Aktuelno

Subota, 14.08.2021.

21:50

Sedam najčešćih zabluda o kovidu 19 koje nemaju veze sa stvarnošću

Izvor: Jutarnju list

Sedam najèešæih zabluda o kovidu 19 koje nemaju veze sa stvarnošæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Leroj Lerinc

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!
(zzz, 15. avgust 2021 11:56)

Znači grip je iskorenjen, a ovo drugo, milion puta slabije virusno oboljenje nije.

Makes sense to me!

mile

pre 2 godine

Sto se tice tacke 3, ajmo onda svi da se vakcinisemo protiv zausaka, malih boginja koje smo prelezali kao mali... jer po ovome ne postoji vise prirodno steceni imunitet i treba se vakcinisati i protiv svega sto smo prelezali.

Kakav zaokret u imunologiji u poslednjih godinu dana... vauuu.

U strahu (i neznanju) su velike oci.

Malo diskusije na nivou imunologa, virusologa, epidemiologa koji bi odgovarali na pitanja gradjana bi znacilo ovom zaludjenom narodu.

Neka RTS organizuje neki okrugli sto recimo.
Da nam objasne malo neke stvari. A ne, neka istrazivanja, neki pokazatelji, neka ocekivanja, neki naucnici... Imamo li mi neku instituciju koja moze da sumira ovih godinu i po dana i iznese naciji neke zakljucke... neozbiljno

Ex faca

pre 2 godine

Kolko ja vidim o ovom kovidu nema pojma niko, ni zdravstvo, ni politika, samo oni koji su ga i stvorili. A tu se vrti velika lova. Svi nešto izverzirano pričaju jer imaju medije i samo daju sebi na važnosti. Ne bih da budem demagog ali mi se čini da Dr Miroljub Petrović najpametnije zbori.

mr.wolf

pre 2 godine

"Ako ste preležali kovid onda ste do određene mere zaštićeni od ponovne infekcije. Ta zaštita, međutim, nije onoliko jaka kao ona koju pružaju vakcine. Imunitet koji daju vakcine traje duže pa štiti i od novih sojeva virusa.

Ako ste preležali kovid, vakcina će vašem imunitetu koji ste time stekli dati vrlo snažan doprinos.Najveću imunitet trenutno imaju osobe koje su se nakon što su preležale kovid 19 vakcinisale sa obe doze vakcine.

Ako ste nedavno peležali kovid 19, moći ćete da se vakcinišete, tek nakon što od pozitivnog testa na virus prođe 28 dana."

Ko je ovde lud ? Prethodna tacka kaze.... ako ste vakcinisani mozete se zaraziti.
Tacka 3 kaze, ako ste prelezali, mnogo je sigirnije da se vakcinisete posle toga. A ako se vakcinises imas i dalje sanse da se zarazis.
Sto onda ukazuje da ako prelezis kovid, mozes odmah opet da se zarazis (jer ti je zastita slabija od vakcin, a i sa njom imas 50% sanse da se zarazis ).

bre

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

A posljedice zbog prelezane korone?

сима

pre 2 godine

@Jamal

Nemoj to da te čudi i zabrinjava. Jednostavno nije im u interesu da pominju one koji su preležali. A njih (nas) ima više od vakcinisanih. posle ovolikog vremena, bez veći restriktivnih mera, kao na početku, virus je sigurno dobrim delom prošao kroz populaciju. Ja znam par njih, neregistrovanih slučajeva, koji su preležali virus a dokaz za to su IgG testovi na antitela. Umesto brzih antigenskih sada treba raditi IgG na antitela. Objavite komentar

zzz

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!

zzz

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

A zbog cega? Pa to je istina i naucno je dokazano. Vakcina ja nepravljena sa jednim jedinim ciljem, da proizvede ogromne kolicine antitela! Potpuno je normalno i logicno da ce vakcina izazvati jaci imuni odgovor od prirodno prelezane bolesti. Onaj ko to ne shvata je daleko ispod prosecnog IQ!

Back in Black

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)
Pa bio zakazan fajt Korona vs Grip i ko pobedi preuzima primat.I bila dobra borba na kraju sudije odlucile da je Korona pobedila,mada ne bi rekao.Ali sta ces Korona ono sponzori,marketing i morala je da pobedi.

Slavoljub Petrović

pre 2 godine

8. Moje telo moja stvar.
(LOL, 14. avgust 2021 23:01)

Ti i tvoje telo ne izlazite iz kuće to je najbezbednije za vas dvoje a bogami i ostale

прле

pre 2 godine

LOL@ није само твоја ствар зато што са твојим телом можеш заразити и моје тело!

