Ponedeljak, 15.06.2015.

18:33

Otmice nije bilo, priznao Stefanov brat

Pripadnici MUP-a utvrdili su da otmice nije bilo u slučaju dvanaestogodišnjeg Stefana Ilića. Stefanov mlađi brat priznao je u policiji da je otmicu izmislio.

Izvor: B92

Otmice nije bilo, priznao Stefanov brat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

kratak komentar stanja nacije

pre 8 godina

Nekako, u nedostatku konacnih, proverenih informacija, oko ovog slucaja, djavo me naterao, pa, dodjoh da procitam i komentare, ne bi li eventualno pokupio jos neku informaciju. Dosao sam da procitam komentare posle dugo vremena, i ponovo se razocarao.
Iz komentara se ne moze izvuci nikakav zajednicki imenitelj, ili vise njih, ko pise komentare. Namah pomislim, da vecinu komentara pisu jako mlade osobe, maloletne, bez ikakvog bitnog zivotnog iskustva, onda mi se ucini, da su to odrasli ljudi, koji su dubinski nezadovoljni sopstvenim zivotom, koji bi (o)lako resili sve enigme i probleme covecanstva, osim svog zivota, samo kada bi bili u prilici, kada bi im neko to obezbedio. Pomislim i na to, da neko namerno, bez ikakvog pravog razloga, cisto iz dosate i obesti, pise gluposti, samo da bi nervirao citaoce, a posle pratio reakcije.
Ipak, koliko god porazavajuce po stanje nacije bilo, jedino racionalno objasnjenje i zajednicki imenitelj, za vecinu nebuloznih komentara je stepen IQ.
Kada bi se za pisanje komentara uslovila registracija (npr. preko fb), pod punim imenim i prezimenom, drugacije bi se pisalo. Tada bi i "botovi" izgubili posao. Ovako anonimno, komentari su vec predugo irelevantni, iritirajuci i dosadni, bez ikakve sustine, a tu nikakva selekcija admin. ne moze da pomogne!

lena

pre 8 godina

A kad vec pravite tolike teorije nije vam palo na pamet da su roditelji znali i posto nisu mogli da izvuku, odn.pronadju telo, sami smislili pricu i rekli malom sta da prica pa je otac pozvao policiju?! Ne znam kakav je ovde zakon ali na Zapadu deca do 13 godina moraju da budu pod nadzorom roditelja ili starijih, tako da su roditelji direktno odgovorni ako se detetu nesto desi. Jel pre dve, tri godine ona zena otisla da kopa zemlju sa detetom pa prijavila da je nestao a posle dva, tri meseca kad su ga nasli imao je povrede od motike a majka kao amneziju, ne seca se sta je bilo...Ja sam pre dva meseca prisustvovala sceni kad otac na ulici pocinje da sutira dete od 4, 5 godina zato sto se saplelo, a majka skocila da ga brani, mladje dete nastavilo da jede sladoled kao da se nista ne desava i jedino smo suprug i ja zaustavili kola sokirani i krenulu ka njima, on je pobegao, ali svi prolaznici i prodavci iz okolnih radnji koji su to gledali su nam dovikivali da pustmo ludaka i da to nije nas problem! Strahota.....

mušmula

pre 8 godina

Svi vi koji osuđujete jadno dete kako laže! Da vam nije slučajno palo na pamet da je neko odrastao nagovorio(zapretio) dete da laže, meni je čudno da ovaj scenarijo samo jedno dete izmisli. Strah je strašan za malo tanano sićušno biće ne osuđujte ga.

Milica M.

pre 8 godina

Kad se sagledaju sve objavljene činjenice o ovoj tragediji, moja pretpostavka je da je mali Uroš ćutao po nagovoru roditelja, koji su znali šta se dogodilo (moja pretpostavka), a bojeći se osude socijalnih službi za zanemarivanje dece i eventualno oduzimanje dece od strane državnih organa zbog, kako rekoh, zanemarivanja.

lucia

pre 8 godina

Ne znam ko daje policiji i inspektorima pravo da ispituju jednog devetogodisnjaka. Gde je tu otac, ucitelj,psiholog, pedagog,a i direktor skole moral je da zna za naplaceno osiguranje? Deca su nam onakva kakvo je i drustvo i drzava (ne)uredjeno. Zao mi je ovog decaka i nastradalog brata,njihova krivica je samo sto su deca. Mozda je nevazno,ali deca nose majcino prezime,malo neuobicajeno za nase podneblje.

Nikola

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...
(Viki, 16. jun 2015 09:54)


Aman, koji si ti (i bilo ko drugi odavde, uključujući i mene) faktor da bilo koga osuđuješ? Na osnovu čega? Toga što smo pročitali pet vesti, od kojih je svaka kontradiktorna onoj prethodnoj? Da li zaista misliš da ti to što imaš pristup internetu i gomili neproverenih informacija koje upijaš kao sunđer daje za pravo da procenjuješ da li nekome prija medijska pažnja? Da bilo koga procenjuješ da li je psihopata i sastavljaš njegov psihološki profil?

Komentari na ovakve vesti su dno svakog dna. Kao kad se skupi gomila pa svi tako hrabri i u grupi linčuju nekoga. Jedino što za ovu vrstu linča ne treba ni ta mizerna doza "hrabrosti" da se makar pojaviš lično u toj masi i zamahneš na nekoga, nego se sakriješ iza "Viki" i gaziš bez ikakve milosti. Jer to je valjda osnovno ljudsko pravo, da možeš da kažeš šta hoćeš. Još ako ne trpiš posledice, ihaaa, udri do zore.

Sta dalje...

pre 8 godina

Tuga...
Mene brine, da li ce ovakav slucaj mozda uticati da policija u buduce sa smanjenim resursima, prioritetom pristupi nekom sledecem slicnom slucaju? To bi bas bila tragedija, da neko buduce dete strada, zbog ovakvog spleta okolnosti.
Ko zna kako to izgleda u glavici 9godisnjeg decaka koji je u traumi.

A moram da priznam da mi je smesno ovo sad koriscenje inicijala (U.I.) a svugde pise I ime I prezime.

Miki

pre 8 godina

@ mile
Sram te bilo! Kakvi uzasni komentari na racun malog deteta. Izgleda ne znas kako strah utice na decu. Ja sam prvi iz straha od oca, koji je bio jako strog i voleo da tuce, slagao kako je sestra sama pala na staklo i isekla ruku, a ustvari sam je ja gurnuo slucajno, koskali smo se i igrali i ja sam je slucajno gurnuo. Sestra je takodje cutala i nije rekla istinu jer je znala da ce se otac ponasati ko monstrum bez obzira sto se sve desilo u decijoj igri.Mesecima posle toga nisam mogao da spavam od straha jer sam se bojao da ce se istina otkriti.Uzasno je kada dete od 11 koliko sam ja tada imao oseca toliki strah od toga pa mora da laze. Inace sestri je tada probijena vena moglo je svasta biti, ali sve se zavrsilo kako treba. Ako ovaj decak bude jednog dana u zatvoru to ce biti bas zbog vas koji mu nanosite nepravdu ovakvim komentarima.Ne znate koliko to moze da utice na psihu deteta.

Djenka

pre 8 godina

Sad treba porodicu ostaviti na miru (mislim na javnost, a ne na policiju). Otmice nije bilo, tragedija je samo njihova. Neuki i grubi komentari ne pomazu nikome. A za one koji pljuju po bratu imam pitanje: Jeste li ikada bilo u slicnoj situaciji? Ako niste onda i ne znate kako je tom detetu. Pokoj dusi deteta, a zive ostavite na miru.

golijat

pre 8 godina

Sta je sa ovom decom danas, dete se utpopilo pre neki dan drugari i rodjeni brat cute ceo dan...sad ovo, brat mu se utopio on izmislja naucnu fantastiku...ako ga i sam nije gurnuo ili nesto sl.

Viki

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...

xeno

pre 8 godina

nesreca strasno i sve to ...
sad me zanima samo da li ce MUP da ispostavi racun
zbog lazne dojave deteta ... ko ce to da plati ?
roditelji ? sta kako nemaju ? imaju kucu ? imaju plac ?
pokretnu imovinu ?

eto privatni izvrshitelji nek rade posao ...

svi smo isti pred zakonom ? jel da ?:)

blackdog

pre 8 godina

@ KopasKi
Da, hocemo Tijanin zakon. I svaki put kad dete nestane cemo se nadati da je pobeglo od kuce zbog losih ocena a ne da ga je kidnapovao neki manijak. A Vama smeta Tijanin zakon, zasto? Kosta puno da se angazuje policijska potraga? Zao Vam je novca poreskih obveznika koji ce se potrositi za takvu akciju? Koliko kosta, recimo, obezbedjivanje utakmica na godisnjem nivou? Utakmica na koje ta ista deca ne smeju da odu sa rodiljima zbog staraha od huligana. Prakticno placamo policiju iz svog dzepa da bi stitili kojekakvu bagru od medjusobnog prebijanja. Ne vidim da se neko skoro bunio zbog toga. Bas me interesuje zasto nekome smeta da se u potragu za nestalim DETETOM krene odmah a ne tek nakon 48 sati. I da je Vase dete nestalo da li biste mirno sedeli 48 sati skrstenih ruku? Lepo neko rece, dobri bi se psiholoski profili mogli napraviti iz ovih komentara.
Ovo je strasna tragedija, zao mi je deteta koje se udavilo, zao mi je porodice a pogotovo mladjeg brata koji, valjda, iz straha nije smeo odmah da kaze istinu...

Surovi

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)
Sve,sve,ali ga pretera!
Taj nesrecni decak je mogao da bude i na tri metra od obale,pa ga opet mozda ne bi nasli,posto su ravnicarske reke pune milja,a vidljivost ne postoji.Pretraga u takvim uslovima se svodi bukvalno na pipanje ili bacanje kuka,pa sta uhvate.Ko nije ronio u reci,taj ne zna sta tu moze da ocekuje,pogotovo u priobalnim delovima,koji se cesto potapaju.
Mislim da nije potrebno da pominjem koliko je opasno roniti u rekama i jezerima,kada je zamuljena voda.....
Pratio sam poslednjih par slucajeva,istina preko novina,ali ono sto sam uocio je povecanje stepena profesionalizma kod teskih slucajeva,sto deluje veoma pozitivno.Znam,sad ce se javiti ono kojima je maznut bicikl ili telefon,pa ce da kazu kako policija ne radi nista,ali to jednostavno nije istina!
Policija radi svoj posao, taj posao je veoma tezak.Nijedna policija na svetu nece staviti ukradeni telefon,ili bicikl ili bilo koju sitniju kradju kao prioritet,jer se uglavnom nista od toga ne nadje,a nije u pitanju ni velika vrednost.

sfinga

pre 8 godina

Baš me interesuje da li je policija zamolila za saradnju učitelja ili školskog psihologa tog devetogodišnjaka. Dobar pedagog koga dete poznaje rešava slučaj za pola sata. Ali, ali: ako ne, onda se za budućnost tog deteta treba zaista zabrinuti. Laži i prevare su svakodnevica, zagaziti od malena tako čvrsto u njih...

Vitez Lukic Od Lamburginija

pre 8 godina

Ako 300 metara od kuce u kanalu nije pronadjen les onda je policija aljkavo vodila istragu.
(Aca, 15. jun 2015 19:23)

Vidljivost u takvim vodama je 10cm. Sve se svodi na opipavanje rukama.

