Subota, 11.07.2015.

13:06

Vučić napadnut u Potočarima VIDEO / FOTO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delegacija napadnuti su kamenicama i drugim predmetima tokom posete Memorijalnom kompleksu u Potočarima.

Izvor: B92

Vuèiæ napadnut u Potoèarima VIDEO / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

419 Komentari

Sortiraj po:

Smokvica

pre 8 godina

Bosanski organi reda su nas uveravali da je Vučić siguran u Srebrenici! Da li će neko sada da zatraži njihovu odgovornost i na neki način ih kazni zbog loše organizacije!

Maksim

pre 8 godina

Ovo je bio ogroman rizik od samog početka! Vučić je bio svestan toga, ali je postupio kao i većina Srba kada na sve načine pokušavamo da prvi doprinesemo da se popravljaju odnosi između naroda na Balkanu!

Sufija

pre 8 godina

Pomirenja je bilo izmedju Bosnjaka i Srba pre 10 Godina. Tadica niko nije vredjao pa ni kamenovao! Ovo je imenom i prezimenom napad na Vucic Aleksandra, nije opravdan ali nije ni nerealan.

Nada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira. Ovo danas sto se desilo je sramota za bosnjake.

Tijana

pre 8 godina

Steta sto se danas desio ovakav incident, sto muslimani u Bosni nisu prihvatili ruku pomirenjaje. Treba da stvaramo bolju buducnost, tezimo miru.

Aca

pre 8 godina

Uvek postoje oni kojima odgovara da odnosi Srba I Bosnjaka budu na krv i noz i oni su danas napadom na premijera Vucica to i pokazali ali srecom oni su manjina i nadam se da ce odnosi dva naroda vremenom biti sve bolji. Premijer Vucic je svojim dolaskom u Potocare pruzio ruku prijateljstva Bosnajcima. Na potezu su zvanicnici Bosnjaka da prihvate tu ruku.

al sam pametan

pre 8 godina

kako seješ, tako žanješ..ovo je setva 90-ih..iskreno, ovaj napad nisam doživeo lično kao srbin, niti napad na srpstvo, nego kao napad lično na vučića iz svima nam znanih razloga..zamislite nekog bošnjačkog političara ili orića koji su davali izjave ili činili zločine nad srbima, da dođu u bratunac..mislite da se neko ne bi organizovao i dočekao ga kamenicama..zašto vučić (i svi huškači) 90-ih nisu bili ovako pomirljivi, nego je našao danas glumiti toleranciju kad su ljudi izginuli..

miroslav

pre 8 godina

Imenovao si ulice u Beogradu imenom Ratka Mladica, vikao '100 Muslimana za jednog Srbina'... dragi Vucko, ovaj kamen si ipak sam zasluzio... Pa sretno ti bilo, valjda si naucio nesto!

СрП Крушевац

pre 8 godina

А шта је друго могао да очекује човек који је пре неку годину на очиглед целога света окачињао таблу на којој је писало:УЛИЦА РАТКА МЛАДИЋА? А сада човек отишао у Сребреницу да искаже своју хуманост, цивилизованост и "искрено" жаљење за оно што се десило. ПРИМИТИВНИ ЦИНИЗАМ ДО КРАЈНОСТИ.

Herodot

pre 8 godina

Tako mu i treba kad ide tamo gde ga niko nije zvao. Posipanje pepelom nikad nije imalo efekta pa nece ni sada. Ovo je samo dokaz da do pravog pomirenja nikada nece doci, jer "sto se grbo rodi, vreme ne ispravi". Drugim recima, pomirenje se ne moze graditi na lazima i izmisljotinama kao ni na jednostranim kukumakanjem nad samo svojim zrtvama. Koriscenje tudje nesrece za sopstveno politicko promovisanje i zataskavanje svojih zlocina moze da ima samo kontra-efekat. U Srebrenici, tacnije u okolini Srebrenice, se desila osveta Srpske vojske nad muslimanskim vojnicima, predvodjenim ratnim profiterom Naserom Oricem koji je ucinio masakr prema Srpskim civilima u Bratuncu. Nikakvog genocida tamo nije bilo. Definicija genocida je sistematsko i planirano unistavanje jednog naroda ili jednog njegovog dela. Jedino sto je bilo sistematsko i planirano u Srebrenici je "cesljanje" okolnih suma od strane Srpske vojske u potrazi za muslimanskim zlocincima kao i njihova likvidacija. Prema Zenevskoj konvenciji to jeste ratni zlocin i to niko ne spori. Genocid je izmisljotina Bila Klintona i Alije Izetbegovica koji je po svedocenju samih muslimana zrtvovao te ljude u Srebrenici kako bi dao opravdanje NATO-u da bombarduje Srbe u Bosni. Svi to znaju, al' posto neko mora da bude kriv, i posto mora da postoji opravdanje za sopstvene nelegalne postupke i zlocine, krivac se uvek trazi i nadje medju neprijateljem, u ovom slucaju, Srbima. Izgleda da je licemerje postalo vrhunska moralna vrednost.

Fargo

pre 8 godina

Neko vam dodje u goste spreman da pruzi ruku pomirenja, a vi g kamenom u glavu.Pa zapitajmo se kakav je to narod?
(Frida, 11. jul 2015 17:35)

Tom narodu su za nedelju dana pobili hiljade ljudi, zakopavali ih,i prekopavali ih gde su stigli.Sta bi ti uradio recimo.

napad

pre 8 godina

Ovo nije bio napad na Srbiju nego na Vucica. I to sa razlogom jer nisu svi zaboravili sta je on pricao i radio 90ih. A takvi, koliko god menjali bedzeve i odela, ne menjaju misljenja i ubedjenja uopste.
Da je napad na Srbiju, bio bi napadnut i Tadic svaki put kad je isao.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliku moc imaju srpski mediji kojima bez poteskoce polazi za rukom da od jednog obicnog i bezazlenog izrazavanja nezadovoljstva jedne sacice maloletnika koji su zbog Vuciceve proslosti bacili na njega par plasticnih flasica i kamencica naprave "skandal svetskih razmera" ?
Prosto je neverovatno da i posle pojavljivanja Aleksandra Vucica pred kamerama gde su svi mogli da se uvere da je pogodjen samo "kamencicem" bacenim iz "decije ruke", koji gotovo da na njemu nije ostavio nikakvog traga "naduvaju" u "pokusaj ubistva", "atentat na Srbiju", i slicne gluposti koje prenose kao izjave "srpskih visokih zvanicnika" koji su jos i gori nego i sami mediji, koji sada "kao bajagi" zahtevaju "nezavisnu komisiju" koja ce utvrditi "ko stoji iza ovih malisana" koji su bacili par kamencica i plasticnih flasica u pravcu Premijera Srbije Aleksandra Vucica a kako "srpska stampa" i "srpski visoki zvanicnici" tvrde i na SRBIJU ???

Evo braco draga kako to izgleda kada se GENOCID u Srebrenici "umanjuje" na slican nacin kao sto sam i Ja u svom komentaru "svesno i NAMERNO" kao sto to Srbija cini sa GENOCIDOM u Srebrenici "smanjio na minimum" ono sto je danas "snaslo" Vucica u Potocarima !
Licno ostro osudjujem napad na Vucica ali taj napad na njega "vidim kao nesto bezazleno" cak sta vise da ga je to "dete" koje je bacilo taj kamencic "promasilo" moglo bi se komotno reci da se NISTA nije ni dogodilo !

Sa strane

pre 8 godina

Iskreno mi je zao svih zrtava.

Vucic je, bez obzira na dobru volju da oda počast žrtvama, ipak ovo zaslužio.
Prošlost se ne zaboravlja..
Zao mi je samo sto nisu našli po koji kamen i za Klintona i Olbrajtovou...

Sasa

pre 8 godina

U Srebrenici nije kamenovan Vucic predsednik Srbije nego Vucic koji je trazio u skupstini Srbije da se Ratko Mladic zastiti i da mu ta skupstina bude sigurna kuca, Vucic koji je lepio plakate po Bg trg bulevara Ratka Mladica, Vucic koji je u skupstini Srbije pozivao na ubistvo sto muslimana za jednog Srbina, Vucic koji je do juce bio Seseljev sledbenik i koji je to i dalje samo sto je promenio retoriku za rad vlasti.

kos

pre 8 godina

teroristicki napad.
da vidimo sta radi drzavna bezbednost srbije i republike srpske. koliko ce terorista uhapsiti. a onom koji je bacio kamen suditi u srbiji.

b

pre 8 godina

Vucic je i ovaj dogadjaj uspeo da iskoristi u svrhe licne promocije i samoreklamiranja. I ova vlast ce proci ali uz sve vlasti do sada, prodje i zivot.

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.

rader1

pre 8 godina

Sramota je kako je godišnjica stradanja žrtava u Srebrenici ispolitizovana od strane političara, kako evropskih tako i lokalnih. Očigledno je da je političarima bošnjačke strane važnije da ocrne Srbe nego stvarni pomen žrtvama. Gledam na našim televizijama Vučić razgovara sa majkama Srebrenice i razgovara sa njima i njihova predstavnica priča sa njim i klima glavom da bi potom na Al Jazeeri Balkans izjavila šta je ona njemu rekla a ona nije čula šta je on njoj rekao jer je nešto tiho govorio i ona ga nije razumela. Opravdava napadače time da oni nisu prepoznali da je se Vučić iskreno poklonio žrtvama pa je to njihova reakcija. Stvarno čudno shvataju reč pomirenje.

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

R2D2

pre 8 godina

Izvinjavam se, ali bilo je sasvim izvesno da ce se ovako nesto dogoditi. Nikakvog iznenadjenja nema, cist mazohizam. Za svaku osudu jeste, a AV je znao sta ga tamo ceka. Pitanje je samo zasto je uopste otisao? Ali verujem da ce nam na konferenciji za medije objasniti.

antiglobalista

pre 8 godina

Кад је човек опијен онда му се лупају шамари да дође к себи. Ово камење које је пљуштало по Вучићу и целој српској делегацији треба да нам буде шамар за отрежњење. Не може се градити мир тако што ће једна страна, српска, прихватити и оно што је урадила и оно што није урадила, прихватити разноразне квалификације недела која смо неспорно чинили, али која се не могу назвати геноцидом, док друга страна апсолутно ништа не чини да се тај мир успостави. Ако неко мисли да ће простим извињењем или појављивањем на неком стратишту овог или оног народа успоставити мир, тај је у страшној заблуди. Мир, трајан и стабилан, може се успоставити једино правдом и истином. Дакле, истинитом квалификацијом злочина, истинитим подацима о броју жртава и праведним кажњавањем оних који су те злочине починили. Све остало нема никаквог смисла ни ефекта и води продубљивању нетрпељивости која ће на крају опет прерасти у сукоб.

only fools and horses

pre 8 godina

Ovde sve obrnuto. Umesto da ga Srbi dočekaju kamenjem, njega kamenovaše oni kojima je išao na poklonjenje.
Ali ne znam što pišem uopšte. Vi ovakve komentare ne objavljujete.

vidan

pre 8 godina

Što se grbo rodi, vreme ne ispravi. Činjenica je da su pojedini bošnjački političari danima pred komemoraciju davali nesmotrene i zapaljive izjave, tako da se nažalost desilo ono što su mnogi ekstremisti i priželjkivali. Pitam se da li će častan bošnjački narod imati snage da se ogradi od ekstremista iz njihovih redova. Premijer je zaista na jedan iskren način želeo da se pokloni ne samo žrtvama zločina u Srebrenici, nego i svim drugim žrtvama građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

George

pre 8 godina

Ovaj dogadjaj nas smješta tačno gdje nam je mjesto nama balkancima i najviše smo sami krivi za to. Imamo jako kratku pamet i bojim se da nikada nećemo ni biti ništa drugo nego instrument i nikad gospodari svojih života. Ovaj vjerovatno spontani izljev bijesa nema nekog velikog značaja, ali tečno izgovara da je oružje spremno. Vučiću čestitam na hrabrosti i neka i dalje nastavi graditi pomirenje medju nama iako mislim da je to uzaludan trud. Šteta što je tako.

moki

pre 8 godina

Najvaznije je da se lepo culo "Alahu Akbar".E sada sto Evropa to ne zeli da cuje je druga prica.Ima vremena cuce i sama to uzivo a onda ce biti kasno.Vucica nikako ne simpatisem (normalno ni SNS stetocine) ali je on kao premijer predstavljao Srbiju pa je ovo uvreda i za vecinu gradjana Srbije.Nema na zalost suzivota sa muslimanima ili kako je to moderno reci "bosnjacima".Mozda pre 20g. ali sada suvise su zarazeni sa militantnim i nadasve iskrivljenim poimanjem Islama.

djordjevic

pre 8 godina

Ne podnosim Vucica...ali molim i njega i svakog sledeceg premijera da mu uvek bude prvo na pameti da je on premijer Srbije i da se ponasa kao premijer, a ne kao Vucic, Tadic ili ne znam ni ja ko. Znaci, ako ides na ove dogadjaje, prvo sto razmisljas je da li premijer Srbije treba da dobije kamen u glavu...potpuno je nebitno da li Vucic kao osoba to moze da trpi, premijer Srbije NE SME.

Ilija Cvorovic

pre 8 godina

Majstore, "ne pruza se ruka pomirenja" na dan godisnjice. Pogovoto ne prisustvom. Inace, siguran sam da je Vas odlazak dole bio takodje "organizovan" i da je ovim epilogom ispunio svrhu.
Toliko.

Liliana

pre 8 godina

Srbija je pokazala dostojantvo, a ako ce neki gledati na Potocare kao kult na mesto osvete i moralne giljotine nad Srbima onda to nikuda ne vodi.

Jovke

pre 8 godina

Politika pomirenja i normalizacije odnosa dva naroda je opet pala na testu, jer i dalje postoje ljudi koji u sebi gaje mrznju i necivilizacijske elemente.

Buridanov magarac

pre 8 godina

Ovaj događaj nije spontano nastao. Kao i Vučićev odlazak u Srebrenicu on je deo plana da se skrene medijska pažnja sa najvažnije vesti - a to je da je Skušptina Srbije potpisala SOFA sporazum sa NATO, kojim se Srbija obavezuje da pruži slobodu kretanja, poseban status za NATO vojnike i korišćenje infrastrukture; da dozvoli obuku NATO vojnika u bazi "Jug"; da uništi višak naoružanja; da obrazuje oficire u skladu s Bolonjom i NATO-om; da vrši razmenu podataka sa NATO i EU. Molim da mi objavite komentar.

kisa

pre 8 godina

i s kim sad da se mirimo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sumnjičav,

Sa onim majkama koje su izgubile svoju decu ma ko da su ona bila i ma sta da su u ratu pocinila, a danas u oprostaju kite cvetom Srebrenice premijera Srbije. E sa njima i svim ljudima dobre volje.

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da generalizujete muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

prizrenac

pre 8 godina

Sramota za domacina,gs.Vucic je priznao da je bilo genocida nad muslimanima,covek uvek isporucuje zlocince Hagu i Sarajevu,ali ovo je dobra opomena da na ovim prostorima mira nece biti.

Toni

pre 8 godina

Ma nemoj,jel neko od vas izgubio nekog na kukavicki nacin,sramota za srpski narod sto ubili neduzni i plus nece preduzmit Ni odgovornost ,to je sramota,

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

Dejvid Ajk

pre 8 godina

Kako ste svi naseli na ovaj film koji se tamo dogodio.

Stvaranje Evrope je organizovano 1956.
Raspad Jugoslavije je bio organizovan bar 20 godina pre rata.
Zlocin u Srebrenici je takodje bio unapred dogovoren.Klinton je tada rekao da ne sme da bude manje od 4-5,000 zrtava da bi oni imali opravdanje na intervenciju.

I dan danas isti sistem rade.Sisaju ovce koje ne kapiraju sta in se desava.

izazovu problem- ponude resenje- izvrse akciju.

kao u tunisu.Osnuju Izis ( mesec u prevodu- ovo je vrlo vazno onima koji prate iluminate-reptile-rotshilde-svetski poredak - jer sve sto se dogadja je bitka energija zenskog i muskog proncipa- mesec i sunce ). Dogovore napad na britance namerno- ubiju 30 svojih gradjana, optuze izis- onda britanci traze od kamerona akciju da se odobre sredstva za novi rat koji bi unistio izis . Oni povuku izis - kazu da su ga iskorenili- promene ime i zastavu i osnuju novi izis za nove ciljeve, novu drogu, teritoriju.


Tako i danas.Srbi su znali unapred za napad.

Vladari stoje iza toga, srbi su kunici i nista tu ne mogu- Onda se Vucic prikaze kao dostojan jadan nesretnik- srbi ga zavole ( kao u supermen akciji ), podrze na novim izborima a oni koji su danas iscenirali napad ( ameri, rotshildi,vladari,iluminati,cionisti ) ponovo dobiju svog coveka na vlasti ( vucica ) da im obavlja i sprovodi agende.

to se desava stotinama godina ali ovce samo bleje

Чеда

pre 8 godina

Срамотно је да се једна делегација овако дочека. Зар није требало да они покажу неко достојанство?

mario

pre 8 godina

e ovakog premijera Srbija jos nije imala, njemu je Srpski narod bitniji i od njegovog života !!!
(maja, 11. jul 2015 13:49)
Da da ili je otišao smišljeno tamo jer je znao da će biti incidenta,pa eto sad će on ispasti mučenik.

Bosanac

pre 8 godina

Ljudi,nemojte generalizovati! Na ovo su nas "psiholoski pripremali" bombardovanjem "informacijama" zadnjih mjesec-dva.
Nije Vucic citava Srbija (govorim zbog njegovih ratnih racuna u BiH), niti su ovi koji su ga sramotno napali predstavnici svih Bosnjaka i Bosanaca u BiH!
Ohladimo svi glave, jer dok nas -sve narode na Balkanu- trzaju ovakvim i slicnim potezima, neki jako dobro profitiraju na sibicarenju pred nasim ocima.
MIR!

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

Bosanski patriota

pre 8 godina

Čitam i nemogu da vjerujem...Većina pljuje komplet Bošnjake radi par budala...Niko nekomentariše to da su mu majke Srebrenice pružile ruku i poljubile...Te iste čija su djeca,muževi i cijela muška populacija nastradali...Svako normalan ovo osuđuje ali isto tako je tu i od strane Vučića moralo doći do njegovog ličnog izvinjenja za sve ono što je nekad govorio...Ja lično se sramim zbog ovog incidenta i u svoje ime,a vjerujem i u ime ostalih normalnih ljudi,izvinjavam Vučiću i srbijanskoj delegaciji...Morate shvatiti to da je ovo ipak mjesto stravičnog zločina i da je teško oprostiti...Ali,trudimo se...

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Neljudski, necivilizovano, sta drugo reci. Covek dodje da oda pomen nevinim zrtvama, a oni ga napadnu kao razjarene zveri. To je slika koja bi danas trebalo da obidje svet.

Mikica

pre 8 godina

Svaka čast za njihovu policiju. Uspeli su da uhapse samo ovog debeljka od ovoliko nasilnika i potencijalnih terorista. Nema šta treba im čestitati na efikasnosti.

Zlaja

pre 8 godina

Potez maloumnih idiota..u egalu s napadom hrabrog Srbina na kamion sa tabutima..A cek sad...kad bagra od 20 ljudi napravi idiotizam-1000 komentara kako su Bosnjaci svoje lice pokazali, kad je ubijeno 8000 ljudi od strane raznih srpskih jedinica-nisu to Srbi, to su pojedinci...dajte ohladite malo..ionako su svi normalni ljudi i u Bosni-Bosnjaci odreda osudili ovo..kretene treba u zatvor na par godina i gotovo

Karadoz

pre 8 godina

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač saopštio je da će oko 1.200 policajaca iz RS obezbeđivati komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice 11. jula.

Obično cenzurisani posjetilac portala iz Sarajeva...

pre 8 godina

Kao Bošnjak, stidim se i sramim incidentna na komemoraciji, bio sam bijesa i tužan zbog onog što se desilo. zaista, tu nije riječ o Bošnjacima koji su došli da ukopaju svoje, ti ljudi koji su uzvikivali tekbire su radili sve suprotno mjestu i času u kojem su se nalazili. Oni su se ogriješili i ponizili prave žrtve, dnadam se da će biti kažnjeni zakonski.
Oni među Srbima koji ovaj događaj tumače generalno i uopšteno, i u tome vide dokaz nemogućnosti dijaloga i pomirenja, na način "aha, jeste li videli?", oni su istog mentalnog sklopa kao i ovi neki Bošnjaci koji su nas posramili danas.

wayward

pre 8 godina

Srbi su zaboravili ko je bio Aleksandar Vučić tokom devedesetih, a eto, Bosna pamti. Mi smo taoci njegove prošlosti koje je nesposoban ili nespreman da je se istinski odrekne, a u koju nas, izjednačavajući sebe i svoju Vladu sa srpskim narodom, uporno uvlači.

Ja nemam nameru da okajavam Vučićeve grehe iz prošlosti; sa tim se on mora suočiti sam. Protiv sam kamenovanja i fizičkog napada, ali nisam protiv opravdanog gneva koji Bošnjaci osećaju prema osobi koja je indirektno učestvovala i direktno podržavala stradanje celog jednog naroda. Zaslužio ga je, i ne može ga oprati nikakvim odelom evropskog kroja niti tvrdnjama da se, eto, opametio.

Istinsko pomirenje podrazumeva da svi pognemo glave i prestanemo da jedni druge, kao i sami sebe, posmatramo kroz uske procepe verske pripadnosti. Vučiću to nije dato, jer on na svojim rukama nosi zločin. Mi koji nismo učestvovali u tome moramo se udaljiti od njega, razumeti zbog čega ga Bošnjaci mrze, kao i zbog čega bismo sami morali da ga pljunemo, a ne da mu dajemo mandat i pravimo pesme na YouTube-u.

Darth Neshko

pre 8 godina

Sydeci prema ovolikom broju botova iz SNS-a, ovo je izrezirano, tj kamenje su bacali, ako su uopste bacali ljhdi iz sdb-a, sa ciljem da se vucic napravi zrtvom, i da se opravda mrznja prema bosnjacima. A sve sa ciljem da se kase, evo mi otisli, pruzili ruku pomirenja, a oni nas kamenicama. Smrdi bre ova predstava, i tacka. Ako mi objeve komentar, posto cenzura radi kao nikada.
Ajde sada heroiji lupajte minuse.

Emir Mujić

pre 8 godina

Svako normalan čovjek će osuditi ovaj potez i čin pojedinaca (uvrede i gađanje tvrdim predmetima) jedne on najviše rangirane političke ličnosti Srbije. Naravno, ovo je diplomatski skandal i po meni najveću odgovornost snose bezbjedonosne snage koje su osiguravale ukop i koje nisu detaljno isplanirale sve moguće scenarije prilikom ove tužne manifestacije. Očekujem i osudu kompletne javnosti za ovim potezom, naravno!
E sad dolazimo do onog najtežeg dijela, a to je kako u buduće te pojedince, grupe i narod ubjediti da ne ide tako i da to ne može tako da se radi, jer Vučić je došao ispred Srbije?
Kako ubijediti porodice pobijenih da je Vučić došao iskreno u Srebrenicu da pruži ruku pomirenja između 2 naroda okarakterišući da se u Srebrenici desio strašni zločin bez pomena riječi genocida?
Kako ubijediti ljude da Vučićeve izjava za 1 srbina ubićemo 100 muslimana iz 1995 godine i to 9 dana poslije genocida?
Kako objasniti djeci i majkama poginulih da je Vučić obilazio ratišta po BiH sa Šešeljom i da je ponikao iz njegove stranke i njegove idelogije koja je kumovala u genocidu i zločinima u BiH?
Kako objasniti onim što su gađali kamenjem da je taj isti Vučić dizao tablu Bulever Ratka Mladića (direktno zaslužanog za genocid u Srebrenici)?
Hoću da kažem, pogrešnog ste čovjeka poslali u BiH da pruži ruku pomirenja, čovjeka koji je godinama stajao uz ideološke mentore koji negiraju genocid, koji ne vide u tome ništa loše!?

Miki

pre 8 godina

Normalno je da je premijer Srbije morao da bude tamo, to mu je dužnost.
Normalno je i da je Aleksandar Vučić tamo dočekan kako je dočekan, on je duboko kompromitovana ličnost.
Nije normalno da Srbija ima takvu kompromitovanu ličnost na čelu vlade.
I nije normalno to što političari misle da se prljava savest može tek tako oprati.

kontekst je sve

pre 8 godina

Ovaj takozvani napad je izvucen iz konteksta.

To su bili gradjani koji su zeleli da cestitaju premijeru izlazak iz krize za dve godine i uspesno resavanje svih problema u svetu, a neki su mozda cak hteli i da probaju da dobiju savet kako da malo rastegnu kucni budzet u ova krizna vremena.

Mislim da vi, mediji, treba da prestanete da kritikujete premijera i da se malo posvetite tome kako izvuci zemlju iz krize. Ne moze on covek sve sam.

sultan

pre 8 godina

Ja se ogradjujem od ovih divljaka! I to jos za vreme svetog meseca posta Ramazana psovat galamit i ovako se ponasat... Pojedini stvarno treba da se izoluju od drustva dok ne nauce neke stvari a ako toliko mrzite Srbiju i srbe zbog cega pustate svoje cerke i sinove da pevaju po Grandu?! Valjda pare prece od obraza i dostojanstva... e moji bosanci Allah da vas uputi!

neko

pre 8 godina

Svi znamo da su rat u bivsoj SFRJ izazvale zapadne zemlje! Isto tako su sjebali i nasu zemlju, samim tim i zivote. To im je posao, od toga zive. Razaranja po svetu, kupovina njihovog oruzja ili iznamljivanje njihovih vojnika, koriscenje nasih teritorija za njihove baze, postavljanje njihovih ljudi u nase vlade i jos bezbroj razloga zbog kojih njima odgovara nestabilnost u drugim zemljama.
I pogledaj sad ovo! Vecina to zna, i u mesto da se borimo protiv toga, ne, mi moramo i dalje da idemo po njihovom scenariju," kolji se medjusobno". Bacaju nam koske ( rezolucija o Srebrenici) i mi kao kerovi se podzapamo opet. Mozda je, kad boljem pogledam, tako i najbolje. Jer ako nemamo mozga, onda i ne treba da zivimo bolje. Veliki pozdrav za sve normalne osobe, za ostale, zelim vam mnogo srece u daljem zivotu, jer ce vam trebati.

benjamin71993@live.com

pre 8 godina

Ne pravi se na dzenazi incident....Strasno,musliman sam i ovo je dno dna...Da cekaju dzenazu da bi napravili incident,umesto sve sa mirom da protekne eto sta rade....Balkane moj...

bota

pre 8 godina

Vucic je ovim zavrsio svoj posao pravljenja cirkusa od Srebrenice I razvaljivanja odnosa medju ljudima u Bih kao I odnosa izmedju Bih I Srbije. Krenulo je pokusajem izrucenja Orica, nastavilo se njegovim izjavama koje. jasno sugerisu da je Oric kriv I koje su pokazale kakvo bi "fer" sudjenje imao. Svo ovo vrijeme lobirao je protiv
rezolucije o Srebrenici, zabranio obiljezavanje Srebrenice u Beogradu I nakon svega toga po principu: hocu necu u Srebrenicu, ma hajde eto docicu vikend je, dobio kamen u glavu.

LT

pre 8 godina

Au, koliko lažnog moralisanja. Sada prosipate priču tuđa je sramota... Čija su sramota genocidi u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu... Vučić danas nije smio da dolazi. Ne, na ovakav način. Ako se Rezolucija odbije, doći ću, ako se prihvati, neću. Po njemu Srebrenica nije genocid i više nego dobro je prošao. Velika bruka za Srbiju da im premijen na ovakav način ponižava žrtve genocida.

nevski

pre 8 godina

zapeo da ide,marketing,ovo je manje vise i ocekivano. Bez obzira sta mislim o Vucicu,danas su napali premijera susedne drzave,za par meseci,napasce i drzavu,uz iste povike,alahu ekber. Jer,to tako odgovara,Srbija je krivac za sve,a,clanovi ISIS—a,bice borci za slobodu,mozda Sandzaka,po njihovoj terminologiji,po nasoj Raske oblasti. Bice to primerena kazna za nas,jer,necemo sebe da zovemo genocidnima...

Savet Vucicu
dzaba servilnost Evropi,ne vredi covece,nikad mi njima necemo odgovarati,razmisli dobro sta ces i gde ces....

don

pre 8 godina

Iako mislim da su sve tri strane ukljucene u rat 90ih i krivci i zrtve, smatram da je ovoliki civilni gubitak direktna krivica "mirotvoraca" ciji su glavni gradovi hiljadama kilometara daleko. Moje licno misljenje (naravno, mozda gresim) je da je broj zrtava na nekim stranama preuvelican, dok je drugoj strani smanjen. Dokle god budemo zavisili od svetskih sila, a kako napredujemo, to ce trajati jos dosta dugo, nema nam pomoci. Zapitajte se ovo: da li je drzavi, kojoj glavnica prihoda dolazi direktno iz vojne industrije, ekonomski isplativ mir u svetu? A sad, ajmo minuse...

1111

pre 8 godina

A sto Tadica nisu gadjali kad je bio? Nije trebalo uopste da ide, i pre svega nije mi jasno ko mu je uopste od tog naroda dozvolio da dodje tamo. Nasilje je za svaku osudu, i definitivno stav vecine ljudi nije upotreba nasilja. On je poslednja osoba iz Srbije koja ikada treba tamo da ode.

Havana

pre 8 godina

Vucic je svesno preuzeo rizik, pokazao licnu hrabrost, a ovaj dogadjaj pokazuje balkanski primitivizam kojim se bave nezadovoljne manjine.

Marina

pre 8 godina

(Grof, 11. jul 2015 13:30)

Nije BiH danas gađala Srbiju nego je grupica ljudi teško pogođenih genocidom u Srebrenici,na dan sahrane preko stotinu svojih identificiranih članova obitelji, dopustila sebi da sjećanja na te tragične dane prekriju svaku racionalnu misao i svako pristojno ponašanje prema predstavnicima zemlje koja je ratovima crtala kartu Velike Srbije pa i kartu BiH.
Stavite se u kožu ljudi kojima je bol i razočaranje u pravdu pomutila svaki osjećaj za poštovanje premijera danas demokratske zemlje,kandidata za EU, jer im u glavama stoji samo činjenica da ta zemlja negira genocid kojega nije spriječila iako je mogla, i,štoviše,preko Rusije je spriječila usvajanje rezolucije u kojoj nema ni riječi o sukrivnji ili odgovornosti Srbije i srpskog naroda za ta zvjerstva bosanskih Srba. Ipak to stanje u glavi nije razlog napada niti je opravdanje za napad na premijera Vučića ,možda tek objašnjenje zašto je premijer Vučić za tu grupu ljudi bio nepoželjna osoba. Poruke imama koji je pozivao na smirivanje i poštovanje ljudi koji su došli odati počast žrtvama neka bude dokaz da napad nema veze s politikom nego s osobnim razlozima ranjenih ljudi.

alaba

pre 8 godina

Ljudi, ovi što su napali premijera su djeca koja nisu ni rođena kad je taj rat bio, manijaci i zaostali ljudi. Meni lično je drago što je premijer Srbije došao u Srebrenicu, a iz Sarajeva sam, i odao počast poginulima. Vrlo lijepa gesta. Ne osuđujte naciju na osnovu par primitivaca, i u Srbiji ih ima.

Dejan

pre 8 godina

Mučno za gledati i slušati. Ovo je sraman čin onih, koji imaju dvostruke standarde i koji iznova postavljaju nove uslove Srbiji za prijem u EU, a podršavaju ekstremističke grupe da sinhronizovano napadaju Srbiju.

šetač

pre 8 godina

Jao kakav penal, sada ćemo da slušamo Vučićevu kuknjavu i patetiku. Oni nisu zaboravili ko je Vučić a mi kanda jesmo, od radikala do evropejca najvećeg obraz đon. Uzgred ipak je to sve primitivizam.

mladen

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji nikome nece doneti nista dobro. Hvala Bogu sto se incident nije dogodio kod nas odma bi nas bombardovali. A sada da cujemo Evropu i svet.

Natalija

pre 8 godina

sta ste ocekivali ljudi moji? da ce bosnjaci docekati srpsku delegaciju cvecem i ovacijama?? pa pokolj zverskih razmera je tek bio pre 20 god. Ne moze se to tako brzo i lako zaboraviti i oprostiti. Zao mi je ali ja razumem te krajnje ljudske reakcije jer bih isto reagovala u datoj situaciji. I vi biste isto reagovali, priznajte!

Milan J

pre 8 godina

Vučić kao čovek ode da se pokloni žrtvama, a oni tako...Kada će Bakir Izetbegović otići u Bratunac? Prema tome, vdimo ko zaista želi pomirenje.

Bosnjak iz Srebrenice

pre 8 godina

Osjecam potrebu da se ovdje kao Bosnjak duboko izvinem gospodinu Vucicu na cinu koji su napravili "dobronamjernici" koji su dosli odakle vec da pomognu meni i mojim sunarodnjacima da nastavimo zivjeti u Srebrenici sa Srbima. Kakav god bio prije gospodin Vucic je danas dosao i poklonio se zrtvama Srebrenice... Molim vas "dobronamjernici" koji ste napali gospodina Vucica nemojte vise nikada doci u Srebrenicu...

Zaboravko

pre 8 godina

Na jednom transparentu piše: Aleksandar Vučić Za jednog Srbina pobiti 100 Muslimana. Ovi ožalošćeni ljudi ipak imaju pamćenje, za razliku od glasačkog tela u Srbiji.

homo sapiens

pre 8 godina

Kako ON može da ide da oda poštu ??? Ovo nije lepo ali logično. Je li bilo lepo - Ubicemo 100 Muslimana za 1. Srbina ? Ne može tek tako da se predje. ODGOVORNOST a onda ce doci i pomirenje, ne mora nikakvo pozorište. Mogli su i par šamara da mu šljusnu, to bi bilo pravedno

BH Dragon

pre 8 godina

Prije svega vi kazete da se nemoze optuziti cijeli jedan narod zbog zlocina nekolicine a citajuci ove komentare sad smo svi mi Bosnjaci isti kao ova grupa huligana,malo pateticno.Zasto se Tadicu svojedobno nista nije desilo? Po komentarima sticem utisak da bi smo trebali pruziti ruku pomirenje i Mladicu kad bi dosao u Potocare, ma ajte molim vas!

