Politika

Petak, 30.03.2012.

22:20

Beograd odustaje od izbora na KiM

Beograd odustaje od lokalnih izbora na Kosovu jer su bezbednosni rizici njihovog održavanja bez podrške Unmika i međunarodne zajednice preveliki pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Beograd odustaje od izbora na KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

memetique

pre 12 godina

@poli:
ja sam prilično siguran u ovo što pišem, jer sam '99. skoro četiri meseca proveo dole, u uniformi, sve se nadajući da je to kraj tegobne priče koju, eto, pratim u nastavcima ceo život. Nikakva diplomatija ne može KiM da spase, pa čak ni da se svi vi usplamteli naci propagatori skupite i predvođeni popovima i navijačkim vođama, i sa Teslinim oružjem, i sa ruskim raketama sjurite na Kosovo, gotovo, passe, fini... a ti? verovatno si skakutao po mostovima sa onim idiotskim "targetom" osećajuči se važnim među podjenako budalastim babama i dedama, jel tako junače? malo stvarnosti nije na odmet, svako srboqurčenje sa ove strane plaćaju Srbi u enklavama, pa ti sad vidi.

ivann

pre 12 godina

Sto su aktivne snage SNS i DSS na komentarima, to je fenomenalno.
ccccc... kakva frka , panika kad je gubljenje funkcija i budzetskih plata u pitanju. Svi bi da budu velike patriote i nacionalisti i borci za srpske interese, ali ako bi moglo preko moje grbace. Bar da su pametniji od mene pa da kazem, aj ucen covek, zna valjda sta radi, a oni ... ne znam otkud im ideja da se trpaju tamo gde im nije mesto. Pa i ja bih da budem pevacica, ali ne znam da pevam i nemam sise. Svi bi da se obogate prodavanjem magle, a ne znaju ni recenicu da sklope, a kamoli misao.
Dosta bre vise. Vreme je da zivimo ovaj kratak zivot koji imamo, samo gubimo vreme oko gluposti.
Daj da razvijamo ekonomiju i obrazujemo ovo zapusteno stanovnistvo, a sutra kad se razvijemo, svako nek ide da zivi gde mu je srce i dusa i kupije gde sta hoce i sta hoce. Mir je najvazniji, a ljudski zivot je neprocenjiv.

radnja za svakog po nešto

pre 12 godina

Kao da bismo nešto dobili izborima na Kosovu osim uterivanja inata. Mene samo čudi kontradiktornost gde se kaže da nikad nećemo odustati od Kosova, dok istovremeno odustajemo od izbora na Kosovu.
Ali takvom politikom "ni po babu ni po stričevima" su izgleda svi zadovoljni, upravo zato što niko ne razumeme jasno što to znači. I zato je izgleda politički korektno kad se priča sve i svašta, čas jedno čas drugo, jer uvek će biti neko ko će nečemu od toga da aplaudira.

kaiser

pre 12 godina

"PatriJote i ustavobranitelji" pročitajte još jednom prvi komentar na ovu temu. Čovek vas je pročitao kao bukvar:

"Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.
(sumorni, 30. mart 2012 22:50)"

ljuba

pre 12 godina

Ako se ovako nastavi predvidjam novi 5. oktobar i to manje vise u isto vreme. Samo daleko krvavij. Mi Srbi drugacije izgleda ne znamo. Moje licno misljenje je, da cak Brisel nema puno veze sa ovim, odnosno da je sve orkestrirano iz Beograda, jer je svima jasno da JE vladajuca kolacija na Kosovu bez glasaca, sto je samo dokaz vise na koji nacin vode "nacionalnu" politiku. Tuzno. Strasno je biti Srbin u ovakovoj Srbij.

darko

pre 12 godina

prica za laku noc: bila jednom jedna drzava zvana SFRJ. Njom je vladao jedan straaasni kralj koga su svi zvali TITO. Za vreme njegove vladavine svi su mogli da budu jugosloveni i on je licno to pokazao primerom, pozivajuci albance da dodju u srbiju. 40 godina kasnije imamo situaciju za koju je "kriva" ova vlasta. Daj da se ne lazemo vec 35 godina kosovo nije nase a samo oni najgluplji mogu da krive ove na vlasti za to..... inace ovde na komentarima ima mnogo ovih iz SNS. a da pitam ja jorgovanku zasto je pobegla sa kosova kada ga voli toliko? nego je prodala dole albancima sve sto je imala i sada vice kako eki tamo tadic izdaje srbiju

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@Marina
zanimljiva je ta tvoja fascinacija albanskom "drzavom kosova" i kako ti je jako stalo da se postuje "ustav drzave kosova" kao i "zakoni" te samozvane albanske paradrzave. znas sta je koren te fascinacije, ima neke veze sa kompleksima i frustracijama u odnosu na srbe ili ima necega za divljenje u toj albanskoj krimi-naci paradrzavi koju cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju?

lecite se, mozda nije kasno

pre 12 godina

okolni cro i alb sovinisti kao i ovih par srb autosovinista bi bili izgubljeni i bez razloga za zivot da neko sada ukine b92 ili makar ovo komentarisanje...

dezurnasmaratchitza

pre 12 godina

@bezimena
posto izigravas velikog "poznavaoca" situacije na Kosovu a narocito "znas" kako zive i sta misle Srbi juzno od Ibra, zasto se ne bi i preselila u "drzavu kosova" pa da onda iz pozicije nekoga ko svakodnevno "uziva" u "blagodetima" koje obezbedjuje Hasim Taci, drzis predavanja i solis pamet jer ovako se sve svodi na licemerno lupetanje nekoga ko nikada nije bio na Kosovu nego iz svoje sobice prica price o stvarima o kojima nema pojma i jos prica nekome kako bi taj neko trebao da zivi i sta treba da radi i kome treba da se prilagodi. Sta zamisljas ko si ti uopste i da li tebi neko prica kako ti treba da zivis i sta treba da prihvatis?

ivan_s

pre 12 godina

jedan konstruktivan predlog- da se za sve glasače (juzno i severno od Ibra)sa Kosmeta organizuje da glasaju u (tzv."užoj")Srbiji,u Kraljevu,Nišu,Beogradu,Vranju itd.-uz prevoz u oba smera, dnevnice - i ne mora na Đurdevdan,mnogi slave,već da traje 2-3 dana.

PopoviSuLopovi

pre 12 godina

Razumljivo je da se Kosovarima ne napušta tek tako trenutna situacija. Mutna voda = nekontrolisan šverc,kosovski dodaci,višestruke plate! A onda napaćeni dođu u Srbiju i pokupuju najbolje stanove i radna mesta (i to isključivo u javnim preduzećima). Dosta je bilo,sada neka malo i građani Srbije žive na račun svoje zemlje i svog RADA!

poli

pre 12 godina

@memetique
hoces da rasipas "mudrosti" o izborima, kosovu, sta ko treba da radi... preseli se u "drzavu kosova", neka ti hasim taci obezbedi prava, uzmi dokumenta albanske "drzave kosova" pa odatle rasipaj fraze koje su pokupio na nekom ldp/nvo kruzooku

H - slobodan čovek

pre 12 godina

Još jedna potvrda zašto ne treba glasati za bilo koga kome stranci diriguju. Ko sluša Brisel i Vašington, neka tamo traži i birače.

Sami organizujte izbore za sopstveno dobro!

pre 12 godina

Ko je Beograd da odustaje u vase ime. Organizujte sami izbore i sami odstampajte listice. Svejedno nakon izbora ovu sadasnju vlast u BG niko ni za sta nece pitati.

drFeelgood

pre 12 godina

Nema veze! Zato kao kompenzaciju treba organizovati izbore u Kavlovcu,Kavlobagu,Ogulinu i Vivovitici!
Kosovo je Srbija, narocito od onog kumanovskog satora juna 1999!
Svako ko se ljuti na Tacija i Tadica treba prvo na sebe da se naljuti sto je trinaest godina drzao mozak na leru.

sale

pre 12 godina

Ljudi, ma znali su Tadić, Dačić i ostali sve ovo samo nisu smeli da kažu, Čeda je makar rekao istinu, a mi svi u glas izdajniče, plačeniče itd. Pa ko ovde koga pravi ludog.

aleksandar

pre 12 godina

"Odnosno, na lokalu će, umesto izabranih, biti postavljeni funkcioneri koje će imenovati nova vlada". Tadic sigurnim koracima ide ka diktaturi i pokusava da otkine veci deo plena u svojoj borbi sa Nikolicem da podele Srbiju. Pa drugari da vam kazem, tako nece moci!

Bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Jos jedan razlog zbog kojeg cu glasati za DSS,iako se u potponosti ne slazem sa njihovom politikom.Ali prosto,sve sto su govorili bili su u pravu

Dule

pre 12 godina

Hvala dragom Bogu, ne moramo još sa tim da se smaramo. Aman ljudi, država za sebe, a Srbija da organizuje izbore?! Kosovo nije Srpsko, niti će ikad više biti. Zahvaljujući Slobi, Šešelju, Nikoliću , Dobrici i ostalim ......(popuniti po želji). Nažalost, tako je...

HlaoRu

pre 12 godina

Kakvo je ovo licemerje... Ako su Srbi na Kosovu spremni da izadju na izbore i spremni su da se suoce sa mogucim nasiljem ko smo mi u Beogradu da im to onemogucimo?

Dejan

pre 12 godina

Vlada je od pocetka znala da nece biti izbora. A to sto se sada kao povlaci kada Taci preti da ce silom spreciti odrzavanje izbora je znak kukavicluka a ne drzavne politike. Svaka normalna zemlja ce na silu odgovoriti silom po bilo koju cenu. Nikada u istoriji nisu ratovale ravnopravne zemlje (vojno). Uvek su jace pokusavale da nametnu stavove manjim, ali manji su cesto znali da pobede. Sta je trebao Vjetnam da uradi u ratu protiv super sile - Amerike. Da pristane na sve??????????
Ko je pobedio??????????? Sta je bilo sa Rusijom i Avganistanom?????????
Ko je pobedio

talog

pre 12 godina

@miško
Idi ti na izbore koje organizuje Hasim Taci, ko te sprecava ako si vec toliko fasciniran albanskim naci produktima kao sto je "drzava kosova"? Ko si ti uopste da iz tvoje sobice "savetujes" Srba na Kosovu na koje oni izbore treba da izadju?

bosko

pre 12 godina

boze koliko ovde ima anti-srba kako vas nije sramota..sve bi dali za evropsku uniju...zaboravljate svoju istoriju,prolivenu krv za to nase kosovo..i to sve da zaboravite?gde ce vam duša?

agim

pre 12 godina

E jadni ti nasi Srbi na Kosovu, ostavljeni su na milost i nemilost, u svakom pogledu..
(Jedan, 31. mart 2012 00:55)
U najgorem slucaju mogu da ostanu bez duplih plata i ostalih privilegija.Stvarno su jadni sto moraju da nauce da uskoro moraju da zive sa 200-300 eura kao sto zive 80% gradjana na Kosovu a i u Srbiji.Moraju da prodaju svoja luxuz automobila koja su do sada finansirali duplim ili cak i troduplim platama i to iz "bogatog" srpskog budzeta.Isti ti "jadni" kosovski Srbi ce morati nauciti da se od tih 200-300 eura koje ce u buducnosti primati moraju da plate struju,poreze, komunalije itd.

Zozi

pre 12 godina

Zbog nedostatka kapaciteta u zatvorima,je predlaze da se SIV 1 modifikuje i na njega stave resetke.Kad krenem za zemun svako jutro na posao da lopove,prevarante,biznismene sve vidim na jednom mestu

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Zalosno,jadno,bedno!!! Sve ovo je rezultat uspesnog rada u savetu bezbednosti UN???zahvaljujuci prijateljskom Rusije i Kine-njihovim VETOM!?A "VETO" upotrebljen za Asada i Siriju / !?Sva ova dosadasnja ponizavanja dozivljava SRBSKI Narod zahvaljujuci prijateljima??Bog i Buda ih "blagoslovio" /Srbijo sa Kosova i Metohije pamti pa vrati istim reprocitetom......

