Ponedeljak, 21.01.2013.

11:25

Kao štede, a vozni park ogroman

Iako zvaničnici stalno obećavaju štednju državnog novca, u Srbiji više od 20.000 državnih službenika i dalje koristi službena vozila.

Izvor: B92

Kao štede, a vozni park ogroman IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Šumadinac

pre 11 godina

Država Srbija
(samo vesti – bez komentara)
Beograd -- Iako zvaničnici stalno obećavaju štednju državnog novca, u Srbiji više od 20.000 državnih službenika i dalje koristi službena vozila...
Beograd -- Većina škola nema kuhinju i trpezariju, iako bi po zakonu deca trebalo da imaju obavezan obrok. Takođe, oko 1.500 osnovaca iz Palilule nema novca za užinu...

Aleksandar

pre 11 godina

za (lll, 21. januar 2013 12:53)

Pročitaj još jednom komentar Pere Kojota - ako ne shvataš satiru, nemoj da konentarišeš.

vosa

pre 11 godina

rasprodati ... ostaviti samo precednicki auto ... ostali vozom metrom autobusom i grackim ... malo da vide kako se ostali narod vozi.... svakako te prevoze imaju bezplatno.

Aleksandar

pre 11 godina

@(miqui, 21. januar 2013 14:56)

Sve i da uzmemo da je to tacno, sta sprecava danasnje postenjacine na vlasti da sve to uzmu i prodaju na javnoj licitaciji i da pare, recimo, uloze u uzinu za decu u skolama? Sve se slazemo, prethodna vlast je bila katastrofa, ali koji je onda izgovor ovoj sadasnjoj? Ili cemo cekati sledeci izborni ciklus pa tek onda da otvaramo temu kako nas je trenutna vlast zaduzila, opljackala, itd.?

Aleksandar

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, citas li ti ovo?
(Spartacus, 21. januar 2013 14:40)

Cita... sa zadnjeg sedista jednog od tih vozila i crkava od smeha.

Milan

pre 11 godina

Ovo je jako tendenciozno napisano...Zar se u sluzbena vozila racunaju vojni kamioni i terenci kao i policajska patrolna vozila?
Naravno da bi bilo dobro da se smanji i ustedi gde god se moze ali ovakva generalna nekriticka ocena i prebrojavnje se moze nazvati ili neznanjem ili tabloidizacijom ili...zlonamernoscu!

El Dorada

pre 11 godina

"Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?
(Steve, 21. januar 2013 13:3)

Zbog švalerke, bre!

miki

pre 11 godina

Prilično netačni podaci, ali dobro je olakšati malo narodu. 8.500 službenih vozila u ministarstvima? Sad narod pomišlja na crne audije u tom broju. Gluposti, postoje odredbe ko u vladi ima pravo na službena kola i to ne ide dalje od pomoćnika ministra, ona manja imaju 5-6. Trebalo je biti pošten pa navesti da su to jadni policijski puntići, kola domova zdravlja, poreske uprave, šumarskih inspektora, i sl. Ali uglavnom nije ono što se servira kao podatak. Hteli mi to ili ne, uvek će postojati potreba za službenim vozilima

bole

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.
(Simon, 21. januar 2013 12:26)
Copy Paste... svaka cast na komentaru!

m

pre 11 godina

Tome dodajte slobodno i obaveznu TV pretplatu i tome slično, kao što ste to radilo za vreme anti Slobine kampanje...
Kao da DS i URS sa tim nemaju ništa ?

dragan

pre 11 godina

Imamo veoma skupu državu.Neko je nekad pitao koji je najbolji auto a odgovor je službeni.Teško će to ići da se smanji broj službenih automobila i da se isti koriste samo u službene svrhe.Ko jednom sedne u službeni auto veoma teško izlazi iz njega.Ne vidim da Vučić i Dačić pričaju o tome.

Michel

pre 11 godina

30k sluzbena vozila? Nije puno. Italija na primer ima ih preko 630k, sve nove atomobile od preko 100k evra. Tako da ne vidim problem kod nas.
(Dobro, italija je na ivicu bankrota).

vlada

pre 11 godina

Koliko nagadjanja i neproverenih informacija u jednom textu. Sramota.
Doduše suština je tu, u državnim jaslama ima toliko automobila da to nije zdravo! A ta kola održavamo mi obični smrtnici!

