Aktuelno

Sreda, 19.05.2021.

13:44

I Demi Lovato je nebinarna osoba

Izvor: Independent

I Demi Lovato je nebinarna osoba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Rade Kornjaca

pre 3 godine

Pokloni se pevačica publici, kaže im u poverenju "Ja se od sada osećam kao mikrofon" i nastavi da stoji na postolju.

Poslednjih godina sve nešto razmišljam čega li je moja baba ostala pošteđena preminuvši krajem 80-ih godina, kad joj je glavna medijska dilema bila da li je Tozovac oženjen ili nije.

Zer01

pre 3 godine

Kratka Google pretraga u vezi doticne:

Just two days ago, Demi Lovato was hospitalized after an overdose. This came only weeks after she revealed that she had suffered a relapse in her struggle with addiction.

The overdose after 12 hours of hard partying was a shock to many fans, but it wasn't a surprise to those who have been close to Demi.

Sta dalje reci... Labilna narkomancina koja je izgubila dodir sa realnoscu.

Seljanka

pre 3 godine

Ko je išao u školu zna da se osoba oba pola zove hermafrodit.

Činjenica je da svi u sebi imamo i muških i ženskih osobina kao i hormona.
Obaveza pripadanja jednom striktnom modelu opterećuje.

Medjutim takvo otkrivanje sebe za mlade nije nova stvar. Pa sve moje drugarice i ja, tokom 80tih , nikako nismo želele da nosimo štikle, šišale smo se kao Eni Lenoks, namerno se nismo šminkale, nosile smo muške košulje i izbegavale brus.

Hoću da kažem da odavno polarizacija nije obavezna i da je ovo trla baba lan da joj prodje dan i otkrivanje rupe na saksiji.

Verujem da mlade devojke koje počnu karijeru filmske zvezde kao dete, nemaju slobodu ličnog izraza i žive u svojevrsnom zatvoru.

A "Nebinarnost" je tekovina mnogo starije generacije, samo je nismo tako zvali i nismo druge opterećivali sa tim,
već nam je bilo normalno u tinejdžerskom dobu da odbacujemo nametnute modele i tražimo svoj izraz.
Nervirali smo roditelje i nastavnike pocepanim farmerkama i čupavom kosom ☺️

Pevac po svadbama

pre 3 godine

@jaPaja

Ne moze, u brak mogu da stupe samo dve osobe.U zapadnoj civilizaciji je problem polnost, u nekim drugima broj. Ti (oni) udji u brak sa sobom, vec vas je dvoje, pa sa partnerom pravi orgije, svi cetvoro!

Samo jako i snazno

pre 3 godine

Polako queer i biseksualci preuzimaju LGBTQ i sve ih je vise (pevaci, glumci, influenceri...), a lezbejke i gejevi polako nestaju. Queer zajednica nepodnosi gejeve, jer se izjasnjavaju kao zene i muskarci, a ne kao nebinarni. Biseksualce koriste za propagandu i teraju ih da se odreknu hetero-privilegija.

magistar colovic

pre 3 godine

Sve je to posledica opset promiskuiteta, sto bi nasi stari rekli, azdisali su. Toliko su zastranili da vise im nista nije interesantno i sad ce da izmisle sijaset gluposti o sebi i drugima.

Terzio

pre 3 godine

Ako ova bolesna praksa zazivi kod nas ikada (srecom, pa za sada nas jezik nije prilagodjen ovom maloumlju) i uvede se regulativa koje zamenice gledanjem u pasulj treba koristiti pri obracanju ovim nesretnicima, kratko i jasno - ici cu radije u zatvor ako treba nego tome da se povinujem, i to vise puta.

leđna_peraja

pre 3 godine

I Demi Lovato je nebitna osoba. Okej je to da se izjašnjavamo kako želimo, ali dajte neke zanimljive vesti iz raznih oblasti, nešto što obrazuje, oplemenjuje, veseli... Hvala.

Stevica Kurcubic

pre 3 godine

Jel to ona sto je jedva prezivela pokusaj samoubistva? Definitivno nam prenesite sta ima da nam preporuci za ugodan i srecan zivot.

John Doe

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni
(markoG, 20. maj 2021 08:34)

kad dobijes prvu "mecu" onda kazi nesto do kad si musko sorry

John Doe

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala
(Komsa sa prvog, 20. maj 2021 08:14)

moderan naziv za podvojenu licnost pre ce biti

Glavatar

pre 3 godine

Od danas više nisam ja, on, ona ili ono, binarno već analogno....Mi.
Grupa ćelija u formi čoveka i ubudiće nam se obraćajte samo sa Vi.

