Petak, 01.03.2013.

09:54

Dačić:Sve za kompromis sa Prištinom

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kaže da bi bilo loše za Srbiju da ne dobije datum za početak pregovora za članstvo u EU, al da nije "smak sveta".

Izvor: Tanjug

Daèiæ:Sve za kompromis sa Prištinom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

perica

pre 11 godina

a sto se vi toliko zamajavate oko EU. pa pogledajte sami da ni oni nisu vise zadovolji, englezi hoce da izadju iz eu, francuzi isto i to otvoreno govore o tome i u drugim drzavama se to pominje, a mi zapeli EU nam je alternativa. bolje vi sami otvarajte fabricke pogone umesto sto pravite parkove, organizujete doceke nove godine koji kostaju ne normalno mnogo para koje bi se mogle utrositi na sektor proizvodnje. zar je potrebno da dolazi neki italijan da ove otvara fabriku tekstila? mi kao ne znamo da sijemo? on ce da nas uci? bolje vi sami otvarajte radna mesta i za 20 godina ima bog da nas vidi.

ilir

pre 11 godina

a da li se neko pita šta če kosovo dobiti ako pristane na takvu autonomju srba, posto več dačič ka¿e da hoče kompromis,(priznaje od srbije ne , ulazak u eu ne, ista prava za albance u serbiju ne, stolica u un ne ) ako se neračuna autonomija u srbiju,ništa bre ne date molim vas bre komšije bar nas prevarite nečim pa ce tači reči nam da ste prevaranti,,,,

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

apokalipsa danas

pre 11 godina

taj kompromis nećeš dobiti, pa da do ponedeljka lično Putin ode u Brisel i obeća im 5 miliona kubika zemnog gasa za dž....ajde ti lepo potpiši to tamo ,pa sa sve imenjakom sa Megatrenda otvorite mehaničarsku radnju u Žitorađi i bar jednom u životu zarađujte pošteno...mada bi trebalo do Padinjaka prvo da svratite na 6-7 godina,ima mesta sada,Selaković napravio, al'ajde...nema veze...samo se sklonite,biće dovoljno...bolje da država nema premijera,bolje bi prošla...idite kandidujte se na Kosovu,pa njih upropaštavajte suludim idejama...šta će nam neprijatelji, kad imamo Kneževića braćelu...unazadi nas 10 godina za dan...do kraja mandata živećemo u pećinama...i jesti toksične daždevnjake ako se vi pitate o strategiji ove zemlje...

Vecita borba

pre 11 godina

Sve je prolazno iako to sad tako ne izgleda. Verujem da ce vlada naci neki dobar nacin da se umire strasti ali ida Srbija ne ostane kratkih rukava.

novica952

pre 11 godina

Istina je Srbija mnogo učinila da se nađe kopromis sa prištinom i delom na šetu Srpskih nacionalnih interesa ali priština je shvatila da je ovo prilika da da dobije sve a da ništa ne izgubi i igra na kartu sve ili ništa i uz saradnju svojih zapadnih prijatelja pokušava da Srbiji svaku dobru ideju okrene u kontra smeru i da to zua nas postane neprihvatljivo. Datum nam je važan neosporno ali i naši interesi su važni i četvrti mart nije nikakv dan D i ako ne dobijemo datum Srbija mora da nastavi svopjim putem da rešava ovaj problem sa prištinom ali možda sa malo drugačiji pozicija.

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

Stanarrr

pre 11 godina

Jas sam u najmanju ruku mislio da je Dacic priznao Kosovo, tako mi je delovao naslov, mada ne bi me ni cudilo s obzirom da nemam ni trunke poverenja u njega.

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će Ivica Dačić rešiti ovaj problem sa Prištinom. Ivica Dačić treba da radi na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Platforma je jedino konstruktivno rešenje a EU mora da odredi datum pregovora za pristupanje EU. Nadam se da je otišao da traži podršku od međunarodne zajednice za Srbiju u pregovorima sa Hašimom Tačijem. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. KiM pripadaju po Ustavu i zakonu Srbije. Mislim da ne treba ići nikakav kompromis ukoliko je štetan po državu i građane Srbije. Međunarodna zajednica treba da zaštiti srpski narod na KiM.

nobody

pre 11 godina

Problem Kosova je vazan za Srbiju ali za Kosovo ne toliko vazan.Srbija ima 1000 problema koje nece resiti ako ne resi odnos sa Kosovom.Kosovo nece imati vise problema nego sto ima ako se odnosi izmedju Srbije i Kosova ne rese. Srbija ce samo gubiti ako to duze traje. Kosovo nece nikad prihvatiti da na Kosovo igra ulogu srpski ustav i to mora da bude jasno. Kosovo je sebe proglasilo drzavom i ne moze da razmatra ustav jedne druge drzave--to nije moguce,a od toga nece Srbija da odustane. To je pat situacija i nece nista doneti. Pat je uvek pat, mozete igrati i dogovarati se celog veka--ostaje pat. Kome to odgovara, Srbiji ?

apokalipsa danas

pre 11 godina

apsurdno je, ali će kukuruz odlučiti da li ćemo uopšte imati prilike da iznesemo naše mišljenje o problemu Kosova... bedno ali istinito...

Jevgenija

pre 11 godina

Realno gledajuce bez navijacke partijske ostrascenosti Dacicu je dopao drugi po velicini problem ove zemlje. Prvi i najvazniji je ekonomski opustosena zemlja, a drugi problem sa Kosovom. Ako ova vlada zeli da ga nekako resi najbolje po nas u skladu sa objektivnim mogucnostima i treba da se ukljuci i Nikolic i Vucic, a i ceo drzavni vrh.

ZevS

pre 11 godina

Pa mi samo za kompromis ali ocigledno je da oni nisu, za to je kriva prethodna vlada jer nije radila kako treba i sada su se ovi sa KiM-a osilili i ne daju na sebe.

