Sreda, 08.08.2012.

17:24

"Odlučno za novo srpsko građanstvo"

Ako je KiM srpski nacionalni interes, onda moramo da kažemo šta je naša kosovska politika, kaže Dodik i dodaje da očekuje unapređenje saradnje Srbije i RS.

Izvor: B92

"Odluèno za novo srpsko graðanstvo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

nenad

pre 11 godina

neverovatno kako se dobro slazu cedini autosovinisti i muslimanski nacionalisti kao da misljenje izlazi iz jedne glave .zato milorade napred imas stopostotnu podrsku srba sa leve strane drine nezavisna drzava Republika Srpska

Radiohead

pre 11 godina

Pa ne mogu da vjerujem da onolikoj Srbiji pamet soli ovaj lik i to 3 puta sedmicno,kod njega je tolika zbrka u glavi da ga ni eustahije brzic ne moze raspetljati
Pozd

NekoDrugiizMase

pre 11 godina

On iskritikova srpsku nacionalnu strategiju odnosno odsustvo iste, politiku nabropja sve rupe i ozbiljne propuste koje je napravio Tadic (ne pominjuci njegovo ime) i nicim izazvan podeli Nikolicu "znanje" kako to treba da se radi "sa svetom" kao eto vidite rezultate "jedu mi iz ruke ja njima kazem a ne oni meni" - sta reci na ovog umisljenog narcisoidnog tipa koji sebe namece kao srbina nad svim srbima i prodaje superioriornost nad citavim svetom a bio bi NISTA da nisu odredjene okolnosti.

Y-men

pre 11 godina

Ovaj covek je obican sarltan kako je moj otac zvao ovakve tipove. Srbija da se uzdrzi od rusenja drugih drzava da joj se ponovo ne olupa o glavu.

HronicarBG

pre 11 godina

Nezavisna Republika Srpska i raspad te kvazitvorevine BiH je realnost koju svi moraju da prihvate!
(spaske)

Aha ako stojis na glavi. Stani na noge pa ces videti da je obrnuto.

HR

pre 11 godina

Mozete da ga mrzite ili volite al ne mozete da ga ignorisete...
(wiliams)

da tesko je ignorisati ga toliko je nametljiv. Ali sa obzirom na broj "nastupa" (najmanje 5 dnevno) prilicno je ignorisan primecujem.

Yugoslav

pre 11 godina

On jadan umislio da on nesto diktira svetu a ne oni njemu pa bi da izveze svoju "harizmu" u Srbiju kao "tako se to radi". Niti je on nametnuo ista 9pustili su ga da truli polako pa makar cela Bosna istrulila ali ce BiH na kraju ostati) niti bi ga "pustali" da iza njega nisu Rusi i u BiH se "balansiraju" sa Amerikancima. On je niko i nista obican pijun kao i ostali u BiH uostalom.

nikita

pre 11 godina

Ti Dodice,zadnji put da ocenjujes izbore u Beogradu...placi za Tadicem,ali nije tvoje da pricas nista...sada si pun inicijative...Sto to nisi sa Borisom???
U Bosni,prestani da se zalazes za Hrvate,oni imaju 2 HDZ,pa neka se bore...nikada nisi rekao ni jednu losu protiv Zagreba...ostavi Hrvate,vidis da hoce i pijani i trezni,nasu srpsku nesrecu.
Opameti se debeli!

Uozbiljite se

pre 11 godina

Sve je pobrkao i smuckao kao kajganu: srpsko gradjanstvo, nacionalni korpus,
seljacku i gradjansku svest, drzavu i entitet, predsednika drzave i predsednika adminsitrativne jedinice, Srbiju i republiku srpsku, Tadica, Dacica, Kostunicu, Titu i Drazu, partizane i cetnike, narodnjake i betovena......(nije ih pomenuo ali je asocijacija neodoljiva)

Duci0167

pre 11 godina

Ukratko,da se samo oni pitaju (M.D. i T.N.) odma' u rat zarad SrBskih interesa! Tolika smo tuga da me nista vise nije briga. Kao da me neko nesto i pita.

