Četvrtak, 20.02.2014.

19:32

Taksi do aerodroma jeftiniji 30%

U taksiranju sa beogradskog aerodroma za koji dan važiće novi cenovnik i nova pravila.

Izvor: Novosti

Taksi do aerodroma jeftiniji 30% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Onako

pre 10 godina

A čemu služi taksimetar u vozilu? Banda taksista koja godinama ''radi'' na aerodromu, ali i autobuskoj i železničkoj stanici, traži, i dobija, privilegije. Kakve zone, kakvi bakrači. Neka stanu u red i čekaju mušterije na taksi-stanici na aerodromu. Ako ne uključe taksimetar, ako on radi u pogrešnoj tarifi, ako ne poštuju ni jedno od pravila iz uredbe o taksi prevozu, vozilo oduzeti, odmah ispresovati u Železniku, naplatiti ogromnu kaznu i doživotno zabraniti rad u taksi službi skotu koji nije poštovao pravila. Za tri dana bi svi bili dovedeni u red!

bogadnović

pre 10 godina

ja stigao sad na bogosloviju vozeći se jednom bgd firmom (da ih ne reklamiram, samo transfere rade) za 950din!!!

ako mogu oni što taksi mora biti mnogo skuplji???

Mr Nobel

pre 10 godina

@(Zivota Zivotic, 21. februar 2014 13:13)
Ni na zapadu nigde nema uniformisanih taksista osim u specijalnim taxi udruzenjima koja opsluzuju elitna naselja i sklopove elitnih hotela, to su ipak taxi za bogate. Ne preterujmo sa zapadnim modelom nikako. Sustina zapadnog modela je infrastruktura, a ne toliko forma. Do vecih aerodroma UVEK ide neki vid javnog prevoza i to cesto, autobusi se podrazumevaju, ali i neki vid gradske ili medjugradske zeleznice. Taxi postoji naravno uvek kao alternativa, ali nema ovih smesnih zona. Koliko se vozis toliko i platis, pa koliko para toliko i muzike. Beograd ima u poredjenju sa bilo kojim gradom u Srbiji nenormalno skup taxi. Pancevo koje odmah uz Beograd ima 2,5 puta jeftiniji taxi. To prosto nije odrzivo vise. Morace da se menja i to puno toga u Beogradu, naravno bice otpora. Mnogima odgovara sto nema infrastrukture i sto gradjani nemaju izbora. Nismo mi slucajno tu gde smo.

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Nedavno sam posetio Srbiju i bez voznje u taksiju video vrlo nizak nivo taksi industrije u Beogradu. Taksisti bez uniforme prilaze putnicima u aerodromskoj zgradi i malte-ne plase pitnike nudeci im voznju. Taksi vozila ne lice na profesionalna taksi vozila nego na adaptirana privatna vozila. Odmah po ulasku na aerodrom se jasno vidi i kroz taksi industriju da u toj drzavi nema sistema i da vlada javasluk.
Kako da tolika drzavna administracija rasuta po celom svetu nije u stanju nista korisno i prakticno da prenese i primeni i u svojoj zemlji?

Мирјана

pre 10 godina

Уопште не разумем зашто ти ваучери. Ја од Сава центра до аеродрома или обрнуто увек платим мање него колико кошта тај фамозни ваучер! Таксиста на позив увек лепо укључи таксиметар и то је то.

dejan

pre 10 godina

pozitivno je sto su nakon 2god skapirali da je nbgd mnogo blize aerodromu nego vozdovac. do nbgd je fiksno bilo 1800 sada 1400, do vozdovca je ista cena...

putujem za nedelju dana i kad se vtatim nadam se da me nece sacekati divljaci sa recenicom "mister, mister cheap taxi"

whitekangaroo

pre 10 godina

@(Srpkinja, 20. februar 2014 21:03)

Ima već! i nije wizz taxi već wizz transfer i sprska je firma i može online prijavom da se rezerviše i OPET je jeftinije nego taksi!

a ovo je čista demagogija, ako može ova firma, mogu i taksisti povoljniji da budu!

Metodije

pre 10 godina

Ja cu se sa aerodroma do Beograda voziti i dalje na taksimetar kako sam se uvek vozio. Ove tarife su cista pljacka narocito za one koji zive na Novom Beogradu i Zemunu. Do blokova uz Savu voznja na taksimetar kosta 850 din. Ove tarife su za pljackanje putnika koji slecu u beograd i ne znaju sta koliko kosta i koji zele da se sklone s aerodroma sto pre. Koliko nema sistema vidi se i po tome sto se na taksimetar vozis uvek do aerodroma legalno, a na taksimetar sa aerodroma je nelegalno. Sramota i bruka. Ukinuti pod hitno celu ovu pricu i uvesti jake autobiske linije do aerodroma i poloziti mozda i tramvajske ili vozne sine da voz moze da direktno prevozi teret i putnike do grada i dalje. Beograd je jedini aerodrom od vecih u Evropi sa ovako losim vezama. Infrastruktura nula, a da nema auto puta pomislio bi covek da je sleteo negde u sibirsku stepu.

nekoizmase

pre 10 godina

taksi od aerodroma do bezanijske kose je 800 dinara a ovi hoce da im placam 1400 din? Kakva pljacka. Sa jedne strane napali taksisti neandertalci a sa druge vlast australopitekusi.

smehotres

pre 10 godina

Pa kako moze da npr druga zona bude cela Cukarica, neko sa Banovog brda i Zeleznika ce isto da placa 1800 din? Toliko sam platila pre mesec dana taxi sa Brda do aerodroma, super vam snizenje! Ovo cak nije ni izborni trik, vec cista glupost.

beogradjanka

pre 10 godina

Ako i sve bude kako se najavljuje u sta ne verujem. Koliko ce kostati karta za bus do Slavije? 500 dinara/ sada je 300!!!

andr.id

pre 10 godina

Nesposobna inspekcija da divljacima oduzme vozila i kazni ih visoko materijalno....ili da se bolje izrazimo nevoljnost ili mozda strah da se obracuna sa tom polu kriminalnom grupom????????

