Četvrtak, 13.11.2014.

22:18

Da li Ramin govor ugrožava dijalog?

Tenzije koje su nastale zbog <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&amp;mm=11&amp;dd=10&amp;nav_id=922185" class="text-link" target= "_blank">govora albanskog premijera Edija Rame </a>neće ugroziti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, smatraju sagovornici lista Danas.

Izvor: Danas

Da li Ramin govor ugrožava dijalog? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Miro Đokić

pre 9 godina

@Janko:Prvo treba postaviti pitanje , da li bi neki ozbiljan političar ozbiljne države sebi dozvolio da govori o onom što nije predviđeno diplomatskim protopolom. Kako je mogao da reaguje , Vučić. Imao je dve opcije , da reaguje kako je reagovao ili da prekine konferenciju što bi bio pravi skandal. Ipak je daleko bolje što je izabrao prvu opciju što treba pozdraviti.

Meggy

pre 9 godina

Srbija već čini dosta da bi se sporazum Prištine i Beograda i tehnički primenio! PRovokacije Rame, imaju za cilj da njega osnaže U ALbaniji, a priča o Velikoj Albaniji ima tu svrhu!

Vrljika

pre 9 godina

Naravno da ugrožava dijalog. Njegova poseta Beogradu je bila potpuni promašaj. Njegov nastup gde provocira i otkopava ratne sekire nikome ne može doneti ništa dobro. Za dijalog i rešavanje brojnih problema je potrebno dvoje, u ovom slučaju nažalost postoji samo jedna strana koja ima zdrave ideje dok se druga služi jeftinim provokacijama.

Biljana

pre 9 godina

Dok je Vučić premijer, a biće još dugo dugo, ne može nečiji pokušaj provokacije bilo šta ugroziti. Oni ne kontaju da bi im bilo bolje da smo bar malo normalizovali odnose.

JACA

pre 9 godina

Njegove provokacije su nama samo poboljsale poziciju u svetu.A Vucic je dovoljno mudar da se nosi sa njim i da mudro odreaguje na na svaku novu,jer bice ih jos.Ali svetu je pokazano da smo mi za stabilnost u regionu i dobrosusedske odnose.

Vilijams

pre 9 godina

Totalno promašena poseta! Odnosi dve zemlje se nisu pomerili sa mrtve tačke i ništa se neće promeniti sve dok Albanci budu halucinirali o velikoj Albaniji.

bezimena

pre 9 godina

Ja sam Ramu čula, kao i većina gradjana Srbije, ali ga ništa nisam razumela, jer je ovaj režim napravio diplomatski skandal namerno ne obezbedivši prevodjenje na konferenciji za štampu, čime je uvredio gosta i ponizio gradjane.

Šta je prevodilac šaputao u uvo AV to ne znam, i AV ne moram da verujem.

Ako je Rama govorio o Kosovu baš tako kako je kasnije predstavljeno u medijima, nije rekao ni jednu laž. Ako je AV zabolela istina, to je samo njegov lični problem. Kosovo je izgubljeno upravo i njegovom zaslugom, ne mojom i većine gradjana Srbije.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek je milina čitati stavove g-dina Milivoja Mihajlovića, koji obiluju preciznošću, pronicljivošću i analitičnošću ... Baš je šteta što mu se daje toliko malo prostora u medijima, što je taj sjajni nekadašnji Tanjugov dopisnik sa Kosmeta skrajnut na margine političkih dešavanja ...

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Istina samo može na kratko da proizvede negativnu reakciju, inače, uvek doprinosi svakom napretku pa i dijalogu između Srbije i Albanije.

Okulista

pre 9 godina

Kakav dijalog. Kosovo je vec de facto nezavisno jedino za sta se
iskoristiti je kao cip za sto skoriji ulazak u EU.
Hipoteticki, i da se vrati Kosovo u sastav Srbije ko ce od Srba da ode dole da zivi i da li je Srbija spremna da 25% birackog tela bude albansko?!

smarate patriljote

pre 9 godina

@AGIM

Wau. Stvarno? Docice Rama opet? I sta? Izrecitovace tu vasu nacionalisticku mantru i onda ste kao nezavisna i suverena drzava? Ako ste suvereni i nezavisni sto se ne uclanite u UN? Kako niste u stanju ni to da uradite a kao nezavisni ste i mnogo ste drzava? Sta vas sprecava? Sta ima Rama u Srbiji bilo sta da izjavljuje, neka objasni Kinezima ili Rusima kako je ta vasa naci-krimi paradrzava "realnost koju treba uvazavati". Uglavnom, neka Rama sedi kuci i neka zabavlja vas aljbanske patriljote tim izigravanjem bitnog faktora. Niste u stanju ni pertle sami da zavezete bez Amerikanaca a kamoli da ste drzava.

Nešto slično kazamatu

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i Srbiji ugrožavaju naprednjaci (radikali) i njihov vođa, svojim radikalnim ponašanjem prema svima koji nisu njihovi. Mediji, u pravom smislu te reči, više ne postoje, a kad nema slobodnog mišljenja nema ni države. Vulin, ministar spoljnih, moj bato, poslova!

