Četvrtak, 18.04.2013.

08:27

Seul odbacio uslove Pjongjanga

Južna Koreja poručila je da su uslovi za dijalog koje je Severna Koreja postavila "nepojmljivi" i apelovala na Pjongjang da umesto provokacija izabere saradnju.

Izvor: Tanjug

Seul odbacio uslove Pjongjanga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Crni

pre 11 godina

Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?
(Mika, 18. april 2013 10:29)
Mogli smo I mi da putujemo za vreme sankcija ali samo ko je imao pare, ali u zemlji je nastao haos, nestalo je rezervnih delova za autobuse nestalo goriva, nestalo je mnogo stvari, od lekova do prehrane, I nemoj mi reci da je tako kaznjena nasa vlast, kaznjen je celokupan narod. To isto rade Amerikanci S. Koreji, i to samo zbog toga sto imaju komunisticki sistem u zemlji, to je njihov jedini greh. Jer sankcije su dobili posle okupacije J. Koreje, dok se Sjever uz pomoc Kine pruzio otpor, I zato ih kaznjavaju godinama, pa zar neka zemlja ne bi trebala sama da ima pravo na biranje kakav ce sistem da ima u zemlji, je l' po tebi demokratija da im to neko sankcijama I oruzjem na silu namece iz vana.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.
(Mali Jova, 18. april 2013 12:53)
Mali Jova ti tako lupas, Kina im i prodaje hranu i sve sto im je potrebno, nego odgovori mi zasto im amerika zavela sankcije pre tog nuklearnog programa, koje ti oprvdavas, a hiljade radnika iz J. Koreje dolazi da radi u S. Koreju, ili I po tebi S. Korejanci jedu svoju decu kako objavljuje zapadna stampa. Njih ne unistava njihov "dictator" nego ih unistava americka masinerija I politika koja ne moze da podnese da im neko pruza otpor. Celi svet je video kako se Amerika obracunava sa svojim narodom koji su na Wall street-u trazili svoja prava za lecenje I posao protestvujuci protiva banaka (bogatasa), kako su ih demokratske vlasti pocistili vodenim topovima i pozatvarali.

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama.
(Mali Jova, 18. april 2013 09:34)

Rece Mali Jova, i ostade ziv,a to sto je rekla tvoja nastavnica, jel vazi to i za Ameriku, gde ne postoji socijalno osiguranje u vidu medicinskog lecenja, to je samo za bogate ko ne moze da plati, moze da zavrsi i na klupi u parku i to ako ima mjesta.Nego da se vratimo na S. Koreju, objasni mi zasto su oni dobili sankcije 1950-te godine od SAD, a nisu bili u ratu sa njima, nisu napali ni jednu drugu drzavu, nisu bili ni na strani fasizma, i sta americka vojska uopste radi u tom delu sveta. Amerika izgladnjuje S. Koreju kaznjavajuci kolektivano stanovnistvo sto su pruzili otpor americkoj okupaciji, pokusavajuci na taj nacin da narodu S. Koreje prikazu kako je njihova vlast kriva , za sankcije i da treba sami da je sruse za americke interese. I tu se ne radi o Koreji nego opkoljavanju Kine, sta radi americka mornarica u tom delu sveta, i 80000 vojnika u Japanu i J. Koreji. Ti vojnici su tu jos dok nije bilo nuklearnog programa, zasto su oni tu, i sankcije su tada pocele. Kako objasnjavas da turisticke agencije I danas vode ljude u S. Koreju, I daje zemlja spacificna I da ima sta da se vidi ni blizu zapadne propagande kojoj I ti nasjedas, mozda bi trebao da priupitas nastavnicu jos jednom jer ono od DEMOKRATIJI sigurno nisi razumeo na koga se odnosi.

Mika

pre 11 godina

@@Krle, sećam se dobro tih sankcija i praznih polica u samoposlugama, ali meni država i pored svih sankcija nije branila da odem do Mađarske i kupim hranu, hemiju i obuću; jeste da nisam imao koliko sam hteo ali za razliku od "slobodnog" naroda S. Koreje ja sam mogao da odem do Segedina. Ovo je otišlo previše van teme, ali da li ti zaista misliš da je njima tamo lepo, mislim na narod u S. Koreji? Ne znam za istinitost priča o toj zemlji jer nisam bio tamo, ali ono što je sigurno ko dan je to da oni ne smeju da putuju van zemlje, ne voljom J. Koreje i Kine, što tu zemlju čini najvećim zatvorom na planeti - samo ta jedna "mala" ali tačna činjenica.

