Politika

Četvrtak, 14.06.2012.

09:20

Rusi zbližavaju SPS i SNS?

Lideri koalicije oko SPS istog dana posle razgovra s DS razgovarali sa SNS o vladi u kojoj bi Dačić bio premijer i zadržao resore koje sada ima, piše Politika.

Izvor: Tanjug

Rusi zbližavaju SPS i SNS? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Petokraka

pre 12 godina

Alo rodjaci, kakve ruske investicije kad DOS-ovci nedaju. A sto se tice EU i USA prvo nas bombardovali, ojadili pa sad doniraju.

Bence

pre 12 godina

Očigledno je da nešto ozbiljno ne štima u pregovorima DS-a i socijalista. Ne bi me iznenadilo da se ovi potonji okrenu formiranju većine sa naprednjacima, što ne bi bilo loše, jer je narod ipak glasao za promene.

dragan

pre 12 godina

Da podsetim da je po kazivanju, SNSa, URSa, LDPa, Dveri, Vojovđanskih mađara, DS pokrao izbore i da sa tim pokradenim glasovima su podeljeni mandati. Samim tim kakva god vlada da se napravi, nije legitimna.

Merilin

pre 12 godina

Rusi su poznati po ispijanju vodke, i po ispaljivanju Srba za sve i svašta. Zamislite da je 90-ih bio neki pametan čovek pa se okrenuo zapadu, Americi... Eee, Albanaca danas verovatno ne bi bilo na KiM, a Albanija bi bila proglašena terorističkom zemljom. I mnoge druge probleme ne bismo imali, ili bi oni bili podnošljiviji. Ali, majčica Rusija... Ništa nam dobro nije donela, sem praznih reči.

Je*ali vas rusi

pre 12 godina

Ja to ovako vidim, posto ce biti neke VELIKE pi*darije tipa WW pa nesto u narednih 5,10,20 godina tacnije receno period je totalno nebitan, a mi sa svima u zavadi. Sa Bugarima lose, sa BiH, Hrvatima, Albanicima i sada Kosovom, nekako nam se bas crno pise, kao replika iz Lepa sela lepo gore, svi cemo pod jednu krusku da stanemo. I na sve to, umesto da trazimo saveznike i jakim nacijama kao sto su nacije koje pripadaju EU i NATO mi i dan danas pricamo o nekim Rusima, i onda kad nas zagine par miliona opet neko drugi kriv. A Rujke zabole, samo se povuku u svojih -200C pa ih ti juri po Sibiru. I "bolje rat nego pakt", hmmm, razmislite malo, dali je Aleksandar bio blesav i gde su danas Nemacka, Italija i Japan i na kraju krajeva gde je Hrvatska, a gde smo mi. Mnogo smo glupi kao narod, zato nam i jeste tako jeste.

analitičar

pre 12 godina

Pogledajmo malo realnost. SNS ima predsednika Srbije a SNS dobio najviše poverenje građana. Nikolića kao predsednika neće moći gurnuti u medijsku blokadu, prosto zbog funkcije koju obavlja, pri čemu se sastaje sa najvišim zvaničnicima sveta. Ta funkcija prosto podrazumeva javnost. Nikolić će istovremeno imati podatke od raznih službi bezbednosti, a to znači i nemogućnost neke strane da sakrije bilo koji podatak ili radnju od javnosti. Pozicija predsednika države omogućuje ukazivanje na propuste vlade i njenu kritiku. Time predsednik postaje još popularniji u javnosti. Sa druge strane vlada u kojoj ne bi bio SNS, imala bi veliki problem legitimiteta. To nije samo prazna floskula. Podrazumeva se da bi naprednjaci itekako kritikovali takvu vladu, i povećavali svoj rejting. Vlada sa DS ne bi mogla ništa novo da ponudi, da reši probleme, jer da su to mogli, učinili bi to još za vreme prošlog mandata. Za njih ali i za SPS bilo bi pogubno da budu u vladi koja služi samo radi vladanja. A dolaze još teža vremena, najavljuje se nov udar krize, a samim tim veća nezaposlenost, beda, štrajkovi, razni izlivi nezadovoljstva koje neće imati ko da kanališe. Takva vlada ne može biti dugotrajna. DS može da sastavi samo vladu koja će da vegetira a ne da rešava probleme. Mislim da su toga svesni svi na političkoj sceni.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se ta "Ruska Gubernija" ne "izmesti" sa evropskog kontinenta i ne preseli negde na Kavkaz ili u Sibir na ovim prostorima nece biti "trajnog resenja"!
Druga mogucnost je toj "Ruskoj Guberniji" treba "oteti" sve sto se oteti moze Kosovo je ionako otislo, oslobodilo se od Rusije, oteti sve i Vojvodinu i Sandzak i svaki region koji svoju buducnost vidi medju civilizovanim narodima u EU tako da ono sto Rusiji "pretekne" od te "Ruske Gubernije" vise lici na "ocerupanu kokos" nego na nekakvu drzavu a onda ce ionako svima biti svejedno ko ce u tom "ruglu od drzave" praviti Vladu !

Dusko

pre 12 godina

Ccc..., ajoooj, AMAN ZAMAN, pa ti rusi neka pociste djubre ispred i u svom dvoristu, pa neka se za 100 g. jave... Uzas, pa oni su na dnu dna, samo to tamo vesto, dogmatski prikrivaju..., narod im je na ivici egzistencije...
Uostalom, sta mislite sta ce ovih dana diplomate iz Brisela reci Tomi i njegovoj sviti, pa i narediti...?!

Beloved

pre 12 godina

@Milenko
O čemu ti to ??!?! Pročitaš li ti prvo to što napišeš pre nego što pošalješ ?!?!?!? Pravo na slobodu je neprikosnoveno i zagarantovano svakom čoveku. Smučili ste mi se vi rusofili, put pod noge i idite bre u tu rusiju, tamo živite u nekom gulagu a nas lepo ostavite na miru. Nama je dobro i sa belim šengenom i ovom slobodom kakvu sada imamo. Sačuvaj me Bože kakvih ovde ima ...

nemamo šanse

pre 12 godina

Pa zasto da ne naprave vladu kad smo mi sami izabrali Gubernatora (diplomiranog?)Ato je i nekadasnja velika ljubav(mali sloba i vojvoda)setite se 90tih.

natasa

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!
(Milenko, 14. jun 2012 10:17)


Na srecu malo je ovako samodestruktivnih likova..

Nenad-EU

pre 12 godina

@Erp

Niti je EU raspala, niti je Rusija (koja btw dobrim delom zavisi od EU) ultra-mega-giga super sila. Imaju oni mnogo unutrasnjih problema a Srbija im znaci koliko i lanjski sneg.

Nas problem je sto kao narod nemamo cilj kome tezimo vec se iz godine u godinu ti ciljevi menjaju i ocekujemo ce ce neki Big Brother (EU, SAD ili Rusija, nebitno) da jednim potezom resi sve nase probleme. Da nas natera da budemo bolji ljudi, vredniji, uredniji, posteniji, organizovaniji itd.

Mile s Cubure

pre 12 godina

Koliko ja znam samo je DSS (od parlamentarnih stranaka) bio za prekid evropskih integracija i uspostavljanju cvrscih veza sa Rusijom. Ako bi se obistinilo ovo sto pise u "Politici", to bi znacilo da su i SNS i SPS obmanuli birace, kako one koji su glasali za njih (mada ne verujem njih mnogo), tako i one koji nisu izasli na izbore ili su glasali "belim listicima". Znaci, ako misle da se "okrenu" Rusiji, jedino posteno resenje bi bilo da se raspisu novi izbori, svako izadje sa svojim programom (neko novim, neko starim) , pa da vidimo sta narod misli.

Slavica

pre 12 godina

Slavica Djukic Dejanovic je izjavila za današnji broj Kurira u intervjuu: "Ostajemo sa DS-om. Vlada do kraja juna". Rusi pritiskaju, to je tačno, ali nemaju šta da ponude, jer su sve investicije iz onih država koje imaju mnogo veći uticaj na sastav nove vlade.

Sinisa

pre 12 godina

Samo cu reci ovo. Otkad se raspala YU i srpski nacionalisti preuzeli vlast, svaki dan slusam govor druga Tita 1948. i placem, prvo iz ponosa jer sam se rodio i ziveo u YU, a drugo iz tuge sta su od drzave uradili srpski nacionalisticki rusofili.

pozz iz cheshke eu!

pre 12 godina

i ponovo vidoviti srbi prognoziraju propast eu i vozdizanje rusije (dok rusi masovno emigriraju iz rusije na zapad i koriste votku kao sredstvo prezivljavanja u mafijaskoj drzavi ogrezloj u korupciji i siromastvu), i ponovo se srbi pozivaju na nepravdu i otimanje "zivotnog prostora" na kosovu (a to isto kosovo su prodavali od XIX veka albancima za velike pare dok su se ovi tamo naseljavali, pa onda politika "ocuvanja kosova", pa onda zrtvovanje komletne srbijie i njenih gradjana da bi se potpisala kapitulacija u kumanovu i kosovo konacno prodali) zao mi je sto je tito rekao ne rusima, trebao je da pusti srbe da osete rusku cizmu kao sto su je osetili poljaci, cesi, madjari, pa da malo te svoje sizofrene iluzije o rusima podvedu na realan nivo, a ne da kao ovi danas sanjare i mastaju o nekim mitovima i fantazijama o rusima i srbima...
na kraju krajeva, okretanje srbije rusiji ce i zavrsiti posao cepanja srbije koje su zapoceli rusofili krajem 80tih rasturanjem jugoslavije jer ce se vojvodina u kojoj apsolutna vecina zeli u evropu konacno odvojiti od "crne rupe na evropskom tepihu"... to je mozda i najbolje da bar deo srba (onaj u vojvodini) pocne da zivi kao i svi drugi normalni evropski narodi (cesi, slovaci, poljaci, slovenci...) a one koje prizeljkuju da budu ruska gubernija i crna rupa pustiti da dovrse posao koji su pauzirali 2000. godine

Alex Danska

pre 12 godina

Beloved, 14. jun 2012 12:26

Apsolutno se slazem. Svi koji bi da Ruse ljube tamo gde ledja gube casno ime - pravac Rusija! Pa tamo uzivajte u ruskom blagostanju...

Stanovnik Moskve

pre 12 godina

Prvo nesto o Rusiji. danasnja Rusija na celu sa Putinom je daleko otisla napred u odnosu na Rusiju vladavine pijanca Jelcina. Danasnji dohodak po glavi stanovnika se sa 4000 dolara godisnje popeo na 10.000 dolara godisnje. Budzet u pozitivi i njih svetska kriza nije ni ocesala. Bogati energentima
Ali ovo sto se pise mislim da nije tacno. To su puste zelje ambasadora Konuzina koji se ne prvi put mesa u nasu politiku. Zar nije Putin nedavno Nikolicu u Moskvi rekao da nema nista protiv ulaska Srbije u EU i nakraju "pozdravite Tadica" Rusija nedavno imala sastanak na vrhu sa celnicima EU u Sank peterburgu. Rusija ima svog coveka u NATO.Nema tu ljubavi vec interesa. I Bugarska je u NATO I EU pa ide Juzni tok kroz Bugarsku. Kada god nam je bilo gusto Rusi nam nikada ne pomogose. Sada u konfliktu oko Sirije ne daju da se usvoje rezolucije. Koliko se secam ni prstom mrdnuli nisu kada su nas bombardoivalii kada su nam uvodjenje sankcije. Pobegli u roku od 24 sata sa Pristinskog aerodroma. Donacije nula dolara zarazliku od zemalja zapadnog sveta

laki

pre 12 godina

EU nas nece u zajednicu zato sto u DS ima previse prevrtljivaca a najvise zbog toga sto je u vladi SPS koji je zahvaljujuci ovom promucurnom narodu i dalje u mogucnosti da bira sa kim ce da formira vladu.U DS ne sede vanzemaljci vec gradjani Srbije od kojih mnogi imaju komunisticke zile.Takvi i vode pogubnu poltiku pod direktivom rezima iz Moskve.Nema velike razlike izmedju SNS,SPS i DS,da je ima bili bi smo vec odavno srecniji.Eto zato nas nece EU.Nisu krive stranke i pojedinci,krivi smo mi,jer smo slepi.Rusi se igraju sa nama,iskoristavaju i ismevaju,zajedno sa domacim izdajnicima.

Darko

pre 12 godina

Pa normalno da ce podrzati takvu vladu.Ne treba njima Srbija u eu,nego Srbija koja ce gurati prst u oko eu.Da kao i za vreme Slobe budemo vreca za udaranje,neko preko koga ce se Rusi sukobljavati sa zapadom.