Flavius Valerius

pre 9 godina

(kompleksi su cudo, 14. novembar 2014 00:34)

Komentar sam morao napisati je mi je nakon ovog susreta Rama djelovao poput pravog i mudrog drzavnika, a ne uvrijedene zene koja se duri i pravi grimase. AV je to mogao napraviti unutar 4 zida a ne na konferenciji za javnost i time dati jos vise prednost Rami u njegovom politickom profitu. Patetika i ujudurma su nesto sto najboje "pali" kod prosjecnog gradanina Srbije. Steta za Srbiju sto nije bila na drzavnickoj razini. Hvala na objavi.

Ja

pre 9 godina

Ramin govor nece ugroziti dijalog jer mu je Vucic odmah odgovorio da se sa tim ne slaze i da to nece biti nikad za nas realnost, tako da smatram da ce se pregovori nastaviti.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Pjer D: Ovde se moraju razdvojiti neke stvari. Svima nama je poznato šta govore neki zvaničnici Evrope po pitanju Kosova, ali premijer Albanije nije trebao da bilo šta pominje o Kosovu jer to nije bilo dogovoreno diplomatskim protokolom. Može Rama da iznosi svoje stavove bilo gde a ne da dođe u Beograd i da traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Pa to u Beogradu nije tražio do sada nijedan strani zvaničnik.

AGIM

pre 9 godina

Ako ima nekoga u Srbiji koji nije dobru cuo ili razumeo Ramu onda ce Rama doci jos jedan put i reci ce vam to isto i u lice ponovo. Decembar je vrlo blizu. Wait and see.

Pjer D.

pre 9 godina

Ovo je klasicno spinovanje javnosti. Jel Rama rekao nesto drugo od onoga sto govore zvanicnici EU, ili kako ih Vucic naziva nasi evropski prijatelji? Mislim da do sada nismo imali neusaglaseniju Vladu. Motivise srpsko stanovnistvo da izadje na izbore za kosovski parlament, i onda promovise parolu Kosovo je Srbija. I sad se kao nesto vredjamo kad Rama izjavi ovo. Pa majstori vi ste gori od Rame. On covek samo prica, a vi opasno krsite Ustav svojim delima. Ali cela ova prica je sa ciljem da nam premijer ispadne odlucan, hrabar bla bla...

milan.ns

pre 9 godina

Bice nama, kao sto je vec njima, "vezi konja gde ti gazda kaze"...mi prijatelja od dela nemamo, dzaba nam "veza" s Rusijom...pas laje ali ne ujeda, setite se 1999. Jednostavno nas ne da ne vole, otvoreno nas brate mrze, kako drugacije tumaciti bombardovnje. Ubedjen sam da ce nam i Vojvodinu odvojiti, pitanje je samo vremena. A Seselja su pustili samo da se jos i iznutra podelimo i po mogucnosti zaratimo... N a * * b a l i smo kakogod da okrenes

Janko

pre 9 godina

Ne znam koja velika sila bi dozvolila da na njenoj teritoriji neki diplomata, strani političar, zadire u unutrašnja pitanja domaćina. Rami kao da se to prašta, ali neće i Srbija. Ne znači da treba prekinuti proces otopljavanja odnosa, ali se granice Tirani moraju jasno postaviti.

Slavko

pre 9 godina

Mislim da je i izjava Edite Tahiri o navodnom genocidu krajnje neprimerena, posebno zbog toga što je njena tvrdnja neistinita. Čak su i pojedini zapadnjaci koji su učestvovali u tadašnjoj kampanji protiv Srbije priznali da genocida nije bilo i da je istuna o Račku(povod za bombardovanje) drugačija od one koju su zapadni mediji tada prikazali.

jao

pre 9 godina

Kakav mudar razgovor, unapred se zna ishod pregovora, dok politicari sa oba strane samo glume jer imaju unapred pripremljen scenario. Nema tu pobednika niti gubitnika. Pomirite se sa sudbinom.

nikola

pre 9 godina

Onima koji slabije kapiraju bi trebalo da bude jasno sledece: Zapadu nije u interesu stabilnost Balkana. Ko i dalje ne razume ne moze mu se pomoci.

abc

pre 9 godina

Šta bismo mi uopšte radili sa Kosovom i kad bi ga nam vratili? Albanci bi činili četvrtinu stanovništva Srbije i stigli bi do Kelebije pre ili kasnije, što je neka buduća nevolja na Balkanu u najavi. Koliko god da smo sada bedni, bili bismo sa njima još bedniji. Bolnice su im večito na ivici humanitarne katastrofe, to je trošak. Penzije Albancima koje Srbija već godinama odbija da isplaćuje, drugi trošak. Oko 28 000 rođenih godišnje i pravo na dečiji dodatak, treći trošak. Itd, itd. Da ne govorim da se civilizacijski ne uklapamo. Budimo realni. Odavde nema nazad. Bitna je jedino Republika Srpska.

Непокорен Дух

pre 9 godina

Прогласити окупацију Космета и чекати повољан геополитички однос снага и околности када га је могуће вратити у уставно-правни поредак Србије! До тада, прогласити Бриселски споразум правно ништавним, свим дипломатским снагама спречавати улазак тзв. независног Косова у регионалне, европске и међународне институције и организације и оно што је најбитније од свега, одустати од погубног самоубилачког пута ка ЕУ јер управо на том путу се од Србије тражи све горе наведено закључно са потписивањем правно обавезујућег Споразума о добросуседским односима између Републике Србије и тзв. 'Републике Косово', као две независне државе које се граниче. То је услов Берлина, Брисела, Лондона за Поглавље 35. и да се не лажемо, без признања Косова као независне државе нема ЕУ, па је и то питање.. Независна Србија са Косметом као својом јужном покрајином или земља са периферије пропалог пројекта званог ЕУ? Одговор треба да да народ Србије!

