Subota, 02.08.2014.

12:09

Miščević: Mogući pritisci zbog Rusa

Tanja Miščević kaže da bi Srbija mogla biti izložena snažnim pritiscima kako bi se našla na zajedničkoj poziciji sa EU kada je reč o odnosu prema Rusiji.

Izvor: Tanjug

Mišèeviæ: Moguæi pritisci zbog Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Romanija

pre 9 godina

@Rango:Srbija je vezana i za EU i za Rusiju. Upravo zbog toga ne bi bilo dobro da se opredeljuje. Treba voditi politiku koja nije na štetu Srbije.Kada bi se odrekli bilo koje strane , bila bi to velika šteta.

Miodrag Markovic

pre 9 godina

Po mom misljenju, srpska spoljna politika je mesavina diletantizma i demagogije. Puno se vodi racuna o interesima Rusuje, au sto vreme se sva moguca pomoc i investicije ocekuju od EU. Na nedavnoj donatorskoj konfereniji za poplave, Rusuja nije donirala nit I jedna cent.

ZADRT91

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali dok Merkelova ćuti sve je u redu, plus što ni nemačka ne zavodi Rusiji neke ozbiljnije ekonomske sankcije.

srbin

pre 9 godina

Većina Srba ne voli i ne zeli u eu i dajte već jednom referendum,da narod kaze hoće li da se bori da vrati Kosovo u sastav Srbije ili ćemo vecno da budemo kandidati za ulazak u eu.Okrenimo se Rusiji,Kini i tim istocnim zemljama.Lazemo sami sebe,nas zapad neće,a nećemo ni mi njih i to je realnost..

Nenad, Beclija

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.
(Pavke, 2. avgust 2014 15:07)

Da se vratim iz Austrije koja tezi da izadje iz EU, u Srbiju koja daje sve svoje za saku ultimatuma i ponizenja iz EU? hahaha... evropejska logika. :)

Rango

pre 9 godina

Ljudi, zašto uzimate pomoć od Evrope i svijeta ako ste na Ruskoj strani, pokažite karakter pa odbiti novac od donatorske konferencije, odbiti Evropske IPA fondove i tražite novac od majke Rusije, a svima nam je poznato kako je ona darezljiva! Nemojte biti licemjeri, Ameri, Francuzi u Nijemci vam popravljaju poplavom porušene kuće a vi kao branite i poštujete Ruse. Jadno!

Vladimir

pre 9 godina

Imate li vi neki drugi komentar sem tog jednog te istog o ruskoj čizmi - šapi, čemu već, to što su vam utuvili u glavu na kursu za natofile? Dosadni ste, pokušajte bar da smislite nešto novo.

Podržavate ukrajinsku vojsku, u stvari bande pokupljene ko zna gde koje pozdravljaju nacističkim pozdravom - ali znate i sami ko na kraju pobeđuje i ko šeta čijim glavnim gradovima. Strpljenja malo!

Indus

pre 9 godina

@Bivši stanovnik u Uniji Sve je to tačno, ali ljudi tamo žive, zar ne? Jel gladuju? Jel mogu sa svojim mesečnim primanjem da sve to plate? U Norveškoj su, recimo, još skuplji trošlovi života. ALI su i plate veće. Kakve veze to ima koliko košta život, ako si mogao da ga platiš svojom platom? Jel si gladovao, dok si živeo tamo kao samac? I jel ti misliš da u Srbiji samac može da živi sam, sa našom prosečnom platom? Ne razumem šta si hteo da kažeš u svom komentaru...
Zašto pola Srbije jedva čeka raspad Unije-jel to onaj princip "Nek' crkne komšiji krava. Ja nemam ništa od toga, ali on ima štetu"? Šta se dešava sa nama Srbima?

smesno

pre 9 godina

U svakoj drzavi ima neslaganje u parlamentu,i svako ima pravo da iznese svoje misljenje... EU funkcionise na isti nacin.Nisu sve clanice priznale Kosovo i smesno je cuti od nekih politicara kada izjave da mi moramo da uvedemo sankcije Rusima... Zele nesto ali na ovakav nacin je smesno.

tft

pre 9 godina

Ajde bre dežurni zaštitnici ruskih nacionalnih interesa u Srbiji, Crna Gora uvela sankcije Rusiji a crnogorsko primorje prepuno Rusa. Kako sad to?!

Pavke

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.

bezimena

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se
Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.
(AAF, 02. avgust 2014 14:13)

"Strateško" partnerstvo...papir trpi sve, ugovori se sklapaju, raskidaju, ne izvršavaju itd.

Znam odlično šta je ideal radikala, ali "biv." radikali su, da bi vuk bio sit i sve obce na broju, pušteni na vlast, od strane zapada, zato da urade sve ono zbog čega su govorili da su demokrate izdajnici. SNS će još neko vreme da se femka a onda će igrokaz biti završen okretanjem ka EU, jer ona neće više "crne rupe" na svom "svilenom tepihu".
"Ako me pitate" reći ću Vam da je zapad majstorski smislio celu predstavu, kao i da je dvojac Nikolić-Vučić maestralno igraju. A zašto? Zato što su tako samoljubivi, sujetni, gramzivi za novcem i vlašću dobili šta su želeli, a zauzvrat će uraditi šta se od njih tražilo. Iako su moguće u sebi mislili da će zeznuti EU, pa zato povremeno iz njih progovori original, to se naravno neće dogoditi, jer su evropski političari daleko veći igrači, pametniji, obrazovaniji, sposobniji i sa finansijski jakom podlogom.
I dobro je što je tako!

p.s. Mi smo za Rusiju, kao i za ostale velike kreatore svetske politike, miš, nebitan u svakom smislu. Od naše "podrške" ona nema korist ali mi imamo štetu. Nas IZDRŽAVA EU i to nikako ne smemo da zaboravimo.

Ћезо рца

pre 9 godina

(surova realnost, 02. avgust 2014 13:38)

Колика је штета, непосредна и посредна, материјална и нематеријална, од санкција и ратних разарања, коју су нам ти демони причинили...? Није потребно да инвестирају, него да плате, са дебелом каматом...