Srdjan

pre 11 godina

Bili bi interesantni podaci koliko sluzbena vozila prosecno trose na 100 km. Vozila koja nisu blindirana a trose kao TENK, po 17 do 20 litara benzina. Eto gde su pare od poreza.

miqui

pre 11 godina

Za vreme DS-a su nakupovana vozila zemlji tesko tako na primer kada je Ds u
Svilajncu dosla na vlast odmah posle malo nije im odgovarao Audi sto su privatnici kupili bidzi vec su kupili novu Astru pa posle toga Pasata pa jos jedno vozilo a Audi i dalje je u upotrebi!To je ta vlast za koju je narod nekda glasao i sada kuka!A zamislite BG koliko tamo ima vozila verovatno vise od 1000!

tako bi trebalo

pre 11 godina

Ovo je samo kap u moru problema koji nas trenutno muce. Bojim se da toliko ima nepravilnosti ovde da kad bi ih sad poceli resavati, ne bi ih resili jos za dva zivota.
Tih sluzbenih auta ima bar duplo ego sto je prijavljeno jer stvarno, svaka susa vozi sluzbeni auto a najveci problem je sto se ne kontrolise sta ko radi sa tim svim autima. Vadi se gorivo, putuje se vise za privatne potrebe nego sluzbene, menjaju se delovi na autima jer komsija vozi isti jel, treba mu poneki deo, ide se na godisnji, letovanje, zimovanje itd...
Kako Srbija moze da ima najveci vozni park sluzbenih vozila u Evropi a najsiromasniji smo???
Znam da bi mnoge bolelo kad bi im uskratili to zadovoljstvo ali ne vidim potrebu da se neko bahati tudjim parama a neko rmbači za sve to.
Ne vidim NIKOG kome je stalo da bude drugacije, bolje, pravednije.

Babe i zabe

pre 11 godina

"U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju. "

Mozda i znas sta su hteli da kazu ali spinujes. Vlasnistvo pravnih lica i drzavno su dva pojma. Engleska pravna lica su ta vozila zaradila (trebala bi i da su nasa ali nesto nisam siguran), a drzava troskari pare poreskih obveznika.

gavra

pre 11 godina

od nekoliko hiljada sluzbenih automobila MUP-a petkom po podne i vikendom nema nigde ni jednog, parking MUP-a prazan, ali zato spartaju celom Srbijom o drzavnom trosku. Za to vreme u zabacenim stanicama policije lopove privode pesice ko u srednjem veku. Neka ministar Dacic, umesto sto se svaki dan reklamira na TV-u, izadje pred novinare i javno pokaze listing Puteva srbije o svim sluzbenim vozilima MUP-a koja petkom izadju iz BGD i vrate se u nedelju vece ili ponedeljak u jutro. pa svaki policijski sluzbenik sa bilo kog rukovodeceg mesta ima automobil na raspolaganju, (citaj za pijacu, skolu, obdaniste, vikend, zimovanje, letovanje, nabavku, kradju i kurvanje)...Tesko nama a bice jos teze.

Pavle Pucar

pre 11 godina

Moj matori je prodao svog Mercedesa w124 200D 2004 godine auto star tad 17 godina i presao je 650 000 km i taj covek kome ga je prodao i dalje ga vozi... A kakve kante oni voze u tim drzavnim sluzbama kad auto cim dodje 300 000 km za njih je vec za bacanje

Steve

pre 11 godina

Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?

abidal

pre 11 godina

moj komsija je policajac, ali ne onaj mucenik u uniformi, vec ima kosulju i crne pantalone. Ima i svoj privatni automobil.. nisam siguran da mu je u voznom stanju.. bar ga ja nisam video da se pomera.. zato ima sluzbeni auto, svako jutro drugi.. nova skoda, pezo.. ne vezuje se, prica mobilnim, vozi zenu i decu na posao, skolu, grad, ide u goste.. cak i vikendom zajednicki odlaze na odmore.. nije da sam od onih koje vise zanima tudji zivot od sopstvenog.. ali vidim brate mili.. i to se od mojih para vozi.. samo u Srbiji

lll

pre 11 godina

(Pera Kojot Supergenije, 21. januar 2013 11:59)
moj komsija povecava produktvinost tako sto se on i njegova deca voze sluzbenog golfa IV? iako je on niko i nista ali je prijatelj sa nekim iz vrha i to iz vrha Leskovca :D
znas ti koliko kosta odrzavanje za tih 20tak hiljada vozila + kao sto je neko reko kradja goriva zamena ispravnih delova?
mada verovatno i ti vozis neki sluzbeni auto pa zato pravdas sve to

patriot

pre 11 godina

kako je predsednik francuske ukinuo i ministrima službena vozila zbog krize,a naši obnavljaju vozni park.niste bre ni magarce zaslužili da jašete,elito naša.

lemmy

pre 11 godina

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa vodi računa o nešto više od 300 vozila. "Slobodno se može reći da je broj vozila koje Uprava ima nedovoljan. Nedovoljno pravih vozila, jer ne govorim o broju vozila u apsolutnom smislu, jer vi ako imate 158 vozila starijih od 8 godina, možete zamisliti da su ta vozila davno trebala otići u penziju", kaže Zoran Trninić, direktor Uprave za zajedničke poslove.

