Ponedeljak, 15.06.2015.

08:11

Sedam trojki Karija, Voriorsi korak od titule

Golden Stejt Voriorsi nalaze se na pobedu od prve titule posle 40 godina, jer su trijumfom 104:91 poveli 3-2 u finalu NBA plej-ofa protiv Klivlend Kavalirsa.

Izvor: AK

Sedam trojki Karija, Voriorsi korak od titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Jezekilj

pre 8 godina

@NastyB
Ja i ne govorim za tebe i za normalne ljubitelje košarke. Sam ih cijenim i poštujem. Ja govorim za one suprotne, a pogotovo one koji se kriju pod krinkom 'normalnih ljubitelja košarke', a ustvari funkcionišu po principu 'Nije bitno ko će osvojiti titulu, samo da to nije LeBron.'
Znaš na šta mislim. Pozdrav.

NastyB

pre 8 godina

(Jezekilj, 15. jun 2015 14:41)
Mislim da donekle grešiš i da većina normalnih ljubitelja košarke razmišlja otprilike kao i ja – jednostavno, Golden Stejt igra lepšu, timsku košarku. Baš kao što je to radio i San Antonio prošle godine iako tada LeBron nije bio ni senka ovog danas, jer je imao Boša i rovitog Vejda.
Jeste Džejms najbolji igrač današnjice, jeste statistički impresivan, ali meni lično je lepše gledati Karijevu lucidnost, eleganciju kretnje Kevina Duranta, bezglavu borbenost Rasela Vestbruka, defanzivnu superiornost Kavaj Lenarda, neverovatnu raznolikost igre Entoni Dejvisa...a o tome kako je bilo gledati Džordana i Bulse da ne govorim. I dan danas mi je finale iz 1998. između Jute i Čikaga nešto najbolje od košarke što sam gledao.
A ko to pamti, zna kakvog kvaliteta je ovo finale...

Branko

pre 8 godina

Upravo sam gledao konferenciju za stampu. Novinar je pitao LeBrona, citiram : Do You feel a lot less preasure in this finals run, just because you are underman, you got some injures, as suoost previous years ? Ili ko ne zna engleski... Da li osecas manje pritiska u ovom finalu, zbog toga toga sto imate problema sa povredama, a to nije bio slucaj prethodnih godina ? James je odgovorio, citiram : NO,I feel confidence,cause i'm the best player in the world !That's simple. Ili...Ne, osjecam se sigurno, jer sam najbolji igrac na svijetu. To je jednostavno.
E sad mi recite u cemu je ovde problem ? Citav zivot je posvetio tome da bude najbolji, jd li treba da kaze da nije ? Je li treba da kaze, sa prepao sam se od pritiska, noge mi se tresu. Citajte malo samo, istrazujte, ne komentarisite na osnovu procitanih komentara.

xboxer

pre 8 godina

@Jezekilj

Mogu pisati u ime mnogih koji u ovom finalu navijaju za GS.
Nama verovatno nije omiljena ekipa, na pocetku sezone nismo ni mislili da ce doci tu gde jesu ali ipak navijamo za njih, jer su simpaticni, igraju timsku kosarku, manje-vise su skromni, normalni ljudi, koji na konferenciju za stampu dovode kcerkice, a ne govore za sebe da su najbolji igraci na svetu.
Pozdrav svima koji naviljaju za GSW!!!

#GSW_vs_CC[G5]

pre 8 godina

#30 Curry [GSW]:
za 1: 4/4 [100%] = 4p
za 2: 6/10 [60%] = 12 p
za 3: 7/13 [53.8%] = 21 p
sut iz igre: 13/23 [56.5%] = 33 p [10 promasaja]
ukupno: 17/27 [63%] = 37 p [10 promasaja]
uz 3 ofanzivna i 4 defanzivna skoka [7 ukupno], 4 asistencije, 2 licne greske, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti i 42 min i 7 s na terenu.
#23 James [CC]:
za 1: 7/9 [77.8%] = 7 p
za 2: 12/26 [46%] = 24 p
za 3: 3/8 [37.5%] = 9 p
sut iz igre: 15/34 [44%] = 33 p [19 promasaja]
ukupno: 22/43 [51%] = 40 p [21 promasaj]
uz 1 ofanzivni i 13 defanzivnih skokova [14 ukupno], 11 asistencija, 5 licnih gresaka, 1 ukradene i 2 izgubljene lopte i 44 min i 46 s na terenu.

Marko

pre 8 godina

Ovo sto igraju James i Cleveland je silovanje igre , nigde tu lepote nema ,samo James pa James !Napred GSW !Silovaces cleveland Stefane , Stefane !

skr

pre 8 godina

1) Vi koji pljujete LeBrona: lako previdjate sa kakvim on anonimusima igra (Delavedova i Tompson deo rotacije u jednom od najlosijih timova u ligi prosle godine, Smit i Sampert deo najlosijeg tima ove sezone do trejda), nema Kajrija, nema Lava, tim je na okupu maltene 6 meseci, trener je prvi put u nba-u. Finale i 2 pobede protiv sampiona su neverovatan uspeh.

2) Koji pljujete Karija: Decko igra svoje prvo finale i ne mozemo ni da zamislimo kako se osecao kao mvp nakon one 2 katstrofalne utakmice nakon kojih je Deli ispao elitni odbrambeni igrac. Ko bi u takvoj situaciji kontrolisao emocije kad ubaci trojku sa 9 metara

Mare

pre 8 godina

Kako lupate gluposti , vas 30-ak brutalnih nepoznavaoca kosake ste docekali svojih 5 minuta da pljujete Dzejmsa . Kao asistira samo kad ne zna sta ce sa loptom , gura se za skokove , resava svaki napad ... ? Sta da radi sa ovakvim saigracima ? Kada bi samo dodavao rekli bi vidi kakva &&##%%# samo dodaje loptu ne sme sam da resi ... a njegova izjava ... sta je tu netacno rekao ? Naravno da ce neko ko svaki dan ceo dan ceo zivot samo trenira i sprema se za ovakve stvari reci za sebe da je najbolji i naravno ds ce ovi sto gledaju samo finala nba na izvestajh od b92 da komentarisu kako je to glupa izjava . To kazu samo gubitnici neostvareni u zivotu . Ajmo Dzejms , povuci ekipu do 7-og meca !

Ben Wallace

pre 8 godina

@Jezekilj hahahaha.... kaze lik mrzimo Lebrona i navijamo za timove koji imaju sansi da ga pobede i da nismo pravi navijaci,a ti da lebron sutra ode u Minesotu pisaces kako oduvek navijas za Minesotu nemoj da si nervozan uskoro ce tvoj miljenik imati cetri izgubljena finala, opusteno nemoj da se nerviras nije dobro za zdravlje.

Zoki

pre 8 godina

Kakav je miš ovaj Kari, nema ga nigde cele utakmice i cele serije, pravi plačuće face, ali čim se malo odlepe zaslugom Igudale i Barnsa ili Lija on počinje da dribla, cepa trojke i onda nešto tu diže ruke i loži publiku. A bar da igra protiv nekoga, on protiv nedraftovanog Delavedove koji je do juče gulio D-ligu.

Branko

pre 8 godina

Jamesa sigurno skromnost nije dovela tu gdje jeste. Arogancija i nadmenost nije kad prica istinu. A nista slagao nije kad je rekao da je najbolji.
Koliko je Ker dobio taktikom proslu utakmicu, toliko je taktikom Blat izgubio ovu. Drzi Milera u igri, kada se lomio mec, a Smith na klupi. Na izuzetno nisku postavu ratnika, cak i ne pokusava da ubaci Mozgova i napadne preko njega i bar uspori napad, izbaci GS iz ritma. Pored svega toga, na klupi je Merion,James je insistirao na njegovom dovodjenju. Specijalista za odbranu, pa mogao bi dobiti par minuta zar. Ono sto meni konstantno upada u oci, a nikako da zakljucim zasto je tako ...James 90% izolacija napada sa lijeve strane, zna li iko zasto ? Nije ljevak, nije tu rupa u odbrani ratnika...nije mi jasno ?

umotvorine

pre 8 godina

"...jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".On to hvali samog sebe a?Zato ćeš da pukneš još jedno finale.
(milos, 15. jun 2015 08:25)

Ne, ne hvali samog sebe vec povećava samopouzdanje saigračima, isto tako skida pritisak sa njih i navlaci ga na sebe jer kad izjavite da se najbolji to morate i da dokažete.

nbaaction23

pre 8 godina

Prva stvar koja mi bode oci a koju moram da pojasnim svima je da cinjenica sto se Dzejmsu ne sviraju koraci je proporcionalna faulovima koji se prave nad njim u fazi napada. Sudije tu balansiraju, iako moram da priznam da je sudjenje u ovoj seriji katastrofalno. Dzejmsu bih svirao svaki put korake, ali bih isto tako svaki put svirao faulove nad njim. Druga stvar, sa rosterom od 7 igraca se ne osvaja titula, a vidjeli smo vec sinoc koliko Miler NE moze da igra odbranu i koliko ispada kada njegov igrac pocne da izlazi iz blokova.U fazi napada moze da stavi trojku, a i to iz izgradjene pozicije. Treca stvar Klivlend jednostavno NEMA drugog igraca koji moze da odigra 1 na 1 sa bilo kim i da odnese prevagu. Blat mora da se drzi taktike udvajanja pika na Kariju, da doslovno receno "pusti" sut Igudali i Barnsu da igrac koji njih cuva dolazi na stranu pomoci. S' druge strane Kerova taktiva sa 5 niskih daje sjajan rezultat. No dobro da ne filozofiram, volio bih da ovo ode u 7. zbog LeBrona kojeg jako gotivim, ali je realno da GSW zavrse vec u sledecoj...sledece godine ocekujem setnju Klivlenda istokom i isto finale, samo zamjenu uloga. LeBron je bio u pravu, najbolji jeste def. ali ne moze sam.

Jezekilj

pre 8 godina

Jedno pitanje,
Da li ste vi svjesni da niko od vas ustvari ne navija za Golden stejt, već vi jednostavno mrzite LeBron Džejmsa! O tome se radi i samo o tome. Niko nikada sa naših prostora nije navijao za Golden Stejt. Tvrdim to. Svi su navijali za Lejkerse, Seltikse, Bulse, Pistonse, Jutu i eventualno Spurse i Roketse uz izuzetak naravno Kingsa početkom 2000-tih. Za sve ostale timove se nije uopšte na-vi-ja-lo.
Tako da sa razlogom imam pik na vas hEJTERE.
Ja razumijem sve vas koji ne volite LeBrona zato što volite Golden stejt ili neki drugi tim, ali vi uopšte ne volite ni Golden stejt ni drugi tim. Vi SAMO mrzite LeBron Džejmsa. Kraj priče! Poštujem navijače Čikaga, San Antonija, Indijane, ali sve dok iskreno vole taj tim, pa makar i mrzili Kinga. Ja sa tim neću imati problem. Moj poštovanje. Ali ne, vama treba nešto više. Vi hoćete i da drugi padnu. Tu leži caka. Vaša je 'pobjeda' u nečijem porazu. Vaš je osmjeh u nečijim suzama.
I zato, ozbiljno se zapitajte nad vašim životima. Nešto tu meni ne štima.
@Memphis
Hvala na pozdravu

Ko-jos-pamti

pre 8 godina

Sjajan komentar Kobija od pre par sezona: "Kako samo brzo zaboravljaju"... On 5/7 u finalima, Dankan 5/6 u finalima i to ne tako davno bas. Sad, niko ne moze osporiti ono sto LeBron cini i moze da ucini, ali cinjenica je da je dovoljno dobro za konferencijsko finale, ali ne i za veliko finale. U prve dve utakmice promaseni sutevi za pobedu- znam da Kobi ne bi promasio :)

stefan

pre 8 godina

"Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu."
Od 1989.godine pratim NBA ligu, ali niko nije dao bolesniju izjavu od ove. Plus, u pitanju je velikan ove igre.
Stef Kari ima priliku da "uguši" Klivlend u 6. utakmici i voleo bih da to uradi, iako sam do ove izjave tvrdio da je Lebron igra najbolju finalnu seriju jos od Sekila O"Nila protiv Nju Dzersija, pre 15 godina.
Mislim da ce Klivlendu presuditi Klej Tompson sa 30 poena, zasluzio je jer gine u odbrani i zato je ofanzivno istrosen toko cele serije. Sad je njegov momenat.

jorgovan

pre 8 godina

Auu koliko navijača GS. I onda hvalospevi kao i za SA prošle godine. Sve veliki simpatizeri šampionskih ekipa. Klivlend definitivno ne igra odbranu na nivou iz prve 3 utakmice a i ruku na srce GS i jeste bolja ekipa i gotovo izvesno rešava u sledećoj utakmici. Možda pristrasno gledam pa me ispravite ako grešim ali se ne svira mnogo kontakta nad Lebronom. Ne mogu da verujem da nema bolji kriterijum kod sudija.
Memfise, jel tvoja analiza kaže da mora mora Lebron da daje po 50+?

sasa

pre 8 godina

Ti "specijalac" sto gledas NBA veoma dugo, vjerovatno si i primijetio kakva se odbrana nad Lebronom Dzejmsom tolerise ili ipak nisi??? Covjeka bukvalno biju svaki mec dok god ima loptu i to se tolerise jer je covjek ogromnih fizickih mogucnosti! Malo bi glupo bilo da mu stalno sviraju faulove kao zgoljavom Kariju ili Hardenu? Ali ne bi bilo interesantno kad bi on stalno ili dao kos ili dobio slobodna... Kako to ne primijeti ako korake (koje svako u NBA pravi) kao "objektivac" jesi?

oranje expert

pre 8 godina

Da objasnim neke stvari. ime king mu je dat u srednjoj skoli on ga je samo podstako. Tad je imao 18 godina sta je tad znao jos je bio dete. sta ste vi znali u 18? on bar nakupio lovu pa ga briga. Neko je reko da je dzordan sam sebe prozvao crni isus.Jordan je goat sam james kaze da ga ne moze stici. drugo lik je 203 cm 120 kila decko ne moze da se krece kao balerina , i da pokusava povredio se takva mu je fizonomija sa time se radjas.curry je drugaciji tip igraca lak je brz ima 80 kila zato radi to sto radi. svako ima svoj nacin igre. lako je vama da sedite i da pisete iz stolice. izadji pokazi se a da sport si vido samo na tvu kao vecina americkih dzibera.

Dirty

pre 8 godina

Ovo je samo korak u kojem GSW brane drugačiju filozofiju košarke??? Promenjeno je toliko igrača, čekalo se toliko godina i sad je momenat da to uspe??? Setite se samo koliko je bilo nelogičnih trejdova, posrtanja i sumnje da ta filozofija "dati više koševe nego što primiš" može da uspe. Don Nelson može da nakrivi kapu...Šteta i CAVS-i zaslužuju titulu ali ne ove godine???

Rašid

pre 8 godina

Klivlendu mislim opet sinoc ponestalo snage i svezine krajem trece cetvrtine imaju oni svoje sanse u sestoj utakmici ali moraju imati dobar sut ako misle da pobede.Dali se samo meni cini ili je jos neko primetijo da su sudije sinoc bile na strani Klivlenda i to moze biti bitno jer ligi odgovara da se igra majstorica ali GSW deluju da su povratili svoj stil igre i izgledaju da su se oslobodili pritiska i ako ih krene sut uz dobru odbranu koju igraju i dosta igraca u rotaciji tesko ih ko moze zaustaviti.Ali ostavljam velike sanse da se igra majstorica iskljucivo zbog sudija zna se kako se to radi napunis bitnog igraca faulovima i sumnjive lopte dajes protivniku plus koja tehnicka i izbacijo si iz takta ceo tim tako funkcjonise nba vise utakmica vise profita i popularnosti.

ratnik

pre 8 godina

Ljudi, vidim svi velicate Lebrona, msm ajde u redu za talenat koji ima i nesumnjivo znanje, ali zapitajte se malo da l bi uspeo sve to da nije napumpan kao niko, znaci nikad nece moci ni prineti Dzordanu i Brajantu, da nije toliko dominantan u fizickom pogledu, apsolutno nikad ne bi bio ovakva zver od igraca, a jedan gore kaze da vidimo da li bi Kari izvuko seriju da nema Iguadalu i jos jednog bitnog, pa druze naravno da covek od 55 kila ne moze sam da iznese seriju, ali i bez obzira na to moze da bude, kao sto i jeste, MVP lige, toliko o tome...pozzz

slowhand

pre 8 godina

ja vjerujem da je delavedova opet primao infuziju posle onih driblinga kojima ga je kari izludio ..
sta reci za karijevu igru,dotorat!

shazam

pre 8 godina

Znam da je slabo poceo, ali Mozgov je morao vise da igra u 2. poluvremenu. Razumem i da je problem za Kavse kada igrac koga Mozgov cuva (Grin/Iguadala) udje u pick n roll sa Karijem, pa onda Kari ostane 1 na 1 sa Mozgovom koji nema sanse da ga sacuva...ali Kavsi su slanjem njega na klupu izgubili i dobar deo prednosti u skoku (Tompson je retka svetla tacka, ali ni on ne moze sam pod kosem), i mozda jos vaznije, izgubili su prakticno jedinu ofanzivnu opciju uz Lebrona. Grin ne moze da cuva Mozgova. Ako ga udvoje, to otvara opcije drugim igracima. Od ostalih...Sampert par trojki pogodjenih, isto toliko promasenih zicera. JR Smit poceo odlicno, ali posle malo strogo dosudjene tehnicke i jedne izgubljene lopte, ponovo postao stari dobri pogubljeni JR. A Delavedova...je Delavedova. Miler jedva hoda, a i Dzons je tu negde - kako ga je samo izgurao Barns kod onog skoka u napadu posle slobodnjaka u poslednjim minutima, kao da ga nema. Timski su se Kavsi drzali do poslednje cetvrtine, ali su fizicki pali ponovo, kao i u svakoj drugoj utakmici ove serije - samo su u 2 od dosadasnjih 5 imali vec izgradjenu dovoljno veliku prednost pa da nekako izdrze do pobede. GS jeste napravio onu jednu promenu od 4. utakmice sa niskom postavom i vaznijom ulogom Iguadale, ali oni su toliko "duboka" ekipa da je tu bilo jos sijaset drugih mogucih promena na koje uopste nisu ni bili primorani, jer su ovakvi Kavsi u kojima je samo Lebron ofanzivno pouzdan igrac jednostavno limitirana i predvidiva ekipa.

nije lepo lagati

pre 8 godina

@živela demagogija
Gde si pročitao taj podatak da Lebron šutira 23% za tri poena tokom sezone? Daj link da vidimo svi. Nije lepo lagati, toliko šutira u plej ofu, u sezoni je na 35%, koliko i u celoj karijeri što je opet više od crnog isusa Džordana i crne mambe Brajanta

luther

pre 8 godina

ma covek da odradi jos 2 tekme i bole ga...dobice spomenik...blejace na plazi ima ugovor za ceo zivot...porodica mu zdrava...znas koliko ga zabole ata pricamo i ja i ti i on....sama cinjenica da je onoliki konj a da se nije potukao nijednom govori kakv je profeaionalac i to je to!

ma ajde

pre 8 godina

@Mustang Ti znas sta ce on osvojiti? Odlika sampiona je da veruju u sebe i imaju dozu arogantnosti. Dzejms je najbolji igrac na svetu, i do toga ga sigurno nije dovela skromnost, vec upravo drskost i vera da je najbolji. Ne mogu to da shvate "strucnjaci" iz fotelja kojima je tesko da naprave 10 sklekova.