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa naravno da važi za SAD; na SAD je i mislila. Najviše se hvale demokratijom ali u stvari, na međunarodnom nivou su isti kao i S. Koreja.

Krle

pre 11 godina

@ (Mika, 18. april 2013 10:29)
Verujem da niste ziveli u Srbiji za vreme sankcija pa stoga ni ne znate sta su sankcije. One ne pogadjaju vladajuci sloj (taj isti Kim Dzong Un se skolovao u inostranstvu) niti ga realno dotice. Na kraju dana od sankcija najvise ispastaju obicni gradjani i srednji sloj koji se pretvara u bedu. Naravno, i oni koji uvode sankcije to znaju ali je ideja da se na taj nacin izvrsi unutrasnji prevrat. Podsecanja radi, kada je Lesli Stal u "60 minuta" pitao Medlin Olbrajt, tadasnjeg drzavnog sekretara da li zna da je u Iraku preko pola miliona dece umrlo od posledica sankcija, njen odgovor je bio da misli da je vredelo http://www.youtube.com/watch?v=x4PgpbQfxgo Sta mislite, koliko ikoga zanimaju ljudi pod sankcijama? I ne bojte se, ukoliko vladajuca vrhuska zeli Lv tore, kupice ih bez problema i pored sankcija. Makar mi znamo da vladajusoj klasi nista nije nedostajalo za vreme sankcija dok u radnjama nije bilo ni ulja, secera i brasna.

trt mrt

pre 11 godina

pa ironija je da smo mi eto pristali na sve te američke uslove i šta kao sad nam je bolje? pa živimo loše 20 godina i nemojmo non stop prilčati kako smo sami krivi jer to nije tačno. sistematski su uništili našu privredu u ušli na naša tržište sa svom onom robom koju smo ranije sami proivodili.
ne dolaze nam novi uslovi? pa to će da ide sve dok ne postaneš potpuni rob dok ne radiš na svakoj tački zemljine kugle da bi amerikanci živeli američki san. vidim super je avganistancima, iračanima, libijcima (dodaj dalje) ali i ostalim(zapadnim) zemljama kojima preti ekonomski krah (koji je gle došao baš iz USA) a nudi im se sjajno rešenje koje je isprobano na kipru 'otmi pare'.
ne može da se gleda samo tako jednostrano tipa mali debeli je diktator itd. pa ti amerikanci drže okupiranu južnu koreju, došli su tu pre 60 godina da brane 'demokratiju'...nametanje zakona globalnog liberalnog kapitalizma je vrsta robovlasništva neviđenog do sada.

repus

pre 11 godina

Саша такви су бранили Немачку тридесетих година прошлог века јел је и Немачкој забрањено наоружавање после Првог светског рата али су и тада исти такви говорили да то није у реду да се неко меша унутрашње питање Немачке па када је нацизам почео да односи милионе жртава после куку леле Америко помагај ето зашто Саша

Ja

pre 11 godina

Severnokorejci su bud.... Mogli su da osvoje svet kao Samsung, LG, Kia i Hyundai, ali ne, oni više vole omladinske sletove i strojevi korak. U stvari, to se odnosi na vladare SK, a za narod ne znam šta da kažem.

Mika

pre 11 godina

@Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?

Lav

pre 11 godina

Potpuno isti zahtevi koje bar 2 puta u toku jedne decenije USA upućuje nekoj zemlji trećeg sveta, zvuče neverovatno i apsurdno kada ih upućuje mala i siromašna zemlja.

Paor

pre 11 godina

Blef provaljen - nema skidanja sankcija dok malo ne smršaš i ne oladiš glavu. Mala deca ne bi trebalo da imaju pristup oružju dok ne porastu.

Crni

pre 11 godina

Pametno, i treba da traze ukidanje sankcija, jer one su zavedene jos mnogo ranije nego ja iko imao i pojma o nuklearnom programu, znaci nemaju veze da n. programom nego sa politikom.