Зато и имамо закон о епидемиолошким мерама који је на снази у вандрендом стању ако човевечанству прети зараза!

То што смо се ми размазили ових задњих 50ак година и навикли на сву слободу при кретању нама људима управо сада не чини услугу.
Није на одмет прочитати мемоаре европских великих писаца 18 века како је изгледало путовање кроз Европу у то време, рецимо како Вук Караџић описује свој улазак у Аустроугарску монархију из Србије и колико дана свако мора бити у карантину.
Онда можеш више прочитати о историји и мутацији смртоносних вируса кроз историју. Рецимо како је настао вирус великих богиња, кроз то учење чеш научити да тај вирус у почетку није био толико опасан већ је кроз његово мутирање постао то што јесте.
Вирус МЕРС који је такође САРС вирус је такође мутирана верзија.
Да не говорим о Шпанској грозници од које је умрло око 70 милиона људи од 1916 до 1919, који је такође у почетку био тип вируса као ковид-19 па је мутирањем постао то што јесте.
Вирус Шпанске грознице још постоји у свету, али имамо много квалитетнију вакцину против тог вируса 2009 је тако сузбијена евентуална нова пандемија тог вируса.

Значи ти можеш да се уради исти сценарио као код вируса Шпанске грознице да се никакве мере не предузимају али онда остају само они који су отпорни на вирус остају живи.
И немој рачунати на ову данашњу смртност ковида-19 већ његову смртност у финалном мутираном стадијуму од рецимо 15% као што је МЕРС!

hm?

pre 2 godine

A zasto se onda u EU ( Nemacka i jos neke drzave ) odlaze vakcinacija onih koji su prelezali!? Da li to mozda ima veze sa misljenjem da je imunitet trajni? Zasto ne kazete da nasi domovi zdravlja nisu znali da li treba da vakcinisu one koji su imali svinjski grip ili primili vakcinu protiv svinjskog gripa? Sama logika, a neko posebno znanje namece zakljucak da je vakcina protiv svinjskog gripa isto vakcina protiv korone.

Perhan

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

Ne znam u koji kos da se stavim. Ja sam prelezao u periodu polovina marta - polovina aprila ove godine sa obostranom upalom pluca, dvadeset i kusur dana lezanja u haosu i pre nedelju dana prvi put izvadim antitela - na samoj sam granici da ih imam...

Perun

pre 2 godine

Ja sam prelezao pre 10 meseci i dalje imam anti tela. Notorna glupost je tvrdnja da vakcina bolje štiti od prirodnog imuniteta. Čemu vakcinja ako ja posedujem anti tela?

Хаџи-Александар

pre 2 godine

Под 3 и 6 НИЈЕ истина!!! Природни имунитет је најјачи и траје много дуже. Вакцине, поготово фајзер и модерна, стварају имунитет по запису иглица короне, а не протеина. Када мутира, нема имунитета. Погледајте Израел. Под 6, не преноси се са особе на особу! Маске не служе ничему, осим да добијемо упалу плућа и не осетимо туђ задах(можда због потоњег вреде...).

kk

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

Nepismen covek objasnjava...

Krle

pre 2 godine

Koliki procenat VAKCINISANIH se zarazi i koliko njih zavrsi u bolnici? Hoce li neko da objavi taj podatak? Ah pa da, ne sme niko da to kaze. A ovo sa vakcinisanim koji je zarazio drugog vakcinisanogmje tek vrhhh …

dragan

pre 2 godine

pazi ove sto kazu korona ne postoji, a onda kazu da nas prskaju iz aviona sa koronom, sacuvaj boze kakav mozak moras imati.. tako i ovi sto nece vakcinu, pa niko vas ne tera, umrite na kraju, bas nas briga, svako radi sta hoce, samo ne smarajte toliko kako ste "probudjeni" jer vas ismevaju ljudi zbog vasih gluposti

Bre!

pre 2 godine

Ako su vakcine samo umrtvljeni virus ili samo njegov spoljnji omotac kako to da vakcinisani imaju bolji odgovor na virus od onih koji su prelezali? Ko je pisao ove tacke, Fajzer?