@Hmm

pre 3 godine

@Hmm
Rodna nebinarnost ne dolazi od neobrazovanih, kao što ste pomislili,
već upravo dolazi iz obrazovanja. Uči se i na fakultetu i u školama.

nisam ja

pre 3 godine

pod hitno uvesti kvantne osobe, binarne više ne zadovoljavaju kriterijume. definicija kvantne osobe - može biti pozitivno ili negativno naelektrisana ili oba istovremeno ili bilo koje stanje između pozitvinog i negativnog u zavisnosti od oka posmatrača

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Ona je mentalno osakacena i to je to. Kakva bre ne binarna osoba itd. Svi se sad uklapaju u tu neku poremecenu mejnstrimp pricu u kojoj su svi odjednom neka nova vrsta seksualne orjentacije, novi pol itd. Ovo vise nije borba za prava homoseksualaca, ovo je ludilo koje apsolutno nema veze sa zdravim razumom i biologijom i cinjenicama.. Izjavi neku ludost, mnogi je podrze, ona oplace jer je ganuta i eto joj paznje. Pre nekako je plakala zbog jogurta i ceo dan bila potresena, a sad je ovo. Pre 20 godina bila bi zatvorena u ustanovu jer to ponasanje je prikladno za Kovin.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Covek ima 23 para hromozoma.
(mile, 20. maj 2021 10:16)

Nemaju svi, neki imaju manje, npr. većina srBskih komentatora ovde.

neutralni fe

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.
(Lanister, 20. maj 2021 09:18)

ala si se usrećio...

mile

pre 3 godine

@jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.
(Bambuls, 20. maj 2021 09:43)

Svi ljudi imaju neke druge hromozone osim x i y. Covek ima 23 para hromozoma.

realno

pre 3 godine

Kada zivis od stare slave i pojavljivanja u medijima onda je i to tema .A mozes sebi i priustiti da se bavis glupostima jer lova nekako kaplje.
Sve zamisljam prodavacicu iz Maxija kako se lomi oko ovih tema

HozeArmando

pre 3 godine

Imamo li mi neke mlade naucnike, pisce, umetnike o kojima bi moglo da se pise? Koga je briga za Demi Lovato i njenu nebinarnost!

Bambuls

pre 3 godine

jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.

Lanister

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.

Drndo Maroje

pre 3 godine

@A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?
(Pera, 20. maj 2021 08:48)

Evo da pomognem ja ako moze..
pridev "debelo"- imenica "crevo".

Dakle odgovor je - Debelo Crevo!

Munja

pre 3 godine

@Hmm
Grešite. Nije ovo rezervisano samo za neobrazovane. Još pre tri-četiri godine sam saznao za jedno rodno neodređeno profesorče na jednom univerzitetu u Engleskoj, inače žena u prvobitnoj svesti.
[namučih se sa gramatikom u prethodnoj rečenici je postoji samo profesor ili eventualno profesorka]

Kiki

pre 3 godine

Zasto slusamo ove nepismene trovace - krivi su nasi roditelji koji sve dozvoljavaju jer "svi to rade", a u stvari je sve to takva gomila gluposti koja obrazuje licnosti (licnosti?) nase dece unistavajuci ih zauvek.

Diznijev rob, pedofilska zrtva, devojka ispranog mozga i krvotoka (posle brojnih detoksikacija) prica ono sto su joj rekli da kaze, ali niko ne pomaze jadnoj devojci - ona je bila instrument kojekakvih manijaka jos od svoje 12e godine i ostace biljka - niko da se obrati socijalnim ustanovama jer devojka ima pare. Ima pare i Britni Spirs, pa opet nije dovoljno razumna i zrela da upravlja njime.

I to nasa deca gledaju, slusaju i upijaju, a mi se slazemo sa tim jer "svi to rade", "znate kako je danas"...

čika Boki

pre 3 godine

Rodno neutralno ljudsko biće, kada govorimo o tebi, koju zamenicu koristimo u trećem licu jednine?
P.S.To što vam nedostaju hormoni je znak bolesti, koja se može lečiti, ali tvoj život, tvoja stvar!

111 000 111

pre 3 godine

Kad coveka pritisnu muke on pocne da prska kao vazna. Slava, moc, ludi svet - moze da zblesavi coveka. Bila je fino dete, fina pevacica, ocigledno je da je nekakva teska trauma naterala na preispitivanje svega i svacega. Davljenik trazi pomoc na razne nacine, pruzite mu ruku, jer i vi mozete biti u slicnoj skituaciji
Ljudi, cuvajte se i cuvajte jedni druge!!!

Јабучило

pre 3 godine

Ја себе утрипујем да сам пилот и очекујем да ми се да да возим авион? То тако данас иде?

dpro

pre 3 godine

lokal patriota
ovo ne dolazi od obicnih amerikanaca prestani da gledas filmove jer oni nemaju slobodnog vremena nego sastavljaju kraj sa krajem ovo dolazi od holivudske tkz. elite koja je jedna obicna sekta zaduzena za unistavanje ljudi

Komsa sa prvog

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala

Hmm

pre 3 godine

Ih kad krene da se preispituje neobrazovana marta koja je došla do nekih para...A ni osnovno poznavanje biologije, psihologije, filozofije. Samo plitko, samo YouTube, life couching itd. Nema niko vremena za nauku...(ain't noone got time fo' dat...sto bi rekli drugari). I onda otkrivaju kažu čakre, dubine...a ne znaju mukice dokle su recimo stigli antički filozofi, ne, zašto bi, svet je ionako počeo od 21.veka, veka ne binarnih osoba, skraćenica do besvesti tipa LBGTQRSTV...Sve je to dosada i povrsnost. Višak vremena u mirnodopskim uslovima za koje slabi mozak Homo Sapiensa nažalost još nije spreman.

