Ponedeljak, 16.02.2015.

13:11

Merkelova: Debaljcevo zabrinjava

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se primirje na istoku Ukrajine uglavnom poštuje, ali da je nastavak sukoba oko Debaljceva zabrinjavajući.

Izvor: Tanjug

Merkelova: Debaljcevo zabrinjava IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

:)

pre 9 godina

@FF
Nista od onoga sto si napisao nije tacno.
Ukrajinska vojska nema nikakvu defanzivnu taktiku, vec su pre mesec dana najavili da krecu u OFANZIVU i poceli sa bombardovanjem Donjecka i ostalih gradova.
A onda su dobili po nosu od pobunjenika, pa se ofanziva pretvorila u bezaniju Ukrajinaca.
Ruske regularne trule nisu u Ukrajini, da jesu, rat bi odavno bio gotov.
Rusija ne mora da trazi nikakve izgovore da svojom vojskom napadne Ukrajinu. Moze jednostavno sutra da posalje vojsku i zavrsi rat za 2-3 dana.
Mislis da bi imali neke posledice!? Apsolutno nikakve. Usli su na Krim, nikoga nisu pitali, pripojili ga Rusiji i danas niko vise i ne pominje Krim. Ovi sa Zapada pominju samo Donjeck, Lugansk itd, a na Krim su zaboravili, ne svojom voljom.
Sto diplomatskog rata tice, kako to Ukrajina pobedjuje? Rusiju podrzava Kina, Indija, cela Azija. Ko je iz Azije uvek sankcije Rusiji!? A iz J. Amerike? Uvele SAD, i to simbolicne sankcije i EU. Sada pola clanica EU ZAHTEVA ukidanje sankcija jer imaju previse stete od toga. Pokazuje se NEJEDINSTVO ZAPADA i nastaju razlike izmedju EU i SAD.
A Ukrajina je gotova.
Amerika se pokazala kao slaba i NESPOSOBNA da zastiti svoje saveznike ( SAD garantuju integritet Ukrajini) kada ih napadne Rusija. EU takodje slaba, NATO pokazao da NE SME da intervenise protiv Rusije.

FF

pre 9 godina

@Deki
prvo, na terenu ne postoje nikakve snage "Novorusije", već lokalci i plaćenici koji služe kao topovsko meso koje pokriva regularne ruske snage u pozadini, koje odrađuju ono što mora da se odradi. plaćenici i "pobunjenici" su definitivno poraženi letos od strane ukrajinskih snaga, te je ruska vojska morala da pređe granicu i napravi masakr u Iloivsku, kako bi se ukrajinske snage povukle.otad se niti jedna vojna akcija ne odrađuje bez ruskih regularnih snaga. drugo, ukrajinske snage nikada nisu ušle u Iloivsk, već su poražene na otvorenom, tokom ofanzive. sada su ukrajinske snage u defanzivnom modu, što je sasvim druga priča. treće, Ukraina je zasad odabrala strogo defanzivnu taktiku, što je na bojnom polju loše jer se daje protivniku da bira gde će da napada i skoncentriše snage na mestima koja su mu prioritetna. ta, pogubna vojna taktika je čisto političko oruđe, kako bi se uvećao status Rusije kao agresora, te da se time iniciraju dalje, oštrije sankcije, što bi na duže staze primoralo Rusiju da povuče svoje snage koje diktiraju tempo agresije. ko će prvi da trepne, ostaje da se vidi. na duže staze, ovakvo stanje je pogubno i za Rusiju i za Ukrajinu. međutim, na diplomatskom planu, Ukrajina pobeđuje. Rusiji ističe vreme da je porazi, potreban joj je izgovor kako bi imala priliku da udari jače. spremaju se nove sankcije. ako od ovog primirja ne bude ništa, slede novi ekonomski šokovi.

gvatemala

pre 9 godina

jako puno strucnih i informativnih komentara - svaka cast ovima koji su objasnili strategiju i taktiku ratovanja- i samo da dodam - zivela rusija!

...

pre 9 godina

@Ivan
Jel uopste ti znas nesto o vojsci, dal si bar sluzio vojni rok?
Sa 10 000 dobro obucenih vojnika ti mislis da mozes osvojiti zemlju velicine Madjarske ili Ceske!? Jedino ako tamo niko ne bi ziveo!!! Koliko bi onda trebalo za Srbiju? 1 000 specijalaca?
Mnogo gledas filmove, a samo u filmovima je moguce da Rambo sam porazi pola sovjetske vojske ili pola Vijetkonga.
10 000 najbolje obucenih vojnika u ozbiljnom ratu ne znaci apsolutno nista, a narocito ne ako neprijatelj ima raketne sisteme kojima tih 10 000 moze da zbrise sa lica zemlje u roku od nekoliko minuta.

Dragan

pre 9 godina

Moj pokojni deda je bio zabrinut za desavanja 1939. godine pa nadalje.
Zbog svapskog orgijanja ostao je mlad invalid...Frau Merkel bi trebala da se navikne na brizan zivot . Morace takodje da prihvati da nece bas sve ici po njihovim zeljama.

MG-42 Garonja

pre 9 godina

o pa sada pravu sliku dobija vasa poseta moskvi i minsku jer ste mislili da ce te iscupati vase vojnike iz ukrajne ali mucak moracete da objasnjavate sta ce oni u deljbacovu kao i mnoge vlae u ostalom koliko ja znam ni jedanput niste spomenuli krim nego samo donjeck i lugansk zbog vasih ili ti kako rusi kazu placenickih vojnika a zna se kakva ih sudbina ceka ako nisu iz nemacke francuske ili pripadnici nato

sasa

pre 9 godina

isto kao u sfrj: stranci kuvaju, domaci se loze i ubijaju kako bi ih neko u buducnosti krao pod zastavom pluralizma, nacionalizma, patriotizma, demokratije, socijalne pravde, jednakosti (koji ce svi biti tu samo na papiru), gradjani drugih zemalja komentarisu i ubijaju vreme praveci se pametni, promucurni, dalekovidi...a u stvari je sve samo jedna najobicnija pljacka!

mladem

pre 9 godina

nenade
zamislo samo koliko je potrebnplo toalet papira za okruzene,e sad zamislo sta sve treba coveku u ratu da funkcionise,a nema dostave

Ivan

pre 9 godina

Da li iko od vas koji pominje 7 ili 9 ili 11 hiljada opkoljenih vojnika uopste ima predstavu koliko je to ljudi? I jos tvrdite da su to dobrim delom placenici, instruktori, dobro opremljeni vojnici, itd.