сремац

pre 11 godina

Не љубим га, али у случају Косова га подржавам. Решите то, како год, и да се окренемо себи и нашем развоју, па једног дана!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Džabe sve ovo pročitajte vest od pre godinu dana i biće vam sve jasno kuda ovo vodi:
http://www.dw.de/nema-razloga-da-se-beogradu-daje-popust/a-15770603

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

dosta vise sa datumima i puzajucom izdajom ( koja ipak dopuze do cilja).Zivela Evropa razlicitosti. Dole EU ( ionako nas 85% Nemaca ne zeli tamo), dole SSP(i jos jednostrano primenjen). Da sa saradjujemo sa svima koji nas postuju. (i sa Evropskim drzavama, naravno)

Romanija

pre 11 godina

Za klompromis su potrebne dve strane. Srbija je spremna na kompromise i to je pokazala bezbroj puta. Međutim Priština neće pristati na bilo kakav kompromis bez pritiska međunarodne zajednice.

YYYYY

pre 11 godina

Jao bre Dacicu nemoj sa takvim izjavama od pocetka dana da me bombardujes, bar ti, jer tebi ne verujem ni da mi kazes da je danas petak, pogledao bi u kalendar da proverim.

Paralelno

pre 11 godina

Prevazilaženje paralelizma institucija na severu Kosova moguće je, prema njegovim rečima, kroz formiranje zajednice srpskih opština

То у суштини значи, да би се друга страна требало сложити са тим, да се један паралелизам замени другим паралелизмом, који ће наставити да, са својом субверзивним деловањем, подрива Косово и његов уставни поредак. Само би се терминолошки преименовао онај претходни паралелизам и трансформисао у самог себе, сада са новим називом, али са истом суштином, и још само да то прогута неки ћуран кога тек треба наватати ласом. Типично размишљање једног малог ивице или ђокице, свеједно је.

Nemanja

pre 11 godina

Ponudi Amerikanicma vojnu bazu na istoku banata ili severu Backe. Odrekni se Rusije i pusti ih neka postave raketne sisteme. U suprotnom ces dobiti garanciju autonomije a u skorije vreme i vracanje Kosova u sistem Srbije, za 10-20 godina. Zar ne treba da ucimo iz istorije, pogledajte Avganistan, Irak, sve zemlje koje su podrzavane od strane SAD pa onda brutalno potucene. U slucaju Srbije bi bilo obrnuto!

bezimena

pre 11 godina

Sada nakon ovog intervjua je više nego očigledno da smo kapitulirali. I sve to zarad magle zvane datum o početku pregovora.
(Pesak, 1. mart 2013 10:29)

Mi smo KAPITULIRALI Kumanovskim sporazumom kada o članstvu u EU nije bilo ni spomena, a Vama je to tek sada "nakon intervjua" jasno!? Mora da ste do sada mislili da smo 1999.g. pobedili NATO...

supervisor

pre 11 godina

Mozda tebi Dacicu nije svejedno da li ce Srbija biti clanica EU, zbog obecanja koja si dao svojim nalogodavcima, vecini gradjana Srbije itekako svejedno, cak sta vise, mislim da ogroman broj je i protiv. Tako da vodi ti i dalje svoju politiku, nazalost, narod je previse zapao u apatiju, da bi ti se adekvatno usprotivio, ali se ne skrivaj iza naroda.

Владимир

pre 11 godina

Читам ове несувисле коментаре у вези с КиМ и питам се зашто сваки осредњи човек има став и мишљење на државна питања? То је тако малограђански и арогантно.

Подела, компромис...? Право каже Феђа Димовић:

"Чекаш чудо да се спусти са облака,
док комшијске међе крадом помераш..."

Sima GORANAC

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino "kompromisno resenje" koje se meni "dok razmisljam namece" je to da Srbija dobije "platformu i rezoluciju o KiM" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo da dobije NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. "samo dotle" dok se situacija u Svetu ne "preokrene u korist Srbije" !
S'obzirom da su SAD-ve i EU tako reci "na izdisaju" to nece jos dugo potrajati, Srbiji treba samo malo "strpljenja" i sve ce da se resi "samo od sebe" a jedina steta koju bi Srbija tom prilikom pretrpela je to sto bi joj "raspadom" EU, "propao datum za pocetak pregovora o clanstvu u EU", koji bi dobila od EU ako prihvati ovo moje "kompromisno resenje" ?
Ali s'druge strane gledano to cak i nebi bio neki veliki gubitak ako se EU raspadne onda Srbiji taj datum ionako ne bi nista znacio ?

niki

pre 11 godina

Mi se svi iskreno nadamo da će Evropa umeti da ceni napore Srbije i da će to nagraditi.Ali u svakom slučaju bio datum ili ne mi moramo stvarati uređenu državo prvp zbog nas samih a tek onda zbog Evrope!

DRAGAN

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Odgovornom i pametnom politikom dosli smo u sitvaciju da mozemo da ocekujemo najbolje za nas sto se tice Kosova.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

Omladinac

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem, uporedjujete srbiju sa CH? Ljudi shvatite srbija je dobila sah mat,okruzeni smo zemljama eu i nato,priznajte kosovo i pozabavite se belom kugom,nezaposlenoscu,kriminalom,odlivom mozgova,u suprotnom ja kao i veliki broj mladih odlazimo iz ove banana drzave,a vi vidite sta cete,cujem neki pricaju da zaboga nisu za EU,a kladim se kad bi im neko dao posao u jednoj od tih zemalja oni bi otisli i nikad se vise ne bi vratili.(svajcarska to moze jer nisu ratovali vec 200 godina,nemaju lopine od politicara,nisu trn u oku ni americi ni rusiji,nemaju neprijatelje,a ja ipak mislim da srbija nema odgovarajuci kalibar da bude kao ch)

Antisari, ili putuj Igumane

pre 11 godina

Taj "viševekovni problem" je vec davno rešen Kumanovskom kapitulacijom. Pa nisu Albanci toliko blesavi da sad pristanu na trojanskog konja davanjem autonomnosti narodu koji ih patoloski mrzi. To su Dacic i bratija hteli da naprave i u HR sa "Krajinom" ali nisu uspeli.