Odgovor

pre 12 godina

Odgovor za Erp:, "Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove?".
Zbog neresenih odnosa sa komsijama, pre svega Kosovom, zbog ne funkcionisanja pravne drzave, zbog lose infrastrukture i ekonomije kao i zbog nepostovanja ljudskih prava - pre svega gej populacija i Romi.

Erp

pre 12 godina

EU se raspada, 5-6 drzava su im u finansijskom kolapsu, jos 2-3 najmanje ce to biti! Fizicki nam Evropu ne mogu uzeti jer smo u njenom srcu od postanka! Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin, i sto je dosta puta zanemarivano duhovni aspekt koji je potpuno isti kao kod nas Srba! Ljubav ne ocekujemo maravno, ali ako imaju interese u Srbiji zasto ih jednom i ne prihvatiti. Ovaj put su finansijsko razlozi debelo na njihovoj strani tako da nema razloga da se njima ne priklonimo. Podrska Dacicu i SNS-u, da spasu Srbiju od propasti u koju je uvalio Zapadi EU....

Goran

pre 12 godina

tako ce na kraju i biti.
Vladu ce formirati SNS i SPS.
i naravno, ovde ce ruski uticaj uvek preovladati. Tako i treba da bude.
Od EU nece nista biti jer ce se i sama urusiti. Kako funkcionise to vec svi znamo. Jer je napravljena na losim temeljima i nepravdi.
Evropa lagano ulazi u opasan period... i sve ce se slomiti opet u Evropi.
Ruse na Balkan..... pod hitno.

Nenad

pre 12 godina

@Milenko

Ti koji su se osecali bolje za vreme sankciija, ili su valjali devize, gorivo ili nesto trece ili su se pak bavili nekim drugim nelegalnim radnjama dok je posten i skolovan narod jeo mrvice sa stola. Nemoj na to molim te da me podsecas. Radije ne.

A ta prica Rusi braca, odavno ne pije vodu. Nemamo mi vise taj luksuz da eksperimentisemo sa ovim ili onima. Dobro je poznat pravi recept.

Maksimalno orao negativno

pre 12 godina

Cini mi se da se vecini komentatora dopada kako su Rusi pravili vlade u Madjarskoj, Češkoj (posebno 1968), Bugarskoj... Za jednu žvaku mogao si da kupiš svakog, od carinika do policajca. Inače Rusi nikada nisu nigde vojno intervenisali, posebno ne u Avganistanu. I uvek su nam pomagali, naročito '99. kada je njihov brod iz Crnog Mora plovio do Jadrana da nam pomogne 3 meseca i nije ni stigao. Rusofili, dajte molim vas samo jedan jedini primer kada su nam Rusi pomogli gledajući vekove unazad. Hvala im od srca u vaše ime.

Lajavica

pre 12 godina

Mi kao da nam je prvi put da nam drugi kroje kapu...
Sta - Brisel, London & Vasington se uopste nisu mesali niti interesovali za sastav srpske vlade? Nikad?
Haj'te molim vas

Trosenje energije na stranacko prepucavanje - to su ovi komentari. Bolje bi bilo da tu energiju ulozimo u neki masovni protest, jer ni DS, ni SNS, niti bilo ko ko zasedne u fotelje nece prstom mrdnuti za dobrobit naroda.
Na ulice i ne idemo kuci dok se ne pohapse i OPOREZUJU tajkuni, pokrene privreda i poljoprivreda, pogase onolike Agencije za sve i svasta, donese zakon o smanjenju broja poslanika u Skupstini.... ima toga jos onoliko....
Pa da vidimo ko ce spolja da se umesa.....

Znam da su ovo samo puste zelje....ni ovo ne moze bez podrske spolja, samo ne znam ko bi nas podrzao u tome, jer svima odgovara ovakvo stanje u Srbiji.

Dantes

pre 12 godina

Rusija zemlja u kojoj su azil dobili i Milosevici i Karici i ko zna ko jos!
Rusija ciji ambasador se pojavljuje na predizbornim skupovima
Rusija koja nam je samo obecavala pomoc a dobili smo nista, 0, krompir!
Nikolic je isao u Rusiju cim je postao predsednik.
Dacic ide u Rusiju na konsultacije za sastavljanje vlade.
I sa kim sada moze da sastavi skupstinsku vecinu?
Sa URSom ciji je lider Dinkic oborio sve vlade u kojoj je bio. Dinkic koji cim nesto nije po njegovom odmah pakuje svoje igracke i ide kuci?

Srbija je pokazala da nije za demokratiju jer i kada ima mogucnost izbora ona sedi kod kuce!

klenga

pre 12 godina

zašto se niko više ne seca vremena inforbiroa ,od 48 do 53 god.kada su nas rusi držali u gvozdenom zagrljaju...za tih pet godina moj otac svake godine provodio tri meseca u rovovima prema rumunskoj i mađarskoj granici...te su godine bile sušne i u državi vladala glad,a mi smo morali da držimo dva miliona(2.ooo ooo)vojnika pod oružijem...preko dve hiljade naših graničara i vojnika je stradalo od ruskih snajperista u pokušajima da izazvu sukob i motiv za agresiju...rusi uopšte nisu slatki...44god.tito ih pustio da prođu kroz srbiju ali prostorno ivremenski ih potpuno ogranicivši...ipak su uspeli da nedužnom (našem)narodu nanesu puno zla-ponajviše silovanja...to je istina ...a mi imamo kratku pamet i zato polako ali sigurno nestajemo...

Nenad-EU

pre 12 godina

Ala su pateticni ovi SNS-ovci...
Do juce pljuvali vladu, pa samim tim i SPS a sad im je dobar bilo ko, samo da se zavale u fotelje.

"Bivsi" radikali i "reformisani" socijalisti uz podrsku Rusa...to ne mirise na dobro.

crni domino

pre 12 godina

Pricali stari ljudi da su rusi, prolazeci kroz Jugoslaviju 1945, radili bukvalno sta su hteli, govoreci onima koji su se drznili da prigovore rusu: Ja tebja oslobodit , ja tebja ubit!
Ta politicka bitanga Dacic a sada i Nikolic, neka pitaju starce i starice, sta misle o rusima?! Samo izopaceni umovi vide u rusima spas!
Ako im ne veruju, neka od sebe odbace sve sto nije rusko i ostace goli, bosi i bez igde icega!
Kako su izopaceni nasi pojedini politicari, i narod ce do toga da dovedu!
Ali, politicari, to nece moci! To ne biva!...

Demos

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji podrzavaju demokratsku stranku.Oni su kandidovali Borisa Tadica sto je protivno ustavu. Ustav je iznad zakona.
Za 8 godina oni su pokazali sta su znali.

Nevezano za ovo:
Ko zna u cijem se vlasnistvu nalaze strane kompanije koje su kupile velike domace kompanije. To mogu biti offshore kompanije, ili imati ugovor o saradnji za offshore kompanijama, ciji su vlasnici iz Srbije.

Ko kaze da se roba koja se uvozi u srbiju, placa po pravoj ceni. Mozda se placa skuplje nego sto treba i na taj nacin se novac izbacuje iz zemlje, a bez toga da se zna kome taj novac ide. Kompanija A (srpska) plati kompaniji B. KOmpanija B plati (razliku) kopmaniji C za nesto drugo a fiktivno. Kompanija C dobije pare od kompanije A a da niko iz Srbije ne zna kome je novac isplacen. Ta kompanija moze da pripada nekom politicaru (ne kazem da je tako), koji se onda nadje u sukobu interesa.

Branko

pre 12 godina

Predlažem da ih Rusi tako zbliže da se ta Vlada formira u Moskvi, pa da ih zatim upute na Sahalin pa neka tamo vladaju. Uostalom tamo ni Japan nije daleko, znate već ono pomalo zaboravljeno "... do Tokija".

Aleks

pre 12 godina

Evropa se raspada, a vi kukate sa Evropom? Ja sam rodjen i zivim u Nemackoj i znam kakvo je stanje ovde (i u celoj Evropi). Bolje su nam Rusi i to ce te uskoro i videti.

Budimo ono sto jesmo

pre 12 godina

Samo nekoliko pitanja? Jel vi dragi eurofanatici shvatate da nas EU nece ovakve i kakvi smo, hoce da nam uzmu zivotni prostor ( Kosovo) , a ni po jednom drugom pitanju nam nisu naklonjeni! Znam koliko je veliki jedan dolar Amerikancu, jedan euro Nemcu, jedna Funta ( planina) Englezu, znam jer sam bio tamo, i jer mi pola familije ima njihova drzavljanstva i zive tamo ( deda jos davne 1912 odselio u SAD)...Ljudi ne zavaravjte se vise, oni konstatntu politiku vode prema Srbima vec 100 godina!!! 1 i 2 sv.rat, 1999, otimanje Kosova, Britanija je stvorila Albaniju pre 100 i nesto godina, Turci su na Balkanu zahvaljujuci njima bili duze 100 godina, STA VAM je bre ljudi vise ??? DOZOVIMO SE VISE!!!!!!!!!!!!! Nikad, ali nikad necemo biti njihova interesna zona u smislu prijateljskih odnosa, i shvatite to vec jednom i zauvek......Uvek samo moneta za potkusurivanje....Hvala b92 na ustupljenom prostoru i razumevanju!

s.

pre 12 godina

"Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin"

Pa su se polakomili na naš NIS i sve pripadajuće (raspitajte se šta sve).

Kada će Srbi shvatiti?

purenjak

pre 12 godina

Ivice, ne rece li ti u predizbornoj kampanji da se razlikujes od Tadica i Nikolica i u tome sto ti "nikom nista ne dugujes i da ne dobijas naredjenja iz Moskve, Vasingtona ili Brisela"?!
cccccc

tibulo

pre 12 godina

Sad cemo biti svedoci u nasoj istoriji kako se smisljeno mesaju Rusi u nas zivot. Kad im to odgovara.! A nasi bivsi i sadanji iz Milosevicevog ogranka Srbije, postupice "po naredjenju".Zato su ameri zvali Vernog?Tomu na sastanak jer znaju da ce ovaj , za vlast, dati i prodati, sve. I Evropu i Kosovo, sve sta god treba. Excuse je> NEMAMO PARA.

Erp

pre 12 godina

Pristalice raspale EU! Nije ista Rusija danas, modefna razvijena, finansijski mocna, sa Putinom na celu i ona 1985 kada je Gorbacov odio taj savez drzava? Procitajte malo o ulozi Carske Rusije i njene uloge oko pitanja Srba na Balkanu! Jos bi se osvrnuo na ovoga sto poziva Angelu u pomoc? Postovani traziti pomoc od onoga koji je u zadnjih 100 godina ubio najmanje 3 miliona Srba, a radi to i dalje je u najmanju ruku tragicno, da tragicnije ne moze biti....

Erp

pre 12 godina

Pitanje za pristalice DS-a? Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove? 12 godina su vasi na lasti, i nista po tom pitanju nije uradjeno! Zasto? Molim odgovor....Napomena da nema ni nagovestaja kad bi to moglo biti...!

sta_ce_biti_bice

pre 12 godina

@Njet

Treba malo bolje da poznajes medjunarodnu politiku. Nismo mi Srbi ti koji cemo odlucivati da li cemo sa Rusima ili ne. Jesmo li '44 birali Ruse? Seli Cercil i Staljin za sto uz neki brendi ili votku i dogovorili se. Prost primer. Srbija ce npr morati pre ili kasnije da prodaje deo EPS-a. Nemci i Rusi se prosto dogovore, uzmite vi EPS u Srbiji, ali nama dajte onaj npr u Bugarskoj ili Hrvatskoj. Tako se veliki dogovaraju. E sad ko ce nas da zapadne, videcemo. Ono sto je bitno da je tu sad na pomolu i treci igrac - Turska. Turci evo najavljuju da ce da ulete sa kapitalom u mnoge banke u Srbiji. To ce samo sluziti da pokupuju ono sto jos vredi. Rusija kao zemlja inace nije zemlja na koju mi treba da se ugledamo. Danas najbolji ruski naucnici rade van Rusije, jer su Putinovi tajkuni sve to rasterali da bi drzali narod maltene u nekoj vrsti modernog ropstva. Rusija mnogo danas lici na Ameriku. Milijarderi sa jedne strane, sirotinja sa druge. Srednji sloj sve tanji. E mi zato treba da se ugledamo na skandinavske zemlje, na Nemacku, Svicu, Austriju, a ne na te moderne imperijaliste, ili ne daj boze da se ugledamo na Kinu, gde u jednom Sangaju sve sija, a 20 km od grada ljudi zive u kucama od prutica i blata. Rusija evo juce je bilo nas vestima treba da prodaje neko oruzje Amerima. Dakle bre oni bukvalno vladaju svetom. Mi smo zemlja sa potencijalom, e sad samo te resurse treba staviti u najefikasnije ruke. Mislim da to nisu Rusi. Pogledajte sta su uradili u CG. Sumnjivo.

