Nedelja, 25.11.2012.

14:12

Dačić: Kosovo oteto od Srbije

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da sigurno niko neće prodati Kosovo, ali da je Kosovo oteto od Srbije i "treba da sačuvamo ono što možemo".

Izvor: Beta

Daèiæ: Kosovo oteto od Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Stanimir

pre 11 godina

Pazi bucka.... secas se redova za hleb,mleko,benzin,da nisi mozda i stajao u njima? Pa te redove ste vi stvorili,trebalo je 5.10 da svi zavrsite kao Causeku...

Iksi

pre 11 godina

Kosovo, Dacicu, nikad nije ni bilo srpsko. Albanci su bili tu i kad ste vi dosli s Karpata. Osvajali ste je za manje od dva veka, onda su dosli Turci a posle njih niste je dobili ratom vec su vam je poklonili velike sile. Najzad, izgubili ste je ratom. Tacka. Sve vreme Albanci su bili tu a vi ste ziveli u snovima i bajkama.

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.
(Fikus, 26. novembar 2012 03:30)

Super, a jel netko tim teritorijem vladao prije i poslije cara Dušana a da nije Srbin? Ako je, zašto bi vladavina cara Dušana bila početna točka? A i nije bio car jer ga nisu okrunili za cara ni Papa ni Carigradski patrijarh koji su jedini na to imali pravo. I to je carstvo bilo Carstvo Srba i Grka, a u njemu su živjeli i Albanci samo vi to ne želite priznat i uvijek imate neku svoju verziju povijesti. Itd itd ... Besmisleno je s vama o tome rspravljati ...

Lutfi

pre 11 godina

Nije istina da vam je oteto.
Kosovo je tu vekovima.
Kosovo je nepravedno oteto Albaniji 1913g.
Uvek je bilo nepravdi nad Albancima.
Sada je Kosovo Nezavisna Drzava.
Intecije Kosova su clanstvo u NATO i EU.
Dobro bi bilo da i Srbija shvati da i za Srbiju je dobro da se vuclani u EU a i u NATO ako moze da zaboravi bobardovanja 1999(da prizna da je zato kriva tadasnje rukovodstvo zahuskano i od SANU, SPC , Francuske 7 i nekih drugih Organizacija slicnim ovima)
Razmisljajte trezno nemojte sanjati usred bela dana.

Pixies

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.
(Branko, 26. novembar 2012 09:27)

Ti čoveče tek da nešto lupiš. Baš te briga šta si naškrabao. "Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića" , a završili sa KOŠTUNICOM!!! Kosovo je zvanično proglasilo nezavisnost u vreme Koštunice...Tadić sa time nema nikakve veze!

ida

pre 11 godina

Kosovo se vratilo svojoj matici, nemoze biti biti oteto nesto sto tebi nikad pripadalo nije. Prisustvo Srbije na Kosovu tokom cele njene istorije je bilo isklucivo uz pomoc represije, segregacije i krsenja osnovnih ljudski i gradjanskih prava i sloboda.

Branko

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.

Fikus

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.
(agim, 25. novembar 2012 14:27)

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.

Drzava na prodaju

pre 11 godina

Ako nam je uskraceno cak i pravo na pravno-diplomatsku borbu za Kosovo, postavlja se pitanje, a sta ce nam drzava? Treba ugasiti drzavu i raspisati referendum o prisjedinjavanju nekoj ozbiljnoj drzavi, koja ce u nase ime da se bori za nase interese.

CG

pre 11 godina

(lorimer, 25. novembar 2012 17:14)

Tipican komentar autosoviniste ,odnosno tipicne srpske jugokomunjare koji misli da ce odricanjem svega i svacega da postane "omiljen" kod svojih gazda...

Kao prvo koriscenje stranih rijeci na pocetku(remember,remember),jelte,jer moramo vec u startu pokazati da smo giga-liberalno-urbani velegradjanin svijeta koji nema nista sa ovom "zaostalom" nacijom koje se stidi i zbog toga navija za jacu stranu u ovom sukobu (Zapad vs Srbija) jer je "trendi" i "fenseraj" biti sa jacima...
Nakon toga nevjest pokusaj koriscenja ironije...

A nakon toga,u najboljoj jugokomunistickoj tradiciji srpske ekstremne ljevice,apsolutna podrska svemu i svacemu,pa i svim argumentima,ma koliko god apstruzni bili samo da su upereni protiv nacionalnih i drzavnih interesa srpskog naroda i Srbije!

Dame i gospodo,Srbi na Kosovo imaju demografsko pravo jer su ga tokom istorije prvi naseljavali i terorom i silom bili protjerivani sa njega i jer je KiM po Un rezoluciji 1244 i dalje neotidjivi dio Srbije!
Nismo mi Srbi otisli u Albaniju da krademo teritoriju nego Albanci u Srbiju da kradu teritoriju!

Srpske jugokomunjare su najveci neprijatelj srpskog naroda ,oni su se 1912 protivili rjesavanja kosovskog problema na robustan nacin,kasnije su nas Srbe uvalili u SFRJ umjesto da rjesimo jednom za sva vremena srpsko nacionalno pitanje u tom po nama povoljnom trenutku!

Ja

pre 11 godina

Nije oteto Ivice,izgubili ste ga ti, tvoj predsednik i vama slicni 1999 nemoj da nas pravis maloumnima! Voleo bi ti da je cela Srbija zarazena amnezijom ali nije,dace bog da i tebi vidimo ledja jednom zauvek!!

pitanje Alku?

pre 11 godina

Kad kaze "ovi koji su doneli demokratiju", na koga misli ? Jeli to Tito, Sloba ili DOS {Kostunica i Djindjic).
Ako je to DOS, (verovatno ne misli na Tita ni na Slobu) pitam ga sta smo to,1991.-2000.g.imali da izvezemo sem tuce za parce hleba i ....Nije bilo ni jabuka.

R.P.

pre 11 godina

Da li se neko bavi i pitanjem "Srbi na Kosovu" ili samo "cije je"?
Uopste nije vazno cije je i kako se zove, vec da jedna etnicka grupacija, Srbi, nema skoro nikakva ljudska prava na toj teritoriji, a EU je veeliki borac za ljudska prava..... Na to treba usmeriti borbu, kao sto je to Djindjic radio, a ne na "trla-baba-lan-cije-je-Kosovo" price.

merkurije mudri

pre 11 godina

Neuki narode... Pogledaj iz kojih vekova su srpske svetinje na Kosovu! Nikad nije bilo albansko. Bilo je Otomansko, ali opet oteto. Ali svakako je tacno da ono DANAS nije nase niti ce ikada biti, i da moramo da se pomirimo sa tim cim pre

Ivan

pre 11 godina

"Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU" je tacno, kao sto je tacno da nam niko ne garantuje EU (koje god ne/koristi to donelo) ako se odreknemo Kosova

nismo bolje ni zasluzili

pre 11 godina

Ako su Srbi oteli Kosovo od Albanaca objasnite srpske crkve iz XIII i XII veka na istoj teritoriji. Hvala lepo, dovidjenja.
(vlada, 25. novembar 2012 19:59)

A jel' su Srbi tu od postanka sveta?

Zbog ovako prizemnih i glupih shvatanja od Srbije nece ostati ni kamen na kamenu.I uopste mi nije zao.Nista bolje nismo ni zasluzili.
Dok vi grakcete o nekakvom "srcu" i sanjate teritorije Srba u Srbiji sve manje.

sustainable fluffiness

pre 11 godina

Znači srce Srbije je oteto još pre 13 godina, ali mi to tek sada primećujemo i radimo na tome da ga zadržimo unutar Srbije, gde ono, uzgred budi rečeno, nije. Pa mi nismo država, mi smo medicinski fenomen.

Milan -veciti kontras

pre 11 godina

Vidim neki pominju istoriju, ali zaboravljaju [dali slucajno] da krenu od pocetka te istorije, tj dolaska Srba na Balkanu 5.,6. veku.
Koga li su Srbi isterali/istisnuli da bi de rasirili po njemu ??

margal

pre 11 godina

Puna podrska Dacicu !!!Srbija sekularna drjava a ne klerikalna,crkva ne treba da mesa u politiku!!! Bolje crkva gleda svoi dela i poslove,i ne mesa gde nije mesto crkvi!!! Kosovo izgubljeno 1999 godine!!!

bravo!

pre 11 godina

Dacic je konacno dao potpuno realnu ocenu "Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU".
Treba da ostane realan i tako da vopdi politiku a ne da se "udvara" biracima pricama, o raznim nepravdama i davanjem obecanja koja su totalno nerealna.
Nema nista od kukanja, svet je oduvek bio "surov" i treba se snalaziti, gledati "svoja posla" a ne ispravljati svetske nepravde (ipak smo mi mali za takve egzibicije).
Imati jasne ciljeve i samo napred.

Alek

pre 11 godina

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.
(aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?, 25. novembar 2012 17:57)

Aman zaman, samo jedna mala ispravka. Mi osim jabuka i nesto malo ostalog voca nemamo nista drugo ni da ponudimo. Ni Rusima niti drugima. Za to ne treba da krivimo nokog drugog osim sebe i ove koji su nam doneli "demokratiju".

zmitjkoe

pre 11 godina

Naravno da jeste, to svi znamo. Najsmesniji su oni koji nas ubedjuju da ga je izgubio Milosevic.
(Nikola, 25. novembar 2012 17:45)

Pa nije bio sam, pomogli Dacic, Seselj, Nikolic i Vucic. Sto neko ne napise upustvo za upotrebu mozga.

BokiNS

pre 11 godina

Patrijarh Irinej treba da gleda svoja posla i da se mane politike.
To bi trebalo i kažnjavati.
Dačićeva izjava je u granicama korektnosti - pohvala!

Posmatrač

pre 11 godina

Pre nekoliko godina je jedan visoko rangirani američki oficir, već pomalo iznerviran našim "nastojanjima" da se Kosovo "vrati" u Srbiju, upitao je jednog našeg visoko rangiranog političara: Ok, ako vam sada "predamo" Kosovo nazad, šta biste vi sa tim problemom kojem niste dorasli, jer to niste rešili u razumnom roku i uz razumnu primenu sile?

A ovaj naš nije imao odgovor...

I to je pitanje za sve one (Dveri&Co, SANU, SPC, narod...) koji kažu da je bolje "dostojanstveno pocrkati" nego pragmatično preživeti.

Sve njih pitam: šta su oni LIČNO SPREMNI da žrtvuju za Kosovo?

Darko

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.
(Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan, 25. novembar 2012 15:54)

Da li je to onaj sto je izjavio "kako mogu Afrika i Indija bez eu"?Neka hvala,te velikosrpske mitomane neka citaju oni sto od drveta ne vide sumu.

lorimer

pre 11 godina

"Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL
(Nik, 25. novembar 2012 16:13) "

Remember, remember

capslock of November ...

Moraš to većim fontom, taj je mali. Kakva si ti Srbenda ako nemaš font 48? Pa još i boldovan.

A čovek ti je samo dao najbolji savet koga si mogao da dobiješ za džaba...

Nikola

pre 11 godina

Lako je patrijarhu da tako govori kada zivi bez brige. Vidimo mi gospodine kako zive popovi, sve potrebno za lagodan zivot imaju, od resenog stambenog pitanja, preko stalnih prihoda na visokom nivou pa do sigurnosti. I to sve o trosku gradjana drzave!!!
Ni to ne bi bio problem da se ne trose basnoslovne kolicine na luksuzne automobile, opremanja prostora i ostalo. A onda dodjete i kazete nam da treba da idemo u izolaciju ka jednoj Rusiji koja je od nas dobila NIS a nismo dobili juzni tok, koja nam prodaje skuplji gas nego Nemackoj, koja nas je izigrala devedeset devete, koja nam je dala kredit po povoljnostima koje vredjaju i koja nas na mnoge slicne nacine uslovljava isto kao i zapad.
Zapitam se kada ste vi gospodine Irinej bili u kupovini? Da li kupujete namirnice i placate racune od prosecne plate u Srbiji? Da li znate koliko je potrebno za decu? Da li znate da je prakticno nemoguce doci do stambenog resenja bez zaduzivanja za ceo zivot? Da li znate koliko narod bedno zivi a da popovi o trosku tog istog naroda zive daleko bolje, skoro kao seici u ovoj sredini? Ne znate! I onda dajete sebi za pravo da nas terate ka izolaciji uz svo duzno postovanje to nije u redu.