ManUtd

pre 8 godina

@vizez koja

Razumem ja da je to dete, i da je uplaseno... Ali, svi smo bili deca. U zivotu mi tako nesto ne bi palo na pamet... Prva pomisao, da i ja skocim, da pokusam spasiti brata, ili da se oboje utopimo... Ne razumem da decak cuti tri dana... Da je sposoban da tako nesto izmisli... Zar nije logicno da pomisli, mozda je brat ziv, da pozurim obavestiti roditelje da ga potrazimo...?

Mile

pre 8 godina

Zapamtite facu ovog malog i ime! Vidjacemo mi njega jos u crnoj hronici.
Da ne ode po pomoc za brata vec da smislja detalje neke otmice!? 3 dana da gleda sve kako ga traze i roditelje kako pate!? To moze samo psihopata, nema veze sto je dete. Znam da ruzno zvuci, ali situacija deluje bas tako. Uzivanje u medijskoj paznji, izjave za novine, ona predstava kad je majci rekao da su brata "bacili" u kanal.... Bacio ga je on i cak ne verujem ni da je slucajno

M

pre 8 godina

Braća ko braća, možda su se potukli, dečko se okliznuo i udavio. Logično bi bilo da se mlađi brat uplašio, dete je to i niko mu ništa ne zamera. Ministar reče da je slučaj težak i osetljiv, ali verovatno ima razloga što je tako formulisao. Verovatno bi detalji naškodili porodici, a nisu bitni za javnost. Nagađanja naravno. Tužno baš!

Nikola

pre 8 godina

jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.
(Victorinox, 15. jun 2015 21:52)

Nema to veze sa Srbijom, tako je svuda. Komentari su mesto gde neko čije mišljenje u stvarnom životu nikoga ne interesuje može da soli pamet svima u okolini sakriven iza nekog maštovitog nadimka. Nisam psiholog, ali verujem da se ozbiljan naučni rad može napisati na osnovu komentara na razne vesti.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ ManUtd

A sta klinja od 9 godina moze da zna!? Nismo znali pozadinu da brisemo kada smo bili treci razred osnovne, a sudimo ovom decku zasto je lagao. Nije on lagao zato sto je lose vaspitan, nego verovatno zato sto je bio uplasen.

Sima

pre 8 godina

Već prvog dana potrage objavljeno je da se istraga odvija u 2 pravca, otmice i utapanjau reci, tako da se mole mnogi koji nisu čitali tekstove do kraja da ne pišu gluposti.

City Girl

pre 8 godina

Brat je priznao da je izmislio otmicu i pretpostavljam da je objasnio zasto je izmislio i sta se zaista desilo. To jos nije objavljeno i glupo je razmatrati različite teorije. Najbitnije i najgore je da se jedan mladi život ugasio.

Nikola

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)

Ajde, života ti, ako već nemaš ništa pametno da kažeš, onda nemoj ništa ni da kažeš. Od ronjenja si verovatno na moru i na bazenu zaronio na max 2m i sad prosipaš mudrosti. Nemaš ni blagu predstavu šta znači ronilačka pretraga terena i na koji način se obavlja, a pogotovo pretraga u reci...

opop

pre 8 godina

Dete je bilo u vodi sve vreme, samo na dnu. Posle odredjenog vremena ga je voda izbacila na povrsinu. Tako to biva. Mislim, to za ove koji se cude kako ga milicija nije ranije videla i to "na 300 m od kuce, zaboga!" Uglavnom, grozna vest, a nadasve cudna, ko zna sta se tu desilo.

Ja

pre 8 godina

(rex, 15. jun 2015 22:22)

Koga da tuži? Za početak, sve medije koji su preneli snimak. Šta da se na snimku vidi registracija auta ili, još gore, lice onog ko je vozio?

Ovde treba uvesti sistem kao u Americi. Kad se vodi istraga o nestanku deteta, ništa ne sme da se objavi bez odobrenja policije. Znači ništa "nezvanično saznajemo", ništa "komšije pričaju". A ko prekrši, ide u zatvor zbog ometanja istrage.

Peki

pre 8 godina

A glupavi kurir kao objavio snimak auta kidnapera...Deca se kupala desilo se mali nije smeo da kaze sta...A policiji treba dva dana da provali da je mali izmislio otmicu bravo momci ...

rex

pre 8 godina

kako je policija mogla da zna da je mali slagao. sta taj sa puntom ima koga da tuzi, mali rekao tamni auto. baja bio jedini koga je snimila kamera u tom vremenskom intervalu sa tamnim autom. mnogo mudraca nije cudo sto toliko ljudi radi za 25 soma

node

pre 8 godina

Policija radi odlicno u zadnje vreme. Bez obziran na aferu "doktorat" ne bih menjao ministra Stefanovica cak i ako ode ova vlast. Vidim da je sve odradjeno munjevito. Tako i treba da bude. Ponosim se sa Vama. Sve pohvale od zabrinutog oca jednog 8-godisnjeg i jednog 11 mesecnog decaka.

Victorinox

pre 8 godina

Otkad znam za sebe, a ima tome pet decenija unazad, svakog leta se dešavalo da se nekoliko neplivača udavi na rekama i jezerima tokom leta, uglavnom klinci, kao ovo nesrećno dete. Uvek se radilo o tzv. "divljim" plažama gde su uređenje obale i spasilačka služba misaone imenice. Bila vrućina, dečko otišao da se okupa u kanalu pored kuće, desila se tragedija, a njegov mali brat, koji će nositi traumu do kraja života, se uplašio, osetio krivim i u svojoj devetogodišnjoj glavici izmislio priču o otmici. Najdublje saučešće porodici, a socijalne službe i psiholozi bi trebalo da pomognu detetu da se koliko-toliko oporavi od ovog šoka.

A što se tiče komentara vezanih za ovaj događaj, oni su najbolja potvrda teorije koju smo ja i moj kum odavno elaborirali; jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.

Washington

pre 8 godina

Sudeci po ovim komentarima, ljudi jedva cekaju da se ovako nesto desi da bi oni osudjivali i da bi laprdali i pokazivali celom svetu kako su oni pametni a kako su svi ostali glupi, posebno policija, zrtva, roditelji zrtve, familija, itd.

AJDE smirite malo, niste eksperti samo zato sto ste odgledali neku dokumentarnu emisiju i zato sto ste odgledali dva tri trilera u kom se kidnapuju deca.

OLADITE malo, ljudi zavrsavaju skole i rade praksu na ovakvim slucajevima po 30 godina pa se zbune zbog najmanje sitnice. Ali prosecan Srbin uz jutarnju kaficu ce ti SVE OBJASNIT!

Cobo

pre 8 godina

Iskusni inspektor odmah vidi da nesto ne stima.Policija ne ide nikada direktno prema cilju.Oni prave obruc,a on je bio ogroman,do drzavnih granica.Familija je celo vreme u fokusu.Kao sto vidimo,otac je bio priveden.Oni znaju da u jednom grmu lezi zec,ali nisu mozda znali da ima vise zeceva.Pravi policajac ne veruje nikome.Ja mislim da ce mati decaka ispricati istinu.Policija je super radila,i verujem 100% da je bio ziv da bi ga spasili.Svim policajcima koji su bili u akciji VELIKA HVALA!

Milan

pre 8 godina

Zao mi je roditelja i iskreno im izjavljujem saucesce, ali prica je od samog pocetka bila ocigledno suplja. Kao 9ogodisnji djecak bi uspio da pobjegne, da bas...

otac

pre 8 godina

Kako Vas bre ljudi nije sramota?
Pricate kako je UKP MUP lose vodio istragu?Pa ko je onda pozvao ronioce i zasto?Da nije onaj Dr Necega?Videli su "rupu" u izjavama roditelja i malog sina,obisli teren,dosli do predpostavke da je mozda decak u reci, ili udavljen,ili se utopio!
Jedan ovde lupi kako ga onda ronioci odmah nisu nasli 300 m od kuce!Pa ko ti kaze da su ga prvo tu trazili?Svima je poznato da se utopljenik "pojavi" na povrsini posle izvesnog vremena,da ne ulazim u te detalje od kojh me zeludac boli...
Drugo,taj Taras je takva reka da se u po bela dana mora pretrazivati sa lampama,prljava,obrasla travuljinom svuda...
Cestitam Policiji na istrazi!
Mogu da zamislim koliko rada su ulozili,bez spavanja,i usput,"munjevito" pohapsenu svu bagru,sljam i olos iz svih okolnih mesta,"propustili kroz sake" ne bi li dosli do bilo cega sto ce ih odvesti na pravi trag...
Pokoj dusi malom decaku,bravo za Inspektore MUP-a!

marta

pre 8 godina

Veoma dobro poznajem decu tog uzrasta ( 9 godina) i znam da su skloni da ponekad izmisle neku pricu ali mi je je neverovatno da se decak uprkos ispitivanju policije, uzurbanoj atmosferi, brojnim policijskim snagama i soku zbog izgubljenog brata drzao svoje price i dodavao radi uverljivosti detalje. Ili se iza toga krije nesto drugo. Ako je znao da mu se brat udavio zar nije bilo logicno da je dotrcao da trazi pomoc. Veoma cudna prica tako malog decaka.

eh

pre 8 godina

@Anakonda
To dete ce biti obelezeno medju svojom bracom, sestrama i roditeljima, najmanji je problem to sto cemo ti i ja to procitati.
Ako je zaista izmislio celu pricu i 3 dana lagao znajuci da mu je rodjeni brat mrtav na 500 metara od kuce, on je nazalost sam sebe obelezio za sav zivot i to medju svojim najdrazim. Zao mi je, ne pada mi na pamet da osudjujem jer ne znam o cemu se tu zapravo radi, ali najmanji problem je to sto je neko ovo objavio.

Baltazar

pre 8 godina

Placem.Verujem da porodica u ovoj svojoj velikoj nesreci bar ima trunku srece da nema pristup raznim sajtovima I svim ovim komentarisanjima njihove tragedije.Uz priznanje deteta da je pricu o otmici izmislio svakako bi trebalo da ide I objasnjenje zasto je to uradio.

Realni

pre 8 godina

@Zvonko

I zaista mislite da policija nije sumnjala u takav scenario ?? Pa zar zaista mislite da u policiji rade totalni amateri ?? Nije posao policije da špekuliše po novinama nego da prikuplja dokaze i razjasni slučaj....znaju to oni, ako ste toliko pametni i svi mislite da je srpska policija nesposobna - izvolite, bavite se kriminalom onda, očito je to unosnije zanimanje za većinu "inteligentnih" komentatora..

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Nije mi bas najjasnije kakav motiv bi mladji brat imao da izmisli jednu takvu detaljnu i kompleksnu pricu. Ocigledno da on nije ubio svog starijeg brata pa ga onda sakrio, sto bi bio, po mom misljenju, jedini razlog da dete slaze. Ne verujem da bi krio smrt svog brata od svojih roditelja osim ako nije bio nekako licno umesan u njegovu smrt, ili ako se nije plasio da ce ga neko za to okriviti. Nesto sve mislim da je ova tuzna prica daleko komplikovanija nego sto se o njoj izvestava i da cemo tek saznati prave detalje.

sandra

pre 8 godina

mozda ja gledam previse kriminalistike, i nisam upucena u godiste tog mladjeg brata, ali zasto nikom nije palo na pamet da je mali gurnuo brata neplivaca u reku iz ko zna kojih razloga? deca nam zive u vrlo izopacenom svetu, i impulsi ih pokrecu najvise, niko ih ne uci samokontroli, nicega se ne plase.
nazalost, sve je moguce, volela bih da gresim, ali meni to prvo pada napamet.
ili se dete vise plasi ocevih batina ako su bili tamo gde ne smeju, nego da izgubi brata, sto tek govori o odnosima u porodici. tuga kako god da okrenes

Nikola-Apa

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .

Ciciban

pre 8 godina

O cemu vi pricate? Pa nije se kupao obucen i obuven. Mora se istraziti do kraja. Prica ima mnogo rupa. Upadne ti brat u vodu i ti odes i tri dana lazes roditelje i celu drzavu, pa nece biti, logicno bi bilo ako je dete upalo, otrci po pomoc, neko dodje i izvuku ga, mozda bi i tada bilo kasno, ali on tri dana laze a brat mu na 500 metara mrtav lezi u vodi. I kada bi priznao? Verovatno nikad. Razmislite koje bi to posledice imalo kad branite nenormalno ponasanje malog brata. Sedi 3 dana, zna gde mu je brat i cuti, jedino ako mu je zabranjeno da prica od strane nekoga od koga ima traume. Krije gde mu je rodjeni brat ejj. Tuga. I naravno da su odgovorni roditelji, ako trazimo odgovornost svih za sve, budimo dosledni, to su i po zakonu i fakticki deca, a za njih odgovara onaj ko je bio duzan da ih pazi u datom trenutku. Jedno je nesrecan slucaj a drugo nesrecan slucaj koji se krije, to onda nije nesrecan slucaj.

AntiBot

pre 8 godina

Policija je radila sve uporedo. Svima je sumnjiva prica da uvek kidnapuju u crnim tamnim autima sa zatamnjenim staklima i fantomkama. A zato ne beli auto i maske? Cim cujem scenu iz filma odmah sumnjam, ali policija ipak mora da ide na sve strane dok se ne utvrdi sta je istina.

Zvonko

pre 8 godina

Nemam neko pozitivno misljenje o radu MUP_a, ali ovde prosta logika kaze da posle pronalaska tela 300m od kuce, nije bilo otmice i da je to izmisljeno. Otmicari ne bi tako brzo culi da ih traze i ne bi se vracali i ostvili telo tako blizu, vec bi oni bili daleko od mesta dogadjaja....Tuga i zalos u svakom slicaju.

Ja

pre 8 godina

A zamislite da su uhapsili vozača onog auta sa snimka koji se pojavio neko veče? Koliko bi mu vremena trebalo da dokaže da nije on? Ako bi uopšte uspeo da dokaže...

Dušan

pre 8 godina

Policija potpuno nesezibilisana da radi sa decom svedocima ne može tri dana da stekne poverenje dečaka i na osnovu iskaza vidi da li je u pitanju laž. To je normalno ponašanje dece koja se iz bilo kog razloga plaše.

Anakonda

pre 8 godina

Zašto objavljujete ovakve stvari. Pa to je dete, obeležavate ga javno za ceo život. Dosta je što najbliži i policija znaju, pa zar mora cela država. Gde će Vam duša?

posten

pre 8 godina

Najgore je Malom Urosu i njegovim roditeljima.Stefana nema i dzaba miga povratiti nemozemo.Al mozemo spasiti Urosa ako mi svi i drzava i Psihiatri to zelimo.Nemojmo dozvoliti da mali Uros od ovolikog stresa medija a i policije nenapravi sebi neku ludu zamisao.

glupi odrasli ljudi

pre 8 godina

A snimak Punta koji su otmičari koristili?
(Thilmo, 15. jun 2015 18:56)
Gde ti vidis otmicare na snimku? Da su napisali u novinama "snimak Punta kojim su pobegle ubice Kenedija" ti bi poverovao?
A za ove sto im nije jasno sto malo dete izmislja (posebno ako je video kako mu se brat davi) nemam reci, nadam se da niste (i necete biti) roditelji, nije to za svakoga.

Pedu

pre 8 godina

Aj bre ostavite te ljude na miru.
Samo im vi falite sa idiotskim teorijama...
Mislim da svako normalan može da pretpostavi koji je pravi razlog zašto je dete izmislilo otmicu.
Nema potrebe da vi lešinari formirate mišljenje narodu.
Ostavite ih na miru!!!!

ChuckFinley

pre 8 godina

pre neki da kad se drugo dete utopilo u dunavu drugovi dosli kuci i pravili se kao da se nista nije desilo, sad ovo dete laze iako je u pitanju zivot njegovog rodjenog brata. iskreno ne bih previse krivio tu decu vec mislim da je problem drustvene prirode, od svih mogucih opcija koje su im bile na raspolaganju u oba slucaja odlucili su se da sakriju istinu, mozda je u pitanju slucajnost, a mozda se ispod svega krije veci problem kojim bi mi kao drustvo morali da se pozabavimo, a drzava kao oslonac drustva bi morala da da cvrste temelje za tako nesto i da vise poradi na uspostavljanju cvrstog sistema moralnih vrednosti kod omladine. jesu te vrednosti poremecene tranzicijom i ekonomskim sunovratom drzave i drustva ali ljudi nije sve u parama radom i strucnoscu je ova drzava mnogo puta u ne tako dalekoj proslosti uspevala da u tezim uslovima omladini da pravac i pravilan razvoj, a ne mislim tu samo na period komunizma kao sto ce mnogi pomisliti... u svakom slucaju tragedija za porodicu, iskreno saucesce ...

Bre

pre 8 godina

To sam odmah i pretpostavio. Svi smo se kao deca sluzili lazima, pa i sada kada odrastemo, svi lazemo. Mali je verovatno od pocetka znao da mu se brat utopio i da je rekao odmah postedeo bi koliko toliko svoje roditelje. A i postedeo bi sve ove silne sluzbe i ljude koji su prekovremeno radili. Malog ne treba napadati, jer ce mu ovaj oziljak ostati do kraja zivota, nazalost. Malom Stefanu da je laka crna zemlja i da pociva u miru, porodici iskreno saucesce.

cpt

pre 8 godina

Da li je realno da prilikom ispitivanja deteta ne prisustvuje policijski psiholog koji je tu da utvrdi verodostojnost detetove izjave, pogotovo sto svaki psiholog mora da prepozna detetove emocije koje su jednostavnije nego lod odraslih (istina-laz)?

Nina

pre 8 godina

Tuga pregolema, ugasen jedan mladi zivot... A brat? Kako ce on da zivi? Strasno.... Pitam se da li postoji socijalna sluzba? Da li iko zeli, hoće, moze da zastiti decu u Srbiji? Da li je uopste ikome stalo? Ako nije roditeljima ili starateljima onda ta deca zavrsavaju tragicno potpuno bez zastite drustva. :(

.

pre 8 godina

Ne znam kako ce taj brat moci normalno da zivi sa samim sobom.
Dete je dete, strah, zbunjenost ili ko zna sta, ne mogu da sudim, ali 3 dana da laze... Mozda je nesrecnom decaku i moglo da se pomogne da je brat odmah rekao sta se desilo... ko to zna.

ManUtd

pre 8 godina

Tuga...
Ne razumem danasnju decu... Malopre citam kako je 14-godisnji decak pokusao ubiti coveka, a sad ovo... Da li je do vaspitanja, medija, drustva ili cega vec, ali drustveni poredak je skroz poremecen...

Pedu

pre 8 godina

Aj bre ostavite te ljude na miru.
Samo im vi falite sa idiotskim teorijama...
Mislim da svako normalan može da pretpostavi koji je pravi razlog zašto je dete izmislilo otmicu.
Nema potrebe da vi lešinari formirate mišljenje narodu.
Ostavite ih na miru!!!!

Ja

pre 8 godina

A zamislite da su uhapsili vozača onog auta sa snimka koji se pojavio neko veče? Koliko bi mu vremena trebalo da dokaže da nije on? Ako bi uopšte uspeo da dokaže...

otac

pre 8 godina

Kako Vas bre ljudi nije sramota?
Pricate kako je UKP MUP lose vodio istragu?Pa ko je onda pozvao ronioce i zasto?Da nije onaj Dr Necega?Videli su "rupu" u izjavama roditelja i malog sina,obisli teren,dosli do predpostavke da je mozda decak u reci, ili udavljen,ili se utopio!
Jedan ovde lupi kako ga onda ronioci odmah nisu nasli 300 m od kuce!Pa ko ti kaze da su ga prvo tu trazili?Svima je poznato da se utopljenik "pojavi" na povrsini posle izvesnog vremena,da ne ulazim u te detalje od kojh me zeludac boli...
Drugo,taj Taras je takva reka da se u po bela dana mora pretrazivati sa lampama,prljava,obrasla travuljinom svuda...
Cestitam Policiji na istrazi!
Mogu da zamislim koliko rada su ulozili,bez spavanja,i usput,"munjevito" pohapsenu svu bagru,sljam i olos iz svih okolnih mesta,"propustili kroz sake" ne bi li dosli do bilo cega sto ce ih odvesti na pravi trag...
Pokoj dusi malom decaku,bravo za Inspektore MUP-a!

.

pre 8 godina

Ne znam kako ce taj brat moci normalno da zivi sa samim sobom.
Dete je dete, strah, zbunjenost ili ko zna sta, ne mogu da sudim, ali 3 dana da laze... Mozda je nesrecnom decaku i moglo da se pomogne da je brat odmah rekao sta se desilo... ko to zna.

Dušan

pre 8 godina

Policija potpuno nesezibilisana da radi sa decom svedocima ne može tri dana da stekne poverenje dečaka i na osnovu iskaza vidi da li je u pitanju laž. To je normalno ponašanje dece koja se iz bilo kog razloga plaše.

Ja

pre 8 godina

(rex, 15. jun 2015 22:22)

Koga da tuži? Za početak, sve medije koji su preneli snimak. Šta da se na snimku vidi registracija auta ili, još gore, lice onog ko je vozio?

Ovde treba uvesti sistem kao u Americi. Kad se vodi istraga o nestanku deteta, ništa ne sme da se objavi bez odobrenja policije. Znači ništa "nezvanično saznajemo", ništa "komšije pričaju". A ko prekrši, ide u zatvor zbog ometanja istrage.

Bre

pre 8 godina

To sam odmah i pretpostavio. Svi smo se kao deca sluzili lazima, pa i sada kada odrastemo, svi lazemo. Mali je verovatno od pocetka znao da mu se brat utopio i da je rekao odmah postedeo bi koliko toliko svoje roditelje. A i postedeo bi sve ove silne sluzbe i ljude koji su prekovremeno radili. Malog ne treba napadati, jer ce mu ovaj oziljak ostati do kraja zivota, nazalost. Malom Stefanu da je laka crna zemlja i da pociva u miru, porodici iskreno saucesce.

ManUtd

pre 8 godina

Tuga...
Ne razumem danasnju decu... Malopre citam kako je 14-godisnji decak pokusao ubiti coveka, a sad ovo... Da li je do vaspitanja, medija, drustva ili cega vec, ali drustveni poredak je skroz poremecen...