Kakva auta vozi obican narod, koji ima platu oko 20 000 dinara??? voze auta preko 20 godina starosti ako i njih mogu da priuste,zbog cene goriva, a vi se vozite dzabe i jos izvoljevas.
Sramna izjava nema sta.

m

pre 11 godina

U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju.

A ako nam je bar nešto za utehu, premijeri nam imaju bolji ukus za automobile od komšijskih.

Simon

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.

AleksandarK

pre 11 godina

Treba da se ugledaju na direktora Kolubare koji je od 240 vozila koje su koristili koje kakvi sefici , sveo na 30 vozila!!Usteda je par miliona dinara na mesecnom nivou!!

NS

pre 11 godina

Kada jedan obnican sofer i vozac koristi sluzbeno vozilo u privatne svrhe i vise prelazi za privatne razloge onda sta tek oni koji su u vecoj mogucnosti da muljaju rade... Tako je i u NS pa u svim drzavnim institucijsma vozaci teraju kuci sluzbena auta i koriste ih i preko vikenda....malo radno mesto manja mocucnost za kradju vece ceca i tako svi i naravno da je drzava u rasulu

Mili

pre 11 godina

Podržavam svaki tekst koji govori o bezobzirnom trošenju državnih para.
Imamo mnogo foteljaša, njhovo izdržavanje je skupo jer nemaju dobre rezultate, smenjujte nesposobne foteljaše.

mix

pre 11 godina

Ako se već bacaju, prijavljujem se za neki BMW, Mercedes ili Audi star 9 godina. Buraz uzeo skoro auto te starosti ,4 klase lošiji, i još ga platio! PRE-SRE-ĆAN!

Pera Kojot Supergenije

pre 11 godina

Jao pa sram vas bilo. Znate li vi koliko tih 23.000 ljudi ima obaveza tokom dana, samo da naša napaćena država može da koliko, toliko funkcioniše. Još time što se mnogo voze i troše mnogo goriva samo pomažu još više.

1. Veća im je produktivnost.
2. NIS više zarađuje.
3. Više se troši na akcize, pa je i državi bolje.
4. Pospešuje se tržište rezervnih delova.
5. Pojačava se saradnja sa Nemačkom.
6. Povećava se profit od putarina.
7. Smanjuje se oslanjanje na privatni sektor. Čitao sam ja o tom privatnicima i jasno mi je da je mnogo bolje da je veći državni aparat.

Kako sve okrenete na loše? Ništa vam nije sveto...

Mili

pre 11 godina

Podržavam svaki tekst koji govori o bezobzirnom trošenju državnih para.
Imamo mnogo foteljaša, njhovo izdržavanje je skupo jer nemaju dobre rezultate, smenjujte nesposobne foteljaše.

Simon

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.

abidal

pre 11 godina

moj komsija je policajac, ali ne onaj mucenik u uniformi, vec ima kosulju i crne pantalone. Ima i svoj privatni automobil.. nisam siguran da mu je u voznom stanju.. bar ga ja nisam video da se pomera.. zato ima sluzbeni auto, svako jutro drugi.. nova skoda, pezo.. ne vezuje se, prica mobilnim, vozi zenu i decu na posao, skolu, grad, ide u goste.. cak i vikendom zajednicki odlaze na odmore.. nije da sam od onih koje vise zanima tudji zivot od sopstvenog.. ali vidim brate mili.. i to se od mojih para vozi.. samo u Srbiji

lemmy

pre 11 godina

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa vodi računa o nešto više od 300 vozila. "Slobodno se može reći da je broj vozila koje Uprava ima nedovoljan. Nedovoljno pravih vozila, jer ne govorim o broju vozila u apsolutnom smislu, jer vi ako imate 158 vozila starijih od 8 godina, možete zamisliti da su ta vozila davno trebala otići u penziju", kaže Zoran Trninić, direktor Uprave za zajedničke poslove.

Kakva auta vozi obican narod, koji ima platu oko 20 000 dinara??? voze auta preko 20 godina starosti ako i njih mogu da priuste,zbog cene goriva, a vi se vozite dzabe i jos izvoljevas.
Sramna izjava nema sta.

