Četvrtak, 13.08.2015.

23:15

Hoće li Cipras doći u Beograd?

Iako je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao da će Cipas na jesen doći u Beograd, beogradski listovi “Blic” i “Danas” pišu da do toga neće doći.

Izvor: B92

Hoæe li Cipras doæi u Beograd? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Korac Adnan

pre 8 godina

Šta ce nam taj šarlatan i demagog Cipras koji je uveo Grčku u tolike dugove. Može samo da dođe na lekciju kod Vučića.

Dejan

pre 8 godina

Hoće li Srbi prestati mahati zastavama Grčke i kao nebeski narod shvatiti da priča o prijateljstvu među pravoslavnim zemljama je obična floskula? E, ako se to desi možda za 10-15 godina budemo nova Slovačka a Nemačka nećemo nikada koliko god im se naš premijer divio!

Nenad Popovic-Rus

pre 8 godina

Samo on fali Srbiji.Ne gubite vreme sa tim Sarlatanom.Pripremajte se za. trenutak kada ce vas svetski car Putin,primiti na 15 minuta.

observer

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?
(Branko, 14. avgust 2015 07:39)
Branko vidim da si zbunjen i trazis krivca u celome svetu. nije problem ni u Grckoj ni u "prijateljima sa zapada"
halo nisi li cuo najnoviju vest "nismo nebeski narod" i mi kao i svi ostali narodi gresmo ponekad i sada placamo te greske. sve je isplanirano u dogovoru sa SANU i SPC i politickom elitom toga vremena.

block

pre 8 godina

Uslov da Grčka prizna Kosovo,zbog neke finansijske pomoći,postoji samo u glavama naših analitičara.Ne znam zašto se ovaj"režimski analitičar"Janjić stalno pojavljuje u medijima,podseća na svog lidera(premijera).Pre će Grčka priznati Kosovo zbog"pubertetske"politike ove vlade i premijera,nego zbog nekog pritiska sa zapada,ako ga uopšte ima.Kako se ova vlada odnosi prema Atini govori i to što je pokrenula pitanje na zapadu(Berlinu) oko priznavanje Makedonije pod tim imenom.Naravno javnost u Srbiji ništa o tome nije znala dok nije stiglo upozorenje iz Atine.Umesto da vlada radi da na tome da Skoplje ne proganja pripadnike Makedonske Arhiepiskopije i da ne krši prava ono malo preostalih Srba,na severu,ona lobira po svetu za ime ove bivše republike SFRJ.Uz to Makedonija je priznala Kosovo.Vučićevi komentari na račun Grčke krize i Ciprasa su odraz njegove uvlakačke politike,koja nas mnogo košta,ali njemu donosi veću podršku zapada.Srbija ide pravcem kojim je Grčka išla pre 10 godina.Žalosno je kakvu pogubnu spoljnu politiku vodi Vučić.

mile_kg

pre 8 godina

Pa šta ako i priznaju, već je priznalo preko 100 država i ništa se neće desiti spektakularno, jedino će naš ministar vanjskih poslova i dalje
"skakati po svetu " i kao radit nešto na sprečavanju priznanja Kosova.
Što ga i mi pre priznamo biće bolje za nas, a priznačemo ga pre ili posle pod uslovom ili ulaska u EU, što je manje verovatno, ili onda kada nam zatrebaju novci od medjunarodnih kreditora...napred sa minusima !

Uskok

pre 8 godina

Obično nisam na strani Vučića( a ni ostalih naših političara) ali mi nismo za poređenje. Grčka je u EU još odavno, BDP je i danas u odnosu na nas ogroman. Ali, ako je naša politika pubertetska, kakva je njihova? Toliko busanja u grudi, demagogije , "teorije igara", a na kraju "Slobin gambit"- dobiješ manje nego prvi put. Poprilično diletantski, svojstveno neiskusnim političarima. Mi i jesmo pubertetlije jer tek i odrastamo u političkom smislu, a adolescencija je bolan period. Mrzim što moram da podržim ove naše u ovoj raspravi, ah da i treba priznati Kosovo, a poslije i ostale aporne teritorije..tuđe.

ja bih to tako uradio

pre 8 godina

Ja Grke ne osudjujem. U istom momentu kada Grcka prizna Kosovo I u istoj meri u kojoj se to uradi po principu reciprociteta Srbija treba da uradi sa turskim delom Kipra. Cist racun duga ljubav.

tarot

pre 8 godina

Bilo bi fer od Grka da kazu zasto menjaju svoju politiku prema Srbiji i krecu se u pravcu priznanja Kosova. To bi vise pomoglo nego sto bi eventualno priznanje odmoglo. Dakle braco Grci gore glavu i istinu u medije!!! Ko vas pritiska i tera i zasto i cime vas uslovljava. To bi bila istorijska pomoc za Srbiju a samo priznanje od volje i mogucnosti.

Slobodan 032

pre 8 godina

Najgore je što se zbog političkih poena ovde još uvek servira priča da nikada nećemo priznati Kosovo, da je "Kosovo srce Srbije" itd. Još uvek nema političara koji bi imao hrabrosti da to prizna, a Kosovo je izgubljeno još devedesetih, a gubimo ga još od '45-e. Što pre priznamo činjenicu da Kosovo nikada više neće biti u sastavu Srbije to će biti bolje i za nas i za srbe sa Kosova, jer na koji način recimo vratiti našu policiju na Kosovo, ubirati porez ... Jedino ratom u kome bi unapred bili osuđeni na propast (ko želi još jedno bombardovanje taj ne želi ništa dobro ovoj zemlji).

Sir Oliver

pre 8 godina

Razumem kada su desničari vlasnici fabrika i bankari, ne razumem kada su desničari sirotinja. Izgleda da su skoro svi u Srbiji bankari i fabrikanti.

