Aktuelno

Utorak, 11.08.2015.

18:16

Evo šta se događa u našem telu kada popijemo pivo

Izvor: Telegram.hr

Evo šta se dogaða u našem telu kada popijemo pivo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Dr.Agoljub

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."
Moje iskustvo sa pivom je drugačije, ne osećam sreću nego bezbrižnost(tj. ljudi koji me inače nerviraju postaju podnošljivi za druženje).
Alkohol je socijalna droga.Ja lično i ne podnosim alkohol, ali što bi rekao legendarni Ozi Ozborn:"Ja u suštini mrzim alkohol, ali obožavam njegove efekte".:))
P.S.treba piti isključivo dok ste mladi i dok telo može da podnosi te silne otrove.Sa godinama pazite da vam se piće ne obije o glavu.

Иван Косанчић

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.
(Fox, 12. avgust 2015 01:22)
Да не испадне да нисам европски чоек широкијех схватања одлучио сам да прихватим твој савет, потражио сам стручну помоћ, никог стручнијег не знам од комшије који звекне 7-8 тако да ме је лепо посаветовао да поред постојећих сваки дан пробам неко ново...хвала на сугестији...

marquez

pre 8 godina

U želucu se ne resorbuje hrana ni tečnost, već se priprema za resorpciju koja se obavlja u crevima. U jetri se, pomoću alkohol dehidrogenaze, razgrađuje alkohol. Hrana ne oblaže želudac. Inače, volim pivo.

Boston Selac

pre 8 godina

Zavrsio sam Farmacaiju imao ispit Medicinsku biohemiju i kada ovo citam zvuci mi glupo. Alkohol toksicno deluje ili sta je vec napisano po tome i Brufen je toksican, za Tritace koji se kod nas najcesce propisuje kod Visokog krvnog pritiska tek da ne pricamo jer je jaci diuretik od piva(plus Ace inhibitor tek da ne spominjem u njemu) zatim Statini i dejstvo na jetru. Ali bitno da je pivo toksicno. Apsolutna preporuka pijte pivo nemojte lekove mnogo je zdravije.

Mile Rentabubreg

pre 8 godina

Uradite analizu sta se desava polsle gajbe piva i to hladnog
(Medjunarodna spedicija, 11. avgust 2015 19:00)

Jeste brate, mi što popijemo gajbu i nije nam ništa se osećamo diskriminisano jer se o nama ne rade nikakve studije. A diskriminacija rađa zabrinutost.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ako sam ja dobro razumeo, ovde problem pravi nas organizam koji se (protiv moje volje) "bori" protiv piva. Dakle, pitanje je kako procese u organizmu prilagoditi ispijanju piva i nece biti problema :D

Иванхое

pre 8 godina

Ово је чланак о томе шта се дешава кад попијеш 10 пива. Једно пиво после обилног јела не може да шкоди, прилично је хранљиво а то што његова разградња ословађа отровна једињења то је свакако мање од индустријски процесуиране хране која је далеко отровнија. Даље, његово позитивно дејдтво на расположење је благотворно јер организму много више смета стрес него по које штетно једињење, он то лако реши и избаци ако нису врлике количине. Свако ко је некада у животу напорно радио, копао канале, косио, био на теренској обуци и сл зна колико то једно пиво на крају дана може да окрепи!

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

NikNik

pre 8 godina

Mina,

10-12 piva i isto toliko vode? Brat bratu, ti popiješ 7 litara tečnosti za veče!? Svaka čast i živa bila, ali ne znam de ti stane toliko... Nisam neki pivopija, pa se ne razumem, ali mnogo je bre. I još nema mamurluka.

Powerslave

pre 8 godina

Ja nikad, ali nikad u životu nisam imao mamurluk, bez obzira na to koliko sam popio, kakav sam bio, koliko sam se "raspadao" itd..
Sutradan se probudim kao da ništa nije desilo. Retko ko mi veruje da je tako, ali zaista jeste :D

Fox

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...
(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"

To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.