AleksandarK

pre 11 godina

Treba da se ugledaju na direktora Kolubare koji je od 240 vozila koje su koristili koje kakvi sefici , sveo na 30 vozila!!Usteda je par miliona dinara na mesecnom nivou!!

Pera Kojot Supergenije

pre 11 godina

Jao pa sram vas bilo. Znate li vi koliko tih 23.000 ljudi ima obaveza tokom dana, samo da naša napaćena država može da koliko, toliko funkcioniše. Još time što se mnogo voze i troše mnogo goriva samo pomažu još više.

1. Veća im je produktivnost.
2. NIS više zarađuje.
3. Više se troši na akcize, pa je i državi bolje.
4. Pospešuje se tržište rezervnih delova.
5. Pojačava se saradnja sa Nemačkom.
6. Povećava se profit od putarina.
7. Smanjuje se oslanjanje na privatni sektor. Čitao sam ja o tom privatnicima i jasno mi je da je mnogo bolje da je veći državni aparat.

Kako sve okrenete na loše? Ništa vam nije sveto...

patriot

pre 11 godina

kako je predsednik francuske ukinuo i ministrima službena vozila zbog krize,a naši obnavljaju vozni park.niste bre ni magarce zaslužili da jašete,elito naša.

mix

pre 11 godina

Ako se već bacaju, prijavljujem se za neki BMW, Mercedes ili Audi star 9 godina. Buraz uzeo skoro auto te starosti ,4 klase lošiji, i još ga platio! PRE-SRE-ĆAN!

NS

pre 11 godina

Kada jedan obnican sofer i vozac koristi sluzbeno vozilo u privatne svrhe i vise prelazi za privatne razloge onda sta tek oni koji su u vecoj mogucnosti da muljaju rade... Tako je i u NS pa u svim drzavnim institucijsma vozaci teraju kuci sluzbena auta i koriste ih i preko vikenda....malo radno mesto manja mocucnost za kradju vece ceca i tako svi i naravno da je drzava u rasulu

Steve

pre 11 godina

Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?

Pavle Pucar

pre 11 godina

Moj matori je prodao svog Mercedesa w124 200D 2004 godine auto star tad 17 godina i presao je 650 000 km i taj covek kome ga je prodao i dalje ga vozi... A kakve kante oni voze u tim drzavnim sluzbama kad auto cim dodje 300 000 km za njih je vec za bacanje

lll

pre 11 godina

(Pera Kojot Supergenije, 21. januar 2013 11:59)
moj komsija povecava produktvinost tako sto se on i njegova deca voze sluzbenog golfa IV? iako je on niko i nista ali je prijatelj sa nekim iz vrha i to iz vrha Leskovca :D
znas ti koliko kosta odrzavanje za tih 20tak hiljada vozila + kao sto je neko reko kradja goriva zamena ispravnih delova?
mada verovatno i ti vozis neki sluzbeni auto pa zato pravdas sve to

Srdjan

pre 11 godina

Bili bi interesantni podaci koliko sluzbena vozila prosecno trose na 100 km. Vozila koja nisu blindirana a trose kao TENK, po 17 do 20 litara benzina. Eto gde su pare od poreza.

dragan

pre 11 godina

Imamo veoma skupu državu.Neko je nekad pitao koji je najbolji auto a odgovor je službeni.Teško će to ići da se smanji broj službenih automobila i da se isti koriste samo u službene svrhe.Ko jednom sedne u službeni auto veoma teško izlazi iz njega.Ne vidim da Vučić i Dačić pričaju o tome.

m

pre 11 godina

U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju.

A ako nam je bar nešto za utehu, premijeri nam imaju bolji ukus za automobile od komšijskih.

El Dorada

pre 11 godina

"Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?
(Steve, 21. januar 2013 13:3)

Zbog švalerke, bre!

Aleksandar

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, citas li ti ovo?
(Spartacus, 21. januar 2013 14:40)

Cita... sa zadnjeg sedista jednog od tih vozila i crkava od smeha.

gavra

pre 11 godina

od nekoliko hiljada sluzbenih automobila MUP-a petkom po podne i vikendom nema nigde ni jednog, parking MUP-a prazan, ali zato spartaju celom Srbijom o drzavnom trosku. Za to vreme u zabacenim stanicama policije lopove privode pesice ko u srednjem veku. Neka ministar Dacic, umesto sto se svaki dan reklamira na TV-u, izadje pred novinare i javno pokaze listing Puteva srbije o svim sluzbenim vozilima MUP-a koja petkom izadju iz BGD i vrate se u nedelju vece ili ponedeljak u jutro. pa svaki policijski sluzbenik sa bilo kog rukovodeceg mesta ima automobil na raspolaganju, (citaj za pijacu, skolu, obdaniste, vikend, zimovanje, letovanje, nabavku, kradju i kurvanje)...Tesko nama a bice jos teze.