Seljak bez Motike

pre 12 godina

Igre oko Kosova* ulaze u zavrsnicu. Polako se otvara pitanje Vojvodine. Negde oko 2025-2030 Srbija je u granicama iz 1878. godine. To su prave granice Srbije.

MIlos

pre 12 godina

Jedna velika izreka kaze bolje ziv pas,nego mrtav lav, a druga boj se ovna boj se govna pa gde sam ja.Svakako da je kukavicluk greh tu nema ni jedne dileme za ni jednog verujuceg coveka jer to ustvrdi Isus pa ni neverujuci ne verujem da kukavicluk mogu smatrati vrlinom.Moje pitanje za sve ljude kakvi ste vi ljudi, ako se sa vama vlada strahom .Ko kod pristaje na ovakav pritisak nije dostojan ni jednog minuta zivota u E.U jer upravo ona nas uci da vrednosti slobode su jedine koje nemaju alternativu.Videvsi E.U naucio sam da su svi narodi bili spremni i onda i sad da plate cenu u milionima ljudi da bi bili slobodni jedino srpski narod ocekuje da tamo ode kao prosjak i da ga svi hrane bez ijedne vrednosti ,ekonomske,moralne ...to su nasa ocekivanja u E.U i kao pravi paraziti mi neznamo da se borimo za svoje nego prosjacimo po svetu.I u tom prosjacenju kaukulisemo sa samim sobom.Problem Kosova je problem naseg prosjacenja ,al jos veci problem je hoce li sutra kaukulisati za delom Beograda de ja zivim.Pa zabraniti i meni da glasam za svoju drzavu.
U sustini IZDAJA JE UVEK IZDAJA.

Bledi

pre 12 godina

Naravno da se mora odustati. Ali se ovaj clanak (kao i mnogi drugi o Kosovu)nije mogao odupreti pateticnom stilu o jadnim srbima i sumnjivim, mutnim albancima.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ovo su prvi "plodovi" srpskih vizionara "BORIS&BORKO"?! Odmah po potpisivanju "epohalnog" dogovora o kome smo svi cutali i vesto ga tajiji dok se srpska "slobodarska stampa" bavila jurnjavom za "firerom" i nekim drugim tipovima koji su predstavljali globalnu opasnost. Tek sledi ono glavno, odnosno, proterivanje preostalih Srba sa KOSMET-a. Siguran sam da ce i to "slavni" Borko objasniti kao veliku pobedu aktuelne vladajuce koalicije. Srbija je dobila kandidaturu, Borko ce biti ministar umesto ministra /ako DS sa svojim marionetama popnovo pobedi/ a Srbi ce ponovo biti proterani sa svojih vekovnih ognjista.

Dveri

pre 12 godina

Izdaja! I opet se kakve su marionete... Ako ti ne odlucis o sebi onda ce to drugi uciniti... Ovako cemo uvek biti rob i nikada slobodna zemlja

kukuruz

pre 12 godina

Vlast u Srbiji ne zavisi od svog naroda, vec od raznih krugova spolja. Zato je interes Sr i prognanog naroda na poslednjem mestu. Prezivljavanje na vlasti je osnovni istinkt, i to brane isto kao Sloba u svoje vreme. Ovo sto rade je protiv ustva, protiv zajednickog interesa svih ljudi u Sr. i protiv zdravog razuma. PS.Glasac sam DS-a vec 20 godina, ali ovaj put je stvarno dosta.

bosko

pre 12 godina

sto ne objavljujete sve komentare!? svaki komentar koji je uperen protiv vlasti/ne sadrzi uvrede/ vi ne objavite....svi ste isti,o kakvoj demokrariji pricamo kada je ovde zabranjeno izneti misljenje?!

milion evra dnevno

pre 12 godina

"Kontinuitet lokalnih vlasti u opštinama na severu Beograd će obezbediti privremenim upravama".
Beogradske politicke zamlate, ovo sto radite i sto cete raditi su puste zelje ako to ne kontrolise vlada Kosova. A da dajem moje pare za vlastovanje vasih poslusnika, ne dolazi u obzir. Ovakvim potezima vi odmazete srbima na Kosovu a pare dajete kriminalcima. To vise ne pije vodu.

SECTOR

pre 12 godina

Један по један део уступате. Демократе, је ли ви схватате да "Европа" није више предмет који доноси гласове у Србији? Иако су Вам страначки интереси изнад државних, ово Вам је у супротности и са њима. Организујете републичке изборе, као што се то ради и у другим, сувереним државама? Како то да само код нас може да се ради против националних интереса? Несатаћете на изборима! Дачићу, од тебе сам очекива мало више. Глас ти се не чује. Немој сад само у кампањи да си се сетио Косова. Срамота да Вас буде!

Zika

pre 12 godina

Po kom to clanu ustava, UMNIK i KFOR, organizuju izbore.
Na zalost meni ovo lici na onaj vic ,,ja cu da bezim jos jedan krug da ne ispadnem laka zenska,,

Marina

pre 12 godina

"..."Unmik nam je jasno stavio do znanja da oni ne mogu da učestvuju u lokalnim izborima. Njihovo održavanje je u skladu sa Ustavom i zakonima, ali u obzir moramo da uzmemo i specifičnu situaciju na terenu i sve okolnosti koje nam ne idu naruku", kaže Bogdanović.""

Dakle,g.Bogdanoviću,sve je istina i ovako kako ste rekli,ali ste zaboravili dodati uz "..u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Kosovo" jer je to glavni razlog za neodržavanje lokalnih izbora,nikakva druga "specifična situacija na terenu".

simo bosanac

pre 12 godina

Pa šta se ovo dešava? Zar nam naša vlast nije tvrdila da uživa veliku podršku medjunarodne zajednice za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Verujem da je ovo neka greška.

dragan zebić

pre 12 godina

sa prijateljima iz eu? jesu li to oni isti prijatelji koji su nam u ime prijateljstva poklonili jedno malo bombardovanje? srbijo probudi se i sjeti se riječi svetog save: u dokazanom neprijatelju ne treba tražiti prijatelja!!! kakva eu koje nato članstvo, ljudi probudite se iz tog žutog sna, te noćne more i ovorite oči....

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi? Kada ste do sada odrzali lokalne izbore u nekoj tudjoj zemlji, da bi sad odrzali na Kosovu? Time bi ugrozili izazivanje konflikt za neizvesnim stetnim posledicama po sigurnost samih Srba na Kosovu. Ovaj potez odustajanja od lokalnih izbora je pametan potez, a nagovestaj odrzavanja tih izbora bio je suludo, i znalo se da se to ne moze provesti.
Zao mi je onih Ivanovica,Jaksica i tzv. gradonacelnika sela Zvecane, Zubinpotoka, Leposavica koji su tako samouvereno lagali tamosnji bedni narod da ce organizovati lokalne izbore, kako bi oni dobili potvrdu lokalnih lidera!

zoran

pre 12 godina

Tadic i Tachi mogu da igraju samo kako gazde kazu. Pred narodom oni su neke vodje, ali u sushtini im stolica zavisi od onih "odozgo". Tachiju praktichno visi zatvor nad glavom, ako bude neposlushan, dok Tadicu fotelja moze da se izamakne u bilo kom trenutku. Pre tome, obojica su samo poslushnici, koji redovno chitaju SMS poruke, preko kojih situzu uputstva.

muamua

pre 12 godina

ajmo ovako Kosovo ne glasa i Vracar da ne glasa...otprilike je isti broj stanovnika....mada Toma ima sanse i Vracar da im odnese

dr

pre 12 godina

Izbori i na Kosovu nisu u duhu "dobre predizborne kampanje", jer bi "kvarili" postizanje političkih poena za neke partije. Toliko o Ustavu i brizi za narod. Preča je vlast od naroda, Ustava, teritorije, suvereniteta, rezolucija SB, sve je promenjljivo i podložno dnevno-političkim prilikama. Hrabrost je nestala iz Srbije kao pojam, a to je dobar znak svim lešinarima da kljucnu po parče srpske jetre...

Небојша

pre 12 godina

Ако икада ова земља буде ослобођена, многима ће се судити као сарадницима окупатора.

Iguman Nemanja

pre 12 godina

O zemljo otvori se i progutaj izdajnike srpskog Kosova!

Pa raspišite lokalne izbore i stavite glasačka mesta na administrtivnu liniju, svi će Srbi da dođu i glasaju za jedine legalne organe vlasti na kiM a neka glasaju i Albanci ako žele.

Gile PFC

pre 12 godina

Po Rezoluciji 1244 nema naših izbora na KiM. Do sada su nam "gledali kroz prste". "Tačijev ustav" dopušta republičke ali ne i lokalne izbore za srbe na KiM. Ipak, UNMIK se pita. Rezolucija je starija od našeg Ustava!

Vojin

pre 12 godina

Republicki izbori mogu lokalni ne mogu?! Na jednom te istom mestu, jedna kutija za parlamentarne druga kutija za lokalne kandidate!. Prvu kutiju UNMIK moze da obezbedjuje drugu ne moze!?

MRAZ

pre 12 godina

Brankovici rak vas jeo!Pravdu Boziju niko i nista nece zaobici,a vi samo radite po naredbi,neka vam je Bog u pomoci,jer ne znate sta cinite!EU je zlo kakvo u skorije vreme ovaj svet nije video.Bozo,sve ti po zlu,jel znas sta smo pretrpeli za 78 dana bombardovanja od ''nasih prijatelja iz EU''?

Горан

pre 12 godina

Е мој Тадићу ... Јад и беда. А устав, а закони ... Тадића видим да се слика по Италији и западној Европи али не и на Косову и Метохији. Страшно ... Јел то председник Србије!?

Sasa

pre 12 godina

Sta reci, ako je ovo istina, onda je to veleizdaja. Oni koji su ovu odluku doneli moraju da zavrse iza brave i prave drustvo ostalim kriminalcima. Shvatamo da su prilika na juznom delu naseg Kosova takve da se ne mogu organizovati regularni izbori, ali sam siguran da se moze naci neko kreativno resenje, resenje koje ce svima dati do znanja da bitka za Kosovo tek pocinje. Znajuci ko vas finansira, dzabe sam pisao.

memetique

pre 12 godina

Ko god se zalaže za održavanje izbora na KiM ne korespondira sa realnošću i to mu nije zameriti: u leto '99. posle završetka NATO kampanje i Slobinog proglašenja "pobede" svaka polupismena baba sa pijace znala je da je priča o "našem" Kosovu gotova - sve što je ova Država činila u nastavku svelo se na preambulske opsene i zavođenje naroda praznim obećanjima. Oćete da glasate? Idite dole, pa glasajte, još bolje: živite. Ali ne na sever, nego na jug, u enklave, pa tamo prosipajte mudrosti o suverenitetu; ljudi su dole ukapirali šta su im prioriteti za preživljavanje, a šta srpske mitomanske zablude.

Max

pre 12 godina

@(Dusan, 30. mart 2012 23:57) "Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste."

Ako si zaista stanovnik Kosova, žao mi je što ne razumeš da ti je komentar kontradiktoran. Tražiš da se izbori sprovedu, a građani odluče da li da izađu na iste (?!), što je upravo ugrožavanje bezbednosti, a sa druge tvrdiš da vlada u Srbiji ugrožava vašu bezbednost.