Dejan

pre 3 godine

Predoziraš se par puta pa odlepiš ...
Sećam se da je prvi binarni registrovani bio neki propali umetnik/glumac/ko zna šta više, koji je dobio popriličan članak o tome i tako osvežio svoju karijeru ...
Amerikanci će učiniti sve za slavu i novac ...
Čak i ako to znači sj....anje sveta

Sale

pre 3 godine

"radila na sebi"
u prevodu na razumljiviji jezik...mislim da je moja nena imala najbolji prevod za ovakvo nesto
a to je
"dabogda se o sebi zabavila!"

markoG

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni

lokal-patriota

pre 3 godine

ako cemo iskreno, najvise ovakvih gluposti dolazi od amerikanaca ne zato sto su oni nesto pametniji, mudriji od ostalih vec sto imaju viska slobodnog vremena. imaju uredjen zivot, ni za sta ne moraju da brinu, izbacis neku glupost na tiktok/yt i odmah potpisujes neki ogroman finansijski ugovor i obezbedjen si ceo zivot a zatim pocnes da laprdas po televizijama i soc.mrezama kako si spoznao zivot bla-bla ... dok na svim ostalim krajevima sveta ljudi ginu i sastavljaju kraj sa krajem zbog te iste amerike koja drzi podalje rat od svojih vrata, bas da bi imala ovakve debile i obezbedila im dobar zivot na racun drugih. iskreno nadam se da ce sto pre mecka zaigrati i pored njihovim vratima, a da mi je zao nevinih amerikanaca ... pa i nije, oni i sami ne znaju da su stvorili sve ovo

Гиле

pre 3 godine

Значи убудуће се обраћамо са "то" , а логично у нашем језику се прикључује и створење. Може и то биће, да буде суптилније. Чак не можемо рећи ни да је певач ни певачица.

Voke

pre 3 godine

@vlada
Ako je rodno neutralna onda nije "pevačica" i "ona". Molim vas da onda koristite odgovarajuće rodne zamenice i imenice!
(vlada, 20. maj 2021 08:24)

To što se po toj nebinarnoj rodnoj nauci izvodi za "rodove" nije moguće izvesti u srpskom jezku. U Engleski uvode ili su uveli kao u Kanadi, zamnice: zer, zim, .... 13 ++ komada, šta god kome padne na pamet. To što nekoj osobi padne na pamet kao zamnica moraš da koristiš u obraćanju po kanadskom zakonu. To u srpskom jeziku ne može, pošto mi menjamo sve glagole i prideve po rodu, pa bi morali da uvedemo 13+ novih promena. Zbog toga će nam "cancelovati" ceo jezik kad dođe vreme.

Pera

pre 3 godine

Dakle dilema je dal' je debeo ili je debela :)
(Rob sinji, 20. maj 2021 08:13)

Nije ta dilema u pitanju. Kaze da je nebinarna osoba. Nije ni musko ni zensko. Mislim da se ni srednji rod ne moze upotrebiti u toj dilemi. A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?

CG- MN

pre 3 godine

Nisi ti, Demi, nebinarna. Nego šizifrena...što nije greh niti osuda...samo konstatacija na kojoj treba da se zasniva tvoj oporavak i dalji život. Novac imaš, uloži u sebe i neka ti je sve sa srećom...

Hmm

pre 3 godine

Ih kad krene da se preispituje neobrazovana marta koja je došla do nekih para...A ni osnovno poznavanje biologije, psihologije, filozofije. Samo plitko, samo YouTube, life couching itd. Nema niko vremena za nauku...(ain't noone got time fo' dat...sto bi rekli drugari). I onda otkrivaju kažu čakre, dubine...a ne znaju mukice dokle su recimo stigli antički filozofi, ne, zašto bi, svet je ionako počeo od 21.veka, veka ne binarnih osoba, skraćenica do besvesti tipa LBGTQRSTV...Sve je to dosada i povrsnost. Višak vremena u mirnodopskim uslovima za koje slabi mozak Homo Sapiensa nažalost još nije spreman.

Komsa sa prvog

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala

lokal-patriota

pre 3 godine

ako cemo iskreno, najvise ovakvih gluposti dolazi od amerikanaca ne zato sto su oni nesto pametniji, mudriji od ostalih vec sto imaju viska slobodnog vremena. imaju uredjen zivot, ni za sta ne moraju da brinu, izbacis neku glupost na tiktok/yt i odmah potpisujes neki ogroman finansijski ugovor i obezbedjen si ceo zivot a zatim pocnes da laprdas po televizijama i soc.mrezama kako si spoznao zivot bla-bla ... dok na svim ostalim krajevima sveta ljudi ginu i sastavljaju kraj sa krajem zbog te iste amerike koja drzi podalje rat od svojih vrata, bas da bi imala ovakve debile i obezbedila im dobar zivot na racun drugih. iskreno nadam se da ce sto pre mecka zaigrati i pored njihovim vratima, a da mi je zao nevinih amerikanaca ... pa i nije, oni i sami ne znaju da su stvorili sve ovo

Lanister

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.

Kiki

pre 3 godine

Zasto slusamo ove nepismene trovace - krivi su nasi roditelji koji sve dozvoljavaju jer "svi to rade", a u stvari je sve to takva gomila gluposti koja obrazuje licnosti (licnosti?) nase dece unistavajuci ih zauvek.