Podvarak

pre 10 godina

@beogradjanka
6000 x 50 putnika= 300000 din dobiju za put do mora. Ako vec dajete primere, dajte kvalitetne primere....

Inace, taksi je u svakom slucaju preskup. Uvek sam se pitao kako se taksistima u untrasnjosti isplati da voze kad im je start 0din, cena po kilometru niza. Ako se njima isplati da voze po tim cenama, sta reci za ove iz BG-a. Deru kako stignu....

srdjan

pre 10 godina

To bi mozda mogao da bude inetersatntan predlog da u taksiju ne postoji taksimetar. I da to ne funkcionise po principu - placas onoliko koliko ti je otkucao. Ozbiljna drzava ne izmislja toplu vodu nego najozbiljnije sporodvi postojece zakone (dok se ne donesu drugi, bolji). Ako na aerodormu nema svakojake policije (antiterorizam, antinarkotici, specijalci, obicna policija, komunalna policija, zandarmerija, CIA, BIA i ko zna sta) ... pa ja onda ne znam gde ih ima. A ako oni (u tolikom broju i pored toliko sigurnosnih kamera) nisu ukapirali ko je divljak a ko radi posteno, ko vuce putnike za rukav a ko ih prima kulturno u vozilo, ko naplacuje voznje bez ukljucivanja taksimetra ili ciji taksimetar radi na "turbinu" ... pa ja onda ne znam o cemu mi ovde pricamo?! Srbija sve vise lici na neki los strip gde borba sa imaginarnim junacima neprekidno traje a nikako da ih se resimo: divlji taksisti, dileri droge, vodje navijaca (pazi molim te - vodje navijaca??!!), lokalni tucarosi, kradljivci bakra, dileri deviza, lazni prosjaci, iskusni dzeparosi, .... Ma smejurija od zemlje!

demagogija

pre 10 godina

Pusta SNS demagogija, ovaj sistem postoji vec duze vremena i problem su "divljaci" koji imaju zastitu u policiji i niko im ne smije nista. Licno mi je pricao jedan od taksista kako je najbahatiji neki lik ciji je brat navodno u zandarmeriji. Komunalna policija mu ne smije nista. Te kazne koje pominju su kazne onim postenima koje cimaju za gluposti, ili im traze vaucere da pokazu itd.

p.s. stalno se vozim sa aerodroma sa vaucerom i ne vidim da ce se ovde nesto promeniti niti unaprediti, ovo je cista demagogija i smejurija od vlasti, a dobro se secamo da je Cume podrzavao "divljake" na aerodromu kao i smenu vlasti u Surcinu

buki

pre 10 godina

U startu ja kazem da nema nista od ovog.Samo jedna mogucnost postoji a to je da pristup aerodromu i izlaznom terminalu ima samo jedno prevozno preduzece za prevoz putnika i to aerodromsko.Zapopslice te jos najmanje petsto porodica a sve price o prevaram bi bile smanjene na incidente a ne pravila.Zasto to drzava a mislim vlast nikada nije htela da uradi ma koja politicka opcija tada bila na vlasti pitanje je za sve ponaosob ali ne i za misaone ljude....

VranGavran

pre 10 godina

Pa pre dva dana sam se vozio do centra i taksi mi je uzeo 1800, samo sto je do sada centar bio smatran prvom zonom. Ovde pise da ce sada prva zona biti do n.bga a da ce zona dva poceti od zeleznicke i da ce joj cena biti 1800. Znaci potpuno isto samo je centar sada u drugoj zoni a ista je tarifa. Ovo jedino odg onima koji se voze do n. bga. I koga lazu sa ovim privodjenjem taksista, pa cim sam izasao za dve sekunde mi je prisao lik i nudio voznju, dok su dva truta od policajca u punoj opremi uzivala pored pulta za taksi vaucere.

klauski

pre 10 godina

A ja vozim za 5500 od Kikinde do Beograda... Majko mila...gde ja zivim... Pa ja bih za 8000 dosao po stranku iz Kikinde na aerodrom i odvezao je do Lazarevca BRE!!! Beogradski taksisti bezobrazno DERU! To odgovorno tvrdim.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja od Arene do aerodroma stignem za 1300 sa bakšišem, ista cena i u povratku, 'alal vam pojeftinjenje. A o divljacima što saleću ljude i turbina-taksimetrima ne bih ni da govorim...

Beka

pre 10 godina

Živim u kraju oko hotela Jugoslavija. Taksi do aerodroma plaćam 1000-1200 dinara. Sada nam lepo pojasnite - šta je zapravo pojeftinilo, jer iz ovog teksta meni baš ništa nije jasno?