Slažem se potpuno da treba da vam kažu da je Kosovo nezavisno. Pustili su vas niz vodu još 1999., ili se uklopite, ili dođite u Srbiju. Ne izigravajte neupućene mučenike. To što vas DSS loži da ćemo "zamrznuti konflikt", a za "100 godina povratiti Kosovo" (?!), ZABORAVITE! Vi i vaša deca živite SADA!

luggage rack

pre 12 godina

Videlo je se odmah sa glumom sir coffer man da je u pitanju "reciprocna" igrica i na zalost zao mi je Nasih sunarodnika a istina je jedna ni Oni ni Mi nemamo za koga da glasamo.

bezimena

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?
(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04)

Vama je još 99.god. bilo vrlo jasno da je Srbija kapitulirala i do sada ste morali da sažvaćete činjenicu da Kosovo više nikad neće biti Srbija. Većina vaših zemljaka ispod Ibra je odlučila da normalizuje život, što bi i vi na severu morali da uradite, zbog sebe i svoje dece. Pomirite se s tim da je MIR, da je vreme da se ide dalje, i da rata neće biti!

Max

pre 12 godina

@(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04) "Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?"

Izgleda da nisi čitao "Rezoluciju 1244".

"9.Ovlašćuje Generalnog sekretara da, uz pomoć relevantnih međunarodnih organizacija, uspostavi međunarodno civilno prisustvo na Kosovu da bi bila obezbeđena privremenu administracija za Kosovo pod kojom ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne republike Jugoslavije i koja će da obezbedi prelaznu administraciju dok uspostavlja i nadgleda razvoj privremenih institucija samouprave da bi se obezbedili uslovi za miran i normalan život za sve stanovnike Kosova;
1. Odlučuje da će glavne odgovornosti međunarodnog civilnog prisustva uključivati:
1. Promovisanje uspostavljanja značajne autonomije i samouprave na Kosovu, do konačnog rešenja, uz potpuno uzimanje u obzir Dodatka 2 i dogovora iz Rambujea (S/1999/648);
2. Izvršavanje osnovnih funkcija civilne administracije gde god i koliko god dugo to bude potrebno;
3. Organizovanje i nadgledanje razvoja privremenih institucija demokratske i autonomne samouprave do političkog rešenja, uključujući održavanje izbora;"

dejan

pre 12 godina

Nije mi jasno ako se izrbori odrzavaju u Australiji zasto ne mogu i na Kosovu?????

Verovatno zato sto vlast hoce da 'otkine' taj jedan deo glasaca (oko 50.000) uglavnom radikalno opredeljenih. Gledaju gde sta mogu da ustinu. Nisam glasao za takve stranke ali ovo sto se radi stvarno nije u redu. Barem da su stavili "zbog bezbednosnih razloga svi izbori na Kosovu ce se odrzati u severnoj Mitrovici i gotovo" ali bas da ih ukinu je stvarno smesno.

Nadam se da Boris Tadic gubi ove izbore!

Max

pre 12 godina

@(Djorgo, 30. mart 2012 23:47) "Ako glasaju mogu i da pogrese i izaberu pogresne ljude, ovako ne mogu."

Kakve "pogrešne ljude"? Zar misliš da par hiljada glasova može da utiče na rezultat izbora? Da ne shvatiš pogrešno, ja sam beli/precrtani listić, ne zastupam nikoga.

To je samo Sloba mogao, da skupi 400.000 glasova na Kosovu (?!) i da pobedi zahvaljujući tim glasovima. Komedija! Ili, preciznije, tragedija!

bosko

pre 12 godina

veliki poraz za sve srbe...ovim je aktuelna vlast dokazala da priznaje kosovo i da vise nema sta da trazi tu.Velika sramota za vlast.neka sto pre kupe stvati i nek napuste ovu zemlju...pod hitno poslati vojsku na sever kosova,da se omoguce izbori!

cbme

pre 12 godina

Ni države naših nacionalnih manjina ne održavaju izbore kod nas, to nigde nema. Srbi su dole nacionalna manjina, suočimo se sa činjenicama. Stvar oko Kosova je delikatna, ali po svoj logici, izgubljeno je.
Ne vidim kojim putem i na koji način bi mogli da se izborimo za tu teritoriju, niti kako bi mogli održati izbore, a da to ne predstavlja bahatost. Bilo je samo pitanje vremena kada će se odustati.

Luka

pre 12 godina

Necu glasati, ali neka me ubedi neko da LDP nije ovo pricao pre svih. NE slazem se sa tom politickom opcijom, ali "istina" o kojoj pricaju i koji mnogi ne (zele da) razumeju je osnov za svaki naredni korak.

MUKNAVI

pre 12 godina

Koja je sledeca oblast Repubilike Srbije na kojoj ce se Beogradska vladajuca grupa ,podkupljenih,gradjana,i njihovi lopova tajkuna posle natezanja,crvenih crta itd, odreci izbora?Reci Predsednice Republike koje su to koordinate,da se pakujemo il...ima i ono drugo u tisini,bez tvog Tadicu drecanja..crvenih crta i ostalog tvojeg, tandara broc...

Podrska

pre 12 godina

"Kako je rečeno Novostima u vrhu vlasti, bez logističke podrške Misije UN nemoguće je organizovati glasanje u opštinama južno od Ibra, a mogući su incidenti." Dok Misija UN kaze da sa svoje strane nema podrsku Medjunarodnog Prava. Krive su podrske. Ziveli Parlamentarni Izbori.

Petar1

pre 12 godina

Kakve zvezdice, kakve pahuljice, kakvi sporazumi, Kosovo je okupirana teritorija i sa teroristima nema pregovora. Ratom smo vec probali da resimo stvari i nije uspelo; evo sada diplomatijom-jos gore. Problem treba zamrznuti-uz pomoc Rusije i Kine blokirati clanstvo Kosova u svakoj vaznijoj medjunarodnoj strukturi.
Nisam simpatizer DSS-a da se razumemo, ali ih apsolutno podrzavam kada je u pitanju njihov stav i sistem za resavanje kosovskog problema. Cekati sledecu deceniju, mozda i vek, ali boljeg resenja nazalost nema.

Veljko

pre 12 godina

Zar je neko posumnjao da će "ovaj Beograd" zaista i organizovati izbore na KiM? Zar je neko poverovao da sve nije bila igra, kao hoćemo i hteli smo, al eto ne daju nam?

mitrovcanin

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?

Olllb

pre 12 godina

Ako bi vec bilo nereda, a bilo bi ih bolje da izbora tamo i nema.Vidi se da je Dobrosavu najbitnija ta poozicija pa bi izbore bez obzira na posledice. Dobrosav Dobrić - ironija.

Dusan

pre 12 godina

Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Konacno jedna dobra vest sa severa Kosova. Sut sa rogatim ne moze, a EULEKS je jasno stavio do znanja da su protiv odrzavanja lokalnih izbora. Decembra nismo dobili kandidaturu zbog blokade saobracaja na granicnim prelazima, zato sto nasa kandidatura nije odgovarala "pravim patriotskim strankama".
Uopste mi nije jasno kako neko moze sebe nazvati patriotom, a da jasno kaze da ne zeli da Srbija udje u EU. Ili cemo sto skorije uci u EU, ili cemo se raspasti po savovima na omanji Pasaluk. Takav pasaluk "prave patriote" mogu nazvati i Velikom Srbijom, ali to nista ne menja.
Srbi sa Kosova moraju pravilno voditi svoju politiku, a ne na stetu matice Srbije. Jaka proevropska i demokratska Srbija, sa prijateljima iz EU, moze da im pomogne, a Pasaluk ne.
Boza Bogdanovic, Bor

Gnjilanac

pre 12 godina

održavanja bez podrške Unmika... Kako je to moguce da UNMIK ne pomaze? Jel niste do jucer rekli da ovi izbori su u skladu sa UNMIK-om ? Polako, ali sigurno izadje istina.

sumorni

pre 12 godina

Ma njih ne interesuju parlamentarni izbori, nisu ni planirali da postanu poslanici, njima su od suštinske važnosti lokalni izbori, planirali su da ostanu predsednici opština, te da sa tog mesta ponesu krst borbe za prava svih onih koji ubrzanim tempom suše državni budžet.

Uostalom, sada je najisplativiji biznis u politici upravo u lokalu, to svako zna.

Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.

mitrovcanin

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?

Veljko

pre 12 godina

Zar je neko posumnjao da će "ovaj Beograd" zaista i organizovati izbore na KiM? Zar je neko poverovao da sve nije bila igra, kao hoćemo i hteli smo, al eto ne daju nam?

Gnjilanac

pre 12 godina

održavanja bez podrške Unmika... Kako je to moguce da UNMIK ne pomaze? Jel niste do jucer rekli da ovi izbori su u skladu sa UNMIK-om ? Polako, ali sigurno izadje istina.

Dusan

pre 12 godina

Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Konacno jedna dobra vest sa severa Kosova. Sut sa rogatim ne moze, a EULEKS je jasno stavio do znanja da su protiv odrzavanja lokalnih izbora. Decembra nismo dobili kandidaturu zbog blokade saobracaja na granicnim prelazima, zato sto nasa kandidatura nije odgovarala "pravim patriotskim strankama".
Uopste mi nije jasno kako neko moze sebe nazvati patriotom, a da jasno kaze da ne zeli da Srbija udje u EU. Ili cemo sto skorije uci u EU, ili cemo se raspasti po savovima na omanji Pasaluk. Takav pasaluk "prave patriote" mogu nazvati i Velikom Srbijom, ali to nista ne menja.
Srbi sa Kosova moraju pravilno voditi svoju politiku, a ne na stetu matice Srbije. Jaka proevropska i demokratska Srbija, sa prijateljima iz EU, moze da im pomogne, a Pasaluk ne.
Boza Bogdanovic, Bor

sumorni

pre 12 godina

Ma njih ne interesuju parlamentarni izbori, nisu ni planirali da postanu poslanici, njima su od suštinske važnosti lokalni izbori, planirali su da ostanu predsednici opština, te da sa tog mesta ponesu krst borbe za prava svih onih koji ubrzanim tempom suše državni budžet.

Uostalom, sada je najisplativiji biznis u politici upravo u lokalu, to svako zna.

Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.

MUKNAVI

pre 12 godina

Koja je sledeca oblast Repubilike Srbije na kojoj ce se Beogradska vladajuca grupa ,podkupljenih,gradjana,i njihovi lopova tajkuna posle natezanja,crvenih crta itd, odreci izbora?Reci Predsednice Republike koje su to koordinate,da se pakujemo il...ima i ono drugo u tisini,bez tvog Tadicu drecanja..crvenih crta i ostalog tvojeg, tandara broc...

Olllb

pre 12 godina

Ako bi vec bilo nereda, a bilo bi ih bolje da izbora tamo i nema.Vidi se da je Dobrosavu najbitnija ta poozicija pa bi izbore bez obzira na posledice. Dobrosav Dobrić - ironija.

Petar1

pre 12 godina

Kakve zvezdice, kakve pahuljice, kakvi sporazumi, Kosovo je okupirana teritorija i sa teroristima nema pregovora. Ratom smo vec probali da resimo stvari i nije uspelo; evo sada diplomatijom-jos gore. Problem treba zamrznuti-uz pomoc Rusije i Kine blokirati clanstvo Kosova u svakoj vaznijoj medjunarodnoj strukturi.
Nisam simpatizer DSS-a da se razumemo, ali ih apsolutno podrzavam kada je u pitanju njihov stav i sistem za resavanje kosovskog problema. Cekati sledecu deceniju, mozda i vek, ali boljeg resenja nazalost nema.

