Četvrtak, 20.08.2015.

19:58

Cipras podneo ostavku

Grčki premijer Aleksis Cipras podneo je ostavku, a Grci bi ponovo na izbore trebalo da izađu 20. septembra.

Izvor: B92

Cipras podneo ostavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

MiIos

pre 8 godina

"Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.
(marcel, 20. avgust 2015 20:13)
Preporučen (+265)
Ne preporučen (-82)"

265:82 preporuka? Na B92? Za Zlatnu zoru?
Znate šta, minimum ljudskosti bi bio da vi lepo ostavite Grčku na miru, i da skupite ono što nemate, pa birajte fašiste kući u Srbiji, umesto što prosite pare od MMFa i EU. Vi ste stvarno zaslužili Miloševića, da vaskrsne, pa da vas okrene još jedan krug.

Deki

pre 8 godina

Nikad mi neće biti jasno, toliki dug, a onda da bi ga smanjio ti se još zadužuješ, ali se sad to zove pomoć za stabilizaciju???

realnost na nemacki nacin

pre 8 godina

Jednostavno, nije hteo da potpise ono sto su Nemci trazili, za razliku od nekih.... A trazili su i jos uvek traze bezuslovnu ekonomsku kapitulaciju i nakon toga pristanak na okupaciju svih resursa, infrastrukture, aerodroma, pomorskog saobracaja, svih luka, telekomunikacija.... Drugim recima, Grcka postaje juzna kolonija Nemacke... Ono sto je medjutim jos opasnije, to je sta se krije iza nemacke politike? Da li je to samo namera da zastite svoja potrazivanja ili je u toku neki novi projekat resavanja zivotnog prostora i prodor na istok, tacnije jugoistok.

$$$

pre 8 godina

Akis.Teodor.Petros, Janis moje kolege sa faxa iz '90-ih.Super su živeli, stanovali u odličnim stanovima, garderoba, taxijem na fax, noćni provod, vro brzo završili fakultet...Mi obični se pitali od čega bez obzira na naše sranje jer znali smo kako su živeli do 70-iih.E sad je isto i tamo i ovamo.Dug je zao drug!

Nislija

pre 8 godina

Ovaj covek je jedan obican sarlatan. Ljut sam na sebe sto sam, kad je dobio vlast, pomislio: Evo nekog novog, energicnog, drugacijeg...

N

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...
(sale neznalica BGD, 20. avgust 2015 22:55)
Posto i sam kazes da si neznalica da ti objasnim. Nemacke banke u Grckoj su davale kredite bez pokrica. Zatim je Nemacka dala novac Grckoj tj. kredite da se spasu te banke, tj. nemacke banke i sad tu nesposobnost nemackih banaka, tj. te kredite placa grcki narod dok ih Nemci u Gebelsovskom maniru u svojim medijima nazivaju neradnicima i nesposobnima.

Мики БГ

pre 8 godina

И Вучић би требао под хитно да поднесе оставку јер нам је сваким даном све горе од како су он и напредњаци на власти. Уосталом, у разговору са Ђорђем Вукадиновићем за РТВ обећао је да ће покупити прње ако за шест месеци не буде боље. Народу није ни мало боље, па би премијер требало да одржи реч и поднесе неопозиву оставку.

Izdajnik

pre 8 godina

Svi nesposobni, balkanski demagozi se kriju iza naroda (referendumi, vanredni izbori, ja=nacija, beskorisne press konferencije, dramaticni PR nastupi..) pa tako I ovaj šarlatan.
Ni rada ni truda ni spisobnosti I svi drugi su krivi. Balkanska klasika!

antiglobalista

pre 8 godina

Једино решење за Грчку је Златна зора. Опробали су се и комунисти и демократе и курта и мурта. Исто је и са Србијом. Резултати су видљиви - криминал и расуло у свим сферама друштва, незапамћена беда и очај.

Dejan

pre 8 godina

Jadan narod Grčke...
(amper weedczbg, 20. avgust 2015 20:01)

Hmmm kaze neko s pet do deset puta manjom platom (druga planeta), visim cenama i daleko neozbiljnijom drzavom iza sebe.

sale neznalica BGD

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...

Nikola

pre 8 godina

I opet zive bolje nego mi,i opet ce dobiti pomoc,pa kad potrose za par godina ucinice Evropi neku uslugicu-ustupak,pa ponovo pomoc,i tako zivot prodje a osetili krizu nisu. Kod nas je kriza,pa,pogledajte nasu kinematografiju,npr. "kamiondzije" snimane pre 40 godina i glavna tema kriza,pa evo i dan danas.

oglo

pre 8 godina

moze svetski citaj bankarski sistem da se srusi. desavalo se to vec sa robovlasnistvom feudalizmom itd. al ima jedan problem. mora da se plati velikom patnjom i krvlju. a mi moderni kokakolicari sto kuckamo po ovim fonovima i filozofiramo nikad necemo biti hrabri za to. ti sto ce da ga sruse ce biti bedni i jadni ko sad ovi imigranti kad se budu resili na to a dotle ima jos da se propada i zaduzuje ihaha

