Ponedeljak, 14.07.2014.

21:19

Vučić: Srbija neće bankrotirati

Krenuli smo da sprovodimo sve ono što je potrebno da bi Srbiju izvukli, kaže Vučić. Krstić je pomogao Vladi, mi danas imamo potpuno stabilno finansijsko tržište

Izvor: B92

Vuèiæ: Srbija neæe bankrotirati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

389 Komentari

Sortiraj po:

Covek

pre 9 godina

Naravno da nece kad je Vlada donela paket mera i sprecice bankrot. Jos jednom se premijer pokazao da je jedan odgovoran i ozbiljan covek.

SLAVUJ

pre 9 godina

Godinama smo glasali za DS u nadi za boljim zivotom i davali smo svoj glas njima i videli smo dokle smo dosli. Posle njih ostale su trajne posledice.

Lupo

pre 9 godina

Južni tok i razvoj trgovine sa Rusijom je takođe ogromna šansa srpske privrede! Ono što moramo da uradimo je da imamo prizvode koje ćemo ponuditi tom ogromnom ali probirljivom tržištu! Kvalitet i količine, to su zadaci na kojima moramo da radimo kako bi se naša spoljnotrgovinska razmena povećala i dobrinela lakšem putu kroz reforme!

BRATAC - SAČULATAC

pre 9 godina

Krajnje vreme je bilo da neko krene sa reformama i menjanjem Srbije, i naravno Aleksandar Vucic treba da bude ponosan, sto je i pored brojnih otpora, napada na njega nije popustio ni za jedan milimietar od svog ekspozea koji je dao u Skupstini Srbije prilikom polaganja zakletve.U Srbiji su sve vlade u proslosti obecavali imali sva resanja, ali nisu nista preduzimali nego su samo vodili racuna o svojim licnim interesima. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana , bili sve te godine, danas to rade samo iz markteinskih razloga.

вршни час

pre 9 godina

Свака промена не може да се деси преко ноћи,зато само мора да се ради оваквим темпом на реализацији реформи како би се држава извукла из пропасти у какву се је увели претходници,али што је могуће мање по народу што управо ради премијер и то је за велику похвалу и наравно понос.

Alala

pre 9 godina

Reforme su krenule i to je važno ne treba da se više Vlada obazire na kritike. Reforme jesu predviđene za pokretanje naše privrede, proizvodnje i industrije. Reforme su te koje obavezuju privatne predizetnike da plaćaju poreze, da izvrašavaju svoje obaveze prema radnicima, i sprečavaju sivu ekonomiju. Reforme su pohvalili ceo svet koji će investirati u našu državu.

antibot

pre 9 godina

Postovana gospodo botovi (roboti) g-dina Vucica, ja vas razumem zasto to radite ... Tuzno je to sto radite, ali vas razumem!
Nada umire poslednja!
A i .. od necega se mora ziveti, dok vas stranka ne uvali u neko JP.
Ipak, da li ste .. mozda ... primetili, da vas ostali citaoci i komentatori potpuno ignorisu (izuzimajuci mene i ovaj komentar), kako u reakcijama na ono sta pisete (slavospeve PMS-u*)tako i na ocenjivanje komentara (u korist svagom opevanom PMS-u)?
Zelim da kazem samo to, da se djaba trudite sa ocenjivanjem komentara u korist PMS-a, jer je sve vec jasno.
Ova vlada mora da ode!
Tocak je pokrenut ...

* PMS - premijer mekog srca

SOLIDARNA PROGRESIVNOST

pre 9 godina

NAJVAŽNIJI USLOV da bi reforme bile uspešne je da veći teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogatiji staleži, a ne sirotinja koja prima ispod PROSEČNE plate.
Zato su neophodne mere:

1). Da se za plate i penzije napravi PROGRESIVNA skala umanjenja:
do 40.000 dinara, ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
od 40-80.000 umanjiti 10%, od 80-120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%..
Samo lekarima nema umanjenja plate.

2). Da poskupi struja, voda i dr. komunalije , ali da se za poskupljeni deo, umanje računi porodicama sa malim primanjima (100 evra po članu domaćinstva) u skladu sa SOCIJALNOM KARTOM.

3). Da se poveća taksa na: benzin, cigare, strana pića, kafu, nakit i svu drugu LUKSUZNU robu..

jota za bota

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.
(UGREN MILORAD, 15. jul 2014 15:53)

Brani se postojeci los ZOR, zato sto je ovaj u skupstini JOS GORI!
Sve na stranu, ostaje KLJUCNA odredba, da poslodavac moze da vas otpusti, samo na osnovu SVOJE PROCENE DA NE RADITE DOBRO!!!
U praksi, to znaci, da postajes ROB, jer "gazda" moze da ti kaze - idi mi kupi cigare .. ti da to ne uradis, i mozes da dobijes otkaz!
Toga nema vec 100 godina u EVROPI, to nisu mogli da rade ni poslodavci u prvoj Jugoslaviji.
U nekim ZOR drzava EU, postoji odredba, gde zakon OBAVEZUJE privatnog poslodavca, da MORA da se K O N S U L T U J E sa predstavnicima zaposlonenih (sindikatima) oko poslovne politike firme!!!
O tome nas radnik, posle ovako osmisljenog zakona, moze samo da sanja.
Naravno da je to na korak od zloglasnog samoupravljanja (iskreno to kazem), i to srpski radnici ne traze, ali ni to, da se "gazde" bahate! A bahate se, onoliko...
Daleko smo mi od EU i ovaj ce se zakon SIGURNO promeniti pre ulaska u uniju, sve da sada i prodje, a JEDINI rezultat novog ZOR ce biti, da ce clanovi SNS i njihov podmladak, zameniti "lose radnike" po javnim preduzecima!
Neki su pricali, kako se sa Vucicem vracamo u 90te, a ja tvrdim, da se vracamo u 1933. godinu.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A kad ste planirali da ove reforme pogode drzavni aparat injemu pripadajuci vozni park ? Mislim , lako je tudjim k.... gloginje mlatiti a sa druge strane biti meka srca prema armiji partijskih vojnika udomljenih u drzavnim organima , agencijama , JP.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Vlada ce mozda smanjiti penzije 20 a mozda 10%, mozda skocice na struje za 30 a mozda i za samo 20% , ali vlada izgleda da nece zatvoriti tristotinak agencija iako ih imamo kao Nemacka i Francuska zajedno , isto tako vlada nece prodati ni trecinu oskudnog voznog parka od 30000 vozila (bilo bi previse da imaju toliko sluzbenika a ne automobila) iako bi to vratilo u budzet nekoliko desetina miliona evra , samo trecina.....Ne , ne nije to neka usteda kojom bi se premijer ponosio.

vlada

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .
(Ana Stojakovic, 15. jul 2014 15:23)

A Vučić i Dačić su sa druge strane 90tih pokazali šta znaju i umeju i rezultate njihove rabote osećamo svi i dalje i osećaćemo ih narednioh bar 5-6 decenija, zato što je u Srba Kratka pamet!

stojan-stole

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se bune oni koji su najviše kumovali ovakvoj teškoj situaciji? Ili bankrot ili korenite reforme...Ja sam i mnogi drugi pogodjeni krizom ipak za ovo drugo. Bar će mi deca bolje živeti, od svoga rada, a ne od tatinog "teško" stečenog nasledstva.

mika radjevac

pre 9 godina

videli smo kao su nas zaduzivali politicari od 2001 pa na ovamo,povecavali nerealno penzije,plate i time nas enormno zaduzivali,pljackalo se u javnim preduzecima,tajkuni su koristili politicare,pokupili sve sto je valjalo a radnici su ostali na ulicama,ovaj Vucic realno govori,posteno radi i ove reforme su najbolje resenje sto mozemo imati u ovakvoj teskoj situaciji

UGREN MILORAD

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.

Ana Stojakovic

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .

NN

pre 9 godina

Samo uz mnogo truda i odricanja možemo da izbegnemo bankrot. Reforme jesu teške, ali su u svakom slučaju bolje od bankrotiranja. Bolje je i smanjiti penzije i plate nego ostati bez njih.

bolje danas ista nego sutra nista

pre 9 godina

Vecini je vrlo tesko i vecina je na ivici siromastva. Ali, sada je u pitanju bankrot drzave ili odrzivost javnih finansija. Ako se politicari budu prepucavali ko je i koliko kriv resenje nase agonije necemo pronaci godinama unapred. Resenja koja je predlozio Krstic jesu brutalna i vecini nelogicna, svi bi da smanjuju samo visoke penzije i plate. Ali, u pitanju je "igra velikih brojeva". Udeo onih koji imaju visoke penzije i plate ne prelazi desetak procenata, mozda je i manji, ukupne sume koja ide na plate u javnom sektoru i penzije, pa je i finansijski efekat njihovog smanjivanja mnogo manji nego kada se linearno smanje sve plate i sve penzije.To ne znaci da podrzavam da funkcionerima i funkcionercicima raznih nivoa ostanu ova za nase uslove prevelika primanja, ali se to ne moze tako brzo resiti ( reforme javnih preduzeca, resavanje pitanja preduzeca u restruktuiranju, uvodjenje jedinstvenih platnih razreda u drzavnoj upravi i javnim preduzecima...) Ova smanjenja plata su iznudjena, ali bolje ista nego sutra nista.

Rokstedi

pre 9 godina

Da su reforme počele mnogo ranije, naravno da bi one bile daleko manje bolne. DS i jeste najviše kriv, jer njihovim nečinjenjem i tapkanjem, mi danas plaćamo veliku cenu.

Bariton

pre 9 godina

Sve učestaliji napadi na Vučića od strane DS-a, predstavlja upravo napad iz straha da politika jasnih ciljeva SNS-a uspe. Time bi se dokazala dvanaestogodišnja nesposobnost demokrata.

Darko 88

pre 9 godina

Srbija JE bankrotirala...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 14. jul 2014 21:27)

Srbija NIJE bankrotriala, ali BI bankrotirala da su na vlasti ostale demokrate, pošto bi oni verovatno pred izbore ponovo povećali plate i penzije i onda bi bankrot bio neminovnost.

Rečanac

pre 9 godina

Nova Vlada je promenila praksu svojih prethodnika i prešla sa reči na dela!Ni u izbornoj kampanji nije bilo lažnih obećanja i građanima je predočeno, samo ono čega su i sami svesni da bez velikih odricanja i bolnih rezova neće moći Srbija da krene napred!

apatrid

pre 9 godina

Vucic kaze, kako su penzije od 2007. godine porasle 72% (samo 2008. godine 22%) i kaze, da je za to izdvojeno 7 milijardi evra)!
Kurs evra 14.07.2007. godine je bio 81,11 dinara/1 evro.
Kurs evra 14.07.2014. godine je bio 116,36 dinara/1 evro.
Evro je porastao za 46% od 2007. godine!
Dakle, vrednost penzija, ako i pretpostavimo da su od 2007. godine rasle ZBIRNO 72%, realno nisu porasle vise od 26%.
S obzirom, da Vucic bez uporedjivanja sa bilo cime drugim, pa ni sa kursom evra, tvrdi da su penzije od 2007. godine poresle 72%, a ustvari, i sa takvim sabiranjem procenta, porasta samo 26%, (ako uporedimo sa kursom evra prema dinaru), osnovano se moze tvrditi, da ne zna o cemu prica, ili zna, pa namerno ne govori istinu.
Naime, nije isti jedinstven procenat od 72%, sa sabranim procentima (npr. 5%+15%+22%+8%+10%+12%=72%). Penzija od 10.000+72%=17.200, ali 10.000+5%=10.500+15%=12075+22%=14.731+8%=159.10+10%=17501+12%=19.601!
To isto vazi i za EVRO!!!
Nije evro od 14.07.2007.-14.07.2014. godine porastao u jednom danu 46%, nego je svakog dana rastao po malo, npr. 0,01%+0,05%+0,09%+0,07% ...
Kada bi se svi ti procenti rasta EVRA prema dinaru sabrali, (kao sto je Vucic sabrao procenat rasta penzija), dobio bi se procenat daleko veci od 72%!!!
Strasno bi bilo, ako je Vucic svestan, da je penzija nekog odredjenog (konkretnog) penzionera, jula 2007. godine vredela 200 evra, a da danas (uz sve povecanje od 72%) ne vredi toliko, a da on, ipak, tako prica!

Kamenica

pre 9 godina

Busamo se u grudi kako je poljoprivreda naša šansa, a naš seljak nema radnu snagu da mu obere letinu! Šta se to dešava? Da li smo se kao ljudi uspavali, i čekamo da nas stranke po zapošljavaju, a posle da ih pljujemo ako nismo ušli u taj krug! Nema čarobnog štapića, i samo sami sebi možemo otvoriti vrata sreće i perspektive, to nijedna vlada neće uraditi za nas!

Bojana

pre 9 godina

Pred nama je težak period, neće biti nimalo lako ali ukoliko želimo da se nešto promeni moramo da podržimo premijera u sprovođenju reformi...ovde smo gde smo upravo zbog loših poteza prethodne vlasti i nije mi jasno zašto sad ljudi kritikuju premijera koji je rešio da spreči dalje propadanje?

Lavanda

pre 9 godina

Evidentno je da nije postojalo volje u prošlosti, da se donesu zakoni, pre svega ZOR, koji će, posle njegovo donošenja, pozitivno uticati na privredu.

acomurija

pre 9 godina

Smanjivanje penzija, umesto hitnog povećanja, je dokrajčivanje GENOCIDA nad jednom trećinom populacije! I to one koja je stvarala i stvorila sve ovo što se nastavlja sa rasprodajom!
Dajte, gospodo bezumljaci, Telekom penzionom fondu, uz PTT, i zaboravite na nas: mi smo naučili da gazdujemo, radimo i stvaramo, a VI mangupi LAŽETE kako smo u socijalizmu teško živeli i da nam je VAŠA demokratija jedini izlaz.
Ogromne fabrike, proizvodnja koja je imala cenu u celom svetu, dug na 23 miliona jugoslovena od 10,5 milijardi dolara: danas ništa ne radi, čak ni ono prodato za jednu marku, fabrike zjape opljačkane, ne proizvodimo ni čačkalice, ni šibice, ni konac za ušivanje dugmadi - kupujemo kineski otpad - a zamajavate nas nekim boljitkom "za neku godinu"! Šta će čovek u Surdulici, na Pešteru, u Bajmoku, u Negotinu i Bajinoj Bašti imati od vaših nebuloznih "Beograda na vodi".
Evropa je ukinula "koridor 10", a vi bulaznite o "koridoru 11": zaustavite trošenje na sebe, na svoje crkve, krstove i "Dragičine fondove" - vratite narodu svojinu!
Ej, upamet - dok vas nismo pregazili u stampedu za golim hlebom!!!

petar sluzbenik

pre 9 godina

Svi bi kod nas da zive lepse i bolje, da se sprovedu reforme... Ali ako to moze njih da zaobidje ( i dalje da se na drzavnom poslu nista ne radi, voze sluzbena kola gde hoces i koliko hoces). Sa takvim razmisljanjem nema srece i dok se to ne promeni niko ne moze da nam pomogne

Valter brani narod

pre 9 godina

Predsednik Vlade kaze : sve iz ekspozea cemo ispuniti za 100 dana, a sta je sa ranijim a sada preskocenim ekspozeom, gde je receno da ce do nove godine biti raskrinkane sve 24 sporne privatizacije, da ce mnogi biti iznenadjeni, pohapseni. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanom reformom sudstva. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanjem o gasenju glupih i nepotrebnih 150 agencija, i to ste obecali. NISTA-CORAK. Rekli ste da ste krenuli u akciju smanjenja broja sluzbenih automobila, pruzen Vam je otpor i Vi ste se povukli, a radi se o 32.000 limuzina, da ste uspeli, koja bi to bila usteda. Oped CORAK. Sto ne odpustite 350.000 radnika-parazita iz pacovske administracije, kasa bi bila punija. Oped CORAK. Sto ne ukinete silna obezbedjenja, bezvezna sluzbena putovanja, ambasadore u pojedinim zemljama, reprezentaciju. I oped CORAK. I na kraju to kako Vi zamisljate da uzmes radniku od plate 10%, penzioneru od penzije 10%, mazni ovde, mazni onde, pa to nisu ekonomske mere, to je kriminal. Pa nije valjda da se Vlada bavi kriminalom, odnosno otimacinom, ili mozda da. To i tako moze svako ko je studirao i doktorirao na ,,megatrendu,,. I tako ce Vlada naci resenje kojim ce da se junaci nad nezasticenim radnicima i penzionerima otimajuci im i ono malo sto imaju, jadna ste Vi Vlada, Vlada zvana promasaj ili ti CORAK.

Dr.

pre 9 godina

"Srbi u Srbiji su zaslužili Vučića. Oni koji su davno odavde otišli svakako nisu.
(SIlvester, 15. jul 2014 09:59)"

Grešite, niko nije toliko nepopravljivo loš da bi zaslužio VUčića! Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo da mu Vučić kroji sudbinu. Koliko god da je loš i koliko god da mi zla naneo, niko ama baš niko nije zaslužio takvu jadnu sudbinu.

crnogorac

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su od 2007 do 2013 penzije povecane za 72%.

Dalji komentar o tome kakva je bila prethodna a kakva ova vlast nije potreban.

ДОМАЋИ ТУРИЗАМ

pre 9 godina

А.Вучић мора ХИТНО да позове грађане да летују у Србији,
како би у Србији остало бар пола од МИЛИЈАРДЕ евра,
колико сваке године потрошимо по страним морима.

Тако је 2008.г. урадила А.Меркел, па је Немачка прва изашла из кризе.

Komplikacija

pre 9 godina

A zašto sada krivite Vučića pa nije on odgovoran za ovo katastrofalno stanje nije on vladao 12 godina.On je jedino kriv zato što sada mora da sprovodi ove teške reforme u već teškoj ekonomskoj situaciji ali sada se mora napraviti rez i dovesti država u red inače nam nema spasa.Puna podrška reformama.

GagY

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.
(DarkoDare, 14. jul 2014 23:13)

Sreća, pa je veliki PMS- Premijer mekog srca, odlučio da umesto neuspelih privatizacija, daje milione eura od naših para da bi napecao nekog arapskog kontroverznog biznismena kome će pokloniti neprivatizovane firme.
Osim toga, nepismeni ljudi, izbacite iz uporebe reč NEZAPOŠLJENOST. Raspitajte se malo, pitajte svoje učiteljice kako se pravilno izgovaraju i pišu reči!

Sosa

pre 9 godina

Ej botovi sada kada vam je vodja na vlasti primecujete da se on kao brine o narodu, a zaboravljate kada je godinama u skupstini jedina osoba o kojoj se pricalo i koga je branio i o kome se najvise pricalo i gubilo vreme
bio Seselj. Manite se vise toga zato sto je on sada na vlasti treba svi da mu otvorimo nase novcanike ne bi li mu pomogli a obaska ono sto je obecao i na cemu je izbore dobio da ce hapsiti tajkune i da ce resavati 24 sporne privatizacije dobijene kao DOMACI ZADATAK od EU.
Vodja je u kampanji rekao da ce ispuniti sve sto EU trazi ali nam nije rekao da ce nam uzimati od zarada i penzija i time ispuniti zahteve mmf dobijene kao DOMACI ZADATAK.
Jedini DOMACI ZADATAK je ispunio u vezi Kosova, jedino mu preostaje Ustav za koji ce verujem opet medju narodom podici halabuku eto od njega nam zavise investicije a u stvari taj DOMACI ZADATAK ce u celosti biti ispunjen.
I dok nam se vodja prizvao svesti radnicima, penzionerima i siromasnim ljudima pojedose godine skakavci.

Dragi

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota ali smo se nekako izvukli i ako ne sprovedemo ove reforme teško nama biće mnogo teško u to nema sumnje ali bolje to nego bankrot jer nažalost u takvoj smo situaciji.

ohoho

pre 9 godina

ma ja ti verujem.
a ti, verujes li u to sto pricas? a pricao si i o karlobagu i bulevaru ratnog zlocinca ...
nego da ti i drustvo deponujete pasose za svaki slucaj tamo gde je i miskovicev. za posle izbora, ako uopste ostanete dotle na vlasti, da vas mozemo priupitati. i da se ne moramo dopisivati preko moskve.

zoro

pre 9 godina

Pa nećemo da bankrotiramo kada su došli ozbiljni i odgovorni ljudi koji znaju kako da vode državu.
(Rista, 14. jul 2014 22:38)

??? Buahahahahahahahaha!!!

bar nekad u zivotu

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.
(Boki, 15. jul 2014 08:30)
BOKI; jesi ti nekad u svom zivotu bar prosao pored neke zgrade na kojoj pise Pravni fakultet? Cisto sumnjam.
Privatnici ce sa ovim porezima i nametima i objektivno a i namerno da masovno zatvaraju firme.Drzavnih, sem Vucicevih i nema.Gde ce to ljudi da se zaposljavaju.Sto bi rekla umna Guvernerka jel na radnim akcijama?

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Za mene licno "jedina mana" koju ja mogu da otkrijem kod Vučića je to sto ima "mekano srce" i sto samo misli o tome "kako da gradjanima Srbije bude sto bolje" !

sasa

pre 9 godina

već je bankrotirala, pa neće u budućnosti. raduje me kad vidim kakve komentare ljudi (ne botovi) postavljaju, kao i da ih administratori dozvoljavaju. to je vec znak da popušta diktatura mlađanog premijera mekog srca, kao i da se ljudi polako opamećuju!

ABCD

pre 9 godina

" Ne idite utabanim putem, umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag " ovako radi čovek koji želi da pomogne narodu i spasi što se spasite da. Hrabro samo napred.

Škorpija

pre 9 godina

Čovek sa zdravim pogledima na svet i sa zdravim odnosom prema državi i građanima. Ima jako dobre i prostperitetne ideje za napredak Srbije i verujem u njegove sposobnosti kojima će kao pravi lider izvesti Srbiju iz svih problema u kojima se nalazi. To je Vučić.

PROGRESIVNO

pre 9 godina

***
Da bi se izvršile uspešne reforme, bitno je da teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogati stalež, a ne sirotinja.

Zato za plate i penzije treba napraviti PROGRESIVNU skalu:
deo do 40.000 ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
deo od 40 - 80.000 umanjiti 10%,
deo od 80 - 120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%.

picasso

pre 9 godina

"Vucic ocenjuje da ce gradjani osetiti boljitak za 3 ili 4 godine"
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/425037/Vucic-obecava-Zivecete-bolje-krajem-2014
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=25&nav_id=781774
Ovi vam se smeju u lice ...

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Održao Vučić sinoć na RTS-u klasičan predizborni miting: red zastrašivanja - red medenih obećanja, uz ocenu da niko pre njega, ali ni posle njega, ne valja.
Voditelj ushićen, baš voditeljski ćuti, i kad postavi pitanje - Vučić priča ono šta je naumio, a voditelj ne vodi ni samog sebe.
Od salvi optužbi drugih i hvalospeva sebi, ostaće zaboravljeno iscurivanje nešto malo podataka: IPAK je dosta novca pristiglo sa nekoliko strana, samo se ne zna gde su završili!
Zbunjeni voditelj ne ume da ga pita: šta bi sa obećanjima kada ste dolazili na vlast? Od tv pretplate, preko "izborne krađe", sto milijardi dolara obezbeđenih kad dođu na vlast, pojeftinjenje svega i svačega - od vikend struje i dva sata popodnevne, hleba, komunalija..; ukidanja bezbrojnih agencija i direktorata, smanjivanje državnog i paradržavnog aparata; oporezivanje tajkuna i bogataša; pokretanje proizvodnje i poljoprivrede...
Dobili smo i gomile laži: procent povećanja penzija - u Srbiji nikada penzije nisu skočile 73%!!! I još desetine odokativnih brojki, apsolutno netačnih, ali za oslepeli narod "vidljivih".
Jasno je: batrgaju se napredni radikali da nauče vođenje države, ali ne ide, države skoro i nema od kad su došli na vlast. Očajnički pokušavaju da namaknu apanažu, da se dočepaju love, jer im je jasno da narod neće izdržati ni punu godinu!
A zarad istine, rado bih narodu držao ovu vlast i deset godina - jer bolju ne zaslužuje!

Boki

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.

Zasto su stalno tudji prsti u mom dzepu ?

pre 9 godina

Zasto svi da vracamo kredite uzete za popunu budzeta ? Zasto ne vracaju samo budzetski korisnici ? Zasto od povecanja poreza na imovinu povecavaju sebi plate ?

bratic

pre 9 godina

ne mogu da verujem kakav smo mi narod izadje premijer na tv i odmah podrska za sve sto kaze a svaka mu ko Njegoseva,pola glumaca uclanjeno u zute al ovaj moze da im predaje.Investicije nula,zaduzenje neverovatno,magla na vodi arapi na vodi,svi pohapseni,svi doktori....

Jumama

pre 9 godina

Jeste da Srbiji predstoji težak period, ali to je za dobrobit nas i budućih generacija. Mora se od nečega početi. Da je i prethodna vlast brinula ovoliko o nama, a ne samo o sebi Srbiji bi bilo dosta bolje. Vučiću podržavam te u potpunosti.

saLJAK

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.
(Joja, 14. jul 2014 23:59)

Neće oni ništa organizovati kakvi radnici malo partijskih poslušnika i nešto onih koje će potplatiti da dođu na protest,to je maksimum koji DS može sa svojim potrčcima ovim sindikalnim vođama da nakupi i to je to.

Toma

pre 9 godina

Nije baš sve tako crno Srbija polako napreduje mnoge stvari su se promenile ali je potrebno još dosta uraditi kako bi postali normalno društvo i država ali nikako ne smemo sada odustati.

Andrej Ranković

pre 9 godina

Nisam glasao za SNS ali se nosim mišlju da sam pogrešio jer ovi moji nisu nijedan amandman predložili na zakone već ih napadaju preko medija. Šta ja imam od toga, sedi čoveče i predloži alternativu. :(

mikis

pre 9 godina

Mucno je bilo slusati one baljezgarije. Svesni smo situacije i znamo sta nas ceka, a dobijamo samo prazne price za malu decu. P.S. Vecina komentara je data od strane stranackih aktivista i prosto su smesni.

monte-video

pre 9 godina

Ajd ovako. Krstić podneo ostavku jer supermen nije hteo da se povuku gadni rezovi. Sad kaže da Srbija neće bankrotirati a nije ni počeo s reformama... Ko koga ovde?

talir

pre 9 godina

Posle dugog niza godina konačno Srbija ima vladu koja će i po cenu gubitka podrške gradjana sprovesti sve potrebne ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne.

Atinac

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota pre dve godine , i konstantno je postojala ta opasnost da se desi. S obzirom da su strabci pozitivno ocenili put kojim idemo sada kao država smatram da se bankrot ipak neće desiti i da nas čeka lepša budućnost.

Lily

pre 9 godina

Koleginica bivsa novinarka. Odradila par vrlo "pohvalnih" reportazica o Beogradu na Vodi. Juce pogledam LinkedIn a ona se zaposlila u Ministarstvu Spoljnih Poslova. Napred reformatori!!!

od toga nema nista

pre 9 godina

Nece se nista desiti (na zalost) za 3-4 godine. Nije problem toliko u zakonu koliko je problem u ljudima, mentalitetu i okruzenju.

expert

pre 9 godina

Ako država ne bankrotira , bankrotiraće njeni građani. Neznam zašto se beži od bankrota države kada je to sredstvo za ozdravljenje ekonomije?

penzioner

pre 9 godina

sad mi je penzija 16800 kolika mi je bila pre povecanja od 72% a tada sam mogla da platim sve obaveze za stan cg,infostan i struju a sad mi nije dovoljno muz neradi 10 godina ima 60 g i niko nece da ga primi ni za fizikalca . pa da idemo u reforme .

Miss S

pre 9 godina

Naravno da necemo bankrotirati, dodatno cemo se zaduziti kod Arapa. A ne bi me cudilo da jednog dana u bliskoj buducnosti nikne minaret u visini pilona (sa mosta na Adi) u centru Beograda a drugi strani jezik u osnovnim skolama bude arapski.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Imate apsolutnu vlast, od polovine izašlih dobili ste skoro pola, možete i Zakon o Karlobagu da donesete ili Bulevaruratkamladica, objavite to u kuriru, pinku i informeru, sluzbenim glasnicima rezima, i primenjujete.

Lugano

pre 9 godina

Gospodin Vujovic je juce u izjavi rekao:" Imamo plan da postepeno smanjujemo penzije i plate u javnom sektoru, kako bi napravili ustedu u iznosu od 60 milijardi dinara", ok, plate u javnom sektoru, ali tuzno je da se penzionerima smanjuje, koji ostatak svog zivota ne mogu da provedu bez brige kako da prezive, a od njihovih poreza na plate i doprinosa, izgradjeno je sve sto danas imamo. Uz to, ta grupa je jedina koja redovno placa troskove struje, grejanja i slicno. Pre ce jesti koru hleba, nego biti duzni za struju na primer.

Predrag

pre 9 godina

Da li ima ovde dovoljno ljudi koji mogu da uporede ove nebuloze sa realnošću? Šta priča ovaj a šta su rezultati? Iskreno laganje i bahatost. Srbija ekonomsko čudo, proizvodi mercedes, čipove, korupcija iskorenjena, ugovori javni... Dosta je bilo ovih laži!

pikolo

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da odem iz Srbije,2 hronicne bolesti...imam diplomu filozofskog fakulteta i C1 polozen engleski sa 8.6 ocenom..sto je super..Problem je sto ne mogu da dobijem lekove na duze od 2 meseca.. a "tamo" necu ni moci da udjem u bolnicu bez para...koje nemam...Probao sam,pitao sam...ne moze...Steta...Ja ostajem,pa kako mi bude...

Mogu sve da razumem, ali ovo ne

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da gospoda komentatori napredene orijentacije hvale smanjivanje penzija i nalaze neka, kao, opravdanja. 'Alo, bre, pa reč je o vašim roditeljima, rođacima, komšijama, prijateljima ... Ne mogu da verujem da vam je Vučić važniji od vaših najbližih. Evo, tu me secite, ako vas razumem.

Urban

pre 9 godina

Do bankrota definitivno neće doći, u to nema sumnje. Sadašnja vlast se bori za napredak i razvoj naše zemlje, a to moramo podržati. Reforme su trenutno najbitnije i moraju se sprovesti što pre i do kraja.

Realno je tako

pre 9 godina

Neće moći da bankrotira jer je bankrotirala još davne 1990 u okviru SFRJ. To je Ante Marković pokušao da spase ali nije uspelo a posle je došlo do rata i cepanja bankrot države na banana državice koje su u još većim dugovima nego propala SFRJ

VW

pre 9 godina

Vrhunski čovek i stručnjak?! Nikad ama nigde nije radio pa je sad "vrhunski" jer je opalio namete onima koji NAJMANJE imaju?!
Eto kakvi glasaju u ovoj zemlji...

Milos

pre 9 godina

Meni su posteno svi smesni. Pa pogledajte samo ovu ostavku Lazara Krstica. Prosle godine maltene smo se zamajavali celo leto oko neke rekonstukcije vlade da bi iznedrili dva kao strucnjaka Radulovica i Krstica. Manje od godinu dana nijedan vise nije u vladi i sta sad. Smehotres od politicke scene i opsti haos.

Beogradjanka

pre 9 godina

Možda Srbija i neće bankrotirati, ali će smanjenje penzija ugroziti živote mnogih starih i bolesnih ljudi, pa ako je to humano, samo napred! Nekako zaobidjoste priču o otpuštanju partijski zaposlenih u javnom sektoru, o prevelikom broju agencija, o glomaznoj administraciji. Nije naprosto moguće da ne postoje i druga rešenja osim ovih koja nudite.

Nemo

pre 9 godina

Svi znamo, i Vucic naravno, da je Srbija odavno strahovito bankrotirala i finansijski i moralno. Ako Vucic moze da ucini nesto da se to stanje popravi, neka ne okleva. Vreme je odavno isteklo. Nikome nisu potrebne ohrabrujuce price u, skoro, beznadeznoj situaciji. Istina bi pomogla, ma kako crna bila.

Lošmi

pre 9 godina

Šta će čovek kad je bukvalno doveden u bezizlaznu poziciju, ovo je sve trebalo pre deset godina učiniti.
(Una Biševac, 14. jul 2014 21:41)

Ovo je pokušao da uradi Zoran Djindjić pre 13 godina, ali je tada tvoj miljenik Aleksandar Vučić zajedno sa svojim radikalima bio prvi i najglasniji protiv reformi. Tako da mani se priče kako je on doveden u bezizlaznu poziciju. Da je tada razmišljao ovako mi bi pre 6-7 godina iste ove reforme završili.
P. S. Izvini pamtim malo duže od tebe.

zato sto nisam MAZOHISTA

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.
(EkonomistaEKOFBG, 14. jul 2014 21:41)

Najbolji si,majke mi mile!
Sutra cu zbog tebe da odem ispred naseg fax-a i da pocepam diplomu na cetvrtine,a onda da se izuriniram po istoj.
Posle toga se pakujem i idem u Nemacku da molerisem,cistim WC-ee ili sta vec.

ivan

pre 9 godina

Vidim da u Srbiji vecina ljudi misli da se moze ziveti od drzavnih preduzeca koja prave gubitke.

Svaka ideja o privatnom poslu ili o privatnoj svojini je ovde nesto sto se doceka na noz.

Ako zaista mislite da se moze ziveti od povecanja poreza privatnom sektoru, ako zaista mislite da je neko lud da radi i ulaze svoj novac da bi placao porez izdrzavao propala drzavna preduzeca, onda Srbija nema nikakvu buducnost.

Socijalizam je mrtav, drustvena svojina je mrtva!
A reforme treba da jos vise zabole privilegovane!
Divlja gradnja, 'drustveni stanovi' koji su otkupljeni za po 100 DM, sve to treba da se plati!

Cenu reformi ne treba da snosi privatni sektor, ni gradjani koji bas nista nisu dobili od socijalizma.

Problem je u tome sto su dobitnici u socijalizmu neobrazovani i siromasni ljudi, potpuno nesposobni da svoja dugovanja izmire.

Socijalizam-komunizam je zato i propao svuda u svetu - investirano je potpuno pogresne ljude.

Mislite da se i dalje moze investirati u sirotinju? Otpisati dugove za struju, legalizovati divlja gradnja, uknjiziti stanovi koji su nekom drugom oteti, izbegavati restritucija, odrzavati jeftino daljinsko grejanje, kupovati socijalni mir?

Vlada ne radi ovo zato sto je to u njihovom politickom ubedjenju - vec zato sto drugacije ne moze!

Лука Лабан

pre 9 godina

Србија можда неће банкротирати,али грађани Србије хоће сигурно.Тако да,моја порука вама,зашто ми дугове да враћамо које нисмо ни направили.Многи који су крали,и данас су у политичкој елити и причају о поштењу.Ја имам један а не 7 живота,тако да вас напуштам,и на мене не рачунајте у овом стезању каиша...Јер је и прошли остао без рупа...

medo

pre 9 godina

znaci vec je bankrotirala, jer sve sto je vucic rekao biko je obrnuto i to ubrzo, bice para za trudnice, pa nema para, nece biti tv pretplate, bice tv pretplata, nece struja poskupeti, poskupela struja, nece osiguranje poskupeti ,poskupelo auto osiguranje, itd...... sve sto kaze bude obrnuto, znaci u g.... smo do guse !!!!

radnik u restituciji

pre 9 godina

Od 156 preduzeca u restruktuiranju, u kojima je zaposleno 58.889 radnika, preduzeca koja su mahom gubitasi, ali medju kojima ima i onih, koja bi mogla uspesno da rade, ako ih preuzme strateski partner, Vucic je pomenuo samo nekoliko (EPS, Zeleznicu, Telekom, Železaru, Petrohemiju i Azotaru), a i za njih je ostalo nejasno, sta se tacno nemerava!
Do 15. oktobra 2014. godine se mora znati sta ce sa tim preduzecima biti!
Tog datuma se zavrsava restitucija i svi poverioci prema tim preduzecima u restituciji, pojavljuju se sa svojim potrazivanjima, cime ce ta preduzeca uci u stecaj.
Sta do tada i sta tada?
Dva sata sam cekao da cujem sta se planira, ali Vucic taj odgovor nije dao!

Lost Boys

pre 9 godina

JAKO ME JE IRITIRALA IZJAVA DA ..'MI TO NEUMEMO I TAČKA!'
A KOJI JE RAZLOG ŠTO NE UMEMO?
A UMELI SMO DA RADIMO, ZARADIMO I ŽIVIMO NORMALNO DO PRE 25 GODINA...

..., A TADA SU DOŠLE STRANKE.

alu

pre 9 godina

pa sto si uzimao kredite i ulagao u gubitase. zelznice srbije pa air serbia, pa ces sad da ulozis u beograd na vodi. ali nista od toga gde si ulagao nece da vrati pare. treba ulagati u ono sto ce vracati pare a vi sam ouzimate i trosite . kad zagusti vi cet svi pobeci kao slobini a sta cem omi?

Dragana

pre 9 godina

Zao mi je za Lazara Krstica delovao je kao izuzetno sposoban mladi covek. Vucic ipak nije pogresio sto ga je izabrao. Verujem da ce i ovaj put napraviti najbolji izbor za nasu zemlju.

samo da se zna

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja!

Mogu da vam kažem sasvim iskreno, Srbija je nenormalna zemlja više od 25. godina! Poslednjih godina nije bila normalna ni u Yugi, kamo li je tek sada?:(

White

pre 9 godina

Juriti po celom svetu investitore, nebitno jel Rusija, Nemačka, Amerika ili Francuska. Shvatimo da novac nije obojen. Ko hoće železaru, ali da radi ozbiljno, uzimaj odma, još i doplaćujemo.