Alphonse

pre 8 godina

Dodaš (pijuckaš) vodu uz pivo ili bilo koji drugi alkohol i rešiš većinu problema. Provereno, mamurluk nemam unazad 3-4 godine...

mornar

pre 8 godina

Sto sam stariji sve vise cenim pivo...pogotovo nemacka i ceska..ako bog da,uskoro cu da pocnem da pravim svoje pivo,a ko god da je pisao ovaj tekst,ne zna ni sta je apsorpcija,a o ostalom da ne pricamo...hvala ti boze na badvajzeru,hofbrau i erdingeru!

Berezutsky

pre 8 godina

A skoro bio clanak kako je pivo zdravo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Idem na selo, 11. avgust 2015 20:35)

Pa niko ne kaze da nije zdravo,nego nije dobro da preterujes u pivu,kao ni u cemu drugom.I cokolada je dobra,a nije dobra ako u njenoj konzumaciji preteras.Tako ti je i sa vitaminima,nije dobro ako uopste nemas vitamina recimo C u organizmu,a nije dobro i da ga unosis previse.Zato postoji ogranicenje u unosu piva,voca,mesa itd...

Mina

pre 8 godina

@Kerkush Kajranfili
Uh... bolje da ne znas. Budim se bar 10 puta.
A inace pijem mnogo vode, tako da mi je to nekako vec postao uslovni refleks da se budim na svakih sat vremena.
Jbg, sta da se radi, bolje tako nego da me boli glava ujutru :D

Mr. Punch

pre 8 godina

Kada popijem pivo, sa mojim organizmom se desi to da telo ide po drugo pivo :)
Isto i posle drugog
@(Student, 11. avgust 2015 21:46)
E, to je cuveni fenomen inace poznatiji kao '(jos) jedno se uvek moze' (jos neobjasnjen u nauci)...

Alexa

pre 8 godina

Evo ja upravo sprovodim eksperiment In vivo! Klizi pivce ka želudcu i uskoro očekujem absorciju alkohola i borbu mog organizma sa njim. Borba će možda trajati do jutra a nadam se da hrkanje neće biri pojačano.

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Ova stavka pod (7) se ne moze desiti ako popijemo casu piva,ili celu flasu.To je za one okorele pivopije sto ne znaju da se zaustave na jednoj flasi nego piju dok ne preopterete jetru,dakle dok se ne napiju.A za nas sto umereno pijemo to ne vazi.

Анархиста

pre 8 godina

Па и даље мислим са
да је здравије попити лименку пива него Кока-Коле.

Dejan

pre 8 godina

Meni pivo uopšte ne treba.Ja se bavim sportom i konzumacija alkohola i gaziranih pića ne dolazi u obzir tako da me baš briga kako to sve deluje na organizam..Na mene nikako ne deluje i ja sam srećan i bez piva :) O pivskim stomacima bolje da i ne pišem.Skrnavo..

blade blade

pre 8 godina

a šta se desi pivu kad se unese u organizam? Posle dve kafe, jedna turska jedna espreso pa burek sir plus jogurt, jedna krofna sa džemom nevoljno pojedena, pljeska luk pavlaka, čaša soka od breskve, 12 cigareta, pola smokija pola paštete jedan paradajz i komad feta sira. I šta se desi sa jadnim pivom

Mile voli disco

pre 8 godina

Gandza i samo gandza!
Skoro sam popio 7 piva, sutra mi ceo dan nije bilo dobro, pio multivitamine da dodjem sebi.
Pre nedelju dana s drustvom spalili 10kom za vece, ujutru kao nov!
Jedina nuspojava, imao ujutru upalu trbusnih misica od smeha.

novikorisnik

pre 8 godina

a šta se dešava sa vitaminima iz pivskog kvasca...u pravom, mutnom, podrumskom pivu ima više vitamina i korisnih materija za organizam nego u bilo kojem 100% prirodnom soku...

TIL Zagreb

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.
(Alex, 11. avgust 2015 19:28)

a ti onda nemoj ko tvoj prijatelj,poj vodu,koja moze biti gora od pive,jer tko zna vise i sta unosimo u sebe....

Llewelyn

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."

Samo ovaj deo je tacan, s' tim sto srecom budem preplavljen posle prvog gutljaja i nivo srece se povecava sa svakim novim.