Stefan

pre 8 godina

Klasika...Gde su sad oni OXI i što se kleli u ovog papka...? :/
Politika se ne vodi ljubavlju, vec interesom. Srbija to ne kapira izgleda..

otiš'o na Zakintos, vratio se beskintos...

pre 8 godina

"Zlatni" dečko je ponovo obmanuo grčki narod. Po ko zna koji put je oživeo kaprice iz detinjstva, a sve to preko grbače birača. Obično u Srbiji političari krše pred izborna obećanja, a potom podnose ostavke da bih ponovo namagarčili naivni narod na izborima. Izgleda da ovaj opaki virus opasno drma i Grke.

logika

pre 8 godina

Trojanski konj ubacen grckom narodu sa maskom levice i svega suprotnog od onih prethodnih...tako to rade zapadne sile...Srbiju su na ovu foru prevarili vise puta, svi oni odrade posao za zapadne gazde samo imaju razlicite pojavne forme...

PeraKojot

pre 8 godina

evropa je odradila svoje. tkzv neo-liberalni sistem je jos jednom potvrdio svoju nadmoc i pokazao narodu da ili prihavti maltene robovlasnicki kapitalizam ili ce ostati gladan. bez zabluda o komunizmu i velikom titu,staljinu,lenjinu ili marksu mogu vam reci da narod koji prihvata kapitalizam u zamenu za "slobodu" ne mari mnogo za licnim interesom. svi se zale da 1 posto ima bogatstva kao ovih ostalih 99 posto zajedno, a ipak protiv toga nista ne cini. prihvatamo tu cinjenicu kao dobar dan i usadjeno nam je u glave da protiv toga ne mozemo nista. probudite se iz sna! dignite ruke od bega preko grane! ostanite i dajte sve od sebe za bolje sutra!

dosta

pre 8 godina

Cipras je obavio posao zbog kojeg su ga strane gazde i angazovale. Dodatno je zaduzio Grcku, amortizovao veliku energiju naroda i ubio nadu. Isto vazi i za Varufakisa. Obojica pricaju bajke, ali njihova dela govore vise od reci. Sve je bila predstava i laz.
Zapad se plasi Grka samo kad su na ulici. Tako mogu da izazovu domino efekat u drugim zemljama i sruse visedecenijsko zaduzivanje celog sveta gde su sve drzave Zapada duzne. Bez izuzetka. I to do te mere da je svima jasno da nikada to nece vratiti. Da li je to normalno ljudi? Ko normalan moze da veruje da je zaduzivanje nesto dobro?

misic

pre 8 godina

Drzava grca u dugovima, a oni raspisuju referendume na svaka 2-3 meseca.
Neka narod odluci... I? Sta se desava, narod izglasa jedno, a oni opet po svom, odnosto onako kako zapad zeli. Tako to radi kolevka demokratije. Jadna ti je ta demokratija Ciprase.

Bruno

pre 8 godina

Tako se bori za svoj narod. Pokazao je Americi i EU. Cipras: kralj, car, ljudina. Varufakis: kralj, car, ljudina. OXI. Tako treba sa zapadnom bandom. Laku noc! :)

Zaciorski

pre 8 godina

Ovako Sam I ja znao da vodim ekonomiju jedne zemlje... On je ko Mesić svojevremeno,"ja Sam svoj posao obavio,Jugoslavije vise nema"...smejurija!!

Lola

pre 8 godina

Pa kandidovace se on ponovo. Nije uspeo u onome sto je hteo. Mogao je da gura po svome i uspeo da ispuni predizbprna obecanja, ali bi Grcka postala Kuba ili Srbija. Sad, ta zrtva bi i bila vredna zarad covecanstva ali prevelika za Grke.

iznogud011

pre 8 godina

Jel ono pre neki dan bila udarna vest..

"Sreli smo se u Egiptu, rekao mi je da će na jesen doći u Beograd", ističe Ivica Dačić.

To je taj Vucicev "prijatelj"....

Helios

pre 8 godina

Monti Pajton je pobedio. Svet vrtoglavo ide ka stanju opisanom u filmu Idiocracy - pogledajte obavezno. Nakon što je Grčkoj omogućio ili-ili: ili bolje uslove bankrota ili lošije uslove novih kredita on je gurnuo Grčku ne ulevo nego udesno. Pa bolje da su onda ostavili prethodnu vlast, manje bi bili dužni!
Naravno, upravo kreće masovno uzimanje Grčke imovine.
I naravno sad ide "principijelna" ostavka...

Judge Dredd

pre 8 godina

Paradoksalno, dobio izbore na jednu spiku, promenio ploču i sad traži podršku za tu drugu spiku - pa što si ih zavlačio, što prosto nisi glasao za Pasok i iskulirao glumatanje državnika?

maki

pre 8 godina

svaka cast ciprasu, ovo je dostojanstven cin velikog coveka i drzavnika koji je spreman da ucini sve za dobrobit svoje nacije i drzave. Svi zavidimo grcima na ovako velicanstvenim drzavnicima, na zalost u Srbiji nemamo ovakve ljude.