London

pre 10 godina

Zar ovo ne postoji već nekoliko godina i do sada je vožnja do Dorćola bila 1400 dinara (ako se ne varam). Dakle, ništa novo, osim VIŠE cene. Blatantna laž u naslovu? Predizborna kampanja?

andr.id

pre 10 godina

Dok ce divljaci i dalje da ljude na dolaznom terminalu predstavljajuci se kao rodjaci i prijatelji da vuku za rukav preko parkinga govoreci kako taksisti koji cekaju red dole na vaucer imaju ugovorene voznje....sramota bilo na tv i svakog cuda dva dana dosta posle toga opet sve isto....sramota i za drzavu i za bg i za sve!!!

solar

pre 10 godina

Ukoliko nisam potpuno izlapeo, 1800 na 1400 je pad cene od 22.22%. Pritom i to sniženje važi samo ukoliko vas voze do naselja s "austrougarske" strane (max. 20km do kraja Batajnice). Od aerodroma do Gazele ima 16km, sve posle toga je ili cena po starom ili poskupljenje. 8000RSD do Lazarevca je plaćao onaj koga su uspeli da prevare.
O "divljacima" ne bih ovoga puta, ali stavio bih pare na to da će i dalje nesmetano "raditi", ova smejurija od države je preslaba za tu bandu.

analiticar amater

pre 10 godina

ne mogu da se grohotom ne nasmejem.....pravila, fiksna cena, beogradski taksisti......izbori.....a ja sam kao kokoska koja samo treba da klima glavom....

grunf

pre 10 godina

Haha kakva budalastina. Ja pomislio da je stvarno jeftinije, a ono jeftinije samo za Lazarevcane i Obrenovcane koji ionako tesko da su isli taxijem na aerodrom, a za sve ostale je skuplje. Stvarno B92, cemu vam sluze ovakvi prevarantski naslovi?

Zeljko

pre 10 godina

Pravila su i do sada postojala ali niko nije kontrolisao kontrolore. Baš da vidimo koliko će im trebati da naprave nove šeme.
Ukinite monopol, postavite jasna pravila i dozvolite svakom ko ih ispunjava da se bavi tim poslom. Nije to baš kardiohirurgija da treba neko veliko znanje ili pamet.

Милош

pre 10 godina

У теорији. А у пракси ће дивљи таксисти наставити да пљачкају. Погледајте снимак на YouTube-у.

masak

pre 10 godina

covece,1400 do zemuna. Od aerodroma do zemuna i nazaf ima max 37km...ajde da kazemo 40. Ako mu trosi 8 litara plina,on za povratnu voznju potrosi 320 din...a uzme ili 1400 ili 2800.

Slob

pre 10 godina

Najbitnije da face koje i dalje muce putnike na dolaznom delu i dalje presrecu putnike Proterajte ih sa arodromaI i dalje cavrljaju sa lokalnim policajcima sramota za Srbiju

ispeci_pa_reci

pre 10 godina

Solidna ideja ali sumnjam da ce je sprovesti u delo. Dosad je vazilo jako slicno pravilo pa smo se nagledali cak i video klipova kako to u stvarnosti izgleda.

beogradjanka

pre 10 godina

autobuska karta do mora kosta 6000 din, tako da mislim da ipak niste normalni avi odreda, sto u Gradu sto u taksi udruzenjima. i treba da propadnu svi taksisti, iovako su svi prostaci.

Irena

pre 10 godina

Opet laz!Ja od Belvila do aerodrama,uvek platim 1250,oo din.Sta je tu jeftinije 30% ? I sa aerodroma uvek pozovem Pink taxi,i ista cena!!!

beogradjanka

pre 10 godina

autobuska karta do mora kosta 6000 din, tako da mislim da ipak niste normalni avi odreda, sto u Gradu sto u taksi udruzenjima. i treba da propadnu svi taksisti, iovako su svi prostaci.

grunf

pre 10 godina

Haha kakva budalastina. Ja pomislio da je stvarno jeftinije, a ono jeftinije samo za Lazarevcane i Obrenovcane koji ionako tesko da su isli taxijem na aerodrom, a za sve ostale je skuplje. Stvarno B92, cemu vam sluze ovakvi prevarantski naslovi?

solar

pre 10 godina

Ukoliko nisam potpuno izlapeo, 1800 na 1400 je pad cene od 22.22%. Pritom i to sniženje važi samo ukoliko vas voze do naselja s "austrougarske" strane (max. 20km do kraja Batajnice). Od aerodroma do Gazele ima 16km, sve posle toga je ili cena po starom ili poskupljenje. 8000RSD do Lazarevca je plaćao onaj koga su uspeli da prevare.
O "divljacima" ne bih ovoga puta, ali stavio bih pare na to da će i dalje nesmetano "raditi", ova smejurija od države je preslaba za tu bandu.

London

pre 10 godina

Zar ovo ne postoji već nekoliko godina i do sada je vožnja do Dorćola bila 1400 dinara (ako se ne varam). Dakle, ništa novo, osim VIŠE cene. Blatantna laž u naslovu? Predizborna kampanja?

analiticar amater

pre 10 godina

ne mogu da se grohotom ne nasmejem.....pravila, fiksna cena, beogradski taksisti......izbori.....a ja sam kao kokoska koja samo treba da klima glavom....