Sinisa Lisov

pre 8 godina

Ako Cipras ne dođe to će biti svakako velika šteta jer iz Grčkih iskustava možemo mnogo toga naučiti. Tamo gde je Grčka danas Srbija se uputila krupnim koracima...

dejan-minhen

pre 8 godina

grčkoj ne treba zamerati ako prizna Kosovo! za koju godinu će se oni držati za glavu kroz koju godinu. lično mislim da Srbija i pored toga treba da ostane fer i prijatelj prema Grčkoj. pomagala si koliko su mogli kada je to bilo najpotrebnije.

zgembo_handisllć, Rajvosa

pre 8 godina

Drug Cipras hoće da prizna Kosovo, a po kosovskom pitanju i veliki prijatelji iz Brisela i Berlina stežu omču. Sreća pa je brat Muhamed uplatio one 22 hiljade za Beograd na Vodi...Važno je imati na čelu države nekoga ko ima toliko braće, prijatelja i drugova u celom svetu.

Bane

pre 8 godina

Vi, kojima su "puna usta" bila Grcke zbog nepriznavanja Kosova, da li znate gde cete dogodine na more? Koja vam je sledeca destinacija? Crnu Goru ste otpisali - ili bese niste? Pozdrav sa crnogorskog primorja.

stoka

pre 8 godina

Zasto Srbija trosi toliku energiju da bih uticala da nekoliko drzava ne priznaju Kosovo? Pa svima je jasno da je to izgubljena bitka.I Vucic i Dacic to najbolje znaju!

MareCar79

pre 8 godina

@ nenad: Slazem se s Vama. Nema razloga da vjecito i po de defaultu ocekujemo nekoga da brani nase nacionalne interese, a taj netko (izuzev sto je Cipras obicni populista, nikakav komunista, itd.) od nas ne dobija gotovo nista zauzvrat. Grcka Srbiji nista nije duzna! Dapace, jos kao SFRJ smo ih provocirali po pitanju Makedonije i problema/rata na Cipru. Zasto uostalom nazivamo BJRM/Skopje Makedonijom? Pa to je samar i Grcima i nama, barem meni koji u tzv. Makedoncima vidim bukvalno neodredjene (da ne kazem zbunjene) Slavene, koji su katkad blizu Bugarima, pa malo ne znaju, pa malo Albancima, ali nikako nemaju otvorene i dobronamjerne odnose prema Srbiji i Srbima. S kosovskim zvanicnicima se cesce srecemo nego Grci, te smo de facto uspostavili neku vrstu medjudrzavnih odnosa. Ne treba nikako dizati tenzije. Grci ocito nece imati drugi izbor, a na nama i nasim politicarima je da vodimo otvoreni diskurs o Kosovu i stovise o ciljevima Srbije (EU, Rusija, treca solucija, itd.). Pozdrav

Branko

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

Pa i Vučić ga je "pubertetski" isprozivao kada je trubio na sve strane kako je Srbija poslušnija od Grčke i ispunjava sve što joj se kaže. "Nismo mi kao Grčka, mi smo baš dobri, zar ne" i td. Takve izjave svakog iritiraju.

kiselina

pre 8 godina

sto da ne, pa Srbija je priznala, samo jos paraf da udari... a ovaj sto prica kako nije hteo pred nekim arhiepiskopom da se kune, neka se seti koliko je car Dusan 'voleo' crkvu. jel i on komunista?

snoop dogg

pre 8 godina

Siriza smatra da Aleksandar Vucic vodi pubertetsku politiku ! Ulizije se MMF i EU, unistava korisnu industriju i citavu privredu Srbije na zahtev MMF, a u medjuvremenu zaduzuje zemlju. Sto se tice KOSOVA vlada Srbije je Kosovo otpisala.

Zarko

pre 8 godina

Priznaće Kosovo. To je beše blizak prijatelj Putina? Da, ipak su pare sladje od prijateljstva sa srbima. Nadam se da vam tada vise niko nece otici na more. nisam patriota ali sam hteo da kazem!

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Da i nama Zapad postavi uslov da priznamo Kosovo kako bi dobili pomoc (a bice tako ako hocemo u EU) nasa Vlada bi priznala nezavisno od tog sta narod kaze. Mislim da su priznali nego da cekaju trenutak da nam to i saopste. Verovatno trenutak kada ne bude ni promil sanse da se to spreci ili ispravi...

Serbia Herbia

pre 8 godina

Hoce li biti bojkot Grckog primorja ako "priznaju" Kosovo, ili to vazi samo kad je Crna gora u pitanju??Da vidim samo koliki je stepen licemerja u nasem napacenom narodu !U principu zabole me ko je Kosovo priznao a ko ne jer ono je vec drzava ali cisto da vidim komentare onih koji crnogorcima pljuju sve zivo i mrtvo zbog priznavanja Kosova, kako ce sada da reaguju !

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.
(Nenad, 13. avgust 2015 23:35)

Kako mi i Grci da branimo ono sto nemamo. Kosovo je izgubio S. Milosevic jos 1999. Vise od deceniju nije, zbog svog i interesa svoje partije, resio kosovski problem. Nakon njegovog pada, stranke bivseg DOS-a, propustile su priliku da ublaze rezultate Milosevicevog kosovskog poloma. Nisu se htele odreci njegove gubitnicke kosovske politike, njegovih sluzbi i tajkuna. Dizali su prasinu pricom o odbrani suvereniteta nad KiM, kojeg nisu ni imali. Kupovali tako vreme za bogacenje svojih istaknutih clanova. U medjuvremenu, Albanci su gradili podrsku i pravili teren za proglasenje nezavisnosti. Danas je, na nasu zalost, po tom pitanju prica zavrsena... Radi istine se mora reci, da je bilo ljudi koji su svojim apelima pokusavali da sprece ovakav ishod. Vuk Draskovic je jos sredinom devedesetih predlagao Milosevicu da ovaj ponudi Albancima politicku autonomiju. Kostunici je 2004. predlozio da Srbija ponudi odnose sa Kosovom po modelu Kine i Tajvana. Tadasnja vlada nije htela ni da raspravlja o tome. Nismo imali realnih predloga, pa su nam drugi nametnuli resenje po tudjoj volji.

Max

pre 8 godina

grci jesu nasi prijatelji ali i mi moramo biti njihovi i razumeti ih ukoliko su prinudjeni da priznaju kosovo. imaju velikih problema i treba ih razumeti.

nemojte zaboraviti 90te kada su hiljade dece koje su stale bez roditelja svake godine provodile celo leto u grckim porodicama. hiljade tona humanitarne pomoci koje su gradjani grcke poslali za vreme sankcija i ratova. oni bi to opet uradili budite sigurni.