NastyB

pre 8 godina

Nije ispunio jedno (glavno) predizborno obećanje i uradio je ono što je moralno.
Kod nas je neopisivo iznenađenje ako se ispuni samo jedno, makar i najmanje, od hiljada predizbornih obećanja.

Миле НС

pre 8 godina

Након што је Грчкој натоварио додатних 85 милијарди дуга ?!? Није он џаба вечерао са Сорошем...

mojne

pre 8 godina

Cekaj, a drama, a malo suze... Kako sad ovako odjednom. A cekajte, ovo nije vest o Vucicu? A, Cipras dao ostavku? A pa da, svasta i od mene....

Cinik

pre 8 godina

Ovde su ispunjeni svi uslovi za hapšenje Ciprasa. Ako je grčki narod na refernedumu jasno rekao " Ne" nemcima, on je bio u obavezi da ispoštuje volju naroda. Pristajanjem na uslove znamo već kakve Nemačke i predavanjem državne imovine nemcima on je direktno izdao grčki narod i zbog toga mora da odgovara krivično. Ovo je vrlo bitno i zbog ostalih država na Balkanu koje takođe imaju ovakve premijere koji sve potpisuju na štetu svoje države i time vrše izdaju svog naroda.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ne brinite tako ce i ovaj nas.Jos samo da udomi migrante,da nas progura u NATO pakt,rasproda jos malo sto ima ovima sa zapada,da nas jos malo zaduzi kod ovih iz MMF-a i on je svoju misiju ispunio.Zapad ce ga pustiti na nizbrdicu.A da inace ovde Kosovo i Metohiju ne racunam,jer smatram da je posao potpisivanjem Briselskog sporazuma,Srbija priznala KiM i de fakto i de jure.

Perica

pre 8 godina

Pre par dana sam se vratio sa odmora u Grckoj,bili smo smesteni u hotelu sa "5 zvezdica" u ozbiljnoj turistickoj zemlji to je maximalno 2,5 zvezdice i osecao sam se ko da smo samo trebali da dodjemo i da im ostavimo pare i da se odmah vratimo kuci jer bilo im je tesko da rade...A o njihovom all enclusivu je suvisno trositi reci.Ozbiljni neradnici tako da kako rade tako im se vraca!!!

haha

pre 8 godina

o cemu pricate , pa I da ovaj da ostavku, koji to bolji ce da ga zameni ? Pa vi sami ne znate da se borite za vasa prava, cutite , trpite glupi ste do zla boga

bobi zadar

pre 8 godina

Očekivano. Nakon jednog šarlatana (Varufakis) odlazi i drugi. Jer stvarni svijet i stvarni problemi nemaju veze sa socijalističkim fantaziranjem i populizmom.

Labud

pre 8 godina

pravi komunjara,lumpen-proleter i extra demagog...opasno me podseca na nekog.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cq,cq, 20. avgust 2015 20:02

Osim toga sto ti je gramaticki i pravopisno neprihvatljiva ta jedna recenica, ona je i sadrzajno netacna. Cipras je iz vise srednje klase, bogatijeg porekla od vecine Grka. A da podseca na naseg, podseca.

marcel

pre 8 godina

Kako se sprdaju sa Grckom svetski mocnici. Grckoj nema spasa, kakvi paketi pomoci kakvi bakraci. A ovaj Cipras sarlatan poput naseg velikog vezira, isti su, samo im je pristup nesrenom narodu kom se obracaju drugaciji.
Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.

Миле НС

pre 8 godina

Након што је Грчкој натоварио додатних 85 милијарди дуга ?!? Није он џаба вечерао са Сорошем...

iznogud011

pre 8 godina

Jel ono pre neki dan bila udarna vest..

"Sreli smo se u Egiptu, rekao mi je da će na jesen doći u Beograd", ističe Ivica Dačić.

To je taj Vucicev "prijatelj"....

Мики БГ

pre 8 godina

И Вучић би требао под хитно да поднесе оставку јер нам је сваким даном све горе од како су он и напредњаци на власти. Уосталом, у разговору са Ђорђем Вукадиновићем за РТВ обећао је да ће покупити прње ако за шест месеци не буде боље. Народу није ни мало боље, па би премијер требало да одржи реч и поднесе неопозиву оставку.

marcel

pre 8 godina

Kako se sprdaju sa Grckom svetski mocnici. Grckoj nema spasa, kakvi paketi pomoci kakvi bakraci. A ovaj Cipras sarlatan poput naseg velikog vezira, isti su, samo im je pristup nesrenom narodu kom se obracaju drugaciji.
Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.

Izdajnik

pre 8 godina

Svi nesposobni, balkanski demagozi se kriju iza naroda (referendumi, vanredni izbori, ja=nacija, beskorisne press konferencije, dramaticni PR nastupi..) pa tako I ovaj šarlatan.
Ni rada ni truda ni spisobnosti I svi drugi su krivi. Balkanska klasika!

Judge Dredd

pre 8 godina

Paradoksalno, dobio izbore na jednu spiku, promenio ploču i sad traži podršku za tu drugu spiku - pa što si ih zavlačio, što prosto nisi glasao za Pasok i iskulirao glumatanje državnika?