milankeck

pre 12 godina

Ne vidim sta je lose u tome,ipak su sps i sns priblizniji po ideologiji,po programu i po strukturu biraca.Bilo bi prirodnije da oni naprave vladu.

rusija

pre 12 godina

Zapravo zapad Amerika i Nato su olicenje nepostovanja ljudskih prava. Vijetnam, Irak, Libija ... Avganistan i tako dalje. Cak i na njihovom tlu osnovna prava ljudi su ugrozena.

g4

pre 12 godina

Isti oni koji cute kada se srpska vlada sastavlja u Briselu ili Vasingtonu sada prigovoaraju kada to radi Moskva. Malo objektivnosti ne bi skodilo...

dragiša

pre 12 godina

Apsolutno se slažem sa forumašima na ovom portalu da niko van Srbije ne bi trebalo da nam sastavlja vladu! Ali,to sada tvrde i dosta su ljuti komentatori na portalu B92 kada se čuje da je Dačić dobio "neke instrukcije iz Rusije".A on koliko juče, ispred zgrade u Krunskoj ulici (sedište DS) reče da niko ne govori kako ga je Solana 2008. zvao i tražio da podrži Tadića, kako su zvali i pritiskivali iz Brisela, iz zapadnih ambasada u Bgd. Pa zar nije vlada 2008. stvorena u domu "Privrednika" na Senjaku-Dedinje. I zato, manite se priča o nekakvoj guberniji, nekakvom mešatnju Konuzina, kao mi smo dostojanstveni,a zaboravljamo šta nam čine zapadnjaci. Spustite loptu i budite realni.Jedino je važno da se vlada što pre formira i da zemlju počne da vadi sa dna na kome je u poslednje četiri godine. Ko je dotle doveo zemlju?Ko je vladao u četiri protekle godine,odnosno osam poslednjih.Dakle, vladu što ptre "na sto",program oporavka,ali ne preko naše gradjanske grbače, nego preko onih koji su sve pokrali,ali i političara koji su se nafatirali para. Da im bar za sada ne pominjem imena a većčina je iz stranke žuto plave boje.

siki

pre 12 godina

Hteli vi ljudi da verujete ili ne ali jos krajem osamdesetih zapad se konstantno mesao i krojio nam svaku vladu u SFRJ koja je izrodila Slobu, Tudjmana, Aliju.. koji su nam doneli rat! Posla 5tog oktobra, opet nam je zapad krojio svaku vladu koji nam je doneo potpuno razaranje Srbije koja je sada na ivici samounistenja. Posto male zemlje kao sto smo mi nazalost moraju da rade sto im kazu veliki, ja biram da nam vladu kroji Rusija jer od od ovih koji su nam je do sada krojili(SAD,EU) porpuno nam je unisten zivot i mladost.

горан

pre 12 godina

С обзиром да смо "слаби" сасвим ми је логично да странци покушавају да утичу на формирање власти и политике уопште. Само ми је јако "ниско" када се види уплив и утицај само једне стране. И одмах креће кукњава и прича о пропасти овој или оној. Камо среће да ови наши политичари (такви - какви су: наши су) имају снаге да свима (Москва, Брисел, Берлин...) кажу како нам није потребно суфлирање.

Iva

pre 12 godina

Uvek kad nam je Rusija pomagala prolazili smo ko bosi po trnju. Ajde pitajte neke visoke funkcionere DSS-a sto su ogoleli silne fabrike kupljene na kredu za vreme Kostunice, a radnike ostavljali bez igde icega

Mikele

pre 12 godina

Eto vam sad pa i sledeci put crtajte na glasackim listicima ili sedite kod kuce i pricajte kako Vas politika ne interesuje. Raspitajte se ko je u staroj Grckoj smatran idiotom.

antiglobalista

pre 12 godina

Citam komentare i uocavam veliki otpor prema Rusiji. Nece ljudi da budemo ruska gubernija. Izvinite, da li je bolje biti onda americka kolonija? Ironicno pominjanje naseg bratstva u smislu da nam Rusi nikad nisu pomogli i tako dalje. Dobro, ajde, nisu pomogli, ali na koji nacin nam je zapad pomogao? Ako nista drugo, Rusi nas nisu bombardovali i ubijali. Ovi jesu, i danas nas ubijaju i okupirase nam zemlju vojno, stavise nas u ekonomski zavistan polozaj, na svaki moguci nacin pokazuju otvoreno neprijateljstvo prema nama. Ja tu ne vidim nikakvo prijateljstvo i dobre namere prema nama.

NJET BACUSKA!!!

pre 12 godina

Ovi Rusi misle da smo im mi Cehoslovacka iz 1968. ili Poljska iz 1979.pa nam ONI iz Moskve prave vladu. Vrcamo se u 1946. pod RUSKOM CIZMOM, dno dna, svi izbacise Ruse i procvetase ekonomski Ceska, Slovacka, Poljska..... jedino ovaj jadan izmanipulisan narod hoce da bude Uzbekistan ili kazakstan u srcu Evrope. Strasno i ta ruska peta kolona.

Daliborko

pre 12 godina

Nisam simpatizer ovog SPS-a ni Dačića, ali možda je i nekako najbezbolnija koalicija SNS i SPS, jer ove nesposobnjakoviće iz DS-a ne mogu više da podnesem.

laki

pre 12 godina

Pfujjjj,treba ih se resiti za sva vremena,zajedno sa ovim nasim domacim izdajnicima i kriminalcima.Svi u okruzenju su se otarasili od te ruske politike,tiranije i nepravde samo ovaj narod ovde nikako da ukapira da rusima zajedno sa domacim izdajnicima sluzi samo za iskoristavanje i prkosenje NATO savezu.Koliko je ovaj narod zaostao i izmanipulisan,neverovatno.Pogledajte malo sta rade mladi i pametni ljudi u Rusiji,nema tamo postovanja ljudskih prava a iza zavese samo beda i jad kao i kod nas.Grupa milijardera iskoristava i tiranise ceo narod isto kao i kod nas.Ne treba niko da se cudi zasto se tako bedno zivi u Srbiji,kada se i dalje podrzavaju kriminalci,neradnici i pijavice drustva.Ne kaze se badava braca rusi.Progledajte vec jednom inace vam je dozivotna beda i nepravda zagarantovana.Ovi nasi nam samo zatvaraju oci,nece da dozvole da progledamo jer im to nije u interesu,ne mogu da se bogate i iskoristavaju nas za svoje licne interese.

Milenko

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!

d

pre 12 godina

Rusi hoće Vladu SNS i SPS da bi se mi odrekli Evrope. Evropa će da nam udara packe, a Rusi ima samo da se smeju. Malo će da odvrnu ventil za gas, i daće šaku dolara. Kome su još Rusi pomogli.

rocker

pre 12 godina

Ja kao veoma liberalan,bih sve dao da SNS-SPS-DSS,naprave Vladu. Hocu jednom za uvek da srBski prtiJota oseti RUSKU CIZMU. Zelim da Srbija bude kao danas Belorusija, zelim da nam uvedu vize i da nam EU uvede carine. Pa da vidimo kako je to biti pod rusima,posto pametan narod uci na tudjim greskama (Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunija, Bugarska) a glup narod na svojoj kozi. Minimun 50 godina ruske bratske vladavine. Ja se nadam da cu biti u jednoj zapadnoj zemlji po mogucnosti Nemackoj i za 10 godina kada dobijem drzaljanstvo se zvati Hans. Nadam se da ce i drugi mladi sto pre napustiti ovu jadnu zemlju

Njet

pre 12 godina

Pa nece nam Rusija praviti vladu.Narod u Srbiji nije za to glasao. Sta radi ovaj Konuzin u Srbiji. Na izborima nije bilo referendumsko pitanje da li cemou guberniju rusku sto je davnasnja zelja Tome Nikolica. Donacije Rusije u Srbiji nula dolara

Marko

pre 12 godina

Najbolje resenje za Srbiju je da vlast naprave SNS i SPS sa Dinkicem i da pocnu sa radom u cilju oporavka zemlje. DS je pokazao u prethodnom periodu sta znaju i umeju i doveli nas do dna, zato bi sada najbolje bilo potisnuti ih u opoziciju i pokusati uraditi nesto za ovu zemlju kako bi stala na noge.

baza

pre 12 godina

kad jedan šojgu utiče na približavanje jednoj ili drugoj strani...(onaj koji pravi rusku bazu u nišu)?!
a mislili smo da je to u moskvi bio skup o bezbednosti! enede!

Njet

pre 12 godina

Pa nece nam Rusija praviti vladu.Narod u Srbiji nije za to glasao. Sta radi ovaj Konuzin u Srbiji. Na izborima nije bilo referendumsko pitanje da li cemou guberniju rusku sto je davnasnja zelja Tome Nikolica. Donacije Rusije u Srbiji nula dolara

laki

pre 12 godina

Pfujjjj,treba ih se resiti za sva vremena,zajedno sa ovim nasim domacim izdajnicima i kriminalcima.Svi u okruzenju su se otarasili od te ruske politike,tiranije i nepravde samo ovaj narod ovde nikako da ukapira da rusima zajedno sa domacim izdajnicima sluzi samo za iskoristavanje i prkosenje NATO savezu.Koliko je ovaj narod zaostao i izmanipulisan,neverovatno.Pogledajte malo sta rade mladi i pametni ljudi u Rusiji,nema tamo postovanja ljudskih prava a iza zavese samo beda i jad kao i kod nas.Grupa milijardera iskoristava i tiranise ceo narod isto kao i kod nas.Ne treba niko da se cudi zasto se tako bedno zivi u Srbiji,kada se i dalje podrzavaju kriminalci,neradnici i pijavice drustva.Ne kaze se badava braca rusi.Progledajte vec jednom inace vam je dozivotna beda i nepravda zagarantovana.Ovi nasi nam samo zatvaraju oci,nece da dozvole da progledamo jer im to nije u interesu,ne mogu da se bogate i iskoristavaju nas za svoje licne interese.

milankeck

pre 12 godina

Ne vidim sta je lose u tome,ipak su sps i sns priblizniji po ideologiji,po programu i po strukturu biraca.Bilo bi prirodnije da oni naprave vladu.

Marko

pre 12 godina

Najbolje resenje za Srbiju je da vlast naprave SNS i SPS sa Dinkicem i da pocnu sa radom u cilju oporavka zemlje. DS je pokazao u prethodnom periodu sta znaju i umeju i doveli nas do dna, zato bi sada najbolje bilo potisnuti ih u opoziciju i pokusati uraditi nesto za ovu zemlju kako bi stala na noge.

rocker

pre 12 godina

Ja kao veoma liberalan,bih sve dao da SNS-SPS-DSS,naprave Vladu. Hocu jednom za uvek da srBski prtiJota oseti RUSKU CIZMU. Zelim da Srbija bude kao danas Belorusija, zelim da nam uvedu vize i da nam EU uvede carine. Pa da vidimo kako je to biti pod rusima,posto pametan narod uci na tudjim greskama (Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunija, Bugarska) a glup narod na svojoj kozi. Minimun 50 godina ruske bratske vladavine. Ja se nadam da cu biti u jednoj zapadnoj zemlji po mogucnosti Nemackoj i za 10 godina kada dobijem drzaljanstvo se zvati Hans. Nadam se da ce i drugi mladi sto pre napustiti ovu jadnu zemlju

baza

pre 12 godina

kad jedan šojgu utiče na približavanje jednoj ili drugoj strani...(onaj koji pravi rusku bazu u nišu)?!
a mislili smo da je to u moskvi bio skup o bezbednosti! enede!

d

pre 12 godina

Rusi hoće Vladu SNS i SPS da bi se mi odrekli Evrope. Evropa će da nam udara packe, a Rusi ima samo da se smeju. Malo će da odvrnu ventil za gas, i daće šaku dolara. Kome su još Rusi pomogli.

sta_ce_biti_bice

pre 12 godina

@Njet

Treba malo bolje da poznajes medjunarodnu politiku. Nismo mi Srbi ti koji cemo odlucivati da li cemo sa Rusima ili ne. Jesmo li '44 birali Ruse? Seli Cercil i Staljin za sto uz neki brendi ili votku i dogovorili se. Prost primer. Srbija ce npr morati pre ili kasnije da prodaje deo EPS-a. Nemci i Rusi se prosto dogovore, uzmite vi EPS u Srbiji, ali nama dajte onaj npr u Bugarskoj ili Hrvatskoj. Tako se veliki dogovaraju. E sad ko ce nas da zapadne, videcemo. Ono sto je bitno da je tu sad na pomolu i treci igrac - Turska. Turci evo najavljuju da ce da ulete sa kapitalom u mnoge banke u Srbiji. To ce samo sluziti da pokupuju ono sto jos vredi. Rusija kao zemlja inace nije zemlja na koju mi treba da se ugledamo. Danas najbolji ruski naucnici rade van Rusije, jer su Putinovi tajkuni sve to rasterali da bi drzali narod maltene u nekoj vrsti modernog ropstva. Rusija mnogo danas lici na Ameriku. Milijarderi sa jedne strane, sirotinja sa druge. Srednji sloj sve tanji. E mi zato treba da se ugledamo na skandinavske zemlje, na Nemacku, Svicu, Austriju, a ne na te moderne imperijaliste, ili ne daj boze da se ugledamo na Kinu, gde u jednom Sangaju sve sija, a 20 km od grada ljudi zive u kucama od prutica i blata. Rusija evo juce je bilo nas vestima treba da prodaje neko oruzje Amerima. Dakle bre oni bukvalno vladaju svetom. Mi smo zemlja sa potencijalom, e sad samo te resurse treba staviti u najefikasnije ruke. Mislim da to nisu Rusi. Pogledajte sta su uradili u CG. Sumnjivo.