Никола

pre 8 godina

Треба да дође, да научи како се влада државом и народом. Нисмо само у ватерполу прваци света.

Горан Вук

pre 8 godina

Kako tvrde sagovornici tog lista, razlog za takvo mišljenje predsednika grčke vlade jeste to što u pokretu Siriza dominira stav da "premijer Srbije Aleksandar Vučić vodi pubertetsku politiku".
Хахахаха ма како се усуђују да нам вређају овако мудрог политичара :-)))

CADalyst

pre 8 godina

Najjaci komentar grckog premijera - av-av vodi pubertetsku politiku :P

U prevodu, nezrelu, nesamostalnu, zavisnu od mame i tate koji ga nadziru i drze na oku, i kaznjavaju ga kadgod je neposlusan

Kad bolje covek pogleda, av i nema politiku osim da bespogovorno slusa sta mu se kaze, ma kako se trudio da se predstavi u javnosti da samostalno donosi odluke

Cipiripi to vidi iz Grcke, a srbi ne vide u Srbiji

Dzoni

pre 8 godina

Naravno da hoce da dodje i naravno da nece da priznaju Kosovo.
Ovo je klasican SPIN A.V. da bi posle pricao kako je on obezbedio da Cipras ne prizna Kosovo, kako su oni prijatelji i drugari iz detinjstva i nla, bla truc.

kimi

pre 8 godina

Kosovo je nezavisno kada je ova vlast potpisala briselski sporazum, a sa tim Cipras nema nikakve veze. Neka lepo ovom narodu kažu da priznali smo nezavisnost. Isturite nekoga može onaj jadni Vulin, koji zbog funkcije postade i vernik, eto on može sve da proguta. Kada Vulin Julin ljubi ruku patrijarhu zamišlja da je ovaj Kastro ili Trocki. Sada neka prizna Kosovo a u sebi neka pomisli ja sam u Severnoj Koreji i tako nekoliko puta i problem rešen, čovek se neće ni setiti svoje izjave.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

Mika

pre 8 godina

Grcka nece nece priznati KiM.Mozda dokumenta.KiM je oteta srpska teritorija,kvazi drzava...Mozda grcka Vlada prizna nazovi Kosovo,ali Grci kao narod nikad.Pa to je kolevka démocratie i civilizacije.Pa cak i Albanci si tog svesni da im je dato nesto tudje.Nije pravda u topuzu,i USA ili UE,i Jaca carstva su prolazila KIM i po 500 godina ,Pa nista.Kosovo je Srbija.

Kralj

pre 8 godina

Zbog cega bi Grci branili nama Kosovo kad ga je Vucic vec fakticki priznao i intenzivno radi na tome da sto pre zavrsi sa Briselskim sporazumom i potpise medjunarodni obavezujuci ugovor sa Kosovom sto nije nista drugo nego priznanje. Vucicu i EU savrseno odgovara narusavanje odnosa sa Grckom u tom smislu i njihovo priznanje Kosova jer time pored Spanije otpada naj snazniji zagovornik suvereniteta i postovanja medjunarodnog prava i rezolucije 1244. EU pokazuje da je okupacija Kosova opravdana sto je i Srbija priznala i postize jedinstvo svoje spoljne politike a Vucic izgovor da je sve gotovo i da bolje nije moglo jer su svi posle nas priznali Kosovo. Svima dobro osim nama jer za to ispunjavanje nemackih i Usa naloga necemo dobiti nista osim jos jedan mandat Vucica i Tome da zavrse prljavi posao.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

Lurije

pre 8 godina

Cipras je prvi grčki premijer koji nije želeo da položi zakletvu pred grčkim arhiepiskopom. Zašto bi jedan komunista kao što je Cipras bio na strani Srbije kad mu je korisnije da prizna Kosovo?

Nenad

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.

Nenad

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.

Lurije

pre 8 godina

Cipras je prvi grčki premijer koji nije želeo da položi zakletvu pred grčkim arhiepiskopom. Zašto bi jedan komunista kao što je Cipras bio na strani Srbije kad mu je korisnije da prizna Kosovo?

Горан Вук

pre 8 godina

Kako tvrde sagovornici tog lista, razlog za takvo mišljenje predsednika grčke vlade jeste to što u pokretu Siriza dominira stav da "premijer Srbije Aleksandar Vučić vodi pubertetsku politiku".
Хахахаха ма како се усуђују да нам вређају овако мудрог политичара :-)))

CADalyst

pre 8 godina

Najjaci komentar grckog premijera - av-av vodi pubertetsku politiku :P

U prevodu, nezrelu, nesamostalnu, zavisnu od mame i tate koji ga nadziru i drze na oku, i kaznjavaju ga kadgod je neposlusan

Kad bolje covek pogleda, av i nema politiku osim da bespogovorno slusa sta mu se kaze, ma kako se trudio da se predstavi u javnosti da samostalno donosi odluke

Cipiripi to vidi iz Grcke, a srbi ne vide u Srbiji

Max

pre 8 godina

grci jesu nasi prijatelji ali i mi moramo biti njihovi i razumeti ih ukoliko su prinudjeni da priznaju kosovo. imaju velikih problema i treba ih razumeti.

nemojte zaboraviti 90te kada su hiljade dece koje su stale bez roditelja svake godine provodile celo leto u grckim porodicama. hiljade tona humanitarne pomoci koje su gradjani grcke poslali za vreme sankcija i ratova. oni bi to opet uradili budite sigurni.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.
(Nenad, 13. avgust 2015 23:35)