XP

pre 2 godine

To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.
(Vlad, 14. avgust 2021 23:51)

Ni ti ne uzimaj njen slučaj kao univerzalnu istinu.
Velika je verovatnoća da mi komentar neće biti objavljen, ali ću ipak da napišem.
Za ove koji kažu da ja njih ugrožavam ako nisam vakcinisan, pitanje: ako se vakcinišem, hoću li i ja postati taj koji traži od drugih da se vakcinišu da bih ja bio siguran?
Meni to izgleda kao da je vakcina virus, jer očigledno ne donosi sigurnost nego paranoju.

Baba Vanga

pre 2 godine

Sramno i potpuno neverovatno koliko se cuti o imunitetu stecenom nakon prelezanog Kovida... Svi se prave kao da on uopste ne postoji, kao da ga nema i kao da magicno nestane posle XYZ dana/meseci... to je do sad nezabelezen fenomen...

Arsenije

pre 2 godine

1. Svi su opasni. To što nemaju simptome ne znači da nemaju virus. Bežite od svakog nepoznatig.
2. Ni vakcinisani nisu bezopasni, o nevakcinisanima i da ne pričam.
Zaključak: jedini spas je potpuna izolacija, da se niko ni sa kim ne viđa, da bežimo jedni od drugih, ni muž i žena, ni majka i dete, svako na svoju stranu dok se potpuno ne otuđimo.

Dejan

pre 2 godine

Neću da se vakcinišem.
Tačka.
(budalaštine, 14. avgust 2021 23:30)
Ne moras. Ubico nevinih! Sram te bilo. A vakcinisaces se i to ces juriti preko reda. Cim ti zaskripe pluca kao striropor a usta rascapis ka vazduhu koga nema nema nema.

joca

pre 2 godine

ostavite nas na miru, ovaj zivot nije vredan zivljenja, zasto sve mora da se resava na ulici daj bar jednom da nas drzava sama ostavi na miru

Kiki

pre 2 godine

Ovo pod 3. vam je laz. Pre 17 meseci sam prebolovao kovid i radio sam test antitela pre 15 dana i rekli su mi da jos bar 6 meseci ne treba da primim vakcinu i da imam vise nego dovoljnu zastitu. Doktori u Strazburu (Fr) su ovo i dokazali.

Supruga isto, cerka isto, par poznanika takodje.

Treba igrati malo postenije, kome su potrebne vakcine neka uzme, kome nisu neka saceka ali proveri, broje se samo procenti obolelih, a ne izlecenih i sve pomalo smrducka. Bolest nije bas toliko opasna, ali nije ni naivna i malo otvorenog i postenog (objektivnog) izvestavanja bi pomoglo da se spusti prilicno napeta atmosfera.

Vlad

pre 2 godine

(Kiki, 14. avgust 2021 23:08)
To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.

MatijaBg

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara

Cile

pre 2 godine

Све набројано је са великим знаком питања, али очигледно је написано у сврху форсирања агенде СЗО - Вакцинисати све, по сваку цену! Мене нећете!!!

MatijaBg

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara

Cile

pre 2 godine

Све набројано је са великим знаком питања, али очигледно је написано у сврху форсирања агенде СЗО - Вакцинисати све, по сваку цену! Мене нећете!!!

Kiki

pre 2 godine

Ovo pod 3. vam je laz. Pre 17 meseci sam prebolovao kovid i radio sam test antitela pre 15 dana i rekli su mi da jos bar 6 meseci ne treba da primim vakcinu i da imam vise nego dovoljnu zastitu. Doktori u Strazburu (Fr) su ovo i dokazali.

Supruga isto, cerka isto, par poznanika takodje.

Treba igrati malo postenije, kome su potrebne vakcine neka uzme, kome nisu neka saceka ali proveri, broje se samo procenti obolelih, a ne izlecenih i sve pomalo smrducka. Bolest nije bas toliko opasna, ali nije ni naivna i malo otvorenog i postenog (objektivnog) izvestavanja bi pomoglo da se spusti prilicno napeta atmosfera.

Vlad

pre 2 godine

(Kiki, 14. avgust 2021 23:08)
To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.

Arsenije

pre 2 godine

1. Svi su opasni. To što nemaju simptome ne znači da nemaju virus. Bežite od svakog nepoznatig.
2. Ni vakcinisani nisu bezopasni, o nevakcinisanima i da ne pričam.
Zaključak: jedini spas je potpuna izolacija, da se niko ni sa kim ne viđa, da bežimo jedni od drugih, ni muž i žena, ni majka i dete, svako na svoju stranu dok se potpuno ne otuđimo.