Krle

pre 11 godina

I dan danas Juzna Koreja odbija da se odrekne teritorijalnih pretenzija na Severnu Koreju. Ustavom je predvidjeno da je cela Koreja pod vlascu Juzne. Takodje, Juzna Koreja i ne krije da na podrucju Sevrene ima agente. Sa takvim pristupom jasno je zasto Severna Koreja mora da ima nuklearno oruzje- to je jedini nacin da se zadrze teritorijalne pretenzije Juzne Koreje cije agresivne pretenzije podrzava USA.

Sima

pre 11 godina

E tako drzava treba da se postavi ako hoce da je ozbiljno shvate u pregovorima. A ne ove nase mlakonje - u startu izadju sa maksimumom koji su spremni da daju i prihvate i onda u toku pregovora crvene linije pomere jos 100 puta... Narocito je iritirajuci stav SAD koje unapred postavljaju ishod pregovora time sto ce Severna Koreja odustati od nuklearnog naoruzanja! Pa kakvi su onda to pregovori ako se unapred zna ishod??? Nije Severna Koreja banana drzava kao Srbija pa da mozete sa njima kako hocete...

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama jer narod ne bira vlast nego je nasledna po krvi (monarhija koja u nazivu ima demokratska - ironija da ne ne može biti veće). Pa niko im ne brani da pređu granicu, ni Kina ni J. Koreja već oni sami ne daju svojim stanovnicima da putuju van zemlje. A sankcije su uvedene na višem nivou, protiv uvoza oružja i slilčno; prošle godine su posle nuklearne probe stavili sankcije i diplomatama odnosno visokim (vojnim) zvaničnicima i blokirali njihove račune po svetu, uglavnom u Švajcarskoj, i to je ono što ih sad boli više od svega. Ne mogu da se bahate dok narod gladuje. Narodna Demokratska Republika Koreja - sećam se časova ustava iz srednje gde se sećam da nam je još tad nastavnica rekla da, po pravilu, države koje imaju u nazivu "demokratska" su sve samo ne to.

Zoki

pre 11 godina

Al zato nije problem da traze zita i slicno od okupatorsko-zlocinacke-agresorske USofA i njene marionetske-kvislinske-izdajnicke Juzne Koreje.
Nema kome ne prete i onda traze od drugih da se prvo smire ako hoce razgovore?!?
Smesni su.
Eno vam Kinezi i Rusi. Ni oni vas vise ne zarezuju i pustaju vas niz vodu kolko ste zadrti. Kad decenijski prijatelji, koji su ratovali na vasoj strani, uvek vam drzali zaledjinu, dignu ruke od vas, vreme je da se stavi prst na celo!

Zoki

pre 11 godina

Al zato nije problem da traze zita i slicno od okupatorsko-zlocinacke-agresorske USofA i njene marionetske-kvislinske-izdajnicke Juzne Koreje.
Nema kome ne prete i onda traze od drugih da se prvo smire ako hoce razgovore?!?
Smesni su.
Eno vam Kinezi i Rusi. Ni oni vas vise ne zarezuju i pustaju vas niz vodu kolko ste zadrti. Kad decenijski prijatelji, koji su ratovali na vasoj strani, uvek vam drzali zaledjinu, dignu ruke od vas, vreme je da se stavi prst na celo!

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama jer narod ne bira vlast nego je nasledna po krvi (monarhija koja u nazivu ima demokratska - ironija da ne ne može biti veće). Pa niko im ne brani da pređu granicu, ni Kina ni J. Koreja već oni sami ne daju svojim stanovnicima da putuju van zemlje. A sankcije su uvedene na višem nivou, protiv uvoza oružja i slilčno; prošle godine su posle nuklearne probe stavili sankcije i diplomatama odnosno visokim (vojnim) zvaničnicima i blokirali njihove račune po svetu, uglavnom u Švajcarskoj, i to je ono što ih sad boli više od svega. Ne mogu da se bahate dok narod gladuje. Narodna Demokratska Republika Koreja - sećam se časova ustava iz srednje gde se sećam da nam je još tad nastavnica rekla da, po pravilu, države koje imaju u nazivu "demokratska" su sve samo ne to.