Bivši stanovnik u Uniji

pre 9 godina

Svi ovi koji vole EU, dabogda sutra ušli u EU. Samo da vam napišem mesečne troškove života koje sam imao kao samac (stan, hrana, osnovno): Pariz 1900 evra, Brisel 1600 evra, Amsterdam 1700 evra, London 2000 evra. Nadam se da imate godišnje 19.000-24.000 evra da biste preživeli. Sad se presaberite.

ko je osetio ruske 'blagodetosti'

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.
(Nenad, Beclija, 2. avgust 2014 14:36)

Osim Britanja je ne znam niti jednu drzavu koja hoce da izadje iz EU, cak sta vise, osim indoktriniranih kripto-komunista i Udbasa iz Srbije niko iz cele Evrope nikad niti u snu ne bi sebi dozvolili da idu pod RUSKU okupaciju, gde su sve zemlje istocne Evrope osetile sta znaci ruska medvedja sapa. Mozda Tito nije trebao da izbaci Ruse 1948 i okrene se zapadu, pa danas ne bi bilo rusofila po Srbiji.

ds je zakon a nds =sns

pre 9 godina

o pa gospodjo miscevic pa za razliku od vas ja uopste nisam zabrinut do god je svemoguci na celu srbije covek koji ima moc da miri sever i jug istok i zapad ne vidim cemu taj pesimisticki ton i izrazili je skoro3 g na snazi laz tj nastavak politike bivseg ds-a a sadasnjeg nds-a ili ti gde ja stadoh nds a ti produzi sns

Евроскептик

pre 9 godina

Морамо да наставимо да настојимо да ускладимо политику са ЕУ (како та фраза лепше звучи од оне уобичајне - имате да слушате и радите шта вам се каже)!

Hmhm

pre 9 godina

milan, 2. avgust 2014 12:21
Krim je VRACEN tamo gde pripada, posto ga je Hruscov velikodusno poklonio Ukrajini.
Kad mi budemo VRATILI Kosovo, tad cemo moci da se uporedjujemo.

AAF

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.

Nenad, Beclija

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.

Branko

pre 9 godina

"Tanja Miščević kaže da bi Srbija mogla biti izložena snažnim pritiscima kako bi se našla na zajedničkoj poziciji sa EU kada je reč o odnosu prema Rusiji."
Pa lepo reci srpski da Ruse proglasimo za svoje neprijatelje, što se do sada nije nikada u istoriji desilo da budemo neprijatelji sa Rusima. Nije li to preveliki zalogaj za sadašnju generaciju političara da nas zbog tuđih interesa zavade sa bratskim narodom? Rusi su lepo rekli da će smatrati agresorom svakoga ko uvede sankcije protiv njih. Rusi su se do sada dva puta veoma uspešno obračunali sa agresorima, jednom sa Napoleonom a drugi put sa Hitlerom. Nije jedini smisao života napunjeno debelo crevo i posedovanje truležnih stvari, već postoje čast, poštenje, dostojanstvo i vera.

Neko iz mase

pre 9 godina

Prvo, gospođa je kontradiktorna. I u ovom tekstu, a posebno u izjavi od prekjuče kada je izjavila da će Srbija neće biti uslovljavana. Sada izjavljuje da će biti "veliki pritisak". Stvarnost je zapravo da je taj pritisak već prisutan i on je bio potpuno očekivan. Pazite, ukoliko Savet Ministara EU (Vlada EU) postigne sporazum i donese neku odluku ili direktivu, ta odluka/direktiva je obavezujuća za sve članice Unije, kao i za one zemlje koje su potpisale Kopenhaške kriterijume (SSP-Sporazum o stabilzaciji i pridruživanju sa EU), tj. I za sve zemlje kandidate za članstvo. Nema "ali". Tu ide tačka. Jedan od tih kandidata je i Srbija i ona je shodno onom što je potpisala u SSP-u OBAVEZNA da svoju spoljnju politiku usklađuje sa Briselom. Na žalost to niko nema petlje da kaže građanima, no ovo stanje neće moći još dugo trajati obzirom da je verovatnije da se odnosi EU i Rusije dodatno pogoršaju umesto poprave.
Recimo o pitanju priznanja nezavisnosti Kosova EU do sada nije donosila nikakvu odluku i zato je (bilo) moguće da svaka zemlja o tome ima svoj stav, ali u pitanju politike prema Rusiji EU je do sada donela 5 odluka/direktiva. Jučerašnja odluka o sektorskim sankcijama je peta i ona je ujedno kraj srpske iluzije da će moći izbeći svrstavanje.

bezimena

pre 9 godina

Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.
(AAF, 02. avgust 2014
12:22)

Glupost je ipak beskrajna....Srbija je iskusila izolaciju i NE, nikada više niko nema pravo da je dovede u tu situaciju, ni po kakvu cenu, a pogotovo to ne smeju uraditi oni isti zbog kojih je u toj izolaciji bila!

surova realnost

pre 9 godina

Prvo i osnovno mi moramo da gledamo SRPSKE interese a ne RUSKE. Rusija je u Aziji, a mi smo okruzeni svuda oko nas NATO i EU drzavama, koji mogu da nas pojedu kad hocu iz Hrvatske, Madjarske, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore....sve susedne zemlje su u NATO paktu. Znaci, treba gledati pragmaticno a pragmatika kaze, Rusije nece uci u konflikt sa NATO-om zbog Srbije, niti ce oni moci bilo sta da donesu u Srbiju bez dozvole NATO drzava. Kad se to shvati u Srbiji, onda mozemo da idemo dalje. 80% nase robe se izvozi u zemlje EU, a svega 5% izvoza ide u Rusiju. Od 2000. do danas Srbija je dobili blizu 3 MILIJARDI evra bespovratne pomoci, a od Rusije niti jedan evro. To je stastistika i kako tavka mi moramo da gledamo sebe gde su nasi interesi, a Rusija je daleko i od nje i ovako nemamo nikakvu prakticnu korist ili materijanu dobit.

Лима

pre 9 godina

Ми нисмо у ЕУ да би ускладили став, нити желимо у унију али то никако немојте неком да кажете то је забрањено! Хвала ако објавите.

vecina

pre 9 godina

e bas me zabole za EU samo sto srbijom vladaju oni koji imaju gazde od 2000te do danas pa sada nas uslovljavaju i mame sargarepom a mi smo magarci te ovo te ono te srbija da prizna kosovo te republika srbska reciprocno ne moze da se pripoji srbiji te ne moze deo ukrajine rusiji te izrael moze da radi sta god hoce te ovo te ono mislim STRASNO...

U potpisu

pre 9 godina

To leti mozete da odlucujete,jelte.... i da birate.... Zimi se zna.