Iva

pre 12 godina

Uvek kad nam je Rusija pomagala prolazili smo ko bosi po trnju. Ajde pitajte neke visoke funkcionere DSS-a sto su ogoleli silne fabrike kupljene na kredu za vreme Kostunice, a radnike ostavljali bez igde icega

Nenad-EU

pre 12 godina

Ala su pateticni ovi SNS-ovci...
Do juce pljuvali vladu, pa samim tim i SPS a sad im je dobar bilo ko, samo da se zavale u fotelje.

"Bivsi" radikali i "reformisani" socijalisti uz podrsku Rusa...to ne mirise na dobro.

Dantes

pre 12 godina

Rusija zemlja u kojoj su azil dobili i Milosevici i Karici i ko zna ko jos!
Rusija ciji ambasador se pojavljuje na predizbornim skupovima
Rusija koja nam je samo obecavala pomoc a dobili smo nista, 0, krompir!
Nikolic je isao u Rusiju cim je postao predsednik.
Dacic ide u Rusiju na konsultacije za sastavljanje vlade.
I sa kim sada moze da sastavi skupstinsku vecinu?
Sa URSom ciji je lider Dinkic oborio sve vlade u kojoj je bio. Dinkic koji cim nesto nije po njegovom odmah pakuje svoje igracke i ide kuci?

Srbija je pokazala da nije za demokratiju jer i kada ima mogucnost izbora ona sedi kod kuce!

Darko

pre 12 godina

Pa normalno da ce podrzati takvu vladu.Ne treba njima Srbija u eu,nego Srbija koja ce gurati prst u oko eu.Da kao i za vreme Slobe budemo vreca za udaranje,neko preko koga ce se Rusi sukobljavati sa zapadom.

Mikele

pre 12 godina

Eto vam sad pa i sledeci put crtajte na glasackim listicima ili sedite kod kuce i pricajte kako Vas politika ne interesuje. Raspitajte se ko je u staroj Grckoj smatran idiotom.

NJET BACUSKA!!!

pre 12 godina

Ovi Rusi misle da smo im mi Cehoslovacka iz 1968. ili Poljska iz 1979.pa nam ONI iz Moskve prave vladu. Vrcamo se u 1946. pod RUSKOM CIZMOM, dno dna, svi izbacise Ruse i procvetase ekonomski Ceska, Slovacka, Poljska..... jedino ovaj jadan izmanipulisan narod hoce da bude Uzbekistan ili kazakstan u srcu Evrope. Strasno i ta ruska peta kolona.

Daliborko

pre 12 godina

Nisam simpatizer ovog SPS-a ni Dačića, ali možda je i nekako najbezbolnija koalicija SNS i SPS, jer ove nesposobnjakoviće iz DS-a ne mogu više da podnesem.

g4

pre 12 godina

Isti oni koji cute kada se srpska vlada sastavlja u Briselu ili Vasingtonu sada prigovoaraju kada to radi Moskva. Malo objektivnosti ne bi skodilo...

Maksimalno orao negativno

pre 12 godina

Cini mi se da se vecini komentatora dopada kako su Rusi pravili vlade u Madjarskoj, Češkoj (posebno 1968), Bugarskoj... Za jednu žvaku mogao si da kupiš svakog, od carinika do policajca. Inače Rusi nikada nisu nigde vojno intervenisali, posebno ne u Avganistanu. I uvek su nam pomagali, naročito '99. kada je njihov brod iz Crnog Mora plovio do Jadrana da nam pomogne 3 meseca i nije ni stigao. Rusofili, dajte molim vas samo jedan jedini primer kada su nam Rusi pomogli gledajući vekove unazad. Hvala im od srca u vaše ime.

Branko

pre 12 godina

Predlažem da ih Rusi tako zbliže da se ta Vlada formira u Moskvi, pa da ih zatim upute na Sahalin pa neka tamo vladaju. Uostalom tamo ni Japan nije daleko, znate već ono pomalo zaboravljeno "... do Tokija".

rusija

pre 12 godina

Zapravo zapad Amerika i Nato su olicenje nepostovanja ljudskih prava. Vijetnam, Irak, Libija ... Avganistan i tako dalje. Cak i na njihovom tlu osnovna prava ljudi su ugrozena.

Erp

pre 12 godina

Pitanje za pristalice DS-a? Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove? 12 godina su vasi na lasti, i nista po tom pitanju nije uradjeno! Zasto? Molim odgovor....Napomena da nema ni nagovestaja kad bi to moglo biti...!

Sinisa

pre 12 godina

Samo cu reci ovo. Otkad se raspala YU i srpski nacionalisti preuzeli vlast, svaki dan slusam govor druga Tita 1948. i placem, prvo iz ponosa jer sam se rodio i ziveo u YU, a drugo iz tuge sta su od drzave uradili srpski nacionalisticki rusofili.

Nenad

pre 12 godina

@Milenko

Ti koji su se osecali bolje za vreme sankciija, ili su valjali devize, gorivo ili nesto trece ili su se pak bavili nekim drugim nelegalnim radnjama dok je posten i skolovan narod jeo mrvice sa stola. Nemoj na to molim te da me podsecas. Radije ne.

A ta prica Rusi braca, odavno ne pije vodu. Nemamo mi vise taj luksuz da eksperimentisemo sa ovim ili onima. Dobro je poznat pravi recept.

pozz iz cheshke eu!

pre 12 godina

i ponovo vidoviti srbi prognoziraju propast eu i vozdizanje rusije (dok rusi masovno emigriraju iz rusije na zapad i koriste votku kao sredstvo prezivljavanja u mafijaskoj drzavi ogrezloj u korupciji i siromastvu), i ponovo se srbi pozivaju na nepravdu i otimanje "zivotnog prostora" na kosovu (a to isto kosovo su prodavali od XIX veka albancima za velike pare dok su se ovi tamo naseljavali, pa onda politika "ocuvanja kosova", pa onda zrtvovanje komletne srbijie i njenih gradjana da bi se potpisala kapitulacija u kumanovu i kosovo konacno prodali) zao mi je sto je tito rekao ne rusima, trebao je da pusti srbe da osete rusku cizmu kao sto su je osetili poljaci, cesi, madjari, pa da malo te svoje sizofrene iluzije o rusima podvedu na realan nivo, a ne da kao ovi danas sanjare i mastaju o nekim mitovima i fantazijama o rusima i srbima...
na kraju krajeva, okretanje srbije rusiji ce i zavrsiti posao cepanja srbije koje su zapoceli rusofili krajem 80tih rasturanjem jugoslavije jer ce se vojvodina u kojoj apsolutna vecina zeli u evropu konacno odvojiti od "crne rupe na evropskom tepihu"... to je mozda i najbolje da bar deo srba (onaj u vojvodini) pocne da zivi kao i svi drugi normalni evropski narodi (cesi, slovaci, poljaci, slovenci...) a one koje prizeljkuju da budu ruska gubernija i crna rupa pustiti da dovrse posao koji su pauzirali 2000. godine

dragiša

pre 12 godina

Apsolutno se slažem sa forumašima na ovom portalu da niko van Srbije ne bi trebalo da nam sastavlja vladu! Ali,to sada tvrde i dosta su ljuti komentatori na portalu B92 kada se čuje da je Dačić dobio "neke instrukcije iz Rusije".A on koliko juče, ispred zgrade u Krunskoj ulici (sedište DS) reče da niko ne govori kako ga je Solana 2008. zvao i tražio da podrži Tadića, kako su zvali i pritiskivali iz Brisela, iz zapadnih ambasada u Bgd. Pa zar nije vlada 2008. stvorena u domu "Privrednika" na Senjaku-Dedinje. I zato, manite se priča o nekakvoj guberniji, nekakvom mešatnju Konuzina, kao mi smo dostojanstveni,a zaboravljamo šta nam čine zapadnjaci. Spustite loptu i budite realni.Jedino je važno da se vlada što pre formira i da zemlju počne da vadi sa dna na kome je u poslednje četiri godine. Ko je dotle doveo zemlju?Ko je vladao u četiri protekle godine,odnosno osam poslednjih.Dakle, vladu što ptre "na sto",program oporavka,ali ne preko naše gradjanske grbače, nego preko onih koji su sve pokrali,ali i političara koji su se nafatirali para. Da im bar za sada ne pominjem imena a većčina je iz stranke žuto plave boje.

s.

pre 12 godina

"Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin"

Pa su se polakomili na naš NIS i sve pripadajuće (raspitajte se šta sve).

Kada će Srbi shvatiti?

crni domino

pre 12 godina

Pricali stari ljudi da su rusi, prolazeci kroz Jugoslaviju 1945, radili bukvalno sta su hteli, govoreci onima koji su se drznili da prigovore rusu: Ja tebja oslobodit , ja tebja ubit!
Ta politicka bitanga Dacic a sada i Nikolic, neka pitaju starce i starice, sta misle o rusima?! Samo izopaceni umovi vide u rusima spas!
Ako im ne veruju, neka od sebe odbace sve sto nije rusko i ostace goli, bosi i bez igde icega!
Kako su izopaceni nasi pojedini politicari, i narod ce do toga da dovedu!
Ali, politicari, to nece moci! To ne biva!...

klenga

pre 12 godina

zašto se niko više ne seca vremena inforbiroa ,od 48 do 53 god.kada su nas rusi držali u gvozdenom zagrljaju...za tih pet godina moj otac svake godine provodio tri meseca u rovovima prema rumunskoj i mađarskoj granici...te su godine bile sušne i u državi vladala glad,a mi smo morali da držimo dva miliona(2.ooo ooo)vojnika pod oružijem...preko dve hiljade naših graničara i vojnika je stradalo od ruskih snajperista u pokušajima da izazvu sukob i motiv za agresiju...rusi uopšte nisu slatki...44god.tito ih pustio da prođu kroz srbiju ali prostorno ivremenski ih potpuno ogranicivši...ipak su uspeli da nedužnom (našem)narodu nanesu puno zla-ponajviše silovanja...to je istina ...a mi imamo kratku pamet i zato polako ali sigurno nestajemo...

Milenko

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!

siki

pre 12 godina

Hteli vi ljudi da verujete ili ne ali jos krajem osamdesetih zapad se konstantno mesao i krojio nam svaku vladu u SFRJ koja je izrodila Slobu, Tudjmana, Aliju.. koji su nam doneli rat! Posla 5tog oktobra, opet nam je zapad krojio svaku vladu koji nam je doneo potpuno razaranje Srbije koja je sada na ivici samounistenja. Posto male zemlje kao sto smo mi nazalost moraju da rade sto im kazu veliki, ja biram da nam vladu kroji Rusija jer od od ovih koji su nam je do sada krojili(SAD,EU) porpuno nam je unisten zivot i mladost.

antiglobalista

pre 12 godina

Citam komentare i uocavam veliki otpor prema Rusiji. Nece ljudi da budemo ruska gubernija. Izvinite, da li je bolje biti onda americka kolonija? Ironicno pominjanje naseg bratstva u smislu da nam Rusi nikad nisu pomogli i tako dalje. Dobro, ajde, nisu pomogli, ali na koji nacin nam je zapad pomogao? Ako nista drugo, Rusi nas nisu bombardovali i ubijali. Ovi jesu, i danas nas ubijaju i okupirase nam zemlju vojno, stavise nas u ekonomski zavistan polozaj, na svaki moguci nacin pokazuju otvoreno neprijateljstvo prema nama. Ja tu ne vidim nikakvo prijateljstvo i dobre namere prema nama.

Goran

pre 12 godina

tako ce na kraju i biti.
Vladu ce formirati SNS i SPS.
i naravno, ovde ce ruski uticaj uvek preovladati. Tako i treba da bude.
Od EU nece nista biti jer ce se i sama urusiti. Kako funkcionise to vec svi znamo. Jer je napravljena na losim temeljima i nepravdi.
Evropa lagano ulazi u opasan period... i sve ce se slomiti opet u Evropi.
Ruse na Balkan..... pod hitno.

purenjak

pre 12 godina

Ivice, ne rece li ti u predizbornoj kampanji da se razlikujes od Tadica i Nikolica i u tome sto ti "nikom nista ne dugujes i da ne dobijas naredjenja iz Moskve, Vasingtona ili Brisela"?!
cccccc

Nenad-EU

pre 12 godina

@Erp

Niti je EU raspala, niti je Rusija (koja btw dobrim delom zavisi od EU) ultra-mega-giga super sila. Imaju oni mnogo unutrasnjih problema a Srbija im znaci koliko i lanjski sneg.

Nas problem je sto kao narod nemamo cilj kome tezimo vec se iz godine u godinu ti ciljevi menjaju i ocekujemo ce ce neki Big Brother (EU, SAD ili Rusija, nebitno) da jednim potezom resi sve nase probleme. Da nas natera da budemo bolji ljudi, vredniji, uredniji, posteniji, organizovaniji itd.

Erp

pre 12 godina

EU se raspada, 5-6 drzava su im u finansijskom kolapsu, jos 2-3 najmanje ce to biti! Fizicki nam Evropu ne mogu uzeti jer smo u njenom srcu od postanka! Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin, i sto je dosta puta zanemarivano duhovni aspekt koji je potpuno isti kao kod nas Srba! Ljubav ne ocekujemo maravno, ali ako imaju interese u Srbiji zasto ih jednom i ne prihvatiti. Ovaj put su finansijsko razlozi debelo na njihovoj strani tako da nema razloga da se njima ne priklonimo. Podrska Dacicu i SNS-u, da spasu Srbiju od propasti u koju je uvalio Zapadi EU....

Budimo ono sto jesmo

pre 12 godina

Samo nekoliko pitanja? Jel vi dragi eurofanatici shvatate da nas EU nece ovakve i kakvi smo, hoce da nam uzmu zivotni prostor ( Kosovo) , a ni po jednom drugom pitanju nam nisu naklonjeni! Znam koliko je veliki jedan dolar Amerikancu, jedan euro Nemcu, jedna Funta ( planina) Englezu, znam jer sam bio tamo, i jer mi pola familije ima njihova drzavljanstva i zive tamo ( deda jos davne 1912 odselio u SAD)...Ljudi ne zavaravjte se vise, oni konstatntu politiku vode prema Srbima vec 100 godina!!! 1 i 2 sv.rat, 1999, otimanje Kosova, Britanija je stvorila Albaniju pre 100 i nesto godina, Turci su na Balkanu zahvaljujuci njima bili duze 100 godina, STA VAM je bre ljudi vise ??? DOZOVIMO SE VISE!!!!!!!!!!!!! Nikad, ali nikad necemo biti njihova interesna zona u smislu prijateljskih odnosa, i shvatite to vec jednom i zauvek......Uvek samo moneta za potkusurivanje....Hvala b92 na ustupljenom prostoru i razumevanju!

Beloved

pre 12 godina

@Milenko
O čemu ti to ??!?! Pročitaš li ti prvo to što napišeš pre nego što pošalješ ?!?!?!? Pravo na slobodu je neprikosnoveno i zagarantovano svakom čoveku. Smučili ste mi se vi rusofili, put pod noge i idite bre u tu rusiju, tamo živite u nekom gulagu a nas lepo ostavite na miru. Nama je dobro i sa belim šengenom i ovom slobodom kakvu sada imamo. Sačuvaj me Bože kakvih ovde ima ...

Erp

pre 12 godina

Pristalice raspale EU! Nije ista Rusija danas, modefna razvijena, finansijski mocna, sa Putinom na celu i ona 1985 kada je Gorbacov odio taj savez drzava? Procitajte malo o ulozi Carske Rusije i njene uloge oko pitanja Srba na Balkanu! Jos bi se osvrnuo na ovoga sto poziva Angelu u pomoc? Postovani traziti pomoc od onoga koji je u zadnjih 100 godina ubio najmanje 3 miliona Srba, a radi to i dalje je u najmanju ruku tragicno, da tragicnije ne moze biti....

Aleks

pre 12 godina

Evropa se raspada, a vi kukate sa Evropom? Ja sam rodjen i zivim u Nemackoj i znam kakvo je stanje ovde (i u celoj Evropi). Bolje su nam Rusi i to ce te uskoro i videti.

Merilin

pre 12 godina

Rusi su poznati po ispijanju vodke, i po ispaljivanju Srba za sve i svašta. Zamislite da je 90-ih bio neki pametan čovek pa se okrenuo zapadu, Americi... Eee, Albanaca danas verovatno ne bi bilo na KiM, a Albanija bi bila proglašena terorističkom zemljom. I mnoge druge probleme ne bismo imali, ili bi oni bili podnošljiviji. Ali, majčica Rusija... Ništa nam dobro nije donela, sem praznih reči.

natasa

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!
(Milenko, 14. jun 2012 10:17)


Na srecu malo je ovako samodestruktivnih likova..

laki

pre 12 godina

EU nas nece u zajednicu zato sto u DS ima previse prevrtljivaca a najvise zbog toga sto je u vladi SPS koji je zahvaljujuci ovom promucurnom narodu i dalje u mogucnosti da bira sa kim ce da formira vladu.U DS ne sede vanzemaljci vec gradjani Srbije od kojih mnogi imaju komunisticke zile.Takvi i vode pogubnu poltiku pod direktivom rezima iz Moskve.Nema velike razlike izmedju SNS,SPS i DS,da je ima bili bi smo vec odavno srecniji.Eto zato nas nece EU.Nisu krive stranke i pojedinci,krivi smo mi,jer smo slepi.Rusi se igraju sa nama,iskoristavaju i ismevaju,zajedno sa domacim izdajnicima.

Odgovor

pre 12 godina

Odgovor za Erp:, "Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove?".
Zbog neresenih odnosa sa komsijama, pre svega Kosovom, zbog ne funkcionisanja pravne drzave, zbog lose infrastrukture i ekonomije kao i zbog nepostovanja ljudskih prava - pre svega gej populacija i Romi.

Slavica

pre 12 godina

Slavica Djukic Dejanovic je izjavila za današnji broj Kurira u intervjuu: "Ostajemo sa DS-om. Vlada do kraja juna". Rusi pritiskaju, to je tačno, ali nemaju šta da ponude, jer su sve investicije iz onih država koje imaju mnogo veći uticaj na sastav nove vlade.

Stanovnik Moskve

pre 12 godina

Prvo nesto o Rusiji. danasnja Rusija na celu sa Putinom je daleko otisla napred u odnosu na Rusiju vladavine pijanca Jelcina. Danasnji dohodak po glavi stanovnika se sa 4000 dolara godisnje popeo na 10.000 dolara godisnje. Budzet u pozitivi i njih svetska kriza nije ni ocesala. Bogati energentima
Ali ovo sto se pise mislim da nije tacno. To su puste zelje ambasadora Konuzina koji se ne prvi put mesa u nasu politiku. Zar nije Putin nedavno Nikolicu u Moskvi rekao da nema nista protiv ulaska Srbije u EU i nakraju "pozdravite Tadica" Rusija nedavno imala sastanak na vrhu sa celnicima EU u Sank peterburgu. Rusija ima svog coveka u NATO.Nema tu ljubavi vec interesa. I Bugarska je u NATO I EU pa ide Juzni tok kroz Bugarsku. Kada god nam je bilo gusto Rusi nam nikada ne pomogose. Sada u konfliktu oko Sirije ne daju da se usvoje rezolucije. Koliko se secam ni prstom mrdnuli nisu kada su nas bombardoivalii kada su nam uvodjenje sankcije. Pobegli u roku od 24 sata sa Pristinskog aerodroma. Donacije nula dolara zarazliku od zemalja zapadnog sveta

analitičar

pre 12 godina

Pogledajmo malo realnost. SNS ima predsednika Srbije a SNS dobio najviše poverenje građana. Nikolića kao predsednika neće moći gurnuti u medijsku blokadu, prosto zbog funkcije koju obavlja, pri čemu se sastaje sa najvišim zvaničnicima sveta. Ta funkcija prosto podrazumeva javnost. Nikolić će istovremeno imati podatke od raznih službi bezbednosti, a to znači i nemogućnost neke strane da sakrije bilo koji podatak ili radnju od javnosti. Pozicija predsednika države omogućuje ukazivanje na propuste vlade i njenu kritiku. Time predsednik postaje još popularniji u javnosti. Sa druge strane vlada u kojoj ne bi bio SNS, imala bi veliki problem legitimiteta. To nije samo prazna floskula. Podrazumeva se da bi naprednjaci itekako kritikovali takvu vladu, i povećavali svoj rejting. Vlada sa DS ne bi mogla ništa novo da ponudi, da reši probleme, jer da su to mogli, učinili bi to još za vreme prošlog mandata. Za njih ali i za SPS bilo bi pogubno da budu u vladi koja služi samo radi vladanja. A dolaze još teža vremena, najavljuje se nov udar krize, a samim tim veća nezaposlenost, beda, štrajkovi, razni izlivi nezadovoljstva koje neće imati ko da kanališe. Takva vlada ne može biti dugotrajna. DS može da sastavi samo vladu koja će da vegetira a ne da rešava probleme. Mislim da su toga svesni svi na političkoj sceni.

nemamo šanse

pre 12 godina

Pa zasto da ne naprave vladu kad smo mi sami izabrali Gubernatora (diplomiranog?)Ato je i nekadasnja velika ljubav(mali sloba i vojvoda)setite se 90tih.

горан

pre 12 godina

С обзиром да смо "слаби" сасвим ми је логично да странци покушавају да утичу на формирање власти и политике уопште. Само ми је јако "ниско" када се види уплив и утицај само једне стране. И одмах креће кукњава и прича о пропасти овој или оној. Камо среће да ови наши политичари (такви - какви су: наши су) имају снаге да свима (Москва, Брисел, Берлин...) кажу како нам није потребно суфлирање.

Je*ali vas rusi

pre 12 godina

Ja to ovako vidim, posto ce biti neke VELIKE pi*darije tipa WW pa nesto u narednih 5,10,20 godina tacnije receno period je totalno nebitan, a mi sa svima u zavadi. Sa Bugarima lose, sa BiH, Hrvatima, Albanicima i sada Kosovom, nekako nam se bas crno pise, kao replika iz Lepa sela lepo gore, svi cemo pod jednu krusku da stanemo. I na sve to, umesto da trazimo saveznike i jakim nacijama kao sto su nacije koje pripadaju EU i NATO mi i dan danas pricamo o nekim Rusima, i onda kad nas zagine par miliona opet neko drugi kriv. A Rujke zabole, samo se povuku u svojih -200C pa ih ti juri po Sibiru. I "bolje rat nego pakt", hmmm, razmislite malo, dali je Aleksandar bio blesav i gde su danas Nemacka, Italija i Japan i na kraju krajeva gde je Hrvatska, a gde smo mi. Mnogo smo glupi kao narod, zato nam i jeste tako jeste.

Lajavica

pre 12 godina

Mi kao da nam je prvi put da nam drugi kroje kapu...
Sta - Brisel, London & Vasington se uopste nisu mesali niti interesovali za sastav srpske vlade? Nikad?
Haj'te molim vas

Trosenje energije na stranacko prepucavanje - to su ovi komentari. Bolje bi bilo da tu energiju ulozimo u neki masovni protest, jer ni DS, ni SNS, niti bilo ko ko zasedne u fotelje nece prstom mrdnuti za dobrobit naroda.
Na ulice i ne idemo kuci dok se ne pohapse i OPOREZUJU tajkuni, pokrene privreda i poljoprivreda, pogase onolike Agencije za sve i svasta, donese zakon o smanjenju broja poslanika u Skupstini.... ima toga jos onoliko....
Pa da vidimo ko ce spolja da se umesa.....

Znam da su ovo samo puste zelje....ni ovo ne moze bez podrske spolja, samo ne znam ko bi nas podrzao u tome, jer svima odgovara ovakvo stanje u Srbiji.

Demos

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji podrzavaju demokratsku stranku.Oni su kandidovali Borisa Tadica sto je protivno ustavu. Ustav je iznad zakona.
Za 8 godina oni su pokazali sta su znali.

Nevezano za ovo:
Ko zna u cijem se vlasnistvu nalaze strane kompanije koje su kupile velike domace kompanije. To mogu biti offshore kompanije, ili imati ugovor o saradnji za offshore kompanijama, ciji su vlasnici iz Srbije.