Paor

pre 11 godina

Blef provaljen - nema skidanja sankcija dok malo ne smršaš i ne oladiš glavu. Mala deca ne bi trebalo da imaju pristup oružju dok ne porastu.

Crni

pre 11 godina

Pametno, i treba da traze ukidanje sankcija, jer one su zavedene jos mnogo ranije nego ja iko imao i pojma o nuklearnom programu, znaci nemaju veze da n. programom nego sa politikom.

Ja

pre 11 godina

Severnokorejci su bud.... Mogli su da osvoje svet kao Samsung, LG, Kia i Hyundai, ali ne, oni više vole omladinske sletove i strojevi korak. U stvari, to se odnosi na vladare SK, a za narod ne znam šta da kažem.

Mika

pre 11 godina

@Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?

Lav

pre 11 godina

Potpuno isti zahtevi koje bar 2 puta u toku jedne decenije USA upućuje nekoj zemlji trećeg sveta, zvuče neverovatno i apsurdno kada ih upućuje mala i siromašna zemlja.

repus

pre 11 godina

Саша такви су бранили Немачку тридесетих година прошлог века јел је и Немачкој забрањено наоружавање после Првог светског рата али су и тада исти такви говорили да то није у реду да се неко меша унутрашње питање Немачке па када је нацизам почео да односи милионе жртава после куку леле Америко помагај ето зашто Саша

Sima

pre 11 godina

E tako drzava treba da se postavi ako hoce da je ozbiljno shvate u pregovorima. A ne ove nase mlakonje - u startu izadju sa maksimumom koji su spremni da daju i prihvate i onda u toku pregovora crvene linije pomere jos 100 puta... Narocito je iritirajuci stav SAD koje unapred postavljaju ishod pregovora time sto ce Severna Koreja odustati od nuklearnog naoruzanja! Pa kakvi su onda to pregovori ako se unapred zna ishod??? Nije Severna Koreja banana drzava kao Srbija pa da mozete sa njima kako hocete...

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.

Krle

pre 11 godina

I dan danas Juzna Koreja odbija da se odrekne teritorijalnih pretenzija na Severnu Koreju. Ustavom je predvidjeno da je cela Koreja pod vlascu Juzne. Takodje, Juzna Koreja i ne krije da na podrucju Sevrene ima agente. Sa takvim pristupom jasno je zasto Severna Koreja mora da ima nuklearno oruzje- to je jedini nacin da se zadrze teritorijalne pretenzije Juzne Koreje cije agresivne pretenzije podrzava USA.

Krle

pre 11 godina

@ (Mika, 18. april 2013 10:29)
Verujem da niste ziveli u Srbiji za vreme sankcija pa stoga ni ne znate sta su sankcije. One ne pogadjaju vladajuci sloj (taj isti Kim Dzong Un se skolovao u inostranstvu) niti ga realno dotice. Na kraju dana od sankcija najvise ispastaju obicni gradjani i srednji sloj koji se pretvara u bedu. Naravno, i oni koji uvode sankcije to znaju ali je ideja da se na taj nacin izvrsi unutrasnji prevrat. Podsecanja radi, kada je Lesli Stal u "60 minuta" pitao Medlin Olbrajt, tadasnjeg drzavnog sekretara da li zna da je u Iraku preko pola miliona dece umrlo od posledica sankcija, njen odgovor je bio da misli da je vredelo http://www.youtube.com/watch?v=x4PgpbQfxgo Sta mislite, koliko ikoga zanimaju ljudi pod sankcijama? I ne bojte se, ukoliko vladajuca vrhuska zeli Lv tore, kupice ih bez problema i pored sankcija. Makar mi znamo da vladajusoj klasi nista nije nedostajalo za vreme sankcija dok u radnjama nije bilo ni ulja, secera i brasna.