Pa sa 10.000 dobro opremljenih i obucenih vojnika se zauzima cela drzava velicine Madjarske ili Ceske....

Black mambov

pre 9 godina

Rusi treba da neutralisu sve do jednog placenika iz kotla jer nikad nece imati mira od njih - znaci treba artiljerijom sravniti sa zemljom tu oblast a posle tek pregovarati !

.

pre 9 godina

@Nenad
Kad je vojska u obrucu, znaci da je opkoljena. A opkoljena vojska je porazena. Nista njih ne sprecava da se brane, ali ih takodje nista ne moze spasiti od sigurne smrti ukoliko umesro da se predaju odluce dalje da se bore.
Nijedna vojska na bilo kom bojistu ne sme sebi dozvoliti da bude opkoljena.

Sremac

pre 9 godina

Vučićeva prijateljica je pristrasna, što je za očekivati, treba ući u Moskvu, jer to je san nedosanjan za generacije Nemaca. Gospžo Angela, malo morgen!

specnaz

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
(Nenad, 16. februar 2015 14:31)


Mane obruča za onog koji se brani sastoji se u gubitku prostora za manevar, odnosno,koncentrisovanim dejstvovanjem artiljerije i visecevnih raketnih bacača kalibra 200mm, branitelji su prinuđeni da se povlače u sam centar kruga, sve do trenutka kad dođu leđa u leđa sa saborcima, tad je radijus dejstva protivniku sužen na mali prostor, a ovi što se brane su servirani kao na tacni. U slučaju da se pokušaju selektivni ili ne, proboji obruča, ovim iz kotla su žive pokretne mete.Nadam se da si sad razumeo.

ja sam

pre 9 godina

debaljcevo zabrinjava jer su u njemu zarobljeni strani plaćenici, pre svih ameri. zamislite šamar kada bi im se objavili identiteti. e, zbog toga "debaljcevo zabrinjava".

Deki

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
-------
Snage Novorusije su okruzile 3 puta vece snage od sebe,imaju snage da drze obruč ,ali ne i da u ovom momentu poraze Ukre u obruču.
Ukrajinska vojska je uzasno lose vodjena ,verovatno jer je obavestajno suplja...
Ovo je klasicna Ruska ratna skola kojom je porazen Wermacht,neprajtelj je pusten da se duboko uklini ali ne na sirokm frontu,razvucen je po dubini i snage po bokovima su slabe ,Novorusi su im naapali bokove i odsekli odstupnicu i liniju snadbjevanja.Verovatno ce ih mrcvariti kao prosle godine u Iljoivalsku dok se sami ne predaju.Stim sto su Ukri iz Iljovalska bezali u Rusiju ,dok ovi iz Debljaceva nemaju kud.
Jasno da od mira nema nista jer Ukri iz Debaljaceva nemaju izbora nego da se bore prica se da je u obrucu nekoliko stotina zapadnjaka ,koje Rusi jedva cekaju da pohvataju i prosetaju Luganskom kao mečke .NATO ne smije ni da pomisli da izvede helikoptersko izvlačenje iz kotla jer Ruska PVO sve pokriva...Milosrni andjeo je dezertirao ,tako da su zapadu ostale snakcije i sviranje protesnih nota...

monarhista

pre 9 godina

A Vi ste se samo zbog njega i razleteli po belom svetu da se spase oni 11 500 hiljada stranih placenika opkoljenih tamo...
Moj predlog je da se Amerikanci,Englezi i Poljaci predaju Rusima....nemci i legika stranaca Rusima iz Ukrajine a ovi sto ostanu....Hrvati,Albanci i resto Srbima:-))

Tihonije

pre 9 godina

Gospodja Merkel ne bi trebala da bude zabrinuta oko Debaljceva. Sada je objavljena vest da je DNR i LNR obezbedila "zeleni koridor" za izvlacenje ukrajinskih i NATO vojnika iz Debaljceva, samo uz mali uslov da izadju bez oruzja, opreme i tehnike. Daju garancije da niko nece biti hapsen, da mogu uz pratnju OEBSa i prethodni dogovor, idu svojim kucama. Nadam se da ce gospodja Merkel, buduci Nobelovac, oberucke prihvatiti ovu humanu ideju. Tada ce zaist moci da se pridruzi drugim uglednim dobitnicima te prestizne Nagrade: Mihajlu Sergejevicu Gorbacovu, Organizaciji za zabranu hemijskog oruzja, EU, UN i Kofi Ananu, Baraku Huseinovicu Obami, Marti Ahtisariu, Albertu Arnoldu Goru Jr. (Al Goru), Lekarima bez granica (ciji je osnivac Bernar Kusner) i brojnim drugima.

alex

pre 9 godina

Šta nju briga za Debaljcevo? Belosvetski dušebržnik! Uništili su Ukrajnu gurajući je u rat protiv Rusa i sada bi da gase požar kako njima odgovara. Prekinite da Ukraincima podgrevate lažne nade.

Flash

pre 9 godina

Postoje procene pobunjenika (zasnovane na presretnutim radio razgovorima) da se u Debaljcevu, medju 7-10 hiljada ukrajinskih vojnika, nalazi i nekoliko stotina ili cak par hiljada NATO instruktora, savetnika i specijalaca (snajperisti, protivtenkovski timovi, komandanti...), uglavnom iz istocnijih NATO zemalja (Nemacka, Poljska, balticke zemlje), kao i mnostvo placenika iz istih zemalja koji nisu zvanicno vojnici NATO. Cela ova farsa oko primirja napravljena je samo sa ciljem da se resi situacija kod Debaljceva, da se ti ljudi izvuku iz okruzenja. Ironicno je da se primirje postuje svuda, samo ne u Debaljcevu, jer pobunjenici ne zele da dozvole mirno povlacenje citave divizije neprijatelja, i zahtevaju da okruzeni poloze oruzje i tehniku (par stotina tenkova/okl.vozila),predaju se, i tek onda budu prebaceni humanitarnim koridorom na ukrajinsku teritoriju. Naravno, striktno kontrolisan izlaz okruzenih i njihovo evidentiranje bi znacilo i otkrivanje stotina NATO vojnika, time bi se izgubilo pravo zapada da kuka o ruskoj umesanosti u rat, time bi rusi dobili pravo da se direktno ukljuce u rat, i time bismo bili korak blize opstem ratu NATO-a i Evroazijske unije.