Vruć Lebac

pre 11 godina

Igrati utakmicu kada sudija navija za protivničku ekipu nije lako.Ali postoji i nešto što se zove strategija i taktika koji naši političari nikako da nauče.Ako se Albanci tvrdoglavo drže jedne priče naravno pod okriljem "nepristrasnog" sudije onda treba da se neke stvari menjaju. Smatram dakle da bi trebalo malo "začiniti" pregovore tako što bi i Srbska strana počela da se drži rezolucije 1244.A ne stalno da kroz suze premijer ponavlja kao razmaženo dete "Hoćemo Datum ,Hoćemo Datum".Malo za promenu bi trebao da priča "baš nas biga za datum".

JOVICA

pre 11 godina

Kompromis je jedino rešenje, ali ni sa tim kompromisom Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

lepo smisljeno

pre 11 godina

Lepo smisljeno, ali skoro nemoguce.Da budu institucije na severu Kosova integrisane u kosovski sistem, a rade po Ustavu Srbije.
Bajke su sve to Dacicu.Nisu ni na Kosovu ni u EU svi zavrsili Megatrend, a i Taci je prilicno obrazovan, odgovaralo to vama ili ne.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Ne mora bas ovako vidno da navlaci vodu na svoju vodenicu. Mislim da je vise krajnje vreme da se pitanje Kosova resi, kako zbog tog i vise nego napacenog naroda dole, tako i zbog same drzave Srbije kako bi mogla da nastavi napred, ali isto tako je vazno i da zapocnu evropske integracije i da Srbija dobije datum u junu. Vucic je pola Evrope prevrnuo da bi osigurao dobijanje datuma, a Dacicu je izgleda opet bitan samo politicki bod u gostima.

povratak u devedesete

pre 11 godina

Znaci polako i sigurno se vracamo u devedesete. Sad reko da nije dobro ako ne dobijemo datu ali nije smakk sveta, suta ce ma sata ce nam EU i svajcarska nije u EU pa kako zive prekosutra ce oni su nam krivi za sve .... Opet cemo u izolaciju mozda izbije i poneki sukob ... pa opet rat, bobmbardovanje, pa opet cmo da ih skidamo ... sve se vrti u krug a vremem prolazi.

A gde je tu logika

pre 11 godina

Presecite vec jednom
Ili Kosovo ili EU... Ako mene pitate, Kosovo je vec gotaova stvar i vise nemamo sta tu raditi osim da se zalazemo da se nasi ljudi dole zasstite , kao i nase istorisko nasledje. Dokle ce cela Srbija da pati da bi se neko bogatio?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne, neće biti smaka sveta, biće smaknuće Srbije, crna rupa na mapi Evrope sa južnom pokrajinom sa dva miliona stranaca u Bejrut-Avganistan stilu, hordama gladnih hrane i rata, suicidnim svitanjima i zatvaranjem zemlje poput Severne Koreje ili nekadašnje Albanije sa doživotnim vođama.

Možda je ipak bolji smak sveta?? Pitam se...

opet ja

pre 11 godina

A kako bi bilo da se raspiše referendum sa pitanjem da li ste za datum pregovora za ulazak u EU bez Kosova i Metohije.
Ej vi pričate o predaji dela države Srbije zarad datuma pregovora za ulazak u ništa???!!!

nada ZR

pre 11 godina

sve navedeno je neprihvatljivo za Pristinu.Podela je najbolje resenje.Ustav ce se sigurno menjati tako da niko nece moci da se poziva na isti.Zelje su jedno a realnost drugo.Niko vise nema ni snage ni moci da trpi da stoji u mestu dok okolo sve propada.Nece ni Srbija moci jos dugo da finansira kosovske srbe.I oni bi bili najsrecniji da rade i da zive od svog rada.Zato Kosovo mora da se resi sto pre.Jug Srbije je isto tako velik problem jer ljudi zive ekstremno tesko.I njima treba posao i hleba.

Strahor

pre 11 godina

"Dačić je u intervjuu za frankfurtske "Vesti" poručio da će Beograd učiniti sve da dođe do kompromisa sa Prištinom".
E zato nas i ucenjuju.Tako ne govori premijer jedne zemlje.Na taj način se šalje jasna slika bezizlaznosti situacije u kojoj se nalazimao.Umesto da kaže da će Srbija učiniti samo ono što je neophodno za postizanje dogovora,a nikao sve.Ja još nisam čuo a ni video premijera bilo koje zemlje da govori tako kapitulanski.

opet ja

pre 11 godina

A kako bi bilo da se raspiše referendum sa pitanjem da li ste za datum pregovora za ulazak u EU bez Kosova i Metohije.
Ej vi pričate o predaji dela države Srbije zarad datuma pregovora za ulazak u ništa???!!!

Antisari, ili putuj Igumane

pre 11 godina

Taj "viševekovni problem" je vec davno rešen Kumanovskom kapitulacijom. Pa nisu Albanci toliko blesavi da sad pristanu na trojanskog konja davanjem autonomnosti narodu koji ih patoloski mrzi. To su Dacic i bratija hteli da naprave i u HR sa "Krajinom" ali nisu uspeli.

lepo smisljeno

pre 11 godina

Lepo smisljeno, ali skoro nemoguce.Da budu institucije na severu Kosova integrisane u kosovski sistem, a rade po Ustavu Srbije.
Bajke su sve to Dacicu.Nisu ni na Kosovu ni u EU svi zavrsili Megatrend, a i Taci je prilicno obrazovan, odgovaralo to vama ili ne.

A gde je tu logika

pre 11 godina

Presecite vec jednom
Ili Kosovo ili EU... Ako mene pitate, Kosovo je vec gotaova stvar i vise nemamo sta tu raditi osim da se zalazemo da se nasi ljudi dole zasstite , kao i nase istorisko nasledje. Dokle ce cela Srbija da pati da bi se neko bogatio?

bezimena

pre 11 godina

Sada nakon ovog intervjua je više nego očigledno da smo kapitulirali. I sve to zarad magle zvane datum o početku pregovora.
(Pesak, 1. mart 2013 10:29)

Mi smo KAPITULIRALI Kumanovskim sporazumom kada o članstvu u EU nije bilo ni spomena, a Vama je to tek sada "nakon intervjua" jasno!? Mora da ste do sada mislili da smo 1999.g. pobedili NATO...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne, neće biti smaka sveta, biće smaknuće Srbije, crna rupa na mapi Evrope sa južnom pokrajinom sa dva miliona stranaca u Bejrut-Avganistan stilu, hordama gladnih hrane i rata, suicidnim svitanjima i zatvaranjem zemlje poput Severne Koreje ili nekadašnje Albanije sa doživotnim vođama.