Mika

pre 11 godina

@@Krle, sećam se dobro tih sankcija i praznih polica u samoposlugama, ali meni država i pored svih sankcija nije branila da odem do Mađarske i kupim hranu, hemiju i obuću; jeste da nisam imao koliko sam hteo ali za razliku od "slobodnog" naroda S. Koreje ja sam mogao da odem do Segedina. Ovo je otišlo previše van teme, ali da li ti zaista misliš da je njima tamo lepo, mislim na narod u S. Koreji? Ne znam za istinitost priča o toj zemlji jer nisam bio tamo, ali ono što je sigurno ko dan je to da oni ne smeju da putuju van zemlje, ne voljom J. Koreje i Kine, što tu zemlju čini najvećim zatvorom na planeti - samo ta jedna "mala" ali tačna činjenica.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama.
(Mali Jova, 18. april 2013 09:34)

Rece Mali Jova, i ostade ziv,a to sto je rekla tvoja nastavnica, jel vazi to i za Ameriku, gde ne postoji socijalno osiguranje u vidu medicinskog lecenja, to je samo za bogate ko ne moze da plati, moze da zavrsi i na klupi u parku i to ako ima mjesta.Nego da se vratimo na S. Koreju, objasni mi zasto su oni dobili sankcije 1950-te godine od SAD, a nisu bili u ratu sa njima, nisu napali ni jednu drugu drzavu, nisu bili ni na strani fasizma, i sta americka vojska uopste radi u tom delu sveta. Amerika izgladnjuje S. Koreju kaznjavajuci kolektivano stanovnistvo sto su pruzili otpor americkoj okupaciji, pokusavajuci na taj nacin da narodu S. Koreje prikazu kako je njihova vlast kriva , za sankcije i da treba sami da je sruse za americke interese. I tu se ne radi o Koreji nego opkoljavanju Kine, sta radi americka mornarica u tom delu sveta, i 80000 vojnika u Japanu i J. Koreji. Ti vojnici su tu jos dok nije bilo nuklearnog programa, zasto su oni tu, i sankcije su tada pocele. Kako objasnjavas da turisticke agencije I danas vode ljude u S. Koreju, I daje zemlja spacificna I da ima sta da se vidi ni blizu zapadne propagande kojoj I ti nasjedas, mozda bi trebao da priupitas nastavnicu jos jednom jer ono od DEMOKRATIJI sigurno nisi razumeo na koga se odnosi.

trt mrt

pre 11 godina

pa ironija je da smo mi eto pristali na sve te američke uslove i šta kao sad nam je bolje? pa živimo loše 20 godina i nemojmo non stop prilčati kako smo sami krivi jer to nije tačno. sistematski su uništili našu privredu u ušli na naša tržište sa svom onom robom koju smo ranije sami proivodili.
ne dolaze nam novi uslovi? pa to će da ide sve dok ne postaneš potpuni rob dok ne radiš na svakoj tački zemljine kugle da bi amerikanci živeli američki san. vidim super je avganistancima, iračanima, libijcima (dodaj dalje) ali i ostalim(zapadnim) zemljama kojima preti ekonomski krah (koji je gle došao baš iz USA) a nudi im se sjajno rešenje koje je isprobano na kipru 'otmi pare'.
ne može da se gleda samo tako jednostrano tipa mali debeli je diktator itd. pa ti amerikanci drže okupiranu južnu koreju, došli su tu pre 60 godina da brane 'demokratiju'...nametanje zakona globalnog liberalnog kapitalizma je vrsta robovlasništva neviđenog do sada.

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa naravno da važi za SAD; na SAD je i mislila. Najviše se hvale demokratijom ali u stvari, na međunarodnom nivou su isti kao i S. Koreja.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.
(Mali Jova, 18. april 2013 12:53)
Mali Jova ti tako lupas, Kina im i prodaje hranu i sve sto im je potrebno, nego odgovori mi zasto im amerika zavela sankcije pre tog nuklearnog programa, koje ti oprvdavas, a hiljade radnika iz J. Koreje dolazi da radi u S. Koreju, ili I po tebi S. Korejanci jedu svoju decu kako objavljuje zapadna stampa. Njih ne unistava njihov "dictator" nego ih unistava americka masinerija I politika koja ne moze da podnese da im neko pruza otpor. Celi svet je video kako se Amerika obracunava sa svojim narodom koji su na Wall street-u trazili svoja prava za lecenje I posao protestvujuci protiva banaka (bogatasa), kako su ih demokratske vlasti pocistili vodenim topovima i pozatvarali.