Sloba

pre 11 godina

(ese, 8. avgust 2012 19:33)

ese, tajna vaseg (u Republici Srpskoj) uspeha je sto se niste oslanjali na Srbiju i Milosevica nego ste uprkos sankcijama i pritiscima koje je na vas vrsio uspeli nesto da stvorite. Dok imate oruzje, imacete i slobodu. Srecno!

joker

pre 11 godina

Bravo Milorade, svaka čast. Nadam se da je ovo početak prave politike, gde će ljudi napokon shvatiti da smo jedan narod i bez obzira što smo u dve države trebamo biti jedinstveni. Saradnja može biti mnogo bolja i nadam se da ćemo se napokon posvetiti sami sebi i raditi za sebe.
Pozdrav iz Republike Srpske

mr.real

pre 11 godina

Moj Boze, koliko nazadne i prevazidjene price u tako malo prostora. STRASNO. Dok god su nam ovakvi na vlasti sa obe strane Drine - nema nama napretka niti suocavanja sa stvarnim i realnim problemima.

Саша

pre 11 godina

Ове Додикове речи делују освежавајуће у односу на речи и поступке бившег режима који је водио српски народ у самопорицање и самоуништење. Ако постоји заједнички језик треба успоставити што дубље и чвршће везе српског народа ма где он био. Најприродније је да то повезивање почне са Србима из Босне и из Црне Горе. Треба користити искуства из Европске уније о повезивању округа и региона и то применити овде. Тренутно је важније да смо културно, научно, економски, духовно повезани, него што живимо у различитим државама.

logika

pre 11 godina

@drasko, 8. avgust 2012 17:48
Ako vam ej ovo pravo ime, a neko orjentalno...
Predlažem da malo proučite pojam specijalnih paralelnih veza u Dejtonskom sporazumu...onda će te možda razumjeti zašto Dodik ima pravo da službeno posjećuje Srbiju...između ostalog to je radio i u Rusiji, Izrealu, USA etc. i niko mu to pravo nije osporavao do Srbi...to valjda i dovoljno govori kakav smo mi narod i zašto nestajemo i propadamo u svakom smislu!!!

Meho Tuzlak, jaran

pre 11 godina

Dodik se nalupeto kod vas, a sutra pravo na cevape i burek u Bosnu. Kuca i okucnica su mu u Bosni, a nesto malo avlijice ima se i u Beogradu zlu ne trebalo. Bosna je majka svim Bosancima bolan Dodik. Okani se velike balkanske palitike, okreni se maloj bosanskoj, ali sa ideologijom od srca srcu, od covjeka covjeku, od Bosanca Bosancu. Lahko je to, probaj Mozda ti je to Nikolic i sapnuo.

ese

pre 11 godina

Moram neke ovde malo da obrazujem, izgleda da se pise alternativna istorija, proces poput onog u romanu 1984.
1) Mesic je krvnik koji je ucestvovao direktno u gradjanskim ratovima u SFRJ, nosi krivicu za smrt onih 100 000 ljudi, a do nedavno je bio tezak albanski lobista u Hrvatskoj dok im nije dosadio pa su ga skinuli sa pozicije predsednika.
2) Sarajevo nije glavni grad meni Srbinu niti mojoj djeci, vec je arapski grad sa vehabistickom buducnoscu.
3) BiH ne postoj de fakto, kao ni tzv. 'Bosanci', koncept koji je austro-ugarska monarhija pokusala da nametne kao bi se pokatolicili Srbi i muhamedanci u okupiranoj pokrajini Bosni.
4) Ja ne zelim kao Srbin pravoslavac da zivim u istoj drzavi sa muslimanima iz Sarajeva, a tako razmisljaju i bosanko-herceovacki Hrvati ili katolici, kako kome odgovara.

Nema niko iz BGD, iz kruga dvojke, da namece nama sta cemo raditi, pogotovu nakon odbrambeno-otadzbinskog rate gde smo mi Srbi napravili svoju drzavu RS, i izbjegli treci pokolj u 20-om vijeku koji su nam namijenili nasa tzv. braca i njihovi inostrani sponzori. Pozdrav!