Podrska

pre 12 godina

"Kako je rečeno Novostima u vrhu vlasti, bez logističke podrške Misije UN nemoguće je organizovati glasanje u opštinama južno od Ibra, a mogući su incidenti." Dok Misija UN kaze da sa svoje strane nema podrsku Medjunarodnog Prava. Krive su podrske. Ziveli Parlamentarni Izbori.

memetique

pre 12 godina

Ko god se zalaže za održavanje izbora na KiM ne korespondira sa realnošću i to mu nije zameriti: u leto '99. posle završetka NATO kampanje i Slobinog proglašenja "pobede" svaka polupismena baba sa pijace znala je da je priča o "našem" Kosovu gotova - sve što je ova Država činila u nastavku svelo se na preambulske opsene i zavođenje naroda praznim obećanjima. Oćete da glasate? Idite dole, pa glasajte, još bolje: živite. Ali ne na sever, nego na jug, u enklave, pa tamo prosipajte mudrosti o suverenitetu; ljudi su dole ukapirali šta su im prioriteti za preživljavanje, a šta srpske mitomanske zablude.

zoran

pre 12 godina

Tadic i Tachi mogu da igraju samo kako gazde kazu. Pred narodom oni su neke vodje, ali u sushtini im stolica zavisi od onih "odozgo". Tachiju praktichno visi zatvor nad glavom, ako bude neposlushan, dok Tadicu fotelja moze da se izamakne u bilo kom trenutku. Pre tome, obojica su samo poslushnici, koji redovno chitaju SMS poruke, preko kojih situzu uputstva.

Горан

pre 12 godina

Е мој Тадићу ... Јад и беда. А устав, а закони ... Тадића видим да се слика по Италији и западној Европи али не и на Косову и Метохији. Страшно ... Јел то председник Србије!?

bezimena

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?
(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04)

Vama je još 99.god. bilo vrlo jasno da je Srbija kapitulirala i do sada ste morali da sažvaćete činjenicu da Kosovo više nikad neće biti Srbija. Većina vaših zemljaka ispod Ibra je odlučila da normalizuje život, što bi i vi na severu morali da uradite, zbog sebe i svoje dece. Pomirite se s tim da je MIR, da je vreme da se ide dalje, i da rata neće biti!

Sasa

pre 12 godina

Sta reci, ako je ovo istina, onda je to veleizdaja. Oni koji su ovu odluku doneli moraju da zavrse iza brave i prave drustvo ostalim kriminalcima. Shvatamo da su prilika na juznom delu naseg Kosova takve da se ne mogu organizovati regularni izbori, ali sam siguran da se moze naci neko kreativno resenje, resenje koje ce svima dati do znanja da bitka za Kosovo tek pocinje. Znajuci ko vas finansira, dzabe sam pisao.

Gile PFC

pre 12 godina

Po Rezoluciji 1244 nema naših izbora na KiM. Do sada su nam "gledali kroz prste". "Tačijev ustav" dopušta republičke ali ne i lokalne izbore za srbe na KiM. Ipak, UNMIK se pita. Rezolucija je starija od našeg Ustava!

Iguman Nemanja

pre 12 godina

O zemljo otvori se i progutaj izdajnike srpskog Kosova!

Pa raspišite lokalne izbore i stavite glasačka mesta na administrtivnu liniju, svi će Srbi da dođu i glasaju za jedine legalne organe vlasti na kiM a neka glasaju i Albanci ako žele.

Max

pre 12 godina

@(Djorgo, 30. mart 2012 23:47) "Ako glasaju mogu i da pogrese i izaberu pogresne ljude, ovako ne mogu."

Kakve "pogrešne ljude"? Zar misliš da par hiljada glasova može da utiče na rezultat izbora? Da ne shvatiš pogrešno, ja sam beli/precrtani listić, ne zastupam nikoga.

To je samo Sloba mogao, da skupi 400.000 glasova na Kosovu (?!) i da pobedi zahvaljujući tim glasovima. Komedija! Ili, preciznije, tragedija!

Max

pre 12 godina

@(Dusan, 30. mart 2012 23:57) "Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste."

Ako si zaista stanovnik Kosova, žao mi je što ne razumeš da ti je komentar kontradiktoran. Tražiš da se izbori sprovedu, a građani odluče da li da izađu na iste (?!), što je upravo ugrožavanje bezbednosti, a sa druge tvrdiš da vlada u Srbiji ugrožava vašu bezbednost.

Slažem se potpuno da treba da vam kažu da je Kosovo nezavisno. Pustili su vas niz vodu još 1999., ili se uklopite, ili dođite u Srbiju. Ne izigravajte neupućene mučenike. To što vas DSS loži da ćemo "zamrznuti konflikt", a za "100 godina povratiti Kosovo" (?!), ZABORAVITE! Vi i vaša deca živite SADA!

dejan

pre 12 godina

Nije mi jasno ako se izrbori odrzavaju u Australiji zasto ne mogu i na Kosovu?????

Verovatno zato sto vlast hoce da 'otkine' taj jedan deo glasaca (oko 50.000) uglavnom radikalno opredeljenih. Gledaju gde sta mogu da ustinu. Nisam glasao za takve stranke ali ovo sto se radi stvarno nije u redu. Barem da su stavili "zbog bezbednosnih razloga svi izbori na Kosovu ce se odrzati u severnoj Mitrovici i gotovo" ali bas da ih ukinu je stvarno smesno.

Nadam se da Boris Tadic gubi ove izbore!

Luka

pre 12 godina

Necu glasati, ali neka me ubedi neko da LDP nije ovo pricao pre svih. NE slazem se sa tom politickom opcijom, ali "istina" o kojoj pricaju i koji mnogi ne (zele da) razumeju je osnov za svaki naredni korak.

bosko

pre 12 godina

veliki poraz za sve srbe...ovim je aktuelna vlast dokazala da priznaje kosovo i da vise nema sta da trazi tu.Velika sramota za vlast.neka sto pre kupe stvati i nek napuste ovu zemlju...pod hitno poslati vojsku na sever kosova,da se omoguce izbori!

cbme

pre 12 godina

Ni države naših nacionalnih manjina ne održavaju izbore kod nas, to nigde nema. Srbi su dole nacionalna manjina, suočimo se sa činjenicama. Stvar oko Kosova je delikatna, ali po svoj logici, izgubljeno je.
Ne vidim kojim putem i na koji način bi mogli da se izborimo za tu teritoriju, niti kako bi mogli održati izbore, a da to ne predstavlja bahatost. Bilo je samo pitanje vremena kada će se odustati.

Vojin

pre 12 godina

Republicki izbori mogu lokalni ne mogu?! Na jednom te istom mestu, jedna kutija za parlamentarne druga kutija za lokalne kandidate!. Prvu kutiju UNMIK moze da obezbedjuje drugu ne moze!?

MRAZ

pre 12 godina

Brankovici rak vas jeo!Pravdu Boziju niko i nista nece zaobici,a vi samo radite po naredbi,neka vam je Bog u pomoci,jer ne znate sta cinite!EU je zlo kakvo u skorije vreme ovaj svet nije video.Bozo,sve ti po zlu,jel znas sta smo pretrpeli za 78 dana bombardovanja od ''nasih prijatelja iz EU''?

dezurnasmaratchitza

pre 12 godina

@bezimena
posto izigravas velikog "poznavaoca" situacije na Kosovu a narocito "znas" kako zive i sta misle Srbi juzno od Ibra, zasto se ne bi i preselila u "drzavu kosova" pa da onda iz pozicije nekoga ko svakodnevno "uziva" u "blagodetima" koje obezbedjuje Hasim Taci, drzis predavanja i solis pamet jer ovako se sve svodi na licemerno lupetanje nekoga ko nikada nije bio na Kosovu nego iz svoje sobice prica price o stvarima o kojima nema pojma i jos prica nekome kako bi taj neko trebao da zivi i sta treba da radi i kome treba da se prilagodi. Sta zamisljas ko si ti uopste i da li tebi neko prica kako ti treba da zivis i sta treba da prihvatis?

luggage rack

pre 12 godina

Videlo je se odmah sa glumom sir coffer man da je u pitanju "reciprocna" igrica i na zalost zao mi je Nasih sunarodnika a istina je jedna ni Oni ni Mi nemamo za koga da glasamo.

Max

pre 12 godina

@(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04) "Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?"

Izgleda da nisi čitao "Rezoluciju 1244".

"9.Ovlašćuje Generalnog sekretara da, uz pomoć relevantnih međunarodnih organizacija, uspostavi međunarodno civilno prisustvo na Kosovu da bi bila obezbeđena privremenu administracija za Kosovo pod kojom ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne republike Jugoslavije i koja će da obezbedi prelaznu administraciju dok uspostavlja i nadgleda razvoj privremenih institucija samouprave da bi se obezbedili uslovi za miran i normalan život za sve stanovnike Kosova;
1. Odlučuje da će glavne odgovornosti međunarodnog civilnog prisustva uključivati:
1. Promovisanje uspostavljanja značajne autonomije i samouprave na Kosovu, do konačnog rešenja, uz potpuno uzimanje u obzir Dodatka 2 i dogovora iz Rambujea (S/1999/648);
2. Izvršavanje osnovnih funkcija civilne administracije gde god i koliko god dugo to bude potrebno;
3. Organizovanje i nadgledanje razvoja privremenih institucija demokratske i autonomne samouprave do političkog rešenja, uključujući održavanje izbora;"

Sami organizujte izbore za sopstveno dobro!

pre 12 godina

Ko je Beograd da odustaje u vase ime. Organizujte sami izbore i sami odstampajte listice. Svejedno nakon izbora ovu sadasnju vlast u BG niko ni za sta nece pitati.

sale

pre 12 godina

Ljudi, ma znali su Tadić, Dačić i ostali sve ovo samo nisu smeli da kažu, Čeda je makar rekao istinu, a mi svi u glas izdajniče, plačeniče itd. Pa ko ovde koga pravi ludog.

bosko

pre 12 godina

sto ne objavljujete sve komentare!? svaki komentar koji je uperen protiv vlasti/ne sadrzi uvrede/ vi ne objavite....svi ste isti,o kakvoj demokrariji pricamo kada je ovde zabranjeno izneti misljenje?!

Bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Jos jedan razlog zbog kojeg cu glasati za DSS,iako se u potponosti ne slazem sa njihovom politikom.Ali prosto,sve sto su govorili bili su u pravu

agim

pre 12 godina

E jadni ti nasi Srbi na Kosovu, ostavljeni su na milost i nemilost, u svakom pogledu..
(Jedan, 31. mart 2012 00:55)
U najgorem slucaju mogu da ostanu bez duplih plata i ostalih privilegija.Stvarno su jadni sto moraju da nauce da uskoro moraju da zive sa 200-300 eura kao sto zive 80% gradjana na Kosovu a i u Srbiji.Moraju da prodaju svoja luxuz automobila koja su do sada finansirali duplim ili cak i troduplim platama i to iz "bogatog" srpskog budzeta.Isti ti "jadni" kosovski Srbi ce morati nauciti da se od tih 200-300 eura koje ce u buducnosti primati moraju da plate struju,poreze, komunalije itd.

PopoviSuLopovi

pre 12 godina

Razumljivo je da se Kosovarima ne napušta tek tako trenutna situacija. Mutna voda = nekontrolisan šverc,kosovski dodaci,višestruke plate! A onda napaćeni dođu u Srbiju i pokupuju najbolje stanove i radna mesta (i to isključivo u javnim preduzećima). Dosta je bilo,sada neka malo i građani Srbije žive na račun svoje zemlje i svog RADA!