Ko kaze da se roba koja se uvozi u srbiju, placa po pravoj ceni. Mozda se placa skuplje nego sto treba i na taj nacin se novac izbacuje iz zemlje, a bez toga da se zna kome taj novac ide. Kompanija A (srpska) plati kompaniji B. KOmpanija B plati (razliku) kopmaniji C za nesto drugo a fiktivno. Kompanija C dobije pare od kompanije A a da niko iz Srbije ne zna kome je novac isplacen. Ta kompanija moze da pripada nekom politicaru (ne kazem da je tako), koji se onda nadje u sukobu interesa.

Alex Danska

pre 12 godina

Beloved, 14. jun 2012 12:26

Apsolutno se slazem. Svi koji bi da Ruse ljube tamo gde ledja gube casno ime - pravac Rusija! Pa tamo uzivajte u ruskom blagostanju...

Bence

pre 12 godina

Očigledno je da nešto ozbiljno ne štima u pregovorima DS-a i socijalista. Ne bi me iznenadilo da se ovi potonji okrenu formiranju većine sa naprednjacima, što ne bi bilo loše, jer je narod ipak glasao za promene.

Mile s Cubure

pre 12 godina

Koliko ja znam samo je DSS (od parlamentarnih stranaka) bio za prekid evropskih integracija i uspostavljanju cvrscih veza sa Rusijom. Ako bi se obistinilo ovo sto pise u "Politici", to bi znacilo da su i SNS i SPS obmanuli birace, kako one koji su glasali za njih (mada ne verujem njih mnogo), tako i one koji nisu izasli na izbore ili su glasali "belim listicima". Znaci, ako misle da se "okrenu" Rusiji, jedino posteno resenje bi bilo da se raspisu novi izbori, svako izadje sa svojim programom (neko novim, neko starim) , pa da vidimo sta narod misli.

tibulo

pre 12 godina

Sad cemo biti svedoci u nasoj istoriji kako se smisljeno mesaju Rusi u nas zivot. Kad im to odgovara.! A nasi bivsi i sadanji iz Milosevicevog ogranka Srbije, postupice "po naredjenju".Zato su ameri zvali Vernog?Tomu na sastanak jer znaju da ce ovaj , za vlast, dati i prodati, sve. I Evropu i Kosovo, sve sta god treba. Excuse je> NEMAMO PARA.

Dusko

pre 12 godina

Ccc..., ajoooj, AMAN ZAMAN, pa ti rusi neka pociste djubre ispred i u svom dvoristu, pa neka se za 100 g. jave... Uzas, pa oni su na dnu dna, samo to tamo vesto, dogmatski prikrivaju..., narod im je na ivici egzistencije...
Uostalom, sta mislite sta ce ovih dana diplomate iz Brisela reci Tomi i njegovoj sviti, pa i narediti...?!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se ta "Ruska Gubernija" ne "izmesti" sa evropskog kontinenta i ne preseli negde na Kavkaz ili u Sibir na ovim prostorima nece biti "trajnog resenja"!
Druga mogucnost je toj "Ruskoj Guberniji" treba "oteti" sve sto se oteti moze Kosovo je ionako otislo, oslobodilo se od Rusije, oteti sve i Vojvodinu i Sandzak i svaki region koji svoju buducnost vidi medju civilizovanim narodima u EU tako da ono sto Rusiji "pretekne" od te "Ruske Gubernije" vise lici na "ocerupanu kokos" nego na nekakvu drzavu a onda ce ionako svima biti svejedno ko ce u tom "ruglu od drzave" praviti Vladu !

dragan

pre 12 godina

Da podsetim da je po kazivanju, SNSa, URSa, LDPa, Dveri, Vojovđanskih mađara, DS pokrao izbore i da sa tim pokradenim glasovima su podeljeni mandati. Samim tim kakva god vlada da se napravi, nije legitimna.

Petokraka

pre 12 godina

Alo rodjaci, kakve ruske investicije kad DOS-ovci nedaju. A sto se tice EU i USA prvo nas bombardovali, ojadili pa sad doniraju.

Marko

pre 12 godina

Najbolje resenje za Srbiju je da vlast naprave SNS i SPS sa Dinkicem i da pocnu sa radom u cilju oporavka zemlje. DS je pokazao u prethodnom periodu sta znaju i umeju i doveli nas do dna, zato bi sada najbolje bilo potisnuti ih u opoziciju i pokusati uraditi nesto za ovu zemlju kako bi stala na noge.

Njet

pre 12 godina

Pa nece nam Rusija praviti vladu.Narod u Srbiji nije za to glasao. Sta radi ovaj Konuzin u Srbiji. Na izborima nije bilo referendumsko pitanje da li cemou guberniju rusku sto je davnasnja zelja Tome Nikolica. Donacije Rusije u Srbiji nula dolara

Erp

pre 12 godina

EU se raspada, 5-6 drzava su im u finansijskom kolapsu, jos 2-3 najmanje ce to biti! Fizicki nam Evropu ne mogu uzeti jer smo u njenom srcu od postanka! Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin, i sto je dosta puta zanemarivano duhovni aspekt koji je potpuno isti kao kod nas Srba! Ljubav ne ocekujemo maravno, ali ako imaju interese u Srbiji zasto ih jednom i ne prihvatiti. Ovaj put su finansijsko razlozi debelo na njihovoj strani tako da nema razloga da se njima ne priklonimo. Podrska Dacicu i SNS-u, da spasu Srbiju od propasti u koju je uvalio Zapadi EU....

milankeck

pre 12 godina

Ne vidim sta je lose u tome,ipak su sps i sns priblizniji po ideologiji,po programu i po strukturu biraca.Bilo bi prirodnije da oni naprave vladu.

Milenko

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!

antiglobalista

pre 12 godina

Citam komentare i uocavam veliki otpor prema Rusiji. Nece ljudi da budemo ruska gubernija. Izvinite, da li je bolje biti onda americka kolonija? Ironicno pominjanje naseg bratstva u smislu da nam Rusi nikad nisu pomogli i tako dalje. Dobro, ajde, nisu pomogli, ali na koji nacin nam je zapad pomogao? Ako nista drugo, Rusi nas nisu bombardovali i ubijali. Ovi jesu, i danas nas ubijaju i okupirase nam zemlju vojno, stavise nas u ekonomski zavistan polozaj, na svaki moguci nacin pokazuju otvoreno neprijateljstvo prema nama. Ja tu ne vidim nikakvo prijateljstvo i dobre namere prema nama.

laki

pre 12 godina

Pfujjjj,treba ih se resiti za sva vremena,zajedno sa ovim nasim domacim izdajnicima i kriminalcima.Svi u okruzenju su se otarasili od te ruske politike,tiranije i nepravde samo ovaj narod ovde nikako da ukapira da rusima zajedno sa domacim izdajnicima sluzi samo za iskoristavanje i prkosenje NATO savezu.Koliko je ovaj narod zaostao i izmanipulisan,neverovatno.Pogledajte malo sta rade mladi i pametni ljudi u Rusiji,nema tamo postovanja ljudskih prava a iza zavese samo beda i jad kao i kod nas.Grupa milijardera iskoristava i tiranise ceo narod isto kao i kod nas.Ne treba niko da se cudi zasto se tako bedno zivi u Srbiji,kada se i dalje podrzavaju kriminalci,neradnici i pijavice drustva.Ne kaze se badava braca rusi.Progledajte vec jednom inace vam je dozivotna beda i nepravda zagarantovana.Ovi nasi nam samo zatvaraju oci,nece da dozvole da progledamo jer im to nije u interesu,ne mogu da se bogate i iskoristavaju nas za svoje licne interese.

Goran

pre 12 godina

tako ce na kraju i biti.
Vladu ce formirati SNS i SPS.
i naravno, ovde ce ruski uticaj uvek preovladati. Tako i treba da bude.
Od EU nece nista biti jer ce se i sama urusiti. Kako funkcionise to vec svi znamo. Jer je napravljena na losim temeljima i nepravdi.
Evropa lagano ulazi u opasan period... i sve ce se slomiti opet u Evropi.
Ruse na Balkan..... pod hitno.

rocker

pre 12 godina

Ja kao veoma liberalan,bih sve dao da SNS-SPS-DSS,naprave Vladu. Hocu jednom za uvek da srBski prtiJota oseti RUSKU CIZMU. Zelim da Srbija bude kao danas Belorusija, zelim da nam uvedu vize i da nam EU uvede carine. Pa da vidimo kako je to biti pod rusima,posto pametan narod uci na tudjim greskama (Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunija, Bugarska) a glup narod na svojoj kozi. Minimun 50 godina ruske bratske vladavine. Ja se nadam da cu biti u jednoj zapadnoj zemlji po mogucnosti Nemackoj i za 10 godina kada dobijem drzaljanstvo se zvati Hans. Nadam se da ce i drugi mladi sto pre napustiti ovu jadnu zemlju

Erp

pre 12 godina

Pristalice raspale EU! Nije ista Rusija danas, modefna razvijena, finansijski mocna, sa Putinom na celu i ona 1985 kada je Gorbacov odio taj savez drzava? Procitajte malo o ulozi Carske Rusije i njene uloge oko pitanja Srba na Balkanu! Jos bi se osvrnuo na ovoga sto poziva Angelu u pomoc? Postovani traziti pomoc od onoga koji je u zadnjih 100 godina ubio najmanje 3 miliona Srba, a radi to i dalje je u najmanju ruku tragicno, da tragicnije ne moze biti....

Aleks

pre 12 godina

Evropa se raspada, a vi kukate sa Evropom? Ja sam rodjen i zivim u Nemackoj i znam kakvo je stanje ovde (i u celoj Evropi). Bolje su nam Rusi i to ce te uskoro i videti.

Daliborko

pre 12 godina

Nisam simpatizer ovog SPS-a ni Dačića, ali možda je i nekako najbezbolnija koalicija SNS i SPS, jer ove nesposobnjakoviće iz DS-a ne mogu više da podnesem.

g4

pre 12 godina

Isti oni koji cute kada se srpska vlada sastavlja u Briselu ili Vasingtonu sada prigovoaraju kada to radi Moskva. Malo objektivnosti ne bi skodilo...

siki

pre 12 godina

Hteli vi ljudi da verujete ili ne ali jos krajem osamdesetih zapad se konstantno mesao i krojio nam svaku vladu u SFRJ koja je izrodila Slobu, Tudjmana, Aliju.. koji su nam doneli rat! Posla 5tog oktobra, opet nam je zapad krojio svaku vladu koji nam je doneo potpuno razaranje Srbije koja je sada na ivici samounistenja. Posto male zemlje kao sto smo mi nazalost moraju da rade sto im kazu veliki, ja biram da nam vladu kroji Rusija jer od od ovih koji su nam je do sada krojili(SAD,EU) porpuno nam je unisten zivot i mladost.

Erp

pre 12 godina

Pitanje za pristalice DS-a? Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove? 12 godina su vasi na lasti, i nista po tom pitanju nije uradjeno! Zasto? Molim odgovor....Napomena da nema ni nagovestaja kad bi to moglo biti...!

Budimo ono sto jesmo

pre 12 godina

Samo nekoliko pitanja? Jel vi dragi eurofanatici shvatate da nas EU nece ovakve i kakvi smo, hoce da nam uzmu zivotni prostor ( Kosovo) , a ni po jednom drugom pitanju nam nisu naklonjeni! Znam koliko je veliki jedan dolar Amerikancu, jedan euro Nemcu, jedna Funta ( planina) Englezu, znam jer sam bio tamo, i jer mi pola familije ima njihova drzavljanstva i zive tamo ( deda jos davne 1912 odselio u SAD)...Ljudi ne zavaravjte se vise, oni konstatntu politiku vode prema Srbima vec 100 godina!!! 1 i 2 sv.rat, 1999, otimanje Kosova, Britanija je stvorila Albaniju pre 100 i nesto godina, Turci su na Balkanu zahvaljujuci njima bili duze 100 godina, STA VAM je bre ljudi vise ??? DOZOVIMO SE VISE!!!!!!!!!!!!! Nikad, ali nikad necemo biti njihova interesna zona u smislu prijateljskih odnosa, i shvatite to vec jednom i zauvek......Uvek samo moneta za potkusurivanje....Hvala b92 na ustupljenom prostoru i razumevanju!

baza

pre 12 godina

kad jedan šojgu utiče na približavanje jednoj ili drugoj strani...(onaj koji pravi rusku bazu u nišu)?!
a mislili smo da je to u moskvi bio skup o bezbednosti! enede!

d

pre 12 godina

Rusi hoće Vladu SNS i SPS da bi se mi odrekli Evrope. Evropa će da nam udara packe, a Rusi ima samo da se smeju. Malo će da odvrnu ventil za gas, i daće šaku dolara. Kome su još Rusi pomogli.

rusija

pre 12 godina

Zapravo zapad Amerika i Nato su olicenje nepostovanja ljudskih prava. Vijetnam, Irak, Libija ... Avganistan i tako dalje. Cak i na njihovom tlu osnovna prava ljudi su ugrozena.