Ciciban

pre 8 godina

O cemu vi pricate? Pa nije se kupao obucen i obuven. Mora se istraziti do kraja. Prica ima mnogo rupa. Upadne ti brat u vodu i ti odes i tri dana lazes roditelje i celu drzavu, pa nece biti, logicno bi bilo ako je dete upalo, otrci po pomoc, neko dodje i izvuku ga, mozda bi i tada bilo kasno, ali on tri dana laze a brat mu na 500 metara mrtav lezi u vodi. I kada bi priznao? Verovatno nikad. Razmislite koje bi to posledice imalo kad branite nenormalno ponasanje malog brata. Sedi 3 dana, zna gde mu je brat i cuti, jedino ako mu je zabranjeno da prica od strane nekoga od koga ima traume. Krije gde mu je rodjeni brat ejj. Tuga. I naravno da su odgovorni roditelji, ako trazimo odgovornost svih za sve, budimo dosledni, to su i po zakonu i fakticki deca, a za njih odgovara onaj ko je bio duzan da ih pazi u datom trenutku. Jedno je nesrecan slucaj a drugo nesrecan slucaj koji se krije, to onda nije nesrecan slucaj.

M

pre 8 godina

Braća ko braća, možda su se potukli, dečko se okliznuo i udavio. Logično bi bilo da se mlađi brat uplašio, dete je to i niko mu ništa ne zamera. Ministar reče da je slučaj težak i osetljiv, ali verovatno ima razloga što je tako formulisao. Verovatno bi detalji naškodili porodici, a nisu bitni za javnost. Nagađanja naravno. Tužno baš!

sandra

pre 8 godina

mozda ja gledam previse kriminalistike, i nisam upucena u godiste tog mladjeg brata, ali zasto nikom nije palo na pamet da je mali gurnuo brata neplivaca u reku iz ko zna kojih razloga? deca nam zive u vrlo izopacenom svetu, i impulsi ih pokrecu najvise, niko ih ne uci samokontroli, nicega se ne plase.
nazalost, sve je moguce, volela bih da gresim, ali meni to prvo pada napamet.
ili se dete vise plasi ocevih batina ako su bili tamo gde ne smeju, nego da izgubi brata, sto tek govori o odnosima u porodici. tuga kako god da okrenes

Vitez Koja

pre 8 godina

@ ManUtd

A sta klinja od 9 godina moze da zna!? Nismo znali pozadinu da brisemo kada smo bili treci razred osnovne, a sudimo ovom decku zasto je lagao. Nije on lagao zato sto je lose vaspitan, nego verovatno zato sto je bio uplasen.

Realni

pre 8 godina

@Zvonko

I zaista mislite da policija nije sumnjala u takav scenario ?? Pa zar zaista mislite da u policiji rade totalni amateri ?? Nije posao policije da špekuliše po novinama nego da prikuplja dokaze i razjasni slučaj....znaju to oni, ako ste toliko pametni i svi mislite da je srpska policija nesposobna - izvolite, bavite se kriminalom onda, očito je to unosnije zanimanje za većinu "inteligentnih" komentatora..

Nikola

pre 8 godina

jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.
(Victorinox, 15. jun 2015 21:52)

Nema to veze sa Srbijom, tako je svuda. Komentari su mesto gde neko čije mišljenje u stvarnom životu nikoga ne interesuje može da soli pamet svima u okolini sakriven iza nekog maštovitog nadimka. Nisam psiholog, ali verujem da se ozbiljan naučni rad može napisati na osnovu komentara na razne vesti.

marta

pre 8 godina

Veoma dobro poznajem decu tog uzrasta ( 9 godina) i znam da su skloni da ponekad izmisle neku pricu ali mi je je neverovatno da se decak uprkos ispitivanju policije, uzurbanoj atmosferi, brojnim policijskim snagama i soku zbog izgubljenog brata drzao svoje price i dodavao radi uverljivosti detalje. Ili se iza toga krije nesto drugo. Ako je znao da mu se brat udavio zar nije bilo logicno da je dotrcao da trazi pomoc. Veoma cudna prica tako malog decaka.

glupi odrasli ljudi

pre 8 godina

A snimak Punta koji su otmičari koristili?
(Thilmo, 15. jun 2015 18:56)
Gde ti vidis otmicare na snimku? Da su napisali u novinama "snimak Punta kojim su pobegle ubice Kenedija" ti bi poverovao?
A za ove sto im nije jasno sto malo dete izmislja (posebno ako je video kako mu se brat davi) nemam reci, nadam se da niste (i necete biti) roditelji, nije to za svakoga.

Nikola

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)

Ajde, života ti, ako već nemaš ništa pametno da kažeš, onda nemoj ništa ni da kažeš. Od ronjenja si verovatno na moru i na bazenu zaronio na max 2m i sad prosipaš mudrosti. Nemaš ni blagu predstavu šta znači ronilačka pretraga terena i na koji način se obavlja, a pogotovo pretraga u reci...

Cobo

pre 8 godina

Iskusni inspektor odmah vidi da nesto ne stima.Policija ne ide nikada direktno prema cilju.Oni prave obruc,a on je bio ogroman,do drzavnih granica.Familija je celo vreme u fokusu.Kao sto vidimo,otac je bio priveden.Oni znaju da u jednom grmu lezi zec,ali nisu mozda znali da ima vise zeceva.Pravi policajac ne veruje nikome.Ja mislim da ce mati decaka ispricati istinu.Policija je super radila,i verujem 100% da je bio ziv da bi ga spasili.Svim policajcima koji su bili u akciji VELIKA HVALA!

opop

pre 8 godina

Dete je bilo u vodi sve vreme, samo na dnu. Posle odredjenog vremena ga je voda izbacila na povrsinu. Tako to biva. Mislim, to za ove koji se cude kako ga milicija nije ranije videla i to "na 300 m od kuce, zaboga!" Uglavnom, grozna vest, a nadasve cudna, ko zna sta se tu desilo.

Sima

pre 8 godina

Već prvog dana potrage objavljeno je da se istraga odvija u 2 pravca, otmice i utapanjau reci, tako da se mole mnogi koji nisu čitali tekstove do kraja da ne pišu gluposti.

Victorinox

pre 8 godina

Otkad znam za sebe, a ima tome pet decenija unazad, svakog leta se dešavalo da se nekoliko neplivača udavi na rekama i jezerima tokom leta, uglavnom klinci, kao ovo nesrećno dete. Uvek se radilo o tzv. "divljim" plažama gde su uređenje obale i spasilačka služba misaone imenice. Bila vrućina, dečko otišao da se okupa u kanalu pored kuće, desila se tragedija, a njegov mali brat, koji će nositi traumu do kraja života, se uplašio, osetio krivim i u svojoj devetogodišnjoj glavici izmislio priču o otmici. Najdublje saučešće porodici, a socijalne službe i psiholozi bi trebalo da pomognu detetu da se koliko-toliko oporavi od ovog šoka.

A što se tiče komentara vezanih za ovaj događaj, oni su najbolja potvrda teorije koju smo ja i moj kum odavno elaborirali; jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Nije mi bas najjasnije kakav motiv bi mladji brat imao da izmisli jednu takvu detaljnu i kompleksnu pricu. Ocigledno da on nije ubio svog starijeg brata pa ga onda sakrio, sto bi bio, po mom misljenju, jedini razlog da dete slaze. Ne verujem da bi krio smrt svog brata od svojih roditelja osim ako nije bio nekako licno umesan u njegovu smrt, ili ako se nije plasio da ce ga neko za to okriviti. Nesto sve mislim da je ova tuzna prica daleko komplikovanija nego sto se o njoj izvestava i da cemo tek saznati prave detalje.

Peki

pre 8 godina

A glupavi kurir kao objavio snimak auta kidnapera...Deca se kupala desilo se mali nije smeo da kaze sta...A policiji treba dva dana da provali da je mali izmislio otmicu bravo momci ...

eh

pre 8 godina

@Anakonda
To dete ce biti obelezeno medju svojom bracom, sestrama i roditeljima, najmanji je problem to sto cemo ti i ja to procitati.
Ako je zaista izmislio celu pricu i 3 dana lagao znajuci da mu je rodjeni brat mrtav na 500 metara od kuce, on je nazalost sam sebe obelezio za sav zivot i to medju svojim najdrazim. Zao mi je, ne pada mi na pamet da osudjujem jer ne znam o cemu se tu zapravo radi, ali najmanji problem je to sto je neko ovo objavio.

City Girl

pre 8 godina

Brat je priznao da je izmislio otmicu i pretpostavljam da je objasnio zasto je izmislio i sta se zaista desilo. To jos nije objavljeno i glupo je razmatrati različite teorije. Najbitnije i najgore je da se jedan mladi život ugasio.

ChuckFinley

pre 8 godina

pre neki da kad se drugo dete utopilo u dunavu drugovi dosli kuci i pravili se kao da se nista nije desilo, sad ovo dete laze iako je u pitanju zivot njegovog rodjenog brata. iskreno ne bih previse krivio tu decu vec mislim da je problem drustvene prirode, od svih mogucih opcija koje su im bile na raspolaganju u oba slucaja odlucili su se da sakriju istinu, mozda je u pitanju slucajnost, a mozda se ispod svega krije veci problem kojim bi mi kao drustvo morali da se pozabavimo, a drzava kao oslonac drustva bi morala da da cvrste temelje za tako nesto i da vise poradi na uspostavljanju cvrstog sistema moralnih vrednosti kod omladine. jesu te vrednosti poremecene tranzicijom i ekonomskim sunovratom drzave i drustva ali ljudi nije sve u parama radom i strucnoscu je ova drzava mnogo puta u ne tako dalekoj proslosti uspevala da u tezim uslovima omladini da pravac i pravilan razvoj, a ne mislim tu samo na period komunizma kao sto ce mnogi pomisliti... u svakom slucaju tragedija za porodicu, iskreno saucesce ...

posten

pre 8 godina

Najgore je Malom Urosu i njegovim roditeljima.Stefana nema i dzaba miga povratiti nemozemo.Al mozemo spasiti Urosa ako mi svi i drzava i Psihiatri to zelimo.Nemojmo dozvoliti da mali Uros od ovolikog stresa medija a i policije nenapravi sebi neku ludu zamisao.

Washington

pre 8 godina

Sudeci po ovim komentarima, ljudi jedva cekaju da se ovako nesto desi da bi oni osudjivali i da bi laprdali i pokazivali celom svetu kako su oni pametni a kako su svi ostali glupi, posebno policija, zrtva, roditelji zrtve, familija, itd.

AJDE smirite malo, niste eksperti samo zato sto ste odgledali neku dokumentarnu emisiju i zato sto ste odgledali dva tri trilera u kom se kidnapuju deca.

