Nedelja, 29.09.2013.

12:45

Stiže prvih 100 mil € iz Abu Dabija

Srbija će u narednih deset dana dobiti prvih 100 miliona evra iz Abu Dabi Divelopment fonda za navodnjavanje, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

Stiže prvih 100 mil € iz Abu Dabija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Superior

pre 10 godina

Prema prvim najavama ovo je trebalo da bude investicija , a ne kredit. I šta će se sada desiti. Od dobijenog kredita mi ćemo, možda, obezbediti navodnjavanje određenog poljoprivrednog zemljišta, a onda će oni da to zemljište kupe ili uzmu u dugoročni zakup. Tako će dobiti zemljište za koje je obezbeđeno navodnjavanje i to o našem trošku , jer ćemo uloženi novac morati da vratimo i to sa kamatom koja, ma koliko naizgled mala bila, za ovako nešto je ogromna.

Coco Bill

pre 10 godina

Kako beše ona pesma iz 80-tih godina, mislim da je od "Električnog orgazma" Niko, niko kao ja, niko niko kao ja, niko i nigde kao jaaaaaaaa !!!!!
Šalu na stranu, ali da bi doveo nekog "ozbiljnog igrača" da uloži kod tebe ti treba da imaš nekog ko se u to razume i još više, nekog ko ima veze u međunarodnim poslovnim krugovima, zatim da je ta ličnost cenjena u tim krugovima i na kraju da mu se na neki način, ajd da tako kažem, "veruje". Čak i kad imaš takvu, ili više takvih ličnosti ti pregovori su u principu, dugi i teški. E sad, takvu ličnost SNS nema ni pod "razno" i zato sva ta "ulaganja" su na "o ruk", jednostavno, što no kažu naši seljaci, "mož da bidne al' ne mora da znači". Zato je sve nekako nesigurno, sve je nešta u najavi, tipa ima puno zainteresovanih, nekoliko poznatih korporacija interesuje se za to, razgovaramo da dođu, u najavi je...itd...itd. Uopšteno, rečeno, sve je to nekako pod velom tajne, jel' kredit ili je ulaganje ?!, Ako je kredit, jednom je u izjavi 1,5 posto, drugi put 2 ili 2,5. Dakle, opet sve je nekako neodređeno, nedovršeno, više kao neka "populistička reklama" za široke "narodne mase" tipa "stižu dolari", pa ko nasedne. Zbog toga je i usledio "uvoz" stručnjaka nebil' nekako dospeli do tih krugova, jer nama ne nedostaju samo, što bi rekao Čanak, novci, nego i tehnologija, da kad proizvedeš taj proizvod, možeš i da ga prodaš. Šta će biti od svega toga teško je reći, ali da će i dalje biti agresivnog populizma i demagogije to je sigurno.

koko san

pre 10 godina

Neće me iznenaditi da iz sns-a stigne predlog da se na ušću podigne statua Aleksandru Vučiću visoka 20 metara... i da vreme počne da se računa od godine kada je Vučić rodjen! Znači sada bi kod nas bila 43. godina AV (after Vučić) a sve što se desilo pre bilo bi BV (bifore Vučić)!

narod je previse naivan

pre 10 godina

a 100 milijardi investicija? ovi uzimaju kredite, slikaju velikog vodju, upropastise i ono malo sto je ostalo, a narod klice i baca cvece na put kojim ce ljubljeni vodja proci. daleko je evropa...

racunica boli glava

pre 10 godina

Kredit koji mi vracamo sa kamatom da bi oni navodnjavali zemljistae koje im je bukvalno "poklonjeno" za njihov biznis.
To mu dodje kao pola Jata a mi cemo placati lizing za citav jedan isluzeni avion.
Bos su odradili zuti Vucicu i nemoj se vise kititi tudjim perjem,Sve sto su oni odradili postaje realnost, a od tvojih najava svim normalnima je vec muka, a 5 milijardi ste zemlju zaduzili.

Lazna dioptrija je u trendu

pre 10 godina

6 milijardi kredita za jednu jedinu godinu!!!

Pored toga poklonise jat istim onim arapima koji su slali mudzahedine da kolju hriscane devedesetih. Pored toga sto su im poklonili zemljiste sada dizu kredite od njihd a bi navodnjavali to zemljiste!!!

Unistice nas Vucic vise nego Milosevic, evo videcete.

edinist

pre 10 godina

mene interesuje samo zasto b92 nije objavila vest koliko je srbija zaduzena za ovo godinu ipo dana sto je z.mihajlovic izjavila 5 milijardiiiiii... strasno !!!

you are not you

pre 10 godina

loži maloumne debile bajkama..cene hrane samo skaču a plate na istom..srećom po vas,gomila maloumnih retarda vam veruje!!

daevon

pre 10 godina

Šta je 100 miliona u 4 milijarde?
Drugo interesantno (posle afere sa ruskim gasom) je što se ova sredstva koriste za navodnjavanje zemljišta, koje isti ovi iz Abu Dabija su dobili džabe da koriste. Znači oni investiraju u svoj biznis a mi treba da plaćamo kamate za to.

winston

pre 10 godina

Otvori novine- Vucic. Upalim tv- Vucic. Udjem na net- Vucic. Bojim se da otvorim frizider, mozda i iz njega iskoci Vucic. (ja, 29. septembar 2013 13:03)
SNS pravi veliku gresku ovde, oni misle da je Vucic toliko popularan, da sta god on kaze, da ce gradjani Srbije prihvatiti. Ali da vam kazem, svakome, Vucic je dosta antipatican. Ja nevolim da ga gledam, i znam da dosta gradjana se sa to slazu - snam sta se govori u mom krugu. Sada, bolje bi im bilo (SNSu), da govore vise o sta ce konkretno da rade, sta je njihov plan, nego samo da se pojavi Vucic. Znate sta, ima dosta ljudi u ovu zemlju sto ga se njega secaju iz 90ti, i necemu nikad oprostiti, nikad! Gledam B92 veceras, i samo cujem od SNS plazuse kako je Djilas los, a ni jednu rec o sta bi SNS drukse radio, sta? Sta novo? Sta je vas plan? Ko bi bio taj gradonacelnik u BG? Mislim, totalna prosta politika.

nn

pre 10 godina

Uzimamo kredit kojim cemo uraditi navodnavanje i kasnije pokloniti istim ljudima koji su nam pozajmili pare. Znaci mi njima placamo da nam uzmu zemlju. Zasto to Nemcima nedamo?