Uros

pre 11 godina

pa ocigledno je da BiH ne funkcionise - da funkcionise ti bi bio uhapsen na granici. Profunkcionisace Dodik jednog dana, mozda ako srbija uhapsi nekog vojvodjanina sa slicnog puta, stavice se u pogon ceo sistem spojenih sudova.
Budale.

logika

pre 11 godina

Gospodin Dodik je mislio na zajednički nacionalni interes srpskog naorda...nije se mješao u unutrašnju politiku kako neki već zlobno izvlače iz konteksta...drugi narodi se ujedinjuju šire, integrišu se u nove nacije samo su Srbi razjedinjeni oko svakog pitanja...mnogi zaboravljaju da je Milošević preko Karadžića uvukao RS u rat...Dodik ne poziva u rat kako mnogi ne žele da pročitaju, Dodik poziva ne jedinstvo da se ne bi ponavljale situacije kada bi od Srba nastajale nove nacije, situacije da se Srbija dalje dijeli i da sve više okreće leđa RS-u...pogledajte samo primjer Albanaca i učite šta je nacionalno jedinstvo...Mnogi od vas koji ne vole Dodika ne znaju da vlada RS subvencioniše srpski fiat, da subvencioniše traktore iz Srbije, da je naš telekom prodan vašem i da plaćamo najskuplju uslugu u BIH, da je mnogo firmi privatizovano od strane firmi iz Srbije...da se proizvodi iz Srbije tretiraju kao domaći...recimo naše pivo i pivo iz Srbije imaju istu cijenu i sl. znate mi redovno skupljamo pomoć za našu braću na Kosovu...nuikad mi neće biti jasno zašto smo mnogima trn u oku u Srbiji??? Mada kada malo bolje pročitam mnogima u Srbiji je trn u oku i Sandžak, Vojvodina, Južna Srbija etc. kao što je nakd bila CG kao što je Kosovo i onda se čudimo što smo nemoćniji (i ekonomski i politički)... Dodik govori isključivo o nacionalnom jedinstvu i popravljanju odnosa među Srbima ako nećemo međusobno sarađivati kako ćemo sa drugima...niko ne spominje rat niti traži novac...

Nik

pre 11 godina

Sve ovo je govorio i Zoran Djindjic dve nedelje pre nego sto je ubijen!U Srbiji ne postoji mediji koji ce pustiti u etar taj poslednji intervju koji je dao za tv Bijeljina.Bas da vidim dal cete objaviti ovaj komentar.Ako objavite Hvala Vam.Pozz

milan

pre 11 godina

Mnogo stvari treba da se promeni u Srbiji da bi pocela da lici na drzavu, u prvom redu odnos prema Srbima u regionu koji su zapostavljeni i ugrozeni.Ako neko misli da ce Srbija napredovati dok 2 000 000 Srba u regionu ima probleme, onda se grdno vara.

Gacanovic Raseta

pre 11 godina

Zajednicko za RS i Srbiju da obe stoje pred bankrotom. Zajednicko za gradjanstvo je da se vrlo tesko zivi i dise na skrge. Ali Dodik sigurno ima recept koliko riba moze da izdrzi na suvom.

cudno

pre 11 godina

Interesantno je da Dodik komentarise Kosovo, a po vazecem ustavu i BH i RS [ustav BH je 'jaci' od ustava RS], predsednik entiteta NEMA NIKAKVE VEZE sa spoljnom politikon
Ili ako nista, trebao je reci da kada govori o Kosovu [i ostalom] iznosi svoj licni stav [ako ga predsednik entiteta uopste moze imati].
Govorim ovo jer je ove sedmice bas Dodik optuzio Lagumdziju da krsi ustav pa mi nesta 'ne stima']

bezimena

pre 11 godina

...odlučni da afirmišemo i uspostavimo neko novo pravo građanstvo..".
B92: Šta to znači – novo pravo građanstvo?

Fraza koju je ispalio prevazišla je Dodikove intelektualne i obrazovne mogućnosti da je objasni, pa se zato brže bolje uhvatio nepresušne teme i o njoj izlupetao, samo tako.:)))

Toxic

pre 11 godina

Ostavi se ti kosovske politike i poslušaj Mesića koji ti je iz krajnje dobrih namera rekao da ti je glavni grad posle Banja Luke prvo Sarajevo pa tek onda Beograd. Ti trebaš imati veze sa Kosovom koliko sa i Džibutijem.

Kidati veze sa Sarajevom a voditi kosovsku politiku krajnje je detinjasto. Hajde iskreno kaži da li si ikada i bio na Kosovu.