Žaki

pre 11 godina

Ma nije nekima toliko do Kosova koliko do pola miliona evra koje se iz budžeta svakog dana netragom, već 12 godina, gubi u tom fiktivnom delu države. Ej bre, lova je to! Mnogi su se uzidali u tu priču i naravno da im ovo nedefinisano stanje odgovara. Nije njima do Kosova, šta će im!? Morali bi da prime dva miliona Albanaca i da im omoguće sva građanska prava koja d tim idu - kao i slobodnu kupovinu sela i nekretnina po Srbiji! Dakle to otpada! Vraćanje Kosova ratom isto otpada jer ne možeš ubiti dva miliona ljudskih bića tek tako (pokojni patrijarh Pavle je o tome govorio)...a osim toga, i ruku na srce, Ameri bi to jedva dočekali. Dakle svi ovi razlozi za limbo ili status kvo na Kosovu otpadaju! Šta je onda motiv da se stvar ne mrdne sa mesta? Pa naravno, ogromne pare..opljčkati sopstvenu državu što više što temeljnije, da ni kamen na kamenu ne ostane - a drugi će uvek biti krivi.

uk

pre 11 godina

@Bledi

Mora da su onda Albanci izgradili sve one manastire na Kosovu i Metohiji u 14 i 15 veku ?
Deluje mi da si ucio istoriju iz Mikijevog zabavnika.

aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?

pre 11 godina

"Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Старо куче, 25. novembar 2012 14:29) "

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.

Igor

pre 11 godina

Kosovo otimaju ali koliko ja znam jos je u sastavu Srbije i ne dolikuje premijeru i preambuli ustava da se tako prica. Sramota je premijeru da im ga ovakvim recima jos na tacni nudite. Ne zamajavajte javnost vasim mudrostima svako malo. Sramota.

Goran

pre 11 godina

Ако се добро сећам, политика прошле власти је гласала ''И Косово и Европа'', а политика садашње власти, према мени, треба да се зове ''Ни Косово ни Европа'' :-)

Mairon

pre 11 godina

Sve cesce cujemo grubo mesanje crkve u pitanja koja je se ne ticu. Ovo sto mi imamo nije crkva nego nacionalisticka organizacija ogrezla u licemerju. Bolje da ne navodim primere sramnog pada crkve i sve greske koje je cinila i uporno cini. Umesto da nastave sa trovanjem i obmanjivanjem gradjana, rukovodioci crkve bi morali da se pozabave onim pitanjima zbog kojih i crkva postoji i da se zapitaju u kakvom se stanju nalaze.

Nik

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad
(mirsad, 25. novembar 2012 14:45)


Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL

mattko

pre 11 godina

Zbog ovih Dacicevih reci Cedomir Jovanovic godinama se klacka na 5 % jer zaboga, sramota je reci istinu. Sada kada je SPS preuzeo vokabular LDP a onda je za siroke mase, radnicku klasu i postenu intilegenciju to OK!
Srbijo kako plitko razmisljas!

Vernik koji je za EU

pre 11 godina

Srbija ne sme da se samoizoluje poput Severne Koreje, i Srbija ne sme da postane religijska drzava. Probleme mozemo da resimo u nasu korist samo ako se probijemo tamo gde se o tim problemima odlucuje, a ne ako budemo veciti oportunisti.

MilePrisluškivač

pre 11 godina

ovaj čovek se ne meša u svoj posao, kao da nije premijer već samo davalac izjava i saopštenja. strašno i žalosno istovremeno.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Kosovo je pod patronatom SB UN, a ne NATO-a. Onaj ko nema ideja i ne zna sta treba da radi, bio bi veci patriota kada bi se sklonio da ne smeta.

јџ

pre 11 godina

Дачићу, Косово није српско јер си ти рођен у Призрену а данас живиш у Београду. Када Београђани буду ишли у Призрен биће српско. До тада, уместо да нас шаљете у ратове лепо организујте куповину приватног земљишта као што то раде Јевреји по Палестини.

isto

pre 11 godina

Ovaj nastavlja sa "Oćemo i jare i pare" politikom. Ne može bre. Rekli su ovi iz EU milion puta. So... Nećemo poniženje. Patrijarh je u pravu.

Alek

pre 11 godina

За домаћу јавност влада Србије има спреман аргуменат да се ради о решењу као за „две немачке државе у време хладног рата”. Очекује се да ће Србија као противуслугу од Запада добити датум за почетак преговора о приступању у ЕУ, при чему ће се јасно дефинисати да Србија у ЕУ може ући само без дела територије којег ће се де-факто одрећи у сагласности са новом владином платформом. Осим тога могућ је и неки вид аутономије за српску мањину на северу Косова као суверене државе.

Росијскаја газета цитира неименовани извор из МИД-а Руске федерације да руској дипломатији није успело да убеди српску страну да је за њу најповољније да се косовски конфликт „замрзне” на неодређено време и да се Србија не саглашава на иницијативе из САД и ЕУ да се потпуно одрекне свог државног интегритета и суверенитета у замену за „магловито обећање датума за почетак преговора о пријему у ЕУ”, подсећајући да Турска статус којем Србија тежи има већ 13, а Македонија већ 7 година, без изгледа за пријем у ЕУ у догледно време.

Руска дипломатија за већ готово известан случај да се Београд сагласи са пријемом Косова у Уједињене нације као пуноправне чланице припрема алтернативни план, којим би се убрзало међународно признање Абхазије и Јужне Осетије.

Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.

sasa jokic

pre 11 godina

Interesi crkve su dijametralno suprotni drzavnim interesima. Kada narod ceka u redovima za hleb i mleko znaci da je ocajan, a kada je ocajan okrene se crkvi!
SPC je najveci "uspeh" doziveo devedesetih, em su im se milioni obracali, em su im ratni profiteri sagradili storine crkava, tako da nostalgija crkve za tim nesrecnim vremenima ne treba da nas cudi.
Dacic je propustio da skrene paznju Patrijarhu sta je njegova uloga u drustvu, i da se ne bavi politikom! Neka se SPC slobodno okrene Rusiji, ali nas neka ne vracaju u srednji vek!

halim shala

pre 11 godina

PO vama i nazalost tako kaze i SANU, crkva Kosovo je oteto od Srbije. Medjutim, svetska istorija, ondasnja diplomatija, stampa pa i neki istoricari iz Srbije kazu suprotno da je Srbija 1912 1913 okupirala Kosovo i delove Albanije (Skadar je srpski grad, Drac je srpski grad vikali su ono vreme oni koji i danas hoce Vleiku Srbiju. Posotje mlioni orgumenti da Kosovo nikada nije bilo srpsko, ovim necu da tebe ubedujem znajuci da si ti neporavljiv i da si i dalje dvrdoglav kao bivsi tvoj sef koji je upropastio najpre svoj narod a zatim i druge u okruzenju.

DENIS

pre 11 godina

EU nas nece nikako pa da im sve damo. To smo vec osetili sa haskim optuzenicima. Nego najbolje bi bilo Dacicu da ti kao predednik vlade uputis zahtev svim clanicama EU ponaosob svakoj od 27 sa pitanjem kakvi su njihovi uslovi da nas prime. Sve imaju isto pravo. Pa kad stignu tih 27 lista sa po xy zahtevima znacemo sta mozemo i sta treba da radimo, i gde treba da stremimo.

Vlad

pre 11 godina

Gospodine Dacicu ne verujem da ste ikad stajali u redovima za hleb i mleko , koje sada spominjete. Kao visoki funkcioner partije ciji je predsednik aminovao potpisivanje Kumanovskog sporazuma, odnosno tada bila na vlasti, zajedno sa partijom kojoj su tada pripadali sadasnji Predsednik Republike i sadasnji Ministar vojnistisnite zube i priznajte ovom narodu da je Kosovo izgubljeno jos 1999. Kao ministru policije predlozio bi da zajedno sa koordinatorom bezbednosnih agencija preispita ne izjave, vec privatne racune Filareta, Pahomija i Comp s obzirom na slicnost sa grckim kolegama iz iste branse.

ice9

pre 11 godina

Nemoj pope mnogo da reshse da ti se ne zapali slucajno dzip! Dacic ima pravo al treba da se mane vise Kosova od toga nema nista bez rata, kraj price!

Arhangel

pre 11 godina

sta cemo u evropskoj uniji koja se raspada i puca po savovima! ako tamo udjemo bicemo samo njihova kolonija koja ce da nam sudi i kroji zakone onako kako to u Hagu rade.gde ce stranci da nam pokupuju obradivu zemlju za bagatelu,sto i stoji u ugovoru za pridruzivanje koji smo potpisali.isto kao sto su nas ameri uslovili da moramo kupovati genetski manipulisano seme i hranu pa ce nas pogurati u EU.raspad sistema je u rumuniji,i bugarskoj i sloveniji koji udjose u EU.

putnik kroz nevreme

pre 11 godina

Komunista u crkvi, pop u politici, obojica prizivaju diktaturu Rusije, Kosovo im u masti... Ni u ludilu ne bih zamislio ovakvu Srbiju u 21-om veku.

lale

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti da se crkva (SPC) u buduće meša u politiku zemlje. Oni treba da se bave crkvenim pitanjima. I da rešavaju crkvene probleme. Vernici katoličke crkve stalno idu, bar nedeljom, u crkvu. Nega se g. patrijarh zapita zašto to kod nas nije praksa. Popovi se ponašaju kao da su iznad društva i države, iako to ničim nisu zaslužili. Vole ljudi. U vezi Kosova, vodili smo rat, izgubili smo rat i pritom i teritoriju. Sada je referendumsko pitanje hoćemo li RAT ili MIR sa NATO-m. O tome treba svi da se pošteno izjasne.

agim

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.

mirsad

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad

sankar 59

pre 11 godina

Daj ljudima zapadno evropski standard i svetske plate onda ce mozda i ti Albanci stajati u redu za Srpsko drzavljanstvo ko sad za Nemacko itd. Uredi drzavu a ne samo puste price, sto tek da urade Madari bez vojvodine i dve trecine teritorija iza prvog sv.rata. I oni bi mogli da ne zive sada bez.... ali zive i to bolje nego grad tvoje Srbije.

david

pre 11 godina

Javi se svom bivšem. pravili ste komunističko nacionalistički skup 1989 na gazimestanu. pod jugoslovenskom zastavom su virile kokarde,šajkače,čiča draža. kada smo dobili po tamburi 10 godina kasnije onda je:"ni sa čim izazvano" I paraf na kumanovski sporazum i sporazum iz rambujea (1244 sadrži ovaj sporazum u sebi). međunarodna zajednica ima određenu odgovornost za građanski rat (pristrasnist,jalovo delovanje,...)ali krivac je SM sa saborcima,i kontrašima tuđmanom,alijom. vlast u srbiji stalno zamenjuje teze pa izjednačava slobodana sa srpskim narodom i svaku kritiku ratne politike proglašava za jeres i antipatriotizam. oke glasali ljudi za sps i slobodana,ali već na sledećim izborima mnogo manje. nažalost diktator se već bio ukorenio.

sasa 076

pre 11 godina

Koja zamena teza. ivice jel mi moramo svega da se odreknemo i kao pasaluk beogradski udjemo u EU,jel mo mi marva pa samo za nas vaze posebni uslovi za ulazak ajde raspisi referendum da vidis kako obozavamo novi rajh i da necemo da padnemo u ropstvo

Zvonimir Juric

pre 11 godina

Zanimljivo je slusat poruke srpskih politicara,svecenika,javnosti,ma svih slojeva drustva..