OLADITE malo, ljudi zavrsavaju skole i rade praksu na ovakvim slucajevima po 30 godina pa se zbune zbog najmanje sitnice. Ali prosecan Srbin uz jutarnju kaficu ce ti SVE OBJASNIT!

cpt

pre 8 godina

Da li je realno da prilikom ispitivanja deteta ne prisustvuje policijski psiholog koji je tu da utvrdi verodostojnost detetove izjave, pogotovo sto svaki psiholog mora da prepozna detetove emocije koje su jednostavnije nego lod odraslih (istina-laz)?

blackdog

pre 8 godina

@ KopasKi
Da, hocemo Tijanin zakon. I svaki put kad dete nestane cemo se nadati da je pobeglo od kuce zbog losih ocena a ne da ga je kidnapovao neki manijak. A Vama smeta Tijanin zakon, zasto? Kosta puno da se angazuje policijska potraga? Zao Vam je novca poreskih obveznika koji ce se potrositi za takvu akciju? Koliko kosta, recimo, obezbedjivanje utakmica na godisnjem nivou? Utakmica na koje ta ista deca ne smeju da odu sa rodiljima zbog staraha od huligana. Prakticno placamo policiju iz svog dzepa da bi stitili kojekakvu bagru od medjusobnog prebijanja. Ne vidim da se neko skoro bunio zbog toga. Bas me interesuje zasto nekome smeta da se u potragu za nestalim DETETOM krene odmah a ne tek nakon 48 sati. I da je Vase dete nestalo da li biste mirno sedeli 48 sati skrstenih ruku? Lepo neko rece, dobri bi se psiholoski profili mogli napraviti iz ovih komentara.
Ovo je strasna tragedija, zao mi je deteta koje se udavilo, zao mi je porodice a pogotovo mladjeg brata koji, valjda, iz straha nije smeo odmah da kaze istinu...

rex

pre 8 godina

kako je policija mogla da zna da je mali slagao. sta taj sa puntom ima koga da tuzi, mali rekao tamni auto. baja bio jedini koga je snimila kamera u tom vremenskom intervalu sa tamnim autom. mnogo mudraca nije cudo sto toliko ljudi radi za 25 soma

Zvonko

pre 8 godina

Nemam neko pozitivno misljenje o radu MUP_a, ali ovde prosta logika kaze da posle pronalaska tela 300m od kuce, nije bilo otmice i da je to izmisljeno. Otmicari ne bi tako brzo culi da ih traze i ne bi se vracali i ostvili telo tako blizu, vec bi oni bili daleko od mesta dogadjaja....Tuga i zalos u svakom slicaju.

Anakonda

pre 8 godina

Zašto objavljujete ovakve stvari. Pa to je dete, obeležavate ga javno za ceo život. Dosta je što najbliži i policija znaju, pa zar mora cela država. Gde će Vam duša?

AntiBot

pre 8 godina

Policija je radila sve uporedo. Svima je sumnjiva prica da uvek kidnapuju u crnim tamnim autima sa zatamnjenim staklima i fantomkama. A zato ne beli auto i maske? Cim cujem scenu iz filma odmah sumnjam, ali policija ipak mora da ide na sve strane dok se ne utvrdi sta je istina.

Baltazar

pre 8 godina

Placem.Verujem da porodica u ovoj svojoj velikoj nesreci bar ima trunku srece da nema pristup raznim sajtovima I svim ovim komentarisanjima njihove tragedije.Uz priznanje deteta da je pricu o otmici izmislio svakako bi trebalo da ide I objasnjenje zasto je to uradio.

Milan

pre 8 godina

Zao mi je roditelja i iskreno im izjavljujem saucesce, ali prica je od samog pocetka bila ocigledno suplja. Kao 9ogodisnji djecak bi uspio da pobjegne, da bas...

Nikola-Apa

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .

Mile

pre 8 godina

Zapamtite facu ovog malog i ime! Vidjacemo mi njega jos u crnoj hronici.
Da ne ode po pomoc za brata vec da smislja detalje neke otmice!? 3 dana da gleda sve kako ga traze i roditelje kako pate!? To moze samo psihopata, nema veze sto je dete. Znam da ruzno zvuci, ali situacija deluje bas tako. Uzivanje u medijskoj paznji, izjave za novine, ona predstava kad je majci rekao da su brata "bacili" u kanal.... Bacio ga je on i cak ne verujem ni da je slucajno

Nina

pre 8 godina

Tuga pregolema, ugasen jedan mladi zivot... A brat? Kako ce on da zivi? Strasno.... Pitam se da li postoji socijalna sluzba? Da li iko zeli, hoće, moze da zastiti decu u Srbiji? Da li je uopste ikome stalo? Ako nije roditeljima ili starateljima onda ta deca zavrsavaju tragicno potpuno bez zastite drustva. :(

Miki

pre 8 godina

@ mile
Sram te bilo! Kakvi uzasni komentari na racun malog deteta. Izgleda ne znas kako strah utice na decu. Ja sam prvi iz straha od oca, koji je bio jako strog i voleo da tuce, slagao kako je sestra sama pala na staklo i isekla ruku, a ustvari sam je ja gurnuo slucajno, koskali smo se i igrali i ja sam je slucajno gurnuo. Sestra je takodje cutala i nije rekla istinu jer je znala da ce se otac ponasati ko monstrum bez obzira sto se sve desilo u decijoj igri.Mesecima posle toga nisam mogao da spavam od straha jer sam se bojao da ce se istina otkriti.Uzasno je kada dete od 11 koliko sam ja tada imao oseca toliki strah od toga pa mora da laze. Inace sestri je tada probijena vena moglo je svasta biti, ali sve se zavrsilo kako treba. Ako ovaj decak bude jednog dana u zatvoru to ce biti bas zbog vas koji mu nanosite nepravdu ovakvim komentarima.Ne znate koliko to moze da utice na psihu deteta.

ManUtd

pre 8 godina

@vizez koja

Razumem ja da je to dete, i da je uplaseno... Ali, svi smo bili deca. U zivotu mi tako nesto ne bi palo na pamet... Prva pomisao, da i ja skocim, da pokusam spasiti brata, ili da se oboje utopimo... Ne razumem da decak cuti tri dana... Da je sposoban da tako nesto izmisli... Zar nije logicno da pomisli, mozda je brat ziv, da pozurim obavestiti roditelje da ga potrazimo...?

Vitez Lukic Od Lamburginija

pre 8 godina

Ako 300 metara od kuce u kanalu nije pronadjen les onda je policija aljkavo vodila istragu.
(Aca, 15. jun 2015 19:23)

Vidljivost u takvim vodama je 10cm. Sve se svodi na opipavanje rukama.

Surovi

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)
Sve,sve,ali ga pretera!
Taj nesrecni decak je mogao da bude i na tri metra od obale,pa ga opet mozda ne bi nasli,posto su ravnicarske reke pune milja,a vidljivost ne postoji.Pretraga u takvim uslovima se svodi bukvalno na pipanje ili bacanje kuka,pa sta uhvate.Ko nije ronio u reci,taj ne zna sta tu moze da ocekuje,pogotovo u priobalnim delovima,koji se cesto potapaju.
Mislim da nije potrebno da pominjem koliko je opasno roniti u rekama i jezerima,kada je zamuljena voda.....
Pratio sam poslednjih par slucajeva,istina preko novina,ali ono sto sam uocio je povecanje stepena profesionalizma kod teskih slucajeva,sto deluje veoma pozitivno.Znam,sad ce se javiti ono kojima je maznut bicikl ili telefon,pa ce da kazu kako policija ne radi nista,ali to jednostavno nije istina!
Policija radi svoj posao, taj posao je veoma tezak.Nijedna policija na svetu nece staviti ukradeni telefon,ili bicikl ili bilo koju sitniju kradju kao prioritet,jer se uglavnom nista od toga ne nadje,a nije u pitanju ni velika vrednost.

node

pre 8 godina

Policija radi odlicno u zadnje vreme. Bez obziran na aferu "doktorat" ne bih menjao ministra Stefanovica cak i ako ode ova vlast. Vidim da je sve odradjeno munjevito. Tako i treba da bude. Ponosim se sa Vama. Sve pohvale od zabrinutog oca jednog 8-godisnjeg i jednog 11 mesecnog decaka.

Djenka

pre 8 godina

Sad treba porodicu ostaviti na miru (mislim na javnost, a ne na policiju). Otmice nije bilo, tragedija je samo njihova. Neuki i grubi komentari ne pomazu nikome. A za one koji pljuju po bratu imam pitanje: Jeste li ikada bilo u slicnoj situaciji? Ako niste onda i ne znate kako je tom detetu. Pokoj dusi deteta, a zive ostavite na miru.

sfinga

pre 8 godina

Baš me interesuje da li je policija zamolila za saradnju učitelja ili školskog psihologa tog devetogodišnjaka. Dobar pedagog koga dete poznaje rešava slučaj za pola sata. Ali, ali: ako ne, onda se za budućnost tog deteta treba zaista zabrinuti. Laži i prevare su svakodnevica, zagaziti od malena tako čvrsto u njih...

Nikola

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...
(Viki, 16. jun 2015 09:54)


Aman, koji si ti (i bilo ko drugi odavde, uključujući i mene) faktor da bilo koga osuđuješ? Na osnovu čega? Toga što smo pročitali pet vesti, od kojih je svaka kontradiktorna onoj prethodnoj? Da li zaista misliš da ti to što imaš pristup internetu i gomili neproverenih informacija koje upijaš kao sunđer daje za pravo da procenjuješ da li nekome prija medijska pažnja? Da bilo koga procenjuješ da li je psihopata i sastavljaš njegov psihološki profil?

Komentari na ovakve vesti su dno svakog dna. Kao kad se skupi gomila pa svi tako hrabri i u grupi linčuju nekoga. Jedino što za ovu vrstu linča ne treba ni ta mizerna doza "hrabrosti" da se makar pojaviš lično u toj masi i zamahneš na nekoga, nego se sakriješ iza "Viki" i gaziš bez ikakve milosti. Jer to je valjda osnovno ljudsko pravo, da možeš da kažeš šta hoćeš. Još ako ne trpiš posledice, ihaaa, udri do zore.

golijat

pre 8 godina

Sta je sa ovom decom danas, dete se utpopilo pre neki dan drugari i rodjeni brat cute ceo dan...sad ovo, brat mu se utopio on izmislja naucnu fantastiku...ako ga i sam nije gurnuo ili nesto sl.

Viki

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...

Sta dalje...

pre 8 godina

Tuga...
Mene brine, da li ce ovakav slucaj mozda uticati da policija u buduce sa smanjenim resursima, prioritetom pristupi nekom sledecem slicnom slucaju? To bi bas bila tragedija, da neko buduce dete strada, zbog ovakvog spleta okolnosti.
Ko zna kako to izgleda u glavici 9godisnjeg decaka koji je u traumi.

A moram da priznam da mi je smesno ovo sad koriscenje inicijala (U.I.) a svugde pise I ime I prezime.

lena

pre 8 godina

A kad vec pravite tolike teorije nije vam palo na pamet da su roditelji znali i posto nisu mogli da izvuku, odn.pronadju telo, sami smislili pricu i rekli malom sta da prica pa je otac pozvao policiju?! Ne znam kakav je ovde zakon ali na Zapadu deca do 13 godina moraju da budu pod nadzorom roditelja ili starijih, tako da su roditelji direktno odgovorni ako se detetu nesto desi. Jel pre dve, tri godine ona zena otisla da kopa zemlju sa detetom pa prijavila da je nestao a posle dva, tri meseca kad su ga nasli imao je povrede od motike a majka kao amneziju, ne seca se sta je bilo...Ja sam pre dva meseca prisustvovala sceni kad otac na ulici pocinje da sutira dete od 4, 5 godina zato sto se saplelo, a majka skocila da ga brani, mladje dete nastavilo da jede sladoled kao da se nista ne desava i jedino smo suprug i ja zaustavili kola sokirani i krenulu ka njima, on je pobegao, ali svi prolaznici i prodavci iz okolnih radnji koji su to gledali su nam dovikivali da pustmo ludaka i da to nije nas problem! Strahota.....