H - slobodan čovek

pre 12 godina

Još jedna potvrda zašto ne treba glasati za bilo koga kome stranci diriguju. Ko sluša Brisel i Vašington, neka tamo traži i birače.

darko

pre 12 godina

prica za laku noc: bila jednom jedna drzava zvana SFRJ. Njom je vladao jedan straaasni kralj koga su svi zvali TITO. Za vreme njegove vladavine svi su mogli da budu jugosloveni i on je licno to pokazao primerom, pozivajuci albance da dodju u srbiju. 40 godina kasnije imamo situaciju za koju je "kriva" ova vlasta. Daj da se ne lazemo vec 35 godina kosovo nije nase a samo oni najgluplji mogu da krive ove na vlasti za to..... inace ovde na komentarima ima mnogo ovih iz SNS. a da pitam ja jorgovanku zasto je pobegla sa kosova kada ga voli toliko? nego je prodala dole albancima sve sto je imala i sada vice kako eki tamo tadic izdaje srbiju

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi? Kada ste do sada odrzali lokalne izbore u nekoj tudjoj zemlji, da bi sad odrzali na Kosovu? Time bi ugrozili izazivanje konflikt za neizvesnim stetnim posledicama po sigurnost samih Srba na Kosovu. Ovaj potez odustajanja od lokalnih izbora je pametan potez, a nagovestaj odrzavanja tih izbora bio je suludo, i znalo se da se to ne moze provesti.
Zao mi je onih Ivanovica,Jaksica i tzv. gradonacelnika sela Zvecane, Zubinpotoka, Leposavica koji su tako samouvereno lagali tamosnji bedni narod da ce organizovati lokalne izbore, kako bi oni dobili potvrdu lokalnih lidera!

dr

pre 12 godina

Izbori i na Kosovu nisu u duhu "dobre predizborne kampanje", jer bi "kvarili" postizanje političkih poena za neke partije. Toliko o Ustavu i brizi za narod. Preča je vlast od naroda, Ustava, teritorije, suvereniteta, rezolucija SB, sve je promenjljivo i podložno dnevno-političkim prilikama. Hrabrost je nestala iz Srbije kao pojam, a to je dobar znak svim lešinarima da kljucnu po parče srpske jetre...

Dveri

pre 12 godina

Izdaja! I opet se kakve su marionete... Ako ti ne odlucis o sebi onda ce to drugi uciniti... Ovako cemo uvek biti rob i nikada slobodna zemlja

bosko

pre 12 godina

boze koliko ovde ima anti-srba kako vas nije sramota..sve bi dali za evropsku uniju...zaboravljate svoju istoriju,prolivenu krv za to nase kosovo..i to sve da zaboravite?gde ce vam duša?

muamua

pre 12 godina

ajmo ovako Kosovo ne glasa i Vracar da ne glasa...otprilike je isti broj stanovnika....mada Toma ima sanse i Vracar da im odnese

Marina

pre 12 godina

"..."Unmik nam je jasno stavio do znanja da oni ne mogu da učestvuju u lokalnim izborima. Njihovo održavanje je u skladu sa Ustavom i zakonima, ali u obzir moramo da uzmemo i specifičnu situaciju na terenu i sve okolnosti koje nam ne idu naruku", kaže Bogdanović.""

Dakle,g.Bogdanoviću,sve je istina i ovako kako ste rekli,ali ste zaboravili dodati uz "..u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Kosovo" jer je to glavni razlog za neodržavanje lokalnih izbora,nikakva druga "specifična situacija na terenu".

MIlos

pre 12 godina

Jedna velika izreka kaze bolje ziv pas,nego mrtav lav, a druga boj se ovna boj se govna pa gde sam ja.Svakako da je kukavicluk greh tu nema ni jedne dileme za ni jednog verujuceg coveka jer to ustvrdi Isus pa ni neverujuci ne verujem da kukavicluk mogu smatrati vrlinom.Moje pitanje za sve ljude kakvi ste vi ljudi, ako se sa vama vlada strahom .Ko kod pristaje na ovakav pritisak nije dostojan ni jednog minuta zivota u E.U jer upravo ona nas uci da vrednosti slobode su jedine koje nemaju alternativu.Videvsi E.U naucio sam da su svi narodi bili spremni i onda i sad da plate cenu u milionima ljudi da bi bili slobodni jedino srpski narod ocekuje da tamo ode kao prosjak i da ga svi hrane bez ijedne vrednosti ,ekonomske,moralne ...to su nasa ocekivanja u E.U i kao pravi paraziti mi neznamo da se borimo za svoje nego prosjacimo po svetu.I u tom prosjacenju kaukulisemo sa samim sobom.Problem Kosova je problem naseg prosjacenja ,al jos veci problem je hoce li sutra kaukulisati za delom Beograda de ja zivim.Pa zabraniti i meni da glasam za svoju drzavu.
U sustini IZDAJA JE UVEK IZDAJA.

Seljak bez Motike

pre 12 godina

Igre oko Kosova* ulaze u zavrsnicu. Polako se otvara pitanje Vojvodine. Negde oko 2025-2030 Srbija je u granicama iz 1878. godine. To su prave granice Srbije.

Dule

pre 12 godina

Hvala dragom Bogu, ne moramo još sa tim da se smaramo. Aman ljudi, država za sebe, a Srbija da organizuje izbore?! Kosovo nije Srpsko, niti će ikad više biti. Zahvaljujući Slobi, Šešelju, Nikoliću , Dobrici i ostalim ......(popuniti po želji). Nažalost, tako je...

talog

pre 12 godina

@miško
Idi ti na izbore koje organizuje Hasim Taci, ko te sprecava ako si vec toliko fasciniran albanskim naci produktima kao sto je "drzava kosova"? Ko si ti uopste da iz tvoje sobice "savetujes" Srba na Kosovu na koje oni izbore treba da izadju?

drFeelgood

pre 12 godina

Nema veze! Zato kao kompenzaciju treba organizovati izbore u Kavlovcu,Kavlobagu,Ogulinu i Vivovitici!
Kosovo je Srbija, narocito od onog kumanovskog satora juna 1999!
Svako ko se ljuti na Tacija i Tadica treba prvo na sebe da se naljuti sto je trinaest godina drzao mozak na leru.

poli

pre 12 godina

@memetique
hoces da rasipas "mudrosti" o izborima, kosovu, sta ko treba da radi... preseli se u "drzavu kosova", neka ti hasim taci obezbedi prava, uzmi dokumenta albanske "drzave kosova" pa odatle rasipaj fraze koje su pokupio na nekom ldp/nvo kruzooku

ivan_s

pre 12 godina

jedan konstruktivan predlog- da se za sve glasače (juzno i severno od Ibra)sa Kosmeta organizuje da glasaju u (tzv."užoj")Srbiji,u Kraljevu,Nišu,Beogradu,Vranju itd.-uz prevoz u oba smera, dnevnice - i ne mora na Đurdevdan,mnogi slave,već da traje 2-3 dana.

radnja za svakog po nešto

pre 12 godina

Kao da bismo nešto dobili izborima na Kosovu osim uterivanja inata. Mene samo čudi kontradiktornost gde se kaže da nikad nećemo odustati od Kosova, dok istovremeno odustajemo od izbora na Kosovu.
Ali takvom politikom "ni po babu ni po stričevima" su izgleda svi zadovoljni, upravo zato što niko ne razumeme jasno što to znači. I zato je izgleda politički korektno kad se priča sve i svašta, čas jedno čas drugo, jer uvek će biti neko ko će nečemu od toga da aplaudira.

dragan zebić

pre 12 godina

sa prijateljima iz eu? jesu li to oni isti prijatelji koji su nam u ime prijateljstva poklonili jedno malo bombardovanje? srbijo probudi se i sjeti se riječi svetog save: u dokazanom neprijatelju ne treba tražiti prijatelja!!! kakva eu koje nato članstvo, ljudi probudite se iz tog žutog sna, te noćne more i ovorite oči....

simo bosanac

pre 12 godina

Pa šta se ovo dešava? Zar nam naša vlast nije tvrdila da uživa veliku podršku medjunarodne zajednice za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Verujem da je ovo neka greška.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ovo su prvi "plodovi" srpskih vizionara "BORIS&BORKO"?! Odmah po potpisivanju "epohalnog" dogovora o kome smo svi cutali i vesto ga tajiji dok se srpska "slobodarska stampa" bavila jurnjavom za "firerom" i nekim drugim tipovima koji su predstavljali globalnu opasnost. Tek sledi ono glavno, odnosno, proterivanje preostalih Srba sa KOSMET-a. Siguran sam da ce i to "slavni" Borko objasniti kao veliku pobedu aktuelne vladajuce koalicije. Srbija je dobila kandidaturu, Borko ce biti ministar umesto ministra /ako DS sa svojim marionetama popnovo pobedi/ a Srbi ce ponovo biti proterani sa svojih vekovnih ognjista.

milion evra dnevno

pre 12 godina

"Kontinuitet lokalnih vlasti u opštinama na severu Beograd će obezbediti privremenim upravama".
Beogradske politicke zamlate, ovo sto radite i sto cete raditi su puste zelje ako to ne kontrolise vlada Kosova. A da dajem moje pare za vlastovanje vasih poslusnika, ne dolazi u obzir. Ovakvim potezima vi odmazete srbima na Kosovu a pare dajete kriminalcima. To vise ne pije vodu.

SECTOR

pre 12 godina

Један по један део уступате. Демократе, је ли ви схватате да "Европа" није више предмет који доноси гласове у Србији? Иако су Вам страначки интереси изнад државних, ово Вам је у супротности и са њима. Организујете републичке изборе, као што се то ради и у другим, сувереним државама? Како то да само код нас може да се ради против националних интереса? Несатаћете на изборима! Дачићу, од тебе сам очекива мало више. Глас ти се не чује. Немој сад само у кампањи да си се сетио Косова. Срамота да Вас буде!

HlaoRu

pre 12 godina

Kakvo je ovo licemerje... Ako su Srbi na Kosovu spremni da izadju na izbore i spremni su da se suoce sa mogucim nasiljem ko smo mi u Beogradu da im to onemogucimo?

aleksandar

pre 12 godina

"Odnosno, na lokalu će, umesto izabranih, biti postavljeni funkcioneri koje će imenovati nova vlada". Tadic sigurnim koracima ide ka diktaturi i pokusava da otkine veci deo plena u svojoj borbi sa Nikolicem da podele Srbiju. Pa drugari da vam kazem, tako nece moci!

memetique

pre 12 godina

@poli:
ja sam prilično siguran u ovo što pišem, jer sam '99. skoro četiri meseca proveo dole, u uniformi, sve se nadajući da je to kraj tegobne priče koju, eto, pratim u nastavcima ceo život. Nikakva diplomatija ne može KiM da spase, pa čak ni da se svi vi usplamteli naci propagatori skupite i predvođeni popovima i navijačkim vođama, i sa Teslinim oružjem, i sa ruskim raketama sjurite na Kosovo, gotovo, passe, fini... a ti? verovatno si skakutao po mostovima sa onim idiotskim "targetom" osećajuči se važnim među podjenako budalastim babama i dedama, jel tako junače? malo stvarnosti nije na odmet, svako srboqurčenje sa ove strane plaćaju Srbi u enklavama, pa ti sad vidi.

Небојша

pre 12 godina

Ако икада ова земља буде ослобођена, многима ће се судити као сарадницима окупатора.

Zika

pre 12 godina

Po kom to clanu ustava, UMNIK i KFOR, organizuju izbore.
Na zalost meni ovo lici na onaj vic ,,ja cu da bezim jos jedan krug da ne ispadnem laka zenska,,

Bledi

pre 12 godina

Naravno da se mora odustati. Ali se ovaj clanak (kao i mnogi drugi o Kosovu)nije mogao odupreti pateticnom stilu o jadnim srbima i sumnjivim, mutnim albancima.

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Zalosno,jadno,bedno!!! Sve ovo je rezultat uspesnog rada u savetu bezbednosti UN???zahvaljujuci prijateljskom Rusije i Kine-njihovim VETOM!?A "VETO" upotrebljen za Asada i Siriju / !?Sva ova dosadasnja ponizavanja dozivljava SRBSKI Narod zahvaljujuci prijateljima??Bog i Buda ih "blagoslovio" /Srbijo sa Kosova i Metohije pamti pa vrati istim reprocitetom......

kukuruz

pre 12 godina

Vlast u Srbiji ne zavisi od svog naroda, vec od raznih krugova spolja. Zato je interes Sr i prognanog naroda na poslednjem mestu. Prezivljavanje na vlasti je osnovni istinkt, i to brane isto kao Sloba u svoje vreme. Ovo sto rade je protiv ustva, protiv zajednickog interesa svih ljudi u Sr. i protiv zdravog razuma. PS.Glasac sam DS-a vec 20 godina, ali ovaj put je stvarno dosta.