Znamo mi da si ti došao da ratno huškaš ali neće ti to proći.

Dragisa

pre 11 godina

Nadam se da ce Nikolic pokusati da sredi prvo situaciju u svojoj zemlji (u sta sumnjam da moze bilo ko) a onda preci na razgovore sa ovim strancima!

Bez ustezanja

pre 11 godina

Ovaj je gori
i agresivniji od Rusa. Uvuci ce on
nas u buduce probleme iz kojih vise nikada
necemo izaci. Covek nam jednostavno kroji
i servira nasu buducu politiku bez ikakvog
srama. To su nekada radili Crnogorci, a sad
dolaze ovi malo zesci i militantniji. Treba
bezati sa ovog trusnog podrucja, jer nikad
mira ni blagostanja nece biti.

drasko

pre 11 godina

Zanimljivo je ono o "obe' republike
Zar tom izjavom i Dodik ne krsi ustav jer je o ustavu RS ENTITET u sastavu drzave BH a ne nekakva 'republika'?
Drugo, bilo je zacudjujuce da je Trninicka onoliko insistirala na odnosu Dodik-Tadic, a da nije upitala Dodika dali misli da i on krsi Ustav jer po vazecem ustavu, JEDINO su clanovi predsednistva BH [Radmanovic, Izetbegovic Komsic] nadlezni za spoljnu politiku.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Sve ove Dodikove izjave su P.M. (prodavanje magle). Ne bi se on odrekao fondove Republike Srpske u BiH, ni za kakvo ujedinjenje sa Srbijom, a još manje za tamo neko Kosovo…

analista

pre 11 godina

evo ga opet ovaj Dodik. PR sluzba mu radi kao luda! Ne daje jednu izjavu na da dan, nego jednu svakih 4 sata! Ma maknite ga vise, dosadan je.....udavi bre.

Jova

pre 11 godina

Siguran sam da ce dva Predsednika znati da se dogovore i djeluju u intresu svog naroda - koji je u ovom slucaju razdvojen nekom administativnom linijom.

Toxic

pre 11 godina

Ostavi se ti kosovske politike i poslušaj Mesića koji ti je iz krajnje dobrih namera rekao da ti je glavni grad posle Banja Luke prvo Sarajevo pa tek onda Beograd. Ti trebaš imati veze sa Kosovom koliko sa i Džibutijem.

Kidati veze sa Sarajevom a voditi kosovsku politiku krajnje je detinjasto. Hajde iskreno kaži da li si ikada i bio na Kosovu.

Znamo mi da si ti došao da ratno huškaš ali neće ti to proći.

Jova

pre 11 godina

Siguran sam da ce dva Predsednika znati da se dogovore i djeluju u intresu svog naroda - koji je u ovom slucaju razdvojen nekom administativnom linijom.

analista

pre 11 godina

evo ga opet ovaj Dodik. PR sluzba mu radi kao luda! Ne daje jednu izjavu na da dan, nego jednu svakih 4 sata! Ma maknite ga vise, dosadan je.....udavi bre.

ese

pre 11 godina

Moram neke ovde malo da obrazujem, izgleda da se pise alternativna istorija, proces poput onog u romanu 1984.
1) Mesic je krvnik koji je ucestvovao direktno u gradjanskim ratovima u SFRJ, nosi krivicu za smrt onih 100 000 ljudi, a do nedavno je bio tezak albanski lobista u Hrvatskoj dok im nije dosadio pa su ga skinuli sa pozicije predsednika.
2) Sarajevo nije glavni grad meni Srbinu niti mojoj djeci, vec je arapski grad sa vehabistickom buducnoscu.
3) BiH ne postoj de fakto, kao ni tzv. 'Bosanci', koncept koji je austro-ugarska monarhija pokusala da nametne kao bi se pokatolicili Srbi i muhamedanci u okupiranoj pokrajini Bosni.
4) Ja ne zelim kao Srbin pravoslavac da zivim u istoj drzavi sa muslimanima iz Sarajeva, a tako razmisljaju i bosanko-herceovacki Hrvati ili katolici, kako kome odgovara.

Nema niko iz BGD, iz kruga dvojke, da namece nama sta cemo raditi, pogotovu nakon odbrambeno-otadzbinskog rate gde smo mi Srbi napravili svoju drzavu RS, i izbjegli treci pokolj u 20-om vijeku koji su nam namijenili nasa tzv. braca i njihovi inostrani sponzori. Pozdrav!