K015

pre 9 godina

Možda bih i mogla da shvatim vas koji u negativnom kontekstu komentarišete Vučića da:
1. svi uredno plaćate porez ( a to ne radi više od pola Srbije)
2. ne radite na crno bilo koju vrstu posla
3. večeras ne kukate kako nema ni za "leba". a već vas čekaju spakovani koferi za odlazak na more
4. preko neke veze u svojoj opštini primate dečiji dodatak bespavno
i da dalje ne nabrajam, mislim da ste shvatili!

The Voice

pre 9 godina

Što se tiče Zakona o radu, bitno je da on zaživi u praksi i da se u potpunosti poštuje, a ne tražiti odmah rup u zakonu, iako nam je to specijalnost.

bob

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!
(doktor, 14. jul 2014 22:03)a ti botu kao placas porez?ocito ne,meni je stiglo resenje za stan i zamalo nisam pao u nesvest,pa nije mi vucic dao stan,sramota,a sto njegov prijatelj mitrovic ne plati porez,on je duzan samo nekoliko miliona i nikom nista e to je sramota lazni doktore.

Sarita

pre 9 godina

Bravo za Vučića i korišćenje samo jednog, eventualno dva službena auta. A ne po nekoliko kao što su to prethodnici radili... Pa to su pare građana Srbije, ne može to tek tako da se troši na neke nebitne stvari.

Kimija

pre 9 godina

Zamislite samo te vođe sindikata koji se finansiraju iz članarina napaćenih radnika, u stanju su preko mrtvih bre da idu da bi zadržali položaj da ne rade ništa. Bahato, bezobrazno, primitivno i sramno!

šega

pre 9 godina

E pa lako je smejati se sada i terati šegu nad mukom koja nas je zadesila, ali baš zato što smo u prethodnom periodu zarad populističke politike živeli kako smo živeli, sada smo došli do toga da se mora uzimati i 20% od postojeće bede. I to je nekome smešno!? Siguran sam da premijer neće odustati od reformi i da će naći pravi balans između mera koje se moraju izvršiti.

Nervni slom živaca tankih

pre 9 godina

Ja se već zabrinuo gde su sara key i vule 011 kad oni u gornjoj polovini. Mada imam utisak da mi neko od robotića nedostaje.

Luiz

pre 9 godina

"U tom periodu od 2007. do 2013. penzije su povećane 72%" ...

Ovo je toliko neverovatna, suluda i bezočna laž, da se svakom iole normalnom čoveku smuči ceo život koji je prinuđen da živi u ovoj i ovakvoj zemlji.

Od 2008. godine penzije se neprestanu "zamrzavaju" i od te godine povećane su za svega par stotina dinara. Tih par stotina dinara penzionerima uzme PTT kroz troškove i naknade svojih "usluga" (za održavanje računa i sl.), pa se Krkobabić posle hvali kako Pošte Srbije ostvaruju dobitak. Čak je i pomoć penzionerima sa najnižim primanjima ukinuta, zbog "štednje" na gradskom nivou.

Ovo što se svih ovih godina radi s penzionerima je čist fašizam i protiv toga bi morala biti čitava javnost.

maks

pre 9 godina

Slažem se sa premijerom po pitanju novog ministra finansija i delim žalost zbog Lazara, zaista vrhunski čovek i stručnjak. Slušao sam pažljivo Dušana Vujovića, ima ozbiljne predloge i treba ih obavezno uzeti u razmatranje.

Mirce

pre 9 godina

Mi se u ekonomskom pogledu držimo za poslednji vagon voza i moramo jako da stegnemo šipku pošto ako nam sada voz ode nadalje ga ne možemo stići. Moramo da budemo složni i menjati svoje navike pošto samo tako možemo pobediti izazove koji predstoje.

Dama bez blama

pre 9 godina

Lepo bi bilo da Putin dozvoli ulazak automobila, jer bi nam to malo pojacalo ekonomiju, ali videcemo sta ce biti. Radujem se dobroj nasoj saradnji i njegovom dolasku.

Dunja Duks

pre 9 godina

Sada kukamo sto penzije i plate moraju da se smanje, a da li smo se zapitali sta nas je do toga dovelo? PA mnogobrojni izbori, pred koje su vestacki povecavane plate, kao sto i sada mnoga preduzeca povecavaju kojeficijente da im plate ne bi bile smanjene. I tako u krug.

Jovana

pre 9 godina

Znamo vec sve, prosto je normalno da sve poskupljuje a da plate budu manje i naravno za sve su krivi zuti, i za ono nevreme pre par dana isto krivi su zuti. I normalno je da nakon usvajanja i stupanja na snagu Zakona o radu slede otpustanja jer treba zaposliti sve nove clanove stranke spasenja SNS-a i vrhovnog vodje svemoguceg Vucica. Koliko ste puta ponovili mozda Vam i poverujemo.

DarkoDare

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.

Valter

pre 9 godina

Ima pravo premijer u svakom pogledu, stvarno se nekada ponašamo toliko neodgovorno da je to sramno. Gledam samo ove nesretnike iz opozicije, pa bre ta ista opozicija mora da bude konstruktivna i da pomaže narodu u onome što je dobro, a oni prave nemire.

Micko

pre 9 godina

Sve je to u redu sto on prica. Ali ja ne mogu da svarim cinjenicu da kada smo krenuli u reforme pre 13 godina on je bio zakleti protivnik istih i direktno je podstrekivao kocenje reformi koje je sprovodio Djindjic, a tada je sve bilo mnogo manje bolno. Sada se on ponasa kao pokajnik i jedini spasitelj, a ja se pitam ko ce da nas spase ako opet nije na pravom putu kao sto nije bio u dosadasnjoj politickoj karijeri?

Marko

pre 9 godina

Ekstremna snalazljivost, velikodusnost i iskrenost karakterise naseg Mesiju. Covek mekog srca, koji brine za narod vise nego sto su brinule nase bake.
Neodoljiv za zene i medije! Ovaj super covek je svetac i treba mu podici spomenik sto pre.

zox

pre 9 godina

Secam se da je emisiju "Oko' vodio Zoran Stanojevic, ali kada je 2012 intervijuisao Tomu Nikolica, tada kandidata nakon jednog pitanja koje se Nikolicu nije svidelo, Toma mu je rekao 'Vi ste jako bezobrazan covek'.
I epilog je bio: Nikolic postao redsednik, a bezobrazni covek Zoran Stanojevic skinut sa mesta urednika.
A sada tu emisiju vode anonimusi koji se boje vlastirte senke.
Ne znam zasto uopste i sede kada intervijuisu jer se zna da recimo Vucicu ne smeju postaviti ni jedno pitanje, a da ga on pre toga nije cuo i odobrio da mu bude postavljeno

Moša

pre 9 godina

Nemojte da bežimo od odgovornosti i rezova, muka mi je kada čujem da premijer ima problema čak sa nekima iz svojih redova, eto npr. to za službena auta.

maxssimuss

pre 9 godina

Tačno Srbija neće bankrotirati ali mi hoćemo posle tvojih mera. Što ne smanjiš kamate na kredite, obećavali ste nam bolji standard godinama unazad uzimali smo kredite na osnovu vaših predviđanja i šta sad? Sad će te da nam smanjite plate povećate poreze, troškovi života su višestruko povećani i čemu to vodi? Naravno bankrotu pojedinca, bankrotu porodice. Ne možemo da legalizujemo kuće jer nemamo novca, ako je samo uknjižimo onda ne možemo da je prodamo a porez je nenormalan........ Ma ne mogu više da pišem, ništa ne valja gde god da se okrenem. Propast.......

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Srbija je već bankrotirala vaše visočanstvo,ostali ste vi sa zaglavljenom zadnjicom u fotelji da nam date neki savet kako da više radimo a manje zaradimo da bi ste vi bili siti i ovi vaši mentalno retardirani sledbenici koji hvale vaš nadljudski napor da nas gurnete u provaliju na čijoj ivici stojimo jer je to za naše dobro...

NIKKAT

pre 9 godina

Naravno da nećemo doživeti bankrot! Zahvaljujuci premijeru Aleksandru Vucicu necemo doziveti bankrot, iako su nas neodgovorni ljudi doveli do ivice bankrotsva! Vucic ce preduzeti sve mere da budemo normalna i uredjena zemlja!

Daudel

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je neko bio u stanju 72% da poveća penzije bez ikakvog ekonomskog osnova. Prihodna strana u budžetu katostrofalna, a mi povećavamo izdatke. Stvarno bruka. Ti se nisu ekonomijom sigurno nikada bavili.

mile

pre 9 godina

Srbija je vec bankrotirala samo je vas i vase "genije" sramota da to kazete. Vi ste presvuceni radikali veca steta za Srbiju nego svi pre vas.Pogledajte sta ste napravili za dve godine vlasti. Samo povecavate namete obicnom narodu a posledica toga je da sve polako staje u Srbiji jer je skoro svaka privredna aktivnos postala neisplativa uz ovakve namete. Da li vi uopste zelite dobro narodu Srbije, pitam se ja.Vi bz pogovora izvrsavate naloge onih koji su vas doveli na vlast pre dve godine i jos im se dodvoravate. Pre vas Srbija je bila na korak od ambisa propasti a vi ste je gurnuli preko ivice tog ponora propasti sumanutim zaduzivanjem na sve moguce nacine. Vecina tog pozajmljenog novca je nestala bez traga u ko zna cijim dzepovimaDobro vam je neko skoro rekao " da za dzabe vi prvi ustajete a poslednji lezete, kada od toga nema nikakve koristi( za vasu privatnu korist ne sumnjam).Koji je konkretan rezultat vase dvogodisnje vlasti ? Novoformirana aviokompanija i maketa Beograda na "vodi"???Ne znam za vas , ali mene bi na vasem mestu bilo jako ,jako sramota da se pojavljujem u javnosti uopste...

Milanče

pre 9 godina

Težak je period ispred nas, ali to je za dobrobit budućih generacija ali iz svih nas. Svi slojevi društva da podnesu teret, političari, oni bahati posebno. Maksimalna podrška Vučiću u daljem radu.

ekomomista

pre 9 godina

Slusam ga na rts-u, kako ga nije sramota da vredja inteligenciju ovom narodu. (sonja, 14. jul 2014 21:28)
Sreco, ja ga ne podrzavam, ali je sve na mestu. Edukujte se ljudi, sta su prihodi, a sta rashodi u budzetu i videcete samo par mogucih opcija, on bira najblazu, a ja bih pre ko Krstic, pa posle da disemo.

Na TV jedno a u stvarnosti. vec sutra, sasvim drugo !

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."

I zato je privatnicima podigao poreze !

dane

pre 9 godina

Nikada se mi nećemo opametiti. U Nemačkoj bre konkurenti uđu u saradnju zarad boljitka svog naroda, a ova naša opozicija se ponaša krajnje sramno. Mislim na demokratsku stranku naravno.

Ustanak radničke Srbije

pre 9 godina

Referendum o ovako važnom pitanju kao što je zakon o radu je neophodan. Medjutim, neoliberalno-kapitalističko-policijsko-antikomunističke bitange na vlasti neće većinu naroda slušati, već će sprovoditi svoju samovolju i destrukciju. Zato, ustani Srbijo!

carlapopovich

pre 9 godina

Ovom izjavom si pokazao koliko ne znaš ništa. Tebi samo ne odgovara da se to desi kako bi još dobijao investicija da vi među sobom delite a gradovi i kule na vodi , mercedes i obilaznice ostaju u sećanju ko dobra priča

Šidski šahista

pre 9 godina

Mislim da je na red došla ministar Udovički. Uvesti platne razrede za sve lokalne političare. Nemoguće je da predsednik opštine ima veća primanja od premijera ili bilo kog ministra. Nemoguće je da vozač u nekom institutu ima veću platu od vozača u nekomm javnom preduzeću. Elem, uvesti više reda po pitanju javnih rashoda na platnim razredima.

Branko00

pre 9 godina

Preduslov za bolje sutra jesu reforme. Tim reformama menjamo sistem I stare navike I to je ono sto je nasa rak rana. Tesko se menjamo I tesko prihvatamo bilo kakvu promenu. Reforme se moraju sprovesti ma koliko bile bolne

NAEMI

pre 9 godina

Kod nas se sve ceni sve sto je lose sve lazne vrednosti .Ne daj boze da neko pokusa da uvede rad,red i disciplinu u ovu zemlju i ovaj narod.Evo upravo se to desava ,samo drvlje i kamenje za nekoga ko pokusava da napravi od ove zemlje nesta.Ja mu zelim svu srecu ,izgleda citajuci ove komentare mi kao narod nismo to zasluzili.Treba da ostanemo u ovom blatu u koje su nas uvukli svi predhodnici .

Kali

pre 9 godina

@Podgoricanin Vise od 2 godine su oni na vlasti,a ne 2 meseca. Ovi vanredni izbori pre par neseci su raspisani samo da bi pokupili apsolutnu vlast i da bi takvi kao ti pricali da su tek od tad na vlasti,pa nista jos nisu stigli da urade. Batali se tih prica,znamo mi i od kad su na vlasti i sta su do sada uradili - nista!

DeyanD

pre 9 godina

Ogroman rad na vodjenju spoljne politike pokazuje nam ogromno postovanje premijera Srbije u zemljama EU tako i naraoda Srbije, pruzajuci ogromnu podrsku za reforme koje su zapocete zarad bolje ekonomske i trgovinske saradnje.

PEra Ložač

pre 9 godina

Poenta je jednostavna. ŠTo više radnika sa minimalnim zaradama i uništiti sve one koji imaju pristojan standard. Statistički će biti više zapošljenih a i glasačko telo će biti veće.

Rajko

pre 9 godina

Izlaganje ovog junose bez dana radnog staza vredja zdravu pamet. Izadji neradnice jedan iz tvog Beograda i objasni obicnom i postenom svetu u Srbiji zasto im otimas i zadnji dinar iz dzepa i sa kojim pravom. Malo bolje pojasni pojmove tipa "stezanje kaisa" i "prionuti na posao". Koji posao??? Dizite se narode, dok nije prekasno!!! Ovaj je resio da unsti Srbiju do ispod temelja. Goreg neprijatelja nismo imali jos od drugog svetskog.

DimaDima

pre 9 godina

Ranije vlasti su sistematski unistavale Srbiju, a premijer zeli da sprovede reforme i napravi temelje bolje i uredjenije Srbije. Ima punu moju podrsku u tome.

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Zahvaljujem se B92 na obajvi mog komentara gde broj negativnih ocena organizovanog sujber napada Vucicevih mlado turaka dokazuje se stiti licnost a ne istina. Tek kada bude dostupna javnosti prica o prodaji Jat-a I pod kojim uslovima a koji izgleda nikada nece proraditi videce se nemoc birokrata koji su sada na vlasti. Branko Dragas bez obzira koliko je zabarnjivan doneo je pravu ocenu o ovoj diletasnkoj vladi. Jos jednom zahvaljujem svima sa b92 na objavljivanju mojih komentara
Sa postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc. MBA P.Eng

pera ložač

pre 9 godina

Kada Vučić kaže: "Sve iz ekspozea ćemo da ispunimo za 100 dana" da li to znači da će do 4.avgusta biti završen Koridor 10 i autoput Beograd-granica sa Crnom Gorom poznatiji kao Koridor 11, pošto je i to naveo u ekspozeu?

Joja

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.

Marta

pre 9 godina

Sviđa mi se to što Vučić govori istinu da je zemlja u teškoj situaciji jer je decenijama uništavana i razarana, da su uništena preduzeća,zadruge, domaćinstva, a da za to niko nije odgovarao. Mislim da treba dati šansu bolnim reformama, a kada budu sprovedene nadam se da ćemo imati da platimo porez, struju. . .

nele

pre 9 godina

Prelistajte ponovo pripovetku "Vodja".
Ja sam oduvek mislo da je Domanovic bio sjajan pisac i da je poznavao nas narod u dusu.
Medjutim, sada verujem i da je bio vidovit.

Golub50

pre 9 godina

Ranije vlasti su napravile sistemsku gresku.To je dovelo do izuzetno lose slike javnih finansija i neminovne fiskalne konsolidacije.Imamo mnogo velike rashode, a male prihode i to mora da menjamo kao i nase navike i samo tako se mozemo nadati ne samo izbegavanju bankrota nego i ekonomskom napredku.

igi

pre 9 godina

O cemu pricas Vucicu, kod privatnika smenski rad ni do sad nije placan odmor dele kad oce i to 15 radnih dana ako i pomislis da trazis zakonski normativ godisnjeg odmora pokazu ti vrata bez obzira na zakon, te u tom smislu za nas zaposlene kod privatnika nista se bitno nece promeniti osim ako sa novim zakonom o radu inspekcija zaista pocne da radi svoj posao mimo ruckova na koje ih gazde vode. Licemeri na svakom koraku, u ovoj zemlji kao da imamo dva drustvena uredjenja ona u kome zivi vlada i zaposleni finansirani iz budzeta i ona realna nas zaposlenih kod tzv gazda potpuno nekontrolisana po pitanju radnickih prava jedno je doneti zakon a potpuno drugo naci mehanizme za njegovo sprovodjenje bar u onim delovima koji se ticu prava radnika. Kako ja to vidim ovaj zakon je donet da bi jedno 200 000 ljudi zaposleni u drzavnoj upravi i drzavnim firmama lakse dobil otkaze.

amikus

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja".

Vaske

pre 9 godina

Svima je poznato da u svakoj drzavnoj instituciji ima manjka radnika a viska zaposlenih, i Vucic je svestan da je to jedan od najvecih problema naseg drustva.

nacho

pre 9 godina

srbija je vec imala jednu slicnu sansu da se vrati na kolosek na kome se nalaze normalne drzave, prokockali smo. ovo je druga sansa, upravo igramo produzetke, ajd da ne budu penali. podrska

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Vi Vuciciu kao da ste sa druge palnete. Pa covece pogledajte ruine srpske industrije. Namestili ste budzet da platitie interes na pare koje ste pozajmili I idete po svetu I prosite za donacije da sastaivte kraj sa krajem do nove rate za isplatu pa se ponovo zaduzujete. Bankrotirace i te kako.
Cemu ovolika gungula zbog ostavke ovog telala ili citaca memorandum medjunarodnog fonda. Ti sine ministre ne blamiraj se vise da si malo pametan nauci na svojoj kozi kakao se ranuje biznis kada se finansira dugom ili (SBL) small buss loan. Pa nauci kako u petak da make payroll da mogu radnici da ti se vrate na posao. Svaki menager sa komjuniti koledzom moze da te nosi u zubima. Proveo sam o svom trosku tri meseca u Srbiji pokusavajuci sa neoliko prijatelja da osnujem metalski hub u Severnoj Americi i od ponosne srpske industrije vozeci Ibarskom magistralom prosecnom brzinom od 35 km na sat naisao na ruine nekada izuzethih proizvodnih organizacija koje sada ranuje mafija. Da bi se ovo isparavilo treba da bude jedan covek tipa Eliota Nesa a ne savko sa napumapanim rezimeom kao onaj lazov bivsi ministar privrede iz iste vlade ili ti neiskusni birokarata. Kad se budes dokazao u GE ili GM ili bilo kojoj od big 500 onda dodji da patosiras (grcka rec) a ne ovako.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

millena

pre 9 godina

Javna preduzeca treba iz korena menjati. Dovesti ljude koji mogu da rade posteno, odgovorno i savesno, tako ce povuci i ostale i uspeti da se izbore sa problemima

rudar

pre 9 godina

lele kuku koliko se javljaju poltroni njegovi ,alo ljudi jesu krali zuti to stoji a zasto onda ne pohapse sve i zatvore i oduzmu imovinu...drugo koga laze za zakon o radu kada ce biti jos vise otpustanja zivi bili pa videli...trece smanice plate i penzije a podici kurs evra pa bice jos vise delvavacije i to malo sto ostane od plate...i glavno neka donesu zakon o poreklu imovine pa da vidimo koje kako steko kapital...ali naravno nece to niko da uradi jer su i oni sami muljali i nemaju pokrica za sve sto imaju a nemaju dan rada sem u politici..toliko za ovaj napacen narod

petar

pre 9 godina

Ja sam inacce ccovek koji obavezno prati politiccke emisije,ali ovog ccoveka niti mogu da gledam,niti da slussam.Jednostavno ne zzelim da mi vredja intelegenciju svojom demagogijom i providnom i glupavom propagandom .

simpatizer

pre 9 godina

Retko iskren i odgovoran politicar u Srbiji. Mozda cak i jedini. Kad je shvatio sta bi se desilo sa povecanjem cene struje i sa tolikim smanjenjem plate u ovom trenutku stopirao je to zasad. neko ce reci politicka odluka, ali pitao bih te iste da li oni zive sa 20 hiljada dinara prihoda ili manje, i da li shvataju sta bi to znacilo takvim porodicama kojih je jako mnogo. Hitno naci drugo resenje. Stednju moraju da trpe zdraviji delovi drustva, jer je na njima moguca usteda. Ukoliko mi svi, koji smo priblizno srednja klasa, odreknemo u svojim prihodima 2000-5000 hiljada dinara, na vec neki nacin, da li kroz smanjenje plata, ili solidarnog poreza ne znam, verujem da ce to uspeti da pomogne sto brzoj konsolidaciji drzavnih finansija cime bi kupili vreme Vladi da pronadje bolja i dugorocnija resenja.

ne verujem sta gledam

pre 9 godina

Samo mi nije jasno sta ovaj novinar predstavlja. Ni jedno podpitanje nije postavio, spremio covek pet- sest uopstenih pitanja i to je to, ne sme ni da skrene paznju kada se Vucic udalji od teme. Evo slusam slobodno izlaganje dragog nam premijera i to je sve, zaboravi covek da je voditelj uopstse prisutan u emisiji.

Cicija

pre 9 godina

Srbija i njeni gradjani imali su srecu da na celo drzave dodju odgovorni politicari koji stvarno zele napredak i razvoj Srbije. Narod je zadovoljan postignutim do sada i spreman je na sve promene samo da nam bude jos bolje, nove mere Vlade i zakoni koji ce biti uskoro doneti ce biti teske ali samo u prvo vreme jer ce dugorocno usloviti razvoj drzave i nadam se da ce to vecina naroda shvatiti.

Dule

pre 9 godina

Super im je ova mera za ne izdavanje fiskalnog zatvaranje radnje 15 dana i kazna od 500.000din .

Trebali ste stavitu zatvaranje 6 meseci i kazna 10miliona dinara .

Pa gde ima logike da meni konobar moze da unisti firmu ako da bi stavio sebi pare u dzep nekom naplati bez racuna kafu i vodu.

Pa ne mogu ja 24 sata da budem u lokalu i da nadgledam sta rade.

Zamisli ti da neko hoce namerno da te unisti da tvom konobaru 200eura kaze mu da ne otkuca racun i ti si gotov.

Super zakon!!!
Super resenje!!!
Moze 30 ljudi koji rade u jednom restoranu da ostane bez posla zbog jednog coveka

TWITI

pre 9 godina

@(iznogud011, 14. jul 2014 21:53)

E gde li si cuo 100 milijardi, ja sam cula da ce biti smanjenje plata, novi zakon o radu itd. i naravno da sam glasao jer vidim da covek ne laze!

Bratislav Stojković

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."
U Vojvodini i te kako ovaj sistem još uvek funkcioniše. Nažalost.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (fghf, 14. jul 2014 21:41)
Slusaj malo pazljivije,on je pomenuo tu godinu sto se tice kasnijeg odlaska u penziju a na osnovu novog zakona. Vi trolovi izgleda cujete ono sto zelite a ne ono sto covek stvarno prica.

KALINA

pre 9 godina

Simetrija, 14. jul 2014 21:47), ja sam isto ubedjena u to!!Slšam ga kako priča i sve ima veze, vidim da se sve to dešava, vidim da počinju računi da se izdaju polako, vidim da se zakon menja.. kreće se

Zole

pre 9 godina

Mani te se te priče o bankrotu. Samo plasite narod. Ovo se sve radi da bi se udovoljilo MMF i EU zahtevima. Prepadnes narod bankotom pa im uvalis ovakve zakone.

donatelo

pre 9 godina

Kao što kaže premijer treba oduzeti većinu službenih automobila onima koji ih koriste i u javnim preduzećima i agencijama smanjiti sramotno ogromne plate. Zašto bi neki direktor javnog preduzeća imao veću platu od samog premijera, a ima ih većina. Podrška za reforme.

misa

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su zaposljavali njegovi po opstinama i pored zabrane. I sta sad gde su kazne za to nepostovanje? Jedino je rekao da su lazovi sto svi mi znamo. Ako vec prica o otpustanjima neka krene od svojih koje je zaposlio. Od sada pa nadalje njega smatramo odgovornim za sve!

Nikolanbg

pre 9 godina

Danas dolazi na naplatu sve ono sto su radile prethodne vlade. Neodgovormost, bahatost i lopovluk su nas doveli dovde. Vucic i SNS zele da od Srbije naprave normalnu i uredjenu drzavu i to podrzavam u celosti.

Milan1989

pre 9 godina

"Ako moras da progutas zabu, nemoj mnogo da je gledas - progutaj je odmah. Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu." Ovo je govorio Djindjic pred reforme,tako da mislim da sada mi to radimo kako bi za nekoliko godina ziveli lakse,i zato podrzavam ove rezove vlade,sto pre te reforme sprovedemo to cemo se pre izvaditi iz problema kao drzava.

max

pre 9 godina

Naravno da Srbija neće bankrotirati. U poslednjem trenutku smo dobili dobre stručnjake - političare kojii će svi svojim mogućnostima da zemlju izgrade u onakvu kakvu svi zaslužujemo.

Ristana

pre 9 godina

Srbija nece bankrotirati sam oak ose najavljene reforme u potpunosti sprovedu, jer su odlagane punih 15 godina. Ne moze se iz socijalizma u kapitalizam na ledjima radnika.

Podgoricanin

pre 9 godina

(oooooo, 14. jul 2014 21:54)
Bravo! A koje su se to lazi stigle nagomilati za dva meseca na vlasti? Pa student za dva meseca ne moze ni jedan ispit cestito da spremi, a kamoli da jedna vlada nesto vidljivo uradi u ovoj drzavi koja je u potpunom haosu.

shadygirl

pre 9 godina

Pre tacno godinu dana ne tako mali broj ljudi sa uzivanjem je komentarisao clanak "Bankrotirao Detroit" i radovali se tudjoj nesreci. Gde su sada isti ti ljudi, da vas cujem?

grbovic

pre 9 godina

Najjednostavnije pitanje za celokupnu javnost:

Da li je bilo koja izjava ovog gospodina za sve vreme bavljenja politikom bila istinita?
Kojim svojim delom je ovaj gospodin zasluzio da mu bilo sta verujemo?

Da li je moguce da osim fals hapsenja ova vlada nije uradila ama bas nista.

Evo ja se ne bavim politikom i voleo bih da me neko od ovih botova ubedi da gresim.

Havala unapred.

sporedni provincijalac

pre 9 godina

3-4 godine?
to se zove odloženo obećanje.
na engleskom to je deffered promise.
to znači da je rešenje propalo i da se ne zna šta da se radi.
sve najbolje iz provincije.

Koja_O

pre 9 godina

Gotovo je neverovatno sta su sve radile prethodne vlade. Zbog tako lose vodjene politike dogurali smo do dna. Neko zbog toga treba da odgovara. Sto se tice ovoga sto Vucic radi, mislim da iskreno zeli da menja stvari nabolje i treba ga podrzati u tome.

Marica55

pre 9 godina

Konačno je izabrana vlada kojoj je interes bolji život građana Srbije, vlada koja je na čelu sa premijerom Vučićem krenula u žestoko sprovođenje obećanih reformi i zakona kako bi se otvaralo više radnih mesta, upošljavalo više naših firmi, otvaralo mnogo novih privatnih, stvaranje uslova za zapošljavanje mladih, privlačenje stranih investicija. Narod je prepoznao iskrenost i želju za spas Srbije tako da će podržati sve neophodne mere koje preduzima ova vlada u nadi da će se ubrzo osetiti pozitivni rezultati tih mera.

slobodan

pre 9 godina

Pa,premijer se uhvatio za najugrozeniju kategoriju,penzionere i srednji sloj. Time nece ubrzo resiti krizu. Otimanjem onoga sto nisu dobili,je kao u filmu underground. Postoji kraci i efikasniji put,samo sto premijer ne sme tim putem da ide. Dobar djak,los vodja.

stranjero

pre 9 godina

Ljudi,nemate pojma sto ne zivim vise u Srbiji,jer da mi ovaj bude premijer,
e to ne bih mogao da prezivim. Covek prica 1,5 sati i nista ne kaze.Obicno
kafansko trabunjanje,ni strukture u razgovoru,a o drzavi koju on treba da
uredi nema ni govora! Svemocnik bez stida,samo hvalospevi...

Pozega

pre 9 godina

Samo nastavak reformi moze zemlju izvuci iz krize,nove investiije i radna mesta su ono sto ce pomoci da Srbija stane na noge.Jedino Vucic ima snage da resi sve probleme koji muce Srbiju.

maja

pre 9 godina

Direktori u drzavnoj upravi-prosecna plata od 100 do vise stotina hiljada dinara; njihovi pomocnici oko 130 000 ima ih nekada i po 5, 6 na 100 zaoslenih; sefovi, nekada nadredjeni nad dva coveka-oko 80 hiljada; nacelnici-90 hiljada, direktori-na hiljade u javnim preduzecima plate od 150 do par stotina hiljada; visi savetnici oko 90 hiljada plate; agencije, vecina nepotrebne, prosecna plata oko 100 000; u javnim preduzecima-cesto radno mesto-kopiranje na fotokopir masini plus ogroman broj zaposlenih koji ne radi nista za dobre plate. Sa druge strane, najveci broj zaposlenih u drzavnoj upravi, srednja sprema-30, fakultet 50 hiljada. Naravno, gore spomenute budze uvek putuju, uzimaju dnevnice, uvek isti. Nekada bili lojalni DS, sada SNS-u. Oni koji puno rade ispadaju budale i cesto se sikaniraju od strane rukovodilaca jer im predstavljaju pretnju. Pored ovakvog parazitskog sistema, gospodin Vucic prica da nece biti bankrota. Ako se nastavi sa ovakvim sistemom da 10 posto ljudi u javnoj administraciji-direktori, pomocnici..imaju plate kao svi ostali zajedno za jedan mesec, ubrzo ce doci do pucanja sistema, da ne govorimo da su medjuljudski odnosi na najnizem nivou jer ovako bezobrazne plate rukovodeceg kadra nisu bile ni u vreme Milosevica. ako se ovako nastavi u javnoj upravi ce ostati da rade samo direktori i njihovi sefovi, a mladi i vredni ce bezati u inostranstvo. Ako rukovodiocima ne smanje plate za barem 30 posto sledi bankrot!!!! 10 posto smanjiti svima,bruka i sramota!!

ehhehe

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.
(Zoran, 14. jul 2014 21:46)

Ti kao i tvoj vodja. Zivite u nekoj drugoj drzavi. Ja sam vec bankrotirao i to zbog tvog vodje devedesetih koji nas je zavio u crno jednom za svagda,a sada nas zakopava i drzi nam opela. Vodi ti tvog vodju kod tebe pa ga urami,a mi cemo njega lepo tamo gde mu je i bilo mesto posle petog oktobra

kalina

pre 9 godina

Cora, 14. jul 2014 21:53), odgovorna je neodgovorna vlast, koja je marila samo za lične interese a narod je samo slušao laži!!Jednom je moralo pući, jer država nem aviše odakle da daje pare!!!Da li ste čuli koliko je ljudi zaposleno u državnom Sektoru??iMAJU SIGURNU PLATU, NE MORAJU DA REDE, DO PENZIJE SU SIGURNI, DOSTA JE TOGA BILO

Демаскирање маскираних реформатора

pre 9 godina

Иво Андрић је писао: „Заразити неког чекањем, то је најсигурнији начин владања њиме, то значи учинити га непокретним и безопасним потпуно и заувек, и та обмана чекања тврђа је од сваког затвора и јача од најјачих букагија, јер се, са много среће и вештине, из затвора може побећи и окова се човек може ослободити, али те обмане (!) - никад ни довека...

У својим изјавама лажни цар Сћепан Мали највештије манипулише опцијом "БИЋЕ БОЉЕ" ! Ја са тобом не желим нигде нити више очекујем ишта. Рекли сте шта сте имали.

ДАЈ ОСТАВКУ И СПАСИ СРБИЈУ !!!

Francis Underwood

pre 9 godina

Uveo je solidarni porez pred izbore 1 promilu najobrazovanijih ljudi u Srbiji....nekog znacajnog novca nije prikupio, a manjinu koja osvedoceno ne glasa za njega je blago receno odrao, pored svih poreza koje inace placaju. Svojim vernim glasacima to nije uradio (penzionerima, raznim prekomernim mladjim i starijim referentima zaposlenim po partijskoj osnovi, Torbicama, Cvarkovima i naravno Boskicima). Savetnici za javno mnjenje tj. za brojanje podrske, zaradili su svaku ulozenu paru, nema sta. A pri tome sigurno je dobro informisan da je solidarac neustavan, al ce ga vervatno ukinuti pre nego sto se tromi Ustavni sud oglasi po tom pitanju. I pojeo je Vuk magarca opet i opet....

Miloš Obrenović

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako bude vodila odgovornu politiku. Ministri koji ne mogu da odgovore izazovu trenutka, zaista ne treba da ostanu u vladi.

tuzna sam

pre 9 godina

NEMAMO VISE VREMENA! Imam 33 godine, unistenu mladost, gomilu politickih klonova koji jasno rade za sopstven interes. Daju nam samo nadu, ja ne mogu vise da cekam te tri cetiri godine koje nikada nisu dosle. Zelim dete, zelim da ne razmisljam u prodavnici sta je jeftinije, zelim da radim sa diplomom koju sam posteno stekla. Oni udaraju po najslabijima. STIDITE SE LICIMERI koji ste do juce podrzavali najbrutalnije ubijanje i mrznju tokom prethodnih godina, bili ste tako glasni protiv ovog sistema, znate dobro u sta nas vodite. Ja sedim, citam vesti i razmisljam kako napraviti revoluciju umesto toga. Muka mi je od ovog coveka i svih prethodnih. Drago mi je sto znam da nas narod nije glup i znam da kolektivno misljenje koje se ovde putem botova pokusava predstaviti nije realno. Narod je umoran i tuzan!

Pekar

pre 9 godina

Ljudi krajnje je vreme da sami shvatimo da naša budućnost i budućnost naših bližnjih zavisi isključivo od nas! Porez mora da se plaća! Kakva nam je savest da svoju imovinu skrivamo, manipulišemo sa državom, baš nas briga što svoju imovinu nismo prijavili, komšija za svoju plaća, a stav je nekih ,,ako me uhvate platiću, a ovako guram dok mogu’’, pa gde nas to vodi?

Radomir

pre 9 godina

Što pre sprovedemo reforme to bolje po nas previše dugo čekamo na promene i sada kada je došlo vreme za to očigledno da postoji dosta protivljenja tome ali Vučić ima i dovoljno znanja i hrabrosti da uradi ono što je obećavao u kampanji.

bora

pre 9 godina

Ništa on siroma' ne zna!Gomila fraza i glumatanja.Pa i glas veštački pravi dubljim.Srceparajuća priča o pismu rudara iz Bora.Inače,za neupućene,od 5.300 radnika Rtb-Bor (tj.rudnika) njih 95 su rudari!!!?

bane

pre 9 godina

Kada uđem na ovakvu vest prvo kliknem na nepreporučene komentare kako bih video nešto normalno i smisleno.
(konto, 14. jul 2014 22:16)

Skidam kapu za ovaj komentar .

Grgolije

pre 9 godina

Svi predhodnici su rado udvostrucivali svoje vozne parkove samo da se vidi ministarska raskos na racun drzavne kase. Zato i ovolika rupa u drzavi, zato i svo ovo raspadanje.

DragoMIR

pre 9 godina

Konačno je na čelo vlade došao čovek koji ne priča bajke, nije obećavao med i mleko, pričao je o sprovođenju teških i bolnih reformi, koje se sada konačno preduzimaju. Činjenica je jedna da je ova vlada spremna da ispuni sve ono što je premijer obećao po cenu gubitka političkih poena, ali boljeg života građana Srbije.

Vida

pre 9 godina

Ok i sta ste na kraju rekli godpodine premjeru? Gde su cifre brojke procenti...konkretno to i to. Samo parole i floskule. Sta je to dobro a sta bolno u novom zakonu o radu? Nista niste rekli samo ja pa ja, a da i dr. Stefanovic.

doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!

lalatovic

pre 9 godina

mogu sad predstavnici ostataka opozicije da se jede koliko hoce ali Vucic im je upravo svima u paketu odrzao potpuno besplatno, trocas drzavnicke politike, odgovornog ponasanja i javnog nastupa.

Dragan

pre 9 godina

Pre 10 minuta sam slusao njegove najnovije bisere na TV. Ubedljivo najbolji u proteklih mesec dana je onaj da nemci godinama vise ne letuju u inostranstvu (Spanija, Grcka, Italija, Jadran, Egipat, Tunis, Malta, Turska, ...) zbog krize nego godisnji odmor iskljucivo provode u letovalistima sirom Nemacke. Svi mi koji smo bar jednom letovali negde u inostranstvu i susretali nemce u hotelima, na aerodromima, u restoranima, kafeima i na plazama znamo da to sto je rekao nema blage veze ni sa istinom ni sa mozgom.