Dejan

pre 12 godina

Vlada je od pocetka znala da nece biti izbora. A to sto se sada kao povlaci kada Taci preti da ce silom spreciti odrzavanje izbora je znak kukavicluka a ne drzavne politike. Svaka normalna zemlja ce na silu odgovoriti silom po bilo koju cenu. Nikada u istoriji nisu ratovale ravnopravne zemlje (vojno). Uvek su jace pokusavale da nametnu stavove manjim, ali manji su cesto znali da pobede. Sta je trebao Vjetnam da uradi u ratu protiv super sile - Amerike. Da pristane na sve??????????
Ko je pobedio??????????? Sta je bilo sa Rusijom i Avganistanom?????????
Ko je pobedio

Zozi

pre 12 godina

Zbog nedostatka kapaciteta u zatvorima,je predlaze da se SIV 1 modifikuje i na njega stave resetke.Kad krenem za zemun svako jutro na posao da lopove,prevarante,biznismene sve vidim na jednom mestu

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@Marina
zanimljiva je ta tvoja fascinacija albanskom "drzavom kosova" i kako ti je jako stalo da se postuje "ustav drzave kosova" kao i "zakoni" te samozvane albanske paradrzave. znas sta je koren te fascinacije, ima neke veze sa kompleksima i frustracijama u odnosu na srbe ili ima necega za divljenje u toj albanskoj krimi-naci paradrzavi koju cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju?

lecite se, mozda nije kasno

pre 12 godina

okolni cro i alb sovinisti kao i ovih par srb autosovinista bi bili izgubljeni i bez razloga za zivot da neko sada ukine b92 ili makar ovo komentarisanje...

ljuba

pre 12 godina

Ako se ovako nastavi predvidjam novi 5. oktobar i to manje vise u isto vreme. Samo daleko krvavij. Mi Srbi drugacije izgleda ne znamo. Moje licno misljenje je, da cak Brisel nema puno veze sa ovim, odnosno da je sve orkestrirano iz Beograda, jer je svima jasno da JE vladajuca kolacija na Kosovu bez glasaca, sto je samo dokaz vise na koji nacin vode "nacionalnu" politiku. Tuzno. Strasno je biti Srbin u ovakovoj Srbij.

kaiser

pre 12 godina

"PatriJote i ustavobranitelji" pročitajte još jednom prvi komentar na ovu temu. Čovek vas je pročitao kao bukvar:

"Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.
(sumorni, 30. mart 2012 22:50)"

ivann

pre 12 godina

Sto su aktivne snage SNS i DSS na komentarima, to je fenomenalno.
ccccc... kakva frka , panika kad je gubljenje funkcija i budzetskih plata u pitanju. Svi bi da budu velike patriote i nacionalisti i borci za srpske interese, ali ako bi moglo preko moje grbace. Bar da su pametniji od mene pa da kazem, aj ucen covek, zna valjda sta radi, a oni ... ne znam otkud im ideja da se trpaju tamo gde im nije mesto. Pa i ja bih da budem pevacica, ali ne znam da pevam i nemam sise. Svi bi da se obogate prodavanjem magle, a ne znaju ni recenicu da sklope, a kamoli misao.
Dosta bre vise. Vreme je da zivimo ovaj kratak zivot koji imamo, samo gubimo vreme oko gluposti.
Daj da razvijamo ekonomiju i obrazujemo ovo zapusteno stanovnistvo, a sutra kad se razvijemo, svako nek ide da zivi gde mu je srce i dusa i kupije gde sta hoce i sta hoce. Mir je najvazniji, a ljudski zivot je neprocenjiv.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Konacno jedna dobra vest sa severa Kosova. Sut sa rogatim ne moze, a EULEKS je jasno stavio do znanja da su protiv odrzavanja lokalnih izbora. Decembra nismo dobili kandidaturu zbog blokade saobracaja na granicnim prelazima, zato sto nasa kandidatura nije odgovarala "pravim patriotskim strankama".
Uopste mi nije jasno kako neko moze sebe nazvati patriotom, a da jasno kaze da ne zeli da Srbija udje u EU. Ili cemo sto skorije uci u EU, ili cemo se raspasti po savovima na omanji Pasaluk. Takav pasaluk "prave patriote" mogu nazvati i Velikom Srbijom, ali to nista ne menja.
Srbi sa Kosova moraju pravilno voditi svoju politiku, a ne na stetu matice Srbije. Jaka proevropska i demokratska Srbija, sa prijateljima iz EU, moze da im pomogne, a Pasaluk ne.
Boza Bogdanovic, Bor

Petar1

pre 12 godina

Kakve zvezdice, kakve pahuljice, kakvi sporazumi, Kosovo je okupirana teritorija i sa teroristima nema pregovora. Ratom smo vec probali da resimo stvari i nije uspelo; evo sada diplomatijom-jos gore. Problem treba zamrznuti-uz pomoc Rusije i Kine blokirati clanstvo Kosova u svakoj vaznijoj medjunarodnoj strukturi.
Nisam simpatizer DSS-a da se razumemo, ali ih apsolutno podrzavam kada je u pitanju njihov stav i sistem za resavanje kosovskog problema. Cekati sledecu deceniju, mozda i vek, ali boljeg resenja nazalost nema.

Olllb

pre 12 godina

Ako bi vec bilo nereda, a bilo bi ih bolje da izbora tamo i nema.Vidi se da je Dobrosavu najbitnija ta poozicija pa bi izbore bez obzira na posledice. Dobrosav Dobrić - ironija.

Dusan

pre 12 godina

Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste.

sumorni

pre 12 godina

Ma njih ne interesuju parlamentarni izbori, nisu ni planirali da postanu poslanici, njima su od suštinske važnosti lokalni izbori, planirali su da ostanu predsednici opština, te da sa tog mesta ponesu krst borbe za prava svih onih koji ubrzanim tempom suše državni budžet.

Uostalom, sada je najisplativiji biznis u politici upravo u lokalu, to svako zna.

Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.

mitrovcanin

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?

Veljko

pre 12 godina

Zar je neko posumnjao da će "ovaj Beograd" zaista i organizovati izbore na KiM? Zar je neko poverovao da sve nije bila igra, kao hoćemo i hteli smo, al eto ne daju nam?

Gnjilanac

pre 12 godina

održavanja bez podrške Unmika... Kako je to moguce da UNMIK ne pomaze? Jel niste do jucer rekli da ovi izbori su u skladu sa UNMIK-om ? Polako, ali sigurno izadje istina.

Iguman Nemanja

pre 12 godina

O zemljo otvori se i progutaj izdajnike srpskog Kosova!

Pa raspišite lokalne izbore i stavite glasačka mesta na administrtivnu liniju, svi će Srbi da dođu i glasaju za jedine legalne organe vlasti na kiM a neka glasaju i Albanci ako žele.

MUKNAVI

pre 12 godina

Koja je sledeca oblast Repubilike Srbije na kojoj ce se Beogradska vladajuca grupa ,podkupljenih,gradjana,i njihovi lopova tajkuna posle natezanja,crvenih crta itd, odreci izbora?Reci Predsednice Republike koje su to koordinate,da se pakujemo il...ima i ono drugo u tisini,bez tvog Tadicu drecanja..crvenih crta i ostalog tvojeg, tandara broc...

MRAZ

pre 12 godina

Brankovici rak vas jeo!Pravdu Boziju niko i nista nece zaobici,a vi samo radite po naredbi,neka vam je Bog u pomoci,jer ne znate sta cinite!EU je zlo kakvo u skorije vreme ovaj svet nije video.Bozo,sve ti po zlu,jel znas sta smo pretrpeli za 78 dana bombardovanja od ''nasih prijatelja iz EU''?

bosko

pre 12 godina

veliki poraz za sve srbe...ovim je aktuelna vlast dokazala da priznaje kosovo i da vise nema sta da trazi tu.Velika sramota za vlast.neka sto pre kupe stvati i nek napuste ovu zemlju...pod hitno poslati vojsku na sever kosova,da se omoguce izbori!

Горан

pre 12 godina

Е мој Тадићу ... Јад и беда. А устав, а закони ... Тадића видим да се слика по Италији и западној Европи али не и на Косову и Метохији. Страшно ... Јел то председник Србије!?

Sasa

pre 12 godina

Sta reci, ako je ovo istina, onda je to veleizdaja. Oni koji su ovu odluku doneli moraju da zavrse iza brave i prave drustvo ostalim kriminalcima. Shvatamo da su prilika na juznom delu naseg Kosova takve da se ne mogu organizovati regularni izbori, ali sam siguran da se moze naci neko kreativno resenje, resenje koje ce svima dati do znanja da bitka za Kosovo tek pocinje. Znajuci ko vas finansira, dzabe sam pisao.

bezimena

pre 12 godina

Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?
(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04)

Vama je još 99.god. bilo vrlo jasno da je Srbija kapitulirala i do sada ste morali da sažvaćete činjenicu da Kosovo više nikad neće biti Srbija. Većina vaših zemljaka ispod Ibra je odlučila da normalizuje život, što bi i vi na severu morali da uradite, zbog sebe i svoje dece. Pomirite se s tim da je MIR, da je vreme da se ide dalje, i da rata neće biti!

memetique

pre 12 godina

Ko god se zalaže za održavanje izbora na KiM ne korespondira sa realnošću i to mu nije zameriti: u leto '99. posle završetka NATO kampanje i Slobinog proglašenja "pobede" svaka polupismena baba sa pijace znala je da je priča o "našem" Kosovu gotova - sve što je ova Država činila u nastavku svelo se na preambulske opsene i zavođenje naroda praznim obećanjima. Oćete da glasate? Idite dole, pa glasajte, još bolje: živite. Ali ne na sever, nego na jug, u enklave, pa tamo prosipajte mudrosti o suverenitetu; ljudi su dole ukapirali šta su im prioriteti za preživljavanje, a šta srpske mitomanske zablude.

Podrska

pre 12 godina

"Kako je rečeno Novostima u vrhu vlasti, bez logističke podrške Misije UN nemoguće je organizovati glasanje u opštinama južno od Ibra, a mogući su incidenti." Dok Misija UN kaze da sa svoje strane nema podrsku Medjunarodnog Prava. Krive su podrske. Ziveli Parlamentarni Izbori.

cbme

pre 12 godina

Ni države naših nacionalnih manjina ne održavaju izbore kod nas, to nigde nema. Srbi su dole nacionalna manjina, suočimo se sa činjenicama. Stvar oko Kosova je delikatna, ali po svoj logici, izgubljeno je.
Ne vidim kojim putem i na koji način bi mogli da se izborimo za tu teritoriju, niti kako bi mogli održati izbore, a da to ne predstavlja bahatost. Bilo je samo pitanje vremena kada će se odustati.

Max

pre 12 godina

@(Dusan, 30. mart 2012 23:57) "Kao do sada ste vodili racuna o bezbednosti gradjana. Duznost vlade je da sprovede izbore a ostavite gradjanima da izaberu da li mogu da izadju na izbore ili ne. Koristiti bezbednost gradjana da ne kazu otvoreno da su se odrekli Kosova je licemerje najgore vrste."

Ako si zaista stanovnik Kosova, žao mi je što ne razumeš da ti je komentar kontradiktoran. Tražiš da se izbori sprovedu, a građani odluče da li da izađu na iste (?!), što je upravo ugrožavanje bezbednosti, a sa druge tvrdiš da vlada u Srbiji ugrožava vašu bezbednost.

Slažem se potpuno da treba da vam kažu da je Kosovo nezavisno. Pustili su vas niz vodu još 1999., ili se uklopite, ili dođite u Srbiju. Ne izigravajte neupućene mučenike. To što vas DSS loži da ćemo "zamrznuti konflikt", a za "100 godina povratiti Kosovo" (?!), ZABORAVITE! Vi i vaša deca živite SADA!