Nenad

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?

i ja sam Srbin

pre 9 godina

Srbin
A ko napada aerodrom u Donjecku? Rusi? Kada Ukrajina krsi primirje onda vi
takvi to ne vidite i ne komentarisete.Za Merkel je jasno,odavno opredeljena.

hola

pre 9 godina

zaustaviti rat prije nego izbjegne kontroli.sve ostalo je ludost.fasista ima na obje strane i svi to znate,samo ignorisete.ili pustiti fasiste pa neka se medjusobno pobiju ali prije toga izvuci nevin narod iz okruzenja jer nijedna strana ne pokusava sprjeciti ubijanje nevinih.

Xim

pre 9 godina

(facts, 16. februar 2015 13:37)

Pa sam Putin je zahtevao primirje, sto tvoj komentar cini netacnim. A koliko vidim, sve sami informisani komentatori ovde, sve iz pouzdanih izvora! Hahahah, smesni ste! Da hiljadu ljudi kaze kako je trava zelena, a da prodje jedan kontras koji kaze da je crna, vi biste se uhvatili za tog kontrasa i rekli, eto je l vidite da je crna!!!! Vi ste vrsta ljudi koja vise veruje teorijama zavere nego u licno postojanje. Citate srbin.info i slicne sajtove pa dodjete ovde i prosipate takve gluposti. Vise verujete u izmisljotinu ako je u sklopu vasih interesa i vizija pa i da vam stave hiljadu dokaza ispred nosa!!! Takvi ljudi obicno zive krace, pa vas molim da se opustite malo i zivite...

@

pre 9 godina

@ekran
Netacno. Krivi su oni koji su izvrsili puc. Janukovic nije smenjen na izborima, a na vlast je dosao kao legitimno izabran predsednik. Zalagao se za saradnju i sa EU i sa Rusijom. Zbacili su ga pucisti koji su odmah krenuli da ukidaju Rusima u Ukrajini osnovna prava. Time se izazvali rat i izvesni raspad Ukrajine. Iskljucivo oni su krivi i treba im suditi za izdaju i izazivanje gradjanskog rata.

ekran

pre 9 godina

Najveci krivac za ovaj rat je bivsi predsednik Janukovic koji je dobijo izbore obecanjima da ce Ukrajina ici u integracije sa EU ali ne i sa Nato i Ukrajinci su se slozili jer je to neka zlatna sredina, medjutim oktobra 2013. godine naprasno je promenio stav jer se uplasio trgovinske blokade od strane Rusije i narod je pobesneo, izasao na ulice ostalo je poznato..... tako da svaka prica ima svoje kako i zasto, zato Srbi nemojte biti navijacki nastrojeni u ovom suludom ratu.

Milos

pre 9 godina

I mene zabrinjava koliko ce tehnike da ostane citavo za Ruse. Valja se pripremiti za nastavak rata posto ovo nece dugo potrajati. Ameri se spremaju da minirajo ovo primirje u najvece

Mihailo

pre 9 godina

U Debaljcevu je "krčkanje" samo takvo, razmere katastrofe će biti jasne tek za neko vreme, ali ovo što sada može da se čuje iz (za sada) neproverenih izvora je da su Ukri i njihovi fašsistički i NATO saveznici doživeli poraz ravan onima iz Drugog svetskog rata. Po svemu sudeći daleko je gore nego kod Ilovajska.

Godra

pre 9 godina

Pa naravno da je Merkelica zabrinuta kad su njeni puleni opkoljeni u Debaljcevu. Ajde lepo, da oni ostave svoje oružje i napuste Debaljcevo, da se ona ne bi dalje sekirala. Pa zamislite koji je sve belosvetski ološ tamo skoncentrisan kad se ovi na zapadu toliko brinu o njima. Ako se predaju to će se otkriti, a onda će na videlo izaći da je NATO tamo već dugo prisutan. A to ruši celu priču o ruskom prisustvu i sankcije povodom toga. Dakle,...

Godra

pre 9 godina

Pa naravno da je Merkelica zabrinuta kad su njeni puleni opkoljeni u Debaljcevu. Ajde lepo, da oni ostave svoje oružje i napuste Debaljcevo, da se ona ne bi dalje sekirala. Pa zamislite koji je sve belosvetski ološ tamo skoncentrisan kad se ovi na zapadu toliko brinu o njima. Ako se predaju to će se otkriti, a onda će na videlo izaći da je NATO tamo već dugo prisutan. A to ruši celu priču o ruskom prisustvu i sankcije povodom toga. Dakle,...

Mihailo

pre 9 godina

U Debaljcevu je "krčkanje" samo takvo, razmere katastrofe će biti jasne tek za neko vreme, ali ovo što sada može da se čuje iz (za sada) neproverenih izvora je da su Ukri i njihovi fašsistički i NATO saveznici doživeli poraz ravan onima iz Drugog svetskog rata. Po svemu sudeći daleko je gore nego kod Ilovajska.

Flash

pre 9 godina

Postoje procene pobunjenika (zasnovane na presretnutim radio razgovorima) da se u Debaljcevu, medju 7-10 hiljada ukrajinskih vojnika, nalazi i nekoliko stotina ili cak par hiljada NATO instruktora, savetnika i specijalaca (snajperisti, protivtenkovski timovi, komandanti...), uglavnom iz istocnijih NATO zemalja (Nemacka, Poljska, balticke zemlje), kao i mnostvo placenika iz istih zemalja koji nisu zvanicno vojnici NATO. Cela ova farsa oko primirja napravljena je samo sa ciljem da se resi situacija kod Debaljceva, da se ti ljudi izvuku iz okruzenja. Ironicno je da se primirje postuje svuda, samo ne u Debaljcevu, jer pobunjenici ne zele da dozvole mirno povlacenje citave divizije neprijatelja, i zahtevaju da okruzeni poloze oruzje i tehniku (par stotina tenkova/okl.vozila),predaju se, i tek onda budu prebaceni humanitarnim koridorom na ukrajinsku teritoriju. Naravno, striktno kontrolisan izlaz okruzenih i njihovo evidentiranje bi znacilo i otkrivanje stotina NATO vojnika, time bi se izgubilo pravo zapada da kuka o ruskoj umesanosti u rat, time bi rusi dobili pravo da se direktno ukljuce u rat, i time bismo bili korak blize opstem ratu NATO-a i Evroazijske unije.