Zabrinuta

pre 8 godina

Gde su sad ovi iz Berlina da prokomentarisu ovaj napad a Sto se sad ne oglasite da vidimo sta je sada upitanju Ko je sada kriv da nije opet Srbi Ovo bre nije normalno a ni humano

jelena

pre 8 godina

isprani mozgovi, kako kratko pamcenje imate, kao i onaj necovek sto je pomislio da moze da se opere od sve mrznje sto je sejao. obraz kao djon, i njegov i vas!

ristivoj

pre 8 godina

Kakve price, pojazali su sad ko du i kakvi su.? Sta su pokazali? Kao da bosnjacki patroni ne znaju koga stite. Ovo za njih nije nikakva novost.
Sa druge strane, Vucic je dobro znao sta ce se tamo desiti. Mnogo je rizikovao ali je sad dobio, pored par pogodaka kamenom, i ogroman politicki plus.
Sve u svemu srbi 0, muslimani autogol a Vucic dva boda.

cemu sve to 5

pre 8 godina

Ne znam stvarno cemu ovakav incident, prema coveku koji je pruzio ruku pomirenja, koji zeli da uspostavi mir u regionu, mozemo postaviti samo pitanje zasto i sta je pojenta takvog ruznog i neukusnog ponasanja.

Vladan

pre 8 godina

Velika sramota za Bosance. Sada je svima jasno da jednostrano ili nametnuto pomirenje nije moguce postici, a politizovani mediji samo otezavaju i ne doprinose istinskom pomirenju.

Albano

pre 8 godina

Evo ja kao albanac osudjujem ovaj cin ali nemojte da zaboravite da su ti ljudi izgubili svoje najmilije ljude i nemojte jos nesto da zaboravite da i dan danas poslje 20 god peva se u Srbij i u RS "Noz Zica Srebrenica"

P.S Kamoli srece da ste vi gadjali tih 8000 bosnjaka sa kamenjima umesto metcima !

qq

pre 8 godina

Velika sramota i tragedija da se u 21.veku ovakve stvari desavaju!Premijer je otisao da oda pocast zrtvama,a docekali su ga vandali.

propast

pre 8 godina

Sta je sve pricao devedesetih protiv muslimana i tih desavanja u Bosni, dobro je i prosao, gde god se on pojavi uvek se desavaju neke lose stvari, nosi u sebi neko zlo, da se uhvati za zelen bor i njega bi osusio, propast!
Unistava nam zemlju na svakom koraku, oduzima ljudima plate i penzije, nema radnih mesta, podize poreze, ali bitno da je poveo tri savetnice u kolima da ga savetuju haha.
Spasi Srbiju iz ludnice i u.......!

zeljo

pre 8 godina

Da se ne lažemo, nije Vučić otišao u Srebrenicu jer stvarno osjeća žaljenje, hvala Bogu postoje snimci iz ratnog perioda šta je radio i šta je pričao. Međutim, ovo je jedna velika bruka, jer nije ovdje kamen pogodio Vučića kao individuu, nego premijera Srbije, koji je došao kao izabrani predstavnik srpskog naroda da se pokloni žrtvama.

Sada se sva medijska pažnja usmjerila na ovaj nemili događaj, umjesto na ukop žrtava. Veliki autogol nama Bošnjacima!

brain challenge

pre 8 godina

pricas 20 godina da si cetnik i velikosrbin, karlobag - karlovac, bulevar ratka mladica i mislis da je neko sve zaboravio. i odes tamo i dobijes sta si trazio. nisu ljudi veverice pa da zaboravljaju. osim nas srba, naravno.

KV036

pre 8 godina

Bez obzira na visok stepen elektriciteta, ono sto drzava treba da uradi je da zajedno sa VucicEm odluci kako reagovati na ovu nepravdu.

Bosna

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko...

Ne, to se vidjelo 1995. godine. Sada se premijera gađalo bocama i kamenjem. Tada se djeci od 12 godina pucalo u leđa. Sada nitko nije stradao. Tada je ubijeno 8000 ljudi.

bananamen

pre 8 godina

neme veze ovo sa Srbijom, vec sa ovum sto je otisao u nase ime tamo..nije iskren, svasta je pricao pre 20godina (ustvari do pre neku godinu), prenemaze ne,patetise i to sto se desilo samo pokazuje da ne misle svi kao botovi a ovaj napaceni velikomucenik ne zna sta je struka,profesionalizam i misli da sve zna najbolje i u sve se mesa..tako je napravio od cele zemlje.. jadna drzava sa njim ovako nesposobnim i jadnim..

Morski Vuk

pre 8 godina

Zivim u inostranstvu vec 7 godina , kao nijedan Srbin branim sve narode bivse Jugoslavije i svadjam se cesto sa svojim Srbima ali sta Vam je ovo trebalo danas? Ne volim ga uopste kao politicara , osudio je ovaj zlocin glasno i jasno , dosao da iskaze postovanje prema zrtvama i cemu sve ovo? Razumem ja vrele glave , psihologiju mase ali ovde cujem i vidim zene koje likuju na ovom situacijom I pozivaju na nasilje! Jel problem sto Srbija misli da to nije bio genocid? Svako ima pravo na svoje misljenje I vidjenje situacije , hoce li Vam bilo koja odluka vratiti Vase poginule kao I one koje su Oriceve snage ubijale godinama pre Srebrenice? Nece , ostaje tuga I bol I pitanje , hocemo li da oprostimo jedni drugima ili da krenemo da zivimo zivot u danasnjem danu a ne 20 godina unazad.

Zvezdana

pre 8 godina

Premijer je pokazao gest pomirenja, i gest dobre volje. Zalosno je sto nije naisao na razumevanje. Nasa politika je politika mira, to da se ne zaboravi.

Bujroom

pre 8 godina

Rezolucija UN-a bila je usmjerena protiv pomirenja naroda, pa je njeno neusvajanje na insistiranje Vucica doprinos pomirenju sto smo vidjeli i danas.Pogotovo se pamte njegovi nadljudski napori, tada kao mladog clana Radikala, da do zlocina u ratu ne dodje.

milos

pre 8 godina

Pa ovi organizatori da se izvinjavaju narednih 20 godina, do sledece "obljetnice" za ovoliki propust u obezbedjenu (ako je uopste propust). Ali Vucicu, sta da ti kazem? '90-e dolaze na naplatu. Sta obicni ljudi da ocekuju kada su iste snage na vlasti i u BiH i u Srbiji kao i devedesetih? Pa ne kopcamo se svi pozadi. Jedno iskreno izvinjenje za svoju mracnu proslost bi bilo OK. Ali i to izvinjenje treba da ima ko da prihvati a bojim se da se taj u BiH ne nalazi. Bas kao sto se ni u Srbiji ne nalazi moralni politicar koji ce takvo izvinjenje cista srca da da. Crno nam se pise sa vama. Od Istre, do Gevgelije. Svi ste vi dzelati nasih sudbina. I zato ne mogu da zalim ni jednog politicara.

bosanac

pre 8 godina

ja kao bosnjak osudjujem ovaj napad..do ovog nije smjelo da dodje. Glupo je sada kriviti kolektivno sve bosnjake zbog 10-15 ljudi. Kad je sve proteklo u najboljem redu, trebao je makar i ovaj kraj...nazalost desilo se...ali vas uvjeravam da mnogi bosnjaci cijene dolazak Vucica...pozdrav svim dobrim ljudima

demux

pre 8 godina

Kada se uzme u obzir sve sto se dogadilo u vrlo kratkom vremenskom periodu: krvolok Ramus uhapsen i potom pusten, krvolok Naser i potom pusten, neuspesno fistericno nametanje usvajanje rezolucije u UN-u kako bi se Srbi na globalnom nivou oznacili kao genocidni narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u SAD kojim se Srbi oznacavaju kao genocidan narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u evropskom parlamentu od strane nasih "partnera" u kojem se kaze da su svi cinili zlocine ali eto Srbe ce okarakterisati kao genocidne ... Onda bi svako ko ima IQ iznad 3 mogao da pretpostavi da ce se ovo dogoditi i da ce biti predstavljeno kao "ljuta masa napala clana "genocidnog" naroda ...", a sve to u cilju (ranije objavljeno) denacionalizacije Srba i ukidanje Republike Srpske.

Nadam se da ce mi objektivni B92 najzad objaviti komentar.

su27

pre 8 godina

Samo jedna mala informacijica; Alija Izetbegovic nikada nije krocio u Srebrenicu, a umro je 2003 godine, osam godina nako Srebrenickih dogadjanja. Zasto, upravo jer se bojao ovakvih scena, a mozda i gorih!

hypatija

pre 8 godina

Ово је напад на Вучића лично, а не на Вучића као премијера Србије. Нисам изненађен чињеницом да смо ми, Срби, заборавили ко је био Александар Вучић у време дешавања злочина у Сребреници , јер је време ратнохушкачке реторике Вучића, његово промовисање у четничког војводу (и Николића такође) одавно прошло. Ми Срби осим што смо слушали ратнохушкачка блебетања у Скупштини Србије горе поменутог двојца,а пре свих острашћене говоре њиховог идејног вође Шешеља и свеукупне подршке Радикалне странке догађајима у Босни, нисмо имали никакве директне штете од њих. Али, у Босни је пала крв, људи су поубијани. десио се читав спектар зла, које само људи могу да измисле и почине. То зло је тада Вучић подржавао тада, а Босна то није и неће да заборави. Сасвим је друга ствар што је овај догађај, као и сам злочин исполитизован и унапред припремљен. А посета Вучића је могло би се рећи чак и лицемерна.

Dusan US

pre 8 godina

Po "demokratskim" zapadnim medijima Vucic je oteran a ne napadnut. US ima pravo da hapsi, bombarduje zbog pomisli o ugrozavanju zivota jednog Amera a napad na premijera, samim tim i drzave istog je opravdavan. Naravno krivi su Rusi zbog veta a ne krezubi Britanci za podizanje tenzija.

slavonska lola

pre 8 godina

Vama na dušu što Vučić predstavlja vas i vašu zemlju, nikome drugom.
Reakcija sasvim razumljiva, tamo su u glavnom ljudi čiji su najbliži pobijeni zbog te nakaradne ideologije koju je vaš "predstavnik" propagirao 90tih.

Milan

pre 8 godina

Premijer je otišao tamo iz najlepših namera. Potreban nam je mir, pomirenje, tolerancija.... Da priznamo da je žrtava bilo na svim stranama i da se suočimo sa prošlošću, radi mirnije budućnosti. Ali je uvek dovoljno da par ,,Usijanih glava" naprave problem. Najvažnije je da je premijer dobro i da nije teže povređen.

Fred Perry

pre 8 godina

Prvo ne treba generalizovati stvari, nije ceo bosnjacki narod ovakav.Ovo je samo saka ekstremista kojih ima svugde pa i kod nas.Druga stvar odnosi se na neobrazovanje i neinformisanost celokupne mase koja moze aplaudirati jednom zlocincu kakav je Klinton.Sve je ovo dragi moji jedna velika igra svetskih sila koje se bore za primat u svetu na stetu drugih,najcesce slabih.Ako se jedna zemlja ne moze razoriti spolja moze iznutra.Tako je i nestala Yu ubacivanjem i potpaljivanjem masa najcesce sibicom zvanom nacionalizam, a sve sa ciljem da se postigne ono sto nas je danas snaslo.Da smo u dugovima do guse i da nam je zivot bukvalno sveden na opstanak, da smo moralno i psihicki unisteni... mada ima i naseg udela u svemu ovome

goran

pre 8 godina

Danas nije napadnuta Srbija, vec Vucic licno i jedini razlog za to su njegove izjave iz 1992. Ne slazem se sa fizickim napadom mogli su to i dostojanstvenije da urade i pokazu svoje nezadovoljstvo,zvizducima, transparentima ali nikako na ovaj nacin.Zasto Tadica nisu kamenovali, nije Vucic prvi Srbin u Srebrenici,ali je prvi koji je davao strasne izjave tokom 90.

Biljana

pre 8 godina

Premijer ce posle svega ovoga sigurno nastaviti da vodi politiku mira i stabilnostu. Moramo se posle ovoga samo ponasati dostojanstveno i nikako ne smemo da se spustimo na njihov nivo.

Eklipso

pre 8 godina

I gde je bre organizacija i obezbedjenje? Dolazi premijer druge zemlje na visoko rizicni skup a njihovih par policajaca gurkaju ove sto gadjaju kamenjem premijera kao deca u 3 razredu!
Sve u svemu ovaj incident ide nama na ruku.

gautmanov projekat

pre 8 godina

ovakvo ponasanje i ispadi su za svaku osudu. ali izgleda da oni ipak nisu zaboravili sta je gospodin pricao 90-ih, kao mnogi ovde.
takodje bih napomenuo da g-din premijer nije otisao svojom voljom, vec po nalogu tako da su komentari tipa "pokazao dobru volju, pruzio ruku pomirenja" i slicno, krajnje izlisni. (a mnogi ce se sad srditi i ljutiti ali iskreno, zar nije tako)?

D

pre 8 godina

Kako svi zaboravljaju sta je Vucic govorio u skupstini za vreme rata i sta je sa Seseljem radio. Porodice zrtava nisu zaboravile, a Srbi kao zlatne ribice, zaborave za 2 minuta. Da je pameti u Srba Vucicu i nikom iz te vlasti devedesetih ne bi trebalo da bude dozvoljeno da se bave politikom. Vucic je kamenovan jer je Vucic a me zato sto je Srbin i predstavnik Srbije. On je bio ratni huskas. Vuk dlaku menja, cud nikada!

brax

pre 8 godina

jesto lepo sto je vucic otisao u srebrenicu ,ali da ne zaboravimo da jedna poseta bila od koga da je nemoze da zaboravi rane od zlocina koj su tamo desavali.

Ekolog

pre 8 godina

Koliko svetskih zvanicnika je doslo u Beograd, medju njima i oni najomrazeniji, pa im dlaka s glave nije falila. Ko je onda zakazao u Srebrenici? Losa slika stanja u BIH prema srpskom narodu i zelji da se izmirimo.

Balkane moj

pre 8 godina

Eto opet likuje Evropa. Drago im sto jos traje mrznja izmedju Srba i Muslimana. Zakuvali su nam rat, potplatili spijune , rasturili Yugu i kao zao im Srebrenice i zele Srbiju u Evropi... vole nas mnogo...

Eklipso

pre 8 godina

E,jedan uhapseni?!? Pa ni njega verovatno nisu hteli nego kao ajde bice sramota bas,daj 'vamo nekog seljaka!
A na BBC-u vest:Danas je 20god. zlocina u Srebrenici....idemo na sport i vimbldon!

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.

V.

pre 8 godina

Nisam ljubitelj teorija zavere ali ne bi me iznenadilo da je Vucic ovo samoinicirao.. Salim se naravno, ali doslo mu je ko "kec na jedanest", ispasce veca zrtva od onih 8000 nastradalih, a to najvise voli, ne mora da menja pateticne govore.. Ako je ovo usmereno protiv srpskog naroda, zasto se nije desilo Tadicu? Srpski narod je zaboravio ko je i sta je Vucic, ali Bosnjaci izgleda nisu..

Olga

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir Vuciceva politika, moguce je da je bilo pritisaka da se on pojavi u Potocarima. Dosta je tu lose krvi koja se nece ocistiti formalnostima. Oni koji su izgubili clana porodice u toku raspada SFRJ ce uvek bacati kamenje. Nama zapad diktira kako treba da se osecamo to je kontra produktivno

Ivan

pre 8 godina

Ok, treba da se povinujemo, da prihvatimo da nas gaze, da ne reagujemo emotivno, da sagenmo glavu. SAMO JE PITANJE DOKLE? 2 godine, 5 godine, 50, godine, kažite nam samo da znamo dokle treba da trpimo uvrede na naš narod na naše žtrtve pošti sve što se do sada desilo ide samo i isključivo na štetu Srbije.

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da etiketirate muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

duda

pre 8 godina

Ovo je namestaljka kako bi se dodatno destabilizovao region. A mi cemo ponovo da nasednemo i da se medjusobno koljemo... Glupi Balkanci... Da li mislite da su Englezi bezveze pripremili rezoluciju o Srebrenici, ili iza toga stoje malo dublji geopoliticki interesi.
Vucic je deo ove igre, a mi smo idiotski narod kome se zagreje glava i kod ociglednih namestaljki. Bas me zanima da li cete da mi objavite komentar....

Sara

pre 8 godina

Ovaj napad na premijera Vucica treba ceo svet da Najstroze osuditi.Vucic je dosao u Srebrenicu sa Najboljom namerom da oda pocast zrtvava i time i pruzi ruku pomirenja.Za sve su ovo krivi Englezi i njihova rezolucija za genocid.Ali ipak nije im usvojena na njihovu zalost jer Srbija ima Prijatelje i u svetu koji mnogo vole Srbiju i njene gradjane.Svaka cas Premijeru Vucicu na velikoj hrabrosti,jer je znao da mu je zivot ugrozen,a ipak je otisao u Srebrenicu.Cela Srbija te podrzava,jer si Najbolji premijer kog je Srbija dobila.

peace

pre 8 godina

Iz ljudi su izbile emocije.
Na zalost, nas aktuelni premijer je pre 20 godina bio ucesnik politike sukoba.
Ne mozemo zameriti pojedincima sto ne veruju da se iskreno kaje zbog svojih gresaka iz proslosti.
Kao i tadasnje i ovo nasilje je za osudu.

normalna

pre 8 godina

Zalosno zbog zrtava, ponovo su u drugom planu. Sad se na Pink-u brutalno izivljavaju raznorazni analiticari i politicari.Trebalo bi valjda da prvo cujemo Vucica. lako je podgrejavati tenzije. Ako su majke docekala Vucica dostojanstveno, zasto drugi to zloupotrebljavaju na grobovima neduzne dece.

...

pre 8 godina

Ovaj napad odgovara samo jednoj osobi: Dodiku. Pa sad vi vidite ko je ovo organizovao... I kakvo pomirenje kad i dalje svi negiraju genocid...

roki

pre 8 godina

Meni ovde nista nije jasno. Klinton govori kako je ponosan na to sto je poveo rat u BIH, a samim tim je ponosan i na brojna stradanja, a Vucica gadjaju kamenjem.

Nikola

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića. Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat. Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima. (Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Jel onaj Kavazovic sto je ironicno i bezobrazno rekao "oni koji su iz raznih razloga dosli ovde" prilikom gadjanja Vucica?

So

pre 8 godina

Ljudi ja ne mogu da poverujem da nasa obezbedjenja nisu sposobna da zastite sticena lica? Znaci dobio kamen u glavu? Onog drugog prebili, TAdica bese u Guci napade neki alkos. Djindjica ubise! Deset frajera oko Vucica, crne naocare, ko men in black a svi za glavu nizi od njega bruka.

Melenci

pre 8 godina

i dalje mislim da je dobro sto je Vucic otisao na pomen bosnjackim zrtvama.Do bro je da nije teze ozledjen,jer kamen u facu,nije svejedno!Ovo je posledica rezolucije,dizanja tenzije,raznih izjava.Vucic od ovoga ne treba da pravi dramu,svi su videli svi znaju kako je prosao,pa neka smilsljaju nove gluposti u obliku rezolucija.Ako se sami ne izmirimo niko drugi nece.Samo da obrnemo situaciju,kako bi mi prosli?!

Zoki

pre 8 godina

Ne secam se da su Borisa Tadica ovako napali, a bio je u Potocarima dva puta. Jednostavno, izabrali smo naslednike politike '90-tih, plus imamo i nedavni ruski Veto na rezoluciju. Sa naprednjacima smo se vratili unazad.

djomla

pre 8 godina

Tadic je isao mnogo ranije i nije mu se nista desilo. Mozda smo mi zaboravili ko su Vucic i Nikolic i sta su govorili, ali oni nisu. Na kraju mi je ipak zao coveka, bez obzira ko je, sta je pricao i radio.

mir_iznad_svega

pre 8 godina

Ne treba zbog ovoga etiketirati celi bosnjacki narod, za ovo su krivi pojedinci, ekstremisti. Ne smemo da nasedamo na provokacije stranih sluzbih i njihovih drzava ciji je cilj da narodi sa ovih prostora vecno zive u zavadi i duznickom ropstvu.

Milutinac

pre 8 godina

Odluka Srbije i Vucica da odu u Potocare je primer gledanja ka buducnosti. Ovo je strasno sto se desilo, covek je postupio ljudski, odao je pocast tim ljudima a docekan je na ovakav nacin?

Cica

pre 8 godina

Nazalost ovo nije napad na Srbiju ovo je napad na jednu jedinu osobu...izjave iz proslosti se tesko zaboravljaju. Iskreno sam mislila da do ovoga nece doci. Bilo mi je zao gledati i one sirote majke koje danas ukopavaju svoje sinove, ali bilo mi je zao i srpskog premjera. Ukoliko je covek mora da se jako tesko osecao u onakvom ambijentu. A da je covek dokazo je svojim prisustvom. Verujem u njegovo iskreno pokajanje.

tamara

pre 8 godina

svim komentarima tipa "ovo je sramota ... sada vidi svijet kakvi su ovi muslimani i sl." samo da napomenem da izvještavanje svjetskih medija naravno nema veze sa mozgom ... tipa " crowd was chasing serbian prime minister ... ha ha ha".
mi treba da počnemo da se navikavamo da trenutno nismo baš omiljeni zapadu.

pomirenje

pre 8 godina

evo prvih rezultata pomirenja ! uspjeli u tome britanci!
(jaa, 11. jul 2015 13:46
Ne, mnogo ranije su to uspeli Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić,..., (da ne pominjem vucibatine tipa Arkana, Orića),... a mnogo uspeva i Dodiku i mnogima koji negiraju genocid. Razumem rat, mržnju, zločine tokom rata, ali ne razumem negiranje nečega što je očigledno. Sve te prljavštvine rata čine pojedinci, čine i vojske, ali nikada narod i zbog toga nikada nijedan narod se ne sme osuđivati. Međutim veličina naroda je da prihvati činjenicu da su neki iz njihovih redova učinili zločin, kao što je zločin Genocida počinjen u Srebrnici

Rada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira.

haren

pre 8 godina

Extremista je bilo i bice ih uvek.. Ovo sto se desilo, desilo se od strane par neuracunljivih mozgova. Glupo je da zbog incidenta izazvanog od desetak budala globalizujemo stvar zakljucujuci da Bosnjaci ne zele pomirenje .

Lr872

pre 8 godina

Ja sam Bosnjak i musliman. Ja danas nisam mogao biti u Potocarima, ali da sam bio, ne bih zvizdao Vucicu i ruznu rijec mû ne bih rekao. Moram priznati da bi mi bilo draze da je umjesto njega dosao Cedomir Jovanovic. Ali, tako je kako je. Ni ja kao Bosnjak ne volim da me po svijetu predstavlja Bakir Izetbegovic, pa moram zivjeti s tim. Dragi prijatelji (a znam da vas je tu puno vise nego sto se nekada cini): Kao Bosnjak i vjernik, ja se duboko izvinjavam i Aleksandru Vucicu i svim dobronamjernim ljudima iz Srbije. Sta god da je bilo, sta god da je taj covjek ikada pricao, DANAS nije bio trenutak da se na to na onakav nacin podsjecamo. On je dosao u miru i zasluzio je po svim bozijim zakonima i po pravilima civilizovanog ponasanja, da tu boravi u miru i ode u miru. To mene uci moja vjera i to sam ponio iz moga roditeljskog doma. Ko god je tamo zvizdao, nije zvizdao u moje ime i neka ga bude stid pred Bogom Milostivim. Izvinjavam se sim dobrim ljudima u Srbiji, koji su ovo dozivjeli kao poraz mogucem pomirenju. Ja to pomirenje i dalje sanjam i vjerujem u ono dobro u svima nama.Ja licno ne bih danas razglabao o tome, koliko je gospodin Vucic bio iskren u svome dolasku. To je nebitno, u odnosu na to DA JE DOSAO. Treba vremena za sve ovo. Jos mnogo mnogo vremena i strpljenja. Razumijem one koji su zvizdali. Ljudi smo. Rane su jos svjeze i jos krvare. ALI IH NE OPRAVDAVAM! Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Jelena - B.Bašta

pre 8 godina

Stidite se komsije preko Drine !!! Jel ovako gradimo bolje odnose i da li se na ovaj nacin prihvata pruzena ruka pomirenja?

agron

pre 8 godina

I ja sam musliman zivim i radim u srbiji ali ovo je sramota ipak je napadnut predsednik vlade moje drzave sramota za te muslimane ili bosnjake kako hocete mislim da bi trebalo znati ako uopste i znaju nesto o islamu kako se treba ponasati kad je u pitanju sahrana ili dzenaza ,dovoljno je jedna psovka i o od obreda nema nista s r a m o taaaa
R

speechless

pre 8 godina

Ljudi dragi, nemojte generalizirati čitavu naciju. To je samo mala skupina divljaka koji su već uhapšeni. Većina ga je dočekala i bolje no očekivano. Divljaka svugdje ima, i kod nas i kod vas, na žalost. Većina ljudi je oduševljena gestom pomirenja majki Srebrenice i premijera.

Samir

pre 8 godina

Izrazavam zaljenje sto se dozvolilo da u opste dođe do incidenta a narucito na ovom mijestu, na ovaj dan.Ovo je smisljeno napravljeno I davno pre pripremljen scenarij a cilj mu je da I ovako napacenom narodu didatno oteza u I onako teskoj boli. Koliko ce vas pomisliti da smo svi isti??? Koliko ce vas pomisliti da nas treba sve unistiti a samo zbog stitinjak onih koji su napali gospodina Vucica. Nismo svi isti gospodo! Ima nas puno koji se suosjecamo s zrtvama nametnutog rata, majkama bile one Srbkinje,muslimanke ili Hrvatice. Neka je rahmet svim zrtvama muslimanima, neka je laka crna zemlja svim Srbima I Hrvatima koji su stradali u ovom ratu. Neka bog olaksa bol porodicama I neka nam svima pruzi mir u ovoj napacenoj zemlji. I ako je zadobijo nekoliko udaraca gos Vucic to je nista prema onom sto je ucinijo za Srbiju I Srbski narod, biji je I obavijo ono sto je kao covjek osjetijo da mora obavit: izrazijo sucut porodicama. Velik RESPEKT GOSPODINE VUCICU....

Akvarijum

pre 8 godina

Tuzno i zalosno za videti. Zar je moguce da se ljudi mogu ovako ponasati u 21. veku. Ovo svakako nije nacin za resavanje nekog problema.

Crna kutija

pre 8 godina

Sada će svi da počnu da pričaju kako je on znao da je ovako nešto moglo da se desi i da nije ni trebalo da ide! Važi!

Vučić je ovim odlaskom u Potočare i ovim "primanjem" kamenica, flaša i cipela zapravo dokazao svoju veličinu i svoju ogromnu želju da u regionu uspostavi jedan mir i jedno normalno funkcionisanje zemalja u regionu koje imaju zajedničku ne tako slavnu istoriju!

bratunac86

pre 8 godina

Dobro,proći će i ovaj dan,i Šta poslije
Ja sam bio u Srebrenici cijeli rat, dječak sam bio tada ali se sjećam većine stvari
Izgubio sam tada jednog brata,klinac je bio
Genocid, zločin, rat,možda je za jedne ovo prvo za druge ovo drugo ali meni to nije uopste važno niti mi je ikad moglo brata vratiti
Natezat cemo se još 100 godina ko je kriv,koja strana
"Vasa" strana je kriva što je ubijala tog 11-15 jula nejake,žene, djecu,starije ljude

A "moja" strana,ta strana treba da odgovara prvo meni i nama koji smo to preživjeli pa onda da Naseru Oricu sude srbi
Vi Bošnjaci koji niste bili u Srebrenici ne smatrajte tog kriminalca nikakvim heroje
Ne može heroj biti čovjek koji je svojim konjima đavao hljeb i so da jedu dok smo mi gladovali, posebno 1993
Ne može biti heroj čovjek koji nas je ostavio da ginemo A on pobjegao
Ja volim svoj narod,srbe poštujem ali sam ljut na njih najviše zbog toga sto pričaju kako mi izmišljamo cifru od 8372.
Da,toliko je,neka veća sila nas je spasila da svi ne stradao

Nemojte vi gospodine Vucicu pružati nama ruku pomirenja tako što ste danas u Srebrenici
Možda je to i farsa,mmožda se i iskreno kajete,ja to ne znam ali mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se tamo pojavljujete zbog vaše prošlosti
Isto tako i naši trebaju odgovarati za svaku nevinu srpsku žrtvu A odgovaraju tako što štite ranog profitera Nasera Orica da i dan danas je najveći kriminalac u Sarajevo
Pozdrav

Balkan boy

pre 8 godina

Nije ovo mržnja prema Srbima, ljude koji su došli da odaju počast žrtvama iz Srbije niko ne dira. Ovo je mržnja prema čoveku koji je u to vreme pozivao na ono što se desilo u Srebrenici. Reakcija je necivilizovana ali na balkanu to tako ide.

miky

pre 8 godina

Nikome nije lako danas, a najteze je ostati dostojanstven. Vucic nije napadnut kao premijer i predstavnik Srbije, vec zbog svoje politike devedesetih. To jasno govori i transparent "za jednog srbina, 100 muslimana", to su Vuciceve reci. Zasto Tadica niko nije napao 2005. u Srebrenici?
Nije trebalo to da se dogodi, ali ih razumem, nekad je jako tesko ostati razumen. Hvala Vucicu sto je dosao u Srebrenicu, ali je ovo svakako mogao ocekivati, jer je rec poput maca, a on je svasta govorio...

Balkanjeros

pre 8 godina

Potocari nisu mjesto na kojem se treba ovako ponasati, vikati i zvizdati na ovakvom mjestu je sramota. Sagnite glave pred tim nisanima i usutite svi, niste dosli na izlet.

BH Liberal

pre 8 godina

Vučiću I Srbijo oprosti! Divljaci koji su napravili incident su popljuvali zrtve ovim činom. Ne dozvolimo više NIKAD divljacima da nas nadglasaju I poslusajte glas nas normalnih Bosanaca koji ste stide tih divljake. Oprostiite jos jednom a Vučiću hvala!

u ime svih nas iz devedeset i neke

pre 8 godina

Žao mi je što je bol ovih ljudi prerastao u MRŽNjU. Žao mi je što ih tako nešto pokreće u životu i što se sa takvom emocijom u srcu bude svakog jutra. Većina moje generacije ( '90. i neko) ne razume ove mržnje i podele. Pustite bar nas da živimo normalno... Mladi žele manje devedesetih u medijima! Bavite se malo više nama, a ne prošlošću.

Sarajevo

pre 8 godina

Ja se izvinjavam svim Srbima u svoje ime i ime mog naroda zbog ovih par budala koji nemaju postovanja niti prema drugim zvanicnicima niti prema umrlim koje trenutno ukopavaju...

život

pre 8 godina

Ovo je na štetu muslimanima-bošnjacima,ovo nisu smeli da dozvole. Mislim da majke i žene koje tamo oplakuju svoje nemaju veze sa ovim,ali će taj islamski ekstremizam napraviti probleme u BiH,ali i regionu. Žao mi Vučića mislim da je covek imao najbolje namere nisam njegov fan objektivan sam,pokazao je da želi pomirenje i suživot da gledamo u buducnost

Milanus

pre 8 godina

Ne opravdavam kamenovanje, ali je ocigledno da Bosnjaci nisu zaboravili ko je bio jedan od glavnih ratnih huskaca devedesetih. Izgleda da oni nisu poverovali da su reci "Ubicemo 100 muslimana za jednog Srbina" izvadjene iz konteksta.

Marko

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.
(Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Cini mi se da je nesto drugo rekao - da ne treba dozvoliti onima koji su to uradili da poruse nase dostojanstvo ili tako nesto (jako fin nacin za smirivanje mase), ali to ste vi - uvek izvrcete pricu i cinjenice..
Sto se Vucica tice, samim pristankom na ucestvovanje u ovom cirkusu pristao je na ovo tako da, uopste vas ne osudjujem. Cak mi je u neku ruku i drago sto se ovo dogodilo

Milan

pre 8 godina

Nije trebao ici tamo. Svi znamo da od pomirenja nema nista, a to zna i Vucic. Samo sto on ide da bi ga ostali zapadnjaci videli kako je evropski covek.

ja

pre 8 godina

ja sam bosnjak i ono je bilo sramota.dosao covek poklonio se zrtvama ali jedna grupa je bacila ljagu na sve.vecina ga prihvatila ali ovi pojedinci napravise incident.

Sarica

pre 8 godina

Mislim da nas je premijer prestavio u pravom smislu, naš postupak je iskren i bez zadnjih namera, a postupak Bih govori samo i jedino o njima....

dalibor

pre 8 godina

Nije mu ni bilo mjesto u Srebrenici. Prije nekoliko godina je postavljao table Bulevar Ratka Mladica, da ne spominjem izjave da se za jednog Srbina strelja 100 muslimana.

kos

pre 8 godina

zar srebrenica ne pripada republici srpskoj.
ako je bilo propusta kod policije rs, ocekujem smene.
kako to dodik dozvoljava napad na predsednika srbije na svojoj teritoriji.
a bosnjake sa kamenjem i organizatore u zatvor.

Marko

pre 8 godina

Nije to nista protiv Srbije nego protiv njega licno jer se zna ko ne on bio i sta je govorio pre 20 godina.I Tadic je dolazio u srebrenicu pa ga nio nije docekao tako.

Tuzla

pre 8 godina

Pisem iz BIH, na stranu sve, do ovog nije smjelo doci. Ipak niko sa bosanske strane nije izjavama u prethodnim danima smirivao strasti. Tako je raja nabrijana dosla i napravila incident. Ako su kamenovali vucica, trebali su i bakira izetbegovica, zbog katastrofalnog stanja u zemlji. Na kraju ce najvise ispastati oni jadnici iz srebrenice i okoline. Ovi sto su bacali kamenje ce otici natrag u federaciju. Nadam se da ovo ludilo nece potrajati i da mrtvi ubijeni napokon dobiju svoj smiraj nakon 20 godina. Pozdrav svim dobrim ljudima iz Tuzle

Milca

pre 8 godina

Ja ipak mislim da je ovo vise bio napad na Vucica licno. Na to ukazuje i transprarent kojim su podsetili na Vuciceve izjave tokom '90ih.

HM

pre 8 godina

Kako ljudi nisu fer prema nama, neverovatno..
(Vuk, 11. jul 2015 13:19)

Doista? Jeste pratili vijesti zadnjih mjesec dana? Jeste li čitali komentare?

Još je Vučić dobro i prošao, s obzirom da je i on jedan od odgovornih za rat...

beba

pre 8 godina

Dragi Bošnjaci, čemu sve ovo ? Možemo li biti ako ne dobri prijatelji, barem pristojne komšije. Pa da li je moguće da postoje pojedinci koji su u stanju da gađaju kamenom ljude koji su došli da odaju iskrenu počast žrtvama iz redova njihovog naroda ?

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.
(Maрко, 11. jul 2015 13:38)

Edi Rama nije sa Kosova (H.Tačiju Srbija zabranjuje dolazak), a nikada nije govorio da za 1 Abanca treba ubiti 100 Srba.