Milica M.

pre 8 godina

Kad se sagledaju sve objavljene činjenice o ovoj tragediji, moja pretpostavka je da je mali Uroš ćutao po nagovoru roditelja, koji su znali šta se dogodilo (moja pretpostavka), a bojeći se osude socijalnih službi za zanemarivanje dece i eventualno oduzimanje dece od strane državnih organa zbog, kako rekoh, zanemarivanja.

mušmula

pre 8 godina

Svi vi koji osuđujete jadno dete kako laže! Da vam nije slučajno palo na pamet da je neko odrastao nagovorio(zapretio) dete da laže, meni je čudno da ovaj scenarijo samo jedno dete izmisli. Strah je strašan za malo tanano sićušno biće ne osuđujte ga.

xeno

pre 8 godina

nesreca strasno i sve to ...
sad me zanima samo da li ce MUP da ispostavi racun
zbog lazne dojave deteta ... ko ce to da plati ?
roditelji ? sta kako nemaju ? imaju kucu ? imaju plac ?
pokretnu imovinu ?

eto privatni izvrshitelji nek rade posao ...

svi smo isti pred zakonom ? jel da ?:)

lucia

pre 8 godina

Ne znam ko daje policiji i inspektorima pravo da ispituju jednog devetogodisnjaka. Gde je tu otac, ucitelj,psiholog, pedagog,a i direktor skole moral je da zna za naplaceno osiguranje? Deca su nam onakva kakvo je i drustvo i drzava (ne)uredjeno. Zao mi je ovog decaka i nastradalog brata,njihova krivica je samo sto su deca. Mozda je nevazno,ali deca nose majcino prezime,malo neuobicajeno za nase podneblje.

kratak komentar stanja nacije

pre 8 godina

Nekako, u nedostatku konacnih, proverenih informacija, oko ovog slucaja, djavo me naterao, pa, dodjoh da procitam i komentare, ne bi li eventualno pokupio jos neku informaciju. Dosao sam da procitam komentare posle dugo vremena, i ponovo se razocarao.
Iz komentara se ne moze izvuci nikakav zajednicki imenitelj, ili vise njih, ko pise komentare. Namah pomislim, da vecinu komentara pisu jako mlade osobe, maloletne, bez ikakvog bitnog zivotnog iskustva, onda mi se ucini, da su to odrasli ljudi, koji su dubinski nezadovoljni sopstvenim zivotom, koji bi (o)lako resili sve enigme i probleme covecanstva, osim svog zivota, samo kada bi bili u prilici, kada bi im neko to obezbedio. Pomislim i na to, da neko namerno, bez ikakvog pravog razloga, cisto iz dosate i obesti, pise gluposti, samo da bi nervirao citaoce, a posle pratio reakcije.
Ipak, koliko god porazavajuce po stanje nacije bilo, jedino racionalno objasnjenje i zajednicki imenitelj, za vecinu nebuloznih komentara je stepen IQ.
Kada bi se za pisanje komentara uslovila registracija (npr. preko fb), pod punim imenim i prezimenom, drugacije bi se pisalo. Tada bi i "botovi" izgubili posao. Ovako anonimno, komentari su vec predugo irelevantni, iritirajuci i dosadni, bez ikakve sustine, a tu nikakva selekcija admin. ne moze da pomogne!

Nikola-Apa

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .

node

pre 8 godina

Policija radi odlicno u zadnje vreme. Bez obziran na aferu "doktorat" ne bih menjao ministra Stefanovica cak i ako ode ova vlast. Vidim da je sve odradjeno munjevito. Tako i treba da bude. Ponosim se sa Vama. Sve pohvale od zabrinutog oca jednog 8-godisnjeg i jednog 11 mesecnog decaka.

.

pre 8 godina

Ne znam kako ce taj brat moci normalno da zivi sa samim sobom.
Dete je dete, strah, zbunjenost ili ko zna sta, ne mogu da sudim, ali 3 dana da laze... Mozda je nesrecnom decaku i moglo da se pomogne da je brat odmah rekao sta se desilo... ko to zna.

ManUtd

pre 8 godina

Tuga...
Ne razumem danasnju decu... Malopre citam kako je 14-godisnji decak pokusao ubiti coveka, a sad ovo... Da li je do vaspitanja, medija, drustva ili cega vec, ali drustveni poredak je skroz poremecen...

Anakonda

pre 8 godina

Zašto objavljujete ovakve stvari. Pa to je dete, obeležavate ga javno za ceo život. Dosta je što najbliži i policija znaju, pa zar mora cela država. Gde će Vam duša?

Dušan

pre 8 godina

Policija potpuno nesezibilisana da radi sa decom svedocima ne može tri dana da stekne poverenje dečaka i na osnovu iskaza vidi da li je u pitanju laž. To je normalno ponašanje dece koja se iz bilo kog razloga plaše.

Pedu

pre 8 godina

Aj bre ostavite te ljude na miru.
Samo im vi falite sa idiotskim teorijama...
Mislim da svako normalan može da pretpostavi koji je pravi razlog zašto je dete izmislilo otmicu.
Nema potrebe da vi lešinari formirate mišljenje narodu.
Ostavite ih na miru!!!!

Victorinox

pre 8 godina

Otkad znam za sebe, a ima tome pet decenija unazad, svakog leta se dešavalo da se nekoliko neplivača udavi na rekama i jezerima tokom leta, uglavnom klinci, kao ovo nesrećno dete. Uvek se radilo o tzv. "divljim" plažama gde su uređenje obale i spasilačka služba misaone imenice. Bila vrućina, dečko otišao da se okupa u kanalu pored kuće, desila se tragedija, a njegov mali brat, koji će nositi traumu do kraja života, se uplašio, osetio krivim i u svojoj devetogodišnjoj glavici izmislio priču o otmici. Najdublje saučešće porodici, a socijalne službe i psiholozi bi trebalo da pomognu detetu da se koliko-toliko oporavi od ovog šoka.

A što se tiče komentara vezanih za ovaj događaj, oni su najbolja potvrda teorije koju smo ja i moj kum odavno elaborirali; jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.

Peki

pre 8 godina

A glupavi kurir kao objavio snimak auta kidnapera...Deca se kupala desilo se mali nije smeo da kaze sta...A policiji treba dva dana da provali da je mali izmislio otmicu bravo momci ...

otac

pre 8 godina

Kako Vas bre ljudi nije sramota?
Pricate kako je UKP MUP lose vodio istragu?Pa ko je onda pozvao ronioce i zasto?Da nije onaj Dr Necega?Videli su "rupu" u izjavama roditelja i malog sina,obisli teren,dosli do predpostavke da je mozda decak u reci, ili udavljen,ili se utopio!
Jedan ovde lupi kako ga onda ronioci odmah nisu nasli 300 m od kuce!Pa ko ti kaze da su ga prvo tu trazili?Svima je poznato da se utopljenik "pojavi" na povrsini posle izvesnog vremena,da ne ulazim u te detalje od kojh me zeludac boli...
Drugo,taj Taras je takva reka da se u po bela dana mora pretrazivati sa lampama,prljava,obrasla travuljinom svuda...
Cestitam Policiji na istrazi!
Mogu da zamislim koliko rada su ulozili,bez spavanja,i usput,"munjevito" pohapsenu svu bagru,sljam i olos iz svih okolnih mesta,"propustili kroz sake" ne bi li dosli do bilo cega sto ce ih odvesti na pravi trag...
Pokoj dusi malom decaku,bravo za Inspektore MUP-a!

Ciciban

pre 8 godina

O cemu vi pricate? Pa nije se kupao obucen i obuven. Mora se istraziti do kraja. Prica ima mnogo rupa. Upadne ti brat u vodu i ti odes i tri dana lazes roditelje i celu drzavu, pa nece biti, logicno bi bilo ako je dete upalo, otrci po pomoc, neko dodje i izvuku ga, mozda bi i tada bilo kasno, ali on tri dana laze a brat mu na 500 metara mrtav lezi u vodi. I kada bi priznao? Verovatno nikad. Razmislite koje bi to posledice imalo kad branite nenormalno ponasanje malog brata. Sedi 3 dana, zna gde mu je brat i cuti, jedino ako mu je zabranjeno da prica od strane nekoga od koga ima traume. Krije gde mu je rodjeni brat ejj. Tuga. I naravno da su odgovorni roditelji, ako trazimo odgovornost svih za sve, budimo dosledni, to su i po zakonu i fakticki deca, a za njih odgovara onaj ko je bio duzan da ih pazi u datom trenutku. Jedno je nesrecan slucaj a drugo nesrecan slucaj koji se krije, to onda nije nesrecan slucaj.

posten

pre 8 godina

Najgore je Malom Urosu i njegovim roditeljima.Stefana nema i dzaba miga povratiti nemozemo.Al mozemo spasiti Urosa ako mi svi i drzava i Psihiatri to zelimo.Nemojmo dozvoliti da mali Uros od ovolikog stresa medija a i policije nenapravi sebi neku ludu zamisao.

Mile

pre 8 godina

Zapamtite facu ovog malog i ime! Vidjacemo mi njega jos u crnoj hronici.
Da ne ode po pomoc za brata vec da smislja detalje neke otmice!? 3 dana da gleda sve kako ga traze i roditelje kako pate!? To moze samo psihopata, nema veze sto je dete. Znam da ruzno zvuci, ali situacija deluje bas tako. Uzivanje u medijskoj paznji, izjave za novine, ona predstava kad je majci rekao da su brata "bacili" u kanal.... Bacio ga je on i cak ne verujem ni da je slucajno

rex

pre 8 godina

kako je policija mogla da zna da je mali slagao. sta taj sa puntom ima koga da tuzi, mali rekao tamni auto. baja bio jedini koga je snimila kamera u tom vremenskom intervalu sa tamnim autom. mnogo mudraca nije cudo sto toliko ljudi radi za 25 soma

sandra

pre 8 godina

mozda ja gledam previse kriminalistike, i nisam upucena u godiste tog mladjeg brata, ali zasto nikom nije palo na pamet da je mali gurnuo brata neplivaca u reku iz ko zna kojih razloga? deca nam zive u vrlo izopacenom svetu, i impulsi ih pokrecu najvise, niko ih ne uci samokontroli, nicega se ne plase.
nazalost, sve je moguce, volela bih da gresim, ali meni to prvo pada napamet.
ili se dete vise plasi ocevih batina ako su bili tamo gde ne smeju, nego da izgubi brata, sto tek govori o odnosima u porodici. tuga kako god da okrenes

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Nije mi bas najjasnije kakav motiv bi mladji brat imao da izmisli jednu takvu detaljnu i kompleksnu pricu. Ocigledno da on nije ubio svog starijeg brata pa ga onda sakrio, sto bi bio, po mom misljenju, jedini razlog da dete slaze. Ne verujem da bi krio smrt svog brata od svojih roditelja osim ako nije bio nekako licno umesan u njegovu smrt, ili ako se nije plasio da ce ga neko za to okriviti. Nesto sve mislim da je ova tuzna prica daleko komplikovanija nego sto se o njoj izvestava i da cemo tek saznati prave detalje.

eh

pre 8 godina

@Anakonda
To dete ce biti obelezeno medju svojom bracom, sestrama i roditeljima, najmanji je problem to sto cemo ti i ja to procitati.
Ako je zaista izmislio celu pricu i 3 dana lagao znajuci da mu je rodjeni brat mrtav na 500 metara od kuce, on je nazalost sam sebe obelezio za sav zivot i to medju svojim najdrazim. Zao mi je, ne pada mi na pamet da osudjujem jer ne znam o cemu se tu zapravo radi, ali najmanji problem je to sto je neko ovo objavio.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ ManUtd

A sta klinja od 9 godina moze da zna!? Nismo znali pozadinu da brisemo kada smo bili treci razred osnovne, a sudimo ovom decku zasto je lagao. Nije on lagao zato sto je lose vaspitan, nego verovatno zato sto je bio uplasen.