Milos

pre 9 godina

I mene zabrinjava koliko ce tehnike da ostane citavo za Ruse. Valja se pripremiti za nastavak rata posto ovo nece dugo potrajati. Ameri se spremaju da minirajo ovo primirje u najvece

monarhista

pre 9 godina

A Vi ste se samo zbog njega i razleteli po belom svetu da se spase oni 11 500 hiljada stranih placenika opkoljenih tamo...
Moj predlog je da se Amerikanci,Englezi i Poljaci predaju Rusima....nemci i legika stranaca Rusima iz Ukrajine a ovi sto ostanu....Hrvati,Albanci i resto Srbima:-))

Tihonije

pre 9 godina

Gospodja Merkel ne bi trebala da bude zabrinuta oko Debaljceva. Sada je objavljena vest da je DNR i LNR obezbedila "zeleni koridor" za izvlacenje ukrajinskih i NATO vojnika iz Debaljceva, samo uz mali uslov da izadju bez oruzja, opreme i tehnike. Daju garancije da niko nece biti hapsen, da mogu uz pratnju OEBSa i prethodni dogovor, idu svojim kucama. Nadam se da ce gospodja Merkel, buduci Nobelovac, oberucke prihvatiti ovu humanu ideju. Tada ce zaist moci da se pridruzi drugim uglednim dobitnicima te prestizne Nagrade: Mihajlu Sergejevicu Gorbacovu, Organizaciji za zabranu hemijskog oruzja, EU, UN i Kofi Ananu, Baraku Huseinovicu Obami, Marti Ahtisariu, Albertu Arnoldu Goru Jr. (Al Goru), Lekarima bez granica (ciji je osnivac Bernar Kusner) i brojnim drugima.

Deki

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
-------
Snage Novorusije su okruzile 3 puta vece snage od sebe,imaju snage da drze obruč ,ali ne i da u ovom momentu poraze Ukre u obruču.
Ukrajinska vojska je uzasno lose vodjena ,verovatno jer je obavestajno suplja...
Ovo je klasicna Ruska ratna skola kojom je porazen Wermacht,neprajtelj je pusten da se duboko uklini ali ne na sirokm frontu,razvucen je po dubini i snage po bokovima su slabe ,Novorusi su im naapali bokove i odsekli odstupnicu i liniju snadbjevanja.Verovatno ce ih mrcvariti kao prosle godine u Iljoivalsku dok se sami ne predaju.Stim sto su Ukri iz Iljovalska bezali u Rusiju ,dok ovi iz Debljaceva nemaju kud.
Jasno da od mira nema nista jer Ukri iz Debaljaceva nemaju izbora nego da se bore prica se da je u obrucu nekoliko stotina zapadnjaka ,koje Rusi jedva cekaju da pohvataju i prosetaju Luganskom kao mečke .NATO ne smije ni da pomisli da izvede helikoptersko izvlačenje iz kotla jer Ruska PVO sve pokriva...Milosrni andjeo je dezertirao ,tako da su zapadu ostale snakcije i sviranje protesnih nota...

.

pre 9 godina

@Nenad
Kad je vojska u obrucu, znaci da je opkoljena. A opkoljena vojska je porazena. Nista njih ne sprecava da se brane, ali ih takodje nista ne moze spasiti od sigurne smrti ukoliko umesro da se predaju odluce dalje da se bore.
Nijedna vojska na bilo kom bojistu ne sme sebi dozvoliti da bude opkoljena.

alex

pre 9 godina

Šta nju briga za Debaljcevo? Belosvetski dušebržnik! Uništili su Ukrajnu gurajući je u rat protiv Rusa i sada bi da gase požar kako njima odgovara. Prekinite da Ukraincima podgrevate lažne nade.

@

pre 9 godina

@ekran
Netacno. Krivi su oni koji su izvrsili puc. Janukovic nije smenjen na izborima, a na vlast je dosao kao legitimno izabran predsednik. Zalagao se za saradnju i sa EU i sa Rusijom. Zbacili su ga pucisti koji su odmah krenuli da ukidaju Rusima u Ukrajini osnovna prava. Time se izazvali rat i izvesni raspad Ukrajine. Iskljucivo oni su krivi i treba im suditi za izdaju i izazivanje gradjanskog rata.

i ja sam Srbin

pre 9 godina

Srbin
A ko napada aerodrom u Donjecku? Rusi? Kada Ukrajina krsi primirje onda vi
takvi to ne vidite i ne komentarisete.Za Merkel je jasno,odavno opredeljena.

Sremac

pre 9 godina

Vučićeva prijateljica je pristrasna, što je za očekivati, treba ući u Moskvu, jer to je san nedosanjan za generacije Nemaca. Gospžo Angela, malo morgen!

ja sam

pre 9 godina

debaljcevo zabrinjava jer su u njemu zarobljeni strani plaćenici, pre svih ameri. zamislite šamar kada bi im se objavili identiteti. e, zbog toga "debaljcevo zabrinjava".

mladem

pre 9 godina

nenade
zamislo samo koliko je potrebnplo toalet papira za okruzene,e sad zamislo sta sve treba coveku u ratu da funkcionise,a nema dostave

specnaz

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
(Nenad, 16. februar 2015 14:31)


Mane obruča za onog koji se brani sastoji se u gubitku prostora za manevar, odnosno,koncentrisovanim dejstvovanjem artiljerije i visecevnih raketnih bacača kalibra 200mm, branitelji su prinuđeni da se povlače u sam centar kruga, sve do trenutka kad dođu leđa u leđa sa saborcima, tad je radijus dejstva protivniku sužen na mali prostor, a ovi što se brane su servirani kao na tacni. U slučaju da se pokušaju selektivni ili ne, proboji obruča, ovim iz kotla su žive pokretne mete.Nadam se da si sad razumeo.