Slavoljub Petrović

pre 2 godine

8. Moje telo moja stvar.
(LOL, 14. avgust 2021 23:01)

Ti i tvoje telo ne izlazite iz kuće to je najbezbednije za vas dvoje a bogami i ostale

mile

pre 2 godine

Sto se tice tacke 3, ajmo onda svi da se vakcinisemo protiv zausaka, malih boginja koje smo prelezali kao mali... jer po ovome ne postoji vise prirodno steceni imunitet i treba se vakcinisati i protiv svega sto smo prelezali.

Kakav zaokret u imunologiji u poslednjih godinu dana... vauuu.

U strahu (i neznanju) su velike oci.

Malo diskusije na nivou imunologa, virusologa, epidemiologa koji bi odgovarali na pitanja gradjana bi znacilo ovom zaludjenom narodu.

Neka RTS organizuje neki okrugli sto recimo.
Da nam objasne malo neke stvari. A ne, neka istrazivanja, neki pokazatelji, neka ocekivanja, neki naucnici... Imamo li mi neku instituciju koja moze da sumira ovih godinu i po dana i iznese naciji neke zakljucke... neozbiljno

Krle

pre 2 godine

Koliki procenat VAKCINISANIH se zarazi i koliko njih zavrsi u bolnici? Hoce li neko da objavi taj podatak? Ah pa da, ne sme niko da to kaze. A ovo sa vakcinisanim koji je zarazio drugog vakcinisanogmje tek vrhhh …

Perun

pre 2 godine

Ja sam prelezao pre 10 meseci i dalje imam anti tela. Notorna glupost je tvrdnja da vakcina bolje štiti od prirodnog imuniteta. Čemu vakcinja ako ja posedujem anti tela?

mr.wolf

pre 2 godine

"Ako ste preležali kovid onda ste do određene mere zaštićeni od ponovne infekcije. Ta zaštita, međutim, nije onoliko jaka kao ona koju pružaju vakcine. Imunitet koji daju vakcine traje duže pa štiti i od novih sojeva virusa.

Ako ste preležali kovid, vakcina će vašem imunitetu koji ste time stekli dati vrlo snažan doprinos.Najveću imunitet trenutno imaju osobe koje su se nakon što su preležale kovid 19 vakcinisale sa obe doze vakcine.

Ako ste nedavno peležali kovid 19, moći ćete da se vakcinišete, tek nakon što od pozitivnog testa na virus prođe 28 dana."

Ko je ovde lud ? Prethodna tacka kaze.... ako ste vakcinisani mozete se zaraziti.
Tacka 3 kaze, ako ste prelezali, mnogo je sigirnije da se vakcinisete posle toga. A ako se vakcinises imas i dalje sanse da se zarazis.
Sto onda ukazuje da ako prelezis kovid, mozes odmah opet da se zarazis (jer ti je zastita slabija od vakcin, a i sa njom imas 50% sanse da se zarazis ).

Back in Black

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)
Pa bio zakazan fajt Korona vs Grip i ko pobedi preuzima primat.I bila dobra borba na kraju sudije odlucile da je Korona pobedila,mada ne bi rekao.Ali sta ces Korona ono sponzori,marketing i morala je da pobedi.

сима

pre 2 godine

@Jamal

Nemoj to da te čudi i zabrinjava. Jednostavno nije im u interesu da pominju one koji su preležali. A njih (nas) ima više od vakcinisanih. posle ovolikog vremena, bez veći restriktivnih mera, kao na početku, virus je sigurno dobrim delom prošao kroz populaciju. Ja znam par njih, neregistrovanih slučajeva, koji su preležali virus a dokaz za to su IgG testovi na antitela. Umesto brzih antigenskih sada treba raditi IgG na antitela. Objavite komentar

Dejan

pre 2 godine

Neću da se vakcinišem.
Tačka.
(budalaštine, 14. avgust 2021 23:30)
Ne moras. Ubico nevinih! Sram te bilo. A vakcinisaces se i to ces juriti preko reda. Cim ti zaskripe pluca kao striropor a usta rascapis ka vazduhu koga nema nema nema.

dragan

pre 2 godine

pazi ove sto kazu korona ne postoji, a onda kazu da nas prskaju iz aviona sa koronom, sacuvaj boze kakav mozak moras imati.. tako i ovi sto nece vakcinu, pa niko vas ne tera, umrite na kraju, bas nas briga, svako radi sta hoce, samo ne smarajte toliko kako ste "probudjeni" jer vas ismevaju ljudi zbog vasih gluposti

zzz

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!