Zvonko

pre 8 godina

Nemam neko pozitivno misljenje o radu MUP_a, ali ovde prosta logika kaze da posle pronalaska tela 300m od kuce, nije bilo otmice i da je to izmisljeno. Otmicari ne bi tako brzo culi da ih traze i ne bi se vracali i ostvili telo tako blizu, vec bi oni bili daleko od mesta dogadjaja....Tuga i zalos u svakom slicaju.

Bre

pre 8 godina

To sam odmah i pretpostavio. Svi smo se kao deca sluzili lazima, pa i sada kada odrastemo, svi lazemo. Mali je verovatno od pocetka znao da mu se brat utopio i da je rekao odmah postedeo bi koliko toliko svoje roditelje. A i postedeo bi sve ove silne sluzbe i ljude koji su prekovremeno radili. Malog ne treba napadati, jer ce mu ovaj oziljak ostati do kraja zivota, nazalost. Malom Stefanu da je laka crna zemlja i da pociva u miru, porodici iskreno saucesce.

xeno

pre 8 godina

nesreca strasno i sve to ...
sad me zanima samo da li ce MUP da ispostavi racun
zbog lazne dojave deteta ... ko ce to da plati ?
roditelji ? sta kako nemaju ? imaju kucu ? imaju plac ?
pokretnu imovinu ?

eto privatni izvrshitelji nek rade posao ...

svi smo isti pred zakonom ? jel da ?:)

glupi odrasli ljudi

pre 8 godina

A snimak Punta koji su otmičari koristili?
(Thilmo, 15. jun 2015 18:56)
Gde ti vidis otmicare na snimku? Da su napisali u novinama "snimak Punta kojim su pobegle ubice Kenedija" ti bi poverovao?
A za ove sto im nije jasno sto malo dete izmislja (posebno ako je video kako mu se brat davi) nemam reci, nadam se da niste (i necete biti) roditelji, nije to za svakoga.

Ja

pre 8 godina

A zamislite da su uhapsili vozača onog auta sa snimka koji se pojavio neko veče? Koliko bi mu vremena trebalo da dokaže da nije on? Ako bi uopšte uspeo da dokaže...

Nikola

pre 8 godina

jedino rešenje za ovakav narod je jedan omanji asteroid, koji će na mestu Srbije da ostavi najveći krater u Evropi. Ako ništa drugo, poboljšaće turističku ponudu.
(Victorinox, 15. jun 2015 21:52)

Nema to veze sa Srbijom, tako je svuda. Komentari su mesto gde neko čije mišljenje u stvarnom životu nikoga ne interesuje može da soli pamet svima u okolini sakriven iza nekog maštovitog nadimka. Nisam psiholog, ali verujem da se ozbiljan naučni rad može napisati na osnovu komentara na razne vesti.

M

pre 8 godina

Braća ko braća, možda su se potukli, dečko se okliznuo i udavio. Logično bi bilo da se mlađi brat uplašio, dete je to i niko mu ništa ne zamera. Ministar reče da je slučaj težak i osetljiv, ali verovatno ima razloga što je tako formulisao. Verovatno bi detalji naškodili porodici, a nisu bitni za javnost. Nagađanja naravno. Tužno baš!

Viki

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...

Nina

pre 8 godina

Tuga pregolema, ugasen jedan mladi zivot... A brat? Kako ce on da zivi? Strasno.... Pitam se da li postoji socijalna sluzba? Da li iko zeli, hoće, moze da zastiti decu u Srbiji? Da li je uopste ikome stalo? Ako nije roditeljima ili starateljima onda ta deca zavrsavaju tragicno potpuno bez zastite drustva. :(

Cobo

pre 8 godina

Iskusni inspektor odmah vidi da nesto ne stima.Policija ne ide nikada direktno prema cilju.Oni prave obruc,a on je bio ogroman,do drzavnih granica.Familija je celo vreme u fokusu.Kao sto vidimo,otac je bio priveden.Oni znaju da u jednom grmu lezi zec,ali nisu mozda znali da ima vise zeceva.Pravi policajac ne veruje nikome.Ja mislim da ce mati decaka ispricati istinu.Policija je super radila,i verujem 100% da je bio ziv da bi ga spasili.Svim policajcima koji su bili u akciji VELIKA HVALA!

marta

pre 8 godina

Veoma dobro poznajem decu tog uzrasta ( 9 godina) i znam da su skloni da ponekad izmisle neku pricu ali mi je je neverovatno da se decak uprkos ispitivanju policije, uzurbanoj atmosferi, brojnim policijskim snagama i soku zbog izgubljenog brata drzao svoje price i dodavao radi uverljivosti detalje. Ili se iza toga krije nesto drugo. Ako je znao da mu se brat udavio zar nije bilo logicno da je dotrcao da trazi pomoc. Veoma cudna prica tako malog decaka.

sfinga

pre 8 godina

Baš me interesuje da li je policija zamolila za saradnju učitelja ili školskog psihologa tog devetogodišnjaka. Dobar pedagog koga dete poznaje rešava slučaj za pola sata. Ali, ali: ako ne, onda se za budućnost tog deteta treba zaista zabrinuti. Laži i prevare su svakodnevica, zagaziti od malena tako čvrsto u njih...

Realni

pre 8 godina

@Zvonko

I zaista mislite da policija nije sumnjala u takav scenario ?? Pa zar zaista mislite da u policiji rade totalni amateri ?? Nije posao policije da špekuliše po novinama nego da prikuplja dokaze i razjasni slučaj....znaju to oni, ako ste toliko pametni i svi mislite da je srpska policija nesposobna - izvolite, bavite se kriminalom onda, očito je to unosnije zanimanje za većinu "inteligentnih" komentatora..

Baltazar

pre 8 godina

Placem.Verujem da porodica u ovoj svojoj velikoj nesreci bar ima trunku srece da nema pristup raznim sajtovima I svim ovim komentarisanjima njihove tragedije.Uz priznanje deteta da je pricu o otmici izmislio svakako bi trebalo da ide I objasnjenje zasto je to uradio.

cpt

pre 8 godina

Da li je realno da prilikom ispitivanja deteta ne prisustvuje policijski psiholog koji je tu da utvrdi verodostojnost detetove izjave, pogotovo sto svaki psiholog mora da prepozna detetove emocije koje su jednostavnije nego lod odraslih (istina-laz)?

Washington

pre 8 godina

Sudeci po ovim komentarima, ljudi jedva cekaju da se ovako nesto desi da bi oni osudjivali i da bi laprdali i pokazivali celom svetu kako su oni pametni a kako su svi ostali glupi, posebno policija, zrtva, roditelji zrtve, familija, itd.

AJDE smirite malo, niste eksperti samo zato sto ste odgledali neku dokumentarnu emisiju i zato sto ste odgledali dva tri trilera u kom se kidnapuju deca.

OLADITE malo, ljudi zavrsavaju skole i rade praksu na ovakvim slucajevima po 30 godina pa se zbune zbog najmanje sitnice. Ali prosecan Srbin uz jutarnju kaficu ce ti SVE OBJASNIT!

golijat

pre 8 godina

Sta je sa ovom decom danas, dete se utpopilo pre neki dan drugari i rodjeni brat cute ceo dan...sad ovo, brat mu se utopio on izmislja naucnu fantastiku...ako ga i sam nije gurnuo ili nesto sl.

City Girl

pre 8 godina

Brat je priznao da je izmislio otmicu i pretpostavljam da je objasnio zasto je izmislio i sta se zaista desilo. To jos nije objavljeno i glupo je razmatrati različite teorije. Najbitnije i najgore je da se jedan mladi život ugasio.

Sima

pre 8 godina

Već prvog dana potrage objavljeno je da se istraga odvija u 2 pravca, otmice i utapanjau reci, tako da se mole mnogi koji nisu čitali tekstove do kraja da ne pišu gluposti.

Nikola

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)

Ajde, života ti, ako već nemaš ništa pametno da kažeš, onda nemoj ništa ni da kažeš. Od ronjenja si verovatno na moru i na bazenu zaronio na max 2m i sad prosipaš mudrosti. Nemaš ni blagu predstavu šta znači ronilačka pretraga terena i na koji način se obavlja, a pogotovo pretraga u reci...

ManUtd

pre 8 godina

@vizez koja

Razumem ja da je to dete, i da je uplaseno... Ali, svi smo bili deca. U zivotu mi tako nesto ne bi palo na pamet... Prva pomisao, da i ja skocim, da pokusam spasiti brata, ili da se oboje utopimo... Ne razumem da decak cuti tri dana... Da je sposoban da tako nesto izmisli... Zar nije logicno da pomisli, mozda je brat ziv, da pozurim obavestiti roditelje da ga potrazimo...?

lucia

pre 8 godina

Ne znam ko daje policiji i inspektorima pravo da ispituju jednog devetogodisnjaka. Gde je tu otac, ucitelj,psiholog, pedagog,a i direktor skole moral je da zna za naplaceno osiguranje? Deca su nam onakva kakvo je i drustvo i drzava (ne)uredjeno. Zao mi je ovog decaka i nastradalog brata,njihova krivica je samo sto su deca. Mozda je nevazno,ali deca nose majcino prezime,malo neuobicajeno za nase podneblje.

Miki

pre 8 godina

@ mile
Sram te bilo! Kakvi uzasni komentari na racun malog deteta. Izgleda ne znas kako strah utice na decu. Ja sam prvi iz straha od oca, koji je bio jako strog i voleo da tuce, slagao kako je sestra sama pala na staklo i isekla ruku, a ustvari sam je ja gurnuo slucajno, koskali smo se i igrali i ja sam je slucajno gurnuo. Sestra je takodje cutala i nije rekla istinu jer je znala da ce se otac ponasati ko monstrum bez obzira sto se sve desilo u decijoj igri.Mesecima posle toga nisam mogao da spavam od straha jer sam se bojao da ce se istina otkriti.Uzasno je kada dete od 11 koliko sam ja tada imao oseca toliki strah od toga pa mora da laze. Inace sestri je tada probijena vena moglo je svasta biti, ali sve se zavrsilo kako treba. Ako ovaj decak bude jednog dana u zatvoru to ce biti bas zbog vas koji mu nanosite nepravdu ovakvim komentarima.Ne znate koliko to moze da utice na psihu deteta.