Crni

pre 11 godina

Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?
(Mika, 18. april 2013 10:29)
Mogli smo I mi da putujemo za vreme sankcija ali samo ko je imao pare, ali u zemlji je nastao haos, nestalo je rezervnih delova za autobuse nestalo goriva, nestalo je mnogo stvari, od lekova do prehrane, I nemoj mi reci da je tako kaznjena nasa vlast, kaznjen je celokupan narod. To isto rade Amerikanci S. Koreji, i to samo zbog toga sto imaju komunisticki sistem u zemlji, to je njihov jedini greh. Jer sankcije su dobili posle okupacije J. Koreje, dok se Sjever uz pomoc Kine pruzio otpor, I zato ih kaznjavaju godinama, pa zar neka zemlja ne bi trebala sama da ima pravo na biranje kakav ce sistem da ima u zemlji, je l' po tebi demokratija da im to neko sankcijama I oruzjem na silu namece iz vana.

Crni

pre 11 godina

Pametno, i treba da traze ukidanje sankcija, jer one su zavedene jos mnogo ranije nego ja iko imao i pojma o nuklearnom programu, znaci nemaju veze da n. programom nego sa politikom.

Zoki

pre 11 godina

Al zato nije problem da traze zita i slicno od okupatorsko-zlocinacke-agresorske USofA i njene marionetske-kvislinske-izdajnicke Juzne Koreje.
Nema kome ne prete i onda traze od drugih da se prvo smire ako hoce razgovore?!?
Smesni su.
Eno vam Kinezi i Rusi. Ni oni vas vise ne zarezuju i pustaju vas niz vodu kolko ste zadrti. Kad decenijski prijatelji, koji su ratovali na vasoj strani, uvek vam drzali zaledjinu, dignu ruke od vas, vreme je da se stavi prst na celo!

Krle

pre 11 godina

I dan danas Juzna Koreja odbija da se odrekne teritorijalnih pretenzija na Severnu Koreju. Ustavom je predvidjeno da je cela Koreja pod vlascu Juzne. Takodje, Juzna Koreja i ne krije da na podrucju Sevrene ima agente. Sa takvim pristupom jasno je zasto Severna Koreja mora da ima nuklearno oruzje- to je jedini nacin da se zadrze teritorijalne pretenzije Juzne Koreje cije agresivne pretenzije podrzava USA.

Sima

pre 11 godina

E tako drzava treba da se postavi ako hoce da je ozbiljno shvate u pregovorima. A ne ove nase mlakonje - u startu izadju sa maksimumom koji su spremni da daju i prihvate i onda u toku pregovora crvene linije pomere jos 100 puta... Narocito je iritirajuci stav SAD koje unapred postavljaju ishod pregovora time sto ce Severna Koreja odustati od nuklearnog naoruzanja! Pa kakvi su onda to pregovori ako se unapred zna ishod??? Nije Severna Koreja banana drzava kao Srbija pa da mozete sa njima kako hocete...

Paor

pre 11 godina

Blef provaljen - nema skidanja sankcija dok malo ne smršaš i ne oladiš glavu. Mala deca ne bi trebalo da imaju pristup oružju dok ne porastu.

trt mrt

pre 11 godina

pa ironija je da smo mi eto pristali na sve te američke uslove i šta kao sad nam je bolje? pa živimo loše 20 godina i nemojmo non stop prilčati kako smo sami krivi jer to nije tačno. sistematski su uništili našu privredu u ušli na naša tržište sa svom onom robom koju smo ranije sami proivodili.
ne dolaze nam novi uslovi? pa to će da ide sve dok ne postaneš potpuni rob dok ne radiš na svakoj tački zemljine kugle da bi amerikanci živeli američki san. vidim super je avganistancima, iračanima, libijcima (dodaj dalje) ali i ostalim(zapadnim) zemljama kojima preti ekonomski krah (koji je gle došao baš iz USA) a nudi im se sjajno rešenje koje je isprobano na kipru 'otmi pare'.
ne može da se gleda samo tako jednostrano tipa mali debeli je diktator itd. pa ti amerikanci drže okupiranu južnu koreju, došli su tu pre 60 godina da brane 'demokratiju'...nametanje zakona globalnog liberalnog kapitalizma je vrsta robovlasništva neviđenog do sada.