Ona ukratko glasi..
-Molimo vas Rusi dozvolite nam da budemo vase sluge,vasa raketna baza,ma ako i treba i vas kucni ljubimac!!Samo molimo vas,uzmite nas sebi,sami neznamo i nemozemo!

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Da bi Dacic pre par meseca to rekao ne bio tamo gde je ... Ceda rekao to davno i svi ste ga mrzili ... patrijarh dobio pametan odgovor od Premiera!

sabo

pre 11 godina

Dacicu rasvijetli nama koji neznamo a ti znas kakve instrumete mislis upotrijebit pomocu kojih trikova mislis da vratis Kosovo i 2 miliona Albanaca politicki ni u kom smislu vojno jos manje posto iza Kosova staje daleko nadmocnije zemlje od Srbije.Znaci politicki teren sigurno gubite a vojni vam nebi preporucijo posto su Nato baze veoma blizu Srbije.

Albanezo

pre 11 godina

Ovaj hoce i Evropu i Rusiju! E pa nece moci tako Dacicu, ne mozes jesti sa dve kasike...opredelise. A sto se Kosova tice zaboraviga jer nikada srbsko nije bilo i nikada nece ni biti.

Ipak, ne može i da se uđe i da se ne uđe

pre 11 godina

Kosovo i EU:
Ako ne uđemo, kajaćemo se; ako uđemo, kajaćemo se.

Tamni vilajet:
Ko ne uzme, kajaće se; ko uzme, kajaće se.

Kolya

pre 11 godina

Nisam ukapirao, da li oteto treba da zadrzimo ili vratimo?
Ili on ne zna sta prica ili urednik ne cita ove clanke.
Malo vise profesionalizma i sa jedne i sa druge strane ne bi skodilo.

Вељо

pre 11 godina

И да "пожуримо" у ЕУ и данас поподне признамо Косово тамо нећемо бити још минимум 10 година. Да би достигли европски просек тебаће нам минимум још 20 година од времена кад постанемо пуноправна члница. За три деценије се штошта и у Европи и у свету издешава. Треба да се крећемо ка ЕУ али не "главом кроз зид". Чињеница да се њима оволико жури и да се Србија константно притиска да "преговара" са Косовом говори много. Ми много тога можемо да урадимо сами, али међу нашим политичарима, а да будемо до краја искрени ни међу нама самима, не постоји воља да се нешто драстично мења.

Rade

pre 11 godina

Srbija je zemlja čuda, paradoksa i vrhunskog cinizma. Mi Kosovo kuknjavom povratiti nećemo. Hoćemo li sad Kosovo, onda trebamo krenuti u pripreme za rat u kojem ćemo proći kako god da ćemo proći. Ili to, ili da ćutimo i idemo dalje zarad života budućih naraštaja. Kuknjava i autistično ponašanje ne vode nikuda.

dragiša

pre 11 godina

Dačić je kopija Tadića: on je u "oblacima",jer ga tapšu po ramenima Klintonovka, Keti(kako je zvao Tadić,a i Dačiuć) Ešton i vidim da se ponaša sasvim suprotno od onoga što je govorio on i njegova partija u vreme izbora. Šta više,tvrdim da on ne prenosi stavove članstva, već lične! Izjava da niko njemu neće da govori šta da radi, upućuje na zaključak da se g.premijer malo odmetnuo od "naroda" ...G. predsedničke vlade,ne možete da se ponašate mimo želja gradjana,a oni nešto drugo govore. I patrijarh Irinej! Pa ako ne poštujete njegove reči,m zašto ste par puta išli kod njega po savete? To je licemerno! Ja bih prihvatio poruku patrijarha( iza nje stoji bar 95 odsto narpoda Srbije, a to da li će nam vratiti Kosovo ako se odreknemo EU , pa znamo da neće,ali ni u slučaju da i po vama,kao i po Tadiću, za vas nema elternative: EU ,ili ništa!Ni jedna vaša izjava nije državnika,a gore u svemu je što oh vi menjata kao "Ciganin konja" ( ne vredjam divnbe ljude Rome ovim).Nisam čuo da je Vlada Srbije uložila neki zvaničan protest Tribunbalu,niti UN, jedino onaj( iako sam sumnjam dugi) pravi patriota Jeremić zakazuje neke tribine iako i svoju karijeru dovodi u pitanje,a uz to nije ni član vladajkuće koalicije. A Vi,g.Dačiću, ćutite...Šta ćete sa spomenikom u Preševu,tablomm u Novom Pazaru. Ili ste Vi,g Dačiću, premijer u banana državi? Nije suština zadržati fitelju ako narod nije zadovoljanb., Biće niovih izbora,sadašnji premijeru...

realista

pre 11 godina

Ti si cekao u redu za hleb i mleko!??? Samo ti nemoj da pricas o tom periodu, molim te! Ali i ja sam neki cudan lik, ne zivim u Srbiji vec 11 godina a i dalje komentarisem sta kaze tamo neki Dacic, Vucic, Tadic, Nikolic... pozdrav svima:)

Sergije Miletic

pre 11 godina

Nije oteto gospodine Dacicu.IZGUBLJENO.Izgubili ste ga vi,porazom u nicim izazvanom ratu.Tacnije vasa tvrda ratna i nacionalisticka politika.A od Rusije,tacnije njenog rukovodstva nemojte nista da ocekujete jer vam oni nista nece dati posto misle da smo mi glup cincarski narod koga treba iskoristiti za vlastite interese.

Bledi

pre 11 godina

Kosovo nije oteto od Srbije. Albanci su ziveli pre srba na ovim prostorima. Tako ako je nesto oteto, to je oteto od albanaca. Budi miran i sedi gde si i ne trazi tudje teritorije. Znamo mi kako ste dosli do Kosova, proterivanjem (citaj strane istoricare sta se desavalo na primer u toku prvog svetskog rata)

fantazija

pre 11 godina

Mali Milosevic jos uvek sedi na dve stolice... Srbija u EU je NEMOGUCE. EU trazi priznanje KiM kao NEZAVISNU drzavu!!! Mediji na zapadu barem tako govore... a u Srbiji vam jos uvek peru mozak i fantaziraju da je EU i KiM unutar Srbije moguca stvar. Srbi, sutnite tu izdajnicku vlast i pretvorite Srbiju u jednu monarhiju gde ce vladati jedan pravoslavni kralj koji VOLI SVOJU SRBIJU, a ne kao ova Dacic-Ateista-Komunista koji bi najradije hteo da proda Kosmet za saku para. PROBUDI SE SRBIJO...

Poz iz EU

Старо куче

pre 11 godina

Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2

halim shala

pre 11 godina

PO vama i nazalost tako kaze i SANU, crkva Kosovo je oteto od Srbije. Medjutim, svetska istorija, ondasnja diplomatija, stampa pa i neki istoricari iz Srbije kazu suprotno da je Srbija 1912 1913 okupirala Kosovo i delove Albanije (Skadar je srpski grad, Drac je srpski grad vikali su ono vreme oni koji i danas hoce Vleiku Srbiju. Posotje mlioni orgumenti da Kosovo nikada nije bilo srpsko, ovim necu da tebe ubedujem znajuci da si ti neporavljiv i da si i dalje dvrdoglav kao bivsi tvoj sef koji je upropastio najpre svoj narod a zatim i druge u okruzenju.

mirsad

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad

agim

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.

putnik kroz nevreme

pre 11 godina

Komunista u crkvi, pop u politici, obojica prizivaju diktaturu Rusije, Kosovo im u masti... Ni u ludilu ne bih zamislio ovakvu Srbiju u 21-om veku.

sabo

pre 11 godina

Dacicu rasvijetli nama koji neznamo a ti znas kakve instrumete mislis upotrijebit pomocu kojih trikova mislis da vratis Kosovo i 2 miliona Albanaca politicki ni u kom smislu vojno jos manje posto iza Kosova staje daleko nadmocnije zemlje od Srbije.Znaci politicki teren sigurno gubite a vojni vam nebi preporucijo posto su Nato baze veoma blizu Srbije.

Bledi

pre 11 godina

Kosovo nije oteto od Srbije. Albanci su ziveli pre srba na ovim prostorima. Tako ako je nesto oteto, to je oteto od albanaca. Budi miran i sedi gde si i ne trazi tudje teritorije. Znamo mi kako ste dosli do Kosova, proterivanjem (citaj strane istoricare sta se desavalo na primer u toku prvog svetskog rata)

Sergije Miletic

pre 11 godina

Nije oteto gospodine Dacicu.IZGUBLJENO.Izgubili ste ga vi,porazom u nicim izazvanom ratu.Tacnije vasa tvrda ratna i nacionalisticka politika.A od Rusije,tacnije njenog rukovodstva nemojte nista da ocekujete jer vam oni nista nece dati posto misle da smo mi glup cincarski narod koga treba iskoristiti za vlastite interese.

realista

pre 11 godina

Ti si cekao u redu za hleb i mleko!??? Samo ti nemoj da pricas o tom periodu, molim te! Ali i ja sam neki cudan lik, ne zivim u Srbiji vec 11 godina a i dalje komentarisem sta kaze tamo neki Dacic, Vucic, Tadic, Nikolic... pozdrav svima:)

david

pre 11 godina

Javi se svom bivšem. pravili ste komunističko nacionalistički skup 1989 na gazimestanu. pod jugoslovenskom zastavom su virile kokarde,šajkače,čiča draža. kada smo dobili po tamburi 10 godina kasnije onda je:"ni sa čim izazvano" I paraf na kumanovski sporazum i sporazum iz rambujea (1244 sadrži ovaj sporazum u sebi). međunarodna zajednica ima određenu odgovornost za građanski rat (pristrasnist,jalovo delovanje,...)ali krivac je SM sa saborcima,i kontrašima tuđmanom,alijom. vlast u srbiji stalno zamenjuje teze pa izjednačava slobodana sa srpskim narodom i svaku kritiku ratne politike proglašava za jeres i antipatriotizam. oke glasali ljudi za sps i slobodana,ali već na sledećim izborima mnogo manje. nažalost diktator se već bio ukorenio.

Albanezo

pre 11 godina

Ovaj hoce i Evropu i Rusiju! E pa nece moci tako Dacicu, ne mozes jesti sa dve kasike...opredelise. A sto se Kosova tice zaboraviga jer nikada srbsko nije bilo i nikada nece ni biti.

sankar 59

pre 11 godina

Daj ljudima zapadno evropski standard i svetske plate onda ce mozda i ti Albanci stajati u redu za Srpsko drzavljanstvo ko sad za Nemacko itd. Uredi drzavu a ne samo puste price, sto tek da urade Madari bez vojvodine i dve trecine teritorija iza prvog sv.rata. I oni bi mogli da ne zive sada bez.... ali zive i to bolje nego grad tvoje Srbije.