Ne zanosite se, klipani. Bas bih voleo da uvedete Rusiji sankcije. Da ce vam EU novac da nadoknadite te gubitke.... eno vidimo da su i Ukrajini dali novac i nadoknadili...

bivsisrbin

pre 9 godina

Mislili trustovi srpke politicke misli, zrtvujmo Kosovo i sa daljim pritiscima je kraj, a kad kazem trustovi ne mislim samp na politicare, nego i na Akademiju Nauka, Crkvu, Univerzitete, i sve ostale koje uticu na odlucivanje.

zola

pre 9 godina

Ljubica Kako god da izaberemo ozebscemo.Daleko je Rusija,daleko a mi okruzeni NATOom.Najgore bi bilo kad bi naoruzali siptare pa im rekli udrite ih( nas srbe).Banjalucani se dobro secaju da su ih hrvati mogli zauzeti da amerikanci nisu rekli dosta.BIDNI DISI NI ZA DISI NISI.

romul

pre 9 godina

Nadam se da EU nece postavljati ultimatum,ali iskreno sumnjam.Vodeci se skorijom istorijom mislim da ce nas ultimatum sacekati.Nadam se da gresim.

Blesko deGama

pre 9 godina

Oni to kanda nama hoće da uvale sankcije.E pa lepo, vlada neka organizuje referendum po tom pitanju, jer što god uradili jedno nam kajanje ne gine.

AAF

pre 9 godina

Sumnjam da ce biti nekih velikih pritisaka.Sklon sam da verujem da ce biti onako kako je izjavio americki ambasador.Ako ne zelite da ispunjavate obaveze kandidata idite svojim putem.Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.

Građanin

pre 9 godina

Prevazišao sam pritiske EU. Ako me ne nerviraju, normalno im kupujem robu, ako me iznerviraju, obustavim pa od viška kupujem evre. Kamo lepe sreće da i moja država ima ovakvu mogućnost izbora, koju imam kao građanin.

Mister White

pre 9 godina

I treba. Ili, ili? Dosta ovo sedenje u dve stolice. Srbija bi sve, i pare i donacije od Zapada, a i njihovo, tako zvano, istorisko bratstvo sa Rusima. Biraj Srbijo.

Kome ćeš se privoleti carstvu?

pre 9 godina

Gospodar više neće moći "ni temo ni ovamo" ko do sad. Moraće da izabere, direktno ili indirektno, ali moraće.

Bata

pre 9 godina

Mi moramo stati uz EU prvo zbog sebe samih. Ukoliko aminujemo rusko otimanje ukrajinske teritorije, automatski smo se zauvek odrekli Kosova. Drugo, sve zemlje EU pretrpeće neku štetu od sankcija, tako da to što mi imamo ekonomski interes da saradjujemo sa Rusijom nije nikakav izuzetak. Najgore je da nastavimo sa ulogom ruskog trojanskog konja u EU, jer ako EU na kraju digne ruke od nas, dići će polako i Rusi jer im više nećemo biti potrebni, a najveću štetu ćemo imati mi.

Milan1989

pre 9 godina

Dok god odolevate tim pritiscima iz razloga sto bi to nanelo samo stetu nasoj drzavi,imacete moju podrsku,jer dok god to radite vase ce rec imati tezinu i biti postovana od strane zapada. Marionete niko ne postuje.

uvod

pre 9 godina

BICE uslov: Ili uvedite sankcije Rusiji ili priznajte odmah Kosovo. Jedno od ta dva mora. PROVIDNO! A naravno ovi nasi PILJARI ce odmah i formalno dati Kosovo ( sustinski su ga dali) a posle ce nastupiti i sankcije Rusiji a to ce uraditi nova vlada na celu sa novim premijerom (nekom slicnom mustrom ko zadnja dva, koje niko nista i ne pita kad strani ambasadori imaju svoje kancelarije tik uz premijerove i ostalih ministricica-klimoglavaca.). Sve je vise jasno. I moja deca, srednjoskolci, sve vec kapiraju i znaju da je ovo "scenario". !!! PUKLI SMO

Petar

pre 9 godina

Citam, citam i vidim totalno beskorisne fraze, nista nije rekla Misceviceva, sve diplomatsko okolisanje. A i jasno je da nemamo mi nista ni od cega.

uvod

pre 9 godina

BICE uslov: Ili uvedite sankcije Rusiji ili priznajte odmah Kosovo. Jedno od ta dva mora. PROVIDNO! A naravno ovi nasi PILJARI ce odmah i formalno dati Kosovo ( sustinski su ga dali) a posle ce nastupiti i sankcije Rusiji a to ce uraditi nova vlada na celu sa novim premijerom (nekom slicnom mustrom ko zadnja dva, koje niko nista i ne pita kad strani ambasadori imaju svoje kancelarije tik uz premijerove i ostalih ministricica-klimoglavaca.). Sve je vise jasno. I moja deca, srednjoskolci, sve vec kapiraju i znaju da je ovo "scenario". !!! PUKLI SMO

Kome ćeš se privoleti carstvu?

pre 9 godina

Gospodar više neće moći "ni temo ni ovamo" ko do sad. Moraće da izabere, direktno ili indirektno, ali moraće.

Milan1989

pre 9 godina

Dok god odolevate tim pritiscima iz razloga sto bi to nanelo samo stetu nasoj drzavi,imacete moju podrsku,jer dok god to radite vase ce rec imati tezinu i biti postovana od strane zapada. Marionete niko ne postuje.

Лима

pre 9 godina

Ми нисмо у ЕУ да би ускладили став, нити желимо у унију али то никако немојте неком да кажете то је забрањено! Хвала ако објавите.

Mister White

pre 9 godina

I treba. Ili, ili? Dosta ovo sedenje u dve stolice. Srbija bi sve, i pare i donacije od Zapada, a i njihovo, tako zvano, istorisko bratstvo sa Rusima. Biraj Srbijo.

Petar

pre 9 godina

Citam, citam i vidim totalno beskorisne fraze, nista nije rekla Misceviceva, sve diplomatsko okolisanje. A i jasno je da nemamo mi nista ni od cega.

Bata

pre 9 godina

Mi moramo stati uz EU prvo zbog sebe samih. Ukoliko aminujemo rusko otimanje ukrajinske teritorije, automatski smo se zauvek odrekli Kosova. Drugo, sve zemlje EU pretrpeće neku štetu od sankcija, tako da to što mi imamo ekonomski interes da saradjujemo sa Rusijom nije nikakav izuzetak. Najgore je da nastavimo sa ulogom ruskog trojanskog konja u EU, jer ako EU na kraju digne ruke od nas, dići će polako i Rusi jer im više nećemo biti potrebni, a najveću štetu ćemo imati mi.