Josip Vasilj

pre 11 godina

Sve ove Dodikove izjave su P.M. (prodavanje magle). Ne bi se on odrekao fondove Republike Srpske u BiH, ni za kakvo ujedinjenje sa Srbijom, a još manje za tamo neko Kosovo…

Bez ustezanja

pre 11 godina

Ovaj je gori
i agresivniji od Rusa. Uvuci ce on
nas u buduce probleme iz kojih vise nikada
necemo izaci. Covek nam jednostavno kroji
i servira nasu buducu politiku bez ikakvog
srama. To su nekada radili Crnogorci, a sad
dolaze ovi malo zesci i militantniji. Treba
bezati sa ovog trusnog podrucja, jer nikad
mira ni blagostanja nece biti.

drasko

pre 11 godina

Zanimljivo je ono o "obe' republike
Zar tom izjavom i Dodik ne krsi ustav jer je o ustavu RS ENTITET u sastavu drzave BH a ne nekakva 'republika'?
Drugo, bilo je zacudjujuce da je Trninicka onoliko insistirala na odnosu Dodik-Tadic, a da nije upitala Dodika dali misli da i on krsi Ustav jer po vazecem ustavu, JEDINO su clanovi predsednistva BH [Radmanovic, Izetbegovic Komsic] nadlezni za spoljnu politiku.

Meho Tuzlak, jaran

pre 11 godina

Dodik se nalupeto kod vas, a sutra pravo na cevape i burek u Bosnu. Kuca i okucnica su mu u Bosni, a nesto malo avlijice ima se i u Beogradu zlu ne trebalo. Bosna je majka svim Bosancima bolan Dodik. Okani se velike balkanske palitike, okreni se maloj bosanskoj, ali sa ideologijom od srca srcu, od covjeka covjeku, od Bosanca Bosancu. Lahko je to, probaj Mozda ti je to Nikolic i sapnuo.

logika

pre 11 godina

Gospodin Dodik je mislio na zajednički nacionalni interes srpskog naorda...nije se mješao u unutrašnju politiku kako neki već zlobno izvlače iz konteksta...drugi narodi se ujedinjuju šire, integrišu se u nove nacije samo su Srbi razjedinjeni oko svakog pitanja...mnogi zaboravljaju da je Milošević preko Karadžića uvukao RS u rat...Dodik ne poziva u rat kako mnogi ne žele da pročitaju, Dodik poziva ne jedinstvo da se ne bi ponavljale situacije kada bi od Srba nastajale nove nacije, situacije da se Srbija dalje dijeli i da sve više okreće leđa RS-u...pogledajte samo primjer Albanaca i učite šta je nacionalno jedinstvo...Mnogi od vas koji ne vole Dodika ne znaju da vlada RS subvencioniše srpski fiat, da subvencioniše traktore iz Srbije, da je naš telekom prodan vašem i da plaćamo najskuplju uslugu u BIH, da je mnogo firmi privatizovano od strane firmi iz Srbije...da se proizvodi iz Srbije tretiraju kao domaći...recimo naše pivo i pivo iz Srbije imaju istu cijenu i sl. znate mi redovno skupljamo pomoć za našu braću na Kosovu...nuikad mi neće biti jasno zašto smo mnogima trn u oku u Srbiji??? Mada kada malo bolje pročitam mnogima u Srbiji je trn u oku i Sandžak, Vojvodina, Južna Srbija etc. kao što je nakd bila CG kao što je Kosovo i onda se čudimo što smo nemoćniji (i ekonomski i politički)... Dodik govori isključivo o nacionalnom jedinstvu i popravljanju odnosa među Srbima ako nećemo međusobno sarađivati kako ćemo sa drugima...niko ne spominje rat niti traži novac...

mr.real

pre 11 godina

Moj Boze, koliko nazadne i prevazidjene price u tako malo prostora. STRASNO. Dok god su nam ovakvi na vlasti sa obe strane Drine - nema nama napretka niti suocavanja sa stvarnim i realnim problemima.