Ja

pre 11 godina

Severnokorejci su bud.... Mogli su da osvoje svet kao Samsung, LG, Kia i Hyundai, ali ne, oni više vole omladinske sletove i strojevi korak. U stvari, to se odnosi na vladare SK, a za narod ne znam šta da kažem.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama.
(Mali Jova, 18. april 2013 09:34)

Rece Mali Jova, i ostade ziv,a to sto je rekla tvoja nastavnica, jel vazi to i za Ameriku, gde ne postoji socijalno osiguranje u vidu medicinskog lecenja, to je samo za bogate ko ne moze da plati, moze da zavrsi i na klupi u parku i to ako ima mjesta.Nego da se vratimo na S. Koreju, objasni mi zasto su oni dobili sankcije 1950-te godine od SAD, a nisu bili u ratu sa njima, nisu napali ni jednu drugu drzavu, nisu bili ni na strani fasizma, i sta americka vojska uopste radi u tom delu sveta. Amerika izgladnjuje S. Koreju kaznjavajuci kolektivano stanovnistvo sto su pruzili otpor americkoj okupaciji, pokusavajuci na taj nacin da narodu S. Koreje prikazu kako je njihova vlast kriva , za sankcije i da treba sami da je sruse za americke interese. I tu se ne radi o Koreji nego opkoljavanju Kine, sta radi americka mornarica u tom delu sveta, i 80000 vojnika u Japanu i J. Koreji. Ti vojnici su tu jos dok nije bilo nuklearnog programa, zasto su oni tu, i sankcije su tada pocele. Kako objasnjavas da turisticke agencije I danas vode ljude u S. Koreju, I daje zemlja spacificna I da ima sta da se vidi ni blizu zapadne propagande kojoj I ti nasjedas, mozda bi trebao da priupitas nastavnicu jos jednom jer ono od DEMOKRATIJI sigurno nisi razumeo na koga se odnosi.

Lav

pre 11 godina

Potpuno isti zahtevi koje bar 2 puta u toku jedne decenije USA upućuje nekoj zemlji trećeg sveta, zvuče neverovatno i apsurdno kada ih upućuje mala i siromašna zemlja.

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa oni drže sami sebe, ispravka - vlast S. Koreje drži narod pod sankcijama jer narod ne bira vlast nego je nasledna po krvi (monarhija koja u nazivu ima demokratska - ironija da ne ne može biti veće). Pa niko im ne brani da pređu granicu, ni Kina ni J. Koreja već oni sami ne daju svojim stanovnicima da putuju van zemlje. A sankcije su uvedene na višem nivou, protiv uvoza oružja i slilčno; prošle godine su posle nuklearne probe stavili sankcije i diplomatama odnosno visokim (vojnim) zvaničnicima i blokirali njihove račune po svetu, uglavnom u Švajcarskoj, i to je ono što ih sad boli više od svega. Ne mogu da se bahate dok narod gladuje. Narodna Demokratska Republika Koreja - sećam se časova ustava iz srednje gde se sećam da nam je još tad nastavnica rekla da, po pravilu, države koje imaju u nazivu "demokratska" su sve samo ne to.

Mika

pre 11 godina

@Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa naravno da važi za SAD; na SAD je i mislila. Najviše se hvale demokratijom ali u stvari, na međunarodnom nivou su isti kao i S. Koreja.

Crni

pre 11 godina

Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.
(Mali Jova, 18. april 2013 12:53)
Mali Jova ti tako lupas, Kina im i prodaje hranu i sve sto im je potrebno, nego odgovori mi zasto im amerika zavela sankcije pre tog nuklearnog programa, koje ti oprvdavas, a hiljade radnika iz J. Koreje dolazi da radi u S. Koreju, ili I po tebi S. Korejanci jedu svoju decu kako objavljuje zapadna stampa. Njih ne unistava njihov "dictator" nego ih unistava americka masinerija I politika koja ne moze da podnese da im neko pruza otpor. Celi svet je video kako se Amerika obracunava sa svojim narodom koji su na Wall street-u trazili svoja prava za lecenje I posao protestvujuci protiva banaka (bogatasa), kako su ih demokratske vlasti pocistili vodenim topovima i pozatvarali.