AAF

pre 9 godina

Sumnjam da ce biti nekih velikih pritisaka.Sklon sam da verujem da ce biti onako kako je izjavio americki ambasador.Ako ne zelite da ispunjavate obaveze kandidata idite svojim putem.Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.

U potpisu

pre 9 godina

To leti mozete da odlucujete,jelte.... i da birate.... Zimi se zna.

Ne zanosite se, klipani. Bas bih voleo da uvedete Rusiji sankcije. Da ce vam EU novac da nadoknadite te gubitke.... eno vidimo da su i Ukrajini dali novac i nadoknadili...

Neko iz mase

pre 9 godina

Prvo, gospođa je kontradiktorna. I u ovom tekstu, a posebno u izjavi od prekjuče kada je izjavila da će Srbija neće biti uslovljavana. Sada izjavljuje da će biti "veliki pritisak". Stvarnost je zapravo da je taj pritisak već prisutan i on je bio potpuno očekivan. Pazite, ukoliko Savet Ministara EU (Vlada EU) postigne sporazum i donese neku odluku ili direktivu, ta odluka/direktiva je obavezujuća za sve članice Unije, kao i za one zemlje koje su potpisale Kopenhaške kriterijume (SSP-Sporazum o stabilzaciji i pridruživanju sa EU), tj. I za sve zemlje kandidate za članstvo. Nema "ali". Tu ide tačka. Jedan od tih kandidata je i Srbija i ona je shodno onom što je potpisala u SSP-u OBAVEZNA da svoju spoljnju politiku usklađuje sa Briselom. Na žalost to niko nema petlje da kaže građanima, no ovo stanje neće moći još dugo trajati obzirom da je verovatnije da se odnosi EU i Rusije dodatno pogoršaju umesto poprave.
Recimo o pitanju priznanja nezavisnosti Kosova EU do sada nije donosila nikakvu odluku i zato je (bilo) moguće da svaka zemlja o tome ima svoj stav, ali u pitanju politike prema Rusiji EU je do sada donela 5 odluka/direktiva. Jučerašnja odluka o sektorskim sankcijama je peta i ona je ujedno kraj srpske iluzije da će moći izbeći svrstavanje.

Blesko deGama

pre 9 godina

Oni to kanda nama hoće da uvale sankcije.E pa lepo, vlada neka organizuje referendum po tom pitanju, jer što god uradili jedno nam kajanje ne gine.

zola

pre 9 godina

Ljubica Kako god da izaberemo ozebscemo.Daleko je Rusija,daleko a mi okruzeni NATOom.Najgore bi bilo kad bi naoruzali siptare pa im rekli udrite ih( nas srbe).Banjalucani se dobro secaju da su ih hrvati mogli zauzeti da amerikanci nisu rekli dosta.BIDNI DISI NI ZA DISI NISI.

Građanin

pre 9 godina

Prevazišao sam pritiske EU. Ako me ne nerviraju, normalno im kupujem robu, ako me iznerviraju, obustavim pa od viška kupujem evre. Kamo lepe sreće da i moja država ima ovakvu mogućnost izbora, koju imam kao građanin.

bezimena

pre 9 godina

Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.
(AAF, 02. avgust 2014
12:22)

Glupost je ipak beskrajna....Srbija je iskusila izolaciju i NE, nikada više niko nema pravo da je dovede u tu situaciju, ni po kakvu cenu, a pogotovo to ne smeju uraditi oni isti zbog kojih je u toj izolaciji bila!

bivsisrbin

pre 9 godina

Mislili trustovi srpke politicke misli, zrtvujmo Kosovo i sa daljim pritiscima je kraj, a kad kazem trustovi ne mislim samp na politicare, nego i na Akademiju Nauka, Crkvu, Univerzitete, i sve ostale koje uticu na odlucivanje.

Евроскептик

pre 9 godina

Морамо да наставимо да настојимо да ускладимо политику са ЕУ (како та фраза лепше звучи од оне уобичајне - имате да слушате и радите шта вам се каже)!

Indus

pre 9 godina

@Bivši stanovnik u Uniji Sve je to tačno, ali ljudi tamo žive, zar ne? Jel gladuju? Jel mogu sa svojim mesečnim primanjem da sve to plate? U Norveškoj su, recimo, još skuplji trošlovi života. ALI su i plate veće. Kakve veze to ima koliko košta život, ako si mogao da ga platiš svojom platom? Jel si gladovao, dok si živeo tamo kao samac? I jel ti misliš da u Srbiji samac može da živi sam, sa našom prosečnom platom? Ne razumem šta si hteo da kažeš u svom komentaru...
Zašto pola Srbije jedva čeka raspad Unije-jel to onaj princip "Nek' crkne komšiji krava. Ja nemam ništa od toga, ali on ima štetu"? Šta se dešava sa nama Srbima?

Nenad, Beclija

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.

srbin

pre 9 godina

Većina Srba ne voli i ne zeli u eu i dajte već jednom referendum,da narod kaze hoće li da se bori da vrati Kosovo u sastav Srbije ili ćemo vecno da budemo kandidati za ulazak u eu.Okrenimo se Rusiji,Kini i tim istocnim zemljama.Lazemo sami sebe,nas zapad neće,a nećemo ni mi njih i to je realnost..

vecina

pre 9 godina

e bas me zabole za EU samo sto srbijom vladaju oni koji imaju gazde od 2000te do danas pa sada nas uslovljavaju i mame sargarepom a mi smo magarci te ovo te ono te srbija da prizna kosovo te republika srbska reciprocno ne moze da se pripoji srbiji te ne moze deo ukrajine rusiji te izrael moze da radi sta god hoce te ovo te ono mislim STRASNO...

Vladimir

pre 9 godina

Imate li vi neki drugi komentar sem tog jednog te istog o ruskoj čizmi - šapi, čemu već, to što su vam utuvili u glavu na kursu za natofile? Dosadni ste, pokušajte bar da smislite nešto novo.

Podržavate ukrajinsku vojsku, u stvari bande pokupljene ko zna gde koje pozdravljaju nacističkim pozdravom - ali znate i sami ko na kraju pobeđuje i ko šeta čijim glavnim gradovima. Strpljenja malo!