Kao što zlikovci, koji su izvršili genocid u Srebrenici, nisi to uradili u ime srpskog naroda, tako i onaj ko je bacio nešto na AV, a nije mu ništa, nije to uradio u ime Bošnjaka, već u svoje lično ime!

Kimi

pre 8 godina

Gadjati nekoga ko je dosao da oda postu ne kao privatno lice, vec kao izaslanik jednog naroda je nista drugo nego gadjanje kamenicom u glavu cele nacije. Sramota.

Ahil

pre 8 godina

Ovo je velika sramota! Ovako nesto se u nasoj zemlji nikada nije dogovdilo nijednom premijeru! Klasican pokusaj atentata na naseg premijera!

Vukasin

pre 8 godina

Nas premijer nije trebao da se izlaze opasnosti ali on je rizikovao jer je covek koji hoce da vlada mir u svetu,kazniti te napadace

Todor

pre 8 godina

Šta komentarisati i šta reće na sve ovo, tužan sam i žalim što se ovakve stvari i dalje dešavaju. Ali, mi kao srbi i kao hrišćani smo veliki zato što umemo da praštamo. Oprostićemo i ovo, a njima neka je na čast.

Peacemaker

pre 8 godina

Iako je izvršen međunarodni pritisak, predpostavimo da bi Vučić išao i bez toga, bitno je i pohvalno da je bio tamo. Sa druge strane, zbog njegove prošlosti(Tadića nisu napadali), javljaju se emotivne reakcije (ili možda kontrolisane) dela muslimanskog prisutnog stanovništva, koji to razumeju kao provokaciju. U osnovi Hrišćanske kao i Islamske vere, oprost je jedan od najbitnijih elemenata i treba ga jače naglasiti. To isto mislim i za Klintona, Olbrajtovu i Erdogana, koji takođe vuku simboliku istorije stradanja nekih drugih naroda, pa i našeg. Očigledno da su u međunarodnom kontekstu žrtve Srebrenice ponovo politički upotrebljene, nadam se i poslednji put.

Dream

pre 8 godina

Ipak narod prepozna iskrenost a isto tako prepozna i kada nesto nije iskreno. Nazalost ovaj Vucic je dlaku promijenio ali nisam siguran da je promijenio i cud. Narod to prepozna. Nije to tako davno bilo kada je ovaj isti covjek pozivao na ratovanje...ovo je nazalost istina. To svi znaju! Ne kapiraju ovi iz Evrope da na Balkanu ne mozes slati Seseljevog ucenika da govori o miru, da rane jos bole, da je ovo Balkan, da licemjerstvo boli...Kakva greska!!

Jedinog covjeka koji je ovo mogao ISKRENO da uradi je ubila Srbija to je pokojni ZORAN DJINDJIC. U njegovom svakom govoru se prepoznala iskrenost da i to i stvarno misli.

NAZALOST...Balkan je bio i ostao oaza nasilja, oaza nediscipline, oaza strasti za svakavim stvarima.

Bacvanin

pre 8 godina

Zalazes se protiv usvajanja osude GONOCIDA u Srebrenici, posle odes u Srebrenicu, i cudom se cudis, zasto te tamo ljudi ne vole.

bosanac

pre 8 godina

Govorilo mu se 10 dana da ne dolazi,da bio svojim dolaskom mogao navuci bijes prisutnih.
Nisam za ovo,ogradjujem se od ovoga,iako se radi o covjeku za kojeg znamo kakve je izjave svojevremeno slao na ratista u Bih.
Mislim da ce od svega ovoga koristi da ima samo Vucic,koji ce sada da izigrava heroja u Srbiji,ali i extremni dio Bosnjaka ,koji jedva cekaju da se nesto slicno dogodi,da se situacija sto vise radikalizira.
Pozivam sve normalne ljude na dostojanstvo.

Marko

pre 8 godina

Bruka. Verujem da se iskonski muslimani stide ovakvog ponasanja. Da je napadnut na slican nacin premijer Vlade BiH u Srbiji, propao bih u zemlju od sramote.

rango

pre 8 godina

Našlo se par budala da baci kamen, pa sta sad?! Majke Srebrenice su najtoplije dočekale Vučica! Iste radikalne budale možete naći i u Beogradu, još sinoć su pokušavali povrijediti one koji su odavali počast žrtvama... Policija je morala reagovati - kao da ste već zaboravili šta se sinoć desilo u BG. Ljudi na Balkanu ima kratko pamćenje kada je u pitanju neljudsko ponašanje pripadnika svog naroda, a tu dje grijehe itekako svo pamte. Malo više empatije i razumijevanja...

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

Stuttgart calling

pre 8 godina

A šta ste očekivali? Ljudi, shvatite da se u Srebrenici desio jeziv zločin. A jedan od glavnih zagovornika toga je bio upravo Vučić. Sto muslimana za jednog srbina. Šta očekujete od ljudi kojima je zbog takve retorike pobijena čitava dalja i bliza muška rodbina? Koliko porodica ima oko Srebrenice u kojima je pet, šest, sedam, pa čak deset muškaraca streljano i bačeno u jamu?
I ja osuđujem što veličaju Orića, osuđujem što niko za Kravice nije i neće biti optužen, što ne priznaju i ne žale srpske žrtve. Ali opet razumem i njihov gnev. Pogotovo prema Vučiću.

Labud

pre 8 godina

Ratnohuskacki diskurs iz90-tih mu je kad tad morao doci glave. Ako su mu ovde ljudi to zaboravili i olako presli preko toga, oni koji su pak osetili posledice tog jezika na svojoj kozi nisu.

Mozemo mi ovde na blogu sa skupimo pare za nove naocare.

GoranJ

pre 8 godina

Koji MI i ONI? Baš vas slušam kako pričate? Shvatate li vi da smo svi mi isti narod, sa različitom religijom. Ne postoje mi i oni! Postoje samo budale na obje strane koje vole provocirati i nemaju dovoljno mozga ili im amigdala slabije radi, pa ne mogu shvatiti pojam empatije! Vucicu se nije ništa desilo, manji incident!

stabilnost

pre 8 godina

Pojedinci ne predstavljaju većinu, vlada BIH nije smela da dozvoli da se pošalje ovakva poruka premijeru. Sigurna sam da se i oni zalažu za pomirenje i stabilnost.

ninepi

pre 8 godina

Zar ne bi za ovo trebala da odgovara administracija BiH? Sta bi bilo da je Merkel tako napadnuta? Sigurno ne bi bilo nikom nista. Hajde sada da vidimo kako smo svi jednaki. Mada bice pre da cemo jos jednom videti kakva neravnopravnost vlada medju nacijama. Sta je nemac a sta srbin.

Lud i zbunjen

pre 8 godina

Strašno. Sad ćemo Vučića gledati svakih pet minuta, i slušati njegove žalopojke.
Svi smo znali da će ovo desiti, i on je znao da će se ovo desiti. Naravno, on će ovo iskoristiti da se ne skida sa televizije. Već vidim vesti "Eto, mi smo hteli, ali oni neće", "Ja sam se žrtvovao" itd. Nisi se ti žrtvovao, nego si znao da će do ovog doći, pa bi ti da mi verujemo da si se ti žrtvovao.

Vitko

pre 8 godina

Napad na premijera i srpsku delegaciju je dokaz da ispruzena ruka pomirenja nije prihvacena.Neki drugi interesi izbijaju na povrsinu.

Damir

pre 8 godina

Osudjujem ovaj incident najostrije! Nije ni vrijeme ni mjesto za ovakve stvari. Gdje je bila ta dostojanstvenost u ljudima da se smire i da ne dopuste da se ovo desi?
Nazalost, ovo je rezultat zapaljivih poruka sa svih strana, provokacija i jednih i drugi - opet saljemo poruku u svijet o primitivizmu na ovim prostorima.

Eugen

pre 8 godina

Kao državotvorni Hrvat smatram da ne priliči poglavara susjedne države dočekati na način kako je je premijer srbije dočekan tamo. To je čisti barbarizam.

Jole

pre 8 godina

Oštro kao Hrvat osudjujem napad na Vučića,,čovjek da neznam šta misli u sebi došao je i zato mu treba odati priznanje.Stalno se vracat unazad i pricat ko je sta izjavljiva prije 24g nema velike koristi.Vučič je tad zestoko govorio,pozivao na veliku srbiju i slicno ali isto tako bio je vrlo mlad covjek,zaveden i vidi se da nije na to razdoblje ponosan.Sad se cak i najvise trudi od svih u "regionu" da stvari krenu napokon normalnim tijekom..

Bosanac-Sarajevo

pre 8 godina

Komsije - ovo je nasa sramota. Vama I vasem predsjedniku hvala I svaka čast. Opet su budale nadglasale normalne I nas zacarani krug uzasa se nastavlja. Dokle? Nekome odgovara da mi ovako propadamo u jadu, bijedi, I mrznju - jer ne mogu da vjerujem da smo sami od sebe ovakve budale. Iskreno izvinjenje!

Promatrač

pre 8 godina

Vučić kao jedan od ratnih huškača 90ih koji je propagirao veliku srbiju sada ženje što je posijao. Ne možeš po tuđoj kući praviti nered i razbijati te se poslije preobući u odijelo pa se praviti da ne znaš o čemu se radi.
Poštovanje prema žrtvama se može pokazati na mnogo načina a jedan je od njih bio prihvačanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

studenat

pre 8 godina

#Bosna Isto kao sto se ja izvinjavam vama sto je neko, ne u moje i ne u nase ime, ubio i jednu nevinu osobu. U ratu se gine, ali se ne mora iz obesti to ciniti. Vi njih, oni vas, ali zaboravljate da MI s ove strane Drine nismo ucestvovali u tom ratu, ili ako jesmo onda koliko i svi oni koji su vama pomagali. Kad je sport u pitanju, navijas za svoje, a pogotovo u ratu. Ali vama je Srbija kriva, to mene boli i nervira . Koliko je samo muslimana doslo u Beograd, Novi Sad, Pazar i druge gradove bezeci od rata ali ti ljudi danas od ovih kamendzija to ne smeju da govore. Prvo morate srediti svoje dvoriste pa onda nama prigovarati. Koliko god mi hteli vama da ucinimo vama nije dovoljno. Mada, ONI vas pale a vi se primite, a od toga ni vama ni nama nije bolje. Mislite o tome.

Stella

pre 8 godina

Ja ovo zlo ne mogu da razumem: zasto ljudi ovo rade sebi i svojim bliznjima (mi smo jedan isti narod, samo se zbog verskog i kulturnog nasledja drugacije deklarisemo)? Dokle ide mrznja? Ubijalo se na sve strane, ubijali su svi - Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci. Hocemo li jednom da prevazidjemo mrlje pojedinaca iz istorije i da krenemo dalje? Ocigledno ne...

pokahontas

pre 8 godina

Kroz citavu ovu situaciju Vucic je zaradio jos vece moje postovanje...svestan rizika ipak je otisao,zarad bolje i stabilnije budusnosti,stvaranja dobrih odnosa ova dva naroda.On je nasu velicinu i hrabrost pokayao,ali oni svoju nisu!

Kristijan

pre 8 godina

Strasno, treba ici ka pomirenju a ne produbljivati mrznju i netrpeljivost. Steta, sto poruka Vucica nije shvacena.
(Jukicabukica, 11. jul 2015 13:27) Vučić je trebao prvo da prihvati rezoluciju a ne moliti ruse da ulože veto. trebao je stime da pokaže da se pokajao za 1 srbina 100 muslimana ubiti.... sam je kriv koliko i sva naša vlada.

Mario

pre 8 godina

Ovde vise niko nikog nepostuje,zrtve na sve strane a oni osuli kamenice.Bilo je svasta 90-ih,ali cim je dosao valjda to nesto znaci.Da li je to poruka da svi koji dodju u Srbiju treba ovako da prodju,naravno da nije.Potrebno je gledati u buducnost.

Bosna

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.

DejanS

pre 8 godina

Odlicno po nas. Vucko otisao a oni pokazali svetu kakvi su. Bez obzira na sve, puno postovanje svim stradalim ovog bratoubilackog rata. Dodao bih jos da ima mnogo njih kojima su zivoti upropasceni zauvek i ako nisu stradali i cija ce pokolenja osecati posledice ludosti sviju nas.

Boban BG

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko... Drago mi je da je bio tamo. Oni neće nikakvo pomirenje, jos manje imaju nameru da priznaju srpske zrtve ili da se pokaju, procesuiraju odgovorne i sl... Istorija će pamtiti ko je ko...

Neutralni

pre 8 godina

Premijer je otisao u Srebrenicu, dolaskom je zeleo da oda pocast nevinim zrtvama, da smo za pomirenje i za zajednicki put ka boljoj buducnosti. Obzirom na sve, ocekujem da se okrenemo sami sebi, svojoj drzavi.

milkimile

pre 8 godina

iako imam loše misljenje o bilu klintonu čovek me ugodno iznenadio.ne zato što je dva puta pohvalio vucicev dolazak nego zato štp je svima očitao lekcije o pomirenju i mislim da je to najviše bilo upućeno bošnjacima.slično i pahor slovenački premijer .svi ostali su držali govore pune patetike i politicke pamflete.dovikivanje četnik,alahu egber i slično kad se vučić poklanjao žrtvama i posle gađanje kamenicama ili čime već smatram sramotnim .opravdanje za to u stuđiju hrt(oni su prenosili )su našli u "rane su još sveže".inače 3 gosta koji su tamo bili i komentarisali su iznosile toliko nebuloza i raznih konstrukcija i teorija zavere da je to bilo mučno i degutantno slušati.

Trifke

pre 8 godina

Dosao covek da pruzi ruku i da proba da pokrene medjusobne odnose dva naroda ka buducnosti bez mrznje i rata ali je zauzvrat dobio kamen u lice.

stanke

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je mnogo iznad Bosnjaka, jer je Srbija istinski pruzila ruku pomirenja, a oni na nas kamenjem. Ovo je propust za svaku osudu.

TajnoMoja

pre 8 godina

Danas su u svet poslate dve poruke.
Prva, Vucic je u svoje licno ime i ime svog naroda poslao poruku ispruzene ruke pomirenja sa zeljom da se ovakvi zlocini nikada ne ponove...
Druga, koju su poslali Bosnjaci, da oni ne zele mir, ne zele dobre odnose sa nama, pokazali svoju sramotu...

marko

pre 8 godina

Verovatno će ispasti da su i za ovaj incident krivi Srbi jer su dolaskom Premijera Srbije direktno isprovocirane porodice i sunarodnici žrtava...
? Organizacija
? Obezbedjenje
? Faktori rizika

mdj

pre 8 godina

Hrist je rekao:Ko tebe kamenom ti njega hlebom. Setimo se tih reči danas jer mi smo hrišćani ili ateisti čiji su preci bili hrišćani a ti ljudi su pobijeni zato sto nisu bili hrišćani. Let us be like Jesus.

Uragan

pre 8 godina

Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?

Dario_Mostar

pre 8 godina

BIH će se raspasti u naredne dvije godine. To vam govori BH Hrvat. Ovim danas bosnjaci su udarili cavao u sanduk bivse BIH. Cestitamo na buducoj neovisnosti Republike Srpske. Pa da uskoro bude veleposlanstvo/ambasada Republike Herceg Bosne u Banja Luci :)

Gromovi i munje

pre 8 godina

Ovo je jadno, prosto, bedno i bezobrazno!
Kao navodno svi srbi su genocidni a oni su nevini i pošteni?
Šta je ružno u tome što se neko poklonio žrtvama tuđe vere i što je odao poštovanje kao premijer Srbije?
Očigledno nekima mnogo smeta!

Jugolav

pre 8 godina

Aha...
Danas je jedan od onih dana kada me je stid da nekom objasnim odakle dolazi moj akcenat u govoru.....
Mi oni ...ko je poceo rat ko je u pravu tko nije ....
Ljudi na ovoj planeti su preokupirani napredkom razvojem a mi balkanci čistimo stare krvave račune i spremamo se za nove sukobe ...
Kafane ..pevaljke ..popovi ...hodže ..političari nepismeni ...da se ne usudim reći lopovi ...to su nam postali ideali.. bilo koje vere ili vjere i nacije i nacionalne manjine ili većine ili ne znam šta da smo...
Treba mozda u životu okreniti stranicu i ostaviti prošlost zarad bolje buduchnosti....

Slobodan Petrovic

pre 8 godina

Vucicu...vrati se kuci,te ljude da je SRAM...ne,sto su te gadjali,vec ponizavaju zrtve srebrenicke katastrofe...Licno/Ja,S.P/ se klanjam nad nevinim zrtvama iz Srebrenice.

Ogrizije

pre 8 godina

Mi smo imali najbolje namere, Vucic je otisao kako bi odao pocast zrtvama, a ne kako bi nekoga provocirao. Jako ruzno sa njihove strane sto su tako reagovali, to samo pokazuje kakvi su oni ljudi.

Саша Тодоровић

pre 8 godina

Када би се људи делили на: ДОБРЕ и ЛОШЕ, човечанство би имало перспективу...толико.

miki

pre 8 godina

Divljaci. Samo cekam da vidim da li ce neko od "saveznickih" medija nesto da kaze o incidentu. Da nije otisao - odmah bi pisali kao sto pisu o zabrani za danas. Sad je otisao - ni to ne valja.

Bljedilo

pre 8 godina

Dolazim iz Tuzle,Bosnjak sam i osudjujem ovaj cin.Ovo je cin neobrazovanosti,seljakluka,nepostovanja.Sramota da nije moglo proci bez incidenta.Nazalost,takvi smo mi izgleda ljudi sa Balkana...

Grof

pre 8 godina

Prvo ne volim Vucica. Ali ovo je sve smisljeno. Gadjali su danas SRBIJU, posto je on danas tamo Srbija. Alah ekber povici i krenuti na premijera zemlje. A aplauz Klintonu koji je kumovao ovom obostranom nesrecom govori koliko je narod u stvari uopste OVCA.
Ne znam sta da Vam kazem dragi Muslimani/Bosnjaci (ime koje Vam dade Klinton) Danas kada odete kuci tuzni zbog Vasih zapitajte se zasto ste vi ubijali i zasto su Vas ubijali u ratu. Odogovor necete dobiti kao ni Srbi koji posle ove procitane vesti opet nece imati odgovor. Jednostavno postali smo jeftini PIUNI na globalnoj sahovskoj tabli.
Ratovali smo da bi nam bilo bolje posto nas jelte ona druga strana ugnjetava a da li nam je bolje? Pa naravno da nije bolje je onima kojima ste danas aplaudirali (isto misljenje bih imao i kada bi Srbi putinu aplaudirali)
Jos jednom saucesce porodicama ubijenih ljudi kojima je danas najteze...

Boki

pre 8 godina

Eto...sve je to od samog pocetka samo politika.
Pretpostavlajm se se rodbina zrtava,ona koja koja svoje najblize oplakuje u tisini i daleko od medija,gnusa ovog cirkusa.

војин34

pre 8 godina

Срамота ѕа организаторе и све оне који су последњих дана давали запаљиве изјаве. Једна ружна слика је послата у свет.

gradjanin srbije

pre 8 godina

Sramota,oni koji su to uradili treba da se stide.
sram da vas bude.ne volim mog premijera,ali on je predsednik vlade Srbije,svih gradjana Srbije.napali ste sve gradjane Srbije,vi koji ste to uradili,dal svojom odlukom,ili vas neko potplatio za to.ako st epotplaceni,onda nazalost,imate malo mozga

Maрко

pre 8 godina

Ето драга господо па их и даље браните,шта би се десило да је неко у Србији погодио каменом премијера једне државе,одмах би нам увели санкције.

Али наравно то се у Србији никад не би могло десити,јер ми смо цивилизован народ,ми и ако неког не волимо ми га дочекамо и испратимо,длака са главе му не може фалити.

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.

Dance of the...

pre 8 godina

Bednici, pa to je bila sahrana vasih sunarodnika... Jadnici primitivni...

Svet treba da vidi kakvi ste divljaci !!!

Nemam reci za ovo divljanje... pravi dzihadisti.

Sad je vama svima jasno ko su u tom ratu bili dzelati i krvnici.

donjimilanovac

pre 8 godina

Ni za muslimane ni hrvate, rat i mrznja prema Srbima nije zavrsena, niti ce ikad biti. O kakvom suzivotu onda da pricamo?? Ima i kod nas sovinistickih ispada, ali neuporedivo manje nego u komsiluku.

Milan

pre 8 godina

...i pri napadu uzvikivali allahu akbar.
Gde li su to naucili? Ja sam do devedesetih i ziveo u BiH i bio tamo milion puta i ne secam se da je iko ikad vikao allahu akbar.
Uostalom da li istina ikad izasla na videlo ili ne, mogu svi ti ameri, briti, franci da se lupaju sakama u grudi, mogu da kukaju koliko hoce, tek kada se makar jedan od njih pokloni i srpskim zrtvama reci cu, u redu, ima postenja u vama. Ovako, pomirenja nikad nece biti, dok god sline samo na jednu stranu.
A onaj akbar alah im je zakucao na vrata, ne sa darovima u ruci, nego sa macetama, kalasnjikovima, bombama. I ne samo zakucao, vec i presao prag. Svesni su oni toga samo se kao i uvek prave ludi. Ko se pravi lud u ludnici i zavrsi, kad tad.

bez_predrasuda

pre 8 godina

Jesu li Klinton i ostali gosti čuli "Alah uekber"? Imaju li šta da kažu na to?
Srpski političari nikada više ne treba da odu u Srebrenicu i da je spomenu ni jednom rečju. Za nas je to završena priča.

Makamara

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta se desava.I sta covek kao drzavnik da radi, kako da se ponasa?Pruzis im ruku pomirenja, oni te kamenuju, jel hocete gospodo opet rat?

jegsopleter

pre 8 godina

Sta jos treba da se desi da sami sebe prestanemo da ponizavamo. Ako je Premijer otisao u ime srpskog naroda to znaci da su oni kamenovali ceo nas narod. Zar je to dobrodoslica o kojoj su pricali? Licemeri! Neiskreni su bili i ostali.
A niko od njih da se pokloni srpskim zrtvama.
Od ovog trenutka u potpunosti menjam stav i misljenje o njima. Stid i sram da vas bude.
Zrtvama vecni mir i slava.
Premijeru podrska!

Grof

pre 8 godina

Prvo ne volim Vucica. Ali ovo je sve smisljeno. Gadjali su danas SRBIJU, posto je on danas tamo Srbija. Alah ekber povici i krenuti na premijera zemlje. A aplauz Klintonu koji je kumovao ovom obostranom nesrecom govori koliko je narod u stvari uopste OVCA.
Ne znam sta da Vam kazem dragi Muslimani/Bosnjaci (ime koje Vam dade Klinton) Danas kada odete kuci tuzni zbog Vasih zapitajte se zasto ste vi ubijali i zasto su Vas ubijali u ratu. Odogovor necete dobiti kao ni Srbi koji posle ove procitane vesti opet nece imati odgovor. Jednostavno postali smo jeftini PIUNI na globalnoj sahovskoj tabli.
Ratovali smo da bi nam bilo bolje posto nas jelte ona druga strana ugnjetava a da li nam je bolje? Pa naravno da nije bolje je onima kojima ste danas aplaudirali (isto misljenje bih imao i kada bi Srbi putinu aplaudirali)
Jos jednom saucesce porodicama ubijenih ljudi kojima je danas najteze...

Dario_Mostar

pre 8 godina

BIH će se raspasti u naredne dvije godine. To vam govori BH Hrvat. Ovim danas bosnjaci su udarili cavao u sanduk bivse BIH. Cestitamo na buducoj neovisnosti Republike Srpske. Pa da uskoro bude veleposlanstvo/ambasada Republike Herceg Bosne u Banja Luci :)

Bosna

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.

Dance of the...

pre 8 godina

Bednici, pa to je bila sahrana vasih sunarodnika... Jadnici primitivni...

Svet treba da vidi kakvi ste divljaci !!!

Nemam reci za ovo divljanje... pravi dzihadisti.

Sad je vama svima jasno ko su u tom ratu bili dzelati i krvnici.

Jugolav

pre 8 godina

Aha...
Danas je jedan od onih dana kada me je stid da nekom objasnim odakle dolazi moj akcenat u govoru.....
Mi oni ...ko je poceo rat ko je u pravu tko nije ....
Ljudi na ovoj planeti su preokupirani napredkom razvojem a mi balkanci čistimo stare krvave račune i spremamo se za nove sukobe ...
Kafane ..pevaljke ..popovi ...hodže ..političari nepismeni ...da se ne usudim reći lopovi ...to su nam postali ideali.. bilo koje vere ili vjere i nacije i nacionalne manjine ili većine ili ne znam šta da smo...
Treba mozda u životu okreniti stranicu i ostaviti prošlost zarad bolje buduchnosti....

bez_predrasuda

pre 8 godina

Jesu li Klinton i ostali gosti čuli "Alah uekber"? Imaju li šta da kažu na to?
Srpski političari nikada više ne treba da odu u Srebrenicu i da je spomenu ni jednom rečju. Za nas je to završena priča.

Maрко

pre 8 godina

Ето драга господо па их и даље браните,шта би се десило да је неко у Србији погодио каменом премијера једне државе,одмах би нам увели санкције.

Али наравно то се у Србији никад не би могло десити,јер ми смо цивилизован народ,ми и ако неког не волимо ми га дочекамо и испратимо,длака са главе му не може фалити.

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.

Makamara

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta se desava.I sta covek kao drzavnik da radi, kako da se ponasa?Pruzis im ruku pomirenja, oni te kamenuju, jel hocete gospodo opet rat?

jegsopleter

pre 8 godina

Sta jos treba da se desi da sami sebe prestanemo da ponizavamo. Ako je Premijer otisao u ime srpskog naroda to znaci da su oni kamenovali ceo nas narod. Zar je to dobrodoslica o kojoj su pricali? Licemeri! Neiskreni su bili i ostali.
A niko od njih da se pokloni srpskim zrtvama.
Od ovog trenutka u potpunosti menjam stav i misljenje o njima. Stid i sram da vas bude.
Zrtvama vecni mir i slava.
Premijeru podrska!

TajnoMoja

pre 8 godina

Danas su u svet poslate dve poruke.
Prva, Vucic je u svoje licno ime i ime svog naroda poslao poruku ispruzene ruke pomirenja sa zeljom da se ovakvi zlocini nikada ne ponove...
Druga, koju su poslali Bosnjaci, da oni ne zele mir, ne zele dobre odnose sa nama, pokazali svoju sramotu...

Bljedilo

pre 8 godina

Dolazim iz Tuzle,Bosnjak sam i osudjujem ovaj cin.Ovo je cin neobrazovanosti,seljakluka,nepostovanja.Sramota da nije moglo proci bez incidenta.Nazalost,takvi smo mi izgleda ljudi sa Balkana...

Milan

pre 8 godina

...i pri napadu uzvikivali allahu akbar.
Gde li su to naucili? Ja sam do devedesetih i ziveo u BiH i bio tamo milion puta i ne secam se da je iko ikad vikao allahu akbar.
Uostalom da li istina ikad izasla na videlo ili ne, mogu svi ti ameri, briti, franci da se lupaju sakama u grudi, mogu da kukaju koliko hoce, tek kada se makar jedan od njih pokloni i srpskim zrtvama reci cu, u redu, ima postenja u vama. Ovako, pomirenja nikad nece biti, dok god sline samo na jednu stranu.
A onaj akbar alah im je zakucao na vrata, ne sa darovima u ruci, nego sa macetama, kalasnjikovima, bombama. I ne samo zakucao, vec i presao prag. Svesni su oni toga samo se kao i uvek prave ludi. Ko se pravi lud u ludnici i zavrsi, kad tad.

donjimilanovac

pre 8 godina

Ni za muslimane ni hrvate, rat i mrznja prema Srbima nije zavrsena, niti ce ikad biti. O kakvom suzivotu onda da pricamo?? Ima i kod nas sovinistickih ispada, ali neuporedivo manje nego u komsiluku.

marko

pre 8 godina

Verovatno će ispasti da su i za ovaj incident krivi Srbi jer su dolaskom Premijera Srbije direktno isprovocirane porodice i sunarodnici žrtava...
? Organizacija
? Obezbedjenje
? Faktori rizika

војин34

pre 8 godina

Срамота ѕа организаторе и све оне који су последњих дана давали запаљиве изјаве. Једна ружна слика је послата у свет.

Ogrizije

pre 8 godina

Mi smo imali najbolje namere, Vucic je otisao kako bi odao pocast zrtvama, a ne kako bi nekoga provocirao. Jako ruzno sa njihove strane sto su tako reagovali, to samo pokazuje kakvi su oni ljudi.

Eugen

pre 8 godina

Kao državotvorni Hrvat smatram da ne priliči poglavara susjedne države dočekati na način kako je je premijer srbije dočekan tamo. To je čisti barbarizam.

Gromovi i munje

pre 8 godina

Ovo je jadno, prosto, bedno i bezobrazno!
Kao navodno svi srbi su genocidni a oni su nevini i pošteni?
Šta je ružno u tome što se neko poklonio žrtvama tuđe vere i što je odao poštovanje kao premijer Srbije?
Očigledno nekima mnogo smeta!

milkimile

pre 8 godina

iako imam loše misljenje o bilu klintonu čovek me ugodno iznenadio.ne zato što je dva puta pohvalio vucicev dolazak nego zato štp je svima očitao lekcije o pomirenju i mislim da je to najviše bilo upućeno bošnjacima.slično i pahor slovenački premijer .svi ostali su držali govore pune patetike i politicke pamflete.dovikivanje četnik,alahu egber i slično kad se vučić poklanjao žrtvama i posle gađanje kamenicama ili čime već smatram sramotnim .opravdanje za to u stuđiju hrt(oni su prenosili )su našli u "rane su još sveže".inače 3 gosta koji su tamo bili i komentarisali su iznosile toliko nebuloza i raznih konstrukcija i teorija zavere da je to bilo mučno i degutantno slušati.

Boban BG

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko... Drago mi je da je bio tamo. Oni neće nikakvo pomirenje, jos manje imaju nameru da priznaju srpske zrtve ili da se pokaju, procesuiraju odgovorne i sl... Istorija će pamtiti ko je ko...

miki

pre 8 godina

Divljaci. Samo cekam da vidim da li ce neko od "saveznickih" medija nesto da kaze o incidentu. Da nije otisao - odmah bi pisali kao sto pisu o zabrani za danas. Sad je otisao - ni to ne valja.

gradjanin srbije

pre 8 godina

Sramota,oni koji su to uradili treba da se stide.
sram da vas bude.ne volim mog premijera,ali on je predsednik vlade Srbije,svih gradjana Srbije.napali ste sve gradjane Srbije,vi koji ste to uradili,dal svojom odlukom,ili vas neko potplatio za to.ako st epotplaceni,onda nazalost,imate malo mozga

mdj

pre 8 godina

Hrist je rekao:Ko tebe kamenom ti njega hlebom. Setimo se tih reči danas jer mi smo hrišćani ili ateisti čiji su preci bili hrišćani a ti ljudi su pobijeni zato sto nisu bili hrišćani. Let us be like Jesus.

pokahontas

pre 8 godina

Kroz citavu ovu situaciju Vucic je zaradio jos vece moje postovanje...svestan rizika ipak je otisao,zarad bolje i stabilnije budusnosti,stvaranja dobrih odnosa ova dva naroda.On je nasu velicinu i hrabrost pokayao,ali oni svoju nisu!

stanke

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je mnogo iznad Bosnjaka, jer je Srbija istinski pruzila ruku pomirenja, a oni na nas kamenjem. Ovo je propust za svaku osudu.

Boki

pre 8 godina

Eto...sve je to od samog pocetka samo politika.
Pretpostavlajm se se rodbina zrtava,ona koja koja svoje najblize oplakuje u tisini i daleko od medija,gnusa ovog cirkusa.

Саша Тодоровић

pre 8 godina

Када би се људи делили на: ДОБРЕ и ЛОШЕ, човечанство би имало перспективу...толико.

Neutralni

pre 8 godina

Premijer je otisao u Srebrenicu, dolaskom je zeleo da oda pocast nevinim zrtvama, da smo za pomirenje i za zajednicki put ka boljoj buducnosti. Obzirom na sve, ocekujem da se okrenemo sami sebi, svojoj drzavi.

Uragan

pre 8 godina

Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?

Trifke

pre 8 godina

Dosao covek da pruzi ruku i da proba da pokrene medjusobne odnose dva naroda ka buducnosti bez mrznje i rata ali je zauzvrat dobio kamen u lice.

Slobodan Petrovic

pre 8 godina

Vucicu...vrati se kuci,te ljude da je SRAM...ne,sto su te gadjali,vec ponizavaju zrtve srebrenicke katastrofe...Licno/Ja,S.P/ se klanjam nad nevinim zrtvama iz Srebrenice.

DejanS

pre 8 godina

Odlicno po nas. Vucko otisao a oni pokazali svetu kakvi su. Bez obzira na sve, puno postovanje svim stradalim ovog bratoubilackog rata. Dodao bih jos da ima mnogo njih kojima su zivoti upropasceni zauvek i ako nisu stradali i cija ce pokolenja osecati posledice ludosti sviju nas.

rader1

pre 8 godina

Sramota je kako je godišnjica stradanja žrtava u Srebrenici ispolitizovana od strane političara, kako evropskih tako i lokalnih. Očigledno je da je političarima bošnjačke strane važnije da ocrne Srbe nego stvarni pomen žrtvama. Gledam na našim televizijama Vučić razgovara sa majkama Srebrenice i razgovara sa njima i njihova predstavnica priča sa njim i klima glavom da bi potom na Al Jazeeri Balkans izjavila šta je ona njemu rekla a ona nije čula šta je on njoj rekao jer je nešto tiho govorio i ona ga nije razumela. Opravdava napadače time da oni nisu prepoznali da je se Vučić iskreno poklonio žrtvama pa je to njihova reakcija. Stvarno čudno shvataju reč pomirenje.

moki

pre 8 godina

Najvaznije je da se lepo culo "Alahu Akbar".E sada sto Evropa to ne zeli da cuje je druga prica.Ima vremena cuce i sama to uzivo a onda ce biti kasno.Vucica nikako ne simpatisem (normalno ni SNS stetocine) ali je on kao premijer predstavljao Srbiju pa je ovo uvreda i za vecinu gradjana Srbije.Nema na zalost suzivota sa muslimanima ili kako je to moderno reci "bosnjacima".Mozda pre 20g. ali sada suvise su zarazeni sa militantnim i nadasve iskrivljenim poimanjem Islama.

vidan

pre 8 godina

Što se grbo rodi, vreme ne ispravi. Činjenica je da su pojedini bošnjački političari danima pred komemoraciju davali nesmotrene i zapaljive izjave, tako da se nažalost desilo ono što su mnogi ekstremisti i priželjkivali. Pitam se da li će častan bošnjački narod imati snage da se ogradi od ekstremista iz njihovih redova. Premijer je zaista na jedan iskren način želeo da se pokloni ne samo žrtvama zločina u Srebrenici, nego i svim drugim žrtvama građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

Jovke

pre 8 godina

Politika pomirenja i normalizacije odnosa dva naroda je opet pala na testu, jer i dalje postoje ljudi koji u sebi gaje mrznju i necivilizacijske elemente.