Crni

pre 11 godina

Krle, sve je to u redu što ti kažeš; imaju pravo da se brane kao i svako drugi. Ali, nisu im J. Koreja i SAD krivi za stanje u državi. Oni sami svojim građanima brane da putuju van države. O kakvim sankcijama mi onda pričamo, to što mali debeli više ne može da kupi ženi novu Luj Viton tašnu ili sebi novi Rolex?
(Mika, 18. april 2013 10:29)
Mogli smo I mi da putujemo za vreme sankcija ali samo ko je imao pare, ali u zemlji je nastao haos, nestalo je rezervnih delova za autobuse nestalo goriva, nestalo je mnogo stvari, od lekova do prehrane, I nemoj mi reci da je tako kaznjena nasa vlast, kaznjen je celokupan narod. To isto rade Amerikanci S. Koreji, i to samo zbog toga sto imaju komunisticki sistem u zemlji, to je njihov jedini greh. Jer sankcije su dobili posle okupacije J. Koreje, dok se Sjever uz pomoc Kine pruzio otpor, I zato ih kaznjavaju godinama, pa zar neka zemlja ne bi trebala sama da ima pravo na biranje kakav ce sistem da ima u zemlji, je l' po tebi demokratija da im to neko sankcijama I oruzjem na silu namece iz vana.

Mali Jova

pre 11 godina

@Crni, pa ako SAD izgladnjuje narod S. Koreje onda je rešenje (njihovog) problema jednostavno - neka dopusti da narod pređe u Kinu ili J. Koreju i dozvoli im da kupi hranu koja im nedostaje.

repus

pre 11 godina

Саша такви су бранили Немачку тридесетих година прошлог века јел је и Немачкој забрањено наоружавање после Првог светског рата али су и тада исти такви говорили да то није у реду да се неко меша унутрашње питање Немачке па када је нацизам почео да односи милионе жртава после куку леле Америко помагај ето зашто Саша

Krle

pre 11 godina

@ (Mika, 18. april 2013 10:29)
Verujem da niste ziveli u Srbiji za vreme sankcija pa stoga ni ne znate sta su sankcije. One ne pogadjaju vladajuci sloj (taj isti Kim Dzong Un se skolovao u inostranstvu) niti ga realno dotice. Na kraju dana od sankcija najvise ispastaju obicni gradjani i srednji sloj koji se pretvara u bedu. Naravno, i oni koji uvode sankcije to znaju ali je ideja da se na taj nacin izvrsi unutrasnji prevrat. Podsecanja radi, kada je Lesli Stal u "60 minuta" pitao Medlin Olbrajt, tadasnjeg drzavnog sekretara da li zna da je u Iraku preko pola miliona dece umrlo od posledica sankcija, njen odgovor je bio da misli da je vredelo http://www.youtube.com/watch?v=x4PgpbQfxgo Sta mislite, koliko ikoga zanimaju ljudi pod sankcijama? I ne bojte se, ukoliko vladajuca vrhuska zeli Lv tore, kupice ih bez problema i pored sankcija. Makar mi znamo da vladajusoj klasi nista nije nedostajalo za vreme sankcija dok u radnjama nije bilo ni ulja, secera i brasna.

Mika

pre 11 godina

@@Krle, sećam se dobro tih sankcija i praznih polica u samoposlugama, ali meni država i pored svih sankcija nije branila da odem do Mađarske i kupim hranu, hemiju i obuću; jeste da nisam imao koliko sam hteo ali za razliku od "slobodnog" naroda S. Koreje ja sam mogao da odem do Segedina. Ovo je otišlo previše van teme, ali da li ti zaista misliš da je njima tamo lepo, mislim na narod u S. Koreji? Ne znam za istinitost priča o toj zemlji jer nisam bio tamo, ali ono što je sigurno ko dan je to da oni ne smeju da putuju van zemlje, ne voljom J. Koreje i Kine, što tu zemlju čini najvećim zatvorom na planeti - samo ta jedna "mala" ali tačna činjenica.