Aleksandar

pre 11 godina

@(miqui, 21. januar 2013 14:56)

Sve i da uzmemo da je to tacno, sta sprecava danasnje postenjacine na vlasti da sve to uzmu i prodaju na javnoj licitaciji i da pare, recimo, uloze u uzinu za decu u skolama? Sve se slazemo, prethodna vlast je bila katastrofa, ali koji je onda izgovor ovoj sadasnjoj? Ili cemo cekati sledeci izborni ciklus pa tek onda da otvaramo temu kako nas je trenutna vlast zaduzila, opljackala, itd.?

tako bi trebalo

pre 11 godina

Ovo je samo kap u moru problema koji nas trenutno muce. Bojim se da toliko ima nepravilnosti ovde da kad bi ih sad poceli resavati, ne bi ih resili jos za dva zivota.
Tih sluzbenih auta ima bar duplo ego sto je prijavljeno jer stvarno, svaka susa vozi sluzbeni auto a najveci problem je sto se ne kontrolise sta ko radi sa tim svim autima. Vadi se gorivo, putuje se vise za privatne potrebe nego sluzbene, menjaju se delovi na autima jer komsija vozi isti jel, treba mu poneki deo, ide se na godisnji, letovanje, zimovanje itd...
Kako Srbija moze da ima najveci vozni park sluzbenih vozila u Evropi a najsiromasniji smo???
Znam da bi mnoge bolelo kad bi im uskratili to zadovoljstvo ali ne vidim potrebu da se neko bahati tudjim parama a neko rmbači za sve to.
Ne vidim NIKOG kome je stalo da bude drugacije, bolje, pravednije.

Babe i zabe

pre 11 godina

"U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju. "

Mozda i znas sta su hteli da kazu ali spinujes. Vlasnistvo pravnih lica i drzavno su dva pojma. Engleska pravna lica su ta vozila zaradila (trebala bi i da su nasa ali nesto nisam siguran), a drzava troskari pare poreskih obveznika.

m

pre 11 godina

Tome dodajte slobodno i obaveznu TV pretplatu i tome slično, kao što ste to radilo za vreme anti Slobine kampanje...
Kao da DS i URS sa tim nemaju ništa ?

Šumadinac

pre 11 godina

Država Srbija
(samo vesti – bez komentara)
Beograd -- Iako zvaničnici stalno obećavaju štednju državnog novca, u Srbiji više od 20.000 državnih službenika i dalje koristi službena vozila...
Beograd -- Većina škola nema kuhinju i trpezariju, iako bi po zakonu deca trebalo da imaju obavezan obrok. Takođe, oko 1.500 osnovaca iz Palilule nema novca za užinu...

Michel

pre 11 godina

30k sluzbena vozila? Nije puno. Italija na primer ima ih preko 630k, sve nove atomobile od preko 100k evra. Tako da ne vidim problem kod nas.
(Dobro, italija je na ivicu bankrota).

bole

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.
(Simon, 21. januar 2013 12:26)
Copy Paste... svaka cast na komentaru!

Milan

pre 11 godina

Ovo je jako tendenciozno napisano...Zar se u sluzbena vozila racunaju vojni kamioni i terenci kao i policajska patrolna vozila?
Naravno da bi bilo dobro da se smanji i ustedi gde god se moze ali ovakva generalna nekriticka ocena i prebrojavnje se moze nazvati ili neznanjem ili tabloidizacijom ili...zlonamernoscu!

miqui

pre 11 godina

Za vreme DS-a su nakupovana vozila zemlji tesko tako na primer kada je Ds u
Svilajncu dosla na vlast odmah posle malo nije im odgovarao Audi sto su privatnici kupili bidzi vec su kupili novu Astru pa posle toga Pasata pa jos jedno vozilo a Audi i dalje je u upotrebi!To je ta vlast za koju je narod nekda glasao i sada kuka!A zamislite BG koliko tamo ima vozila verovatno vise od 1000!

miki

pre 11 godina

Prilično netačni podaci, ali dobro je olakšati malo narodu. 8.500 službenih vozila u ministarstvima? Sad narod pomišlja na crne audije u tom broju. Gluposti, postoje odredbe ko u vladi ima pravo na službena kola i to ne ide dalje od pomoćnika ministra, ona manja imaju 5-6. Trebalo je biti pošten pa navesti da su to jadni policijski puntići, kola domova zdravlja, poreske uprave, šumarskih inspektora, i sl. Ali uglavnom nije ono što se servira kao podatak. Hteli mi to ili ne, uvek će postojati potreba za službenim vozilima

vlada

pre 11 godina

Koliko nagadjanja i neproverenih informacija u jednom textu. Sramota.
Doduše suština je tu, u državnim jaslama ima toliko automobila da to nije zdravo! A ta kola održavamo mi obični smrtnici!

vosa

pre 11 godina

rasprodati ... ostaviti samo precednicki auto ... ostali vozom metrom autobusom i grackim ... malo da vide kako se ostali narod vozi.... svakako te prevoze imaju bezplatno.