TIL Zagreb

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)
(realan, 11. avgust 2015 19:33)

ali je stane vise nista...ja uvijek popijem da bude taman,da vise nista ne ide unutra....

NouNejmovic

pre 8 godina

Pijem pivo, citam clanak... narucujem jos jednu turu! ) 
Ziveli. ))
(ziceU, 11. avgust 2015 19:22)

E jesi se usrecio... koliko likova koji opravdavaju alkohol... kad je problem, udri po flasi... ne umete da se druzite bez ladnog rogonje... klasican slabic.

Mina

pre 8 godina

Ja nikad problem nisam imala, a piva mogu popiti k'o vode :D
Bitno je samo piti dosta vode i dobro klopati pre izlaska. Ja za izlazak popijem 10-12 piva, ponekad i vise, a izmedju svakog pijem podjednaku kolicinu vode. Pre izlaska dobro jedem i izbegavam slatko, jer secer pomaze apsorpciju alkohola u krvotok i brze se covek napije. Ja stvarno mnogo mogu da popijem a da se ne napijem i nikad, za svojih 35 godina, NIKAD nisam bila toliko pijana da se ne secam sta se desavalo prethodnu noc. UVEK se svega secam i zbog toga mi je jako tesko da poverujem onima koji pijantsvo koriste kao izgovor za gluposti koje su pravili i cuveno "ja se toga uopste ne secam". Mozda gresim, ali to je moje iskustvo i uvek uzimam sa rezervom takve komentare.

merkur

pre 8 godina

mozda je sve ovo tacno ali mislim da ovo vazi za kolicinu posle jedne gajbe.
inace ,jedno dva piva su zdrvija od bilo koje zasecerene vodice u vidu gaziranih sokova.

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

\m/

pre 8 godina

Boli glava posle dva,ujutru glavudža ubija,možda nam je pivo lošeg kvaliteta ili ja više ne podnosim,tekst je realan za moj odnos prema vopsu i vopsu prema meni

Trovach

pre 8 godina

Jedan zubar mi je rekao da ako se pretera sa picem, dobro je popiti jedan aspirin pre spavanja. Takodje, ako ste svesni da ste preterali, dobro je "baciti peglu" pre spavanja. Sutra ste manje mamurni jer ste deo alkohola izbacili.

realan

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)

Alex

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.

Dumar

pre 8 godina

U nedelju sam maznuo desetak piva, ali ja ove procese u organizmu nisam osetio. Jeste da je ponedeljak bio prilicno dug, ali evo me danas, kao nov.

realan

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)

blade blade

pre 8 godina

a šta se desi pivu kad se unese u organizam? Posle dve kafe, jedna turska jedna espreso pa burek sir plus jogurt, jedna krofna sa džemom nevoljno pojedena, pljeska luk pavlaka, čaša soka od breskve, 12 cigareta, pola smokija pola paštete jedan paradajz i komad feta sira. I šta se desi sa jadnim pivom

Alex

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.

Dumar

pre 8 godina

U nedelju sam maznuo desetak piva, ali ja ove procese u organizmu nisam osetio. Jeste da je ponedeljak bio prilicno dug, ali evo me danas, kao nov.

Mile voli disco

pre 8 godina

Gandza i samo gandza!
Skoro sam popio 7 piva, sutra mi ceo dan nije bilo dobro, pio multivitamine da dodjem sebi.
Pre nedelju dana s drustvom spalili 10kom za vece, ujutru kao nov!
Jedina nuspojava, imao ujutru upalu trbusnih misica od smeha.

merkur

pre 8 godina

mozda je sve ovo tacno ali mislim da ovo vazi za kolicinu posle jedne gajbe.
inace ,jedno dva piva su zdrvija od bilo koje zasecerene vodice u vidu gaziranih sokova.

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

Trovach

pre 8 godina

Jedan zubar mi je rekao da ako se pretera sa picem, dobro je popiti jedan aspirin pre spavanja. Takodje, ako ste svesni da ste preterali, dobro je "baciti peglu" pre spavanja. Sutra ste manje mamurni jer ste deo alkohola izbacili.