Rango

pre 9 godina

Ljudi, zašto uzimate pomoć od Evrope i svijeta ako ste na Ruskoj strani, pokažite karakter pa odbiti novac od donatorske konferencije, odbiti Evropske IPA fondove i tražite novac od majke Rusije, a svima nam je poznato kako je ona darezljiva! Nemojte biti licemjeri, Ameri, Francuzi u Nijemci vam popravljaju poplavom porušene kuće a vi kao branite i poštujete Ruse. Jadno!

Hmhm

pre 9 godina

milan, 2. avgust 2014 12:21
Krim je VRACEN tamo gde pripada, posto ga je Hruscov velikodusno poklonio Ukrajini.
Kad mi budemo VRATILI Kosovo, tad cemo moci da se uporedjujemo.

Branko

pre 9 godina

"Tanja Miščević kaže da bi Srbija mogla biti izložena snažnim pritiscima kako bi se našla na zajedničkoj poziciji sa EU kada je reč o odnosu prema Rusiji."
Pa lepo reci srpski da Ruse proglasimo za svoje neprijatelje, što se do sada nije nikada u istoriji desilo da budemo neprijatelji sa Rusima. Nije li to preveliki zalogaj za sadašnju generaciju političara da nas zbog tuđih interesa zavade sa bratskim narodom? Rusi su lepo rekli da će smatrati agresorom svakoga ko uvede sankcije protiv njih. Rusi su se do sada dva puta veoma uspešno obračunali sa agresorima, jednom sa Napoleonom a drugi put sa Hitlerom. Nije jedini smisao života napunjeno debelo crevo i posedovanje truležnih stvari, već postoje čast, poštenje, dostojanstvo i vera.

surova realnost

pre 9 godina

Prvo i osnovno mi moramo da gledamo SRPSKE interese a ne RUSKE. Rusija je u Aziji, a mi smo okruzeni svuda oko nas NATO i EU drzavama, koji mogu da nas pojedu kad hocu iz Hrvatske, Madjarske, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore....sve susedne zemlje su u NATO paktu. Znaci, treba gledati pragmaticno a pragmatika kaze, Rusije nece uci u konflikt sa NATO-om zbog Srbije, niti ce oni moci bilo sta da donesu u Srbiju bez dozvole NATO drzava. Kad se to shvati u Srbiji, onda mozemo da idemo dalje. 80% nase robe se izvozi u zemlje EU, a svega 5% izvoza ide u Rusiju. Od 2000. do danas Srbija je dobili blizu 3 MILIJARDI evra bespovratne pomoci, a od Rusije niti jedan evro. To je stastistika i kako tavka mi moramo da gledamo sebe gde su nasi interesi, a Rusija je daleko i od nje i ovako nemamo nikakvu prakticnu korist ili materijanu dobit.

Pavke

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.

romul

pre 9 godina

Nadam se da EU nece postavljati ultimatum,ali iskreno sumnjam.Vodeci se skorijom istorijom mislim da ce nas ultimatum sacekati.Nadam se da gresim.

ko je osetio ruske 'blagodetosti'

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.
(Nenad, Beclija, 2. avgust 2014 14:36)

Osim Britanja je ne znam niti jednu drzavu koja hoce da izadje iz EU, cak sta vise, osim indoktriniranih kripto-komunista i Udbasa iz Srbije niko iz cele Evrope nikad niti u snu ne bi sebi dozvolili da idu pod RUSKU okupaciju, gde su sve zemlje istocne Evrope osetile sta znaci ruska medvedja sapa. Mozda Tito nije trebao da izbaci Ruse 1948 i okrene se zapadu, pa danas ne bi bilo rusofila po Srbiji.

Bivši stanovnik u Uniji

pre 9 godina

Svi ovi koji vole EU, dabogda sutra ušli u EU. Samo da vam napišem mesečne troškove života koje sam imao kao samac (stan, hrana, osnovno): Pariz 1900 evra, Brisel 1600 evra, Amsterdam 1700 evra, London 2000 evra. Nadam se da imate godišnje 19.000-24.000 evra da biste preživeli. Sad se presaberite.

AAF

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.

tft

pre 9 godina

Ajde bre dežurni zaštitnici ruskih nacionalnih interesa u Srbiji, Crna Gora uvela sankcije Rusiji a crnogorsko primorje prepuno Rusa. Kako sad to?!

Ћезо рца

pre 9 godina

(surova realnost, 02. avgust 2014 13:38)

Колика је штета, непосредна и посредна, материјална и нематеријална, од санкција и ратних разарања, коју су нам ти демони причинили...? Није потребно да инвестирају, него да плате, са дебелом каматом...

bezimena

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se
Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.
(AAF, 02. avgust 2014 14:13)

"Strateško" partnerstvo...papir trpi sve, ugovori se sklapaju, raskidaju, ne izvršavaju itd.

Znam odlično šta je ideal radikala, ali "biv." radikali su, da bi vuk bio sit i sve obce na broju, pušteni na vlast, od strane zapada, zato da urade sve ono zbog čega su govorili da su demokrate izdajnici. SNS će još neko vreme da se femka a onda će igrokaz biti završen okretanjem ka EU, jer ona neće više "crne rupe" na svom "svilenom tepihu".
"Ako me pitate" reći ću Vam da je zapad majstorski smislio celu predstavu, kao i da je dvojac Nikolić-Vučić maestralno igraju. A zašto? Zato što su tako samoljubivi, sujetni, gramzivi za novcem i vlašću dobili šta su želeli, a zauzvrat će uraditi šta se od njih tražilo. Iako su moguće u sebi mislili da će zeznuti EU, pa zato povremeno iz njih progovori original, to se naravno neće dogoditi, jer su evropski političari daleko veći igrači, pametniji, obrazovaniji, sposobniji i sa finansijski jakom podlogom.
I dobro je što je tako!

p.s. Mi smo za Rusiju, kao i za ostale velike kreatore svetske politike, miš, nebitan u svakom smislu. Od naše "podrške" ona nema korist ali mi imamo štetu. Nas IZDRŽAVA EU i to nikako ne smemo da zaboravimo.

