da se u Srbiji izbjeglice slobodno kreću i idu kud ih volja kako kaže vaš ministar i predsjednik vlade,onda je to veliki problem za sigurnost Srbije.

Predrag

pre 8 godina

Mr Vulin po svojm iskazima rijecima reklo bi se da pripada onoj najgoroj naci Seseljovoj stranci.Grozna mu je retorika SA HUSKASKIM ELEMENTIMA I vraca Srbiju u prosla teska vremena.


Predrag

dragan

pre 8 godina

Vuline,procitaj sta je Merkelova izjavila danas. Ukratko,moraju se ojacati granice EU i da se nece dopustiti nastavak ulazaka migranata na ovaj nacin.

Marko-PG

pre 8 godina

Posmatram cijeli spor izmedju SRB i HRV iz CG i prilicno sam neutralan.
Sa jedne strane, Hrvati su pravu, srpska vlast igra prljavo, uvaljuje im izbjeglice, Vulin i Vučić primitivno napadaju Hrvatsku i hvale se svojim sistemom koji se sastoji u tome da izbjeglice lutaju zemljom i sami biraju gdje će spavati, a gdje preći koju granicu. Ovakav sistem proglašavaju odrazom humanosti vaskolikog srpskog naroda.
S druge strane, a zašto bi SRB trebala imati obzira prema HRV? Da li je HRV imala tog obzira kada je riješila napustiti YU ili kada je 1995. zatrpala Srbiju izbjeglicama? Konačno, da li HRV sada ima obzira, kada na zvaničnoj proslavi godišnjice Oluje pjeva Tompson? SRB je slabašna i siromašna, ali ne vidim da je nešto posebno zainteresovana za dobre odnose sa HRV. Mađarska je važniji susjed od HRV.
S treće strane, HRV ima veoma loše odnose sa svim susjedima, najgore sa Mađarskom. Zatim idu Srbija, Italija, Slovenija, pa čak ima ozbiljne sporove i sa BiH i CG. Ko je za to kriv?
S četvrte strane, bio je smiješan pokušaj HRV da se ponaša kao regionalni hegemon. Oni su zatvorili granicu sa SRB, misleći da će tako ugušiti SRB? Očigledno je da HRV od toga ima više štete, jer je SRB jedno od najvažnijih njihovih tržišta. Uz to, HRV je mala i slaba zemlja, koja misli da može nametati svoju volju okolnima.
Kao zaključak, Vučić je svojom primitivnom i prljavom politikom lako pobijedio HRV. I svaki put će, ne samo Vučić, nego i Orban.

Tarabić

pre 8 godina

Hrvati, gde ste bili kada su migranti mesecima išli ka Mađarskoj, da kažete da treba malo i prema Hrvatskoj, pa niste vi kužni! Onako, europski, solidarno... Zato, ne kmečite više i okanite še Srbije!

Alegretto

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

Lupio (na žalost i dalje) ministar Aleksandar Vulin.

Tako to ide: na našoj južnoj granici uđu migranti u Srbiju bez dokumenata, mi im uzmemo otiske, saosećajno im na časnu pionirsku reč poverujemo da su svi bez izuzetka jadni Sirijci koji beže od ratnih užasa, a onda im samo kažemo da o tog trenutka mogu slobodno da se kreću po Srbiji i biraju kuda će i kako će dalje.

A oni jedno vreme svi biraju Mađarsku, a onda odjednom se svi složno preusmere na Hrvatsku. Otprilike kao muška moda, jedno vreme idu široki reveri sakoa, sada su u modi uski reveri, a niko nema pojma zašto.

Ma, čuveno srpsko gostoprimstvo i čovekoljublje u praksi...

NScentar

pre 8 godina

Prvo, sta se mesa ovaj Vulin u strane poslove drzave, on je neki ministar rada, ili tako nesto. A to izgleda je obicaj u Vucicevu vladu, kao sto je bio Loncar, ministar zdravle na granicu sa Stefanovica kad su je zatvorili sa Hvratsku. Drugo, da je Srbija malo stitila svoje granice sa Makedoniju, nebi doslo do danasnji haus sa izbeglice sto danas Ima. Vlada se pravi mnogo pametna, a nista ustvari nije uradila, nista. I sad se kace sa Hrvatsku bez razloga za jeftine politicke poene.

cemu svadja

pre 8 godina

I mi i Hrvati radimo iste stvari,gledamo da sto pre izbeglice prebacimo preko u Madjarsku,a ovi opet u Austriju a ti u Nemacku... "Humanitarci"!