\m/

pre 8 godina

Boli glava posle dva,ujutru glavudža ubija,možda nam je pivo lošeg kvaliteta ili ja više ne podnosim,tekst je realan za moj odnos prema vopsu i vopsu prema meni

novikorisnik

pre 8 godina

a šta se dešava sa vitaminima iz pivskog kvasca...u pravom, mutnom, podrumskom pivu ima više vitamina i korisnih materija za organizam nego u bilo kojem 100% prirodnom soku...

Анархиста

pre 8 godina

Па и даље мислим са
да је здравије попити лименку пива него Кока-Коле.

Llewelyn

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."

Samo ovaj deo je tacan, s' tim sto srecom budem preplavljen posle prvog gutljaja i nivo srece se povecava sa svakim novim.

TIL Zagreb

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)
(realan, 11. avgust 2015 19:33)

ali je stane vise nista...ja uvijek popijem da bude taman,da vise nista ne ide unutra....

NikNik

pre 8 godina

Mina,

10-12 piva i isto toliko vode? Brat bratu, ti popiješ 7 litara tečnosti za veče!? Svaka čast i živa bila, ali ne znam de ti stane toliko... Nisam neki pivopija, pa se ne razumem, ali mnogo je bre. I još nema mamurluka.

Mina

pre 8 godina

Ja nikad problem nisam imala, a piva mogu popiti k'o vode :D
Bitno je samo piti dosta vode i dobro klopati pre izlaska. Ja za izlazak popijem 10-12 piva, ponekad i vise, a izmedju svakog pijem podjednaku kolicinu vode. Pre izlaska dobro jedem i izbegavam slatko, jer secer pomaze apsorpciju alkohola u krvotok i brze se covek napije. Ja stvarno mnogo mogu da popijem a da se ne napijem i nikad, za svojih 35 godina, NIKAD nisam bila toliko pijana da se ne secam sta se desavalo prethodnu noc. UVEK se svega secam i zbog toga mi je jako tesko da poverujem onima koji pijantsvo koriste kao izgovor za gluposti koje su pravili i cuveno "ja se toga uopste ne secam". Mozda gresim, ali to je moje iskustvo i uvek uzimam sa rezervom takve komentare.

Fox

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...
(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"

To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.

Alexa

pre 8 godina

Evo ja upravo sprovodim eksperiment In vivo! Klizi pivce ka želudcu i uskoro očekujem absorciju alkohola i borbu mog organizma sa njim. Borba će možda trajati do jutra a nadam se da hrkanje neće biri pojačano.

TIL Zagreb

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.
(Alex, 11. avgust 2015 19:28)

a ti onda nemoj ko tvoj prijatelj,poj vodu,koja moze biti gora od pive,jer tko zna vise i sta unosimo u sebe....

Boston Selac

pre 8 godina

Zavrsio sam Farmacaiju imao ispit Medicinsku biohemiju i kada ovo citam zvuci mi glupo. Alkohol toksicno deluje ili sta je vec napisano po tome i Brufen je toksican, za Tritace koji se kod nas najcesce propisuje kod Visokog krvnog pritiska tek da ne pricamo jer je jaci diuretik od piva(plus Ace inhibitor tek da ne spominjem u njemu) zatim Statini i dejstvo na jetru. Ali bitno da je pivo toksicno. Apsolutna preporuka pijte pivo nemojte lekove mnogo je zdravije.

Mr. Punch

pre 8 godina

Kada popijem pivo, sa mojim organizmom se desi to da telo ide po drugo pivo :)
Isto i posle drugog
@(Student, 11. avgust 2015 21:46)
E, to je cuveni fenomen inace poznatiji kao '(jos) jedno se uvek moze' (jos neobjasnjen u nauci)...

Alphonse

pre 8 godina

Dodaš (pijuckaš) vodu uz pivo ili bilo koji drugi alkohol i rešiš većinu problema. Provereno, mamurluk nemam unazad 3-4 godine...

Berezutsky

pre 8 godina

A skoro bio clanak kako je pivo zdravo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Idem na selo, 11. avgust 2015 20:35)

Pa niko ne kaze da nije zdravo,nego nije dobro da preterujes u pivu,kao ni u cemu drugom.I cokolada je dobra,a nije dobra ako u njenoj konzumaciji preteras.Tako ti je i sa vitaminima,nije dobro ako uopste nemas vitamina recimo C u organizmu,a nije dobro i da ga unosis previse.Zato postoji ogranicenje u unosu piva,voca,mesa itd...