Milan

pre 8 godina

@milojko
Thompson je mnogo korisniji igrač od Love-a za kavalirse. Love bi u ovoj postavci igre samo pravio probleme sa brojem lopti koje uzima uz loš procenat šuta a u odbrani je mnogo slabiji. Klivlend igra mnogo bolje bez njega ali Irving mnogo nedostaje i to je prevaga na strani GSW.

kiMi

pre 8 godina

Lebron se ugusi svaki put kad se lomi, ali svake godine, samo je pitanje da l' je 4, 5 ili 7. utakmica. Lepi su svi ti njegovi poeni...izvuceni iz konteksta. I ja da sutam 100, minimum 50 pogadjam. Statistika ne cini igraca, dovoljno je pogledati bilo koji video sa TOP 5 poteza MJ da vidis da je Lebron jedini koji misli ovo sto je izjavio za sebe, ali najteze je objasniti sirovini da je sekundarna.

specijal

pre 8 godina

Nemam nista protiv Lebrona, ali prosto je smesno to sto covek na svakom naskoku i pivotiranju pravi korake. sinoc sam gledao prvo poluvreme samo, i neverovatno je sta mu se tolerise. Tolerise se dosta toga svima u NBA, ali on konkretno kada naskoci i krene da pivotira na postu, za njega pravila ne vaze. Gledam NBA jako dugo, uvek je bilo tolerancije, al nikad nijedan velikan nije ovoliko pravio gluposti na koje se zmuri.
Neko (ko vrlo verovatno bas navija za klivlend, ili prati sport samo na vestima) je ovde napisao da se Kari majmunise posle koseva, a momak je jedan od najskromnijih igraca u ligi, dao je odlucujuci kos na najvecoj kosarkaskoj pozornici, naravno da ce da se raduje.
Sledeci mec ce dobiti odbrana, ako Cavsi uspeju da suzbiju pre svega kontre Gsw-a, pre svega tako sto ce smanjiti svoj broj izgubljenih lopti i ishitrenih suteva, mislim da i dalje imaju cemu da se nadaju. Ako Gsw nastavlja da ih uvlaci u neke isiljene situacije i dodavanja lopti preko cele dijagonale, zavrsice se serija u sledecem mecu.

NastyB

pre 8 godina

(Petko, 15. jun 2015 10:12)

Naravno da je pronašao „recept“, jer pri vodstvu Klivlenda od 2-1 u utakmicama Ker uvodi petorku bez ijednog visokog igrača, sa Grinom (2.03) na „centarskoj“ poziciji, dok mu centri i krilni centri gotovo ne ulaze u igru (izuzetak Dejvid Li, koji uđe na čitavih 10 minuta). Dosta drugačija postavka igre u odnosu na prve tri utakmice. Ja ne znam bolji izraz za to nego „recept“.
Slažem se da im fale "hol of fejmeri", ali i tako „krnjavi“ su vodili u pobedama. Ali već sam napisao da im fali Kajri Irving, a Lav i ne baš. Pogledaj statistiku iz sezone kada su bili kompletni, Lav nije imao ni približnu igru kao sada Tompson, pored LeBrona (ne i kada ovaj nije igrao) nije preterano ni šutirao, tako da mu je prosek bio oko 15-ak poena po utakmici, dok je u odbrani dosta lošiji od Tristana. Da ne pominjem to što je remetio neku timsku hemiju, pa je Klivlend još tokom sezone dosta bolje zaigrao kad se on povredio.
Ali i sa zdravim Kajrijem ne bi se mnogo promenilo – LeBron bi, možda, manje forsirao, manje jurio rekordne tripldablove i imao manje poena, ali i Kajri teško da bi davao 30+ koševa po utakmici, pa da napravi veliku razliku u kvalitetu. Naravno, bili bi jači sa njim, ali ne toliko koliko neki ovde misle.
A iako nisam ljubitelj Džejmsa, iako ga silno poštujem, ne vidim šta je loše rekao sa izjavom da je najbolji igrač na svetu. Nije ništa slagao niti preterao, jer je , trenutno, nesumnjivo u pravu.

živela demagogija

pre 8 godina

Najbolji igrač sveta koji šutira trojke 23% čitavu sezonu.Znači da ubode svaku četvrtu,pa svaku petu.Njemu treba 9 šuteva za 2 trojke.

celticForever

pre 8 godina

Ne volim LeBrona, ali je realno ubedljivo najbolji kosarkas danas !! Deset praznih mesta pa idu Durent, Davis, Grifin, Westbrook, Melo, Harden, Curry, Paul, Rose, Bryant, Wade...itd...ko god, skroz nebitno...! Nakon povreda Lova i Irvinga, igra egal finale (moja procena 4:3 za GSW) sa cetiri ulicna basketasa pored sebe, bez rezerve, haha, kakv kralj, samo mu se mozemo diviti i postovati takvog coveka i igraca!!!

Rafael29

pre 8 godina

Ne pratim toliko Nba vise ..ne od vremen MJ-a ..ali cu reci samo jednu stvar ..james nikad nece biti ni blizu Air Jordana..ni blizu..pozz

posterizovani JeREmija

pre 8 godina

Mnogo boli ha Jeremijico....pljuvačina po Kobiu za mnogo ispucanih šuteva,a naduvenko koji sam sebe naziva kraljem uskoro će to i da bude,ali izgubljenih finala.Pobego si,karma je čudo.

Sportista

pre 8 godina

Nema sta paklen igrac je Stef Kari.!
Juce covek ih je izludeo odnosno razbio kao i Iguadala,Klej Tomnson koji kljuci igraci bili u toj utakmici i cele serije. Lebron neosporno najbolji igrac ali u Clevendu nema podrsku ostalih saigraca osim donekle Samperta koji blejsne ponekad a ostali nista.Iskren da budem mislim da se ovo zavrsava u 6 utakmici naravno nece se CaVSi predati ali gotovo izvesno da Voriosi uzimaju titulu.

Ratnik

pre 8 godina

Da ne zaboravimo da Klej Tompson nije ubacio sve svoje poene, i da je Barbosa doneo jako bitne poene sa klupe. Znači sledeću, Klej završava sa 25pts garant.

Stiff_arm_chargeHGH

pre 8 godina

Kako se zgodno zaboravlja da svoje prve 3 (3/3) titule Jordan nije imao ni 34+ matorog Rodmana (stavise na putu za prvu titulu je predvodio Bullse protiv dvostrukih sampiona Pistonsa sa DPOY Rodmanom i jos 2 HOF-jmera, a gde su vec tad HOFbound Magic, Worthy pa Clyde), ni Kukoca, a (migrenozni) Pippen je bio u 4-oj godini u ligi (ni blizu HOF kalibra koji je vremenom postao uceci od Jordana). Sve bi ovo mogli biti vrlo dobri izgovori za poraze (a gde su HOF Magic, Worthy pa Clyde) pa ih opet nije bilo. Kad se zna i ume nema izgovora.

vlada

pre 8 godina

Cleveland ima veliku nesreću da im fali Irving i to može da ih košta prvenstva. Ali ko god da pobedi zasluženo je jer trenutno stanje ne može da se bira.

bg

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...
(JeRemija, 15. jun 2015 08:45)

Samo onaj čiji tim osvoji može biti MVP koliko ja znam.

zagor

pre 8 godina

a ja kad sam prokomentarisao da su smesni napisi kako je delavedova "zakljucao" karija, te da se radilo o cinjenici da je kari pod pritiskom i indisponiran bio i da ce cim se smiri u glavi dati 30+ poena, iznabadabadali me minusima. i to verovatno isti oni ljudi koji su pre mesec dana pisali kako je kari bogotaci i kako niko ne moze da ga cuva i blablabla....
prosto ne verujem kako ljudi ovde menjaju misljenje za 180 stepeni posle svake utakmice.

Skyrim

pre 8 godina

Ajde da jedan MJ kaze za sebe da je najbolji na svijetu, pa cak i Bryant, ali ovaj siledzija izjavljuje kako je najbolji? Sam sebi daje titulu kralja. Neverovatno koliko je prepotentan. Svaka njemu cast na ovim brojkama, koje ostvaruje na silu, da se ne lazemo moci ce da ostvaruje jos sezonu ili dvije, a kad ponestane fizikalija zbog godina, sa onakvim sutom ce biti u rangu veoma prosecnog igraca. Uglavnom, sve pohvale za GS, igraju odlicno i mislim da su zasluzili titulu vise od bilo koje druge ekipe ove sezone. Neko je napisao da je steta sto ce Curry osvojiti titulu a KD nece. Steta jeste, jer je odlican igrac, ali uz divljaka Vestbruka nema sanse. Pozdrav svim ljubiteljima NBA. :)

Danilo

pre 8 godina

Steta sto Irvingi nije zdrav pa da gledamo malo interesantniju seriju ,a i lepsu kosarku .Bio bi i to dobar duel njega i Karija .Cudno mi ksko vise ne ulaze u igru Merion i Miler mogli bi dosta da pomognu nisu bas toliko matori il je rec o nekim povredama .

Beljo

pre 8 godina

Da podsjetim samo ove pljuvace sto hvale sad Karija... Ustvari, nemam sto da podsjetim jer ocigledno nisu gledali mec.
Kari je do kad se nisu odcijepili, nekih 3min pred kraj, bio prosjecan. Kada su se odcijepili, a ne njegovom zaslugom, on je pustio cojones i strefio neke koseve. Inace je izgubio lopti mislim vise od Dzejmsa, a ima boljr saigrace pa opet udijelio cijelih 10 asistencija manje.

милојко

pre 8 godina

gledam onog thompsona ( klivlend ) u napadu, covek ne zna gde bije, sve sto dao je nesto na silu, koliko samo fali Love, mislim da bi sa njim Klivlend lagano dobio. Ovo ide u 7 utakmicu, veceg usranka od Karija nisam video, sudjenje katastrofalno na obe strane terena!

Petko

pre 8 godina

Koliko zlobe u komentarima, strašno, mislim ni ja ga ne volim(Jamesa) ali ga ne mrzim. Onda čitam ove komentare kako je Kerr našao recept za CLeveland, alo sinko kakav recept ima da traži kad im fale 2 igrača koja će budu "hol of fejmeri".
Curry ako dobije mvp sa ovakvom igrom više neću pratiti nba.
Napred Lebrone, nek crknu dušmani! :)
Go Spurs! :)

Jezekilj

pre 8 godina

Ništa ovo nije strašno. Sve će doći na svoje mjesto. Nadao sam se pobjedi noćas pa da se u Klivlendu uzme titula. Sad mi je žao što će Kavsi uzeti titulu u Ouklandu. Ali šta je tu je. Ipak Klivlend u 7, a ne u 5 kako sam mislio.

Memfis

pre 8 godina

MVP najbolji kad je najpotrebnije, ona trojka na trojku Lebrona možda i presudila meč. Mislim da je Ker utakmicu mogao da reši još na startu 4/4 i to Klivlendovim oružjem. T. Tompson je izašao da predahne, ušao Mozgov, a Ker je mogao Eziliju da pridruži Lija koji bi punio Džejmsa Džounsa 1 na 1. LBJ je imao 4 lične tako da bi bilo rizično da ga on brani. Ipak, nije ni po koju cenu želeo da šteti brzini ekipe, pobedio je, svaka čast. GSW je odigrao onako kako ume, a tada ni T-duble sa 40 poena nije dovoljan za Lebrona da bi Klivlend pobedio. Nadam se da je "jorgovan" sada shvatio "gluposti" koje sam pisao.
PS Pozdrav za Jezekilja!

Fox

pre 8 godina

Kakvo silovanje lopte od strane Lebrona, kakva odvratna igra Klivlenda gde jedan covek uzima loptu i svaki napad kontrolise. Pa to moze jos minimum dvadeset igraca u NBA, da ima takvu statistiku kad bi sami igrali ne obaziruci se na saigrace. 90% njegovih asistencija je kad ne zna sta ce sa loptom i vrati saigracu koji pogodi trojku i tako ostvari minimum sedam - osam asistencija. A ono uguravanje, kao bik kad krene na kos je strasno. Prvo glavom i ramenom udji u reket i kreni na ulaz, jer jednostavno to je njegova inteligencija i tehnika.... Dovoljno je samo cuti da je rekao za sebe da je najbolji na svetu.... Otisao sam da povratim, pa sam se vratio da napisem komentar. Sa takvom igrom si najbolji, siledzija svakako! Bravo za Karija, kakvi prodori i kakvi step back sutevi iz finte za tri pa to je magija. Moze da se drzi jedno vreme Klivlend sa niskom postavom GS, ali samo tri cetvrtine, u jednoj ne mogu da isprate snazan tempo GS gde oni naprave razliku i to je to. Ocekujem da Blat nesto takticki promeni i izmeni u sastavu, mada ne vidim sta bi mogao. Sta god da uradi, Lebron ce uzeti svaki napad i igrati sam, sutnuti 40 puta i svi ce pricati da je najbolji igrac ali GS ce pobediti. Bravo Ratnici, zasluzujete titulu!

rade

pre 8 godina

ja uporno govorim da se ovaj Delavedova ovde nista ne pita... jednostavno je Kari imao lose vece, a on se tu zatekao ni kriv ni duzan. Evo kada Kari igra kako zna koliko ovaj ispodprosecan igrac moze da ga zadrzi.

danilo

pre 8 godina

Lebron možda jeste najbolji košarkaš na svetu ali ovako glupe izjave pokazuju zašto nije baš omiljen.
Jer na terenu je i Kari, sasvim izvesno najbolji šuter koji se pojavio u NBA ikada, sa tehnikom kakva se retko vidja i procentom za tri od 44% kroz karijeru?!
Naravno da navijem za večite luzere iz Kalifornije, jer u godini kada Partizan gubi svoje titule, vreme je da GSW uzme svoje!

23 jeste najveci, ali...

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. jun 2015 09:09)

Da slazem se. Michael je samo dva clana kuce slavnih Pipena i Rodmana. Da i onog prosecnog igraca Kukoca. A da i onaj sto nije mogao trojku da pogodi.. bese trener sada Stiv Ker? hm cek Horas Grant i Ron Harper su igrali za Newyork? Ma sve sam izmesao upravu si 100 %.

petarczv

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja

Dragan Jurić

pre 8 godina

"...Jer ja sam najbolji košarkaš na svetu!"
Hvalite me usta moja ili ću vas pocepati! Skromnost je vrlina koja je potpuno nepoznata ovom naduvanom egoističnom ćuranu! E, zato ga ne volim i TAČKA!

mladi ja

pre 8 godina

@petarczv Ok, MJ je najbolji svih vremena i velika tačka! ali njegovi saigrači su i dan danas jedni od najboljih igrača na svetu...pipen, kukoč, rodman...imao je MJ jaku ekipicu...

partibrejker

pre 8 godina

Ovaj Lebron (kao Ronaldo) ima ogromnu želju da bude najbolji i igra samo na sirovu snagu, a to ipak nije dovoljno jer gledati MJ-a je bilo nešto neuporedivo.
Ljudi jel i vas Lebron podseća na Zmaja od Šipova...

zex

pre 8 godina

Kari je definitivno jedan od najbolja tri beka svih vremenabez preterivanja! Brutalna kontrola lopte, i najbrzi izbacaj posle Pedje Stojakovica koji sam video!