Kako mi i Grci da branimo ono sto nemamo. Kosovo je izgubio S. Milosevic jos 1999. Vise od deceniju nije, zbog svog i interesa svoje partije, resio kosovski problem. Nakon njegovog pada, stranke bivseg DOS-a, propustile su priliku da ublaze rezultate Milosevicevog kosovskog poloma. Nisu se htele odreci njegove gubitnicke kosovske politike, njegovih sluzbi i tajkuna. Dizali su prasinu pricom o odbrani suvereniteta nad KiM, kojeg nisu ni imali. Kupovali tako vreme za bogacenje svojih istaknutih clanova. U medjuvremenu, Albanci su gradili podrsku i pravili teren za proglasenje nezavisnosti. Danas je, na nasu zalost, po tom pitanju prica zavrsena... Radi istine se mora reci, da je bilo ljudi koji su svojim apelima pokusavali da sprece ovakav ishod. Vuk Draskovic je jos sredinom devedesetih predlagao Milosevicu da ovaj ponudi Albancima politicku autonomiju. Kostunici je 2004. predlozio da Srbija ponudi odnose sa Kosovom po modelu Kine i Tajvana. Tadasnja vlada nije htela ni da raspravlja o tome. Nismo imali realnih predloga, pa su nam drugi nametnuli resenje po tudjoj volji.

kimi

pre 8 godina

Kosovo je nezavisno kada je ova vlast potpisala briselski sporazum, a sa tim Cipras nema nikakve veze. Neka lepo ovom narodu kažu da priznali smo nezavisnost. Isturite nekoga može onaj jadni Vulin, koji zbog funkcije postade i vernik, eto on može sve da proguta. Kada Vulin Julin ljubi ruku patrijarhu zamišlja da je ovaj Kastro ili Trocki. Sada neka prizna Kosovo a u sebi neka pomisli ja sam u Severnoj Koreji i tako nekoliko puta i problem rešen, čovek se neće ni setiti svoje izjave.

Kralj

pre 8 godina

Zbog cega bi Grci branili nama Kosovo kad ga je Vucic vec fakticki priznao i intenzivno radi na tome da sto pre zavrsi sa Briselskim sporazumom i potpise medjunarodni obavezujuci ugovor sa Kosovom sto nije nista drugo nego priznanje. Vucicu i EU savrseno odgovara narusavanje odnosa sa Grckom u tom smislu i njihovo priznanje Kosova jer time pored Spanije otpada naj snazniji zagovornik suvereniteta i postovanja medjunarodnog prava i rezolucije 1244. EU pokazuje da je okupacija Kosova opravdana sto je i Srbija priznala i postize jedinstvo svoje spoljne politike a Vucic izgovor da je sve gotovo i da bolje nije moglo jer su svi posle nas priznali Kosovo. Svima dobro osim nama jer za to ispunjavanje nemackih i Usa naloga necemo dobiti nista osim jos jedan mandat Vucica i Tome da zavrse prljavi posao.

Serbia Herbia

pre 8 godina

Hoce li biti bojkot Grckog primorja ako "priznaju" Kosovo, ili to vazi samo kad je Crna gora u pitanju??Da vidim samo koliki je stepen licemerja u nasem napacenom narodu !U principu zabole me ko je Kosovo priznao a ko ne jer ono je vec drzava ali cisto da vidim komentare onih koji crnogorcima pljuju sve zivo i mrtvo zbog priznavanja Kosova, kako ce sada da reaguju !

snoop dogg

pre 8 godina

Siriza smatra da Aleksandar Vucic vodi pubertetsku politiku ! Ulizije se MMF i EU, unistava korisnu industriju i citavu privredu Srbije na zahtev MMF, a u medjuvremenu zaduzuje zemlju. Sto se tice KOSOVA vlada Srbije je Kosovo otpisala.

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Da i nama Zapad postavi uslov da priznamo Kosovo kako bi dobili pomoc (a bice tako ako hocemo u EU) nasa Vlada bi priznala nezavisno od tog sta narod kaze. Mislim da su priznali nego da cekaju trenutak da nam to i saopste. Verovatno trenutak kada ne bude ni promil sanse da se to spreci ili ispravi...

Dzoni

pre 8 godina

Naravno da hoce da dodje i naravno da nece da priznaju Kosovo.
Ovo je klasican SPIN A.V. da bi posle pricao kako je on obezbedio da Cipras ne prizna Kosovo, kako su oni prijatelji i drugari iz detinjstva i nla, bla truc.

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

Pa i Vučić ga je "pubertetski" isprozivao kada je trubio na sve strane kako je Srbija poslušnija od Grčke i ispunjava sve što joj se kaže. "Nismo mi kao Grčka, mi smo baš dobri, zar ne" i td. Takve izjave svakog iritiraju.

mile_kg

pre 8 godina

Pa šta ako i priznaju, već je priznalo preko 100 država i ništa se neće desiti spektakularno, jedino će naš ministar vanjskih poslova i dalje
"skakati po svetu " i kao radit nešto na sprečavanju priznanja Kosova.
Što ga i mi pre priznamo biće bolje za nas, a priznačemo ga pre ili posle pod uslovom ili ulaska u EU, što je manje verovatno, ili onda kada nam zatrebaju novci od medjunarodnih kreditora...napred sa minusima !

Mika

pre 8 godina

Grcka nece nece priznati KiM.Mozda dokumenta.KiM je oteta srpska teritorija,kvazi drzava...Mozda grcka Vlada prizna nazovi Kosovo,ali Grci kao narod nikad.Pa to je kolevka démocratie i civilizacije.Pa cak i Albanci si tog svesni da im je dato nesto tudje.Nije pravda u topuzu,i USA ili UE,i Jaca carstva su prolazila KIM i po 500 godina ,Pa nista.Kosovo je Srbija.

block

pre 8 godina

Uslov da Grčka prizna Kosovo,zbog neke finansijske pomoći,postoji samo u glavama naših analitičara.Ne znam zašto se ovaj"režimski analitičar"Janjić stalno pojavljuje u medijima,podseća na svog lidera(premijera).Pre će Grčka priznati Kosovo zbog"pubertetske"politike ove vlade i premijera,nego zbog nekog pritiska sa zapada,ako ga uopšte ima.Kako se ova vlada odnosi prema Atini govori i to što je pokrenula pitanje na zapadu(Berlinu) oko priznavanje Makedonije pod tim imenom.Naravno javnost u Srbiji ništa o tome nije znala dok nije stiglo upozorenje iz Atine.Umesto da vlada radi da na tome da Skoplje ne proganja pripadnike Makedonske Arhiepiskopije i da ne krši prava ono malo preostalih Srba,na severu,ona lobira po svetu za ime ove bivše republike SFRJ.Uz to Makedonija je priznala Kosovo.Vučićevi komentari na račun Grčke krize i Ciprasa su odraz njegove uvlakačke politike,koja nas mnogo košta,ali njemu donosi veću podršku zapada.Srbija ide pravcem kojim je Grčka išla pre 10 godina.Žalosno je kakvu pogubnu spoljnu politiku vodi Vučić.