Možda je ipak bolji smak sveta?? Pitam se...

povratak u devedesete

pre 11 godina

Znaci polako i sigurno se vracamo u devedesete. Sad reko da nije dobro ako ne dobijemo datu ali nije smakk sveta, suta ce ma sata ce nam EU i svajcarska nije u EU pa kako zive prekosutra ce oni su nam krivi za sve .... Opet cemo u izolaciju mozda izbije i poneki sukob ... pa opet rat, bobmbardovanje, pa opet cmo da ih skidamo ... sve se vrti u krug a vremem prolazi.

Strahor

pre 11 godina

"Dačić je u intervjuu za frankfurtske "Vesti" poručio da će Beograd učiniti sve da dođe do kompromisa sa Prištinom".
E zato nas i ucenjuju.Tako ne govori premijer jedne zemlje.Na taj način se šalje jasna slika bezizlaznosti situacije u kojoj se nalazimao.Umesto da kaže da će Srbija učiniti samo ono što je neophodno za postizanje dogovora,a nikao sve.Ja još nisam čuo a ni video premijera bilo koje zemlje da govori tako kapitulanski.

nada ZR

pre 11 godina

sve navedeno je neprihvatljivo za Pristinu.Podela je najbolje resenje.Ustav ce se sigurno menjati tako da niko nece moci da se poziva na isti.Zelje su jedno a realnost drugo.Niko vise nema ni snage ni moci da trpi da stoji u mestu dok okolo sve propada.Nece ni Srbija moci jos dugo da finansira kosovske srbe.I oni bi bili najsrecniji da rade i da zive od svog rada.Zato Kosovo mora da se resi sto pre.Jug Srbije je isto tako velik problem jer ljudi zive ekstremno tesko.I njima treba posao i hleba.

Vruć Lebac

pre 11 godina

Igrati utakmicu kada sudija navija za protivničku ekipu nije lako.Ali postoji i nešto što se zove strategija i taktika koji naši političari nikako da nauče.Ako se Albanci tvrdoglavo drže jedne priče naravno pod okriljem "nepristrasnog" sudije onda treba da se neke stvari menjaju. Smatram dakle da bi trebalo malo "začiniti" pregovore tako što bi i Srbska strana počela da se drži rezolucije 1244.A ne stalno da kroz suze premijer ponavlja kao razmaženo dete "Hoćemo Datum ,Hoćemo Datum".Malo za promenu bi trebao da priča "baš nas biga za datum".

Omladinac

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem, uporedjujete srbiju sa CH? Ljudi shvatite srbija je dobila sah mat,okruzeni smo zemljama eu i nato,priznajte kosovo i pozabavite se belom kugom,nezaposlenoscu,kriminalom,odlivom mozgova,u suprotnom ja kao i veliki broj mladih odlazimo iz ove banana drzave,a vi vidite sta cete,cujem neki pricaju da zaboga nisu za EU,a kladim se kad bi im neko dao posao u jednoj od tih zemalja oni bi otisli i nikad se vise ne bi vratili.(svajcarska to moze jer nisu ratovali vec 200 godina,nemaju lopine od politicara,nisu trn u oku ni americi ni rusiji,nemaju neprijatelje,a ja ipak mislim da srbija nema odgovarajuci kalibar da bude kao ch)

niki

pre 11 godina

Mi se svi iskreno nadamo da će Evropa umeti da ceni napore Srbije i da će to nagraditi.Ali u svakom slučaju bio datum ili ne mi moramo stvarati uređenu državo prvp zbog nas samih a tek onda zbog Evrope!

supervisor

pre 11 godina

Mozda tebi Dacicu nije svejedno da li ce Srbija biti clanica EU, zbog obecanja koja si dao svojim nalogodavcima, vecini gradjana Srbije itekako svejedno, cak sta vise, mislim da ogroman broj je i protiv. Tako da vodi ti i dalje svoju politiku, nazalost, narod je previse zapao u apatiju, da bi ti se adekvatno usprotivio, ali se ne skrivaj iza naroda.

Paralelno

pre 11 godina

Prevazilaženje paralelizma institucija na severu Kosova moguće je, prema njegovim rečima, kroz formiranje zajednice srpskih opština

То у суштини значи, да би се друга страна требало сложити са тим, да се један паралелизам замени другим паралелизмом, који ће наставити да, са својом субверзивним деловањем, подрива Косово и његов уставни поредак. Само би се терминолошки преименовао онај претходни паралелизам и трансформисао у самог себе, сада са новим називом, али са истом суштином, и још само да то прогута неки ћуран кога тек треба наватати ласом. Типично размишљање једног малог ивице или ђокице, свеједно је.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino "kompromisno resenje" koje se meni "dok razmisljam namece" je to da Srbija dobije "platformu i rezoluciju o KiM" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo da dobije NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. "samo dotle" dok se situacija u Svetu ne "preokrene u korist Srbije" !
S'obzirom da su SAD-ve i EU tako reci "na izdisaju" to nece jos dugo potrajati, Srbiji treba samo malo "strpljenja" i sve ce da se resi "samo od sebe" a jedina steta koju bi Srbija tom prilikom pretrpela je to sto bi joj "raspadom" EU, "propao datum za pocetak pregovora o clanstvu u EU", koji bi dobila od EU ako prihvati ovo moje "kompromisno resenje" ?
Ali s'druge strane gledano to cak i nebi bio neki veliki gubitak ako se EU raspadne onda Srbiji taj datum ionako ne bi nista znacio ?

Владимир

pre 11 godina

Читам ове несувисле коментаре у вези с КиМ и питам се зашто сваки осредњи човек има став и мишљење на државна питања? То је тако малограђански и арогантно.

Подела, компромис...? Право каже Феђа Димовић:

"Чекаш чудо да се спусти са облака,
док комшијске међе крадом помераш..."