Logitech

pre 8 godina

Svaka cast LBJ-u i Kavsima, izdrzali su do kraja evo vec drugu utakmicu, ali Ratnici su onda prelomili. Ali kad u timu 4 igraca odigra po 35 min, tesko se moze dobiti protivnik koji ima ovakvu klupu kao GSW. Uglavnom, videcemo sta ce biti u 6oj utakmici, ocekuje se pobeda GSW-a. Inace, Mozgov je odigrao oko 9 minuta samo, Kavsi su hteli da odgovore na nisku petorku GSW-a. Koji smor, odigras jednu utakmicu, das 28p, a sledecu skoro i ne igras.

Djenka

pre 8 godina

GSW podescaju na Detroit po nacinju igranja odbrane na Dzejmsu. Sve cekam kad ce neko nesto da mu slomi, iznenadjen sam nedostatkom protekcije koja je uvek pratila najvece igrace. Setite se koliko puta MJ-u nisu sudjeni koraci na primer, ili koliko puta je sviran faul u njegovu korist kad je situacija bila diskutabilna. Nisam pratio sezonu pa ne mogu da komentarisem ali mi se cini da je prosle godine bilo manje fizikalije i da je kriterijum bio dugaciji. Tekma dobra, sjajna! Kari konacno na visini zadatka, valjda je ukapirao da kao MVP mora da void tim, ne moze svaki put neko drugi da nosi teret. LBJ vanzemaljac, kao i uvek, ako sada ne obori sve finalne rekorde niko nikada vise nece. 4 puta u 5 utamica po 40 poena je fantazija. I da igra sa toliko zelje i vatre, a vec ima prestenje na ruci, nije svakidasnje. Jedva cekam sledecu i nadam se sedmoj:)

zzzz

pre 8 godina

Au, brate. U zivotu nisam video vecu isfrustriranu gomilu neznalica nego ove pljuvace LeBrona. Administratori bi morali malo da povedu racuna o tome kakvi se komentari ostavljaju. Covek ocekuje da procita neko strucno misljenje, analizu, zapazanje onih koji su gledali utakmice. A ono svaki drugi komentar od ljudi koji ni ne gledaju utakmice, koji samo pogledaju rezultat i odma pisu komentare, jedne te iste svaki put kad LeBron izgubi.

Nikola

pre 8 godina

Zao mi Lebrona, igra ovo finale sa poluigracima. Postujem i cenim Karija, ali ono majmunisanje kad postigne trojku pored Delavedove kao da je sutirao preko Kobija mi je bas nesimpaticno.

JeRemija

pre 8 godina

@qqlele Košarkaški stručnjače, da si pažljivije pratio finalnu seriju možda bi primetio da Klivlend od 5 mečeva samo na jednom nije uspeo da postigne 90-95 poena, tako da širiš potpune neistine nekom svojom, nazovi stučnom, analizom.
Što se tiče toga da Lebron nije ni blizu klasi Brajanta, a da se sa MJ ne sme ni pominjati u istoj rečenici, tu si u pravu. Dok je Kobi u ekipi imao najdominantnijeg centra u zadnjih 50 godina, koji je uzgred bio 3 puta MVP finala sa brutalnim partijama u istom i dok je MJ u ekipi imao 2 hall of fame igrača, dotle LBJ kida i rukama i nogama da nauči Delavedovu, Šamperta, Smita, Tompsona i Mozgova gde je levo. Nastavi da ostavljaš komentare jer se vidi da si veoma stručan i da poznaješ materiju.

objektiv

pre 8 godina

"asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde." Slobodan

A zasto ga udvajaju? A da bas toliko sili on bi isao na kos i kad ga udvajaju. Lupetate tu, covek jeste prepotentan i iritantan, ali je ubedljivo najkorisniji igrac lige. Ovde svi pricaju o Lavu i Irvingu, a njima bi i Varezao sad bio kao melem na ranu. Navijam za GS ali postovanje za Klivlend na ovom rezultatu.

PatrickEwing

pre 8 godina

"I feel confident because I'm the best player in the world" - LeBron James

ovo je neverovatno, da ovako nešto izjavi posle poraza, kako posle ne mrzeti ili bar ne voleti ga? Sam je sebe prozvao kraljem, postavlja taktiku pored živog trenera, pa ovo je neverovatno. Neka mu neko objasni da nije on MVP i da nije najbolji.

zmaj

pre 8 godina

Slabo igra LeBron. Malo je 37 poena, 13 skokova i 9 asistencija u proseku. Da igra kao doktor Kobe osovjio bi. Recimo, doktor Kobe u finalu 2010. 28.6 poena, 8 skokova i 3.9 asistencija. E to je doktorski. lebron podhitno da prepolovi statistiku ako misli da bude kao Brajant. E sad ce neko reci da je 28.6 poena malo. Ali, on je imao neverovatnih 40.5 % suta iz igre dok LeBron ima ocajnih 39.8%. Dzaba i 50 poena uz ocajan ust od 39%. Nikad on nece biti veliki kao prave legende Kobe, Jordan i Iverson.

Brkajlo

pre 8 godina

@ NastyB,

bravo, konacno jedna prava analiza, sa kojom sam ja licno potpuno saglasan. Bez ostrascenosti, realno i prilicno tacno.

Inace, mislim da je moguce da Cle dobije sledecu na mrcvarenje, iako je GS blizi pobedi na krilima ove partije i vece odmornosti. Ako bude sedma, tada ce GS morati da pokaze psihicku zrelost i pre svega cojones. Ukoliko se to desi, bice najveca razlika u sedmim utakmicama u istoriji.

gunner

pre 8 godina

Uf sto mi je drago sto ce Golden Stejt osvojiti titulu! Obozavam Karija jer je majstor kosarke kakvog ne pamtim, a jos mi je draze zbog ove izjave naduvanog Dzejmsa!

JeRemija

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...

Deki

pre 8 godina

Nikad nećeš biti najbolji na svetu, jer postignuti koševi ne odredjuju tu titulu. Jako si dobar igrač, ali ti fali nešto što nemaš, a radom se ne stiče. Slično kao Nadal u tenisu.

qqlele

pre 8 godina

eto,jeremija, ispunila ti se zelja, james je konacno imao dobar procenat suta, po prvi put u pet utakmica pa su kavsi opet izgubili. to naravno zato sto od james i klivlenda u ovoj seriji apsolutno nista ne zavisi jer ovakva okrnjena ekipa nije u stanju da postigne vise od 90-95 poena, dok s druge strane vorioirsi uvek mogu da daju 100-110, te sve zavisi od njih i njihove igre ali to tebi kosarkaskom analfabeti naravno nije jasno. ovo je prvi put da ostavljam komentar ovde iako ih redovno citam, i moram da kazem da vecu kosarkasku neznalicu od ovog jeremije nisam video. prestani, covece, da prati kosarku, nije to za tebe, prebaci se, recimo, na naordijsko skijanje. i nemoj nikada vise james i jordana da si spoemnuo u istoj recenici. LeBrick nije ni brajantova klasa a jordana kad spominjes da ustanes, neznalice

Ш

pre 8 godina

Glupost br.1 - "Igrači ostavljaju pečat samo kada osvoje titulu".

Glupost br.2 - "Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".

Kako bilo, Go Warriors!

meda

pre 8 godina

LeBron je definitivno postigao puno stvari koje nije niko pre njega:
- igrao je u istom timu sa deckom svoje mame
- konfiskovao je snimak kada je klinac zakucao preko njega
a preti da ce po broju izgubljenih finala da prestigne Dzeri Vesta,
kao i da ce da zezne Kobea po procentu suta u finalu (svi se secamo njegovih 7-24 kada su mu na pravdi boga dali MVP finala na ustrb Gasola)

northspirit

pre 8 godina

Kari je objasnio kraljici neke stvari i pokazao ko je najbolji na svetu. Pri tome i Kari takodje gura prosecan tim, da nema njega ovaj GS ne bi prosao ni 1.kolo plej ofa, da ne bude prozivki kako samo Leflop ima los tim. Leflop je toliko iritantan da me svaki njegov pokret nervira, dok mi je kod Karija cak simpaticno ono njegovo zvakanje gume.

dkenfkd

pre 8 godina

Bravo majstore
potpuno zasluženo
prošle godine su mi zapali za zub kad su Nedovića poslali u nižu ligu ali sad, ta igra, jednastavno sam ih zavoleo
nije isto mišljenje kad prošle godine čuješ Golden Stejt, i ove, razlika je velika
Kari i kompanija do titule!

Davidoff

pre 8 godina

Taktički smiješna utakmica , SUDIJE OČAJNE NA ŠTETU OBJE EKIPE , Džejms i Kari jedine svijetle tačke..Startni centar ratnika 0 minuta , a konjanika 7-8 minuta...Kažu da je to taktičko nadmudrivanje?????

NastyB

pre 8 godina

Izgleda da je Stiv Ker pronašao recept za Klivlend sa niskom i pokretljivom postavom. U ovoj je to još više radikalizovao nego u prošloj utakmici – Bogut i Speits uopšte nisu ni ulazili u igru, dok je Dejvid Li igrao manje od 10 minuta, a Ezeli nešto više od 2. Drugo iznenađenje je bilo izuzetno mala minutaža Mozgova, koji, kao i Dejvid Li, nije proveo ni 10 minuta na terenu. Samo sa jednim visokim igračem (relativno visokim, Tompson ima 2.06, svega 3cm više od Grina) Blat (ili LeBron) pokušao je da se utrkuje sa Voriorsima i to mu, naravno, nije donelo rezultat.
LeBronova, sad već uobičajeno, monstruozna partija i, za razliku od pretgodnih utakmica, veća angažovanost Tompsona (19p), Šamperta (10p) i Smita (14p) nije bilo dovoljno da se dobije raspoloženi Golden Stejt. Čitava prva petorka Voriorsa, izuzimajući Barnsa sa 8 poena, imala je dvocifren učinak, a posebno iznenađenje je 13 poena Leandra Barbose. Delavedova, verovatno, na kraju utakmice nije mogao da pogodi izlaz koliko mu se vrtelo u glavi od Karijevog „vozanja“, a još kad Stef „namesti nišanske sprave“ pravo je uživanje gledati ga.
Da je Kajri zdrav, ovo bi bila drugačija priča, ne mnogo drugačija, ali drugačija. Da su i Kajri i Lav zdravi, verujem da bi ih Golden Stejt još lakše izbacio, jer Lav igra na mestu Tompsona koji pruža fenomenalne partije, ne toliko u napadu (iako je bio drugi strelac tima sinoć) koliko skokovima, sjajnom odbranom i požrtvovanošću, dok Lav ne bi bio ni senka toga.

Slobodan

pre 8 godina

Opet sam nocas gledao Lebrona. Fantastican igrac. Neverovatan. Ali toliko silovanje je strasno. Ajde sto svaki napad on organizuje i zavrsava nego se gura sa saigracima na skoku, asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde.

znalac

pre 8 godina

gotovo je, gsw uzima titulu, voleo bih ne znam kako da lbj pobedi 6u pa barem da gledamo 7u utakmicu i sjajan okrsaj dva nedodirljiva igraca u nba. Mozda najveca steta u istoriji kosarke sto lbj nece uzeti titulu, neverovatno covek od mogucih 100 daje 200%, jednostavno nije do njega. ( napisao bih pogrdnu rec za ostale u ekipi ali mi ne bi objavili komentar). Sportski pozdrav!

Nikola

pre 8 godina

Zao mi Lebrona, igra ovo finale sa poluigracima. Postujem i cenim Karija, ali ono majmunisanje kad postigne trojku pored Delavedove kao da je sutirao preko Kobija mi je bas nesimpaticno.

NastyB

pre 8 godina

Izgleda da je Stiv Ker pronašao recept za Klivlend sa niskom i pokretljivom postavom. U ovoj je to još više radikalizovao nego u prošloj utakmici – Bogut i Speits uopšte nisu ni ulazili u igru, dok je Dejvid Li igrao manje od 10 minuta, a Ezeli nešto više od 2. Drugo iznenađenje je bilo izuzetno mala minutaža Mozgova, koji, kao i Dejvid Li, nije proveo ni 10 minuta na terenu. Samo sa jednim visokim igračem (relativno visokim, Tompson ima 2.06, svega 3cm više od Grina) Blat (ili LeBron) pokušao je da se utrkuje sa Voriorsima i to mu, naravno, nije donelo rezultat.
LeBronova, sad već uobičajeno, monstruozna partija i, za razliku od pretgodnih utakmica, veća angažovanost Tompsona (19p), Šamperta (10p) i Smita (14p) nije bilo dovoljno da se dobije raspoloženi Golden Stejt. Čitava prva petorka Voriorsa, izuzimajući Barnsa sa 8 poena, imala je dvocifren učinak, a posebno iznenađenje je 13 poena Leandra Barbose. Delavedova, verovatno, na kraju utakmice nije mogao da pogodi izlaz koliko mu se vrtelo u glavi od Karijevog „vozanja“, a još kad Stef „namesti nišanske sprave“ pravo je uživanje gledati ga.
Da je Kajri zdrav, ovo bi bila drugačija priča, ne mnogo drugačija, ali drugačija. Da su i Kajri i Lav zdravi, verujem da bi ih Golden Stejt još lakše izbacio, jer Lav igra na mestu Tompsona koji pruža fenomenalne partije, ne toliko u napadu (iako je bio drugi strelac tima sinoć) koliko skokovima, sjajnom odbranom i požrtvovanošću, dok Lav ne bi bio ni senka toga.

gunner

pre 8 godina

Uf sto mi je drago sto ce Golden Stejt osvojiti titulu! Obozavam Karija jer je majstor kosarke kakvog ne pamtim, a jos mi je draze zbog ove izjave naduvanog Dzejmsa!

qqlele

pre 8 godina

eto,jeremija, ispunila ti se zelja, james je konacno imao dobar procenat suta, po prvi put u pet utakmica pa su kavsi opet izgubili. to naravno zato sto od james i klivlenda u ovoj seriji apsolutno nista ne zavisi jer ovakva okrnjena ekipa nije u stanju da postigne vise od 90-95 poena, dok s druge strane vorioirsi uvek mogu da daju 100-110, te sve zavisi od njih i njihove igre ali to tebi kosarkaskom analfabeti naravno nije jasno. ovo je prvi put da ostavljam komentar ovde iako ih redovno citam, i moram da kazem da vecu kosarkasku neznalicu od ovog jeremije nisam video. prestani, covece, da prati kosarku, nije to za tebe, prebaci se, recimo, na naordijsko skijanje. i nemoj nikada vise james i jordana da si spoemnuo u istoj recenici. LeBrick nije ni brajantova klasa a jordana kad spominjes da ustanes, neznalice

Ш

pre 8 godina

Glupost br.1 - "Igrači ostavljaju pečat samo kada osvoje titulu".

Glupost br.2 - "Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".

Kako bilo, Go Warriors!

znalac

pre 8 godina

gotovo je, gsw uzima titulu, voleo bih ne znam kako da lbj pobedi 6u pa barem da gledamo 7u utakmicu i sjajan okrsaj dva nedodirljiva igraca u nba. Mozda najveca steta u istoriji kosarke sto lbj nece uzeti titulu, neverovatno covek od mogucih 100 daje 200%, jednostavno nije do njega. ( napisao bih pogrdnu rec za ostale u ekipi ali mi ne bi objavili komentar). Sportski pozdrav!

Slobodan

pre 8 godina

Opet sam nocas gledao Lebrona. Fantastican igrac. Neverovatan. Ali toliko silovanje je strasno. Ajde sto svaki napad on organizuje i zavrsava nego se gura sa saigracima na skoku, asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde.

meda

pre 8 godina

LeBron je definitivno postigao puno stvari koje nije niko pre njega:
- igrao je u istom timu sa deckom svoje mame
- konfiskovao je snimak kada je klinac zakucao preko njega
a preti da ce po broju izgubljenih finala da prestigne Dzeri Vesta,
kao i da ce da zezne Kobea po procentu suta u finalu (svi se secamo njegovih 7-24 kada su mu na pravdi boga dali MVP finala na ustrb Gasola)

Fox

pre 8 godina

Kakvo silovanje lopte od strane Lebrona, kakva odvratna igra Klivlenda gde jedan covek uzima loptu i svaki napad kontrolise. Pa to moze jos minimum dvadeset igraca u NBA, da ima takvu statistiku kad bi sami igrali ne obaziruci se na saigrace. 90% njegovih asistencija je kad ne zna sta ce sa loptom i vrati saigracu koji pogodi trojku i tako ostvari minimum sedam - osam asistencija. A ono uguravanje, kao bik kad krene na kos je strasno. Prvo glavom i ramenom udji u reket i kreni na ulaz, jer jednostavno to je njegova inteligencija i tehnika.... Dovoljno je samo cuti da je rekao za sebe da je najbolji na svetu.... Otisao sam da povratim, pa sam se vratio da napisem komentar. Sa takvom igrom si najbolji, siledzija svakako! Bravo za Karija, kakvi prodori i kakvi step back sutevi iz finte za tri pa to je magija. Moze da se drzi jedno vreme Klivlend sa niskom postavom GS, ali samo tri cetvrtine, u jednoj ne mogu da isprate snazan tempo GS gde oni naprave razliku i to je to. Ocekujem da Blat nesto takticki promeni i izmeni u sastavu, mada ne vidim sta bi mogao. Sta god da uradi, Lebron ce uzeti svaki napad i igrati sam, sutnuti 40 puta i svi ce pricati da je najbolji igrac ali GS ce pobediti. Bravo Ratnici, zasluzujete titulu!