Nikola

pre 11 godina

Lako je patrijarhu da tako govori kada zivi bez brige. Vidimo mi gospodine kako zive popovi, sve potrebno za lagodan zivot imaju, od resenog stambenog pitanja, preko stalnih prihoda na visokom nivou pa do sigurnosti. I to sve o trosku gradjana drzave!!!
Ni to ne bi bio problem da se ne trose basnoslovne kolicine na luksuzne automobile, opremanja prostora i ostalo. A onda dodjete i kazete nam da treba da idemo u izolaciju ka jednoj Rusiji koja je od nas dobila NIS a nismo dobili juzni tok, koja nam prodaje skuplji gas nego Nemackoj, koja nas je izigrala devedeset devete, koja nam je dala kredit po povoljnostima koje vredjaju i koja nas na mnoge slicne nacine uslovljava isto kao i zapad.
Zapitam se kada ste vi gospodine Irinej bili u kupovini? Da li kupujete namirnice i placate racune od prosecne plate u Srbiji? Da li znate koliko je potrebno za decu? Da li znate da je prakticno nemoguce doci do stambenog resenja bez zaduzivanja za ceo zivot? Da li znate koliko narod bedno zivi a da popovi o trosku tog istog naroda zive daleko bolje, skoro kao seici u ovoj sredini? Ne znate! I onda dajete sebi za pravo da nas terate ka izolaciji uz svo duzno postovanje to nije u redu.

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Da bi Dacic pre par meseca to rekao ne bio tamo gde je ... Ceda rekao to davno i svi ste ga mrzili ... patrijarh dobio pametan odgovor od Premiera!

Kolya

pre 11 godina

Nisam ukapirao, da li oteto treba da zadrzimo ili vratimo?
Ili on ne zna sta prica ili urednik ne cita ove clanke.
Malo vise profesionalizma i sa jedne i sa druge strane ne bi skodilo.

lale

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti da se crkva (SPC) u buduće meša u politiku zemlje. Oni treba da se bave crkvenim pitanjima. I da rešavaju crkvene probleme. Vernici katoličke crkve stalno idu, bar nedeljom, u crkvu. Nega se g. patrijarh zapita zašto to kod nas nije praksa. Popovi se ponašaju kao da su iznad društva i države, iako to ničim nisu zaslužili. Vole ljudi. U vezi Kosova, vodili smo rat, izgubili smo rat i pritom i teritoriju. Sada je referendumsko pitanje hoćemo li RAT ili MIR sa NATO-m. O tome treba svi da se pošteno izjasne.

Vlad

pre 11 godina

Gospodine Dacicu ne verujem da ste ikad stajali u redovima za hleb i mleko , koje sada spominjete. Kao visoki funkcioner partije ciji je predsednik aminovao potpisivanje Kumanovskog sporazuma, odnosno tada bila na vlasti, zajedno sa partijom kojoj su tada pripadali sadasnji Predsednik Republike i sadasnji Ministar vojnistisnite zube i priznajte ovom narodu da je Kosovo izgubljeno jos 1999. Kao ministru policije predlozio bi da zajedno sa koordinatorom bezbednosnih agencija preispita ne izjave, vec privatne racune Filareta, Pahomija i Comp s obzirom na slicnost sa grckim kolegama iz iste branse.

Rade

pre 11 godina

Srbija je zemlja čuda, paradoksa i vrhunskog cinizma. Mi Kosovo kuknjavom povratiti nećemo. Hoćemo li sad Kosovo, onda trebamo krenuti u pripreme za rat u kojem ćemo proći kako god da ćemo proći. Ili to, ili da ćutimo i idemo dalje zarad života budućih naraštaja. Kuknjava i autistično ponašanje ne vode nikuda.

sasa jokic

pre 11 godina

Interesi crkve su dijametralno suprotni drzavnim interesima. Kada narod ceka u redovima za hleb i mleko znaci da je ocajan, a kada je ocajan okrene se crkvi!
SPC je najveci "uspeh" doziveo devedesetih, em su im se milioni obracali, em su im ratni profiteri sagradili storine crkava, tako da nostalgija crkve za tim nesrecnim vremenima ne treba da nas cudi.
Dacic je propustio da skrene paznju Patrijarhu sta je njegova uloga u drustvu, i da se ne bavi politikom! Neka se SPC slobodno okrene Rusiji, ali nas neka ne vracaju u srednji vek!

BokiNS

pre 11 godina

Patrijarh Irinej treba da gleda svoja posla i da se mane politike.
To bi trebalo i kažnjavati.
Dačićeva izjava je u granicama korektnosti - pohvala!

mattko

pre 11 godina

Zbog ovih Dacicevih reci Cedomir Jovanovic godinama se klacka na 5 % jer zaboga, sramota je reci istinu. Sada kada je SPS preuzeo vokabular LDP a onda je za siroke mase, radnicku klasu i postenu intilegenciju to OK!
Srbijo kako plitko razmisljas!

nismo bolje ni zasluzili

pre 11 godina

Ako su Srbi oteli Kosovo od Albanaca objasnite srpske crkve iz XIII i XII veka na istoj teritoriji. Hvala lepo, dovidjenja.
(vlada, 25. novembar 2012 19:59)

A jel' su Srbi tu od postanka sveta?

Zbog ovako prizemnih i glupih shvatanja od Srbije nece ostati ni kamen na kamenu.I uopste mi nije zao.Nista bolje nismo ni zasluzili.
Dok vi grakcete o nekakvom "srcu" i sanjate teritorije Srba u Srbiji sve manje.

ice9

pre 11 godina

Nemoj pope mnogo da reshse da ti se ne zapali slucajno dzip! Dacic ima pravo al treba da se mane vise Kosova od toga nema nista bez rata, kraj price!

Žaki

pre 11 godina

Ma nije nekima toliko do Kosova koliko do pola miliona evra koje se iz budžeta svakog dana netragom, već 12 godina, gubi u tom fiktivnom delu države. Ej bre, lova je to! Mnogi su se uzidali u tu priču i naravno da im ovo nedefinisano stanje odgovara. Nije njima do Kosova, šta će im!? Morali bi da prime dva miliona Albanaca i da im omoguće sva građanska prava koja d tim idu - kao i slobodnu kupovinu sela i nekretnina po Srbiji! Dakle to otpada! Vraćanje Kosova ratom isto otpada jer ne možeš ubiti dva miliona ljudskih bića tek tako (pokojni patrijarh Pavle je o tome govorio)...a osim toga, i ruku na srce, Ameri bi to jedva dočekali. Dakle svi ovi razlozi za limbo ili status kvo na Kosovu otpadaju! Šta je onda motiv da se stvar ne mrdne sa mesta? Pa naravno, ogromne pare..opljčkati sopstvenu državu što više što temeljnije, da ni kamen na kamenu ne ostane - a drugi će uvek biti krivi.

Posmatrač

pre 11 godina

Pre nekoliko godina je jedan visoko rangirani američki oficir, već pomalo iznerviran našim "nastojanjima" da se Kosovo "vrati" u Srbiju, upitao je jednog našeg visoko rangiranog političara: Ok, ako vam sada "predamo" Kosovo nazad, šta biste vi sa tim problemom kojem niste dorasli, jer to niste rešili u razumnom roku i uz razumnu primenu sile?

A ovaj naš nije imao odgovor...

I to je pitanje za sve one (Dveri&Co, SANU, SPC, narod...) koji kažu da je bolje "dostojanstveno pocrkati" nego pragmatično preživeti.

Sve njih pitam: šta su oni LIČNO SPREMNI da žrtvuju za Kosovo?

Ipak, ne može i da se uđe i da se ne uđe

pre 11 godina

Kosovo i EU:
Ako ne uđemo, kajaćemo se; ako uđemo, kajaćemo se.

Tamni vilajet:
Ko ne uzme, kajaće se; ko uzme, kajaće se.

Nik

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad
(mirsad, 25. novembar 2012 14:45)


Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL

Zvonimir Juric

pre 11 godina

Zanimljivo je slusat poruke srpskih politicara,svecenika,javnosti,ma svih slojeva drustva..

Ona ukratko glasi..
-Molimo vas Rusi dozvolite nam da budemo vase sluge,vasa raketna baza,ma ako i treba i vas kucni ljubimac!!Samo molimo vas,uzmite nas sebi,sami neznamo i nemozemo!

zmitjkoe

pre 11 godina

Naravno da jeste, to svi znamo. Najsmesniji su oni koji nas ubedjuju da ga je izgubio Milosevic.
(Nikola, 25. novembar 2012 17:45)

Pa nije bio sam, pomogli Dacic, Seselj, Nikolic i Vucic. Sto neko ne napise upustvo za upotrebu mozga.

Darko

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.
(Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan, 25. novembar 2012 15:54)

Da li je to onaj sto je izjavio "kako mogu Afrika i Indija bez eu"?Neka hvala,te velikosrpske mitomane neka citaju oni sto od drveta ne vide sumu.

Mairon

pre 11 godina

Sve cesce cujemo grubo mesanje crkve u pitanja koja je se ne ticu. Ovo sto mi imamo nije crkva nego nacionalisticka organizacija ogrezla u licemerju. Bolje da ne navodim primere sramnog pada crkve i sve greske koje je cinila i uporno cini. Umesto da nastave sa trovanjem i obmanjivanjem gradjana, rukovodioci crkve bi morali da se pozabave onim pitanjima zbog kojih i crkva postoji i da se zapitaju u kakvom se stanju nalaze.

Milan -veciti kontras

pre 11 godina

Vidim neki pominju istoriju, ali zaboravljaju [dali slucajno] da krenu od pocetka te istorije, tj dolaska Srba na Balkanu 5.,6. veku.
Koga li su Srbi isterali/istisnuli da bi de rasirili po njemu ??

sustainable fluffiness

pre 11 godina

Znači srce Srbije je oteto još pre 13 godina, ali mi to tek sada primećujemo i radimo na tome da ga zadržimo unutar Srbije, gde ono, uzgred budi rečeno, nije. Pa mi nismo država, mi smo medicinski fenomen.

Goran

pre 11 godina

Ако се добро сећам, политика прошле власти је гласала ''И Косово и Европа'', а политика садашње власти, према мени, треба да се зове ''Ни Косово ни Европа'' :-)

margal

pre 11 godina

Puna podrska Dacicu !!!Srbija sekularna drjava a ne klerikalna,crkva ne treba da mesa u politiku!!! Bolje crkva gleda svoi dela i poslove,i ne mesa gde nije mesto crkvi!!! Kosovo izgubljeno 1999 godine!!!

bravo!

pre 11 godina

Dacic je konacno dao potpuno realnu ocenu "Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU".
Treba da ostane realan i tako da vopdi politiku a ne da se "udvara" biracima pricama, o raznim nepravdama i davanjem obecanja koja su totalno nerealna.
Nema nista od kukanja, svet je oduvek bio "surov" i treba se snalaziti, gledati "svoja posla" a ne ispravljati svetske nepravde (ipak smo mi mali za takve egzibicije).
Imati jasne ciljeve i samo napred.

merkurije mudri

pre 11 godina

Neuki narode... Pogledaj iz kojih vekova su srpske svetinje na Kosovu! Nikad nije bilo albansko. Bilo je Otomansko, ali opet oteto. Ali svakako je tacno da ono DANAS nije nase niti ce ikada biti, i da moramo da se pomirimo sa tim cim pre

fantazija

pre 11 godina

Mali Milosevic jos uvek sedi na dve stolice... Srbija u EU je NEMOGUCE. EU trazi priznanje KiM kao NEZAVISNU drzavu!!! Mediji na zapadu barem tako govore... a u Srbiji vam jos uvek peru mozak i fantaziraju da je EU i KiM unutar Srbije moguca stvar. Srbi, sutnite tu izdajnicku vlast i pretvorite Srbiju u jednu monarhiju gde ce vladati jedan pravoslavni kralj koji VOLI SVOJU SRBIJU, a ne kao ova Dacic-Ateista-Komunista koji bi najradije hteo da proda Kosmet za saku para. PROBUDI SE SRBIJO...

Poz iz EU

јџ

pre 11 godina

Дачићу, Косово није српско јер си ти рођен у Призрену а данас живиш у Београду. Када Београђани буду ишли у Призрен биће српско. До тада, уместо да нас шаљете у ратове лепо организујте куповину приватног земљишта као што то раде Јевреји по Палестини.

aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?

pre 11 godina

"Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Старо куче, 25. novembar 2012 14:29) "

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.