Đorđe

pre 8 godina

Prisustvujemo predstavi za sopstvene gledaoce gde su izbeglice
(sa sve tri strane SR, HR, M) u masi statista koji su bogom dani
za pokazivanje "mišića", "humanosti" i "pravičnosti"!
Prvo je Mađarska uradila ono što u Evropi nije bilo od poditanja
ZIDA oko Berlina i na granici DDR i DBR. Dok Mađari nisu završili zid i postavili kapije i na prugu pljuvali smo ih OVOLIKO! U toku "izgradnje" zida slali smo statiste kroz žicu i putevima koje su kao oni samostalno i spontano nalatili. Da naivni poveruju. Onda smo statiste prebacilio na zapad do zvaničnih prelaza pa su ti isti, statisti, krenuli "spontano i ničim izazvani" kroz kukuruze.
Da naivni poveruju. Onda je počela dobro poznata igranka Srba i Hrvata. Bez njih nema "zabave"! Sa Mađarima nismo mogli tako nego smo se "sprijateljili" i podvili rep. Protiv Hrvata, naravno. A protiv koga ćemo drugo? Onda su Hrvati (ustaše prema našoj kredibilnoj slobodnoj štampi) dobili materijal za predizborne
aktivnosti pa su počele srpsko-hrvatske "igre bez granica" oko granice! Onda su Hrvati izgubili a mi pobedili. Ko je kriv Hrvatima kada ih vodi LUDI IDIOT? Vulin je istakao kandidaturu za ministra inostranih poslova po dobrom isprobanom receptu JUL-a.
Jedina korist od toga da se mi dobro zabavljamo a statisti i dalje idu kroz kukuruze! Pokazalo se da su samo Mađari dobro organizovani! Lako je Mađarskoj oni nemaju Srbe i Hrvate!!!

zoki

pre 8 godina

Licno mislim da po dobrom balkanskom obicaju, kroz Vulinova usta govori Vucic, a kroz Ostojiceva govori Milanovic.
PS: Dali je iko iole razuman pomislio da su izbeglice same nasle Sid, da nasa policija nije znala da izbegilice idu jedino u Hrvatsku

Vitez

pre 8 godina

Bejah u Preševu pre 4 dana. Tamo preko 50 autobusa na kojima piše "Šid". Izbeglice same napisale, očigledno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sosabi, 26. septembar 2015 15:28)

I inace je jako frekventan promet između Preševa i Šida. Svakodnevno 50+ autobusa prometuje. Nema to veze smigrantima.

lalo

pre 8 godina

Mi ih ne usmeravamo samo smo obnovili autobusku liniju Presevo - Sid koja postoji izmedju ova dva grada odkako je autobus izmisljen i odkako je sveta i veka.

Marijan

pre 8 godina

Iskreno Ostojiću su dani odbrojani u Hrvatskoj (mislim poltički), ali brate di ste našli ovog huškača. Hrvatska trpa ljude u stočnne vozove...
Ljudi umjesto da se dogovorimo pa da ove ljude što je moguće brže prevezemo u "humanu europu" mi se svađamo. Doći će ih ovi "miroljubive" izbjeglice glave za 20-tak godina, ali to sada ne treba biti razlog da se mi međusobno svađamo.

Masa

pre 8 godina

Kako da ne. Da svojim ocima ne verujen poverovala bi Ce Gevari, medjunarodni voz Beograd - Budimpesta, vagon prve klase prepun Sirijaca. U Subotici pod pratnjom policiji usmeravani verovatno na Mardjrsku teritoriju. Sve sam dokumentovala mobilnim telefonom.

vec vidjeno

pre 8 godina

Vec vidjeno na Balkanu:
Sada ce se nastaviti 'posredno' prepucavanje
Ministar Vulin ce govoriti sta mu naredi Vucic predsednik vlade Srbije, a ministar Ostojic ce govoriti sta mu naredi Milanovic predsednik vlade Hrvatske

ptica dodo

pre 8 godina

Gde će ići samostalno odlučuju migranti ili vozači autobusa koji im naplate kartu ili neki operativni dispečer negde u Beogradu? Nadam se samo da će na sve prodate karte autoprevoznici uredno platiti porez da se u Srbiji povećaju penzije.

Bing

pre 8 godina

Ako stvarno mislite da gradimo međusobno dobre odnose onda morate da nešto učinite sa ovim tipom. Iako Ostojić uopće nije bio uvredljiv ovaj vaš, valjda ministar, implicira nama Hrvatima da izbjeglice tretiramo kao stoku i da ih vozimo u stočnim vagonima. Isto što radimo i mi rade i Slovenci, Mađari i djelomice Austrijanci pa valjda Vulin misli da su i oni stočari.
Vulin hvali svoj azilni sistem koji se sastoji od prijema na makedonskoj granici pa ih onda pusti da se sami snalaze po Srbiji.
Mi pak mislimo da izbjeglice (među kojima su većinom ekonomski emigranti a možda i neki opasni tipovi) moraju biti pod konrolom dok su u RH i ja sam ponosan na to. Vi radite kako vas volja ali to na žalost stvara i nama problem jer nam kao dobri susjedi nemožete javljati kad i kakav val izbjeglica dolazi na granicu ko što mi najavljujemo svojim susjedima.