23 jeste najveci, ali...

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. jun 2015 09:09)

Da slazem se. Michael je samo dva clana kuce slavnih Pipena i Rodmana. Da i onog prosecnog igraca Kukoca. A da i onaj sto nije mogao trojku da pogodi.. bese trener sada Stiv Ker? hm cek Horas Grant i Ron Harper su igrali za Newyork? Ma sve sam izmesao upravu si 100 %.

zex

pre 8 godina

Kari je definitivno jedan od najbolja tri beka svih vremenabez preterivanja! Brutalna kontrola lopte, i najbrzi izbacaj posle Pedje Stojakovica koji sam video!

Davidoff

pre 8 godina

Taktički smiješna utakmica , SUDIJE OČAJNE NA ŠTETU OBJE EKIPE , Džejms i Kari jedine svijetle tačke..Startni centar ratnika 0 minuta , a konjanika 7-8 minuta...Kažu da je to taktičko nadmudrivanje?????

celticForever

pre 8 godina

Ne volim LeBrona, ali je realno ubedljivo najbolji kosarkas danas !! Deset praznih mesta pa idu Durent, Davis, Grifin, Westbrook, Melo, Harden, Curry, Paul, Rose, Bryant, Wade...itd...ko god, skroz nebitno...! Nakon povreda Lova i Irvinga, igra egal finale (moja procena 4:3 za GSW) sa cetiri ulicna basketasa pored sebe, bez rezerve, haha, kakv kralj, samo mu se mozemo diviti i postovati takvog coveka i igraca!!!

specijal

pre 8 godina

Nemam nista protiv Lebrona, ali prosto je smesno to sto covek na svakom naskoku i pivotiranju pravi korake. sinoc sam gledao prvo poluvreme samo, i neverovatno je sta mu se tolerise. Tolerise se dosta toga svima u NBA, ali on konkretno kada naskoci i krene da pivotira na postu, za njega pravila ne vaze. Gledam NBA jako dugo, uvek je bilo tolerancije, al nikad nijedan velikan nije ovoliko pravio gluposti na koje se zmuri.
Neko (ko vrlo verovatno bas navija za klivlend, ili prati sport samo na vestima) je ovde napisao da se Kari majmunise posle koseva, a momak je jedan od najskromnijih igraca u ligi, dao je odlucujuci kos na najvecoj kosarkaskoj pozornici, naravno da ce da se raduje.
Sledeci mec ce dobiti odbrana, ako Cavsi uspeju da suzbiju pre svega kontre Gsw-a, pre svega tako sto ce smanjiti svoj broj izgubljenih lopti i ishitrenih suteva, mislim da i dalje imaju cemu da se nadaju. Ako Gsw nastavlja da ih uvlaci u neke isiljene situacije i dodavanja lopti preko cele dijagonale, zavrsice se serija u sledecem mecu.

Deki

pre 8 godina

Nikad nećeš biti najbolji na svetu, jer postignuti koševi ne odredjuju tu titulu. Jako si dobar igrač, ali ti fali nešto što nemaš, a radom se ne stiče. Slično kao Nadal u tenisu.

Dragan Jurić

pre 8 godina

"...Jer ja sam najbolji košarkaš na svetu!"
Hvalite me usta moja ili ću vas pocepati! Skromnost je vrlina koja je potpuno nepoznata ovom naduvanom egoističnom ćuranu! E, zato ga ne volim i TAČKA!

JeRemija

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...

zagor

pre 8 godina

a ja kad sam prokomentarisao da su smesni napisi kako je delavedova "zakljucao" karija, te da se radilo o cinjenici da je kari pod pritiskom i indisponiran bio i da ce cim se smiri u glavi dati 30+ poena, iznabadabadali me minusima. i to verovatno isti oni ljudi koji su pre mesec dana pisali kako je kari bogotaci i kako niko ne moze da ga cuva i blablabla....
prosto ne verujem kako ljudi ovde menjaju misljenje za 180 stepeni posle svake utakmice.

PatrickEwing

pre 8 godina

"I feel confident because I'm the best player in the world" - LeBron James

ovo je neverovatno, da ovako nešto izjavi posle poraza, kako posle ne mrzeti ili bar ne voleti ga? Sam je sebe prozvao kraljem, postavlja taktiku pored živog trenera, pa ovo je neverovatno. Neka mu neko objasni da nije on MVP i da nije najbolji.

northspirit

pre 8 godina

Kari je objasnio kraljici neke stvari i pokazao ko je najbolji na svetu. Pri tome i Kari takodje gura prosecan tim, da nema njega ovaj GS ne bi prosao ni 1.kolo plej ofa, da ne bude prozivki kako samo Leflop ima los tim. Leflop je toliko iritantan da me svaki njegov pokret nervira, dok mi je kod Karija cak simpaticno ono njegovo zvakanje gume.

petarczv

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja

objektiv

pre 8 godina

"asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde." Slobodan

A zasto ga udvajaju? A da bas toliko sili on bi isao na kos i kad ga udvajaju. Lupetate tu, covek jeste prepotentan i iritantan, ali je ubedljivo najkorisniji igrac lige. Ovde svi pricaju o Lavu i Irvingu, a njima bi i Varezao sad bio kao melem na ranu. Navijam za GS ali postovanje za Klivlend na ovom rezultatu.

mladi ja

pre 8 godina

@petarczv Ok, MJ je najbolji svih vremena i velika tačka! ali njegovi saigrači su i dan danas jedni od najboljih igrača na svetu...pipen, kukoč, rodman...imao je MJ jaku ekipicu...

Skyrim

pre 8 godina

Ajde da jedan MJ kaze za sebe da je najbolji na svijetu, pa cak i Bryant, ali ovaj siledzija izjavljuje kako je najbolji? Sam sebi daje titulu kralja. Neverovatno koliko je prepotentan. Svaka njemu cast na ovim brojkama, koje ostvaruje na silu, da se ne lazemo moci ce da ostvaruje jos sezonu ili dvije, a kad ponestane fizikalija zbog godina, sa onakvim sutom ce biti u rangu veoma prosecnog igraca. Uglavnom, sve pohvale za GS, igraju odlicno i mislim da su zasluzili titulu vise od bilo koje druge ekipe ove sezone. Neko je napisao da je steta sto ce Curry osvojiti titulu a KD nece. Steta jeste, jer je odlican igrac, ali uz divljaka Vestbruka nema sanse. Pozdrav svim ljubiteljima NBA. :)

stefan

pre 8 godina

"Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu."
Od 1989.godine pratim NBA ligu, ali niko nije dao bolesniju izjavu od ove. Plus, u pitanju je velikan ove igre.
Stef Kari ima priliku da "uguši" Klivlend u 6. utakmici i voleo bih da to uradi, iako sam do ove izjave tvrdio da je Lebron igra najbolju finalnu seriju jos od Sekila O"Nila protiv Nju Dzersija, pre 15 godina.
Mislim da ce Klivlendu presuditi Klej Tompson sa 30 poena, zasluzio je jer gine u odbrani i zato je ofanzivno istrosen toko cele serije. Sad je njegov momenat.

Djenka

pre 8 godina

GSW podescaju na Detroit po nacinju igranja odbrane na Dzejmsu. Sve cekam kad ce neko nesto da mu slomi, iznenadjen sam nedostatkom protekcije koja je uvek pratila najvece igrace. Setite se koliko puta MJ-u nisu sudjeni koraci na primer, ili koliko puta je sviran faul u njegovu korist kad je situacija bila diskutabilna. Nisam pratio sezonu pa ne mogu da komentarisem ali mi se cini da je prosle godine bilo manje fizikalije i da je kriterijum bio dugaciji. Tekma dobra, sjajna! Kari konacno na visini zadatka, valjda je ukapirao da kao MVP mora da void tim, ne moze svaki put neko drugi da nosi teret. LBJ vanzemaljac, kao i uvek, ako sada ne obori sve finalne rekorde niko nikada vise nece. 4 puta u 5 utamica po 40 poena je fantazija. I da igra sa toliko zelje i vatre, a vec ima prestenje na ruci, nije svakidasnje. Jedva cekam sledecu i nadam se sedmoj:)

dkenfkd

pre 8 godina

Bravo majstore
potpuno zasluženo
prošle godine su mi zapali za zub kad su Nedovića poslali u nižu ligu ali sad, ta igra, jednastavno sam ih zavoleo
nije isto mišljenje kad prošle godine čuješ Golden Stejt, i ove, razlika je velika
Kari i kompanija do titule!

rade

pre 8 godina

ja uporno govorim da se ovaj Delavedova ovde nista ne pita... jednostavno je Kari imao lose vece, a on se tu zatekao ni kriv ni duzan. Evo kada Kari igra kako zna koliko ovaj ispodprosecan igrac moze da ga zadrzi.

partibrejker

pre 8 godina

Ovaj Lebron (kao Ronaldo) ima ogromnu želju da bude najbolji i igra samo na sirovu snagu, a to ipak nije dovoljno jer gledati MJ-a je bilo nešto neuporedivo.
Ljudi jel i vas Lebron podseća na Zmaja od Šipova...

shazam

pre 8 godina

Znam da je slabo poceo, ali Mozgov je morao vise da igra u 2. poluvremenu. Razumem i da je problem za Kavse kada igrac koga Mozgov cuva (Grin/Iguadala) udje u pick n roll sa Karijem, pa onda Kari ostane 1 na 1 sa Mozgovom koji nema sanse da ga sacuva...ali Kavsi su slanjem njega na klupu izgubili i dobar deo prednosti u skoku (Tompson je retka svetla tacka, ali ni on ne moze sam pod kosem), i mozda jos vaznije, izgubili su prakticno jedinu ofanzivnu opciju uz Lebrona. Grin ne moze da cuva Mozgova. Ako ga udvoje, to otvara opcije drugim igracima. Od ostalih...Sampert par trojki pogodjenih, isto toliko promasenih zicera. JR Smit poceo odlicno, ali posle malo strogo dosudjene tehnicke i jedne izgubljene lopte, ponovo postao stari dobri pogubljeni JR. A Delavedova...je Delavedova. Miler jedva hoda, a i Dzons je tu negde - kako ga je samo izgurao Barns kod onog skoka u napadu posle slobodnjaka u poslednjim minutima, kao da ga nema. Timski su se Kavsi drzali do poslednje cetvrtine, ali su fizicki pali ponovo, kao i u svakoj drugoj utakmici ove serije - samo su u 2 od dosadasnjih 5 imali vec izgradjenu dovoljno veliku prednost pa da nekako izdrze do pobede. GS jeste napravio onu jednu promenu od 4. utakmice sa niskom postavom i vaznijom ulogom Iguadale, ali oni su toliko "duboka" ekipa da je tu bilo jos sijaset drugih mogucih promena na koje uopste nisu ni bili primorani, jer su ovakvi Kavsi u kojima je samo Lebron ofanzivno pouzdan igrac jednostavno limitirana i predvidiva ekipa.

danilo

pre 8 godina

Lebron možda jeste najbolji košarkaš na svetu ali ovako glupe izjave pokazuju zašto nije baš omiljen.
Jer na terenu je i Kari, sasvim izvesno najbolji šuter koji se pojavio u NBA ikada, sa tehnikom kakva se retko vidja i procentom za tri od 44% kroz karijeru?!
Naravno da navijem za večite luzere iz Kalifornije, jer u godini kada Partizan gubi svoje titule, vreme je da GSW uzme svoje!

slowhand

pre 8 godina

ja vjerujem da je delavedova opet primao infuziju posle onih driblinga kojima ga je kari izludio ..
sta reci za karijevu igru,dotorat!

Logitech

pre 8 godina

Svaka cast LBJ-u i Kavsima, izdrzali su do kraja evo vec drugu utakmicu, ali Ratnici su onda prelomili. Ali kad u timu 4 igraca odigra po 35 min, tesko se moze dobiti protivnik koji ima ovakvu klupu kao GSW. Uglavnom, videcemo sta ce biti u 6oj utakmici, ocekuje se pobeda GSW-a. Inace, Mozgov je odigrao oko 9 minuta samo, Kavsi su hteli da odgovore na nisku petorku GSW-a. Koji smor, odigras jednu utakmicu, das 28p, a sledecu skoro i ne igras.

JeRemija

pre 8 godina

@qqlele Košarkaški stručnjače, da si pažljivije pratio finalnu seriju možda bi primetio da Klivlend od 5 mečeva samo na jednom nije uspeo da postigne 90-95 poena, tako da širiš potpune neistine nekom svojom, nazovi stučnom, analizom.
Što se tiče toga da Lebron nije ni blizu klasi Brajanta, a da se sa MJ ne sme ni pominjati u istoj rečenici, tu si u pravu. Dok je Kobi u ekipi imao najdominantnijeg centra u zadnjih 50 godina, koji je uzgred bio 3 puta MVP finala sa brutalnim partijama u istom i dok je MJ u ekipi imao 2 hall of fame igrača, dotle LBJ kida i rukama i nogama da nauči Delavedovu, Šamperta, Smita, Tompsona i Mozgova gde je levo. Nastavi da ostavljaš komentare jer se vidi da si veoma stručan i da poznaješ materiju.

Rafael29

pre 8 godina

Ne pratim toliko Nba vise ..ne od vremen MJ-a ..ali cu reci samo jednu stvar ..james nikad nece biti ni blizu Air Jordana..ni blizu..pozz

bg

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...
(JeRemija, 15. jun 2015 08:45)

Samo onaj čiji tim osvoji može biti MVP koliko ja znam.

NastyB

pre 8 godina

(Petko, 15. jun 2015 10:12)

Naravno da je pronašao „recept“, jer pri vodstvu Klivlenda od 2-1 u utakmicama Ker uvodi petorku bez ijednog visokog igrača, sa Grinom (2.03) na „centarskoj“ poziciji, dok mu centri i krilni centri gotovo ne ulaze u igru (izuzetak Dejvid Li, koji uđe na čitavih 10 minuta). Dosta drugačija postavka igre u odnosu na prve tri utakmice. Ja ne znam bolji izraz za to nego „recept“.
Slažem se da im fale "hol of fejmeri", ali i tako „krnjavi“ su vodili u pobedama. Ali već sam napisao da im fali Kajri Irving, a Lav i ne baš. Pogledaj statistiku iz sezone kada su bili kompletni, Lav nije imao ni približnu igru kao sada Tompson, pored LeBrona (ne i kada ovaj nije igrao) nije preterano ni šutirao, tako da mu je prosek bio oko 15-ak poena po utakmici, dok je u odbrani dosta lošiji od Tristana. Da ne pominjem to što je remetio neku timsku hemiju, pa je Klivlend još tokom sezone dosta bolje zaigrao kad se on povredio.
Ali i sa zdravim Kajrijem ne bi se mnogo promenilo – LeBron bi, možda, manje forsirao, manje jurio rekordne tripldablove i imao manje poena, ali i Kajri teško da bi davao 30+ koševa po utakmici, pa da napravi veliku razliku u kvalitetu. Naravno, bili bi jači sa njim, ali ne toliko koliko neki ovde misle.
A iako nisam ljubitelj Džejmsa, iako ga silno poštujem, ne vidim šta je loše rekao sa izjavom da je najbolji igrač na svetu. Nije ništa slagao niti preterao, jer je , trenutno, nesumnjivo u pravu.

xboxer

pre 8 godina

@Jezekilj

Mogu pisati u ime mnogih koji u ovom finalu navijaju za GS.
Nama verovatno nije omiljena ekipa, na pocetku sezone nismo ni mislili da ce doci tu gde jesu ali ipak navijamo za njih, jer su simpaticni, igraju timsku kosarku, manje-vise su skromni, normalni ljudi, koji na konferenciju za stampu dovode kcerkice, a ne govore za sebe da su najbolji igraci na svetu.
Pozdrav svima koji naviljaju za GSW!!!

Memfis

pre 8 godina

MVP najbolji kad je najpotrebnije, ona trojka na trojku Lebrona možda i presudila meč. Mislim da je Ker utakmicu mogao da reši još na startu 4/4 i to Klivlendovim oružjem. T. Tompson je izašao da predahne, ušao Mozgov, a Ker je mogao Eziliju da pridruži Lija koji bi punio Džejmsa Džounsa 1 na 1. LBJ je imao 4 lične tako da bi bilo rizično da ga on brani. Ipak, nije ni po koju cenu želeo da šteti brzini ekipe, pobedio je, svaka čast. GSW je odigrao onako kako ume, a tada ni T-duble sa 40 poena nije dovoljan za Lebrona da bi Klivlend pobedio. Nadam se da je "jorgovan" sada shvatio "gluposti" koje sam pisao.
PS Pozdrav za Jezekilja!