Black mambov

pre 9 godina

Rusi treba da neutralisu sve do jednog placenika iz kotla jer nikad nece imati mira od njih - znaci treba artiljerijom sravniti sa zemljom tu oblast a posle tek pregovarati !

Dragan

pre 9 godina

Moj pokojni deda je bio zabrinut za desavanja 1939. godine pa nadalje.
Zbog svapskog orgijanja ostao je mlad invalid...Frau Merkel bi trebala da se navikne na brizan zivot . Morace takodje da prihvati da nece bas sve ici po njihovim zeljama.

...

pre 9 godina

@Ivan
Jel uopste ti znas nesto o vojsci, dal si bar sluzio vojni rok?
Sa 10 000 dobro obucenih vojnika ti mislis da mozes osvojiti zemlju velicine Madjarske ili Ceske!? Jedino ako tamo niko ne bi ziveo!!! Koliko bi onda trebalo za Srbiju? 1 000 specijalaca?
Mnogo gledas filmove, a samo u filmovima je moguce da Rambo sam porazi pola sovjetske vojske ili pola Vijetkonga.
10 000 najbolje obucenih vojnika u ozbiljnom ratu ne znaci apsolutno nista, a narocito ne ako neprijatelj ima raketne sisteme kojima tih 10 000 moze da zbrise sa lica zemlje u roku od nekoliko minuta.

MG-42 Garonja

pre 9 godina

o pa sada pravu sliku dobija vasa poseta moskvi i minsku jer ste mislili da ce te iscupati vase vojnike iz ukrajne ali mucak moracete da objasnjavate sta ce oni u deljbacovu kao i mnoge vlae u ostalom koliko ja znam ni jedanput niste spomenuli krim nego samo donjeck i lugansk zbog vasih ili ti kako rusi kazu placenickih vojnika a zna se kakva ih sudbina ceka ako nisu iz nemacke francuske ili pripadnici nato

Nenad

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?

gvatemala

pre 9 godina

jako puno strucnih i informativnih komentara - svaka cast ovima koji su objasnili strategiju i taktiku ratovanja- i samo da dodam - zivela rusija!

sasa

pre 9 godina

isto kao u sfrj: stranci kuvaju, domaci se loze i ubijaju kako bi ih neko u buducnosti krao pod zastavom pluralizma, nacionalizma, patriotizma, demokratije, socijalne pravde, jednakosti (koji ce svi biti tu samo na papiru), gradjani drugih zemalja komentarisu i ubijaju vreme praveci se pametni, promucurni, dalekovidi...a u stvari je sve samo jedna najobicnija pljacka!

ekran

pre 9 godina

Najveci krivac za ovaj rat je bivsi predsednik Janukovic koji je dobijo izbore obecanjima da ce Ukrajina ici u integracije sa EU ali ne i sa Nato i Ukrajinci su se slozili jer je to neka zlatna sredina, medjutim oktobra 2013. godine naprasno je promenio stav jer se uplasio trgovinske blokade od strane Rusije i narod je pobesneo, izasao na ulice ostalo je poznato..... tako da svaka prica ima svoje kako i zasto, zato Srbi nemojte biti navijacki nastrojeni u ovom suludom ratu.

hola

pre 9 godina

zaustaviti rat prije nego izbjegne kontroli.sve ostalo je ludost.fasista ima na obje strane i svi to znate,samo ignorisete.ili pustiti fasiste pa neka se medjusobno pobiju ali prije toga izvuci nevin narod iz okruzenja jer nijedna strana ne pokusava sprjeciti ubijanje nevinih.

Xim

pre 9 godina

(facts, 16. februar 2015 13:37)

Pa sam Putin je zahtevao primirje, sto tvoj komentar cini netacnim. A koliko vidim, sve sami informisani komentatori ovde, sve iz pouzdanih izvora! Hahahah, smesni ste! Da hiljadu ljudi kaze kako je trava zelena, a da prodje jedan kontras koji kaze da je crna, vi biste se uhvatili za tog kontrasa i rekli, eto je l vidite da je crna!!!! Vi ste vrsta ljudi koja vise veruje teorijama zavere nego u licno postojanje. Citate srbin.info i slicne sajtove pa dodjete ovde i prosipate takve gluposti. Vise verujete u izmisljotinu ako je u sklopu vasih interesa i vizija pa i da vam stave hiljadu dokaza ispred nosa!!! Takvi ljudi obicno zive krace, pa vas molim da se opustite malo i zivite...

FF

pre 9 godina

@Deki
prvo, na terenu ne postoje nikakve snage "Novorusije", već lokalci i plaćenici koji služe kao topovsko meso koje pokriva regularne ruske snage u pozadini, koje odrađuju ono što mora da se odradi. plaćenici i "pobunjenici" su definitivno poraženi letos od strane ukrajinskih snaga, te je ruska vojska morala da pređe granicu i napravi masakr u Iloivsku, kako bi se ukrajinske snage povukle.otad se niti jedna vojna akcija ne odrađuje bez ruskih regularnih snaga. drugo, ukrajinske snage nikada nisu ušle u Iloivsk, već su poražene na otvorenom, tokom ofanzive. sada su ukrajinske snage u defanzivnom modu, što je sasvim druga priča. treće, Ukraina je zasad odabrala strogo defanzivnu taktiku, što je na bojnom polju loše jer se daje protivniku da bira gde će da napada i skoncentriše snage na mestima koja su mu prioritetna. ta, pogubna vojna taktika je čisto političko oruđe, kako bi se uvećao status Rusije kao agresora, te da se time iniciraju dalje, oštrije sankcije, što bi na duže staze primoralo Rusiju da povuče svoje snage koje diktiraju tempo agresije. ko će prvi da trepne, ostaje da se vidi. na duže staze, ovakvo stanje je pogubno i za Rusiju i za Ukrajinu. međutim, na diplomatskom planu, Ukrajina pobeđuje. Rusiji ističe vreme da je porazi, potreban joj je izgovor kako bi imala priliku da udari jače. spremaju se nove sankcije. ako od ovog primirja ne bude ništa, slede novi ekonomski šokovi.