Balkan je kolonija

pre 9 godina

Dali smo Kosovo i cao. Digao se njihov narod i proterao nase. Mi u Bg i okoline nismo uzvratili a mogli smo da stanemo uz nas narod i da branimo.

Митар Мирић

pre 9 godina

"А шта је са нама?"

Како је прошло Косово, тако ће мо и ми сутра. То је "наша реалност".

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Flavius Valerius

Pa ako se Albanci tako evropski ponasaju i razmisljaju i ako kod njih vlada red zasto samo ziteljima "drzave kosova" trebaju vize za EU i zasto je onda Albanija iza u EU integracijama i od Srbije Ono sto je doista sm(ij)esno je kako kompleksi prema Srbima i mrznja znaju da suze svest te ce im i g.no mirisati na ljubicice samo ako ga je istovario neko ko je protiv Srba.

Kralj Ibi

pre 9 godina

El Nebulozo@, Bas si ti neki saljivdzija, pa naravno da je nase zasto bi inace toliko insistirali da ga priznamo? Evo, sto recimo ne traze to od Kine?

Dunja

pre 9 godina

Premijer Vucic je politicar evropskog ranga sigurno je da ce doci do dijaloga. Sto se tice druge strane, Rama se predstavio kao politicar sa najnizim pregovarackim sposobnostima.

Milorad011

pre 9 godina

Neke bitke su već izgubljene iz razloga što je DS kosovsko pitanje stavljao u drugi plan. Tada se još nešto i moglo učiniti. Bez obzira na sve, razgovor sa Albancima je neophodan. Treba vući mudre poteze.

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto se mi ložimo. Ako Ameri i većina EU priznaju Kosovo to onda jeste realnost. Druga je priča kupovina glasova sa pričom kako mi ne damo Kosovo. Kako možeš da ne daš nešto što nije tvoje?
Ako Ameri kažu da se sunce vrti oko zemlje onda je to tako, nažalost.

Stojadin

pre 9 godina

Ma naravno da ne ugrozava... Nema ova vlast hrabrosti ni za sta, a kamoli za neko suprotstavljanje. Za nova ponizenja spremni!
Smeta mi, pritom, to sto pod tim "dijalogom" se podrazumeva srpski poraz i sporazumi iskljucivo na stetu Srba i Srbije. I tako vec decenijama. Ko zna kada ce neka buduca generacija Srba smoci snage to da promeni.

Draga Tasta

pre 9 godina

Njegov govor je drasticno poboljsao poziciju Srbije u pregovorima,jer je sada svima jasno ko tezi da dodje do smanjivanja tenzija na Balkanu,a ko se samo deklarativno za to zalaze

e-krem

pre 9 godina

Koliko god da ga je Rama ugrozio time sto je REKAO NEMACKA ga spasava svojim Z-A-H-T-E-V-O-M.To sto se o zahtevu cuti je pravo lice ove medijsko-prevarantske srpske vlade.

Flavius Valerius

pre 9 godina

Koji spin, koju dramu Srbija pravi da je to nečuveno! Zar vi mislite da EU nešto radi a da nije u dosluhu s Albanijom? Pa ne treba EU Albaniju privesti redu i EU načinu razmišljanja i ponašanja nego Srbiju. Ne budite smiješni.

Spec.

pre 9 godina

Ne znam da li ugrozava ali moze da utice na isti. Nevoljno je reci ali ono sto je Rama naumio to je i ostvario, rekao je ono sto se njemu svidja i vecini zemalja. Ali nije bio svestan da ce dobiti odgovor, i to brzopotezni kao u sahu. Pritom je i matiran!

Dunja

pre 9 godina

Premijer Vucic je politicar evropskog ranga sigurno je da ce doci do dijaloga. Sto se tice druge strane, Rama se predstavio kao politicar sa najnizim pregovarackim sposobnostima.

Draga Tasta

pre 9 godina

Njegov govor je drasticno poboljsao poziciju Srbije u pregovorima,jer je sada svima jasno ko tezi da dodje do smanjivanja tenzija na Balkanu,a ko se samo deklarativno za to zalaze

Milorad011

pre 9 godina

Neke bitke su već izgubljene iz razloga što je DS kosovsko pitanje stavljao u drugi plan. Tada se još nešto i moglo učiniti. Bez obzira na sve, razgovor sa Albancima je neophodan. Treba vući mudre poteze.

Spec.

pre 9 godina

Ne znam da li ugrozava ali moze da utice na isti. Nevoljno je reci ali ono sto je Rama naumio to je i ostvario, rekao je ono sto se njemu svidja i vecini zemalja. Ali nije bio svestan da ce dobiti odgovor, i to brzopotezni kao u sahu. Pritom je i matiran!

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Flavius Valerius

Pa ako se Albanci tako evropski ponasaju i razmisljaju i ako kod njih vlada red zasto samo ziteljima "drzave kosova" trebaju vize za EU i zasto je onda Albanija iza u EU integracijama i od Srbije Ono sto je doista sm(ij)esno je kako kompleksi prema Srbima i mrznja znaju da suze svest te ce im i g.no mirisati na ljubicice samo ako ga je istovario neko ko je protiv Srba.