Luka

pre 12 godina

Necu glasati, ali neka me ubedi neko da LDP nije ovo pricao pre svih. NE slazem se sa tom politickom opcijom, ali "istina" o kojoj pricaju i koji mnogi ne (zele da) razumeju je osnov za svaki naredni korak.

dejan

pre 12 godina

Nije mi jasno ako se izrbori odrzavaju u Australiji zasto ne mogu i na Kosovu?????

Verovatno zato sto vlast hoce da 'otkine' taj jedan deo glasaca (oko 50.000) uglavnom radikalno opredeljenih. Gledaju gde sta mogu da ustinu. Nisam glasao za takve stranke ali ovo sto se radi stvarno nije u redu. Barem da su stavili "zbog bezbednosnih razloga svi izbori na Kosovu ce se odrzati u severnoj Mitrovici i gotovo" ali bas da ih ukinu je stvarno smesno.

Nadam se da Boris Tadic gubi ove izbore!

Gile PFC

pre 12 godina

Po Rezoluciji 1244 nema naših izbora na KiM. Do sada su nam "gledali kroz prste". "Tačijev ustav" dopušta republičke ali ne i lokalne izbore za srbe na KiM. Ipak, UNMIK se pita. Rezolucija je starija od našeg Ustava!

Sami organizujte izbore za sopstveno dobro!

pre 12 godina

Ko je Beograd da odustaje u vase ime. Organizujte sami izbore i sami odstampajte listice. Svejedno nakon izbora ovu sadasnju vlast u BG niko ni za sta nece pitati.

Max

pre 12 godina

@(mitrovcanin, 30. mart 2012 23:04) "Zasto nam bar lepo ne kazu da cemo morati da vadimo kosovska dokumenta, tablice, da necemo glasati na izborima, nego sto perfidno, iza ledja, ostavljaju narod koga su 12 godina zavlacili?"

Izgleda da nisi čitao "Rezoluciju 1244".

"9.Ovlašćuje Generalnog sekretara da, uz pomoć relevantnih međunarodnih organizacija, uspostavi međunarodno civilno prisustvo na Kosovu da bi bila obezbeđena privremenu administracija za Kosovo pod kojom ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne republike Jugoslavije i koja će da obezbedi prelaznu administraciju dok uspostavlja i nadgleda razvoj privremenih institucija samouprave da bi se obezbedili uslovi za miran i normalan život za sve stanovnike Kosova;
1. Odlučuje da će glavne odgovornosti međunarodnog civilnog prisustva uključivati:
1. Promovisanje uspostavljanja značajne autonomije i samouprave na Kosovu, do konačnog rešenja, uz potpuno uzimanje u obzir Dodatka 2 i dogovora iz Rambujea (S/1999/648);
2. Izvršavanje osnovnih funkcija civilne administracije gde god i koliko god dugo to bude potrebno;
3. Organizovanje i nadgledanje razvoja privremenih institucija demokratske i autonomne samouprave do političkog rešenja, uključujući održavanje izbora;"

bosko

pre 12 godina

boze koliko ovde ima anti-srba kako vas nije sramota..sve bi dali za evropsku uniju...zaboravljate svoju istoriju,prolivenu krv za to nase kosovo..i to sve da zaboravite?gde ce vam duša?

Vojin

pre 12 godina

Republicki izbori mogu lokalni ne mogu?! Na jednom te istom mestu, jedna kutija za parlamentarne druga kutija za lokalne kandidate!. Prvu kutiju UNMIK moze da obezbedjuje drugu ne moze!?

zoran

pre 12 godina

Tadic i Tachi mogu da igraju samo kako gazde kazu. Pred narodom oni su neke vodje, ali u sushtini im stolica zavisi od onih "odozgo". Tachiju praktichno visi zatvor nad glavom, ako bude neposlushan, dok Tadicu fotelja moze da se izamakne u bilo kom trenutku. Pre tome, obojica su samo poslushnici, koji redovno chitaju SMS poruke, preko kojih situzu uputstva.

Bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Jos jedan razlog zbog kojeg cu glasati za DSS,iako se u potponosti ne slazem sa njihovom politikom.Ali prosto,sve sto su govorili bili su u pravu

poli

pre 12 godina

@memetique
hoces da rasipas "mudrosti" o izborima, kosovu, sta ko treba da radi... preseli se u "drzavu kosova", neka ti hasim taci obezbedi prava, uzmi dokumenta albanske "drzave kosova" pa odatle rasipaj fraze koje su pokupio na nekom ldp/nvo kruzooku

dezurnasmaratchitza

pre 12 godina

@bezimena
posto izigravas velikog "poznavaoca" situacije na Kosovu a narocito "znas" kako zive i sta misle Srbi juzno od Ibra, zasto se ne bi i preselila u "drzavu kosova" pa da onda iz pozicije nekoga ko svakodnevno "uziva" u "blagodetima" koje obezbedjuje Hasim Taci, drzis predavanja i solis pamet jer ovako se sve svodi na licemerno lupetanje nekoga ko nikada nije bio na Kosovu nego iz svoje sobice prica price o stvarima o kojima nema pojma i jos prica nekome kako bi taj neko trebao da zivi i sta treba da radi i kome treba da se prilagodi. Sta zamisljas ko si ti uopste i da li tebi neko prica kako ti treba da zivis i sta treba da prihvatis?

H - slobodan čovek

pre 12 godina

Još jedna potvrda zašto ne treba glasati za bilo koga kome stranci diriguju. Ko sluša Brisel i Vašington, neka tamo traži i birače.

ljuba

pre 12 godina

Ako se ovako nastavi predvidjam novi 5. oktobar i to manje vise u isto vreme. Samo daleko krvavij. Mi Srbi drugacije izgleda ne znamo. Moje licno misljenje je, da cak Brisel nema puno veze sa ovim, odnosno da je sve orkestrirano iz Beograda, jer je svima jasno da JE vladajuca kolacija na Kosovu bez glasaca, sto je samo dokaz vise na koji nacin vode "nacionalnu" politiku. Tuzno. Strasno je biti Srbin u ovakovoj Srbij.

dragan zebić

pre 12 godina

sa prijateljima iz eu? jesu li to oni isti prijatelji koji su nam u ime prijateljstva poklonili jedno malo bombardovanje? srbijo probudi se i sjeti se riječi svetog save: u dokazanom neprijatelju ne treba tražiti prijatelja!!! kakva eu koje nato članstvo, ljudi probudite se iz tog žutog sna, te noćne more i ovorite oči....

luggage rack

pre 12 godina

Videlo je se odmah sa glumom sir coffer man da je u pitanju "reciprocna" igrica i na zalost zao mi je Nasih sunarodnika a istina je jedna ni Oni ni Mi nemamo za koga da glasamo.

Bledi

pre 12 godina

Naravno da se mora odustati. Ali se ovaj clanak (kao i mnogi drugi o Kosovu)nije mogao odupreti pateticnom stilu o jadnim srbima i sumnjivim, mutnim albancima.

milion evra dnevno

pre 12 godina

"Kontinuitet lokalnih vlasti u opštinama na severu Beograd će obezbediti privremenim upravama".
Beogradske politicke zamlate, ovo sto radite i sto cete raditi su puste zelje ako to ne kontrolise vlada Kosova. A da dajem moje pare za vlastovanje vasih poslusnika, ne dolazi u obzir. Ovakvim potezima vi odmazete srbima na Kosovu a pare dajete kriminalcima. To vise ne pije vodu.

HlaoRu

pre 12 godina

Kakvo je ovo licemerje... Ako su Srbi na Kosovu spremni da izadju na izbore i spremni su da se suoce sa mogucim nasiljem ko smo mi u Beogradu da im to onemogucimo?

agim

pre 12 godina

E jadni ti nasi Srbi na Kosovu, ostavljeni su na milost i nemilost, u svakom pogledu..
(Jedan, 31. mart 2012 00:55)
U najgorem slucaju mogu da ostanu bez duplih plata i ostalih privilegija.Stvarno su jadni sto moraju da nauce da uskoro moraju da zive sa 200-300 eura kao sto zive 80% gradjana na Kosovu a i u Srbiji.Moraju da prodaju svoja luxuz automobila koja su do sada finansirali duplim ili cak i troduplim platama i to iz "bogatog" srpskog budzeta.Isti ti "jadni" kosovski Srbi ce morati nauciti da se od tih 200-300 eura koje ce u buducnosti primati moraju da plate struju,poreze, komunalije itd.

ivan_s

pre 12 godina

jedan konstruktivan predlog- da se za sve glasače (juzno i severno od Ibra)sa Kosmeta organizuje da glasaju u (tzv."užoj")Srbiji,u Kraljevu,Nišu,Beogradu,Vranju itd.-uz prevoz u oba smera, dnevnice - i ne mora na Đurdevdan,mnogi slave,već da traje 2-3 dana.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@Marina
zanimljiva je ta tvoja fascinacija albanskom "drzavom kosova" i kako ti je jako stalo da se postuje "ustav drzave kosova" kao i "zakoni" te samozvane albanske paradrzave. znas sta je koren te fascinacije, ima neke veze sa kompleksima i frustracijama u odnosu na srbe ili ima necega za divljenje u toj albanskoj krimi-naci paradrzavi koju cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju?

lecite se, mozda nije kasno

pre 12 godina

okolni cro i alb sovinisti kao i ovih par srb autosovinista bi bili izgubljeni i bez razloga za zivot da neko sada ukine b92 ili makar ovo komentarisanje...

Max

pre 12 godina

@(Djorgo, 30. mart 2012 23:47) "Ako glasaju mogu i da pogrese i izaberu pogresne ljude, ovako ne mogu."

Kakve "pogrešne ljude"? Zar misliš da par hiljada glasova može da utiče na rezultat izbora? Da ne shvatiš pogrešno, ja sam beli/precrtani listić, ne zastupam nikoga.

To je samo Sloba mogao, da skupi 400.000 glasova na Kosovu (?!) i da pobedi zahvaljujući tim glasovima. Komedija! Ili, preciznije, tragedija!

Небојша

pre 12 godina

Ако икада ова земља буде ослобођена, многима ће се судити као сарадницима окупатора.

Marina

pre 12 godina

"..."Unmik nam je jasno stavio do znanja da oni ne mogu da učestvuju u lokalnim izborima. Njihovo održavanje je u skladu sa Ustavom i zakonima, ali u obzir moramo da uzmemo i specifičnu situaciju na terenu i sve okolnosti koje nam ne idu naruku", kaže Bogdanović.""

Dakle,g.Bogdanoviću,sve je istina i ovako kako ste rekli,ali ste zaboravili dodati uz "..u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Kosovo" jer je to glavni razlog za neodržavanje lokalnih izbora,nikakva druga "specifična situacija na terenu".

MIlos

pre 12 godina

Jedna velika izreka kaze bolje ziv pas,nego mrtav lav, a druga boj se ovna boj se govna pa gde sam ja.Svakako da je kukavicluk greh tu nema ni jedne dileme za ni jednog verujuceg coveka jer to ustvrdi Isus pa ni neverujuci ne verujem da kukavicluk mogu smatrati vrlinom.Moje pitanje za sve ljude kakvi ste vi ljudi, ako se sa vama vlada strahom .Ko kod pristaje na ovakav pritisak nije dostojan ni jednog minuta zivota u E.U jer upravo ona nas uci da vrednosti slobode su jedine koje nemaju alternativu.Videvsi E.U naucio sam da su svi narodi bili spremni i onda i sad da plate cenu u milionima ljudi da bi bili slobodni jedino srpski narod ocekuje da tamo ode kao prosjak i da ga svi hrane bez ijedne vrednosti ,ekonomske,moralne ...to su nasa ocekivanja u E.U i kao pravi paraziti mi neznamo da se borimo za svoje nego prosjacimo po svetu.I u tom prosjacenju kaukulisemo sa samim sobom.Problem Kosova je problem naseg prosjacenja ,al jos veci problem je hoce li sutra kaukulisati za delom Beograda de ja zivim.Pa zabraniti i meni da glasam za svoju drzavu.
U sustini IZDAJA JE UVEK IZDAJA.