Diznijev rob, pedofilska zrtva, devojka ispranog mozga i krvotoka (posle brojnih detoksikacija) prica ono sto su joj rekli da kaze, ali niko ne pomaze jadnoj devojci - ona je bila instrument kojekakvih manijaka jos od svoje 12e godine i ostace biljka - niko da se obrati socijalnim ustanovama jer devojka ima pare. Ima pare i Britni Spirs, pa opet nije dovoljno razumna i zrela da upravlja njime.

I to nasa deca gledaju, slusaju i upijaju, a mi se slazemo sa tim jer "svi to rade", "znate kako je danas"...

dpro

pre 3 godine

lokal patriota
ovo ne dolazi od obicnih amerikanaca prestani da gledas filmove jer oni nemaju slobodnog vremena nego sastavljaju kraj sa krajem ovo dolazi od holivudske tkz. elite koja je jedna obicna sekta zaduzena za unistavanje ljudi

Dejan

pre 3 godine

Predoziraš se par puta pa odlepiš ...
Sećam se da je prvi binarni registrovani bio neki propali umetnik/glumac/ko zna šta više, koji je dobio popriličan članak o tome i tako osvežio svoju karijeru ...
Amerikanci će učiniti sve za slavu i novac ...
Čak i ako to znači sj....anje sveta

Voke

pre 3 godine

@vlada
Ako je rodno neutralna onda nije "pevačica" i "ona". Molim vas da onda koristite odgovarajuće rodne zamenice i imenice!
(vlada, 20. maj 2021 08:24)

To što se po toj nebinarnoj rodnoj nauci izvodi za "rodove" nije moguće izvesti u srpskom jezku. U Engleski uvode ili su uveli kao u Kanadi, zamnice: zer, zim, .... 13 ++ komada, šta god kome padne na pamet. To što nekoj osobi padne na pamet kao zamnica moraš da koristiš u obraćanju po kanadskom zakonu. To u srpskom jeziku ne može, pošto mi menjamo sve glagole i prideve po rodu, pa bi morali da uvedemo 13+ novih promena. Zbog toga će nam "cancelovati" ceo jezik kad dođe vreme.

Sale

pre 3 godine

"radila na sebi"
u prevodu na razumljiviji jezik...mislim da je moja nena imala najbolji prevod za ovakvo nesto
a to je
"dabogda se o sebi zabavila!"

Гиле

pre 3 godine

Значи убудуће се обраћамо са "то" , а логично у нашем језику се прикључује и створење. Може и то биће, да буде суптилније. Чак не можемо рећи ни да је певач ни певачица.

111 000 111

pre 3 godine

Kad coveka pritisnu muke on pocne da prska kao vazna. Slava, moc, ludi svet - moze da zblesavi coveka. Bila je fino dete, fina pevacica, ocigledno je da je nekakva teska trauma naterala na preispitivanje svega i svacega. Davljenik trazi pomoc na razne nacine, pruzite mu ruku, jer i vi mozete biti u slicnoj skituaciji
Ljudi, cuvajte se i cuvajte jedni druge!!!

Јабучило

pre 3 godine

Ја себе утрипујем да сам пилот и очекујем да ми се да да возим авион? То тако данас иде?

CG- MN

pre 3 godine

Nisi ti, Demi, nebinarna. Nego šizifrena...što nije greh niti osuda...samo konstatacija na kojoj treba da se zasniva tvoj oporavak i dalji život. Novac imaš, uloži u sebe i neka ti je sve sa srećom...

realno

pre 3 godine

Kada zivis od stare slave i pojavljivanja u medijima onda je i to tema .A mozes sebi i priustiti da se bavis glupostima jer lova nekako kaplje.
Sve zamisljam prodavacicu iz Maxija kako se lomi oko ovih tema

čika Boki

pre 3 godine

Rodno neutralno ljudsko biće, kada govorimo o tebi, koju zamenicu koristimo u trećem licu jednine?
P.S.To što vam nedostaju hormoni je znak bolesti, koja se može lečiti, ali tvoj život, tvoja stvar!

HozeArmando

pre 3 godine

Imamo li mi neke mlade naucnike, pisce, umetnike o kojima bi moglo da se pise? Koga je briga za Demi Lovato i njenu nebinarnost!

Munja

pre 3 godine

@Hmm
Grešite. Nije ovo rezervisano samo za neobrazovane. Još pre tri-četiri godine sam saznao za jedno rodno neodređeno profesorče na jednom univerzitetu u Engleskoj, inače žena u prvobitnoj svesti.
[namučih se sa gramatikom u prethodnoj rečenici je postoji samo profesor ili eventualno profesorka]

Bambuls

pre 3 godine

jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.

neutralni fe

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.
(Lanister, 20. maj 2021 09:18)

ala si se usrećio...