Pametnjaković

pre 9 godina

Aco, uz svo dužno poštovanje, ne možeš ti da izglasaš jedan zakon, prirediš pozorište i onda očekuješ da dobiješ pare od zapada jer si navodno uradio neverovatno veliku stvar. Pa tim tempom Srbija neće biti reformisana za milion godina, a privatni sektor neće moći ni da krene napred pritisnut otplatom kredita, koje ni sada ne možemo da vratimo.

Nama je potreban zdrav i jak domaći privatni sektor i domaće tržište koje kupuje od jakog i konkurentnog privatnog sektora. Bez toga mi nemamo nikakve šanse na tržištu EU. A EU nas inače neće ni primiti bez zakvog tržišta jer im ne odgovara još jedan promašaj koji može da uruši čitav sistem. Nama su potrebne konkurentne privatne firme koje proizvode nameštaj, belu tehniku, kompjutersku opremu, softver, hranu, itd. Konkurentnost mora biti ostvarena bez subvencija, tako da proizvodi tih firmi mogu imati kupce na tržištu EU. Mi toga imamo, ali jako malo i jako slabo, konkuriše se po ceni, ali ne i po kvalitetu, tako da se stranci često opredeljuju za drugu robu. Znači nama je potrebno da imamo 90% privatnog sektora i 10% javnog, a ne obratno kao što je sada.

Vlaja

pre 9 godina

Ljudi su postali svesni situacije u kojoj se nalaze i zato podrzavaju napore vlade. Moramo da shvatimo da je bilo dosta pametovanja, vreme je za konkretne mere.

Daska

pre 9 godina

Majke mi, dosta mi je vise ovog Vucica. Juce, Srbija ima da bankrotira za par dana, danas, Srbija nece bankrotirati! Pa majku mu, da li moze jedan dan proci bez ovih strahonaslova?! Dosta mi je vise da zivim u strahu za svoju porodicu, sebe, buducnost i dosta mi je njegovog prenemaganja i zastrasivanja!!

Silvester

pre 9 godina

Vučić je obećao obračun sa kriminalom i korupcijom, od svega toga osta samo medijsko zamajavanje. Zemlja opljačkana, niko nije kriv. Sva ostala priča i obećanja padaju u vodu. Ili si protiv mafije i tajkuna, ili radiš za njih. Priča tu ne pomaže, nego dela. Ako nisi sposoban da staviš na noge institucije i obračunaš se sa mafijom, svakako nemaš kredibiliteta ni da nas vodiš kroz "bolne ekonomske reforme". Tako ispada da ti u stvari radiš za tu istu mafiju i tajkune. Njima ne fali baš ništa, nama želiš da oduzmeš i ovo malo sitne bede. Kako te nije sramota? Podnesi ostavku i reci - nesposoban sam i ne umem. Inače si saučesnik svih onih koji su nas dovde i doveli.

Ddule

pre 9 godina

Kol'ko se ja secam, ti si nama obecao da cemo osetiti bolji zivot najkasnije za 6 meseci. Kako to da sad pricas o bankrotu?!

Evo, ja veceras pocnem da soakujem koferce, jer vidim da ovde nema vise vajde!

DelibašIĆ

pre 9 godina

Sada kao i uvek Vučić je dokazao da sprovodi sve ono što je obećao u predizbornoj kampanji i svom ekspozeu. I tada je rekao da će za ozdravljenje Srbije i spašavanja od bankrota biti neophodno sprovesti bolne i teške, nepopularne mere, i svi oni koji nisu spremni da ga prate mogli su da ne ulaze u vladu. Svi moramo da snosimo određen teret kako bi se sproveli zakoni i reforme da bi došlo do većeg zapošljavanja, upošljavanja naših firmi, kao i stvaranje uslova za dolazak stranih investitora, otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih, i što je najbitnije borba protiv sive ekonomije.

Samjuel

pre 9 godina

Proslo je vreme guranja problema pod tepih. Moraju se svi problemi resavati odmah ako zelimo da nas evropski partneri cene vise nego sad. Srbija je spremna za reforme jer reformama se sredjuje ono sto nas muci svih ovih godina.

klara80

pre 9 godina

Reforme usvakom pogledu, to je ono što će Srbiju da spasi i zaneke dve do tri godine postavi na stabilne noge. Dosta je bilo laži i prevara, krađe od naroda i prelivanja iz šupljeg u prazno.

marko@

pre 9 godina

Srbija je pocela da se menja i nema zaustavljanja.dosta je bilo nazadovanja i tapkanja u mestu.Kad nesto ne valja treba ga menjati iz korena.

Slavoljub

pre 9 godina

(ako nisi znao, 14. jul 2014 21:49)
Da je bas tako kako kazes, onda bi on lepo poslusao Krstica pa bi stegnuo kais da nam kicma pukne! Ali JOK! Tako da bolje idi da se naspavas, slabo pratis sta prica.

MAja BG

pre 9 godina

Cim je Putina ubedio da moze da se izbori i da nadje resenje, onda je to i tako. Covek daje sve od sebe, moju podrsku ima, i pomoci cu koliko mogu.

Oliver79

pre 9 godina

Kad će ovaj čovek prestati samo nešto da najavljuje i da priča o ubrzanju reformi koje nikad nisu ni počele? Bilans posle 2,5 god. na vlasti: gomila marketinga, najava i prenemaganja, a realnost tragična. Usvojili jedan zakon, koji ni ne donosi bog-zna-šta (sigurno neće dovesti do onih talasa zapošljavanja, kako je dotični najavio), i kao ceo svet skočio i pozdravlja; čudi me da ne naprave miting u Beogradu i da cirkus bude potpun...

mIONA

pre 9 godina

Čovek ne ide na popularnost nego ide cilljem spasenja zemlje!!Mogao je i on povećati plate, penzije,s vi ga vole ali šta bi za pola godine, godinu dana?? Cilj je da narod živi dobro, da nam bude bolje!!Reforme su rešenje i jasno je kao dan da ovaj čovel ima šta da pruži ovom narodu

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Gospodine Vucicu onda kada budem u svom dzepu svakog 1. u mesecu umesto 200 video 350 eura.Onda kada nam cene ne budu skakale na svakih mesec dana.Onda kada mi doktor prlikom pregleda ne bude trazio 'belu kovertu'.Onda kada se za jedan sklad na njvi ne budem sudio po 10 godina.Onda kada profesor mom detetu bude prestao da salje 'signale' u vezi cena za ocenu.Onda kada se moze reci da sam na pozitivnoj nuli na kraju meseca(skroman sam ne mora nista da ostane,samo da se vise ne zaduzujem).E tek onda cu verovati da ste nesto uradil,do tad,ova vasa slatka prica u stilu Sekspira licno kod mene ne prolazi!Vi ste na vlast vec 2.5 godina a moram priznati da ste me vrlo razocarali!

Stefan

pre 9 godina

Ovaj Vucic ne prestaje da prica o tkz. reformama, a jedine reforme koje ja vidim jeste povecan broj nesposobnih i nestrucnih ljudi sa partijskom knjizicom na svim radnim mestima, pocevsi od ministara pa sve do stjuardesa u Air Serbia. A to sto moje svakodnevne zivotne potrebe sve vise trose i ono malo novca sto imam, to nista?

Fica7

pre 9 godina

Definitivno postoji problem u nasem nacinu razmisljamja o pojedinim stvarima. To nas je i dovelo do ovako tesku situaciju. Ovo sto Vucic radi je dobro i preko potrebno i samo tako treba nastaviti.

Del

pre 9 godina

Pa cekaj bre, doveo si Radulovica i Krstica kao eksperte, pa ih oterao! Onaj prvi je samo na glas rekao koliko pojma nemas i otisao, a ovaj nije, pa je kao specijalni savetnik. Ej, pazi, molim te.. Pa sta ce da te savetuje kad se ne slazete?!?! Vucic vise ne zna gde bije. Prosle su 3 godine vladavine, sve je zivo poskupelo, penzije i plate padaju, bankrotirali smo, samo se o tome ne govori javno, a njemu i dalje puna usta reformi. Ovo samo blago zaostali mogu da progutaju. Njegova je sreca sto su i ostali papani, poput njega, pa je tu gde jeste..

sad

pre 9 godina

Ko poslednji izadje, pored toga sto mora da iskljuci svetlo, neka ih zakljuca, da ovi ne izadju. Sve mere - poskupljenja, smanjenja i slicno su posledica peljesenja zadnjih 30 godina. Medjutim - ko to da izdrzi, cime? Cime to da se plati, kupi, obezbedi? Svi na krecenje u Nemacku, makar cete za hleb i struju imati...

pace

pre 9 godina

Premijer gospodin Vučić je stručnjak koji se bori da zemlju Srbiju izgradi što bolje može. U daljoj budućnosti svi ćemo biti zahvalni njemu na tome.

KIKA

pre 9 godina

Usvajanjem ovog zakona nam je siguran put u EU pa zar nismo to svi tražili kako sad opozicija podržava pojedine sindikate a stalno su nam govorili da su jedini oni za EU.

Hogar

pre 9 godina

...ko zivi od rada tek sada shvata da se u Srbiji od toga ne moze ziveti ...pogotovo posle ovog zakona o radu.A to da li ce biti bankrot nema veze jer u svakom slucaju sam sistem vas tera u nedozvoljene radnje da bi neko preziveo.Bankrot...pa to je bez veze.Bila je hiper-inflacija...milijarde,nule na novcanicama i...?Bankrota nije bilo.Ako se i desi bice izazvan namerno!

Krajnje iskren covek

pre 9 godina

Da li neko stvarno i iskreno obraca paznju sta ovaj covek govori. Ne zelim da budem surov ali iakreno mislim da svako normalan i iole pametan nema nikakvu zamerku ni na jedan zarez a kamoli za bilo koju izrecenu recenicu. Okrenite sa malo oko sebe i stavite prst na celo vezano za situaciju u Srbiji i na ono sto je potrebno da postanemo civilizovano drustvo.

Lenka iz KV

pre 9 godina

Srbija je zemlja sa bezbroj potencijala, samo da bi se nesto postiglo mora puno da se radi, sto ruku na srce srpski narod nije navikao, vec puno ljudi jos zivi u bajkama komunizma, nisu svesni da su se vremena promenila. Krsticev predlog je bio drastican i dobro je sto je odbijen jer bi to bio udar na najsiromasnije, ali po svemu sudeci slicne mere su neophodne nakon visegodisnjeg unistavanja drzave.

Srbski patrojota bez ekonomije (posla)

pre 9 godina

Novinar Gorislav, što intrevjuiše prvog premijera, zaslužio je nagradu i Nunsa i Unsa, jer je pokušao, putem pitanja, da sazna šta je to srbski ekonomski patrijotizam. Nije bilo odgovora. A ko to može da zna, možda samo profesorka Danica, ili Jovo?

ZaphodB

pre 9 godina

Neće Srbija, samo građani.

Kad vidim kakve se mere predlažu za izlazak iz krize, zažalim što nisam studirao ekonomiju. Šta studirao, doktorirao bih kao od šale. Onakve gluposti se uče u osnovnoj školi - "Ako imaš 20 jabuka, a narodu moraš da daš 25, šta ćeš da uradiš?? Naravno, uzećeš onih pet umesto da učiniš nešto da imaš 25 jabuka da im daš" E, takvi su naši "stručnjaci" koji nas spašavaju bankrota...

Koliko sad žalim što nisam pobegao iz ove ludnioce kad sam mogao...

ako nisi znao

pre 9 godina

Ako nisi znao vrli Premijeru, Srbija je narod koji zivi u njoj a ne ti i ti tvoji mediokriteti oko tebe.
A narod ti je Premijeru vec bankrotirao, ako nisi znao da te obavestimo.Jos nisi postao Bog, pa spusti se malo na zemlju i pogledaj kako ljudi zive.

Alex

pre 9 godina

Sa AV je fakat nemoguce imati intervju. On svoju mantru "oni koji su ovo koji su ono" ; "ja necu dopustiti ovo ili ono" "necija ova ili ona privilegija".
Da li cete objaviti ovo ili ono nije ni bitno, ova vlada je farsa, AV je bezidejan pamfletski politicar. Sa Krsticem je farsa jer sustina je da dolaze brutalne mjere a Krsticeva ostavka je pokrice, "pa eto mjere su mogle biti brutalnije".
AV se uhvatio toga Srbija nece bankrotirati u najmanju ruku kao da je izbjegavanje bankrota bez troska. To sto je svojim glupostima odlozio reforme niko ga ne usudjuje ni pitati. Sledece godine ko ziv ko mrtav.

tt

pre 9 godina

Da se slozimo da su od 2008. ,,bezobraznici i neodgovorni '' neracionalno i neekonomski povecali drasticno penzije da bi na izborima dobili vlast. Medjutim, moramo potsetiti premijera da je SNS bas sa tim istim preuzela vlast 2012. i kao najveca stranka i okosnica vlasti sa tim istim opet 2014. obrazovala Vladu Srbije. Zbog cega vec 2012. niste preuzeli ove mere vec sa ovim ,,bezobraznicima'' vladate vec trecu godinu?

knele

pre 9 godina

Cim to kazes, znaci da hocemo. jednu stvar sam primetio a to je jednostranost kada te kritikuju najgori si ispada da su svu bili dobri pre tebe a svi ste u zadnje dve dekade jednako lose radili. trebalo je pre dve godine da se smanji stopa pdv na 16 posto i da se poveca kontrola inspektora na terenu radi vece naplate poreza umesto sto se povecala na 20 sto je dovelo do pada prihoda i kao i svim zemljama regiona. takodje je trebalo da se uvede treca poreska stopa od 20 -22 posto koja bi vazila samo za komunalne raune i slicno (ne za poslivanje privrede). da li neko danas ("eksperti")razmislja o tome umesto sto samo kritikujemo umesto da se cupamo iz mulja. reforma poreske i poreskog sistema odmah.

mic4o

pre 9 godina

Imam 26 godina, i najvise sto mi smeta jeste sto ovi politicari suptilno spominju kako se za penzionere odvaja previse.
Dragi moji, da niste pokrali prenzioni fond mozda se iz tekućeg budžeta ne bi odvajalo za penzije. Oni su svoje posteno zaradili za razliku od vas.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pribil, 14. jul 2014 21:47)
Da se nije promenila vlast do 2085. god Srbija ne bi ni postojala, ovako ce biti bolje vec za par godina....

Marija

pre 9 godina

Od 2005. do 2012 ukupan broj zaposlenih opao za 354.000, a koliko je u tom periodu porastao broj u javnom sektoru? To je najveći broj ovih što danas imaju nešto protiv reformi. Vučić barem priznaje da su sve opštine kršile odredbu o zabrani primanja novih radnika i verujem da će nešto poduzeti po tom pitanju. Ovi od ranije su u stanju i dalje da negiraju da su primali u javni sektor.

Babuska

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana? U Srbiji bi svi lepo da zive ali malo ko hoce da se potrudi i pomogne da nam zivot bude bolji da radi, placa porez, i sigurno ce ove mere biti nepopularne u narodu i uticace na Vucicevu popularnost, ali sto se mora, mora se, jer ce od toga zavisi buducnost svih nas i nase dece.

Kikirez

pre 9 godina

Posle Vučićeve izjave da se mnogi nisu želeli odreći privilegija a iz njegove stranke dolaze, govori mi da je na redu provetravanje u stranci na pomolu. I njima treba da bude na prvom mestu opšti interes od ličnih interesa kao što je primat opšti interes našem premijeru!

buki

pre 9 godina

Pisem kao posmatrac politicke scene u Srbiji, jer nisam iz SRB. Nisam komentarisao ove vijesti, ali nesto mi je upalo oko. Vucic prica o prethodnim ministrima da su htjeli da izbjegavanjem nekih zakona ubiraju politicke poene. Pa sto se onda nije slozio sa "brzinom" reformi koje je Krstic htio? Vjerovatno je mislio na sirote penzionere...

mika

pre 9 godina

ZOR i Zakon o penzijama su rezultat najboljeg kompromisa u ovom momentu,sto pre prihvatimo neke bolne mere pre ce nam biti bolje...Vlada nas vodi u pravom smeru...

Коља

pre 9 godina

(tt, 14. jul 2014 21:34)
Одговор је врло једноставан. Било је јасно тада, али данас је више него очигледно. Влада 2012-2014 је била нужно зло не би ли се ДС избацио из власти, јер је одлично процењено да је њихова снага била та што су били на власти. Знало се да СПС нема довољно снаге за реформе, опет због ликова из прошлости којих није могуће само тако уклонити из политичког живота, да их не набрајам. Али сада је друга прича. Сад само јако!

LIBERO

pre 9 godina

Nisam Vucicev fan, ali covek radi prave stvari i moram podrzati ove zakone sto je usvojila vlada, jer su to pravi Evropski zakoni i oni su preduslov za menjanje zemlje. Da se nije striktno krenulo u oblasti finansija Srbija je vec bila pred bankrotom. Moram biti posten i priznati da je u prvih 100 dana Vuciceva vlada postigla mnogo.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Tezak period predstoji, ali je to nesto sto moramo da prodjemo kako bi uskoro svi gradjani mogli normalno da zive, bez glavobolja zbog novca.

Eki

pre 9 godina

Reforme je odavno trebalo sprovesti kada smo imali više novca ali nažalost imali smo neodgovornu i bahatu vlast pa sada kada smo u najgorem stanju moramo da sprovodimo ove bolne i teške reforme.

Strahota

pre 9 godina

Ima li dana da se premijer ne javi sa novim intervjuom obraćanjem?

Pre svega, za u decembru prošle godine u javnom obraćanju je obećao znatno bolju Srbiju do kraja ove godine, pa je na Božić u intervjuu obećao bolju Srbiju na sledeći Božić, a nakon izbora u martu pominjao godinu i po do dve. Danas pominje da se iz krize izlazi za 3 godine.

Svaka njegova izjava i obraćanje postoji crno na belo i lako se može proveriti. Ja ovom čoveku ništa ne verujem. Ako ništa drugo, činjenica je da je od 2012.godine oko 200 000 ljudi zaposleno u javni sektor. Sve se da proveriti, a gospoda "minusi" neka negoduju.

nindža

pre 9 godina

U pravu je premijer. Kada bi svi plaćali poreze i svoje račune u ovoj zemlji bi se mnogo lakše živelo. Mnogo bogatih u ovoj zemlji ne mari za plaćanje poreza, dok su siromašni najredovnije platiše. Zato molim državu da natera platno sposobne samo da plaćaju ono što treba da plaćaju.

Home

pre 9 godina

Reforme koje sprovodi Vucic, su neophodne zelim sutra da nasa deca zive u zdravoj zemlji a ne da prolazi kroz ono sto sam ja prosao sva podrska i zelim u tome da istraje do kraja.

GajicG

pre 9 godina

Za razliku od nekih prethodnih vlada, ova pokazuje visok stepen odgovornosti. Ono sto nijedna prethodna vlada nije smela ni da pomisli da menja, ova to cini.

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

Dorcolac

pre 9 godina

nadam se da cete obajviti komentar posto nemate obicaj da objavljujete moje komentare. nije mi jasno zasto ali da probam.

Ne mozete da verujete sta se sve desava kod nas u zemlji. Kada bi poceo dapisem od zelezare pa do kopova ko zna stabi me snaslo.

Uglavnom da znate, sa nama drugi diktiraju i mi igramo kako drugi kazu. Pola stvari kod nas je u bedaku ili ne radi jer EU ne dozvoljava nesto da radi ako su ispunjene sve kote oko toga.

Tipican primer je Zelezara, sta mislite zasto nece niko da je kupi a nasi pokusavaju da uvale rusima.

Pitagora

pre 9 godina

@ Pa pre ce ovaj covek da promeni ovu zemlju,nego svi ovi sto su vladali u poslednjih 20 god.
(Simetrija, 14. jul 2014 21:47)

Ipak mislim d ace ovaj covek pre da promeni ovu zemlju nego sto ce svi oni koji su navikli da budu paraziti drustva da promene odredjene stvari u svojim glavama. Sto je najbitnije promeniti.

Prevod

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako se sprovedu neophodne reforme uostalom za to je Vučić i dobio podršku i sada to sprovodi ispunio je obećanje.

milan

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi navijaju da dodje do bankrota, pitam se da li su svesni sta bi to znacilo, mora se naci izlaz iz ove situacije posto poto druge nema.

darko88

pre 9 godina

Vucic ni pre izbora nije obecao blagostanje,vec da ce morati da budu sprovedene reforme koje ce biti veoma bolne i koje nikome nece biti prijatne,i za to je dobio podrsku,zato verujem da ce i uspeti....

iznogud011

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.
(Stiven, 14. jul 2014 21:32)

Ti nisi ni slusao AV u predizbornoj kampanji pa ti mogu i oprostiti na ovoj izjavi...jos mi u usima odzvanja: 100 milijardi...100 milijardi...100 milijardi...rdi..rdi..rdi...

Cora

pre 9 godina

Da se nije cekalo 15 godina na ovakve reforme, ne bismo bili u ovakvoj situaciji danas. Jeste, sve u Srbiji ce zakaciti ove reforme, ali svi treba da shvate da su i svi, neki vise, neki manje) odgovorni za takvo stanje.

Milos

pre 9 godina

Ne volim njegovu stranku, ne volim njegovo ponašanje, ali ima zdravo razmišljanje, i ima istorijsku šansu da sredi loš sistem koji imamo, stoga bar vredi stati iza njega, dati mu neko vreme... Ne znam, osećao bih se loše ako mu ne bih dao priliku, jer se slažem sa njegovim idejama. Koliko ih realizuje, toliko ću i 'navijati' za njega.

Nexy

pre 9 godina

Nemam nista protiv onih koji nisu politicki opredeljeni za Vucica, ali niko ne moze da ospori da ima petlju da kaze istinu narodu ma koliko ga ona kostala i da napokon pocne da radi na resavanju problema, a ne guranju pod tepih kao prethodni!!

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

Baronesa Minhauzen

pre 9 godina

Vucic rekao da Srbija nece bankrotirati! Sta vise hocete, njegova rec je svetinja! Hvala ti premijeru, vec smo bolje, frizider se puni, posla koliko hoces, a plate, ne znamo sta ce mo sa parama i Severna Koreja je pobedila na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Zoran

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.

KOJA

pre 9 godina

Neće država ali narod će bankrotirati.Jedini razlog zbog čega ste doneli ovaj zakon je taj što više nema zajmova i kredita iz inostranstva, ostali su još Arapi ali su i oni pročitali kakvo je stanje medju političkom elitom u Srbiji. Zajmili bi i vi jer ste nesposobni da bilo šta drugo pokrenete. Prodavacete i vi javna preduzeća koja su solventna već sledeće godine.Ista bagra sedi i u opoziciji i na vlasti. A to najbolje govori vaše spominjanje pokojnog i jedinog premijera još od Nikole Pašića. Vi koji ste ga mrzeli i priželjkivali njegovu smrt koji ste bili tamna strana srbije, posle 11 godina se slažete sa modelom njegove politike. Šta smo mi ovce pred klanje?Izaći će ljudi ponovo na ulice samo se bojim da neće da gori skupština i zgrade ...

Dara

pre 9 godina

Za nas je strašna činjenica da su određene mere trebale biti preduzete i određene promene trebale da se dese odavno, a sve je otišlo u pogrešnom pravcu. Sada je teško popraviti uništeno i naravno da treba puno odricanja i rada, vreme se vratiti ne može.

Stiven

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.

u novembru, bice u decembru

pre 9 godina

Pre dve godine, obecao je da cemo ziveti bolje 2014.
Ove godine, obecao je za dve godine.

Sada vec prica 3-4 godine.

Ja to necu cekati, a neki nece docekati.

Ja odoh napolje, a visedite i dalje u kucama i gledajte u prazan novcanik.

On nas je kao spasio od Krstica. Pronadjite sta Radulovic kaze na sve ovo. Nista ne mora da se smanjuje, osim viska zapolsnih po partijskoj liniji.
I dan danas se kupuju radna mesta u drzavnim firmama, sa uslovom da uzmes knjizicu. Znamo ciju.

A posle narod mora da steze kais, da nahrani ova nesposobna, neradnicka usta.

Novica Radišić

pre 9 godina

"da su takve zakone sproveli i u Estoniji, i u Grčkoj, koja je na to naterana jer je bila pred bankrotom, a Srbija, kako je rekao, neće da bankrotira."
A što nismo mogli to da uradimo recimo 2004. godine?

EkonomistaEKOFBG

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.

Alex

pre 9 godina

Sa AV je fakat nemoguce imati intervju. On svoju mantru "oni koji su ovo koji su ono" ; "ja necu dopustiti ovo ili ono" "necija ova ili ona privilegija".
Da li cete objaviti ovo ili ono nije ni bitno, ova vlada je farsa, AV je bezidejan pamfletski politicar. Sa Krsticem je farsa jer sustina je da dolaze brutalne mjere a Krsticeva ostavka je pokrice, "pa eto mjere su mogle biti brutalnije".
AV se uhvatio toga Srbija nece bankrotirati u najmanju ruku kao da je izbjegavanje bankrota bez troska. To sto je svojim glupostima odlozio reforme niko ga ne usudjuje ni pitati. Sledece godine ko ziv ko mrtav.

nele

pre 9 godina

Prelistajte ponovo pripovetku "Vodja".
Ja sam oduvek mislo da je Domanovic bio sjajan pisac i da je poznavao nas narod u dusu.
Medjutim, sada verujem i da je bio vidovit.

ako nisi znao

pre 9 godina

Ako nisi znao vrli Premijeru, Srbija je narod koji zivi u njoj a ne ti i ti tvoji mediokriteti oko tebe.
A narod ti je Premijeru vec bankrotirao, ako nisi znao da te obavestimo.Jos nisi postao Bog, pa spusti se malo na zemlju i pogledaj kako ljudi zive.

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Srbija je već bankrotirala vaše visočanstvo,ostali ste vi sa zaglavljenom zadnjicom u fotelji da nam date neki savet kako da više radimo a manje zaradimo da bi ste vi bili siti i ovi vaši mentalno retardirani sledbenici koji hvale vaš nadljudski napor da nas gurnete u provaliju na čijoj ivici stojimo jer je to za naše dobro...

mic4o

pre 9 godina

Imam 26 godina, i najvise sto mi smeta jeste sto ovi politicari suptilno spominju kako se za penzionere odvaja previse.
Dragi moji, da niste pokrali prenzioni fond mozda se iz tekućeg budžeta ne bi odvajalo za penzije. Oni su svoje posteno zaradili za razliku od vas.

mile

pre 9 godina

Srbija je vec bankrotirala samo je vas i vase "genije" sramota da to kazete. Vi ste presvuceni radikali veca steta za Srbiju nego svi pre vas.Pogledajte sta ste napravili za dve godine vlasti. Samo povecavate namete obicnom narodu a posledica toga je da sve polako staje u Srbiji jer je skoro svaka privredna aktivnos postala neisplativa uz ovakve namete. Da li vi uopste zelite dobro narodu Srbije, pitam se ja.Vi bz pogovora izvrsavate naloge onih koji su vas doveli na vlast pre dve godine i jos im se dodvoravate. Pre vas Srbija je bila na korak od ambisa propasti a vi ste je gurnuli preko ivice tog ponora propasti sumanutim zaduzivanjem na sve moguce nacine. Vecina tog pozajmljenog novca je nestala bez traga u ko zna cijim dzepovimaDobro vam je neko skoro rekao " da za dzabe vi prvi ustajete a poslednji lezete, kada od toga nema nikakve koristi( za vasu privatnu korist ne sumnjam).Koji je konkretan rezultat vase dvogodisnje vlasti ? Novoformirana aviokompanija i maketa Beograda na "vodi"???Ne znam za vas , ali mene bi na vasem mestu bilo jako ,jako sramota da se pojavljujem u javnosti uopste...

Rajko

pre 9 godina

Izlaganje ovog junose bez dana radnog staza vredja zdravu pamet. Izadji neradnice jedan iz tvog Beograda i objasni obicnom i postenom svetu u Srbiji zasto im otimas i zadnji dinar iz dzepa i sa kojim pravom. Malo bolje pojasni pojmove tipa "stezanje kaisa" i "prionuti na posao". Koji posao??? Dizite se narode, dok nije prekasno!!! Ovaj je resio da unsti Srbiju do ispod temelja. Goreg neprijatelja nismo imali jos od drugog svetskog.

Milos

pre 9 godina

Ne volim njegovu stranku, ne volim njegovo ponašanje, ali ima zdravo razmišljanje, i ima istorijsku šansu da sredi loš sistem koji imamo, stoga bar vredi stati iza njega, dati mu neko vreme... Ne znam, osećao bih se loše ako mu ne bih dao priliku, jer se slažem sa njegovim idejama. Koliko ih realizuje, toliko ću i 'navijati' za njega.

donatelo

pre 9 godina

Kao što kaže premijer treba oduzeti većinu službenih automobila onima koji ih koriste i u javnim preduzećima i agencijama smanjiti sramotno ogromne plate. Zašto bi neki direktor javnog preduzeća imao veću platu od samog premijera, a ima ih većina. Podrška za reforme.

zox

pre 9 godina

Secam se da je emisiju "Oko' vodio Zoran Stanojevic, ali kada je 2012 intervijuisao Tomu Nikolica, tada kandidata nakon jednog pitanja koje se Nikolicu nije svidelo, Toma mu je rekao 'Vi ste jako bezobrazan covek'.
I epilog je bio: Nikolic postao redsednik, a bezobrazni covek Zoran Stanojevic skinut sa mesta urednika.
A sada tu emisiju vode anonimusi koji se boje vlastirte senke.
Ne znam zasto uopste i sede kada intervijuisu jer se zna da recimo Vucicu ne smeju postaviti ni jedno pitanje, a da ga on pre toga nije cuo i odobrio da mu bude postavljeno

darko88

pre 9 godina

Vucic ni pre izbora nije obecao blagostanje,vec da ce morati da budu sprovedene reforme koje ce biti veoma bolne i koje nikome nece biti prijatne,i za to je dobio podrsku,zato verujem da ce i uspeti....

milan

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi navijaju da dodje do bankrota, pitam se da li su svesni sta bi to znacilo, mora se naci izlaz iz ove situacije posto poto druge nema.

Podgoricanin

pre 9 godina

(oooooo, 14. jul 2014 21:54)
Bravo! A koje su se to lazi stigle nagomilati za dva meseca na vlasti? Pa student za dva meseca ne moze ni jedan ispit cestito da spremi, a kamoli da jedna vlada nesto vidljivo uradi u ovoj drzavi koja je u potpunom haosu.

KIKA

pre 9 godina

Usvajanjem ovog zakona nam je siguran put u EU pa zar nismo to svi tražili kako sad opozicija podržava pojedine sindikate a stalno su nam govorili da su jedini oni za EU.

Babuska

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana? U Srbiji bi svi lepo da zive ali malo ko hoce da se potrudi i pomogne da nam zivot bude bolji da radi, placa porez, i sigurno ce ove mere biti nepopularne u narodu i uticace na Vucicevu popularnost, ali sto se mora, mora se, jer ce od toga zavisi buducnost svih nas i nase dece.

nindža

pre 9 godina

U pravu je premijer. Kada bi svi plaćali poreze i svoje račune u ovoj zemlji bi se mnogo lakše živelo. Mnogo bogatih u ovoj zemlji ne mari za plaćanje poreza, dok su siromašni najredovnije platiše. Zato molim državu da natera platno sposobne samo da plaćaju ono što treba da plaćaju.

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

EkonomistaEKOFBG

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.

Коља

pre 9 godina

(tt, 14. jul 2014 21:34)
Одговор је врло једноставан. Било је јасно тада, али данас је више него очигледно. Влада 2012-2014 је била нужно зло не би ли се ДС избацио из власти, јер је одлично процењено да је њихова снага била та што су били на власти. Знало се да СПС нема довољно снаге за реформе, опет због ликова из прошлости којих није могуће само тако уклонити из политичког живота, да их не набрајам. Али сада је друга прича. Сад само јако!

Zoran

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.

Stiven

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Tezak period predstoji, ali je to nesto sto moramo da prodjemo kako bi uskoro svi gradjani mogli normalno da zive, bez glavobolja zbog novca.

Marija

pre 9 godina

Od 2005. do 2012 ukupan broj zaposlenih opao za 354.000, a koliko je u tom periodu porastao broj u javnom sektoru? To je najveći broj ovih što danas imaju nešto protiv reformi. Vučić barem priznaje da su sve opštine kršile odredbu o zabrani primanja novih radnika i verujem da će nešto poduzeti po tom pitanju. Ovi od ranije su u stanju i dalje da negiraju da su primali u javni sektor.

Lenka iz KV

pre 9 godina

Srbija je zemlja sa bezbroj potencijala, samo da bi se nesto postiglo mora puno da se radi, sto ruku na srce srpski narod nije navikao, vec puno ljudi jos zivi u bajkama komunizma, nisu svesni da su se vremena promenila. Krsticev predlog je bio drastican i dobro je sto je odbijen jer bi to bio udar na najsiromasnije, ali po svemu sudeci slicne mere su neophodne nakon visegodisnjeg unistavanja drzave.

Cora

pre 9 godina

Da se nije cekalo 15 godina na ovakve reforme, ne bismo bili u ovakvoj situaciji danas. Jeste, sve u Srbiji ce zakaciti ove reforme, ali svi treba da shvate da su i svi, neki vise, neki manje) odgovorni za takvo stanje.

Pitagora

pre 9 godina

@ Pa pre ce ovaj covek da promeni ovu zemlju,nego svi ovi sto su vladali u poslednjih 20 god.
(Simetrija, 14. jul 2014 21:47)

Ipak mislim d ace ovaj covek pre da promeni ovu zemlju nego sto ce svi oni koji su navikli da budu paraziti drustva da promene odredjene stvari u svojim glavama. Sto je najbitnije promeniti.

Novica Radišić

pre 9 godina

"da su takve zakone sproveli i u Estoniji, i u Grčkoj, koja je na to naterana jer je bila pred bankrotom, a Srbija, kako je rekao, neće da bankrotira."
A što nismo mogli to da uradimo recimo 2004. godine?

mika

pre 9 godina

ZOR i Zakon o penzijama su rezultat najboljeg kompromisa u ovom momentu,sto pre prihvatimo neke bolne mere pre ce nam biti bolje...Vlada nas vodi u pravom smeru...

LIBERO

pre 9 godina

Nisam Vucicev fan, ali covek radi prave stvari i moram podrzati ove zakone sto je usvojila vlada, jer su to pravi Evropski zakoni i oni su preduslov za menjanje zemlje. Da se nije striktno krenulo u oblasti finansija Srbija je vec bila pred bankrotom. Moram biti posten i priznati da je u prvih 100 dana Vuciceva vlada postigla mnogo.

GajicG

pre 9 godina

Za razliku od nekih prethodnih vlada, ova pokazuje visok stepen odgovornosti. Ono sto nijedna prethodna vlada nije smela ni da pomisli da menja, ova to cini.

Home

pre 9 godina

Reforme koje sprovodi Vucic, su neophodne zelim sutra da nasa deca zive u zdravoj zemlji a ne da prolazi kroz ono sto sam ja prosao sva podrska i zelim u tome da istraje do kraja.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pribil, 14. jul 2014 21:47)
Da se nije promenila vlast do 2085. god Srbija ne bi ni postojala, ovako ce biti bolje vec za par godina....

Cicija

pre 9 godina

Srbija i njeni gradjani imali su srecu da na celo drzave dodju odgovorni politicari koji stvarno zele napredak i razvoj Srbije. Narod je zadovoljan postignutim do sada i spreman je na sve promene samo da nam bude jos bolje, nove mere Vlade i zakoni koji ce biti uskoro doneti ce biti teske ali samo u prvo vreme jer ce dugorocno usloviti razvoj drzave i nadam se da ce to vecina naroda shvatiti.

Nikolanbg

pre 9 godina

Danas dolazi na naplatu sve ono sto su radile prethodne vlade. Neodgovormost, bahatost i lopovluk su nas doveli dovde. Vucic i SNS zele da od Srbije naprave normalnu i uredjenu drzavu i to podrzavam u celosti.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (fghf, 14. jul 2014 21:41)
Slusaj malo pazljivije,on je pomenuo tu godinu sto se tice kasnijeg odlaska u penziju a na osnovu novog zakona. Vi trolovi izgleda cujete ono sto zelite a ne ono sto covek stvarno prica.

Nexy

pre 9 godina

Nemam nista protiv onih koji nisu politicki opredeljeni za Vucica, ali niko ne moze da ospori da ima petlju da kaze istinu narodu ma koliko ga ona kostala i da napokon pocne da radi na resavanju problema, a ne guranju pod tepih kao prethodni!!

Samjuel

pre 9 godina

Proslo je vreme guranja problema pod tepih. Moraju se svi problemi resavati odmah ako zelimo da nas evropski partneri cene vise nego sad. Srbija je spremna za reforme jer reformama se sredjuje ono sto nas muci svih ovih godina.

Marica55

pre 9 godina

Konačno je izabrana vlada kojoj je interes bolji život građana Srbije, vlada koja je na čelu sa premijerom Vučićem krenula u žestoko sprovođenje obećanih reformi i zakona kako bi se otvaralo više radnih mesta, upošljavalo više naših firmi, otvaralo mnogo novih privatnih, stvaranje uslova za zapošljavanje mladih, privlačenje stranih investicija. Narod je prepoznao iskrenost i želju za spas Srbije tako da će podržati sve neophodne mere koje preduzima ova vlada u nadi da će se ubrzo osetiti pozitivni rezultati tih mera.

doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!

klara80

pre 9 godina

Reforme usvakom pogledu, to je ono što će Srbiju da spasi i zaneke dve do tri godine postavi na stabilne noge. Dosta je bilo laži i prevara, krađe od naroda i prelivanja iz šupljeg u prazno.