Aleksandar

pre 11 godina

za (lll, 21. januar 2013 12:53)

Pročitaj još jednom komentar Pere Kojota - ako ne shvataš satiru, nemoj da konentarišeš.

m

pre 11 godina

U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju.

A ako nam je bar nešto za utehu, premijeri nam imaju bolji ukus za automobile od komšijskih.

Pera Kojot Supergenije

pre 11 godina

Jao pa sram vas bilo. Znate li vi koliko tih 23.000 ljudi ima obaveza tokom dana, samo da naša napaćena država može da koliko, toliko funkcioniše. Još time što se mnogo voze i troše mnogo goriva samo pomažu još više.

1. Veća im je produktivnost.
2. NIS više zarađuje.
3. Više se troši na akcize, pa je i državi bolje.
4. Pospešuje se tržište rezervnih delova.
5. Pojačava se saradnja sa Nemačkom.
6. Povećava se profit od putarina.
7. Smanjuje se oslanjanje na privatni sektor. Čitao sam ja o tom privatnicima i jasno mi je da je mnogo bolje da je veći državni aparat.

Kako sve okrenete na loše? Ništa vam nije sveto...

Michel

pre 11 godina

30k sluzbena vozila? Nije puno. Italija na primer ima ih preko 630k, sve nove atomobile od preko 100k evra. Tako da ne vidim problem kod nas.
(Dobro, italija je na ivicu bankrota).

lll

pre 11 godina

(Pera Kojot Supergenije, 21. januar 2013 11:59)
moj komsija povecava produktvinost tako sto se on i njegova deca voze sluzbenog golfa IV? iako je on niko i nista ali je prijatelj sa nekim iz vrha i to iz vrha Leskovca :D
znas ti koliko kosta odrzavanje za tih 20tak hiljada vozila + kao sto je neko reko kradja goriva zamena ispravnih delova?
mada verovatno i ti vozis neki sluzbeni auto pa zato pravdas sve to

Pavle Pucar

pre 11 godina

Moj matori je prodao svog Mercedesa w124 200D 2004 godine auto star tad 17 godina i presao je 650 000 km i taj covek kome ga je prodao i dalje ga vozi... A kakve kante oni voze u tim drzavnim sluzbama kad auto cim dodje 300 000 km za njih je vec za bacanje

Milan

pre 11 godina

Ovo je jako tendenciozno napisano...Zar se u sluzbena vozila racunaju vojni kamioni i terenci kao i policajska patrolna vozila?
Naravno da bi bilo dobro da se smanji i ustedi gde god se moze ali ovakva generalna nekriticka ocena i prebrojavnje se moze nazvati ili neznanjem ili tabloidizacijom ili...zlonamernoscu!

miki

pre 11 godina

Prilično netačni podaci, ali dobro je olakšati malo narodu. 8.500 službenih vozila u ministarstvima? Sad narod pomišlja na crne audije u tom broju. Gluposti, postoje odredbe ko u vladi ima pravo na službena kola i to ne ide dalje od pomoćnika ministra, ona manja imaju 5-6. Trebalo je biti pošten pa navesti da su to jadni policijski puntići, kola domova zdravlja, poreske uprave, šumarskih inspektora, i sl. Ali uglavnom nije ono što se servira kao podatak. Hteli mi to ili ne, uvek će postojati potreba za službenim vozilima

mix

pre 11 godina

Ako se već bacaju, prijavljujem se za neki BMW, Mercedes ili Audi star 9 godina. Buraz uzeo skoro auto te starosti ,4 klase lošiji, i još ga platio! PRE-SRE-ĆAN!

Mili

pre 11 godina

Podržavam svaki tekst koji govori o bezobzirnom trošenju državnih para.
Imamo mnogo foteljaša, njhovo izdržavanje je skupo jer nemaju dobre rezultate, smenjujte nesposobne foteljaše.

Steve

pre 11 godina

Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?

Simon

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.