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

dosta vise sa datumima i puzajucom izdajom ( koja ipak dopuze do cilja).Zivela Evropa razlicitosti. Dole EU ( ionako nas 85% Nemaca ne zeli tamo), dole SSP(i jos jednostrano primenjen). Da sa saradjujemo sa svima koji nas postuju. (i sa Evropskim drzavama, naravno)

YYYYY

pre 11 godina

Jao bre Dacicu nemoj sa takvim izjavama od pocetka dana da me bombardujes, bar ti, jer tebi ne verujem ni da mi kazes da je danas petak, pogledao bi u kalendar da proverim.

Jevgenija

pre 11 godina

Realno gledajuce bez navijacke partijske ostrascenosti Dacicu je dopao drugi po velicini problem ove zemlje. Prvi i najvazniji je ekonomski opustosena zemlja, a drugi problem sa Kosovom. Ako ova vlada zeli da ga nekako resi najbolje po nas u skladu sa objektivnim mogucnostima i treba da se ukljuci i Nikolic i Vucic, a i ceo drzavni vrh.

nobody

pre 11 godina

Problem Kosova je vazan za Srbiju ali za Kosovo ne toliko vazan.Srbija ima 1000 problema koje nece resiti ako ne resi odnos sa Kosovom.Kosovo nece imati vise problema nego sto ima ako se odnosi izmedju Srbije i Kosova ne rese. Srbija ce samo gubiti ako to duze traje. Kosovo nece nikad prihvatiti da na Kosovo igra ulogu srpski ustav i to mora da bude jasno. Kosovo je sebe proglasilo drzavom i ne moze da razmatra ustav jedne druge drzave--to nije moguce,a od toga nece Srbija da odustane. To je pat situacija i nece nista doneti. Pat je uvek pat, mozete igrati i dogovarati se celog veka--ostaje pat. Kome to odgovara, Srbiji ?

Ludi Milojko

pre 11 godina

Džabe sve ovo pročitajte vest od pre godinu dana i biće vam sve jasno kuda ovo vodi:
http://www.dw.de/nema-razloga-da-se-beogradu-daje-popust/a-15770603

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Ne mora bas ovako vidno da navlaci vodu na svoju vodenicu. Mislim da je vise krajnje vreme da se pitanje Kosova resi, kako zbog tog i vise nego napacenog naroda dole, tako i zbog same drzave Srbije kako bi mogla da nastavi napred, ali isto tako je vazno i da zapocnu evropske integracije i da Srbija dobije datum u junu. Vucic je pola Evrope prevrnuo da bi osigurao dobijanje datuma, a Dacicu je izgleda opet bitan samo politicki bod u gostima.

JOVICA

pre 11 godina

Kompromis je jedino rešenje, ali ni sa tim kompromisom Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

Romanija

pre 11 godina

Za klompromis su potrebne dve strane. Srbija je spremna na kompromise i to je pokazala bezbroj puta. Međutim Priština neće pristati na bilo kakav kompromis bez pritiska međunarodne zajednice.

ZevS

pre 11 godina

Pa mi samo za kompromis ali ocigledno je da oni nisu, za to je kriva prethodna vlada jer nije radila kako treba i sada su se ovi sa KiM-a osilili i ne daju na sebe.

сремац

pre 11 godina

Не љубим га, али у случају Косова га подржавам. Решите то, како год, и да се окренемо себи и нашем развоју, па једног дана!

apokalipsa danas

pre 11 godina

apsurdno je, ali će kukuruz odlučiti da li ćemo uopšte imati prilike da iznesemo naše mišljenje o problemu Kosova... bedno ali istinito...

DRAGAN

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Odgovornom i pametnom politikom dosli smo u sitvaciju da mozemo da ocekujemo najbolje za nas sto se tice Kosova.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

Stanarrr

pre 11 godina

Jas sam u najmanju ruku mislio da je Dacic priznao Kosovo, tako mi je delovao naslov, mada ne bi me ni cudilo s obzirom da nemam ni trunke poverenja u njega.

Sima GORANAC

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

apokalipsa danas

pre 11 godina

taj kompromis nećeš dobiti, pa da do ponedeljka lično Putin ode u Brisel i obeća im 5 miliona kubika zemnog gasa za dž....ajde ti lepo potpiši to tamo ,pa sa sve imenjakom sa Megatrenda otvorite mehaničarsku radnju u Žitorađi i bar jednom u životu zarađujte pošteno...mada bi trebalo do Padinjaka prvo da svratite na 6-7 godina,ima mesta sada,Selaković napravio, al'ajde...nema veze...samo se sklonite,biće dovoljno...bolje da država nema premijera,bolje bi prošla...idite kandidujte se na Kosovu,pa njih upropaštavajte suludim idejama...šta će nam neprijatelji, kad imamo Kneževića braćelu...unazadi nas 10 godina za dan...do kraja mandata živećemo u pećinama...i jesti toksične daždevnjake ako se vi pitate o strategiji ove zemlje...

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

ilir

pre 11 godina

a da li se neko pita šta če kosovo dobiti ako pristane na takvu autonomju srba, posto več dačič ka¿e da hoče kompromis,(priznaje od srbije ne , ulazak u eu ne, ista prava za albance u serbiju ne, stolica u un ne ) ako se neračuna autonomija u srbiju,ništa bre ne date molim vas bre komšije bar nas prevarite nečim pa ce tači reči nam da ste prevaranti,,,,

Nemanja

pre 11 godina

Ponudi Amerikanicma vojnu bazu na istoku banata ili severu Backe. Odrekni se Rusije i pusti ih neka postave raketne sisteme. U suprotnom ces dobiti garanciju autonomije a u skorije vreme i vracanje Kosova u sistem Srbije, za 10-20 godina. Zar ne treba da ucimo iz istorije, pogledajte Avganistan, Irak, sve zemlje koje su podrzavane od strane SAD pa onda brutalno potucene. U slucaju Srbije bi bilo obrnuto!