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

skblzzzz

pre 8 godina

o kakvim stočnim vagonima vulin govori??? neki ljudi zaista nemaju stida, a u ovom slučaju ni pameti. izbjeglice se prebacuju autobusima i putničkim vlakovima, na trošak hrvatske države. a u srbiji navodno sami biraju kuda će i kako, znači valjda u svojoj organzaciji i o svom trošku. pa kako je to onda srpski model bolji od hrvatskog?

Zmaj

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

A kakve su teoretske sanse da migranti izaberu granicu sa Hrvatskom onako masovno? Toliko dobro poznaju nase krajeve da sami odlucuju na koji ce prelaz? Smesan si Vuline!

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

Vitez

pre 8 godina

Nigdje ne može funkcionirati neki azilantski sustav s tolikom masom ljudi. Ni u Srbiji ne traže stalan azil, dobe papire o privremenom azilu, koje u većini slučajeva bace, nakon čega ih se pusti da slobodno nađu put prema dalje. Kakav je to sustav i kako će to ići kada će se granice postepeno zatvarati?

PrijateljCvetko

pre 8 godina

Veoma pogresno Vuline! Kako bez pratnje mogu da se krecu slobodno? sta ako medju njima ima terorista? Za neke stvari Milanovic je u pravu! Ipak obde neko dobro zaradjuje na transferu migranata!!

PrijateljCvetko

pre 8 godina

Veoma pogresno Vuline! Kako bez pratnje mogu da se krecu slobodno? sta ako medju njima ima terorista? Za neke stvari Milanovic je u pravu! Ipak obde neko dobro zaradjuje na transferu migranata!!

Zmaj

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

A kakve su teoretske sanse da migranti izaberu granicu sa Hrvatskom onako masovno? Toliko dobro poznaju nase krajeve da sami odlucuju na koji ce prelaz? Smesan si Vuline!

skblzzzz

pre 8 godina

o kakvim stočnim vagonima vulin govori??? neki ljudi zaista nemaju stida, a u ovom slučaju ni pameti. izbjeglice se prebacuju autobusima i putničkim vlakovima, na trošak hrvatske države. a u srbiji navodno sami biraju kuda će i kako, znači valjda u svojoj organzaciji i o svom trošku. pa kako je to onda srpski model bolji od hrvatskog?

Vitez

pre 8 godina

Bejah u Preševu pre 4 dana. Tamo preko 50 autobusa na kojima piše "Šid". Izbeglice same napisale, očigledno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sosabi, 26. septembar 2015 15:28)

I inace je jako frekventan promet između Preševa i Šida. Svakodnevno 50+ autobusa prometuje. Nema to veze smigrantima.

Đorđe

pre 8 godina

Prisustvujemo predstavi za sopstvene gledaoce gde su izbeglice
(sa sve tri strane SR, HR, M) u masi statista koji su bogom dani
za pokazivanje "mišića", "humanosti" i "pravičnosti"!
Prvo je Mađarska uradila ono što u Evropi nije bilo od poditanja
ZIDA oko Berlina i na granici DDR i DBR. Dok Mađari nisu završili zid i postavili kapije i na prugu pljuvali smo ih OVOLIKO! U toku "izgradnje" zida slali smo statiste kroz žicu i putevima koje su kao oni samostalno i spontano nalatili. Da naivni poveruju. Onda smo statiste prebacilio na zapad do zvaničnih prelaza pa su ti isti, statisti, krenuli "spontano i ničim izazvani" kroz kukuruze.
Da naivni poveruju. Onda je počela dobro poznata igranka Srba i Hrvata. Bez njih nema "zabave"! Sa Mađarima nismo mogli tako nego smo se "sprijateljili" i podvili rep. Protiv Hrvata, naravno. A protiv koga ćemo drugo? Onda su Hrvati (ustaše prema našoj kredibilnoj slobodnoj štampi) dobili materijal za predizborne
aktivnosti pa su počele srpsko-hrvatske "igre bez granica" oko granice! Onda su Hrvati izgubili a mi pobedili. Ko je kriv Hrvatima kada ih vodi LUDI IDIOT? Vulin je istakao kandidaturu za ministra inostranih poslova po dobrom isprobanom receptu JUL-a.
Jedina korist od toga da se mi dobro zabavljamo a statisti i dalje idu kroz kukuruze! Pokazalo se da su samo Mađari dobro organizovani! Lako je Mađarskoj oni nemaju Srbe i Hrvate!!!