Zarko

pre 8 godina

Priznaće Kosovo. To je beše blizak prijatelj Putina? Da, ipak su pare sladje od prijateljstva sa srbima. Nadam se da vam tada vise niko nece otici na more. nisam patriota ali sam hteo da kazem!

kiselina

pre 8 godina

sto da ne, pa Srbija je priznala, samo jos paraf da udari... a ovaj sto prica kako nije hteo pred nekim arhiepiskopom da se kune, neka se seti koliko je car Dusan 'voleo' crkvu. jel i on komunista?

Bane

pre 8 godina

Vi, kojima su "puna usta" bila Grcke zbog nepriznavanja Kosova, da li znate gde cete dogodine na more? Koja vam je sledeca destinacija? Crnu Goru ste otpisali - ili bese niste? Pozdrav sa crnogorskog primorja.

zgembo_handisllć, Rajvosa

pre 8 godina

Drug Cipras hoće da prizna Kosovo, a po kosovskom pitanju i veliki prijatelji iz Brisela i Berlina stežu omču. Sreća pa je brat Muhamed uplatio one 22 hiljade za Beograd na Vodi...Važno je imati na čelu države nekoga ko ima toliko braće, prijatelja i drugova u celom svetu.

Dejan

pre 8 godina

Hoće li Srbi prestati mahati zastavama Grčke i kao nebeski narod shvatiti da priča o prijateljstvu među pravoslavnim zemljama je obična floskula? E, ako se to desi možda za 10-15 godina budemo nova Slovačka a Nemačka nećemo nikada koliko god im se naš premijer divio!

Никола

pre 8 godina

Треба да дође, да научи како се влада државом и народом. Нисмо само у ватерполу прваци света.

Slobodan 032

pre 8 godina

Najgore je što se zbog političkih poena ovde još uvek servira priča da nikada nećemo priznati Kosovo, da je "Kosovo srce Srbije" itd. Još uvek nema političara koji bi imao hrabrosti da to prizna, a Kosovo je izgubljeno još devedesetih, a gubimo ga još od '45-e. Što pre priznamo činjenicu da Kosovo nikada više neće biti u sastavu Srbije to će biti bolje i za nas i za srbe sa Kosova, jer na koji način recimo vratiti našu policiju na Kosovo, ubirati porez ... Jedino ratom u kome bi unapred bili osuđeni na propast (ko želi još jedno bombardovanje taj ne želi ništa dobro ovoj zemlji).

observer

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?
(Branko, 14. avgust 2015 07:39)
Branko vidim da si zbunjen i trazis krivca u celome svetu. nije problem ni u Grckoj ni u "prijateljima sa zapada"
halo nisi li cuo najnoviju vest "nismo nebeski narod" i mi kao i svi ostali narodi gresmo ponekad i sada placamo te greske. sve je isplanirano u dogovoru sa SANU i SPC i politickom elitom toga vremena.

Sinisa Lisov

pre 8 godina

Ako Cipras ne dođe to će biti svakako velika šteta jer iz Grčkih iskustava možemo mnogo toga naučiti. Tamo gde je Grčka danas Srbija se uputila krupnim koracima...

stoka

pre 8 godina

Zasto Srbija trosi toliku energiju da bih uticala da nekoliko drzava ne priznaju Kosovo? Pa svima je jasno da je to izgubljena bitka.I Vucic i Dacic to najbolje znaju!

Branko

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?

dejan-minhen

pre 8 godina

grčkoj ne treba zamerati ako prizna Kosovo! za koju godinu će se oni držati za glavu kroz koju godinu. lično mislim da Srbija i pored toga treba da ostane fer i prijatelj prema Grčkoj. pomagala si koliko su mogli kada je to bilo najpotrebnije.

MareCar79

pre 8 godina

@ nenad: Slazem se s Vama. Nema razloga da vjecito i po de defaultu ocekujemo nekoga da brani nase nacionalne interese, a taj netko (izuzev sto je Cipras obicni populista, nikakav komunista, itd.) od nas ne dobija gotovo nista zauzvrat. Grcka Srbiji nista nije duzna! Dapace, jos kao SFRJ smo ih provocirali po pitanju Makedonije i problema/rata na Cipru. Zasto uostalom nazivamo BJRM/Skopje Makedonijom? Pa to je samar i Grcima i nama, barem meni koji u tzv. Makedoncima vidim bukvalno neodredjene (da ne kazem zbunjene) Slavene, koji su katkad blizu Bugarima, pa malo ne znaju, pa malo Albancima, ali nikako nemaju otvorene i dobronamjerne odnose prema Srbiji i Srbima. S kosovskim zvanicnicima se cesce srecemo nego Grci, te smo de facto uspostavili neku vrstu medjudrzavnih odnosa. Ne treba nikako dizati tenzije. Grci ocito nece imati drugi izbor, a na nama i nasim politicarima je da vodimo otvoreni diskurs o Kosovu i stovise o ciljevima Srbije (EU, Rusija, treca solucija, itd.). Pozdrav

ja bih to tako uradio

pre 8 godina

Ja Grke ne osudjujem. U istom momentu kada Grcka prizna Kosovo I u istoj meri u kojoj se to uradi po principu reciprociteta Srbija treba da uradi sa turskim delom Kipra. Cist racun duga ljubav.

Sir Oliver

pre 8 godina

Razumem kada su desničari vlasnici fabrika i bankari, ne razumem kada su desničari sirotinja. Izgleda da su skoro svi u Srbiji bankari i fabrikanti.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

Nenad Popovic-Rus

pre 8 godina

Samo on fali Srbiji.Ne gubite vreme sa tim Sarlatanom.Pripremajte se za. trenutak kada ce vas svetski car Putin,primiti na 15 minuta.

Uskok

pre 8 godina

Obično nisam na strani Vučića( a ni ostalih naših političara) ali mi nismo za poređenje. Grčka je u EU još odavno, BDP je i danas u odnosu na nas ogroman. Ali, ako je naša politika pubertetska, kakva je njihova? Toliko busanja u grudi, demagogije , "teorije igara", a na kraju "Slobin gambit"- dobiješ manje nego prvi put. Poprilično diletantski, svojstveno neiskusnim političarima. Mi i jesmo pubertetlije jer tek i odrastamo u političkom smislu, a adolescencija je bolan period. Mrzim što moram da podržim ove naše u ovoj raspravi, ah da i treba priznati Kosovo, a poslije i ostale aporne teritorije..tuđe.

tarot

pre 8 godina

Bilo bi fer od Grka da kazu zasto menjaju svoju politiku prema Srbiji i krecu se u pravcu priznanja Kosova. To bi vise pomoglo nego sto bi eventualno priznanje odmoglo. Dakle braco Grci gore glavu i istinu u medije!!! Ko vas pritiska i tera i zasto i cime vas uslovljava. To bi bila istorijska pomoc za Srbiju a samo priznanje od volje i mogucnosti.

Korac Adnan

pre 8 godina

Šta ce nam taj šarlatan i demagog Cipras koji je uveo Grčku u tolike dugove. Može samo da dođe na lekciju kod Vučića.

Lurije

pre 8 godina

Cipras je prvi grčki premijer koji nije želeo da položi zakletvu pred grčkim arhiepiskopom. Zašto bi jedan komunista kao što je Cipras bio na strani Srbije kad mu je korisnije da prizna Kosovo?

Nenad

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.

Serbia Herbia

pre 8 godina

Hoce li biti bojkot Grckog primorja ako "priznaju" Kosovo, ili to vazi samo kad je Crna gora u pitanju??Da vidim samo koliki je stepen licemerja u nasem napacenom narodu !U principu zabole me ko je Kosovo priznao a ko ne jer ono je vec drzava ali cisto da vidim komentare onih koji crnogorcima pljuju sve zivo i mrtvo zbog priznavanja Kosova, kako ce sada da reaguju !

Никола

pre 8 godina

Треба да дође, да научи како се влада државом и народом. Нисмо само у ватерполу прваци света.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Kad moze premijer da potpisuje briselske sporazume i da se sastaje sa Tacijima i slicnima sta ne bi i Grci priznali Kosovo. Ko moze da im zameri? Sta bi oni branili Kosovo kad ga mi ne branimo. A verovatno ga nece priznati, pre ce ga nasa vlast i "de jure" priznati, "de fakto" ga je vec priznala.
(Nenad, 13. avgust 2015 23:35)

Kako mi i Grci da branimo ono sto nemamo. Kosovo je izgubio S. Milosevic jos 1999. Vise od deceniju nije, zbog svog i interesa svoje partije, resio kosovski problem. Nakon njegovog pada, stranke bivseg DOS-a, propustile su priliku da ublaze rezultate Milosevicevog kosovskog poloma. Nisu se htele odreci njegove gubitnicke kosovske politike, njegovih sluzbi i tajkuna. Dizali su prasinu pricom o odbrani suvereniteta nad KiM, kojeg nisu ni imali. Kupovali tako vreme za bogacenje svojih istaknutih clanova. U medjuvremenu, Albanci su gradili podrsku i pravili teren za proglasenje nezavisnosti. Danas je, na nasu zalost, po tom pitanju prica zavrsena... Radi istine se mora reci, da je bilo ljudi koji su svojim apelima pokusavali da sprece ovakav ishod. Vuk Draskovic je jos sredinom devedesetih predlagao Milosevicu da ovaj ponudi Albancima politicku autonomiju. Kostunici je 2004. predlozio da Srbija ponudi odnose sa Kosovom po modelu Kine i Tajvana. Tadasnja vlada nije htela ni da raspravlja o tome. Nismo imali realnih predloga, pa su nam drugi nametnuli resenje po tudjoj volji.

Zarko

pre 8 godina

Priznaće Kosovo. To je beše blizak prijatelj Putina? Da, ipak su pare sladje od prijateljstva sa srbima. Nadam se da vam tada vise niko nece otici na more. nisam patriota ali sam hteo da kazem!

Bane

pre 8 godina

Vi, kojima su "puna usta" bila Grcke zbog nepriznavanja Kosova, da li znate gde cete dogodine na more? Koja vam je sledeca destinacija? Crnu Goru ste otpisali - ili bese niste? Pozdrav sa crnogorskog primorja.

Mika

pre 8 godina

Grcka nece nece priznati KiM.Mozda dokumenta.KiM je oteta srpska teritorija,kvazi drzava...Mozda grcka Vlada prizna nazovi Kosovo,ali Grci kao narod nikad.Pa to je kolevka démocratie i civilizacije.Pa cak i Albanci si tog svesni da im je dato nesto tudje.Nije pravda u topuzu,i USA ili UE,i Jaca carstva su prolazila KIM i po 500 godina ,Pa nista.Kosovo je Srbija.

ja bih to tako uradio

pre 8 godina

Ja Grke ne osudjujem. U istom momentu kada Grcka prizna Kosovo I u istoj meri u kojoj se to uradi po principu reciprociteta Srbija treba da uradi sa turskim delom Kipra. Cist racun duga ljubav.

observer

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?
(Branko, 14. avgust 2015 07:39)
Branko vidim da si zbunjen i trazis krivca u celome svetu. nije problem ni u Grckoj ni u "prijateljima sa zapada"
halo nisi li cuo najnoviju vest "nismo nebeski narod" i mi kao i svi ostali narodi gresmo ponekad i sada placamo te greske. sve je isplanirano u dogovoru sa SANU i SPC i politickom elitom toga vremena.

tarot

pre 8 godina

Bilo bi fer od Grka da kazu zasto menjaju svoju politiku prema Srbiji i krecu se u pravcu priznanja Kosova. To bi vise pomoglo nego sto bi eventualno priznanje odmoglo. Dakle braco Grci gore glavu i istinu u medije!!! Ko vas pritiska i tera i zasto i cime vas uslovljava. To bi bila istorijska pomoc za Srbiju a samo priznanje od volje i mogucnosti.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

Max

pre 8 godina

grci jesu nasi prijatelji ali i mi moramo biti njihovi i razumeti ih ukoliko su prinudjeni da priznaju kosovo. imaju velikih problema i treba ih razumeti.

nemojte zaboraviti 90te kada su hiljade dece koje su stale bez roditelja svake godine provodile celo leto u grckim porodicama. hiljade tona humanitarne pomoci koje su gradjani grcke poslali za vreme sankcija i ratova. oni bi to opet uradili budite sigurni.