Nenad-EU

pre 12 godina

Ala su pateticni ovi SNS-ovci...
Do juce pljuvali vladu, pa samim tim i SPS a sad im je dobar bilo ko, samo da se zavale u fotelje.

"Bivsi" radikali i "reformisani" socijalisti uz podrsku Rusa...to ne mirise na dobro.

NJET BACUSKA!!!

pre 12 godina

Ovi Rusi misle da smo im mi Cehoslovacka iz 1968. ili Poljska iz 1979.pa nam ONI iz Moskve prave vladu. Vrcamo se u 1946. pod RUSKOM CIZMOM, dno dna, svi izbacise Ruse i procvetase ekonomski Ceska, Slovacka, Poljska..... jedino ovaj jadan izmanipulisan narod hoce da bude Uzbekistan ili kazakstan u srcu Evrope. Strasno i ta ruska peta kolona.

Sinisa

pre 12 godina

Samo cu reci ovo. Otkad se raspala YU i srpski nacionalisti preuzeli vlast, svaki dan slusam govor druga Tita 1948. i placem, prvo iz ponosa jer sam se rodio i ziveo u YU, a drugo iz tuge sta su od drzave uradili srpski nacionalisticki rusofili.

Iva

pre 12 godina

Uvek kad nam je Rusija pomagala prolazili smo ko bosi po trnju. Ajde pitajte neke visoke funkcionere DSS-a sto su ogoleli silne fabrike kupljene na kredu za vreme Kostunice, a radnike ostavljali bez igde icega

crni domino

pre 12 godina

Pricali stari ljudi da su rusi, prolazeci kroz Jugoslaviju 1945, radili bukvalno sta su hteli, govoreci onima koji su se drznili da prigovore rusu: Ja tebja oslobodit , ja tebja ubit!
Ta politicka bitanga Dacic a sada i Nikolic, neka pitaju starce i starice, sta misle o rusima?! Samo izopaceni umovi vide u rusima spas!
Ako im ne veruju, neka od sebe odbace sve sto nije rusko i ostace goli, bosi i bez igde icega!
Kako su izopaceni nasi pojedini politicari, i narod ce do toga da dovedu!
Ali, politicari, to nece moci! To ne biva!...

Odgovor

pre 12 godina

Odgovor za Erp:, "Zasto nas EU vise ne primi u svoje redove?".
Zbog neresenih odnosa sa komsijama, pre svega Kosovom, zbog ne funkcionisanja pravne drzave, zbog lose infrastrukture i ekonomije kao i zbog nepostovanja ljudskih prava - pre svega gej populacija i Romi.

pozz iz cheshke eu!

pre 12 godina

i ponovo vidoviti srbi prognoziraju propast eu i vozdizanje rusije (dok rusi masovno emigriraju iz rusije na zapad i koriste votku kao sredstvo prezivljavanja u mafijaskoj drzavi ogrezloj u korupciji i siromastvu), i ponovo se srbi pozivaju na nepravdu i otimanje "zivotnog prostora" na kosovu (a to isto kosovo su prodavali od XIX veka albancima za velike pare dok su se ovi tamo naseljavali, pa onda politika "ocuvanja kosova", pa onda zrtvovanje komletne srbijie i njenih gradjana da bi se potpisala kapitulacija u kumanovu i kosovo konacno prodali) zao mi je sto je tito rekao ne rusima, trebao je da pusti srbe da osete rusku cizmu kao sto su je osetili poljaci, cesi, madjari, pa da malo te svoje sizofrene iluzije o rusima podvedu na realan nivo, a ne da kao ovi danas sanjare i mastaju o nekim mitovima i fantazijama o rusima i srbima...
na kraju krajeva, okretanje srbije rusiji ce i zavrsiti posao cepanja srbije koje su zapoceli rusofili krajem 80tih rasturanjem jugoslavije jer ce se vojvodina u kojoj apsolutna vecina zeli u evropu konacno odvojiti od "crne rupe na evropskom tepihu"... to je mozda i najbolje da bar deo srba (onaj u vojvodini) pocne da zivi kao i svi drugi normalni evropski narodi (cesi, slovaci, poljaci, slovenci...) a one koje prizeljkuju da budu ruska gubernija i crna rupa pustiti da dovrse posao koji su pauzirali 2000. godine

Beloved

pre 12 godina

@Milenko
O čemu ti to ??!?! Pročitaš li ti prvo to što napišeš pre nego što pošalješ ?!?!?!? Pravo na slobodu je neprikosnoveno i zagarantovano svakom čoveku. Smučili ste mi se vi rusofili, put pod noge i idite bre u tu rusiju, tamo živite u nekom gulagu a nas lepo ostavite na miru. Nama je dobro i sa belim šengenom i ovom slobodom kakvu sada imamo. Sačuvaj me Bože kakvih ovde ima ...

Dantes

pre 12 godina

Rusija zemlja u kojoj su azil dobili i Milosevici i Karici i ko zna ko jos!
Rusija ciji ambasador se pojavljuje na predizbornim skupovima
Rusija koja nam je samo obecavala pomoc a dobili smo nista, 0, krompir!
Nikolic je isao u Rusiju cim je postao predsednik.
Dacic ide u Rusiju na konsultacije za sastavljanje vlade.
I sa kim sada moze da sastavi skupstinsku vecinu?
Sa URSom ciji je lider Dinkic oborio sve vlade u kojoj je bio. Dinkic koji cim nesto nije po njegovom odmah pakuje svoje igracke i ide kuci?

Srbija je pokazala da nije za demokratiju jer i kada ima mogucnost izbora ona sedi kod kuce!

Mikele

pre 12 godina

Eto vam sad pa i sledeci put crtajte na glasackim listicima ili sedite kod kuce i pricajte kako Vas politika ne interesuje. Raspitajte se ko je u staroj Grckoj smatran idiotom.

Maksimalno orao negativno

pre 12 godina

Cini mi se da se vecini komentatora dopada kako su Rusi pravili vlade u Madjarskoj, Češkoj (posebno 1968), Bugarskoj... Za jednu žvaku mogao si da kupiš svakog, od carinika do policajca. Inače Rusi nikada nisu nigde vojno intervenisali, posebno ne u Avganistanu. I uvek su nam pomagali, naročito '99. kada je njihov brod iz Crnog Mora plovio do Jadrana da nam pomogne 3 meseca i nije ni stigao. Rusofili, dajte molim vas samo jedan jedini primer kada su nam Rusi pomogli gledajući vekove unazad. Hvala im od srca u vaše ime.

Branko

pre 12 godina

Predlažem da ih Rusi tako zbliže da se ta Vlada formira u Moskvi, pa da ih zatim upute na Sahalin pa neka tamo vladaju. Uostalom tamo ni Japan nije daleko, znate već ono pomalo zaboravljeno "... do Tokija".

natasa

pre 12 godina

Prihvatam bilo koju Vladu koja će pohapsiti i strpati ove iz DS-a u zatvor jer su se smučili i bogu i narodu!

Pa taman i sankcije opet bile... bolje sam se osečao tada pod sankcijama nego danas na slobodi i sa belim šengenom!
(Milenko, 14. jun 2012 10:17)


Na srecu malo je ovako samodestruktivnih likova..

Merilin

pre 12 godina

Rusi su poznati po ispijanju vodke, i po ispaljivanju Srba za sve i svašta. Zamislite da je 90-ih bio neki pametan čovek pa se okrenuo zapadu, Americi... Eee, Albanaca danas verovatno ne bi bilo na KiM, a Albanija bi bila proglašena terorističkom zemljom. I mnoge druge probleme ne bismo imali, ili bi oni bili podnošljiviji. Ali, majčica Rusija... Ništa nam dobro nije donela, sem praznih reči.

nemamo šanse

pre 12 godina

Pa zasto da ne naprave vladu kad smo mi sami izabrali Gubernatora (diplomiranog?)Ato je i nekadasnja velika ljubav(mali sloba i vojvoda)setite se 90tih.

tibulo

pre 12 godina

Sad cemo biti svedoci u nasoj istoriji kako se smisljeno mesaju Rusi u nas zivot. Kad im to odgovara.! A nasi bivsi i sadanji iz Milosevicevog ogranka Srbije, postupice "po naredjenju".Zato su ameri zvali Vernog?Tomu na sastanak jer znaju da ce ovaj , za vlast, dati i prodati, sve. I Evropu i Kosovo, sve sta god treba. Excuse je> NEMAMO PARA.

klenga

pre 12 godina

zašto se niko više ne seca vremena inforbiroa ,od 48 do 53 god.kada su nas rusi držali u gvozdenom zagrljaju...za tih pet godina moj otac svake godine provodio tri meseca u rovovima prema rumunskoj i mađarskoj granici...te su godine bile sušne i u državi vladala glad,a mi smo morali da držimo dva miliona(2.ooo ooo)vojnika pod oružijem...preko dve hiljade naših graničara i vojnika je stradalo od ruskih snajperista u pokušajima da izazvu sukob i motiv za agresiju...rusi uopšte nisu slatki...44god.tito ih pustio da prođu kroz srbiju ali prostorno ivremenski ih potpuno ogranicivši...ipak su uspeli da nedužnom (našem)narodu nanesu puno zla-ponajviše silovanja...to je istina ...a mi imamo kratku pamet i zato polako ali sigurno nestajemo...

Alex Danska

pre 12 godina

Beloved, 14. jun 2012 12:26

Apsolutno se slazem. Svi koji bi da Ruse ljube tamo gde ledja gube casno ime - pravac Rusija! Pa tamo uzivajte u ruskom blagostanju...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se ta "Ruska Gubernija" ne "izmesti" sa evropskog kontinenta i ne preseli negde na Kavkaz ili u Sibir na ovim prostorima nece biti "trajnog resenja"!
Druga mogucnost je toj "Ruskoj Guberniji" treba "oteti" sve sto se oteti moze Kosovo je ionako otislo, oslobodilo se od Rusije, oteti sve i Vojvodinu i Sandzak i svaki region koji svoju buducnost vidi medju civilizovanim narodima u EU tako da ono sto Rusiji "pretekne" od te "Ruske Gubernije" vise lici na "ocerupanu kokos" nego na nekakvu drzavu a onda ce ionako svima biti svejedno ko ce u tom "ruglu od drzave" praviti Vladu !

Darko

pre 12 godina

Pa normalno da ce podrzati takvu vladu.Ne treba njima Srbija u eu,nego Srbija koja ce gurati prst u oko eu.Da kao i za vreme Slobe budemo vreca za udaranje,neko preko koga ce se Rusi sukobljavati sa zapadom.

Slavica

pre 12 godina

Slavica Djukic Dejanovic je izjavila za današnji broj Kurira u intervjuu: "Ostajemo sa DS-om. Vlada do kraja juna". Rusi pritiskaju, to je tačno, ali nemaju šta da ponude, jer su sve investicije iz onih država koje imaju mnogo veći uticaj na sastav nove vlade.

Nenad

pre 12 godina

@Milenko

Ti koji su se osecali bolje za vreme sankciija, ili su valjali devize, gorivo ili nesto trece ili su se pak bavili nekim drugim nelegalnim radnjama dok je posten i skolovan narod jeo mrvice sa stola. Nemoj na to molim te da me podsecas. Radije ne.

A ta prica Rusi braca, odavno ne pije vodu. Nemamo mi vise taj luksuz da eksperimentisemo sa ovim ili onima. Dobro je poznat pravi recept.