Ivan

pre 9 godina

Da li iko od vas koji pominje 7 ili 9 ili 11 hiljada opkoljenih vojnika uopste ima predstavu koliko je to ljudi? I jos tvrdite da su to dobrim delom placenici, instruktori, dobro opremljeni vojnici, itd.

Pa sa 10.000 dobro opremljenih i obucenih vojnika se zauzima cela drzava velicine Madjarske ili Ceske....

:)

pre 9 godina

@FF
Nista od onoga sto si napisao nije tacno.
Ukrajinska vojska nema nikakvu defanzivnu taktiku, vec su pre mesec dana najavili da krecu u OFANZIVU i poceli sa bombardovanjem Donjecka i ostalih gradova.
A onda su dobili po nosu od pobunjenika, pa se ofanziva pretvorila u bezaniju Ukrajinaca.
Ruske regularne trule nisu u Ukrajini, da jesu, rat bi odavno bio gotov.
Rusija ne mora da trazi nikakve izgovore da svojom vojskom napadne Ukrajinu. Moze jednostavno sutra da posalje vojsku i zavrsi rat za 2-3 dana.
Mislis da bi imali neke posledice!? Apsolutno nikakve. Usli su na Krim, nikoga nisu pitali, pripojili ga Rusiji i danas niko vise i ne pominje Krim. Ovi sa Zapada pominju samo Donjeck, Lugansk itd, a na Krim su zaboravili, ne svojom voljom.
Sto diplomatskog rata tice, kako to Ukrajina pobedjuje? Rusiju podrzava Kina, Indija, cela Azija. Ko je iz Azije uvek sankcije Rusiji!? A iz J. Amerike? Uvele SAD, i to simbolicne sankcije i EU. Sada pola clanica EU ZAHTEVA ukidanje sankcija jer imaju previse stete od toga. Pokazuje se NEJEDINSTVO ZAPADA i nastaju razlike izmedju EU i SAD.
A Ukrajina je gotova.
Amerika se pokazala kao slaba i NESPOSOBNA da zastiti svoje saveznike ( SAD garantuju integritet Ukrajini) kada ih napadne Rusija. EU takodje slaba, NATO pokazao da NE SME da intervenise protiv Rusije.

ekran

pre 9 godina

Najveci krivac za ovaj rat je bivsi predsednik Janukovic koji je dobijo izbore obecanjima da ce Ukrajina ici u integracije sa EU ali ne i sa Nato i Ukrajinci su se slozili jer je to neka zlatna sredina, medjutim oktobra 2013. godine naprasno je promenio stav jer se uplasio trgovinske blokade od strane Rusije i narod je pobesneo, izasao na ulice ostalo je poznato..... tako da svaka prica ima svoje kako i zasto, zato Srbi nemojte biti navijacki nastrojeni u ovom suludom ratu.

Xim

pre 9 godina

(facts, 16. februar 2015 13:37)

Pa sam Putin je zahtevao primirje, sto tvoj komentar cini netacnim. A koliko vidim, sve sami informisani komentatori ovde, sve iz pouzdanih izvora! Hahahah, smesni ste! Da hiljadu ljudi kaze kako je trava zelena, a da prodje jedan kontras koji kaze da je crna, vi biste se uhvatili za tog kontrasa i rekli, eto je l vidite da je crna!!!! Vi ste vrsta ljudi koja vise veruje teorijama zavere nego u licno postojanje. Citate srbin.info i slicne sajtove pa dodjete ovde i prosipate takve gluposti. Vise verujete u izmisljotinu ako je u sklopu vasih interesa i vizija pa i da vam stave hiljadu dokaza ispred nosa!!! Takvi ljudi obicno zive krace, pa vas molim da se opustite malo i zivite...

Ivan

pre 9 godina

Da li iko od vas koji pominje 7 ili 9 ili 11 hiljada opkoljenih vojnika uopste ima predstavu koliko je to ljudi? I jos tvrdite da su to dobrim delom placenici, instruktori, dobro opremljeni vojnici, itd.

Pa sa 10.000 dobro opremljenih i obucenih vojnika se zauzima cela drzava velicine Madjarske ili Ceske....

FF

pre 9 godina

@Deki
prvo, na terenu ne postoje nikakve snage "Novorusije", već lokalci i plaćenici koji služe kao topovsko meso koje pokriva regularne ruske snage u pozadini, koje odrađuju ono što mora da se odradi. plaćenici i "pobunjenici" su definitivno poraženi letos od strane ukrajinskih snaga, te je ruska vojska morala da pređe granicu i napravi masakr u Iloivsku, kako bi se ukrajinske snage povukle.otad se niti jedna vojna akcija ne odrađuje bez ruskih regularnih snaga. drugo, ukrajinske snage nikada nisu ušle u Iloivsk, već su poražene na otvorenom, tokom ofanzive. sada su ukrajinske snage u defanzivnom modu, što je sasvim druga priča. treće, Ukraina je zasad odabrala strogo defanzivnu taktiku, što je na bojnom polju loše jer se daje protivniku da bira gde će da napada i skoncentriše snage na mestima koja su mu prioritetna. ta, pogubna vojna taktika je čisto političko oruđe, kako bi se uvećao status Rusije kao agresora, te da se time iniciraju dalje, oštrije sankcije, što bi na duže staze primoralo Rusiju da povuče svoje snage koje diktiraju tempo agresije. ko će prvi da trepne, ostaje da se vidi. na duže staze, ovakvo stanje je pogubno i za Rusiju i za Ukrajinu. međutim, na diplomatskom planu, Ukrajina pobeđuje. Rusiji ističe vreme da je porazi, potreban joj je izgovor kako bi imala priliku da udari jače. spremaju se nove sankcije. ako od ovog primirja ne bude ništa, slede novi ekonomski šokovi.

hola

pre 9 godina

zaustaviti rat prije nego izbjegne kontroli.sve ostalo je ludost.fasista ima na obje strane i svi to znate,samo ignorisete.ili pustiti fasiste pa neka se medjusobno pobiju ali prije toga izvuci nevin narod iz okruzenja jer nijedna strana ne pokusava sprjeciti ubijanje nevinih.

Mihailo

pre 9 godina

U Debaljcevu je "krčkanje" samo takvo, razmere katastrofe će biti jasne tek za neko vreme, ali ovo što sada može da se čuje iz (za sada) neproverenih izvora je da su Ukri i njihovi fašsistički i NATO saveznici doživeli poraz ravan onima iz Drugog svetskog rata. Po svemu sudeći daleko je gore nego kod Ilovajska.