Dzoni

pre 8 godina

Naravno da hoce da dodje i naravno da nece da priznaju Kosovo.
Ovo je klasican SPIN A.V. da bi posle pricao kako je on obezbedio da Cipras ne prizna Kosovo, kako su oni prijatelji i drugari iz detinjstva i nla, bla truc.

dejan-minhen

pre 8 godina

grčkoj ne treba zamerati ako prizna Kosovo! za koju godinu će se oni držati za glavu kroz koju godinu. lično mislim da Srbija i pored toga treba da ostane fer i prijatelj prema Grčkoj. pomagala si koliko su mogli kada je to bilo najpotrebnije.

Sinisa Lisov

pre 8 godina

Ako Cipras ne dođe to će biti svakako velika šteta jer iz Grčkih iskustava možemo mnogo toga naučiti. Tamo gde je Grčka danas Srbija se uputila krupnim koracima...

stoka

pre 8 godina

Zasto Srbija trosi toliku energiju da bih uticala da nekoliko drzava ne priznaju Kosovo? Pa svima je jasno da je to izgubljena bitka.I Vucic i Dacic to najbolje znaju!

Uskok

pre 8 godina

Obično nisam na strani Vučića( a ni ostalih naših političara) ali mi nismo za poređenje. Grčka je u EU još odavno, BDP je i danas u odnosu na nas ogroman. Ali, ako je naša politika pubertetska, kakva je njihova? Toliko busanja u grudi, demagogije , "teorije igara", a na kraju "Slobin gambit"- dobiješ manje nego prvi put. Poprilično diletantski, svojstveno neiskusnim političarima. Mi i jesmo pubertetlije jer tek i odrastamo u političkom smislu, a adolescencija je bolan period. Mrzim što moram da podržim ove naše u ovoj raspravi, ah da i treba priznati Kosovo, a poslije i ostale aporne teritorije..tuđe.

Nenad Popovic-Rus

pre 8 godina

Samo on fali Srbiji.Ne gubite vreme sa tim Sarlatanom.Pripremajte se za. trenutak kada ce vas svetski car Putin,primiti na 15 minuta.

Dejan

pre 8 godina

Hoće li Srbi prestati mahati zastavama Grčke i kao nebeski narod shvatiti da priča o prijateljstvu među pravoslavnim zemljama je obična floskula? E, ako se to desi možda za 10-15 godina budemo nova Slovačka a Nemačka nećemo nikada koliko god im se naš premijer divio!

Branko

pre 8 godina

Izvinite molim vas, da li to znači da naši zapadni prijatelji primoravaju Gračku da prizna Kosovo kao nezavisnu državu? Da li su ti sa zapada prijatelji Kosova ili Srbije. Znači nije problem u Grčkoj već je problem u našim "prijateljima" koji sve rade na štetu Srba i Srbije. A gde to mi onda hrlimo?

Slobodan 032

pre 8 godina

Najgore je što se zbog političkih poena ovde još uvek servira priča da nikada nećemo priznati Kosovo, da je "Kosovo srce Srbije" itd. Još uvek nema političara koji bi imao hrabrosti da to prizna, a Kosovo je izgubljeno još devedesetih, a gubimo ga još od '45-e. Što pre priznamo činjenicu da Kosovo nikada više neće biti u sastavu Srbije to će biti bolje i za nas i za srbe sa Kosova, jer na koji način recimo vratiti našu policiju na Kosovo, ubirati porez ... Jedino ratom u kome bi unapred bili osuđeni na propast (ko želi još jedno bombardovanje taj ne želi ništa dobro ovoj zemlji).

Sir Oliver

pre 8 godina

Razumem kada su desničari vlasnici fabrika i bankari, ne razumem kada su desničari sirotinja. Izgleda da su skoro svi u Srbiji bankari i fabrikanti.

block

pre 8 godina

Uslov da Grčka prizna Kosovo,zbog neke finansijske pomoći,postoji samo u glavama naših analitičara.Ne znam zašto se ovaj"režimski analitičar"Janjić stalno pojavljuje u medijima,podseća na svog lidera(premijera).Pre će Grčka priznati Kosovo zbog"pubertetske"politike ove vlade i premijera,nego zbog nekog pritiska sa zapada,ako ga uopšte ima.Kako se ova vlada odnosi prema Atini govori i to što je pokrenula pitanje na zapadu(Berlinu) oko priznavanje Makedonije pod tim imenom.Naravno javnost u Srbiji ništa o tome nije znala dok nije stiglo upozorenje iz Atine.Umesto da vlada radi da na tome da Skoplje ne proganja pripadnike Makedonske Arhiepiskopije i da ne krši prava ono malo preostalih Srba,na severu,ona lobira po svetu za ime ove bivše republike SFRJ.Uz to Makedonija je priznala Kosovo.Vučićevi komentari na račun Grčke krize i Ciprasa su odraz njegove uvlakačke politike,koja nas mnogo košta,ali njemu donosi veću podršku zapada.Srbija ide pravcem kojim je Grčka išla pre 10 godina.Žalosno je kakvu pogubnu spoljnu politiku vodi Vučić.