NastyB

pre 8 godina

(Jezekilj, 15. jun 2015 14:41)
Mislim da donekle grešiš i da većina normalnih ljubitelja košarke razmišlja otprilike kao i ja – jednostavno, Golden Stejt igra lepšu, timsku košarku. Baš kao što je to radio i San Antonio prošle godine iako tada LeBron nije bio ni senka ovog danas, jer je imao Boša i rovitog Vejda.
Jeste Džejms najbolji igrač današnjice, jeste statistički impresivan, ali meni lično je lepše gledati Karijevu lucidnost, eleganciju kretnje Kevina Duranta, bezglavu borbenost Rasela Vestbruka, defanzivnu superiornost Kavaj Lenarda, neverovatnu raznolikost igre Entoni Dejvisa...a o tome kako je bilo gledati Džordana i Bulse da ne govorim. I dan danas mi je finale iz 1998. između Jute i Čikaga nešto najbolje od košarke što sam gledao.
A ko to pamti, zna kakvog kvaliteta je ovo finale...

zmaj

pre 8 godina

Slabo igra LeBron. Malo je 37 poena, 13 skokova i 9 asistencija u proseku. Da igra kao doktor Kobe osovjio bi. Recimo, doktor Kobe u finalu 2010. 28.6 poena, 8 skokova i 3.9 asistencija. E to je doktorski. lebron podhitno da prepolovi statistiku ako misli da bude kao Brajant. E sad ce neko reci da je 28.6 poena malo. Ali, on je imao neverovatnih 40.5 % suta iz igre dok LeBron ima ocajnih 39.8%. Dzaba i 50 poena uz ocajan ust od 39%. Nikad on nece biti veliki kao prave legende Kobe, Jordan i Iverson.

umotvorine

pre 8 godina

"...jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".On to hvali samog sebe a?Zato ćeš da pukneš još jedno finale.
(milos, 15. jun 2015 08:25)

Ne, ne hvali samog sebe vec povećava samopouzdanje saigračima, isto tako skida pritisak sa njih i navlaci ga na sebe jer kad izjavite da se najbolji to morate i da dokažete.

Ratnik

pre 8 godina

Da ne zaboravimo da Klej Tompson nije ubacio sve svoje poene, i da je Barbosa doneo jako bitne poene sa klupe. Znači sledeću, Klej završava sa 25pts garant.

luther

pre 8 godina

ma covek da odradi jos 2 tekme i bole ga...dobice spomenik...blejace na plazi ima ugovor za ceo zivot...porodica mu zdrava...znas koliko ga zabole ata pricamo i ja i ti i on....sama cinjenica da je onoliki konj a da se nije potukao nijednom govori kakv je profeaionalac i to je to!

Marko

pre 8 godina

Ovo sto igraju James i Cleveland je silovanje igre , nigde tu lepote nema ,samo James pa James !Napred GSW !Silovaces cleveland Stefane , Stefane !

Brkajlo

pre 8 godina

@ NastyB,

bravo, konacno jedna prava analiza, sa kojom sam ja licno potpuno saglasan. Bez ostrascenosti, realno i prilicno tacno.

Inace, mislim da je moguce da Cle dobije sledecu na mrcvarenje, iako je GS blizi pobedi na krilima ove partije i vece odmornosti. Ako bude sedma, tada ce GS morati da pokaze psihicku zrelost i pre svega cojones. Ukoliko se to desi, bice najveca razlika u sedmim utakmicama u istoriji.

Stiff_arm_chargeHGH

pre 8 godina

Kako se zgodno zaboravlja da svoje prve 3 (3/3) titule Jordan nije imao ni 34+ matorog Rodmana (stavise na putu za prvu titulu je predvodio Bullse protiv dvostrukih sampiona Pistonsa sa DPOY Rodmanom i jos 2 HOF-jmera, a gde su vec tad HOFbound Magic, Worthy pa Clyde), ni Kukoca, a (migrenozni) Pippen je bio u 4-oj godini u ligi (ni blizu HOF kalibra koji je vremenom postao uceci od Jordana). Sve bi ovo mogli biti vrlo dobri izgovori za poraze (a gde su HOF Magic, Worthy pa Clyde) pa ih opet nije bilo. Kad se zna i ume nema izgovora.

Dirty

pre 8 godina

Ovo je samo korak u kojem GSW brane drugačiju filozofiju košarke??? Promenjeno je toliko igrača, čekalo se toliko godina i sad je momenat da to uspe??? Setite se samo koliko je bilo nelogičnih trejdova, posrtanja i sumnje da ta filozofija "dati više koševe nego što primiš" može da uspe. Don Nelson može da nakrivi kapu...Šteta i CAVS-i zaslužuju titulu ali ne ove godine???

skr

pre 8 godina

1) Vi koji pljujete LeBrona: lako previdjate sa kakvim on anonimusima igra (Delavedova i Tompson deo rotacije u jednom od najlosijih timova u ligi prosle godine, Smit i Sampert deo najlosijeg tima ove sezone do trejda), nema Kajrija, nema Lava, tim je na okupu maltene 6 meseci, trener je prvi put u nba-u. Finale i 2 pobede protiv sampiona su neverovatan uspeh.

2) Koji pljujete Karija: Decko igra svoje prvo finale i ne mozemo ni da zamislimo kako se osecao kao mvp nakon one 2 katstrofalne utakmice nakon kojih je Deli ispao elitni odbrambeni igrac. Ko bi u takvoj situaciji kontrolisao emocije kad ubaci trojku sa 9 metara

Ben Wallace

pre 8 godina

@Jezekilj hahahaha.... kaze lik mrzimo Lebrona i navijamo za timove koji imaju sansi da ga pobede i da nismo pravi navijaci,a ti da lebron sutra ode u Minesotu pisaces kako oduvek navijas za Minesotu nemoj da si nervozan uskoro ce tvoj miljenik imati cetri izgubljena finala, opusteno nemoj da se nerviras nije dobro za zdravlje.

posterizovani JeREmija

pre 8 godina

Mnogo boli ha Jeremijico....pljuvačina po Kobiu za mnogo ispucanih šuteva,a naduvenko koji sam sebe naziva kraljem uskoro će to i da bude,ali izgubljenih finala.Pobego si,karma je čudo.

nbaaction23

pre 8 godina

Prva stvar koja mi bode oci a koju moram da pojasnim svima je da cinjenica sto se Dzejmsu ne sviraju koraci je proporcionalna faulovima koji se prave nad njim u fazi napada. Sudije tu balansiraju, iako moram da priznam da je sudjenje u ovoj seriji katastrofalno. Dzejmsu bih svirao svaki put korake, ali bih isto tako svaki put svirao faulove nad njim. Druga stvar, sa rosterom od 7 igraca se ne osvaja titula, a vidjeli smo vec sinoc koliko Miler NE moze da igra odbranu i koliko ispada kada njegov igrac pocne da izlazi iz blokova.U fazi napada moze da stavi trojku, a i to iz izgradjene pozicije. Treca stvar Klivlend jednostavno NEMA drugog igraca koji moze da odigra 1 na 1 sa bilo kim i da odnese prevagu. Blat mora da se drzi taktike udvajanja pika na Kariju, da doslovno receno "pusti" sut Igudali i Barnsu da igrac koji njih cuva dolazi na stranu pomoci. S' druge strane Kerova taktiva sa 5 niskih daje sjajan rezultat. No dobro da ne filozofiram, volio bih da ovo ode u 7. zbog LeBrona kojeg jako gotivim, ali je realno da GSW zavrse vec u sledecoj...sledece godine ocekujem setnju Klivlenda istokom i isto finale, samo zamjenu uloga. LeBron je bio u pravu, najbolji jeste def. ali ne moze sam.

Sportista

pre 8 godina

Nema sta paklen igrac je Stef Kari.!
Juce covek ih je izludeo odnosno razbio kao i Iguadala,Klej Tomnson koji kljuci igraci bili u toj utakmici i cele serije. Lebron neosporno najbolji igrac ali u Clevendu nema podrsku ostalih saigraca osim donekle Samperta koji blejsne ponekad a ostali nista.Iskren da budem mislim da se ovo zavrsava u 6 utakmici naravno nece se CaVSi predati ali gotovo izvesno da Voriosi uzimaju titulu.

ratnik

pre 8 godina

Ljudi, vidim svi velicate Lebrona, msm ajde u redu za talenat koji ima i nesumnjivo znanje, ali zapitajte se malo da l bi uspeo sve to da nije napumpan kao niko, znaci nikad nece moci ni prineti Dzordanu i Brajantu, da nije toliko dominantan u fizickom pogledu, apsolutno nikad ne bi bio ovakva zver od igraca, a jedan gore kaze da vidimo da li bi Kari izvuko seriju da nema Iguadalu i jos jednog bitnog, pa druze naravno da covek od 55 kila ne moze sam da iznese seriju, ali i bez obzira na to moze da bude, kao sto i jeste, MVP lige, toliko o tome...pozzz

nije lepo lagati

pre 8 godina

@živela demagogija
Gde si pročitao taj podatak da Lebron šutira 23% za tri poena tokom sezone? Daj link da vidimo svi. Nije lepo lagati, toliko šutira u plej ofu, u sezoni je na 35%, koliko i u celoj karijeri što je opet više od crnog isusa Džordana i crne mambe Brajanta

vlada

pre 8 godina

Cleveland ima veliku nesreću da im fali Irving i to može da ih košta prvenstva. Ali ko god da pobedi zasluženo je jer trenutno stanje ne može da se bira.

Ko-jos-pamti

pre 8 godina

Sjajan komentar Kobija od pre par sezona: "Kako samo brzo zaboravljaju"... On 5/7 u finalima, Dankan 5/6 u finalima i to ne tako davno bas. Sad, niko ne moze osporiti ono sto LeBron cini i moze da ucini, ali cinjenica je da je dovoljno dobro za konferencijsko finale, ali ne i za veliko finale. U prve dve utakmice promaseni sutevi za pobedu- znam da Kobi ne bi promasio :)

ma ajde

pre 8 godina

@Mustang Ti znas sta ce on osvojiti? Odlika sampiona je da veruju u sebe i imaju dozu arogantnosti. Dzejms je najbolji igrac na svetu, i do toga ga sigurno nije dovela skromnost, vec upravo drskost i vera da je najbolji. Ne mogu to da shvate "strucnjaci" iz fotelja kojima je tesko da naprave 10 sklekova.

zzzz

pre 8 godina

Au, brate. U zivotu nisam video vecu isfrustriranu gomilu neznalica nego ove pljuvace LeBrona. Administratori bi morali malo da povedu racuna o tome kakvi se komentari ostavljaju. Covek ocekuje da procita neko strucno misljenje, analizu, zapazanje onih koji su gledali utakmice. A ono svaki drugi komentar od ljudi koji ni ne gledaju utakmice, koji samo pogledaju rezultat i odma pisu komentare, jedne te iste svaki put kad LeBron izgubi.

Branko

pre 8 godina

Jamesa sigurno skromnost nije dovela tu gdje jeste. Arogancija i nadmenost nije kad prica istinu. A nista slagao nije kad je rekao da je najbolji.
Koliko je Ker dobio taktikom proslu utakmicu, toliko je taktikom Blat izgubio ovu. Drzi Milera u igri, kada se lomio mec, a Smith na klupi. Na izuzetno nisku postavu ratnika, cak i ne pokusava da ubaci Mozgova i napadne preko njega i bar uspori napad, izbaci GS iz ritma. Pored svega toga, na klupi je Merion,James je insistirao na njegovom dovodjenju. Specijalista za odbranu, pa mogao bi dobiti par minuta zar. Ono sto meni konstantno upada u oci, a nikako da zakljucim zasto je tako ...James 90% izolacija napada sa lijeve strane, zna li iko zasto ? Nije ljevak, nije tu rupa u odbrani ratnika...nije mi jasno ?

Jezekilj

pre 8 godina

Ništa ovo nije strašno. Sve će doći na svoje mjesto. Nadao sam se pobjedi noćas pa da se u Klivlendu uzme titula. Sad mi je žao što će Kavsi uzeti titulu u Ouklandu. Ali šta je tu je. Ipak Klivlend u 7, a ne u 5 kako sam mislio.

oranje expert

pre 8 godina

Da objasnim neke stvari. ime king mu je dat u srednjoj skoli on ga je samo podstako. Tad je imao 18 godina sta je tad znao jos je bio dete. sta ste vi znali u 18? on bar nakupio lovu pa ga briga. Neko je reko da je dzordan sam sebe prozvao crni isus.Jordan je goat sam james kaze da ga ne moze stici. drugo lik je 203 cm 120 kila decko ne moze da se krece kao balerina , i da pokusava povredio se takva mu je fizonomija sa time se radjas.curry je drugaciji tip igraca lak je brz ima 80 kila zato radi to sto radi. svako ima svoj nacin igre. lako je vama da sedite i da pisete iz stolice. izadji pokazi se a da sport si vido samo na tvu kao vecina americkih dzibera.

živela demagogija

pre 8 godina

Najbolji igrač sveta koji šutira trojke 23% čitavu sezonu.Znači da ubode svaku četvrtu,pa svaku petu.Njemu treba 9 šuteva za 2 trojke.

Petko

pre 8 godina

Koliko zlobe u komentarima, strašno, mislim ni ja ga ne volim(Jamesa) ali ga ne mrzim. Onda čitam ove komentare kako je Kerr našao recept za CLeveland, alo sinko kakav recept ima da traži kad im fale 2 igrača koja će budu "hol of fejmeri".
Curry ako dobije mvp sa ovakvom igrom više neću pratiti nba.
Napred Lebrone, nek crknu dušmani! :)
Go Spurs! :)

Beljo

pre 8 godina

Da podsjetim samo ove pljuvace sto hvale sad Karija... Ustvari, nemam sto da podsjetim jer ocigledno nisu gledali mec.
Kari je do kad se nisu odcijepili, nekih 3min pred kraj, bio prosjecan. Kada su se odcijepili, a ne njegovom zaslugom, on je pustio cojones i strefio neke koseve. Inace je izgubio lopti mislim vise od Dzejmsa, a ima boljr saigrace pa opet udijelio cijelih 10 asistencija manje.

kiMi

pre 8 godina

Lebron se ugusi svaki put kad se lomi, ali svake godine, samo je pitanje da l' je 4, 5 ili 7. utakmica. Lepi su svi ti njegovi poeni...izvuceni iz konteksta. I ja da sutam 100, minimum 50 pogadjam. Statistika ne cini igraca, dovoljno je pogledati bilo koji video sa TOP 5 poteza MJ da vidis da je Lebron jedini koji misli ovo sto je izjavio za sebe, ali najteze je objasniti sirovini da je sekundarna.

Danilo

pre 8 godina

Steta sto Irvingi nije zdrav pa da gledamo malo interesantniju seriju ,a i lepsu kosarku .Bio bi i to dobar duel njega i Karija .Cudno mi ksko vise ne ulaze u igru Merion i Miler mogli bi dosta da pomognu nisu bas toliko matori il je rec o nekim povredama .

Mare

pre 8 godina

Kako lupate gluposti , vas 30-ak brutalnih nepoznavaoca kosake ste docekali svojih 5 minuta da pljujete Dzejmsa . Kao asistira samo kad ne zna sta ce sa loptom , gura se za skokove , resava svaki napad ... ? Sta da radi sa ovakvim saigracima ? Kada bi samo dodavao rekli bi vidi kakva &&##%%# samo dodaje loptu ne sme sam da resi ... a njegova izjava ... sta je tu netacno rekao ? Naravno da ce neko ko svaki dan ceo dan ceo zivot samo trenira i sprema se za ovakve stvari reci za sebe da je najbolji i naravno ds ce ovi sto gledaju samo finala nba na izvestajh od b92 da komentarisu kako je to glupa izjava . To kazu samo gubitnici neostvareni u zivotu . Ajmo Dzejms , povuci ekipu do 7-og meca !

Branko

pre 8 godina

Upravo sam gledao konferenciju za stampu. Novinar je pitao LeBrona, citiram : Do You feel a lot less preasure in this finals run, just because you are underman, you got some injures, as suoost previous years ? Ili ko ne zna engleski... Da li osecas manje pritiska u ovom finalu, zbog toga toga sto imate problema sa povredama, a to nije bio slucaj prethodnih godina ? James je odgovorio, citiram : NO,I feel confidence,cause i'm the best player in the world !That's simple. Ili...Ne, osjecam se sigurno, jer sam najbolji igrac na svijetu. To je jednostavno.
E sad mi recite u cemu je ovde problem ? Citav zivot je posvetio tome da bude najbolji, jd li treba da kaze da nije ? Je li treba da kaze, sa prepao sam se od pritiska, noge mi se tresu. Citajte malo samo, istrazujte, ne komentarisite na osnovu procitanih komentara.

милојко

pre 8 godina

gledam onog thompsona ( klivlend ) u napadu, covek ne zna gde bije, sve sto dao je nesto na silu, koliko samo fali Love, mislim da bi sa njim Klivlend lagano dobio. Ovo ide u 7 utakmicu, veceg usranka od Karija nisam video, sudjenje katastrofalno na obe strane terena!

Milan

pre 8 godina

@milojko
Thompson je mnogo korisniji igrač od Love-a za kavalirse. Love bi u ovoj postavci igre samo pravio probleme sa brojem lopti koje uzima uz loš procenat šuta a u odbrani je mnogo slabiji. Klivlend igra mnogo bolje bez njega ali Irving mnogo nedostaje i to je prevaga na strani GSW.