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će Ivica Dačić rešiti ovaj problem sa Prištinom. Ivica Dačić treba da radi na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Platforma je jedino konstruktivno rešenje a EU mora da odredi datum pregovora za pristupanje EU. Nadam se da je otišao da traži podršku od međunarodne zajednice za Srbiju u pregovorima sa Hašimom Tačijem. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. KiM pripadaju po Ustavu i zakonu Srbije. Mislim da ne treba ići nikakav kompromis ukoliko je štetan po državu i građane Srbije. Međunarodna zajednica treba da zaštiti srpski narod na KiM.

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

novica952

pre 11 godina

Istina je Srbija mnogo učinila da se nađe kopromis sa prištinom i delom na šetu Srpskih nacionalnih interesa ali priština je shvatila da je ovo prilika da da dobije sve a da ništa ne izgubi i igra na kartu sve ili ništa i uz saradnju svojih zapadnih prijatelja pokušava da Srbiji svaku dobru ideju okrene u kontra smeru i da to zua nas postane neprihvatljivo. Datum nam je važan neosporno ali i naši interesi su važni i četvrti mart nije nikakv dan D i ako ne dobijemo datum Srbija mora da nastavi svopjim putem da rešava ovaj problem sa prištinom ali možda sa malo drugačiji pozicija.

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

Vecita borba

pre 11 godina

Sve je prolazno iako to sad tako ne izgleda. Verujem da ce vlada naci neki dobar nacin da se umire strasti ali ida Srbija ne ostane kratkih rukava.

perica

pre 11 godina

a sto se vi toliko zamajavate oko EU. pa pogledajte sami da ni oni nisu vise zadovolji, englezi hoce da izadju iz eu, francuzi isto i to otvoreno govore o tome i u drugim drzavama se to pominje, a mi zapeli EU nam je alternativa. bolje vi sami otvarajte fabricke pogone umesto sto pravite parkove, organizujete doceke nove godine koji kostaju ne normalno mnogo para koje bi se mogle utrositi na sektor proizvodnje. zar je potrebno da dolazi neki italijan da ove otvara fabriku tekstila? mi kao ne znamo da sijemo? on ce da nas uci? bolje vi sami otvarajte radna mesta i za 20 godina ima bog da nas vidi.

opet ja

pre 11 godina

A kako bi bilo da se raspiše referendum sa pitanjem da li ste za datum pregovora za ulazak u EU bez Kosova i Metohije.
Ej vi pričate o predaji dela države Srbije zarad datuma pregovora za ulazak u ništa???!!!

JOVICA

pre 11 godina

Kompromis je jedino rešenje, ali ni sa tim kompromisom Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

Antisari, ili putuj Igumane

pre 11 godina

Taj "viševekovni problem" je vec davno rešen Kumanovskom kapitulacijom. Pa nisu Albanci toliko blesavi da sad pristanu na trojanskog konja davanjem autonomnosti narodu koji ih patoloski mrzi. To su Dacic i bratija hteli da naprave i u HR sa "Krajinom" ali nisu uspeli.

A gde je tu logika

pre 11 godina

Presecite vec jednom
Ili Kosovo ili EU... Ako mene pitate, Kosovo je vec gotaova stvar i vise nemamo sta tu raditi osim da se zalazemo da se nasi ljudi dole zasstite , kao i nase istorisko nasledje. Dokle ce cela Srbija da pati da bi se neko bogatio?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne, neće biti smaka sveta, biće smaknuće Srbije, crna rupa na mapi Evrope sa južnom pokrajinom sa dva miliona stranaca u Bejrut-Avganistan stilu, hordama gladnih hrane i rata, suicidnim svitanjima i zatvaranjem zemlje poput Severne Koreje ili nekadašnje Albanije sa doživotnim vođama.

Možda je ipak bolji smak sveta?? Pitam se...

Vruć Lebac

pre 11 godina

Igrati utakmicu kada sudija navija za protivničku ekipu nije lako.Ali postoji i nešto što se zove strategija i taktika koji naši političari nikako da nauče.Ako se Albanci tvrdoglavo drže jedne priče naravno pod okriljem "nepristrasnog" sudije onda treba da se neke stvari menjaju. Smatram dakle da bi trebalo malo "začiniti" pregovore tako što bi i Srbska strana počela da se drži rezolucije 1244.A ne stalno da kroz suze premijer ponavlja kao razmaženo dete "Hoćemo Datum ,Hoćemo Datum".Malo za promenu bi trebao da priča "baš nas biga za datum".

povratak u devedesete

pre 11 godina

Znaci polako i sigurno se vracamo u devedesete. Sad reko da nije dobro ako ne dobijemo datu ali nije smakk sveta, suta ce ma sata ce nam EU i svajcarska nije u EU pa kako zive prekosutra ce oni su nam krivi za sve .... Opet cemo u izolaciju mozda izbije i poneki sukob ... pa opet rat, bobmbardovanje, pa opet cmo da ih skidamo ... sve se vrti u krug a vremem prolazi.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Ne mora bas ovako vidno da navlaci vodu na svoju vodenicu. Mislim da je vise krajnje vreme da se pitanje Kosova resi, kako zbog tog i vise nego napacenog naroda dole, tako i zbog same drzave Srbije kako bi mogla da nastavi napred, ali isto tako je vazno i da zapocnu evropske integracije i da Srbija dobije datum u junu. Vucic je pola Evrope prevrnuo da bi osigurao dobijanje datuma, a Dacicu je izgleda opet bitan samo politicki bod u gostima.

Strahor

pre 11 godina

"Dačić je u intervjuu za frankfurtske "Vesti" poručio da će Beograd učiniti sve da dođe do kompromisa sa Prištinom".
E zato nas i ucenjuju.Tako ne govori premijer jedne zemlje.Na taj način se šalje jasna slika bezizlaznosti situacije u kojoj se nalazimao.Umesto da kaže da će Srbija učiniti samo ono što je neophodno za postizanje dogovora,a nikao sve.Ja još nisam čuo a ni video premijera bilo koje zemlje da govori tako kapitulanski.