Ex faca

pre 2 godine

Kolko ja vidim o ovom kovidu nema pojma niko, ni zdravstvo, ni politika, samo oni koji su ga i stvorili. A tu se vrti velika lova. Svi nešto izverzirano pričaju jer imaju medije i samo daju sebi na važnosti. Ne bih da budem demagog ali mi se čini da Dr Miroljub Petrović najpametnije zbori.

Хаџи-Александар

pre 2 godine

Под 3 и 6 НИЈЕ истина!!! Природни имунитет је најјачи и траје много дуже. Вакцине, поготово фајзер и модерна, стварају имунитет по запису иглица короне, а не протеина. Када мутира, нема имунитета. Погледајте Израел. Под 6, не преноси се са особе на особу! Маске не служе ничему, осим да добијемо упалу плућа и не осетимо туђ задах(можда због потоњег вреде...).

Bre!

pre 2 godine

Ako su vakcine samo umrtvljeni virus ili samo njegov spoljnji omotac kako to da vakcinisani imaju bolji odgovor na virus od onih koji su prelezali? Ko je pisao ove tacke, Fajzer?

XP

pre 2 godine

To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.
(Vlad, 14. avgust 2021 23:51)

Ni ti ne uzimaj njen slučaj kao univerzalnu istinu.
Velika je verovatnoća da mi komentar neće biti objavljen, ali ću ipak da napišem.
Za ove koji kažu da ja njih ugrožavam ako nisam vakcinisan, pitanje: ako se vakcinišem, hoću li i ja postati taj koji traži od drugih da se vakcinišu da bih ja bio siguran?
Meni to izgleda kao da je vakcina virus, jer očigledno ne donosi sigurnost nego paranoju.

Perhan

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

Ne znam u koji kos da se stavim. Ja sam prelezao u periodu polovina marta - polovina aprila ove godine sa obostranom upalom pluca, dvadeset i kusur dana lezanja u haosu i pre nedelju dana prvi put izvadim antitela - na samoj sam granici da ih imam...

Baba Vanga

pre 2 godine

Sramno i potpuno neverovatno koliko se cuti o imunitetu stecenom nakon prelezanog Kovida... Svi se prave kao da on uopste ne postoji, kao da ga nema i kao da magicno nestane posle XYZ dana/meseci... to je do sad nezabelezen fenomen...

прле

pre 2 godine

LOL@ није само твоја ствар зато што са твојим телом можеш заразити и моје тело!

Зато и имамо закон о епидемиолошким мерама који је на снази у вандрендом стању ако човевечанству прети зараза!

То што смо се ми размазили ових задњих 50ак година и навикли на сву слободу при кретању нама људима управо сада не чини услугу.
Није на одмет прочитати мемоаре европских великих писаца 18 века како је изгледало путовање кроз Европу у то време, рецимо како Вук Караџић описује свој улазак у Аустроугарску монархију из Србије и колико дана свако мора бити у карантину.
Онда можеш више прочитати о историји и мутацији смртоносних вируса кроз историју. Рецимо како је настао вирус великих богиња, кроз то учење чеш научити да тај вирус у почетку није био толико опасан већ је кроз његово мутирање постао то што јесте.
Вирус МЕРС који је такође САРС вирус је такође мутирана верзија.
Да не говорим о Шпанској грозници од које је умрло око 70 милиона људи од 1916 до 1919, који је такође у почетку био тип вируса као ковид-19 па је мутирањем постао то што јесте.
Вирус Шпанске грознице још постоји у свету, али имамо много квалитетнију вакцину против тог вируса 2009 је тако сузбијена евентуална нова пандемија тог вируса.

Значи ти можеш да се уради исти сценарио као код вируса Шпанске грознице да се никакве мере не предузимају али онда остају само они који су отпорни на вирус остају живи.
И немој рачунати на ову данашњу смртност ковида-19 већ његову смртност у финалном мутираном стадијуму од рецимо 15% као што је МЕРС!

bre

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

A posljedice zbog prelezane korone?

joca

pre 2 godine

ostavite nas na miru, ovaj zivot nije vredan zivljenja, zasto sve mora da se resava na ulici daj bar jednom da nas drzava sama ostavi na miru

kk

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

Nepismen covek objasnjava...

zzz

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

A zbog cega? Pa to je istina i naucno je dokazano. Vakcina ja nepravljena sa jednim jedinim ciljem, da proizvede ogromne kolicine antitela! Potpuno je normalno i logicno da ce vakcina izazvati jaci imuni odgovor od prirodno prelezane bolesti. Onaj ko to ne shvata je daleko ispod prosecnog IQ!

hm?

pre 2 godine

A zasto se onda u EU ( Nemacka i jos neke drzave ) odlaze vakcinacija onih koji su prelezali!? Da li to mozda ima veze sa misljenjem da je imunitet trajni? Zasto ne kazete da nasi domovi zdravlja nisu znali da li treba da vakcinisu one koji su imali svinjski grip ili primili vakcinu protiv svinjskog gripa? Sama logika, a neko posebno znanje namece zakljucak da je vakcina protiv svinjskog gripa isto vakcina protiv korone.