Svemirci su medju nama!

pre 10 godina

Pa ko je ovde lud?! Ne stize 100miliona,vec nas zaduzuju za 100miliona!!! Koga bre ovi prave budalama?! Kazu da Djilas zaduzio Beograd,a oni nas zaduzise do guse za godinu dana vladavine!!!!

odusevljen

pre 10 godina

Svaka cast na ovom preko potrebanom ulaganju s'obizrom na ekoloske uslove. Za neupucene. Sigurnim navodnjavanjem omogucavate sigurnu i vecu proizvodnju a samim tim i sigurniji plasman, kada znate koliko mozete proizvesti. Vrlo je pohvalno jer se u Srbiji navodnjava manje od 5%.

milan

pre 10 godina

U sustini nije vreme za pocetak radova na navodnjavanju ali je vreme skupljanja poena posebno u Vojvodini gde se priprema teren za grabljenje vlasti od demokratsko izabrane vecine.

Superior

pre 10 godina

Koliko me sećanje služi ranije je bilo govora o ulaganju Emirata u navodnjavanje, a sada se govori o kreditu i to onom kojim se zadužuju neke buduće generacije. Nisam ekonomista, ali ulaganje u zajednički posao oko navodnjavanja i davanje kredita nije isto. U prvom slučaju ulagač snosi rizik, dok u drugom nema nikakvog rizika.

Nije nego

pre 10 godina

"Pitanje Industrije mašina i komponenata (IMK) '14. oktobar' je najteže pitanje za Srbiju zato što su prethodne vlasti uništile preduzeće, razorile ga, fabrika de fakto ne radi, snalazili smo se, pomagali preko Kolubare i na različite načine, da negde nešto uđe u tu fabriku", rekao je Vučić u Ćićevcu.

KADA JE DOS DOSLA NA VLAST OVA FABRIKA JE RADILA CAK I TRECU SMENU!!!
UNISTILI STE JE VI ZAJEDNO SA MILOSEVICEM A SADA VAM KRIVA PRETHODNA!

UNISTILI STE SVE FABRIKE, NE SAMO OVU I NEMOJTE DA NAMA ISPIRATE MOZAK, NE MOGUCE JE!

andrijano

pre 10 godina

nemojte samo da vam oni kupe ovu plodnu zemlju i vodu pa da se kad dodje vreme da voda i hrana budu kao sad nafta,mi umesto da postanemo neki novi kuvajt i dubaji opet budemo sirotinja.ne daju oni pare za dzaba.kredit i dobri odnosi da ali prodaja resursa i zemlje jedino ako niste normalni

Krle

pre 10 godina

Pa Vucicu vise si potrosio odajuci za njima sa celom svitom obezbedenja i novinara koje naravno mi placamo, prestani da vodis toliku svitu novinara za sobom, za svoju licnu promociju o nasem trosku.KATASZROFA SAMO POPULIZAM.

realno

pre 10 godina

Pa ovo je isto pricao pre godinu dana, arapi, fabrike, kamioni, avioni....jedino ali jedino od toga je sto su prodali onaj hotel na Kopaoniku za Dz. E jedna stvar me onako iritira i rastuzuje, u decembru 2011 puna su im usta bila kako je probijena zakonom dozvoljena granica javnog duga od 45%, SNS je tvrdio kako je to mozda vec CAK i 47%, a DS se branio da je to 43% u zavisnosti koju statistiku koristite, brujale novine o tome danima, mesecima. Dug je danas preko 60%, nikom nista a Vucic prica bajke. Eto toliko pa da se svi zamislimo.

Babaroga

pre 10 godina

Te fabrike i radna mesta sa kojim se trsi je doveo DS, konkretno Bosh u opstinu Pecince. Odatle sam pa znam... On je napravio radna mesta jedino za SPS-ovce i ove arape sto ce da nas popajaju...

Milijan

pre 10 godina

Pa sa tih 100 mil. EUR-a koje tako teatralno najavljujete ( ko zna kad i da li će stići ???) imali biste cca 500 miliona EUR-a stranih investicija u tekućoj godini. Sramota koliko je to malo i u odnosu na predhodnu vlast, a kamoli u odnosu na ona vaša zvučna i dakako lažljiva predizborna obećanja koja su išla od 3-4 pa do 10 milijardi EUR-a.
Tuga je to koliko ste nesposobni i nestručni da uradite na polju ekonomije bilo šta. S vama nam je zagarantovana sigurna propast. Jaki ste samo na rečima dok su vam dela nikakva. Lepo raspišite izbore i sklonite se da vas više negledamo.

milos

pre 10 godina

Cim stizu fabrike stizu nam i izbori. Inace sto se tice teskih mera mene da zaobidjes. Primeni ih na svojim clanovima koji ceo dan pisu komentare i lupaju minuse.

GagY

pre 10 godina

Hvala bogu da se Vucic pojavio i da radi nesto nakon one DS posasti.
(Ja, 29. septembar 2013 17:26)

Odakle se pojavio, iz radikalskog frižidera? Očito imaš 16 godina, čim si oduševljen pojavom Mesije.

Goran

pre 10 godina

Kada su Arapi kupili zemlju proslog leta onda je receno da ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Sada medjutim postaje jasno da oni nece uloziti u navodnjavanje nego mi, a da ce oni samo dati kredit sto je sasvim drugacija stvar. Nadam se samo da necemo uloziti u sisteme za navodnjavanje na zemlji koju su oni kupili.

sasa jokic

pre 10 godina

Maco@ Nisam DS, ali evo pitam Tebe, da li sam napisao nesto sto nije cinjenica? Zar nije memorandum o razumevanju da bude potpisan prilikom boravka delegacije Mubadale u Julu mesecu? Memorandum je neobavezujuci dokument, tako da ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da ovde neko kupuje vreme.
Kao i ovih 100 miliona eura, sta je sa fondom za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%?
Uoci Bozica ove godine g. Vucic je najavio veliku akciju, hapsenje velikih riba, i resenje svih sumnjivih privatizacija do kraja godine.
Licno sam navijao da sve to uradi, i dobio bi moju punu podrsku, ali kao sto vidimo .....Miskovicu jos nije pocelo sudjenje, brani se sa slobode, a sef tima za preispitivanje privatizacija podneo ostavku?!
Evo danas u sred Beograda stranka (DSS) koja stoji iza svega gore navedenog (kriminalnog) odrzava svecani skup u Sava Centru, gde poziva Srbe sa Kosova da ne izadju na izbore?! U prevodu direktno (kao i uvek) rade protiv interesa Srbije! I stamce drzava da preduzme povodom toga? Isto kao i u slucaju gasnog nesporazuma, NISTA!

RL

pre 10 godina

pokrice 25.000 hektara zemljišta najmodernijom opremom za navodnjavanje. 25.000 hektara koje ste im prodali, tako da ce navodnjavati svoje kod nas. Aplauz za genijalca Vucica

nijeupitanjupravopisupitanjujedžužopis

pre 10 godina

@Tole, 29. septembar 2013 15:35

Omaška! Ne kaže se "prethodna vlada", nego "predhodna vlada". Sitnica, reklo bi se, ali nije - to je njihov logo.

Gavra

pre 10 godina

Vest iz januara: "Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima. Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje." Samo citiram i pitam se gde je tu tender. Jedan narod. Jedan Vodja. Ziveo Vucic!

botovi su bez mozga

pre 10 godina

Ko tebi Vucicu jos veruje, sem Dacica i onih tvojih par megatrendovaca, kada puknete, videces koliko i vrede. Ne uvaljuj nam onog Stefanovica za gradonacelnika, mali jos lize lilihip.

Miki

pre 10 godina

Pa naravno da je kredit! I sve što bude stizalo biće u vidu kredita! Nego, mene brine jedna druga stvar a to je gde ćemo da uložimo te pare (kredite)? Bojim se da će sve to da "ode" u one "propale" kombinate koji su, upravo, ponuđeni njima! Videćemo!

nopat

pre 10 godina

U zadnji čas tekst o arapima,
bilo mi je vrlo loše, sada je bolje i
nemojte mi više to raditi, molim vas sutra
objavte nešto o fabrici čipova, onda sam miran dva dana.

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

MUKNAVI

pre 10 godina

A investicije od 100 milijardi evra..sada ce,hoce,radimo na tome,tu su ,imamo nekih poteskoca,interesuju se,dobicete izbore,nedamo Kosovo,oni ,pre nas,pokrali sve,Miskovic u zatvoru--Miskovic iz zatvora i td razne magle dok ne prodje mandat..

dragče

pre 10 godina

pa naravno da je kredit , iako mora se priznati dosta povoljan.
drugo je pitanje o kome se šuška da je gospodin vučić skrenuo deo kredita koji se ne spominje u stranačku blagajnu, a od toga jedan deo za svoje potrebe. ako ! napraviti takvu stvar za srbiju za nula bodova ? ko od nas nebi napravio isto to? nije važno, samo nek dođu investicije biće nam svima bolje !

salej.

pre 10 godina

Za koliko puta više po deset i deset i deset i deset dana...?!?! B.E.N.Z.I.N hm,kako se danas cudno piše reč V.O.D.A. Ko se vise pali na ove fore?! ljudi osvestite se dok je vreme

Tole

pre 10 godina

Nedelja je,neradan dan za botove. Taman da malo covek prodise dok cita komentare. Pa ipak,da ne ispadne dosadno,trudicu se da ih danas odmenim. Dakle...Srbija je dugo cekala politicara kakav je gospodin Aleksandar Vucic. Sa gospodinom Vucicem Srbija ima buducnost. SNS,uz vodjstvo gospodina Aleksandra Vucica je konacno krenula da ispravlja katastrofu koju je ostavila prethodna vlada. Eto,cisto da se podsetimo.

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

Građevinac

pre 10 godina

Da, pare stižu u pavom trenutku jer upravo počinje građevinska sezona, zar ne !!??!!
A do proleća, naravno, od ovih para više neće biti ni žute banke, kako to narod slikovito kaže.

"Banat je Srbija"

pre 10 godina

A kad bi bar jedan malecki pogon neke najmanje fabrike bio lociran u Kikindi , da se zaposli bar 10-15 radnika bilo bi lepo." Ali da smo u Srbiji možda bi i bilo tako", možda i jsmo samo mi to ne znamo.

Dejan

pre 10 godina

Neka se postavi uslov za velicinu plate.Svako danas moze da zaposli ljude za 22 - 30 dinara.Dajte ljudima minimum 500 eur plate pa onda pricajte o radnim mestima a ne doveli agenti poput labusa i dinkica ekonomiju u kanal i ostavili ljude bez posla i kada ljudima bez ikakvog posla sada ponudis i 200 eura oni srecni naravno.Uzmu ti sve i onda ti daju 200 eur i da bude srecan..Vratite 10 milijardi koliko se pokralo pa cemo sami da pravimo radna mesta...

Dejan

pre 10 godina

Neka se postavi uslov za velicinu plate.Svako danas moze da zaposli ljude za 22 - 30 dinara.Dajte ljudima minimum 500 eur plate pa onda pricajte o radnim mestima a ne doveli agenti poput labusa i dinkica ekonomiju u kanal i ostavili ljude bez posla i kada ljudima bez ikakvog posla sada ponudis i 200 eura oni srecni naravno.Uzmu ti sve i onda ti daju 200 eur i da bude srecan..Vratite 10 milijardi koliko se pokralo pa cemo sami da pravimo radna mesta...

Gavra

pre 10 godina

Vest iz januara: "Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima. Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje." Samo citiram i pitam se gde je tu tender. Jedan narod. Jedan Vodja. Ziveo Vucic!

Tole

pre 10 godina

Nedelja je,neradan dan za botove. Taman da malo covek prodise dok cita komentare. Pa ipak,da ne ispadne dosadno,trudicu se da ih danas odmenim. Dakle...Srbija je dugo cekala politicara kakav je gospodin Aleksandar Vucic. Sa gospodinom Vucicem Srbija ima buducnost. SNS,uz vodjstvo gospodina Aleksandra Vucica je konacno krenula da ispravlja katastrofu koju je ostavila prethodna vlada. Eto,cisto da se podsetimo.

salej.

pre 10 godina

Za koliko puta više po deset i deset i deset i deset dana...?!?! B.E.N.Z.I.N hm,kako se danas cudno piše reč V.O.D.A. Ko se vise pali na ove fore?! ljudi osvestite se dok je vreme

nopat

pre 10 godina

U zadnji čas tekst o arapima,
bilo mi je vrlo loše, sada je bolje i
nemojte mi više to raditi, molim vas sutra
objavte nešto o fabrici čipova, onda sam miran dva dana.

"Banat je Srbija"

pre 10 godina

A kad bi bar jedan malecki pogon neke najmanje fabrike bio lociran u Kikindi , da se zaposli bar 10-15 radnika bilo bi lepo." Ali da smo u Srbiji možda bi i bilo tako", možda i jsmo samo mi to ne znamo.

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

MUKNAVI

pre 10 godina

A investicije od 100 milijardi evra..sada ce,hoce,radimo na tome,tu su ,imamo nekih poteskoca,interesuju se,dobicete izbore,nedamo Kosovo,oni ,pre nas,pokrali sve,Miskovic u zatvoru--Miskovic iz zatvora i td razne magle dok ne prodje mandat..

Svemirci su medju nama!

pre 10 godina

Pa ko je ovde lud?! Ne stize 100miliona,vec nas zaduzuju za 100miliona!!! Koga bre ovi prave budalama?! Kazu da Djilas zaduzio Beograd,a oni nas zaduzise do guse za godinu dana vladavine!!!!

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

Građevinac

pre 10 godina

Da, pare stižu u pavom trenutku jer upravo počinje građevinska sezona, zar ne !!??!!
A do proleća, naravno, od ovih para više neće biti ni žute banke, kako to narod slikovito kaže.

realno

pre 10 godina

Pa ovo je isto pricao pre godinu dana, arapi, fabrike, kamioni, avioni....jedino ali jedino od toga je sto su prodali onaj hotel na Kopaoniku za Dz. E jedna stvar me onako iritira i rastuzuje, u decembru 2011 puna su im usta bila kako je probijena zakonom dozvoljena granica javnog duga od 45%, SNS je tvrdio kako je to mozda vec CAK i 47%, a DS se branio da je to 43% u zavisnosti koju statistiku koristite, brujale novine o tome danima, mesecima. Dug je danas preko 60%, nikom nista a Vucic prica bajke. Eto toliko pa da se svi zamislimo.

Goran

pre 10 godina

Kada su Arapi kupili zemlju proslog leta onda je receno da ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Sada medjutim postaje jasno da oni nece uloziti u navodnjavanje nego mi, a da ce oni samo dati kredit sto je sasvim drugacija stvar. Nadam se samo da necemo uloziti u sisteme za navodnjavanje na zemlji koju su oni kupili.

botovi su bez mozga

pre 10 godina

Ko tebi Vucicu jos veruje, sem Dacica i onih tvojih par megatrendovaca, kada puknete, videces koliko i vrede. Ne uvaljuj nam onog Stefanovica za gradonacelnika, mali jos lize lilihip.

milos

pre 10 godina

Cim stizu fabrike stizu nam i izbori. Inace sto se tice teskih mera mene da zaobidjes. Primeni ih na svojim clanovima koji ceo dan pisu komentare i lupaju minuse.

RL

pre 10 godina

pokrice 25.000 hektara zemljišta najmodernijom opremom za navodnjavanje. 25.000 hektara koje ste im prodali, tako da ce navodnjavati svoje kod nas. Aplauz za genijalca Vucica

GagY

pre 10 godina

Hvala bogu da se Vucic pojavio i da radi nesto nakon one DS posasti.
(Ja, 29. septembar 2013 17:26)

Odakle se pojavio, iz radikalskog frižidera? Očito imaš 16 godina, čim si oduševljen pojavom Mesije.

winston

pre 10 godina

Otvori novine- Vucic. Upalim tv- Vucic. Udjem na net- Vucic. Bojim se da otvorim frizider, mozda i iz njega iskoci Vucic. (ja, 29. septembar 2013 13:03)
SNS pravi veliku gresku ovde, oni misle da je Vucic toliko popularan, da sta god on kaze, da ce gradjani Srbije prihvatiti. Ali da vam kazem, svakome, Vucic je dosta antipatican. Ja nevolim da ga gledam, i znam da dosta gradjana se sa to slazu - snam sta se govori u mom krugu. Sada, bolje bi im bilo (SNSu), da govore vise o sta ce konkretno da rade, sta je njihov plan, nego samo da se pojavi Vucic. Znate sta, ima dosta ljudi u ovu zemlju sto ga se njega secaju iz 90ti, i necemu nikad oprostiti, nikad! Gledam B92 veceras, i samo cujem od SNS plazuse kako je Djilas los, a ni jednu rec o sta bi SNS drukse radio, sta? Sta novo? Sta je vas plan? Ko bi bio taj gradonacelnik u BG? Mislim, totalna prosta politika.

Milijan

pre 10 godina

Pa sa tih 100 mil. EUR-a koje tako teatralno najavljujete ( ko zna kad i da li će stići ???) imali biste cca 500 miliona EUR-a stranih investicija u tekućoj godini. Sramota koliko je to malo i u odnosu na predhodnu vlast, a kamoli u odnosu na ona vaša zvučna i dakako lažljiva predizborna obećanja koja su išla od 3-4 pa do 10 milijardi EUR-a.
Tuga je to koliko ste nesposobni i nestručni da uradite na polju ekonomije bilo šta. S vama nam je zagarantovana sigurna propast. Jaki ste samo na rečima dok su vam dela nikakva. Lepo raspišite izbore i sklonite se da vas više negledamo.

nn

pre 10 godina

Uzimamo kredit kojim cemo uraditi navodnavanje i kasnije pokloniti istim ljudima koji su nam pozajmili pare. Znaci mi njima placamo da nam uzmu zemlju. Zasto to Nemcima nedamo?

Nije nego

pre 10 godina

"Pitanje Industrije mašina i komponenata (IMK) '14. oktobar' je najteže pitanje za Srbiju zato što su prethodne vlasti uništile preduzeće, razorile ga, fabrika de fakto ne radi, snalazili smo se, pomagali preko Kolubare i na različite načine, da negde nešto uđe u tu fabriku", rekao je Vučić u Ćićevcu.

KADA JE DOS DOSLA NA VLAST OVA FABRIKA JE RADILA CAK I TRECU SMENU!!!
UNISTILI STE JE VI ZAJEDNO SA MILOSEVICEM A SADA VAM KRIVA PRETHODNA!

UNISTILI STE SVE FABRIKE, NE SAMO OVU I NEMOJTE DA NAMA ISPIRATE MOZAK, NE MOGUCE JE!

daevon

pre 10 godina

Šta je 100 miliona u 4 milijarde?
Drugo interesantno (posle afere sa ruskim gasom) je što se ova sredstva koriste za navodnjavanje zemljišta, koje isti ovi iz Abu Dabija su dobili džabe da koriste. Znači oni investiraju u svoj biznis a mi treba da plaćamo kamate za to.

Babaroga

pre 10 godina

Te fabrike i radna mesta sa kojim se trsi je doveo DS, konkretno Bosh u opstinu Pecince. Odatle sam pa znam... On je napravio radna mesta jedino za SPS-ovce i ove arape sto ce da nas popajaju...

Krle

pre 10 godina

Pa Vucicu vise si potrosio odajuci za njima sa celom svitom obezbedenja i novinara koje naravno mi placamo, prestani da vodis toliku svitu novinara za sobom, za svoju licnu promociju o nasem trosku.KATASZROFA SAMO POPULIZAM.

milan

pre 10 godina

U sustini nije vreme za pocetak radova na navodnjavanju ali je vreme skupljanja poena posebno u Vojvodini gde se priprema teren za grabljenje vlasti od demokratsko izabrane vecine.

sasa jokic

pre 10 godina

Maco@ Nisam DS, ali evo pitam Tebe, da li sam napisao nesto sto nije cinjenica? Zar nije memorandum o razumevanju da bude potpisan prilikom boravka delegacije Mubadale u Julu mesecu? Memorandum je neobavezujuci dokument, tako da ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da ovde neko kupuje vreme.
Kao i ovih 100 miliona eura, sta je sa fondom za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%?
Uoci Bozica ove godine g. Vucic je najavio veliku akciju, hapsenje velikih riba, i resenje svih sumnjivih privatizacija do kraja godine.
Licno sam navijao da sve to uradi, i dobio bi moju punu podrsku, ali kao sto vidimo .....Miskovicu jos nije pocelo sudjenje, brani se sa slobode, a sef tima za preispitivanje privatizacija podneo ostavku?!
Evo danas u sred Beograda stranka (DSS) koja stoji iza svega gore navedenog (kriminalnog) odrzava svecani skup u Sava Centru, gde poziva Srbe sa Kosova da ne izadju na izbore?! U prevodu direktno (kao i uvek) rade protiv interesa Srbije! I stamce drzava da preduzme povodom toga? Isto kao i u slucaju gasnog nesporazuma, NISTA!

Superior

pre 10 godina

Koliko me sećanje služi ranije je bilo govora o ulaganju Emirata u navodnjavanje, a sada se govori o kreditu i to onom kojim se zadužuju neke buduće generacije. Nisam ekonomista, ali ulaganje u zajednički posao oko navodnjavanja i davanje kredita nije isto. U prvom slučaju ulagač snosi rizik, dok u drugom nema nikakvog rizika.

andrijano

pre 10 godina

nemojte samo da vam oni kupe ovu plodnu zemlju i vodu pa da se kad dodje vreme da voda i hrana budu kao sad nafta,mi umesto da postanemo neki novi kuvajt i dubaji opet budemo sirotinja.ne daju oni pare za dzaba.kredit i dobri odnosi da ali prodaja resursa i zemlje jedino ako niste normalni

Lazna dioptrija je u trendu

pre 10 godina

6 milijardi kredita za jednu jedinu godinu!!!

Pored toga poklonise jat istim onim arapima koji su slali mudzahedine da kolju hriscane devedesetih. Pored toga sto su im poklonili zemljiste sada dizu kredite od njihd a bi navodnjavali to zemljiste!!!

Unistice nas Vucic vise nego Milosevic, evo videcete.

dragče

pre 10 godina

pa naravno da je kredit , iako mora se priznati dosta povoljan.
drugo je pitanje o kome se šuška da je gospodin vučić skrenuo deo kredita koji se ne spominje u stranačku blagajnu, a od toga jedan deo za svoje potrebe. ako ! napraviti takvu stvar za srbiju za nula bodova ? ko od nas nebi napravio isto to? nije važno, samo nek dođu investicije biće nam svima bolje !

Miki

pre 10 godina

Pa naravno da je kredit! I sve što bude stizalo biće u vidu kredita! Nego, mene brine jedna druga stvar a to je gde ćemo da uložimo te pare (kredite)? Bojim se da će sve to da "ode" u one "propale" kombinate koji su, upravo, ponuđeni njima! Videćemo!

you are not you

pre 10 godina

loži maloumne debile bajkama..cene hrane samo skaču a plate na istom..srećom po vas,gomila maloumnih retarda vam veruje!!

edinist

pre 10 godina

mene interesuje samo zasto b92 nije objavila vest koliko je srbija zaduzena za ovo godinu ipo dana sto je z.mihajlovic izjavila 5 milijardiiiiii... strasno !!!

nijeupitanjupravopisupitanjujedžužopis

pre 10 godina

@Tole, 29. septembar 2013 15:35

Omaška! Ne kaže se "prethodna vlada", nego "predhodna vlada". Sitnica, reklo bi se, ali nije - to je njihov logo.

racunica boli glava

pre 10 godina

Kredit koji mi vracamo sa kamatom da bi oni navodnjavali zemljistae koje im je bukvalno "poklonjeno" za njihov biznis.
To mu dodje kao pola Jata a mi cemo placati lizing za citav jedan isluzeni avion.
Bos su odradili zuti Vucicu i nemoj se vise kititi tudjim perjem,Sve sto su oni odradili postaje realnost, a od tvojih najava svim normalnima je vec muka, a 5 milijardi ste zemlju zaduzili.

koko san

pre 10 godina

Neće me iznenaditi da iz sns-a stigne predlog da se na ušću podigne statua Aleksandru Vučiću visoka 20 metara... i da vreme počne da se računa od godine kada je Vučić rodjen! Znači sada bi kod nas bila 43. godina AV (after Vučić) a sve što se desilo pre bilo bi BV (bifore Vučić)!

narod je previse naivan

pre 10 godina

a 100 milijardi investicija? ovi uzimaju kredite, slikaju velikog vodju, upropastise i ono malo sto je ostalo, a narod klice i baca cvece na put kojim ce ljubljeni vodja proci. daleko je evropa...

Coco Bill

pre 10 godina

Kako beše ona pesma iz 80-tih godina, mislim da je od "Električnog orgazma" Niko, niko kao ja, niko niko kao ja, niko i nigde kao jaaaaaaaa !!!!!
Šalu na stranu, ali da bi doveo nekog "ozbiljnog igrača" da uloži kod tebe ti treba da imaš nekog ko se u to razume i još više, nekog ko ima veze u međunarodnim poslovnim krugovima, zatim da je ta ličnost cenjena u tim krugovima i na kraju da mu se na neki način, ajd da tako kažem, "veruje". Čak i kad imaš takvu, ili više takvih ličnosti ti pregovori su u principu, dugi i teški. E sad, takvu ličnost SNS nema ni pod "razno" i zato sva ta "ulaganja" su na "o ruk", jednostavno, što no kažu naši seljaci, "mož da bidne al' ne mora da znači". Zato je sve nekako nesigurno, sve je nešta u najavi, tipa ima puno zainteresovanih, nekoliko poznatih korporacija interesuje se za to, razgovaramo da dođu, u najavi je...itd...itd. Uopšteno, rečeno, sve je to nekako pod velom tajne, jel' kredit ili je ulaganje ?!, Ako je kredit, jednom je u izjavi 1,5 posto, drugi put 2 ili 2,5. Dakle, opet sve je nekako neodređeno, nedovršeno, više kao neka "populistička reklama" za široke "narodne mase" tipa "stižu dolari", pa ko nasedne. Zbog toga je i usledio "uvoz" stručnjaka nebil' nekako dospeli do tih krugova, jer nama ne nedostaju samo, što bi rekao Čanak, novci, nego i tehnologija, da kad proizvedeš taj proizvod, možeš i da ga prodaš. Šta će biti od svega toga teško je reći, ali da će i dalje biti agresivnog populizma i demagogije to je sigurno.

odusevljen

pre 10 godina

Svaka cast na ovom preko potrebanom ulaganju s'obizrom na ekoloske uslove. Za neupucene. Sigurnim navodnjavanjem omogucavate sigurnu i vecu proizvodnju a samim tim i sigurniji plasman, kada znate koliko mozete proizvesti. Vrlo je pohvalno jer se u Srbiji navodnjava manje od 5%.

Superior

pre 10 godina

Prema prvim najavama ovo je trebalo da bude investicija , a ne kredit. I šta će se sada desiti. Od dobijenog kredita mi ćemo, možda, obezbediti navodnjavanje određenog poljoprivrednog zemljišta, a onda će oni da to zemljište kupe ili uzmu u dugoročni zakup. Tako će dobiti zemljište za koje je obezbeđeno navodnjavanje i to o našem trošku , jer ćemo uloženi novac morati da vratimo i to sa kamatom koja, ma koliko naizgled mala bila, za ovako nešto je ogromna.

odusevljen

pre 10 godina

Svaka cast na ovom preko potrebanom ulaganju s'obizrom na ekoloske uslove. Za neupucene. Sigurnim navodnjavanjem omogucavate sigurnu i vecu proizvodnju a samim tim i sigurniji plasman, kada znate koliko mozete proizvesti. Vrlo je pohvalno jer se u Srbiji navodnjava manje od 5%.

Tole

pre 10 godina

Nedelja je,neradan dan za botove. Taman da malo covek prodise dok cita komentare. Pa ipak,da ne ispadne dosadno,trudicu se da ih danas odmenim. Dakle...Srbija je dugo cekala politicara kakav je gospodin Aleksandar Vucic. Sa gospodinom Vucicem Srbija ima buducnost. SNS,uz vodjstvo gospodina Aleksandra Vucica je konacno krenula da ispravlja katastrofu koju je ostavila prethodna vlada. Eto,cisto da se podsetimo.

dragče

pre 10 godina

pa naravno da je kredit , iako mora se priznati dosta povoljan.
drugo je pitanje o kome se šuška da je gospodin vučić skrenuo deo kredita koji se ne spominje u stranačku blagajnu, a od toga jedan deo za svoje potrebe. ako ! napraviti takvu stvar za srbiju za nula bodova ? ko od nas nebi napravio isto to? nije važno, samo nek dođu investicije biće nam svima bolje !

Dejan

pre 10 godina

Neka se postavi uslov za velicinu plate.Svako danas moze da zaposli ljude za 22 - 30 dinara.Dajte ljudima minimum 500 eur plate pa onda pricajte o radnim mestima a ne doveli agenti poput labusa i dinkica ekonomiju u kanal i ostavili ljude bez posla i kada ljudima bez ikakvog posla sada ponudis i 200 eura oni srecni naravno.Uzmu ti sve i onda ti daju 200 eur i da bude srecan..Vratite 10 milijardi koliko se pokralo pa cemo sami da pravimo radna mesta...

nn

pre 10 godina

Uzimamo kredit kojim cemo uraditi navodnavanje i kasnije pokloniti istim ljudima koji su nam pozajmili pare. Znaci mi njima placamo da nam uzmu zemlju. Zasto to Nemcima nedamo?

Svemirci su medju nama!

pre 10 godina

Pa ko je ovde lud?! Ne stize 100miliona,vec nas zaduzuju za 100miliona!!! Koga bre ovi prave budalama?! Kazu da Djilas zaduzio Beograd,a oni nas zaduzise do guse za godinu dana vladavine!!!!

Milijan

pre 10 godina

Pa sa tih 100 mil. EUR-a koje tako teatralno najavljujete ( ko zna kad i da li će stići ???) imali biste cca 500 miliona EUR-a stranih investicija u tekućoj godini. Sramota koliko je to malo i u odnosu na predhodnu vlast, a kamoli u odnosu na ona vaša zvučna i dakako lažljiva predizborna obećanja koja su išla od 3-4 pa do 10 milijardi EUR-a.
Tuga je to koliko ste nesposobni i nestručni da uradite na polju ekonomije bilo šta. S vama nam je zagarantovana sigurna propast. Jaki ste samo na rečima dok su vam dela nikakva. Lepo raspišite izbore i sklonite se da vas više negledamo.

daevon

pre 10 godina

Šta je 100 miliona u 4 milijarde?
Drugo interesantno (posle afere sa ruskim gasom) je što se ova sredstva koriste za navodnjavanje zemljišta, koje isti ovi iz Abu Dabija su dobili džabe da koriste. Znači oni investiraju u svoj biznis a mi treba da plaćamo kamate za to.

"Banat je Srbija"

pre 10 godina

A kad bi bar jedan malecki pogon neke najmanje fabrike bio lociran u Kikindi , da se zaposli bar 10-15 radnika bilo bi lepo." Ali da smo u Srbiji možda bi i bilo tako", možda i jsmo samo mi to ne znamo.

GagY

pre 10 godina

Hvala bogu da se Vucic pojavio i da radi nesto nakon one DS posasti.
(Ja, 29. septembar 2013 17:26)

Odakle se pojavio, iz radikalskog frižidera? Očito imaš 16 godina, čim si oduševljen pojavom Mesije.

winston

pre 10 godina

Otvori novine- Vucic. Upalim tv- Vucic. Udjem na net- Vucic. Bojim se da otvorim frizider, mozda i iz njega iskoci Vucic. (ja, 29. septembar 2013 13:03)
SNS pravi veliku gresku ovde, oni misle da je Vucic toliko popularan, da sta god on kaze, da ce gradjani Srbije prihvatiti. Ali da vam kazem, svakome, Vucic je dosta antipatican. Ja nevolim da ga gledam, i znam da dosta gradjana se sa to slazu - snam sta se govori u mom krugu. Sada, bolje bi im bilo (SNSu), da govore vise o sta ce konkretno da rade, sta je njihov plan, nego samo da se pojavi Vucic. Znate sta, ima dosta ljudi u ovu zemlju sto ga se njega secaju iz 90ti, i necemu nikad oprostiti, nikad! Gledam B92 veceras, i samo cujem od SNS plazuse kako je Djilas los, a ni jednu rec o sta bi SNS drukse radio, sta? Sta novo? Sta je vas plan? Ko bi bio taj gradonacelnik u BG? Mislim, totalna prosta politika.

sasa jokic

pre 10 godina

Maco@ Nisam DS, ali evo pitam Tebe, da li sam napisao nesto sto nije cinjenica? Zar nije memorandum o razumevanju da bude potpisan prilikom boravka delegacije Mubadale u Julu mesecu? Memorandum je neobavezujuci dokument, tako da ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da ovde neko kupuje vreme.
Kao i ovih 100 miliona eura, sta je sa fondom za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%?
Uoci Bozica ove godine g. Vucic je najavio veliku akciju, hapsenje velikih riba, i resenje svih sumnjivih privatizacija do kraja godine.
Licno sam navijao da sve to uradi, i dobio bi moju punu podrsku, ali kao sto vidimo .....Miskovicu jos nije pocelo sudjenje, brani se sa slobode, a sef tima za preispitivanje privatizacija podneo ostavku?!
Evo danas u sred Beograda stranka (DSS) koja stoji iza svega gore navedenog (kriminalnog) odrzava svecani skup u Sava Centru, gde poziva Srbe sa Kosova da ne izadju na izbore?! U prevodu direktno (kao i uvek) rade protiv interesa Srbije! I stamce drzava da preduzme povodom toga? Isto kao i u slucaju gasnog nesporazuma, NISTA!

Gavra

pre 10 godina

Vest iz januara: "Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima. Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje." Samo citiram i pitam se gde je tu tender. Jedan narod. Jedan Vodja. Ziveo Vucic!

Krle

pre 10 godina

Pa Vucicu vise si potrosio odajuci za njima sa celom svitom obezbedenja i novinara koje naravno mi placamo, prestani da vodis toliku svitu novinara za sobom, za svoju licnu promociju o nasem trosku.KATASZROFA SAMO POPULIZAM.

Lazna dioptrija je u trendu

pre 10 godina

6 milijardi kredita za jednu jedinu godinu!!!

Pored toga poklonise jat istim onim arapima koji su slali mudzahedine da kolju hriscane devedesetih. Pored toga sto su im poklonili zemljiste sada dizu kredite od njihd a bi navodnjavali to zemljiste!!!

Unistice nas Vucic vise nego Milosevic, evo videcete.

nijeupitanjupravopisupitanjujedžužopis

pre 10 godina

@Tole, 29. septembar 2013 15:35

Omaška! Ne kaže se "prethodna vlada", nego "predhodna vlada". Sitnica, reklo bi se, ali nije - to je njihov logo.

milan

pre 10 godina

U sustini nije vreme za pocetak radova na navodnjavanju ali je vreme skupljanja poena posebno u Vojvodini gde se priprema teren za grabljenje vlasti od demokratsko izabrane vecine.

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

milos

pre 10 godina

Cim stizu fabrike stizu nam i izbori. Inace sto se tice teskih mera mene da zaobidjes. Primeni ih na svojim clanovima koji ceo dan pisu komentare i lupaju minuse.

you are not you

pre 10 godina

loži maloumne debile bajkama..cene hrane samo skaču a plate na istom..srećom po vas,gomila maloumnih retarda vam veruje!!

racunica boli glava

pre 10 godina

Kredit koji mi vracamo sa kamatom da bi oni navodnjavali zemljistae koje im je bukvalno "poklonjeno" za njihov biznis.
To mu dodje kao pola Jata a mi cemo placati lizing za citav jedan isluzeni avion.
Bos su odradili zuti Vucicu i nemoj se vise kititi tudjim perjem,Sve sto su oni odradili postaje realnost, a od tvojih najava svim normalnima je vec muka, a 5 milijardi ste zemlju zaduzili.

salej.

pre 10 godina

Za koliko puta više po deset i deset i deset i deset dana...?!?! B.E.N.Z.I.N hm,kako se danas cudno piše reč V.O.D.A. Ko se vise pali na ove fore?! ljudi osvestite se dok je vreme

realno

pre 10 godina

Pa ovo je isto pricao pre godinu dana, arapi, fabrike, kamioni, avioni....jedino ali jedino od toga je sto su prodali onaj hotel na Kopaoniku za Dz. E jedna stvar me onako iritira i rastuzuje, u decembru 2011 puna su im usta bila kako je probijena zakonom dozvoljena granica javnog duga od 45%, SNS je tvrdio kako je to mozda vec CAK i 47%, a DS se branio da je to 43% u zavisnosti koju statistiku koristite, brujale novine o tome danima, mesecima. Dug je danas preko 60%, nikom nista a Vucic prica bajke. Eto toliko pa da se svi zamislimo.

andrijano

pre 10 godina

nemojte samo da vam oni kupe ovu plodnu zemlju i vodu pa da se kad dodje vreme da voda i hrana budu kao sad nafta,mi umesto da postanemo neki novi kuvajt i dubaji opet budemo sirotinja.ne daju oni pare za dzaba.kredit i dobri odnosi da ali prodaja resursa i zemlje jedino ako niste normalni

sasa jokic

pre 10 godina

Super je sto dolazi 100 miliona, ali ne mogu da razumem da je tih 300 miliona (ukupno) plus fond za poljoprivrednike 400 miliona? To je najavljeno u Decembru 2012?
Memorandum o razumevanju sa Mubadalom, neobavezujuci dokument, tako da verovatno nema nista od toga.
Gde je Seik sa tri milijarde za budzet? On (Seik) je najavljen pre dva meseca, nikako da stigne....
Bosh je dogovorila predhodna Vlada, kao i proizvodjace delova za automobile.

nopat

pre 10 godina

U zadnji čas tekst o arapima,
bilo mi je vrlo loše, sada je bolje i
nemojte mi više to raditi, molim vas sutra
objavte nešto o fabrici čipova, onda sam miran dva dana.