Beka

pre 10 godina

Živim u kraju oko hotela Jugoslavija. Taksi do aerodroma plaćam 1000-1200 dinara. Sada nam lepo pojasnite - šta je zapravo pojeftinilo, jer iz ovog teksta meni baš ništa nije jasno?

Irena

pre 10 godina

Opet laz!Ja od Belvila do aerodrama,uvek platim 1250,oo din.Sta je tu jeftinije 30% ? I sa aerodroma uvek pozovem Pink taxi,i ista cena!!!

masak

pre 10 godina

covece,1400 do zemuna. Od aerodroma do zemuna i nazaf ima max 37km...ajde da kazemo 40. Ako mu trosi 8 litara plina,on za povratnu voznju potrosi 320 din...a uzme ili 1400 ili 2800.

Slob

pre 10 godina

Najbitnije da face koje i dalje muce putnike na dolaznom delu i dalje presrecu putnike Proterajte ih sa arodromaI i dalje cavrljaju sa lokalnim policajcima sramota za Srbiju

Милош

pre 10 godina

У теорији. А у пракси ће дивљи таксисти наставити да пљачкају. Погледајте снимак на YouTube-у.

andr.id

pre 10 godina

Dok ce divljaci i dalje da ljude na dolaznom terminalu predstavljajuci se kao rodjaci i prijatelji da vuku za rukav preko parkinga govoreci kako taksisti koji cekaju red dole na vaucer imaju ugovorene voznje....sramota bilo na tv i svakog cuda dva dana dosta posle toga opet sve isto....sramota i za drzavu i za bg i za sve!!!

Zeljko

pre 10 godina

Pravila su i do sada postojala ali niko nije kontrolisao kontrolore. Baš da vidimo koliko će im trebati da naprave nove šeme.
Ukinite monopol, postavite jasna pravila i dozvolite svakom ko ih ispunjava da se bavi tim poslom. Nije to baš kardiohirurgija da treba neko veliko znanje ili pamet.

ispeci_pa_reci

pre 10 godina

Solidna ideja ali sumnjam da ce je sprovesti u delo. Dosad je vazilo jako slicno pravilo pa smo se nagledali cak i video klipova kako to u stvarnosti izgleda.

Metodije

pre 10 godina

Ja cu se sa aerodroma do Beograda voziti i dalje na taksimetar kako sam se uvek vozio. Ove tarife su cista pljacka narocito za one koji zive na Novom Beogradu i Zemunu. Do blokova uz Savu voznja na taksimetar kosta 850 din. Ove tarife su za pljackanje putnika koji slecu u beograd i ne znaju sta koliko kosta i koji zele da se sklone s aerodroma sto pre. Koliko nema sistema vidi se i po tome sto se na taksimetar vozis uvek do aerodroma legalno, a na taksimetar sa aerodroma je nelegalno. Sramota i bruka. Ukinuti pod hitno celu ovu pricu i uvesti jake autobiske linije do aerodroma i poloziti mozda i tramvajske ili vozne sine da voz moze da direktno prevozi teret i putnike do grada i dalje. Beograd je jedini aerodrom od vecih u Evropi sa ovako losim vezama. Infrastruktura nula, a da nema auto puta pomislio bi covek da je sleteo negde u sibirsku stepu.

nekoizmase

pre 10 godina

taksi od aerodroma do bezanijske kose je 800 dinara a ovi hoce da im placam 1400 din? Kakva pljacka. Sa jedne strane napali taksisti neandertalci a sa druge vlast australopitekusi.

whitekangaroo

pre 10 godina

@(Srpkinja, 20. februar 2014 21:03)

Ima već! i nije wizz taxi već wizz transfer i sprska je firma i može online prijavom da se rezerviše i OPET je jeftinije nego taksi!

a ovo je čista demagogija, ako može ova firma, mogu i taksisti povoljniji da budu!

dejan

pre 10 godina

pozitivno je sto su nakon 2god skapirali da je nbgd mnogo blize aerodromu nego vozdovac. do nbgd je fiksno bilo 1800 sada 1400, do vozdovca je ista cena...

putujem za nedelju dana i kad se vtatim nadam se da me nece sacekati divljaci sa recenicom "mister, mister cheap taxi"

smehotres

pre 10 godina

Pa kako moze da npr druga zona bude cela Cukarica, neko sa Banovog brda i Zeleznika ce isto da placa 1800 din? Toliko sam platila pre mesec dana taxi sa Brda do aerodroma, super vam snizenje! Ovo cak nije ni izborni trik, vec cista glupost.

Мирјана

pre 10 godina

Уопште не разумем зашто ти ваучери. Ја од Сава центра до аеродрома или обрнуто увек платим мање него колико кошта тај фамозни ваучер! Таксиста на позив увек лепо укључи таксиметар и то је то.

bogadnović

pre 10 godina

ja stigao sad na bogosloviju vozeći se jednom bgd firmom (da ih ne reklamiram, samo transfere rade) za 950din!!!

ako mogu oni što taksi mora biti mnogo skuplji???

klauski

pre 10 godina

A ja vozim za 5500 od Kikinde do Beograda... Majko mila...gde ja zivim... Pa ja bih za 8000 dosao po stranku iz Kikinde na aerodrom i odvezao je do Lazarevca BRE!!! Beogradski taksisti bezobrazno DERU! To odgovorno tvrdim.