Старо куче

pre 11 godina

Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2

Vernik koji je za EU

pre 11 godina

Srbija ne sme da se samoizoluje poput Severne Koreje, i Srbija ne sme da postane religijska drzava. Probleme mozemo da resimo u nasu korist samo ako se probijemo tamo gde se o tim problemima odlucuje, a ne ako budemo veciti oportunisti.

MilePrisluškivač

pre 11 godina

ovaj čovek se ne meša u svoj posao, kao da nije premijer već samo davalac izjava i saopštenja. strašno i žalosno istovremeno.

uk

pre 11 godina

@Bledi

Mora da su onda Albanci izgradili sve one manastire na Kosovu i Metohiji u 14 i 15 veku ?
Deluje mi da si ucio istoriju iz Mikijevog zabavnika.

Alek

pre 11 godina

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.
(aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?, 25. novembar 2012 17:57)

Aman zaman, samo jedna mala ispravka. Mi osim jabuka i nesto malo ostalog voca nemamo nista drugo ni da ponudimo. Ni Rusima niti drugima. Za to ne treba da krivimo nokog drugog osim sebe i ove koji su nam doneli "demokratiju".

pitanje Alku?

pre 11 godina

Kad kaze "ovi koji su doneli demokratiju", na koga misli ? Jeli to Tito, Sloba ili DOS {Kostunica i Djindjic).
Ako je to DOS, (verovatno ne misli na Tita ni na Slobu) pitam ga sta smo to,1991.-2000.g.imali da izvezemo sem tuce za parce hleba i ....Nije bilo ni jabuka.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Kosovo je pod patronatom SB UN, a ne NATO-a. Onaj ko nema ideja i ne zna sta treba da radi, bio bi veci patriota kada bi se sklonio da ne smeta.

Arhangel

pre 11 godina

sta cemo u evropskoj uniji koja se raspada i puca po savovima! ako tamo udjemo bicemo samo njihova kolonija koja ce da nam sudi i kroji zakone onako kako to u Hagu rade.gde ce stranci da nam pokupuju obradivu zemlju za bagatelu,sto i stoji u ugovoru za pridruzivanje koji smo potpisali.isto kao sto su nas ameri uslovili da moramo kupovati genetski manipulisano seme i hranu pa ce nas pogurati u EU.raspad sistema je u rumuniji,i bugarskoj i sloveniji koji udjose u EU.

R.P.

pre 11 godina

Da li se neko bavi i pitanjem "Srbi na Kosovu" ili samo "cije je"?
Uopste nije vazno cije je i kako se zove, vec da jedna etnicka grupacija, Srbi, nema skoro nikakva ljudska prava na toj teritoriji, a EU je veeliki borac za ljudska prava..... Na to treba usmeriti borbu, kao sto je to Djindjic radio, a ne na "trla-baba-lan-cije-je-Kosovo" price.

dragiša

pre 11 godina

Dačić je kopija Tadića: on je u "oblacima",jer ga tapšu po ramenima Klintonovka, Keti(kako je zvao Tadić,a i Dačiuć) Ešton i vidim da se ponaša sasvim suprotno od onoga što je govorio on i njegova partija u vreme izbora. Šta više,tvrdim da on ne prenosi stavove članstva, već lične! Izjava da niko njemu neće da govori šta da radi, upućuje na zaključak da se g.premijer malo odmetnuo od "naroda" ...G. predsedničke vlade,ne možete da se ponašate mimo želja gradjana,a oni nešto drugo govore. I patrijarh Irinej! Pa ako ne poštujete njegove reči,m zašto ste par puta išli kod njega po savete? To je licemerno! Ja bih prihvatio poruku patrijarha( iza nje stoji bar 95 odsto narpoda Srbije, a to da li će nam vratiti Kosovo ako se odreknemo EU , pa znamo da neće,ali ni u slučaju da i po vama,kao i po Tadiću, za vas nema elternative: EU ,ili ništa!Ni jedna vaša izjava nije državnika,a gore u svemu je što oh vi menjata kao "Ciganin konja" ( ne vredjam divnbe ljude Rome ovim).Nisam čuo da je Vlada Srbije uložila neki zvaničan protest Tribunbalu,niti UN, jedino onaj( iako sam sumnjam dugi) pravi patriota Jeremić zakazuje neke tribine iako i svoju karijeru dovodi u pitanje,a uz to nije ni član vladajkuće koalicije. A Vi,g.Dačiću, ćutite...Šta ćete sa spomenikom u Preševu,tablomm u Novom Pazaru. Ili ste Vi,g Dačiću, premijer u banana državi? Nije suština zadržati fitelju ako narod nije zadovoljanb., Biće niovih izbora,sadašnji premijeru...

lorimer

pre 11 godina

"Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL
(Nik, 25. novembar 2012 16:13) "

Remember, remember

capslock of November ...

Moraš to većim fontom, taj je mali. Kakva si ti Srbenda ako nemaš font 48? Pa još i boldovan.

A čovek ti je samo dao najbolji savet koga si mogao da dobiješ za džaba...

Вељо

pre 11 godina

И да "пожуримо" у ЕУ и данас поподне признамо Косово тамо нећемо бити још минимум 10 година. Да би достигли европски просек тебаће нам минимум још 20 година од времена кад постанемо пуноправна члница. За три деценије се штошта и у Европи и у свету издешава. Треба да се крећемо ка ЕУ али не "главом кроз зид". Чињеница да се њима оволико жури и да се Србија константно притиска да "преговара" са Косовом говори много. Ми много тога можемо да урадимо сами, али међу нашим политичарима, а да будемо до краја искрени ни међу нама самима, не постоји воља да се нешто драстично мења.

sasa 076

pre 11 godina

Koja zamena teza. ivice jel mi moramo svega da se odreknemo i kao pasaluk beogradski udjemo u EU,jel mo mi marva pa samo za nas vaze posebni uslovi za ulazak ajde raspisi referendum da vidis kako obozavamo novi rajh i da necemo da padnemo u ropstvo

Alek

pre 11 godina

За домаћу јавност влада Србије има спреман аргуменат да се ради о решењу као за „две немачке државе у време хладног рата”. Очекује се да ће Србија као противуслугу од Запада добити датум за почетак преговора о приступању у ЕУ, при чему ће се јасно дефинисати да Србија у ЕУ може ући само без дела територије којег ће се де-факто одрећи у сагласности са новом владином платформом. Осим тога могућ је и неки вид аутономије за српску мањину на северу Косова као суверене државе.

Росијскаја газета цитира неименовани извор из МИД-а Руске федерације да руској дипломатији није успело да убеди српску страну да је за њу најповољније да се косовски конфликт „замрзне” на неодређено време и да се Србија не саглашава на иницијативе из САД и ЕУ да се потпуно одрекне свог државног интегритета и суверенитета у замену за „магловито обећање датума за почетак преговора о пријему у ЕУ”, подсећајући да Турска статус којем Србија тежи има већ 13, а Македонија већ 7 година, без изгледа за пријем у ЕУ у догледно време.

Руска дипломатија за већ готово известан случај да се Београд сагласи са пријемом Косова у Уједињене нације као пуноправне чланице припрема алтернативни план, којим би се убрзало међународно признање Абхазије и Јужне Осетије.

Ivan

pre 11 godina

"Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU" je tacno, kao sto je tacno da nam niko ne garantuje EU (koje god ne/koristi to donelo) ako se odreknemo Kosova

Ja

pre 11 godina

Nije oteto Ivice,izgubili ste ga ti, tvoj predsednik i vama slicni 1999 nemoj da nas pravis maloumnima! Voleo bi ti da je cela Srbija zarazena amnezijom ali nije,dace bog da i tebi vidimo ledja jednom zauvek!!

DENIS

pre 11 godina

EU nas nece nikako pa da im sve damo. To smo vec osetili sa haskim optuzenicima. Nego najbolje bi bilo Dacicu da ti kao predednik vlade uputis zahtev svim clanicama EU ponaosob svakoj od 27 sa pitanjem kakvi su njihovi uslovi da nas prime. Sve imaju isto pravo. Pa kad stignu tih 27 lista sa po xy zahtevima znacemo sta mozemo i sta treba da radimo, i gde treba da stremimo.

Igor

pre 11 godina

Kosovo otimaju ali koliko ja znam jos je u sastavu Srbije i ne dolikuje premijeru i preambuli ustava da se tako prica. Sramota je premijeru da im ga ovakvim recima jos na tacni nudite. Ne zamajavajte javnost vasim mudrostima svako malo. Sramota.

isto

pre 11 godina

Ovaj nastavlja sa "Oćemo i jare i pare" politikom. Ne može bre. Rekli su ovi iz EU milion puta. So... Nećemo poniženje. Patrijarh je u pravu.

Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.

Lutfi

pre 11 godina

Nije istina da vam je oteto.
Kosovo je tu vekovima.
Kosovo je nepravedno oteto Albaniji 1913g.
Uvek je bilo nepravdi nad Albancima.
Sada je Kosovo Nezavisna Drzava.
Intecije Kosova su clanstvo u NATO i EU.
Dobro bi bilo da i Srbija shvati da i za Srbiju je dobro da se vuclani u EU a i u NATO ako moze da zaboravi bobardovanja 1999(da prizna da je zato kriva tadasnje rukovodstvo zahuskano i od SANU, SPC , Francuske 7 i nekih drugih Organizacija slicnim ovima)
Razmisljajte trezno nemojte sanjati usred bela dana.

Iksi

pre 11 godina

Kosovo, Dacicu, nikad nije ni bilo srpsko. Albanci su bili tu i kad ste vi dosli s Karpata. Osvajali ste je za manje od dva veka, onda su dosli Turci a posle njih niste je dobili ratom vec su vam je poklonili velike sile. Najzad, izgubili ste je ratom. Tacka. Sve vreme Albanci su bili tu a vi ste ziveli u snovima i bajkama.

ida

pre 11 godina

Kosovo se vratilo svojoj matici, nemoze biti biti oteto nesto sto tebi nikad pripadalo nije. Prisustvo Srbije na Kosovu tokom cele njene istorije je bilo isklucivo uz pomoc represije, segregacije i krsenja osnovnih ljudski i gradjanskih prava i sloboda.

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.
(Fikus, 26. novembar 2012 03:30)

Super, a jel netko tim teritorijem vladao prije i poslije cara Dušana a da nije Srbin? Ako je, zašto bi vladavina cara Dušana bila početna točka? A i nije bio car jer ga nisu okrunili za cara ni Papa ni Carigradski patrijarh koji su jedini na to imali pravo. I to je carstvo bilo Carstvo Srba i Grka, a u njemu su živjeli i Albanci samo vi to ne želite priznat i uvijek imate neku svoju verziju povijesti. Itd itd ... Besmisleno je s vama o tome rspravljati ...

Stanimir

pre 11 godina

Pazi bucka.... secas se redova za hleb,mleko,benzin,da nisi mozda i stajao u njima? Pa te redove ste vi stvorili,trebalo je 5.10 da svi zavrsite kao Causeku...

Fikus

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.
(agim, 25. novembar 2012 14:27)

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.

Drzava na prodaju

pre 11 godina

Ako nam je uskraceno cak i pravo na pravno-diplomatsku borbu za Kosovo, postavlja se pitanje, a sta ce nam drzava? Treba ugasiti drzavu i raspisati referendum o prisjedinjavanju nekoj ozbiljnoj drzavi, koja ce u nase ime da se bori za nase interese.

Pixies

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.
(Branko, 26. novembar 2012 09:27)

Ti čoveče tek da nešto lupiš. Baš te briga šta si naškrabao. "Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića" , a završili sa KOŠTUNICOM!!! Kosovo je zvanično proglasilo nezavisnost u vreme Koštunice...Tadić sa time nema nikakve veze!