Gacanovic Raseta

pre 11 godina

Zajednicko za RS i Srbiju da obe stoje pred bankrotom. Zajednicko za gradjanstvo je da se vrlo tesko zivi i dise na skrge. Ali Dodik sigurno ima recept koliko riba moze da izdrzi na suvom.

Nik

pre 11 godina

Sve ovo je govorio i Zoran Djindjic dve nedelje pre nego sto je ubijen!U Srbiji ne postoji mediji koji ce pustiti u etar taj poslednji intervju koji je dao za tv Bijeljina.Bas da vidim dal cete objaviti ovaj komentar.Ako objavite Hvala Vam.Pozz

bezimena

pre 11 godina

...odlučni da afirmišemo i uspostavimo neko novo pravo građanstvo..".
B92: Šta to znači – novo pravo građanstvo?

Fraza koju je ispalio prevazišla je Dodikove intelektualne i obrazovne mogućnosti da je objasni, pa se zato brže bolje uhvatio nepresušne teme i o njoj izlupetao, samo tako.:)))

cudno

pre 11 godina

Interesantno je da Dodik komentarise Kosovo, a po vazecem ustavu i BH i RS [ustav BH je 'jaci' od ustava RS], predsednik entiteta NEMA NIKAKVE VEZE sa spoljnom politikon
Ili ako nista, trebao je reci da kada govori o Kosovu [i ostalom] iznosi svoj licni stav [ako ga predsednik entiteta uopste moze imati].
Govorim ovo jer je ove sedmice bas Dodik optuzio Lagumdziju da krsi ustav pa mi nesta 'ne stima']

milan

pre 11 godina

Mnogo stvari treba da se promeni u Srbiji da bi pocela da lici na drzavu, u prvom redu odnos prema Srbima u regionu koji su zapostavljeni i ugrozeni.Ako neko misli da ce Srbija napredovati dok 2 000 000 Srba u regionu ima probleme, onda se grdno vara.

joker

pre 11 godina

Bravo Milorade, svaka čast. Nadam se da je ovo početak prave politike, gde će ljudi napokon shvatiti da smo jedan narod i bez obzira što smo u dve države trebamo biti jedinstveni. Saradnja može biti mnogo bolja i nadam se da ćemo se napokon posvetiti sami sebi i raditi za sebe.
Pozdrav iz Republike Srpske

Саша

pre 11 godina

Ове Додикове речи делују освежавајуће у односу на речи и поступке бившег режима који је водио српски народ у самопорицање и самоуништење. Ако постоји заједнички језик треба успоставити што дубље и чвршће везе српског народа ма где он био. Најприродније је да то повезивање почне са Србима из Босне и из Црне Горе. Треба користити искуства из Европске уније о повезивању округа и региона и то применити овде. Тренутно је важније да смо културно, научно, економски, духовно повезани, него што живимо у различитим државама.

logika

pre 11 godina

@drasko, 8. avgust 2012 17:48
Ako vam ej ovo pravo ime, a neko orjentalno...
Predlažem da malo proučite pojam specijalnih paralelnih veza u Dejtonskom sporazumu...onda će te možda razumjeti zašto Dodik ima pravo da službeno posjećuje Srbiju...između ostalog to je radio i u Rusiji, Izrealu, USA etc. i niko mu to pravo nije osporavao do Srbi...to valjda i dovoljno govori kakav smo mi narod i zašto nestajemo i propadamo u svakom smislu!!!

Dragisa

pre 11 godina

Nadam se da ce Nikolic pokusati da sredi prvo situaciju u svojoj zemlji (u sta sumnjam da moze bilo ko) a onda preci na razgovore sa ovim strancima!

Uros

pre 11 godina

pa ocigledno je da BiH ne funkcionise - da funkcionise ti bi bio uhapsen na granici. Profunkcionisace Dodik jednog dana, mozda ako srbija uhapsi nekog vojvodjanina sa slicnog puta, stavice se u pogon ceo sistem spojenih sudova.
Budale.

Sloba

pre 11 godina

(ese, 8. avgust 2012 19:33)

ese, tajna vaseg (u Republici Srpskoj) uspeha je sto se niste oslanjali na Srbiju i Milosevica nego ste uprkos sankcijama i pritiscima koje je na vas vrsio uspeli nesto da stvorite. Dok imate oruzje, imacete i slobodu. Srecno!