George

pre 8 godina

Ovaj dogadjaj nas smješta tačno gdje nam je mjesto nama balkancima i najviše smo sami krivi za to. Imamo jako kratku pamet i bojim se da nikada nećemo ni biti ništa drugo nego instrument i nikad gospodari svojih života. Ovaj vjerovatno spontani izljev bijesa nema nekog velikog značaja, ali tečno izgovara da je oružje spremno. Vučiću čestitam na hrabrosti i neka i dalje nastavi graditi pomirenje medju nama iako mislim da je to uzaludan trud. Šteta što je tako.

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da generalizujete muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

Liliana

pre 8 godina

Srbija je pokazala dostojantvo, a ako ce neki gledati na Potocare kao kult na mesto osvete i moralne giljotine nad Srbima onda to nikuda ne vodi.

Aca

pre 8 godina

Uvek postoje oni kojima odgovara da odnosi Srba I Bosnjaka budu na krv i noz i oni su danas napadom na premijera Vucica to i pokazali ali srecom oni su manjina i nadam se da ce odnosi dva naroda vremenom biti sve bolji. Premijer Vucic je svojim dolaskom u Potocare pruzio ruku prijateljstva Bosnajcima. Na potezu su zvanicnici Bosnjaka da prihvate tu ruku.

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.

kisa

pre 8 godina

i s kim sad da se mirimo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sumnjičav,

Sa onim majkama koje su izgubile svoju decu ma ko da su ona bila i ma sta da su u ratu pocinila, a danas u oprostaju kite cvetom Srebrenice premijera Srbije. E sa njima i svim ljudima dobre volje.

Eklipso

pre 8 godina

I gde je bre organizacija i obezbedjenje? Dolazi premijer druge zemlje na visoko rizicni skup a njihovih par policajaca gurkaju ove sto gadjaju kamenjem premijera kao deca u 3 razredu!
Sve u svemu ovaj incident ide nama na ruku.

kos

pre 8 godina

teroristicki napad.
da vidimo sta radi drzavna bezbednost srbije i republike srpske. koliko ce terorista uhapsiti. a onom koji je bacio kamen suditi u srbiji.

Milan J

pre 8 godina

Vučić kao čovek ode da se pokloni žrtvama, a oni tako...Kada će Bakir Izetbegović otići u Bratunac? Prema tome, vdimo ko zaista želi pomirenje.

Tijana

pre 8 godina

Steta sto se danas desio ovakav incident, sto muslimani u Bosni nisu prihvatili ruku pomirenjaje. Treba da stvaramo bolju buducnost, tezimo miru.

benjamin71993@live.com

pre 8 godina

Ne pravi se na dzenazi incident....Strasno,musliman sam i ovo je dno dna...Da cekaju dzenazu da bi napravili incident,umesto sve sa mirom da protekne eto sta rade....Balkane moj...

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Neljudski, necivilizovano, sta drugo reci. Covek dodje da oda pomen nevinim zrtvama, a oni ga napadnu kao razjarene zveri. To je slika koja bi danas trebalo da obidje svet.

Zvezdana

pre 8 godina

Premijer je pokazao gest pomirenja, i gest dobre volje. Zalosno je sto nije naisao na razumevanje. Nasa politika je politika mira, to da se ne zaboravi.

Nada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira. Ovo danas sto se desilo je sramota za bosnjake.

miroslav

pre 8 godina

Imenovao si ulice u Beogradu imenom Ratka Mladica, vikao '100 Muslimana za jednog Srbina'... dragi Vucko, ovaj kamen si ipak sam zasluzio... Pa sretno ti bilo, valjda si naucio nesto!

alaba

pre 8 godina

Ljudi, ovi što su napali premijera su djeca koja nisu ni rođena kad je taj rat bio, manijaci i zaostali ljudi. Meni lično je drago što je premijer Srbije došao u Srebrenicu, a iz Sarajeva sam, i odao počast poginulima. Vrlo lijepa gesta. Ne osuđujte naciju na osnovu par primitivaca, i u Srbiji ih ima.

Чеда

pre 8 godina

Срамотно је да се једна делегација овако дочека. Зар није требало да они покажу неко достојанство?

napad

pre 8 godina

Ovo nije bio napad na Srbiju nego na Vucica. I to sa razlogom jer nisu svi zaboravili sta je on pricao i radio 90ih. A takvi, koliko god menjali bedzeve i odela, ne menjaju misljenja i ubedjenja uopste.
Da je napad na Srbiju, bio bi napadnut i Tadic svaki put kad je isao.

b

pre 8 godina

Vucic je i ovaj dogadjaj uspeo da iskoristi u svrhe licne promocije i samoreklamiranja. I ova vlast ce proci ali uz sve vlasti do sada, prodje i zivot.

СрП Крушевац

pre 8 godina

А шта је друго могао да очекује човек који је пре неку годину на очиглед целога света окачињао таблу на којој је писало:УЛИЦА РАТКА МЛАДИЋА? А сада човек отишао у Сребреницу да искаже своју хуманост, цивилизованост и "искрено" жаљење за оно што се десило. ПРИМИТИВНИ ЦИНИЗАМ ДО КРАЈНОСТИ.

Zabrinuta

pre 8 godina

Gde su sad ovi iz Berlina da prokomentarisu ovaj napad a Sto se sad ne oglasite da vidimo sta je sada upitanju Ko je sada kriv da nije opet Srbi Ovo bre nije normalno a ni humano

Morski Vuk

pre 8 godina

Zivim u inostranstvu vec 7 godina , kao nijedan Srbin branim sve narode bivse Jugoslavije i svadjam se cesto sa svojim Srbima ali sta Vam je ovo trebalo danas? Ne volim ga uopste kao politicara , osudio je ovaj zlocin glasno i jasno , dosao da iskaze postovanje prema zrtvama i cemu sve ovo? Razumem ja vrele glave , psihologiju mase ali ovde cujem i vidim zene koje likuju na ovom situacijom I pozivaju na nasilje! Jel problem sto Srbija misli da to nije bio genocid? Svako ima pravo na svoje misljenje I vidjenje situacije , hoce li Vam bilo koja odluka vratiti Vase poginule kao I one koje su Oriceve snage ubijale godinama pre Srebrenice? Nece , ostaje tuga I bol I pitanje , hocemo li da oprostimo jedni drugima ili da krenemo da zivimo zivot u danasnjem danu a ne 20 godina unazad.

Herodot

pre 8 godina

Tako mu i treba kad ide tamo gde ga niko nije zvao. Posipanje pepelom nikad nije imalo efekta pa nece ni sada. Ovo je samo dokaz da do pravog pomirenja nikada nece doci, jer "sto se grbo rodi, vreme ne ispravi". Drugim recima, pomirenje se ne moze graditi na lazima i izmisljotinama kao ni na jednostranim kukumakanjem nad samo svojim zrtvama. Koriscenje tudje nesrece za sopstveno politicko promovisanje i zataskavanje svojih zlocina moze da ima samo kontra-efekat. U Srebrenici, tacnije u okolini Srebrenice, se desila osveta Srpske vojske nad muslimanskim vojnicima, predvodjenim ratnim profiterom Naserom Oricem koji je ucinio masakr prema Srpskim civilima u Bratuncu. Nikakvog genocida tamo nije bilo. Definicija genocida je sistematsko i planirano unistavanje jednog naroda ili jednog njegovog dela. Jedino sto je bilo sistematsko i planirano u Srebrenici je "cesljanje" okolnih suma od strane Srpske vojske u potrazi za muslimanskim zlocincima kao i njihova likvidacija. Prema Zenevskoj konvenciji to jeste ratni zlocin i to niko ne spori. Genocid je izmisljotina Bila Klintona i Alije Izetbegovica koji je po svedocenju samih muslimana zrtvovao te ljude u Srebrenici kako bi dao opravdanje NATO-u da bombarduje Srbe u Bosni. Svi to znaju, al' posto neko mora da bude kriv, i posto mora da postoji opravdanje za sopstvene nelegalne postupke i zlocine, krivac se uvek trazi i nadje medju neprijateljem, u ovom slucaju, Srbima. Izgleda da je licemerje postalo vrhunska moralna vrednost.

al sam pametan

pre 8 godina

kako seješ, tako žanješ..ovo je setva 90-ih..iskreno, ovaj napad nisam doživeo lično kao srbin, niti napad na srpstvo, nego kao napad lično na vučića iz svima nam znanih razloga..zamislite nekog bošnjačkog političara ili orića koji su davali izjave ili činili zločine nad srbima, da dođu u bratunac..mislite da se neko ne bi organizovao i dočekao ga kamenicama..zašto vučić (i svi huškači) 90-ih nisu bili ovako pomirljivi, nego je našao danas glumiti toleranciju kad su ljudi izginuli..

mladen

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji nikome nece doneti nista dobro. Hvala Bogu sto se incident nije dogodio kod nas odma bi nas bombardovali. A sada da cujemo Evropu i svet.

only fools and horses

pre 8 godina

Ovde sve obrnuto. Umesto da ga Srbi dočekaju kamenjem, njega kamenovaše oni kojima je išao na poklonjenje.
Ali ne znam što pišem uopšte. Vi ovakve komentare ne objavljujete.

Mikica

pre 8 godina

Svaka čast za njihovu policiju. Uspeli su da uhapse samo ovog debeljka od ovoliko nasilnika i potencijalnih terorista. Nema šta treba im čestitati na efikasnosti.

Sa strane

pre 8 godina

Iskreno mi je zao svih zrtava.

Vucic je, bez obzira na dobru volju da oda počast žrtvama, ipak ovo zaslužio.
Prošlost se ne zaboravlja..
Zao mi je samo sto nisu našli po koji kamen i za Klintona i Olbrajtovou...

Sasa

pre 8 godina

U Srebrenici nije kamenovan Vucic predsednik Srbije nego Vucic koji je trazio u skupstini Srbije da se Ratko Mladic zastiti i da mu ta skupstina bude sigurna kuca, Vucic koji je lepio plakate po Bg trg bulevara Ratka Mladica, Vucic koji je u skupstini Srbije pozivao na ubistvo sto muslimana za jednog Srbina, Vucic koji je do juce bio Seseljev sledbenik i koji je to i dalje samo sto je promenio retoriku za rad vlasti.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliku moc imaju srpski mediji kojima bez poteskoce polazi za rukom da od jednog obicnog i bezazlenog izrazavanja nezadovoljstva jedne sacice maloletnika koji su zbog Vuciceve proslosti bacili na njega par plasticnih flasica i kamencica naprave "skandal svetskih razmera" ?
Prosto je neverovatno da i posle pojavljivanja Aleksandra Vucica pred kamerama gde su svi mogli da se uvere da je pogodjen samo "kamencicem" bacenim iz "decije ruke", koji gotovo da na njemu nije ostavio nikakvog traga "naduvaju" u "pokusaj ubistva", "atentat na Srbiju", i slicne gluposti koje prenose kao izjave "srpskih visokih zvanicnika" koji su jos i gori nego i sami mediji, koji sada "kao bajagi" zahtevaju "nezavisnu komisiju" koja ce utvrditi "ko stoji iza ovih malisana" koji su bacili par kamencica i plasticnih flasica u pravcu Premijera Srbije Aleksandra Vucica a kako "srpska stampa" i "srpski visoki zvanicnici" tvrde i na SRBIJU ???

Evo braco draga kako to izgleda kada se GENOCID u Srebrenici "umanjuje" na slican nacin kao sto sam i Ja u svom komentaru "svesno i NAMERNO" kao sto to Srbija cini sa GENOCIDOM u Srebrenici "smanjio na minimum" ono sto je danas "snaslo" Vucica u Potocarima !
Licno ostro osudjujem napad na Vucica ali taj napad na njega "vidim kao nesto bezazleno" cak sta vise da ga je to "dete" koje je bacilo taj kamencic "promasilo" moglo bi se komotno reci da se NISTA nije ni dogodilo !

djordjevic

pre 8 godina

Ne podnosim Vucica...ali molim i njega i svakog sledeceg premijera da mu uvek bude prvo na pameti da je on premijer Srbije i da se ponasa kao premijer, a ne kao Vucic, Tadic ili ne znam ni ja ko. Znaci, ako ides na ove dogadjaje, prvo sto razmisljas je da li premijer Srbije treba da dobije kamen u glavu...potpuno je nebitno da li Vucic kao osoba to moze da trpi, premijer Srbije NE SME.

Fargo

pre 8 godina

Neko vam dodje u goste spreman da pruzi ruku pomirenja, a vi g kamenom u glavu.Pa zapitajmo se kakav je to narod?
(Frida, 11. jul 2015 17:35)

Tom narodu su za nedelju dana pobili hiljade ljudi, zakopavali ih,i prekopavali ih gde su stigli.Sta bi ti uradio recimo.

Emir Mujić

pre 8 godina

Svako normalan čovjek će osuditi ovaj potez i čin pojedinaca (uvrede i gađanje tvrdim predmetima) jedne on najviše rangirane političke ličnosti Srbije. Naravno, ovo je diplomatski skandal i po meni najveću odgovornost snose bezbjedonosne snage koje su osiguravale ukop i koje nisu detaljno isplanirale sve moguće scenarije prilikom ove tužne manifestacije. Očekujem i osudu kompletne javnosti za ovim potezom, naravno!
E sad dolazimo do onog najtežeg dijela, a to je kako u buduće te pojedince, grupe i narod ubjediti da ne ide tako i da to ne može tako da se radi, jer Vučić je došao ispred Srbije?
Kako ubijediti porodice pobijenih da je Vučić došao iskreno u Srebrenicu da pruži ruku pomirenja između 2 naroda okarakterišući da se u Srebrenici desio strašni zločin bez pomena riječi genocida?
Kako ubijediti ljude da Vučićeve izjava za 1 srbina ubićemo 100 muslimana iz 1995 godine i to 9 dana poslije genocida?
Kako objasniti djeci i majkama poginulih da je Vučić obilazio ratišta po BiH sa Šešeljom i da je ponikao iz njegove stranke i njegove idelogije koja je kumovala u genocidu i zločinima u BiH?
Kako objasniti onim što su gađali kamenjem da je taj isti Vučić dizao tablu Bulever Ratka Mladića (direktno zaslužanog za genocid u Srebrenici)?
Hoću da kažem, pogrešnog ste čovjeka poslali u BiH da pruži ruku pomirenja, čovjeka koji je godinama stajao uz ideološke mentore koji negiraju genocid, koji ne vide u tome ništa loše!?

Zoki

pre 8 godina

Ne secam se da su Borisa Tadica ovako napali, a bio je u Potocarima dva puta. Jednostavno, izabrali smo naslednike politike '90-tih, plus imamo i nedavni ruski Veto na rezoluciju. Sa naprednjacima smo se vratili unazad.

D

pre 8 godina

Kako svi zaboravljaju sta je Vucic govorio u skupstini za vreme rata i sta je sa Seseljem radio. Porodice zrtava nisu zaboravile, a Srbi kao zlatne ribice, zaborave za 2 minuta. Da je pameti u Srba Vucicu i nikom iz te vlasti devedesetih ne bi trebalo da bude dozvoljeno da se bave politikom. Vucic je kamenovan jer je Vucic a me zato sto je Srbin i predstavnik Srbije. On je bio ratni huskas. Vuk dlaku menja, cud nikada!

Sufija

pre 8 godina

Pomirenja je bilo izmedju Bosnjaka i Srba pre 10 Godina. Tadica niko nije vredjao pa ni kamenovao! Ovo je imenom i prezimenom napad na Vucic Aleksandra, nije opravdan ali nije ni nerealan.

slavonska lola

pre 8 godina

Vama na dušu što Vučić predstavlja vas i vašu zemlju, nikome drugom.
Reakcija sasvim razumljiva, tamo su u glavnom ljudi čiji su najbliži pobijeni zbog te nakaradne ideologije koju je vaš "predstavnik" propagirao 90tih.

Darth Neshko

pre 8 godina

Sydeci prema ovolikom broju botova iz SNS-a, ovo je izrezirano, tj kamenje su bacali, ako su uopste bacali ljhdi iz sdb-a, sa ciljem da se vucic napravi zrtvom, i da se opravda mrznja prema bosnjacima. A sve sa ciljem da se kase, evo mi otisli, pruzili ruku pomirenja, a oni nas kamenicama. Smrdi bre ova predstava, i tacka. Ako mi objeve komentar, posto cenzura radi kao nikada.
Ajde sada heroiji lupajte minuse.

milos

pre 8 godina

Pa ovi organizatori da se izvinjavaju narednih 20 godina, do sledece "obljetnice" za ovoliki propust u obezbedjenu (ako je uopste propust). Ali Vucicu, sta da ti kazem? '90-e dolaze na naplatu. Sta obicni ljudi da ocekuju kada su iste snage na vlasti i u BiH i u Srbiji kao i devedesetih? Pa ne kopcamo se svi pozadi. Jedno iskreno izvinjenje za svoju mracnu proslost bi bilo OK. Ali i to izvinjenje treba da ima ko da prihvati a bojim se da se taj u BiH ne nalazi. Bas kao sto se ni u Srbiji ne nalazi moralni politicar koji ce takvo izvinjenje cista srca da da. Crno nam se pise sa vama. Od Istre, do Gevgelije. Svi ste vi dzelati nasih sudbina. I zato ne mogu da zalim ni jednog politicara.

BH Dragon

pre 8 godina

Prije svega vi kazete da se nemoze optuziti cijeli jedan narod zbog zlocina nekolicine a citajuci ove komentare sad smo svi mi Bosnjaci isti kao ova grupa huligana,malo pateticno.Zasto se Tadicu svojedobno nista nije desilo? Po komentarima sticem utisak da bi smo trebali pruziti ruku pomirenje i Mladicu kad bi dosao u Potocare, ma ajte molim vas!

bota

pre 8 godina

Vucic je ovim zavrsio svoj posao pravljenja cirkusa od Srebrenice I razvaljivanja odnosa medju ljudima u Bih kao I odnosa izmedju Bih I Srbije. Krenulo je pokusajem izrucenja Orica, nastavilo se njegovim izjavama koje. jasno sugerisu da je Oric kriv I koje su pokazale kakvo bi "fer" sudjenje imao. Svo ovo vrijeme lobirao je protiv
rezolucije o Srebrenici, zabranio obiljezavanje Srebrenice u Beogradu I nakon svega toga po principu: hocu necu u Srebrenicu, ma hajde eto docicu vikend je, dobio kamen u glavu.

pomirenje

pre 8 godina

evo prvih rezultata pomirenja ! uspjeli u tome britanci!
(jaa, 11. jul 2015 13:46
Ne, mnogo ranije su to uspeli Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić,..., (da ne pominjem vucibatine tipa Arkana, Orića),... a mnogo uspeva i Dodiku i mnogima koji negiraju genocid. Razumem rat, mržnju, zločine tokom rata, ali ne razumem negiranje nečega što je očigledno. Sve te prljavštvine rata čine pojedinci, čine i vojske, ali nikada narod i zbog toga nikada nijedan narod se ne sme osuđivati. Međutim veličina naroda je da prihvati činjenicu da su neki iz njihovih redova učinili zločin, kao što je zločin Genocida počinjen u Srebrnici

...

pre 8 godina

Ovaj napad odgovara samo jednoj osobi: Dodiku. Pa sad vi vidite ko je ovo organizovao... I kakvo pomirenje kad i dalje svi negiraju genocid...

Fred Perry

pre 8 godina

Prvo ne treba generalizovati stvari, nije ceo bosnjacki narod ovakav.Ovo je samo saka ekstremista kojih ima svugde pa i kod nas.Druga stvar odnosi se na neobrazovanje i neinformisanost celokupne mase koja moze aplaudirati jednom zlocincu kakav je Klinton.Sve je ovo dragi moji jedna velika igra svetskih sila koje se bore za primat u svetu na stetu drugih,najcesce slabih.Ako se jedna zemlja ne moze razoriti spolja moze iznutra.Tako je i nestala Yu ubacivanjem i potpaljivanjem masa najcesce sibicom zvanom nacionalizam, a sve sa ciljem da se postigne ono sto nas je danas snaslo.Da smo u dugovima do guse i da nam je zivot bukvalno sveden na opstanak, da smo moralno i psihicki unisteni... mada ima i naseg udela u svemu ovome

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

Ilija Cvorovic

pre 8 godina

Majstore, "ne pruza se ruka pomirenja" na dan godisnjice. Pogovoto ne prisustvom. Inace, siguran sam da je Vas odlazak dole bio takodje "organizovan" i da je ovim epilogom ispunio svrhu.
Toliko.

hypatija

pre 8 godina

Ово је напад на Вучића лично, а не на Вучића као премијера Србије. Нисам изненађен чињеницом да смо ми, Срби, заборавили ко је био Александар Вучић у време дешавања злочина у Сребреници , јер је време ратнохушкачке реторике Вучића, његово промовисање у четничког војводу (и Николића такође) одавно прошло. Ми Срби осим што смо слушали ратнохушкачка блебетања у Скупштини Србије горе поменутог двојца,а пре свих острашћене говоре њиховог идејног вође Шешеља и свеукупне подршке Радикалне странке догађајима у Босни, нисмо имали никакве директне штете од њих. Али, у Босни је пала крв, људи су поубијани. десио се читав спектар зла, које само људи могу да измисле и почине. То зло је тада Вучић подржавао тада, а Босна то није и неће да заборави. Сасвим је друга ствар што је овај догађај, као и сам злочин исполитизован и унапред припремљен. А посета Вучића је могло би се рећи чак и лицемерна.

tamara

pre 8 godina

svim komentarima tipa "ovo je sramota ... sada vidi svijet kakvi su ovi muslimani i sl." samo da napomenem da izvještavanje svjetskih medija naravno nema veze sa mozgom ... tipa " crowd was chasing serbian prime minister ... ha ha ha".
mi treba da počnemo da se navikavamo da trenutno nismo baš omiljeni zapadu.

homo sapiens

pre 8 godina

Kako ON može da ide da oda poštu ??? Ovo nije lepo ali logično. Je li bilo lepo - Ubicemo 100 Muslimana za 1. Srbina ? Ne može tek tako da se predje. ODGOVORNOST a onda ce doci i pomirenje, ne mora nikakvo pozorište. Mogli su i par šamara da mu šljusnu, to bi bilo pravedno

Zaboravko

pre 8 godina

Na jednom transparentu piše: Aleksandar Vučić Za jednog Srbina pobiti 100 Muslimana. Ovi ožalošćeni ljudi ipak imaju pamćenje, za razliku od glasačkog tela u Srbiji.

gautmanov projekat

pre 8 godina

ovakvo ponasanje i ispadi su za svaku osudu. ali izgleda da oni ipak nisu zaboravili sta je gospodin pricao 90-ih, kao mnogi ovde.
takodje bih napomenuo da g-din premijer nije otisao svojom voljom, vec po nalogu tako da su komentari tipa "pokazao dobru volju, pruzio ruku pomirenja" i slicno, krajnje izlisni. (a mnogi ce se sad srditi i ljutiti ali iskreno, zar nije tako)?

Buridanov magarac

pre 8 godina

Ovaj događaj nije spontano nastao. Kao i Vučićev odlazak u Srebrenicu on je deo plana da se skrene medijska pažnja sa najvažnije vesti - a to je da je Skušptina Srbije potpisala SOFA sporazum sa NATO, kojim se Srbija obavezuje da pruži slobodu kretanja, poseban status za NATO vojnike i korišćenje infrastrukture; da dozvoli obuku NATO vojnika u bazi "Jug"; da uništi višak naoružanja; da obrazuje oficire u skladu s Bolonjom i NATO-om; da vrši razmenu podataka sa NATO i EU. Molim da mi objavite komentar.

dalibor

pre 8 godina

Nije mu ni bilo mjesto u Srebrenici. Prije nekoliko godina je postavljao table Bulevar Ratka Mladica, da ne spominjem izjave da se za jednog Srbina strelja 100 muslimana.

Albano

pre 8 godina

Evo ja kao albanac osudjujem ovaj cin ali nemojte da zaboravite da su ti ljudi izgubili svoje najmilije ljude i nemojte jos nesto da zaboravite da i dan danas poslje 20 god peva se u Srbij i u RS "Noz Zica Srebrenica"

P.S Kamoli srece da ste vi gadjali tih 8000 bosnjaka sa kamenjima umesto metcima !

wayward

pre 8 godina

Srbi su zaboravili ko je bio Aleksandar Vučić tokom devedesetih, a eto, Bosna pamti. Mi smo taoci njegove prošlosti koje je nesposoban ili nespreman da je se istinski odrekne, a u koju nas, izjednačavajući sebe i svoju Vladu sa srpskim narodom, uporno uvlači.

Ja nemam nameru da okajavam Vučićeve grehe iz prošlosti; sa tim se on mora suočiti sam. Protiv sam kamenovanja i fizičkog napada, ali nisam protiv opravdanog gneva koji Bošnjaci osećaju prema osobi koja je indirektno učestvovala i direktno podržavala stradanje celog jednog naroda. Zaslužio ga je, i ne može ga oprati nikakvim odelom evropskog kroja niti tvrdnjama da se, eto, opametio.

Istinsko pomirenje podrazumeva da svi pognemo glave i prestanemo da jedni druge, kao i sami sebe, posmatramo kroz uske procepe verske pripadnosti. Vučiću to nije dato, jer on na svojim rukama nosi zločin. Mi koji nismo učestvovali u tome moramo se udaljiti od njega, razumeti zbog čega ga Bošnjaci mrze, kao i zbog čega bismo sami morali da ga pljunemo, a ne da mu dajemo mandat i pravimo pesme na YouTube-u.

goran

pre 8 godina

Danas nije napadnuta Srbija, vec Vucic licno i jedini razlog za to su njegove izjave iz 1992. Ne slazem se sa fizickim napadom mogli su to i dostojanstvenije da urade i pokazu svoje nezadovoljstvo,zvizducima, transparentima ali nikako na ovaj nacin.Zasto Tadica nisu kamenovali, nije Vucic prvi Srbin u Srebrenici,ali je prvi koji je davao strasne izjave tokom 90.

bratunac86

pre 8 godina

Dobro,proći će i ovaj dan,i Šta poslije
Ja sam bio u Srebrenici cijeli rat, dječak sam bio tada ali se sjećam većine stvari
Izgubio sam tada jednog brata,klinac je bio
Genocid, zločin, rat,možda je za jedne ovo prvo za druge ovo drugo ali meni to nije uopste važno niti mi je ikad moglo brata vratiti
Natezat cemo se još 100 godina ko je kriv,koja strana
"Vasa" strana je kriva što je ubijala tog 11-15 jula nejake,žene, djecu,starije ljude

A "moja" strana,ta strana treba da odgovara prvo meni i nama koji smo to preživjeli pa onda da Naseru Oricu sude srbi
Vi Bošnjaci koji niste bili u Srebrenici ne smatrajte tog kriminalca nikakvim heroje
Ne može heroj biti čovjek koji je svojim konjima đavao hljeb i so da jedu dok smo mi gladovali, posebno 1993
Ne može biti heroj čovjek koji nas je ostavio da ginemo A on pobjegao
Ja volim svoj narod,srbe poštujem ali sam ljut na njih najviše zbog toga sto pričaju kako mi izmišljamo cifru od 8372.
Da,toliko je,neka veća sila nas je spasila da svi ne stradao

Nemojte vi gospodine Vucicu pružati nama ruku pomirenja tako što ste danas u Srebrenici
Možda je to i farsa,mmožda se i iskreno kajete,ja to ne znam ali mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se tamo pojavljujete zbog vaše prošlosti
Isto tako i naši trebaju odgovarati za svaku nevinu srpsku žrtvu A odgovaraju tako što štite ranog profitera Nasera Orica da i dan danas je najveći kriminalac u Sarajevo
Pozdrav

V.

pre 8 godina

Nisam ljubitelj teorija zavere ali ne bi me iznenadilo da je Vucic ovo samoinicirao.. Salim se naravno, ali doslo mu je ko "kec na jedanest", ispasce veca zrtva od onih 8000 nastradalih, a to najvise voli, ne mora da menja pateticne govore.. Ako je ovo usmereno protiv srpskog naroda, zasto se nije desilo Tadicu? Srpski narod je zaboravio ko je i sta je Vucic, ali Bosnjaci izgleda nisu..

R2D2

pre 8 godina

Izvinjavam se, ali bilo je sasvim izvesno da ce se ovako nesto dogoditi. Nikakvog iznenadjenja nema, cist mazohizam. Za svaku osudu jeste, a AV je znao sta ga tamo ceka. Pitanje je samo zasto je uopste otisao? Ali verujem da ce nam na konferenciji za medije objasniti.

Bosna

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko...

Ne, to se vidjelo 1995. godine. Sada se premijera gađalo bocama i kamenjem. Tada se djeci od 12 godina pucalo u leđa. Sada nitko nije stradao. Tada je ubijeno 8000 ljudi.

Marko

pre 8 godina

Nije to nista protiv Srbije nego protiv njega licno jer se zna ko ne on bio i sta je govorio pre 20 godina.I Tadic je dolazio u srebrenicu pa ga nio nije docekao tako.

LT

pre 8 godina

Au, koliko lažnog moralisanja. Sada prosipate priču tuđa je sramota... Čija su sramota genocidi u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu... Vučić danas nije smio da dolazi. Ne, na ovakav način. Ako se Rezolucija odbije, doći ću, ako se prihvati, neću. Po njemu Srebrenica nije genocid i više nego dobro je prošao. Velika bruka za Srbiju da im premijen na ovakav način ponižava žrtve genocida.

brain challenge

pre 8 godina

pricas 20 godina da si cetnik i velikosrbin, karlobag - karlovac, bulevar ratka mladica i mislis da je neko sve zaboravio. i odes tamo i dobijes sta si trazio. nisu ljudi veverice pa da zaboravljaju. osim nas srba, naravno.

1111

pre 8 godina

A sto Tadica nisu gadjali kad je bio? Nije trebalo uopste da ide, i pre svega nije mi jasno ko mu je uopste od tog naroda dozvolio da dodje tamo. Nasilje je za svaku osudu, i definitivno stav vecine ljudi nije upotreba nasilja. On je poslednja osoba iz Srbije koja ikada treba tamo da ode.

Natalija

pre 8 godina

sta ste ocekivali ljudi moji? da ce bosnjaci docekati srpsku delegaciju cvecem i ovacijama?? pa pokolj zverskih razmera je tek bio pre 20 god. Ne moze se to tako brzo i lako zaboraviti i oprostiti. Zao mi je ali ja razumem te krajnje ljudske reakcije jer bih isto reagovala u datoj situaciji. I vi biste isto reagovali, priznajte!

propast

pre 8 godina

Sta je sve pricao devedesetih protiv muslimana i tih desavanja u Bosni, dobro je i prosao, gde god se on pojavi uvek se desavaju neke lose stvari, nosi u sebi neko zlo, da se uhvati za zelen bor i njega bi osusio, propast!
Unistava nam zemlju na svakom koraku, oduzima ljudima plate i penzije, nema radnih mesta, podize poreze, ali bitno da je poveo tri savetnice u kolima da ga savetuju haha.
Spasi Srbiju iz ludnice i u.......!

duda

pre 8 godina

Ovo je namestaljka kako bi se dodatno destabilizovao region. A mi cemo ponovo da nasednemo i da se medjusobno koljemo... Glupi Balkanci... Da li mislite da su Englezi bezveze pripremili rezoluciju o Srebrenici, ili iza toga stoje malo dublji geopoliticki interesi.
Vucic je deo ove igre, a mi smo idiotski narod kome se zagreje glava i kod ociglednih namestaljki. Bas me zanima da li cete da mi objavite komentar....

Smokvica

pre 8 godina

Bosanski organi reda su nas uveravali da je Vučić siguran u Srebrenici! Da li će neko sada da zatraži njihovu odgovornost i na neki način ih kazni zbog loše organizacije!

Labud

pre 8 godina

Ratnohuskacki diskurs iz90-tih mu je kad tad morao doci glave. Ako su mu ovde ljudi to zaboravili i olako presli preko toga, oni koji su pak osetili posledice tog jezika na svojoj kozi nisu.

Mozemo mi ovde na blogu sa skupimo pare za nove naocare.

Dream

pre 8 godina

Ipak narod prepozna iskrenost a isto tako prepozna i kada nesto nije iskreno. Nazalost ovaj Vucic je dlaku promijenio ali nisam siguran da je promijenio i cud. Narod to prepozna. Nije to tako davno bilo kada je ovaj isti covjek pozivao na ratovanje...ovo je nazalost istina. To svi znaju! Ne kapiraju ovi iz Evrope da na Balkanu ne mozes slati Seseljevog ucenika da govori o miru, da rane jos bole, da je ovo Balkan, da licemjerstvo boli...Kakva greska!!

Jedinog covjeka koji je ovo mogao ISKRENO da uradi je ubila Srbija to je pokojni ZORAN DJINDJIC. U njegovom svakom govoru se prepoznala iskrenost da i to i stvarno misli.

NAZALOST...Balkan je bio i ostao oaza nasilja, oaza nediscipline, oaza strasti za svakavim stvarima.

Lr872

pre 8 godina

Ja sam Bosnjak i musliman. Ja danas nisam mogao biti u Potocarima, ali da sam bio, ne bih zvizdao Vucicu i ruznu rijec mû ne bih rekao. Moram priznati da bi mi bilo draze da je umjesto njega dosao Cedomir Jovanovic. Ali, tako je kako je. Ni ja kao Bosnjak ne volim da me po svijetu predstavlja Bakir Izetbegovic, pa moram zivjeti s tim. Dragi prijatelji (a znam da vas je tu puno vise nego sto se nekada cini): Kao Bosnjak i vjernik, ja se duboko izvinjavam i Aleksandru Vucicu i svim dobronamjernim ljudima iz Srbije. Sta god da je bilo, sta god da je taj covjek ikada pricao, DANAS nije bio trenutak da se na to na onakav nacin podsjecamo. On je dosao u miru i zasluzio je po svim bozijim zakonima i po pravilima civilizovanog ponasanja, da tu boravi u miru i ode u miru. To mene uci moja vjera i to sam ponio iz moga roditeljskog doma. Ko god je tamo zvizdao, nije zvizdao u moje ime i neka ga bude stid pred Bogom Milostivim. Izvinjavam se sim dobrim ljudima u Srbiji, koji su ovo dozivjeli kao poraz mogucem pomirenju. Ja to pomirenje i dalje sanjam i vjerujem u ono dobro u svima nama.Ja licno ne bih danas razglabao o tome, koliko je gospodin Vucic bio iskren u svome dolasku. To je nebitno, u odnosu na to DA JE DOSAO. Treba vremena za sve ovo. Jos mnogo mnogo vremena i strpljenja. Razumijem one koji su zvizdali. Ljudi smo. Rane su jos svjeze i jos krvare. ALI IH NE OPRAVDAVAM! Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Bosanac

pre 8 godina

Ljudi,nemojte generalizovati! Na ovo su nas "psiholoski pripremali" bombardovanjem "informacijama" zadnjih mjesec-dva.
Nije Vucic citava Srbija (govorim zbog njegovih ratnih racuna u BiH), niti su ovi koji su ga sramotno napali predstavnici svih Bosnjaka i Bosanaca u BiH!
Ohladimo svi glave, jer dok nas -sve narode na Balkanu- trzaju ovakvim i slicnim potezima, neki jako dobro profitiraju na sibicarenju pred nasim ocima.
MIR!