Leroj Lerinc

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!
(zzz, 15. avgust 2021 11:56)

Znači grip je iskorenjen, a ovo drugo, milion puta slabije virusno oboljenje nije.

Makes sense to me!

Cile

pre 2 godine

Све набројано је са великим знаком питања, али очигледно је написано у сврху форсирања агенде СЗО - Вакцинисати све, по сваку цену! Мене нећете!!!

MatijaBg

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara

Slavoljub Petrović

pre 2 godine

8. Moje telo moja stvar.
(LOL, 14. avgust 2021 23:01)

Ti i tvoje telo ne izlazite iz kuće to je najbezbednije za vas dvoje a bogami i ostale

Vlad

pre 2 godine

(Kiki, 14. avgust 2021 23:08)
To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.

Kiki

pre 2 godine

Ovo pod 3. vam je laz. Pre 17 meseci sam prebolovao kovid i radio sam test antitela pre 15 dana i rekli su mi da jos bar 6 meseci ne treba da primim vakcinu i da imam vise nego dovoljnu zastitu. Doktori u Strazburu (Fr) su ovo i dokazali.

Supruga isto, cerka isto, par poznanika takodje.

Treba igrati malo postenije, kome su potrebne vakcine neka uzme, kome nisu neka saceka ali proveri, broje se samo procenti obolelih, a ne izlecenih i sve pomalo smrducka. Bolest nije bas toliko opasna, ali nije ni naivna i malo otvorenog i postenog (objektivnog) izvestavanja bi pomoglo da se spusti prilicno napeta atmosfera.

zzz

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

A zbog cega? Pa to je istina i naucno je dokazano. Vakcina ja nepravljena sa jednim jedinim ciljem, da proizvede ogromne kolicine antitela! Potpuno je normalno i logicno da ce vakcina izazvati jaci imuni odgovor od prirodno prelezane bolesti. Onaj ko to ne shvata je daleko ispod prosecnog IQ!

zzz

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!

Arsenije

pre 2 godine

1. Svi su opasni. To što nemaju simptome ne znači da nemaju virus. Bežite od svakog nepoznatig.
2. Ni vakcinisani nisu bezopasni, o nevakcinisanima i da ne pričam.
Zaključak: jedini spas je potpuna izolacija, da se niko ni sa kim ne viđa, da bežimo jedni od drugih, ni muž i žena, ni majka i dete, svako na svoju stranu dok se potpuno ne otuđimo.

прле

pre 2 godine

LOL@ није само твоја ствар зато што са твојим телом можеш заразити и моје тело!

Зато и имамо закон о епидемиолошким мерама који је на снази у вандрендом стању ако човевечанству прети зараза!

То што смо се ми размазили ових задњих 50ак година и навикли на сву слободу при кретању нама људима управо сада не чини услугу.
Није на одмет прочитати мемоаре европских великих писаца 18 века како је изгледало путовање кроз Европу у то време, рецимо како Вук Караџић описује свој улазак у Аустроугарску монархију из Србије и колико дана свако мора бити у карантину.
Онда можеш више прочитати о историји и мутацији смртоносних вируса кроз историју. Рецимо како је настао вирус великих богиња, кроз то учење чеш научити да тај вирус у почетку није био толико опасан већ је кроз његово мутирање постао то што јесте.
Вирус МЕРС који је такође САРС вирус је такође мутирана верзија.
Да не говорим о Шпанској грозници од које је умрло око 70 милиона људи од 1916 до 1919, који је такође у почетку био тип вируса као ковид-19 па је мутирањем постао то што јесте.
Вирус Шпанске грознице још постоји у свету, али имамо много квалитетнију вакцину против тог вируса 2009 је тако сузбијена евентуална нова пандемија тог вируса.