JACA

pre 9 godina

Njegove provokacije su nama samo poboljsale poziciju u svetu.A Vucic je dovoljno mudar da se nosi sa njim i da mudro odreaguje na na svaku novu,jer bice ih jos.Ali svetu je pokazano da smo mi za stabilnost u regionu i dobrosusedske odnose.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Istina samo može na kratko da proizvede negativnu reakciju, inače, uvek doprinosi svakom napretku pa i dijalogu između Srbije i Albanije.

e-krem

pre 9 godina

Koliko god da ga je Rama ugrozio time sto je REKAO NEMACKA ga spasava svojim Z-A-H-T-E-V-O-M.To sto se o zahtevu cuti je pravo lice ove medijsko-prevarantske srpske vlade.

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto se mi ložimo. Ako Ameri i većina EU priznaju Kosovo to onda jeste realnost. Druga je priča kupovina glasova sa pričom kako mi ne damo Kosovo. Kako možeš da ne daš nešto što nije tvoje?
Ako Ameri kažu da se sunce vrti oko zemlje onda je to tako, nažalost.

nikola

pre 9 godina

Onima koji slabije kapiraju bi trebalo da bude jasno sledece: Zapadu nije u interesu stabilnost Balkana. Ko i dalje ne razume ne moze mu se pomoci.

Slavko

pre 9 godina

Mislim da je i izjava Edite Tahiri o navodnom genocidu krajnje neprimerena, posebno zbog toga što je njena tvrdnja neistinita. Čak su i pojedini zapadnjaci koji su učestvovali u tadašnjoj kampanji protiv Srbije priznali da genocida nije bilo i da je istuna o Račku(povod za bombardovanje) drugačija od one koju su zapadni mediji tada prikazali.

smarate patriljote

pre 9 godina

@AGIM

Wau. Stvarno? Docice Rama opet? I sta? Izrecitovace tu vasu nacionalisticku mantru i onda ste kao nezavisna i suverena drzava? Ako ste suvereni i nezavisni sto se ne uclanite u UN? Kako niste u stanju ni to da uradite a kao nezavisni ste i mnogo ste drzava? Sta vas sprecava? Sta ima Rama u Srbiji bilo sta da izjavljuje, neka objasni Kinezima ili Rusima kako je ta vasa naci-krimi paradrzava "realnost koju treba uvazavati". Uglavnom, neka Rama sedi kuci i neka zabavlja vas aljbanske patriljote tim izigravanjem bitnog faktora. Niste u stanju ni pertle sami da zavezete bez Amerikanaca a kamoli da ste drzava.

Непокорен Дух

pre 9 godina

Прогласити окупацију Космета и чекати повољан геополитички однос снага и околности када га је могуће вратити у уставно-правни поредак Србије! До тада, прогласити Бриселски споразум правно ништавним, свим дипломатским снагама спречавати улазак тзв. независног Косова у регионалне, европске и међународне институције и организације и оно што је најбитније од свега, одустати од погубног самоубилачког пута ка ЕУ јер управо на том путу се од Србије тражи све горе наведено закључно са потписивањем правно обавезујућег Споразума о добросуседским односима између Републике Србије и тзв. 'Републике Косово', као две независне државе које се граниче. То је услов Берлина, Брисела, Лондона за Поглавље 35. и да се не лажемо, без признања Косова као независне државе нема ЕУ, па је и то питање.. Независна Србија са Косметом као својом јужном покрајином или земља са периферије пропалог пројекта званог ЕУ? Одговор треба да да народ Србије!

Janko

pre 9 godina

Ne znam koja velika sila bi dozvolila da na njenoj teritoriji neki diplomata, strani političar, zadire u unutrašnja pitanja domaćina. Rami kao da se to prašta, ali neće i Srbija. Ne znači da treba prekinuti proces otopljavanja odnosa, ali se granice Tirani moraju jasno postaviti.

Flavius Valerius

pre 9 godina

Koji spin, koju dramu Srbija pravi da je to nečuveno! Zar vi mislite da EU nešto radi a da nije u dosluhu s Albanijom? Pa ne treba EU Albaniju privesti redu i EU načinu razmišljanja i ponašanja nego Srbiju. Ne budite smiješni.

Vilijams

pre 9 godina

Totalno promašena poseta! Odnosi dve zemlje se nisu pomerili sa mrtve tačke i ništa se neće promeniti sve dok Albanci budu halucinirali o velikoj Albaniji.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Pjer D: Ovde se moraju razdvojiti neke stvari. Svima nama je poznato šta govore neki zvaničnici Evrope po pitanju Kosova, ali premijer Albanije nije trebao da bilo šta pominje o Kosovu jer to nije bilo dogovoreno diplomatskim protokolom. Može Rama da iznosi svoje stavove bilo gde a ne da dođe u Beograd i da traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Pa to u Beogradu nije tražio do sada nijedan strani zvaničnik.

Ja

pre 9 godina

Ramin govor nece ugroziti dijalog jer mu je Vucic odmah odgovorio da se sa tim ne slaze i da to nece biti nikad za nas realnost, tako da smatram da ce se pregovori nastaviti.