Cinik

pre 8 godina

Ovde su ispunjeni svi uslovi za hapšenje Ciprasa. Ako je grčki narod na refernedumu jasno rekao " Ne" nemcima, on je bio u obavezi da ispoštuje volju naroda. Pristajanjem na uslove znamo već kakve Nemačke i predavanjem državne imovine nemcima on je direktno izdao grčki narod i zbog toga mora da odgovara krivično. Ovo je vrlo bitno i zbog ostalih država na Balkanu koje takođe imaju ovakve premijere koji sve potpisuju na štetu svoje države i time vrše izdaju svog naroda.

logika

pre 8 godina

Trojanski konj ubacen grckom narodu sa maskom levice i svega suprotnog od onih prethodnih...tako to rade zapadne sile...Srbiju su na ovu foru prevarili vise puta, svi oni odrade posao za zapadne gazde samo imaju razlicite pojavne forme...

Nikola

pre 8 godina

I opet zive bolje nego mi,i opet ce dobiti pomoc,pa kad potrose za par godina ucinice Evropi neku uslugicu-ustupak,pa ponovo pomoc,i tako zivot prodje a osetili krizu nisu. Kod nas je kriza,pa,pogledajte nasu kinematografiju,npr. "kamiondzije" snimane pre 40 godina i glavna tema kriza,pa evo i dan danas.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ne brinite tako ce i ovaj nas.Jos samo da udomi migrante,da nas progura u NATO pakt,rasproda jos malo sto ima ovima sa zapada,da nas jos malo zaduzi kod ovih iz MMF-a i on je svoju misiju ispunio.Zapad ce ga pustiti na nizbrdicu.A da inace ovde Kosovo i Metohiju ne racunam,jer smatram da je posao potpisivanjem Briselskog sporazuma,Srbija priznala KiM i de fakto i de jure.

Dejan

pre 8 godina

Jadan narod Grčke...
(amper weedczbg, 20. avgust 2015 20:01)

Hmmm kaze neko s pet do deset puta manjom platom (druga planeta), visim cenama i daleko neozbiljnijom drzavom iza sebe.

Helios

pre 8 godina

Monti Pajton je pobedio. Svet vrtoglavo ide ka stanju opisanom u filmu Idiocracy - pogledajte obavezno. Nakon što je Grčkoj omogućio ili-ili: ili bolje uslove bankrota ili lošije uslove novih kredita on je gurnuo Grčku ne ulevo nego udesno. Pa bolje da su onda ostavili prethodnu vlast, manje bi bili dužni!
Naravno, upravo kreće masovno uzimanje Grčke imovine.
I naravno sad ide "principijelna" ostavka...

dosta

pre 8 godina

Cipras je obavio posao zbog kojeg su ga strane gazde i angazovale. Dodatno je zaduzio Grcku, amortizovao veliku energiju naroda i ubio nadu. Isto vazi i za Varufakisa. Obojica pricaju bajke, ali njihova dela govore vise od reci. Sve je bila predstava i laz.
Zapad se plasi Grka samo kad su na ulici. Tako mogu da izazovu domino efekat u drugim zemljama i sruse visedecenijsko zaduzivanje celog sveta gde su sve drzave Zapada duzne. Bez izuzetka. I to do te mere da je svima jasno da nikada to nece vratiti. Da li je to normalno ljudi? Ko normalan moze da veruje da je zaduzivanje nesto dobro?

bobi zadar

pre 8 godina

Očekivano. Nakon jednog šarlatana (Varufakis) odlazi i drugi. Jer stvarni svijet i stvarni problemi nemaju veze sa socijalističkim fantaziranjem i populizmom.

Stefan

pre 8 godina

Klasika...Gde su sad oni OXI i što se kleli u ovog papka...? :/
Politika se ne vodi ljubavlju, vec interesom. Srbija to ne kapira izgleda..

oglo

pre 8 godina

moze svetski citaj bankarski sistem da se srusi. desavalo se to vec sa robovlasnistvom feudalizmom itd. al ima jedan problem. mora da se plati velikom patnjom i krvlju. a mi moderni kokakolicari sto kuckamo po ovim fonovima i filozofiramo nikad necemo biti hrabri za to. ti sto ce da ga sruse ce biti bedni i jadni ko sad ovi imigranti kad se budu resili na to a dotle ima jos da se propada i zaduzuje ihaha

sale neznalica BGD

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...

mojne

pre 8 godina

Cekaj, a drama, a malo suze... Kako sad ovako odjednom. A cekajte, ovo nije vest o Vucicu? A, Cipras dao ostavku? A pa da, svasta i od mene....

otiš'o na Zakintos, vratio se beskintos...

pre 8 godina

"Zlatni" dečko je ponovo obmanuo grčki narod. Po ko zna koji put je oživeo kaprice iz detinjstva, a sve to preko grbače birača. Obično u Srbiji političari krše pred izborna obećanja, a potom podnose ostavke da bih ponovo namagarčili naivni narod na izborima. Izgleda da ovaj opaki virus opasno drma i Grke.