Nikola

pre 8 godina

Ne osudjuje niko klinca sto je lagao,vec nacin na koji je to cinio,ta medijska paznja,koja mu je ocito prijala i nacin na koji se trpao medju novinare.A sada psiholozi treba dobro da porade na ovom detetu,inace...
(Viki, 16. jun 2015 09:54)


Aman, koji si ti (i bilo ko drugi odavde, uključujući i mene) faktor da bilo koga osuđuješ? Na osnovu čega? Toga što smo pročitali pet vesti, od kojih je svaka kontradiktorna onoj prethodnoj? Da li zaista misliš da ti to što imaš pristup internetu i gomili neproverenih informacija koje upijaš kao sunđer daje za pravo da procenjuješ da li nekome prija medijska pažnja? Da bilo koga procenjuješ da li je psihopata i sastavljaš njegov psihološki profil?

Komentari na ovakve vesti su dno svakog dna. Kao kad se skupi gomila pa svi tako hrabri i u grupi linčuju nekoga. Jedino što za ovu vrstu linča ne treba ni ta mizerna doza "hrabrosti" da se makar pojaviš lično u toj masi i zamahneš na nekoga, nego se sakriješ iza "Viki" i gaziš bez ikakve milosti. Jer to je valjda osnovno ljudsko pravo, da možeš da kažeš šta hoćeš. Još ako ne trpiš posledice, ihaaa, udri do zore.

AntiBot

pre 8 godina

Policija je radila sve uporedo. Svima je sumnjiva prica da uvek kidnapuju u crnim tamnim autima sa zatamnjenim staklima i fantomkama. A zato ne beli auto i maske? Cim cujem scenu iz filma odmah sumnjam, ali policija ipak mora da ide na sve strane dok se ne utvrdi sta je istina.

opop

pre 8 godina

Dete je bilo u vodi sve vreme, samo na dnu. Posle odredjenog vremena ga je voda izbacila na povrsinu. Tako to biva. Mislim, to za ove koji se cude kako ga milicija nije ranije videla i to "na 300 m od kuce, zaboga!" Uglavnom, grozna vest, a nadasve cudna, ko zna sta se tu desilo.

Surovi

pre 8 godina

Policija pocela opseznu pretragu mesta i okoline ukljucili se i ronioci koji su pretrazivali reku a on nadjen 300 metara od kuce u kanalu , e jaka vam ta opsezna pretraga .
(Nikola-Apa, 15. jun 2015 20:52)
Sve,sve,ali ga pretera!
Taj nesrecni decak je mogao da bude i na tri metra od obale,pa ga opet mozda ne bi nasli,posto su ravnicarske reke pune milja,a vidljivost ne postoji.Pretraga u takvim uslovima se svodi bukvalno na pipanje ili bacanje kuka,pa sta uhvate.Ko nije ronio u reci,taj ne zna sta tu moze da ocekuje,pogotovo u priobalnim delovima,koji se cesto potapaju.
Mislim da nije potrebno da pominjem koliko je opasno roniti u rekama i jezerima,kada je zamuljena voda.....
Pratio sam poslednjih par slucajeva,istina preko novina,ali ono sto sam uocio je povecanje stepena profesionalizma kod teskih slucajeva,sto deluje veoma pozitivno.Znam,sad ce se javiti ono kojima je maznut bicikl ili telefon,pa ce da kazu kako policija ne radi nista,ali to jednostavno nije istina!
Policija radi svoj posao, taj posao je veoma tezak.Nijedna policija na svetu nece staviti ukradeni telefon,ili bicikl ili bilo koju sitniju kradju kao prioritet,jer se uglavnom nista od toga ne nadje,a nije u pitanju ni velika vrednost.

Ja

pre 8 godina

(rex, 15. jun 2015 22:22)

Koga da tuži? Za početak, sve medije koji su preneli snimak. Šta da se na snimku vidi registracija auta ili, još gore, lice onog ko je vozio?

Ovde treba uvesti sistem kao u Americi. Kad se vodi istraga o nestanku deteta, ništa ne sme da se objavi bez odobrenja policije. Znači ništa "nezvanično saznajemo", ništa "komšije pričaju". A ko prekrši, ide u zatvor zbog ometanja istrage.

Milica M.

pre 8 godina

Kad se sagledaju sve objavljene činjenice o ovoj tragediji, moja pretpostavka je da je mali Uroš ćutao po nagovoru roditelja, koji su znali šta se dogodilo (moja pretpostavka), a bojeći se osude socijalnih službi za zanemarivanje dece i eventualno oduzimanje dece od strane državnih organa zbog, kako rekoh, zanemarivanja.

ChuckFinley

pre 8 godina

pre neki da kad se drugo dete utopilo u dunavu drugovi dosli kuci i pravili se kao da se nista nije desilo, sad ovo dete laze iako je u pitanju zivot njegovog rodjenog brata. iskreno ne bih previse krivio tu decu vec mislim da je problem drustvene prirode, od svih mogucih opcija koje su im bile na raspolaganju u oba slucaja odlucili su se da sakriju istinu, mozda je u pitanju slucajnost, a mozda se ispod svega krije veci problem kojim bi mi kao drustvo morali da se pozabavimo, a drzava kao oslonac drustva bi morala da da cvrste temelje za tako nesto i da vise poradi na uspostavljanju cvrstog sistema moralnih vrednosti kod omladine. jesu te vrednosti poremecene tranzicijom i ekonomskim sunovratom drzave i drustva ali ljudi nije sve u parama radom i strucnoscu je ova drzava mnogo puta u ne tako dalekoj proslosti uspevala da u tezim uslovima omladini da pravac i pravilan razvoj, a ne mislim tu samo na period komunizma kao sto ce mnogi pomisliti... u svakom slucaju tragedija za porodicu, iskreno saucesce ...

Djenka

pre 8 godina

Sad treba porodicu ostaviti na miru (mislim na javnost, a ne na policiju). Otmice nije bilo, tragedija je samo njihova. Neuki i grubi komentari ne pomazu nikome. A za one koji pljuju po bratu imam pitanje: Jeste li ikada bilo u slicnoj situaciji? Ako niste onda i ne znate kako je tom detetu. Pokoj dusi deteta, a zive ostavite na miru.

Milan

pre 8 godina

Zao mi je roditelja i iskreno im izjavljujem saucesce, ali prica je od samog pocetka bila ocigledno suplja. Kao 9ogodisnji djecak bi uspio da pobjegne, da bas...

Vitez Lukic Od Lamburginija

pre 8 godina

Ako 300 metara od kuce u kanalu nije pronadjen les onda je policija aljkavo vodila istragu.
(Aca, 15. jun 2015 19:23)

Vidljivost u takvim vodama je 10cm. Sve se svodi na opipavanje rukama.

blackdog

pre 8 godina

@ KopasKi
Da, hocemo Tijanin zakon. I svaki put kad dete nestane cemo se nadati da je pobeglo od kuce zbog losih ocena a ne da ga je kidnapovao neki manijak. A Vama smeta Tijanin zakon, zasto? Kosta puno da se angazuje policijska potraga? Zao Vam je novca poreskih obveznika koji ce se potrositi za takvu akciju? Koliko kosta, recimo, obezbedjivanje utakmica na godisnjem nivou? Utakmica na koje ta ista deca ne smeju da odu sa rodiljima zbog staraha od huligana. Prakticno placamo policiju iz svog dzepa da bi stitili kojekakvu bagru od medjusobnog prebijanja. Ne vidim da se neko skoro bunio zbog toga. Bas me interesuje zasto nekome smeta da se u potragu za nestalim DETETOM krene odmah a ne tek nakon 48 sati. I da je Vase dete nestalo da li biste mirno sedeli 48 sati skrstenih ruku? Lepo neko rece, dobri bi se psiholoski profili mogli napraviti iz ovih komentara.
Ovo je strasna tragedija, zao mi je deteta koje se udavilo, zao mi je porodice a pogotovo mladjeg brata koji, valjda, iz straha nije smeo odmah da kaze istinu...

Sta dalje...

pre 8 godina

Tuga...
Mene brine, da li ce ovakav slucaj mozda uticati da policija u buduce sa smanjenim resursima, prioritetom pristupi nekom sledecem slicnom slucaju? To bi bas bila tragedija, da neko buduce dete strada, zbog ovakvog spleta okolnosti.
Ko zna kako to izgleda u glavici 9godisnjeg decaka koji je u traumi.

A moram da priznam da mi je smesno ovo sad koriscenje inicijala (U.I.) a svugde pise I ime I prezime.

lena

pre 8 godina

A kad vec pravite tolike teorije nije vam palo na pamet da su roditelji znali i posto nisu mogli da izvuku, odn.pronadju telo, sami smislili pricu i rekli malom sta da prica pa je otac pozvao policiju?! Ne znam kakav je ovde zakon ali na Zapadu deca do 13 godina moraju da budu pod nadzorom roditelja ili starijih, tako da su roditelji direktno odgovorni ako se detetu nesto desi. Jel pre dve, tri godine ona zena otisla da kopa zemlju sa detetom pa prijavila da je nestao a posle dva, tri meseca kad su ga nasli imao je povrede od motike a majka kao amneziju, ne seca se sta je bilo...Ja sam pre dva meseca prisustvovala sceni kad otac na ulici pocinje da sutira dete od 4, 5 godina zato sto se saplelo, a majka skocila da ga brani, mladje dete nastavilo da jede sladoled kao da se nista ne desava i jedino smo suprug i ja zaustavili kola sokirani i krenulu ka njima, on je pobegao, ali svi prolaznici i prodavci iz okolnih radnji koji su to gledali su nam dovikivali da pustmo ludaka i da to nije nas problem! Strahota.....

mušmula

pre 8 godina

Svi vi koji osuđujete jadno dete kako laže! Da vam nije slučajno palo na pamet da je neko odrastao nagovorio(zapretio) dete da laže, meni je čudno da ovaj scenarijo samo jedno dete izmisli. Strah je strašan za malo tanano sićušno biće ne osuđujte ga.

kratak komentar stanja nacije

pre 8 godina

Nekako, u nedostatku konacnih, proverenih informacija, oko ovog slucaja, djavo me naterao, pa, dodjoh da procitam i komentare, ne bi li eventualno pokupio jos neku informaciju. Dosao sam da procitam komentare posle dugo vremena, i ponovo se razocarao.
Iz komentara se ne moze izvuci nikakav zajednicki imenitelj, ili vise njih, ko pise komentare. Namah pomislim, da vecinu komentara pisu jako mlade osobe, maloletne, bez ikakvog bitnog zivotnog iskustva, onda mi se ucini, da su to odrasli ljudi, koji su dubinski nezadovoljni sopstvenim zivotom, koji bi (o)lako resili sve enigme i probleme covecanstva, osim svog zivota, samo kada bi bili u prilici, kada bi im neko to obezbedio. Pomislim i na to, da neko namerno, bez ikakvog pravog razloga, cisto iz dosate i obesti, pise gluposti, samo da bi nervirao citaoce, a posle pratio reakcije.
Ipak, koliko god porazavajuce po stanje nacije bilo, jedino racionalno objasnjenje i zajednicki imenitelj, za vecinu nebuloznih komentara je stepen IQ.
Kada bi se za pisanje komentara uslovila registracija (npr. preko fb), pod punim imenim i prezimenom, drugacije bi se pisalo. Tada bi i "botovi" izgubili posao. Ovako anonimno, komentari su vec predugo irelevantni, iritirajuci i dosadni, bez ikakve sustine, a tu nikakva selekcija admin. ne moze da pomogne!