Svet

Četvrtak, 06.10.2022.

16:50

Rusija i Iran rade na svop aranžmanu za naftu i gas

Rusija i Iran bi mogli da postignu sporazum o razmeni isporuka nafte i gasa do kraja ove godine, najavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

Izvor: Tanjug

Rusija i Iran rade na svop aranžmanu za naftu i gas
Ilustracija: Shutterstock/Leonid Altman

"Očekujem to pošto se na tome već radi. U toku je odgovarajuća saradnja između ministarstava i preduzeća", rekao je Novak na konferenciji za novinare u odgovoru na pitanje o mogućnosti postizanja dogovora do kraja godine, prenosi agencija Tass.

On je precizirao da se očekuje da će u prvoj fazi očekuje razmena oko 5,0 miliona tona nafte godišnje i do 10 milijardi kubnih metara gasa.

Dve strane se, dodao je, sada bave tehničkim detaljima.

"Pitanja transporta, logistike, cene. To su komercijalni ugovori koje treba detaljno razraditi. Naši privredni subjekti se time bave", objasnio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

8 h

Podeli: