Četvrtak, 10.03.2011.

00:06

Fond PIO: Sebi podelili 165 mil.RSD

Za samo tri godine Fond PiO isplatio bespovratne dotacije u vrednosti od 165 miliona dinara različitim udruženjima penzionera i poslodavaca.

Izvor: Press

Fond PIO: Sebi podelili 165 mil.RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

valjda je tako moralo biti

pre 13 godina

Kako me ovo asocira na moju bivšu(društvenu)firmu!

Kada smo bili u najvećim dugovima i vidno propadali,naši direktori su šakom i kapom sponzorisali razna sportska udruženja,a za to vreme nam se nagomilavao dug firme za struju,grejanje,vodu,plate,penziono osiguranje.
Naravno da taj novac nije završio u tim sportskim udruženjima i klubovima već je deljen na ravne časti između ondašnjih direktora naše firme i rukovodilaca tih klubova.

A,samo da napomenem:nekada je naša firma bila jedna od jačih u staroj SFRJ sa preko 2500 zaposlenih.Danas je "uspešno" privatizovana firma,propala,opljačkana sa par desetina bedno plaćenih robova...

milovan

pre 13 godina

@ petar
Sta znaci gospodine lopovska drzava? Nista. Pravilnije je reci lopovski narod. Na zalost, ogromna vecina Srba je u svakom momentu spremna ukrasti,prevariti i slagati. A narocito kada dodje na vlast. Niko im nije ravan.

matori

pre 13 godina

Isti taj Fond PIO, meni zaračunava nekakve kamate, zbog kašnjenja uplata doprinosa za PIO (sam sebi uplaćujem doprinos, jer nemam zaposlenje već 7 godina), mada za tako nešto ne postoji nikakav zakonski osnov!
Spremam se da podnesem tužbu zbog zloupotrebe ovlašćenja i nanete mi štete, jer iznos zaračunate kamate, vezuje više od sedamnaest mesečnih uplata za (moju) penziju...
Sigurno nisam jedini sa ovakvim problemom, pa bi mogao neko i sa time da se malo pozabavi.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Nije to ništa novo.To se radi već decenijam,ova sada nije nista u odnosu na doba TITA i Miloševića.Tamo je takav javašluk i haos da je to teško opisati.

petar

pre 13 godina

Lopovska drzava, ovde si nenormalan ako si posten. Ako ne ukrades 1 cm asfalta, ne zavrsis rodjaku stan, posao... ispadas budala, eto to je nas sistem vrednosti.
Javna preduzeca, koja su u svim normalnim zemljama obicni servisi gradjana, a zaposleni su cinovnici koji rade za ne bas primamljive plate, nam vode glavnu rec. Zasto? Zato sto se ovde u stvari nista ne radi, samo se krade... A u takvom drustvu samo lopovi, bitange, mediokriteti i primitivci prolaze dobro. Zato su pametni ljudi ovde ugrozeni i liseni osnovnih uslova za razvitak.

Zato dragi pismeni sugradjani, bezite iz ove moralne kaljuge sto pre da bi ste proziveli zivot dostojan coveka i da deci ne biste morali da objasnjavate neobjasnjivo. Ja se polako spremam za put...

beznadje

pre 13 godina

Čovek samo može da zanemi pred ovim što se dešava u ovoj jadnoj zemlji, godinama unazad.Ipak,rekla bih sledeće-svidja mi se ono sa smrtnom kaznom što neko ovde pomenu!!!!!

relja

pre 13 godina

Ako se ne pristupi hitno nekom vrstom sheriatskog zakona za lopove(javna vesanja na dizalice itd) mozemo se ,mi ostali narod odmah sami poubijati ili cemo crci od gladi...

svetlana

pre 13 godina

Posteno, a ja brojim godine do moje penzije, a oni trose moje pare,Taj PIO TREBA UKINUTI.U NORMALNIM ZEMLJAMA TAJ FOND JE SKORO KAO BANKA, OBRCU, PLASIRAJU PARE, OVDE JE POLIGON ZA OTIMACINU

mm

pre 13 godina

Ljudi, pa ovo je neverovatno. A sta je sa fondom za zdravstveno osiguranje, da li je vracen svaki dinar od onog JULOVCA Djordjevica ili krcka tu tesko stecenu u{tedjevinu, sta je sa Vodama Srbije,Sumama srbije, ko ce da proceslja opstine itd, itd.Jadna je ova krastavac, a ne banana, drzava, a o narodu i da ne pricamo. Ponovicu vec poznato, narod zasluzuje onakvu vlast kakav je on sam.

Boban

pre 13 godina

E pa što ne pitaste dotičnog g-dina Rajića iz Unije poslodavaca, po kom principu je on ubačen u Upravno odbor PIO Fonda?? Takodje, Rato Ninković nije smenjen zbog "neregularnosti" već zbog svadje sa Nebojšom Atanackovićem! I tada je Atanacković napravio dogovor sa Vladom da zbog izbora potpiše Opšti kolektivni ugovor (koji su godinama izbegavali jer je nepovoljan za poslodavce) a da zauzvrat, Vlada prizna lažnu SKupštinu UPS i upiše njegovog čoveka (Avramovića) za predsednika UPS! I tako je i bilo! Zašto ne kaže g-din Rajić ko je bio predsednik Skupštine UPS u vreme kradje para koja se pominje ovde? Pa sadašnji predsednik (i jedan od osnivača ove privatne organizacije) Nebojša Atanacković! I sadašnji generalni sekretar!!! I kada su smenili Ninkovića, na računima Unije je bilo dovoljno para da se vrate pare koje su ukradene (MILION EVRA)kako je i zahtevala budžetska inspekcija ali su se prvo namirili predsednik Atanacković i novopostavljeni generalni sekretar g-din Savković, i to na ime nekih svojih "starih ulaganja" u Uniju poslodavaca! I zatim su se malo svadjali oko podele i na kraju, kada su sve podelili i rasprodali, malo su se tužili medju sobom pa je Atanacković (koji je u medjuvremenu postao ponovo predsednik UPS) poslao g-dina Avramovića (koji je sa mesta predsednika UPS posle Ninkovića otišao na mesto predsednika skupštine UPS umesto Atanackovića)U ZATVOR na 5-6 meseci!!!!
Pa kome je jasno neka nazdravi! I sadašnje rukovodstvo UPS nema pojma ni o čemu a kriv je neki stari rukovodilac! Molim B92 da proveri koliko sadašnjih rukovodilaca Unije je bilo u rukovodstvu u vreme kada su uzimane pare? DOk se ne pomučita ja ću vam reći - SVI!!!
Ali sve je to ista banda i paraziti! I sada je pitanje da li postoji imovina iz koje bi se mogla napltiti naneta šteta!!!
Preko MILION EURA je PIO FOND dao Uniji poslodavaca Srbije!! Za "projekte" zvane krajsleri i slično!
I to je nezavisna organizacija koja po statutu Medjunarodne organizacije rada ne sme primati pare od Vlade!!! I tako i brane interese poslodavacva!!!

Hangman

pre 13 godina

Malo ima zatvora u Srbiji za sve ove lopove iz drzavnih institucija. Obzirom na velicinu lopovluka predlazem da im posteno sudimo pa da ih streljamo!

realista

pre 13 godina

Sad mi najveci problem nije da se suocim sa novim primerom kradje, vec da se ne zamislim koliko li je Kolubara ustvari bilo do sad i ko je sve krao pare i koliko nam je uzeo.
Verujem da kad bi sve sabrali u zadnjih 20 godina bi stigli do neki suludih 50-100 milijardi evra. Najvise mi ustvari smeta sto se sve vise ispostavlja da smo mi Srbi ******* kad to mozemo da radimo sebi i svojoj deci.

radnik

pre 13 godina

"kolubara " je postala samo simbol pandemije lopovluka i kradja u ovoj truloj državi.

gde se god zagrebe, svuda neke pronevere i otimačine. sve dok ne krenu da se pune zatvori učesnicima tih lopovluka, biće tako.

može se izvršiti i deset reformi pravosudja, ali je očigledno da naš sistem dozvoljava otimanje novca na sve moguće načine. u japanu ministar morao da ode za 3000 dolara, ovde ministre mogu da iznesu sa sve nameštajem samo. mi nismo država, nego društvo podeljeno na dva dela, na deo za koji zakoni važe i primenjuju se, i na deo kome je sve dozvoljeno. zato i propadamo. sve je naopako postavljeno.

danka

pre 13 godina

Hitan predlog UO Fonda PIO
Molim Vas da se po hitnom postupku visak novca ,a kod Vas se nesto uvek nadje, prebaci na racun clanova UO Komsinice stavi kafu pa da bistrimo politiku.Svi clanovi UO su vrlo zainteresovani da nam odrzite i ubrzani kurs drpanja,lipanja,maznjavanja,zamazivanja ociju,pendzetiranja obraza itd.


Pitam se, ima li kraja ova nocna mora od nase svakodnevnice?

Deki

pre 13 godina

Lepo,svi se prvo nakradu(dok kradu niko to ne vidi) i najveca kazna je smena... A kes vec u dzepovima... Da li KRKOBABIC ima sta da kaze na ovo?

Revolucionar

pre 13 godina

I sta ce biti sa njima? NISTA! Hoce li neko da vuce bukagije i odgovara zbog toga? NECE!

Smeniti vlast i dovesti one koji ce da pohapse lopove!!!

niki

pre 13 godina

Demokratski je kad sam sebi podelis Narodne Pare,samo da se niko nikome ne zameri,to je slogan ove demokratske vlasti,gore nego u vreme Milosevica!!!

ISTINA

pre 13 godina

nije to nista, da vidite sta se u poslednjih 6 meseci radi u ministarstvu za Kosovo i Metohiju.... sta sve oni dodeljuju sebi samima...bruka. Ali, posto vlast ima sve u svojim rukama onda tesko da ce se nesto promeniti.gde si sad INSAJDERU?????

izmace mi penzija za 2 godine

pre 13 godina

Hoce li vise neko da stae na put ovolikim pljackama, ako se dozvoljava znaci da su svi clanovi vlade saucesnici posto zmure i ne mesaju se. Jel zato pomeriste penziju na 60 godina za zene da biste imali vise da kradete?

PIOn

pre 13 godina

Pa ne mozemo sve domace lopove potrpati u zatvore, nemaju nasi zatvori tolike kapacitete. Zato treba da uzmemo poseban kredit od MMF-a, i da napravimo najvecu apsanu u regionu, a i sire. Jedino mi nije jasno ko ce ih sve pohapsiti, pa i mnogi koji bi to trebali da urade ce... na kraju, mislim, paaa ... morati da izvrse samohapsenje.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Kakva šizofrenija, pa ovi predstavnici poslodavaca brutalno pljačkaju sami sebe i svoje kolege poslodavce/privatnike. Čak ih ima šestoro.Strašno.

cy

pre 13 godina

Lopove u zatvor i konfiskovati im imovinu da se nadoknadi krađa !

U normalnoj zemlji se ovako nešto podrazumeva, a kod nas građani još uvek moraju da dignu ustanak da bi država radila svoj posao.

Sladjana

pre 13 godina

Sa jedne strane nema novca nizašta, a sa druge, curi na sve strane. Daju šakom i kapom a ne znaju zbog čega i kako se troše?! Ovo je posledica dugogodišnjeg nekažnjavanja ovakvih pojava neodgovornog ponašanja u vezi sa trošenjem državnih para.

cy

pre 13 godina

Lopove u zatvor i konfiskovati im imovinu da se nadoknadi krađa !

U normalnoj zemlji se ovako nešto podrazumeva, a kod nas građani još uvek moraju da dignu ustanak da bi država radila svoj posao.

Sladjana

pre 13 godina

Sa jedne strane nema novca nizašta, a sa druge, curi na sve strane. Daju šakom i kapom a ne znaju zbog čega i kako se troše?! Ovo je posledica dugogodišnjeg nekažnjavanja ovakvih pojava neodgovornog ponašanja u vezi sa trošenjem državnih para.

PIOn

pre 13 godina

Pa ne mozemo sve domace lopove potrpati u zatvore, nemaju nasi zatvori tolike kapacitete. Zato treba da uzmemo poseban kredit od MMF-a, i da napravimo najvecu apsanu u regionu, a i sire. Jedino mi nije jasno ko ce ih sve pohapsiti, pa i mnogi koji bi to trebali da urade ce... na kraju, mislim, paaa ... morati da izvrse samohapsenje.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Kakva šizofrenija, pa ovi predstavnici poslodavaca brutalno pljačkaju sami sebe i svoje kolege poslodavce/privatnike. Čak ih ima šestoro.Strašno.

izmace mi penzija za 2 godine

pre 13 godina

Hoce li vise neko da stae na put ovolikim pljackama, ako se dozvoljava znaci da su svi clanovi vlade saucesnici posto zmure i ne mesaju se. Jel zato pomeriste penziju na 60 godina za zene da biste imali vise da kradete?

svetlana

pre 13 godina

Posteno, a ja brojim godine do moje penzije, a oni trose moje pare,Taj PIO TREBA UKINUTI.U NORMALNIM ZEMLJAMA TAJ FOND JE SKORO KAO BANKA, OBRCU, PLASIRAJU PARE, OVDE JE POLIGON ZA OTIMACINU

Hangman

pre 13 godina

Malo ima zatvora u Srbiji za sve ove lopove iz drzavnih institucija. Obzirom na velicinu lopovluka predlazem da im posteno sudimo pa da ih streljamo!

realista

pre 13 godina

Sad mi najveci problem nije da se suocim sa novim primerom kradje, vec da se ne zamislim koliko li je Kolubara ustvari bilo do sad i ko je sve krao pare i koliko nam je uzeo.
Verujem da kad bi sve sabrali u zadnjih 20 godina bi stigli do neki suludih 50-100 milijardi evra. Najvise mi ustvari smeta sto se sve vise ispostavlja da smo mi Srbi ******* kad to mozemo da radimo sebi i svojoj deci.

mm

pre 13 godina

Ljudi, pa ovo je neverovatno. A sta je sa fondom za zdravstveno osiguranje, da li je vracen svaki dinar od onog JULOVCA Djordjevica ili krcka tu tesko stecenu u{tedjevinu, sta je sa Vodama Srbije,Sumama srbije, ko ce da proceslja opstine itd, itd.Jadna je ova krastavac, a ne banana, drzava, a o narodu i da ne pricamo. Ponovicu vec poznato, narod zasluzuje onakvu vlast kakav je on sam.

Boban

pre 13 godina

E pa što ne pitaste dotičnog g-dina Rajića iz Unije poslodavaca, po kom principu je on ubačen u Upravno odbor PIO Fonda?? Takodje, Rato Ninković nije smenjen zbog "neregularnosti" već zbog svadje sa Nebojšom Atanackovićem! I tada je Atanacković napravio dogovor sa Vladom da zbog izbora potpiše Opšti kolektivni ugovor (koji su godinama izbegavali jer je nepovoljan za poslodavce) a da zauzvrat, Vlada prizna lažnu SKupštinu UPS i upiše njegovog čoveka (Avramovića) za predsednika UPS! I tako je i bilo! Zašto ne kaže g-din Rajić ko je bio predsednik Skupštine UPS u vreme kradje para koja se pominje ovde? Pa sadašnji predsednik (i jedan od osnivača ove privatne organizacije) Nebojša Atanacković! I sadašnji generalni sekretar!!! I kada su smenili Ninkovića, na računima Unije je bilo dovoljno para da se vrate pare koje su ukradene (MILION EVRA)kako je i zahtevala budžetska inspekcija ali su se prvo namirili predsednik Atanacković i novopostavljeni generalni sekretar g-din Savković, i to na ime nekih svojih "starih ulaganja" u Uniju poslodavaca! I zatim su se malo svadjali oko podele i na kraju, kada su sve podelili i rasprodali, malo su se tužili medju sobom pa je Atanacković (koji je u medjuvremenu postao ponovo predsednik UPS) poslao g-dina Avramovića (koji je sa mesta predsednika UPS posle Ninkovića otišao na mesto predsednika skupštine UPS umesto Atanackovića)U ZATVOR na 5-6 meseci!!!!
Pa kome je jasno neka nazdravi! I sadašnje rukovodstvo UPS nema pojma ni o čemu a kriv je neki stari rukovodilac! Molim B92 da proveri koliko sadašnjih rukovodilaca Unije je bilo u rukovodstvu u vreme kada su uzimane pare? DOk se ne pomučita ja ću vam reći - SVI!!!
Ali sve je to ista banda i paraziti! I sada je pitanje da li postoji imovina iz koje bi se mogla napltiti naneta šteta!!!
Preko MILION EURA je PIO FOND dao Uniji poslodavaca Srbije!! Za "projekte" zvane krajsleri i slično!
I to je nezavisna organizacija koja po statutu Medjunarodne organizacije rada ne sme primati pare od Vlade!!! I tako i brane interese poslodavacva!!!

ISTINA

pre 13 godina

nije to nista, da vidite sta se u poslednjih 6 meseci radi u ministarstvu za Kosovo i Metohiju.... sta sve oni dodeljuju sebi samima...bruka. Ali, posto vlast ima sve u svojim rukama onda tesko da ce se nesto promeniti.gde si sad INSAJDERU?????

niki

pre 13 godina

Demokratski je kad sam sebi podelis Narodne Pare,samo da se niko nikome ne zameri,to je slogan ove demokratske vlasti,gore nego u vreme Milosevica!!!

Revolucionar

pre 13 godina

I sta ce biti sa njima? NISTA! Hoce li neko da vuce bukagije i odgovara zbog toga? NECE!

Smeniti vlast i dovesti one koji ce da pohapse lopove!!!

radnik

pre 13 godina

"kolubara " je postala samo simbol pandemije lopovluka i kradja u ovoj truloj državi.

gde se god zagrebe, svuda neke pronevere i otimačine. sve dok ne krenu da se pune zatvori učesnicima tih lopovluka, biće tako.

može se izvršiti i deset reformi pravosudja, ali je očigledno da naš sistem dozvoljava otimanje novca na sve moguće načine. u japanu ministar morao da ode za 3000 dolara, ovde ministre mogu da iznesu sa sve nameštajem samo. mi nismo država, nego društvo podeljeno na dva dela, na deo za koji zakoni važe i primenjuju se, i na deo kome je sve dozvoljeno. zato i propadamo. sve je naopako postavljeno.

Deki

pre 13 godina

Lepo,svi se prvo nakradu(dok kradu niko to ne vidi) i najveca kazna je smena... A kes vec u dzepovima... Da li KRKOBABIC ima sta da kaze na ovo?

danka

pre 13 godina

Hitan predlog UO Fonda PIO
Molim Vas da se po hitnom postupku visak novca ,a kod Vas se nesto uvek nadje, prebaci na racun clanova UO Komsinice stavi kafu pa da bistrimo politiku.Svi clanovi UO su vrlo zainteresovani da nam odrzite i ubrzani kurs drpanja,lipanja,maznjavanja,zamazivanja ociju,pendzetiranja obraza itd.


Pitam se, ima li kraja ova nocna mora od nase svakodnevnice?

petar

pre 13 godina

Lopovska drzava, ovde si nenormalan ako si posten. Ako ne ukrades 1 cm asfalta, ne zavrsis rodjaku stan, posao... ispadas budala, eto to je nas sistem vrednosti.
Javna preduzeca, koja su u svim normalnim zemljama obicni servisi gradjana, a zaposleni su cinovnici koji rade za ne bas primamljive plate, nam vode glavnu rec. Zasto? Zato sto se ovde u stvari nista ne radi, samo se krade... A u takvom drustvu samo lopovi, bitange, mediokriteti i primitivci prolaze dobro. Zato su pametni ljudi ovde ugrozeni i liseni osnovnih uslova za razvitak.

Zato dragi pismeni sugradjani, bezite iz ove moralne kaljuge sto pre da bi ste proziveli zivot dostojan coveka i da deci ne biste morali da objasnjavate neobjasnjivo. Ja se polako spremam za put...

relja

pre 13 godina

Ako se ne pristupi hitno nekom vrstom sheriatskog zakona za lopove(javna vesanja na dizalice itd) mozemo se ,mi ostali narod odmah sami poubijati ili cemo crci od gladi...

valjda je tako moralo biti

pre 13 godina

Kako me ovo asocira na moju bivšu(društvenu)firmu!

Kada smo bili u najvećim dugovima i vidno propadali,naši direktori su šakom i kapom sponzorisali razna sportska udruženja,a za to vreme nam se nagomilavao dug firme za struju,grejanje,vodu,plate,penziono osiguranje.
Naravno da taj novac nije završio u tim sportskim udruženjima i klubovima već je deljen na ravne časti između ondašnjih direktora naše firme i rukovodilaca tih klubova.

A,samo da napomenem:nekada je naša firma bila jedna od jačih u staroj SFRJ sa preko 2500 zaposlenih.Danas je "uspešno" privatizovana firma,propala,opljačkana sa par desetina bedno plaćenih robova...

milovan

pre 13 godina

@ petar
Sta znaci gospodine lopovska drzava? Nista. Pravilnije je reci lopovski narod. Na zalost, ogromna vecina Srba je u svakom momentu spremna ukrasti,prevariti i slagati. A narocito kada dodje na vlast. Niko im nije ravan.

matori

pre 13 godina

Isti taj Fond PIO, meni zaračunava nekakve kamate, zbog kašnjenja uplata doprinosa za PIO (sam sebi uplaćujem doprinos, jer nemam zaposlenje već 7 godina), mada za tako nešto ne postoji nikakav zakonski osnov!
Spremam se da podnesem tužbu zbog zloupotrebe ovlašćenja i nanete mi štete, jer iznos zaračunate kamate, vezuje više od sedamnaest mesečnih uplata za (moju) penziju...
Sigurno nisam jedini sa ovakvim problemom, pa bi mogao neko i sa time da se malo pozabavi.

beznadje

pre 13 godina

Čovek samo može da zanemi pred ovim što se dešava u ovoj jadnoj zemlji, godinama unazad.Ipak,rekla bih sledeće-svidja mi se ono sa smrtnom kaznom što neko ovde pomenu!!!!!

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Nije to ništa novo.To se radi već decenijam,ova sada nije nista u odnosu na doba TITA i Miloševića.Tamo je takav javašluk i haos da je to teško opisati.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Nije to ništa novo.To se radi već decenijam,ova sada nije nista u odnosu na doba TITA i Miloševića.Tamo je takav javašluk i haos da je to teško opisati.

milovan

pre 13 godina

@ petar
Sta znaci gospodine lopovska drzava? Nista. Pravilnije je reci lopovski narod. Na zalost, ogromna vecina Srba je u svakom momentu spremna ukrasti,prevariti i slagati. A narocito kada dodje na vlast. Niko im nije ravan.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Kakva šizofrenija, pa ovi predstavnici poslodavaca brutalno pljačkaju sami sebe i svoje kolege poslodavce/privatnike. Čak ih ima šestoro.Strašno.

niki

pre 13 godina

Demokratski je kad sam sebi podelis Narodne Pare,samo da se niko nikome ne zameri,to je slogan ove demokratske vlasti,gore nego u vreme Milosevica!!!

Boban

pre 13 godina

E pa što ne pitaste dotičnog g-dina Rajića iz Unije poslodavaca, po kom principu je on ubačen u Upravno odbor PIO Fonda?? Takodje, Rato Ninković nije smenjen zbog "neregularnosti" već zbog svadje sa Nebojšom Atanackovićem! I tada je Atanacković napravio dogovor sa Vladom da zbog izbora potpiše Opšti kolektivni ugovor (koji su godinama izbegavali jer je nepovoljan za poslodavce) a da zauzvrat, Vlada prizna lažnu SKupštinu UPS i upiše njegovog čoveka (Avramovića) za predsednika UPS! I tako je i bilo! Zašto ne kaže g-din Rajić ko je bio predsednik Skupštine UPS u vreme kradje para koja se pominje ovde? Pa sadašnji predsednik (i jedan od osnivača ove privatne organizacije) Nebojša Atanacković! I sadašnji generalni sekretar!!! I kada su smenili Ninkovića, na računima Unije je bilo dovoljno para da se vrate pare koje su ukradene (MILION EVRA)kako je i zahtevala budžetska inspekcija ali su se prvo namirili predsednik Atanacković i novopostavljeni generalni sekretar g-din Savković, i to na ime nekih svojih "starih ulaganja" u Uniju poslodavaca! I zatim su se malo svadjali oko podele i na kraju, kada su sve podelili i rasprodali, malo su se tužili medju sobom pa je Atanacković (koji je u medjuvremenu postao ponovo predsednik UPS) poslao g-dina Avramovića (koji je sa mesta predsednika UPS posle Ninkovića otišao na mesto predsednika skupštine UPS umesto Atanackovića)U ZATVOR na 5-6 meseci!!!!
Pa kome je jasno neka nazdravi! I sadašnje rukovodstvo UPS nema pojma ni o čemu a kriv je neki stari rukovodilac! Molim B92 da proveri koliko sadašnjih rukovodilaca Unije je bilo u rukovodstvu u vreme kada su uzimane pare? DOk se ne pomučita ja ću vam reći - SVI!!!
Ali sve je to ista banda i paraziti! I sada je pitanje da li postoji imovina iz koje bi se mogla napltiti naneta šteta!!!
Preko MILION EURA je PIO FOND dao Uniji poslodavaca Srbije!! Za "projekte" zvane krajsleri i slično!
I to je nezavisna organizacija koja po statutu Medjunarodne organizacije rada ne sme primati pare od Vlade!!! I tako i brane interese poslodavacva!!!

petar

pre 13 godina

Lopovska drzava, ovde si nenormalan ako si posten. Ako ne ukrades 1 cm asfalta, ne zavrsis rodjaku stan, posao... ispadas budala, eto to je nas sistem vrednosti.
Javna preduzeca, koja su u svim normalnim zemljama obicni servisi gradjana, a zaposleni su cinovnici koji rade za ne bas primamljive plate, nam vode glavnu rec. Zasto? Zato sto se ovde u stvari nista ne radi, samo se krade... A u takvom drustvu samo lopovi, bitange, mediokriteti i primitivci prolaze dobro. Zato su pametni ljudi ovde ugrozeni i liseni osnovnih uslova za razvitak.

Zato dragi pismeni sugradjani, bezite iz ove moralne kaljuge sto pre da bi ste proziveli zivot dostojan coveka i da deci ne biste morali da objasnjavate neobjasnjivo. Ja se polako spremam za put...

Sladjana

pre 13 godina

Sa jedne strane nema novca nizašta, a sa druge, curi na sve strane. Daju šakom i kapom a ne znaju zbog čega i kako se troše?! Ovo je posledica dugogodišnjeg nekažnjavanja ovakvih pojava neodgovornog ponašanja u vezi sa trošenjem državnih para.

cy

pre 13 godina

Lopove u zatvor i konfiskovati im imovinu da se nadoknadi krađa !

U normalnoj zemlji se ovako nešto podrazumeva, a kod nas građani još uvek moraju da dignu ustanak da bi država radila svoj posao.

izmace mi penzija za 2 godine

pre 13 godina

Hoce li vise neko da stae na put ovolikim pljackama, ako se dozvoljava znaci da su svi clanovi vlade saucesnici posto zmure i ne mesaju se. Jel zato pomeriste penziju na 60 godina za zene da biste imali vise da kradete?

PIOn

pre 13 godina

Pa ne mozemo sve domace lopove potrpati u zatvore, nemaju nasi zatvori tolike kapacitete. Zato treba da uzmemo poseban kredit od MMF-a, i da napravimo najvecu apsanu u regionu, a i sire. Jedino mi nije jasno ko ce ih sve pohapsiti, pa i mnogi koji bi to trebali da urade ce... na kraju, mislim, paaa ... morati da izvrse samohapsenje.

ISTINA

pre 13 godina

nije to nista, da vidite sta se u poslednjih 6 meseci radi u ministarstvu za Kosovo i Metohiju.... sta sve oni dodeljuju sebi samima...bruka. Ali, posto vlast ima sve u svojim rukama onda tesko da ce se nesto promeniti.gde si sad INSAJDERU?????

Revolucionar

pre 13 godina

I sta ce biti sa njima? NISTA! Hoce li neko da vuce bukagije i odgovara zbog toga? NECE!

Smeniti vlast i dovesti one koji ce da pohapse lopove!!!

danka

pre 13 godina

Hitan predlog UO Fonda PIO
Molim Vas da se po hitnom postupku visak novca ,a kod Vas se nesto uvek nadje, prebaci na racun clanova UO Komsinice stavi kafu pa da bistrimo politiku.Svi clanovi UO su vrlo zainteresovani da nam odrzite i ubrzani kurs drpanja,lipanja,maznjavanja,zamazivanja ociju,pendzetiranja obraza itd.


Pitam se, ima li kraja ova nocna mora od nase svakodnevnice?

Deki

pre 13 godina

Lepo,svi se prvo nakradu(dok kradu niko to ne vidi) i najveca kazna je smena... A kes vec u dzepovima... Da li KRKOBABIC ima sta da kaze na ovo?

radnik

pre 13 godina

"kolubara " je postala samo simbol pandemije lopovluka i kradja u ovoj truloj državi.

gde se god zagrebe, svuda neke pronevere i otimačine. sve dok ne krenu da se pune zatvori učesnicima tih lopovluka, biće tako.

može se izvršiti i deset reformi pravosudja, ali je očigledno da naš sistem dozvoljava otimanje novca na sve moguće načine. u japanu ministar morao da ode za 3000 dolara, ovde ministre mogu da iznesu sa sve nameštajem samo. mi nismo država, nego društvo podeljeno na dva dela, na deo za koji zakoni važe i primenjuju se, i na deo kome je sve dozvoljeno. zato i propadamo. sve je naopako postavljeno.

Hangman

pre 13 godina

Malo ima zatvora u Srbiji za sve ove lopove iz drzavnih institucija. Obzirom na velicinu lopovluka predlazem da im posteno sudimo pa da ih streljamo!

realista

pre 13 godina

Sad mi najveci problem nije da se suocim sa novim primerom kradje, vec da se ne zamislim koliko li je Kolubara ustvari bilo do sad i ko je sve krao pare i koliko nam je uzeo.
Verujem da kad bi sve sabrali u zadnjih 20 godina bi stigli do neki suludih 50-100 milijardi evra. Najvise mi ustvari smeta sto se sve vise ispostavlja da smo mi Srbi ******* kad to mozemo da radimo sebi i svojoj deci.

svetlana

pre 13 godina

Posteno, a ja brojim godine do moje penzije, a oni trose moje pare,Taj PIO TREBA UKINUTI.U NORMALNIM ZEMLJAMA TAJ FOND JE SKORO KAO BANKA, OBRCU, PLASIRAJU PARE, OVDE JE POLIGON ZA OTIMACINU

mm

pre 13 godina

Ljudi, pa ovo je neverovatno. A sta je sa fondom za zdravstveno osiguranje, da li je vracen svaki dinar od onog JULOVCA Djordjevica ili krcka tu tesko stecenu u{tedjevinu, sta je sa Vodama Srbije,Sumama srbije, ko ce da proceslja opstine itd, itd.Jadna je ova krastavac, a ne banana, drzava, a o narodu i da ne pricamo. Ponovicu vec poznato, narod zasluzuje onakvu vlast kakav je on sam.

relja

pre 13 godina

Ako se ne pristupi hitno nekom vrstom sheriatskog zakona za lopove(javna vesanja na dizalice itd) mozemo se ,mi ostali narod odmah sami poubijati ili cemo crci od gladi...

beznadje

pre 13 godina

Čovek samo može da zanemi pred ovim što se dešava u ovoj jadnoj zemlji, godinama unazad.Ipak,rekla bih sledeće-svidja mi se ono sa smrtnom kaznom što neko ovde pomenu!!!!!

matori

pre 13 godina

Isti taj Fond PIO, meni zaračunava nekakve kamate, zbog kašnjenja uplata doprinosa za PIO (sam sebi uplaćujem doprinos, jer nemam zaposlenje već 7 godina), mada za tako nešto ne postoji nikakav zakonski osnov!
Spremam se da podnesem tužbu zbog zloupotrebe ovlašćenja i nanete mi štete, jer iznos zaračunate kamate, vezuje više od sedamnaest mesečnih uplata za (moju) penziju...
Sigurno nisam jedini sa ovakvim problemom, pa bi mogao neko i sa time da se malo pozabavi.

valjda je tako moralo biti

pre 13 godina

Kako me ovo asocira na moju bivšu(društvenu)firmu!

Kada smo bili u najvećim dugovima i vidno propadali,naši direktori su šakom i kapom sponzorisali razna sportska udruženja,a za to vreme nam se nagomilavao dug firme za struju,grejanje,vodu,plate,penziono osiguranje.
Naravno da taj novac nije završio u tim sportskim udruženjima i klubovima već je deljen na ravne časti između ondašnjih direktora naše firme i rukovodilaca tih klubova.

A,samo da napomenem:nekada je naša firma bila jedna od jačih u staroj SFRJ sa preko 2500 zaposlenih.Danas je "uspešno" privatizovana firma,propala,opljačkana sa par desetina bedno plaćenih robova...