MAja BG

pre 9 godina

Cim je Putina ubedio da moze da se izbori i da nadje resenje, onda je to i tako. Covek daje sve od sebe, moju podrsku ima, i pomoci cu koliko mogu.

Koja_O

pre 9 godina

Gotovo je neverovatno sta su sve radile prethodne vlade. Zbog tako lose vodjene politike dogurali smo do dna. Neko zbog toga treba da odgovara. Sto se tice ovoga sto Vucic radi, mislim da iskreno zeli da menja stvari nabolje i treba ga podrzati u tome.

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

Prevod

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako se sprovedu neophodne reforme uostalom za to je Vučić i dobio podršku i sada to sprovodi ispunio je obećanje.

DelibašIĆ

pre 9 godina

Sada kao i uvek Vučić je dokazao da sprovodi sve ono što je obećao u predizbornoj kampanji i svom ekspozeu. I tada je rekao da će za ozdravljenje Srbije i spašavanja od bankrota biti neophodno sprovesti bolne i teške, nepopularne mere, i svi oni koji nisu spremni da ga prate mogli su da ne ulaze u vladu. Svi moramo da snosimo određen teret kako bi se sproveli zakoni i reforme da bi došlo do većeg zapošljavanja, upošljavanja naših firmi, kao i stvaranje uslova za dolazak stranih investitora, otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih, i što je najbitnije borba protiv sive ekonomije.

Dara

pre 9 godina

Za nas je strašna činjenica da su određene mere trebale biti preduzete i određene promene trebale da se dese odavno, a sve je otišlo u pogrešnom pravcu. Sada je teško popraviti uništeno i naravno da treba puno odricanja i rada, vreme se vratiti ne može.

Bratislav Stojković

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."
U Vojvodini i te kako ovaj sistem još uvek funkcioniše. Nažalost.

Grgolije

pre 9 godina

Svi predhodnici su rado udvostrucivali svoje vozne parkove samo da se vidi ministarska raskos na racun drzavne kase. Zato i ovolika rupa u drzavi, zato i svo ovo raspadanje.

simpatizer

pre 9 godina

Retko iskren i odgovoran politicar u Srbiji. Mozda cak i jedini. Kad je shvatio sta bi se desilo sa povecanjem cene struje i sa tolikim smanjenjem plate u ovom trenutku stopirao je to zasad. neko ce reci politicka odluka, ali pitao bih te iste da li oni zive sa 20 hiljada dinara prihoda ili manje, i da li shvataju sta bi to znacilo takvim porodicama kojih je jako mnogo. Hitno naci drugo resenje. Stednju moraju da trpe zdraviji delovi drustva, jer je na njima moguca usteda. Ukoliko mi svi, koji smo priblizno srednja klasa, odreknemo u svojim prihodima 2000-5000 hiljada dinara, na vec neki nacin, da li kroz smanjenje plata, ili solidarnog poreza ne znam, verujem da ce to uspeti da pomogne sto brzoj konsolidaciji drzavnih finansija cime bi kupili vreme Vladi da pronadje bolja i dugorocnija resenja.

Slavoljub

pre 9 godina

(ako nisi znao, 14. jul 2014 21:49)
Da je bas tako kako kazes, onda bi on lepo poslusao Krstica pa bi stegnuo kais da nam kicma pukne! Ali JOK! Tako da bolje idi da se naspavas, slabo pratis sta prica.

ne verujem sta gledam

pre 9 godina

Samo mi nije jasno sta ovaj novinar predstavlja. Ni jedno podpitanje nije postavio, spremio covek pet- sest uopstenih pitanja i to je to, ne sme ni da skrene paznju kada se Vucic udalji od teme. Evo slusam slobodno izlaganje dragog nam premijera i to je sve, zaboravi covek da je voditelj uopstse prisutan u emisiji.

Radomir

pre 9 godina

Što pre sprovedemo reforme to bolje po nas previše dugo čekamo na promene i sada kada je došlo vreme za to očigledno da postoji dosta protivljenja tome ali Vučić ima i dovoljno znanja i hrabrosti da uradi ono što je obećavao u kampanji.

Pekar

pre 9 godina

Ljudi krajnje je vreme da sami shvatimo da naša budućnost i budućnost naših bližnjih zavisi isključivo od nas! Porez mora da se plaća! Kakva nam je savest da svoju imovinu skrivamo, manipulišemo sa državom, baš nas briga što svoju imovinu nismo prijavili, komšija za svoju plaća, a stav je nekih ,,ako me uhvate platiću, a ovako guram dok mogu’’, pa gde nas to vodi?

DragoMIR

pre 9 godina

Konačno je na čelo vlade došao čovek koji ne priča bajke, nije obećavao med i mleko, pričao je o sprovođenju teških i bolnih reformi, koje se sada konačno preduzimaju. Činjenica je jedna da je ova vlada spremna da ispuni sve ono što je premijer obećao po cenu gubitka političkih poena, ali boljeg života građana Srbije.

Miloš Obrenović

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako bude vodila odgovornu politiku. Ministri koji ne mogu da odgovore izazovu trenutka, zaista ne treba da ostanu u vladi.

Pozega

pre 9 godina

Samo nastavak reformi moze zemlju izvuci iz krize,nove investiije i radna mesta su ono sto ce pomoci da Srbija stane na noge.Jedino Vucic ima snage da resi sve probleme koji muce Srbiju.

marko@

pre 9 godina

Srbija je pocela da se menja i nema zaustavljanja.dosta je bilo nazadovanja i tapkanja u mestu.Kad nesto ne valja treba ga menjati iz korena.

mIONA

pre 9 godina

Čovek ne ide na popularnost nego ide cilljem spasenja zemlje!!Mogao je i on povećati plate, penzije,s vi ga vole ali šta bi za pola godine, godinu dana?? Cilj je da narod živi dobro, da nam bude bolje!!Reforme su rešenje i jasno je kao dan da ovaj čovel ima šta da pruži ovom narodu

KALINA

pre 9 godina

Simetrija, 14. jul 2014 21:47), ja sam isto ubedjena u to!!Slšam ga kako priča i sve ima veze, vidim da se sve to dešava, vidim da počinju računi da se izdaju polako, vidim da se zakon menja.. kreće se

Vlaja

pre 9 godina

Ljudi su postali svesni situacije u kojoj se nalaze i zato podrzavaju napore vlade. Moramo da shvatimo da je bilo dosta pametovanja, vreme je za konkretne mere.

Baronesa Minhauzen

pre 9 godina

Vucic rekao da Srbija nece bankrotirati! Sta vise hocete, njegova rec je svetinja! Hvala ti premijeru, vec smo bolje, frizider se puni, posla koliko hoces, a plate, ne znamo sta ce mo sa parama i Severna Koreja je pobedila na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Демаскирање маскираних реформатора

pre 9 godina

Иво Андрић је писао: „Заразити неког чекањем, то је најсигурнији начин владања њиме, то значи учинити га непокретним и безопасним потпуно и заувек, и та обмана чекања тврђа је од сваког затвора и јача од најјачих букагија, јер се, са много среће и вештине, из затвора може побећи и окова се човек може ослободити, али те обмане (!) - никад ни довека...

У својим изјавама лажни цар Сћепан Мали највештије манипулише опцијом "БИЋЕ БОЉЕ" ! Ја са тобом не желим нигде нити више очекујем ишта. Рекли сте шта сте имали.

ДАЈ ОСТАВКУ И СПАСИ СРБИЈУ !!!

millena

pre 9 godina

Javna preduzeca treba iz korena menjati. Dovesti ljude koji mogu da rade posteno, odgovorno i savesno, tako ce povuci i ostale i uspeti da se izbore sa problemima

kalina

pre 9 godina

Cora, 14. jul 2014 21:53), odgovorna je neodgovorna vlast, koja je marila samo za lične interese a narod je samo slušao laži!!Jednom je moralo pući, jer država nem aviše odakle da daje pare!!!Da li ste čuli koliko je ljudi zaposleno u državnom Sektoru??iMAJU SIGURNU PLATU, NE MORAJU DA REDE, DO PENZIJE SU SIGURNI, DOSTA JE TOGA BILO

tt

pre 9 godina

Da se slozimo da su od 2008. ,,bezobraznici i neodgovorni '' neracionalno i neekonomski povecali drasticno penzije da bi na izborima dobili vlast. Medjutim, moramo potsetiti premijera da je SNS bas sa tim istim preuzela vlast 2012. i kao najveca stranka i okosnica vlasti sa tim istim opet 2014. obrazovala Vladu Srbije. Zbog cega vec 2012. niste preuzeli ove mere vec sa ovim ,,bezobraznicima'' vladate vec trecu godinu?

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Zahvaljujem se B92 na obajvi mog komentara gde broj negativnih ocena organizovanog sujber napada Vucicevih mlado turaka dokazuje se stiti licnost a ne istina. Tek kada bude dostupna javnosti prica o prodaji Jat-a I pod kojim uslovima a koji izgleda nikada nece proraditi videce se nemoc birokrata koji su sada na vlasti. Branko Dragas bez obzira koliko je zabarnjivan doneo je pravu ocenu o ovoj diletasnkoj vladi. Jos jednom zahvaljujem svima sa b92 na objavljivanju mojih komentara
Sa postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc. MBA P.Eng

dane

pre 9 godina

Nikada se mi nećemo opametiti. U Nemačkoj bre konkurenti uđu u saradnju zarad boljitka svog naroda, a ova naša opozicija se ponaša krajnje sramno. Mislim na demokratsku stranku naravno.

Na TV jedno a u stvarnosti. vec sutra, sasvim drugo !

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."

I zato je privatnicima podigao poreze !

Eki

pre 9 godina

Reforme je odavno trebalo sprovesti kada smo imali više novca ali nažalost imali smo neodgovornu i bahatu vlast pa sada kada smo u najgorem stanju moramo da sprovodimo ove bolne i teške reforme.

Marko

pre 9 godina

Ekstremna snalazljivost, velikodusnost i iskrenost karakterise naseg Mesiju. Covek mekog srca, koji brine za narod vise nego sto su brinule nase bake.
Neodoljiv za zene i medije! Ovaj super covek je svetac i treba mu podici spomenik sto pre.

Krajnje iskren covek

pre 9 godina

Da li neko stvarno i iskreno obraca paznju sta ovaj covek govori. Ne zelim da budem surov ali iakreno mislim da svako normalan i iole pametan nema nikakvu zamerku ni na jedan zarez a kamoli za bilo koju izrecenu recenicu. Okrenite sa malo oko sebe i stavite prst na celo vezano za situaciju u Srbiji i na ono sto je potrebno da postanemo civilizovano drustvo.

Joja

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Za mene licno "jedina mana" koju ja mogu da otkrijem kod Vučića je to sto ima "mekano srce" i sto samo misli o tome "kako da gradjanima Srbije bude sto bolje" !

maks

pre 9 godina

Slažem se sa premijerom po pitanju novog ministra finansija i delim žalost zbog Lazara, zaista vrhunski čovek i stručnjak. Slušao sam pažljivo Dušana Vujovića, ima ozbiljne predloge i treba ih obavezno uzeti u razmatranje.

maxssimuss

pre 9 godina

Tačno Srbija neće bankrotirati ali mi hoćemo posle tvojih mera. Što ne smanjiš kamate na kredite, obećavali ste nam bolji standard godinama unazad uzimali smo kredite na osnovu vaših predviđanja i šta sad? Sad će te da nam smanjite plate povećate poreze, troškovi života su višestruko povećani i čemu to vodi? Naravno bankrotu pojedinca, bankrotu porodice. Ne možemo da legalizujemo kuće jer nemamo novca, ako je samo uknjižimo onda ne možemo da je prodamo a porez je nenormalan........ Ma ne mogu više da pišem, ništa ne valja gde god da se okrenem. Propast.......

Daudel

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je neko bio u stanju 72% da poveća penzije bez ikakvog ekonomskog osnova. Prihodna strana u budžetu katostrofalna, a mi povećavamo izdatke. Stvarno bruka. Ti se nisu ekonomijom sigurno nikada bavili.

Del

pre 9 godina

Pa cekaj bre, doveo si Radulovica i Krstica kao eksperte, pa ih oterao! Onaj prvi je samo na glas rekao koliko pojma nemas i otisao, a ovaj nije, pa je kao specijalni savetnik. Ej, pazi, molim te.. Pa sta ce da te savetuje kad se ne slazete?!?! Vucic vise ne zna gde bije. Prosle su 3 godine vladavine, sve je zivo poskupelo, penzije i plate padaju, bankrotirali smo, samo se o tome ne govori javno, a njemu i dalje puna usta reformi. Ovo samo blago zaostali mogu da progutaju. Njegova je sreca sto su i ostali papani, poput njega, pa je tu gde jeste..

Moša

pre 9 godina

Nemojte da bežimo od odgovornosti i rezova, muka mi je kada čujem da premijer ima problema čak sa nekima iz svojih redova, eto npr. to za službena auta.

ekomomista

pre 9 godina

Slusam ga na rts-u, kako ga nije sramota da vredja inteligenciju ovom narodu. (sonja, 14. jul 2014 21:28)
Sreco, ja ga ne podrzavam, ali je sve na mestu. Edukujte se ljudi, sta su prihodi, a sta rashodi u budzetu i videcete samo par mogucih opcija, on bira najblazu, a ja bih pre ko Krstic, pa posle da disemo.

Marta

pre 9 godina

Sviđa mi se to što Vučić govori istinu da je zemlja u teškoj situaciji jer je decenijama uništavana i razarana, da su uništena preduzeća,zadruge, domaćinstva, a da za to niko nije odgovarao. Mislim da treba dati šansu bolnim reformama, a kada budu sprovedene nadam se da ćemo imati da platimo porez, struju. . .

DimaDima

pre 9 godina

Ranije vlasti su sistematski unistavale Srbiju, a premijer zeli da sprovede reforme i napravi temelje bolje i uredjenije Srbije. Ima punu moju podrsku u tome.

Milanče

pre 9 godina

Težak je period ispred nas, ali to je za dobrobit budućih generacija ali iz svih nas. Svi slojevi društva da podnesu teret, političari, oni bahati posebno. Maksimalna podrška Vučiću u daljem radu.

petar

pre 9 godina

Ja sam inacce ccovek koji obavezno prati politiccke emisije,ali ovog ccoveka niti mogu da gledam,niti da slussam.Jednostavno ne zzelim da mi vredja intelegenciju svojom demagogijom i providnom i glupavom propagandom .

Komplikacija

pre 9 godina

A zašto sada krivite Vučića pa nije on odgovoran za ovo katastrofalno stanje nije on vladao 12 godina.On je jedino kriv zato što sada mora da sprovodi ove teške reforme u već teškoj ekonomskoj situaciji ali sada se mora napraviti rez i dovesti država u red inače nam nema spasa.Puna podrška reformama.

Dunja Duks

pre 9 godina

Sada kukamo sto penzije i plate moraju da se smanje, a da li smo se zapitali sta nas je do toga dovelo? PA mnogobrojni izbori, pred koje su vestacki povecavane plate, kao sto i sada mnoga preduzeca povecavaju kojeficijente da im plate ne bi bile smanjene. I tako u krug.

crnogorac

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su od 2007 do 2013 penzije povecane za 72%.

Dalji komentar o tome kakva je bila prethodna a kakva ova vlast nije potreban.

Ana Stojakovic

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .

Bojana

pre 9 godina

Pred nama je težak period, neće biti nimalo lako ali ukoliko želimo da se nešto promeni moramo da podržimo premijera u sprovođenju reformi...ovde smo gde smo upravo zbog loših poteza prethodne vlasti i nije mi jasno zašto sad ljudi kritikuju premijera koji je rešio da spreči dalje propadanje?

petar sluzbenik

pre 9 godina

Svi bi kod nas da zive lepse i bolje, da se sprovedu reforme... Ali ako to moze njih da zaobidje ( i dalje da se na drzavnom poslu nista ne radi, voze sluzbena kola gde hoces i koliko hoces). Sa takvim razmisljanjem nema srece i dok se to ne promeni niko ne moze da nam pomogne

Kikirez

pre 9 godina

Posle Vučićeve izjave da se mnogi nisu želeli odreći privilegija a iz njegove stranke dolaze, govori mi da je na redu provetravanje u stranci na pomolu. I njima treba da bude na prvom mestu opšti interes od ličnih interesa kao što je primat opšti interes našem premijeru!

Valter

pre 9 godina

Ima pravo premijer u svakom pogledu, stvarno se nekada ponašamo toliko neodgovorno da je to sramno. Gledam samo ove nesretnike iz opozicije, pa bre ta ista opozicija mora da bude konstruktivna i da pomaže narodu u onome što je dobro, a oni prave nemire.

bolje danas ista nego sutra nista

pre 9 godina

Vecini je vrlo tesko i vecina je na ivici siromastva. Ali, sada je u pitanju bankrot drzave ili odrzivost javnih finansija. Ako se politicari budu prepucavali ko je i koliko kriv resenje nase agonije necemo pronaci godinama unapred. Resenja koja je predlozio Krstic jesu brutalna i vecini nelogicna, svi bi da smanjuju samo visoke penzije i plate. Ali, u pitanju je "igra velikih brojeva". Udeo onih koji imaju visoke penzije i plate ne prelazi desetak procenata, mozda je i manji, ukupne sume koja ide na plate u javnom sektoru i penzije, pa je i finansijski efekat njihovog smanjivanja mnogo manji nego kada se linearno smanje sve plate i sve penzije.To ne znaci da podrzavam da funkcionerima i funkcionercicima raznih nivoa ostanu ova za nase uslove prevelika primanja, ali se to ne moze tako brzo resiti ( reforme javnih preduzeca, resavanje pitanja preduzeca u restruktuiranju, uvodjenje jedinstvenih platnih razreda u drzavnoj upravi i javnim preduzecima...) Ova smanjenja plata su iznudjena, ali bolje ista nego sutra nista.

Kali

pre 9 godina

@Podgoricanin Vise od 2 godine su oni na vlasti,a ne 2 meseca. Ovi vanredni izbori pre par neseci su raspisani samo da bi pokupili apsolutnu vlast i da bi takvi kao ti pricali da su tek od tad na vlasti,pa nista jos nisu stigli da urade. Batali se tih prica,znamo mi i od kad su na vlasti i sta su do sada uradili - nista!

Dama bez blama

pre 9 godina

Lepo bi bilo da Putin dozvoli ulazak automobila, jer bi nam to malo pojacalo ekonomiju, ali videcemo sta ce biti. Radujem se dobroj nasoj saradnji i njegovom dolasku.

ivan

pre 9 godina

Vidim da u Srbiji vecina ljudi misli da se moze ziveti od drzavnih preduzeca koja prave gubitke.

Svaka ideja o privatnom poslu ili o privatnoj svojini je ovde nesto sto se doceka na noz.

Ako zaista mislite da se moze ziveti od povecanja poreza privatnom sektoru, ako zaista mislite da je neko lud da radi i ulaze svoj novac da bi placao porez izdrzavao propala drzavna preduzeca, onda Srbija nema nikakvu buducnost.

Socijalizam je mrtav, drustvena svojina je mrtva!
A reforme treba da jos vise zabole privilegovane!
Divlja gradnja, 'drustveni stanovi' koji su otkupljeni za po 100 DM, sve to treba da se plati!

Cenu reformi ne treba da snosi privatni sektor, ni gradjani koji bas nista nisu dobili od socijalizma.

Problem je u tome sto su dobitnici u socijalizmu neobrazovani i siromasni ljudi, potpuno nesposobni da svoja dugovanja izmire.

Socijalizam-komunizam je zato i propao svuda u svetu - investirano je potpuno pogresne ljude.

Mislite da se i dalje moze investirati u sirotinju? Otpisati dugove za struju, legalizovati divlja gradnja, uknjiziti stanovi koji su nekom drugom oteti, izbegavati restritucija, odrzavati jeftino daljinsko grejanje, kupovati socijalni mir?

Vlada ne radi ovo zato sto je to u njihovom politickom ubedjenju - vec zato sto drugacije ne moze!

Kamenica

pre 9 godina

Busamo se u grudi kako je poljoprivreda naša šansa, a naš seljak nema radnu snagu da mu obere letinu! Šta se to dešava? Da li smo se kao ljudi uspavali, i čekamo da nas stranke po zapošljavaju, a posle da ih pljujemo ako nismo ušli u taj krug! Nema čarobnog štapića, i samo sami sebi možemo otvoriti vrata sreće i perspektive, to nijedna vlada neće uraditi za nas!

Golub50

pre 9 godina

Ranije vlasti su napravile sistemsku gresku.To je dovelo do izuzetno lose slike javnih finansija i neminovne fiskalne konsolidacije.Imamo mnogo velike rashode, a male prihode i to mora da menjamo kao i nase navike i samo tako se mozemo nadati ne samo izbegavanju bankrota nego i ekonomskom napredku.

ABCD

pre 9 godina

" Ne idite utabanim putem, umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag " ovako radi čovek koji želi da pomogne narodu i spasi što se spasite da. Hrabro samo napred.

tuzna sam

pre 9 godina

NEMAMO VISE VREMENA! Imam 33 godine, unistenu mladost, gomilu politickih klonova koji jasno rade za sopstven interes. Daju nam samo nadu, ja ne mogu vise da cekam te tri cetiri godine koje nikada nisu dosle. Zelim dete, zelim da ne razmisljam u prodavnici sta je jeftinije, zelim da radim sa diplomom koju sam posteno stekla. Oni udaraju po najslabijima. STIDITE SE LICIMERI koji ste do juce podrzavali najbrutalnije ubijanje i mrznju tokom prethodnih godina, bili ste tako glasni protiv ovog sistema, znate dobro u sta nas vodite. Ja sedim, citam vesti i razmisljam kako napraviti revoluciju umesto toga. Muka mi je od ovog coveka i svih prethodnih. Drago mi je sto znam da nas narod nije glup i znam da kolektivno misljenje koje se ovde putem botova pokusava predstaviti nije realno. Narod je umoran i tuzan!

Vaske

pre 9 godina

Svima je poznato da u svakoj drzavnoj instituciji ima manjka radnika a viska zaposlenih, i Vucic je svestan da je to jedan od najvecih problema naseg drustva.

DeyanD

pre 9 godina

Ogroman rad na vodjenju spoljne politike pokazuje nam ogromno postovanje premijera Srbije u zemljama EU tako i naraoda Srbije, pruzajuci ogromnu podrsku za reforme koje su zapocete zarad bolje ekonomske i trgovinske saradnje.

Dragi

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota ali smo se nekako izvukli i ako ne sprovedemo ove reforme teško nama biće mnogo teško u to nema sumnje ali bolje to nego bankrot jer nažalost u takvoj smo situaciji.

grbovic

pre 9 godina

Najjednostavnije pitanje za celokupnu javnost:

Da li je bilo koja izjava ovog gospodina za sve vreme bavljenja politikom bila istinita?
Kojim svojim delom je ovaj gospodin zasluzio da mu bilo sta verujemo?

Da li je moguce da osim fals hapsenja ova vlada nije uradila ama bas nista.

Evo ja se ne bavim politikom i voleo bih da me neko od ovih botova ubedi da gresim.

Havala unapred.

Milan1989

pre 9 godina

"Ako moras da progutas zabu, nemoj mnogo da je gledas - progutaj je odmah. Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu." Ovo je govorio Djindjic pred reforme,tako da mislim da sada mi to radimo kako bi za nekoliko godina ziveli lakse,i zato podrzavam ove rezove vlade,sto pre te reforme sprovedemo to cemo se pre izvaditi iz problema kao drzava.

NIKKAT

pre 9 godina

Naravno da nećemo doživeti bankrot! Zahvaljujuci premijeru Aleksandru Vucicu necemo doziveti bankrot, iako su nas neodgovorni ljudi doveli do ivice bankrotsva! Vucic ce preduzeti sve mere da budemo normalna i uredjena zemlja!

Mirce

pre 9 godina

Mi se u ekonomskom pogledu držimo za poslednji vagon voza i moramo jako da stegnemo šipku pošto ako nam sada voz ode nadalje ga ne možemo stići. Moramo da budemo složni i menjati svoje navike pošto samo tako možemo pobediti izazove koji predstoje.

Rečanac

pre 9 godina

Nova Vlada je promenila praksu svojih prethodnika i prešla sa reči na dela!Ni u izbornoj kampanji nije bilo lažnih obećanja i građanima je predočeno, samo ono čega su i sami svesni da bez velikih odricanja i bolnih rezova neće moći Srbija da krene napred!

ZaphodB

pre 9 godina

Neće Srbija, samo građani.

Kad vidim kakve se mere predlažu za izlazak iz krize, zažalim što nisam studirao ekonomiju. Šta studirao, doktorirao bih kao od šale. Onakve gluposti se uče u osnovnoj školi - "Ako imaš 20 jabuka, a narodu moraš da daš 25, šta ćeš da uradiš?? Naravno, uzećeš onih pet umesto da učiniš nešto da imaš 25 jabuka da im daš" E, takvi su naši "stručnjaci" koji nas spašavaju bankrota...

Koliko sad žalim što nisam pobegao iz ove ludnioce kad sam mogao...

DarkoDare

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.

talir

pre 9 godina

Posle dugog niza godina konačno Srbija ima vladu koja će i po cenu gubitka podrške gradjana sprovesti sve potrebne ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne.

Andrej Ranković

pre 9 godina

Nisam glasao za SNS ali se nosim mišlju da sam pogrešio jer ovi moji nisu nijedan amandman predložili na zakone već ih napadaju preko medija. Šta ja imam od toga, sedi čoveče i predloži alternativu. :(

Darko 88

pre 9 godina

Srbija JE bankrotirala...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 14. jul 2014 21:27)

Srbija NIJE bankrotriala, ali BI bankrotirala da su na vlasti ostale demokrate, pošto bi oni verovatno pred izbore ponovo povećali plate i penzije i onda bi bankrot bio neminovnost.

TWITI

pre 9 godina

@(iznogud011, 14. jul 2014 21:53)

E gde li si cuo 100 milijardi, ja sam cula da ce biti smanjenje plata, novi zakon o radu itd. i naravno da sam glasao jer vidim da covek ne laze!

Ristana

pre 9 godina

Srbija nece bankrotirati sam oak ose najavljene reforme u potpunosti sprovedu, jer su odlagane punih 15 godina. Ne moze se iz socijalizma u kapitalizam na ledjima radnika.

saLJAK

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.
(Joja, 14. jul 2014 23:59)

Neće oni ništa organizovati kakvi radnici malo partijskih poslušnika i nešto onih koje će potplatiti da dođu na protest,to je maksimum koji DS može sa svojim potrčcima ovim sindikalnim vođama da nakupi i to je to.

lalatovic

pre 9 godina

mogu sad predstavnici ostataka opozicije da se jede koliko hoce ali Vucic im je upravo svima u paketu odrzao potpuno besplatno, trocas drzavnicke politike, odgovornog ponasanja i javnog nastupa.

Branko00

pre 9 godina

Preduslov za bolje sutra jesu reforme. Tim reformama menjamo sistem I stare navike I to je ono sto je nasa rak rana. Tesko se menjamo I tesko prihvatamo bilo kakvu promenu. Reforme se moraju sprovesti ma koliko bile bolne

Urban

pre 9 godina

Do bankrota definitivno neće doći, u to nema sumnje. Sadašnja vlast se bori za napredak i razvoj naše zemlje, a to moramo podržati. Reforme su trenutno najbitnije i moraju se sprovesti što pre i do kraja.

Boki

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.

nacho

pre 9 godina

srbija je vec imala jednu slicnu sansu da se vrati na kolosek na kome se nalaze normalne drzave, prokockali smo. ovo je druga sansa, upravo igramo produzetke, ajd da ne budu penali. podrska

Sarita

pre 9 godina

Bravo za Vučića i korišćenje samo jednog, eventualno dva službena auta. A ne po nekoliko kao što su to prethodnici radili... Pa to su pare građana Srbije, ne može to tek tako da se troši na neke nebitne stvari.

Jumama

pre 9 godina

Jeste da Srbiji predstoji težak period, ali to je za dobrobit nas i budućih generacija. Mora se od nečega početi. Da je i prethodna vlast brinula ovoliko o nama, a ne samo o sebi Srbiji bi bilo dosta bolje. Vučiću podržavam te u potpunosti.

Škorpija

pre 9 godina

Čovek sa zdravim pogledima na svet i sa zdravim odnosom prema državi i građanima. Ima jako dobre i prostperitetne ideje za napredak Srbije i verujem u njegove sposobnosti kojima će kao pravi lider izvesti Srbiju iz svih problema u kojima se nalazi. To je Vučić.

Daska

pre 9 godina

Majke mi, dosta mi je vise ovog Vucica. Juce, Srbija ima da bankrotira za par dana, danas, Srbija nece bankrotirati! Pa majku mu, da li moze jedan dan proci bez ovih strahonaslova?! Dosta mi je vise da zivim u strahu za svoju porodicu, sebe, buducnost i dosta mi je njegovog prenemaganja i zastrasivanja!!

max

pre 9 godina

Naravno da Srbija neće bankrotirati. U poslednjem trenutku smo dobili dobre stručnjake - političare kojii će svi svojim mogućnostima da zemlju izgrade u onakvu kakvu svi zaslužujemo.

Fica7

pre 9 godina

Definitivno postoji problem u nasem nacinu razmisljamja o pojedinim stvarima. To nas je i dovelo do ovako tesku situaciju. Ovo sto Vucic radi je dobro i preko potrebno i samo tako treba nastaviti.

K015

pre 9 godina

Možda bih i mogla da shvatim vas koji u negativnom kontekstu komentarišete Vučića da:
1. svi uredno plaćate porez ( a to ne radi više od pola Srbije)
2. ne radite na crno bilo koju vrstu posla
3. večeras ne kukate kako nema ni za "leba". a već vas čekaju spakovani koferi za odlazak na more
4. preko neke veze u svojoj opštini primate dečiji dodatak bespavno
i da dalje ne nabrajam, mislim da ste shvatili!

Atinac

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota pre dve godine , i konstantno je postojala ta opasnost da se desi. S obzirom da su strabci pozitivno ocenili put kojim idemo sada kao država smatram da se bankrot ipak neće desiti i da nas čeka lepša budućnost.

Toma

pre 9 godina

Nije baš sve tako crno Srbija polako napreduje mnoge stvari su se promenile ali je potrebno još dosta uraditi kako bi postali normalno društvo i država ali nikako ne smemo sada odustati.

amikus

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja".

NAEMI

pre 9 godina

Kod nas se sve ceni sve sto je lose sve lazne vrednosti .Ne daj boze da neko pokusa da uvede rad,red i disciplinu u ovu zemlju i ovaj narod.Evo upravo se to desava ,samo drvlje i kamenje za nekoga ko pokusava da napravi od ove zemlje nesta.Ja mu zelim svu srecu ,izgleda citajuci ove komentare mi kao narod nismo to zasluzili.Treba da ostanemo u ovom blatu u koje su nas uvukli svi predhodnici .

šega

pre 9 godina

E pa lako je smejati se sada i terati šegu nad mukom koja nas je zadesila, ali baš zato što smo u prethodnom periodu zarad populističke politike živeli kako smo živeli, sada smo došli do toga da se mora uzimati i 20% od postojeće bede. I to je nekome smešno!? Siguran sam da premijer neće odustati od reformi i da će naći pravi balans između mera koje se moraju izvršiti.

The Voice

pre 9 godina

Što se tiče Zakona o radu, bitno je da on zaživi u praksi i da se u potpunosti poštuje, a ne tražiti odmah rup u zakonu, iako nam je to specijalnost.

Kimija

pre 9 godina

Zamislite samo te vođe sindikata koji se finansiraju iz članarina napaćenih radnika, u stanju su preko mrtvih bre da idu da bi zadržali položaj da ne rade ništa. Bahato, bezobrazno, primitivno i sramno!

Lavanda

pre 9 godina

Evidentno je da nije postojalo volje u prošlosti, da se donesu zakoni, pre svega ZOR, koji će, posle njegovo donošenja, pozitivno uticati na privredu.

buki

pre 9 godina

Pisem kao posmatrac politicke scene u Srbiji, jer nisam iz SRB. Nisam komentarisao ove vijesti, ali nesto mi je upalo oko. Vucic prica o prethodnim ministrima da su htjeli da izbjegavanjem nekih zakona ubiraju politicke poene. Pa sto se onda nije slozio sa "brzinom" reformi koje je Krstic htio? Vjerovatno je mislio na sirote penzionere...

White

pre 9 godina

Juriti po celom svetu investitore, nebitno jel Rusija, Nemačka, Amerika ili Francuska. Shvatimo da novac nije obojen. Ko hoće železaru, ali da radi ozbiljno, uzimaj odma, još i doplaćujemo.

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Vi Vuciciu kao da ste sa druge palnete. Pa covece pogledajte ruine srpske industrije. Namestili ste budzet da platitie interes na pare koje ste pozajmili I idete po svetu I prosite za donacije da sastaivte kraj sa krajem do nove rate za isplatu pa se ponovo zaduzujete. Bankrotirace i te kako.
Cemu ovolika gungula zbog ostavke ovog telala ili citaca memorandum medjunarodnog fonda. Ti sine ministre ne blamiraj se vise da si malo pametan nauci na svojoj kozi kakao se ranuje biznis kada se finansira dugom ili (SBL) small buss loan. Pa nauci kako u petak da make payroll da mogu radnici da ti se vrate na posao. Svaki menager sa komjuniti koledzom moze da te nosi u zubima. Proveo sam o svom trosku tri meseca u Srbiji pokusavajuci sa neoliko prijatelja da osnujem metalski hub u Severnoj Americi i od ponosne srpske industrije vozeci Ibarskom magistralom prosecnom brzinom od 35 km na sat naisao na ruine nekada izuzethih proizvodnih organizacija koje sada ranuje mafija. Da bi se ovo isparavilo treba da bude jedan covek tipa Eliota Nesa a ne savko sa napumapanim rezimeom kao onaj lazov bivsi ministar privrede iz iste vlade ili ti neiskusni birokarata. Kad se budes dokazao u GE ili GM ili bilo kojoj od big 500 onda dodji da patosiras (grcka rec) a ne ovako.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Dragana

pre 9 godina

Zao mi je za Lazara Krstica delovao je kao izuzetno sposoban mladi covek. Vucic ipak nije pogresio sto ga je izabrao. Verujem da ce i ovaj put napraviti najbolji izbor za nasu zemlju.

pera ložač

pre 9 godina

Kada Vučić kaže: "Sve iz ekspozea ćemo da ispunimo za 100 dana" da li to znači da će do 4.avgusta biti završen Koridor 10 i autoput Beograd-granica sa Crnom Gorom poznatiji kao Koridor 11, pošto je i to naveo u ekspozeu?

iznogud011

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.
(Stiven, 14. jul 2014 21:32)

Ti nisi ni slusao AV u predizbornoj kampanji pa ti mogu i oprostiti na ovoj izjavi...jos mi u usima odzvanja: 100 milijardi...100 milijardi...100 milijardi...rdi..rdi..rdi...

pace

pre 9 godina

Premijer gospodin Vučić je stručnjak koji se bori da zemlju Srbiju izgradi što bolje može. U daljoj budućnosti svi ćemo biti zahvalni njemu na tome.

Jovana

pre 9 godina

Znamo vec sve, prosto je normalno da sve poskupljuje a da plate budu manje i naravno za sve su krivi zuti, i za ono nevreme pre par dana isto krivi su zuti. I normalno je da nakon usvajanja i stupanja na snagu Zakona o radu slede otpustanja jer treba zaposliti sve nove clanove stranke spasenja SNS-a i vrhovnog vodje svemoguceg Vucica. Koliko ste puta ponovili mozda Vam i poverujemo.

Micko

pre 9 godina

Sve je to u redu sto on prica. Ali ja ne mogu da svarim cinjenicu da kada smo krenuli u reforme pre 13 godina on je bio zakleti protivnik istih i direktno je podstrekivao kocenje reformi koje je sprovodio Djindjic, a tada je sve bilo mnogo manje bolno. Sada se on ponasa kao pokajnik i jedini spasitelj, a ja se pitam ko ce da nas spase ako opet nije na pravom putu kao sto nije bio u dosadasnjoj politickoj karijeri?

Dragan

pre 9 godina

Pre 10 minuta sam slusao njegove najnovije bisere na TV. Ubedljivo najbolji u proteklih mesec dana je onaj da nemci godinama vise ne letuju u inostranstvu (Spanija, Grcka, Italija, Jadran, Egipat, Tunis, Malta, Turska, ...) zbog krize nego godisnji odmor iskljucivo provode u letovalistima sirom Nemacke. Svi mi koji smo bar jednom letovali negde u inostranstvu i susretali nemce u hotelima, na aerodromima, u restoranima, kafeima i na plazama znamo da to sto je rekao nema blage veze ni sa istinom ni sa mozgom.

PEra Ložač

pre 9 godina

Poenta je jednostavna. ŠTo više radnika sa minimalnim zaradama i uništiti sve one koji imaju pristojan standard. Statistički će biti više zapošljenih a i glasačko telo će biti veće.

sporedni provincijalac

pre 9 godina

3-4 godine?
to se zove odloženo obećanje.
na engleskom to je deffered promise.
to znači da je rešenje propalo i da se ne zna šta da se radi.
sve najbolje iz provincije.

carlapopovich

pre 9 godina

Ovom izjavom si pokazao koliko ne znaš ništa. Tebi samo ne odgovara da se to desi kako bi još dobijao investicija da vi među sobom delite a gradovi i kule na vodi , mercedes i obilaznice ostaju u sećanju ko dobra priča

stranjero

pre 9 godina

Ljudi,nemate pojma sto ne zivim vise u Srbiji,jer da mi ovaj bude premijer,
e to ne bih mogao da prezivim. Covek prica 1,5 sati i nista ne kaze.Obicno
kafansko trabunjanje,ni strukture u razgovoru,a o drzavi koju on treba da
uredi nema ni govora! Svemocnik bez stida,samo hvalospevi...