Labud

pre 8 godina

pravi komunjara,lumpen-proleter i extra demagog...opasno me podseca na nekog.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cq,cq, 20. avgust 2015 20:02

Osim toga sto ti je gramaticki i pravopisno neprihvatljiva ta jedna recenica, ona je i sadrzajno netacna. Cipras je iz vise srednje klase, bogatijeg porekla od vecine Grka. A da podseca na naseg, podseca.

antiglobalista

pre 8 godina

Једино решење за Грчку је Златна зора. Опробали су се и комунисти и демократе и курта и мурта. Исто је и са Србијом. Резултати су видљиви - криминал и расуло у свим сферама друштва, незапамћена беда и очај.

Perica

pre 8 godina

Pre par dana sam se vratio sa odmora u Grckoj,bili smo smesteni u hotelu sa "5 zvezdica" u ozbiljnoj turistickoj zemlji to je maximalno 2,5 zvezdice i osecao sam se ko da smo samo trebali da dodjemo i da im ostavimo pare i da se odmah vratimo kuci jer bilo im je tesko da rade...A o njihovom all enclusivu je suvisno trositi reci.Ozbiljni neradnici tako da kako rade tako im se vraca!!!

misic

pre 8 godina

Drzava grca u dugovima, a oni raspisuju referendume na svaka 2-3 meseca.
Neka narod odluci... I? Sta se desava, narod izglasa jedno, a oni opet po svom, odnosto onako kako zapad zeli. Tako to radi kolevka demokratije. Jadna ti je ta demokratija Ciprase.

PeraKojot

pre 8 godina

evropa je odradila svoje. tkzv neo-liberalni sistem je jos jednom potvrdio svoju nadmoc i pokazao narodu da ili prihavti maltene robovlasnicki kapitalizam ili ce ostati gladan. bez zabluda o komunizmu i velikom titu,staljinu,lenjinu ili marksu mogu vam reci da narod koji prihvata kapitalizam u zamenu za "slobodu" ne mari mnogo za licnim interesom. svi se zale da 1 posto ima bogatstva kao ovih ostalih 99 posto zajedno, a ipak protiv toga nista ne cini. prihvatamo tu cinjenicu kao dobar dan i usadjeno nam je u glave da protiv toga ne mozemo nista. probudite se iz sna! dignite ruke od bega preko grane! ostanite i dajte sve od sebe za bolje sutra!

Zaciorski

pre 8 godina

Ovako Sam I ja znao da vodim ekonomiju jedne zemlje... On je ko Mesić svojevremeno,"ja Sam svoj posao obavio,Jugoslavije vise nema"...smejurija!!

maki

pre 8 godina

svaka cast ciprasu, ovo je dostojanstven cin velikog coveka i drzavnika koji je spreman da ucini sve za dobrobit svoje nacije i drzave. Svi zavidimo grcima na ovako velicanstvenim drzavnicima, na zalost u Srbiji nemamo ovakve ljude.

Lola

pre 8 godina

Pa kandidovace se on ponovo. Nije uspeo u onome sto je hteo. Mogao je da gura po svome i uspeo da ispuni predizbprna obecanja, ali bi Grcka postala Kuba ili Srbija. Sad, ta zrtva bi i bila vredna zarad covecanstva ali prevelika za Grke.

NastyB

pre 8 godina

Nije ispunio jedno (glavno) predizborno obećanje i uradio je ono što je moralno.
Kod nas je neopisivo iznenađenje ako se ispuni samo jedno, makar i najmanje, od hiljada predizbornih obećanja.

haha

pre 8 godina

o cemu pricate , pa I da ovaj da ostavku, koji to bolji ce da ga zameni ? Pa vi sami ne znate da se borite za vasa prava, cutite , trpite glupi ste do zla boga

Bruno

pre 8 godina

Tako se bori za svoj narod. Pokazao je Americi i EU. Cipras: kralj, car, ljudina. Varufakis: kralj, car, ljudina. OXI. Tako treba sa zapadnom bandom. Laku noc! :)

MiIos

pre 8 godina

"Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.
(marcel, 20. avgust 2015 20:13)
Preporučen (+265)
Ne preporučen (-82)"

265:82 preporuka? Na B92? Za Zlatnu zoru?
Znate šta, minimum ljudskosti bi bio da vi lepo ostavite Grčku na miru, i da skupite ono što nemate, pa birajte fašiste kući u Srbiji, umesto što prosite pare od MMFa i EU. Vi ste stvarno zaslužili Miloševića, da vaskrsne, pa da vas okrene još jedan krug.

Deki

pre 8 godina

Nikad mi neće biti jasno, toliki dug, a onda da bi ga smanjio ti se još zadužuješ, ali se sad to zove pomoć za stabilizaciju???