John Doe

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni
(markoG, 20. maj 2021 08:34)

kad dobijes prvu "mecu" onda kazi nesto do kad si musko sorry

Terzio

pre 3 godine

Ako ova bolesna praksa zazivi kod nas ikada (srecom, pa za sada nas jezik nije prilagodjen ovom maloumlju) i uvede se regulativa koje zamenice gledanjem u pasulj treba koristiti pri obracanju ovim nesretnicima, kratko i jasno - ici cu radije u zatvor ako treba nego tome da se povinujem, i to vise puta.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Ona je mentalno osakacena i to je to. Kakva bre ne binarna osoba itd. Svi se sad uklapaju u tu neku poremecenu mejnstrimp pricu u kojoj su svi odjednom neka nova vrsta seksualne orjentacije, novi pol itd. Ovo vise nije borba za prava homoseksualaca, ovo je ludilo koje apsolutno nema veze sa zdravim razumom i biologijom i cinjenicama.. Izjavi neku ludost, mnogi je podrze, ona oplace jer je ganuta i eto joj paznje. Pre nekako je plakala zbog jogurta i ceo dan bila potresena, a sad je ovo. Pre 20 godina bila bi zatvorena u ustanovu jer to ponasanje je prikladno za Kovin.

John Doe

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala
(Komsa sa prvog, 20. maj 2021 08:14)

moderan naziv za podvojenu licnost pre ce biti

nisam ja

pre 3 godine

pod hitno uvesti kvantne osobe, binarne više ne zadovoljavaju kriterijume. definicija kvantne osobe - može biti pozitivno ili negativno naelektrisana ili oba istovremeno ili bilo koje stanje između pozitvinog i negativnog u zavisnosti od oka posmatrača

Pera

pre 3 godine

Dakle dilema je dal' je debeo ili je debela :)
(Rob sinji, 20. maj 2021 08:13)

Nije ta dilema u pitanju. Kaze da je nebinarna osoba. Nije ni musko ni zensko. Mislim da se ni srednji rod ne moze upotrebiti u toj dilemi. A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?

Stevica Kurcubic

pre 3 godine

Jel to ona sto je jedva prezivela pokusaj samoubistva? Definitivno nam prenesite sta ima da nam preporuci za ugodan i srecan zivot.

Glavatar

pre 3 godine

Od danas više nisam ja, on, ona ili ono, binarno već analogno....Mi.
Grupa ćelija u formi čoveka i ubudiće nam se obraćajte samo sa Vi.

leđna_peraja

pre 3 godine

I Demi Lovato je nebitna osoba. Okej je to da se izjašnjavamo kako želimo, ali dajte neke zanimljive vesti iz raznih oblasti, nešto što obrazuje, oplemenjuje, veseli... Hvala.

magistar colovic

pre 3 godine

Sve je to posledica opset promiskuiteta, sto bi nasi stari rekli, azdisali su. Toliko su zastranili da vise im nista nije interesantno i sad ce da izmisle sijaset gluposti o sebi i drugima.

Samo jako i snazno

pre 3 godine

Polako queer i biseksualci preuzimaju LGBTQ i sve ih je vise (pevaci, glumci, influenceri...), a lezbejke i gejevi polako nestaju. Queer zajednica nepodnosi gejeve, jer se izjasnjavaju kao zene i muskarci, a ne kao nebinarni. Biseksualce koriste za propagandu i teraju ih da se odreknu hetero-privilegija.

Zer01

pre 3 godine

Kratka Google pretraga u vezi doticne:

Just two days ago, Demi Lovato was hospitalized after an overdose. This came only weeks after she revealed that she had suffered a relapse in her struggle with addiction.

The overdose after 12 hours of hard partying was a shock to many fans, but it wasn't a surprise to those who have been close to Demi.

Sta dalje reci... Labilna narkomancina koja je izgubila dodir sa realnoscu.

Drndo Maroje

pre 3 godine

@A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?
(Pera, 20. maj 2021 08:48)

Evo da pomognem ja ako moze..
pridev "debelo"- imenica "crevo".

Dakle odgovor je - Debelo Crevo!

Rade Kornjaca

pre 3 godine

Pokloni se pevačica publici, kaže im u poverenju "Ja se od sada osećam kao mikrofon" i nastavi da stoji na postolju.

Poslednjih godina sve nešto razmišljam čega li je moja baba ostala pošteđena preminuvši krajem 80-ih godina, kad joj je glavna medijska dilema bila da li je Tozovac oženjen ili nije.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Covek ima 23 para hromozoma.
(mile, 20. maj 2021 10:16)

Nemaju svi, neki imaju manje, npr. većina srBskih komentatora ovde.

markoG

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni

Seljanka

pre 3 godine

Ko je išao u školu zna da se osoba oba pola zove hermafrodit.

Činjenica je da svi u sebi imamo i muških i ženskih osobina kao i hormona.
Obaveza pripadanja jednom striktnom modelu opterećuje.

Medjutim takvo otkrivanje sebe za mlade nije nova stvar. Pa sve moje drugarice i ja, tokom 80tih , nikako nismo želele da nosimo štikle, šišale smo se kao Eni Lenoks, namerno se nismo šminkale, nosile smo muške košulje i izbegavale brus.

Hoću da kažem da odavno polarizacija nije obavezna i da je ovo trla baba lan da joj prodje dan i otkrivanje rupe na saksiji.

Verujem da mlade devojke koje počnu karijeru filmske zvezde kao dete, nemaju slobodu ličnog izraza i žive u svojevrsnom zatvoru.