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Nedavno sam posetio Srbiju i bez voznje u taksiju video vrlo nizak nivo taksi industrije u Beogradu. Taksisti bez uniforme prilaze putnicima u aerodromskoj zgradi i malte-ne plase pitnike nudeci im voznju. Taksi vozila ne lice na profesionalna taksi vozila nego na adaptirana privatna vozila. Odmah po ulasku na aerodrom se jasno vidi i kroz taksi industriju da u toj drzavi nema sistema i da vlada javasluk.
Kako da tolika drzavna administracija rasuta po celom svetu nije u stanju nista korisno i prakticno da prenese i primeni i u svojoj zemlji?

Mr Nobel

pre 10 godina

@(Zivota Zivotic, 21. februar 2014 13:13)
Ni na zapadu nigde nema uniformisanih taksista osim u specijalnim taxi udruzenjima koja opsluzuju elitna naselja i sklopove elitnih hotela, to su ipak taxi za bogate. Ne preterujmo sa zapadnim modelom nikako. Sustina zapadnog modela je infrastruktura, a ne toliko forma. Do vecih aerodroma UVEK ide neki vid javnog prevoza i to cesto, autobusi se podrazumevaju, ali i neki vid gradske ili medjugradske zeleznice. Taxi postoji naravno uvek kao alternativa, ali nema ovih smesnih zona. Koliko se vozis toliko i platis, pa koliko para toliko i muzike. Beograd ima u poredjenju sa bilo kojim gradom u Srbiji nenormalno skup taxi. Pancevo koje odmah uz Beograd ima 2,5 puta jeftiniji taxi. To prosto nije odrzivo vise. Morace da se menja i to puno toga u Beogradu, naravno bice otpora. Mnogima odgovara sto nema infrastrukture i sto gradjani nemaju izbora. Nismo mi slucajno tu gde smo.

Onako

pre 10 godina

A čemu služi taksimetar u vozilu? Banda taksista koja godinama ''radi'' na aerodromu, ali i autobuskoj i železničkoj stanici, traži, i dobija, privilegije. Kakve zone, kakvi bakrači. Neka stanu u red i čekaju mušterije na taksi-stanici na aerodromu. Ako ne uključe taksimetar, ako on radi u pogrešnoj tarifi, ako ne poštuju ni jedno od pravila iz uredbe o taksi prevozu, vozilo oduzeti, odmah ispresovati u Železniku, naplatiti ogromnu kaznu i doživotno zabraniti rad u taksi službi skotu koji nije poštovao pravila. Za tri dana bi svi bili dovedeni u red!

Aleksandar

pre 10 godina

Ja od Arene do aerodroma stignem za 1300 sa bakšišem, ista cena i u povratku, 'alal vam pojeftinjenje. A o divljacima što saleću ljude i turbina-taksimetrima ne bih ni da govorim...

VranGavran

pre 10 godina

Pa pre dva dana sam se vozio do centra i taksi mi je uzeo 1800, samo sto je do sada centar bio smatran prvom zonom. Ovde pise da ce sada prva zona biti do n.bga a da ce zona dva poceti od zeleznicke i da ce joj cena biti 1800. Znaci potpuno isto samo je centar sada u drugoj zoni a ista je tarifa. Ovo jedino odg onima koji se voze do n. bga. I koga lazu sa ovim privodjenjem taksista, pa cim sam izasao za dve sekunde mi je prisao lik i nudio voznju, dok su dva truta od policajca u punoj opremi uzivala pored pulta za taksi vaucere.

srdjan

pre 10 godina

To bi mozda mogao da bude inetersatntan predlog da u taksiju ne postoji taksimetar. I da to ne funkcionise po principu - placas onoliko koliko ti je otkucao. Ozbiljna drzava ne izmislja toplu vodu nego najozbiljnije sporodvi postojece zakone (dok se ne donesu drugi, bolji). Ako na aerodormu nema svakojake policije (antiterorizam, antinarkotici, specijalci, obicna policija, komunalna policija, zandarmerija, CIA, BIA i ko zna sta) ... pa ja onda ne znam gde ih ima. A ako oni (u tolikom broju i pored toliko sigurnosnih kamera) nisu ukapirali ko je divljak a ko radi posteno, ko vuce putnike za rukav a ko ih prima kulturno u vozilo, ko naplacuje voznje bez ukljucivanja taksimetra ili ciji taksimetar radi na "turbinu" ... pa ja onda ne znam o cemu mi ovde pricamo?! Srbija sve vise lici na neki los strip gde borba sa imaginarnim junacima neprekidno traje a nikako da ih se resimo: divlji taksisti, dileri droge, vodje navijaca (pazi molim te - vodje navijaca??!!), lokalni tucarosi, kradljivci bakra, dileri deviza, lazni prosjaci, iskusni dzeparosi, .... Ma smejurija od zemlje!

demagogija

pre 10 godina

Pusta SNS demagogija, ovaj sistem postoji vec duze vremena i problem su "divljaci" koji imaju zastitu u policiji i niko im ne smije nista. Licno mi je pricao jedan od taksista kako je najbahatiji neki lik ciji je brat navodno u zandarmeriji. Komunalna policija mu ne smije nista. Te kazne koje pominju su kazne onim postenima koje cimaju za gluposti, ili im traze vaucere da pokazu itd.

p.s. stalno se vozim sa aerodroma sa vaucerom i ne vidim da ce se ovde nesto promeniti niti unaprediti, ovo je cista demagogija i smejurija od vlasti, a dobro se secamo da je Cume podrzavao "divljake" na aerodromu kao i smenu vlasti u Surcinu

Podvarak

pre 10 godina

@beogradjanka
6000 x 50 putnika= 300000 din dobiju za put do mora. Ako vec dajete primere, dajte kvalitetne primere....