lalo

pre 8 godina

Mi ih ne usmeravamo samo smo obnovili autobusku liniju Presevo - Sid koja postoji izmedju ova dva grada odkako je autobus izmisljen i odkako je sveta i veka.

zoki

pre 8 godina

Licno mislim da po dobrom balkanskom obicaju, kroz Vulinova usta govori Vucic, a kroz Ostojiceva govori Milanovic.
PS: Dali je iko iole razuman pomislio da su izbeglice same nasle Sid, da nasa policija nije znala da izbegilice idu jedino u Hrvatsku

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

Bing

pre 8 godina

Ako stvarno mislite da gradimo međusobno dobre odnose onda morate da nešto učinite sa ovim tipom. Iako Ostojić uopće nije bio uvredljiv ovaj vaš, valjda ministar, implicira nama Hrvatima da izbjeglice tretiramo kao stoku i da ih vozimo u stočnim vagonima. Isto što radimo i mi rade i Slovenci, Mađari i djelomice Austrijanci pa valjda Vulin misli da su i oni stočari.
Vulin hvali svoj azilni sistem koji se sastoji od prijema na makedonskoj granici pa ih onda pusti da se sami snalaze po Srbiji.
Mi pak mislimo da izbjeglice (među kojima su većinom ekonomski emigranti a možda i neki opasni tipovi) moraju biti pod konrolom dok su u RH i ja sam ponosan na to. Vi radite kako vas volja ali to na žalost stvara i nama problem jer nam kao dobri susjedi nemožete javljati kad i kakav val izbjeglica dolazi na granicu ko što mi najavljujemo svojim susjedima.

Tarabić

pre 8 godina

Hrvati, gde ste bili kada su migranti mesecima išli ka Mađarskoj, da kažete da treba malo i prema Hrvatskoj, pa niste vi kužni! Onako, europski, solidarno... Zato, ne kmečite više i okanite še Srbije!

ptica dodo

pre 8 godina

Gde će ići samostalno odlučuju migranti ili vozači autobusa koji im naplate kartu ili neki operativni dispečer negde u Beogradu? Nadam se samo da će na sve prodate karte autoprevoznici uredno platiti porez da se u Srbiji povećaju penzije.

Marijan

pre 8 godina

Iskreno Ostojiću su dani odbrojani u Hrvatskoj (mislim poltički), ali brate di ste našli ovog huškača. Hrvatska trpa ljude u stočnne vozove...
Ljudi umjesto da se dogovorimo pa da ove ljude što je moguće brže prevezemo u "humanu europu" mi se svađamo. Doći će ih ovi "miroljubive" izbjeglice glave za 20-tak godina, ali to sada ne treba biti razlog da se mi međusobno svađamo.

Vitez

pre 8 godina

Nigdje ne može funkcionirati neki azilantski sustav s tolikom masom ljudi. Ni u Srbiji ne traže stalan azil, dobe papire o privremenom azilu, koje u većini slučajeva bace, nakon čega ih se pusti da slobodno nađu put prema dalje. Kakav je to sustav i kako će to ići kada će se granice postepeno zatvarati?

Masa

pre 8 godina

Kako da ne. Da svojim ocima ne verujen poverovala bi Ce Gevari, medjunarodni voz Beograd - Budimpesta, vagon prve klase prepun Sirijaca. U Subotici pod pratnjom policiji usmeravani verovatno na Mardjrsku teritoriju. Sve sam dokumentovala mobilnim telefonom.

vec vidjeno

pre 8 godina

Vec vidjeno na Balkanu:
Sada ce se nastaviti 'posredno' prepucavanje
Ministar Vulin ce govoriti sta mu naredi Vucic predsednik vlade Srbije, a ministar Ostojic ce govoriti sta mu naredi Milanovic predsednik vlade Hrvatske

Alegretto

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

Lupio (na žalost i dalje) ministar Aleksandar Vulin.

Tako to ide: na našoj južnoj granici uđu migranti u Srbiju bez dokumenata, mi im uzmemo otiske, saosećajno im na časnu pionirsku reč poverujemo da su svi bez izuzetka jadni Sirijci koji beže od ratnih užasa, a onda im samo kažemo da o tog trenutka mogu slobodno da se kreću po Srbiji i biraju kuda će i kako će dalje.

A oni jedno vreme svi biraju Mađarsku, a onda odjednom se svi složno preusmere na Hrvatsku. Otprilike kao muška moda, jedno vreme idu široki reveri sakoa, sada su u modi uski reveri, a niko nema pojma zašto.

Ma, čuveno srpsko gostoprimstvo i čovekoljublje u praksi...