Mile Rentabubreg

pre 8 godina

Uradite analizu sta se desava polsle gajbe piva i to hladnog
(Medjunarodna spedicija, 11. avgust 2015 19:00)

Jeste brate, mi što popijemo gajbu i nije nam ništa se osećamo diskriminisano jer se o nama ne rade nikakve studije. A diskriminacija rađa zabrinutost.

marquez

pre 8 godina

U želucu se ne resorbuje hrana ni tečnost, već se priprema za resorpciju koja se obavlja u crevima. U jetri se, pomoću alkohol dehidrogenaze, razgrađuje alkohol. Hrana ne oblaže želudac. Inače, volim pivo.

NouNejmovic

pre 8 godina

Pijem pivo, citam clanak... narucujem jos jednu turu! ) 
Ziveli. ))
(ziceU, 11. avgust 2015 19:22)

E jesi se usrecio... koliko likova koji opravdavaju alkohol... kad je problem, udri po flasi... ne umete da se druzite bez ladnog rogonje... klasican slabic.

Powerslave

pre 8 godina

Ja nikad, ali nikad u životu nisam imao mamurluk, bez obzira na to koliko sam popio, kakav sam bio, koliko sam se "raspadao" itd..
Sutradan se probudim kao da ništa nije desilo. Retko ko mi veruje da je tako, ali zaista jeste :D

mornar

pre 8 godina

Sto sam stariji sve vise cenim pivo...pogotovo nemacka i ceska..ako bog da,uskoro cu da pocnem da pravim svoje pivo,a ko god da je pisao ovaj tekst,ne zna ni sta je apsorpcija,a o ostalom da ne pricamo...hvala ti boze na badvajzeru,hofbrau i erdingeru!

Иванхое

pre 8 godina

Ово је чланак о томе шта се дешава кад попијеш 10 пива. Једно пиво после обилног јела не може да шкоди, прилично је хранљиво а то што његова разградња ословађа отровна једињења то је свакако мање од индустријски процесуиране хране која је далеко отровнија. Даље, његово позитивно дејдтво на расположење је благотворно јер организму много више смета стрес него по које штетно једињење, он то лако реши и избаци ако нису врлике количине. Свако ко је некада у животу напорно радио, копао канале, косио, био на теренској обуци и сл зна колико то једно пиво на крају дана може да окрепи!

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ako sam ja dobro razumeo, ovde problem pravi nas organizam koji se (protiv moje volje) "bori" protiv piva. Dakle, pitanje je kako procese u organizmu prilagoditi ispijanju piva i nece biti problema :D

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Ova stavka pod (7) se ne moze desiti ako popijemo casu piva,ili celu flasu.To je za one okorele pivopije sto ne znaju da se zaustave na jednoj flasi nego piju dok ne preopterete jetru,dakle dok se ne napiju.A za nas sto umereno pijemo to ne vazi.

Иван Косанчић

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.
(Fox, 12. avgust 2015 01:22)
Да не испадне да нисам европски чоек широкијех схватања одлучио сам да прихватим твој савет, потражио сам стручну помоћ, никог стручнијег не знам од комшије који звекне 7-8 тако да ме је лепо посаветовао да поред постојећих сваки дан пробам неко ново...хвала на сугестији...

Mina

pre 8 godina

@Kerkush Kajranfili
Uh... bolje da ne znas. Budim se bar 10 puta.
A inace pijem mnogo vode, tako da mi je to nekako vec postao uslovni refleks da se budim na svakih sat vremena.
Jbg, sta da se radi, bolje tako nego da me boli glava ujutru :D

Dr.Agoljub

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."
Moje iskustvo sa pivom je drugačije, ne osećam sreću nego bezbrižnost(tj. ljudi koji me inače nerviraju postaju podnošljivi za druženje).
Alkohol je socijalna droga.Ja lično i ne podnosim alkohol, ali što bi rekao legendarni Ozi Ozborn:"Ja u suštini mrzim alkohol, ali obožavam njegove efekte".:))
P.S.treba piti isključivo dok ste mladi i dok telo može da podnosi te silne otrove.Sa godinama pazite da vam se piće ne obije o glavu.