Ddule

pre 9 godina

Kol'ko se ja secam, ti si nama obecao da cemo osetiti bolji zivot najkasnije za 6 meseci. Kako to da sad pricas o bankrotu?!

Evo, ja veceras pocnem da soakujem koferce, jer vidim da ovde nema vise vajde!

bora

pre 9 godina

Ništa on siroma' ne zna!Gomila fraza i glumatanja.Pa i glas veštački pravi dubljim.Srceparajuća priča o pismu rudara iz Bora.Inače,za neupućene,od 5.300 radnika Rtb-Bor (tj.rudnika) njih 95 su rudari!!!?

u novembru, bice u decembru

pre 9 godina

Pre dve godine, obecao je da cemo ziveti bolje 2014.
Ove godine, obecao je za dve godine.

Sada vec prica 3-4 godine.

Ja to necu cekati, a neki nece docekati.

Ja odoh napolje, a visedite i dalje u kucama i gledajte u prazan novcanik.

On nas je kao spasio od Krstica. Pronadjite sta Radulovic kaze na sve ovo. Nista ne mora da se smanjuje, osim viska zapolsnih po partijskoj liniji.
I dan danas se kupuju radna mesta u drzavnim firmama, sa uslovom da uzmes knjizicu. Znamo ciju.

A posle narod mora da steze kais, da nahrani ova nesposobna, neradnicka usta.

maja

pre 9 godina

Direktori u drzavnoj upravi-prosecna plata od 100 do vise stotina hiljada dinara; njihovi pomocnici oko 130 000 ima ih nekada i po 5, 6 na 100 zaoslenih; sefovi, nekada nadredjeni nad dva coveka-oko 80 hiljada; nacelnici-90 hiljada, direktori-na hiljade u javnim preduzecima plate od 150 do par stotina hiljada; visi savetnici oko 90 hiljada plate; agencije, vecina nepotrebne, prosecna plata oko 100 000; u javnim preduzecima-cesto radno mesto-kopiranje na fotokopir masini plus ogroman broj zaposlenih koji ne radi nista za dobre plate. Sa druge strane, najveci broj zaposlenih u drzavnoj upravi, srednja sprema-30, fakultet 50 hiljada. Naravno, gore spomenute budze uvek putuju, uzimaju dnevnice, uvek isti. Nekada bili lojalni DS, sada SNS-u. Oni koji puno rade ispadaju budale i cesto se sikaniraju od strane rukovodilaca jer im predstavljaju pretnju. Pored ovakvog parazitskog sistema, gospodin Vucic prica da nece biti bankrota. Ako se nastavi sa ovakvim sistemom da 10 posto ljudi u javnoj administraciji-direktori, pomocnici..imaju plate kao svi ostali zajedno za jedan mesec, ubrzo ce doci do pucanja sistema, da ne govorimo da su medjuljudski odnosi na najnizem nivou jer ovako bezobrazne plate rukovodeceg kadra nisu bile ni u vreme Milosevica. ako se ovako nastavi u javnoj upravi ce ostati da rade samo direktori i njihovi sefovi, a mladi i vredni ce bezati u inostranstvo. Ako rukovodiocima ne smanje plate za barem 30 posto sledi bankrot!!!! 10 posto smanjiti svima,bruka i sramota!!

ehhehe

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.
(Zoran, 14. jul 2014 21:46)

Ti kao i tvoj vodja. Zivite u nekoj drugoj drzavi. Ja sam vec bankrotirao i to zbog tvog vodje devedesetih koji nas je zavio u crno jednom za svagda,a sada nas zakopava i drzi nam opela. Vodi ti tvog vodju kod tebe pa ga urami,a mi cemo njega lepo tamo gde mu je i bilo mesto posle petog oktobra

Stefan

pre 9 godina

Ovaj Vucic ne prestaje da prica o tkz. reformama, a jedine reforme koje ja vidim jeste povecan broj nesposobnih i nestrucnih ljudi sa partijskom knjizicom na svim radnim mestima, pocevsi od ministara pa sve do stjuardesa u Air Serbia. A to sto moje svakodnevne zivotne potrebe sve vise trose i ono malo novca sto imam, to nista?

Zole

pre 9 godina

Mani te se te priče o bankrotu. Samo plasite narod. Ovo se sve radi da bi se udovoljilo MMF i EU zahtevima. Prepadnes narod bankotom pa im uvalis ovakve zakone.

Strahota

pre 9 godina

Ima li dana da se premijer ne javi sa novim intervjuom obraćanjem?

Pre svega, za u decembru prošle godine u javnom obraćanju je obećao znatno bolju Srbiju do kraja ove godine, pa je na Božić u intervjuu obećao bolju Srbiju na sledeći Božić, a nakon izbora u martu pominjao godinu i po do dve. Danas pominje da se iz krize izlazi za 3 godine.

Svaka njegova izjava i obraćanje postoji crno na belo i lako se može proveriti. Ja ovom čoveku ništa ne verujem. Ako ništa drugo, činjenica je da je od 2012.godine oko 200 000 ljudi zaposleno u javni sektor. Sve se da proveriti, a gospoda "minusi" neka negoduju.

Dule

pre 9 godina

Super im je ova mera za ne izdavanje fiskalnog zatvaranje radnje 15 dana i kazna od 500.000din .

Trebali ste stavitu zatvaranje 6 meseci i kazna 10miliona dinara .

Pa gde ima logike da meni konobar moze da unisti firmu ako da bi stavio sebi pare u dzep nekom naplati bez racuna kafu i vodu.

Pa ne mogu ja 24 sata da budem u lokalu i da nadgledam sta rade.

Zamisli ti da neko hoce namerno da te unisti da tvom konobaru 200eura kaze mu da ne otkuca racun i ti si gotov.

Super zakon!!!
Super resenje!!!
Moze 30 ljudi koji rade u jednom restoranu da ostane bez posla zbog jednog coveka

Silvester

pre 9 godina

Vučić je obećao obračun sa kriminalom i korupcijom, od svega toga osta samo medijsko zamajavanje. Zemlja opljačkana, niko nije kriv. Sva ostala priča i obećanja padaju u vodu. Ili si protiv mafije i tajkuna, ili radiš za njih. Priča tu ne pomaže, nego dela. Ako nisi sposoban da staviš na noge institucije i obračunaš se sa mafijom, svakako nemaš kredibiliteta ni da nas vodiš kroz "bolne ekonomske reforme". Tako ispada da ti u stvari radiš za tu istu mafiju i tajkune. Njima ne fali baš ništa, nama želiš da oduzmeš i ovo malo sitne bede. Kako te nije sramota? Podnesi ostavku i reci - nesposoban sam i ne umem. Inače si saučesnik svih onih koji su nas dovde i doveli.

rudar

pre 9 godina

lele kuku koliko se javljaju poltroni njegovi ,alo ljudi jesu krali zuti to stoji a zasto onda ne pohapse sve i zatvore i oduzmu imovinu...drugo koga laze za zakon o radu kada ce biti jos vise otpustanja zivi bili pa videli...trece smanice plate i penzije a podici kurs evra pa bice jos vise delvavacije i to malo sto ostane od plate...i glavno neka donesu zakon o poreklu imovine pa da vidimo koje kako steko kapital...ali naravno nece to niko da uradi jer su i oni sami muljali i nemaju pokrica za sve sto imaju a nemaju dan rada sem u politici..toliko za ovaj napacen narod

bane

pre 9 godina

Kada uđem na ovakvu vest prvo kliknem na nepreporučene komentare kako bih video nešto normalno i smisleno.
(konto, 14. jul 2014 22:16)

Skidam kapu za ovaj komentar .

Ustanak radničke Srbije

pre 9 godina

Referendum o ovako važnom pitanju kao što je zakon o radu je neophodan. Medjutim, neoliberalno-kapitalističko-policijsko-antikomunističke bitange na vlasti neće većinu naroda slušati, već će sprovoditi svoju samovolju i destrukciju. Zato, ustani Srbijo!

Vida

pre 9 godina

Ok i sta ste na kraju rekli godpodine premjeru? Gde su cifre brojke procenti...konkretno to i to. Samo parole i floskule. Sta je to dobro a sta bolno u novom zakonu o radu? Nista niste rekli samo ja pa ja, a da i dr. Stefanovic.

UGREN MILORAD

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Gospodine Vucicu onda kada budem u svom dzepu svakog 1. u mesecu umesto 200 video 350 eura.Onda kada nam cene ne budu skakale na svakih mesec dana.Onda kada mi doktor prlikom pregleda ne bude trazio 'belu kovertu'.Onda kada se za jedan sklad na njvi ne budem sudio po 10 godina.Onda kada profesor mom detetu bude prestao da salje 'signale' u vezi cena za ocenu.Onda kada se moze reci da sam na pozitivnoj nuli na kraju meseca(skroman sam ne mora nista da ostane,samo da se vise ne zaduzujem).E tek onda cu verovati da ste nesto uradil,do tad,ova vasa slatka prica u stilu Sekspira licno kod mene ne prolazi!Vi ste na vlast vec 2.5 godina a moram priznati da ste me vrlo razocarali!

Šidski šahista

pre 9 godina

Mislim da je na red došla ministar Udovički. Uvesti platne razrede za sve lokalne političare. Nemoguće je da predsednik opštine ima veća primanja od premijera ili bilo kog ministra. Nemoguće je da vozač u nekom institutu ima veću platu od vozača u nekomm javnom preduzeću. Elem, uvesti više reda po pitanju javnih rashoda na platnim razredima.

stojan-stole

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se bune oni koji su najviše kumovali ovakvoj teškoj situaciji? Ili bankrot ili korenite reforme...Ja sam i mnogi drugi pogodjeni krizom ipak za ovo drugo. Bar će mi deca bolje živeti, od svoga rada, a ne od tatinog "teško" stečenog nasledstva.

Srbski patrojota bez ekonomije (posla)

pre 9 godina

Novinar Gorislav, što intrevjuiše prvog premijera, zaslužio je nagradu i Nunsa i Unsa, jer je pokušao, putem pitanja, da sazna šta je to srbski ekonomski patrijotizam. Nije bilo odgovora. A ko to može da zna, možda samo profesorka Danica, ili Jovo?

NN

pre 9 godina

Samo uz mnogo truda i odricanja možemo da izbegnemo bankrot. Reforme jesu teške, ali su u svakom slučaju bolje od bankrotiranja. Bolje je i smanjiti penzije i plate nego ostati bez njih.

mika radjevac

pre 9 godina

videli smo kao su nas zaduzivali politicari od 2001 pa na ovamo,povecavali nerealno penzije,plate i time nas enormno zaduzivali,pljackalo se u javnim preduzecima,tajkuni su koristili politicare,pokupili sve sto je valjalo a radnici su ostali na ulicama,ovaj Vucic realno govori,posteno radi i ove reforme su najbolje resenje sto mozemo imati u ovakvoj teskoj situaciji

Rokstedi

pre 9 godina

Da su reforme počele mnogo ranije, naravno da bi one bile daleko manje bolne. DS i jeste najviše kriv, jer njihovim nečinjenjem i tapkanjem, mi danas plaćamo veliku cenu.

Oliver79

pre 9 godina

Kad će ovaj čovek prestati samo nešto da najavljuje i da priča o ubrzanju reformi koje nikad nisu ni počele? Bilans posle 2,5 god. na vlasti: gomila marketinga, najava i prenemaganja, a realnost tragična. Usvojili jedan zakon, koji ni ne donosi bog-zna-šta (sigurno neće dovesti do onih talasa zapošljavanja, kako je dotični najavio), i kao ceo svet skočio i pozdravlja; čudi me da ne naprave miting u Beogradu i da cirkus bude potpun...

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Održao Vučić sinoć na RTS-u klasičan predizborni miting: red zastrašivanja - red medenih obećanja, uz ocenu da niko pre njega, ali ni posle njega, ne valja.
Voditelj ushićen, baš voditeljski ćuti, i kad postavi pitanje - Vučić priča ono šta je naumio, a voditelj ne vodi ni samog sebe.
Od salvi optužbi drugih i hvalospeva sebi, ostaće zaboravljeno iscurivanje nešto malo podataka: IPAK je dosta novca pristiglo sa nekoliko strana, samo se ne zna gde su završili!
Zbunjeni voditelj ne ume da ga pita: šta bi sa obećanjima kada ste dolazili na vlast? Od tv pretplate, preko "izborne krađe", sto milijardi dolara obezbeđenih kad dođu na vlast, pojeftinjenje svega i svačega - od vikend struje i dva sata popodnevne, hleba, komunalija..; ukidanja bezbrojnih agencija i direktorata, smanjivanje državnog i paradržavnog aparata; oporezivanje tajkuna i bogataša; pokretanje proizvodnje i poljoprivrede...
Dobili smo i gomile laži: procent povećanja penzija - u Srbiji nikada penzije nisu skočile 73%!!! I još desetine odokativnih brojki, apsolutno netačnih, ali za oslepeli narod "vidljivih".
Jasno je: batrgaju se napredni radikali da nauče vođenje države, ali ne ide, države skoro i nema od kad su došli na vlast. Očajnički pokušavaju da namaknu apanažu, da se dočepaju love, jer im je jasno da narod neće izdržati ni punu godinu!
A zarad istine, rado bih narodu držao ovu vlast i deset godina - jer bolju ne zaslužuje!

Bariton

pre 9 godina

Sve učestaliji napadi na Vučića od strane DS-a, predstavlja upravo napad iz straha da politika jasnih ciljeva SNS-a uspe. Time bi se dokazala dvanaestogodišnja nesposobnost demokrata.

picasso

pre 9 godina

"Vucic ocenjuje da ce gradjani osetiti boljitak za 3 ili 4 godine"
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/425037/Vucic-obecava-Zivecete-bolje-krajem-2014
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=25&nav_id=781774
Ovi vam se smeju u lice ...

misa

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su zaposljavali njegovi po opstinama i pored zabrane. I sta sad gde su kazne za to nepostovanje? Jedino je rekao da su lazovi sto svi mi znamo. Ako vec prica o otpustanjima neka krene od svojih koje je zaposlio. Od sada pa nadalje njega smatramo odgovornim za sve!

Francis Underwood

pre 9 godina

Uveo je solidarni porez pred izbore 1 promilu najobrazovanijih ljudi u Srbiji....nekog znacajnog novca nije prikupio, a manjinu koja osvedoceno ne glasa za njega je blago receno odrao, pored svih poreza koje inace placaju. Svojim vernim glasacima to nije uradio (penzionerima, raznim prekomernim mladjim i starijim referentima zaposlenim po partijskoj osnovi, Torbicama, Cvarkovima i naravno Boskicima). Savetnici za javno mnjenje tj. za brojanje podrske, zaradili su svaku ulozenu paru, nema sta. A pri tome sigurno je dobro informisan da je solidarac neustavan, al ce ga vervatno ukinuti pre nego sto se tromi Ustavni sud oglasi po tom pitanju. I pojeo je Vuk magarca opet i opet....

igi

pre 9 godina

O cemu pricas Vucicu, kod privatnika smenski rad ni do sad nije placan odmor dele kad oce i to 15 radnih dana ako i pomislis da trazis zakonski normativ godisnjeg odmora pokazu ti vrata bez obzira na zakon, te u tom smislu za nas zaposlene kod privatnika nista se bitno nece promeniti osim ako sa novim zakonom o radu inspekcija zaista pocne da radi svoj posao mimo ruckova na koje ih gazde vode. Licemeri na svakom koraku, u ovoj zemlji kao da imamo dva drustvena uredjenja ona u kome zivi vlada i zaposleni finansirani iz budzeta i ona realna nas zaposlenih kod tzv gazda potpuno nekontrolisana po pitanju radnickih prava jedno je doneti zakon a potpuno drugo naci mehanizme za njegovo sprovodjenje bar u onim delovima koji se ticu prava radnika. Kako ja to vidim ovaj zakon je donet da bi jedno 200 000 ljudi zaposleni u drzavnoj upravi i drzavnim firmama lakse dobil otkaze.

ДОМАЋИ ТУРИЗАМ

pre 9 godina

А.Вучић мора ХИТНО да позове грађане да летују у Србији,
како би у Србији остало бар пола од МИЛИЈАРДЕ евра,
колико сваке године потрошимо по страним морима.

Тако је 2008.г. урадила А.Меркел, па је Немачка прва изашла из кризе.

sad

pre 9 godina

Ko poslednji izadje, pored toga sto mora da iskljuci svetlo, neka ih zakljuca, da ovi ne izadju. Sve mere - poskupljenja, smanjenja i slicno su posledica peljesenja zadnjih 30 godina. Medjutim - ko to da izdrzi, cime? Cime to da se plati, kupi, obezbedi? Svi na krecenje u Nemacku, makar cete za hleb i struju imati...

shadygirl

pre 9 godina

Pre tacno godinu dana ne tako mali broj ljudi sa uzivanjem je komentarisao clanak "Bankrotirao Detroit" i radovali se tudjoj nesreci. Gde su sada isti ti ljudi, da vas cujem?

ohoho

pre 9 godina

ma ja ti verujem.
a ti, verujes li u to sto pricas? a pricao si i o karlobagu i bulevaru ratnog zlocinca ...
nego da ti i drustvo deponujete pasose za svaki slucaj tamo gde je i miskovicev. za posle izbora, ako uopste ostanete dotle na vlasti, da vas mozemo priupitati. i da se ne moramo dopisivati preko moskve.

KOJA

pre 9 godina

Neće država ali narod će bankrotirati.Jedini razlog zbog čega ste doneli ovaj zakon je taj što više nema zajmova i kredita iz inostranstva, ostali su još Arapi ali su i oni pročitali kakvo je stanje medju političkom elitom u Srbiji. Zajmili bi i vi jer ste nesposobni da bilo šta drugo pokrenete. Prodavacete i vi javna preduzeća koja su solventna već sledeće godine.Ista bagra sedi i u opoziciji i na vlasti. A to najbolje govori vaše spominjanje pokojnog i jedinog premijera još od Nikole Pašića. Vi koji ste ga mrzeli i priželjkivali njegovu smrt koji ste bili tamna strana srbije, posle 11 godina se slažete sa modelom njegove politike. Šta smo mi ovce pred klanje?Izaći će ljudi ponovo na ulice samo se bojim da neće da gori skupština i zgrade ...

Lily

pre 9 godina

Koleginica bivsa novinarka. Odradila par vrlo "pohvalnih" reportazica o Beogradu na Vodi. Juce pogledam LinkedIn a ona se zaposlila u Ministarstvu Spoljnih Poslova. Napred reformatori!!!

bratic

pre 9 godina

ne mogu da verujem kakav smo mi narod izadje premijer na tv i odmah podrska za sve sto kaze a svaka mu ko Njegoseva,pola glumaca uclanjeno u zute al ovaj moze da im predaje.Investicije nula,zaduzenje neverovatno,magla na vodi arapi na vodi,svi pohapseni,svi doktori....

sasa

pre 9 godina

već je bankrotirala, pa neće u budućnosti. raduje me kad vidim kakve komentare ljudi (ne botovi) postavljaju, kao i da ih administratori dozvoljavaju. to je vec znak da popušta diktatura mlađanog premijera mekog srca, kao i da se ljudi polako opamećuju!

PROGRESIVNO

pre 9 godina

***
Da bi se izvršile uspešne reforme, bitno je da teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogati stalež, a ne sirotinja.

Zato za plate i penzije treba napraviti PROGRESIVNU skalu:
deo do 40.000 ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
deo od 40 - 80.000 umanjiti 10%,
deo od 80 - 120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%.

Pametnjaković

pre 9 godina

Aco, uz svo dužno poštovanje, ne možeš ti da izglasaš jedan zakon, prirediš pozorište i onda očekuješ da dobiješ pare od zapada jer si navodno uradio neverovatno veliku stvar. Pa tim tempom Srbija neće biti reformisana za milion godina, a privatni sektor neće moći ni da krene napred pritisnut otplatom kredita, koje ni sada ne možemo da vratimo.

Nama je potreban zdrav i jak domaći privatni sektor i domaće tržište koje kupuje od jakog i konkurentnog privatnog sektora. Bez toga mi nemamo nikakve šanse na tržištu EU. A EU nas inače neće ni primiti bez zakvog tržišta jer im ne odgovara još jedan promašaj koji može da uruši čitav sistem. Nama su potrebne konkurentne privatne firme koje proizvode nameštaj, belu tehniku, kompjutersku opremu, softver, hranu, itd. Konkurentnost mora biti ostvarena bez subvencija, tako da proizvodi tih firmi mogu imati kupce na tržištu EU. Mi toga imamo, ali jako malo i jako slabo, konkuriše se po ceni, ali ne i po kvalitetu, tako da se stranci često opredeljuju za drugu robu. Znači nama je potrebno da imamo 90% privatnog sektora i 10% javnog, a ne obratno kao što je sada.

Lošmi

pre 9 godina

Šta će čovek kad je bukvalno doveden u bezizlaznu poziciju, ovo je sve trebalo pre deset godina učiniti.
(Una Biševac, 14. jul 2014 21:41)

Ovo je pokušao da uradi Zoran Djindjić pre 13 godina, ali je tada tvoj miljenik Aleksandar Vučić zajedno sa svojim radikalima bio prvi i najglasniji protiv reformi. Tako da mani se priče kako je on doveden u bezizlaznu poziciju. Da je tada razmišljao ovako mi bi pre 6-7 godina iste ove reforme završili.
P. S. Izvini pamtim malo duže od tebe.

zoro

pre 9 godina

Pa nećemo da bankrotiramo kada su došli ozbiljni i odgovorni ljudi koji znaju kako da vode državu.
(Rista, 14. jul 2014 22:38)

??? Buahahahahahahahaha!!!

Dorcolac

pre 9 godina

nadam se da cete obajviti komentar posto nemate obicaj da objavljujete moje komentare. nije mi jasno zasto ali da probam.

Ne mozete da verujete sta se sve desava kod nas u zemlji. Kada bi poceo dapisem od zelezare pa do kopova ko zna stabi me snaslo.

Uglavnom da znate, sa nama drugi diktiraju i mi igramo kako drugi kazu. Pola stvari kod nas je u bedaku ili ne radi jer EU ne dozvoljava nesto da radi ako su ispunjene sve kote oko toga.

Tipican primer je Zelezara, sta mislite zasto nece niko da je kupi a nasi pokusavaju da uvale rusima.

slobodan

pre 9 godina

Pa,premijer se uhvatio za najugrozeniju kategoriju,penzionere i srednji sloj. Time nece ubrzo resiti krizu. Otimanjem onoga sto nisu dobili,je kao u filmu underground. Postoji kraci i efikasniji put,samo sto premijer ne sme tim putem da ide. Dobar djak,los vodja.

knele

pre 9 godina

Cim to kazes, znaci da hocemo. jednu stvar sam primetio a to je jednostranost kada te kritikuju najgori si ispada da su svu bili dobri pre tebe a svi ste u zadnje dve dekade jednako lose radili. trebalo je pre dve godine da se smanji stopa pdv na 16 posto i da se poveca kontrola inspektora na terenu radi vece naplate poreza umesto sto se povecala na 20 sto je dovelo do pada prihoda i kao i svim zemljama regiona. takodje je trebalo da se uvede treca poreska stopa od 20 -22 posto koja bi vazila samo za komunalne raune i slicno (ne za poslivanje privrede). da li neko danas ("eksperti")razmislja o tome umesto sto samo kritikujemo umesto da se cupamo iz mulja. reforma poreske i poreskog sistema odmah.

zato sto nisam MAZOHISTA

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.
(EkonomistaEKOFBG, 14. jul 2014 21:41)

Najbolji si,majke mi mile!
Sutra cu zbog tebe da odem ispred naseg fax-a i da pocepam diplomu na cetvrtine,a onda da se izuriniram po istoj.
Posle toga se pakujem i idem u Nemacku da molerisem,cistim WC-ee ili sta vec.

GagY

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.
(DarkoDare, 14. jul 2014 23:13)

Sreća, pa je veliki PMS- Premijer mekog srca, odlučio da umesto neuspelih privatizacija, daje milione eura od naših para da bi napecao nekog arapskog kontroverznog biznismena kome će pokloniti neprivatizovane firme.
Osim toga, nepismeni ljudi, izbacite iz uporebe reč NEZAPOŠLJENOST. Raspitajte se malo, pitajte svoje učiteljice kako se pravilno izgovaraju i pišu reči!

monte-video

pre 9 godina

Ajd ovako. Krstić podneo ostavku jer supermen nije hteo da se povuku gadni rezovi. Sad kaže da Srbija neće bankrotirati a nije ni počeo s reformama... Ko koga ovde?

VW

pre 9 godina

Vrhunski čovek i stručnjak?! Nikad ama nigde nije radio pa je sad "vrhunski" jer je opalio namete onima koji NAJMANJE imaju?!
Eto kakvi glasaju u ovoj zemlji...

mikis

pre 9 godina

Mucno je bilo slusati one baljezgarije. Svesni smo situacije i znamo sta nas ceka, a dobijamo samo prazne price za malu decu. P.S. Vecina komentara je data od strane stranackih aktivista i prosto su smesni.

penzioner

pre 9 godina

sad mi je penzija 16800 kolika mi je bila pre povecanja od 72% a tada sam mogla da platim sve obaveze za stan cg,infostan i struju a sad mi nije dovoljno muz neradi 10 godina ima 60 g i niko nece da ga primi ni za fizikalca . pa da idemo u reforme .

Nemo

pre 9 godina

Svi znamo, i Vucic naravno, da je Srbija odavno strahovito bankrotirala i finansijski i moralno. Ako Vucic moze da ucini nesto da se to stanje popravi, neka ne okleva. Vreme je odavno isteklo. Nikome nisu potrebne ohrabrujuce price u, skoro, beznadeznoj situaciji. Istina bi pomogla, ma kako crna bila.

Zasto su stalno tudji prsti u mom dzepu ?

pre 9 godina

Zasto svi da vracamo kredite uzete za popunu budzeta ? Zasto ne vracaju samo budzetski korisnici ? Zasto od povecanja poreza na imovinu povecavaju sebi plate ?

bar nekad u zivotu

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.
(Boki, 15. jul 2014 08:30)
BOKI; jesi ti nekad u svom zivotu bar prosao pored neke zgrade na kojoj pise Pravni fakultet? Cisto sumnjam.
Privatnici ce sa ovim porezima i nametima i objektivno a i namerno da masovno zatvaraju firme.Drzavnih, sem Vucicevih i nema.Gde ce to ljudi da se zaposljavaju.Sto bi rekla umna Guvernerka jel na radnim akcijama?

Lost Boys

pre 9 godina

JAKO ME JE IRITIRALA IZJAVA DA ..'MI TO NEUMEMO I TAČKA!'
A KOJI JE RAZLOG ŠTO NE UMEMO?
A UMELI SMO DA RADIMO, ZARADIMO I ŽIVIMO NORMALNO DO PRE 25 GODINA...

..., A TADA SU DOŠLE STRANKE.

Sosa

pre 9 godina

Ej botovi sada kada vam je vodja na vlasti primecujete da se on kao brine o narodu, a zaboravljate kada je godinama u skupstini jedina osoba o kojoj se pricalo i koga je branio i o kome se najvise pricalo i gubilo vreme
bio Seselj. Manite se vise toga zato sto je on sada na vlasti treba svi da mu otvorimo nase novcanike ne bi li mu pomogli a obaska ono sto je obecao i na cemu je izbore dobio da ce hapsiti tajkune i da ce resavati 24 sporne privatizacije dobijene kao DOMACI ZADATAK od EU.
Vodja je u kampanji rekao da ce ispuniti sve sto EU trazi ali nam nije rekao da ce nam uzimati od zarada i penzija i time ispuniti zahteve mmf dobijene kao DOMACI ZADATAK.
Jedini DOMACI ZADATAK je ispunio u vezi Kosova, jedino mu preostaje Ustav za koji ce verujem opet medju narodom podici halabuku eto od njega nam zavise investicije a u stvari taj DOMACI ZADATAK ce u celosti biti ispunjen.
I dok nam se vodja prizvao svesti radnicima, penzionerima i siromasnim ljudima pojedose godine skakavci.

Hogar

pre 9 godina

...ko zivi od rada tek sada shvata da se u Srbiji od toga ne moze ziveti ...pogotovo posle ovog zakona o radu.A to da li ce biti bankrot nema veze jer u svakom slucaju sam sistem vas tera u nedozvoljene radnje da bi neko preziveo.Bankrot...pa to je bez veze.Bila je hiper-inflacija...milijarde,nule na novcanicama i...?Bankrota nije bilo.Ako se i desi bice izazvan namerno!

Predrag

pre 9 godina

Da li ima ovde dovoljno ljudi koji mogu da uporede ove nebuloze sa realnošću? Šta priča ovaj a šta su rezultati? Iskreno laganje i bahatost. Srbija ekonomsko čudo, proizvodi mercedes, čipove, korupcija iskorenjena, ugovori javni... Dosta je bilo ovih laži!

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Imate apsolutnu vlast, od polovine izašlih dobili ste skoro pola, možete i Zakon o Karlobagu da donesete ili Bulevaruratkamladica, objavite to u kuriru, pinku i informeru, sluzbenim glasnicima rezima, i primenjujete.

Mogu sve da razumem, ali ovo ne

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da gospoda komentatori napredene orijentacije hvale smanjivanje penzija i nalaze neka, kao, opravdanja. 'Alo, bre, pa reč je o vašim roditeljima, rođacima, komšijama, prijateljima ... Ne mogu da verujem da vam je Vučić važniji od vaših najbližih. Evo, tu me secite, ako vas razumem.

Luiz

pre 9 godina

"U tom periodu od 2007. do 2013. penzije su povećane 72%" ...

Ovo je toliko neverovatna, suluda i bezočna laž, da se svakom iole normalnom čoveku smuči ceo život koji je prinuđen da živi u ovoj i ovakvoj zemlji.

Od 2008. godine penzije se neprestanu "zamrzavaju" i od te godine povećane su za svega par stotina dinara. Tih par stotina dinara penzionerima uzme PTT kroz troškove i naknade svojih "usluga" (za održavanje računa i sl.), pa se Krkobabić posle hvali kako Pošte Srbije ostvaruju dobitak. Čak je i pomoć penzionerima sa najnižim primanjima ukinuta, zbog "štednje" na gradskom nivou.

Ovo što se svih ovih godina radi s penzionerima je čist fašizam i protiv toga bi morala biti čitava javnost.

Dr.

pre 9 godina

"Srbi u Srbiji su zaslužili Vučića. Oni koji su davno odavde otišli svakako nisu.
(SIlvester, 15. jul 2014 09:59)"

Grešite, niko nije toliko nepopravljivo loš da bi zaslužio VUčića! Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo da mu Vučić kroji sudbinu. Koliko god da je loš i koliko god da mi zla naneo, niko ama baš niko nije zaslužio takvu jadnu sudbinu.

Miss S

pre 9 godina

Naravno da necemo bankrotirati, dodatno cemo se zaduziti kod Arapa. A ne bi me cudilo da jednog dana u bliskoj buducnosti nikne minaret u visini pilona (sa mosta na Adi) u centru Beograda a drugi strani jezik u osnovnim skolama bude arapski.

pikolo

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da odem iz Srbije,2 hronicne bolesti...imam diplomu filozofskog fakulteta i C1 polozen engleski sa 8.6 ocenom..sto je super..Problem je sto ne mogu da dobijem lekove na duze od 2 meseca.. a "tamo" necu ni moci da udjem u bolnicu bez para...koje nemam...Probao sam,pitao sam...ne moze...Steta...Ja ostajem,pa kako mi bude...

medo

pre 9 godina

znaci vec je bankrotirala, jer sve sto je vucic rekao biko je obrnuto i to ubrzo, bice para za trudnice, pa nema para, nece biti tv pretplate, bice tv pretplata, nece struja poskupeti, poskupela struja, nece osiguranje poskupeti ,poskupelo auto osiguranje, itd...... sve sto kaze bude obrnuto, znaci u g.... smo do guse !!!!

expert

pre 9 godina

Ako država ne bankrotira , bankrotiraće njeni građani. Neznam zašto se beži od bankrota države kada je to sredstvo za ozdravljenje ekonomije?

Beogradjanka

pre 9 godina

Možda Srbija i neće bankrotirati, ali će smanjenje penzija ugroziti živote mnogih starih i bolesnih ljudi, pa ako je to humano, samo napred! Nekako zaobidjoste priču o otpuštanju partijski zaposlenih u javnom sektoru, o prevelikom broju agencija, o glomaznoj administraciji. Nije naprosto moguće da ne postoje i druga rešenja osim ovih koja nudite.

Lugano

pre 9 godina

Gospodin Vujovic je juce u izjavi rekao:" Imamo plan da postepeno smanjujemo penzije i plate u javnom sektoru, kako bi napravili ustedu u iznosu od 60 milijardi dinara", ok, plate u javnom sektoru, ali tuzno je da se penzionerima smanjuje, koji ostatak svog zivota ne mogu da provedu bez brige kako da prezive, a od njihovih poreza na plate i doprinosa, izgradjeno je sve sto danas imamo. Uz to, ta grupa je jedina koja redovno placa troskove struje, grejanja i slicno. Pre ce jesti koru hleba, nego biti duzni za struju na primer.

Milos

pre 9 godina

Meni su posteno svi smesni. Pa pogledajte samo ovu ostavku Lazara Krstica. Prosle godine maltene smo se zamajavali celo leto oko neke rekonstukcije vlade da bi iznedrili dva kao strucnjaka Radulovica i Krstica. Manje od godinu dana nijedan vise nije u vladi i sta sad. Smehotres od politicke scene i opsti haos.

radnik u restituciji

pre 9 godina

Od 156 preduzeca u restruktuiranju, u kojima je zaposleno 58.889 radnika, preduzeca koja su mahom gubitasi, ali medju kojima ima i onih, koja bi mogla uspesno da rade, ako ih preuzme strateski partner, Vucic je pomenuo samo nekoliko (EPS, Zeleznicu, Telekom, Železaru, Petrohemiju i Azotaru), a i za njih je ostalo nejasno, sta se tacno nemerava!
Do 15. oktobra 2014. godine se mora znati sta ce sa tim preduzecima biti!
Tog datuma se zavrsava restitucija i svi poverioci prema tim preduzecima u restituciji, pojavljuju se sa svojim potrazivanjima, cime ce ta preduzeca uci u stecaj.
Sta do tada i sta tada?
Dva sata sam cekao da cujem sta se planira, ali Vucic taj odgovor nije dao!

Realno je tako

pre 9 godina

Neće moći da bankrotira jer je bankrotirala još davne 1990 u okviru SFRJ. To je Ante Marković pokušao da spase ali nije uspelo a posle je došlo do rata i cepanja bankrot države na banana državice koje su u još većim dugovima nego propala SFRJ

alu

pre 9 godina

pa sto si uzimao kredite i ulagao u gubitase. zelznice srbije pa air serbia, pa ces sad da ulozis u beograd na vodi. ali nista od toga gde si ulagao nece da vrati pare. treba ulagati u ono sto ce vracati pare a vi sam ouzimate i trosite . kad zagusti vi cet svi pobeci kao slobini a sta cem omi?

bob

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!
(doktor, 14. jul 2014 22:03)a ti botu kao placas porez?ocito ne,meni je stiglo resenje za stan i zamalo nisam pao u nesvest,pa nije mi vucic dao stan,sramota,a sto njegov prijatelj mitrovic ne plati porez,on je duzan samo nekoliko miliona i nikom nista e to je sramota lazni doktore.

Nervni slom živaca tankih

pre 9 godina

Ja se već zabrinuo gde su sara key i vule 011 kad oni u gornjoj polovini. Mada imam utisak da mi neko od robotića nedostaje.

Лука Лабан

pre 9 godina

Србија можда неће банкротирати,али грађани Србије хоће сигурно.Тако да,моја порука вама,зашто ми дугове да враћамо које нисмо ни направили.Многи који су крали,и данас су у политичкој елити и причају о поштењу.Ја имам један а не 7 живота,тако да вас напуштам,и на мене не рачунајте у овом стезању каиша...Јер је и прошли остао без рупа...

samo da se zna

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja!