N

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...
(sale neznalica BGD, 20. avgust 2015 22:55)
Posto i sam kazes da si neznalica da ti objasnim. Nemacke banke u Grckoj su davale kredite bez pokrica. Zatim je Nemacka dala novac Grckoj tj. kredite da se spasu te banke, tj. nemacke banke i sad tu nesposobnost nemackih banaka, tj. te kredite placa grcki narod dok ih Nemci u Gebelsovskom maniru u svojim medijima nazivaju neradnicima i nesposobnima.

$$$

pre 8 godina

Akis.Teodor.Petros, Janis moje kolege sa faxa iz '90-ih.Super su živeli, stanovali u odličnim stanovima, garderoba, taxijem na fax, noćni provod, vro brzo završili fakultet...Mi obični se pitali od čega bez obzira na naše sranje jer znali smo kako su živeli do 70-iih.E sad je isto i tamo i ovamo.Dug je zao drug!

Nislija

pre 8 godina

Ovaj covek je jedan obican sarlatan. Ljut sam na sebe sto sam, kad je dobio vlast, pomislio: Evo nekog novog, energicnog, drugacijeg...

realnost na nemacki nacin

pre 8 godina

Jednostavno, nije hteo da potpise ono sto su Nemci trazili, za razliku od nekih.... A trazili su i jos uvek traze bezuslovnu ekonomsku kapitulaciju i nakon toga pristanak na okupaciju svih resursa, infrastrukture, aerodroma, pomorskog saobracaja, svih luka, telekomunikacija.... Drugim recima, Grcka postaje juzna kolonija Nemacke... Ono sto je medjutim jos opasnije, to je sta se krije iza nemacke politike? Da li je to samo namera da zastite svoja potrazivanja ili je u toku neki novi projekat resavanja zivotnog prostora i prodor na istok, tacnije jugoistok.

maki

pre 8 godina

svaka cast ciprasu, ovo je dostojanstven cin velikog coveka i drzavnika koji je spreman da ucini sve za dobrobit svoje nacije i drzave. Svi zavidimo grcima na ovako velicanstvenim drzavnicima, na zalost u Srbiji nemamo ovakve ljude.

antiglobalista

pre 8 godina

Једино решење за Грчку је Златна зора. Опробали су се и комунисти и демократе и курта и мурта. Исто је и са Србијом. Резултати су видљиви - криминал и расуло у свим сферама друштва, незапамћена беда и очај.

Perica

pre 8 godina

Pre par dana sam se vratio sa odmora u Grckoj,bili smo smesteni u hotelu sa "5 zvezdica" u ozbiljnoj turistickoj zemlji to je maximalno 2,5 zvezdice i osecao sam se ko da smo samo trebali da dodjemo i da im ostavimo pare i da se odmah vratimo kuci jer bilo im je tesko da rade...A o njihovom all enclusivu je suvisno trositi reci.Ozbiljni neradnici tako da kako rade tako im se vraca!!!

marcel

pre 8 godina

Kako se sprdaju sa Grckom svetski mocnici. Grckoj nema spasa, kakvi paketi pomoci kakvi bakraci. A ovaj Cipras sarlatan poput naseg velikog vezira, isti su, samo im je pristup nesrenom narodu kom se obracaju drugaciji.
Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.

Bruno

pre 8 godina

Tako se bori za svoj narod. Pokazao je Americi i EU. Cipras: kralj, car, ljudina. Varufakis: kralj, car, ljudina. OXI. Tako treba sa zapadnom bandom. Laku noc! :)

bobi zadar

pre 8 godina

Očekivano. Nakon jednog šarlatana (Varufakis) odlazi i drugi. Jer stvarni svijet i stvarni problemi nemaju veze sa socijalističkim fantaziranjem i populizmom.

sale neznalica BGD

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...

Миле НС

pre 8 godina

Након што је Грчкој натоварио додатних 85 милијарди дуга ?!? Није он џаба вечерао са Сорошем...

logika

pre 8 godina

Trojanski konj ubacen grckom narodu sa maskom levice i svega suprotnog od onih prethodnih...tako to rade zapadne sile...Srbiju su na ovu foru prevarili vise puta, svi oni odrade posao za zapadne gazde samo imaju razlicite pojavne forme...

PeraKojot

pre 8 godina

evropa je odradila svoje. tkzv neo-liberalni sistem je jos jednom potvrdio svoju nadmoc i pokazao narodu da ili prihavti maltene robovlasnicki kapitalizam ili ce ostati gladan. bez zabluda o komunizmu i velikom titu,staljinu,lenjinu ili marksu mogu vam reci da narod koji prihvata kapitalizam u zamenu za "slobodu" ne mari mnogo za licnim interesom. svi se zale da 1 posto ima bogatstva kao ovih ostalih 99 posto zajedno, a ipak protiv toga nista ne cini. prihvatamo tu cinjenicu kao dobar dan i usadjeno nam je u glave da protiv toga ne mozemo nista. probudite se iz sna! dignite ruke od bega preko grane! ostanite i dajte sve od sebe za bolje sutra!