CG

pre 11 godina

(lorimer, 25. novembar 2012 17:14)

Tipican komentar autosoviniste ,odnosno tipicne srpske jugokomunjare koji misli da ce odricanjem svega i svacega da postane "omiljen" kod svojih gazda...

Kao prvo koriscenje stranih rijeci na pocetku(remember,remember),jelte,jer moramo vec u startu pokazati da smo giga-liberalno-urbani velegradjanin svijeta koji nema nista sa ovom "zaostalom" nacijom koje se stidi i zbog toga navija za jacu stranu u ovom sukobu (Zapad vs Srbija) jer je "trendi" i "fenseraj" biti sa jacima...
Nakon toga nevjest pokusaj koriscenja ironije...

A nakon toga,u najboljoj jugokomunistickoj tradiciji srpske ekstremne ljevice,apsolutna podrska svemu i svacemu,pa i svim argumentima,ma koliko god apstruzni bili samo da su upereni protiv nacionalnih i drzavnih interesa srpskog naroda i Srbije!

Dame i gospodo,Srbi na Kosovo imaju demografsko pravo jer su ga tokom istorije prvi naseljavali i terorom i silom bili protjerivani sa njega i jer je KiM po Un rezoluciji 1244 i dalje neotidjivi dio Srbije!
Nismo mi Srbi otisli u Albaniju da krademo teritoriju nego Albanci u Srbiju da kradu teritoriju!

Srpske jugokomunjare su najveci neprijatelj srpskog naroda ,oni su se 1912 protivili rjesavanja kosovskog problema na robustan nacin,kasnije su nas Srbe uvalili u SFRJ umjesto da rjesimo jednom za sva vremena srpsko nacionalno pitanje u tom po nama povoljnom trenutku!

Branko

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.

halim shala

pre 11 godina

PO vama i nazalost tako kaze i SANU, crkva Kosovo je oteto od Srbije. Medjutim, svetska istorija, ondasnja diplomatija, stampa pa i neki istoricari iz Srbije kazu suprotno da je Srbija 1912 1913 okupirala Kosovo i delove Albanije (Skadar je srpski grad, Drac je srpski grad vikali su ono vreme oni koji i danas hoce Vleiku Srbiju. Posotje mlioni orgumenti da Kosovo nikada nije bilo srpsko, ovim necu da tebe ubedujem znajuci da si ti neporavljiv i da si i dalje dvrdoglav kao bivsi tvoj sef koji je upropastio najpre svoj narod a zatim i druge u okruzenju.

agim

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.

mirsad

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad

Bledi

pre 11 godina

Kosovo nije oteto od Srbije. Albanci su ziveli pre srba na ovim prostorima. Tako ako je nesto oteto, to je oteto od albanaca. Budi miran i sedi gde si i ne trazi tudje teritorije. Znamo mi kako ste dosli do Kosova, proterivanjem (citaj strane istoricare sta se desavalo na primer u toku prvog svetskog rata)

Arhangel

pre 11 godina

sta cemo u evropskoj uniji koja se raspada i puca po savovima! ako tamo udjemo bicemo samo njihova kolonija koja ce da nam sudi i kroji zakone onako kako to u Hagu rade.gde ce stranci da nam pokupuju obradivu zemlju za bagatelu,sto i stoji u ugovoru za pridruzivanje koji smo potpisali.isto kao sto su nas ameri uslovili da moramo kupovati genetski manipulisano seme i hranu pa ce nas pogurati u EU.raspad sistema je u rumuniji,i bugarskoj i sloveniji koji udjose u EU.

Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.

Igor

pre 11 godina

Kosovo otimaju ali koliko ja znam jos je u sastavu Srbije i ne dolikuje premijeru i preambuli ustava da se tako prica. Sramota je premijeru da im ga ovakvim recima jos na tacni nudite. Ne zamajavajte javnost vasim mudrostima svako malo. Sramota.

Nik

pre 11 godina

Ma ne , niste ga vi izgubili nego se ono vratilo kako je i bilo oteto 1912.
Da li su oni u to vreme pitani da li zele da zive u Srbiji?Budite sigurni da nisu , isto kao i Vojvodinu koju je prisvojila Srbija 1918.
Prestanite sa demagogijama jer time necete vratiti Kosovo , a bogami vam se moze otrgnuti i Vojvodina.
Kosovo je nezavisno , sad radite na sopstvenim gradjanima da makar njima bude malo bolje.Al kad vidim ko je na vlasti(isti oni kao i 99godine),bude mi zao gradjana Srbije koji svakao zasluzuju bolji zivot i bolje rukovodstvo.
Mirsad
(mirsad, 25. novembar 2012 14:45)


Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL

uk

pre 11 godina

@Bledi

Mora da su onda Albanci izgradili sve one manastire na Kosovu i Metohiji u 14 i 15 veku ?
Deluje mi da si ucio istoriju iz Mikijevog zabavnika.

Старо куче

pre 11 godina

Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2

sabo

pre 11 godina

Dacicu rasvijetli nama koji neznamo a ti znas kakve instrumete mislis upotrijebit pomocu kojih trikova mislis da vratis Kosovo i 2 miliona Albanaca politicki ni u kom smislu vojno jos manje posto iza Kosova staje daleko nadmocnije zemlje od Srbije.Znaci politicki teren sigurno gubite a vojni vam nebi preporucijo posto su Nato baze veoma blizu Srbije.

sasa 076

pre 11 godina

Koja zamena teza. ivice jel mi moramo svega da se odreknemo i kao pasaluk beogradski udjemo u EU,jel mo mi marva pa samo za nas vaze posebni uslovi za ulazak ajde raspisi referendum da vidis kako obozavamo novi rajh i da necemo da padnemo u ropstvo

fantazija

pre 11 godina

Mali Milosevic jos uvek sedi na dve stolice... Srbija u EU je NEMOGUCE. EU trazi priznanje KiM kao NEZAVISNU drzavu!!! Mediji na zapadu barem tako govore... a u Srbiji vam jos uvek peru mozak i fantaziraju da je EU i KiM unutar Srbije moguca stvar. Srbi, sutnite tu izdajnicku vlast i pretvorite Srbiju u jednu monarhiju gde ce vladati jedan pravoslavni kralj koji VOLI SVOJU SRBIJU, a ne kao ova Dacic-Ateista-Komunista koji bi najradije hteo da proda Kosmet za saku para. PROBUDI SE SRBIJO...

Poz iz EU

Albanezo

pre 11 godina

Ovaj hoce i Evropu i Rusiju! E pa nece moci tako Dacicu, ne mozes jesti sa dve kasike...opredelise. A sto se Kosova tice zaboraviga jer nikada srbsko nije bilo i nikada nece ni biti.

isto

pre 11 godina

Ovaj nastavlja sa "Oćemo i jare i pare" politikom. Ne može bre. Rekli su ovi iz EU milion puta. So... Nećemo poniženje. Patrijarh je u pravu.

Sergije Miletic

pre 11 godina

Nije oteto gospodine Dacicu.IZGUBLJENO.Izgubili ste ga vi,porazom u nicim izazvanom ratu.Tacnije vasa tvrda ratna i nacionalisticka politika.A od Rusije,tacnije njenog rukovodstva nemojte nista da ocekujete jer vam oni nista nece dati posto misle da smo mi glup cincarski narod koga treba iskoristiti za vlastite interese.

dragiša

pre 11 godina

Dačić je kopija Tadića: on je u "oblacima",jer ga tapšu po ramenima Klintonovka, Keti(kako je zvao Tadić,a i Dačiuć) Ešton i vidim da se ponaša sasvim suprotno od onoga što je govorio on i njegova partija u vreme izbora. Šta više,tvrdim da on ne prenosi stavove članstva, već lične! Izjava da niko njemu neće da govori šta da radi, upućuje na zaključak da se g.premijer malo odmetnuo od "naroda" ...G. predsedničke vlade,ne možete da se ponašate mimo želja gradjana,a oni nešto drugo govore. I patrijarh Irinej! Pa ako ne poštujete njegove reči,m zašto ste par puta išli kod njega po savete? To je licemerno! Ja bih prihvatio poruku patrijarha( iza nje stoji bar 95 odsto narpoda Srbije, a to da li će nam vratiti Kosovo ako se odreknemo EU , pa znamo da neće,ali ni u slučaju da i po vama,kao i po Tadiću, za vas nema elternative: EU ,ili ništa!Ni jedna vaša izjava nije državnika,a gore u svemu je što oh vi menjata kao "Ciganin konja" ( ne vredjam divnbe ljude Rome ovim).Nisam čuo da je Vlada Srbije uložila neki zvaničan protest Tribunbalu,niti UN, jedino onaj( iako sam sumnjam dugi) pravi patriota Jeremić zakazuje neke tribine iako i svoju karijeru dovodi u pitanje,a uz to nije ni član vladajkuće koalicije. A Vi,g.Dačiću, ćutite...Šta ćete sa spomenikom u Preševu,tablomm u Novom Pazaru. Ili ste Vi,g Dačiću, premijer u banana državi? Nije suština zadržati fitelju ako narod nije zadovoljanb., Biće niovih izbora,sadašnji premijeru...

putnik kroz nevreme

pre 11 godina

Komunista u crkvi, pop u politici, obojica prizivaju diktaturu Rusije, Kosovo im u masti... Ni u ludilu ne bih zamislio ovakvu Srbiju u 21-om veku.

Darko

pre 11 godina

"Kosovo je najskuplja srpska reč. Plaćena je krvlju celog naroda. Po cenu te krvi ustoličena je na prestolu srpskog jezika. Bez krvi, nije se mogla kupiti, bez krvi, ne može se ni prodati."
Citajte deco Matiju Beckovica malo vise jer on je jedan od blistavih umova ne samo Srbije,nego danasnjeg vremena.Ja sam postovalac lika i dela.
(Srbija-zemlja koju volim i postujem! fan, 25. novembar 2012 15:54)

Da li je to onaj sto je izjavio "kako mogu Afrika i Indija bez eu"?Neka hvala,te velikosrpske mitomane neka citaju oni sto od drveta ne vide sumu.

Milan -veciti kontras

pre 11 godina

Vidim neki pominju istoriju, ali zaboravljaju [dali slucajno] da krenu od pocetka te istorije, tj dolaska Srba na Balkanu 5.,6. veku.
Koga li su Srbi isterali/istisnuli da bi de rasirili po njemu ??

david

pre 11 godina

Javi se svom bivšem. pravili ste komunističko nacionalistički skup 1989 na gazimestanu. pod jugoslovenskom zastavom su virile kokarde,šajkače,čiča draža. kada smo dobili po tamburi 10 godina kasnije onda je:"ni sa čim izazvano" I paraf na kumanovski sporazum i sporazum iz rambujea (1244 sadrži ovaj sporazum u sebi). međunarodna zajednica ima određenu odgovornost za građanski rat (pristrasnist,jalovo delovanje,...)ali krivac je SM sa saborcima,i kontrašima tuđmanom,alijom. vlast u srbiji stalno zamenjuje teze pa izjednačava slobodana sa srpskim narodom i svaku kritiku ratne politike proglašava za jeres i antipatriotizam. oke glasali ljudi za sps i slobodana,ali već na sledećim izborima mnogo manje. nažalost diktator se već bio ukorenio.

merkurije mudri

pre 11 godina

Neuki narode... Pogledaj iz kojih vekova su srpske svetinje na Kosovu! Nikad nije bilo albansko. Bilo je Otomansko, ali opet oteto. Ali svakako je tacno da ono DANAS nije nase niti ce ikada biti, i da moramo da se pomirimo sa tim cim pre

DENIS

pre 11 godina

EU nas nece nikako pa da im sve damo. To smo vec osetili sa haskim optuzenicima. Nego najbolje bi bilo Dacicu da ti kao predednik vlade uputis zahtev svim clanicama EU ponaosob svakoj od 27 sa pitanjem kakvi su njihovi uslovi da nas prime. Sve imaju isto pravo. Pa kad stignu tih 27 lista sa po xy zahtevima znacemo sta mozemo i sta treba da radimo, i gde treba da stremimo.