Stojadin

pre 9 godina

Ma naravno da ne ugrozava... Nema ova vlast hrabrosti ni za sta, a kamoli za neko suprotstavljanje. Za nova ponizenja spremni!
Smeta mi, pritom, to sto pod tim "dijalogom" se podrazumeva srpski poraz i sporazumi iskljucivo na stetu Srba i Srbije. I tako vec decenijama. Ko zna kada ce neka buduca generacija Srba smoci snage to da promeni.

Pjer D.

pre 9 godina

Ovo je klasicno spinovanje javnosti. Jel Rama rekao nesto drugo od onoga sto govore zvanicnici EU, ili kako ih Vucic naziva nasi evropski prijatelji? Mislim da do sada nismo imali neusaglaseniju Vladu. Motivise srpsko stanovnistvo da izadje na izbore za kosovski parlament, i onda promovise parolu Kosovo je Srbija. I sad se kao nesto vredjamo kad Rama izjavi ovo. Pa majstori vi ste gori od Rame. On covek samo prica, a vi opasno krsite Ustav svojim delima. Ali cela ova prica je sa ciljem da nam premijer ispadne odlucan, hrabar bla bla...

AGIM

pre 9 godina

Ako ima nekoga u Srbiji koji nije dobru cuo ili razumeo Ramu onda ce Rama doci jos jedan put i reci ce vam to isto i u lice ponovo. Decembar je vrlo blizu. Wait and see.

abc

pre 9 godina

Šta bismo mi uopšte radili sa Kosovom i kad bi ga nam vratili? Albanci bi činili četvrtinu stanovništva Srbije i stigli bi do Kelebije pre ili kasnije, što je neka buduća nevolja na Balkanu u najavi. Koliko god da smo sada bedni, bili bismo sa njima još bedniji. Bolnice su im večito na ivici humanitarne katastrofe, to je trošak. Penzije Albancima koje Srbija već godinama odbija da isplaćuje, drugi trošak. Oko 28 000 rođenih godišnje i pravo na dečiji dodatak, treći trošak. Itd, itd. Da ne govorim da se civilizacijski ne uklapamo. Budimo realni. Odavde nema nazad. Bitna je jedino Republika Srpska.

milan.ns

pre 9 godina

Bice nama, kao sto je vec njima, "vezi konja gde ti gazda kaze"...mi prijatelja od dela nemamo, dzaba nam "veza" s Rusijom...pas laje ali ne ujeda, setite se 1999. Jednostavno nas ne da ne vole, otvoreno nas brate mrze, kako drugacije tumaciti bombardovnje. Ubedjen sam da ce nam i Vojvodinu odvojiti, pitanje je samo vremena. A Seselja su pustili samo da se jos i iznutra podelimo i po mogucnosti zaratimo... N a * * b a l i smo kakogod da okrenes

Митар Мирић

pre 9 godina

"А шта је са нама?"

Како је прошло Косово, тако ће мо и ми сутра. То је "наша реалност".

jao

pre 9 godina

Kakav mudar razgovor, unapred se zna ishod pregovora, dok politicari sa oba strane samo glume jer imaju unapred pripremljen scenario. Nema tu pobednika niti gubitnika. Pomirite se sa sudbinom.

Balkan je kolonija

pre 9 godina

Dali smo Kosovo i cao. Digao se njihov narod i proterao nase. Mi u Bg i okoline nismo uzvratili a mogli smo da stanemo uz nas narod i da branimo.

Flavius Valerius

pre 9 godina

(kompleksi su cudo, 14. novembar 2014 00:34)

Komentar sam morao napisati je mi je nakon ovog susreta Rama djelovao poput pravog i mudrog drzavnika, a ne uvrijedene zene koja se duri i pravi grimase. AV je to mogao napraviti unutar 4 zida a ne na konferenciji za javnost i time dati jos vise prednost Rami u njegovom politickom profitu. Patetika i ujudurma su nesto sto najboje "pali" kod prosjecnog gradanina Srbije. Steta za Srbiju sto nije bila na drzavnickoj razini. Hvala na objavi.

Okulista

pre 9 godina

Kakav dijalog. Kosovo je vec de facto nezavisno jedino za sta se
iskoristiti je kao cip za sto skoriji ulazak u EU.
Hipoteticki, i da se vrati Kosovo u sastav Srbije ko ce od Srba da ode dole da zivi i da li je Srbija spremna da 25% birackog tela bude albansko?!

bezimena

pre 9 godina

Ja sam Ramu čula, kao i većina gradjana Srbije, ali ga ništa nisam razumela, jer je ovaj režim napravio diplomatski skandal namerno ne obezbedivši prevodjenje na konferenciji za štampu, čime je uvredio gosta i ponizio gradjane.

Šta je prevodilac šaputao u uvo AV to ne znam, i AV ne moram da verujem.

Ako je Rama govorio o Kosovu baš tako kako je kasnije predstavljeno u medijima, nije rekao ni jednu laž. Ako je AV zabolela istina, to je samo njegov lični problem. Kosovo je izgubljeno upravo i njegovom zaslugom, ne mojom i većine gradjana Srbije.

Kralj Ibi

pre 9 godina

El Nebulozo@, Bas si ti neki saljivdzija, pa naravno da je nase zasto bi inace toliko insistirali da ga priznamo? Evo, sto recimo ne traze to od Kine?