Stari_joza

pre 8 godina

Jedan komentar iz Hrvatske i kako mi gledamo na pobjedu Vučića nad Milanovićem.U Hrvatskoj je Milanović na glasu kao onaj koji je za ćirilicu,onaj koji ima u vladi nekoliko ministara srba,koji je protiv branitelja i protiv interesa Hrvatske,a srpski mediji ga prozvali "ustašom,fašistom,luđakom,idiotom...".Pitam ja vas što bi bilo (ili što će biti nakon izbora)da je Milanović postavio ogradu i zabranio ulaz izbjeglicama u Hrvatsku,što bi onda rekli političari u Srbiji.Čovjek je samo tražio da se dio izbjeglica šalje u Mađarsku a dio u Hrvatsku dok se on i njegova vlada snađu i organiziraju..Mislite da bi onda EU stala na stranu Srbije kao sada kad je u pitanju biznis i novac koji gube stvarni vladari svijeta.Ako je istina da se u Srbiji izbjeglice slobodno kreću i idu kud ih volja kako kaže vaš ministar i predsjednik vlade,onda je to veliki problem za sigurnost Srbije.

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

NScentar

pre 8 godina

Prvo, sta se mesa ovaj Vulin u strane poslove drzave, on je neki ministar rada, ili tako nesto. A to izgleda je obicaj u Vucicevu vladu, kao sto je bio Loncar, ministar zdravle na granicu sa Stefanovica kad su je zatvorili sa Hvratsku. Drugo, da je Srbija malo stitila svoje granice sa Makedoniju, nebi doslo do danasnji haus sa izbeglice sto danas Ima. Vlada se pravi mnogo pametna, a nista ustvari nije uradila, nista. I sad se kace sa Hrvatsku bez razloga za jeftine politicke poene.

Marko-PG

pre 8 godina

Posmatram cijeli spor izmedju SRB i HRV iz CG i prilicno sam neutralan.
Sa jedne strane, Hrvati su pravu, srpska vlast igra prljavo, uvaljuje im izbjeglice, Vulin i Vučić primitivno napadaju Hrvatsku i hvale se svojim sistemom koji se sastoji u tome da izbjeglice lutaju zemljom i sami biraju gdje će spavati, a gdje preći koju granicu. Ovakav sistem proglašavaju odrazom humanosti vaskolikog srpskog naroda.
S druge strane, a zašto bi SRB trebala imati obzira prema HRV? Da li je HRV imala tog obzira kada je riješila napustiti YU ili kada je 1995. zatrpala Srbiju izbjeglicama? Konačno, da li HRV sada ima obzira, kada na zvaničnoj proslavi godišnjice Oluje pjeva Tompson? SRB je slabašna i siromašna, ali ne vidim da je nešto posebno zainteresovana za dobre odnose sa HRV. Mađarska je važniji susjed od HRV.
S treće strane, HRV ima veoma loše odnose sa svim susjedima, najgore sa Mađarskom. Zatim idu Srbija, Italija, Slovenija, pa čak ima ozbiljne sporove i sa BiH i CG. Ko je za to kriv?
S četvrte strane, bio je smiješan pokušaj HRV da se ponaša kao regionalni hegemon. Oni su zatvorili granicu sa SRB, misleći da će tako ugušiti SRB? Očigledno je da HRV od toga ima više štete, jer je SRB jedno od najvažnijih njihovih tržišta. Uz to, HRV je mala i slaba zemlja, koja misli da može nametati svoju volju okolnima.
Kao zaključak, Vučić je svojom primitivnom i prljavom politikom lako pobijedio HRV. I svaki put će, ne samo Vučić, nego i Orban.

Sa_BiH

pre 8 godina

Premijer Vučić kaže za HTV otprilike: izbjeglice dođu, mi ih nahranimo, napijemo, dovezemo do Beograda, a onda oni slobodno biraju na koju će stranu... A veliki broj tv stanica pokazao desetine autobusa na jugu Srbije sa natpisom Šid - Croatia. Izgleda da oni odluku donesu mnogo prije Beograda. Ili im se tako sugeriše. Bilo kako bilo, mislim da nismo vidjeli ni 10% haosa koji će nastati u regiji kad Austrija i Mađarska krenu stezati granice, a na traženje Njemačke, čiji kapaciteti nisu beskonačni.

Predrag

pre 8 godina

Mr Vulin po svojm iskazima rijecima reklo bi se da pripada onoj najgoroj naci Seseljovoj stranci.Grozna mu je retorika SA HUSKASKIM ELEMENTIMA I vraca Srbiju u prosla teska vremena.