Godra

pre 9 godina

Pa naravno da je Merkelica zabrinuta kad su njeni puleni opkoljeni u Debaljcevu. Ajde lepo, da oni ostave svoje oružje i napuste Debaljcevo, da se ona ne bi dalje sekirala. Pa zamislite koji je sve belosvetski ološ tamo skoncentrisan kad se ovi na zapadu toliko brinu o njima. Ako se predaju to će se otkriti, a onda će na videlo izaći da je NATO tamo već dugo prisutan. A to ruši celu priču o ruskom prisustvu i sankcije povodom toga. Dakle,...

Flash

pre 9 godina

Postoje procene pobunjenika (zasnovane na presretnutim radio razgovorima) da se u Debaljcevu, medju 7-10 hiljada ukrajinskih vojnika, nalazi i nekoliko stotina ili cak par hiljada NATO instruktora, savetnika i specijalaca (snajperisti, protivtenkovski timovi, komandanti...), uglavnom iz istocnijih NATO zemalja (Nemacka, Poljska, balticke zemlje), kao i mnostvo placenika iz istih zemalja koji nisu zvanicno vojnici NATO. Cela ova farsa oko primirja napravljena je samo sa ciljem da se resi situacija kod Debaljceva, da se ti ljudi izvuku iz okruzenja. Ironicno je da se primirje postuje svuda, samo ne u Debaljcevu, jer pobunjenici ne zele da dozvole mirno povlacenje citave divizije neprijatelja, i zahtevaju da okruzeni poloze oruzje i tehniku (par stotina tenkova/okl.vozila),predaju se, i tek onda budu prebaceni humanitarnim koridorom na ukrajinsku teritoriju. Naravno, striktno kontrolisan izlaz okruzenih i njihovo evidentiranje bi znacilo i otkrivanje stotina NATO vojnika, time bi se izgubilo pravo zapada da kuka o ruskoj umesanosti u rat, time bi rusi dobili pravo da se direktno ukljuce u rat, i time bismo bili korak blize opstem ratu NATO-a i Evroazijske unije.

Milos

pre 9 godina

I mene zabrinjava koliko ce tehnike da ostane citavo za Ruse. Valja se pripremiti za nastavak rata posto ovo nece dugo potrajati. Ameri se spremaju da minirajo ovo primirje u najvece

monarhista

pre 9 godina

A Vi ste se samo zbog njega i razleteli po belom svetu da se spase oni 11 500 hiljada stranih placenika opkoljenih tamo...
Moj predlog je da se Amerikanci,Englezi i Poljaci predaju Rusima....nemci i legika stranaca Rusima iz Ukrajine a ovi sto ostanu....Hrvati,Albanci i resto Srbima:-))

Nenad

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?

alex

pre 9 godina

Šta nju briga za Debaljcevo? Belosvetski dušebržnik! Uništili su Ukrajnu gurajući je u rat protiv Rusa i sada bi da gase požar kako njima odgovara. Prekinite da Ukraincima podgrevate lažne nade.

i ja sam Srbin

pre 9 godina

Srbin
A ko napada aerodrom u Donjecku? Rusi? Kada Ukrajina krsi primirje onda vi
takvi to ne vidite i ne komentarisete.Za Merkel je jasno,odavno opredeljena.

@

pre 9 godina

@ekran
Netacno. Krivi su oni koji su izvrsili puc. Janukovic nije smenjen na izborima, a na vlast je dosao kao legitimno izabran predsednik. Zalagao se za saradnju i sa EU i sa Rusijom. Zbacili su ga pucisti koji su odmah krenuli da ukidaju Rusima u Ukrajini osnovna prava. Time se izazvali rat i izvesni raspad Ukrajine. Iskljucivo oni su krivi i treba im suditi za izdaju i izazivanje gradjanskog rata.

Tihonije

pre 9 godina

Gospodja Merkel ne bi trebala da bude zabrinuta oko Debaljceva. Sada je objavljena vest da je DNR i LNR obezbedila "zeleni koridor" za izvlacenje ukrajinskih i NATO vojnika iz Debaljceva, samo uz mali uslov da izadju bez oruzja, opreme i tehnike. Daju garancije da niko nece biti hapsen, da mogu uz pratnju OEBSa i prethodni dogovor, idu svojim kucama. Nadam se da ce gospodja Merkel, buduci Nobelovac, oberucke prihvatiti ovu humanu ideju. Tada ce zaist moci da se pridruzi drugim uglednim dobitnicima te prestizne Nagrade: Mihajlu Sergejevicu Gorbacovu, Organizaciji za zabranu hemijskog oruzja, EU, UN i Kofi Ananu, Baraku Huseinovicu Obami, Marti Ahtisariu, Albertu Arnoldu Goru Jr. (Al Goru), Lekarima bez granica (ciji je osnivac Bernar Kusner) i brojnim drugima.

sasa

pre 9 godina

isto kao u sfrj: stranci kuvaju, domaci se loze i ubijaju kako bi ih neko u buducnosti krao pod zastavom pluralizma, nacionalizma, patriotizma, demokratije, socijalne pravde, jednakosti (koji ce svi biti tu samo na papiru), gradjani drugih zemalja komentarisu i ubijaju vreme praveci se pametni, promucurni, dalekovidi...a u stvari je sve samo jedna najobicnija pljacka!

mladem

pre 9 godina

nenade
zamislo samo koliko je potrebnplo toalet papira za okruzene,e sad zamislo sta sve treba coveku u ratu da funkcionise,a nema dostave

Sremac

pre 9 godina

Vučićeva prijateljica je pristrasna, što je za očekivati, treba ući u Moskvu, jer to je san nedosanjan za generacije Nemaca. Gospžo Angela, malo morgen!