Nešto slično kazamatu

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i Srbiji ugrožavaju naprednjaci (radikali) i njihov vođa, svojim radikalnim ponašanjem prema svima koji nisu njihovi. Mediji, u pravom smislu te reči, više ne postoje, a kad nema slobodnog mišljenja nema ni države. Vulin, ministar spoljnih, moj bato, poslova!

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek je milina čitati stavove g-dina Milivoja Mihajlovića, koji obiluju preciznošću, pronicljivošću i analitičnošću ... Baš je šteta što mu se daje toliko malo prostora u medijima, što je taj sjajni nekadašnji Tanjugov dopisnik sa Kosmeta skrajnut na margine političkih dešavanja ...

Vrljika

pre 9 godina

Naravno da ugrožava dijalog. Njegova poseta Beogradu je bila potpuni promašaj. Njegov nastup gde provocira i otkopava ratne sekire nikome ne može doneti ništa dobro. Za dijalog i rešavanje brojnih problema je potrebno dvoje, u ovom slučaju nažalost postoji samo jedna strana koja ima zdrave ideje dok se druga služi jeftinim provokacijama.

Meggy

pre 9 godina

Srbija već čini dosta da bi se sporazum Prištine i Beograda i tehnički primenio! PRovokacije Rame, imaju za cilj da njega osnaže U ALbaniji, a priča o Velikoj Albaniji ima tu svrhu!

Biljana

pre 9 godina

Dok je Vučić premijer, a biće još dugo dugo, ne može nečiji pokušaj provokacije bilo šta ugroziti. Oni ne kontaju da bi im bilo bolje da smo bar malo normalizovali odnose.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Janko:Prvo treba postaviti pitanje , da li bi neki ozbiljan političar ozbiljne države sebi dozvolio da govori o onom što nije predviđeno diplomatskim protopolom. Kako je mogao da reaguje , Vučić. Imao je dve opcije , da reaguje kako je reagovao ili da prekine konferenciju što bi bio pravi skandal. Ipak je daleko bolje što je izabrao prvu opciju što treba pozdraviti.

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto se mi ložimo. Ako Ameri i većina EU priznaju Kosovo to onda jeste realnost. Druga je priča kupovina glasova sa pričom kako mi ne damo Kosovo. Kako možeš da ne daš nešto što nije tvoje?
Ako Ameri kažu da se sunce vrti oko zemlje onda je to tako, nažalost.

e-krem

pre 9 godina

Koliko god da ga je Rama ugrozio time sto je REKAO NEMACKA ga spasava svojim Z-A-H-T-E-V-O-M.To sto se o zahtevu cuti je pravo lice ove medijsko-prevarantske srpske vlade.

Stojadin

pre 9 godina

Ma naravno da ne ugrozava... Nema ova vlast hrabrosti ni za sta, a kamoli za neko suprotstavljanje. Za nova ponizenja spremni!
Smeta mi, pritom, to sto pod tim "dijalogom" se podrazumeva srpski poraz i sporazumi iskljucivo na stetu Srba i Srbije. I tako vec decenijama. Ko zna kada ce neka buduca generacija Srba smoci snage to da promeni.

Pjer D.

pre 9 godina

Ovo je klasicno spinovanje javnosti. Jel Rama rekao nesto drugo od onoga sto govore zvanicnici EU, ili kako ih Vucic naziva nasi evropski prijatelji? Mislim da do sada nismo imali neusaglaseniju Vladu. Motivise srpsko stanovnistvo da izadje na izbore za kosovski parlament, i onda promovise parolu Kosovo je Srbija. I sad se kao nesto vredjamo kad Rama izjavi ovo. Pa majstori vi ste gori od Rame. On covek samo prica, a vi opasno krsite Ustav svojim delima. Ali cela ova prica je sa ciljem da nam premijer ispadne odlucan, hrabar bla bla...

Dunja

pre 9 godina

Premijer Vucic je politicar evropskog ranga sigurno je da ce doci do dijaloga. Sto se tice druge strane, Rama se predstavio kao politicar sa najnizim pregovarackim sposobnostima.

Flavius Valerius

pre 9 godina

Koji spin, koju dramu Srbija pravi da je to nečuveno! Zar vi mislite da EU nešto radi a da nije u dosluhu s Albanijom? Pa ne treba EU Albaniju privesti redu i EU načinu razmišljanja i ponašanja nego Srbiju. Ne budite smiješni.

AGIM

pre 9 godina

Ako ima nekoga u Srbiji koji nije dobru cuo ili razumeo Ramu onda ce Rama doci jos jedan put i reci ce vam to isto i u lice ponovo. Decembar je vrlo blizu. Wait and see.

bezimena

pre 9 godina

Ja sam Ramu čula, kao i većina gradjana Srbije, ali ga ništa nisam razumela, jer je ovaj režim napravio diplomatski skandal namerno ne obezbedivši prevodjenje na konferenciji za štampu, čime je uvredio gosta i ponizio gradjane.

Šta je prevodilac šaputao u uvo AV to ne znam, i AV ne moram da verujem.

Ako je Rama govorio o Kosovu baš tako kako je kasnije predstavljeno u medijima, nije rekao ni jednu laž. Ako je AV zabolela istina, to je samo njegov lični problem. Kosovo je izgubljeno upravo i njegovom zaslugom, ne mojom i većine gradjana Srbije.