Zvonimir Juric

pre 11 godina

Zanimljivo je slusat poruke srpskih politicara,svecenika,javnosti,ma svih slojeva drustva..

Ona ukratko glasi..
-Molimo vas Rusi dozvolite nam da budemo vase sluge,vasa raketna baza,ma ako i treba i vas kucni ljubimac!!Samo molimo vas,uzmite nas sebi,sami neznamo i nemozemo!

ice9

pre 11 godina

Nemoj pope mnogo da reshse da ti se ne zapali slucajno dzip! Dacic ima pravo al treba da se mane vise Kosova od toga nema nista bez rata, kraj price!

nismo bolje ni zasluzili

pre 11 godina

Ako su Srbi oteli Kosovo od Albanaca objasnite srpske crkve iz XIII i XII veka na istoj teritoriji. Hvala lepo, dovidjenja.
(vlada, 25. novembar 2012 19:59)

A jel' su Srbi tu od postanka sveta?

Zbog ovako prizemnih i glupih shvatanja od Srbije nece ostati ni kamen na kamenu.I uopste mi nije zao.Nista bolje nismo ni zasluzili.
Dok vi grakcete o nekakvom "srcu" i sanjate teritorije Srba u Srbiji sve manje.

Вељо

pre 11 godina

И да "пожуримо" у ЕУ и данас поподне признамо Косово тамо нећемо бити још минимум 10 година. Да би достигли европски просек тебаће нам минимум још 20 година од времена кад постанемо пуноправна члница. За три деценије се штошта и у Европи и у свету издешава. Треба да се крећемо ка ЕУ али не "главом кроз зид". Чињеница да се њима оволико жури и да се Србија константно притиска да "преговара" са Косовом говори много. Ми много тога можемо да урадимо сами, али међу нашим политичарима, а да будемо до краја искрени ни међу нама самима, не постоји воља да се нешто драстично мења.

R.P.

pre 11 godina

Da li se neko bavi i pitanjem "Srbi na Kosovu" ili samo "cije je"?
Uopste nije vazno cije je i kako se zove, vec da jedna etnicka grupacija, Srbi, nema skoro nikakva ljudska prava na toj teritoriji, a EU je veeliki borac za ljudska prava..... Na to treba usmeriti borbu, kao sto je to Djindjic radio, a ne na "trla-baba-lan-cije-je-Kosovo" price.

BokiNS

pre 11 godina

Patrijarh Irinej treba da gleda svoja posla i da se mane politike.
To bi trebalo i kažnjavati.
Dačićeva izjava je u granicama korektnosti - pohvala!

lorimer

pre 11 godina

"Je li to ona 'ISTORIJA' po kojoj su Knez Lazar i Milos (K)Obilic(one cike iz 14. veka) u stvari bili Albanci?!?!?! Hahahhaa, FABRIKOVANJU ISTORIJE I DOMACEM AUTOsovinizmu, izgleda nikada kraja! :( LOL
(Nik, 25. novembar 2012 16:13) "

Remember, remember

capslock of November ...

Moraš to većim fontom, taj je mali. Kakva si ti Srbenda ako nemaš font 48? Pa još i boldovan.

A čovek ti je samo dao najbolji savet koga si mogao da dobiješ za džaba...

sankar 59

pre 11 godina

Daj ljudima zapadno evropski standard i svetske plate onda ce mozda i ti Albanci stajati u redu za Srpsko drzavljanstvo ko sad za Nemacko itd. Uredi drzavu a ne samo puste price, sto tek da urade Madari bez vojvodine i dve trecine teritorija iza prvog sv.rata. I oni bi mogli da ne zive sada bez.... ali zive i to bolje nego grad tvoje Srbije.

sasa jokic

pre 11 godina

Interesi crkve su dijametralno suprotni drzavnim interesima. Kada narod ceka u redovima za hleb i mleko znaci da je ocajan, a kada je ocajan okrene se crkvi!
SPC je najveci "uspeh" doziveo devedesetih, em su im se milioni obracali, em su im ratni profiteri sagradili storine crkava, tako da nostalgija crkve za tim nesrecnim vremenima ne treba da nas cudi.
Dacic je propustio da skrene paznju Patrijarhu sta je njegova uloga u drustvu, i da se ne bavi politikom! Neka se SPC slobodno okrene Rusiji, ali nas neka ne vracaju u srednji vek!

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Da bi Dacic pre par meseca to rekao ne bio tamo gde je ... Ceda rekao to davno i svi ste ga mrzili ... patrijarh dobio pametan odgovor od Premiera!

lale

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti da se crkva (SPC) u buduće meša u politiku zemlje. Oni treba da se bave crkvenim pitanjima. I da rešavaju crkvene probleme. Vernici katoličke crkve stalno idu, bar nedeljom, u crkvu. Nega se g. patrijarh zapita zašto to kod nas nije praksa. Popovi se ponašaju kao da su iznad društva i države, iako to ničim nisu zaslužili. Vole ljudi. U vezi Kosova, vodili smo rat, izgubili smo rat i pritom i teritoriju. Sada je referendumsko pitanje hoćemo li RAT ili MIR sa NATO-m. O tome treba svi da se pošteno izjasne.

Ivan

pre 11 godina

"Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU" je tacno, kao sto je tacno da nam niko ne garantuje EU (koje god ne/koristi to donelo) ako se odreknemo Kosova

CG

pre 11 godina

(lorimer, 25. novembar 2012 17:14)

Tipican komentar autosoviniste ,odnosno tipicne srpske jugokomunjare koji misli da ce odricanjem svega i svacega da postane "omiljen" kod svojih gazda...

Kao prvo koriscenje stranih rijeci na pocetku(remember,remember),jelte,jer moramo vec u startu pokazati da smo giga-liberalno-urbani velegradjanin svijeta koji nema nista sa ovom "zaostalom" nacijom koje se stidi i zbog toga navija za jacu stranu u ovom sukobu (Zapad vs Srbija) jer je "trendi" i "fenseraj" biti sa jacima...
Nakon toga nevjest pokusaj koriscenja ironije...

A nakon toga,u najboljoj jugokomunistickoj tradiciji srpske ekstremne ljevice,apsolutna podrska svemu i svacemu,pa i svim argumentima,ma koliko god apstruzni bili samo da su upereni protiv nacionalnih i drzavnih interesa srpskog naroda i Srbije!

Dame i gospodo,Srbi na Kosovo imaju demografsko pravo jer su ga tokom istorije prvi naseljavali i terorom i silom bili protjerivani sa njega i jer je KiM po Un rezoluciji 1244 i dalje neotidjivi dio Srbije!
Nismo mi Srbi otisli u Albaniju da krademo teritoriju nego Albanci u Srbiju da kradu teritoriju!

Srpske jugokomunjare su najveci neprijatelj srpskog naroda ,oni su se 1912 protivili rjesavanja kosovskog problema na robustan nacin,kasnije su nas Srbe uvalili u SFRJ umjesto da rjesimo jednom za sva vremena srpsko nacionalno pitanje u tom po nama povoljnom trenutku!

Posmatrač

pre 11 godina

Pre nekoliko godina je jedan visoko rangirani američki oficir, već pomalo iznerviran našim "nastojanjima" da se Kosovo "vrati" u Srbiju, upitao je jednog našeg visoko rangiranog političara: Ok, ako vam sada "predamo" Kosovo nazad, šta biste vi sa tim problemom kojem niste dorasli, jer to niste rešili u razumnom roku i uz razumnu primenu sile?

A ovaj naš nije imao odgovor...

I to je pitanje za sve one (Dveri&Co, SANU, SPC, narod...) koji kažu da je bolje "dostojanstveno pocrkati" nego pragmatično preživeti.

Sve njih pitam: šta su oni LIČNO SPREMNI da žrtvuju za Kosovo?

zmitjkoe

pre 11 godina

Naravno da jeste, to svi znamo. Najsmesniji su oni koji nas ubedjuju da ga je izgubio Milosevic.
(Nikola, 25. novembar 2012 17:45)

Pa nije bio sam, pomogli Dacic, Seselj, Nikolic i Vucic. Sto neko ne napise upustvo za upotrebu mozga.

јџ

pre 11 godina

Дачићу, Косово није српско јер си ти рођен у Призрену а данас живиш у Београду. Када Београђани буду ишли у Призрен биће српско. До тада, уместо да нас шаљете у ратове лепо организујте куповину приватног земљишта као што то раде Јевреји по Палестини.

margal

pre 11 godina

Puna podrska Dacicu !!!Srbija sekularna drjava a ne klerikalna,crkva ne treba da mesa u politiku!!! Bolje crkva gleda svoi dela i poslove,i ne mesa gde nije mesto crkvi!!! Kosovo izgubljeno 1999 godine!!!

Alek

pre 11 godina

За домаћу јавност влада Србије има спреман аргуменат да се ради о решењу као за „две немачке државе у време хладног рата”. Очекује се да ће Србија као противуслугу од Запада добити датум за почетак преговора о приступању у ЕУ, при чему ће се јасно дефинисати да Србија у ЕУ може ући само без дела територије којег ће се де-факто одрећи у сагласности са новом владином платформом. Осим тога могућ је и неки вид аутономије за српску мањину на северу Косова као суверене државе.

Росијскаја газета цитира неименовани извор из МИД-а Руске федерације да руској дипломатији није успело да убеди српску страну да је за њу најповољније да се косовски конфликт „замрзне” на неодређено време и да се Србија не саглашава на иницијативе из САД и ЕУ да се потпуно одрекне свог државног интегритета и суверенитета у замену за „магловито обећање датума за почетак преговора о пријему у ЕУ”, подсећајући да Турска статус којем Србија тежи има већ 13, а Македонија већ 7 година, без изгледа за пријем у ЕУ у догледно време.

Руска дипломатија за већ готово известан случај да се Београд сагласи са пријемом Косова у Уједињене нације као пуноправне чланице припрема алтернативни план, којим би се убрзало међународно признање Абхазије и Јужне Осетије.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Kosovo je pod patronatom SB UN, a ne NATO-a. Onaj ko nema ideja i ne zna sta treba da radi, bio bi veci patriota kada bi se sklonio da ne smeta.

Vernik koji je za EU

pre 11 godina

Srbija ne sme da se samoizoluje poput Severne Koreje, i Srbija ne sme da postane religijska drzava. Probleme mozemo da resimo u nasu korist samo ako se probijemo tamo gde se o tim problemima odlucuje, a ne ako budemo veciti oportunisti.

Fikus

pre 11 godina

I Srbija je pre vise od 100 godina protiv volje vecinskog albanskog stanovnistva OTELA Kosovo Albancima.Sada se PRAVDA vratila na svoje mesto.Pravda uvek pobedjuje.
(agim, 25. novembar 2012 14:27)

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.

realista

pre 11 godina

Ti si cekao u redu za hleb i mleko!??? Samo ti nemoj da pricas o tom periodu, molim te! Ali i ja sam neki cudan lik, ne zivim u Srbiji vec 11 godina a i dalje komentarisem sta kaze tamo neki Dacic, Vucic, Tadic, Nikolic... pozdrav svima:)

Kolya

pre 11 godina

Nisam ukapirao, da li oteto treba da zadrzimo ili vratimo?
Ili on ne zna sta prica ili urednik ne cita ove clanke.
Malo vise profesionalizma i sa jedne i sa druge strane ne bi skodilo.

aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?

pre 11 godina

"Статистика је непогрешива-Москва за само две недеље потроши онолико колико Србија произведе за целу годину. Дакле, тржиште за које можемо сви да радимо, и да имамо константан раст. Кад уз ово додамо и вансеријски споразум о извозу у Русију без царина, свакоме (ко није злонамеран) је све јасно. Као 2+2
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Старо куче, 25. novembar 2012 14:29) "

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.