AleksandarK

pre 11 godina

Treba da se ugledaju na direktora Kolubare koji je od 240 vozila koje su koristili koje kakvi sefici , sveo na 30 vozila!!Usteda je par miliona dinara na mesecnom nivou!!

abidal

pre 11 godina

moj komsija je policajac, ali ne onaj mucenik u uniformi, vec ima kosulju i crne pantalone. Ima i svoj privatni automobil.. nisam siguran da mu je u voznom stanju.. bar ga ja nisam video da se pomera.. zato ima sluzbeni auto, svako jutro drugi.. nova skoda, pezo.. ne vezuje se, prica mobilnim, vozi zenu i decu na posao, skolu, grad, ide u goste.. cak i vikendom zajednicki odlaze na odmore.. nije da sam od onih koje vise zanima tudji zivot od sopstvenog.. ali vidim brate mili.. i to se od mojih para vozi.. samo u Srbiji

miqui

pre 11 godina

Za vreme DS-a su nakupovana vozila zemlji tesko tako na primer kada je Ds u
Svilajncu dosla na vlast odmah posle malo nije im odgovarao Audi sto su privatnici kupili bidzi vec su kupili novu Astru pa posle toga Pasata pa jos jedno vozilo a Audi i dalje je u upotrebi!To je ta vlast za koju je narod nekda glasao i sada kuka!A zamislite BG koliko tamo ima vozila verovatno vise od 1000!

lemmy

pre 11 godina

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa vodi računa o nešto više od 300 vozila. "Slobodno se može reći da je broj vozila koje Uprava ima nedovoljan. Nedovoljno pravih vozila, jer ne govorim o broju vozila u apsolutnom smislu, jer vi ako imate 158 vozila starijih od 8 godina, možete zamisliti da su ta vozila davno trebala otići u penziju", kaže Zoran Trninić, direktor Uprave za zajedničke poslove.

Kakva auta vozi obican narod, koji ima platu oko 20 000 dinara??? voze auta preko 20 godina starosti ako i njih mogu da priuste,zbog cene goriva, a vi se vozite dzabe i jos izvoljevas.
Sramna izjava nema sta.

m

pre 11 godina

Tome dodajte slobodno i obaveznu TV pretplatu i tome slično, kao što ste to radilo za vreme anti Slobine kampanje...
Kao da DS i URS sa tim nemaju ništa ?

bole

pre 11 godina

Vest pre ove, hronološki, je da neka naša deca nemaju pare za užinu.
Molim lepo, limuzina od 40 ili 70 hiljada evra kojoj je i za održavanje potrebna značajna suma - može da nahrani za užinu isto toliko hiljada dece. Jedna limuzina. Prema tome, uz sav rizik da budem prozvan kao demagog, smanjite dragi funkcioneri fondove pri nabavci automobila i dajte deci razliku da imaju za užinu! Šta fali modelima vozila od po 10 do 15 hiljada evra. Ove od 15 bih hajde dao ministrima, ostalima limit na 11 hiljada i ćao. Nema.
(Simon, 21. januar 2013 12:26)
Copy Paste... svaka cast na komentaru!

Babe i zabe

pre 11 godina

"U Engleskoj je više od pola ukupno registrovanih automobila u vlasništvu pravnih lica. Toliko o "rekordu po broju službenih automobila". Znam šta ste hteli da kažete, ali niste dobro napisali. Na kraju krajeva, nije toliki problem broj, nego način na koji se koriste i zloupotrebljavaju. "

Mozda i znas sta su hteli da kazu ali spinujes. Vlasnistvo pravnih lica i drzavno su dva pojma. Engleska pravna lica su ta vozila zaradila (trebala bi i da su nasa ali nesto nisam siguran), a drzava troskari pare poreskih obveznika.

Aleksandar

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, citas li ti ovo?
(Spartacus, 21. januar 2013 14:40)

Cita... sa zadnjeg sedista jednog od tih vozila i crkava od smeha.

NS

pre 11 godina

Kada jedan obnican sofer i vozac koristi sluzbeno vozilo u privatne svrhe i vise prelazi za privatne razloge onda sta tek oni koji su u vecoj mogucnosti da muljaju rade... Tako je i u NS pa u svim drzavnim institucijsma vozaci teraju kuci sluzbena auta i koriste ih i preko vikenda....malo radno mesto manja mocucnost za kradju vece ceca i tako svi i naravno da je drzava u rasulu

patriot

pre 11 godina

kako je predsednik francuske ukinuo i ministrima službena vozila zbog krize,a naši obnavljaju vozni park.niste bre ni magarce zaslužili da jašete,elito naša.

dragan

pre 11 godina

Imamo veoma skupu državu.Neko je nekad pitao koji je najbolji auto a odgovor je službeni.Teško će to ići da se smanji broj službenih automobila i da se isti koriste samo u službene svrhe.Ko jednom sedne u službeni auto veoma teško izlazi iz njega.Ne vidim da Vučić i Dačić pričaju o tome.