Dejan

pre 8 godina

Meni pivo uopšte ne treba.Ja se bavim sportom i konzumacija alkohola i gaziranih pića ne dolazi u obzir tako da me baš briga kako to sve deluje na organizam..Na mene nikako ne deluje i ja sam srećan i bez piva :) O pivskim stomacima bolje da i ne pišem.Skrnavo..

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

NouNejmovic

pre 8 godina

Pijem pivo, citam clanak... narucujem jos jednu turu! ) 
Ziveli. ))
(ziceU, 11. avgust 2015 19:22)

E jesi se usrecio... koliko likova koji opravdavaju alkohol... kad je problem, udri po flasi... ne umete da se druzite bez ladnog rogonje... klasican slabic.

Dejan

pre 8 godina

Meni pivo uopšte ne treba.Ja se bavim sportom i konzumacija alkohola i gaziranih pića ne dolazi u obzir tako da me baš briga kako to sve deluje na organizam..Na mene nikako ne deluje i ja sam srećan i bez piva :) O pivskim stomacima bolje da i ne pišem.Skrnavo..

Mile voli disco

pre 8 godina

Gandza i samo gandza!
Skoro sam popio 7 piva, sutra mi ceo dan nije bilo dobro, pio multivitamine da dodjem sebi.
Pre nedelju dana s drustvom spalili 10kom za vece, ujutru kao nov!
Jedina nuspojava, imao ujutru upalu trbusnih misica od smeha.

Mina

pre 8 godina

Ja nikad problem nisam imala, a piva mogu popiti k'o vode :D
Bitno je samo piti dosta vode i dobro klopati pre izlaska. Ja za izlazak popijem 10-12 piva, ponekad i vise, a izmedju svakog pijem podjednaku kolicinu vode. Pre izlaska dobro jedem i izbegavam slatko, jer secer pomaze apsorpciju alkohola u krvotok i brze se covek napije. Ja stvarno mnogo mogu da popijem a da se ne napijem i nikad, za svojih 35 godina, NIKAD nisam bila toliko pijana da se ne secam sta se desavalo prethodnu noc. UVEK se svega secam i zbog toga mi je jako tesko da poverujem onima koji pijantsvo koriste kao izgovor za gluposti koje su pravili i cuveno "ja se toga uopste ne secam". Mozda gresim, ali to je moje iskustvo i uvek uzimam sa rezervom takve komentare.

Powerslave

pre 8 godina

Ja nikad, ali nikad u životu nisam imao mamurluk, bez obzira na to koliko sam popio, kakav sam bio, koliko sam se "raspadao" itd..
Sutradan se probudim kao da ništa nije desilo. Retko ko mi veruje da je tako, ali zaista jeste :D

Alex

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

mornar

pre 8 godina

Sto sam stariji sve vise cenim pivo...pogotovo nemacka i ceska..ako bog da,uskoro cu da pocnem da pravim svoje pivo,a ko god da je pisao ovaj tekst,ne zna ni sta je apsorpcija,a o ostalom da ne pricamo...hvala ti boze na badvajzeru,hofbrau i erdingeru!

\m/

pre 8 godina

Boli glava posle dva,ujutru glavudža ubija,možda nam je pivo lošeg kvaliteta ili ja više ne podnosim,tekst je realan za moj odnos prema vopsu i vopsu prema meni

novikorisnik

pre 8 godina

a šta se dešava sa vitaminima iz pivskog kvasca...u pravom, mutnom, podrumskom pivu ima više vitamina i korisnih materija za organizam nego u bilo kojem 100% prirodnom soku...

realan

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)

Fox

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...
(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"

To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.