CADalyst

pre 8 godina

Najjaci komentar grckog premijera - av-av vodi pubertetsku politiku :P

U prevodu, nezrelu, nesamostalnu, zavisnu od mame i tate koji ga nadziru i drze na oku, i kaznjavaju ga kadgod je neposlusan

Kad bolje covek pogleda, av i nema politiku osim da bespogovorno slusa sta mu se kaze, ma kako se trudio da se predstavi u javnosti da samostalno donosi odluke

Cipiripi to vidi iz Grcke, a srbi ne vide u Srbiji

kimi

pre 8 godina

Kosovo je nezavisno kada je ova vlast potpisala briselski sporazum, a sa tim Cipras nema nikakve veze. Neka lepo ovom narodu kažu da priznali smo nezavisnost. Isturite nekoga može onaj jadni Vulin, koji zbog funkcije postade i vernik, eto on može sve da proguta. Kada Vulin Julin ljubi ruku patrijarhu zamišlja da je ovaj Kastro ili Trocki. Sada neka prizna Kosovo a u sebi neka pomisli ja sam u Severnoj Koreji i tako nekoliko puta i problem rešen, čovek se neće ni setiti svoje izjave.

Stefan

pre 8 godina

Bio bi to los potez.Mi,kao,hocemo u EU a sve korake koje povlacimo nas krupnim koracima udaljuju od Brisela.Legitimno je da ne zele,ali neka onda to kazu gradjanima,a ne ovako,kao i sve sto rade,licemerno.

kiselina

pre 8 godina

sto da ne, pa Srbija je priznala, samo jos paraf da udari... a ovaj sto prica kako nije hteo pred nekim arhiepiskopom da se kune, neka se seti koliko je car Dusan 'voleo' crkvu. jel i on komunista?

MareCar79

pre 8 godina

@ nenad: Slazem se s Vama. Nema razloga da vjecito i po de defaultu ocekujemo nekoga da brani nase nacionalne interese, a taj netko (izuzev sto je Cipras obicni populista, nikakav komunista, itd.) od nas ne dobija gotovo nista zauzvrat. Grcka Srbiji nista nije duzna! Dapace, jos kao SFRJ smo ih provocirali po pitanju Makedonije i problema/rata na Cipru. Zasto uostalom nazivamo BJRM/Skopje Makedonijom? Pa to je samar i Grcima i nama, barem meni koji u tzv. Makedoncima vidim bukvalno neodredjene (da ne kazem zbunjene) Slavene, koji su katkad blizu Bugarima, pa malo ne znaju, pa malo Albancima, ali nikako nemaju otvorene i dobronamjerne odnose prema Srbiji i Srbima. S kosovskim zvanicnicima se cesce srecemo nego Grci, te smo de facto uspostavili neku vrstu medjudrzavnih odnosa. Ne treba nikako dizati tenzije. Grci ocito nece imati drugi izbor, a na nama i nasim politicarima je da vodimo otvoreni diskurs o Kosovu i stovise o ciljevima Srbije (EU, Rusija, treca solucija, itd.). Pozdrav

zgembo_handisllć, Rajvosa

pre 8 godina

Drug Cipras hoće da prizna Kosovo, a po kosovskom pitanju i veliki prijatelji iz Brisela i Berlina stežu omču. Sreća pa je brat Muhamed uplatio one 22 hiljade za Beograd na Vodi...Važno je imati na čelu države nekoga ko ima toliko braće, prijatelja i drugova u celom svetu.

Kralj

pre 8 godina

Zbog cega bi Grci branili nama Kosovo kad ga je Vucic vec fakticki priznao i intenzivno radi na tome da sto pre zavrsi sa Briselskim sporazumom i potpise medjunarodni obavezujuci ugovor sa Kosovom sto nije nista drugo nego priznanje. Vucicu i EU savrseno odgovara narusavanje odnosa sa Grckom u tom smislu i njihovo priznanje Kosova jer time pored Spanije otpada naj snazniji zagovornik suvereniteta i postovanja medjunarodnog prava i rezolucije 1244. EU pokazuje da je okupacija Kosova opravdana sto je i Srbija priznala i postize jedinstvo svoje spoljne politike a Vucic izgovor da je sve gotovo i da bolje nije moglo jer su svi posle nas priznali Kosovo. Svima dobro osim nama jer za to ispunjavanje nemackih i Usa naloga necemo dobiti nista osim jos jedan mandat Vucica i Tome da zavrse prljavi posao.

snoop dogg

pre 8 godina

Siriza smatra da Aleksandar Vucic vodi pubertetsku politiku ! Ulizije se MMF i EU, unistava korisnu industriju i citavu privredu Srbije na zahtev MMF, a u medjuvremenu zaduzuje zemlju. Sto se tice KOSOVA vlada Srbije je Kosovo otpisala.

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

Pa i Vučić ga je "pubertetski" isprozivao kada je trubio na sve strane kako je Srbija poslušnija od Grčke i ispunjava sve što joj se kaže. "Nismo mi kao Grčka, mi smo baš dobri, zar ne" i td. Takve izjave svakog iritiraju.

mile_kg

pre 8 godina

Pa šta ako i priznaju, već je priznalo preko 100 država i ništa se neće desiti spektakularno, jedino će naš ministar vanjskih poslova i dalje
"skakati po svetu " i kao radit nešto na sprečavanju priznanja Kosova.
Što ga i mi pre priznamo biće bolje za nas, a priznačemo ga pre ili posle pod uslovom ili ulaska u EU, što je manje verovatno, ili onda kada nam zatrebaju novci od medjunarodnih kreditora...napred sa minusima !

Korac Adnan

pre 8 godina

Šta ce nam taj šarlatan i demagog Cipras koji je uveo Grčku u tolike dugove. Može samo da dođe na lekciju kod Vučića.

Горан Вук

pre 8 godina

Kako tvrde sagovornici tog lista, razlog za takvo mišljenje predsednika grčke vlade jeste to što u pokretu Siriza dominira stav da "premijer Srbije Aleksandar Vučić vodi pubertetsku politiku".
Хахахаха ма како се усуђују да нам вређају овако мудрог политичара :-)))

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Da i nama Zapad postavi uslov da priznamo Kosovo kako bi dobili pomoc (a bice tako ako hocemo u EU) nasa Vlada bi priznala nezavisno od tog sta narod kaze. Mislim da su priznali nego da cekaju trenutak da nam to i saopste. Verovatno trenutak kada ne bude ni promil sanse da se to spreci ili ispravi...