Miki

pre 8 godina

Normalno je da je premijer Srbije morao da bude tamo, to mu je dužnost.
Normalno je i da je Aleksandar Vučić tamo dočekan kako je dočekan, on je duboko kompromitovana ličnost.
Nije normalno da Srbija ima takvu kompromitovanu ličnost na čelu vlade.
I nije normalno to što političari misle da se prljava savest može tek tako oprati.

sultan

pre 8 godina

Ja se ogradjujem od ovih divljaka! I to jos za vreme svetog meseca posta Ramazana psovat galamit i ovako se ponasat... Pojedini stvarno treba da se izoluju od drustva dok ne nauce neke stvari a ako toliko mrzite Srbiju i srbe zbog cega pustate svoje cerke i sinove da pevaju po Grandu?! Valjda pare prece od obraza i dostojanstva... e moji bosanci Allah da vas uputi!

HM

pre 8 godina

Kako ljudi nisu fer prema nama, neverovatno..
(Vuk, 11. jul 2015 13:19)

Doista? Jeste pratili vijesti zadnjih mjesec dana? Jeste li čitali komentare?

Još je Vučić dobro i prošao, s obzirom da je i on jedan od odgovornih za rat...

Promatrač

pre 8 godina

Vučić kao jedan od ratnih huškača 90ih koji je propagirao veliku srbiju sada ženje što je posijao. Ne možeš po tuđoj kući praviti nered i razbijati te se poslije preobući u odijelo pa se praviti da ne znaš o čemu se radi.
Poštovanje prema žrtvama se može pokazati na mnogo načina a jedan je od njih bio prihvačanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Tuzla

pre 8 godina

Pisem iz BIH, na stranu sve, do ovog nije smjelo doci. Ipak niko sa bosanske strane nije izjavama u prethodnim danima smirivao strasti. Tako je raja nabrijana dosla i napravila incident. Ako su kamenovali vucica, trebali su i bakira izetbegovica, zbog katastrofalnog stanja u zemlji. Na kraju ce najvise ispastati oni jadnici iz srebrenice i okoline. Ovi sto su bacali kamenje ce otici natrag u federaciju. Nadam se da ovo ludilo nece potrajati i da mrtvi ubijeni napokon dobiju svoj smiraj nakon 20 godina. Pozdrav svim dobrim ljudima iz Tuzle

mario

pre 8 godina

e ovakog premijera Srbija jos nije imala, njemu je Srpski narod bitniji i od njegovog života !!!
(maja, 11. jul 2015 13:49)
Da da ili je otišao smišljeno tamo jer je znao da će biti incidenta,pa eto sad će on ispasti mučenik.

bananamen

pre 8 godina

neme veze ovo sa Srbijom, vec sa ovum sto je otisao u nase ime tamo..nije iskren, svasta je pricao pre 20godina (ustvari do pre neku godinu), prenemaze ne,patetise i to sto se desilo samo pokazuje da ne misle svi kao botovi a ovaj napaceni velikomucenik ne zna sta je struka,profesionalizam i misli da sve zna najbolje i u sve se mesa..tako je napravio od cele zemlje.. jadna drzava sa njim ovako nesposobnim i jadnim..

Dusan US

pre 8 godina

Po "demokratskim" zapadnim medijima Vucic je oteran a ne napadnut. US ima pravo da hapsi, bombarduje zbog pomisli o ugrozavanju zivota jednog Amera a napad na premijera, samim tim i drzave istog je opravdavan. Naravno krivi su Rusi zbog veta a ne krezubi Britanci za podizanje tenzija.

Obično cenzurisani posjetilac portala iz Sarajeva...

pre 8 godina

Kao Bošnjak, stidim se i sramim incidentna na komemoraciji, bio sam bijesa i tužan zbog onog što se desilo. zaista, tu nije riječ o Bošnjacima koji su došli da ukopaju svoje, ti ljudi koji su uzvikivali tekbire su radili sve suprotno mjestu i času u kojem su se nalazili. Oni su se ogriješili i ponizili prave žrtve, dnadam se da će biti kažnjeni zakonski.
Oni među Srbima koji ovaj događaj tumače generalno i uopšteno, i u tome vide dokaz nemogućnosti dijaloga i pomirenja, na način "aha, jeste li videli?", oni su istog mentalnog sklopa kao i ovi neki Bošnjaci koji su nas posramili danas.

Bosanski patriota

pre 8 godina

Čitam i nemogu da vjerujem...Većina pljuje komplet Bošnjake radi par budala...Niko nekomentariše to da su mu majke Srebrenice pružile ruku i poljubile...Te iste čija su djeca,muževi i cijela muška populacija nastradali...Svako normalan ovo osuđuje ali isto tako je tu i od strane Vučića moralo doći do njegovog ličnog izvinjenja za sve ono što je nekad govorio...Ja lično se sramim zbog ovog incidenta i u svoje ime,a vjerujem i u ime ostalih normalnih ljudi,izvinjavam Vučiću i srbijanskoj delegaciji...Morate shvatiti to da je ovo ipak mjesto stravičnog zločina i da je teško oprostiti...Ali,trudimo se...

šetač

pre 8 godina

Jao kakav penal, sada ćemo da slušamo Vučićevu kuknjavu i patetiku. Oni nisu zaboravili ko je Vučić a mi kanda jesmo, od radikala do evropejca najvećeg obraz đon. Uzgred ipak je to sve primitivizam.

neko

pre 8 godina

Svi znamo da su rat u bivsoj SFRJ izazvale zapadne zemlje! Isto tako su sjebali i nasu zemlju, samim tim i zivote. To im je posao, od toga zive. Razaranja po svetu, kupovina njihovog oruzja ili iznamljivanje njihovih vojnika, koriscenje nasih teritorija za njihove baze, postavljanje njihovih ljudi u nase vlade i jos bezbroj razloga zbog kojih njima odgovara nestabilnost u drugim zemljama.
I pogledaj sad ovo! Vecina to zna, i u mesto da se borimo protiv toga, ne, mi moramo i dalje da idemo po njihovom scenariju," kolji se medjusobno". Bacaju nam koske ( rezolucija o Srebrenici) i mi kao kerovi se podzapamo opet. Mozda je, kad boljem pogledam, tako i najbolje. Jer ako nemamo mozga, onda i ne treba da zivimo bolje. Veliki pozdrav za sve normalne osobe, za ostale, zelim vam mnogo srece u daljem zivotu, jer ce vam trebati.

Dejvid Ajk

pre 8 godina

Kako ste svi naseli na ovaj film koji se tamo dogodio.

Stvaranje Evrope je organizovano 1956.
Raspad Jugoslavije je bio organizovan bar 20 godina pre rata.
Zlocin u Srebrenici je takodje bio unapred dogovoren.Klinton je tada rekao da ne sme da bude manje od 4-5,000 zrtava da bi oni imali opravdanje na intervenciju.

I dan danas isti sistem rade.Sisaju ovce koje ne kapiraju sta in se desava.

izazovu problem- ponude resenje- izvrse akciju.

kao u tunisu.Osnuju Izis ( mesec u prevodu- ovo je vrlo vazno onima koji prate iluminate-reptile-rotshilde-svetski poredak - jer sve sto se dogadja je bitka energija zenskog i muskog proncipa- mesec i sunce ). Dogovore napad na britance namerno- ubiju 30 svojih gradjana, optuze izis- onda britanci traze od kamerona akciju da se odobre sredstva za novi rat koji bi unistio izis . Oni povuku izis - kazu da su ga iskorenili- promene ime i zastavu i osnuju novi izis za nove ciljeve, novu drogu, teritoriju.


Tako i danas.Srbi su znali unapred za napad.

Vladari stoje iza toga, srbi su kunici i nista tu ne mogu- Onda se Vucic prikaze kao dostojan jadan nesretnik- srbi ga zavole ( kao u supermen akciji ), podrze na novim izborima a oni koji su danas iscenirali napad ( ameri, rotshildi,vladari,iluminati,cionisti ) ponovo dobiju svog coveka na vlasti ( vucica ) da im obavlja i sprovodi agende.

to se desava stotinama godina ali ovce samo bleje

antiglobalista

pre 8 godina

Кад је човек опијен онда му се лупају шамари да дође к себи. Ово камење које је пљуштало по Вучићу и целој српској делегацији треба да нам буде шамар за отрежњење. Не може се градити мир тако што ће једна страна, српска, прихватити и оно што је урадила и оно што није урадила, прихватити разноразне квалификације недела која смо неспорно чинили, али која се не могу назвати геноцидом, док друга страна апсолутно ништа не чини да се тај мир успостави. Ако неко мисли да ће простим извињењем или појављивањем на неком стратишту овог или оног народа успоставити мир, тај је у страшној заблуди. Мир, трајан и стабилан, може се успоставити једино правдом и истином. Дакле, истинитом квалификацијом злочина, истинитим подацима о броју жртава и праведним кажњавањем оних који су те злочине починили. Све остало нема никаквог смисла ни ефекта и води продубљивању нетрпељивости која ће на крају опет прерасти у сукоб.

Maksim

pre 8 godina

Ovo je bio ogroman rizik od samog početka! Vučić je bio svestan toga, ali je postupio kao i većina Srba kada na sve načine pokušavamo da prvi doprinesemo da se popravljaju odnosi između naroda na Balkanu!

Kristijan

pre 8 godina

Strasno, treba ici ka pomirenju a ne produbljivati mrznju i netrpeljivost. Steta, sto poruka Vucica nije shvacena.
(Jukicabukica, 11. jul 2015 13:27) Vučić je trebao prvo da prihvati rezoluciju a ne moliti ruse da ulože veto. trebao je stime da pokaže da se pokajao za 1 srbina 100 muslimana ubiti.... sam je kriv koliko i sva naša vlada.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.
(Maрко, 11. jul 2015 13:38)

Edi Rama nije sa Kosova (H.Tačiju Srbija zabranjuje dolazak), a nikada nije govorio da za 1 Abanca treba ubiti 100 Srba.

Kao što zlikovci, koji su izvršili genocid u Srebrenici, nisi to uradili u ime srpskog naroda, tako i onaj ko je bacio nešto na AV, a nije mu ništa, nije to uradio u ime Bošnjaka, već u svoje lično ime!

Balkan boy

pre 8 godina

Nije ovo mržnja prema Srbima, ljude koji su došli da odaju počast žrtvama iz Srbije niko ne dira. Ovo je mržnja prema čoveku koji je u to vreme pozivao na ono što se desilo u Srebrenici. Reakcija je necivilizovana ali na balkanu to tako ide.

Milca

pre 8 godina

Ja ipak mislim da je ovo vise bio napad na Vucica licno. Na to ukazuje i transprarent kojim su podsetili na Vuciceve izjave tokom '90ih.

peace

pre 8 godina

Iz ljudi su izbile emocije.
Na zalost, nas aktuelni premijer je pre 20 godina bio ucesnik politike sukoba.
Ne mozemo zameriti pojedincima sto ne veruju da se iskreno kaje zbog svojih gresaka iz proslosti.
Kao i tadasnje i ovo nasilje je za osudu.

Toni

pre 8 godina

Ma nemoj,jel neko od vas izgubio nekog na kukavicki nacin,sramota za srpski narod sto ubili neduzni i plus nece preduzmit Ni odgovornost ,to je sramota,

jelena

pre 8 godina

isprani mozgovi, kako kratko pamcenje imate, kao i onaj necovek sto je pomislio da moze da se opere od sve mrznje sto je sejao. obraz kao djon, i njegov i vas!

Marina

pre 8 godina

(Grof, 11. jul 2015 13:30)

Nije BiH danas gađala Srbiju nego je grupica ljudi teško pogođenih genocidom u Srebrenici,na dan sahrane preko stotinu svojih identificiranih članova obitelji, dopustila sebi da sjećanja na te tragične dane prekriju svaku racionalnu misao i svako pristojno ponašanje prema predstavnicima zemlje koja je ratovima crtala kartu Velike Srbije pa i kartu BiH.
Stavite se u kožu ljudi kojima je bol i razočaranje u pravdu pomutila svaki osjećaj za poštovanje premijera danas demokratske zemlje,kandidata za EU, jer im u glavama stoji samo činjenica da ta zemlja negira genocid kojega nije spriječila iako je mogla, i,štoviše,preko Rusije je spriječila usvajanje rezolucije u kojoj nema ni riječi o sukrivnji ili odgovornosti Srbije i srpskog naroda za ta zvjerstva bosanskih Srba. Ipak to stanje u glavi nije razlog napada niti je opravdanje za napad na premijera Vučića ,možda tek objašnjenje zašto je premijer Vučić za tu grupu ljudi bio nepoželjna osoba. Poruke imama koji je pozivao na smirivanje i poštovanje ljudi koji su došli odati počast žrtvama neka bude dokaz da napad nema veze s politikom nego s osobnim razlozima ranjenih ljudi.

bosanac

pre 8 godina

ja kao bosnjak osudjujem ovaj napad..do ovog nije smjelo da dodje. Glupo je sada kriviti kolektivno sve bosnjake zbog 10-15 ljudi. Kad je sve proteklo u najboljem redu, trebao je makar i ovaj kraj...nazalost desilo se...ali vas uvjeravam da mnogi bosnjaci cijene dolazak Vucica...pozdrav svim dobrim ljudima

Olga

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir Vuciceva politika, moguce je da je bilo pritisaka da se on pojavi u Potocarima. Dosta je tu lose krvi koja se nece ocistiti formalnostima. Oni koji su izgubili clana porodice u toku raspada SFRJ ce uvek bacati kamenje. Nama zapad diktira kako treba da se osecamo to je kontra produktivno

GoranJ

pre 8 godina

Koji MI i ONI? Baš vas slušam kako pričate? Shvatate li vi da smo svi mi isti narod, sa različitom religijom. Ne postoje mi i oni! Postoje samo budale na obje strane koje vole provocirati i nemaju dovoljno mozga ili im amigdala slabije radi, pa ne mogu shvatiti pojam empatije! Vucicu se nije ništa desilo, manji incident!

Sarajevo

pre 8 godina

Ja se izvinjavam svim Srbima u svoje ime i ime mog naroda zbog ovih par budala koji nemaju postovanja niti prema drugim zvanicnicima niti prema umrlim koje trenutno ukopavaju...

Stuttgart calling

pre 8 godina

A šta ste očekivali? Ljudi, shvatite da se u Srebrenici desio jeziv zločin. A jedan od glavnih zagovornika toga je bio upravo Vučić. Sto muslimana za jednog srbina. Šta očekujete od ljudi kojima je zbog takve retorike pobijena čitava dalja i bliza muška rodbina? Koliko porodica ima oko Srebrenice u kojima je pet, šest, sedam, pa čak deset muškaraca streljano i bačeno u jamu?
I ja osuđujem što veličaju Orića, osuđujem što niko za Kravice nije i neće biti optužen, što ne priznaju i ne žale srpske žrtve. Ali opet razumem i njihov gnev. Pogotovo prema Vučiću.

Milanus

pre 8 godina

Ne opravdavam kamenovanje, ali je ocigledno da Bosnjaci nisu zaboravili ko je bio jedan od glavnih ratnih huskaca devedesetih. Izgleda da oni nisu poverovali da su reci "Ubicemo 100 muslimana za jednog Srbina" izvadjene iz konteksta.

kos

pre 8 godina

zar srebrenica ne pripada republici srpskoj.
ako je bilo propusta kod policije rs, ocekujem smene.
kako to dodik dozvoljava napad na predsednika srbije na svojoj teritoriji.
a bosnjake sa kamenjem i organizatore u zatvor.

ja

pre 8 godina

ja sam bosnjak i ono je bilo sramota.dosao covek poklonio se zrtvama ali jedna grupa je bacila ljagu na sve.vecina ga prihvatila ali ovi pojedinci napravise incident.

Lud i zbunjen

pre 8 godina

Strašno. Sad ćemo Vučića gledati svakih pet minuta, i slušati njegove žalopojke.
Svi smo znali da će ovo desiti, i on je znao da će se ovo desiti. Naravno, on će ovo iskoristiti da se ne skida sa televizije. Već vidim vesti "Eto, mi smo hteli, ali oni neće", "Ja sam se žrtvovao" itd. Nisi se ti žrtvovao, nego si znao da će do ovog doći, pa bi ti da mi verujemo da si se ti žrtvovao.

Samir

pre 8 godina

Izrazavam zaljenje sto se dozvolilo da u opste dođe do incidenta a narucito na ovom mijestu, na ovaj dan.Ovo je smisljeno napravljeno I davno pre pripremljen scenarij a cilj mu je da I ovako napacenom narodu didatno oteza u I onako teskoj boli. Koliko ce vas pomisliti da smo svi isti??? Koliko ce vas pomisliti da nas treba sve unistiti a samo zbog stitinjak onih koji su napali gospodina Vucica. Nismo svi isti gospodo! Ima nas puno koji se suosjecamo s zrtvama nametnutog rata, majkama bile one Srbkinje,muslimanke ili Hrvatice. Neka je rahmet svim zrtvama muslimanima, neka je laka crna zemlja svim Srbima I Hrvatima koji su stradali u ovom ratu. Neka bog olaksa bol porodicama I neka nam svima pruzi mir u ovoj napacenoj zemlji. I ako je zadobijo nekoliko udaraca gos Vucic to je nista prema onom sto je ucinijo za Srbiju I Srbski narod, biji je I obavijo ono sto je kao covjek osjetijo da mora obavit: izrazijo sucut porodicama. Velik RESPEKT GOSPODINE VUCICU....

djomla

pre 8 godina

Tadic je isao mnogo ranije i nije mu se nista desilo. Mozda smo mi zaboravili ko su Vucic i Nikolic i sta su govorili, ali oni nisu. Na kraju mi je ipak zao coveka, bez obzira ko je, sta je pricao i radio.

agron

pre 8 godina

I ja sam musliman zivim i radim u srbiji ali ovo je sramota ipak je napadnut predsednik vlade moje drzave sramota za te muslimane ili bosnjake kako hocete mislim da bi trebalo znati ako uopste i znaju nesto o islamu kako se treba ponasati kad je u pitanju sahrana ili dzenaza ,dovoljno je jedna psovka i o od obreda nema nista s r a m o taaaa
R

Bosnjak iz Srebrenice

pre 8 godina

Osjecam potrebu da se ovdje kao Bosnjak duboko izvinem gospodinu Vucicu na cinu koji su napravili "dobronamjernici" koji su dosli odakle vec da pomognu meni i mojim sunarodnjacima da nastavimo zivjeti u Srebrenici sa Srbima. Kakav god bio prije gospodin Vucic je danas dosao i poklonio se zrtvama Srebrenice... Molim vas "dobronamjernici" koji ste napali gospodina Vucica nemojte vise nikada doci u Srebrenicu...

Zlaja

pre 8 godina

Potez maloumnih idiota..u egalu s napadom hrabrog Srbina na kamion sa tabutima..A cek sad...kad bagra od 20 ljudi napravi idiotizam-1000 komentara kako su Bosnjaci svoje lice pokazali, kad je ubijeno 8000 ljudi od strane raznih srpskih jedinica-nisu to Srbi, to su pojedinci...dajte ohladite malo..ionako su svi normalni ljudi i u Bosni-Bosnjaci odreda osudili ovo..kretene treba u zatvor na par godina i gotovo

Balkane moj

pre 8 godina

Eto opet likuje Evropa. Drago im sto jos traje mrznja izmedju Srba i Muslimana. Zakuvali su nam rat, potplatili spijune , rasturili Yugu i kao zao im Srebrenice i zele Srbiju u Evropi... vole nas mnogo...

zeljo

pre 8 godina

Da se ne lažemo, nije Vučić otišao u Srebrenicu jer stvarno osjeća žaljenje, hvala Bogu postoje snimci iz ratnog perioda šta je radio i šta je pričao. Međutim, ovo je jedna velika bruka, jer nije ovdje kamen pogodio Vučića kao individuu, nego premijera Srbije, koji je došao kao izabrani predstavnik srpskog naroda da se pokloni žrtvama.

Sada se sva medijska pažnja usmjerila na ovaj nemili događaj, umjesto na ukop žrtava. Veliki autogol nama Bošnjacima!

demux

pre 8 godina

Kada se uzme u obzir sve sto se dogadilo u vrlo kratkom vremenskom periodu: krvolok Ramus uhapsen i potom pusten, krvolok Naser i potom pusten, neuspesno fistericno nametanje usvajanje rezolucije u UN-u kako bi se Srbi na globalnom nivou oznacili kao genocidni narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u SAD kojim se Srbi oznacavaju kao genocidan narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u evropskom parlamentu od strane nasih "partnera" u kojem se kaze da su svi cinili zlocine ali eto Srbe ce okarakterisati kao genocidne ... Onda bi svako ko ima IQ iznad 3 mogao da pretpostavi da ce se ovo dogoditi i da ce biti predstavljeno kao "ljuta masa napala clana "genocidnog" naroda ...", a sve to u cilju (ranije objavljeno) denacionalizacije Srba i ukidanje Republike Srpske.

Nadam se da ce mi objektivni B92 najzad objaviti komentar.

miky

pre 8 godina

Nikome nije lako danas, a najteze je ostati dostojanstven. Vucic nije napadnut kao premijer i predstavnik Srbije, vec zbog svoje politike devedesetih. To jasno govori i transparent "za jednog srbina, 100 muslimana", to su Vuciceve reci. Zasto Tadica niko nije napao 2005. u Srebrenici?
Nije trebalo to da se dogodi, ali ih razumem, nekad je jako tesko ostati razumen. Hvala Vucicu sto je dosao u Srebrenicu, ali je ovo svakako mogao ocekivati, jer je rec poput maca, a on je svasta govorio...

Bacvanin

pre 8 godina

Zalazes se protiv usvajanja osude GONOCIDA u Srebrenici, posle odes u Srebrenicu, i cudom se cudis, zasto te tamo ljudi ne vole.

Bosanac-Sarajevo

pre 8 godina

Komsije - ovo je nasa sramota. Vama I vasem predsjedniku hvala I svaka čast. Opet su budale nadglasale normalne I nas zacarani krug uzasa se nastavlja. Dokle? Nekome odgovara da mi ovako propadamo u jadu, bijedi, I mrznju - jer ne mogu da vjerujem da smo sami od sebe ovakve budale. Iskreno izvinjenje!

Kimi

pre 8 godina

Gadjati nekoga ko je dosao da oda postu ne kao privatno lice, vec kao izaslanik jednog naroda je nista drugo nego gadjanje kamenicom u glavu cele nacije. Sramota.

normalna

pre 8 godina

Zalosno zbog zrtava, ponovo su u drugom planu. Sad se na Pink-u brutalno izivljavaju raznorazni analiticari i politicari.Trebalo bi valjda da prvo cujemo Vucica. lako je podgrejavati tenzije. Ako su majke docekala Vucica dostojanstveno, zasto drugi to zloupotrebljavaju na grobovima neduzne dece.

Nikola

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića. Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat. Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima. (Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Jel onaj Kavazovic sto je ironicno i bezobrazno rekao "oni koji su iz raznih razloga dosli ovde" prilikom gadjanja Vucica?

su27

pre 8 godina

Samo jedna mala informacijica; Alija Izetbegovic nikada nije krocio u Srebrenicu, a umro je 2003 godine, osam godina nako Srebrenickih dogadjanja. Zasto, upravo jer se bojao ovakvih scena, a mozda i gorih!

Bujroom

pre 8 godina

Rezolucija UN-a bila je usmjerena protiv pomirenja naroda, pa je njeno neusvajanje na insistiranje Vucica doprinos pomirenju sto smo vidjeli i danas.Pogotovo se pamte njegovi nadljudski napori, tada kao mladog clana Radikala, da do zlocina u ratu ne dodje.

Eklipso

pre 8 godina

E,jedan uhapseni?!? Pa ni njega verovatno nisu hteli nego kao ajde bice sramota bas,daj 'vamo nekog seljaka!
A na BBC-u vest:Danas je 20god. zlocina u Srebrenici....idemo na sport i vimbldon!

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da etiketirate muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

ninepi

pre 8 godina

Zar ne bi za ovo trebala da odgovara administracija BiH? Sta bi bilo da je Merkel tako napadnuta? Sigurno ne bi bilo nikom nista. Hajde sada da vidimo kako smo svi jednaki. Mada bice pre da cemo jos jednom videti kakva neravnopravnost vlada medju nacijama. Sta je nemac a sta srbin.

Balkanjeros

pre 8 godina

Potocari nisu mjesto na kojem se treba ovako ponasati, vikati i zvizdati na ovakvom mjestu je sramota. Sagnite glave pred tim nisanima i usutite svi, niste dosli na izlet.

Peacemaker

pre 8 godina

Iako je izvršen međunarodni pritisak, predpostavimo da bi Vučić išao i bez toga, bitno je i pohvalno da je bio tamo. Sa druge strane, zbog njegove prošlosti(Tadića nisu napadali), javljaju se emotivne reakcije (ili možda kontrolisane) dela muslimanskog prisutnog stanovništva, koji to razumeju kao provokaciju. U osnovi Hrišćanske kao i Islamske vere, oprost je jedan od najbitnijih elemenata i treba ga jače naglasiti. To isto mislim i za Klintona, Olbrajtovu i Erdogana, koji takođe vuku simboliku istorije stradanja nekih drugih naroda, pa i našeg. Očigledno da su u međunarodnom kontekstu žrtve Srebrenice ponovo politički upotrebljene, nadam se i poslednji put.

Marko

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.
(Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Cini mi se da je nesto drugo rekao - da ne treba dozvoliti onima koji su to uradili da poruse nase dostojanstvo ili tako nesto (jako fin nacin za smirivanje mase), ali to ste vi - uvek izvrcete pricu i cinjenice..
Sto se Vucica tice, samim pristankom na ucestvovanje u ovom cirkusu pristao je na ovo tako da, uopste vas ne osudjujem. Cak mi je u neku ruku i drago sto se ovo dogodilo

bosanac

pre 8 godina

Govorilo mu se 10 dana da ne dolazi,da bio svojim dolaskom mogao navuci bijes prisutnih.
Nisam za ovo,ogradjujem se od ovoga,iako se radi o covjeku za kojeg znamo kakve je izjave svojevremeno slao na ratista u Bih.
Mislim da ce od svega ovoga koristi da ima samo Vucic,koji ce sada da izigrava heroja u Srbiji,ali i extremni dio Bosnjaka ,koji jedva cekaju da se nesto slicno dogodi,da se situacija sto vise radikalizira.
Pozivam sve normalne ljude na dostojanstvo.

Jole

pre 8 godina

Oštro kao Hrvat osudjujem napad na Vučića,,čovjek da neznam šta misli u sebi došao je i zato mu treba odati priznanje.Stalno se vracat unazad i pricat ko je sta izjavljiva prije 24g nema velike koristi.Vučič je tad zestoko govorio,pozivao na veliku srbiju i slicno ali isto tako bio je vrlo mlad covjek,zaveden i vidi se da nije na to razdoblje ponosan.Sad se cak i najvise trudi od svih u "regionu" da stvari krenu napokon normalnim tijekom..

studenat

pre 8 godina

#Bosna Isto kao sto se ja izvinjavam vama sto je neko, ne u moje i ne u nase ime, ubio i jednu nevinu osobu. U ratu se gine, ali se ne mora iz obesti to ciniti. Vi njih, oni vas, ali zaboravljate da MI s ove strane Drine nismo ucestvovali u tom ratu, ili ako jesmo onda koliko i svi oni koji su vama pomagali. Kad je sport u pitanju, navijas za svoje, a pogotovo u ratu. Ali vama je Srbija kriva, to mene boli i nervira . Koliko je samo muslimana doslo u Beograd, Novi Sad, Pazar i druge gradove bezeci od rata ali ti ljudi danas od ovih kamendzija to ne smeju da govore. Prvo morate srediti svoje dvoriste pa onda nama prigovarati. Koliko god mi hteli vama da ucinimo vama nije dovoljno. Mada, ONI vas pale a vi se primite, a od toga ni vama ni nama nije bolje. Mislite o tome.

So

pre 8 godina

Ljudi ja ne mogu da poverujem da nasa obezbedjenja nisu sposobna da zastite sticena lica? Znaci dobio kamen u glavu? Onog drugog prebili, TAdica bese u Guci napade neki alkos. Djindjica ubise! Deset frajera oko Vucica, crne naocare, ko men in black a svi za glavu nizi od njega bruka.

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

Karadoz

pre 8 godina

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač saopštio je da će oko 1.200 policajaca iz RS obezbeđivati komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice 11. jula.

don

pre 8 godina

Iako mislim da su sve tri strane ukljucene u rat 90ih i krivci i zrtve, smatram da je ovoliki civilni gubitak direktna krivica "mirotvoraca" ciji su glavni gradovi hiljadama kilometara daleko. Moje licno misljenje (naravno, mozda gresim) je da je broj zrtava na nekim stranama preuvelican, dok je drugoj strani smanjen. Dokle god budemo zavisili od svetskih sila, a kako napredujemo, to ce trajati jos dosta dugo, nema nam pomoci. Zapitajte se ovo: da li je drzavi, kojoj glavnica prihoda dolazi direktno iz vojne industrije, ekonomski isplativ mir u svetu? A sad, ajmo minuse...

Dejan

pre 8 godina

Mučno za gledati i slušati. Ovo je sraman čin onih, koji imaju dvostruke standarde i koji iznova postavljaju nove uslove Srbiji za prijem u EU, a podršavaju ekstremističke grupe da sinhronizovano napadaju Srbiju.

prizrenac

pre 8 godina

Sramota za domacina,gs.Vucic je priznao da je bilo genocida nad muslimanima,covek uvek isporucuje zlocince Hagu i Sarajevu,ali ovo je dobra opomena da na ovim prostorima mira nece biti.

stabilnost

pre 8 godina

Pojedinci ne predstavljaju većinu, vlada BIH nije smela da dozvoli da se pošalje ovakva poruka premijeru. Sigurna sam da se i oni zalažu za pomirenje i stabilnost.

BH Liberal

pre 8 godina

Vučiću I Srbijo oprosti! Divljaci koji su napravili incident su popljuvali zrtve ovim činom. Ne dozvolimo više NIKAD divljacima da nas nadglasaju I poslusajte glas nas normalnih Bosanaca koji ste stide tih divljake. Oprostiite jos jednom a Vučiću hvala!

Mario

pre 8 godina

Ovde vise niko nikog nepostuje,zrtve na sve strane a oni osuli kamenice.Bilo je svasta 90-ih,ali cim je dosao valjda to nesto znaci.Da li je to poruka da svi koji dodju u Srbiju treba ovako da prodju,naravno da nije.Potrebno je gledati u buducnost.

Akvarijum

pre 8 godina

Tuzno i zalosno za videti. Zar je moguce da se ljudi mogu ovako ponasati u 21. veku. Ovo svakako nije nacin za resavanje nekog problema.

Stella

pre 8 godina

Ja ovo zlo ne mogu da razumem: zasto ljudi ovo rade sebi i svojim bliznjima (mi smo jedan isti narod, samo se zbog verskog i kulturnog nasledja drugacije deklarisemo)? Dokle ide mrznja? Ubijalo se na sve strane, ubijali su svi - Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci. Hocemo li jednom da prevazidjemo mrlje pojedinaca iz istorije i da krenemo dalje? Ocigledno ne...

u ime svih nas iz devedeset i neke

pre 8 godina

Žao mi je što je bol ovih ljudi prerastao u MRŽNjU. Žao mi je što ih tako nešto pokreće u životu i što se sa takvom emocijom u srcu bude svakog jutra. Većina moje generacije ( '90. i neko) ne razume ove mržnje i podele. Pustite bar nas da živimo normalno... Mladi žele manje devedesetih u medijima! Bavite se malo više nama, a ne prošlošću.

rango

pre 8 godina

Našlo se par budala da baci kamen, pa sta sad?! Majke Srebrenice su najtoplije dočekale Vučica! Iste radikalne budale možete naći i u Beogradu, još sinoć su pokušavali povrijediti one koji su odavali počast žrtvama... Policija je morala reagovati - kao da ste već zaboravili šta se sinoć desilo u BG. Ljudi na Balkanu ima kratko pamćenje kada je u pitanju neljudsko ponašanje pripadnika svog naroda, a tu dje grijehe itekako svo pamte. Malo više empatije i razumijevanja...

Ahil

pre 8 godina

Ovo je velika sramota! Ovako nesto se u nasoj zemlji nikada nije dogovdilo nijednom premijeru! Klasican pokusaj atentata na naseg premijera!

Todor

pre 8 godina

Šta komentarisati i šta reće na sve ovo, tužan sam i žalim što se ovakve stvari i dalje dešavaju. Ali, mi kao srbi i kao hrišćani smo veliki zato što umemo da praštamo. Oprostićemo i ovo, a njima neka je na čast.

Vitko

pre 8 godina

Napad na premijera i srpsku delegaciju je dokaz da ispruzena ruka pomirenja nije prihvacena.Neki drugi interesi izbijaju na povrsinu.

Milan

pre 8 godina

Nije trebao ici tamo. Svi znamo da od pomirenja nema nista, a to zna i Vucic. Samo sto on ide da bi ga ostali zapadnjaci videli kako je evropski covek.

Crna kutija

pre 8 godina

Sada će svi da počnu da pričaju kako je on znao da je ovako nešto moglo da se desi i da nije ni trebalo da ide! Važi!

Vučić je ovim odlaskom u Potočare i ovim "primanjem" kamenica, flaša i cipela zapravo dokazao svoju veličinu i svoju ogromnu želju da u regionu uspostavi jedan mir i jedno normalno funkcionisanje zemalja u regionu koje imaju zajedničku ne tako slavnu istoriju!

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

beba

pre 8 godina

Dragi Bošnjaci, čemu sve ovo ? Možemo li biti ako ne dobri prijatelji, barem pristojne komšije. Pa da li je moguće da postoje pojedinci koji su u stanju da gađaju kamenom ljude koji su došli da odaju iskrenu počast žrtvama iz redova njihovog naroda ?