Branko

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.

Vlad

pre 11 godina

Gospodine Dacicu ne verujem da ste ikad stajali u redovima za hleb i mleko , koje sada spominjete. Kao visoki funkcioner partije ciji je predsednik aminovao potpisivanje Kumanovskog sporazuma, odnosno tada bila na vlasti, zajedno sa partijom kojoj su tada pripadali sadasnji Predsednik Republike i sadasnji Ministar vojnistisnite zube i priznajte ovom narodu da je Kosovo izgubljeno jos 1999. Kao ministru policije predlozio bi da zajedno sa koordinatorom bezbednosnih agencija preispita ne izjave, vec privatne racune Filareta, Pahomija i Comp s obzirom na slicnost sa grckim kolegama iz iste branse.

mattko

pre 11 godina

Zbog ovih Dacicevih reci Cedomir Jovanovic godinama se klacka na 5 % jer zaboga, sramota je reci istinu. Sada kada je SPS preuzeo vokabular LDP a onda je za siroke mase, radnicku klasu i postenu intilegenciju to OK!
Srbijo kako plitko razmisljas!

Mairon

pre 11 godina

Sve cesce cujemo grubo mesanje crkve u pitanja koja je se ne ticu. Ovo sto mi imamo nije crkva nego nacionalisticka organizacija ogrezla u licemerju. Bolje da ne navodim primere sramnog pada crkve i sve greske koje je cinila i uporno cini. Umesto da nastave sa trovanjem i obmanjivanjem gradjana, rukovodioci crkve bi morali da se pozabave onim pitanjima zbog kojih i crkva postoji i da se zapitaju u kakvom se stanju nalaze.

Alek

pre 11 godina

Imamo ga već godinama, i jedino što raste je naš deficit, jer Rusija ne želi da kupuje od nas.

Druga stvar mene interesuje, kako vam ne dosadi da kao papagaji vrtite tu pokvarenu ploču, kada svako može da se neposredno obavesti kako stojimo u trgovini sa njima?

Jel vas plaćaju za to, ili mislite da je ptica sve što leti, ili samo nemate pojma?

Već godinama se zna koliko su 2+2 u tom poslu sa Rusima.
(aman zaman, kako vam više ne dosadi da vrtite tu pokvarenu ploču?, 25. novembar 2012 17:57)

Aman zaman, samo jedna mala ispravka. Mi osim jabuka i nesto malo ostalog voca nemamo nista drugo ni da ponudimo. Ni Rusima niti drugima. Za to ne treba da krivimo nokog drugog osim sebe i ove koji su nam doneli "demokratiju".

Ipak, ne može i da se uđe i da se ne uđe

pre 11 godina

Kosovo i EU:
Ako ne uđemo, kajaćemo se; ako uđemo, kajaćemo se.

Tamni vilajet:
Ko ne uzme, kajaće se; ko uzme, kajaće se.

Nikola

pre 11 godina

Lako je patrijarhu da tako govori kada zivi bez brige. Vidimo mi gospodine kako zive popovi, sve potrebno za lagodan zivot imaju, od resenog stambenog pitanja, preko stalnih prihoda na visokom nivou pa do sigurnosti. I to sve o trosku gradjana drzave!!!
Ni to ne bi bio problem da se ne trose basnoslovne kolicine na luksuzne automobile, opremanja prostora i ostalo. A onda dodjete i kazete nam da treba da idemo u izolaciju ka jednoj Rusiji koja je od nas dobila NIS a nismo dobili juzni tok, koja nam prodaje skuplji gas nego Nemackoj, koja nas je izigrala devedeset devete, koja nam je dala kredit po povoljnostima koje vredjaju i koja nas na mnoge slicne nacine uslovljava isto kao i zapad.
Zapitam se kada ste vi gospodine Irinej bili u kupovini? Da li kupujete namirnice i placate racune od prosecne plate u Srbiji? Da li znate koliko je potrebno za decu? Da li znate da je prakticno nemoguce doci do stambenog resenja bez zaduzivanja za ceo zivot? Da li znate koliko narod bedno zivi a da popovi o trosku tog istog naroda zive daleko bolje, skoro kao seici u ovoj sredini? Ne znate! I onda dajete sebi za pravo da nas terate ka izolaciji uz svo duzno postovanje to nije u redu.

Rade

pre 11 godina

Srbija je zemlja čuda, paradoksa i vrhunskog cinizma. Mi Kosovo kuknjavom povratiti nećemo. Hoćemo li sad Kosovo, onda trebamo krenuti u pripreme za rat u kojem ćemo proći kako god da ćemo proći. Ili to, ili da ćutimo i idemo dalje zarad života budućih naraštaja. Kuknjava i autistično ponašanje ne vode nikuda.

sustainable fluffiness

pre 11 godina

Znači srce Srbije je oteto još pre 13 godina, ali mi to tek sada primećujemo i radimo na tome da ga zadržimo unutar Srbije, gde ono, uzgred budi rečeno, nije. Pa mi nismo država, mi smo medicinski fenomen.

bravo!

pre 11 godina

Dacic je konacno dao potpuno realnu ocenu "Niko nam ne vraca Kosovo ako se odreknemo EU".
Treba da ostane realan i tako da vopdi politiku a ne da se "udvara" biracima pricama, o raznim nepravdama i davanjem obecanja koja su totalno nerealna.
Nema nista od kukanja, svet je oduvek bio "surov" i treba se snalaziti, gledati "svoja posla" a ne ispravljati svetske nepravde (ipak smo mi mali za takve egzibicije).
Imati jasne ciljeve i samo napred.

Žaki

pre 11 godina

Ma nije nekima toliko do Kosova koliko do pola miliona evra koje se iz budžeta svakog dana netragom, već 12 godina, gubi u tom fiktivnom delu države. Ej bre, lova je to! Mnogi su se uzidali u tu priču i naravno da im ovo nedefinisano stanje odgovara. Nije njima do Kosova, šta će im!? Morali bi da prime dva miliona Albanaca i da im omoguće sva građanska prava koja d tim idu - kao i slobodnu kupovinu sela i nekretnina po Srbiji! Dakle to otpada! Vraćanje Kosova ratom isto otpada jer ne možeš ubiti dva miliona ljudskih bića tek tako (pokojni patrijarh Pavle je o tome govorio)...a osim toga, i ruku na srce, Ameri bi to jedva dočekali. Dakle svi ovi razlozi za limbo ili status kvo na Kosovu otpadaju! Šta je onda motiv da se stvar ne mrdne sa mesta? Pa naravno, ogromne pare..opljčkati sopstvenu državu što više što temeljnije, da ni kamen na kamenu ne ostane - a drugi će uvek biti krivi.

Goran

pre 11 godina

Ако се добро сећам, политика прошле власти је гласала ''И Косово и Европа'', а политика садашње власти, према мени, треба да се зове ''Ни Косово ни Европа'' :-)

Ja

pre 11 godina

Nije oteto Ivice,izgubili ste ga ti, tvoj predsednik i vama slicni 1999 nemoj da nas pravis maloumnima! Voleo bi ti da je cela Srbija zarazena amnezijom ali nije,dace bog da i tebi vidimo ledja jednom zauvek!!

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Car Dusan je vladao pre oko 700 godina i tada je postojala Srbija i Kosovo u njoj a ne Albanija.
(Fikus, 26. novembar 2012 03:30)

Super, a jel netko tim teritorijem vladao prije i poslije cara Dušana a da nije Srbin? Ako je, zašto bi vladavina cara Dušana bila početna točka? A i nije bio car jer ga nisu okrunili za cara ni Papa ni Carigradski patrijarh koji su jedini na to imali pravo. I to je carstvo bilo Carstvo Srba i Grka, a u njemu su živjeli i Albanci samo vi to ne želite priznat i uvijek imate neku svoju verziju povijesti. Itd itd ... Besmisleno je s vama o tome rspravljati ...

Iksi

pre 11 godina

Kosovo, Dacicu, nikad nije ni bilo srpsko. Albanci su bili tu i kad ste vi dosli s Karpata. Osvajali ste je za manje od dva veka, onda su dosli Turci a posle njih niste je dobili ratom vec su vam je poklonili velike sile. Najzad, izgubili ste je ratom. Tacka. Sve vreme Albanci su bili tu a vi ste ziveli u snovima i bajkama.

MilePrisluškivač

pre 11 godina

ovaj čovek se ne meša u svoj posao, kao da nije premijer već samo davalac izjava i saopštenja. strašno i žalosno istovremeno.

pitanje Alku?

pre 11 godina

Kad kaze "ovi koji su doneli demokratiju", na koga misli ? Jeli to Tito, Sloba ili DOS {Kostunica i Djindjic).
Ako je to DOS, (verovatno ne misli na Tita ni na Slobu) pitam ga sta smo to,1991.-2000.g.imali da izvezemo sem tuce za parce hleba i ....Nije bilo ni jabuka.

ida

pre 11 godina

Kosovo se vratilo svojoj matici, nemoze biti biti oteto nesto sto tebi nikad pripadalo nije. Prisustvo Srbije na Kosovu tokom cele njene istorije je bilo isklucivo uz pomoc represije, segregacije i krsenja osnovnih ljudski i gradjanskih prava i sloboda.

Lutfi

pre 11 godina

Nije istina da vam je oteto.
Kosovo je tu vekovima.
Kosovo je nepravedno oteto Albaniji 1913g.
Uvek je bilo nepravdi nad Albancima.
Sada je Kosovo Nezavisna Drzava.
Intecije Kosova su clanstvo u NATO i EU.
Dobro bi bilo da i Srbija shvati da i za Srbiju je dobro da se vuclani u EU a i u NATO ako moze da zaboravi bobardovanja 1999(da prizna da je zato kriva tadasnje rukovodstvo zahuskano i od SANU, SPC , Francuske 7 i nekih drugih Organizacija slicnim ovima)
Razmisljajte trezno nemojte sanjati usred bela dana.

Drzava na prodaju

pre 11 godina

Ako nam je uskraceno cak i pravo na pravno-diplomatsku borbu za Kosovo, postavlja se pitanje, a sta ce nam drzava? Treba ugasiti drzavu i raspisati referendum o prisjedinjavanju nekoj ozbiljnoj drzavi, koja ce u nase ime da se bori za nase interese.

Pixies

pre 11 godina

Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića , a završili sa Tadićem . Svi su oni na svoj način odgovorni što nam je Kosovo oteto. Ovoj vlasti jedino ostaje da se izbori za što bolje uslove za život Srbim koji su ostali da žive na Kosovu. Naročito se treba angažovati da Srbi na severu KiM imaju svoje organe vlasti. Naravno Srbija ne sme sebi nikada dozvoliti da zvanično prizna nezavisnost Kosova.
(Branko, 26. novembar 2012 09:27)

Ti čoveče tek da nešto lupiš. Baš te briga šta si naškrabao. "Kosovo su nam počeli otimati od vladavine Tita pa preko Miloševića" , a završili sa KOŠTUNICOM!!! Kosovo je zvanično proglasilo nezavisnost u vreme Koštunice...Tadić sa time nema nikakve veze!

Stanimir

pre 11 godina

Pazi bucka.... secas se redova za hleb,mleko,benzin,da nisi mozda i stajao u njima? Pa te redove ste vi stvorili,trebalo je 5.10 da svi zavrsite kao Causeku...