Predrag

dragan

pre 8 godina

Vuline,procitaj sta je Merkelova izjavila danas. Ukratko,moraju se ojacati granice EU i da se nece dopustiti nastavak ulazaka migranata na ovaj nacin.

cemu svadja

pre 8 godina

I mi i Hrvati radimo iste stvari,gledamo da sto pre izbeglice prebacimo preko u Madjarsku,a ovi opet u Austriju a ti u Nemacku... "Humanitarci"!

Andja

pre 8 godina

Izgleda da oni izbeglicama mogu da odrede put kojim ce se kretati, kod njih nema postovanje slobode kretanja svih lica. Kod nas je malo drugacije.

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

nn

pre 8 godina

e da dozivim i da vulin nekog poklopi a da ima argumente!!! e moj ostojicu,ko god da si(ne mislim na funkciju,vec personalno prvi put smo culi za tebe u ovoj krizi),dozvolio si sebi da te vulin klepa po usima i da ima cime da potkrepi sve to!!! veruj mi,to dozive samo nizerazredni politicari,funkcioneri,sta god,a ti i milanovic ste to sebi dopustili. povucite se iz javnog zivota. koga vulin "dobije",taj moze da se "ubije"!!!

Tarabić

pre 8 godina

Hrvati, gde ste bili kada su migranti mesecima išli ka Mađarskoj, da kažete da treba malo i prema Hrvatskoj, pa niste vi kužni! Onako, europski, solidarno... Zato, ne kmečite više i okanite še Srbije!

Zmaj

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

A kakve su teoretske sanse da migranti izaberu granicu sa Hrvatskom onako masovno? Toliko dobro poznaju nase krajeve da sami odlucuju na koji ce prelaz? Smesan si Vuline!

Bing

pre 8 godina

Ako stvarno mislite da gradimo međusobno dobre odnose onda morate da nešto učinite sa ovim tipom. Iako Ostojić uopće nije bio uvredljiv ovaj vaš, valjda ministar, implicira nama Hrvatima da izbjeglice tretiramo kao stoku i da ih vozimo u stočnim vagonima. Isto što radimo i mi rade i Slovenci, Mađari i djelomice Austrijanci pa valjda Vulin misli da su i oni stočari.
Vulin hvali svoj azilni sistem koji se sastoji od prijema na makedonskoj granici pa ih onda pusti da se sami snalaze po Srbiji.
Mi pak mislimo da izbjeglice (među kojima su većinom ekonomski emigranti a možda i neki opasni tipovi) moraju biti pod konrolom dok su u RH i ja sam ponosan na to. Vi radite kako vas volja ali to na žalost stvara i nama problem jer nam kao dobri susjedi nemožete javljati kad i kakav val izbjeglica dolazi na granicu ko što mi najavljujemo svojim susjedima.

skblzzzz

pre 8 godina

o kakvim stočnim vagonima vulin govori??? neki ljudi zaista nemaju stida, a u ovom slučaju ni pameti. izbjeglice se prebacuju autobusima i putničkim vlakovima, na trošak hrvatske države. a u srbiji navodno sami biraju kuda će i kako, znači valjda u svojoj organzaciji i o svom trošku. pa kako je to onda srpski model bolji od hrvatskog?

PrijateljCvetko

pre 8 godina

Veoma pogresno Vuline! Kako bez pratnje mogu da se krecu slobodno? sta ako medju njima ima terorista? Za neke stvari Milanovic je u pravu! Ipak obde neko dobro zaradjuje na transferu migranata!!

lalo

pre 8 godina

Mi ih ne usmeravamo samo smo obnovili autobusku liniju Presevo - Sid koja postoji izmedju ova dva grada odkako je autobus izmisljen i odkako je sveta i veka.

Stari_joza

pre 8 godina

Jedan komentar iz Hrvatske i kako mi gledamo na pobjedu Vučića nad Milanovićem.U Hrvatskoj je Milanović na glasu kao onaj koji je za ćirilicu,onaj koji ima u vladi nekoliko ministara srba,koji je protiv branitelja i protiv interesa Hrvatske,a srpski mediji ga prozvali "ustašom,fašistom,luđakom,idiotom...".Pitam ja vas što bi bilo (ili što će biti nakon izbora)da je Milanović postavio ogradu i zabranio ulaz izbjeglicama u Hrvatsku,što bi onda rekli političari u Srbiji.Čovjek je samo tražio da se dio izbjeglica šalje u Mađarsku a dio u Hrvatsku dok se on i njegova vlada snađu i organiziraju..Mislite da bi onda EU stala na stranu Srbije kao sada kad je u pitanju biznis i novac koji gube stvarni vladari svijeta.Ako je istina da se u Srbiji izbjeglice slobodno kreću i idu kud ih volja kako kaže vaš ministar i predsjednik vlade,onda je to veliki problem za sigurnost Srbije.