Okulista

pre 9 godina

Kakav dijalog. Kosovo je vec de facto nezavisno jedino za sta se
iskoristiti je kao cip za sto skoriji ulazak u EU.
Hipoteticki, i da se vrati Kosovo u sastav Srbije ko ce od Srba da ode dole da zivi i da li je Srbija spremna da 25% birackog tela bude albansko?!

Flavius Valerius

pre 9 godina

(kompleksi su cudo, 14. novembar 2014 00:34)

Komentar sam morao napisati je mi je nakon ovog susreta Rama djelovao poput pravog i mudrog drzavnika, a ne uvrijedene zene koja se duri i pravi grimase. AV je to mogao napraviti unutar 4 zida a ne na konferenciji za javnost i time dati jos vise prednost Rami u njegovom politickom profitu. Patetika i ujudurma su nesto sto najboje "pali" kod prosjecnog gradanina Srbije. Steta za Srbiju sto nije bila na drzavnickoj razini. Hvala na objavi.

Nešto slično kazamatu

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i Srbiji ugrožavaju naprednjaci (radikali) i njihov vođa, svojim radikalnim ponašanjem prema svima koji nisu njihovi. Mediji, u pravom smislu te reči, više ne postoje, a kad nema slobodnog mišljenja nema ni države. Vulin, ministar spoljnih, moj bato, poslova!

jao

pre 9 godina

Kakav mudar razgovor, unapred se zna ishod pregovora, dok politicari sa oba strane samo glume jer imaju unapred pripremljen scenario. Nema tu pobednika niti gubitnika. Pomirite se sa sudbinom.

abc

pre 9 godina

Šta bismo mi uopšte radili sa Kosovom i kad bi ga nam vratili? Albanci bi činili četvrtinu stanovništva Srbije i stigli bi do Kelebije pre ili kasnije, što je neka buduća nevolja na Balkanu u najavi. Koliko god da smo sada bedni, bili bismo sa njima još bedniji. Bolnice su im večito na ivici humanitarne katastrofe, to je trošak. Penzije Albancima koje Srbija već godinama odbija da isplaćuje, drugi trošak. Oko 28 000 rođenih godišnje i pravo na dečiji dodatak, treći trošak. Itd, itd. Da ne govorim da se civilizacijski ne uklapamo. Budimo realni. Odavde nema nazad. Bitna je jedino Republika Srpska.

Draga Tasta

pre 9 godina

Njegov govor je drasticno poboljsao poziciju Srbije u pregovorima,jer je sada svima jasno ko tezi da dodje do smanjivanja tenzija na Balkanu,a ko se samo deklarativno za to zalaze

Митар Мирић

pre 9 godina

"А шта је са нама?"

Како је прошло Косово, тако ће мо и ми сутра. То је "наша реалност".

milan.ns

pre 9 godina

Bice nama, kao sto je vec njima, "vezi konja gde ti gazda kaze"...mi prijatelja od dela nemamo, dzaba nam "veza" s Rusijom...pas laje ali ne ujeda, setite se 1999. Jednostavno nas ne da ne vole, otvoreno nas brate mrze, kako drugacije tumaciti bombardovnje. Ubedjen sam da ce nam i Vojvodinu odvojiti, pitanje je samo vremena. A Seselja su pustili samo da se jos i iznutra podelimo i po mogucnosti zaratimo... N a * * b a l i smo kakogod da okrenes

Balkan je kolonija

pre 9 godina

Dali smo Kosovo i cao. Digao se njihov narod i proterao nase. Mi u Bg i okoline nismo uzvratili a mogli smo da stanemo uz nas narod i da branimo.

Spec.

pre 9 godina

Ne znam da li ugrozava ali moze da utice na isti. Nevoljno je reci ali ono sto je Rama naumio to je i ostvario, rekao je ono sto se njemu svidja i vecini zemalja. Ali nije bio svestan da ce dobiti odgovor, i to brzopotezni kao u sahu. Pritom je i matiran!

Milorad011

pre 9 godina

Neke bitke su već izgubljene iz razloga što je DS kosovsko pitanje stavljao u drugi plan. Tada se još nešto i moglo učiniti. Bez obzira na sve, razgovor sa Albancima je neophodan. Treba vući mudre poteze.

Slavko

pre 9 godina

Mislim da je i izjava Edite Tahiri o navodnom genocidu krajnje neprimerena, posebno zbog toga što je njena tvrdnja neistinita. Čak su i pojedini zapadnjaci koji su učestvovali u tadašnjoj kampanji protiv Srbije priznali da genocida nije bilo i da je istuna o Račku(povod za bombardovanje) drugačija od one koju su zapadni mediji tada prikazali.

Janko

pre 9 godina

Ne znam koja velika sila bi dozvolila da na njenoj teritoriji neki diplomata, strani političar, zadire u unutrašnja pitanja domaćina. Rami kao da se to prašta, ali neće i Srbija. Ne znači da treba prekinuti proces otopljavanja odnosa, ali se granice Tirani moraju jasno postaviti.

kompleksi su cudo

pre 9 godina

@Flavius Valerius

Pa ako se Albanci tako evropski ponasaju i razmisljaju i ako kod njih vlada red zasto samo ziteljima "drzave kosova" trebaju vize za EU i zasto je onda Albanija iza u EU integracijama i od Srbije Ono sto je doista sm(ij)esno je kako kompleksi prema Srbima i mrznja znaju da suze svest te ce im i g.no mirisati na ljubicice samo ako ga je istovario neko ko je protiv Srba.