A "Nebinarnost" je tekovina mnogo starije generacije, samo je nismo tako zvali i nismo druge opterećivali sa tim,
već nam je bilo normalno u tinejdžerskom dobu da odbacujemo nametnute modele i tražimo svoj izraz.
Nervirali smo roditelje i nastavnike pocepanim farmerkama i čupavom kosom ☺️

@Hmm

pre 3 godine

@Hmm
Rodna nebinarnost ne dolazi od neobrazovanih, kao što ste pomislili,
već upravo dolazi iz obrazovanja. Uči se i na fakultetu i u školama.

mile

pre 3 godine

@jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.
(Bambuls, 20. maj 2021 09:43)

Svi ljudi imaju neke druge hromozone osim x i y. Covek ima 23 para hromozoma.

Pevac po svadbama

pre 3 godine

@jaPaja

Ne moze, u brak mogu da stupe samo dve osobe.U zapadnoj civilizaciji je problem polnost, u nekim drugima broj. Ti (oni) udji u brak sa sobom, vec vas je dvoje, pa sa partnerom pravi orgije, svi cetvoro!

markoG

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Covek ima 23 para hromozoma.
(mile, 20. maj 2021 10:16)

Nemaju svi, neki imaju manje, npr. većina srBskih komentatora ovde.

neutralni fe

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.
(Lanister, 20. maj 2021 09:18)

ala si se usrećio...

mile

pre 3 godine

@jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.
(Bambuls, 20. maj 2021 09:43)

Svi ljudi imaju neke druge hromozone osim x i y. Covek ima 23 para hromozoma.

@Hmm

pre 3 godine

@Hmm
Rodna nebinarnost ne dolazi od neobrazovanih, kao što ste pomislili,
već upravo dolazi iz obrazovanja. Uči se i na fakultetu i u školama.

lokal-patriota

pre 3 godine

ako cemo iskreno, najvise ovakvih gluposti dolazi od amerikanaca ne zato sto su oni nesto pametniji, mudriji od ostalih vec sto imaju viska slobodnog vremena. imaju uredjen zivot, ni za sta ne moraju da brinu, izbacis neku glupost na tiktok/yt i odmah potpisujes neki ogroman finansijski ugovor i obezbedjen si ceo zivot a zatim pocnes da laprdas po televizijama i soc.mrezama kako si spoznao zivot bla-bla ... dok na svim ostalim krajevima sveta ljudi ginu i sastavljaju kraj sa krajem zbog te iste amerike koja drzi podalje rat od svojih vrata, bas da bi imala ovakve debile i obezbedila im dobar zivot na racun drugih. iskreno nadam se da ce sto pre mecka zaigrati i pored njihovim vratima, a da mi je zao nevinih amerikanaca ... pa i nije, oni i sami ne znaju da su stvorili sve ovo

Pera

pre 3 godine

Dakle dilema je dal' je debeo ili je debela :)
(Rob sinji, 20. maj 2021 08:13)

Nije ta dilema u pitanju. Kaze da je nebinarna osoba. Nije ni musko ni zensko. Mislim da se ni srednji rod ne moze upotrebiti u toj dilemi. A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?

Hmm

pre 3 godine

Ih kad krene da se preispituje neobrazovana marta koja je došla do nekih para...A ni osnovno poznavanje biologije, psihologije, filozofije. Samo plitko, samo YouTube, life couching itd. Nema niko vremena za nauku...(ain't noone got time fo' dat...sto bi rekli drugari). I onda otkrivaju kažu čakre, dubine...a ne znaju mukice dokle su recimo stigli antički filozofi, ne, zašto bi, svet je ionako počeo od 21.veka, veka ne binarnih osoba, skraćenica do besvesti tipa LBGTQRSTV...Sve je to dosada i povrsnost. Višak vremena u mirnodopskim uslovima za koje slabi mozak Homo Sapiensa nažalost još nije spreman.

Seljanka

pre 3 godine

Ko je išao u školu zna da se osoba oba pola zove hermafrodit.

Činjenica je da svi u sebi imamo i muških i ženskih osobina kao i hormona.
Obaveza pripadanja jednom striktnom modelu opterećuje.

Medjutim takvo otkrivanje sebe za mlade nije nova stvar. Pa sve moje drugarice i ja, tokom 80tih , nikako nismo želele da nosimo štikle, šišale smo se kao Eni Lenoks, namerno se nismo šminkale, nosile smo muške košulje i izbegavale brus.

Hoću da kažem da odavno polarizacija nije obavezna i da je ovo trla baba lan da joj prodje dan i otkrivanje rupe na saksiji.

Verujem da mlade devojke koje počnu karijeru filmske zvezde kao dete, nemaju slobodu ličnog izraza i žive u svojevrsnom zatvoru.

A "Nebinarnost" je tekovina mnogo starije generacije, samo je nismo tako zvali i nismo druge opterećivali sa tim,
već nam je bilo normalno u tinejdžerskom dobu da odbacujemo nametnute modele i tražimo svoj izraz.
Nervirali smo roditelje i nastavnike pocepanim farmerkama i čupavom kosom ☺️

Komsa sa prvog

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala

Voke

pre 3 godine

@vlada
Ako je rodno neutralna onda nije "pevačica" i "ona". Molim vas da onda koristite odgovarajuće rodne zamenice i imenice!
(vlada, 20. maj 2021 08:24)

To što se po toj nebinarnoj rodnoj nauci izvodi za "rodove" nije moguće izvesti u srpskom jezku. U Engleski uvode ili su uveli kao u Kanadi, zamnice: zer, zim, .... 13 ++ komada, šta god kome padne na pamet. To što nekoj osobi padne na pamet kao zamnica moraš da koristiš u obraćanju po kanadskom zakonu. To u srpskom jeziku ne može, pošto mi menjamo sve glagole i prideve po rodu, pa bi morali da uvedemo 13+ novih promena. Zbog toga će nam "cancelovati" ceo jezik kad dođe vreme.