Jezekilj

pre 8 godina

Jedno pitanje,
Da li ste vi svjesni da niko od vas ustvari ne navija za Golden stejt, već vi jednostavno mrzite LeBron Džejmsa! O tome se radi i samo o tome. Niko nikada sa naših prostora nije navijao za Golden Stejt. Tvrdim to. Svi su navijali za Lejkerse, Seltikse, Bulse, Pistonse, Jutu i eventualno Spurse i Roketse uz izuzetak naravno Kingsa početkom 2000-tih. Za sve ostale timove se nije uopšte na-vi-ja-lo.
Tako da sa razlogom imam pik na vas hEJTERE.
Ja razumijem sve vas koji ne volite LeBrona zato što volite Golden stejt ili neki drugi tim, ali vi uopšte ne volite ni Golden stejt ni drugi tim. Vi SAMO mrzite LeBron Džejmsa. Kraj priče! Poštujem navijače Čikaga, San Antonija, Indijane, ali sve dok iskreno vole taj tim, pa makar i mrzili Kinga. Ja sa tim neću imati problem. Moj poštovanje. Ali ne, vama treba nešto više. Vi hoćete i da drugi padnu. Tu leži caka. Vaša je 'pobjeda' u nečijem porazu. Vaš je osmjeh u nečijim suzama.
I zato, ozbiljno se zapitajte nad vašim životima. Nešto tu meni ne štima.
@Memphis
Hvala na pozdravu

Zoki

pre 8 godina

Kakav je miš ovaj Kari, nema ga nigde cele utakmice i cele serije, pravi plačuće face, ali čim se malo odlepe zaslugom Igudale i Barnsa ili Lija on počinje da dribla, cepa trojke i onda nešto tu diže ruke i loži publiku. A bar da igra protiv nekoga, on protiv nedraftovanog Delavedove koji je do juče gulio D-ligu.

#GSW_vs_CC[G5]

pre 8 godina

#30 Curry [GSW]:
za 1: 4/4 [100%] = 4p
za 2: 6/10 [60%] = 12 p
za 3: 7/13 [53.8%] = 21 p
sut iz igre: 13/23 [56.5%] = 33 p [10 promasaja]
ukupno: 17/27 [63%] = 37 p [10 promasaja]
uz 3 ofanzivna i 4 defanzivna skoka [7 ukupno], 4 asistencije, 2 licne greske, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti i 42 min i 7 s na terenu.
#23 James [CC]:
za 1: 7/9 [77.8%] = 7 p
za 2: 12/26 [46%] = 24 p
za 3: 3/8 [37.5%] = 9 p
sut iz igre: 15/34 [44%] = 33 p [19 promasaja]
ukupno: 22/43 [51%] = 40 p [21 promasaj]
uz 1 ofanzivni i 13 defanzivnih skokova [14 ukupno], 11 asistencija, 5 licnih gresaka, 1 ukradene i 2 izgubljene lopte i 44 min i 46 s na terenu.

sasa

pre 8 godina

Ti "specijalac" sto gledas NBA veoma dugo, vjerovatno si i primijetio kakva se odbrana nad Lebronom Dzejmsom tolerise ili ipak nisi??? Covjeka bukvalno biju svaki mec dok god ima loptu i to se tolerise jer je covjek ogromnih fizickih mogucnosti! Malo bi glupo bilo da mu stalno sviraju faulove kao zgoljavom Kariju ili Hardenu? Ali ne bi bilo interesantno kad bi on stalno ili dao kos ili dobio slobodna... Kako to ne primijeti ako korake (koje svako u NBA pravi) kao "objektivac" jesi?

jorgovan

pre 8 godina

Auu koliko navijača GS. I onda hvalospevi kao i za SA prošle godine. Sve veliki simpatizeri šampionskih ekipa. Klivlend definitivno ne igra odbranu na nivou iz prve 3 utakmice a i ruku na srce GS i jeste bolja ekipa i gotovo izvesno rešava u sledećoj utakmici. Možda pristrasno gledam pa me ispravite ako grešim ali se ne svira mnogo kontakta nad Lebronom. Ne mogu da verujem da nema bolji kriterijum kod sudija.
Memfise, jel tvoja analiza kaže da mora mora Lebron da daje po 50+?

Rašid

pre 8 godina

Klivlendu mislim opet sinoc ponestalo snage i svezine krajem trece cetvrtine imaju oni svoje sanse u sestoj utakmici ali moraju imati dobar sut ako misle da pobede.Dali se samo meni cini ili je jos neko primetijo da su sudije sinoc bile na strani Klivlenda i to moze biti bitno jer ligi odgovara da se igra majstorica ali GSW deluju da su povratili svoj stil igre i izgledaju da su se oslobodili pritiska i ako ih krene sut uz dobru odbranu koju igraju i dosta igraca u rotaciji tesko ih ko moze zaustaviti.Ali ostavljam velike sanse da se igra majstorica iskljucivo zbog sudija zna se kako se to radi napunis bitnog igraca faulovima i sumnjive lopte dajes protivniku plus koja tehnicka i izbacijo si iz takta ceo tim tako funkcjonise nba vise utakmica vise profita i popularnosti.

Jezekilj

pre 8 godina

@NastyB
Ja i ne govorim za tebe i za normalne ljubitelje košarke. Sam ih cijenim i poštujem. Ja govorim za one suprotne, a pogotovo one koji se kriju pod krinkom 'normalnih ljubitelja košarke', a ustvari funkcionišu po principu 'Nije bitno ko će osvojiti titulu, samo da to nije LeBron.'
Znaš na šta mislim. Pozdrav.

petarczv

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja

Nikola

pre 8 godina

Zao mi Lebrona, igra ovo finale sa poluigracima. Postujem i cenim Karija, ali ono majmunisanje kad postigne trojku pored Delavedove kao da je sutirao preko Kobija mi je bas nesimpaticno.

northspirit

pre 8 godina

Kari je objasnio kraljici neke stvari i pokazao ko je najbolji na svetu. Pri tome i Kari takodje gura prosecan tim, da nema njega ovaj GS ne bi prosao ni 1.kolo plej ofa, da ne bude prozivki kako samo Leflop ima los tim. Leflop je toliko iritantan da me svaki njegov pokret nervira, dok mi je kod Karija cak simpaticno ono njegovo zvakanje gume.

qqlele

pre 8 godina

eto,jeremija, ispunila ti se zelja, james je konacno imao dobar procenat suta, po prvi put u pet utakmica pa su kavsi opet izgubili. to naravno zato sto od james i klivlenda u ovoj seriji apsolutno nista ne zavisi jer ovakva okrnjena ekipa nije u stanju da postigne vise od 90-95 poena, dok s druge strane vorioirsi uvek mogu da daju 100-110, te sve zavisi od njih i njihove igre ali to tebi kosarkaskom analfabeti naravno nije jasno. ovo je prvi put da ostavljam komentar ovde iako ih redovno citam, i moram da kazem da vecu kosarkasku neznalicu od ovog jeremije nisam video. prestani, covece, da prati kosarku, nije to za tebe, prebaci se, recimo, na naordijsko skijanje. i nemoj nikada vise james i jordana da si spoemnuo u istoj recenici. LeBrick nije ni brajantova klasa a jordana kad spominjes da ustanes, neznalice

gunner

pre 8 godina

Uf sto mi je drago sto ce Golden Stejt osvojiti titulu! Obozavam Karija jer je majstor kosarke kakvog ne pamtim, a jos mi je draze zbog ove izjave naduvanog Dzejmsa!

Deki

pre 8 godina

Nikad nećeš biti najbolji na svetu, jer postignuti koševi ne odredjuju tu titulu. Jako si dobar igrač, ali ti fali nešto što nemaš, a radom se ne stiče. Slično kao Nadal u tenisu.

Jezekilj

pre 8 godina

Ništa ovo nije strašno. Sve će doći na svoje mjesto. Nadao sam se pobjedi noćas pa da se u Klivlendu uzme titula. Sad mi je žao što će Kavsi uzeti titulu u Ouklandu. Ali šta je tu je. Ipak Klivlend u 7, a ne u 5 kako sam mislio.

Djenka

pre 8 godina

GSW podescaju na Detroit po nacinju igranja odbrane na Dzejmsu. Sve cekam kad ce neko nesto da mu slomi, iznenadjen sam nedostatkom protekcije koja je uvek pratila najvece igrace. Setite se koliko puta MJ-u nisu sudjeni koraci na primer, ili koliko puta je sviran faul u njegovu korist kad je situacija bila diskutabilna. Nisam pratio sezonu pa ne mogu da komentarisem ali mi se cini da je prosle godine bilo manje fizikalije i da je kriterijum bio dugaciji. Tekma dobra, sjajna! Kari konacno na visini zadatka, valjda je ukapirao da kao MVP mora da void tim, ne moze svaki put neko drugi da nosi teret. LBJ vanzemaljac, kao i uvek, ako sada ne obori sve finalne rekorde niko nikada vise nece. 4 puta u 5 utamica po 40 poena je fantazija. I da igra sa toliko zelje i vatre, a vec ima prestenje na ruci, nije svakidasnje. Jedva cekam sledecu i nadam se sedmoj:)

милојко

pre 8 godina

gledam onog thompsona ( klivlend ) u napadu, covek ne zna gde bije, sve sto dao je nesto na silu, koliko samo fali Love, mislim da bi sa njim Klivlend lagano dobio. Ovo ide u 7 utakmicu, veceg usranka od Karija nisam video, sudjenje katastrofalno na obe strane terena!

meda

pre 8 godina

LeBron je definitivno postigao puno stvari koje nije niko pre njega:
- igrao je u istom timu sa deckom svoje mame
- konfiskovao je snimak kada je klinac zakucao preko njega
a preti da ce po broju izgubljenih finala da prestigne Dzeri Vesta,
kao i da ce da zezne Kobea po procentu suta u finalu (svi se secamo njegovih 7-24 kada su mu na pravdi boga dali MVP finala na ustrb Gasola)

JeRemija

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...

zmaj

pre 8 godina

Slabo igra LeBron. Malo je 37 poena, 13 skokova i 9 asistencija u proseku. Da igra kao doktor Kobe osovjio bi. Recimo, doktor Kobe u finalu 2010. 28.6 poena, 8 skokova i 3.9 asistencija. E to je doktorski. lebron podhitno da prepolovi statistiku ako misli da bude kao Brajant. E sad ce neko reci da je 28.6 poena malo. Ali, on je imao neverovatnih 40.5 % suta iz igre dok LeBron ima ocajnih 39.8%. Dzaba i 50 poena uz ocajan ust od 39%. Nikad on nece biti veliki kao prave legende Kobe, Jordan i Iverson.

JeRemija

pre 8 godina

@qqlele Košarkaški stručnjače, da si pažljivije pratio finalnu seriju možda bi primetio da Klivlend od 5 mečeva samo na jednom nije uspeo da postigne 90-95 poena, tako da širiš potpune neistine nekom svojom, nazovi stučnom, analizom.
Što se tiče toga da Lebron nije ni blizu klasi Brajanta, a da se sa MJ ne sme ni pominjati u istoj rečenici, tu si u pravu. Dok je Kobi u ekipi imao najdominantnijeg centra u zadnjih 50 godina, koji je uzgred bio 3 puta MVP finala sa brutalnim partijama u istom i dok je MJ u ekipi imao 2 hall of fame igrača, dotle LBJ kida i rukama i nogama da nauči Delavedovu, Šamperta, Smita, Tompsona i Mozgova gde je levo. Nastavi da ostavljaš komentare jer se vidi da si veoma stručan i da poznaješ materiju.

celticForever

pre 8 godina

Ne volim LeBrona, ali je realno ubedljivo najbolji kosarkas danas !! Deset praznih mesta pa idu Durent, Davis, Grifin, Westbrook, Melo, Harden, Curry, Paul, Rose, Bryant, Wade...itd...ko god, skroz nebitno...! Nakon povreda Lova i Irvinga, igra egal finale (moja procena 4:3 za GSW) sa cetiri ulicna basketasa pored sebe, bez rezerve, haha, kakv kralj, samo mu se mozemo diviti i postovati takvog coveka i igraca!!!

Petko

pre 8 godina

Koliko zlobe u komentarima, strašno, mislim ni ja ga ne volim(Jamesa) ali ga ne mrzim. Onda čitam ove komentare kako je Kerr našao recept za CLeveland, alo sinko kakav recept ima da traži kad im fale 2 igrača koja će budu "hol of fejmeri".
Curry ako dobije mvp sa ovakvom igrom više neću pratiti nba.
Napred Lebrone, nek crknu dušmani! :)
Go Spurs! :)

Fox

pre 8 godina

Kakvo silovanje lopte od strane Lebrona, kakva odvratna igra Klivlenda gde jedan covek uzima loptu i svaki napad kontrolise. Pa to moze jos minimum dvadeset igraca u NBA, da ima takvu statistiku kad bi sami igrali ne obaziruci se na saigrace. 90% njegovih asistencija je kad ne zna sta ce sa loptom i vrati saigracu koji pogodi trojku i tako ostvari minimum sedam - osam asistencija. A ono uguravanje, kao bik kad krene na kos je strasno. Prvo glavom i ramenom udji u reket i kreni na ulaz, jer jednostavno to je njegova inteligencija i tehnika.... Dovoljno je samo cuti da je rekao za sebe da je najbolji na svetu.... Otisao sam da povratim, pa sam se vratio da napisem komentar. Sa takvom igrom si najbolji, siledzija svakako! Bravo za Karija, kakvi prodori i kakvi step back sutevi iz finte za tri pa to je magija. Moze da se drzi jedno vreme Klivlend sa niskom postavom GS, ali samo tri cetvrtine, u jednoj ne mogu da isprate snazan tempo GS gde oni naprave razliku i to je to. Ocekujem da Blat nesto takticki promeni i izmeni u sastavu, mada ne vidim sta bi mogao. Sta god da uradi, Lebron ce uzeti svaki napad i igrati sam, sutnuti 40 puta i svi ce pricati da je najbolji igrac ali GS ce pobediti. Bravo Ratnici, zasluzujete titulu!

zex

pre 8 godina

Kari je definitivno jedan od najbolja tri beka svih vremenabez preterivanja! Brutalna kontrola lopte, i najbrzi izbacaj posle Pedje Stojakovica koji sam video!

Zoki

pre 8 godina

Kakav je miš ovaj Kari, nema ga nigde cele utakmice i cele serije, pravi plačuće face, ali čim se malo odlepe zaslugom Igudale i Barnsa ili Lija on počinje da dribla, cepa trojke i onda nešto tu diže ruke i loži publiku. A bar da igra protiv nekoga, on protiv nedraftovanog Delavedove koji je do juče gulio D-ligu.

Jezekilj

pre 8 godina

Jedno pitanje,
Da li ste vi svjesni da niko od vas ustvari ne navija za Golden stejt, već vi jednostavno mrzite LeBron Džejmsa! O tome se radi i samo o tome. Niko nikada sa naših prostora nije navijao za Golden Stejt. Tvrdim to. Svi su navijali za Lejkerse, Seltikse, Bulse, Pistonse, Jutu i eventualno Spurse i Roketse uz izuzetak naravno Kingsa početkom 2000-tih. Za sve ostale timove se nije uopšte na-vi-ja-lo.
Tako da sa razlogom imam pik na vas hEJTERE.
Ja razumijem sve vas koji ne volite LeBrona zato što volite Golden stejt ili neki drugi tim, ali vi uopšte ne volite ni Golden stejt ni drugi tim. Vi SAMO mrzite LeBron Džejmsa. Kraj priče! Poštujem navijače Čikaga, San Antonija, Indijane, ali sve dok iskreno vole taj tim, pa makar i mrzili Kinga. Ja sa tim neću imati problem. Moj poštovanje. Ali ne, vama treba nešto više. Vi hoćete i da drugi padnu. Tu leži caka. Vaša je 'pobjeda' u nečijem porazu. Vaš je osmjeh u nečijim suzama.
I zato, ozbiljno se zapitajte nad vašim životima. Nešto tu meni ne štima.
@Memphis
Hvala na pozdravu

Beljo

pre 8 godina

Da podsjetim samo ove pljuvace sto hvale sad Karija... Ustvari, nemam sto da podsjetim jer ocigledno nisu gledali mec.
Kari je do kad se nisu odcijepili, nekih 3min pred kraj, bio prosjecan. Kada su se odcijepili, a ne njegovom zaslugom, on je pustio cojones i strefio neke koseve. Inace je izgubio lopti mislim vise od Dzejmsa, a ima boljr saigrace pa opet udijelio cijelih 10 asistencija manje.

Ш

pre 8 godina

Glupost br.1 - "Igrači ostavljaju pečat samo kada osvoje titulu".

Glupost br.2 - "Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".

Kako bilo, Go Warriors!

Rafael29

pre 8 godina

Ne pratim toliko Nba vise ..ne od vremen MJ-a ..ali cu reci samo jednu stvar ..james nikad nece biti ni blizu Air Jordana..ni blizu..pozz

zzzz

pre 8 godina

Au, brate. U zivotu nisam video vecu isfrustriranu gomilu neznalica nego ove pljuvace LeBrona. Administratori bi morali malo da povedu racuna o tome kakvi se komentari ostavljaju. Covek ocekuje da procita neko strucno misljenje, analizu, zapazanje onih koji su gledali utakmice. A ono svaki drugi komentar od ljudi koji ni ne gledaju utakmice, koji samo pogledaju rezultat i odma pisu komentare, jedne te iste svaki put kad LeBron izgubi.