TIL Zagreb

pre 8 godina

Moj surak pio u kafani do kasno u noć, pa ujutru mamuran otišao na redovni sistematski ppregled (DIF). Dr ga pogledao, pitao ga jel nema nekih u porodici nekih urođenih srčanih mana i zdravstvenih problema i rekao mu da hitno ide da traži uput za EKG. U jednom trenutku ovaj mu pomenuo da je čelu noć pio... Dr reče, aaaaaa pa onda ok, ali evo vidiš šta alkohol i mamurluk rade sa organizmom.. Uništavaju ga lagano i sigurno.
(Alex, 11. avgust 2015 19:28)

a ti onda nemoj ko tvoj prijatelj,poj vodu,koja moze biti gora od pive,jer tko zna vise i sta unosimo u sebe....

Dumar

pre 8 godina

U nedelju sam maznuo desetak piva, ali ja ove procese u organizmu nisam osetio. Jeste da je ponedeljak bio prilicno dug, ali evo me danas, kao nov.

blade blade

pre 8 godina

a šta se desi pivu kad se unese u organizam? Posle dve kafe, jedna turska jedna espreso pa burek sir plus jogurt, jedna krofna sa džemom nevoljno pojedena, pljeska luk pavlaka, čaša soka od breskve, 12 cigareta, pola smokija pola paštete jedan paradajz i komad feta sira. I šta se desi sa jadnim pivom

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Ova stavka pod (7) se ne moze desiti ako popijemo casu piva,ili celu flasu.To je za one okorele pivopije sto ne znaju da se zaustave na jednoj flasi nego piju dok ne preopterete jetru,dakle dok se ne napiju.A za nas sto umereno pijemo to ne vazi.

Trovach

pre 8 godina

Jedan zubar mi je rekao da ako se pretera sa picem, dobro je popiti jedan aspirin pre spavanja. Takodje, ako ste svesni da ste preterali, dobro je "baciti peglu" pre spavanja. Sutra ste manje mamurni jer ste deo alkohola izbacili.

Boston Selac

pre 8 godina

Zavrsio sam Farmacaiju imao ispit Medicinsku biohemiju i kada ovo citam zvuci mi glupo. Alkohol toksicno deluje ili sta je vec napisano po tome i Brufen je toksican, za Tritace koji se kod nas najcesce propisuje kod Visokog krvnog pritiska tek da ne pricamo jer je jaci diuretik od piva(plus Ace inhibitor tek da ne spominjem u njemu) zatim Statini i dejstvo na jetru. Ali bitno da je pivo toksicno. Apsolutna preporuka pijte pivo nemojte lekove mnogo je zdravije.

merkur

pre 8 godina

mozda je sve ovo tacno ali mislim da ovo vazi za kolicinu posle jedne gajbe.
inace ,jedno dva piva su zdrvija od bilo koje zasecerene vodice u vidu gaziranih sokova.

Анархиста

pre 8 godina

Па и даље мислим са
да је здравије попити лименку пива него Кока-Коле.

Berezutsky

pre 8 godina

A skoro bio clanak kako je pivo zdravo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Idem na selo, 11. avgust 2015 20:35)

Pa niko ne kaze da nije zdravo,nego nije dobro da preterujes u pivu,kao ni u cemu drugom.I cokolada je dobra,a nije dobra ako u njenoj konzumaciji preteras.Tako ti je i sa vitaminima,nije dobro ako uopste nemas vitamina recimo C u organizmu,a nije dobro i da ga unosis previse.Zato postoji ogranicenje u unosu piva,voca,mesa itd...

Alphonse

pre 8 godina

Dodaš (pijuckaš) vodu uz pivo ili bilo koji drugi alkohol i rešiš većinu problema. Provereno, mamurluk nemam unazad 3-4 godine...

Llewelyn

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."

Samo ovaj deo je tacan, s' tim sto srecom budem preplavljen posle prvog gutljaja i nivo srece se povecava sa svakim novim.

Mile Rentabubreg

pre 8 godina

Uradite analizu sta se desava polsle gajbe piva i to hladnog
(Medjunarodna spedicija, 11. avgust 2015 19:00)

Jeste brate, mi što popijemo gajbu i nije nam ništa se osećamo diskriminisano jer se o nama ne rade nikakve studije. A diskriminacija rađa zabrinutost.

marquez

pre 8 godina

U želucu se ne resorbuje hrana ni tečnost, već se priprema za resorpciju koja se obavlja u crevima. U jetri se, pomoću alkohol dehidrogenaze, razgrađuje alkohol. Hrana ne oblaže želudac. Inače, volim pivo.