Lanister

pre 3 godine

Ono kad nemas nikakav problem u zivotu pa moras da ga izmislis. Tako sam ja pre par godina, dok sam bio nezaposlen citave dve godine i ziveo kod mame i tate, poceo da tripujem da predjem u budizam i odem na Tibet. Sreca moja pa su me rodtielji trgli sa idi radi nesto, nadji bar sezonski posao, izludeces kuci. Tako da nisam otisao na Tibet nego da berem maline.

Bambuls

pre 3 godine

jel to znači da "nebirani" imaju neke druge hromozome osim x,y. Ako nemaju onda to nije samo socijalno opredeljenje nego neki psihološki poremećaj.

Terzio

pre 3 godine

Ako ova bolesna praksa zazivi kod nas ikada (srecom, pa za sada nas jezik nije prilagodjen ovom maloumlju) i uvede se regulativa koje zamenice gledanjem u pasulj treba koristiti pri obracanju ovim nesretnicima, kratko i jasno - ici cu radije u zatvor ako treba nego tome da se povinujem, i to vise puta.

Dejan

pre 3 godine

Predoziraš se par puta pa odlepiš ...
Sećam se da je prvi binarni registrovani bio neki propali umetnik/glumac/ko zna šta više, koji je dobio popriličan članak o tome i tako osvežio svoju karijeru ...
Amerikanci će učiniti sve za slavu i novac ...
Čak i ako to znači sj....anje sveta

Drndo Maroje

pre 3 godine

@A ja ne mogu za pridev debelo da pronadjem oblik bez roda u srpskom jeziku, pa ne mogu ni da predlozim pitanje za tu dilemu. Mozda neko i ume?
(Pera, 20. maj 2021 08:48)

Evo da pomognem ja ako moze..
pridev "debelo"- imenica "crevo".

Dakle odgovor je - Debelo Crevo!

magistar colovic

pre 3 godine

Sve je to posledica opset promiskuiteta, sto bi nasi stari rekli, azdisali su. Toliko su zastranili da vise im nista nije interesantno i sad ce da izmisle sijaset gluposti o sebi i drugima.

čika Boki

pre 3 godine

Rodno neutralno ljudsko biće, kada govorimo o tebi, koju zamenicu koristimo u trećem licu jednine?
P.S.To što vam nedostaju hormoni je znak bolesti, koja se može lečiti, ali tvoj život, tvoja stvar!

dpro

pre 3 godine

lokal patriota
ovo ne dolazi od obicnih amerikanaca prestani da gledas filmove jer oni nemaju slobodnog vremena nego sastavljaju kraj sa krajem ovo dolazi od holivudske tkz. elite koja je jedna obicna sekta zaduzena za unistavanje ljudi

Sale

pre 3 godine

"radila na sebi"
u prevodu na razumljiviji jezik...mislim da je moja nena imala najbolji prevod za ovakvo nesto
a to je
"dabogda se o sebi zabavila!"

Јабучило

pre 3 godine

Ја себе утрипујем да сам пилот и очекујем да ми се да да возим авион? То тако данас иде?

Гиле

pre 3 godine

Значи убудуће се обраћамо са "то" , а логично у нашем језику се прикључује и створење. Може и то биће, да буде суптилније. Чак не можемо рећи ни да је певач ни певачица.

John Doe

pre 3 godine

drago mi je da cujem..i sve najbolje ..rodni identitet u socioloskom smislu je vestacki konstrukt i sve manje potreban
u vecini aspekata kolektivnog zivota je rod nebitan i vise zla donosi nego dobra, time sto je podloga diskriminaciji..svi smo mi na nekom nivou nebinarni
(markoG, 20. maj 2021 08:34)

kad dobijes prvu "mecu" onda kazi nesto do kad si musko sorry

CG- MN

pre 3 godine

Nisi ti, Demi, nebinarna. Nego šizifrena...što nije greh niti osuda...samo konstatacija na kojoj treba da se zasniva tvoj oporavak i dalji život. Novac imaš, uloži u sebe i neka ti je sve sa srećom...

Munja

pre 3 godine

@Hmm
Grešite. Nije ovo rezervisano samo za neobrazovane. Još pre tri-četiri godine sam saznao za jedno rodno neodređeno profesorče na jednom univerzitetu u Engleskoj, inače žena u prvobitnoj svesti.
[namučih se sa gramatikom u prethodnoj rečenici je postoji samo profesor ili eventualno profesorka]

leđna_peraja

pre 3 godine

I Demi Lovato je nebitna osoba. Okej je to da se izjašnjavamo kako želimo, ali dajte neke zanimljive vesti iz raznih oblasti, nešto što obrazuje, oplemenjuje, veseli... Hvala.