Nenad, Beclija

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.
(Pavke, 2. avgust 2014 15:07)

Da se vratim iz Austrije koja tezi da izadje iz EU, u Srbiju koja daje sve svoje za saku ultimatuma i ponizenja iz EU? hahaha... evropejska logika. :)

smesno

pre 9 godina

U svakoj drzavi ima neslaganje u parlamentu,i svako ima pravo da iznese svoje misljenje... EU funkcionise na isti nacin.Nisu sve clanice priznale Kosovo i smesno je cuti od nekih politicara kada izjave da mi moramo da uvedemo sankcije Rusima... Zele nesto ali na ovakav nacin je smesno.

ds je zakon a nds =sns

pre 9 godina

o pa gospodjo miscevic pa za razliku od vas ja uopste nisam zabrinut do god je svemoguci na celu srbije covek koji ima moc da miri sever i jug istok i zapad ne vidim cemu taj pesimisticki ton i izrazili je skoro3 g na snazi laz tj nastavak politike bivseg ds-a a sadasnjeg nds-a ili ti gde ja stadoh nds a ti produzi sns

ZADRT91

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali dok Merkelova ćuti sve je u redu, plus što ni nemačka ne zavodi Rusiji neke ozbiljnije ekonomske sankcije.

Miodrag Markovic

pre 9 godina

Po mom misljenju, srpska spoljna politika je mesavina diletantizma i demagogije. Puno se vodi racuna o interesima Rusuje, au sto vreme se sva moguca pomoc i investicije ocekuju od EU. Na nedavnoj donatorskoj konfereniji za poplave, Rusuja nije donirala nit I jedna cent.

Romanija

pre 9 godina

@Rango:Srbija je vezana i za EU i za Rusiju. Upravo zbog toga ne bi bilo dobro da se opredeljuje. Treba voditi politiku koja nije na štetu Srbije.Kada bi se odrekli bilo koje strane , bila bi to velika šteta.

Bata

pre 9 godina

Mi moramo stati uz EU prvo zbog sebe samih. Ukoliko aminujemo rusko otimanje ukrajinske teritorije, automatski smo se zauvek odrekli Kosova. Drugo, sve zemlje EU pretrpeće neku štetu od sankcija, tako da to što mi imamo ekonomski interes da saradjujemo sa Rusijom nije nikakav izuzetak. Najgore je da nastavimo sa ulogom ruskog trojanskog konja u EU, jer ako EU na kraju digne ruke od nas, dići će polako i Rusi jer im više nećemo biti potrebni, a najveću štetu ćemo imati mi.

bezimena

pre 9 godina

Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.
(AAF, 02. avgust 2014
12:22)

Glupost je ipak beskrajna....Srbija je iskusila izolaciju i NE, nikada više niko nema pravo da je dovede u tu situaciju, ni po kakvu cenu, a pogotovo to ne smeju uraditi oni isti zbog kojih je u toj izolaciji bila!

surova realnost

pre 9 godina

Prvo i osnovno mi moramo da gledamo SRPSKE interese a ne RUSKE. Rusija je u Aziji, a mi smo okruzeni svuda oko nas NATO i EU drzavama, koji mogu da nas pojedu kad hocu iz Hrvatske, Madjarske, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore....sve susedne zemlje su u NATO paktu. Znaci, treba gledati pragmaticno a pragmatika kaze, Rusije nece uci u konflikt sa NATO-om zbog Srbije, niti ce oni moci bilo sta da donesu u Srbiju bez dozvole NATO drzava. Kad se to shvati u Srbiji, onda mozemo da idemo dalje. 80% nase robe se izvozi u zemlje EU, a svega 5% izvoza ide u Rusiju. Od 2000. do danas Srbija je dobili blizu 3 MILIJARDI evra bespovratne pomoci, a od Rusije niti jedan evro. To je stastistika i kako tavka mi moramo da gledamo sebe gde su nasi interesi, a Rusija je daleko i od nje i ovako nemamo nikakvu prakticnu korist ili materijanu dobit.

Mister White

pre 9 godina

I treba. Ili, ili? Dosta ovo sedenje u dve stolice. Srbija bi sve, i pare i donacije od Zapada, a i njihovo, tako zvano, istorisko bratstvo sa Rusima. Biraj Srbijo.

AAF

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.

Rango

pre 9 godina

Ljudi, zašto uzimate pomoć od Evrope i svijeta ako ste na Ruskoj strani, pokažite karakter pa odbiti novac od donatorske konferencije, odbiti Evropske IPA fondove i tražite novac od majke Rusije, a svima nam je poznato kako je ona darezljiva! Nemojte biti licemjeri, Ameri, Francuzi u Nijemci vam popravljaju poplavom porušene kuće a vi kao branite i poštujete Ruse. Jadno!

zola

pre 9 godina

Ljubica Kako god da izaberemo ozebscemo.Daleko je Rusija,daleko a mi okruzeni NATOom.Najgore bi bilo kad bi naoruzali siptare pa im rekli udrite ih( nas srbe).Banjalucani se dobro secaju da su ih hrvati mogli zauzeti da amerikanci nisu rekli dosta.BIDNI DISI NI ZA DISI NISI.

Milan1989

pre 9 godina

Dok god odolevate tim pritiscima iz razloga sto bi to nanelo samo stetu nasoj drzavi,imacete moju podrsku,jer dok god to radite vase ce rec imati tezinu i biti postovana od strane zapada. Marionete niko ne postuje.

ko je osetio ruske 'blagodetosti'

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.
(Nenad, Beclija, 2. avgust 2014 14:36)

Osim Britanja je ne znam niti jednu drzavu koja hoce da izadje iz EU, cak sta vise, osim indoktriniranih kripto-komunista i Udbasa iz Srbije niko iz cele Evrope nikad niti u snu ne bi sebi dozvolili da idu pod RUSKU okupaciju, gde su sve zemlje istocne Evrope osetile sta znaci ruska medvedja sapa. Mozda Tito nije trebao da izbaci Ruse 1948 i okrene se zapadu, pa danas ne bi bilo rusofila po Srbiji.

Vladimir

pre 9 godina

Imate li vi neki drugi komentar sem tog jednog te istog o ruskoj čizmi - šapi, čemu već, to što su vam utuvili u glavu na kursu za natofile? Dosadni ste, pokušajte bar da smislite nešto novo.

Podržavate ukrajinsku vojsku, u stvari bande pokupljene ko zna gde koje pozdravljaju nacističkim pozdravom - ali znate i sami ko na kraju pobeđuje i ko šeta čijim glavnim gradovima. Strpljenja malo!