Непокорен Дух

pre 9 godina

Прогласити окупацију Космета и чекати повољан геополитички однос снага и околности када га је могуће вратити у уставно-правни поредак Србије! До тада, прогласити Бриселски споразум правно ништавним, свим дипломатским снагама спречавати улазак тзв. независног Косова у регионалне, европске и међународне институције и организације и оно што је најбитније од свега, одустати од погубног самоубилачког пута ка ЕУ јер управо на том путу се од Србије тражи све горе наведено закључно са потписивањем правно обавезујућег Споразума о добросуседским односима између Републике Србије и тзв. 'Републике Косово', као две независне државе које се граниче. То је услов Берлина, Брисела, Лондона за Поглавље 35. и да се не лажемо, без признања Косова као независне државе нема ЕУ, па је и то питање.. Независна Србија са Косметом као својом јужном покрајином или земља са периферије пропалог пројекта званог ЕУ? Одговор треба да да народ Србије!

nikola

pre 9 godina

Onima koji slabije kapiraju bi trebalo da bude jasno sledece: Zapadu nije u interesu stabilnost Balkana. Ko i dalje ne razume ne moze mu se pomoci.

Kralj Ibi

pre 9 godina

El Nebulozo@, Bas si ti neki saljivdzija, pa naravno da je nase zasto bi inace toliko insistirali da ga priznamo? Evo, sto recimo ne traze to od Kine?

smarate patriljote

pre 9 godina

@AGIM

Wau. Stvarno? Docice Rama opet? I sta? Izrecitovace tu vasu nacionalisticku mantru i onda ste kao nezavisna i suverena drzava? Ako ste suvereni i nezavisni sto se ne uclanite u UN? Kako niste u stanju ni to da uradite a kao nezavisni ste i mnogo ste drzava? Sta vas sprecava? Sta ima Rama u Srbiji bilo sta da izjavljuje, neka objasni Kinezima ili Rusima kako je ta vasa naci-krimi paradrzava "realnost koju treba uvazavati". Uglavnom, neka Rama sedi kuci i neka zabavlja vas aljbanske patriljote tim izigravanjem bitnog faktora. Niste u stanju ni pertle sami da zavezete bez Amerikanaca a kamoli da ste drzava.

Ja

pre 9 godina

Ramin govor nece ugroziti dijalog jer mu je Vucic odmah odgovorio da se sa tim ne slaze i da to nece biti nikad za nas realnost, tako da smatram da ce se pregovori nastaviti.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Pjer D: Ovde se moraju razdvojiti neke stvari. Svima nama je poznato šta govore neki zvaničnici Evrope po pitanju Kosova, ali premijer Albanije nije trebao da bilo šta pominje o Kosovu jer to nije bilo dogovoreno diplomatskim protokolom. Može Rama da iznosi svoje stavove bilo gde a ne da dođe u Beograd i da traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Pa to u Beogradu nije tražio do sada nijedan strani zvaničnik.

Vilijams

pre 9 godina

Totalno promašena poseta! Odnosi dve zemlje se nisu pomerili sa mrtve tačke i ništa se neće promeniti sve dok Albanci budu halucinirali o velikoj Albaniji.

JACA

pre 9 godina

Njegove provokacije su nama samo poboljsale poziciju u svetu.A Vucic je dovoljno mudar da se nosi sa njim i da mudro odreaguje na na svaku novu,jer bice ih jos.Ali svetu je pokazano da smo mi za stabilnost u regionu i dobrosusedske odnose.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

Istina samo može na kratko da proizvede negativnu reakciju, inače, uvek doprinosi svakom napretku pa i dijalogu između Srbije i Albanije.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek je milina čitati stavove g-dina Milivoja Mihajlovića, koji obiluju preciznošću, pronicljivošću i analitičnošću ... Baš je šteta što mu se daje toliko malo prostora u medijima, što je taj sjajni nekadašnji Tanjugov dopisnik sa Kosmeta skrajnut na margine političkih dešavanja ...

Biljana

pre 9 godina

Dok je Vučić premijer, a biće još dugo dugo, ne može nečiji pokušaj provokacije bilo šta ugroziti. Oni ne kontaju da bi im bilo bolje da smo bar malo normalizovali odnose.

Vrljika

pre 9 godina

Naravno da ugrožava dijalog. Njegova poseta Beogradu je bila potpuni promašaj. Njegov nastup gde provocira i otkopava ratne sekire nikome ne može doneti ništa dobro. Za dijalog i rešavanje brojnih problema je potrebno dvoje, u ovom slučaju nažalost postoji samo jedna strana koja ima zdrave ideje dok se druga služi jeftinim provokacijama.

Meggy

pre 9 godina

Srbija već čini dosta da bi se sporazum Prištine i Beograda i tehnički primenio! PRovokacije Rame, imaju za cilj da njega osnaže U ALbaniji, a priča o Velikoj Albaniji ima tu svrhu!

Miro Đokić

pre 9 godina

@Janko:Prvo treba postaviti pitanje , da li bi neki ozbiljan političar ozbiljne države sebi dozvolio da govori o onom što nije predviđeno diplomatskim protopolom. Kako je mogao da reaguje , Vučić. Imao je dve opcije , da reaguje kako je reagovao ili da prekine konferenciju što bi bio pravi skandal. Ipak je daleko bolje što je izabrao prvu opciju što treba pozdraviti.