Mogu da vam kažem sasvim iskreno, Srbija je nenormalna zemlja više od 25. godina! Poslednjih godina nije bila normalna ni u Yugi, kamo li je tek sada?:(

apatrid

pre 9 godina

Vucic kaze, kako su penzije od 2007. godine porasle 72% (samo 2008. godine 22%) i kaze, da je za to izdvojeno 7 milijardi evra)!
Kurs evra 14.07.2007. godine je bio 81,11 dinara/1 evro.
Kurs evra 14.07.2014. godine je bio 116,36 dinara/1 evro.
Evro je porastao za 46% od 2007. godine!
Dakle, vrednost penzija, ako i pretpostavimo da su od 2007. godine rasle ZBIRNO 72%, realno nisu porasle vise od 26%.
S obzirom, da Vucic bez uporedjivanja sa bilo cime drugim, pa ni sa kursom evra, tvrdi da su penzije od 2007. godine poresle 72%, a ustvari, i sa takvim sabiranjem procenta, porasta samo 26%, (ako uporedimo sa kursom evra prema dinaru), osnovano se moze tvrditi, da ne zna o cemu prica, ili zna, pa namerno ne govori istinu.
Naime, nije isti jedinstven procenat od 72%, sa sabranim procentima (npr. 5%+15%+22%+8%+10%+12%=72%). Penzija od 10.000+72%=17.200, ali 10.000+5%=10.500+15%=12075+22%=14.731+8%=159.10+10%=17501+12%=19.601!
To isto vazi i za EVRO!!!
Nije evro od 14.07.2007.-14.07.2014. godine porastao u jednom danu 46%, nego je svakog dana rastao po malo, npr. 0,01%+0,05%+0,09%+0,07% ...
Kada bi se svi ti procenti rasta EVRA prema dinaru sabrali, (kao sto je Vucic sabrao procenat rasta penzija), dobio bi se procenat daleko veci od 72%!!!
Strasno bi bilo, ako je Vucic svestan, da je penzija nekog odredjenog (konkretnog) penzionera, jula 2007. godine vredela 200 evra, a da danas (uz sve povecanje od 72%) ne vredi toliko, a da on, ipak, tako prica!

od toga nema nista

pre 9 godina

Nece se nista desiti (na zalost) za 3-4 godine. Nije problem toliko u zakonu koliko je problem u ljudima, mentalitetu i okruzenju.

antibot

pre 9 godina

Postovana gospodo botovi (roboti) g-dina Vucica, ja vas razumem zasto to radite ... Tuzno je to sto radite, ali vas razumem!
Nada umire poslednja!
A i .. od necega se mora ziveti, dok vas stranka ne uvali u neko JP.
Ipak, da li ste .. mozda ... primetili, da vas ostali citaoci i komentatori potpuno ignorisu (izuzimajuci mene i ovaj komentar), kako u reakcijama na ono sta pisete (slavospeve PMS-u*)tako i na ocenjivanje komentara (u korist svagom opevanom PMS-u)?
Zelim da kazem samo to, da se djaba trudite sa ocenjivanjem komentara u korist PMS-a, jer je sve vec jasno.
Ova vlada mora da ode!
Tocak je pokrenut ...

* PMS - premijer mekog srca

vlada

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .
(Ana Stojakovic, 15. jul 2014 15:23)

A Vučić i Dačić su sa druge strane 90tih pokazali šta znaju i umeju i rezultate njihove rabote osećamo svi i dalje i osećaćemo ih narednioh bar 5-6 decenija, zato što je u Srba Kratka pamet!

acomurija

pre 9 godina

Smanjivanje penzija, umesto hitnog povećanja, je dokrajčivanje GENOCIDA nad jednom trećinom populacije! I to one koja je stvarala i stvorila sve ovo što se nastavlja sa rasprodajom!
Dajte, gospodo bezumljaci, Telekom penzionom fondu, uz PTT, i zaboravite na nas: mi smo naučili da gazdujemo, radimo i stvaramo, a VI mangupi LAŽETE kako smo u socijalizmu teško živeli i da nam je VAŠA demokratija jedini izlaz.
Ogromne fabrike, proizvodnja koja je imala cenu u celom svetu, dug na 23 miliona jugoslovena od 10,5 milijardi dolara: danas ništa ne radi, čak ni ono prodato za jednu marku, fabrike zjape opljačkane, ne proizvodimo ni čačkalice, ni šibice, ni konac za ušivanje dugmadi - kupujemo kineski otpad - a zamajavate nas nekim boljitkom "za neku godinu"! Šta će čovek u Surdulici, na Pešteru, u Bajmoku, u Negotinu i Bajinoj Bašti imati od vaših nebuloznih "Beograda na vodi".
Evropa je ukinula "koridor 10", a vi bulaznite o "koridoru 11": zaustavite trošenje na sebe, na svoje crkve, krstove i "Dragičine fondove" - vratite narodu svojinu!
Ej, upamet - dok vas nismo pregazili u stampedu za golim hlebom!!!

Zlopamtilo

pre 9 godina

Vlada ce mozda smanjiti penzije 20 a mozda 10%, mozda skocice na struje za 30 a mozda i za samo 20% , ali vlada izgleda da nece zatvoriti tristotinak agencija iako ih imamo kao Nemacka i Francuska zajedno , isto tako vlada nece prodati ni trecinu oskudnog voznog parka od 30000 vozila (bilo bi previse da imaju toliko sluzbenika a ne automobila) iako bi to vratilo u budzet nekoliko desetina miliona evra , samo trecina.....Ne , ne nije to neka usteda kojom bi se premijer ponosio.

jota za bota

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.
(UGREN MILORAD, 15. jul 2014 15:53)

Brani se postojeci los ZOR, zato sto je ovaj u skupstini JOS GORI!
Sve na stranu, ostaje KLJUCNA odredba, da poslodavac moze da vas otpusti, samo na osnovu SVOJE PROCENE DA NE RADITE DOBRO!!!
U praksi, to znaci, da postajes ROB, jer "gazda" moze da ti kaze - idi mi kupi cigare .. ti da to ne uradis, i mozes da dobijes otkaz!
Toga nema vec 100 godina u EVROPI, to nisu mogli da rade ni poslodavci u prvoj Jugoslaviji.
U nekim ZOR drzava EU, postoji odredba, gde zakon OBAVEZUJE privatnog poslodavca, da MORA da se K O N S U L T U J E sa predstavnicima zaposlonenih (sindikatima) oko poslovne politike firme!!!
O tome nas radnik, posle ovako osmisljenog zakona, moze samo da sanja.
Naravno da je to na korak od zloglasnog samoupravljanja (iskreno to kazem), i to srpski radnici ne traze, ali ni to, da se "gazde" bahate! A bahate se, onoliko...
Daleko smo mi od EU i ovaj ce se zakon SIGURNO promeniti pre ulaska u uniju, sve da sada i prodje, a JEDINI rezultat novog ZOR ce biti, da ce clanovi SNS i njihov podmladak, zameniti "lose radnike" po javnim preduzecima!
Neki su pricali, kako se sa Vucicem vracamo u 90te, a ja tvrdim, da se vracamo u 1933. godinu.

Valter brani narod

pre 9 godina

Predsednik Vlade kaze : sve iz ekspozea cemo ispuniti za 100 dana, a sta je sa ranijim a sada preskocenim ekspozeom, gde je receno da ce do nove godine biti raskrinkane sve 24 sporne privatizacije, da ce mnogi biti iznenadjeni, pohapseni. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanom reformom sudstva. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanjem o gasenju glupih i nepotrebnih 150 agencija, i to ste obecali. NISTA-CORAK. Rekli ste da ste krenuli u akciju smanjenja broja sluzbenih automobila, pruzen Vam je otpor i Vi ste se povukli, a radi se o 32.000 limuzina, da ste uspeli, koja bi to bila usteda. Oped CORAK. Sto ne odpustite 350.000 radnika-parazita iz pacovske administracije, kasa bi bila punija. Oped CORAK. Sto ne ukinete silna obezbedjenja, bezvezna sluzbena putovanja, ambasadore u pojedinim zemljama, reprezentaciju. I oped CORAK. I na kraju to kako Vi zamisljate da uzmes radniku od plate 10%, penzioneru od penzije 10%, mazni ovde, mazni onde, pa to nisu ekonomske mere, to je kriminal. Pa nije valjda da se Vlada bavi kriminalom, odnosno otimacinom, ili mozda da. To i tako moze svako ko je studirao i doktorirao na ,,megatrendu,,. I tako ce Vlada naci resenje kojim ce da se junaci nad nezasticenim radnicima i penzionerima otimajuci im i ono malo sto imaju, jadna ste Vi Vlada, Vlada zvana promasaj ili ti CORAK.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A kad ste planirali da ove reforme pogode drzavni aparat injemu pripadajuci vozni park ? Mislim , lako je tudjim k.... gloginje mlatiti a sa druge strane biti meka srca prema armiji partijskih vojnika udomljenih u drzavnim organima , agencijama , JP.

SOLIDARNA PROGRESIVNOST

pre 9 godina

NAJVAŽNIJI USLOV da bi reforme bile uspešne je da veći teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogatiji staleži, a ne sirotinja koja prima ispod PROSEČNE plate.
Zato su neophodne mere:

1). Da se za plate i penzije napravi PROGRESIVNA skala umanjenja:
do 40.000 dinara, ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
od 40-80.000 umanjiti 10%, od 80-120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%..
Samo lekarima nema umanjenja plate.

2). Da poskupi struja, voda i dr. komunalije , ali da se za poskupljeni deo, umanje računi porodicama sa malim primanjima (100 evra po članu domaćinstva) u skladu sa SOCIJALNOM KARTOM.

3). Da se poveća taksa na: benzin, cigare, strana pića, kafu, nakit i svu drugu LUKSUZNU robu..

BRATAC - SAČULATAC

pre 9 godina

Krajnje vreme je bilo da neko krene sa reformama i menjanjem Srbije, i naravno Aleksandar Vucic treba da bude ponosan, sto je i pored brojnih otpora, napada na njega nije popustio ni za jedan milimietar od svog ekspozea koji je dao u Skupstini Srbije prilikom polaganja zakletve.U Srbiji su sve vlade u proslosti obecavali imali sva resanja, ali nisu nista preduzimali nego su samo vodili racuna o svojim licnim interesima. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana , bili sve te godine, danas to rade samo iz markteinskih razloga.

вршни час

pre 9 godina

Свака промена не може да се деси преко ноћи,зато само мора да се ради оваквим темпом на реализацији реформи како би се држава извукла из пропасти у какву се је увели претходници,али што је могуће мање по народу што управо ради премијер и то је за велику похвалу и наравно понос.

Alala

pre 9 godina

Reforme su krenule i to je važno ne treba da se više Vlada obazire na kritike. Reforme jesu predviđene za pokretanje naše privrede, proizvodnje i industrije. Reforme su te koje obavezuju privatne predizetnike da plaćaju poreze, da izvrašavaju svoje obaveze prema radnicima, i sprečavaju sivu ekonomiju. Reforme su pohvalili ceo svet koji će investirati u našu državu.

Lupo

pre 9 godina

Južni tok i razvoj trgovine sa Rusijom je takođe ogromna šansa srpske privrede! Ono što moramo da uradimo je da imamo prizvode koje ćemo ponuditi tom ogromnom ali probirljivom tržištu! Kvalitet i količine, to su zadaci na kojima moramo da radimo kako bi se naša spoljnotrgovinska razmena povećala i dobrinela lakšem putu kroz reforme!

SLAVUJ

pre 9 godina

Godinama smo glasali za DS u nadi za boljim zivotom i davali smo svoj glas njima i videli smo dokle smo dosli. Posle njih ostale su trajne posledice.

Covek

pre 9 godina

Naravno da nece kad je Vlada donela paket mera i sprecice bankrot. Jos jednom se premijer pokazao da je jedan odgovoran i ozbiljan covek.

maks

pre 9 godina

Slažem se sa premijerom po pitanju novog ministra finansija i delim žalost zbog Lazara, zaista vrhunski čovek i stručnjak. Slušao sam pažljivo Dušana Vujovića, ima ozbiljne predloge i treba ih obavezno uzeti u razmatranje.

darko88

pre 9 godina

Vucic ni pre izbora nije obecao blagostanje,vec da ce morati da budu sprovedene reforme koje ce biti veoma bolne i koje nikome nece biti prijatne,i za to je dobio podrsku,zato verujem da ce i uspeti....

Milos

pre 9 godina

Ne volim njegovu stranku, ne volim njegovo ponašanje, ali ima zdravo razmišljanje, i ima istorijsku šansu da sredi loš sistem koji imamo, stoga bar vredi stati iza njega, dati mu neko vreme... Ne znam, osećao bih se loše ako mu ne bih dao priliku, jer se slažem sa njegovim idejama. Koliko ih realizuje, toliko ću i 'navijati' za njega.

dane

pre 9 godina

Nikada se mi nećemo opametiti. U Nemačkoj bre konkurenti uđu u saradnju zarad boljitka svog naroda, a ova naša opozicija se ponaša krajnje sramno. Mislim na demokratsku stranku naravno.

Milanče

pre 9 godina

Težak je period ispred nas, ali to je za dobrobit budućih generacija ali iz svih nas. Svi slojevi društva da podnesu teret, političari, oni bahati posebno. Maksimalna podrška Vučiću u daljem radu.

Joja

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.

mic4o

pre 9 godina

Imam 26 godina, i najvise sto mi smeta jeste sto ovi politicari suptilno spominju kako se za penzionere odvaja previse.
Dragi moji, da niste pokrali prenzioni fond mozda se iz tekućeg budžeta ne bi odvajalo za penzije. Oni su svoje posteno zaradili za razliku od vas.

ako nisi znao

pre 9 godina

Ako nisi znao vrli Premijeru, Srbija je narod koji zivi u njoj a ne ti i ti tvoji mediokriteti oko tebe.
A narod ti je Premijeru vec bankrotirao, ako nisi znao da te obavestimo.Jos nisi postao Bog, pa spusti se malo na zemlju i pogledaj kako ljudi zive.

Baronesa Minhauzen

pre 9 godina

Vucic rekao da Srbija nece bankrotirati! Sta vise hocete, njegova rec je svetinja! Hvala ti premijeru, vec smo bolje, frizider se puni, posla koliko hoces, a plate, ne znamo sta ce mo sa parama i Severna Koreja je pobedila na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Dorcolac

pre 9 godina

nadam se da cete obajviti komentar posto nemate obicaj da objavljujete moje komentare. nije mi jasno zasto ali da probam.

Ne mozete da verujete sta se sve desava kod nas u zemlji. Kada bi poceo dapisem od zelezare pa do kopova ko zna stabi me snaslo.

Uglavnom da znate, sa nama drugi diktiraju i mi igramo kako drugi kazu. Pola stvari kod nas je u bedaku ili ne radi jer EU ne dozvoljava nesto da radi ako su ispunjene sve kote oko toga.

Tipican primer je Zelezara, sta mislite zasto nece niko da je kupi a nasi pokusavaju da uvale rusima.

Alex

pre 9 godina

Sa AV je fakat nemoguce imati intervju. On svoju mantru "oni koji su ovo koji su ono" ; "ja necu dopustiti ovo ili ono" "necija ova ili ona privilegija".
Da li cete objaviti ovo ili ono nije ni bitno, ova vlada je farsa, AV je bezidejan pamfletski politicar. Sa Krsticem je farsa jer sustina je da dolaze brutalne mjere a Krsticeva ostavka je pokrice, "pa eto mjere su mogle biti brutalnije".
AV se uhvatio toga Srbija nece bankrotirati u najmanju ruku kao da je izbjegavanje bankrota bez troska. To sto je svojim glupostima odlozio reforme niko ga ne usudjuje ni pitati. Sledece godine ko ziv ko mrtav.

iznogud011

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.
(Stiven, 14. jul 2014 21:32)

Ti nisi ni slusao AV u predizbornoj kampanji pa ti mogu i oprostiti na ovoj izjavi...jos mi u usima odzvanja: 100 milijardi...100 milijardi...100 milijardi...rdi..rdi..rdi...

Hogar

pre 9 godina

...ko zivi od rada tek sada shvata da se u Srbiji od toga ne moze ziveti ...pogotovo posle ovog zakona o radu.A to da li ce biti bankrot nema veze jer u svakom slucaju sam sistem vas tera u nedozvoljene radnje da bi neko preziveo.Bankrot...pa to je bez veze.Bila je hiper-inflacija...milijarde,nule na novcanicama i...?Bankrota nije bilo.Ako se i desi bice izazvan namerno!

Dragan

pre 9 godina

Pre 10 minuta sam slusao njegove najnovije bisere na TV. Ubedljivo najbolji u proteklih mesec dana je onaj da nemci godinama vise ne letuju u inostranstvu (Spanija, Grcka, Italija, Jadran, Egipat, Tunis, Malta, Turska, ...) zbog krize nego godisnji odmor iskljucivo provode u letovalistima sirom Nemacke. Svi mi koji smo bar jednom letovali negde u inostranstvu i susretali nemce u hotelima, na aerodromima, u restoranima, kafeima i na plazama znamo da to sto je rekao nema blage veze ni sa istinom ni sa mozgom.

KOJA

pre 9 godina

Neće država ali narod će bankrotirati.Jedini razlog zbog čega ste doneli ovaj zakon je taj što više nema zajmova i kredita iz inostranstva, ostali su još Arapi ali su i oni pročitali kakvo je stanje medju političkom elitom u Srbiji. Zajmili bi i vi jer ste nesposobni da bilo šta drugo pokrenete. Prodavacete i vi javna preduzeća koja su solventna već sledeće godine.Ista bagra sedi i u opoziciji i na vlasti. A to najbolje govori vaše spominjanje pokojnog i jedinog premijera još od Nikole Pašića. Vi koji ste ga mrzeli i priželjkivali njegovu smrt koji ste bili tamna strana srbije, posle 11 godina se slažete sa modelom njegove politike. Šta smo mi ovce pred klanje?Izaći će ljudi ponovo na ulice samo se bojim da neće da gori skupština i zgrade ...

slobodan

pre 9 godina

Pa,premijer se uhvatio za najugrozeniju kategoriju,penzionere i srednji sloj. Time nece ubrzo resiti krizu. Otimanjem onoga sto nisu dobili,je kao u filmu underground. Postoji kraci i efikasniji put,samo sto premijer ne sme tim putem da ide. Dobar djak,los vodja.

tuzna sam

pre 9 godina

NEMAMO VISE VREMENA! Imam 33 godine, unistenu mladost, gomilu politickih klonova koji jasno rade za sopstven interes. Daju nam samo nadu, ja ne mogu vise da cekam te tri cetiri godine koje nikada nisu dosle. Zelim dete, zelim da ne razmisljam u prodavnici sta je jeftinije, zelim da radim sa diplomom koju sam posteno stekla. Oni udaraju po najslabijima. STIDITE SE LICIMERI koji ste do juce podrzavali najbrutalnije ubijanje i mrznju tokom prethodnih godina, bili ste tako glasni protiv ovog sistema, znate dobro u sta nas vodite. Ja sedim, citam vesti i razmisljam kako napraviti revoluciju umesto toga. Muka mi je od ovog coveka i svih prethodnih. Drago mi je sto znam da nas narod nije glup i znam da kolektivno misljenje koje se ovde putem botova pokusava predstaviti nije realno. Narod je umoran i tuzan!

Strahota

pre 9 godina

Ima li dana da se premijer ne javi sa novim intervjuom obraćanjem?

Pre svega, za u decembru prošle godine u javnom obraćanju je obećao znatno bolju Srbiju do kraja ove godine, pa je na Božić u intervjuu obećao bolju Srbiju na sledeći Božić, a nakon izbora u martu pominjao godinu i po do dve. Danas pominje da se iz krize izlazi za 3 godine.

Svaka njegova izjava i obraćanje postoji crno na belo i lako se može proveriti. Ja ovom čoveku ništa ne verujem. Ako ništa drugo, činjenica je da je od 2012.godine oko 200 000 ljudi zaposleno u javni sektor. Sve se da proveriti, a gospoda "minusi" neka negoduju.

ne verujem sta gledam

pre 9 godina

Samo mi nije jasno sta ovaj novinar predstavlja. Ni jedno podpitanje nije postavio, spremio covek pet- sest uopstenih pitanja i to je to, ne sme ni da skrene paznju kada se Vucic udalji od teme. Evo slusam slobodno izlaganje dragog nam premijera i to je sve, zaboravi covek da je voditelj uopstse prisutan u emisiji.

Oliver79

pre 9 godina

Kad će ovaj čovek prestati samo nešto da najavljuje i da priča o ubrzanju reformi koje nikad nisu ni počele? Bilans posle 2,5 god. na vlasti: gomila marketinga, najava i prenemaganja, a realnost tragična. Usvojili jedan zakon, koji ni ne donosi bog-zna-šta (sigurno neće dovesti do onih talasa zapošljavanja, kako je dotični najavio), i kao ceo svet skočio i pozdravlja; čudi me da ne naprave miting u Beogradu i da cirkus bude potpun...

tt

pre 9 godina

Da se slozimo da su od 2008. ,,bezobraznici i neodgovorni '' neracionalno i neekonomski povecali drasticno penzije da bi na izborima dobili vlast. Medjutim, moramo potsetiti premijera da je SNS bas sa tim istim preuzela vlast 2012. i kao najveca stranka i okosnica vlasti sa tim istim opet 2014. obrazovala Vladu Srbije. Zbog cega vec 2012. niste preuzeli ove mere vec sa ovim ,,bezobraznicima'' vladate vec trecu godinu?

Srbski patrojota bez ekonomije (posla)

pre 9 godina

Novinar Gorislav, što intrevjuiše prvog premijera, zaslužio je nagradu i Nunsa i Unsa, jer je pokušao, putem pitanja, da sazna šta je to srbski ekonomski patrijotizam. Nije bilo odgovora. A ko to može da zna, možda samo profesorka Danica, ili Jovo?

misa

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su zaposljavali njegovi po opstinama i pored zabrane. I sta sad gde su kazne za to nepostovanje? Jedino je rekao da su lazovi sto svi mi znamo. Ako vec prica o otpustanjima neka krene od svojih koje je zaposlio. Od sada pa nadalje njega smatramo odgovornim za sve!

ZaphodB

pre 9 godina

Neće Srbija, samo građani.

Kad vidim kakve se mere predlažu za izlazak iz krize, zažalim što nisam studirao ekonomiju. Šta studirao, doktorirao bih kao od šale. Onakve gluposti se uče u osnovnoj školi - "Ako imaš 20 jabuka, a narodu moraš da daš 25, šta ćeš da uradiš?? Naravno, uzećeš onih pet umesto da učiniš nešto da imaš 25 jabuka da im daš" E, takvi su naši "stručnjaci" koji nas spašavaju bankrota...

Koliko sad žalim što nisam pobegao iz ove ludnioce kad sam mogao...

u novembru, bice u decembru

pre 9 godina

Pre dve godine, obecao je da cemo ziveti bolje 2014.
Ove godine, obecao je za dve godine.

Sada vec prica 3-4 godine.

Ja to necu cekati, a neki nece docekati.

Ja odoh napolje, a visedite i dalje u kucama i gledajte u prazan novcanik.

On nas je kao spasio od Krstica. Pronadjite sta Radulovic kaze na sve ovo. Nista ne mora da se smanjuje, osim viska zapolsnih po partijskoj liniji.
I dan danas se kupuju radna mesta u drzavnim firmama, sa uslovom da uzmes knjizicu. Znamo ciju.

A posle narod mora da steze kais, da nahrani ova nesposobna, neradnicka usta.

Ddule

pre 9 godina

Kol'ko se ja secam, ti si nama obecao da cemo osetiti bolji zivot najkasnije za 6 meseci. Kako to da sad pricas o bankrotu?!

Evo, ja veceras pocnem da soakujem koferce, jer vidim da ovde nema vise vajde!

Zole

pre 9 godina

Mani te se te priče o bankrotu. Samo plasite narod. Ovo se sve radi da bi se udovoljilo MMF i EU zahtevima. Prepadnes narod bankotom pa im uvalis ovakve zakone.

Silvester

pre 9 godina

Vučić je obećao obračun sa kriminalom i korupcijom, od svega toga osta samo medijsko zamajavanje. Zemlja opljačkana, niko nije kriv. Sva ostala priča i obećanja padaju u vodu. Ili si protiv mafije i tajkuna, ili radiš za njih. Priča tu ne pomaže, nego dela. Ako nisi sposoban da staviš na noge institucije i obračunaš se sa mafijom, svakako nemaš kredibiliteta ni da nas vodiš kroz "bolne ekonomske reforme". Tako ispada da ti u stvari radiš za tu istu mafiju i tajkune. Njima ne fali baš ništa, nama želiš da oduzmeš i ovo malo sitne bede. Kako te nije sramota? Podnesi ostavku i reci - nesposoban sam i ne umem. Inače si saučesnik svih onih koji su nas dovde i doveli.

petar

pre 9 godina

Ja sam inacce ccovek koji obavezno prati politiccke emisije,ali ovog ccoveka niti mogu da gledam,niti da slussam.Jednostavno ne zzelim da mi vredja intelegenciju svojom demagogijom i providnom i glupavom propagandom .

Демаскирање маскираних реформатора

pre 9 godina

Иво Андрић је писао: „Заразити неког чекањем, то је најсигурнији начин владања њиме, то значи учинити га непокретним и безопасним потпуно и заувек, и та обмана чекања тврђа је од сваког затвора и јача од најјачих букагија, јер се, са много среће и вештине, из затвора може побећи и окова се човек може ослободити, али те обмане (!) - никад ни довека...

У својим изјавама лажни цар Сћепан Мали највештије манипулише опцијом "БИЋЕ БОЉЕ" ! Ја са тобом не желим нигде нити више очекујем ишта. Рекли сте шта сте имали.

ДАЈ ОСТАВКУ И СПАСИ СРБИЈУ !!!

Dule

pre 9 godina

Super im je ova mera za ne izdavanje fiskalnog zatvaranje radnje 15 dana i kazna od 500.000din .

Trebali ste stavitu zatvaranje 6 meseci i kazna 10miliona dinara .

Pa gde ima logike da meni konobar moze da unisti firmu ako da bi stavio sebi pare u dzep nekom naplati bez racuna kafu i vodu.

Pa ne mogu ja 24 sata da budem u lokalu i da nadgledam sta rade.

Zamisli ti da neko hoce namerno da te unisti da tvom konobaru 200eura kaze mu da ne otkuca racun i ti si gotov.

Super zakon!!!
Super resenje!!!
Moze 30 ljudi koji rade u jednom restoranu da ostane bez posla zbog jednog coveka

grbovic

pre 9 godina

Najjednostavnije pitanje za celokupnu javnost:

Da li je bilo koja izjava ovog gospodina za sve vreme bavljenja politikom bila istinita?
Kojim svojim delom je ovaj gospodin zasluzio da mu bilo sta verujemo?

Da li je moguce da osim fals hapsenja ova vlada nije uradila ama bas nista.

Evo ja se ne bavim politikom i voleo bih da me neko od ovih botova ubedi da gresim.

Havala unapred.

buki

pre 9 godina

Pisem kao posmatrac politicke scene u Srbiji, jer nisam iz SRB. Nisam komentarisao ove vijesti, ali nesto mi je upalo oko. Vucic prica o prethodnim ministrima da su htjeli da izbjegavanjem nekih zakona ubiraju politicke poene. Pa sto se onda nije slozio sa "brzinom" reformi koje je Krstic htio? Vjerovatno je mislio na sirote penzionere...

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Gospodine Vucicu onda kada budem u svom dzepu svakog 1. u mesecu umesto 200 video 350 eura.Onda kada nam cene ne budu skakale na svakih mesec dana.Onda kada mi doktor prlikom pregleda ne bude trazio 'belu kovertu'.Onda kada se za jedan sklad na njvi ne budem sudio po 10 godina.Onda kada profesor mom detetu bude prestao da salje 'signale' u vezi cena za ocenu.Onda kada se moze reci da sam na pozitivnoj nuli na kraju meseca(skroman sam ne mora nista da ostane,samo da se vise ne zaduzujem).E tek onda cu verovati da ste nesto uradil,do tad,ova vasa slatka prica u stilu Sekspira licno kod mene ne prolazi!Vi ste na vlast vec 2.5 godina a moram priznati da ste me vrlo razocarali!

Stefan

pre 9 godina

Ovaj Vucic ne prestaje da prica o tkz. reformama, a jedine reforme koje ja vidim jeste povecan broj nesposobnih i nestrucnih ljudi sa partijskom knjizicom na svim radnim mestima, pocevsi od ministara pa sve do stjuardesa u Air Serbia. A to sto moje svakodnevne zivotne potrebe sve vise trose i ono malo novca sto imam, to nista?

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Vi Vuciciu kao da ste sa druge palnete. Pa covece pogledajte ruine srpske industrije. Namestili ste budzet da platitie interes na pare koje ste pozajmili I idete po svetu I prosite za donacije da sastaivte kraj sa krajem do nove rate za isplatu pa se ponovo zaduzujete. Bankrotirace i te kako.
Cemu ovolika gungula zbog ostavke ovog telala ili citaca memorandum medjunarodnog fonda. Ti sine ministre ne blamiraj se vise da si malo pametan nauci na svojoj kozi kakao se ranuje biznis kada se finansira dugom ili (SBL) small buss loan. Pa nauci kako u petak da make payroll da mogu radnici da ti se vrate na posao. Svaki menager sa komjuniti koledzom moze da te nosi u zubima. Proveo sam o svom trosku tri meseca u Srbiji pokusavajuci sa neoliko prijatelja da osnujem metalski hub u Severnoj Americi i od ponosne srpske industrije vozeci Ibarskom magistralom prosecnom brzinom od 35 km na sat naisao na ruine nekada izuzethih proizvodnih organizacija koje sada ranuje mafija. Da bi se ovo isparavilo treba da bude jedan covek tipa Eliota Nesa a ne savko sa napumapanim rezimeom kao onaj lazov bivsi ministar privrede iz iste vlade ili ti neiskusni birokarata. Kad se budes dokazao u GE ili GM ili bilo kojoj od big 500 onda dodji da patosiras (grcka rec) a ne ovako.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Daska

pre 9 godina

Majke mi, dosta mi je vise ovog Vucica. Juce, Srbija ima da bankrotira za par dana, danas, Srbija nece bankrotirati! Pa majku mu, da li moze jedan dan proci bez ovih strahonaslova?! Dosta mi je vise da zivim u strahu za svoju porodicu, sebe, buducnost i dosta mi je njegovog prenemaganja i zastrasivanja!!

rudar

pre 9 godina

lele kuku koliko se javljaju poltroni njegovi ,alo ljudi jesu krali zuti to stoji a zasto onda ne pohapse sve i zatvore i oduzmu imovinu...drugo koga laze za zakon o radu kada ce biti jos vise otpustanja zivi bili pa videli...trece smanice plate i penzije a podici kurs evra pa bice jos vise delvavacije i to malo sto ostane od plate...i glavno neka donesu zakon o poreklu imovine pa da vidimo koje kako steko kapital...ali naravno nece to niko da uradi jer su i oni sami muljali i nemaju pokrica za sve sto imaju a nemaju dan rada sem u politici..toliko za ovaj napacen narod

Del

pre 9 godina

Pa cekaj bre, doveo si Radulovica i Krstica kao eksperte, pa ih oterao! Onaj prvi je samo na glas rekao koliko pojma nemas i otisao, a ovaj nije, pa je kao specijalni savetnik. Ej, pazi, molim te.. Pa sta ce da te savetuje kad se ne slazete?!?! Vucic vise ne zna gde bije. Prosle su 3 godine vladavine, sve je zivo poskupelo, penzije i plate padaju, bankrotirali smo, samo se o tome ne govori javno, a njemu i dalje puna usta reformi. Ovo samo blago zaostali mogu da progutaju. Njegova je sreca sto su i ostali papani, poput njega, pa je tu gde jeste..

sporedni provincijalac

pre 9 godina

3-4 godine?
to se zove odloženo obećanje.
na engleskom to je deffered promise.
to znači da je rešenje propalo i da se ne zna šta da se radi.
sve najbolje iz provincije.

Krajnje iskren covek

pre 9 godina

Da li neko stvarno i iskreno obraca paznju sta ovaj covek govori. Ne zelim da budem surov ali iakreno mislim da svako normalan i iole pametan nema nikakvu zamerku ni na jedan zarez a kamoli za bilo koju izrecenu recenicu. Okrenite sa malo oko sebe i stavite prst na celo vezano za situaciju u Srbiji i na ono sto je potrebno da postanemo civilizovano drustvo.

TWITI

pre 9 godina

@(iznogud011, 14. jul 2014 21:53)

E gde li si cuo 100 milijardi, ja sam cula da ce biti smanjenje plata, novi zakon o radu itd. i naravno da sam glasao jer vidim da covek ne laze!

Valter

pre 9 godina

Ima pravo premijer u svakom pogledu, stvarno se nekada ponašamo toliko neodgovorno da je to sramno. Gledam samo ove nesretnike iz opozicije, pa bre ta ista opozicija mora da bude konstruktivna i da pomaže narodu u onome što je dobro, a oni prave nemire.

Daudel

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je neko bio u stanju 72% da poveća penzije bez ikakvog ekonomskog osnova. Prihodna strana u budžetu katostrofalna, a mi povećavamo izdatke. Stvarno bruka. Ti se nisu ekonomijom sigurno nikada bavili.

nindža

pre 9 godina

U pravu je premijer. Kada bi svi plaćali poreze i svoje račune u ovoj zemlji bi se mnogo lakše živelo. Mnogo bogatih u ovoj zemlji ne mari za plaćanje poreza, dok su siromašni najredovnije platiše. Zato molim državu da natera platno sposobne samo da plaćaju ono što treba da plaćaju.

Marica55

pre 9 godina

Konačno je izabrana vlada kojoj je interes bolji život građana Srbije, vlada koja je na čelu sa premijerom Vučićem krenula u žestoko sprovođenje obećanih reformi i zakona kako bi se otvaralo više radnih mesta, upošljavalo više naših firmi, otvaralo mnogo novih privatnih, stvaranje uslova za zapošljavanje mladih, privlačenje stranih investicija. Narod je prepoznao iskrenost i želju za spas Srbije tako da će podržati sve neophodne mere koje preduzima ova vlada u nadi da će se ubrzo osetiti pozitivni rezultati tih mera.

Moša

pre 9 godina

Nemojte da bežimo od odgovornosti i rezova, muka mi je kada čujem da premijer ima problema čak sa nekima iz svojih redova, eto npr. to za službena auta.

Stiven

pre 9 godina

Mora se priznati zaista da covek sem teskog rada i borbe nista nije obecavao i da se pomaci ne mogu osetiti jos uvek na nekom poboljsanju standarda,ali sve sto se radi je preduslov za takve stvari.Jednostavno trosili smo u proslosti ono sto nismo zaradili i to nas danas kosta.

knele

pre 9 godina

Cim to kazes, znaci da hocemo. jednu stvar sam primetio a to je jednostranost kada te kritikuju najgori si ispada da su svu bili dobri pre tebe a svi ste u zadnje dve dekade jednako lose radili. trebalo je pre dve godine da se smanji stopa pdv na 16 posto i da se poveca kontrola inspektora na terenu radi vece naplate poreza umesto sto se povecala na 20 sto je dovelo do pada prihoda i kao i svim zemljama regiona. takodje je trebalo da se uvede treca poreska stopa od 20 -22 posto koja bi vazila samo za komunalne raune i slicno (ne za poslivanje privrede). da li neko danas ("eksperti")razmislja o tome umesto sto samo kritikujemo umesto da se cupamo iz mulja. reforma poreske i poreskog sistema odmah.

milan

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi navijaju da dodje do bankrota, pitam se da li su svesni sta bi to znacilo, mora se naci izlaz iz ove situacije posto poto druge nema.

Zoran

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.

MAja BG

pre 9 godina

Cim je Putina ubedio da moze da se izbori i da nadje resenje, onda je to i tako. Covek daje sve od sebe, moju podrsku ima, i pomoci cu koliko mogu.

EkonomistaEKOFBG

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.

Jovana

pre 9 godina

Znamo vec sve, prosto je normalno da sve poskupljuje a da plate budu manje i naravno za sve su krivi zuti, i za ono nevreme pre par dana isto krivi su zuti. I normalno je da nakon usvajanja i stupanja na snagu Zakona o radu slede otpustanja jer treba zaposliti sve nove clanove stranke spasenja SNS-a i vrhovnog vodje svemoguceg Vucica. Koliko ste puta ponovili mozda Vam i poverujemo.

donatelo

pre 9 godina

Kao što kaže premijer treba oduzeti većinu službenih automobila onima koji ih koriste i u javnim preduzećima i agencijama smanjiti sramotno ogromne plate. Zašto bi neki direktor javnog preduzeća imao veću platu od samog premijera, a ima ih većina. Podrška za reforme.

Valter brani narod

pre 9 godina

Predsednik Vlade kaze : sve iz ekspozea cemo ispuniti za 100 dana, a sta je sa ranijim a sada preskocenim ekspozeom, gde je receno da ce do nove godine biti raskrinkane sve 24 sporne privatizacije, da ce mnogi biti iznenadjeni, pohapseni. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanom reformom sudstva. NISTA- CORAK. Sta bi sa obecanjem o gasenju glupih i nepotrebnih 150 agencija, i to ste obecali. NISTA-CORAK. Rekli ste da ste krenuli u akciju smanjenja broja sluzbenih automobila, pruzen Vam je otpor i Vi ste se povukli, a radi se o 32.000 limuzina, da ste uspeli, koja bi to bila usteda. Oped CORAK. Sto ne odpustite 350.000 radnika-parazita iz pacovske administracije, kasa bi bila punija. Oped CORAK. Sto ne ukinete silna obezbedjenja, bezvezna sluzbena putovanja, ambasadore u pojedinim zemljama, reprezentaciju. I oped CORAK. I na kraju to kako Vi zamisljate da uzmes radniku od plate 10%, penzioneru od penzije 10%, mazni ovde, mazni onde, pa to nisu ekonomske mere, to je kriminal. Pa nije valjda da se Vlada bavi kriminalom, odnosno otimacinom, ili mozda da. To i tako moze svako ko je studirao i doktorirao na ,,megatrendu,,. I tako ce Vlada naci resenje kojim ce da se junaci nad nezasticenim radnicima i penzionerima otimajuci im i ono malo sto imaju, jadna ste Vi Vlada, Vlada zvana promasaj ili ti CORAK.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Tezak period predstoji, ali je to nesto sto moramo da prodjemo kako bi uskoro svi gradjani mogli normalno da zive, bez glavobolja zbog novca.

stranjero

pre 9 godina

Ljudi,nemate pojma sto ne zivim vise u Srbiji,jer da mi ovaj bude premijer,
e to ne bih mogao da prezivim. Covek prica 1,5 sati i nista ne kaze.Obicno
kafansko trabunjanje,ni strukture u razgovoru,a o drzavi koju on treba da
uredi nema ni govora! Svemocnik bez stida,samo hvalospevi...