život

pre 8 godina

Ovo je na štetu muslimanima-bošnjacima,ovo nisu smeli da dozvole. Mislim da majke i žene koje tamo oplakuju svoje nemaju veze sa ovim,ali će taj islamski ekstremizam napraviti probleme u BiH,ali i regionu. Žao mi Vučića mislim da je covek imao najbolje namere nisam njegov fan objektivan sam,pokazao je da želi pomirenje i suživot da gledamo u buducnost

Damir

pre 8 godina

Osudjujem ovaj incident najostrije! Nije ni vrijeme ni mjesto za ovakve stvari. Gdje je bila ta dostojanstvenost u ljudima da se smire i da ne dopuste da se ovo desi?
Nazalost, ovo je rezultat zapaljivih poruka sa svih strana, provokacija i jednih i drugi - opet saljemo poruku u svijet o primitivizmu na ovim prostorima.

Vukasin

pre 8 godina

Nas premijer nije trebao da se izlaze opasnosti ali on je rizikovao jer je covek koji hoce da vlada mir u svetu,kazniti te napadace

Sarica

pre 8 godina

Mislim da nas je premijer prestavio u pravom smislu, naš postupak je iskren i bez zadnjih namera, a postupak Bih govori samo i jedino o njima....

Marko

pre 8 godina

Bruka. Verujem da se iskonski muslimani stide ovakvog ponasanja. Da je napadnut na slican nacin premijer Vlade BiH u Srbiji, propao bih u zemlju od sramote.

speechless

pre 8 godina

Ljudi dragi, nemojte generalizirati čitavu naciju. To je samo mala skupina divljaka koji su već uhapšeni. Većina ga je dočekala i bolje no očekivano. Divljaka svugdje ima, i kod nas i kod vas, na žalost. Većina ljudi je oduševljena gestom pomirenja majki Srebrenice i premijera.

mir_iznad_svega

pre 8 godina

Ne treba zbog ovoga etiketirati celi bosnjacki narod, za ovo su krivi pojedinci, ekstremisti. Ne smemo da nasedamo na provokacije stranih sluzbih i njihovih drzava ciji je cilj da narodi sa ovih prostora vecno zive u zavadi i duznickom ropstvu.

Melenci

pre 8 godina

i dalje mislim da je dobro sto je Vucic otisao na pomen bosnjackim zrtvama.Do bro je da nije teze ozledjen,jer kamen u facu,nije svejedno!Ovo je posledica rezolucije,dizanja tenzije,raznih izjava.Vucic od ovoga ne treba da pravi dramu,svi su videli svi znaju kako je prosao,pa neka smilsljaju nove gluposti u obliku rezolucija.Ako se sami ne izmirimo niko drugi nece.Samo da obrnemo situaciju,kako bi mi prosli?!

haren

pre 8 godina

Extremista je bilo i bice ih uvek.. Ovo sto se desilo, desilo se od strane par neuracunljivih mozgova. Glupo je da zbog incidenta izazvanog od desetak budala globalizujemo stvar zakljucujuci da Bosnjaci ne zele pomirenje .

roki

pre 8 godina

Meni ovde nista nije jasno. Klinton govori kako je ponosan na to sto je poveo rat u BIH, a samim tim je ponosan i na brojna stradanja, a Vucica gadjaju kamenjem.

Rada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira.

Jelena - B.Bašta

pre 8 godina

Stidite se komsije preko Drine !!! Jel ovako gradimo bolje odnose i da li se na ovaj nacin prihvata pruzena ruka pomirenja?

Milutinac

pre 8 godina

Odluka Srbije i Vucica da odu u Potocare je primer gledanja ka buducnosti. Ovo je strasno sto se desilo, covek je postupio ljudski, odao je pocast tim ljudima a docekan je na ovakav nacin?

Cica

pre 8 godina

Nazalost ovo nije napad na Srbiju ovo je napad na jednu jedinu osobu...izjave iz proslosti se tesko zaboravljaju. Iskreno sam mislila da do ovoga nece doci. Bilo mi je zao gledati i one sirote majke koje danas ukopavaju svoje sinove, ali bilo mi je zao i srpskog premjera. Ukoliko je covek mora da se jako tesko osecao u onakvom ambijentu. A da je covek dokazo je svojim prisustvom. Verujem u njegovo iskreno pokajanje.

Sara

pre 8 godina

Ovaj napad na premijera Vucica treba ceo svet da Najstroze osuditi.Vucic je dosao u Srebrenicu sa Najboljom namerom da oda pocast zrtvava i time i pruzi ruku pomirenja.Za sve su ovo krivi Englezi i njihova rezolucija za genocid.Ali ipak nije im usvojena na njihovu zalost jer Srbija ima Prijatelje i u svetu koji mnogo vole Srbiju i njene gradjane.Svaka cas Premijeru Vucicu na velikoj hrabrosti,jer je znao da mu je zivot ugrozen,a ipak je otisao u Srebrenicu.Cela Srbija te podrzava,jer si Najbolji premijer kog je Srbija dobila.

brax

pre 8 godina

jesto lepo sto je vucic otisao u srebrenicu ,ali da ne zaboravimo da jedna poseta bila od koga da je nemoze da zaboravi rane od zlocina koj su tamo desavali.

Ivan

pre 8 godina

Ok, treba da se povinujemo, da prihvatimo da nas gaze, da ne reagujemo emotivno, da sagenmo glavu. SAMO JE PITANJE DOKLE? 2 godine, 5 godine, 50, godine, kažite nam samo da znamo dokle treba da trpimo uvrede na naš narod na naše žtrtve pošti sve što se do sada desilo ide samo i isključivo na štetu Srbije.

nevski

pre 8 godina

zapeo da ide,marketing,ovo je manje vise i ocekivano. Bez obzira sta mislim o Vucicu,danas su napali premijera susedne drzave,za par meseci,napasce i drzavu,uz iste povike,alahu ekber. Jer,to tako odgovara,Srbija je krivac za sve,a,clanovi ISIS—a,bice borci za slobodu,mozda Sandzaka,po njihovoj terminologiji,po nasoj Raske oblasti. Bice to primerena kazna za nas,jer,necemo sebe da zovemo genocidnima...

Savet Vucicu
dzaba servilnost Evropi,ne vredi covece,nikad mi njima necemo odgovarati,razmisli dobro sta ces i gde ces....

Milan

pre 8 godina

Premijer je otišao tamo iz najlepših namera. Potreban nam je mir, pomirenje, tolerancija.... Da priznamo da je žrtava bilo na svim stranama i da se suočimo sa prošlošću, radi mirnije budućnosti. Ali je uvek dovoljno da par ,,Usijanih glava" naprave problem. Najvažnije je da je premijer dobro i da nije teže povređen.

qq

pre 8 godina

Velika sramota i tragedija da se u 21.veku ovakve stvari desavaju!Premijer je otisao da oda pocast zrtvama,a docekali su ga vandali.

Ekolog

pre 8 godina

Koliko svetskih zvanicnika je doslo u Beograd, medju njima i oni najomrazeniji, pa im dlaka s glave nije falila. Ko je onda zakazao u Srebrenici? Losa slika stanja u BIH prema srpskom narodu i zelji da se izmirimo.

cemu sve to 5

pre 8 godina

Ne znam stvarno cemu ovakav incident, prema coveku koji je pruzio ruku pomirenja, koji zeli da uspostavi mir u regionu, mozemo postaviti samo pitanje zasto i sta je pojenta takvog ruznog i neukusnog ponasanja.

kontekst je sve

pre 8 godina

Ovaj takozvani napad je izvucen iz konteksta.

To su bili gradjani koji su zeleli da cestitaju premijeru izlazak iz krize za dve godine i uspesno resavanje svih problema u svetu, a neki su mozda cak hteli i da probaju da dobiju savet kako da malo rastegnu kucni budzet u ova krizna vremena.

Mislim da vi, mediji, treba da prestanete da kritikujete premijera i da se malo posvetite tome kako izvuci zemlju iz krize. Ne moze on covek sve sam.

KV036

pre 8 godina

Bez obzira na visok stepen elektriciteta, ono sto drzava treba da uradi je da zajedno sa VucicEm odluci kako reagovati na ovu nepravdu.

Havana

pre 8 godina

Vucic je svesno preuzeo rizik, pokazao licnu hrabrost, a ovaj dogadjaj pokazuje balkanski primitivizam kojim se bave nezadovoljne manjine.

Biljana

pre 8 godina

Premijer ce posle svega ovoga sigurno nastaviti da vodi politiku mira i stabilnostu. Moramo se posle ovoga samo ponasati dostojanstveno i nikako ne smemo da se spustimo na njihov nivo.

Vladan

pre 8 godina

Velika sramota za Bosance. Sada je svima jasno da jednostrano ili nametnuto pomirenje nije moguce postici, a politizovani mediji samo otezavaju i ne doprinose istinskom pomirenju.

ristivoj

pre 8 godina

Kakve price, pojazali su sad ko du i kakvi su.? Sta su pokazali? Kao da bosnjacki patroni ne znaju koga stite. Ovo za njih nije nikakva novost.
Sa druge strane, Vucic je dobro znao sta ce se tamo desiti. Mnogo je rizikovao ali je sad dobio, pored par pogodaka kamenom, i ogroman politicki plus.
Sve u svemu srbi 0, muslimani autogol a Vucic dva boda.

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.

b

pre 8 godina

Vucic je i ovaj dogadjaj uspeo da iskoristi u svrhe licne promocije i samoreklamiranja. I ova vlast ce proci ali uz sve vlasti do sada, prodje i zivot.

Herodot

pre 8 godina

Tako mu i treba kad ide tamo gde ga niko nije zvao. Posipanje pepelom nikad nije imalo efekta pa nece ni sada. Ovo je samo dokaz da do pravog pomirenja nikada nece doci, jer "sto se grbo rodi, vreme ne ispravi". Drugim recima, pomirenje se ne moze graditi na lazima i izmisljotinama kao ni na jednostranim kukumakanjem nad samo svojim zrtvama. Koriscenje tudje nesrece za sopstveno politicko promovisanje i zataskavanje svojih zlocina moze da ima samo kontra-efekat. U Srebrenici, tacnije u okolini Srebrenice, se desila osveta Srpske vojske nad muslimanskim vojnicima, predvodjenim ratnim profiterom Naserom Oricem koji je ucinio masakr prema Srpskim civilima u Bratuncu. Nikakvog genocida tamo nije bilo. Definicija genocida je sistematsko i planirano unistavanje jednog naroda ili jednog njegovog dela. Jedino sto je bilo sistematsko i planirano u Srebrenici je "cesljanje" okolnih suma od strane Srpske vojske u potrazi za muslimanskim zlocincima kao i njihova likvidacija. Prema Zenevskoj konvenciji to jeste ratni zlocin i to niko ne spori. Genocid je izmisljotina Bila Klintona i Alije Izetbegovica koji je po svedocenju samih muslimana zrtvovao te ljude u Srebrenici kako bi dao opravdanje NATO-u da bombarduje Srbe u Bosni. Svi to znaju, al' posto neko mora da bude kriv, i posto mora da postoji opravdanje za sopstvene nelegalne postupke i zlocine, krivac se uvek trazi i nadje medju neprijateljem, u ovom slucaju, Srbima. Izgleda da je licemerje postalo vrhunska moralna vrednost.

pokahontas

pre 8 godina

Kroz citavu ovu situaciju Vucic je zaradio jos vece moje postovanje...svestan rizika ipak je otisao,zarad bolje i stabilnije budusnosti,stvaranja dobrih odnosa ova dva naroda.On je nasu velicinu i hrabrost pokayao,ali oni svoju nisu!

Sa strane

pre 8 godina

Iskreno mi je zao svih zrtava.

Vucic je, bez obzira na dobru volju da oda počast žrtvama, ipak ovo zaslužio.
Prošlost se ne zaboravlja..
Zao mi je samo sto nisu našli po koji kamen i za Klintona i Olbrajtovou...

al sam pametan

pre 8 godina

kako seješ, tako žanješ..ovo je setva 90-ih..iskreno, ovaj napad nisam doživeo lično kao srbin, niti napad na srpstvo, nego kao napad lično na vučića iz svima nam znanih razloga..zamislite nekog bošnjačkog političara ili orića koji su davali izjave ili činili zločine nad srbima, da dođu u bratunac..mislite da se neko ne bi organizovao i dočekao ga kamenicama..zašto vučić (i svi huškači) 90-ih nisu bili ovako pomirljivi, nego je našao danas glumiti toleranciju kad su ljudi izginuli..

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliku moc imaju srpski mediji kojima bez poteskoce polazi za rukom da od jednog obicnog i bezazlenog izrazavanja nezadovoljstva jedne sacice maloletnika koji su zbog Vuciceve proslosti bacili na njega par plasticnih flasica i kamencica naprave "skandal svetskih razmera" ?
Prosto je neverovatno da i posle pojavljivanja Aleksandra Vucica pred kamerama gde su svi mogli da se uvere da je pogodjen samo "kamencicem" bacenim iz "decije ruke", koji gotovo da na njemu nije ostavio nikakvog traga "naduvaju" u "pokusaj ubistva", "atentat na Srbiju", i slicne gluposti koje prenose kao izjave "srpskih visokih zvanicnika" koji su jos i gori nego i sami mediji, koji sada "kao bajagi" zahtevaju "nezavisnu komisiju" koja ce utvrditi "ko stoji iza ovih malisana" koji su bacili par kamencica i plasticnih flasica u pravcu Premijera Srbije Aleksandra Vucica a kako "srpska stampa" i "srpski visoki zvanicnici" tvrde i na SRBIJU ???

Evo braco draga kako to izgleda kada se GENOCID u Srebrenici "umanjuje" na slican nacin kao sto sam i Ja u svom komentaru "svesno i NAMERNO" kao sto to Srbija cini sa GENOCIDOM u Srebrenici "smanjio na minimum" ono sto je danas "snaslo" Vucica u Potocarima !
Licno ostro osudjujem napad na Vucica ali taj napad na njega "vidim kao nesto bezazleno" cak sta vise da ga je to "dete" koje je bacilo taj kamencic "promasilo" moglo bi se komotno reci da se NISTA nije ni dogodilo !

Dance of the...

pre 8 godina

Bednici, pa to je bila sahrana vasih sunarodnika... Jadnici primitivni...

Svet treba da vidi kakvi ste divljaci !!!

Nemam reci za ovo divljanje... pravi dzihadisti.

Sad je vama svima jasno ko su u tom ratu bili dzelati i krvnici.

Fargo

pre 8 godina

Neko vam dodje u goste spreman da pruzi ruku pomirenja, a vi g kamenom u glavu.Pa zapitajmo se kakav je to narod?
(Frida, 11. jul 2015 17:35)

Tom narodu su za nedelju dana pobili hiljade ljudi, zakopavali ih,i prekopavali ih gde su stigli.Sta bi ti uradio recimo.

napad

pre 8 godina

Ovo nije bio napad na Srbiju nego na Vucica. I to sa razlogom jer nisu svi zaboravili sta je on pricao i radio 90ih. A takvi, koliko god menjali bedzeve i odela, ne menjaju misljenja i ubedjenja uopste.
Da je napad na Srbiju, bio bi napadnut i Tadic svaki put kad je isao.

Slobodan Petrovic

pre 8 godina

Vucicu...vrati se kuci,te ljude da je SRAM...ne,sto su te gadjali,vec ponizavaju zrtve srebrenicke katastrofe...Licno/Ja,S.P/ se klanjam nad nevinim zrtvama iz Srebrenice.

СрП Крушевац

pre 8 godina

А шта је друго могао да очекује човек који је пре неку годину на очиглед целога света окачињао таблу на којој је писало:УЛИЦА РАТКА МЛАДИЋА? А сада човек отишао у Сребреницу да искаже своју хуманост, цивилизованост и "искрено" жаљење за оно што се десило. ПРИМИТИВНИ ЦИНИЗАМ ДО КРАЈНОСТИ.

milkimile

pre 8 godina

iako imam loše misljenje o bilu klintonu čovek me ugodno iznenadio.ne zato što je dva puta pohvalio vucicev dolazak nego zato štp je svima očitao lekcije o pomirenju i mislim da je to najviše bilo upućeno bošnjacima.slično i pahor slovenački premijer .svi ostali su držali govore pune patetike i politicke pamflete.dovikivanje četnik,alahu egber i slično kad se vučić poklanjao žrtvama i posle gađanje kamenicama ili čime već smatram sramotnim .opravdanje za to u stuđiju hrt(oni su prenosili )su našli u "rane su još sveže".inače 3 gosta koji su tamo bili i komentarisali su iznosile toliko nebuloza i raznih konstrukcija i teorija zavere da je to bilo mučno i degutantno slušati.

only fools and horses

pre 8 godina

Ovde sve obrnuto. Umesto da ga Srbi dočekaju kamenjem, njega kamenovaše oni kojima je išao na poklonjenje.
Ali ne znam što pišem uopšte. Vi ovakve komentare ne objavljujete.

miroslav

pre 8 godina

Imenovao si ulice u Beogradu imenom Ratka Mladica, vikao '100 Muslimana za jednog Srbina'... dragi Vucko, ovaj kamen si ipak sam zasluzio... Pa sretno ti bilo, valjda si naucio nesto!

Bosna

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.

mdj

pre 8 godina

Hrist je rekao:Ko tebe kamenom ti njega hlebom. Setimo se tih reči danas jer mi smo hrišćani ili ateisti čiji su preci bili hrišćani a ti ljudi su pobijeni zato sto nisu bili hrišćani. Let us be like Jesus.

Makamara

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta se desava.I sta covek kao drzavnik da radi, kako da se ponasa?Pruzis im ruku pomirenja, oni te kamenuju, jel hocete gospodo opet rat?

Dario_Mostar

pre 8 godina

BIH će se raspasti u naredne dvije godine. To vam govori BH Hrvat. Ovim danas bosnjaci su udarili cavao u sanduk bivse BIH. Cestitamo na buducoj neovisnosti Republike Srpske. Pa da uskoro bude veleposlanstvo/ambasada Republike Herceg Bosne u Banja Luci :)

djordjevic

pre 8 godina

Ne podnosim Vucica...ali molim i njega i svakog sledeceg premijera da mu uvek bude prvo na pameti da je on premijer Srbije i da se ponasa kao premijer, a ne kao Vucic, Tadic ili ne znam ni ja ko. Znaci, ako ides na ove dogadjaje, prvo sto razmisljas je da li premijer Srbije treba da dobije kamen u glavu...potpuno je nebitno da li Vucic kao osoba to moze da trpi, premijer Srbije NE SME.

jegsopleter

pre 8 godina

Sta jos treba da se desi da sami sebe prestanemo da ponizavamo. Ako je Premijer otisao u ime srpskog naroda to znaci da su oni kamenovali ceo nas narod. Zar je to dobrodoslica o kojoj su pricali? Licemeri! Neiskreni su bili i ostali.
A niko od njih da se pokloni srpskim zrtvama.
Od ovog trenutka u potpunosti menjam stav i misljenje o njima. Stid i sram da vas bude.
Zrtvama vecni mir i slava.
Premijeru podrska!

Ogrizije

pre 8 godina

Mi smo imali najbolje namere, Vucic je otisao kako bi odao pocast zrtvama, a ne kako bi nekoga provocirao. Jako ruzno sa njihove strane sto su tako reagovali, to samo pokazuje kakvi su oni ljudi.

Grof

pre 8 godina

Prvo ne volim Vucica. Ali ovo je sve smisljeno. Gadjali su danas SRBIJU, posto je on danas tamo Srbija. Alah ekber povici i krenuti na premijera zemlje. A aplauz Klintonu koji je kumovao ovom obostranom nesrecom govori koliko je narod u stvari uopste OVCA.
Ne znam sta da Vam kazem dragi Muslimani/Bosnjaci (ime koje Vam dade Klinton) Danas kada odete kuci tuzni zbog Vasih zapitajte se zasto ste vi ubijali i zasto su Vas ubijali u ratu. Odogovor necete dobiti kao ni Srbi koji posle ove procitane vesti opet nece imati odgovor. Jednostavno postali smo jeftini PIUNI na globalnoj sahovskoj tabli.
Ratovali smo da bi nam bilo bolje posto nas jelte ona druga strana ugnjetava a da li nam je bolje? Pa naravno da nije bolje je onima kojima ste danas aplaudirali (isto misljenje bih imao i kada bi Srbi putinu aplaudirali)
Jos jednom saucesce porodicama ubijenih ljudi kojima je danas najteze...

D

pre 8 godina

Kako svi zaboravljaju sta je Vucic govorio u skupstini za vreme rata i sta je sa Seseljem radio. Porodice zrtava nisu zaboravile, a Srbi kao zlatne ribice, zaborave za 2 minuta. Da je pameti u Srba Vucicu i nikom iz te vlasti devedesetih ne bi trebalo da bude dozvoljeno da se bave politikom. Vucic je kamenovan jer je Vucic a me zato sto je Srbin i predstavnik Srbije. On je bio ratni huskas. Vuk dlaku menja, cud nikada!

Emir Mujić

pre 8 godina

Svako normalan čovjek će osuditi ovaj potez i čin pojedinaca (uvrede i gađanje tvrdim predmetima) jedne on najviše rangirane političke ličnosti Srbije. Naravno, ovo je diplomatski skandal i po meni najveću odgovornost snose bezbjedonosne snage koje su osiguravale ukop i koje nisu detaljno isplanirale sve moguće scenarije prilikom ove tužne manifestacije. Očekujem i osudu kompletne javnosti za ovim potezom, naravno!
E sad dolazimo do onog najtežeg dijela, a to je kako u buduće te pojedince, grupe i narod ubjediti da ne ide tako i da to ne može tako da se radi, jer Vučić je došao ispred Srbije?
Kako ubijediti porodice pobijenih da je Vučić došao iskreno u Srebrenicu da pruži ruku pomirenja između 2 naroda okarakterišući da se u Srebrenici desio strašni zločin bez pomena riječi genocida?
Kako ubijediti ljude da Vučićeve izjava za 1 srbina ubićemo 100 muslimana iz 1995 godine i to 9 dana poslije genocida?
Kako objasniti djeci i majkama poginulih da je Vučić obilazio ratišta po BiH sa Šešeljom i da je ponikao iz njegove stranke i njegove idelogije koja je kumovala u genocidu i zločinima u BiH?
Kako objasniti onim što su gađali kamenjem da je taj isti Vučić dizao tablu Bulever Ratka Mladića (direktno zaslužanog za genocid u Srebrenici)?
Hoću da kažem, pogrešnog ste čovjeka poslali u BiH da pruži ruku pomirenja, čovjeka koji je godinama stajao uz ideološke mentore koji negiraju genocid, koji ne vide u tome ništa loše!?

tamara

pre 8 godina

svim komentarima tipa "ovo je sramota ... sada vidi svijet kakvi su ovi muslimani i sl." samo da napomenem da izvještavanje svjetskih medija naravno nema veze sa mozgom ... tipa " crowd was chasing serbian prime minister ... ha ha ha".
mi treba da počnemo da se navikavamo da trenutno nismo baš omiljeni zapadu.

Ilija Cvorovic

pre 8 godina

Majstore, "ne pruza se ruka pomirenja" na dan godisnjice. Pogovoto ne prisustvom. Inace, siguran sam da je Vas odlazak dole bio takodje "organizovan" i da je ovim epilogom ispunio svrhu.
Toliko.

Zoki

pre 8 godina

Ne secam se da su Borisa Tadica ovako napali, a bio je u Potocarima dva puta. Jednostavno, izabrali smo naslednike politike '90-tih, plus imamo i nedavni ruski Veto na rezoluciju. Sa naprednjacima smo se vratili unazad.

slavonska lola

pre 8 godina

Vama na dušu što Vučić predstavlja vas i vašu zemlju, nikome drugom.
Reakcija sasvim razumljiva, tamo su u glavnom ljudi čiji su najbliži pobijeni zbog te nakaradne ideologije koju je vaš "predstavnik" propagirao 90tih.

pomirenje

pre 8 godina

evo prvih rezultata pomirenja ! uspjeli u tome britanci!
(jaa, 11. jul 2015 13:46
Ne, mnogo ranije su to uspeli Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić,..., (da ne pominjem vucibatine tipa Arkana, Orića),... a mnogo uspeva i Dodiku i mnogima koji negiraju genocid. Razumem rat, mržnju, zločine tokom rata, ali ne razumem negiranje nečega što je očigledno. Sve te prljavštvine rata čine pojedinci, čine i vojske, ali nikada narod i zbog toga nikada nijedan narod se ne sme osuđivati. Međutim veličina naroda je da prihvati činjenicu da su neki iz njihovih redova učinili zločin, kao što je zločin Genocida počinjen u Srebrnici

Darth Neshko

pre 8 godina

Sydeci prema ovolikom broju botova iz SNS-a, ovo je izrezirano, tj kamenje su bacali, ako su uopste bacali ljhdi iz sdb-a, sa ciljem da se vucic napravi zrtvom, i da se opravda mrznja prema bosnjacima. A sve sa ciljem da se kase, evo mi otisli, pruzili ruku pomirenja, a oni nas kamenicama. Smrdi bre ova predstava, i tacka. Ako mi objeve komentar, posto cenzura radi kao nikada.
Ajde sada heroiji lupajte minuse.

bota

pre 8 godina

Vucic je ovim zavrsio svoj posao pravljenja cirkusa od Srebrenice I razvaljivanja odnosa medju ljudima u Bih kao I odnosa izmedju Bih I Srbije. Krenulo je pokusajem izrucenja Orica, nastavilo se njegovim izjavama koje. jasno sugerisu da je Oric kriv I koje su pokazale kakvo bi "fer" sudjenje imao. Svo ovo vrijeme lobirao je protiv
rezolucije o Srebrenici, zabranio obiljezavanje Srebrenice u Beogradu I nakon svega toga po principu: hocu necu u Srebrenicu, ma hajde eto docicu vikend je, dobio kamen u glavu.

Bljedilo

pre 8 godina

Dolazim iz Tuzle,Bosnjak sam i osudjujem ovaj cin.Ovo je cin neobrazovanosti,seljakluka,nepostovanja.Sramota da nije moglo proci bez incidenta.Nazalost,takvi smo mi izgleda ljudi sa Balkana...

gradjanin srbije

pre 8 godina

Sramota,oni koji su to uradili treba da se stide.
sram da vas bude.ne volim mog premijera,ali on je predsednik vlade Srbije,svih gradjana Srbije.napali ste sve gradjane Srbije,vi koji ste to uradili,dal svojom odlukom,ili vas neko potplatio za to.ako st epotplaceni,onda nazalost,imate malo mozga

Sasa

pre 8 godina

U Srebrenici nije kamenovan Vucic predsednik Srbije nego Vucic koji je trazio u skupstini Srbije da se Ratko Mladic zastiti i da mu ta skupstina bude sigurna kuca, Vucic koji je lepio plakate po Bg trg bulevara Ratka Mladica, Vucic koji je u skupstini Srbije pozivao na ubistvo sto muslimana za jednog Srbina, Vucic koji je do juce bio Seseljev sledbenik i koji je to i dalje samo sto je promenio retoriku za rad vlasti.

Gromovi i munje

pre 8 godina

Ovo je jadno, prosto, bedno i bezobrazno!
Kao navodno svi srbi su genocidni a oni su nevini i pošteni?
Šta je ružno u tome što se neko poklonio žrtvama tuđe vere i što je odao poštovanje kao premijer Srbije?
Očigledno nekima mnogo smeta!

TajnoMoja

pre 8 godina

Danas su u svet poslate dve poruke.
Prva, Vucic je u svoje licno ime i ime svog naroda poslao poruku ispruzene ruke pomirenja sa zeljom da se ovakvi zlocini nikada ne ponove...
Druga, koju su poslali Bosnjaci, da oni ne zele mir, ne zele dobre odnose sa nama, pokazali svoju sramotu...

Buridanov magarac

pre 8 godina

Ovaj događaj nije spontano nastao. Kao i Vučićev odlazak u Srebrenicu on je deo plana da se skrene medijska pažnja sa najvažnije vesti - a to je da je Skušptina Srbije potpisala SOFA sporazum sa NATO, kojim se Srbija obavezuje da pruži slobodu kretanja, poseban status za NATO vojnike i korišćenje infrastrukture; da dozvoli obuku NATO vojnika u bazi "Jug"; da uništi višak naoružanja; da obrazuje oficire u skladu s Bolonjom i NATO-om; da vrši razmenu podataka sa NATO i EU. Molim da mi objavite komentar.

BH Dragon

pre 8 godina

Prije svega vi kazete da se nemoze optuziti cijeli jedan narod zbog zlocina nekolicine a citajuci ove komentare sad smo svi mi Bosnjaci isti kao ova grupa huligana,malo pateticno.Zasto se Tadicu svojedobno nista nije desilo? Po komentarima sticem utisak da bi smo trebali pruziti ruku pomirenje i Mladicu kad bi dosao u Potocare, ma ajte molim vas!

donjimilanovac

pre 8 godina

Ni za muslimane ni hrvate, rat i mrznja prema Srbima nije zavrsena, niti ce ikad biti. O kakvom suzivotu onda da pricamo?? Ima i kod nas sovinistickih ispada, ali neuporedivo manje nego u komsiluku.

stanke

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je mnogo iznad Bosnjaka, jer je Srbija istinski pruzila ruku pomirenja, a oni na nas kamenjem. Ovo je propust za svaku osudu.

marko

pre 8 godina

Verovatno će ispasti da su i za ovaj incident krivi Srbi jer su dolaskom Premijera Srbije direktno isprovocirane porodice i sunarodnici žrtava...
? Organizacija
? Obezbedjenje
? Faktori rizika

Trifke

pre 8 godina

Dosao covek da pruzi ruku i da proba da pokrene medjusobne odnose dva naroda ka buducnosti bez mrznje i rata ali je zauzvrat dobio kamen u lice.

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

goran

pre 8 godina

Danas nije napadnuta Srbija, vec Vucic licno i jedini razlog za to su njegove izjave iz 1992. Ne slazem se sa fizickim napadom mogli su to i dostojanstvenije da urade i pokazu svoje nezadovoljstvo,zvizducima, transparentima ali nikako na ovaj nacin.Zasto Tadica nisu kamenovali, nije Vucic prvi Srbin u Srebrenici,ali je prvi koji je davao strasne izjave tokom 90.

Milan

pre 8 godina

...i pri napadu uzvikivali allahu akbar.
Gde li su to naucili? Ja sam do devedesetih i ziveo u BiH i bio tamo milion puta i ne secam se da je iko ikad vikao allahu akbar.
Uostalom da li istina ikad izasla na videlo ili ne, mogu svi ti ameri, briti, franci da se lupaju sakama u grudi, mogu da kukaju koliko hoce, tek kada se makar jedan od njih pokloni i srpskim zrtvama reci cu, u redu, ima postenja u vama. Ovako, pomirenja nikad nece biti, dok god sline samo na jednu stranu.
A onaj akbar alah im je zakucao na vrata, ne sa darovima u ruci, nego sa macetama, kalasnjikovima, bombama. I ne samo zakucao, vec i presao prag. Svesni su oni toga samo se kao i uvek prave ludi. Ko se pravi lud u ludnici i zavrsi, kad tad.

Neutralni

pre 8 godina

Premijer je otisao u Srebrenicu, dolaskom je zeleo da oda pocast nevinim zrtvama, da smo za pomirenje i za zajednicki put ka boljoj buducnosti. Obzirom na sve, ocekujem da se okrenemo sami sebi, svojoj drzavi.

bez_predrasuda

pre 8 godina

Jesu li Klinton i ostali gosti čuli "Alah uekber"? Imaju li šta da kažu na to?
Srpski političari nikada više ne treba da odu u Srebrenicu i da je spomenu ni jednom rečju. Za nas je to završena priča.

milos

pre 8 godina

Pa ovi organizatori da se izvinjavaju narednih 20 godina, do sledece "obljetnice" za ovoliki propust u obezbedjenu (ako je uopste propust). Ali Vucicu, sta da ti kazem? '90-e dolaze na naplatu. Sta obicni ljudi da ocekuju kada su iste snage na vlasti i u BiH i u Srbiji kao i devedesetih? Pa ne kopcamo se svi pozadi. Jedno iskreno izvinjenje za svoju mracnu proslost bi bilo OK. Ali i to izvinjenje treba da ima ko da prihvati a bojim se da se taj u BiH ne nalazi. Bas kao sto se ni u Srbiji ne nalazi moralni politicar koji ce takvo izvinjenje cista srca da da. Crno nam se pise sa vama. Od Istre, do Gevgelije. Svi ste vi dzelati nasih sudbina. I zato ne mogu da zalim ni jednog politicara.

gautmanov projekat

pre 8 godina

ovakvo ponasanje i ispadi su za svaku osudu. ali izgleda da oni ipak nisu zaboravili sta je gospodin pricao 90-ih, kao mnogi ovde.
takodje bih napomenuo da g-din premijer nije otisao svojom voljom, vec po nalogu tako da su komentari tipa "pokazao dobru volju, pruzio ruku pomirenja" i slicno, krajnje izlisni. (a mnogi ce se sad srditi i ljutiti ali iskreno, zar nije tako)?

Maрко

pre 8 godina

Ето драга господо па их и даље браните,шта би се десило да је неко у Србији погодио каменом премијера једне државе,одмах би нам увели санкције.

Али наравно то се у Србији никад не би могло десити,јер ми смо цивилизован народ,ми и ако неког не волимо ми га дочекамо и испратимо,длака са главе му не може фалити.

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.

R2D2

pre 8 godina

Izvinjavam se, ali bilo je sasvim izvesno da ce se ovako nesto dogoditi. Nikakvog iznenadjenja nema, cist mazohizam. Za svaku osudu jeste, a AV je znao sta ga tamo ceka. Pitanje je samo zasto je uopste otisao? Ali verujem da ce nam na konferenciji za medije objasniti.

Boban BG

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko... Drago mi je da je bio tamo. Oni neće nikakvo pomirenje, jos manje imaju nameru da priznaju srpske zrtve ili da se pokaju, procesuiraju odgovorne i sl... Istorija će pamtiti ko je ko...

Jugolav

pre 8 godina

Aha...
Danas je jedan od onih dana kada me je stid da nekom objasnim odakle dolazi moj akcenat u govoru.....
Mi oni ...ko je poceo rat ko je u pravu tko nije ....
Ljudi na ovoj planeti su preokupirani napredkom razvojem a mi balkanci čistimo stare krvave račune i spremamo se za nove sukobe ...
Kafane ..pevaljke ..popovi ...hodže ..političari nepismeni ...da se ne usudim reći lopovi ...to su nam postali ideali.. bilo koje vere ili vjere i nacije i nacionalne manjine ili većine ili ne znam šta da smo...
Treba mozda u životu okreniti stranicu i ostaviti prošlost zarad bolje buduchnosti....