Srdjan

pre 11 godina

Bili bi interesantni podaci koliko sluzbena vozila prosecno trose na 100 km. Vozila koja nisu blindirana a trose kao TENK, po 17 do 20 litara benzina. Eto gde su pare od poreza.

vlada

pre 11 godina

Koliko nagadjanja i neproverenih informacija u jednom textu. Sramota.
Doduše suština je tu, u državnim jaslama ima toliko automobila da to nije zdravo! A ta kola održavamo mi obični smrtnici!

tako bi trebalo

pre 11 godina

Ovo je samo kap u moru problema koji nas trenutno muce. Bojim se da toliko ima nepravilnosti ovde da kad bi ih sad poceli resavati, ne bi ih resili jos za dva zivota.
Tih sluzbenih auta ima bar duplo ego sto je prijavljeno jer stvarno, svaka susa vozi sluzbeni auto a najveci problem je sto se ne kontrolise sta ko radi sa tim svim autima. Vadi se gorivo, putuje se vise za privatne potrebe nego sluzbene, menjaju se delovi na autima jer komsija vozi isti jel, treba mu poneki deo, ide se na godisnji, letovanje, zimovanje itd...
Kako Srbija moze da ima najveci vozni park sluzbenih vozila u Evropi a najsiromasniji smo???
Znam da bi mnoge bolelo kad bi im uskratili to zadovoljstvo ali ne vidim potrebu da se neko bahati tudjim parama a neko rmbači za sve to.
Ne vidim NIKOG kome je stalo da bude drugacije, bolje, pravednije.

gavra

pre 11 godina

od nekoliko hiljada sluzbenih automobila MUP-a petkom po podne i vikendom nema nigde ni jednog, parking MUP-a prazan, ali zato spartaju celom Srbijom o drzavnom trosku. Za to vreme u zabacenim stanicama policije lopove privode pesice ko u srednjem veku. Neka ministar Dacic, umesto sto se svaki dan reklamira na TV-u, izadje pred novinare i javno pokaze listing Puteva srbije o svim sluzbenim vozilima MUP-a koja petkom izadju iz BGD i vrate se u nedelju vece ili ponedeljak u jutro. pa svaki policijski sluzbenik sa bilo kog rukovodeceg mesta ima automobil na raspolaganju, (citaj za pijacu, skolu, obdaniste, vikend, zimovanje, letovanje, nabavku, kradju i kurvanje)...Tesko nama a bice jos teze.

El Dorada

pre 11 godina

"Ja vozim Stojadina '74 godiste pa nadjem delove. Sta vise, relativno jeftino.
I ide. Ok, ne treba ici u krajnost, ali zbog cega jedan prosecan politicar mora da se vozi u novom vozilu?
(Steve, 21. januar 2013 13:3)

Zbog švalerke, bre!

Aleksandar

pre 11 godina

@(miqui, 21. januar 2013 14:56)

Sve i da uzmemo da je to tacno, sta sprecava danasnje postenjacine na vlasti da sve to uzmu i prodaju na javnoj licitaciji i da pare, recimo, uloze u uzinu za decu u skolama? Sve se slazemo, prethodna vlast je bila katastrofa, ali koji je onda izgovor ovoj sadasnjoj? Ili cemo cekati sledeci izborni ciklus pa tek onda da otvaramo temu kako nas je trenutna vlast zaduzila, opljackala, itd.?

vosa

pre 11 godina

rasprodati ... ostaviti samo precednicki auto ... ostali vozom metrom autobusom i grackim ... malo da vide kako se ostali narod vozi.... svakako te prevoze imaju bezplatno.

Aleksandar

pre 11 godina

za (lll, 21. januar 2013 12:53)

Pročitaj još jednom komentar Pere Kojota - ako ne shvataš satiru, nemoj da konentarišeš.

Šumadinac

pre 11 godina

Država Srbija
(samo vesti – bez komentara)
Beograd -- Iako zvaničnici stalno obećavaju štednju državnog novca, u Srbiji više od 20.000 državnih službenika i dalje koristi službena vozila...
Beograd -- Većina škola nema kuhinju i trpezariju, iako bi po zakonu deca trebalo da imaju obavezan obrok. Takođe, oko 1.500 osnovaca iz Palilule nema novca za užinu...