Skyrim

pre 8 godina

Ajde da jedan MJ kaze za sebe da je najbolji na svijetu, pa cak i Bryant, ali ovaj siledzija izjavljuje kako je najbolji? Sam sebi daje titulu kralja. Neverovatno koliko je prepotentan. Svaka njemu cast na ovim brojkama, koje ostvaruje na silu, da se ne lazemo moci ce da ostvaruje jos sezonu ili dvije, a kad ponestane fizikalija zbog godina, sa onakvim sutom ce biti u rangu veoma prosecnog igraca. Uglavnom, sve pohvale za GS, igraju odlicno i mislim da su zasluzili titulu vise od bilo koje druge ekipe ove sezone. Neko je napisao da je steta sto ce Curry osvojiti titulu a KD nece. Steta jeste, jer je odlican igrac, ali uz divljaka Vestbruka nema sanse. Pozdrav svim ljubiteljima NBA. :)

Slobodan

pre 8 godina

Opet sam nocas gledao Lebrona. Fantastican igrac. Neverovatan. Ali toliko silovanje je strasno. Ajde sto svaki napad on organizuje i zavrsava nego se gura sa saigracima na skoku, asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde.

ratnik

pre 8 godina

Ljudi, vidim svi velicate Lebrona, msm ajde u redu za talenat koji ima i nesumnjivo znanje, ali zapitajte se malo da l bi uspeo sve to da nije napumpan kao niko, znaci nikad nece moci ni prineti Dzordanu i Brajantu, da nije toliko dominantan u fizickom pogledu, apsolutno nikad ne bi bio ovakva zver od igraca, a jedan gore kaze da vidimo da li bi Kari izvuko seriju da nema Iguadalu i jos jednog bitnog, pa druze naravno da covek od 55 kila ne moze sam da iznese seriju, ali i bez obzira na to moze da bude, kao sto i jeste, MVP lige, toliko o tome...pozzz

Stiff_arm_chargeHGH

pre 8 godina

Kako se zgodno zaboravlja da svoje prve 3 (3/3) titule Jordan nije imao ni 34+ matorog Rodmana (stavise na putu za prvu titulu je predvodio Bullse protiv dvostrukih sampiona Pistonsa sa DPOY Rodmanom i jos 2 HOF-jmera, a gde su vec tad HOFbound Magic, Worthy pa Clyde), ni Kukoca, a (migrenozni) Pippen je bio u 4-oj godini u ligi (ni blizu HOF kalibra koji je vremenom postao uceci od Jordana). Sve bi ovo mogli biti vrlo dobri izgovori za poraze (a gde su HOF Magic, Worthy pa Clyde) pa ih opet nije bilo. Kad se zna i ume nema izgovora.

partibrejker

pre 8 godina

Ovaj Lebron (kao Ronaldo) ima ogromnu želju da bude najbolji i igra samo na sirovu snagu, a to ipak nije dovoljno jer gledati MJ-a je bilo nešto neuporedivo.
Ljudi jel i vas Lebron podseća na Zmaja od Šipova...

bg

pre 8 godina

Možda sam nepopravljivi optimista, ali i dalje verujem da Klivlend može ovo da preokrene! Noćas je do samog kraja bila egal utakmica, ali je Kari poludeo i pogodio neke samo njemu svojstvene šuteve. Zanimljiv mi je ovaj podatak da je u 12 od 14 mečeva tim koji je dobio 6.meč Finala osvojio titulu, videćemo šta će biti u sredu ujutru...Kari je napokon bio na MVP nivou, ali nema ni malo sumnje da će MVP finala biti Lebron, osim ako sledeći meč Kari postigne preko 50 poena a Džejms 10-15, što je malo verovatno. Ipak slaba mu je to uteha jer su ipak titule najvažnije...Nadam se samo da će sledeće godine imati više sreće sa povredama saigrača, ove sezone se videlo da mu u Klivlendu fali još samo jedan konstantan igrač koji bi postizao oko 20p po meču i titula bi več bila tu. Niko sam nije osvojio prsten, evo noćas je LBJ odigrao najbolji meč do sada u Finalu, 40 poena uz dobar procenat šuta, postao tek drugi igrač u istoriji uz Džeri Vesta sa tripl dablom uz 40p, ali ne vredi...
(JeRemija, 15. jun 2015 08:45)

Samo onaj čiji tim osvoji može biti MVP koliko ja znam.

NastyB

pre 8 godina

Izgleda da je Stiv Ker pronašao recept za Klivlend sa niskom i pokretljivom postavom. U ovoj je to još više radikalizovao nego u prošloj utakmici – Bogut i Speits uopšte nisu ni ulazili u igru, dok je Dejvid Li igrao manje od 10 minuta, a Ezeli nešto više od 2. Drugo iznenađenje je bilo izuzetno mala minutaža Mozgova, koji, kao i Dejvid Li, nije proveo ni 10 minuta na terenu. Samo sa jednim visokim igračem (relativno visokim, Tompson ima 2.06, svega 3cm više od Grina) Blat (ili LeBron) pokušao je da se utrkuje sa Voriorsima i to mu, naravno, nije donelo rezultat.
LeBronova, sad već uobičajeno, monstruozna partija i, za razliku od pretgodnih utakmica, veća angažovanost Tompsona (19p), Šamperta (10p) i Smita (14p) nije bilo dovoljno da se dobije raspoloženi Golden Stejt. Čitava prva petorka Voriorsa, izuzimajući Barnsa sa 8 poena, imala je dvocifren učinak, a posebno iznenađenje je 13 poena Leandra Barbose. Delavedova, verovatno, na kraju utakmice nije mogao da pogodi izlaz koliko mu se vrtelo u glavi od Karijevog „vozanja“, a još kad Stef „namesti nišanske sprave“ pravo je uživanje gledati ga.
Da je Kajri zdrav, ovo bi bila drugačija priča, ne mnogo drugačija, ali drugačija. Da su i Kajri i Lav zdravi, verujem da bi ih Golden Stejt još lakše izbacio, jer Lav igra na mestu Tompsona koji pruža fenomenalne partije, ne toliko u napadu (iako je bio drugi strelac tima sinoć) koliko skokovima, sjajnom odbranom i požrtvovanošću, dok Lav ne bi bio ni senka toga.

živela demagogija

pre 8 godina

Najbolji igrač sveta koji šutira trojke 23% čitavu sezonu.Znači da ubode svaku četvrtu,pa svaku petu.Njemu treba 9 šuteva za 2 trojke.

Mare

pre 8 godina

Kako lupate gluposti , vas 30-ak brutalnih nepoznavaoca kosake ste docekali svojih 5 minuta da pljujete Dzejmsa . Kao asistira samo kad ne zna sta ce sa loptom , gura se za skokove , resava svaki napad ... ? Sta da radi sa ovakvim saigracima ? Kada bi samo dodavao rekli bi vidi kakva &&##%%# samo dodaje loptu ne sme sam da resi ... a njegova izjava ... sta je tu netacno rekao ? Naravno da ce neko ko svaki dan ceo dan ceo zivot samo trenira i sprema se za ovakve stvari reci za sebe da je najbolji i naravno ds ce ovi sto gledaju samo finala nba na izvestajh od b92 da komentarisu kako je to glupa izjava . To kazu samo gubitnici neostvareni u zivotu . Ajmo Dzejms , povuci ekipu do 7-og meca !

znalac

pre 8 godina

gotovo je, gsw uzima titulu, voleo bih ne znam kako da lbj pobedi 6u pa barem da gledamo 7u utakmicu i sjajan okrsaj dva nedodirljiva igraca u nba. Mozda najveca steta u istoriji kosarke sto lbj nece uzeti titulu, neverovatno covek od mogucih 100 daje 200%, jednostavno nije do njega. ( napisao bih pogrdnu rec za ostale u ekipi ali mi ne bi objavili komentar). Sportski pozdrav!

23 jeste najveci, ali...

pre 8 godina

xaxaxaxaxa leflop ponovo nece videti titule. MJ bi i sa ovim timom klivlenda uzeo prsten jer bi davao po 60-70p u proseku. ni on nije imao neke dobre saigrace pa je opet uzeo 6 titula o cemu lechoke moze samo da sanja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. jun 2015 09:09)

Da slazem se. Michael je samo dva clana kuce slavnih Pipena i Rodmana. Da i onog prosecnog igraca Kukoca. A da i onaj sto nije mogao trojku da pogodi.. bese trener sada Stiv Ker? hm cek Horas Grant i Ron Harper su igrali za Newyork? Ma sve sam izmesao upravu si 100 %.

Ko-jos-pamti

pre 8 godina

Sjajan komentar Kobija od pre par sezona: "Kako samo brzo zaboravljaju"... On 5/7 u finalima, Dankan 5/6 u finalima i to ne tako davno bas. Sad, niko ne moze osporiti ono sto LeBron cini i moze da ucini, ali cinjenica je da je dovoljno dobro za konferencijsko finale, ali ne i za veliko finale. U prve dve utakmice promaseni sutevi za pobedu- znam da Kobi ne bi promasio :)

Dragan Jurić

pre 8 godina

"...Jer ja sam najbolji košarkaš na svetu!"
Hvalite me usta moja ili ću vas pocepati! Skromnost je vrlina koja je potpuno nepoznata ovom naduvanom egoističnom ćuranu! E, zato ga ne volim i TAČKA!

Branko

pre 8 godina

Upravo sam gledao konferenciju za stampu. Novinar je pitao LeBrona, citiram : Do You feel a lot less preasure in this finals run, just because you are underman, you got some injures, as suoost previous years ? Ili ko ne zna engleski... Da li osecas manje pritiska u ovom finalu, zbog toga toga sto imate problema sa povredama, a to nije bio slucaj prethodnih godina ? James je odgovorio, citiram : NO,I feel confidence,cause i'm the best player in the world !That's simple. Ili...Ne, osjecam se sigurno, jer sam najbolji igrac na svijetu. To je jednostavno.
E sad mi recite u cemu je ovde problem ? Citav zivot je posvetio tome da bude najbolji, jd li treba da kaze da nije ? Je li treba da kaze, sa prepao sam se od pritiska, noge mi se tresu. Citajte malo samo, istrazujte, ne komentarisite na osnovu procitanih komentara.

posterizovani JeREmija

pre 8 godina

Mnogo boli ha Jeremijico....pljuvačina po Kobiu za mnogo ispucanih šuteva,a naduvenko koji sam sebe naziva kraljem uskoro će to i da bude,ali izgubljenih finala.Pobego si,karma je čudo.

nije lepo lagati

pre 8 godina

@živela demagogija
Gde si pročitao taj podatak da Lebron šutira 23% za tri poena tokom sezone? Daj link da vidimo svi. Nije lepo lagati, toliko šutira u plej ofu, u sezoni je na 35%, koliko i u celoj karijeri što je opet više od crnog isusa Džordana i crne mambe Brajanta

Davidoff

pre 8 godina

Taktički smiješna utakmica , SUDIJE OČAJNE NA ŠTETU OBJE EKIPE , Džejms i Kari jedine svijetle tačke..Startni centar ratnika 0 minuta , a konjanika 7-8 minuta...Kažu da je to taktičko nadmudrivanje?????

PatrickEwing

pre 8 godina

"I feel confident because I'm the best player in the world" - LeBron James

ovo je neverovatno, da ovako nešto izjavi posle poraza, kako posle ne mrzeti ili bar ne voleti ga? Sam je sebe prozvao kraljem, postavlja taktiku pored živog trenera, pa ovo je neverovatno. Neka mu neko objasni da nije on MVP i da nije najbolji.

stefan

pre 8 godina

"Verujem u nas, jer ja sam najbolji košarkaš na svetu."
Od 1989.godine pratim NBA ligu, ali niko nije dao bolesniju izjavu od ove. Plus, u pitanju je velikan ove igre.
Stef Kari ima priliku da "uguši" Klivlend u 6. utakmici i voleo bih da to uradi, iako sam do ove izjave tvrdio da je Lebron igra najbolju finalnu seriju jos od Sekila O"Nila protiv Nju Dzersija, pre 15 godina.
Mislim da ce Klivlendu presuditi Klej Tompson sa 30 poena, zasluzio je jer gine u odbrani i zato je ofanzivno istrosen toko cele serije. Sad je njegov momenat.

sasa

pre 8 godina

Ti "specijalac" sto gledas NBA veoma dugo, vjerovatno si i primijetio kakva se odbrana nad Lebronom Dzejmsom tolerise ili ipak nisi??? Covjeka bukvalno biju svaki mec dok god ima loptu i to se tolerise jer je covjek ogromnih fizickih mogucnosti! Malo bi glupo bilo da mu stalno sviraju faulove kao zgoljavom Kariju ili Hardenu? Ali ne bi bilo interesantno kad bi on stalno ili dao kos ili dobio slobodna... Kako to ne primijeti ako korake (koje svako u NBA pravi) kao "objektivac" jesi?

Marko

pre 8 godina

Ovo sto igraju James i Cleveland je silovanje igre , nigde tu lepote nema ,samo James pa James !Napred GSW !Silovaces cleveland Stefane , Stefane !

specijal

pre 8 godina

Nemam nista protiv Lebrona, ali prosto je smesno to sto covek na svakom naskoku i pivotiranju pravi korake. sinoc sam gledao prvo poluvreme samo, i neverovatno je sta mu se tolerise. Tolerise se dosta toga svima u NBA, ali on konkretno kada naskoci i krene da pivotira na postu, za njega pravila ne vaze. Gledam NBA jako dugo, uvek je bilo tolerancije, al nikad nijedan velikan nije ovoliko pravio gluposti na koje se zmuri.
Neko (ko vrlo verovatno bas navija za klivlend, ili prati sport samo na vestima) je ovde napisao da se Kari majmunise posle koseva, a momak je jedan od najskromnijih igraca u ligi, dao je odlucujuci kos na najvecoj kosarkaskoj pozornici, naravno da ce da se raduje.
Sledeci mec ce dobiti odbrana, ako Cavsi uspeju da suzbiju pre svega kontre Gsw-a, pre svega tako sto ce smanjiti svoj broj izgubljenih lopti i ishitrenih suteva, mislim da i dalje imaju cemu da se nadaju. Ako Gsw nastavlja da ih uvlaci u neke isiljene situacije i dodavanja lopti preko cele dijagonale, zavrsice se serija u sledecem mecu.

ma ajde

pre 8 godina

@Mustang Ti znas sta ce on osvojiti? Odlika sampiona je da veruju u sebe i imaju dozu arogantnosti. Dzejms je najbolji igrac na svetu, i do toga ga sigurno nije dovela skromnost, vec upravo drskost i vera da je najbolji. Ne mogu to da shvate "strucnjaci" iz fotelja kojima je tesko da naprave 10 sklekova.

kiMi

pre 8 godina

Lebron se ugusi svaki put kad se lomi, ali svake godine, samo je pitanje da l' je 4, 5 ili 7. utakmica. Lepi su svi ti njegovi poeni...izvuceni iz konteksta. I ja da sutam 100, minimum 50 pogadjam. Statistika ne cini igraca, dovoljno je pogledati bilo koji video sa TOP 5 poteza MJ da vidis da je Lebron jedini koji misli ovo sto je izjavio za sebe, ali najteze je objasniti sirovini da je sekundarna.

Ben Wallace

pre 8 godina

@Jezekilj hahahaha.... kaze lik mrzimo Lebrona i navijamo za timove koji imaju sansi da ga pobede i da nismo pravi navijaci,a ti da lebron sutra ode u Minesotu pisaces kako oduvek navijas za Minesotu nemoj da si nervozan uskoro ce tvoj miljenik imati cetri izgubljena finala, opusteno nemoj da se nerviras nije dobro za zdravlje.

Jezekilj

pre 8 godina

@NastyB
Ja i ne govorim za tebe i za normalne ljubitelje košarke. Sam ih cijenim i poštujem. Ja govorim za one suprotne, a pogotovo one koji se kriju pod krinkom 'normalnih ljubitelja košarke', a ustvari funkcionišu po principu 'Nije bitno ko će osvojiti titulu, samo da to nije LeBron.'
Znaš na šta mislim. Pozdrav.

umotvorine

pre 8 godina

"...jer ja sam najbolji košarkaš na svetu".On to hvali samog sebe a?Zato ćeš da pukneš još jedno finale.
(milos, 15. jun 2015 08:25)

Ne, ne hvali samog sebe vec povećava samopouzdanje saigračima, isto tako skida pritisak sa njih i navlaci ga na sebe jer kad izjavite da se najbolji to morate i da dokažete.

xboxer

pre 8 godina

@Jezekilj

Mogu pisati u ime mnogih koji u ovom finalu navijaju za GS.
Nama verovatno nije omiljena ekipa, na pocetku sezone nismo ni mislili da ce doci tu gde jesu ali ipak navijamo za njih, jer su simpaticni, igraju timsku kosarku, manje-vise su skromni, normalni ljudi, koji na konferenciju za stampu dovode kcerkice, a ne govore za sebe da su najbolji igraci na svetu.
Pozdrav svima koji naviljaju za GSW!!!

jorgovan

pre 8 godina

Auu koliko navijača GS. I onda hvalospevi kao i za SA prošle godine. Sve veliki simpatizeri šampionskih ekipa. Klivlend definitivno ne igra odbranu na nivou iz prve 3 utakmice a i ruku na srce GS i jeste bolja ekipa i gotovo izvesno rešava u sledećoj utakmici. Možda pristrasno gledam pa me ispravite ako grešim ali se ne svira mnogo kontakta nad Lebronom. Ne mogu da verujem da nema bolji kriterijum kod sudija.
Memfise, jel tvoja analiza kaže da mora mora Lebron da daje po 50+?

dkenfkd

pre 8 godina

Bravo majstore
potpuno zasluženo
prošle godine su mi zapali za zub kad su Nedovića poslali u nižu ligu ali sad, ta igra, jednastavno sam ih zavoleo
nije isto mišljenje kad prošle godine čuješ Golden Stejt, i ove, razlika je velika
Kari i kompanija do titule!

danilo

pre 8 godina

Lebron možda jeste najbolji košarkaš na svetu ali ovako glupe izjave pokazuju zašto nije baš omiljen.
Jer na terenu je i Kari, sasvim izvesno najbolji šuter koji se pojavio u NBA ikada, sa tehnikom kakva se retko vidja i procentom za tri od 44% kroz karijeru?!
Naravno da navijem za večite luzere iz Kalifornije, jer u godini kada Partizan gubi svoje titule, vreme je da GSW uzme svoje!