dosta

pre 8 godina

Cipras je obavio posao zbog kojeg su ga strane gazde i angazovale. Dodatno je zaduzio Grcku, amortizovao veliku energiju naroda i ubio nadu. Isto vazi i za Varufakisa. Obojica pricaju bajke, ali njihova dela govore vise od reci. Sve je bila predstava i laz.
Zapad se plasi Grka samo kad su na ulici. Tako mogu da izazovu domino efekat u drugim zemljama i sruse visedecenijsko zaduzivanje celog sveta gde su sve drzave Zapada duzne. Bez izuzetka. I to do te mere da je svima jasno da nikada to nece vratiti. Da li je to normalno ljudi? Ko normalan moze da veruje da je zaduzivanje nesto dobro?

haha

pre 8 godina

o cemu pricate , pa I da ovaj da ostavku, koji to bolji ce da ga zameni ? Pa vi sami ne znate da se borite za vasa prava, cutite , trpite glupi ste do zla boga

Cinik

pre 8 godina

Ovde su ispunjeni svi uslovi za hapšenje Ciprasa. Ako je grčki narod na refernedumu jasno rekao " Ne" nemcima, on je bio u obavezi da ispoštuje volju naroda. Pristajanjem na uslove znamo već kakve Nemačke i predavanjem državne imovine nemcima on je direktno izdao grčki narod i zbog toga mora da odgovara krivično. Ovo je vrlo bitno i zbog ostalih država na Balkanu koje takođe imaju ovakve premijere koji sve potpisuju na štetu svoje države i time vrše izdaju svog naroda.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ne brinite tako ce i ovaj nas.Jos samo da udomi migrante,da nas progura u NATO pakt,rasproda jos malo sto ima ovima sa zapada,da nas jos malo zaduzi kod ovih iz MMF-a i on je svoju misiju ispunio.Zapad ce ga pustiti na nizbrdicu.A da inace ovde Kosovo i Metohiju ne racunam,jer smatram da je posao potpisivanjem Briselskog sporazuma,Srbija priznala KiM i de fakto i de jure.

Nikola

pre 8 godina

I opet zive bolje nego mi,i opet ce dobiti pomoc,pa kad potrose za par godina ucinice Evropi neku uslugicu-ustupak,pa ponovo pomoc,i tako zivot prodje a osetili krizu nisu. Kod nas je kriza,pa,pogledajte nasu kinematografiju,npr. "kamiondzije" snimane pre 40 godina i glavna tema kriza,pa evo i dan danas.

Zaciorski

pre 8 godina

Ovako Sam I ja znao da vodim ekonomiju jedne zemlje... On je ko Mesić svojevremeno,"ja Sam svoj posao obavio,Jugoslavije vise nema"...smejurija!!

Мики БГ

pre 8 godina

И Вучић би требао под хитно да поднесе оставку јер нам је сваким даном све горе од како су он и напредњаци на власти. Уосталом, у разговору са Ђорђем Вукадиновићем за РТВ обећао је да ће покупити прње ако за шест месеци не буде боље. Народу није ни мало боље, па би премијер требало да одржи реч и поднесе неопозиву оставку.

Izdajnik

pre 8 godina

Svi nesposobni, balkanski demagozi se kriju iza naroda (referendumi, vanredni izbori, ja=nacija, beskorisne press konferencije, dramaticni PR nastupi..) pa tako I ovaj šarlatan.
Ni rada ni truda ni spisobnosti I svi drugi su krivi. Balkanska klasika!

Lola

pre 8 godina

Pa kandidovace se on ponovo. Nije uspeo u onome sto je hteo. Mogao je da gura po svome i uspeo da ispuni predizbprna obecanja, ali bi Grcka postala Kuba ili Srbija. Sad, ta zrtva bi i bila vredna zarad covecanstva ali prevelika za Grke.

Dejan

pre 8 godina

Jadan narod Grčke...
(amper weedczbg, 20. avgust 2015 20:01)

Hmmm kaze neko s pet do deset puta manjom platom (druga planeta), visim cenama i daleko neozbiljnijom drzavom iza sebe.

otiš'o na Zakintos, vratio se beskintos...

pre 8 godina

"Zlatni" dečko je ponovo obmanuo grčki narod. Po ko zna koji put je oživeo kaprice iz detinjstva, a sve to preko grbače birača. Obično u Srbiji političari krše pred izborna obećanja, a potom podnose ostavke da bih ponovo namagarčili naivni narod na izborima. Izgleda da ovaj opaki virus opasno drma i Grke.

Stefan

pre 8 godina

Klasika...Gde su sad oni OXI i što se kleli u ovog papka...? :/
Politika se ne vodi ljubavlju, vec interesom. Srbija to ne kapira izgleda..

Labud

pre 8 godina

pravi komunjara,lumpen-proleter i extra demagog...opasno me podseca na nekog.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cq,cq, 20. avgust 2015 20:02

Osim toga sto ti je gramaticki i pravopisno neprihvatljiva ta jedna recenica, ona je i sadrzajno netacna. Cipras je iz vise srednje klase, bogatijeg porekla od vecine Grka. A da podseca na naseg, podseca.