Иван Косанчић

pre 8 godina

"На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...(Иван Косанчић, 11. avgust 2015 20:39)"To ti je oko 10 "standardnih" piva svakodnevno. Mislim da je vreme da potražiš stručnu pomoć.
(Fox, 12. avgust 2015 01:22)
Да не испадне да нисам европски чоек широкијех схватања одлучио сам да прихватим твој савет, потражио сам стручну помоћ, никог стручнијег не знам од комшије који звекне 7-8 тако да ме је лепо посаветовао да поред постојећих сваки дан пробам неко ново...хвала на сугестији...

TIL Zagreb

pre 8 godina

Svaki put kad popijete vise piva, cim dodjete kuci popijte 2-3 case vode na silu iako niste zedni. Sutra niste ujutru zedni. Savet iskusnog pivopije :)
(realan, 11. avgust 2015 19:33)

ali je stane vise nista...ja uvijek popijem da bude taman,da vise nista ne ide unutra....

NikNik

pre 8 godina

Mina,

10-12 piva i isto toliko vode? Brat bratu, ti popiješ 7 litara tečnosti za veče!? Svaka čast i živa bila, ali ne znam de ti stane toliko... Nisam neki pivopija, pa se ne razumem, ali mnogo je bre. I još nema mamurluka.

Иван Косанчић

pre 8 godina

На сву срећу наша замених белгијским, пијем само она од 8,4-10% алкохола, сваки дан 5-6 и као авион сам...живели...

Alexa

pre 8 godina

Evo ja upravo sprovodim eksperiment In vivo! Klizi pivce ka želudcu i uskoro očekujem absorciju alkohola i borbu mog organizma sa njim. Borba će možda trajati do jutra a nadam se da hrkanje neće biri pojačano.

Mina

pre 8 godina

@Kerkush Kajranfili
Uh... bolje da ne znas. Budim se bar 10 puta.
A inace pijem mnogo vode, tako da mi je to nekako vec postao uslovni refleks da se budim na svakih sat vremena.
Jbg, sta da se radi, bolje tako nego da me boli glava ujutru :D

Иванхое

pre 8 godina

Ово је чланак о томе шта се дешава кад попијеш 10 пива. Једно пиво после обилног јела не може да шкоди, прилично је хранљиво а то што његова разградња ословађа отровна једињења то је свакако мање од индустријски процесуиране хране која је далеко отровнија. Даље, његово позитивно дејдтво на расположење је благотворно јер организму много више смета стрес него по које штетно једињење, он то лако реши и избаци ако нису врлике количине. Свако ко је некада у животу напорно радио, копао канале, косио, био на теренској обуци и сл зна колико то једно пиво на крају дана може да окрепи!

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ako sam ja dobro razumeo, ovde problem pravi nas organizam koji se (protiv moje volje) "bori" protiv piva. Dakle, pitanje je kako procese u organizmu prilagoditi ispijanju piva i nece biti problema :D

Mr. Punch

pre 8 godina

Kada popijem pivo, sa mojim organizmom se desi to da telo ide po drugo pivo :)
Isto i posle drugog
@(Student, 11. avgust 2015 21:46)
E, to je cuveni fenomen inace poznatiji kao '(jos) jedno se uvek moze' (jos neobjasnjen u nauci)...

Dr.Agoljub

pre 8 godina

"Posle 20 minuta počinjemo da osećamo opšte simptome delovanja alkohola, glava nam je lagana i preplavljeni smo srećom."
Moje iskustvo sa pivom je drugačije, ne osećam sreću nego bezbrižnost(tj. ljudi koji me inače nerviraju postaju podnošljivi za druženje).
Alkohol je socijalna droga.Ja lično i ne podnosim alkohol, ali što bi rekao legendarni Ozi Ozborn:"Ja u suštini mrzim alkohol, ali obožavam njegove efekte".:))
P.S.treba piti isključivo dok ste mladi i dok telo može da podnosi te silne otrove.Sa godinama pazite da vam se piće ne obije o glavu.