Vitez

pre 8 godina

Nigdje ne može funkcionirati neki azilantski sustav s tolikom masom ljudi. Ni u Srbiji ne traže stalan azil, dobe papire o privremenom azilu, koje u većini slučajeva bace, nakon čega ih se pusti da slobodno nađu put prema dalje. Kakav je to sustav i kako će to ići kada će se granice postepeno zatvarati?

zoki

pre 8 godina

Licno mislim da po dobrom balkanskom obicaju, kroz Vulinova usta govori Vucic, a kroz Ostojiceva govori Milanovic.
PS: Dali je iko iole razuman pomislio da su izbeglice same nasle Sid, da nasa policija nije znala da izbegilice idu jedino u Hrvatsku

Predrag

pre 8 godina

Mr Vulin po svojm iskazima rijecima reklo bi se da pripada onoj najgoroj naci Seseljovoj stranci.Grozna mu je retorika SA HUSKASKIM ELEMENTIMA I vraca Srbiju u prosla teska vremena.


Predrag

Vitez

pre 8 godina

Bejah u Preševu pre 4 dana. Tamo preko 50 autobusa na kojima piše "Šid". Izbeglice same napisale, očigledno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sosabi, 26. septembar 2015 15:28)

I inace je jako frekventan promet između Preševa i Šida. Svakodnevno 50+ autobusa prometuje. Nema to veze smigrantima.

Đorđe

pre 8 godina

Prisustvujemo predstavi za sopstvene gledaoce gde su izbeglice
(sa sve tri strane SR, HR, M) u masi statista koji su bogom dani
za pokazivanje "mišića", "humanosti" i "pravičnosti"!
Prvo je Mađarska uradila ono što u Evropi nije bilo od poditanja
ZIDA oko Berlina i na granici DDR i DBR. Dok Mađari nisu završili zid i postavili kapije i na prugu pljuvali smo ih OVOLIKO! U toku "izgradnje" zida slali smo statiste kroz žicu i putevima koje su kao oni samostalno i spontano nalatili. Da naivni poveruju. Onda smo statiste prebacilio na zapad do zvaničnih prelaza pa su ti isti, statisti, krenuli "spontano i ničim izazvani" kroz kukuruze.
Da naivni poveruju. Onda je počela dobro poznata igranka Srba i Hrvata. Bez njih nema "zabave"! Sa Mađarima nismo mogli tako nego smo se "sprijateljili" i podvili rep. Protiv Hrvata, naravno. A protiv koga ćemo drugo? Onda su Hrvati (ustaše prema našoj kredibilnoj slobodnoj štampi) dobili materijal za predizborne
aktivnosti pa su počele srpsko-hrvatske "igre bez granica" oko granice! Onda su Hrvati izgubili a mi pobedili. Ko je kriv Hrvatima kada ih vodi LUDI IDIOT? Vulin je istakao kandidaturu za ministra inostranih poslova po dobrom isprobanom receptu JUL-a.
Jedina korist od toga da se mi dobro zabavljamo a statisti i dalje idu kroz kukuruze! Pokazalo se da su samo Mađari dobro organizovani! Lako je Mađarskoj oni nemaju Srbe i Hrvate!!!

NScentar

pre 8 godina

Prvo, sta se mesa ovaj Vulin u strane poslove drzave, on je neki ministar rada, ili tako nesto. A to izgleda je obicaj u Vucicevu vladu, kao sto je bio Loncar, ministar zdravle na granicu sa Stefanovica kad su je zatvorili sa Hvratsku. Drugo, da je Srbija malo stitila svoje granice sa Makedoniju, nebi doslo do danasnji haus sa izbeglice sto danas Ima. Vlada se pravi mnogo pametna, a nista ustvari nije uradila, nista. I sad se kace sa Hrvatsku bez razloga za jeftine politicke poene.

Alegretto

pre 8 godina

"Migranti imaju slobodu kretanja u Srbiji i sami odlučuju na koji granični prelaz će otići, izjavio je ministar Aleksandar Vulin."

Lupio (na žalost i dalje) ministar Aleksandar Vulin.

Tako to ide: na našoj južnoj granici uđu migranti u Srbiju bez dokumenata, mi im uzmemo otiske, saosećajno im na časnu pionirsku reč poverujemo da su svi bez izuzetka jadni Sirijci koji beže od ratnih užasa, a onda im samo kažemo da o tog trenutka mogu slobodno da se kreću po Srbiji i biraju kuda će i kako će dalje.

A oni jedno vreme svi biraju Mađarsku, a onda odjednom se svi složno preusmere na Hrvatsku. Otprilike kao muška moda, jedno vreme idu široki reveri sakoa, sada su u modi uski reveri, a niko nema pojma zašto.