Pevac po svadbama

pre 3 godine

@jaPaja

Ne moze, u brak mogu da stupe samo dve osobe.U zapadnoj civilizaciji je problem polnost, u nekim drugima broj. Ti (oni) udji u brak sa sobom, vec vas je dvoje, pa sa partnerom pravi orgije, svi cetvoro!

111 000 111

pre 3 godine

Kad coveka pritisnu muke on pocne da prska kao vazna. Slava, moc, ludi svet - moze da zblesavi coveka. Bila je fino dete, fina pevacica, ocigledno je da je nekakva teska trauma naterala na preispitivanje svega i svacega. Davljenik trazi pomoc na razne nacine, pruzite mu ruku, jer i vi mozete biti u slicnoj skituaciji
Ljudi, cuvajte se i cuvajte jedni druge!!!

Kiki

pre 3 godine

Zasto slusamo ove nepismene trovace - krivi su nasi roditelji koji sve dozvoljavaju jer "svi to rade", a u stvari je sve to takva gomila gluposti koja obrazuje licnosti (licnosti?) nase dece unistavajuci ih zauvek.

Diznijev rob, pedofilska zrtva, devojka ispranog mozga i krvotoka (posle brojnih detoksikacija) prica ono sto su joj rekli da kaze, ali niko ne pomaze jadnoj devojci - ona je bila instrument kojekakvih manijaka jos od svoje 12e godine i ostace biljka - niko da se obrati socijalnim ustanovama jer devojka ima pare. Ima pare i Britni Spirs, pa opet nije dovoljno razumna i zrela da upravlja njime.

I to nasa deca gledaju, slusaju i upijaju, a mi se slazemo sa tim jer "svi to rade", "znate kako je danas"...

Glavatar

pre 3 godine

Od danas više nisam ja, on, ona ili ono, binarno već analogno....Mi.
Grupa ćelija u formi čoveka i ubudiće nam se obraćajte samo sa Vi.

nisam ja

pre 3 godine

pod hitno uvesti kvantne osobe, binarne više ne zadovoljavaju kriterijume. definicija kvantne osobe - može biti pozitivno ili negativno naelektrisana ili oba istovremeno ili bilo koje stanje između pozitvinog i negativnog u zavisnosti od oka posmatrača

Stevica Kurcubic

pre 3 godine

Jel to ona sto je jedva prezivela pokusaj samoubistva? Definitivno nam prenesite sta ima da nam preporuci za ugodan i srecan zivot.

John Doe

pre 3 godine

Kako je izjavila "oseca se kao DVE osobe".
Znaci li to da je od sada dupla zena ili dupli muskarac ili mix?
Molim poznavaoce nebinarne oblasti da me upute!
Hvala
(Komsa sa prvog, 20. maj 2021 08:14)

moderan naziv za podvojenu licnost pre ce biti

Zer01

pre 3 godine

Kratka Google pretraga u vezi doticne:

Just two days ago, Demi Lovato was hospitalized after an overdose. This came only weeks after she revealed that she had suffered a relapse in her struggle with addiction.

The overdose after 12 hours of hard partying was a shock to many fans, but it wasn't a surprise to those who have been close to Demi.

Sta dalje reci... Labilna narkomancina koja je izgubila dodir sa realnoscu.

HozeArmando

pre 3 godine

Imamo li mi neke mlade naucnike, pisce, umetnike o kojima bi moglo da se pise? Koga je briga za Demi Lovato i njenu nebinarnost!

realno

pre 3 godine

Kada zivis od stare slave i pojavljivanja u medijima onda je i to tema .A mozes sebi i priustiti da se bavis glupostima jer lova nekako kaplje.
Sve zamisljam prodavacicu iz Maxija kako se lomi oko ovih tema

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Ona je mentalno osakacena i to je to. Kakva bre ne binarna osoba itd. Svi se sad uklapaju u tu neku poremecenu mejnstrimp pricu u kojoj su svi odjednom neka nova vrsta seksualne orjentacije, novi pol itd. Ovo vise nije borba za prava homoseksualaca, ovo je ludilo koje apsolutno nema veze sa zdravim razumom i biologijom i cinjenicama.. Izjavi neku ludost, mnogi je podrze, ona oplace jer je ganuta i eto joj paznje. Pre nekako je plakala zbog jogurta i ceo dan bila potresena, a sad je ovo. Pre 20 godina bila bi zatvorena u ustanovu jer to ponasanje je prikladno za Kovin.

Samo jako i snazno

pre 3 godine

Polako queer i biseksualci preuzimaju LGBTQ i sve ih je vise (pevaci, glumci, influenceri...), a lezbejke i gejevi polako nestaju. Queer zajednica nepodnosi gejeve, jer se izjasnjavaju kao zene i muskarci, a ne kao nebinarni. Biseksualce koriste za propagandu i teraju ih da se odreknu hetero-privilegija.

Rade Kornjaca

pre 3 godine

Pokloni se pevačica publici, kaže im u poverenju "Ja se od sada osećam kao mikrofon" i nastavi da stoji na postolju.

Poslednjih godina sve nešto razmišljam čega li je moja baba ostala pošteđena preminuvši krajem 80-ih godina, kad joj je glavna medijska dilema bila da li je Tozovac oženjen ili nije.