Deki

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
-------
Snage Novorusije su okruzile 3 puta vece snage od sebe,imaju snage da drze obruč ,ali ne i da u ovom momentu poraze Ukre u obruču.
Ukrajinska vojska je uzasno lose vodjena ,verovatno jer je obavestajno suplja...
Ovo je klasicna Ruska ratna skola kojom je porazen Wermacht,neprajtelj je pusten da se duboko uklini ali ne na sirokm frontu,razvucen je po dubini i snage po bokovima su slabe ,Novorusi su im naapali bokove i odsekli odstupnicu i liniju snadbjevanja.Verovatno ce ih mrcvariti kao prosle godine u Iljoivalsku dok se sami ne predaju.Stim sto su Ukri iz Iljovalska bezali u Rusiju ,dok ovi iz Debljaceva nemaju kud.
Jasno da od mira nema nista jer Ukri iz Debaljaceva nemaju izbora nego da se bore prica se da je u obrucu nekoliko stotina zapadnjaka ,koje Rusi jedva cekaju da pohvataju i prosetaju Luganskom kao mečke .NATO ne smije ni da pomisli da izvede helikoptersko izvlačenje iz kotla jer Ruska PVO sve pokriva...Milosrni andjeo je dezertirao ,tako da su zapadu ostale snakcije i sviranje protesnih nota...

Black mambov

pre 9 godina

Rusi treba da neutralisu sve do jednog placenika iz kotla jer nikad nece imati mira od njih - znaci treba artiljerijom sravniti sa zemljom tu oblast a posle tek pregovarati !

gvatemala

pre 9 godina

jako puno strucnih i informativnih komentara - svaka cast ovima koji su objasnili strategiju i taktiku ratovanja- i samo da dodam - zivela rusija!

MG-42 Garonja

pre 9 godina

o pa sada pravu sliku dobija vasa poseta moskvi i minsku jer ste mislili da ce te iscupati vase vojnike iz ukrajne ali mucak moracete da objasnjavate sta ce oni u deljbacovu kao i mnoge vlae u ostalom koliko ja znam ni jedanput niste spomenuli krim nego samo donjeck i lugansk zbog vasih ili ti kako rusi kazu placenickih vojnika a zna se kakva ih sudbina ceka ako nisu iz nemacke francuske ili pripadnici nato

.

pre 9 godina

@Nenad
Kad je vojska u obrucu, znaci da je opkoljena. A opkoljena vojska je porazena. Nista njih ne sprecava da se brane, ali ih takodje nista ne moze spasiti od sigurne smrti ukoliko umesro da se predaju odluce dalje da se bore.
Nijedna vojska na bilo kom bojistu ne sme sebi dozvoliti da bude opkoljena.

Dragan

pre 9 godina

Moj pokojni deda je bio zabrinut za desavanja 1939. godine pa nadalje.
Zbog svapskog orgijanja ostao je mlad invalid...Frau Merkel bi trebala da se navikne na brizan zivot . Morace takodje da prihvati da nece bas sve ici po njihovim zeljama.

specnaz

pre 9 godina

Moze li neko od komentatora koji spominju obruc u Dobaljcevu da nam pijasni koje su mane obruca, tj sta sprecava opkoljene da se brane od napada? Ima ih puno i sta dalje?
(Nenad, 16. februar 2015 14:31)


Mane obruča za onog koji se brani sastoji se u gubitku prostora za manevar, odnosno,koncentrisovanim dejstvovanjem artiljerije i visecevnih raketnih bacača kalibra 200mm, branitelji su prinuđeni da se povlače u sam centar kruga, sve do trenutka kad dođu leđa u leđa sa saborcima, tad je radijus dejstva protivniku sužen na mali prostor, a ovi što se brane su servirani kao na tacni. U slučaju da se pokušaju selektivni ili ne, proboji obruča, ovim iz kotla su žive pokretne mete.Nadam se da si sad razumeo.

ja sam

pre 9 godina

debaljcevo zabrinjava jer su u njemu zarobljeni strani plaćenici, pre svih ameri. zamislite šamar kada bi im se objavili identiteti. e, zbog toga "debaljcevo zabrinjava".

...

pre 9 godina

@Ivan
Jel uopste ti znas nesto o vojsci, dal si bar sluzio vojni rok?
Sa 10 000 dobro obucenih vojnika ti mislis da mozes osvojiti zemlju velicine Madjarske ili Ceske!? Jedino ako tamo niko ne bi ziveo!!! Koliko bi onda trebalo za Srbiju? 1 000 specijalaca?
Mnogo gledas filmove, a samo u filmovima je moguce da Rambo sam porazi pola sovjetske vojske ili pola Vijetkonga.
10 000 najbolje obucenih vojnika u ozbiljnom ratu ne znaci apsolutno nista, a narocito ne ako neprijatelj ima raketne sisteme kojima tih 10 000 moze da zbrise sa lica zemlje u roku od nekoliko minuta.

:)

pre 9 godina

@FF
Nista od onoga sto si napisao nije tacno.
Ukrajinska vojska nema nikakvu defanzivnu taktiku, vec su pre mesec dana najavili da krecu u OFANZIVU i poceli sa bombardovanjem Donjecka i ostalih gradova.
A onda su dobili po nosu od pobunjenika, pa se ofanziva pretvorila u bezaniju Ukrajinaca.
Ruske regularne trule nisu u Ukrajini, da jesu, rat bi odavno bio gotov.
Rusija ne mora da trazi nikakve izgovore da svojom vojskom napadne Ukrajinu. Moze jednostavno sutra da posalje vojsku i zavrsi rat za 2-3 dana.
Mislis da bi imali neke posledice!? Apsolutno nikakve. Usli su na Krim, nikoga nisu pitali, pripojili ga Rusiji i danas niko vise i ne pominje Krim. Ovi sa Zapada pominju samo Donjeck, Lugansk itd, a na Krim su zaboravili, ne svojom voljom.
Sto diplomatskog rata tice, kako to Ukrajina pobedjuje? Rusiju podrzava Kina, Indija, cela Azija. Ko je iz Azije uvek sankcije Rusiji!? A iz J. Amerike? Uvele SAD, i to simbolicne sankcije i EU. Sada pola clanica EU ZAHTEVA ukidanje sankcija jer imaju previse stete od toga. Pokazuje se NEJEDINSTVO ZAPADA i nastaju razlike izmedju EU i SAD.
A Ukrajina je gotova.
Amerika se pokazala kao slaba i NESPOSOBNA da zastiti svoje saveznike ( SAD garantuju integritet Ukrajini) kada ih napadne Rusija. EU takodje slaba, NATO pokazao da NE SME da intervenise protiv Rusije.