Ma, čuveno srpsko gostoprimstvo i čovekoljublje u praksi...

Marijan

pre 8 godina

Iskreno Ostojiću su dani odbrojani u Hrvatskoj (mislim poltički), ali brate di ste našli ovog huškača. Hrvatska trpa ljude u stočnne vozove...
Ljudi umjesto da se dogovorimo pa da ove ljude što je moguće brže prevezemo u "humanu europu" mi se svađamo. Doći će ih ovi "miroljubive" izbjeglice glave za 20-tak godina, ali to sada ne treba biti razlog da se mi međusobno svađamo.

Sa_BiH

pre 8 godina

Premijer Vučić kaže za HTV otprilike: izbjeglice dođu, mi ih nahranimo, napijemo, dovezemo do Beograda, a onda oni slobodno biraju na koju će stranu... A veliki broj tv stanica pokazao desetine autobusa na jugu Srbije sa natpisom Šid - Croatia. Izgleda da oni odluku donesu mnogo prije Beograda. Ili im se tako sugeriše. Bilo kako bilo, mislim da nismo vidjeli ni 10% haosa koji će nastati u regiji kad Austrija i Mađarska krenu stezati granice, a na traženje Njemačke, čiji kapaciteti nisu beskonačni.

vec vidjeno

pre 8 godina

Vec vidjeno na Balkanu:
Sada ce se nastaviti 'posredno' prepucavanje
Ministar Vulin ce govoriti sta mu naredi Vucic predsednik vlade Srbije, a ministar Ostojic ce govoriti sta mu naredi Milanovic predsednik vlade Hrvatske

Masa

pre 8 godina

Kako da ne. Da svojim ocima ne verujen poverovala bi Ce Gevari, medjunarodni voz Beograd - Budimpesta, vagon prve klase prepun Sirijaca. U Subotici pod pratnjom policiji usmeravani verovatno na Mardjrsku teritoriju. Sve sam dokumentovala mobilnim telefonom.

Marko-PG

pre 8 godina

Posmatram cijeli spor izmedju SRB i HRV iz CG i prilicno sam neutralan.
Sa jedne strane, Hrvati su pravu, srpska vlast igra prljavo, uvaljuje im izbjeglice, Vulin i Vučić primitivno napadaju Hrvatsku i hvale se svojim sistemom koji se sastoji u tome da izbjeglice lutaju zemljom i sami biraju gdje će spavati, a gdje preći koju granicu. Ovakav sistem proglašavaju odrazom humanosti vaskolikog srpskog naroda.
S druge strane, a zašto bi SRB trebala imati obzira prema HRV? Da li je HRV imala tog obzira kada je riješila napustiti YU ili kada je 1995. zatrpala Srbiju izbjeglicama? Konačno, da li HRV sada ima obzira, kada na zvaničnoj proslavi godišnjice Oluje pjeva Tompson? SRB je slabašna i siromašna, ali ne vidim da je nešto posebno zainteresovana za dobre odnose sa HRV. Mađarska je važniji susjed od HRV.
S treće strane, HRV ima veoma loše odnose sa svim susjedima, najgore sa Mađarskom. Zatim idu Srbija, Italija, Slovenija, pa čak ima ozbiljne sporove i sa BiH i CG. Ko je za to kriv?
S četvrte strane, bio je smiješan pokušaj HRV da se ponaša kao regionalni hegemon. Oni su zatvorili granicu sa SRB, misleći da će tako ugušiti SRB? Očigledno je da HRV od toga ima više štete, jer je SRB jedno od najvažnijih njihovih tržišta. Uz to, HRV je mala i slaba zemlja, koja misli da može nametati svoju volju okolnima.
Kao zaključak, Vučić je svojom primitivnom i prljavom politikom lako pobijedio HRV. I svaki put će, ne samo Vučić, nego i Orban.

dragan

pre 8 godina

Vuline,procitaj sta je Merkelova izjavila danas. Ukratko,moraju se ojacati granice EU i da se nece dopustiti nastavak ulazaka migranata na ovaj nacin.

ptica dodo

pre 8 godina

Gde će ići samostalno odlučuju migranti ili vozači autobusa koji im naplate kartu ili neki operativni dispečer negde u Beogradu? Nadam se samo da će na sve prodate karte autoprevoznici uredno platiti porez da se u Srbiji povećaju penzije.

cemu svadja

pre 8 godina

I mi i Hrvati radimo iste stvari,gledamo da sto pre izbeglice prebacimo preko u Madjarsku,a ovi opet u Austriju a ti u Nemacku... "Humanitarci"!

Andja

pre 8 godina

Izgleda da oni izbeglicama mogu da odrede put kojim ce se kretati, kod njih nema postovanje slobode kretanja svih lica. Kod nas je malo drugacije.