Inace, taksi je u svakom slucaju preskup. Uvek sam se pitao kako se taksistima u untrasnjosti isplati da voze kad im je start 0din, cena po kilometru niza. Ako se njima isplati da voze po tim cenama, sta reci za ove iz BG-a. Deru kako stignu....

andr.id

pre 10 godina

Nesposobna inspekcija da divljacima oduzme vozila i kazni ih visoko materijalno....ili da se bolje izrazimo nevoljnost ili mozda strah da se obracuna sa tom polu kriminalnom grupom????????

buki

pre 10 godina

U startu ja kazem da nema nista od ovog.Samo jedna mogucnost postoji a to je da pristup aerodromu i izlaznom terminalu ima samo jedno prevozno preduzece za prevoz putnika i to aerodromsko.Zapopslice te jos najmanje petsto porodica a sve price o prevaram bi bile smanjene na incidente a ne pravila.Zasto to drzava a mislim vlast nikada nije htela da uradi ma koja politicka opcija tada bila na vlasti pitanje je za sve ponaosob ali ne i za misaone ljude....

beogradjanka

pre 10 godina

Ako i sve bude kako se najavljuje u sta ne verujem. Koliko ce kostati karta za bus do Slavije? 500 dinara/ sada je 300!!!

beogradjanka

pre 10 godina

autobuska karta do mora kosta 6000 din, tako da mislim da ipak niste normalni avi odreda, sto u Gradu sto u taksi udruzenjima. i treba da propadnu svi taksisti, iovako su svi prostaci.

masak

pre 10 godina

covece,1400 do zemuna. Od aerodroma do zemuna i nazaf ima max 37km...ajde da kazemo 40. Ako mu trosi 8 litara plina,on za povratnu voznju potrosi 320 din...a uzme ili 1400 ili 2800.

Irena

pre 10 godina

Opet laz!Ja od Belvila do aerodrama,uvek platim 1250,oo din.Sta je tu jeftinije 30% ? I sa aerodroma uvek pozovem Pink taxi,i ista cena!!!

London

pre 10 godina

Zar ovo ne postoji već nekoliko godina i do sada je vožnja do Dorćola bila 1400 dinara (ako se ne varam). Dakle, ništa novo, osim VIŠE cene. Blatantna laž u naslovu? Predizborna kampanja?

Beka

pre 10 godina

Živim u kraju oko hotela Jugoslavija. Taksi do aerodroma plaćam 1000-1200 dinara. Sada nam lepo pojasnite - šta je zapravo pojeftinilo, jer iz ovog teksta meni baš ništa nije jasno?

grunf

pre 10 godina

Haha kakva budalastina. Ja pomislio da je stvarno jeftinije, a ono jeftinije samo za Lazarevcane i Obrenovcane koji ionako tesko da su isli taxijem na aerodrom, a za sve ostale je skuplje. Stvarno B92, cemu vam sluze ovakvi prevarantski naslovi?

solar

pre 10 godina

Ukoliko nisam potpuno izlapeo, 1800 na 1400 je pad cene od 22.22%. Pritom i to sniženje važi samo ukoliko vas voze do naselja s "austrougarske" strane (max. 20km do kraja Batajnice). Od aerodroma do Gazele ima 16km, sve posle toga je ili cena po starom ili poskupljenje. 8000RSD do Lazarevca je plaćao onaj koga su uspeli da prevare.
O "divljacima" ne bih ovoga puta, ali stavio bih pare na to da će i dalje nesmetano "raditi", ova smejurija od države je preslaba za tu bandu.

nekoizmase

pre 10 godina

taksi od aerodroma do bezanijske kose je 800 dinara a ovi hoce da im placam 1400 din? Kakva pljacka. Sa jedne strane napali taksisti neandertalci a sa druge vlast australopitekusi.

Zeljko

pre 10 godina

Pravila su i do sada postojala ali niko nije kontrolisao kontrolore. Baš da vidimo koliko će im trebati da naprave nove šeme.
Ukinite monopol, postavite jasna pravila i dozvolite svakom ko ih ispunjava da se bavi tim poslom. Nije to baš kardiohirurgija da treba neko veliko znanje ili pamet.

andr.id

pre 10 godina

Dok ce divljaci i dalje da ljude na dolaznom terminalu predstavljajuci se kao rodjaci i prijatelji da vuku za rukav preko parkinga govoreci kako taksisti koji cekaju red dole na vaucer imaju ugovorene voznje....sramota bilo na tv i svakog cuda dva dana dosta posle toga opet sve isto....sramota i za drzavu i za bg i za sve!!!