Eugen

pre 8 godina

Kao državotvorni Hrvat smatram da ne priliči poglavara susjedne države dočekati na način kako je je premijer srbije dočekan tamo. To je čisti barbarizam.

Olga

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir Vuciceva politika, moguce je da je bilo pritisaka da se on pojavi u Potocarima. Dosta je tu lose krvi koja se nece ocistiti formalnostima. Oni koji su izgubili clana porodice u toku raspada SFRJ ce uvek bacati kamenje. Nama zapad diktira kako treba da se osecamo to je kontra produktivno

војин34

pre 8 godina

Срамота ѕа организаторе и све оне који су последњих дана давали запаљиве изјаве. Једна ружна слика је послата у свет.

miki

pre 8 godina

Divljaci. Samo cekam da vidim da li ce neko od "saveznickih" medija nesto da kaze o incidentu. Da nije otisao - odmah bi pisali kao sto pisu o zabrani za danas. Sad je otisao - ni to ne valja.

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.

hypatija

pre 8 godina

Ово је напад на Вучића лично, а не на Вучића као премијера Србије. Нисам изненађен чињеницом да смо ми, Срби, заборавили ко је био Александар Вучић у време дешавања злочина у Сребреници , јер је време ратнохушкачке реторике Вучића, његово промовисање у четничког војводу (и Николића такође) одавно прошло. Ми Срби осим што смо слушали ратнохушкачка блебетања у Скупштини Србије горе поменутог двојца,а пре свих острашћене говоре њиховог идејног вође Шешеља и свеукупне подршке Радикалне странке догађајима у Босни, нисмо имали никакве директне штете од њих. Али, у Босни је пала крв, људи су поубијани. десио се читав спектар зла, које само људи могу да измисле и почине. То зло је тада Вучић подржавао тада, а Босна то није и неће да заборави. Сасвим је друга ствар што је овај догађај, као и сам злочин исполитизован и унапред припремљен. А посета Вучића је могло би се рећи чак и лицемерна.

Dejvid Ajk

pre 8 godina

Kako ste svi naseli na ovaj film koji se tamo dogodio.

Stvaranje Evrope je organizovano 1956.
Raspad Jugoslavije je bio organizovan bar 20 godina pre rata.
Zlocin u Srebrenici je takodje bio unapred dogovoren.Klinton je tada rekao da ne sme da bude manje od 4-5,000 zrtava da bi oni imali opravdanje na intervenciju.

I dan danas isti sistem rade.Sisaju ovce koje ne kapiraju sta in se desava.

izazovu problem- ponude resenje- izvrse akciju.

kao u tunisu.Osnuju Izis ( mesec u prevodu- ovo je vrlo vazno onima koji prate iluminate-reptile-rotshilde-svetski poredak - jer sve sto se dogadja je bitka energija zenskog i muskog proncipa- mesec i sunce ). Dogovore napad na britance namerno- ubiju 30 svojih gradjana, optuze izis- onda britanci traze od kamerona akciju da se odobre sredstva za novi rat koji bi unistio izis . Oni povuku izis - kazu da su ga iskorenili- promene ime i zastavu i osnuju novi izis za nove ciljeve, novu drogu, teritoriju.


Tako i danas.Srbi su znali unapred za napad.

Vladari stoje iza toga, srbi su kunici i nista tu ne mogu- Onda se Vucic prikaze kao dostojan jadan nesretnik- srbi ga zavole ( kao u supermen akciji ), podrze na novim izborima a oni koji su danas iscenirali napad ( ameri, rotshildi,vladari,iluminati,cionisti ) ponovo dobiju svog coveka na vlasti ( vucica ) da im obavlja i sprovodi agende.

to se desava stotinama godina ali ovce samo bleje

ristivoj

pre 8 godina

Kakve price, pojazali su sad ko du i kakvi su.? Sta su pokazali? Kao da bosnjacki patroni ne znaju koga stite. Ovo za njih nije nikakva novost.
Sa druge strane, Vucic je dobro znao sta ce se tamo desiti. Mnogo je rizikovao ali je sad dobio, pored par pogodaka kamenom, i ogroman politicki plus.
Sve u svemu srbi 0, muslimani autogol a Vucic dva boda.

DejanS

pre 8 godina

Odlicno po nas. Vucko otisao a oni pokazali svetu kakvi su. Bez obzira na sve, puno postovanje svim stradalim ovog bratoubilackog rata. Dodao bih jos da ima mnogo njih kojima su zivoti upropasceni zauvek i ako nisu stradali i cija ce pokolenja osecati posledice ludosti sviju nas.

Uragan

pre 8 godina

Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?

Саша Тодоровић

pre 8 godina

Када би се људи делили на: ДОБРЕ и ЛОШЕ, човечанство би имало перспективу...толико.

Boki

pre 8 godina

Eto...sve je to od samog pocetka samo politika.
Pretpostavlajm se se rodbina zrtava,ona koja koja svoje najblize oplakuje u tisini i daleko od medija,gnusa ovog cirkusa.

kos

pre 8 godina

teroristicki napad.
da vidimo sta radi drzavna bezbednost srbije i republike srpske. koliko ce terorista uhapsiti. a onom koji je bacio kamen suditi u srbiji.

moki

pre 8 godina

Najvaznije je da se lepo culo "Alahu Akbar".E sada sto Evropa to ne zeli da cuje je druga prica.Ima vremena cuce i sama to uzivo a onda ce biti kasno.Vucica nikako ne simpatisem (normalno ni SNS stetocine) ali je on kao premijer predstavljao Srbiju pa je ovo uvreda i za vecinu gradjana Srbije.Nema na zalost suzivota sa muslimanima ili kako je to moderno reci "bosnjacima".Mozda pre 20g. ali sada suvise su zarazeni sa militantnim i nadasve iskrivljenim poimanjem Islama.

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da generalizujete muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

vidan

pre 8 godina

Što se grbo rodi, vreme ne ispravi. Činjenica je da su pojedini bošnjački političari danima pred komemoraciju davali nesmotrene i zapaljive izjave, tako da se nažalost desilo ono što su mnogi ekstremisti i priželjkivali. Pitam se da li će častan bošnjački narod imati snage da se ogradi od ekstremista iz njihovih redova. Premijer je zaista na jedan iskren način želeo da se pokloni ne samo žrtvama zločina u Srebrenici, nego i svim drugim žrtvama građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

Nada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira. Ovo danas sto se desilo je sramota za bosnjake.

Maksim

pre 8 godina

Ovo je bio ogroman rizik od samog početka! Vučić je bio svestan toga, ali je postupio kao i većina Srba kada na sve načine pokušavamo da prvi doprinesemo da se popravljaju odnosi između naroda na Balkanu!

...

pre 8 godina

Ovaj napad odgovara samo jednoj osobi: Dodiku. Pa sad vi vidite ko je ovo organizovao... I kakvo pomirenje kad i dalje svi negiraju genocid...

Liliana

pre 8 godina

Srbija je pokazala dostojantvo, a ako ce neki gledati na Potocare kao kult na mesto osvete i moralne giljotine nad Srbima onda to nikuda ne vodi.

rader1

pre 8 godina

Sramota je kako je godišnjica stradanja žrtava u Srebrenici ispolitizovana od strane političara, kako evropskih tako i lokalnih. Očigledno je da je političarima bošnjačke strane važnije da ocrne Srbe nego stvarni pomen žrtvama. Gledam na našim televizijama Vučić razgovara sa majkama Srebrenice i razgovara sa njima i njihova predstavnica priča sa njim i klima glavom da bi potom na Al Jazeeri Balkans izjavila šta je ona njemu rekla a ona nije čula šta je on njoj rekao jer je nešto tiho govorio i ona ga nije razumela. Opravdava napadače time da oni nisu prepoznali da je se Vučić iskreno poklonio žrtvama pa je to njihova reakcija. Stvarno čudno shvataju reč pomirenje.

Jovke

pre 8 godina

Politika pomirenja i normalizacije odnosa dva naroda je opet pala na testu, jer i dalje postoje ljudi koji u sebi gaje mrznju i necivilizacijske elemente.

George

pre 8 godina

Ovaj dogadjaj nas smješta tačno gdje nam je mjesto nama balkancima i najviše smo sami krivi za to. Imamo jako kratku pamet i bojim se da nikada nećemo ni biti ništa drugo nego instrument i nikad gospodari svojih života. Ovaj vjerovatno spontani izljev bijesa nema nekog velikog značaja, ali tečno izgovara da je oružje spremno. Vučiću čestitam na hrabrosti i neka i dalje nastavi graditi pomirenje medju nama iako mislim da je to uzaludan trud. Šteta što je tako.

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

Tijana

pre 8 godina

Steta sto se danas desio ovakav incident, sto muslimani u Bosni nisu prihvatili ruku pomirenjaje. Treba da stvaramo bolju buducnost, tezimo miru.

Smokvica

pre 8 godina

Bosanski organi reda su nas uveravali da je Vučić siguran u Srebrenici! Da li će neko sada da zatraži njihovu odgovornost i na neki način ih kazni zbog loše organizacije!

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Neljudski, necivilizovano, sta drugo reci. Covek dodje da oda pomen nevinim zrtvama, a oni ga napadnu kao razjarene zveri. To je slika koja bi danas trebalo da obidje svet.

Aca

pre 8 godina

Uvek postoje oni kojima odgovara da odnosi Srba I Bosnjaka budu na krv i noz i oni su danas napadom na premijera Vucica to i pokazali ali srecom oni su manjina i nadam se da ce odnosi dva naroda vremenom biti sve bolji. Premijer Vucic je svojim dolaskom u Potocare pruzio ruku prijateljstva Bosnajcima. Na potezu su zvanicnici Bosnjaka da prihvate tu ruku.

Чеда

pre 8 godina

Срамотно је да се једна делегација овако дочека. Зар није требало да они покажу неко достојанство?

Sufija

pre 8 godina

Pomirenja je bilo izmedju Bosnjaka i Srba pre 10 Godina. Tadica niko nije vredjao pa ni kamenovao! Ovo je imenom i prezimenom napad na Vucic Aleksandra, nije opravdan ali nije ni nerealan.

Fred Perry

pre 8 godina

Prvo ne treba generalizovati stvari, nije ceo bosnjacki narod ovakav.Ovo je samo saka ekstremista kojih ima svugde pa i kod nas.Druga stvar odnosi se na neobrazovanje i neinformisanost celokupne mase koja moze aplaudirati jednom zlocincu kakav je Klinton.Sve je ovo dragi moji jedna velika igra svetskih sila koje se bore za primat u svetu na stetu drugih,najcesce slabih.Ako se jedna zemlja ne moze razoriti spolja moze iznutra.Tako je i nestala Yu ubacivanjem i potpaljivanjem masa najcesce sibicom zvanom nacionalizam, a sve sa ciljem da se postigne ono sto nas je danas snaslo.Da smo u dugovima do guse i da nam je zivot bukvalno sveden na opstanak, da smo moralno i psihicki unisteni... mada ima i naseg udela u svemu ovome

Albano

pre 8 godina

Evo ja kao albanac osudjujem ovaj cin ali nemojte da zaboravite da su ti ljudi izgubili svoje najmilije ljude i nemojte jos nesto da zaboravite da i dan danas poslje 20 god peva se u Srbij i u RS "Noz Zica Srebrenica"

P.S Kamoli srece da ste vi gadjali tih 8000 bosnjaka sa kamenjima umesto metcima !

prizrenac

pre 8 godina

Sramota za domacina,gs.Vucic je priznao da je bilo genocida nad muslimanima,covek uvek isporucuje zlocince Hagu i Sarajevu,ali ovo je dobra opomena da na ovim prostorima mira nece biti.

benjamin71993@live.com

pre 8 godina

Ne pravi se na dzenazi incident....Strasno,musliman sam i ovo je dno dna...Da cekaju dzenazu da bi napravili incident,umesto sve sa mirom da protekne eto sta rade....Balkane moj...

Marina

pre 8 godina

(Grof, 11. jul 2015 13:30)

Nije BiH danas gađala Srbiju nego je grupica ljudi teško pogođenih genocidom u Srebrenici,na dan sahrane preko stotinu svojih identificiranih članova obitelji, dopustila sebi da sjećanja na te tragične dane prekriju svaku racionalnu misao i svako pristojno ponašanje prema predstavnicima zemlje koja je ratovima crtala kartu Velike Srbije pa i kartu BiH.
Stavite se u kožu ljudi kojima je bol i razočaranje u pravdu pomutila svaki osjećaj za poštovanje premijera danas demokratske zemlje,kandidata za EU, jer im u glavama stoji samo činjenica da ta zemlja negira genocid kojega nije spriječila iako je mogla, i,štoviše,preko Rusije je spriječila usvajanje rezolucije u kojoj nema ni riječi o sukrivnji ili odgovornosti Srbije i srpskog naroda za ta zvjerstva bosanskih Srba. Ipak to stanje u glavi nije razlog napada niti je opravdanje za napad na premijera Vučića ,možda tek objašnjenje zašto je premijer Vučić za tu grupu ljudi bio nepoželjna osoba. Poruke imama koji je pozivao na smirivanje i poštovanje ljudi koji su došli odati počast žrtvama neka bude dokaz da napad nema veze s politikom nego s osobnim razlozima ranjenih ljudi.

Vladan

pre 8 godina

Velika sramota za Bosance. Sada je svima jasno da jednostrano ili nametnuto pomirenje nije moguce postici, a politizovani mediji samo otezavaju i ne doprinose istinskom pomirenju.

mladen

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji nikome nece doneti nista dobro. Hvala Bogu sto se incident nije dogodio kod nas odma bi nas bombardovali. A sada da cujemo Evropu i svet.

antiglobalista

pre 8 godina

Кад је човек опијен онда му се лупају шамари да дође к себи. Ово камење које је пљуштало по Вучићу и целој српској делегацији треба да нам буде шамар за отрежњење. Не може се градити мир тако што ће једна страна, српска, прихватити и оно што је урадила и оно што није урадила, прихватити разноразне квалификације недела која смо неспорно чинили, али која се не могу назвати геноцидом, док друга страна апсолутно ништа не чини да се тај мир успостави. Ако неко мисли да ће простим извињењем или појављивањем на неком стратишту овог или оног народа успоставити мир, тај је у страшној заблуди. Мир, трајан и стабилан, може се успоставити једино правдом и истином. Дакле, истинитом квалификацијом злочина, истинитим подацима о броју жртава и праведним кажњавањем оних који су те злочине починили. Све остало нема никаквог смисла ни ефекта и води продубљивању нетрпељивости која ће на крају опет прерасти у сукоб.

kisa

pre 8 godina

i s kim sad da se mirimo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sumnjičav,

Sa onim majkama koje su izgubile svoju decu ma ko da su ona bila i ma sta da su u ratu pocinila, a danas u oprostaju kite cvetom Srebrenice premijera Srbije. E sa njima i svim ljudima dobre volje.

dalibor

pre 8 godina

Nije mu ni bilo mjesto u Srebrenici. Prije nekoliko godina je postavljao table Bulevar Ratka Mladica, da ne spominjem izjave da se za jednog Srbina strelja 100 muslimana.

miky

pre 8 godina

Nikome nije lako danas, a najteze je ostati dostojanstven. Vucic nije napadnut kao premijer i predstavnik Srbije, vec zbog svoje politike devedesetih. To jasno govori i transparent "za jednog srbina, 100 muslimana", to su Vuciceve reci. Zasto Tadica niko nije napao 2005. u Srebrenici?
Nije trebalo to da se dogodi, ali ih razumem, nekad je jako tesko ostati razumen. Hvala Vucicu sto je dosao u Srebrenicu, ali je ovo svakako mogao ocekivati, jer je rec poput maca, a on je svasta govorio...

Bacvanin

pre 8 godina

Zalazes se protiv usvajanja osude GONOCIDA u Srebrenici, posle odes u Srebrenicu, i cudom se cudis, zasto te tamo ljudi ne vole.

Stuttgart calling

pre 8 godina

A šta ste očekivali? Ljudi, shvatite da se u Srebrenici desio jeziv zločin. A jedan od glavnih zagovornika toga je bio upravo Vučić. Sto muslimana za jednog srbina. Šta očekujete od ljudi kojima je zbog takve retorike pobijena čitava dalja i bliza muška rodbina? Koliko porodica ima oko Srebrenice u kojima je pet, šest, sedam, pa čak deset muškaraca streljano i bačeno u jamu?
I ja osuđujem što veličaju Orića, osuđujem što niko za Kravice nije i neće biti optužen, što ne priznaju i ne žale srpske žrtve. Ali opet razumem i njihov gnev. Pogotovo prema Vučiću.

Sara

pre 8 godina

Ovaj napad na premijera Vucica treba ceo svet da Najstroze osuditi.Vucic je dosao u Srebrenicu sa Najboljom namerom da oda pocast zrtvava i time i pruzi ruku pomirenja.Za sve su ovo krivi Englezi i njihova rezolucija za genocid.Ali ipak nije im usvojena na njihovu zalost jer Srbija ima Prijatelje i u svetu koji mnogo vole Srbiju i njene gradjane.Svaka cas Premijeru Vucicu na velikoj hrabrosti,jer je znao da mu je zivot ugrozen,a ipak je otisao u Srebrenicu.Cela Srbija te podrzava,jer si Najbolji premijer kog je Srbija dobila.

mario

pre 8 godina

e ovakog premijera Srbija jos nije imala, njemu je Srpski narod bitniji i od njegovog života !!!
(maja, 11. jul 2015 13:49)
Da da ili je otišao smišljeno tamo jer je znao da će biti incidenta,pa eto sad će on ispasti mučenik.

Bosna

pre 8 godina

Sad se barem vidi ko je ko...

Ne, to se vidjelo 1995. godine. Sada se premijera gađalo bocama i kamenjem. Tada se djeci od 12 godina pucalo u leđa. Sada nitko nije stradao. Tada je ubijeno 8000 ljudi.

LT

pre 8 godina

Au, koliko lažnog moralisanja. Sada prosipate priču tuđa je sramota... Čija su sramota genocidi u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu... Vučić danas nije smio da dolazi. Ne, na ovakav način. Ako se Rezolucija odbije, doći ću, ako se prihvati, neću. Po njemu Srebrenica nije genocid i više nego dobro je prošao. Velika bruka za Srbiju da im premijen na ovakav način ponižava žrtve genocida.

Dusan US

pre 8 godina

Po "demokratskim" zapadnim medijima Vucic je oteran a ne napadnut. US ima pravo da hapsi, bombarduje zbog pomisli o ugrozavanju zivota jednog Amera a napad na premijera, samim tim i drzave istog je opravdavan. Naravno krivi su Rusi zbog veta a ne krezubi Britanci za podizanje tenzija.

Natalija

pre 8 godina

sta ste ocekivali ljudi moji? da ce bosnjaci docekati srpsku delegaciju cvecem i ovacijama?? pa pokolj zverskih razmera je tek bio pre 20 god. Ne moze se to tako brzo i lako zaboraviti i oprostiti. Zao mi je ali ja razumem te krajnje ljudske reakcije jer bih isto reagovala u datoj situaciji. I vi biste isto reagovali, priznajte!

Eklipso

pre 8 godina

E,jedan uhapseni?!? Pa ni njega verovatno nisu hteli nego kao ajde bice sramota bas,daj 'vamo nekog seljaka!
A na BBC-u vest:Danas je 20god. zlocina u Srebrenici....idemo na sport i vimbldon!

Zvezdana

pre 8 godina

Premijer je pokazao gest pomirenja, i gest dobre volje. Zalosno je sto nije naisao na razumevanje. Nasa politika je politika mira, to da se ne zaboravi.

asdf

pre 8 godina

Kako mozete tako da etiketirate muslimane, bosnjake, koga god? Budala ima svuda, pa setite se samo ovih nasih navijaca sto skidaju igracima trake, ulecu na teren, pale ambasade. Svaki narod je u vecini slucajeva ok, mozda malo izmanipulisan, ali sigurno da je ovo delo pojedinaca. Nama trebaju samo pare i privreda, slabi smo i lose zivimo, ne treba nam mrznja. Od mrznje nema leba i nicemu ne sluzi..

Milan J

pre 8 godina

Vučić kao čovek ode da se pokloni žrtvama, a oni tako...Kada će Bakir Izetbegović otići u Bratunac? Prema tome, vdimo ko zaista želi pomirenje.

Mikica

pre 8 godina

Svaka čast za njihovu policiju. Uspeli su da uhapse samo ovog debeljka od ovoliko nasilnika i potencijalnih terorista. Nema šta treba im čestitati na efikasnosti.

Labud

pre 8 godina

Ratnohuskacki diskurs iz90-tih mu je kad tad morao doci glave. Ako su mu ovde ljudi to zaboravili i olako presli preko toga, oni koji su pak osetili posledice tog jezika na svojoj kozi nisu.

Mozemo mi ovde na blogu sa skupimo pare za nove naocare.

bratunac86

pre 8 godina

Dobro,proći će i ovaj dan,i Šta poslije
Ja sam bio u Srebrenici cijeli rat, dječak sam bio tada ali se sjećam većine stvari
Izgubio sam tada jednog brata,klinac je bio
Genocid, zločin, rat,možda je za jedne ovo prvo za druge ovo drugo ali meni to nije uopste važno niti mi je ikad moglo brata vratiti
Natezat cemo se još 100 godina ko je kriv,koja strana
"Vasa" strana je kriva što je ubijala tog 11-15 jula nejake,žene, djecu,starije ljude

A "moja" strana,ta strana treba da odgovara prvo meni i nama koji smo to preživjeli pa onda da Naseru Oricu sude srbi
Vi Bošnjaci koji niste bili u Srebrenici ne smatrajte tog kriminalca nikakvim heroje
Ne može heroj biti čovjek koji je svojim konjima đavao hljeb i so da jedu dok smo mi gladovali, posebno 1993
Ne može biti heroj čovjek koji nas je ostavio da ginemo A on pobjegao
Ja volim svoj narod,srbe poštujem ali sam ljut na njih najviše zbog toga sto pričaju kako mi izmišljamo cifru od 8372.
Da,toliko je,neka veća sila nas je spasila da svi ne stradao

Nemojte vi gospodine Vucicu pružati nama ruku pomirenja tako što ste danas u Srebrenici
Možda je to i farsa,mmožda se i iskreno kajete,ja to ne znam ali mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se tamo pojavljujete zbog vaše prošlosti
Isto tako i naši trebaju odgovarati za svaku nevinu srpsku žrtvu A odgovaraju tako što štite ranog profitera Nasera Orica da i dan danas je najveći kriminalac u Sarajevo
Pozdrav

HM

pre 8 godina

Kako ljudi nisu fer prema nama, neverovatno..
(Vuk, 11. jul 2015 13:19)

Doista? Jeste pratili vijesti zadnjih mjesec dana? Jeste li čitali komentare?

Još je Vučić dobro i prošao, s obzirom da je i on jedan od odgovornih za rat...

Marko

pre 8 godina

Nije to nista protiv Srbije nego protiv njega licno jer se zna ko ne on bio i sta je govorio pre 20 godina.I Tadic je dolazio u srebrenicu pa ga nio nije docekao tako.

Akvarijum

pre 8 godina

Tuzno i zalosno za videti. Zar je moguce da se ljudi mogu ovako ponasati u 21. veku. Ovo svakako nije nacin za resavanje nekog problema.

GoranJ

pre 8 godina

Koji MI i ONI? Baš vas slušam kako pričate? Shvatate li vi da smo svi mi isti narod, sa različitom religijom. Ne postoje mi i oni! Postoje samo budale na obje strane koje vole provocirati i nemaju dovoljno mozga ili im amigdala slabije radi, pa ne mogu shvatiti pojam empatije! Vucicu se nije ništa desilo, manji incident!

Kristijan

pre 8 godina

Strasno, treba ici ka pomirenju a ne produbljivati mrznju i netrpeljivost. Steta, sto poruka Vucica nije shvacena.
(Jukicabukica, 11. jul 2015 13:27) Vučić je trebao prvo da prihvati rezoluciju a ne moliti ruse da ulože veto. trebao je stime da pokaže da se pokajao za 1 srbina 100 muslimana ubiti.... sam je kriv koliko i sva naša vlada.

bosanac

pre 8 godina

Govorilo mu se 10 dana da ne dolazi,da bio svojim dolaskom mogao navuci bijes prisutnih.
Nisam za ovo,ogradjujem se od ovoga,iako se radi o covjeku za kojeg znamo kakve je izjave svojevremeno slao na ratista u Bih.
Mislim da ce od svega ovoga koristi da ima samo Vucic,koji ce sada da izigrava heroja u Srbiji,ali i extremni dio Bosnjaka ,koji jedva cekaju da se nesto slicno dogodi,da se situacija sto vise radikalizira.
Pozivam sve normalne ljude na dostojanstvo.

Jole

pre 8 godina

Oštro kao Hrvat osudjujem napad na Vučića,,čovjek da neznam šta misli u sebi došao je i zato mu treba odati priznanje.Stalno se vracat unazad i pricat ko je sta izjavljiva prije 24g nema velike koristi.Vučič je tad zestoko govorio,pozivao na veliku srbiju i slicno ali isto tako bio je vrlo mlad covjek,zaveden i vidi se da nije na to razdoblje ponosan.Sad se cak i najvise trudi od svih u "regionu" da stvari krenu napokon normalnim tijekom..

studenat

pre 8 godina

#Bosna Isto kao sto se ja izvinjavam vama sto je neko, ne u moje i ne u nase ime, ubio i jednu nevinu osobu. U ratu se gine, ali se ne mora iz obesti to ciniti. Vi njih, oni vas, ali zaboravljate da MI s ove strane Drine nismo ucestvovali u tom ratu, ili ako jesmo onda koliko i svi oni koji su vama pomagali. Kad je sport u pitanju, navijas za svoje, a pogotovo u ratu. Ali vama je Srbija kriva, to mene boli i nervira . Koliko je samo muslimana doslo u Beograd, Novi Sad, Pazar i druge gradove bezeci od rata ali ti ljudi danas od ovih kamendzija to ne smeju da govore. Prvo morate srediti svoje dvoriste pa onda nama prigovarati. Koliko god mi hteli vama da ucinimo vama nije dovoljno. Mada, ONI vas pale a vi se primite, a od toga ni vama ni nama nije bolje. Mislite o tome.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Еди Рама је био у Београду и длака са главе му није фалила ,и ако је имао провокативну изјаву поводом Косова.

Звали су Вучића да га каменују и после причају о неком помирењу.
(Maрко, 11. jul 2015 13:38)

Edi Rama nije sa Kosova (H.Tačiju Srbija zabranjuje dolazak), a nikada nije govorio da za 1 Abanca treba ubiti 100 Srba.

Kao što zlikovci, koji su izvršili genocid u Srebrenici, nisi to uradili u ime srpskog naroda, tako i onaj ko je bacio nešto na AV, a nije mu ništa, nije to uradio u ime Bošnjaka, već u svoje lično ime!

Balkan boy

pre 8 godina

Nije ovo mržnja prema Srbima, ljude koji su došli da odaju počast žrtvama iz Srbije niko ne dira. Ovo je mržnja prema čoveku koji je u to vreme pozivao na ono što se desilo u Srebrenici. Reakcija je necivilizovana ali na balkanu to tako ide.

Vukasin

pre 8 godina

Nas premijer nije trebao da se izlaze opasnosti ali on je rizikovao jer je covek koji hoce da vlada mir u svetu,kazniti te napadace

Kimi

pre 8 godina

Gadjati nekoga ko je dosao da oda postu ne kao privatno lice, vec kao izaslanik jednog naroda je nista drugo nego gadjanje kamenicom u glavu cele nacije. Sramota.

Dream

pre 8 godina

Ipak narod prepozna iskrenost a isto tako prepozna i kada nesto nije iskreno. Nazalost ovaj Vucic je dlaku promijenio ali nisam siguran da je promijenio i cud. Narod to prepozna. Nije to tako davno bilo kada je ovaj isti covjek pozivao na ratovanje...ovo je nazalost istina. To svi znaju! Ne kapiraju ovi iz Evrope da na Balkanu ne mozes slati Seseljevog ucenika da govori o miru, da rane jos bole, da je ovo Balkan, da licemjerstvo boli...Kakva greska!!

Jedinog covjeka koji je ovo mogao ISKRENO da uradi je ubila Srbija to je pokojni ZORAN DJINDJIC. U njegovom svakom govoru se prepoznala iskrenost da i to i stvarno misli.

NAZALOST...Balkan je bio i ostao oaza nasilja, oaza nediscipline, oaza strasti za svakavim stvarima.

Milca

pre 8 godina

Ja ipak mislim da je ovo vise bio napad na Vucica licno. Na to ukazuje i transprarent kojim su podsetili na Vuciceve izjave tokom '90ih.

djomla

pre 8 godina

Tadic je isao mnogo ranije i nije mu se nista desilo. Mozda smo mi zaboravili ko su Vucic i Nikolic i sta su govorili, ali oni nisu. Na kraju mi je ipak zao coveka, bez obzira ko je, sta je pricao i radio.

Rada

pre 8 godina

Nadam se da ce se mnogi ugledati na premijera Vucica jer zaista misli na bolju buducnos svih nas. Pokazao se kao previ drzavnik, koji vodi politiku mira.

normalna

pre 8 godina

Zalosno zbog zrtava, ponovo su u drugom planu. Sad se na Pink-u brutalno izivljavaju raznorazni analiticari i politicari.Trebalo bi valjda da prvo cujemo Vucica. lako je podgrejavati tenzije. Ako su majke docekala Vucica dostojanstveno, zasto drugi to zloupotrebljavaju na grobovima neduzne dece.

Lr872

pre 8 godina

Ja sam Bosnjak i musliman. Ja danas nisam mogao biti u Potocarima, ali da sam bio, ne bih zvizdao Vucicu i ruznu rijec mû ne bih rekao. Moram priznati da bi mi bilo draze da je umjesto njega dosao Cedomir Jovanovic. Ali, tako je kako je. Ni ja kao Bosnjak ne volim da me po svijetu predstavlja Bakir Izetbegovic, pa moram zivjeti s tim. Dragi prijatelji (a znam da vas je tu puno vise nego sto se nekada cini): Kao Bosnjak i vjernik, ja se duboko izvinjavam i Aleksandru Vucicu i svim dobronamjernim ljudima iz Srbije. Sta god da je bilo, sta god da je taj covjek ikada pricao, DANAS nije bio trenutak da se na to na onakav nacin podsjecamo. On je dosao u miru i zasluzio je po svim bozijim zakonima i po pravilima civilizovanog ponasanja, da tu boravi u miru i ode u miru. To mene uci moja vjera i to sam ponio iz moga roditeljskog doma. Ko god je tamo zvizdao, nije zvizdao u moje ime i neka ga bude stid pred Bogom Milostivim. Izvinjavam se sim dobrim ljudima u Srbiji, koji su ovo dozivjeli kao poraz mogucem pomirenju. Ja to pomirenje i dalje sanjam i vjerujem u ono dobro u svima nama.Ja licno ne bih danas razglabao o tome, koliko je gospodin Vucic bio iskren u svome dolasku. To je nebitno, u odnosu na to DA JE DOSAO. Treba vremena za sve ovo. Jos mnogo mnogo vremena i strpljenja. Razumijem one koji su zvizdali. Ljudi smo. Rane su jos svjeze i jos krvare. ALI IH NE OPRAVDAVAM! Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Cica

pre 8 godina

Nazalost ovo nije napad na Srbiju ovo je napad na jednu jedinu osobu...izjave iz proslosti se tesko zaboravljaju. Iskreno sam mislila da do ovoga nece doci. Bilo mi je zao gledati i one sirote majke koje danas ukopavaju svoje sinove, ali bilo mi je zao i srpskog premjera. Ukoliko je covek mora da se jako tesko osecao u onakvom ambijentu. A da je covek dokazo je svojim prisustvom. Verujem u njegovo iskreno pokajanje.

agron

pre 8 godina

I ja sam musliman zivim i radim u srbiji ali ovo je sramota ipak je napadnut predsednik vlade moje drzave sramota za te muslimane ili bosnjake kako hocete mislim da bi trebalo znati ako uopste i znaju nesto o islamu kako se treba ponasati kad je u pitanju sahrana ili dzenaza ,dovoljno je jedna psovka i o od obreda nema nista s r a m o taaaa
R

Ivan

pre 8 godina

Ok, treba da se povinujemo, da prihvatimo da nas gaze, da ne reagujemo emotivno, da sagenmo glavu. SAMO JE PITANJE DOKLE? 2 godine, 5 godine, 50, godine, kažite nam samo da znamo dokle treba da trpimo uvrede na naš narod na naše žtrtve pošti sve što se do sada desilo ide samo i isključivo na štetu Srbije.

Bosnjak iz Srebrenice

pre 8 godina

Osjecam potrebu da se ovdje kao Bosnjak duboko izvinem gospodinu Vucicu na cinu koji su napravili "dobronamjernici" koji su dosli odakle vec da pomognu meni i mojim sunarodnjacima da nastavimo zivjeti u Srebrenici sa Srbima. Kakav god bio prije gospodin Vucic je danas dosao i poklonio se zrtvama Srebrenice... Molim vas "dobronamjernici" koji ste napali gospodina Vucica nemojte vise nikada doci u Srebrenicu...

nevski

pre 8 godina

zapeo da ide,marketing,ovo je manje vise i ocekivano. Bez obzira sta mislim o Vucicu,danas su napali premijera susedne drzave,za par meseci,napasce i drzavu,uz iste povike,alahu ekber. Jer,to tako odgovara,Srbija je krivac za sve,a,clanovi ISIS—a,bice borci za slobodu,mozda Sandzaka,po njihovoj terminologiji,po nasoj Raske oblasti. Bice to primerena kazna za nas,jer,necemo sebe da zovemo genocidnima...

Savet Vucicu
dzaba servilnost Evropi,ne vredi covece,nikad mi njima necemo odgovarati,razmisli dobro sta ces i gde ces....

Bosanac

pre 8 godina

Ljudi,nemojte generalizovati! Na ovo su nas "psiholoski pripremali" bombardovanjem "informacijama" zadnjih mjesec-dva.
Nije Vucic citava Srbija (govorim zbog njegovih ratnih racuna u BiH), niti su ovi koji su ga sramotno napali predstavnici svih Bosnjaka i Bosanaca u BiH!
Ohladimo svi glave, jer dok nas -sve narode na Balkanu- trzaju ovakvim i slicnim potezima, neki jako dobro profitiraju na sibicarenju pred nasim ocima.
MIR!

su27

pre 8 godina

Samo jedna mala informacijica; Alija Izetbegovic nikada nije krocio u Srebrenicu, a umro je 2003 godine, osam godina nako Srebrenickih dogadjanja. Zasto, upravo jer se bojao ovakvih scena, a mozda i gorih!

Bujroom

pre 8 godina

Rezolucija UN-a bila je usmjerena protiv pomirenja naroda, pa je njeno neusvajanje na insistiranje Vucica doprinos pomirenju sto smo vidjeli i danas.Pogotovo se pamte njegovi nadljudski napori, tada kao mladog clana Radikala, da do zlocina u ratu ne dodje.

cemu sve to 5

pre 8 godina

Ne znam stvarno cemu ovakav incident, prema coveku koji je pruzio ruku pomirenja, koji zeli da uspostavi mir u regionu, mozemo postaviti samo pitanje zasto i sta je pojenta takvog ruznog i neukusnog ponasanja.

kontekst je sve

pre 8 godina

Ovaj takozvani napad je izvucen iz konteksta.

To su bili gradjani koji su zeleli da cestitaju premijeru izlazak iz krize za dve godine i uspesno resavanje svih problema u svetu, a neki su mozda cak hteli i da probaju da dobiju savet kako da malo rastegnu kucni budzet u ova krizna vremena.

Mislim da vi, mediji, treba da prestanete da kritikujete premijera i da se malo posvetite tome kako izvuci zemlju iz krize. Ne moze on covek sve sam.

Balkane moj

pre 8 godina

Eto opet likuje Evropa. Drago im sto jos traje mrznja izmedju Srba i Muslimana. Zakuvali su nam rat, potplatili spijune , rasturili Yugu i kao zao im Srebrenice i zele Srbiju u Evropi... vole nas mnogo...

Havana

pre 8 godina

Vucic je svesno preuzeo rizik, pokazao licnu hrabrost, a ovaj dogadjaj pokazuje balkanski primitivizam kojim se bave nezadovoljne manjine.

Obično cenzurisani posjetilac portala iz Sarajeva...

pre 8 godina

Kao Bošnjak, stidim se i sramim incidentna na komemoraciji, bio sam bijesa i tužan zbog onog što se desilo. zaista, tu nije riječ o Bošnjacima koji su došli da ukopaju svoje, ti ljudi koji su uzvikivali tekbire su radili sve suprotno mjestu i času u kojem su se nalazili. Oni su se ogriješili i ponizili prave žrtve, dnadam se da će biti kažnjeni zakonski.
Oni među Srbima koji ovaj događaj tumače generalno i uopšteno, i u tome vide dokaz nemogućnosti dijaloga i pomirenja, na način "aha, jeste li videli?", oni su istog mentalnog sklopa kao i ovi neki Bošnjaci koji su nas posramili danas.

Biljana

pre 8 godina

Premijer ce posle svega ovoga sigurno nastaviti da vodi politiku mira i stabilnostu. Moramo se posle ovoga samo ponasati dostojanstveno i nikako ne smemo da se spustimo na njihov nivo.

homo sapiens

pre 8 godina

Kako ON može da ide da oda poštu ??? Ovo nije lepo ali logično. Je li bilo lepo - Ubicemo 100 Muslimana za 1. Srbina ? Ne može tek tako da se predje. ODGOVORNOST a onda ce doci i pomirenje, ne mora nikakvo pozorište. Mogli su i par šamara da mu šljusnu, to bi bilo pravedno

Bosanski patriota

pre 8 godina

Čitam i nemogu da vjerujem...Većina pljuje komplet Bošnjake radi par budala...Niko nekomentariše to da su mu majke Srebrenice pružile ruku i poljubile...Te iste čija su djeca,muževi i cijela muška populacija nastradali...Svako normalan ovo osuđuje ali isto tako je tu i od strane Vučića moralo doći do njegovog ličnog izvinjenja za sve ono što je nekad govorio...Ja lično se sramim zbog ovog incidenta i u svoje ime,a vjerujem i u ime ostalih normalnih ljudi,izvinjavam Vučiću i srbijanskoj delegaciji...Morate shvatiti to da je ovo ipak mjesto stravičnog zločina i da je teško oprostiti...Ali,trudimo se...

Dejan

pre 8 godina

Mučno za gledati i slušati. Ovo je sraman čin onih, koji imaju dvostruke standarde i koji iznova postavljaju nove uslove Srbiji za prijem u EU, a podršavaju ekstremističke grupe da sinhronizovano napadaju Srbiju.

V.

pre 8 godina

Nisam ljubitelj teorija zavere ali ne bi me iznenadilo da je Vucic ovo samoinicirao.. Salim se naravno, ali doslo mu je ko "kec na jedanest", ispasce veca zrtva od onih 8000 nastradalih, a to najvise voli, ne mora da menja pateticne govore.. Ako je ovo usmereno protiv srpskog naroda, zasto se nije desilo Tadicu? Srpski narod je zaboravio ko je i sta je Vucic, ali Bosnjaci izgleda nisu..

bosanac

pre 8 godina

ja kao bosnjak osudjujem ovaj napad..do ovog nije smjelo da dodje. Glupo je sada kriviti kolektivno sve bosnjake zbog 10-15 ljudi. Kad je sve proteklo u najboljem redu, trebao je makar i ovaj kraj...nazalost desilo se...ali vas uvjeravam da mnogi bosnjaci cijene dolazak Vucica...pozdrav svim dobrim ljudima

neko

pre 8 godina

Svi znamo da su rat u bivsoj SFRJ izazvale zapadne zemlje! Isto tako su sjebali i nasu zemlju, samim tim i zivote. To im je posao, od toga zive. Razaranja po svetu, kupovina njihovog oruzja ili iznamljivanje njihovih vojnika, koriscenje nasih teritorija za njihove baze, postavljanje njihovih ljudi u nase vlade i jos bezbroj razloga zbog kojih njima odgovara nestabilnost u drugim zemljama.
I pogledaj sad ovo! Vecina to zna, i u mesto da se borimo protiv toga, ne, mi moramo i dalje da idemo po njihovom scenariju," kolji se medjusobno". Bacaju nam koske ( rezolucija o Srebrenici) i mi kao kerovi se podzapamo opet. Mozda je, kad boljem pogledam, tako i najbolje. Jer ako nemamo mozga, onda i ne treba da zivimo bolje. Veliki pozdrav za sve normalne osobe, za ostale, zelim vam mnogo srece u daljem zivotu, jer ce vam trebati.

duda

pre 8 godina

Ovo je namestaljka kako bi se dodatno destabilizovao region. A mi cemo ponovo da nasednemo i da se medjusobno koljemo... Glupi Balkanci... Da li mislite da su Englezi bezveze pripremili rezoluciju o Srebrenici, ili iza toga stoje malo dublji geopoliticki interesi.
Vucic je deo ove igre, a mi smo idiotski narod kome se zagreje glava i kod ociglednih namestaljki. Bas me zanima da li cete da mi objavite komentar....

Morski Vuk

pre 8 godina

Zivim u inostranstvu vec 7 godina , kao nijedan Srbin branim sve narode bivse Jugoslavije i svadjam se cesto sa svojim Srbima ali sta Vam je ovo trebalo danas? Ne volim ga uopste kao politicara , osudio je ovaj zlocin glasno i jasno , dosao da iskaze postovanje prema zrtvama i cemu sve ovo? Razumem ja vrele glave , psihologiju mase ali ovde cujem i vidim zene koje likuju na ovom situacijom I pozivaju na nasilje! Jel problem sto Srbija misli da to nije bio genocid? Svako ima pravo na svoje misljenje I vidjenje situacije , hoce li Vam bilo koja odluka vratiti Vase poginule kao I one koje su Oriceve snage ubijale godinama pre Srebrenice? Nece , ostaje tuga I bol I pitanje , hocemo li da oprostimo jedni drugima ili da krenemo da zivimo zivot u danasnjem danu a ne 20 godina unazad.

alaba

pre 8 godina

Ljudi, ovi što su napali premijera su djeca koja nisu ni rođena kad je taj rat bio, manijaci i zaostali ljudi. Meni lično je drago što je premijer Srbije došao u Srebrenicu, a iz Sarajeva sam, i odao počast poginulima. Vrlo lijepa gesta. Ne osuđujte naciju na osnovu par primitivaca, i u Srbiji ih ima.

Eklipso

pre 8 godina

I gde je bre organizacija i obezbedjenje? Dolazi premijer druge zemlje na visoko rizicni skup a njihovih par policajaca gurkaju ove sto gadjaju kamenjem premijera kao deca u 3 razredu!
Sve u svemu ovaj incident ide nama na ruku.

Zabrinuta

pre 8 godina

Gde su sad ovi iz Berlina da prokomentarisu ovaj napad a Sto se sad ne oglasite da vidimo sta je sada upitanju Ko je sada kriv da nije opet Srbi Ovo bre nije normalno a ni humano

stabilnost

pre 8 godina

Pojedinci ne predstavljaju većinu, vlada BIH nije smela da dozvoli da se pošalje ovakva poruka premijeru. Sigurna sam da se i oni zalažu za pomirenje i stabilnost.

BH Liberal

pre 8 godina

Vučiću I Srbijo oprosti! Divljaci koji su napravili incident su popljuvali zrtve ovim činom. Ne dozvolimo više NIKAD divljacima da nas nadglasaju I poslusajte glas nas normalnih Bosanaca koji ste stide tih divljake. Oprostiite jos jednom a Vučiću hvala!

Mario

pre 8 godina

Ovde vise niko nikog nepostuje,zrtve na sve strane a oni osuli kamenice.Bilo je svasta 90-ih,ali cim je dosao valjda to nesto znaci.Da li je to poruka da svi koji dodju u Srbiju treba ovako da prodju,naravno da nije.Potrebno je gledati u buducnost.

ninepi

pre 8 godina

Zar ne bi za ovo trebala da odgovara administracija BiH? Sta bi bilo da je Merkel tako napadnuta? Sigurno ne bi bilo nikom nista. Hajde sada da vidimo kako smo svi jednaki. Mada bice pre da cemo jos jednom videti kakva neravnopravnost vlada medju nacijama. Sta je nemac a sta srbin.

Stella

pre 8 godina

Ja ovo zlo ne mogu da razumem: zasto ljudi ovo rade sebi i svojim bliznjima (mi smo jedan isti narod, samo se zbog verskog i kulturnog nasledja drugacije deklarisemo)? Dokle ide mrznja? Ubijalo se na sve strane, ubijali su svi - Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci. Hocemo li jednom da prevazidjemo mrlje pojedinaca iz istorije i da krenemo dalje? Ocigledno ne...

Balkanjeros

pre 8 godina

Potocari nisu mjesto na kojem se treba ovako ponasati, vikati i zvizdati na ovakvom mjestu je sramota. Sagnite glave pred tim nisanima i usutite svi, niste dosli na izlet.

u ime svih nas iz devedeset i neke

pre 8 godina

Žao mi je što je bol ovih ljudi prerastao u MRŽNjU. Žao mi je što ih tako nešto pokreće u životu i što se sa takvom emocijom u srcu bude svakog jutra. Većina moje generacije ( '90. i neko) ne razume ove mržnje i podele. Pustite bar nas da živimo normalno... Mladi žele manje devedesetih u medijima! Bavite se malo više nama, a ne prošlošću.

Sarajevo

pre 8 godina

Ja se izvinjavam svim Srbima u svoje ime i ime mog naroda zbog ovih par budala koji nemaju postovanja niti prema drugim zvanicnicima niti prema umrlim koje trenutno ukopavaju...

rango

pre 8 godina

Našlo se par budala da baci kamen, pa sta sad?! Majke Srebrenice su najtoplije dočekale Vučica! Iste radikalne budale možete naći i u Beogradu, još sinoć su pokušavali povrijediti one koji su odavali počast žrtvama... Policija je morala reagovati - kao da ste već zaboravili šta se sinoć desilo u BG. Ljudi na Balkanu ima kratko pamćenje kada je u pitanju neljudsko ponašanje pripadnika svog naroda, a tu dje grijehe itekako svo pamte. Malo više empatije i razumijevanja...

Peacemaker

pre 8 godina

Iako je izvršen međunarodni pritisak, predpostavimo da bi Vučić išao i bez toga, bitno je i pohvalno da je bio tamo. Sa druge strane, zbog njegove prošlosti(Tadića nisu napadali), javljaju se emotivne reakcije (ili možda kontrolisane) dela muslimanskog prisutnog stanovništva, koji to razumeju kao provokaciju. U osnovi Hrišćanske kao i Islamske vere, oprost je jedan od najbitnijih elemenata i treba ga jače naglasiti. To isto mislim i za Klintona, Olbrajtovu i Erdogana, koji takođe vuku simboliku istorije stradanja nekih drugih naroda, pa i našeg. Očigledno da su u međunarodnom kontekstu žrtve Srebrenice ponovo politički upotrebljene, nadam se i poslednji put.

Ahil

pre 8 godina

Ovo je velika sramota! Ovako nesto se u nasoj zemlji nikada nije dogovdilo nijednom premijeru! Klasican pokusaj atentata na naseg premijera!

Promatrač

pre 8 godina

Vučić kao jedan od ratnih huškača 90ih koji je propagirao veliku srbiju sada ženje što je posijao. Ne možeš po tuđoj kući praviti nered i razbijati te se poslije preobući u odijelo pa se praviti da ne znaš o čemu se radi.
Poštovanje prema žrtvama se može pokazati na mnogo načina a jedan je od njih bio prihvačanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Marko

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića.
Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat.
Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima.
(Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Cini mi se da je nesto drugo rekao - da ne treba dozvoliti onima koji su to uradili da poruse nase dostojanstvo ili tako nesto (jako fin nacin za smirivanje mase), ali to ste vi - uvek izvrcete pricu i cinjenice..
Sto se Vucica tice, samim pristankom na ucestvovanje u ovom cirkusu pristao je na ovo tako da, uopste vas ne osudjujem. Cak mi je u neku ruku i drago sto se ovo dogodilo

Todor

pre 8 godina

Šta komentarisati i šta reće na sve ovo, tužan sam i žalim što se ovakve stvari i dalje dešavaju. Ali, mi kao srbi i kao hrišćani smo veliki zato što umemo da praštamo. Oprostićemo i ovo, a njima neka je na čast.

Vitko

pre 8 godina

Napad na premijera i srpsku delegaciju je dokaz da ispruzena ruka pomirenja nije prihvacena.Neki drugi interesi izbijaju na povrsinu.

Milan

pre 8 godina

Nije trebao ici tamo. Svi znamo da od pomirenja nema nista, a to zna i Vucic. Samo sto on ide da bi ga ostali zapadnjaci videli kako je evropski covek.

Crna kutija

pre 8 godina

Sada će svi da počnu da pričaju kako je on znao da je ovako nešto moglo da se desi i da nije ni trebalo da ide! Važi!

Vučić je ovim odlaskom u Potočare i ovim "primanjem" kamenica, flaša i cipela zapravo dokazao svoju veličinu i svoju ogromnu želju da u regionu uspostavi jedan mir i jedno normalno funkcionisanje zemalja u regionu koje imaju zajedničku ne tako slavnu istoriju!

Srpkinja

pre 8 godina

Moramo razmisljati racionalno i smireno, ja verujem da ovaj dogadjaj u Vucicu nece izazvati neke lose emocije, jer to je breme sa kojim je on znao da postoji mogucnost da se suoci.

beba

pre 8 godina

Dragi Bošnjaci, čemu sve ovo ? Možemo li biti ako ne dobri prijatelji, barem pristojne komšije. Pa da li je moguće da postoje pojedinci koji su u stanju da gađaju kamenom ljude koji su došli da odaju iskrenu počast žrtvama iz redova njihovog naroda ?

Milanus

pre 8 godina

Ne opravdavam kamenovanje, ali je ocigledno da Bosnjaci nisu zaboravili ko je bio jedan od glavnih ratnih huskaca devedesetih. Izgleda da oni nisu poverovali da su reci "Ubicemo 100 muslimana za jednog Srbina" izvadjene iz konteksta.

kos

pre 8 godina

zar srebrenica ne pripada republici srpskoj.
ako je bilo propusta kod policije rs, ocekujem smene.
kako to dodik dozvoljava napad na predsednika srbije na svojoj teritoriji.
a bosnjake sa kamenjem i organizatore u zatvor.

život

pre 8 godina

Ovo je na štetu muslimanima-bošnjacima,ovo nisu smeli da dozvole. Mislim da majke i žene koje tamo oplakuju svoje nemaju veze sa ovim,ali će taj islamski ekstremizam napraviti probleme u BiH,ali i regionu. Žao mi Vučića mislim da je covek imao najbolje namere nisam njegov fan objektivan sam,pokazao je da želi pomirenje i suživot da gledamo u buducnost

ja

pre 8 godina

ja sam bosnjak i ono je bilo sramota.dosao covek poklonio se zrtvama ali jedna grupa je bacila ljagu na sve.vecina ga prihvatila ali ovi pojedinci napravise incident.

Lud i zbunjen

pre 8 godina

Strašno. Sad ćemo Vučića gledati svakih pet minuta, i slušati njegove žalopojke.
Svi smo znali da će ovo desiti, i on je znao da će se ovo desiti. Naravno, on će ovo iskoristiti da se ne skida sa televizije. Već vidim vesti "Eto, mi smo hteli, ali oni neće", "Ja sam se žrtvovao" itd. Nisi se ti žrtvovao, nego si znao da će do ovog doći, pa bi ti da mi verujemo da si se ti žrtvovao.

Damir

pre 8 godina

Osudjujem ovaj incident najostrije! Nije ni vrijeme ni mjesto za ovakve stvari. Gdje je bila ta dostojanstvenost u ljudima da se smire i da ne dopuste da se ovo desi?
Nazalost, ovo je rezultat zapaljivih poruka sa svih strana, provokacija i jednih i drugi - opet saljemo poruku u svijet o primitivizmu na ovim prostorima.

Sarica

pre 8 godina

Mislim da nas je premijer prestavio u pravom smislu, naš postupak je iskren i bez zadnjih namera, a postupak Bih govori samo i jedino o njima....

Bosanac-Sarajevo

pre 8 godina

Komsije - ovo je nasa sramota. Vama I vasem predsjedniku hvala I svaka čast. Opet su budale nadglasale normalne I nas zacarani krug uzasa se nastavlja. Dokle? Nekome odgovara da mi ovako propadamo u jadu, bijedi, I mrznju - jer ne mogu da vjerujem da smo sami od sebe ovakve budale. Iskreno izvinjenje!

Marko

pre 8 godina

Bruka. Verujem da se iskonski muslimani stide ovakvog ponasanja. Da je napadnut na slican nacin premijer Vlade BiH u Srbiji, propao bih u zemlju od sramote.

Tuzla

pre 8 godina

Pisem iz BIH, na stranu sve, do ovog nije smjelo doci. Ipak niko sa bosanske strane nije izjavama u prethodnim danima smirivao strasti. Tako je raja nabrijana dosla i napravila incident. Ako su kamenovali vucica, trebali su i bakira izetbegovica, zbog katastrofalnog stanja u zemlji. Na kraju ce najvise ispastati oni jadnici iz srebrenice i okoline. Ovi sto su bacali kamenje ce otici natrag u federaciju. Nadam se da ovo ludilo nece potrajati i da mrtvi ubijeni napokon dobiju svoj smiraj nakon 20 godina. Pozdrav svim dobrim ljudima iz Tuzle

speechless

pre 8 godina

Ljudi dragi, nemojte generalizirati čitavu naciju. To je samo mala skupina divljaka koji su već uhapšeni. Većina ga je dočekala i bolje no očekivano. Divljaka svugdje ima, i kod nas i kod vas, na žalost. Većina ljudi je oduševljena gestom pomirenja majki Srebrenice i premijera.

Samir

pre 8 godina

Izrazavam zaljenje sto se dozvolilo da u opste dođe do incidenta a narucito na ovom mijestu, na ovaj dan.Ovo je smisljeno napravljeno I davno pre pripremljen scenarij a cilj mu je da I ovako napacenom narodu didatno oteza u I onako teskoj boli. Koliko ce vas pomisliti da smo svi isti??? Koliko ce vas pomisliti da nas treba sve unistiti a samo zbog stitinjak onih koji su napali gospodina Vucica. Nismo svi isti gospodo! Ima nas puno koji se suosjecamo s zrtvama nametnutog rata, majkama bile one Srbkinje,muslimanke ili Hrvatice. Neka je rahmet svim zrtvama muslimanima, neka je laka crna zemlja svim Srbima I Hrvatima koji su stradali u ovom ratu. Neka bog olaksa bol porodicama I neka nam svima pruzi mir u ovoj napacenoj zemlji. I ako je zadobijo nekoliko udaraca gos Vucic to je nista prema onom sto je ucinijo za Srbiju I Srbski narod, biji je I obavijo ono sto je kao covjek osjetijo da mora obavit: izrazijo sucut porodicama. Velik RESPEKT GOSPODINE VUCICU....

mir_iznad_svega

pre 8 godina

Ne treba zbog ovoga etiketirati celi bosnjacki narod, za ovo su krivi pojedinci, ekstremisti. Ne smemo da nasedamo na provokacije stranih sluzbih i njihovih drzava ciji je cilj da narodi sa ovih prostora vecno zive u zavadi i duznickom ropstvu.

Melenci

pre 8 godina

i dalje mislim da je dobro sto je Vucic otisao na pomen bosnjackim zrtvama.Do bro je da nije teze ozledjen,jer kamen u facu,nije svejedno!Ovo je posledica rezolucije,dizanja tenzije,raznih izjava.Vucic od ovoga ne treba da pravi dramu,svi su videli svi znaju kako je prosao,pa neka smilsljaju nove gluposti u obliku rezolucija.Ako se sami ne izmirimo niko drugi nece.Samo da obrnemo situaciju,kako bi mi prosli?!

haren

pre 8 godina

Extremista je bilo i bice ih uvek.. Ovo sto se desilo, desilo se od strane par neuracunljivih mozgova. Glupo je da zbog incidenta izazvanog od desetak budala globalizujemo stvar zakljucujuci da Bosnjaci ne zele pomirenje .

roki

pre 8 godina

Meni ovde nista nije jasno. Klinton govori kako je ponosan na to sto je poveo rat u BIH, a samim tim je ponosan i na brojna stradanja, a Vucica gadjaju kamenjem.

So

pre 8 godina

Ljudi ja ne mogu da poverujem da nasa obezbedjenja nisu sposobna da zastite sticena lica? Znaci dobio kamen u glavu? Onog drugog prebili, TAdica bese u Guci napade neki alkos. Djindjica ubise! Deset frajera oko Vucica, crne naocare, ko men in black a svi za glavu nizi od njega bruka.

peace

pre 8 godina

Iz ljudi su izbile emocije.
Na zalost, nas aktuelni premijer je pre 20 godina bio ucesnik politike sukoba.
Ne mozemo zameriti pojedincima sto ne veruju da se iskreno kaje zbog svojih gresaka iz proslosti.
Kao i tadasnje i ovo nasilje je za osudu.

Jelena - B.Bašta

pre 8 godina

Stidite se komsije preko Drine !!! Jel ovako gradimo bolje odnose i da li se na ovaj nacin prihvata pruzena ruka pomirenja?

Milutinac

pre 8 godina

Odluka Srbije i Vucica da odu u Potocare je primer gledanja ka buducnosti. Ovo je strasno sto se desilo, covek je postupio ljudski, odao je pocast tim ljudima a docekan je na ovakav nacin?

Nikola

pre 8 godina

Srbi, ja se izvinjavam u svoje ime, što je nekolicina umjesto da u miru isprati ovaj dan, odlučio da nas osramoti vrijeđajući i protjerivajući premijera Vučića. Nije važno šta je on govorio ranije, važan je ovaj momenat. Meni je žao što je do ovoga došlo.

Zahvaljujem se Kavazoviću što je uzeo mikrofon i smirio narod riječima da su ovdje zbog ukopa i da se još neukopanim okrenu mrtvačim sanducima. (Bosna, 11. jul 2015 13:26)

Jel onaj Kavazovic sto je ironicno i bezobrazno rekao "oni koji su iz raznih razloga dosli ovde" prilikom gadjanja Vucica?

hagy

pre 8 godina

"...Ogroman propust domacina koji nisu osigurali bezbednost na najvisem nivou. Sta bi bilo da nije u pitanju kamen i da nisu razbijene samo naocare?..."
Nije bilo ni bezbjednosti na utakmici Srbija - BiH, kada su navijaci iz BiH satjerani u tor i gadjani topovskim udarima...Vucko je znao da bi moglo do ovoga doci, i dobio je materijal da vam maze oci

brax

pre 8 godina

jesto lepo sto je vucic otisao u srebrenicu ,ali da ne zaboravimo da jedna poseta bila od koga da je nemoze da zaboravi rane od zlocina koj su tamo desavali.

Toni

pre 8 godina

Ma nemoj,jel neko od vas izgubio nekog na kukavicki nacin,sramota za srpski narod sto ubili neduzni i plus nece preduzmit Ni odgovornost ,to je sramota,

bananamen

pre 8 godina

neme veze ovo sa Srbijom, vec sa ovum sto je otisao u nase ime tamo..nije iskren, svasta je pricao pre 20godina (ustvari do pre neku godinu), prenemaze ne,patetise i to sto se desilo samo pokazuje da ne misle svi kao botovi a ovaj napaceni velikomucenik ne zna sta je struka,profesionalizam i misli da sve zna najbolje i u sve se mesa..tako je napravio od cele zemlje.. jadna drzava sa njim ovako nesposobnim i jadnim..

Milan

pre 8 godina

Premijer je otišao tamo iz najlepših namera. Potreban nam je mir, pomirenje, tolerancija.... Da priznamo da je žrtava bilo na svim stranama i da se suočimo sa prošlošću, radi mirnije budućnosti. Ali je uvek dovoljno da par ,,Usijanih glava" naprave problem. Najvažnije je da je premijer dobro i da nije teže povređen.

qq

pre 8 godina

Velika sramota i tragedija da se u 21.veku ovakve stvari desavaju!Premijer je otisao da oda pocast zrtvama,a docekali su ga vandali.

Ekolog

pre 8 godina

Koliko svetskih zvanicnika je doslo u Beograd, medju njima i oni najomrazeniji, pa im dlaka s glave nije falila. Ko je onda zakazao u Srebrenici? Losa slika stanja u BIH prema srpskom narodu i zelji da se izmirimo.

Zlaja

pre 8 godina

Potez maloumnih idiota..u egalu s napadom hrabrog Srbina na kamion sa tabutima..A cek sad...kad bagra od 20 ljudi napravi idiotizam-1000 komentara kako su Bosnjaci svoje lice pokazali, kad je ubijeno 8000 ljudi od strane raznih srpskih jedinica-nisu to Srbi, to su pojedinci...dajte ohladite malo..ionako su svi normalni ljudi i u Bosni-Bosnjaci odreda osudili ovo..kretene treba u zatvor na par godina i gotovo

brain challenge

pre 8 godina

pricas 20 godina da si cetnik i velikosrbin, karlobag - karlovac, bulevar ratka mladica i mislis da je neko sve zaboravio. i odes tamo i dobijes sta si trazio. nisu ljudi veverice pa da zaboravljaju. osim nas srba, naravno.

Karadoz

pre 8 godina

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač saopštio je da će oko 1.200 policajaca iz RS obezbeđivati komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice 11. jula.

jelena

pre 8 godina

isprani mozgovi, kako kratko pamcenje imate, kao i onaj necovek sto je pomislio da moze da se opere od sve mrznje sto je sejao. obraz kao djon, i njegov i vas!

don

pre 8 godina

Iako mislim da su sve tri strane ukljucene u rat 90ih i krivci i zrtve, smatram da je ovoliki civilni gubitak direktna krivica "mirotvoraca" ciji su glavni gradovi hiljadama kilometara daleko. Moje licno misljenje (naravno, mozda gresim) je da je broj zrtava na nekim stranama preuvelican, dok je drugoj strani smanjen. Dokle god budemo zavisili od svetskih sila, a kako napredujemo, to ce trajati jos dosta dugo, nema nam pomoci. Zapitajte se ovo: da li je drzavi, kojoj glavnica prihoda dolazi direktno iz vojne industrije, ekonomski isplativ mir u svetu? A sad, ajmo minuse...

1111

pre 8 godina

A sto Tadica nisu gadjali kad je bio? Nije trebalo uopste da ide, i pre svega nije mi jasno ko mu je uopste od tog naroda dozvolio da dodje tamo. Nasilje je za svaku osudu, i definitivno stav vecine ljudi nije upotreba nasilja. On je poslednja osoba iz Srbije koja ikada treba tamo da ode.

Zaboravko

pre 8 godina

Na jednom transparentu piše: Aleksandar Vučić Za jednog Srbina pobiti 100 Muslimana. Ovi ožalošćeni ljudi ipak imaju pamćenje, za razliku od glasačkog tela u Srbiji.

Miki

pre 8 godina

Normalno je da je premijer Srbije morao da bude tamo, to mu je dužnost.
Normalno je i da je Aleksandar Vučić tamo dočekan kako je dočekan, on je duboko kompromitovana ličnost.
Nije normalno da Srbija ima takvu kompromitovanu ličnost na čelu vlade.
I nije normalno to što političari misle da se prljava savest može tek tako oprati.

KV036

pre 8 godina

Bez obzira na visok stepen elektriciteta, ono sto drzava treba da uradi je da zajedno sa VucicEm odluci kako reagovati na ovu nepravdu.

sultan

pre 8 godina

Ja se ogradjujem od ovih divljaka! I to jos za vreme svetog meseca posta Ramazana psovat galamit i ovako se ponasat... Pojedini stvarno treba da se izoluju od drustva dok ne nauce neke stvari a ako toliko mrzite Srbiju i srbe zbog cega pustate svoje cerke i sinove da pevaju po Grandu?! Valjda pare prece od obraza i dostojanstva... e moji bosanci Allah da vas uputi!

wayward

pre 8 godina

Srbi su zaboravili ko je bio Aleksandar Vučić tokom devedesetih, a eto, Bosna pamti. Mi smo taoci njegove prošlosti koje je nesposoban ili nespreman da je se istinski odrekne, a u koju nas, izjednačavajući sebe i svoju Vladu sa srpskim narodom, uporno uvlači.

Ja nemam nameru da okajavam Vučićeve grehe iz prošlosti; sa tim se on mora suočiti sam. Protiv sam kamenovanja i fizičkog napada, ali nisam protiv opravdanog gneva koji Bošnjaci osećaju prema osobi koja je indirektno učestvovala i direktno podržavala stradanje celog jednog naroda. Zaslužio ga je, i ne može ga oprati nikakvim odelom evropskog kroja niti tvrdnjama da se, eto, opametio.

Istinsko pomirenje podrazumeva da svi pognemo glave i prestanemo da jedni druge, kao i sami sebe, posmatramo kroz uske procepe verske pripadnosti. Vučiću to nije dato, jer on na svojim rukama nosi zločin. Mi koji nismo učestvovali u tome moramo se udaljiti od njega, razumeti zbog čega ga Bošnjaci mrze, kao i zbog čega bismo sami morali da ga pljunemo, a ne da mu dajemo mandat i pravimo pesme na YouTube-u.

propast

pre 8 godina

Sta je sve pricao devedesetih protiv muslimana i tih desavanja u Bosni, dobro je i prosao, gde god se on pojavi uvek se desavaju neke lose stvari, nosi u sebi neko zlo, da se uhvati za zelen bor i njega bi osusio, propast!
Unistava nam zemlju na svakom koraku, oduzima ljudima plate i penzije, nema radnih mesta, podize poreze, ali bitno da je poveo tri savetnice u kolima da ga savetuju haha.
Spasi Srbiju iz ludnice i u.......!

zeljo

pre 8 godina

Da se ne lažemo, nije Vučić otišao u Srebrenicu jer stvarno osjeća žaljenje, hvala Bogu postoje snimci iz ratnog perioda šta je radio i šta je pričao. Međutim, ovo je jedna velika bruka, jer nije ovdje kamen pogodio Vučića kao individuu, nego premijera Srbije, koji je došao kao izabrani predstavnik srpskog naroda da se pokloni žrtvama.

Sada se sva medijska pažnja usmjerila na ovaj nemili događaj, umjesto na ukop žrtava. Veliki autogol nama Bošnjacima!

šetač

pre 8 godina

Jao kakav penal, sada ćemo da slušamo Vučićevu kuknjavu i patetiku. Oni nisu zaboravili ko je Vučić a mi kanda jesmo, od radikala do evropejca najvećeg obraz đon. Uzgred ipak je to sve primitivizam.

demux

pre 8 godina

Kada se uzme u obzir sve sto se dogadilo u vrlo kratkom vremenskom periodu: krvolok Ramus uhapsen i potom pusten, krvolok Naser i potom pusten, neuspesno fistericno nametanje usvajanje rezolucije u UN-u kako bi se Srbi na globalnom nivou oznacili kao genocidni narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u SAD kojim se Srbi oznacavaju kao genocidan narod, usvajanje kranje nebitne rezolucije u evropskom parlamentu od strane nasih "partnera" u kojem se kaze da su svi cinili zlocine ali eto Srbe ce okarakterisati kao genocidne ... Onda bi svako ko ima IQ iznad 3 mogao da pretpostavi da ce se ovo dogoditi i da ce biti predstavljeno kao "ljuta masa napala clana "genocidnog" naroda ...", a sve to u cilju (ranije objavljeno) denacionalizacije Srba i ukidanje Republike Srpske.

Nadam se da ce mi objektivni B92 najzad objaviti komentar.

ludilo

pre 8 godina

Problem je i lokalan i globalan. Lokalno, negdje mogu zamisliti da je Vučić bio popriličan trn u oku ne radi svoje funkcije koliko radi bivših političkih orijentacija. Ali kad Srbija vec nije u stanju izabrati premijera sa boljim političkim "prtljagom", Vučić je uradio šta je morao, otišao je da oda poštu a Bošnjaci su trebali ovaj put duboko uzdahnuti i obuzdati svoje pse radi budućnosti svoje djece. Ali nisu jer realno u ovom trenutku nisu imali šta ni da dobiju ni da izgube osim da se ižive. I da pokažu da ipak napreduju jer su sa vatrenog oružja prešli na kamen. A da ih neće posebno koštati pokazuje BBC gdje je kamenovanje samo sporedna rečenica u sklopu odavno ispisane i formirane zapadne verzije događaja u Srebrenici.
U istom tekstu se Vučić karakterise kao, citiram: bivši ultranacionalista koji je sada pro-zapadno orijentisan, premijer države koja je pomagala bosanskim Srbima, itd. itd.
Kada bi bio neobavjesten i kada bi čitao tekst nametnula bi ti se pomisao da je zaslužio kamenovanje. Ali to su ti Britanci.

Globalno gledajući, niti se sta pitamo niti smo ikome bitni niti koga zanima istina. Sve je interes. Ukrajina se raspada kao i mi onomad a već je zaboravljena jer je cilj već postignut. Grčka je sada najbitnija jer je potencijalno najskuplja.
U svemu tome Vuciceve naočare su najmanji trošak, lako se poprave. A i zašto bi iko imao interes da miri Balkance? Lakše nas je manipulisati kad smo na koljenima.