Sima GORANAC

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

nada ZR

pre 11 godina

sve navedeno je neprihvatljivo za Pristinu.Podela je najbolje resenje.Ustav ce se sigurno menjati tako da niko nece moci da se poziva na isti.Zelje su jedno a realnost drugo.Niko vise nema ni snage ni moci da trpi da stoji u mestu dok okolo sve propada.Nece ni Srbija moci jos dugo da finansira kosovske srbe.I oni bi bili najsrecniji da rade i da zive od svog rada.Zato Kosovo mora da se resi sto pre.Jug Srbije je isto tako velik problem jer ljudi zive ekstremno tesko.I njima treba posao i hleba.

Nemanja

pre 11 godina

Ponudi Amerikanicma vojnu bazu na istoku banata ili severu Backe. Odrekni se Rusije i pusti ih neka postave raketne sisteme. U suprotnom ces dobiti garanciju autonomije a u skorije vreme i vracanje Kosova u sistem Srbije, za 10-20 godina. Zar ne treba da ucimo iz istorije, pogledajte Avganistan, Irak, sve zemlje koje su podrzavane od strane SAD pa onda brutalno potucene. U slucaju Srbije bi bilo obrnuto!

lepo smisljeno

pre 11 godina

Lepo smisljeno, ali skoro nemoguce.Da budu institucije na severu Kosova integrisane u kosovski sistem, a rade po Ustavu Srbije.
Bajke su sve to Dacicu.Nisu ni na Kosovu ni u EU svi zavrsili Megatrend, a i Taci je prilicno obrazovan, odgovaralo to vama ili ne.

niki

pre 11 godina

Mi se svi iskreno nadamo da će Evropa umeti da ceni napore Srbije i da će to nagraditi.Ali u svakom slučaju bio datum ili ne mi moramo stvarati uređenu državo prvp zbog nas samih a tek onda zbog Evrope!

Romanija

pre 11 godina

Za klompromis su potrebne dve strane. Srbija je spremna na kompromise i to je pokazala bezbroj puta. Međutim Priština neće pristati na bilo kakav kompromis bez pritiska međunarodne zajednice.

DRAGAN

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Odgovornom i pametnom politikom dosli smo u sitvaciju da mozemo da ocekujemo najbolje za nas sto se tice Kosova.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

dosta vise sa datumima i puzajucom izdajom ( koja ipak dopuze do cilja).Zivela Evropa razlicitosti. Dole EU ( ionako nas 85% Nemaca ne zeli tamo), dole SSP(i jos jednostrano primenjen). Da sa saradjujemo sa svima koji nas postuju. (i sa Evropskim drzavama, naravno)

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će Ivica Dačić rešiti ovaj problem sa Prištinom. Ivica Dačić treba da radi na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Platforma je jedino konstruktivno rešenje a EU mora da odredi datum pregovora za pristupanje EU. Nadam se da je otišao da traži podršku od međunarodne zajednice za Srbiju u pregovorima sa Hašimom Tačijem. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. KiM pripadaju po Ustavu i zakonu Srbije. Mislim da ne treba ići nikakav kompromis ukoliko je štetan po državu i građane Srbije. Međunarodna zajednica treba da zaštiti srpski narod na KiM.

supervisor

pre 11 godina

Mozda tebi Dacicu nije svejedno da li ce Srbija biti clanica EU, zbog obecanja koja si dao svojim nalogodavcima, vecini gradjana Srbije itekako svejedno, cak sta vise, mislim da ogroman broj je i protiv. Tako da vodi ti i dalje svoju politiku, nazalost, narod je previse zapao u apatiju, da bi ti se adekvatno usprotivio, ali se ne skrivaj iza naroda.

ZevS

pre 11 godina

Pa mi samo za kompromis ali ocigledno je da oni nisu, za to je kriva prethodna vlada jer nije radila kako treba i sada su se ovi sa KiM-a osilili i ne daju na sebe.

сремац

pre 11 godina

Не љубим га, али у случају Косова га подржавам. Решите то, како год, и да се окренемо себи и нашем развоју, па једног дана!

YYYYY

pre 11 godina

Jao bre Dacicu nemoj sa takvim izjavama od pocetka dana da me bombardujes, bar ti, jer tebi ne verujem ni da mi kazes da je danas petak, pogledao bi u kalendar da proverim.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino "kompromisno resenje" koje se meni "dok razmisljam namece" je to da Srbija dobije "platformu i rezoluciju o KiM" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo da dobije NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. "samo dotle" dok se situacija u Svetu ne "preokrene u korist Srbije" !
S'obzirom da su SAD-ve i EU tako reci "na izdisaju" to nece jos dugo potrajati, Srbiji treba samo malo "strpljenja" i sve ce da se resi "samo od sebe" a jedina steta koju bi Srbija tom prilikom pretrpela je to sto bi joj "raspadom" EU, "propao datum za pocetak pregovora o clanstvu u EU", koji bi dobila od EU ako prihvati ovo moje "kompromisno resenje" ?
Ali s'druge strane gledano to cak i nebi bio neki veliki gubitak ako se EU raspadne onda Srbiji taj datum ionako ne bi nista znacio ?

Omladinac

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem, uporedjujete srbiju sa CH? Ljudi shvatite srbija je dobila sah mat,okruzeni smo zemljama eu i nato,priznajte kosovo i pozabavite se belom kugom,nezaposlenoscu,kriminalom,odlivom mozgova,u suprotnom ja kao i veliki broj mladih odlazimo iz ove banana drzave,a vi vidite sta cete,cujem neki pricaju da zaboga nisu za EU,a kladim se kad bi im neko dao posao u jednoj od tih zemalja oni bi otisli i nikad se vise ne bi vratili.(svajcarska to moze jer nisu ratovali vec 200 godina,nemaju lopine od politicara,nisu trn u oku ni americi ni rusiji,nemaju neprijatelje,a ja ipak mislim da srbija nema odgovarajuci kalibar da bude kao ch)

bezimena

pre 11 godina

Sada nakon ovog intervjua je više nego očigledno da smo kapitulirali. I sve to zarad magle zvane datum o početku pregovora.
(Pesak, 1. mart 2013 10:29)

Mi smo KAPITULIRALI Kumanovskim sporazumom kada o članstvu u EU nije bilo ni spomena, a Vama je to tek sada "nakon intervjua" jasno!? Mora da ste do sada mislili da smo 1999.g. pobedili NATO...