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Zalosno,jadno,bedno!!! Sve ovo je rezultat uspesnog rada u savetu bezbednosti UN???zahvaljujuci prijateljskom Rusije i Kine-njihovim VETOM!?A "VETO" upotrebljen za Asada i Siriju / !?Sva ova dosadasnja ponizavanja dozivljava SRBSKI Narod zahvaljujuci prijateljima??Bog i Buda ih "blagoslovio" /Srbijo sa Kosova i Metohije pamti pa vrati istim reprocitetom......

Dveri

pre 12 godina

Izdaja! I opet se kakve su marionete... Ako ti ne odlucis o sebi onda ce to drugi uciniti... Ovako cemo uvek biti rob i nikada slobodna zemlja

SECTOR

pre 12 godina

Један по један део уступате. Демократе, је ли ви схватате да "Европа" није више предмет који доноси гласове у Србији? Иако су Вам страначки интереси изнад државних, ово Вам је у супротности и са њима. Организујете републичке изборе, као што се то ради и у другим, сувереним државама? Како то да само код нас може да се ради против националних интереса? Несатаћете на изборима! Дачићу, од тебе сам очекива мало више. Глас ти се не чује. Немој сад само у кампањи да си се сетио Косова. Срамота да Вас буде!

Seljak bez Motike

pre 12 godina

Igre oko Kosova* ulaze u zavrsnicu. Polako se otvara pitanje Vojvodine. Negde oko 2025-2030 Srbija je u granicama iz 1878. godine. To su prave granice Srbije.

sale

pre 12 godina

Ljudi, ma znali su Tadić, Dačić i ostali sve ovo samo nisu smeli da kažu, Čeda je makar rekao istinu, a mi svi u glas izdajniče, plačeniče itd. Pa ko ovde koga pravi ludog.

Dule

pre 12 godina

Hvala dragom Bogu, ne moramo još sa tim da se smaramo. Aman ljudi, država za sebe, a Srbija da organizuje izbore?! Kosovo nije Srpsko, niti će ikad više biti. Zahvaljujući Slobi, Šešelju, Nikoliću , Dobrici i ostalim ......(popuniti po želji). Nažalost, tako je...

talog

pre 12 godina

@miško
Idi ti na izbore koje organizuje Hasim Taci, ko te sprecava ako si vec toliko fasciniran albanskim naci produktima kao sto je "drzava kosova"? Ko si ti uopste da iz tvoje sobice "savetujes" Srba na Kosovu na koje oni izbore treba da izadju?

aleksandar

pre 12 godina

"Odnosno, na lokalu će, umesto izabranih, biti postavljeni funkcioneri koje će imenovati nova vlada". Tadic sigurnim koracima ide ka diktaturi i pokusava da otkine veci deo plena u svojoj borbi sa Nikolicem da podele Srbiju. Pa drugari da vam kazem, tako nece moci!

drFeelgood

pre 12 godina

Nema veze! Zato kao kompenzaciju treba organizovati izbore u Kavlovcu,Kavlobagu,Ogulinu i Vivovitici!
Kosovo je Srbija, narocito od onog kumanovskog satora juna 1999!
Svako ko se ljuti na Tacija i Tadica treba prvo na sebe da se naljuti sto je trinaest godina drzao mozak na leru.

muamua

pre 12 godina

ajmo ovako Kosovo ne glasa i Vracar da ne glasa...otprilike je isti broj stanovnika....mada Toma ima sanse i Vracar da im odnese

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi? Kada ste do sada odrzali lokalne izbore u nekoj tudjoj zemlji, da bi sad odrzali na Kosovu? Time bi ugrozili izazivanje konflikt za neizvesnim stetnim posledicama po sigurnost samih Srba na Kosovu. Ovaj potez odustajanja od lokalnih izbora je pametan potez, a nagovestaj odrzavanja tih izbora bio je suludo, i znalo se da se to ne moze provesti.
Zao mi je onih Ivanovica,Jaksica i tzv. gradonacelnika sela Zvecane, Zubinpotoka, Leposavica koji su tako samouvereno lagali tamosnji bedni narod da ce organizovati lokalne izbore, kako bi oni dobili potvrdu lokalnih lidera!

simo bosanac

pre 12 godina

Pa šta se ovo dešava? Zar nam naša vlast nije tvrdila da uživa veliku podršku medjunarodne zajednice za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Verujem da je ovo neka greška.

Zika

pre 12 godina

Po kom to clanu ustava, UMNIK i KFOR, organizuju izbore.
Na zalost meni ovo lici na onaj vic ,,ja cu da bezim jos jedan krug da ne ispadnem laka zenska,,

bosko

pre 12 godina

sto ne objavljujete sve komentare!? svaki komentar koji je uperen protiv vlasti/ne sadrzi uvrede/ vi ne objavite....svi ste isti,o kakvoj demokrariji pricamo kada je ovde zabranjeno izneti misljenje?!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ovo su prvi "plodovi" srpskih vizionara "BORIS&BORKO"?! Odmah po potpisivanju "epohalnog" dogovora o kome smo svi cutali i vesto ga tajiji dok se srpska "slobodarska stampa" bavila jurnjavom za "firerom" i nekim drugim tipovima koji su predstavljali globalnu opasnost. Tek sledi ono glavno, odnosno, proterivanje preostalih Srba sa KOSMET-a. Siguran sam da ce i to "slavni" Borko objasniti kao veliku pobedu aktuelne vladajuce koalicije. Srbija je dobila kandidaturu, Borko ce biti ministar umesto ministra /ako DS sa svojim marionetama popnovo pobedi/ a Srbi ce ponovo biti proterani sa svojih vekovnih ognjista.

kukuruz

pre 12 godina

Vlast u Srbiji ne zavisi od svog naroda, vec od raznih krugova spolja. Zato je interes Sr i prognanog naroda na poslednjem mestu. Prezivljavanje na vlasti je osnovni istinkt, i to brane isto kao Sloba u svoje vreme. Ovo sto rade je protiv ustva, protiv zajednickog interesa svih ljudi u Sr. i protiv zdravog razuma. PS.Glasac sam DS-a vec 20 godina, ali ovaj put je stvarno dosta.

Dejan

pre 12 godina

Vlada je od pocetka znala da nece biti izbora. A to sto se sada kao povlaci kada Taci preti da ce silom spreciti odrzavanje izbora je znak kukavicluka a ne drzavne politike. Svaka normalna zemlja ce na silu odgovoriti silom po bilo koju cenu. Nikada u istoriji nisu ratovale ravnopravne zemlje (vojno). Uvek su jace pokusavale da nametnu stavove manjim, ali manji su cesto znali da pobede. Sta je trebao Vjetnam da uradi u ratu protiv super sile - Amerike. Da pristane na sve??????????
Ko je pobedio??????????? Sta je bilo sa Rusijom i Avganistanom?????????
Ko je pobedio

Zozi

pre 12 godina

Zbog nedostatka kapaciteta u zatvorima,je predlaze da se SIV 1 modifikuje i na njega stave resetke.Kad krenem za zemun svako jutro na posao da lopove,prevarante,biznismene sve vidim na jednom mestu

PopoviSuLopovi

pre 12 godina

Razumljivo je da se Kosovarima ne napušta tek tako trenutna situacija. Mutna voda = nekontrolisan šverc,kosovski dodaci,višestruke plate! A onda napaćeni dođu u Srbiju i pokupuju najbolje stanove i radna mesta (i to isključivo u javnim preduzećima). Dosta je bilo,sada neka malo i građani Srbije žive na račun svoje zemlje i svog RADA!

darko

pre 12 godina

prica za laku noc: bila jednom jedna drzava zvana SFRJ. Njom je vladao jedan straaasni kralj koga su svi zvali TITO. Za vreme njegove vladavine svi su mogli da budu jugosloveni i on je licno to pokazao primerom, pozivajuci albance da dodju u srbiju. 40 godina kasnije imamo situaciju za koju je "kriva" ova vlasta. Daj da se ne lazemo vec 35 godina kosovo nije nase a samo oni najgluplji mogu da krive ove na vlasti za to..... inace ovde na komentarima ima mnogo ovih iz SNS. a da pitam ja jorgovanku zasto je pobegla sa kosova kada ga voli toliko? nego je prodala dole albancima sve sto je imala i sada vice kako eki tamo tadic izdaje srbiju

radnja za svakog po nešto

pre 12 godina

Kao da bismo nešto dobili izborima na Kosovu osim uterivanja inata. Mene samo čudi kontradiktornost gde se kaže da nikad nećemo odustati od Kosova, dok istovremeno odustajemo od izbora na Kosovu.
Ali takvom politikom "ni po babu ni po stričevima" su izgleda svi zadovoljni, upravo zato što niko ne razumeme jasno što to znači. I zato je izgleda politički korektno kad se priča sve i svašta, čas jedno čas drugo, jer uvek će biti neko ko će nečemu od toga da aplaudira.

kaiser

pre 12 godina

"PatriJote i ustavobranitelji" pročitajte još jednom prvi komentar na ovu temu. Čovek vas je pročitao kao bukvar:

"Država Srbija, kao i njeni parlamentarni izbori ih ne zanimaju, što će svako zaključiti iz galame koja će se dići, i gromoglasnih zahteva za lokalnim izborima. A i time što će se ista ekipa kandidovati, ako se lokalni izbori ipak na neki način i održe.
(sumorni, 30. mart 2012 22:50)"

ivann

pre 12 godina

Sto su aktivne snage SNS i DSS na komentarima, to je fenomenalno.
ccccc... kakva frka , panika kad je gubljenje funkcija i budzetskih plata u pitanju. Svi bi da budu velike patriote i nacionalisti i borci za srpske interese, ali ako bi moglo preko moje grbace. Bar da su pametniji od mene pa da kazem, aj ucen covek, zna valjda sta radi, a oni ... ne znam otkud im ideja da se trpaju tamo gde im nije mesto. Pa i ja bih da budem pevacica, ali ne znam da pevam i nemam sise. Svi bi da se obogate prodavanjem magle, a ne znaju ni recenicu da sklope, a kamoli misao.
Dosta bre vise. Vreme je da zivimo ovaj kratak zivot koji imamo, samo gubimo vreme oko gluposti.
Daj da razvijamo ekonomiju i obrazujemo ovo zapusteno stanovnistvo, a sutra kad se razvijemo, svako nek ide da zivi gde mu je srce i dusa i kupije gde sta hoce i sta hoce. Mir je najvazniji, a ljudski zivot je neprocenjiv.

dr

pre 12 godina

Izbori i na Kosovu nisu u duhu "dobre predizborne kampanje", jer bi "kvarili" postizanje političkih poena za neke partije. Toliko o Ustavu i brizi za narod. Preča je vlast od naroda, Ustava, teritorije, suvereniteta, rezolucija SB, sve je promenjljivo i podložno dnevno-političkim prilikama. Hrabrost je nestala iz Srbije kao pojam, a to je dobar znak svim lešinarima da kljucnu po parče srpske jetre...

memetique

pre 12 godina

@poli:
ja sam prilično siguran u ovo što pišem, jer sam '99. skoro četiri meseca proveo dole, u uniformi, sve se nadajući da je to kraj tegobne priče koju, eto, pratim u nastavcima ceo život. Nikakva diplomatija ne može KiM da spase, pa čak ni da se svi vi usplamteli naci propagatori skupite i predvođeni popovima i navijačkim vođama, i sa Teslinim oružjem, i sa ruskim raketama sjurite na Kosovo, gotovo, passe, fini... a ti? verovatno si skakutao po mostovima sa onim idiotskim "targetom" osećajuči se važnim među podjenako budalastim babama i dedama, jel tako junače? malo stvarnosti nije na odmet, svako srboqurčenje sa ove strane plaćaju Srbi u enklavama, pa ti sad vidi.