Helios

pre 8 godina

Monti Pajton je pobedio. Svet vrtoglavo ide ka stanju opisanom u filmu Idiocracy - pogledajte obavezno. Nakon što je Grčkoj omogućio ili-ili: ili bolje uslove bankrota ili lošije uslove novih kredita on je gurnuo Grčku ne ulevo nego udesno. Pa bolje da su onda ostavili prethodnu vlast, manje bi bili dužni!
Naravno, upravo kreće masovno uzimanje Grčke imovine.
I naravno sad ide "principijelna" ostavka...

misic

pre 8 godina

Drzava grca u dugovima, a oni raspisuju referendume na svaka 2-3 meseca.
Neka narod odluci... I? Sta se desava, narod izglasa jedno, a oni opet po svom, odnosto onako kako zapad zeli. Tako to radi kolevka demokratije. Jadna ti je ta demokratija Ciprase.

oglo

pre 8 godina

moze svetski citaj bankarski sistem da se srusi. desavalo se to vec sa robovlasnistvom feudalizmom itd. al ima jedan problem. mora da se plati velikom patnjom i krvlju. a mi moderni kokakolicari sto kuckamo po ovim fonovima i filozofiramo nikad necemo biti hrabri za to. ti sto ce da ga sruse ce biti bedni i jadni ko sad ovi imigranti kad se budu resili na to a dotle ima jos da se propada i zaduzuje ihaha

Judge Dredd

pre 8 godina

Paradoksalno, dobio izbore na jednu spiku, promenio ploču i sad traži podršku za tu drugu spiku - pa što si ih zavlačio, što prosto nisi glasao za Pasok i iskulirao glumatanje državnika?

iznogud011

pre 8 godina

Jel ono pre neki dan bila udarna vest..

"Sreli smo se u Egiptu, rekao mi je da će na jesen doći u Beograd", ističe Ivica Dačić.

To je taj Vucicev "prijatelj"....

realnost na nemacki nacin

pre 8 godina

Jednostavno, nije hteo da potpise ono sto su Nemci trazili, za razliku od nekih.... A trazili su i jos uvek traze bezuslovnu ekonomsku kapitulaciju i nakon toga pristanak na okupaciju svih resursa, infrastrukture, aerodroma, pomorskog saobracaja, svih luka, telekomunikacija.... Drugim recima, Grcka postaje juzna kolonija Nemacke... Ono sto je medjutim jos opasnije, to je sta se krije iza nemacke politike? Da li je to samo namera da zastite svoja potrazivanja ili je u toku neki novi projekat resavanja zivotnog prostora i prodor na istok, tacnije jugoistok.

mojne

pre 8 godina

Cekaj, a drama, a malo suze... Kako sad ovako odjednom. A cekajte, ovo nije vest o Vucicu? A, Cipras dao ostavku? A pa da, svasta i od mene....

NastyB

pre 8 godina

Nije ispunio jedno (glavno) predizborno obećanje i uradio je ono što je moralno.
Kod nas je neopisivo iznenađenje ako se ispuni samo jedno, makar i najmanje, od hiljada predizbornih obećanja.

MiIos

pre 8 godina

"Grckoj je jedini spas da im na vlast dodje Zlatna zora. Jer ostale stranke su im sve iste, ista politika, sve muljatori koji rade protiv grckih nacionalnih interesa.
(marcel, 20. avgust 2015 20:13)
Preporučen (+265)
Ne preporučen (-82)"

265:82 preporuka? Na B92? Za Zlatnu zoru?
Znate šta, minimum ljudskosti bi bio da vi lepo ostavite Grčku na miru, i da skupite ono što nemate, pa birajte fašiste kući u Srbiji, umesto što prosite pare od MMFa i EU. Vi ste stvarno zaslužili Miloševića, da vaskrsne, pa da vas okrene još jedan krug.

N

pre 8 godina

Tako prolaze populisti i narod koji voli da prkosi!!! Dok su dobijali pare bili su Evropljani, kad treba da se vrate onda su komunisti!!! Cepaj ANGELA folirante...
(sale neznalica BGD, 20. avgust 2015 22:55)
Posto i sam kazes da si neznalica da ti objasnim. Nemacke banke u Grckoj su davale kredite bez pokrica. Zatim je Nemacka dala novac Grckoj tj. kredite da se spasu te banke, tj. nemacke banke i sad tu nesposobnost nemackih banaka, tj. te kredite placa grcki narod dok ih Nemci u Gebelsovskom maniru u svojim medijima nazivaju neradnicima i nesposobnima.

Nislija

pre 8 godina

Ovaj covek je jedan obican sarlatan. Ljut sam na sebe sto sam, kad je dobio vlast, pomislio: Evo nekog novog, energicnog, drugacijeg...

Deki

pre 8 godina

Nikad mi neće biti jasno, toliki dug, a onda da bi ga smanjio ti se još zadužuješ, ali se sad to zove pomoć za stabilizaciju???

$$$

pre 8 godina

Akis.Teodor.Petros, Janis moje kolege sa faxa iz '90-ih.Super su živeli, stanovali u odličnim stanovima, garderoba, taxijem na fax, noćni provod, vro brzo završili fakultet...Mi obični se pitali od čega bez obzira na naše sranje jer znali smo kako su živeli do 70-iih.E sad je isto i tamo i ovamo.Dug je zao drug!