Yugoslav

pre 11 godina

On jadan umislio da on nesto diktira svetu a ne oni njemu pa bi da izveze svoju "harizmu" u Srbiju kao "tako se to radi". Niti je on nametnuo ista 9pustili su ga da truli polako pa makar cela Bosna istrulila ali ce BiH na kraju ostati) niti bi ga "pustali" da iza njega nisu Rusi i u BiH se "balansiraju" sa Amerikancima. On je niko i nista obican pijun kao i ostali u BiH uostalom.

Duci0167

pre 11 godina

Ukratko,da se samo oni pitaju (M.D. i T.N.) odma' u rat zarad SrBskih interesa! Tolika smo tuga da me nista vise nije briga. Kao da me neko nesto i pita.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Sve je pobrkao i smuckao kao kajganu: srpsko gradjanstvo, nacionalni korpus,
seljacku i gradjansku svest, drzavu i entitet, predsednika drzave i predsednika adminsitrativne jedinice, Srbiju i republiku srpsku, Tadica, Dacica, Kostunicu, Titu i Drazu, partizane i cetnike, narodnjake i betovena......(nije ih pomenuo ali je asocijacija neodoljiva)

HR

pre 11 godina

Mozete da ga mrzite ili volite al ne mozete da ga ignorisete...
(wiliams)

da tesko je ignorisati ga toliko je nametljiv. Ali sa obzirom na broj "nastupa" (najmanje 5 dnevno) prilicno je ignorisan primecujem.

nikita

pre 11 godina

Ti Dodice,zadnji put da ocenjujes izbore u Beogradu...placi za Tadicem,ali nije tvoje da pricas nista...sada si pun inicijative...Sto to nisi sa Borisom???
U Bosni,prestani da se zalazes za Hrvate,oni imaju 2 HDZ,pa neka se bore...nikada nisi rekao ni jednu losu protiv Zagreba...ostavi Hrvate,vidis da hoce i pijani i trezni,nasu srpsku nesrecu.
Opameti se debeli!

HronicarBG

pre 11 godina

Nezavisna Republika Srpska i raspad te kvazitvorevine BiH je realnost koju svi moraju da prihvate!
(spaske)

Aha ako stojis na glavi. Stani na noge pa ces videti da je obrnuto.

Y-men

pre 11 godina

Ovaj covek je obican sarltan kako je moj otac zvao ovakve tipove. Srbija da se uzdrzi od rusenja drugih drzava da joj se ponovo ne olupa o glavu.

NekoDrugiizMase

pre 11 godina

On iskritikova srpsku nacionalnu strategiju odnosno odsustvo iste, politiku nabropja sve rupe i ozbiljne propuste koje je napravio Tadic (ne pominjuci njegovo ime) i nicim izazvan podeli Nikolicu "znanje" kako to treba da se radi "sa svetom" kao eto vidite rezultate "jedu mi iz ruke ja njima kazem a ne oni meni" - sta reci na ovog umisljenog narcisoidnog tipa koji sebe namece kao srbina nad svim srbima i prodaje superioriornost nad citavim svetom a bio bi NISTA da nisu odredjene okolnosti.

Radiohead

pre 11 godina

Pa ne mogu da vjerujem da onolikoj Srbiji pamet soli ovaj lik i to 3 puta sedmicno,kod njega je tolika zbrka u glavi da ga ni eustahije brzic ne moze raspetljati
Pozd

nenad

pre 11 godina

neverovatno kako se dobro slazu cedini autosovinisti i muslimanski nacionalisti kao da misljenje izlazi iz jedne glave .zato milorade napred imas stopostotnu podrsku srba sa leve strane drine nezavisna drzava Republika Srpska

Toxic

pre 11 godina

Ostavi se ti kosovske politike i poslušaj Mesića koji ti je iz krajnje dobrih namera rekao da ti je glavni grad posle Banja Luke prvo Sarajevo pa tek onda Beograd. Ti trebaš imati veze sa Kosovom koliko sa i Džibutijem.

Kidati veze sa Sarajevom a voditi kosovsku politiku krajnje je detinjasto. Hajde iskreno kaži da li si ikada i bio na Kosovu.