AAF

pre 9 godina

Sumnjam da ce biti nekih velikih pritisaka.Sklon sam da verujem da ce biti onako kako je izjavio americki ambasador.Ako ne zelite da ispunjavate obaveze kandidata idite svojim putem.Srbija nema neki strateski znacaj za zapad,okruzena je clanicama NATO i nije problem da bude izolovana.

srbin

pre 9 godina

Većina Srba ne voli i ne zeli u eu i dajte već jednom referendum,da narod kaze hoće li da se bori da vrati Kosovo u sastav Srbije ili ćemo vecno da budemo kandidati za ulazak u eu.Okrenimo se Rusiji,Kini i tim istocnim zemljama.Lazemo sami sebe,nas zapad neće,a nećemo ni mi njih i to je realnost..

Лима

pre 9 godina

Ми нисмо у ЕУ да би ускладили став, нити желимо у унију али то никако немојте неком да кажете то је забрањено! Хвала ако објавите.

U potpisu

pre 9 godina

To leti mozete da odlucujete,jelte.... i da birate.... Zimi se zna.

Ne zanosite se, klipani. Bas bih voleo da uvedete Rusiji sankcije. Da ce vam EU novac da nadoknadite te gubitke.... eno vidimo da su i Ukrajini dali novac i nadoknadili...

Bivši stanovnik u Uniji

pre 9 godina

Svi ovi koji vole EU, dabogda sutra ušli u EU. Samo da vam napišem mesečne troškove života koje sam imao kao samac (stan, hrana, osnovno): Pariz 1900 evra, Brisel 1600 evra, Amsterdam 1700 evra, London 2000 evra. Nadam se da imate godišnje 19.000-24.000 evra da biste preživeli. Sad se presaberite.

Hmhm

pre 9 godina

milan, 2. avgust 2014 12:21
Krim je VRACEN tamo gde pripada, posto ga je Hruscov velikodusno poklonio Ukrajini.
Kad mi budemo VRATILI Kosovo, tad cemo moci da se uporedjujemo.

Nenad, Beclija

pre 9 godina

A kakav bi to "ultimatum" bio od EU? Satro "necemo vas primiti u EU"? Jer ovako bi nas inace primili. :)

Dok pametne zemlje gledaju kako da izadju iz prevare zvane EU, Srbi se jos uvek primaju na tu trulu sargarepu.

tft

pre 9 godina

Ajde bre dežurni zaštitnici ruskih nacionalnih interesa u Srbiji, Crna Gora uvela sankcije Rusiji a crnogorsko primorje prepuno Rusa. Kako sad to?!

uvod

pre 9 godina

BICE uslov: Ili uvedite sankcije Rusiji ili priznajte odmah Kosovo. Jedno od ta dva mora. PROVIDNO! A naravno ovi nasi PILJARI ce odmah i formalno dati Kosovo ( sustinski su ga dali) a posle ce nastupiti i sankcije Rusiji a to ce uraditi nova vlada na celu sa novim premijerom (nekom slicnom mustrom ko zadnja dva, koje niko nista i ne pita kad strani ambasadori imaju svoje kancelarije tik uz premijerove i ostalih ministricica-klimoglavaca.). Sve je vise jasno. I moja deca, srednjoskolci, sve vec kapiraju i znaju da je ovo "scenario". !!! PUKLI SMO

Branko

pre 9 godina

"Tanja Miščević kaže da bi Srbija mogla biti izložena snažnim pritiscima kako bi se našla na zajedničkoj poziciji sa EU kada je reč o odnosu prema Rusiji."
Pa lepo reci srpski da Ruse proglasimo za svoje neprijatelje, što se do sada nije nikada u istoriji desilo da budemo neprijatelji sa Rusima. Nije li to preveliki zalogaj za sadašnju generaciju političara da nas zbog tuđih interesa zavade sa bratskim narodom? Rusi su lepo rekli da će smatrati agresorom svakoga ko uvede sankcije protiv njih. Rusi su se do sada dva puta veoma uspešno obračunali sa agresorima, jednom sa Napoleonom a drugi put sa Hitlerom. Nije jedini smisao života napunjeno debelo crevo i posedovanje truležnih stvari, već postoje čast, poštenje, dostojanstvo i vera.

Nenad, Beclija

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.
(Pavke, 2. avgust 2014 15:07)

Da se vratim iz Austrije koja tezi da izadje iz EU, u Srbiju koja daje sve svoje za saku ultimatuma i ponizenja iz EU? hahaha... evropejska logika. :)

Blesko deGama

pre 9 godina

Oni to kanda nama hoće da uvale sankcije.E pa lepo, vlada neka organizuje referendum po tom pitanju, jer što god uradili jedno nam kajanje ne gine.

Indus

pre 9 godina

@Bivši stanovnik u Uniji Sve je to tačno, ali ljudi tamo žive, zar ne? Jel gladuju? Jel mogu sa svojim mesečnim primanjem da sve to plate? U Norveškoj su, recimo, još skuplji trošlovi života. ALI su i plate veće. Kakve veze to ima koliko košta život, ako si mogao da ga platiš svojom platom? Jel si gladovao, dok si živeo tamo kao samac? I jel ti misliš da u Srbiji samac može da živi sam, sa našom prosečnom platom? Ne razumem šta si hteo da kažeš u svom komentaru...
Zašto pola Srbije jedva čeka raspad Unije-jel to onaj princip "Nek' crkne komšiji krava. Ja nemam ništa od toga, ali on ima štetu"? Šta se dešava sa nama Srbima?

Građanin

pre 9 godina

Prevazišao sam pritiske EU. Ako me ne nerviraju, normalno im kupujem robu, ako me iznerviraju, obustavim pa od viška kupujem evre. Kamo lepe sreće da i moja država ima ovakvu mogućnost izbora, koju imam kao građanin.

Ћезо рца

pre 9 godina

(surova realnost, 02. avgust 2014 13:38)

Колика је штета, непосредна и посредна, материјална и нематеријална, од санкција и ратних разарања, коју су нам ти демони причинили...? Није потребно да инвестирају, него да плате, са дебелом каматом...

bezimena

pre 9 godina

@Bezimena

Kako zamisljate da ruski strateski partner(ugovor o strateskom partnerstvu Srbija -Rusija)) i radikali iz SNS-a mogu nastaviti EU put Srbije?Pa zar nije njihov ideal bila Srbija "rupa na evropskom tepihu")?Objektivno ce se
Srbija naci u izolaciji jer zemlje okolo primenjuju evropsku politiku,clanice su EU i NATO.
(AAF, 02. avgust 2014 14:13)

"Strateško" partnerstvo...papir trpi sve, ugovori se sklapaju, raskidaju, ne izvršavaju itd.