Mile s Cubure

pre 12 godina

Koliko ja znam samo je DSS (od parlamentarnih stranaka) bio za prekid evropskih integracija i uspostavljanju cvrscih veza sa Rusijom. Ako bi se obistinilo ovo sto pise u "Politici", to bi znacilo da su i SNS i SPS obmanuli birace, kako one koji su glasali za njih (mada ne verujem njih mnogo), tako i one koji nisu izasli na izbore ili su glasali "belim listicima". Znaci, ako misle da se "okrenu" Rusiji, jedino posteno resenje bi bilo da se raspisu novi izbori, svako izadje sa svojim programom (neko novim, neko starim) , pa da vidimo sta narod misli.

dragiša

pre 12 godina

Apsolutno se slažem sa forumašima na ovom portalu da niko van Srbije ne bi trebalo da nam sastavlja vladu! Ali,to sada tvrde i dosta su ljuti komentatori na portalu B92 kada se čuje da je Dačić dobio "neke instrukcije iz Rusije".A on koliko juče, ispred zgrade u Krunskoj ulici (sedište DS) reče da niko ne govori kako ga je Solana 2008. zvao i tražio da podrži Tadića, kako su zvali i pritiskivali iz Brisela, iz zapadnih ambasada u Bgd. Pa zar nije vlada 2008. stvorena u domu "Privrednika" na Senjaku-Dedinje. I zato, manite se priča o nekakvoj guberniji, nekakvom mešatnju Konuzina, kao mi smo dostojanstveni,a zaboravljamo šta nam čine zapadnjaci. Spustite loptu i budite realni.Jedino je važno da se vlada što pre formira i da zemlju počne da vadi sa dna na kome je u poslednje četiri godine. Ko je dotle doveo zemlju?Ko je vladao u četiri protekle godine,odnosno osam poslednjih.Dakle, vladu što ptre "na sto",program oporavka,ali ne preko naše gradjanske grbače, nego preko onih koji su sve pokrali,ali i političara koji su se nafatirali para. Da im bar za sada ne pominjem imena a većčina je iz stranke žuto plave boje.

sta_ce_biti_bice

pre 12 godina

@Njet

Treba malo bolje da poznajes medjunarodnu politiku. Nismo mi Srbi ti koji cemo odlucivati da li cemo sa Rusima ili ne. Jesmo li '44 birali Ruse? Seli Cercil i Staljin za sto uz neki brendi ili votku i dogovorili se. Prost primer. Srbija ce npr morati pre ili kasnije da prodaje deo EPS-a. Nemci i Rusi se prosto dogovore, uzmite vi EPS u Srbiji, ali nama dajte onaj npr u Bugarskoj ili Hrvatskoj. Tako se veliki dogovaraju. E sad ko ce nas da zapadne, videcemo. Ono sto je bitno da je tu sad na pomolu i treci igrac - Turska. Turci evo najavljuju da ce da ulete sa kapitalom u mnoge banke u Srbiji. To ce samo sluziti da pokupuju ono sto jos vredi. Rusija kao zemlja inace nije zemlja na koju mi treba da se ugledamo. Danas najbolji ruski naucnici rade van Rusije, jer su Putinovi tajkuni sve to rasterali da bi drzali narod maltene u nekoj vrsti modernog ropstva. Rusija mnogo danas lici na Ameriku. Milijarderi sa jedne strane, sirotinja sa druge. Srednji sloj sve tanji. E mi zato treba da se ugledamo na skandinavske zemlje, na Nemacku, Svicu, Austriju, a ne na te moderne imperijaliste, ili ne daj boze da se ugledamo na Kinu, gde u jednom Sangaju sve sija, a 20 km od grada ljudi zive u kucama od prutica i blata. Rusija evo juce je bilo nas vestima treba da prodaje neko oruzje Amerima. Dakle bre oni bukvalno vladaju svetom. Mi smo zemlja sa potencijalom, e sad samo te resurse treba staviti u najefikasnije ruke. Mislim da to nisu Rusi. Pogledajte sta su uradili u CG. Sumnjivo.

s.

pre 12 godina

"Rusi sa druge strane imaju sve , zivotni prostor, energiju, vodu, rude, zlato, naftu, plin"

Pa su se polakomili na naš NIS i sve pripadajuće (raspitajte se šta sve).

Kada će Srbi shvatiti?

Stanovnik Moskve

pre 12 godina

Prvo nesto o Rusiji. danasnja Rusija na celu sa Putinom je daleko otisla napred u odnosu na Rusiju vladavine pijanca Jelcina. Danasnji dohodak po glavi stanovnika se sa 4000 dolara godisnje popeo na 10.000 dolara godisnje. Budzet u pozitivi i njih svetska kriza nije ni ocesala. Bogati energentima
Ali ovo sto se pise mislim da nije tacno. To su puste zelje ambasadora Konuzina koji se ne prvi put mesa u nasu politiku. Zar nije Putin nedavno Nikolicu u Moskvi rekao da nema nista protiv ulaska Srbije u EU i nakraju "pozdravite Tadica" Rusija nedavno imala sastanak na vrhu sa celnicima EU u Sank peterburgu. Rusija ima svog coveka u NATO.Nema tu ljubavi vec interesa. I Bugarska je u NATO I EU pa ide Juzni tok kroz Bugarsku. Kada god nam je bilo gusto Rusi nam nikada ne pomogose. Sada u konfliktu oko Sirije ne daju da se usvoje rezolucije. Koliko se secam ni prstom mrdnuli nisu kada su nas bombardoivalii kada su nam uvodjenje sankcije. Pobegli u roku od 24 sata sa Pristinskog aerodroma. Donacije nula dolara zarazliku od zemalja zapadnog sveta

Dusko

pre 12 godina

Ccc..., ajoooj, AMAN ZAMAN, pa ti rusi neka pociste djubre ispred i u svom dvoristu, pa neka se za 100 g. jave... Uzas, pa oni su na dnu dna, samo to tamo vesto, dogmatski prikrivaju..., narod im je na ivici egzistencije...
Uostalom, sta mislite sta ce ovih dana diplomate iz Brisela reci Tomi i njegovoj sviti, pa i narediti...?!

Je*ali vas rusi

pre 12 godina

Ja to ovako vidim, posto ce biti neke VELIKE pi*darije tipa WW pa nesto u narednih 5,10,20 godina tacnije receno period je totalno nebitan, a mi sa svima u zavadi. Sa Bugarima lose, sa BiH, Hrvatima, Albanicima i sada Kosovom, nekako nam se bas crno pise, kao replika iz Lepa sela lepo gore, svi cemo pod jednu krusku da stanemo. I na sve to, umesto da trazimo saveznike i jakim nacijama kao sto su nacije koje pripadaju EU i NATO mi i dan danas pricamo o nekim Rusima, i onda kad nas zagine par miliona opet neko drugi kriv. A Rujke zabole, samo se povuku u svojih -200C pa ih ti juri po Sibiru. I "bolje rat nego pakt", hmmm, razmislite malo, dali je Aleksandar bio blesav i gde su danas Nemacka, Italija i Japan i na kraju krajeva gde je Hrvatska, a gde smo mi. Mnogo smo glupi kao narod, zato nam i jeste tako jeste.

dragan

pre 12 godina

Da podsetim da je po kazivanju, SNSa, URSa, LDPa, Dveri, Vojovđanskih mađara, DS pokrao izbore i da sa tim pokradenim glasovima su podeljeni mandati. Samim tim kakva god vlada da se napravi, nije legitimna.

Demos

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji podrzavaju demokratsku stranku.Oni su kandidovali Borisa Tadica sto je protivno ustavu. Ustav je iznad zakona.
Za 8 godina oni su pokazali sta su znali.

Nevezano za ovo:
Ko zna u cijem se vlasnistvu nalaze strane kompanije koje su kupile velike domace kompanije. To mogu biti offshore kompanije, ili imati ugovor o saradnji za offshore kompanijama, ciji su vlasnici iz Srbije.

Ko kaze da se roba koja se uvozi u srbiju, placa po pravoj ceni. Mozda se placa skuplje nego sto treba i na taj nacin se novac izbacuje iz zemlje, a bez toga da se zna kome taj novac ide. Kompanija A (srpska) plati kompaniji B. KOmpanija B plati (razliku) kopmaniji C za nesto drugo a fiktivno. Kompanija C dobije pare od kompanije A a da niko iz Srbije ne zna kome je novac isplacen. Ta kompanija moze da pripada nekom politicaru (ne kazem da je tako), koji se onda nadje u sukobu interesa.

Lajavica

pre 12 godina

Mi kao da nam je prvi put da nam drugi kroje kapu...
Sta - Brisel, London & Vasington se uopste nisu mesali niti interesovali za sastav srpske vlade? Nikad?
Haj'te molim vas

Trosenje energije na stranacko prepucavanje - to su ovi komentari. Bolje bi bilo da tu energiju ulozimo u neki masovni protest, jer ni DS, ni SNS, niti bilo ko ko zasedne u fotelje nece prstom mrdnuti za dobrobit naroda.
Na ulice i ne idemo kuci dok se ne pohapse i OPOREZUJU tajkuni, pokrene privreda i poljoprivreda, pogase onolike Agencije za sve i svasta, donese zakon o smanjenju broja poslanika u Skupstini.... ima toga jos onoliko....
Pa da vidimo ko ce spolja da se umesa.....

Znam da su ovo samo puste zelje....ni ovo ne moze bez podrske spolja, samo ne znam ko bi nas podrzao u tome, jer svima odgovara ovakvo stanje u Srbiji.

laki

pre 12 godina

EU nas nece u zajednicu zato sto u DS ima previse prevrtljivaca a najvise zbog toga sto je u vladi SPS koji je zahvaljujuci ovom promucurnom narodu i dalje u mogucnosti da bira sa kim ce da formira vladu.U DS ne sede vanzemaljci vec gradjani Srbije od kojih mnogi imaju komunisticke zile.Takvi i vode pogubnu poltiku pod direktivom rezima iz Moskve.Nema velike razlike izmedju SNS,SPS i DS,da je ima bili bi smo vec odavno srecniji.Eto zato nas nece EU.Nisu krive stranke i pojedinci,krivi smo mi,jer smo slepi.Rusi se igraju sa nama,iskoristavaju i ismevaju,zajedno sa domacim izdajnicima.

Bence

pre 12 godina

Očigledno je da nešto ozbiljno ne štima u pregovorima DS-a i socijalista. Ne bi me iznenadilo da se ovi potonji okrenu formiranju većine sa naprednjacima, što ne bi bilo loše, jer je narod ipak glasao za promene.

Nenad-EU

pre 12 godina

@Erp

Niti je EU raspala, niti je Rusija (koja btw dobrim delom zavisi od EU) ultra-mega-giga super sila. Imaju oni mnogo unutrasnjih problema a Srbija im znaci koliko i lanjski sneg.

Nas problem je sto kao narod nemamo cilj kome tezimo vec se iz godine u godinu ti ciljevi menjaju i ocekujemo ce ce neki Big Brother (EU, SAD ili Rusija, nebitno) da jednim potezom resi sve nase probleme. Da nas natera da budemo bolji ljudi, vredniji, uredniji, posteniji, organizovaniji itd.

analitičar

pre 12 godina

Pogledajmo malo realnost. SNS ima predsednika Srbije a SNS dobio najviše poverenje građana. Nikolića kao predsednika neće moći gurnuti u medijsku blokadu, prosto zbog funkcije koju obavlja, pri čemu se sastaje sa najvišim zvaničnicima sveta. Ta funkcija prosto podrazumeva javnost. Nikolić će istovremeno imati podatke od raznih službi bezbednosti, a to znači i nemogućnost neke strane da sakrije bilo koji podatak ili radnju od javnosti. Pozicija predsednika države omogućuje ukazivanje na propuste vlade i njenu kritiku. Time predsednik postaje još popularniji u javnosti. Sa druge strane vlada u kojoj ne bi bio SNS, imala bi veliki problem legitimiteta. To nije samo prazna floskula. Podrazumeva se da bi naprednjaci itekako kritikovali takvu vladu, i povećavali svoj rejting. Vlada sa DS ne bi mogla ništa novo da ponudi, da reši probleme, jer da su to mogli, učinili bi to još za vreme prošlog mandata. Za njih ali i za SPS bilo bi pogubno da budu u vladi koja služi samo radi vladanja. A dolaze još teža vremena, najavljuje se nov udar krize, a samim tim veća nezaposlenost, beda, štrajkovi, razni izlivi nezadovoljstva koje neće imati ko da kanališe. Takva vlada ne može biti dugotrajna. DS može da sastavi samo vladu koja će da vegetira a ne da rešava probleme. Mislim da su toga svesni svi na političkoj sceni.

горан

pre 12 godina

С обзиром да смо "слаби" сасвим ми је логично да странци покушавају да утичу на формирање власти и политике уопште. Само ми је јако "ниско" када се види уплив и утицај само једне стране. И одмах креће кукњава и прича о пропасти овој или оној. Камо среће да ови наши политичари (такви - какви су: наши су) имају снаге да свима (Москва, Брисел, Берлин...) кажу како нам није потребно суфлирање.

purenjak

pre 12 godina

Ivice, ne rece li ti u predizbornoj kampanji da se razlikujes od Tadica i Nikolica i u tome sto ti "nikom nista ne dugujes i da ne dobijas naredjenja iz Moskve, Vasingtona ili Brisela"?!
cccccc

Petokraka

pre 12 godina

Alo rodjaci, kakve ruske investicije kad DOS-ovci nedaju. A sto se tice EU i USA prvo nas bombardovali, ojadili pa sad doniraju.