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

Via Serbia

pre 11 godina

Mozda sada izgleda kao da sudbina po pitanju kosova nije na nasoj strani, ali sam ja uverena da se tokom narednih decenija opet sve biti ko pre.

Paralelno

pre 11 godina

Prevazilaženje paralelizma institucija na severu Kosova moguće je, prema njegovim rečima, kroz formiranje zajednice srpskih opština

То у суштини значи, да би се друга страна требало сложити са тим, да се један паралелизам замени другим паралелизмом, који ће наставити да, са својом субверзивним деловањем, подрива Косово и његов уставни поредак. Само би се терминолошки преименовао онај претходни паралелизам и трансформисао у самог себе, сада са новим називом, али са истом суштином, и још само да то прогута неки ћуран кога тек треба наватати ласом. Типично размишљање једног малог ивице или ђокице, свеједно је.

Jevgenija

pre 11 godina

Realno gledajuce bez navijacke partijske ostrascenosti Dacicu je dopao drugi po velicini problem ove zemlje. Prvi i najvazniji je ekonomski opustosena zemlja, a drugi problem sa Kosovom. Ako ova vlada zeli da ga nekako resi najbolje po nas u skladu sa objektivnim mogucnostima i treba da se ukljuci i Nikolic i Vucic, a i ceo drzavni vrh.

Vecita borba

pre 11 godina

Sve je prolazno iako to sad tako ne izgleda. Verujem da ce vlada naci neki dobar nacin da se umire strasti ali ida Srbija ne ostane kratkih rukava.

nobody

pre 11 godina

Problem Kosova je vazan za Srbiju ali za Kosovo ne toliko vazan.Srbija ima 1000 problema koje nece resiti ako ne resi odnos sa Kosovom.Kosovo nece imati vise problema nego sto ima ako se odnosi izmedju Srbije i Kosova ne rese. Srbija ce samo gubiti ako to duze traje. Kosovo nece nikad prihvatiti da na Kosovo igra ulogu srpski ustav i to mora da bude jasno. Kosovo je sebe proglasilo drzavom i ne moze da razmatra ustav jedne druge drzave--to nije moguce,a od toga nece Srbija da odustane. To je pat situacija i nece nista doneti. Pat je uvek pat, mozete igrati i dogovarati se celog veka--ostaje pat. Kome to odgovara, Srbiji ?

Владимир

pre 11 godina

Читам ове несувисле коментаре у вези с КиМ и питам се зашто сваки осредњи човек има став и мишљење на државна питања? То је тако малограђански и арогантно.

Подела, компромис...? Право каже Феђа Димовић:

"Чекаш чудо да се спусти са облака,
док комшијске међе крадом помераш..."

Ludi Milojko

pre 11 godina

Džabe sve ovo pročitajte vest od pre godinu dana i biće vam sve jasno kuda ovo vodi:
http://www.dw.de/nema-razloga-da-se-beogradu-daje-popust/a-15770603

novica952

pre 11 godina

Istina je Srbija mnogo učinila da se nađe kopromis sa prištinom i delom na šetu Srpskih nacionalnih interesa ali priština je shvatila da je ovo prilika da da dobije sve a da ništa ne izgubi i igra na kartu sve ili ništa i uz saradnju svojih zapadnih prijatelja pokušava da Srbiji svaku dobru ideju okrene u kontra smeru i da to zua nas postane neprihvatljivo. Datum nam je važan neosporno ali i naši interesi su važni i četvrti mart nije nikakv dan D i ako ne dobijemo datum Srbija mora da nastavi svopjim putem da rešava ovaj problem sa prištinom ali možda sa malo drugačiji pozicija.

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

apokalipsa danas

pre 11 godina

apsurdno je, ali će kukuruz odlučiti da li ćemo uopšte imati prilike da iznesemo naše mišljenje o problemu Kosova... bedno ali istinito...

Stanarrr

pre 11 godina

Jas sam u najmanju ruku mislio da je Dacic priznao Kosovo, tako mi je delovao naslov, mada ne bi me ni cudilo s obzirom da nemam ni trunke poverenja u njega.

apokalipsa danas

pre 11 godina

taj kompromis nećeš dobiti, pa da do ponedeljka lično Putin ode u Brisel i obeća im 5 miliona kubika zemnog gasa za dž....ajde ti lepo potpiši to tamo ,pa sa sve imenjakom sa Megatrenda otvorite mehaničarsku radnju u Žitorađi i bar jednom u životu zarađujte pošteno...mada bi trebalo do Padinjaka prvo da svratite na 6-7 godina,ima mesta sada,Selaković napravio, al'ajde...nema veze...samo se sklonite,biće dovoljno...bolje da država nema premijera,bolje bi prošla...idite kandidujte se na Kosovu,pa njih upropaštavajte suludim idejama...šta će nam neprijatelji, kad imamo Kneževića braćelu...unazadi nas 10 godina za dan...do kraja mandata živećemo u pećinama...i jesti toksične daždevnjake ako se vi pitate o strategiji ove zemlje...

ilir

pre 11 godina

a da li se neko pita šta če kosovo dobiti ako pristane na takvu autonomju srba, posto več dačič ka¿e da hoče kompromis,(priznaje od srbije ne , ulazak u eu ne, ista prava za albance u serbiju ne, stolica u un ne ) ako se neračuna autonomija u srbiju,ništa bre ne date molim vas bre komšije bar nas prevarite nečim pa ce tači reči nam da ste prevaranti,,,,

perica

pre 11 godina

a sto se vi toliko zamajavate oko EU. pa pogledajte sami da ni oni nisu vise zadovolji, englezi hoce da izadju iz eu, francuzi isto i to otvoreno govore o tome i u drugim drzavama se to pominje, a mi zapeli EU nam je alternativa. bolje vi sami otvarajte fabricke pogone umesto sto pravite parkove, organizujete doceke nove godine koji kostaju ne normalno mnogo para koje bi se mogle utrositi na sektor proizvodnje. zar je potrebno da dolazi neki italijan da ove otvara fabriku tekstila? mi kao ne znamo da sijemo? on ce da nas uci? bolje vi sami otvarajte radna mesta i za 20 godina ima bog da nas vidi.