Rašid

pre 8 godina

Klivlendu mislim opet sinoc ponestalo snage i svezine krajem trece cetvrtine imaju oni svoje sanse u sestoj utakmici ali moraju imati dobar sut ako misle da pobede.Dali se samo meni cini ili je jos neko primetijo da su sudije sinoc bile na strani Klivlenda i to moze biti bitno jer ligi odgovara da se igra majstorica ali GSW deluju da su povratili svoj stil igre i izgledaju da su se oslobodili pritiska i ako ih krene sut uz dobru odbranu koju igraju i dosta igraca u rotaciji tesko ih ko moze zaustaviti.Ali ostavljam velike sanse da se igra majstorica iskljucivo zbog sudija zna se kako se to radi napunis bitnog igraca faulovima i sumnjive lopte dajes protivniku plus koja tehnicka i izbacijo si iz takta ceo tim tako funkcjonise nba vise utakmica vise profita i popularnosti.

oranje expert

pre 8 godina

Da objasnim neke stvari. ime king mu je dat u srednjoj skoli on ga je samo podstako. Tad je imao 18 godina sta je tad znao jos je bio dete. sta ste vi znali u 18? on bar nakupio lovu pa ga briga. Neko je reko da je dzordan sam sebe prozvao crni isus.Jordan je goat sam james kaze da ga ne moze stici. drugo lik je 203 cm 120 kila decko ne moze da se krece kao balerina , i da pokusava povredio se takva mu je fizonomija sa time se radjas.curry je drugaciji tip igraca lak je brz ima 80 kila zato radi to sto radi. svako ima svoj nacin igre. lako je vama da sedite i da pisete iz stolice. izadji pokazi se a da sport si vido samo na tvu kao vecina americkih dzibera.

objektiv

pre 8 godina

"asistencije su kad ga udvoje pa igrac ostane sam nna sutu a on nema gde." Slobodan

A zasto ga udvajaju? A da bas toliko sili on bi isao na kos i kad ga udvajaju. Lupetate tu, covek jeste prepotentan i iritantan, ali je ubedljivo najkorisniji igrac lige. Ovde svi pricaju o Lavu i Irvingu, a njima bi i Varezao sad bio kao melem na ranu. Navijam za GS ali postovanje za Klivlend na ovom rezultatu.

NastyB

pre 8 godina

(Petko, 15. jun 2015 10:12)

Naravno da je pronašao „recept“, jer pri vodstvu Klivlenda od 2-1 u utakmicama Ker uvodi petorku bez ijednog visokog igrača, sa Grinom (2.03) na „centarskoj“ poziciji, dok mu centri i krilni centri gotovo ne ulaze u igru (izuzetak Dejvid Li, koji uđe na čitavih 10 minuta). Dosta drugačija postavka igre u odnosu na prve tri utakmice. Ja ne znam bolji izraz za to nego „recept“.
Slažem se da im fale "hol of fejmeri", ali i tako „krnjavi“ su vodili u pobedama. Ali već sam napisao da im fali Kajri Irving, a Lav i ne baš. Pogledaj statistiku iz sezone kada su bili kompletni, Lav nije imao ni približnu igru kao sada Tompson, pored LeBrona (ne i kada ovaj nije igrao) nije preterano ni šutirao, tako da mu je prosek bio oko 15-ak poena po utakmici, dok je u odbrani dosta lošiji od Tristana. Da ne pominjem to što je remetio neku timsku hemiju, pa je Klivlend još tokom sezone dosta bolje zaigrao kad se on povredio.
Ali i sa zdravim Kajrijem ne bi se mnogo promenilo – LeBron bi, možda, manje forsirao, manje jurio rekordne tripldablove i imao manje poena, ali i Kajri teško da bi davao 30+ koševa po utakmici, pa da napravi veliku razliku u kvalitetu. Naravno, bili bi jači sa njim, ali ne toliko koliko neki ovde misle.
A iako nisam ljubitelj Džejmsa, iako ga silno poštujem, ne vidim šta je loše rekao sa izjavom da je najbolji igrač na svetu. Nije ništa slagao niti preterao, jer je , trenutno, nesumnjivo u pravu.

Sportista

pre 8 godina

Nema sta paklen igrac je Stef Kari.!
Juce covek ih je izludeo odnosno razbio kao i Iguadala,Klej Tomnson koji kljuci igraci bili u toj utakmici i cele serije. Lebron neosporno najbolji igrac ali u Clevendu nema podrsku ostalih saigraca osim donekle Samperta koji blejsne ponekad a ostali nista.Iskren da budem mislim da se ovo zavrsava u 6 utakmici naravno nece se CaVSi predati ali gotovo izvesno da Voriosi uzimaju titulu.

NastyB

pre 8 godina

(Jezekilj, 15. jun 2015 14:41)
Mislim da donekle grešiš i da većina normalnih ljubitelja košarke razmišlja otprilike kao i ja – jednostavno, Golden Stejt igra lepšu, timsku košarku. Baš kao što je to radio i San Antonio prošle godine iako tada LeBron nije bio ni senka ovog danas, jer je imao Boša i rovitog Vejda.
Jeste Džejms najbolji igrač današnjice, jeste statistički impresivan, ali meni lično je lepše gledati Karijevu lucidnost, eleganciju kretnje Kevina Duranta, bezglavu borbenost Rasela Vestbruka, defanzivnu superiornost Kavaj Lenarda, neverovatnu raznolikost igre Entoni Dejvisa...a o tome kako je bilo gledati Džordana i Bulse da ne govorim. I dan danas mi je finale iz 1998. između Jute i Čikaga nešto najbolje od košarke što sam gledao.
A ko to pamti, zna kakvog kvaliteta je ovo finale...

zagor

pre 8 godina

a ja kad sam prokomentarisao da su smesni napisi kako je delavedova "zakljucao" karija, te da se radilo o cinjenici da je kari pod pritiskom i indisponiran bio i da ce cim se smiri u glavi dati 30+ poena, iznabadabadali me minusima. i to verovatno isti oni ljudi koji su pre mesec dana pisali kako je kari bogotaci i kako niko ne moze da ga cuva i blablabla....
prosto ne verujem kako ljudi ovde menjaju misljenje za 180 stepeni posle svake utakmice.

Memfis

pre 8 godina

MVP najbolji kad je najpotrebnije, ona trojka na trojku Lebrona možda i presudila meč. Mislim da je Ker utakmicu mogao da reši još na startu 4/4 i to Klivlendovim oružjem. T. Tompson je izašao da predahne, ušao Mozgov, a Ker je mogao Eziliju da pridruži Lija koji bi punio Džejmsa Džounsa 1 na 1. LBJ je imao 4 lične tako da bi bilo rizično da ga on brani. Ipak, nije ni po koju cenu želeo da šteti brzini ekipe, pobedio je, svaka čast. GSW je odigrao onako kako ume, a tada ni T-duble sa 40 poena nije dovoljan za Lebrona da bi Klivlend pobedio. Nadam se da je "jorgovan" sada shvatio "gluposti" koje sam pisao.
PS Pozdrav za Jezekilja!

nbaaction23

pre 8 godina

Prva stvar koja mi bode oci a koju moram da pojasnim svima je da cinjenica sto se Dzejmsu ne sviraju koraci je proporcionalna faulovima koji se prave nad njim u fazi napada. Sudije tu balansiraju, iako moram da priznam da je sudjenje u ovoj seriji katastrofalno. Dzejmsu bih svirao svaki put korake, ali bih isto tako svaki put svirao faulove nad njim. Druga stvar, sa rosterom od 7 igraca se ne osvaja titula, a vidjeli smo vec sinoc koliko Miler NE moze da igra odbranu i koliko ispada kada njegov igrac pocne da izlazi iz blokova.U fazi napada moze da stavi trojku, a i to iz izgradjene pozicije. Treca stvar Klivlend jednostavno NEMA drugog igraca koji moze da odigra 1 na 1 sa bilo kim i da odnese prevagu. Blat mora da se drzi taktike udvajanja pika na Kariju, da doslovno receno "pusti" sut Igudali i Barnsu da igrac koji njih cuva dolazi na stranu pomoci. S' druge strane Kerova taktiva sa 5 niskih daje sjajan rezultat. No dobro da ne filozofiram, volio bih da ovo ode u 7. zbog LeBrona kojeg jako gotivim, ali je realno da GSW zavrse vec u sledecoj...sledece godine ocekujem setnju Klivlenda istokom i isto finale, samo zamjenu uloga. LeBron je bio u pravu, najbolji jeste def. ali ne moze sam.

#GSW_vs_CC[G5]

pre 8 godina

#30 Curry [GSW]:
za 1: 4/4 [100%] = 4p
za 2: 6/10 [60%] = 12 p
za 3: 7/13 [53.8%] = 21 p
sut iz igre: 13/23 [56.5%] = 33 p [10 promasaja]
ukupno: 17/27 [63%] = 37 p [10 promasaja]
uz 3 ofanzivna i 4 defanzivna skoka [7 ukupno], 4 asistencije, 2 licne greske, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti i 42 min i 7 s na terenu.
#23 James [CC]:
za 1: 7/9 [77.8%] = 7 p
za 2: 12/26 [46%] = 24 p
za 3: 3/8 [37.5%] = 9 p
sut iz igre: 15/34 [44%] = 33 p [19 promasaja]
ukupno: 22/43 [51%] = 40 p [21 promasaj]
uz 1 ofanzivni i 13 defanzivnih skokova [14 ukupno], 11 asistencija, 5 licnih gresaka, 1 ukradene i 2 izgubljene lopte i 44 min i 46 s na terenu.

rade

pre 8 godina

ja uporno govorim da se ovaj Delavedova ovde nista ne pita... jednostavno je Kari imao lose vece, a on se tu zatekao ni kriv ni duzan. Evo kada Kari igra kako zna koliko ovaj ispodprosecan igrac moze da ga zadrzi.

mladi ja

pre 8 godina

@petarczv Ok, MJ je najbolji svih vremena i velika tačka! ali njegovi saigrači su i dan danas jedni od najboljih igrača na svetu...pipen, kukoč, rodman...imao je MJ jaku ekipicu...

Danilo

pre 8 godina

Steta sto Irvingi nije zdrav pa da gledamo malo interesantniju seriju ,a i lepsu kosarku .Bio bi i to dobar duel njega i Karija .Cudno mi ksko vise ne ulaze u igru Merion i Miler mogli bi dosta da pomognu nisu bas toliko matori il je rec o nekim povredama .

Ratnik

pre 8 godina

Da ne zaboravimo da Klej Tompson nije ubacio sve svoje poene, i da je Barbosa doneo jako bitne poene sa klupe. Znači sledeću, Klej završava sa 25pts garant.

Dirty

pre 8 godina

Ovo je samo korak u kojem GSW brane drugačiju filozofiju košarke??? Promenjeno je toliko igrača, čekalo se toliko godina i sad je momenat da to uspe??? Setite se samo koliko je bilo nelogičnih trejdova, posrtanja i sumnje da ta filozofija "dati više koševe nego što primiš" može da uspe. Don Nelson može da nakrivi kapu...Šteta i CAVS-i zaslužuju titulu ali ne ove godine???

Brkajlo

pre 8 godina

@ NastyB,

bravo, konacno jedna prava analiza, sa kojom sam ja licno potpuno saglasan. Bez ostrascenosti, realno i prilicno tacno.

Inace, mislim da je moguce da Cle dobije sledecu na mrcvarenje, iako je GS blizi pobedi na krilima ove partije i vece odmornosti. Ako bude sedma, tada ce GS morati da pokaze psihicku zrelost i pre svega cojones. Ukoliko se to desi, bice najveca razlika u sedmim utakmicama u istoriji.

luther

pre 8 godina

ma covek da odradi jos 2 tekme i bole ga...dobice spomenik...blejace na plazi ima ugovor za ceo zivot...porodica mu zdrava...znas koliko ga zabole ata pricamo i ja i ti i on....sama cinjenica da je onoliki konj a da se nije potukao nijednom govori kakv je profeaionalac i to je to!

vlada

pre 8 godina

Cleveland ima veliku nesreću da im fali Irving i to može da ih košta prvenstva. Ali ko god da pobedi zasluženo je jer trenutno stanje ne može da se bira.

slowhand

pre 8 godina

ja vjerujem da je delavedova opet primao infuziju posle onih driblinga kojima ga je kari izludio ..
sta reci za karijevu igru,dotorat!

Branko

pre 8 godina

Jamesa sigurno skromnost nije dovela tu gdje jeste. Arogancija i nadmenost nije kad prica istinu. A nista slagao nije kad je rekao da je najbolji.
Koliko je Ker dobio taktikom proslu utakmicu, toliko je taktikom Blat izgubio ovu. Drzi Milera u igri, kada se lomio mec, a Smith na klupi. Na izuzetno nisku postavu ratnika, cak i ne pokusava da ubaci Mozgova i napadne preko njega i bar uspori napad, izbaci GS iz ritma. Pored svega toga, na klupi je Merion,James je insistirao na njegovom dovodjenju. Specijalista za odbranu, pa mogao bi dobiti par minuta zar. Ono sto meni konstantno upada u oci, a nikako da zakljucim zasto je tako ...James 90% izolacija napada sa lijeve strane, zna li iko zasto ? Nije ljevak, nije tu rupa u odbrani ratnika...nije mi jasno ?

Logitech

pre 8 godina

Svaka cast LBJ-u i Kavsima, izdrzali su do kraja evo vec drugu utakmicu, ali Ratnici su onda prelomili. Ali kad u timu 4 igraca odigra po 35 min, tesko se moze dobiti protivnik koji ima ovakvu klupu kao GSW. Uglavnom, videcemo sta ce biti u 6oj utakmici, ocekuje se pobeda GSW-a. Inace, Mozgov je odigrao oko 9 minuta samo, Kavsi su hteli da odgovore na nisku petorku GSW-a. Koji smor, odigras jednu utakmicu, das 28p, a sledecu skoro i ne igras.

Milan

pre 8 godina

@milojko
Thompson je mnogo korisniji igrač od Love-a za kavalirse. Love bi u ovoj postavci igre samo pravio probleme sa brojem lopti koje uzima uz loš procenat šuta a u odbrani je mnogo slabiji. Klivlend igra mnogo bolje bez njega ali Irving mnogo nedostaje i to je prevaga na strani GSW.

shazam

pre 8 godina

Znam da je slabo poceo, ali Mozgov je morao vise da igra u 2. poluvremenu. Razumem i da je problem za Kavse kada igrac koga Mozgov cuva (Grin/Iguadala) udje u pick n roll sa Karijem, pa onda Kari ostane 1 na 1 sa Mozgovom koji nema sanse da ga sacuva...ali Kavsi su slanjem njega na klupu izgubili i dobar deo prednosti u skoku (Tompson je retka svetla tacka, ali ni on ne moze sam pod kosem), i mozda jos vaznije, izgubili su prakticno jedinu ofanzivnu opciju uz Lebrona. Grin ne moze da cuva Mozgova. Ako ga udvoje, to otvara opcije drugim igracima. Od ostalih...Sampert par trojki pogodjenih, isto toliko promasenih zicera. JR Smit poceo odlicno, ali posle malo strogo dosudjene tehnicke i jedne izgubljene lopte, ponovo postao stari dobri pogubljeni JR. A Delavedova...je Delavedova. Miler jedva hoda, a i Dzons je tu negde - kako ga je samo izgurao Barns kod onog skoka u napadu posle slobodnjaka u poslednjim minutima, kao da ga nema. Timski su se Kavsi drzali do poslednje cetvrtine, ali su fizicki pali ponovo, kao i u svakoj drugoj utakmici ove serije - samo su u 2 od dosadasnjih 5 imali vec izgradjenu dovoljno veliku prednost pa da nekako izdrze do pobede. GS jeste napravio onu jednu promenu od 4. utakmice sa niskom postavom i vaznijom ulogom Iguadale, ali oni su toliko "duboka" ekipa da je tu bilo jos sijaset drugih mogucih promena na koje uopste nisu ni bili primorani, jer su ovakvi Kavsi u kojima je samo Lebron ofanzivno pouzdan igrac jednostavno limitirana i predvidiva ekipa.

skr

pre 8 godina

1) Vi koji pljujete LeBrona: lako previdjate sa kakvim on anonimusima igra (Delavedova i Tompson deo rotacije u jednom od najlosijih timova u ligi prosle godine, Smit i Sampert deo najlosijeg tima ove sezone do trejda), nema Kajrija, nema Lava, tim je na okupu maltene 6 meseci, trener je prvi put u nba-u. Finale i 2 pobede protiv sampiona su neverovatan uspeh.

2) Koji pljujete Karija: Decko igra svoje prvo finale i ne mozemo ni da zamislimo kako se osecao kao mvp nakon one 2 katstrofalne utakmice nakon kojih je Deli ispao elitni odbrambeni igrac. Ko bi u takvoj situaciji kontrolisao emocije kad ubaci trojku sa 9 metara