Kali

pre 9 godina

@Podgoricanin Vise od 2 godine su oni na vlasti,a ne 2 meseca. Ovi vanredni izbori pre par neseci su raspisani samo da bi pokupili apsolutnu vlast i da bi takvi kao ti pricali da su tek od tad na vlasti,pa nista jos nisu stigli da urade. Batali se tih prica,znamo mi i od kad su na vlasti i sta su do sada uradili - nista!

Rajko

pre 9 godina

Izlaganje ovog junose bez dana radnog staza vredja zdravu pamet. Izadji neradnice jedan iz tvog Beograda i objasni obicnom i postenom svetu u Srbiji zasto im otimas i zadnji dinar iz dzepa i sa kojim pravom. Malo bolje pojasni pojmove tipa "stezanje kaisa" i "prionuti na posao". Koji posao??? Dizite se narode, dok nije prekasno!!! Ovaj je resio da unsti Srbiju do ispod temelja. Goreg neprijatelja nismo imali jos od drugog svetskog.

bar nekad u zivotu

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.
(Boki, 15. jul 2014 08:30)
BOKI; jesi ti nekad u svom zivotu bar prosao pored neke zgrade na kojoj pise Pravni fakultet? Cisto sumnjam.
Privatnici ce sa ovim porezima i nametima i objektivno a i namerno da masovno zatvaraju firme.Drzavnih, sem Vucicevih i nema.Gde ce to ljudi da se zaposljavaju.Sto bi rekla umna Guvernerka jel na radnim akcijama?

acomurija

pre 9 godina

Smanjivanje penzija, umesto hitnog povećanja, je dokrajčivanje GENOCIDA nad jednom trećinom populacije! I to one koja je stvarala i stvorila sve ovo što se nastavlja sa rasprodajom!
Dajte, gospodo bezumljaci, Telekom penzionom fondu, uz PTT, i zaboravite na nas: mi smo naučili da gazdujemo, radimo i stvaramo, a VI mangupi LAŽETE kako smo u socijalizmu teško živeli i da nam je VAŠA demokratija jedini izlaz.
Ogromne fabrike, proizvodnja koja je imala cenu u celom svetu, dug na 23 miliona jugoslovena od 10,5 milijardi dolara: danas ništa ne radi, čak ni ono prodato za jednu marku, fabrike zjape opljačkane, ne proizvodimo ni čačkalice, ni šibice, ni konac za ušivanje dugmadi - kupujemo kineski otpad - a zamajavate nas nekim boljitkom "za neku godinu"! Šta će čovek u Surdulici, na Pešteru, u Bajmoku, u Negotinu i Bajinoj Bašti imati od vaših nebuloznih "Beograda na vodi".
Evropa je ukinula "koridor 10", a vi bulaznite o "koridoru 11": zaustavite trošenje na sebe, na svoje crkve, krstove i "Dragičine fondove" - vratite narodu svojinu!
Ej, upamet - dok vas nismo pregazili u stampedu za golim hlebom!!!

Ustanak radničke Srbije

pre 9 godina

Referendum o ovako važnom pitanju kao što je zakon o radu je neophodan. Medjutim, neoliberalno-kapitalističko-policijsko-antikomunističke bitange na vlasti neće većinu naroda slušati, već će sprovoditi svoju samovolju i destrukciju. Zato, ustani Srbijo!

carlapopovich

pre 9 godina

Ovom izjavom si pokazao koliko ne znaš ništa. Tebi samo ne odgovara da se to desi kako bi još dobijao investicija da vi među sobom delite a gradovi i kule na vodi , mercedes i obilaznice ostaju u sećanju ko dobra priča

mile

pre 9 godina

Srbija je vec bankrotirala samo je vas i vase "genije" sramota da to kazete. Vi ste presvuceni radikali veca steta za Srbiju nego svi pre vas.Pogledajte sta ste napravili za dve godine vlasti. Samo povecavate namete obicnom narodu a posledica toga je da sve polako staje u Srbiji jer je skoro svaka privredna aktivnos postala neisplativa uz ovakve namete. Da li vi uopste zelite dobro narodu Srbije, pitam se ja.Vi bz pogovora izvrsavate naloge onih koji su vas doveli na vlast pre dve godine i jos im se dodvoravate. Pre vas Srbija je bila na korak od ambisa propasti a vi ste je gurnuli preko ivice tog ponora propasti sumanutim zaduzivanjem na sve moguce nacine. Vecina tog pozajmljenog novca je nestala bez traga u ko zna cijim dzepovimaDobro vam je neko skoro rekao " da za dzabe vi prvi ustajete a poslednji lezete, kada od toga nema nikakve koristi( za vasu privatnu korist ne sumnjam).Koji je konkretan rezultat vase dvogodisnje vlasti ? Novoformirana aviokompanija i maketa Beograda na "vodi"???Ne znam za vas , ali mene bi na vasem mestu bilo jako ,jako sramota da se pojavljujem u javnosti uopste...

Micko

pre 9 godina

Sve je to u redu sto on prica. Ali ja ne mogu da svarim cinjenicu da kada smo krenuli u reforme pre 13 godina on je bio zakleti protivnik istih i direktno je podstrekivao kocenje reformi koje je sprovodio Djindjic, a tada je sve bilo mnogo manje bolno. Sada se on ponasa kao pokajnik i jedini spasitelj, a ja se pitam ko ce da nas spase ako opet nije na pravom putu kao sto nije bio u dosadasnjoj politickoj karijeri?

PEra Ložač

pre 9 godina

Poenta je jednostavna. ŠTo više radnika sa minimalnim zaradama i uništiti sve one koji imaju pristojan standard. Statistički će biti više zapošljenih a i glasačko telo će biti veće.

ohoho

pre 9 godina

ma ja ti verujem.
a ti, verujes li u to sto pricas? a pricao si i o karlobagu i bulevaru ratnog zlocinca ...
nego da ti i drustvo deponujete pasose za svaki slucaj tamo gde je i miskovicev. za posle izbora, ako uopste ostanete dotle na vlasti, da vas mozemo priupitati. i da se ne moramo dopisivati preko moskve.

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Srbija je već bankrotirala vaše visočanstvo,ostali ste vi sa zaglavljenom zadnjicom u fotelji da nam date neki savet kako da više radimo a manje zaradimo da bi ste vi bili siti i ovi vaši mentalno retardirani sledbenici koji hvale vaš nadljudski napor da nas gurnete u provaliju na čijoj ivici stojimo jer je to za naše dobro...

nele

pre 9 godina

Prelistajte ponovo pripovetku "Vodja".
Ja sam oduvek mislo da je Domanovic bio sjajan pisac i da je poznavao nas narod u dusu.
Medjutim, sada verujem i da je bio vidovit.

Лука Лабан

pre 9 godina

Србија можда неће банкротирати,али грађани Србије хоће сигурно.Тако да,моја порука вама,зашто ми дугове да враћамо које нисмо ни направили.Многи који су крали,и данас су у политичкој елити и причају о поштењу.Ја имам један а не 7 живота,тако да вас напуштам,и на мене не рачунајте у овом стезању каиша...Јер је и прошли остао без рупа...

pikolo

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da odem iz Srbije,2 hronicne bolesti...imam diplomu filozofskog fakulteta i C1 polozen engleski sa 8.6 ocenom..sto je super..Problem je sto ne mogu da dobijem lekove na duze od 2 meseca.. a "tamo" necu ni moci da udjem u bolnicu bez para...koje nemam...Probao sam,pitao sam...ne moze...Steta...Ja ostajem,pa kako mi bude...

bratic

pre 9 godina

ne mogu da verujem kakav smo mi narod izadje premijer na tv i odmah podrska za sve sto kaze a svaka mu ko Njegoseva,pola glumaca uclanjeno u zute al ovaj moze da im predaje.Investicije nula,zaduzenje neverovatno,magla na vodi arapi na vodi,svi pohapseni,svi doktori....

bane

pre 9 godina

Kada uđem na ovakvu vest prvo kliknem na nepreporučene komentare kako bih video nešto normalno i smisleno.
(konto, 14. jul 2014 22:16)

Skidam kapu za ovaj komentar .

Predrag

pre 9 godina

Da li ima ovde dovoljno ljudi koji mogu da uporede ove nebuloze sa realnošću? Šta priča ovaj a šta su rezultati? Iskreno laganje i bahatost. Srbija ekonomsko čudo, proizvodi mercedes, čipove, korupcija iskorenjena, ugovori javni... Dosta je bilo ovih laži!

Lugano

pre 9 godina

Gospodin Vujovic je juce u izjavi rekao:" Imamo plan da postepeno smanjujemo penzije i plate u javnom sektoru, kako bi napravili ustedu u iznosu od 60 milijardi dinara", ok, plate u javnom sektoru, ali tuzno je da se penzionerima smanjuje, koji ostatak svog zivota ne mogu da provedu bez brige kako da prezive, a od njihovih poreza na plate i doprinosa, izgradjeno je sve sto danas imamo. Uz to, ta grupa je jedina koja redovno placa troskove struje, grejanja i slicno. Pre ce jesti koru hleba, nego biti duzni za struju na primer.

monte-video

pre 9 godina

Ajd ovako. Krstić podneo ostavku jer supermen nije hteo da se povuku gadni rezovi. Sad kaže da Srbija neće bankrotirati a nije ni počeo s reformama... Ko koga ovde?

sad

pre 9 godina

Ko poslednji izadje, pored toga sto mora da iskljuci svetlo, neka ih zakljuca, da ovi ne izadju. Sve mere - poskupljenja, smanjenja i slicno su posledica peljesenja zadnjih 30 godina. Medjutim - ko to da izdrzi, cime? Cime to da se plati, kupi, obezbedi? Svi na krecenje u Nemacku, makar cete za hleb i struju imati...

Milos

pre 9 godina

Meni su posteno svi smesni. Pa pogledajte samo ovu ostavku Lazara Krstica. Prosle godine maltene smo se zamajavali celo leto oko neke rekonstukcije vlade da bi iznedrili dva kao strucnjaka Radulovica i Krstica. Manje od godinu dana nijedan vise nije u vladi i sta sad. Smehotres od politicke scene i opsti haos.

medo

pre 9 godina

znaci vec je bankrotirala, jer sve sto je vucic rekao biko je obrnuto i to ubrzo, bice para za trudnice, pa nema para, nece biti tv pretplate, bice tv pretplata, nece struja poskupeti, poskupela struja, nece osiguranje poskupeti ,poskupelo auto osiguranje, itd...... sve sto kaze bude obrnuto, znaci u g.... smo do guse !!!!

Mogu sve da razumem, ali ovo ne

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da gospoda komentatori napredene orijentacije hvale smanjivanje penzija i nalaze neka, kao, opravdanja. 'Alo, bre, pa reč je o vašim roditeljima, rođacima, komšijama, prijateljima ... Ne mogu da verujem da vam je Vučić važniji od vaših najbližih. Evo, tu me secite, ako vas razumem.

zoro

pre 9 godina

Pa nećemo da bankrotiramo kada su došli ozbiljni i odgovorni ljudi koji znaju kako da vode državu.
(Rista, 14. jul 2014 22:38)

??? Buahahahahahahahaha!!!

apatrid

pre 9 godina

Vucic kaze, kako su penzije od 2007. godine porasle 72% (samo 2008. godine 22%) i kaze, da je za to izdvojeno 7 milijardi evra)!
Kurs evra 14.07.2007. godine je bio 81,11 dinara/1 evro.
Kurs evra 14.07.2014. godine je bio 116,36 dinara/1 evro.
Evro je porastao za 46% od 2007. godine!
Dakle, vrednost penzija, ako i pretpostavimo da su od 2007. godine rasle ZBIRNO 72%, realno nisu porasle vise od 26%.
S obzirom, da Vucic bez uporedjivanja sa bilo cime drugim, pa ni sa kursom evra, tvrdi da su penzije od 2007. godine poresle 72%, a ustvari, i sa takvim sabiranjem procenta, porasta samo 26%, (ako uporedimo sa kursom evra prema dinaru), osnovano se moze tvrditi, da ne zna o cemu prica, ili zna, pa namerno ne govori istinu.
Naime, nije isti jedinstven procenat od 72%, sa sabranim procentima (npr. 5%+15%+22%+8%+10%+12%=72%). Penzija od 10.000+72%=17.200, ali 10.000+5%=10.500+15%=12075+22%=14.731+8%=159.10+10%=17501+12%=19.601!
To isto vazi i za EVRO!!!
Nije evro od 14.07.2007.-14.07.2014. godine porastao u jednom danu 46%, nego je svakog dana rastao po malo, npr. 0,01%+0,05%+0,09%+0,07% ...
Kada bi se svi ti procenti rasta EVRA prema dinaru sabrali, (kao sto je Vucic sabrao procenat rasta penzija), dobio bi se procenat daleko veci od 72%!!!
Strasno bi bilo, ako je Vucic svestan, da je penzija nekog odredjenog (konkretnog) penzionera, jula 2007. godine vredela 200 evra, a da danas (uz sve povecanje od 72%) ne vredi toliko, a da on, ipak, tako prica!

Francis Underwood

pre 9 godina

Uveo je solidarni porez pred izbore 1 promilu najobrazovanijih ljudi u Srbiji....nekog znacajnog novca nije prikupio, a manjinu koja osvedoceno ne glasa za njega je blago receno odrao, pored svih poreza koje inace placaju. Svojim vernim glasacima to nije uradio (penzionerima, raznim prekomernim mladjim i starijim referentima zaposlenim po partijskoj osnovi, Torbicama, Cvarkovima i naravno Boskicima). Savetnici za javno mnjenje tj. za brojanje podrske, zaradili su svaku ulozenu paru, nema sta. A pri tome sigurno je dobro informisan da je solidarac neustavan, al ce ga vervatno ukinuti pre nego sto se tromi Ustavni sud oglasi po tom pitanju. I pojeo je Vuk magarca opet i opet....

maxssimuss

pre 9 godina

Tačno Srbija neće bankrotirati ali mi hoćemo posle tvojih mera. Što ne smanjiš kamate na kredite, obećavali ste nam bolji standard godinama unazad uzimali smo kredite na osnovu vaših predviđanja i šta sad? Sad će te da nam smanjite plate povećate poreze, troškovi života su višestruko povećani i čemu to vodi? Naravno bankrotu pojedinca, bankrotu porodice. Ne možemo da legalizujemo kuće jer nemamo novca, ako je samo uknjižimo onda ne možemo da je prodamo a porez je nenormalan........ Ma ne mogu više da pišem, ništa ne valja gde god da se okrenem. Propast.......

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Imate apsolutnu vlast, od polovine izašlih dobili ste skoro pola, možete i Zakon o Karlobagu da donesete ili Bulevaruratkamladica, objavite to u kuriru, pinku i informeru, sluzbenim glasnicima rezima, i primenjujete.

GagY

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.
(DarkoDare, 14. jul 2014 23:13)

Sreća, pa je veliki PMS- Premijer mekog srca, odlučio da umesto neuspelih privatizacija, daje milione eura od naših para da bi napecao nekog arapskog kontroverznog biznismena kome će pokloniti neprivatizovane firme.
Osim toga, nepismeni ljudi, izbacite iz uporebe reč NEZAPOŠLJENOST. Raspitajte se malo, pitajte svoje učiteljice kako se pravilno izgovaraju i pišu reči!

picasso

pre 9 godina

"Vucic ocenjuje da ce gradjani osetiti boljitak za 3 ili 4 godine"
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/425037/Vucic-obecava-Zivecete-bolje-krajem-2014
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=25&nav_id=781774
Ovi vam se smeju u lice ...

sasa

pre 9 godina

već je bankrotirala, pa neće u budućnosti. raduje me kad vidim kakve komentare ljudi (ne botovi) postavljaju, kao i da ih administratori dozvoljavaju. to je vec znak da popušta diktatura mlađanog premijera mekog srca, kao i da se ljudi polako opamećuju!

bora

pre 9 godina

Ništa on siroma' ne zna!Gomila fraza i glumatanja.Pa i glas veštački pravi dubljim.Srceparajuća priča o pismu rudara iz Bora.Inače,za neupućene,od 5.300 radnika Rtb-Bor (tj.rudnika) njih 95 su rudari!!!?

Vida

pre 9 godina

Ok i sta ste na kraju rekli godpodine premjeru? Gde su cifre brojke procenti...konkretno to i to. Samo parole i floskule. Sta je to dobro a sta bolno u novom zakonu o radu? Nista niste rekli samo ja pa ja, a da i dr. Stefanovic.

VW

pre 9 godina

Vrhunski čovek i stručnjak?! Nikad ama nigde nije radio pa je sad "vrhunski" jer je opalio namete onima koji NAJMANJE imaju?!
Eto kakvi glasaju u ovoj zemlji...

Lošmi

pre 9 godina

Šta će čovek kad je bukvalno doveden u bezizlaznu poziciju, ovo je sve trebalo pre deset godina učiniti.
(Una Biševac, 14. jul 2014 21:41)

Ovo je pokušao da uradi Zoran Djindjić pre 13 godina, ali je tada tvoj miljenik Aleksandar Vučić zajedno sa svojim radikalima bio prvi i najglasniji protiv reformi. Tako da mani se priče kako je on doveden u bezizlaznu poziciju. Da je tada razmišljao ovako mi bi pre 6-7 godina iste ove reforme završili.
P. S. Izvini pamtim malo duže od tebe.

Miss S

pre 9 godina

Naravno da necemo bankrotirati, dodatno cemo se zaduziti kod Arapa. A ne bi me cudilo da jednog dana u bliskoj buducnosti nikne minaret u visini pilona (sa mosta na Adi) u centru Beograda a drugi strani jezik u osnovnim skolama bude arapski.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Održao Vučić sinoć na RTS-u klasičan predizborni miting: red zastrašivanja - red medenih obećanja, uz ocenu da niko pre njega, ali ni posle njega, ne valja.
Voditelj ushićen, baš voditeljski ćuti, i kad postavi pitanje - Vučić priča ono šta je naumio, a voditelj ne vodi ni samog sebe.
Od salvi optužbi drugih i hvalospeva sebi, ostaće zaboravljeno iscurivanje nešto malo podataka: IPAK je dosta novca pristiglo sa nekoliko strana, samo se ne zna gde su završili!
Zbunjeni voditelj ne ume da ga pita: šta bi sa obećanjima kada ste dolazili na vlast? Od tv pretplate, preko "izborne krađe", sto milijardi dolara obezbeđenih kad dođu na vlast, pojeftinjenje svega i svačega - od vikend struje i dva sata popodnevne, hleba, komunalija..; ukidanja bezbrojnih agencija i direktorata, smanjivanje državnog i paradržavnog aparata; oporezivanje tajkuna i bogataša; pokretanje proizvodnje i poljoprivrede...
Dobili smo i gomile laži: procent povećanja penzija - u Srbiji nikada penzije nisu skočile 73%!!! I još desetine odokativnih brojki, apsolutno netačnih, ali za oslepeli narod "vidljivih".
Jasno je: batrgaju se napredni radikali da nauče vođenje države, ali ne ide, države skoro i nema od kad su došli na vlast. Očajnički pokušavaju da namaknu apanažu, da se dočepaju love, jer im je jasno da narod neće izdržati ni punu godinu!
A zarad istine, rado bih narodu držao ovu vlast i deset godina - jer bolju ne zaslužuje!

Zasto su stalno tudji prsti u mom dzepu ?

pre 9 godina

Zasto svi da vracamo kredite uzete za popunu budzeta ? Zasto ne vracaju samo budzetski korisnici ? Zasto od povecanja poreza na imovinu povecavaju sebi plate ?

Dr.

pre 9 godina

"Srbi u Srbiji su zaslužili Vučića. Oni koji su davno odavde otišli svakako nisu.
(SIlvester, 15. jul 2014 09:59)"

Grešite, niko nije toliko nepopravljivo loš da bi zaslužio VUčića! Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo da mu Vučić kroji sudbinu. Koliko god da je loš i koliko god da mi zla naneo, niko ama baš niko nije zaslužio takvu jadnu sudbinu.

ehhehe

pre 9 godina

Vučić je još u kampanji govorio da nas čekaju teške i bolne reforme i on sam je svestan da narod mnogo teško živi ali ove reforme su neophodne inače ćemo bankrotirati a onda nam zaista nema spasa ovako bar imamo neku šansu.
(Zoran, 14. jul 2014 21:46)

Ti kao i tvoj vodja. Zivite u nekoj drugoj drzavi. Ja sam vec bankrotirao i to zbog tvog vodje devedesetih koji nas je zavio u crno jednom za svagda,a sada nas zakopava i drzi nam opela. Vodi ti tvog vodju kod tebe pa ga urami,a mi cemo njega lepo tamo gde mu je i bilo mesto posle petog oktobra

igi

pre 9 godina

O cemu pricas Vucicu, kod privatnika smenski rad ni do sad nije placan odmor dele kad oce i to 15 radnih dana ako i pomislis da trazis zakonski normativ godisnjeg odmora pokazu ti vrata bez obzira na zakon, te u tom smislu za nas zaposlene kod privatnika nista se bitno nece promeniti osim ako sa novim zakonom o radu inspekcija zaista pocne da radi svoj posao mimo ruckova na koje ih gazde vode. Licemeri na svakom koraku, u ovoj zemlji kao da imamo dva drustvena uredjenja ona u kome zivi vlada i zaposleni finansirani iz budzeta i ona realna nas zaposlenih kod tzv gazda potpuno nekontrolisana po pitanju radnickih prava jedno je doneti zakon a potpuno drugo naci mehanizme za njegovo sprovodjenje bar u onim delovima koji se ticu prava radnika. Kako ja to vidim ovaj zakon je donet da bi jedno 200 000 ljudi zaposleni u drzavnoj upravi i drzavnim firmama lakse dobil otkaze.

Na TV jedno a u stvarnosti. vec sutra, sasvim drugo !

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."

I zato je privatnicima podigao poreze !

penzioner

pre 9 godina

sad mi je penzija 16800 kolika mi je bila pre povecanja od 72% a tada sam mogla da platim sve obaveze za stan cg,infostan i struju a sad mi nije dovoljno muz neradi 10 godina ima 60 g i niko nece da ga primi ni za fizikalca . pa da idemo u reforme .

Sosa

pre 9 godina

Ej botovi sada kada vam je vodja na vlasti primecujete da se on kao brine o narodu, a zaboravljate kada je godinama u skupstini jedina osoba o kojoj se pricalo i koga je branio i o kome se najvise pricalo i gubilo vreme
bio Seselj. Manite se vise toga zato sto je on sada na vlasti treba svi da mu otvorimo nase novcanike ne bi li mu pomogli a obaska ono sto je obecao i na cemu je izbore dobio da ce hapsiti tajkune i da ce resavati 24 sporne privatizacije dobijene kao DOMACI ZADATAK od EU.
Vodja je u kampanji rekao da ce ispuniti sve sto EU trazi ali nam nije rekao da ce nam uzimati od zarada i penzija i time ispuniti zahteve mmf dobijene kao DOMACI ZADATAK.
Jedini DOMACI ZADATAK je ispunio u vezi Kosova, jedino mu preostaje Ustav za koji ce verujem opet medju narodom podici halabuku eto od njega nam zavise investicije a u stvari taj DOMACI ZADATAK ce u celosti biti ispunjen.
I dok nam se vodja prizvao svesti radnicima, penzionerima i siromasnim ljudima pojedose godine skakavci.

Dusan Martinovic

pre 9 godina

Zahvaljujem se B92 na obajvi mog komentara gde broj negativnih ocena organizovanog sujber napada Vucicevih mlado turaka dokazuje se stiti licnost a ne istina. Tek kada bude dostupna javnosti prica o prodaji Jat-a I pod kojim uslovima a koji izgleda nikada nece proraditi videce se nemoc birokrata koji su sada na vlasti. Branko Dragas bez obzira koliko je zabarnjivan doneo je pravu ocenu o ovoj diletasnkoj vladi. Jos jednom zahvaljujem svima sa b92 na objavljivanju mojih komentara
Sa postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc. MBA P.Eng

zox

pre 9 godina

Secam se da je emisiju "Oko' vodio Zoran Stanojevic, ali kada je 2012 intervijuisao Tomu Nikolica, tada kandidata nakon jednog pitanja koje se Nikolicu nije svidelo, Toma mu je rekao 'Vi ste jako bezobrazan covek'.
I epilog je bio: Nikolic postao redsednik, a bezobrazni covek Zoran Stanojevic skinut sa mesta urednika.
A sada tu emisiju vode anonimusi koji se boje vlastirte senke.
Ne znam zasto uopste i sede kada intervijuisu jer se zna da recimo Vucicu ne smeju postaviti ni jedno pitanje, a da ga on pre toga nije cuo i odobrio da mu bude postavljeno

Beogradjanka

pre 9 godina

Možda Srbija i neće bankrotirati, ali će smanjenje penzija ugroziti živote mnogih starih i bolesnih ljudi, pa ako je to humano, samo napred! Nekako zaobidjoste priču o otpuštanju partijski zaposlenih u javnom sektoru, o prevelikom broju agencija, o glomaznoj administraciji. Nije naprosto moguće da ne postoje i druga rešenja osim ovih koja nudite.

Lily

pre 9 godina

Koleginica bivsa novinarka. Odradila par vrlo "pohvalnih" reportazica o Beogradu na Vodi. Juce pogledam LinkedIn a ona se zaposlila u Ministarstvu Spoljnih Poslova. Napred reformatori!!!

mikis

pre 9 godina

Mucno je bilo slusati one baljezgarije. Svesni smo situacije i znamo sta nas ceka, a dobijamo samo prazne price za malu decu. P.S. Vecina komentara je data od strane stranackih aktivista i prosto su smesni.

expert

pre 9 godina

Ako država ne bankrotira , bankrotiraće njeni građani. Neznam zašto se beži od bankrota države kada je to sredstvo za ozdravljenje ekonomije?

Koja_O

pre 9 godina

Gotovo je neverovatno sta su sve radile prethodne vlade. Zbog tako lose vodjene politike dogurali smo do dna. Neko zbog toga treba da odgovara. Sto se tice ovoga sto Vucic radi, mislim da iskreno zeli da menja stvari nabolje i treba ga podrzati u tome.

pera ložač

pre 9 godina

Kada Vučić kaže: "Sve iz ekspozea ćemo da ispunimo za 100 dana" da li to znači da će do 4.avgusta biti završen Koridor 10 i autoput Beograd-granica sa Crnom Gorom poznatiji kao Koridor 11, pošto je i to naveo u ekspozeu?

Luiz

pre 9 godina

"U tom periodu od 2007. do 2013. penzije su povećane 72%" ...

Ovo je toliko neverovatna, suluda i bezočna laž, da se svakom iole normalnom čoveku smuči ceo život koji je prinuđen da živi u ovoj i ovakvoj zemlji.

Od 2008. godine penzije se neprestanu "zamrzavaju" i od te godine povećane su za svega par stotina dinara. Tih par stotina dinara penzionerima uzme PTT kroz troškove i naknade svojih "usluga" (za održavanje računa i sl.), pa se Krkobabić posle hvali kako Pošte Srbije ostvaruju dobitak. Čak je i pomoć penzionerima sa najnižim primanjima ukinuta, zbog "štednje" na gradskom nivou.

Ovo što se svih ovih godina radi s penzionerima je čist fašizam i protiv toga bi morala biti čitava javnost.

maja

pre 9 godina

Direktori u drzavnoj upravi-prosecna plata od 100 do vise stotina hiljada dinara; njihovi pomocnici oko 130 000 ima ih nekada i po 5, 6 na 100 zaoslenih; sefovi, nekada nadredjeni nad dva coveka-oko 80 hiljada; nacelnici-90 hiljada, direktori-na hiljade u javnim preduzecima plate od 150 do par stotina hiljada; visi savetnici oko 90 hiljada plate; agencije, vecina nepotrebne, prosecna plata oko 100 000; u javnim preduzecima-cesto radno mesto-kopiranje na fotokopir masini plus ogroman broj zaposlenih koji ne radi nista za dobre plate. Sa druge strane, najveci broj zaposlenih u drzavnoj upravi, srednja sprema-30, fakultet 50 hiljada. Naravno, gore spomenute budze uvek putuju, uzimaju dnevnice, uvek isti. Nekada bili lojalni DS, sada SNS-u. Oni koji puno rade ispadaju budale i cesto se sikaniraju od strane rukovodilaca jer im predstavljaju pretnju. Pored ovakvog parazitskog sistema, gospodin Vucic prica da nece biti bankrota. Ako se nastavi sa ovakvim sistemom da 10 posto ljudi u javnoj administraciji-direktori, pomocnici..imaju plate kao svi ostali zajedno za jedan mesec, ubrzo ce doci do pucanja sistema, da ne govorimo da su medjuljudski odnosi na najnizem nivou jer ovako bezobrazne plate rukovodeceg kadra nisu bile ni u vreme Milosevica. ako se ovako nastavi u javnoj upravi ce ostati da rade samo direktori i njihovi sefovi, a mladi i vredni ce bezati u inostranstvo. Ako rukovodiocima ne smanje plate za barem 30 posto sledi bankrot!!!! 10 posto smanjiti svima,bruka i sramota!!

od toga nema nista

pre 9 godina

Nece se nista desiti (na zalost) za 3-4 godine. Nije problem toliko u zakonu koliko je problem u ljudima, mentalitetu i okruzenju.

Marko

pre 9 godina

Ekstremna snalazljivost, velikodusnost i iskrenost karakterise naseg Mesiju. Covek mekog srca, koji brine za narod vise nego sto su brinule nase bake.
Neodoljiv za zene i medije! Ovaj super covek je svetac i treba mu podici spomenik sto pre.

bob

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!
(doktor, 14. jul 2014 22:03)a ti botu kao placas porez?ocito ne,meni je stiglo resenje za stan i zamalo nisam pao u nesvest,pa nije mi vucic dao stan,sramota,a sto njegov prijatelj mitrovic ne plati porez,on je duzan samo nekoliko miliona i nikom nista e to je sramota lazni doktore.

alu

pre 9 godina

pa sto si uzimao kredite i ulagao u gubitase. zelznice srbije pa air serbia, pa ces sad da ulozis u beograd na vodi. ali nista od toga gde si ulagao nece da vrati pare. treba ulagati u ono sto ce vracati pare a vi sam ouzimate i trosite . kad zagusti vi cet svi pobeci kao slobini a sta cem omi?

Dama bez blama

pre 9 godina

Lepo bi bilo da Putin dozvoli ulazak automobila, jer bi nam to malo pojacalo ekonomiju, ali videcemo sta ce biti. Radujem se dobroj nasoj saradnji i njegovom dolasku.

samo da se zna

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja!

Mogu da vam kažem sasvim iskreno, Srbija je nenormalna zemlja više od 25. godina! Poslednjih godina nije bila normalna ni u Yugi, kamo li je tek sada?:(

Lost Boys

pre 9 godina

JAKO ME JE IRITIRALA IZJAVA DA ..'MI TO NEUMEMO I TAČKA!'
A KOJI JE RAZLOG ŠTO NE UMEMO?
A UMELI SMO DA RADIMO, ZARADIMO I ŽIVIMO NORMALNO DO PRE 25 GODINA...

..., A TADA SU DOŠLE STRANKE.

zato sto nisam MAZOHISTA

pre 9 godina

Da je ovaj Zakon los ne bi ga podrzala EU i vise od 90% strucne javnosti u nasoj drzavi. Drago mi je da najava donosenja reformskih zakona u predizbornoj kampanji nije bila samo puko obecanje. Ovaj Zakon ce nam na dugi period doneti stabilnost i ekonomski razvoj. Privucicemo vise stranih investitora i smanjiti nezaposlenost.
(EkonomistaEKOFBG, 14. jul 2014 21:41)

Najbolji si,majke mi mile!
Sutra cu zbog tebe da odem ispred naseg fax-a i da pocepam diplomu na cetvrtine,a onda da se izuriniram po istoj.
Posle toga se pakujem i idem u Nemacku da molerisem,cistim WC-ee ili sta vec.

Samjuel

pre 9 godina

Proslo je vreme guranja problema pod tepih. Moraju se svi problemi resavati odmah ako zelimo da nas evropski partneri cene vise nego sad. Srbija je spremna za reforme jer reformama se sredjuje ono sto nas muci svih ovih godina.

NIKKAT

pre 9 godina

Naravno da nećemo doživeti bankrot! Zahvaljujuci premijeru Aleksandru Vucicu necemo doziveti bankrot, iako su nas neodgovorni ljudi doveli do ivice bankrotsva! Vucic ce preduzeti sve mere da budemo normalna i uredjena zemlja!

Коља

pre 9 godina

(tt, 14. jul 2014 21:34)
Одговор је врло једноставан. Било је јасно тада, али данас је више него очигледно. Влада 2012-2014 је била нужно зло не би ли се ДС избацио из власти, јер је одлично процењено да је њихова снага била та што су били на власти. Знало се да СПС нема довољно снаге за реформе, опет због ликова из прошлости којих није могуће само тако уклонити из политичког живота, да их не набрајам. Али сада је друга прича. Сад само јако!

mika

pre 9 godina

ZOR i Zakon o penzijama su rezultat najboljeg kompromisa u ovom momentu,sto pre prihvatimo neke bolne mere pre ce nam biti bolje...Vlada nas vodi u pravom smeru...

Marta

pre 9 godina

Sviđa mi se to što Vučić govori istinu da je zemlja u teškoj situaciji jer je decenijama uništavana i razarana, da su uništena preduzeća,zadruge, domaćinstva, a da za to niko nije odgovarao. Mislim da treba dati šansu bolnim reformama, a kada budu sprovedene nadam se da ćemo imati da platimo porez, struju. . .

Eki

pre 9 godina

Reforme je odavno trebalo sprovesti kada smo imali više novca ali nažalost imali smo neodgovornu i bahatu vlast pa sada kada smo u najgorem stanju moramo da sprovodimo ove bolne i teške reforme.

DragoMIR

pre 9 godina

Konačno je na čelo vlade došao čovek koji ne priča bajke, nije obećavao med i mleko, pričao je o sprovođenju teških i bolnih reformi, koje se sada konačno preduzimaju. Činjenica je jedna da je ova vlada spremna da ispuni sve ono što je premijer obećao po cenu gubitka političkih poena, ali boljeg života građana Srbije.

DeyanD

pre 9 godina

Ogroman rad na vodjenju spoljne politike pokazuje nam ogromno postovanje premijera Srbije u zemljama EU tako i naraoda Srbije, pruzajuci ogromnu podrsku za reforme koje su zapocete zarad bolje ekonomske i trgovinske saradnje.

ekomomista

pre 9 godina

Slusam ga na rts-u, kako ga nije sramota da vredja inteligenciju ovom narodu. (sonja, 14. jul 2014 21:28)
Sreco, ja ga ne podrzavam, ali je sve na mestu. Edukujte se ljudi, sta su prihodi, a sta rashodi u budzetu i videcete samo par mogucih opcija, on bira najblazu, a ja bih pre ko Krstic, pa posle da disemo.

KIKA

pre 9 godina

Usvajanjem ovog zakona nam je siguran put u EU pa zar nismo to svi tražili kako sad opozicija podržava pojedine sindikate a stalno su nam govorili da su jedini oni za EU.

jota za bota

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.
(UGREN MILORAD, 15. jul 2014 15:53)

Brani se postojeci los ZOR, zato sto je ovaj u skupstini JOS GORI!
Sve na stranu, ostaje KLJUCNA odredba, da poslodavac moze da vas otpusti, samo na osnovu SVOJE PROCENE DA NE RADITE DOBRO!!!
U praksi, to znaci, da postajes ROB, jer "gazda" moze da ti kaze - idi mi kupi cigare .. ti da to ne uradis, i mozes da dobijes otkaz!
Toga nema vec 100 godina u EVROPI, to nisu mogli da rade ni poslodavci u prvoj Jugoslaviji.
U nekim ZOR drzava EU, postoji odredba, gde zakon OBAVEZUJE privatnog poslodavca, da MORA da se K O N S U L T U J E sa predstavnicima zaposlonenih (sindikatima) oko poslovne politike firme!!!
O tome nas radnik, posle ovako osmisljenog zakona, moze samo da sanja.
Naravno da je to na korak od zloglasnog samoupravljanja (iskreno to kazem), i to srpski radnici ne traze, ali ni to, da se "gazde" bahate! A bahate se, onoliko...
Daleko smo mi od EU i ovaj ce se zakon SIGURNO promeniti pre ulaska u uniju, sve da sada i prodje, a JEDINI rezultat novog ZOR ce biti, da ce clanovi SNS i njihov podmladak, zameniti "lose radnike" po javnim preduzecima!
Neki su pricali, kako se sa Vucicem vracamo u 90te, a ja tvrdim, da se vracamo u 1933. godinu.

Nikolanbg

pre 9 godina

Danas dolazi na naplatu sve ono sto su radile prethodne vlade. Neodgovormost, bahatost i lopovluk su nas doveli dovde. Vucic i SNS zele da od Srbije naprave normalnu i uredjenu drzavu i to podrzavam u celosti.

Mirce

pre 9 godina

Mi se u ekonomskom pogledu držimo za poslednji vagon voza i moramo jako da stegnemo šipku pošto ako nam sada voz ode nadalje ga ne možemo stići. Moramo da budemo složni i menjati svoje navike pošto samo tako možemo pobediti izazove koji predstoje.

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

Dunja Duks

pre 9 godina

Sada kukamo sto penzije i plate moraju da se smanje, a da li smo se zapitali sta nas je do toga dovelo? PA mnogobrojni izbori, pred koje su vestacki povecavane plate, kao sto i sada mnoga preduzeca povecavaju kojeficijente da im plate ne bi bile smanjene. I tako u krug.