MUKNAVI

pre 10 godina

A investicije od 100 milijardi evra..sada ce,hoce,radimo na tome,tu su ,imamo nekih poteskoca,interesuju se,dobicete izbore,nedamo Kosovo,oni ,pre nas,pokrali sve,Miskovic u zatvoru--Miskovic iz zatvora i td razne magle dok ne prodje mandat..

botovi su bez mozga

pre 10 godina

Ko tebi Vucicu jos veruje, sem Dacica i onih tvojih par megatrendovaca, kada puknete, videces koliko i vrede. Ne uvaljuj nam onog Stefanovica za gradonacelnika, mali jos lize lilihip.

Goran

pre 10 godina

Kada su Arapi kupili zemlju proslog leta onda je receno da ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Sada medjutim postaje jasno da oni nece uloziti u navodnjavanje nego mi, a da ce oni samo dati kredit sto je sasvim drugacija stvar. Nadam se samo da necemo uloziti u sisteme za navodnjavanje na zemlji koju su oni kupili.

Nije nego

pre 10 godina

"Pitanje Industrije mašina i komponenata (IMK) '14. oktobar' je najteže pitanje za Srbiju zato što su prethodne vlasti uništile preduzeće, razorile ga, fabrika de fakto ne radi, snalazili smo se, pomagali preko Kolubare i na različite načine, da negde nešto uđe u tu fabriku", rekao je Vučić u Ćićevcu.

KADA JE DOS DOSLA NA VLAST OVA FABRIKA JE RADILA CAK I TRECU SMENU!!!
UNISTILI STE JE VI ZAJEDNO SA MILOSEVICEM A SADA VAM KRIVA PRETHODNA!

UNISTILI STE SVE FABRIKE, NE SAMO OVU I NEMOJTE DA NAMA ISPIRATE MOZAK, NE MOGUCE JE!

koko san

pre 10 godina

Neće me iznenaditi da iz sns-a stigne predlog da se na ušću podigne statua Aleksandru Vučiću visoka 20 metara... i da vreme počne da se računa od godine kada je Vučić rodjen! Znači sada bi kod nas bila 43. godina AV (after Vučić) a sve što se desilo pre bilo bi BV (bifore Vučić)!

Coco Bill

pre 10 godina

Kako beše ona pesma iz 80-tih godina, mislim da je od "Električnog orgazma" Niko, niko kao ja, niko niko kao ja, niko i nigde kao jaaaaaaaa !!!!!
Šalu na stranu, ali da bi doveo nekog "ozbiljnog igrača" da uloži kod tebe ti treba da imaš nekog ko se u to razume i još više, nekog ko ima veze u međunarodnim poslovnim krugovima, zatim da je ta ličnost cenjena u tim krugovima i na kraju da mu se na neki način, ajd da tako kažem, "veruje". Čak i kad imaš takvu, ili više takvih ličnosti ti pregovori su u principu, dugi i teški. E sad, takvu ličnost SNS nema ni pod "razno" i zato sva ta "ulaganja" su na "o ruk", jednostavno, što no kažu naši seljaci, "mož da bidne al' ne mora da znači". Zato je sve nekako nesigurno, sve je nešta u najavi, tipa ima puno zainteresovanih, nekoliko poznatih korporacija interesuje se za to, razgovaramo da dođu, u najavi je...itd...itd. Uopšteno, rečeno, sve je to nekako pod velom tajne, jel' kredit ili je ulaganje ?!, Ako je kredit, jednom je u izjavi 1,5 posto, drugi put 2 ili 2,5. Dakle, opet sve je nekako neodređeno, nedovršeno, više kao neka "populistička reklama" za široke "narodne mase" tipa "stižu dolari", pa ko nasedne. Zbog toga je i usledio "uvoz" stručnjaka nebil' nekako dospeli do tih krugova, jer nama ne nedostaju samo, što bi rekao Čanak, novci, nego i tehnologija, da kad proizvedeš taj proizvod, možeš i da ga prodaš. Šta će biti od svega toga teško je reći, ali da će i dalje biti agresivnog populizma i demagogije to je sigurno.

Građevinac

pre 10 godina

Da, pare stižu u pavom trenutku jer upravo počinje građevinska sezona, zar ne !!??!!
A do proleća, naravno, od ovih para više neće biti ni žute banke, kako to narod slikovito kaže.

Miki

pre 10 godina

Pa naravno da je kredit! I sve što bude stizalo biće u vidu kredita! Nego, mene brine jedna druga stvar a to je gde ćemo da uložimo te pare (kredite)? Bojim se da će sve to da "ode" u one "propale" kombinate koji su, upravo, ponuđeni njima! Videćemo!

RL

pre 10 godina

pokrice 25.000 hektara zemljišta najmodernijom opremom za navodnjavanje. 25.000 hektara koje ste im prodali, tako da ce navodnjavati svoje kod nas. Aplauz za genijalca Vucica

Babaroga

pre 10 godina

Te fabrike i radna mesta sa kojim se trsi je doveo DS, konkretno Bosh u opstinu Pecince. Odatle sam pa znam... On je napravio radna mesta jedino za SPS-ovce i ove arape sto ce da nas popajaju...

Superior

pre 10 godina

Koliko me sećanje služi ranije je bilo govora o ulaganju Emirata u navodnjavanje, a sada se govori o kreditu i to onom kojim se zadužuju neke buduće generacije. Nisam ekonomista, ali ulaganje u zajednički posao oko navodnjavanja i davanje kredita nije isto. U prvom slučaju ulagač snosi rizik, dok u drugom nema nikakvog rizika.

edinist

pre 10 godina

mene interesuje samo zasto b92 nije objavila vest koliko je srbija zaduzena za ovo godinu ipo dana sto je z.mihajlovic izjavila 5 milijardiiiiii... strasno !!!

narod je previse naivan

pre 10 godina

a 100 milijardi investicija? ovi uzimaju kredite, slikaju velikog vodju, upropastise i ono malo sto je ostalo, a narod klice i baca cvece na put kojim ce ljubljeni vodja proci. daleko je evropa...

Superior

pre 10 godina

Prema prvim najavama ovo je trebalo da bude investicija , a ne kredit. I šta će se sada desiti. Od dobijenog kredita mi ćemo, možda, obezbediti navodnjavanje određenog poljoprivrednog zemljišta, a onda će oni da to zemljište kupe ili uzmu u dugoročni zakup. Tako će dobiti zemljište za koje je obezbeđeno navodnjavanje i to o našem trošku , jer ćemo uloženi novac morati da vratimo i to sa kamatom koja, ma koliko naizgled mala bila, za ovako nešto je ogromna.