Znam odlično šta je ideal radikala, ali "biv." radikali su, da bi vuk bio sit i sve obce na broju, pušteni na vlast, od strane zapada, zato da urade sve ono zbog čega su govorili da su demokrate izdajnici. SNS će još neko vreme da se femka a onda će igrokaz biti završen okretanjem ka EU, jer ona neće više "crne rupe" na svom "svilenom tepihu".
"Ako me pitate" reći ću Vam da je zapad majstorski smislio celu predstavu, kao i da je dvojac Nikolić-Vučić maestralno igraju. A zašto? Zato što su tako samoljubivi, sujetni, gramzivi za novcem i vlašću dobili šta su želeli, a zauzvrat će uraditi šta se od njih tražilo. Iako su moguće u sebi mislili da će zeznuti EU, pa zato povremeno iz njih progovori original, to se naravno neće dogoditi, jer su evropski političari daleko veći igrači, pametniji, obrazovaniji, sposobniji i sa finansijski jakom podlogom.
I dobro je što je tako!

p.s. Mi smo za Rusiju, kao i za ostale velike kreatore svetske politike, miš, nebitan u svakom smislu. Od naše "podrške" ona nema korist ali mi imamo štetu. Nas IZDRŽAVA EU i to nikako ne smemo da zaboravimo.

vecina

pre 9 godina

e bas me zabole za EU samo sto srbijom vladaju oni koji imaju gazde od 2000te do danas pa sada nas uslovljavaju i mame sargarepom a mi smo magarci te ovo te ono te srbija da prizna kosovo te republika srbska reciprocno ne moze da se pripoji srbiji te ne moze deo ukrajine rusiji te izrael moze da radi sta god hoce te ovo te ono mislim STRASNO...

Neko iz mase

pre 9 godina

Prvo, gospođa je kontradiktorna. I u ovom tekstu, a posebno u izjavi od prekjuče kada je izjavila da će Srbija neće biti uslovljavana. Sada izjavljuje da će biti "veliki pritisak". Stvarnost je zapravo da je taj pritisak već prisutan i on je bio potpuno očekivan. Pazite, ukoliko Savet Ministara EU (Vlada EU) postigne sporazum i donese neku odluku ili direktivu, ta odluka/direktiva je obavezujuća za sve članice Unije, kao i za one zemlje koje su potpisale Kopenhaške kriterijume (SSP-Sporazum o stabilzaciji i pridruživanju sa EU), tj. I za sve zemlje kandidate za članstvo. Nema "ali". Tu ide tačka. Jedan od tih kandidata je i Srbija i ona je shodno onom što je potpisala u SSP-u OBAVEZNA da svoju spoljnju politiku usklađuje sa Briselom. Na žalost to niko nema petlje da kaže građanima, no ovo stanje neće moći još dugo trajati obzirom da je verovatnije da se odnosi EU i Rusije dodatno pogoršaju umesto poprave.
Recimo o pitanju priznanja nezavisnosti Kosova EU do sada nije donosila nikakvu odluku i zato je (bilo) moguće da svaka zemlja o tome ima svoj stav, ali u pitanju politike prema Rusiji EU je do sada donela 5 odluka/direktiva. Jučerašnja odluka o sektorskim sankcijama je peta i ona je ujedno kraj srpske iluzije da će moći izbeći svrstavanje.

Pavke

pre 9 godina

@Nenad, Beclija Po nicku pretpostavljam da živiš u Beču. Pa što ti živiš u toj truloj šargarepi? Vrati se u Srbiju, ovde ništa nije trulo.

ds je zakon a nds =sns

pre 9 godina

o pa gospodjo miscevic pa za razliku od vas ja uopste nisam zabrinut do god je svemoguci na celu srbije covek koji ima moc da miri sever i jug istok i zapad ne vidim cemu taj pesimisticki ton i izrazili je skoro3 g na snazi laz tj nastavak politike bivseg ds-a a sadasnjeg nds-a ili ti gde ja stadoh nds a ti produzi sns

Kome ćeš se privoleti carstvu?

pre 9 godina

Gospodar više neće moći "ni temo ni ovamo" ko do sad. Moraće da izabere, direktno ili indirektno, ali moraće.

bivsisrbin

pre 9 godina

Mislili trustovi srpke politicke misli, zrtvujmo Kosovo i sa daljim pritiscima je kraj, a kad kazem trustovi ne mislim samp na politicare, nego i na Akademiju Nauka, Crkvu, Univerzitete, i sve ostale koje uticu na odlucivanje.

smesno

pre 9 godina

U svakoj drzavi ima neslaganje u parlamentu,i svako ima pravo da iznese svoje misljenje... EU funkcionise na isti nacin.Nisu sve clanice priznale Kosovo i smesno je cuti od nekih politicara kada izjave da mi moramo da uvedemo sankcije Rusima... Zele nesto ali na ovakav nacin je smesno.

Petar

pre 9 godina

Citam, citam i vidim totalno beskorisne fraze, nista nije rekla Misceviceva, sve diplomatsko okolisanje. A i jasno je da nemamo mi nista ni od cega.

ZADRT91

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali dok Merkelova ćuti sve je u redu, plus što ni nemačka ne zavodi Rusiji neke ozbiljnije ekonomske sankcije.

romul

pre 9 godina

Nadam se da EU nece postavljati ultimatum,ali iskreno sumnjam.Vodeci se skorijom istorijom mislim da ce nas ultimatum sacekati.Nadam se da gresim.

Евроскептик

pre 9 godina

Морамо да наставимо да настојимо да ускладимо политику са ЕУ (како та фраза лепше звучи од оне уобичајне - имате да слушате и радите шта вам се каже)!

Miodrag Markovic

pre 9 godina

Po mom misljenju, srpska spoljna politika je mesavina diletantizma i demagogije. Puno se vodi racuna o interesima Rusuje, au sto vreme se sva moguca pomoc i investicije ocekuju od EU. Na nedavnoj donatorskoj konfereniji za poplave, Rusuja nije donirala nit I jedna cent.

Romanija

pre 9 godina

@Rango:Srbija je vezana i za EU i za Rusiju. Upravo zbog toga ne bi bilo dobro da se opredeljuje. Treba voditi politiku koja nije na štetu Srbije.Kada bi se odrekli bilo koje strane , bila bi to velika šteta.