DimaDima

pre 9 godina

Ranije vlasti su sistematski unistavale Srbiju, a premijer zeli da sprovede reforme i napravi temelje bolje i uredjenije Srbije. Ima punu moju podrsku u tome.

Pametnjaković

pre 9 godina

Aco, uz svo dužno poštovanje, ne možeš ti da izglasaš jedan zakon, prirediš pozorište i onda očekuješ da dobiješ pare od zapada jer si navodno uradio neverovatno veliku stvar. Pa tim tempom Srbija neće biti reformisana za milion godina, a privatni sektor neće moći ni da krene napred pritisnut otplatom kredita, koje ni sada ne možemo da vratimo.

Nama je potreban zdrav i jak domaći privatni sektor i domaće tržište koje kupuje od jakog i konkurentnog privatnog sektora. Bez toga mi nemamo nikakve šanse na tržištu EU. A EU nas inače neće ni primiti bez zakvog tržišta jer im ne odgovara još jedan promašaj koji može da uruši čitav sistem. Nama su potrebne konkurentne privatne firme koje proizvode nameštaj, belu tehniku, kompjutersku opremu, softver, hranu, itd. Konkurentnost mora biti ostvarena bez subvencija, tako da proizvodi tih firmi mogu imati kupce na tržištu EU. Mi toga imamo, ali jako malo i jako slabo, konkuriše se po ceni, ali ne i po kvalitetu, tako da se stranci često opredeljuju za drugu robu. Znači nama je potrebno da imamo 90% privatnog sektora i 10% javnog, a ne obratno kao što je sada.

Golub50

pre 9 godina

Ranije vlasti su napravile sistemsku gresku.To je dovelo do izuzetno lose slike javnih finansija i neminovne fiskalne konsolidacije.Imamo mnogo velike rashode, a male prihode i to mora da menjamo kao i nase navike i samo tako se mozemo nadati ne samo izbegavanju bankrota nego i ekonomskom napredku.

simpatizer

pre 9 godina

Retko iskren i odgovoran politicar u Srbiji. Mozda cak i jedini. Kad je shvatio sta bi se desilo sa povecanjem cene struje i sa tolikim smanjenjem plate u ovom trenutku stopirao je to zasad. neko ce reci politicka odluka, ali pitao bih te iste da li oni zive sa 20 hiljada dinara prihoda ili manje, i da li shvataju sta bi to znacilo takvim porodicama kojih je jako mnogo. Hitno naci drugo resenje. Stednju moraju da trpe zdraviji delovi drustva, jer je na njima moguca usteda. Ukoliko mi svi, koji smo priblizno srednja klasa, odreknemo u svojim prihodima 2000-5000 hiljada dinara, na vec neki nacin, da li kroz smanjenje plata, ili solidarnog poreza ne znam, verujem da ce to uspeti da pomogne sto brzoj konsolidaciji drzavnih finansija cime bi kupili vreme Vladi da pronadje bolja i dugorocnija resenja.

Podgoricanin

pre 9 godina

(oooooo, 14. jul 2014 21:54)
Bravo! A koje su se to lazi stigle nagomilati za dva meseca na vlasti? Pa student za dva meseca ne moze ni jedan ispit cestito da spremi, a kamoli da jedna vlada nesto vidljivo uradi u ovoj drzavi koja je u potpunom haosu.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A kad ste planirali da ove reforme pogode drzavni aparat injemu pripadajuci vozni park ? Mislim , lako je tudjim k.... gloginje mlatiti a sa druge strane biti meka srca prema armiji partijskih vojnika udomljenih u drzavnim organima , agencijama , JP.

DelibašIĆ

pre 9 godina

Sada kao i uvek Vučić je dokazao da sprovodi sve ono što je obećao u predizbornoj kampanji i svom ekspozeu. I tada je rekao da će za ozdravljenje Srbije i spašavanja od bankrota biti neophodno sprovesti bolne i teške, nepopularne mere, i svi oni koji nisu spremni da ga prate mogli su da ne ulaze u vladu. Svi moramo da snosimo određen teret kako bi se sproveli zakoni i reforme da bi došlo do većeg zapošljavanja, upošljavanja naših firmi, kao i stvaranje uslova za dolazak stranih investitora, otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih, i što je najbitnije borba protiv sive ekonomije.

PROGRESIVNO

pre 9 godina

***
Da bi se izvršile uspešne reforme, bitno je da teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogati stalež, a ne sirotinja.

Zato za plate i penzije treba napraviti PROGRESIVNU skalu:
deo do 40.000 ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
deo od 40 - 80.000 umanjiti 10%,
deo od 80 - 120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%.

Pozega

pre 9 godina

Samo nastavak reformi moze zemlju izvuci iz krize,nove investiije i radna mesta su ono sto ce pomoci da Srbija stane na noge.Jedino Vucic ima snage da resi sve probleme koji muce Srbiju.

Babuska

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana? U Srbiji bi svi lepo da zive ali malo ko hoce da se potrudi i pomogne da nam zivot bude bolji da radi, placa porez, i sigurno ce ove mere biti nepopularne u narodu i uticace na Vucicevu popularnost, ali sto se mora, mora se, jer ce od toga zavisi buducnost svih nas i nase dece.

Cora

pre 9 godina

Da se nije cekalo 15 godina na ovakve reforme, ne bismo bili u ovakvoj situaciji danas. Jeste, sve u Srbiji ce zakaciti ove reforme, ali svi treba da shvate da su i svi, neki vise, neki manje) odgovorni za takvo stanje.

DarkoDare

pre 9 godina

Malverzacije i neuspele privatizacije ranijih vlasti su glavni uzročnici izuzetno visoke stope nezapošljenosti i oronule privrede,a krediti i fiskalna nedisciplina izuzetno loše slike javnih finansija. Ekonomska situacija je krajnje alarmantna i neophosne su kostruktivne reforme kako bi eliminisali postojeće probleme i napravili dobar poslovni ambijent koji će u daljem perjodu omogućiti napredak i nove investicije.

radnik u restituciji

pre 9 godina

Od 156 preduzeca u restruktuiranju, u kojima je zaposleno 58.889 radnika, preduzeca koja su mahom gubitasi, ali medju kojima ima i onih, koja bi mogla uspesno da rade, ako ih preuzme strateski partner, Vucic je pomenuo samo nekoliko (EPS, Zeleznicu, Telekom, Železaru, Petrohemiju i Azotaru), a i za njih je ostalo nejasno, sta se tacno nemerava!
Do 15. oktobra 2014. godine se mora znati sta ce sa tim preduzecima biti!
Tog datuma se zavrsava restitucija i svi poverioci prema tim preduzecima u restituciji, pojavljuju se sa svojim potrazivanjima, cime ce ta preduzeca uci u stecaj.
Sta do tada i sta tada?
Dva sata sam cekao da cujem sta se planira, ali Vucic taj odgovor nije dao!

vlada

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .
(Ana Stojakovic, 15. jul 2014 15:23)

A Vučić i Dačić su sa druge strane 90tih pokazali šta znaju i umeju i rezultate njihove rabote osećamo svi i dalje i osećaćemo ih narednioh bar 5-6 decenija, zato što je u Srba Kratka pamet!

mIONA

pre 9 godina

Čovek ne ide na popularnost nego ide cilljem spasenja zemlje!!Mogao je i on povećati plate, penzije,s vi ga vole ali šta bi za pola godine, godinu dana?? Cilj je da narod živi dobro, da nam bude bolje!!Reforme su rešenje i jasno je kao dan da ovaj čovel ima šta da pruži ovom narodu

KALINA

pre 9 godina

Simetrija, 14. jul 2014 21:47), ja sam isto ubedjena u to!!Slšam ga kako priča i sve ima veze, vidim da se sve to dešava, vidim da počinju računi da se izdaju polako, vidim da se zakon menja.. kreće se

GajicG

pre 9 godina

Za razliku od nekih prethodnih vlada, ova pokazuje visok stepen odgovornosti. Ono sto nijedna prethodna vlada nije smela ni da pomisli da menja, ova to cini.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Vlada ce mozda smanjiti penzije 20 a mozda 10%, mozda skocice na struje za 30 a mozda i za samo 20% , ali vlada izgleda da nece zatvoriti tristotinak agencija iako ih imamo kao Nemacka i Francuska zajedno , isto tako vlada nece prodati ni trecinu oskudnog voznog parka od 30000 vozila (bilo bi previse da imaju toliko sluzbenika a ne automobila) iako bi to vratilo u budzet nekoliko desetina miliona evra , samo trecina.....Ne , ne nije to neka usteda kojom bi se premijer ponosio.

Radomir

pre 9 godina

Što pre sprovedemo reforme to bolje po nas previše dugo čekamo na promene i sada kada je došlo vreme za to očigledno da postoji dosta protivljenja tome ali Vučić ima i dovoljno znanja i hrabrosti da uradi ono što je obećavao u kampanji.

LIBERO

pre 9 godina

Nisam Vucicev fan, ali covek radi prave stvari i moram podrzati ove zakone sto je usvojila vlada, jer su to pravi Evropski zakoni i oni su preduslov za menjanje zemlje. Da se nije striktno krenulo u oblasti finansija Srbija je vec bila pred bankrotom. Moram biti posten i priznati da je u prvih 100 dana Vuciceva vlada postigla mnogo.

pace

pre 9 godina

Premijer gospodin Vučić je stručnjak koji se bori da zemlju Srbiju izgradi što bolje može. U daljoj budućnosti svi ćemo biti zahvalni njemu na tome.

Lenka iz KV

pre 9 godina

Srbija je zemlja sa bezbroj potencijala, samo da bi se nesto postiglo mora puno da se radi, sto ruku na srce srpski narod nije navikao, vec puno ljudi jos zivi u bajkama komunizma, nisu svesni da su se vremena promenila. Krsticev predlog je bio drastican i dobro je sto je odbijen jer bi to bio udar na najsiromasnije, ali po svemu sudeci slicne mere su neophodne nakon visegodisnjeg unistavanja drzave.

Cicija

pre 9 godina

Srbija i njeni gradjani imali su srecu da na celo drzave dodju odgovorni politicari koji stvarno zele napredak i razvoj Srbije. Narod je zadovoljan postignutim do sada i spreman je na sve promene samo da nam bude jos bolje, nove mere Vlade i zakoni koji ce biti uskoro doneti ce biti teske ali samo u prvo vreme jer ce dugorocno usloviti razvoj drzave i nadam se da ce to vecina naroda shvatiti.

marko@

pre 9 godina

Srbija je pocela da se menja i nema zaustavljanja.dosta je bilo nazadovanja i tapkanja u mestu.Kad nesto ne valja treba ga menjati iz korena.

Grgolije

pre 9 godina

Svi predhodnici su rado udvostrucivali svoje vozne parkove samo da se vidi ministarska raskos na racun drzavne kase. Zato i ovolika rupa u drzavi, zato i svo ovo raspadanje.

lalatovic

pre 9 godina

mogu sad predstavnici ostataka opozicije da se jede koliko hoce ali Vucic im je upravo svima u paketu odrzao potpuno besplatno, trocas drzavnicke politike, odgovornog ponasanja i javnog nastupa.

nacho

pre 9 godina

srbija je vec imala jednu slicnu sansu da se vrati na kolosek na kome se nalaze normalne drzave, prokockali smo. ovo je druga sansa, upravo igramo produzetke, ajd da ne budu penali. podrska

SOLIDARNA PROGRESIVNOST

pre 9 godina

NAJVAŽNIJI USLOV da bi reforme bile uspešne je da veći teret krize (sledeće TRI godine) podnesu srednji i bogatiji staleži, a ne sirotinja koja prima ispod PROSEČNE plate.
Zato su neophodne mere:

1). Da se za plate i penzije napravi PROGRESIVNA skala umanjenja:
do 40.000 dinara, ne umanjivati (CRVENA LINIJA),
od 40-80.000 umanjiti 10%, od 80-120.000 umanjiti 20%,
a sve preko 120.000 umanjiti 30%..
Samo lekarima nema umanjenja plate.

2). Da poskupi struja, voda i dr. komunalije , ali da se za poskupljeni deo, umanje računi porodicama sa malim primanjima (100 evra po članu domaćinstva) u skladu sa SOCIJALNOM KARTOM.

3). Da se poveća taksa na: benzin, cigare, strana pića, kafu, nakit i svu drugu LUKSUZNU robu..

NAEMI

pre 9 godina

Kod nas se sve ceni sve sto je lose sve lazne vrednosti .Ne daj boze da neko pokusa da uvede rad,red i disciplinu u ovu zemlju i ovaj narod.Evo upravo se to desava ,samo drvlje i kamenje za nekoga ko pokusava da napravi od ove zemlje nesta.Ja mu zelim svu srecu ,izgleda citajuci ove komentare mi kao narod nismo to zasluzili.Treba da ostanemo u ovom blatu u koje su nas uvukli svi predhodnici .

max

pre 9 godina

Naravno da Srbija neće bankrotirati. U poslednjem trenutku smo dobili dobre stručnjake - političare kojii će svi svojim mogućnostima da zemlju izgrade u onakvu kakvu svi zaslužujemo.

Miloš Obrenović

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako bude vodila odgovornu politiku. Ministri koji ne mogu da odgovore izazovu trenutka, zaista ne treba da ostanu u vladi.

Fica7

pre 9 godina

Definitivno postoji problem u nasem nacinu razmisljamja o pojedinim stvarima. To nas je i dovelo do ovako tesku situaciju. Ovo sto Vucic radi je dobro i preko potrebno i samo tako treba nastaviti.

Branko00

pre 9 godina

Preduslov za bolje sutra jesu reforme. Tim reformama menjamo sistem I stare navike I to je ono sto je nasa rak rana. Tesko se menjamo I tesko prihvatamo bilo kakvu promenu. Reforme se moraju sprovesti ma koliko bile bolne

amikus

pre 9 godina

Jedini naš motiv jeste da u zemlji pokrenemo stvari - reformišemo je i da za tri-četiri godine svi mogu da kažu mi smo normalna zemlja".

Milan1989

pre 9 godina

"Ako moras da progutas zabu, nemoj mnogo da je gledas - progutaj je odmah. Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu." Ovo je govorio Djindjic pred reforme,tako da mislim da sada mi to radimo kako bi za nekoliko godina ziveli lakse,i zato podrzavam ove rezove vlade,sto pre te reforme sprovedemo to cemo se pre izvaditi iz problema kao drzava.

klara80

pre 9 godina

Reforme usvakom pogledu, to je ono što će Srbiju da spasi i zaneke dve do tri godine postavi na stabilne noge. Dosta je bilo laži i prevara, krađe od naroda i prelivanja iz šupljeg u prazno.

Home

pre 9 godina

Reforme koje sprovodi Vucic, su neophodne zelim sutra da nasa deca zive u zdravoj zemlji a ne da prolazi kroz ono sto sam ja prosao sva podrska i zelim u tome da istraje do kraja.

Prevod

pre 9 godina

Srbija neće bankrotirati ako se sprovedu neophodne reforme uostalom za to je Vučić i dobio podršku i sada to sprovodi ispunio je obećanje.

Ristana

pre 9 godina

Srbija nece bankrotirati sam oak ose najavljene reforme u potpunosti sprovedu, jer su odlagane punih 15 godina. Ne moze se iz socijalizma u kapitalizam na ledjima radnika.

Vlaja

pre 9 godina

Ljudi su postali svesni situacije u kojoj se nalaze i zato podrzavaju napore vlade. Moramo da shvatimo da je bilo dosta pametovanja, vreme je za konkretne mere.

Pekar

pre 9 godina

Ljudi krajnje je vreme da sami shvatimo da naša budućnost i budućnost naših bližnjih zavisi isključivo od nas! Porez mora da se plaća! Kakva nam je savest da svoju imovinu skrivamo, manipulišemo sa državom, baš nas briga što svoju imovinu nismo prijavili, komšija za svoju plaća, a stav je nekih ,,ako me uhvate platiću, a ovako guram dok mogu’’, pa gde nas to vodi?

Nikola Pašić

pre 9 godina

Reforme su nužne, sada na naplatu dolaze godine neodgovornog vladanja i nekontrolisanog trošenja novca. Što više budemo odlagali, biće gore. Ovo je vreme nepopularnih poteza a ne udvaranja biračima.

Škorpija

pre 9 godina

Čovek sa zdravim pogledima na svet i sa zdravim odnosom prema državi i građanima. Ima jako dobre i prostperitetne ideje za napredak Srbije i verujem u njegove sposobnosti kojima će kao pravi lider izvesti Srbiju iz svih problema u kojima se nalazi. To je Vučić.

Nexy

pre 9 godina

Nemam nista protiv onih koji nisu politicki opredeljeni za Vucica, ali niko ne moze da ospori da ima petlju da kaze istinu narodu ma koliko ga ona kostala i da napokon pocne da radi na resavanju problema, a ne guranju pod tepih kao prethodni!!

doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da ljudi shvate šta znači plaćati porez. Mnogi shvataju da je to bacanje novca, a sa druge strane hoće i škole i bolnice i puteve, izgrađenu infrastrukturu.... Ljudi se teško odlučuju da plate porez i na sve načine pokušavaju da ga izbegnu, što je velika sramota!

ABCD

pre 9 godina

" Ne idite utabanim putem, umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag " ovako radi čovek koji želi da pomogne narodu i spasi što se spasite da. Hrabro samo napred.

Dragi

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota ali smo se nekako izvukli i ako ne sprovedemo ove reforme teško nama biće mnogo teško u to nema sumnje ali bolje to nego bankrot jer nažalost u takvoj smo situaciji.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pribil, 14. jul 2014 21:47)
Da se nije promenila vlast do 2085. god Srbija ne bi ni postojala, ovako ce biti bolje vec za par godina....

Bratislav Stojković

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, u prethodnoj deceniji napravljen je jedan nakaradni sistem u kome svi žele da rade u javnim preduzećima."
U Vojvodini i te kako ovaj sistem još uvek funkcioniše. Nažalost.

Vaske

pre 9 godina

Svima je poznato da u svakoj drzavnoj instituciji ima manjka radnika a viska zaposlenih, i Vucic je svestan da je to jedan od najvecih problema naseg drustva.

Nervni slom živaca tankih

pre 9 godina

Ja se već zabrinuo gde su sara key i vule 011 kad oni u gornjoj polovini. Mada imam utisak da mi neko od robotića nedostaje.

Jumama

pre 9 godina

Jeste da Srbiji predstoji težak period, ali to je za dobrobit nas i budućih generacija. Mora se od nečega početi. Da je i prethodna vlast brinula ovoliko o nama, a ne samo o sebi Srbiji bi bilo dosta bolje. Vučiću podržavam te u potpunosti.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (fghf, 14. jul 2014 21:41)
Slusaj malo pazljivije,on je pomenuo tu godinu sto se tice kasnijeg odlaska u penziju a na osnovu novog zakona. Vi trolovi izgleda cujete ono sto zelite a ne ono sto covek stvarno prica.

kalina

pre 9 godina

Cora, 14. jul 2014 21:53), odgovorna je neodgovorna vlast, koja je marila samo za lične interese a narod je samo slušao laži!!Jednom je moralo pući, jer država nem aviše odakle da daje pare!!!Da li ste čuli koliko je ljudi zaposleno u državnom Sektoru??iMAJU SIGURNU PLATU, NE MORAJU DA REDE, DO PENZIJE SU SIGURNI, DOSTA JE TOGA BILO

Marija

pre 9 godina

Od 2005. do 2012 ukupan broj zaposlenih opao za 354.000, a koliko je u tom periodu porastao broj u javnom sektoru? To je najveći broj ovih što danas imaju nešto protiv reformi. Vučić barem priznaje da su sve opštine kršile odredbu o zabrani primanja novih radnika i verujem da će nešto poduzeti po tom pitanju. Ovi od ranije su u stanju i dalje da negiraju da su primali u javni sektor.

Boki

pre 9 godina

Stari Zakon o radu nas je i doveo u ovu situaciju. Mnogi su zahvaljujući tom Zakonu ostali bez radnih mesta, od kojih je velika većina u privatnom sektoru.

Toma

pre 9 godina

Nije baš sve tako crno Srbija polako napreduje mnoge stvari su se promenile ali je potrebno još dosta uraditi kako bi postali normalno društvo i država ali nikako ne smemo sada odustati.

Pitagora

pre 9 godina

@ Pa pre ce ovaj covek da promeni ovu zemlju,nego svi ovi sto su vladali u poslednjih 20 god.
(Simetrija, 14. jul 2014 21:47)

Ipak mislim d ace ovaj covek pre da promeni ovu zemlju nego sto ce svi oni koji su navikli da budu paraziti drustva da promene odredjene stvari u svojim glavama. Sto je najbitnije promeniti.

Dara

pre 9 godina

Za nas je strašna činjenica da su određene mere trebale biti preduzete i određene promene trebale da se dese odavno, a sve je otišlo u pogrešnom pravcu. Sada je teško popraviti uništeno i naravno da treba puno odricanja i rada, vreme se vratiti ne može.

millena

pre 9 godina

Javna preduzeca treba iz korena menjati. Dovesti ljude koji mogu da rade posteno, odgovorno i savesno, tako ce povuci i ostale i uspeti da se izbore sa problemima

Nemo

pre 9 godina

Svi znamo, i Vucic naravno, da je Srbija odavno strahovito bankrotirala i finansijski i moralno. Ako Vucic moze da ucini nesto da se to stanje popravi, neka ne okleva. Vreme je odavno isteklo. Nikome nisu potrebne ohrabrujuce price u, skoro, beznadeznoj situaciji. Istina bi pomogla, ma kako crna bila.

Urban

pre 9 godina

Do bankrota definitivno neće doći, u to nema sumnje. Sadašnja vlast se bori za napredak i razvoj naše zemlje, a to moramo podržati. Reforme su trenutno najbitnije i moraju se sprovesti što pre i do kraja.

Atinac

pre 9 godina

Srbija je bila na ivici bankrota pre dve godine , i konstantno je postojala ta opasnost da se desi. S obzirom da su strabci pozitivno ocenili put kojim idemo sada kao država smatram da se bankrot ipak neće desiti i da nas čeka lepša budućnost.

Kikirez

pre 9 godina

Posle Vučićeve izjave da se mnogi nisu želeli odreći privilegija a iz njegove stranke dolaze, govori mi da je na redu provetravanje u stranci na pomolu. I njima treba da bude na prvom mestu opšti interes od ličnih interesa kao što je primat opšti interes našem premijeru!

Realno je tako

pre 9 godina

Neće moći da bankrotira jer je bankrotirala još davne 1990 u okviru SFRJ. To je Ante Marković pokušao da spase ali nije uspelo a posle je došlo do rata i cepanja bankrot države na banana državice koje su u još većim dugovima nego propala SFRJ

K015

pre 9 godina

Možda bih i mogla da shvatim vas koji u negativnom kontekstu komentarišete Vučića da:
1. svi uredno plaćate porez ( a to ne radi više od pola Srbije)
2. ne radite na crno bilo koju vrstu posla
3. večeras ne kukate kako nema ni za "leba". a već vas čekaju spakovani koferi za odlazak na more
4. preko neke veze u svojoj opštini primate dečiji dodatak bespavno
i da dalje ne nabrajam, mislim da ste shvatili!

Andrej Ranković

pre 9 godina

Nisam glasao za SNS ali se nosim mišlju da sam pogrešio jer ovi moji nisu nijedan amandman predložili na zakone već ih napadaju preko medija. Šta ja imam od toga, sedi čoveče i predloži alternativu. :(

talir

pre 9 godina

Posle dugog niza godina konačno Srbija ima vladu koja će i po cenu gubitka podrške gradjana sprovesti sve potrebne ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne.

Dragana

pre 9 godina

Zao mi je za Lazara Krstica delovao je kao izuzetno sposoban mladi covek. Vucic ipak nije pogresio sto ga je izabrao. Verujem da ce i ovaj put napraviti najbolji izbor za nasu zemlju.

saLJAK

pre 9 godina

Zamislite čelnici demokratske stranke se bune za zakon o radu i organizuju te nesretne radnike, potplaćuju te sindikalne vođe koji pod milim bogom ništa ne rade. Koliko može da ide daleko ljudska pakost. Zato nam je i tako.
(Joja, 14. jul 2014 23:59)

Neće oni ništa organizovati kakvi radnici malo partijskih poslušnika i nešto onih koje će potplatiti da dođu na protest,to je maksimum koji DS može sa svojim potrčcima ovim sindikalnim vođama da nakupi i to je to.

Sarita

pre 9 godina

Bravo za Vučića i korišćenje samo jednog, eventualno dva službena auta. A ne po nekoliko kao što su to prethodnici radili... Pa to su pare građana Srbije, ne može to tek tako da se troši na neke nebitne stvari.

Novica Radišić

pre 9 godina

"da su takve zakone sproveli i u Estoniji, i u Grčkoj, koja je na to naterana jer je bila pred bankrotom, a Srbija, kako je rekao, neće da bankrotira."
A što nismo mogli to da uradimo recimo 2004. godine?

Slavoljub

pre 9 godina

(ako nisi znao, 14. jul 2014 21:49)
Da je bas tako kako kazes, onda bi on lepo poslusao Krstica pa bi stegnuo kais da nam kicma pukne! Ali JOK! Tako da bolje idi da se naspavas, slabo pratis sta prica.

šega

pre 9 godina

E pa lako je smejati se sada i terati šegu nad mukom koja nas je zadesila, ali baš zato što smo u prethodnom periodu zarad populističke politike živeli kako smo živeli, sada smo došli do toga da se mora uzimati i 20% od postojeće bede. I to je nekome smešno!? Siguran sam da premijer neće odustati od reformi i da će naći pravi balans između mera koje se moraju izvršiti.

The Voice

pre 9 godina

Što se tiče Zakona o radu, bitno je da on zaživi u praksi i da se u potpunosti poštuje, a ne tražiti odmah rup u zakonu, iako nam je to specijalnost.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Za mene licno "jedina mana" koju ja mogu da otkrijem kod Vučića je to sto ima "mekano srce" i sto samo misli o tome "kako da gradjanima Srbije bude sto bolje" !

Darko 88

pre 9 godina

Srbija JE bankrotirala...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 14. jul 2014 21:27)

Srbija NIJE bankrotriala, ali BI bankrotirala da su na vlasti ostale demokrate, pošto bi oni verovatno pred izbore ponovo povećali plate i penzije i onda bi bankrot bio neminovnost.

Kimija

pre 9 godina

Zamislite samo te vođe sindikata koji se finansiraju iz članarina napaćenih radnika, u stanju su preko mrtvih bre da idu da bi zadržali položaj da ne rade ništa. Bahato, bezobrazno, primitivno i sramno!

White

pre 9 godina

Juriti po celom svetu investitore, nebitno jel Rusija, Nemačka, Amerika ili Francuska. Shvatimo da novac nije obojen. Ko hoće železaru, ali da radi ozbiljno, uzimaj odma, još i doplaćujemo.

ivan

pre 9 godina

Vidim da u Srbiji vecina ljudi misli da se moze ziveti od drzavnih preduzeca koja prave gubitke.

Svaka ideja o privatnom poslu ili o privatnoj svojini je ovde nesto sto se doceka na noz.

Ako zaista mislite da se moze ziveti od povecanja poreza privatnom sektoru, ako zaista mislite da je neko lud da radi i ulaze svoj novac da bi placao porez izdrzavao propala drzavna preduzeca, onda Srbija nema nikakvu buducnost.

Socijalizam je mrtav, drustvena svojina je mrtva!
A reforme treba da jos vise zabole privilegovane!
Divlja gradnja, 'drustveni stanovi' koji su otkupljeni za po 100 DM, sve to treba da se plati!

Cenu reformi ne treba da snosi privatni sektor, ni gradjani koji bas nista nisu dobili od socijalizma.

Problem je u tome sto su dobitnici u socijalizmu neobrazovani i siromasni ljudi, potpuno nesposobni da svoja dugovanja izmire.

Socijalizam-komunizam je zato i propao svuda u svetu - investirano je potpuno pogresne ljude.

Mislite da se i dalje moze investirati u sirotinju? Otpisati dugove za struju, legalizovati divlja gradnja, uknjiziti stanovi koji su nekom drugom oteti, izbegavati restritucija, odrzavati jeftino daljinsko grejanje, kupovati socijalni mir?

Vlada ne radi ovo zato sto je to u njihovom politickom ubedjenju - vec zato sto drugacije ne moze!

Lavanda

pre 9 godina

Evidentno je da nije postojalo volje u prošlosti, da se donesu zakoni, pre svega ZOR, koji će, posle njegovo donošenja, pozitivno uticati na privredu.

Šidski šahista

pre 9 godina

Mislim da je na red došla ministar Udovički. Uvesti platne razrede za sve lokalne političare. Nemoguće je da predsednik opštine ima veća primanja od premijera ili bilo kog ministra. Nemoguće je da vozač u nekom institutu ima veću platu od vozača u nekomm javnom preduzeću. Elem, uvesti više reda po pitanju javnih rashoda na platnim razredima.

Rečanac

pre 9 godina

Nova Vlada je promenila praksu svojih prethodnika i prešla sa reči na dela!Ni u izbornoj kampanji nije bilo lažnih obećanja i građanima je predočeno, samo ono čega su i sami svesni da bez velikih odricanja i bolnih rezova neće moći Srbija da krene napred!

Bariton

pre 9 godina

Sve učestaliji napadi na Vučića od strane DS-a, predstavlja upravo napad iz straha da politika jasnih ciljeva SNS-a uspe. Time bi se dokazala dvanaestogodišnja nesposobnost demokrata.

mika radjevac

pre 9 godina

videli smo kao su nas zaduzivali politicari od 2001 pa na ovamo,povecavali nerealno penzije,plate i time nas enormno zaduzivali,pljackalo se u javnim preduzecima,tajkuni su koristili politicare,pokupili sve sto je valjalo a radnici su ostali na ulicama,ovaj Vucic realno govori,posteno radi i ove reforme su najbolje resenje sto mozemo imati u ovakvoj teskoj situaciji

UGREN MILORAD

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto se dize tolika fama i zasto se brani zakon o radu koji nije valjao ,ovaj zakon koji ce biti usvojen je prvi reformski korak i podrzao ga je ceo svet.

shadygirl

pre 9 godina

Pre tacno godinu dana ne tako mali broj ljudi sa uzivanjem je komentarisao clanak "Bankrotirao Detroit" i radovali se tudjoj nesreci. Gde su sada isti ti ljudi, da vas cujem?

Ana Stojakovic

pre 9 godina

Oni koji samo kritikuju Vucica i napadaju SNS su uglavnom i imali priliku da pokazu svoje umece dok su bili na vlasti od 2000 a njihovi rezultati se ne vide .

stojan-stole

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se bune oni koji su najviše kumovali ovakvoj teškoj situaciji? Ili bankrot ili korenite reforme...Ja sam i mnogi drugi pogodjeni krizom ipak za ovo drugo. Bar će mi deca bolje živeti, od svoga rada, a ne od tatinog "teško" stečenog nasledstva.

Bojana

pre 9 godina

Pred nama je težak period, neće biti nimalo lako ali ukoliko želimo da se nešto promeni moramo da podržimo premijera u sprovođenju reformi...ovde smo gde smo upravo zbog loših poteza prethodne vlasti i nije mi jasno zašto sad ljudi kritikuju premijera koji je rešio da spreči dalje propadanje?

crnogorac

pre 9 godina

Eto sam je priznao da su od 2007 do 2013 penzije povecane za 72%.

Dalji komentar o tome kakva je bila prethodna a kakva ova vlast nije potreban.

Rokstedi

pre 9 godina

Da su reforme počele mnogo ranije, naravno da bi one bile daleko manje bolne. DS i jeste najviše kriv, jer njihovim nečinjenjem i tapkanjem, mi danas plaćamo veliku cenu.

NN

pre 9 godina

Samo uz mnogo truda i odricanja možemo da izbegnemo bankrot. Reforme jesu teške, ali su u svakom slučaju bolje od bankrotiranja. Bolje je i smanjiti penzije i plate nego ostati bez njih.

Komplikacija

pre 9 godina

A zašto sada krivite Vučića pa nije on odgovoran za ovo katastrofalno stanje nije on vladao 12 godina.On je jedino kriv zato što sada mora da sprovodi ove teške reforme u već teškoj ekonomskoj situaciji ali sada se mora napraviti rez i dovesti država u red inače nam nema spasa.Puna podrška reformama.

bolje danas ista nego sutra nista

pre 9 godina

Vecini je vrlo tesko i vecina je na ivici siromastva. Ali, sada je u pitanju bankrot drzave ili odrzivost javnih finansija. Ako se politicari budu prepucavali ko je i koliko kriv resenje nase agonije necemo pronaci godinama unapred. Resenja koja je predlozio Krstic jesu brutalna i vecini nelogicna, svi bi da smanjuju samo visoke penzije i plate. Ali, u pitanju je "igra velikih brojeva". Udeo onih koji imaju visoke penzije i plate ne prelazi desetak procenata, mozda je i manji, ukupne sume koja ide na plate u javnom sektoru i penzije, pa je i finansijski efekat njihovog smanjivanja mnogo manji nego kada se linearno smanje sve plate i sve penzije.To ne znaci da podrzavam da funkcionerima i funkcionercicima raznih nivoa ostanu ova za nase uslove prevelika primanja, ali se to ne moze tako brzo resiti ( reforme javnih preduzeca, resavanje pitanja preduzeca u restruktuiranju, uvodjenje jedinstvenih platnih razreda u drzavnoj upravi i javnim preduzecima...) Ova smanjenja plata su iznudjena, ali bolje ista nego sutra nista.

petar sluzbenik

pre 9 godina

Svi bi kod nas da zive lepse i bolje, da se sprovedu reforme... Ali ako to moze njih da zaobidje ( i dalje da se na drzavnom poslu nista ne radi, voze sluzbena kola gde hoces i koliko hoces). Sa takvim razmisljanjem nema srece i dok se to ne promeni niko ne moze da nam pomogne

SLAVUJ

pre 9 godina

Godinama smo glasali za DS u nadi za boljim zivotom i davali smo svoj glas njima i videli smo dokle smo dosli. Posle njih ostale su trajne posledice.

ДОМАЋИ ТУРИЗАМ

pre 9 godina

А.Вучић мора ХИТНО да позове грађане да летују у Србији,
како би у Србији остало бар пола од МИЛИЈАРДЕ евра,
колико сваке године потрошимо по страним морима.

Тако је 2008.г. урадила А.Меркел, па је Немачка прва изашла из кризе.

antibot

pre 9 godina

Postovana gospodo botovi (roboti) g-dina Vucica, ja vas razumem zasto to radite ... Tuzno je to sto radite, ali vas razumem!
Nada umire poslednja!
A i .. od necega se mora ziveti, dok vas stranka ne uvali u neko JP.
Ipak, da li ste .. mozda ... primetili, da vas ostali citaoci i komentatori potpuno ignorisu (izuzimajuci mene i ovaj komentar), kako u reakcijama na ono sta pisete (slavospeve PMS-u*)tako i na ocenjivanje komentara (u korist svagom opevanom PMS-u)?
Zelim da kazem samo to, da se djaba trudite sa ocenjivanjem komentara u korist PMS-a, jer je sve vec jasno.
Ova vlada mora da ode!
Tocak je pokrenut ...

* PMS - premijer mekog srca

Alala

pre 9 godina

Reforme su krenule i to je važno ne treba da se više Vlada obazire na kritike. Reforme jesu predviđene za pokretanje naše privrede, proizvodnje i industrije. Reforme su te koje obavezuju privatne predizetnike da plaćaju poreze, da izvrašavaju svoje obaveze prema radnicima, i sprečavaju sivu ekonomiju. Reforme su pohvalili ceo svet koji će investirati u našu državu.

BRATAC - SAČULATAC

pre 9 godina

Krajnje vreme je bilo da neko krene sa reformama i menjanjem Srbije, i naravno Aleksandar Vucic treba da bude ponosan, sto je i pored brojnih otpora, napada na njega nije popustio ni za jedan milimietar od svog ekspozea koji je dao u Skupstini Srbije prilikom polaganja zakletve.U Srbiji su sve vlade u proslosti obecavali imali sva resanja, ali nisu nista preduzimali nego su samo vodili racuna o svojim licnim interesima. Gde su svi oni vatreni borci za pravdu i bolji zivot gradjana , bili sve te godine, danas to rade samo iz markteinskih razloga.

Kamenica

pre 9 godina

Busamo se u grudi kako je poljoprivreda naša šansa, a naš seljak nema radnu snagu da mu obere letinu! Šta se to dešava? Da li smo se kao ljudi uspavali, i čekamo da nas stranke po zapošljavaju, a posle da ih pljujemo ako nismo ušli u taj krug! Nema čarobnog štapića, i samo sami sebi možemo otvoriti vrata sreće i perspektive, to nijedna vlada neće uraditi za nas!

вршни час

pre 9 godina

Свака промена не може да се деси преко ноћи,зато само мора да се ради оваквим темпом на реализацији реформи како би се држава извукла из пропасти у какву се је увели претходници,али што је могуће мање по народу што управо ради премијер и то је за велику похвалу и наравно понос.

Lupo

pre 9 godina

Južni tok i razvoj trgovine sa Rusijom je takođe ogromna šansa srpske privrede! Ono što moramo da uradimo je da imamo prizvode koje ćemo ponuditi tom ogromnom ali probirljivom tržištu! Kvalitet i količine, to su zadaci na kojima moramo da radimo kako bi se naša spoljnotrgovinska razmena povećala i dobrinela lakšem putu kroz reforme!

Covek

pre 9 godina

Naravno da nece kad je Vlada donela paket mera i sprecice bankrot. Jos jednom se premijer pokazao da je jedan odgovoran i ozbiljan covek.