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Nedavno sam posetio Srbiju i bez voznje u taksiju video vrlo nizak nivo taksi industrije u Beogradu. Taksisti bez uniforme prilaze putnicima u aerodromskoj zgradi i malte-ne plase pitnike nudeci im voznju. Taksi vozila ne lice na profesionalna taksi vozila nego na adaptirana privatna vozila. Odmah po ulasku na aerodrom se jasno vidi i kroz taksi industriju da u toj drzavi nema sistema i da vlada javasluk.
Kako da tolika drzavna administracija rasuta po celom svetu nije u stanju nista korisno i prakticno da prenese i primeni i u svojoj zemlji?

Slob

pre 10 godina

Najbitnije da face koje i dalje muce putnike na dolaznom delu i dalje presrecu putnike Proterajte ih sa arodromaI i dalje cavrljaju sa lokalnim policajcima sramota za Srbiju

Милош

pre 10 godina

У теорији. А у пракси ће дивљи таксисти наставити да пљачкају. Погледајте снимак на YouTube-у.

ispeci_pa_reci

pre 10 godina

Solidna ideja ali sumnjam da ce je sprovesti u delo. Dosad je vazilo jako slicno pravilo pa smo se nagledali cak i video klipova kako to u stvarnosti izgleda.

analiticar amater

pre 10 godina

ne mogu da se grohotom ne nasmejem.....pravila, fiksna cena, beogradski taksisti......izbori.....a ja sam kao kokoska koja samo treba da klima glavom....

smehotres

pre 10 godina

Pa kako moze da npr druga zona bude cela Cukarica, neko sa Banovog brda i Zeleznika ce isto da placa 1800 din? Toliko sam platila pre mesec dana taxi sa Brda do aerodroma, super vam snizenje! Ovo cak nije ni izborni trik, vec cista glupost.

whitekangaroo

pre 10 godina

@(Srpkinja, 20. februar 2014 21:03)

Ima već! i nije wizz taxi već wizz transfer i sprska je firma i može online prijavom da se rezerviše i OPET je jeftinije nego taksi!

a ovo je čista demagogija, ako može ova firma, mogu i taksisti povoljniji da budu!

dejan

pre 10 godina

pozitivno je sto su nakon 2god skapirali da je nbgd mnogo blize aerodromu nego vozdovac. do nbgd je fiksno bilo 1800 sada 1400, do vozdovca je ista cena...

putujem za nedelju dana i kad se vtatim nadam se da me nece sacekati divljaci sa recenicom "mister, mister cheap taxi"

bogadnović

pre 10 godina

ja stigao sad na bogosloviju vozeći se jednom bgd firmom (da ih ne reklamiram, samo transfere rade) za 950din!!!

ako mogu oni što taksi mora biti mnogo skuplji???

Aleksandar

pre 10 godina

Ja od Arene do aerodroma stignem za 1300 sa bakšišem, ista cena i u povratku, 'alal vam pojeftinjenje. A o divljacima što saleću ljude i turbina-taksimetrima ne bih ni da govorim...

klauski

pre 10 godina

A ja vozim za 5500 od Kikinde do Beograda... Majko mila...gde ja zivim... Pa ja bih za 8000 dosao po stranku iz Kikinde na aerodrom i odvezao je do Lazarevca BRE!!! Beogradski taksisti bezobrazno DERU! To odgovorno tvrdim.

VranGavran

pre 10 godina

Pa pre dva dana sam se vozio do centra i taksi mi je uzeo 1800, samo sto je do sada centar bio smatran prvom zonom. Ovde pise da ce sada prva zona biti do n.bga a da ce zona dva poceti od zeleznicke i da ce joj cena biti 1800. Znaci potpuno isto samo je centar sada u drugoj zoni a ista je tarifa. Ovo jedino odg onima koji se voze do n. bga. I koga lazu sa ovim privodjenjem taksista, pa cim sam izasao za dve sekunde mi je prisao lik i nudio voznju, dok su dva truta od policajca u punoj opremi uzivala pored pulta za taksi vaucere.

buki

pre 10 godina

U startu ja kazem da nema nista od ovog.Samo jedna mogucnost postoji a to je da pristup aerodromu i izlaznom terminalu ima samo jedno prevozno preduzece za prevoz putnika i to aerodromsko.Zapopslice te jos najmanje petsto porodica a sve price o prevaram bi bile smanjene na incidente a ne pravila.Zasto to drzava a mislim vlast nikada nije htela da uradi ma koja politicka opcija tada bila na vlasti pitanje je za sve ponaosob ali ne i za misaone ljude....

demagogija

pre 10 godina

Pusta SNS demagogija, ovaj sistem postoji vec duze vremena i problem su "divljaci" koji imaju zastitu u policiji i niko im ne smije nista. Licno mi je pricao jedan od taksista kako je najbahatiji neki lik ciji je brat navodno u zandarmeriji. Komunalna policija mu ne smije nista. Te kazne koje pominju su kazne onim postenima koje cimaju za gluposti, ili im traze vaucere da pokazu itd.