Значи ти можеш да се уради исти сценарио као код вируса Шпанске грознице да се никакве мере не предузимају али онда остају само они који су отпорни на вирус остају живи.
И немој рачунати на ову данашњу смртност ковида-19 већ његову смртност у финалном мутираном стадијуму од рецимо 15% као што је МЕРС!

kk

pre 2 godine

Zamislite sta kazu...vakcina daje jača antitela od prirodnih stvorenih posle preležane bolesti....za ovo bi trebalo krivično da se odgovara
(MatijaBg, 14. avgust 2021 22:19)

Nepismen covek objasnjava...

Dejan

pre 2 godine

Neću da se vakcinišem.
Tačka.
(budalaštine, 14. avgust 2021 23:30)
Ne moras. Ubico nevinih! Sram te bilo. A vakcinisaces se i to ces juriti preko reda. Cim ti zaskripe pluca kao striropor a usta rascapis ka vazduhu koga nema nema nema.

bre

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

A posljedice zbog prelezane korone?

XP

pre 2 godine

To sto je kod vas tako, ne znaci da je kod svih. Moja prijateljica je 2 puta prelezala koronu u nekih 7-8 meseci.
Dakle, ne uzimajte svoj slucaj za univerzalnu istinu.
(Vlad, 14. avgust 2021 23:51)

Ni ti ne uzimaj njen slučaj kao univerzalnu istinu.
Velika je verovatnoća da mi komentar neće biti objavljen, ali ću ipak da napišem.
Za ove koji kažu da ja njih ugrožavam ako nisam vakcinisan, pitanje: ako se vakcinišem, hoću li i ja postati taj koji traži od drugih da se vakcinišu da bih ja bio siguran?
Meni to izgleda kao da je vakcina virus, jer očigledno ne donosi sigurnost nego paranoju.

dragan

pre 2 godine

pazi ove sto kazu korona ne postoji, a onda kazu da nas prskaju iz aviona sa koronom, sacuvaj boze kakav mozak moras imati.. tako i ovi sto nece vakcinu, pa niko vas ne tera, umrite na kraju, bas nas briga, svako radi sta hoce, samo ne smarajte toliko kako ste "probudjeni" jer vas ismevaju ljudi zbog vasih gluposti

Хаџи-Александар

pre 2 godine

Под 3 и 6 НИЈЕ истина!!! Природни имунитет је најјачи и траје много дуже. Вакцине, поготово фајзер и модерна, стварају имунитет по запису иглица короне, а не протеина. Када мутира, нема имунитета. Погледајте Израел. Под 6, не преноси се са особе на особу! Маске не служе ничему, осим да добијемо упалу плућа и не осетимо туђ задах(можда због потоњег вреде...).

Ex faca

pre 2 godine

Kolko ja vidim o ovom kovidu nema pojma niko, ni zdravstvo, ni politika, samo oni koji su ga i stvorili. A tu se vrti velika lova. Svi nešto izverzirano pričaju jer imaju medije i samo daju sebi na važnosti. Ne bih da budem demagog ali mi se čini da Dr Miroljub Petrović najpametnije zbori.

Krle

pre 2 godine

Koliki procenat VAKCINISANIH se zarazi i koliko njih zavrsi u bolnici? Hoce li neko da objavi taj podatak? Ah pa da, ne sme niko da to kaze. A ovo sa vakcinisanim koji je zarazio drugog vakcinisanogmje tek vrhhh …

joca

pre 2 godine

ostavite nas na miru, ovaj zivot nije vredan zivljenja, zasto sve mora da se resava na ulici daj bar jednom da nas drzava sama ostavi na miru

Baba Vanga

pre 2 godine

Sramno i potpuno neverovatno koliko se cuti o imunitetu stecenom nakon prelezanog Kovida... Svi se prave kao da on uopste ne postoji, kao da ga nema i kao da magicno nestane posle XYZ dana/meseci... to je do sad nezabelezen fenomen...

Bre!

pre 2 godine

Ako su vakcine samo umrtvljeni virus ili samo njegov spoljnji omotac kako to da vakcinisani imaju bolji odgovor na virus od onih koji su prelezali? Ko je pisao ove tacke, Fajzer?

hm?

pre 2 godine

A zasto se onda u EU ( Nemacka i jos neke drzave ) odlaze vakcinacija onih koji su prelezali!? Da li to mozda ima veze sa misljenjem da je imunitet trajni? Zasto ne kazete da nasi domovi zdravlja nisu znali da li treba da vakcinisu one koji su imali svinjski grip ili primili vakcinu protiv svinjskog gripa? Sama logika, a neko posebno znanje namece zakljucak da je vakcina protiv svinjskog gripa isto vakcina protiv korone.

Perun

pre 2 godine

Ja sam prelezao pre 10 meseci i dalje imam anti tela. Notorna glupost je tvrdnja da vakcina bolje štiti od prirodnog imuniteta. Čemu vakcinja ako ja posedujem anti tela?

Back in Black

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)
Pa bio zakazan fajt Korona vs Grip i ko pobedi preuzima primat.I bila dobra borba na kraju sudije odlucile da je Korona pobedila,mada ne bi rekao.Ali sta ces Korona ono sponzori,marketing i morala je da pobedi.

mile

pre 2 godine

Sto se tice tacke 3, ajmo onda svi da se vakcinisemo protiv zausaka, malih boginja koje smo prelezali kao mali... jer po ovome ne postoji vise prirodno steceni imunitet i treba se vakcinisati i protiv svega sto smo prelezali.

Kakav zaokret u imunologiji u poslednjih godinu dana... vauuu.

U strahu (i neznanju) su velike oci.

Malo diskusije na nivou imunologa, virusologa, epidemiologa koji bi odgovarali na pitanja gradjana bi znacilo ovom zaludjenom narodu.

Neka RTS organizuje neki okrugli sto recimo.
Da nam objasne malo neke stvari. A ne, neka istrazivanja, neki pokazatelji, neka ocekivanja, neki naucnici... Imamo li mi neku instituciju koja moze da sumira ovih godinu i po dana i iznese naciji neke zakljucke... neozbiljno

mr.wolf

pre 2 godine

"Ako ste preležali kovid onda ste do određene mere zaštićeni od ponovne infekcije. Ta zaštita, međutim, nije onoliko jaka kao ona koju pružaju vakcine. Imunitet koji daju vakcine traje duže pa štiti i od novih sojeva virusa.

Ako ste preležali kovid, vakcina će vašem imunitetu koji ste time stekli dati vrlo snažan doprinos.Najveću imunitet trenutno imaju osobe koje su se nakon što su preležale kovid 19 vakcinisale sa obe doze vakcine.

Ako ste nedavno peležali kovid 19, moći ćete da se vakcinišete, tek nakon što od pozitivnog testa na virus prođe 28 dana."

Ko je ovde lud ? Prethodna tacka kaze.... ako ste vakcinisani mozete se zaraziti.
Tacka 3 kaze, ako ste prelezali, mnogo je sigirnije da se vakcinisete posle toga. A ako se vakcinises imas i dalje sanse da se zarazis.
Sto onda ukazuje da ako prelezis kovid, mozes odmah opet da se zarazis (jer ti je zastita slabija od vakcin, a i sa njom imas 50% sanse da se zarazis ).

сима

pre 2 godine

@Jamal

Nemoj to da te čudi i zabrinjava. Jednostavno nije im u interesu da pominju one koji su preležali. A njih (nas) ima više od vakcinisanih. posle ovolikog vremena, bez veći restriktivnih mera, kao na početku, virus je sigurno dobrim delom prošao kroz populaciju. Ja znam par njih, neregistrovanih slučajeva, koji su preležali virus a dokaz za to su IgG testovi na antitela. Umesto brzih antigenskih sada treba raditi IgG na antitela. Objavite komentar

Perhan

pre 2 godine

Fascinantno mi je koliko negiraju nas koji smo prelezali kovid. Godinu dana posle srednje-teskog oblika imam antitela za 3 osobe..
(Jamal, 14. avgust 2021 23:48)

Ne znam u koji kos da se stavim. Ja sam prelezao u periodu polovina marta - polovina aprila ove godine sa obostranom upalom pluca, dvadeset i kusur dana lezanja u haosu i pre nedelju dana prvi put izvadim antitela - na samoj sam granici da ih imam...

Leroj Lerinc

pre 2 godine

zna li neko, gde je nestao grip?
(comi, 14. avgust 2021 22:36)

Naravno da znamo. Svi znamo. Tebi jos uvek nije jasno?
Uz mere kao zimus, dakle maske, distanca, bez vecih okupljanja grip bi bio potpuno iskorenjen. Kada bismo se ovakvih mera pridrzavali svake sezone gripa ti nikada ne bih ni cuo da grip postoji!
(zzz, 15. avgust 2021 11:56)

Znači grip je iskorenjen, a ovo drugo, milion puta slabije virusno oboljenje nije.

Makes sense to me!