p.s. stalno se vozim sa aerodroma sa vaucerom i ne vidim da ce se ovde nesto promeniti niti unaprediti, ovo je cista demagogija i smejurija od vlasti, a dobro se secamo da je Cume podrzavao "divljake" na aerodromu kao i smenu vlasti u Surcinu

srdjan

pre 10 godina

To bi mozda mogao da bude inetersatntan predlog da u taksiju ne postoji taksimetar. I da to ne funkcionise po principu - placas onoliko koliko ti je otkucao. Ozbiljna drzava ne izmislja toplu vodu nego najozbiljnije sporodvi postojece zakone (dok se ne donesu drugi, bolji). Ako na aerodormu nema svakojake policije (antiterorizam, antinarkotici, specijalci, obicna policija, komunalna policija, zandarmerija, CIA, BIA i ko zna sta) ... pa ja onda ne znam gde ih ima. A ako oni (u tolikom broju i pored toliko sigurnosnih kamera) nisu ukapirali ko je divljak a ko radi posteno, ko vuce putnike za rukav a ko ih prima kulturno u vozilo, ko naplacuje voznje bez ukljucivanja taksimetra ili ciji taksimetar radi na "turbinu" ... pa ja onda ne znam o cemu mi ovde pricamo?! Srbija sve vise lici na neki los strip gde borba sa imaginarnim junacima neprekidno traje a nikako da ih se resimo: divlji taksisti, dileri droge, vodje navijaca (pazi molim te - vodje navijaca??!!), lokalni tucarosi, kradljivci bakra, dileri deviza, lazni prosjaci, iskusni dzeparosi, .... Ma smejurija od zemlje!

Podvarak

pre 10 godina

@beogradjanka
6000 x 50 putnika= 300000 din dobiju za put do mora. Ako vec dajete primere, dajte kvalitetne primere....

Inace, taksi je u svakom slucaju preskup. Uvek sam se pitao kako se taksistima u untrasnjosti isplati da voze kad im je start 0din, cena po kilometru niza. Ako se njima isplati da voze po tim cenama, sta reci za ove iz BG-a. Deru kako stignu....

andr.id

pre 10 godina

Nesposobna inspekcija da divljacima oduzme vozila i kazni ih visoko materijalno....ili da se bolje izrazimo nevoljnost ili mozda strah da se obracuna sa tom polu kriminalnom grupom????????

beogradjanka

pre 10 godina

Ako i sve bude kako se najavljuje u sta ne verujem. Koliko ce kostati karta za bus do Slavije? 500 dinara/ sada je 300!!!

Metodije

pre 10 godina

Ja cu se sa aerodroma do Beograda voziti i dalje na taksimetar kako sam se uvek vozio. Ove tarife su cista pljacka narocito za one koji zive na Novom Beogradu i Zemunu. Do blokova uz Savu voznja na taksimetar kosta 850 din. Ove tarife su za pljackanje putnika koji slecu u beograd i ne znaju sta koliko kosta i koji zele da se sklone s aerodroma sto pre. Koliko nema sistema vidi se i po tome sto se na taksimetar vozis uvek do aerodroma legalno, a na taksimetar sa aerodroma je nelegalno. Sramota i bruka. Ukinuti pod hitno celu ovu pricu i uvesti jake autobiske linije do aerodroma i poloziti mozda i tramvajske ili vozne sine da voz moze da direktno prevozi teret i putnike do grada i dalje. Beograd je jedini aerodrom od vecih u Evropi sa ovako losim vezama. Infrastruktura nula, a da nema auto puta pomislio bi covek da je sleteo negde u sibirsku stepu.

Мирјана

pre 10 godina

Уопште не разумем зашто ти ваучери. Ја од Сава центра до аеродрома или обрнуто увек платим мање него колико кошта тај фамозни ваучер! Таксиста на позив увек лепо укључи таксиметар и то је то.

Mr Nobel

pre 10 godina

@(Zivota Zivotic, 21. februar 2014 13:13)
Ni na zapadu nigde nema uniformisanih taksista osim u specijalnim taxi udruzenjima koja opsluzuju elitna naselja i sklopove elitnih hotela, to su ipak taxi za bogate. Ne preterujmo sa zapadnim modelom nikako. Sustina zapadnog modela je infrastruktura, a ne toliko forma. Do vecih aerodroma UVEK ide neki vid javnog prevoza i to cesto, autobusi se podrazumevaju, ali i neki vid gradske ili medjugradske zeleznice. Taxi postoji naravno uvek kao alternativa, ali nema ovih smesnih zona. Koliko se vozis toliko i platis, pa koliko para toliko i muzike. Beograd ima u poredjenju sa bilo kojim gradom u Srbiji nenormalno skup taxi. Pancevo koje odmah uz Beograd ima 2,5 puta jeftiniji taxi. To prosto nije odrzivo vise. Morace da se menja i to puno toga u Beogradu, naravno bice otpora. Mnogima odgovara sto nema infrastrukture i sto gradjani nemaju izbora. Nismo mi slucajno tu gde smo.

Onako

pre 10 godina

A čemu služi taksimetar u vozilu? Banda taksista koja godinama ''radi'' na aerodromu, ali i autobuskoj i železničkoj stanici, traži, i dobija, privilegije. Kakve zone, kakvi bakrači. Neka stanu u red i čekaju mušterije na taksi-stanici na aerodromu. Ako ne uključe taksimetar, ako on radi u pogrešnoj tarifi, ako ne poštuju ni jedno od pravila iz uredbe o taksi prevozu, vozilo oduzeti, odmah ispresovati u Železniku, naplatiti ogromnu kaznu i doživotno zabraniti rad u taksi službi skotu koji nije poštovao pravila. Za tri dana bi svi bili dovedeni u red!