Znamo mi da si ti došao da ratno huškaš ali neće ti to proći.

analista

pre 11 godina

evo ga opet ovaj Dodik. PR sluzba mu radi kao luda! Ne daje jednu izjavu na da dan, nego jednu svakih 4 sata! Ma maknite ga vise, dosadan je.....udavi bre.

ese

pre 11 godina

Moram neke ovde malo da obrazujem, izgleda da se pise alternativna istorija, proces poput onog u romanu 1984.
1) Mesic je krvnik koji je ucestvovao direktno u gradjanskim ratovima u SFRJ, nosi krivicu za smrt onih 100 000 ljudi, a do nedavno je bio tezak albanski lobista u Hrvatskoj dok im nije dosadio pa su ga skinuli sa pozicije predsednika.
2) Sarajevo nije glavni grad meni Srbinu niti mojoj djeci, vec je arapski grad sa vehabistickom buducnoscu.
3) BiH ne postoj de fakto, kao ni tzv. 'Bosanci', koncept koji je austro-ugarska monarhija pokusala da nametne kao bi se pokatolicili Srbi i muhamedanci u okupiranoj pokrajini Bosni.
4) Ja ne zelim kao Srbin pravoslavac da zivim u istoj drzavi sa muslimanima iz Sarajeva, a tako razmisljaju i bosanko-herceovacki Hrvati ili katolici, kako kome odgovara.

Nema niko iz BGD, iz kruga dvojke, da namece nama sta cemo raditi, pogotovu nakon odbrambeno-otadzbinskog rate gde smo mi Srbi napravili svoju drzavu RS, i izbjegli treci pokolj u 20-om vijeku koji su nam namijenili nasa tzv. braca i njihovi inostrani sponzori. Pozdrav!

Bez ustezanja

pre 11 godina

Ovaj je gori
i agresivniji od Rusa. Uvuci ce on
nas u buduce probleme iz kojih vise nikada
necemo izaci. Covek nam jednostavno kroji
i servira nasu buducu politiku bez ikakvog
srama. To su nekada radili Crnogorci, a sad
dolaze ovi malo zesci i militantniji. Treba
bezati sa ovog trusnog podrucja, jer nikad
mira ni blagostanja nece biti.

Jova

pre 11 godina

Siguran sam da ce dva Predsednika znati da se dogovore i djeluju u intresu svog naroda - koji je u ovom slucaju razdvojen nekom administativnom linijom.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Sve ove Dodikove izjave su P.M. (prodavanje magle). Ne bi se on odrekao fondove Republike Srpske u BiH, ni za kakvo ujedinjenje sa Srbijom, a još manje za tamo neko Kosovo…

drasko

pre 11 godina

Zanimljivo je ono o "obe' republike
Zar tom izjavom i Dodik ne krsi ustav jer je o ustavu RS ENTITET u sastavu drzave BH a ne nekakva 'republika'?
Drugo, bilo je zacudjujuce da je Trninicka onoliko insistirala na odnosu Dodik-Tadic, a da nije upitala Dodika dali misli da i on krsi Ustav jer po vazecem ustavu, JEDINO su clanovi predsednistva BH [Radmanovic, Izetbegovic Komsic] nadlezni za spoljnu politiku.

joker

pre 11 godina

Bravo Milorade, svaka čast. Nadam se da je ovo početak prave politike, gde će ljudi napokon shvatiti da smo jedan narod i bez obzira što smo u dve države trebamo biti jedinstveni. Saradnja može biti mnogo bolja i nadam se da ćemo se napokon posvetiti sami sebi i raditi za sebe.
Pozdrav iz Republike Srpske

Meho Tuzlak, jaran

pre 11 godina

Dodik se nalupeto kod vas, a sutra pravo na cevape i burek u Bosnu. Kuca i okucnica su mu u Bosni, a nesto malo avlijice ima se i u Beogradu zlu ne trebalo. Bosna je majka svim Bosancima bolan Dodik. Okani se velike balkanske palitike, okreni se maloj bosanskoj, ali sa ideologijom od srca srcu, od covjeka covjeku, od Bosanca Bosancu. Lahko je to, probaj Mozda ti je to Nikolic i sapnuo.

logika

pre 11 godina

Gospodin Dodik je mislio na zajednički nacionalni interes srpskog naorda...nije se mješao u unutrašnju politiku kako neki već zlobno izvlače iz konteksta...drugi narodi se ujedinjuju šire, integrišu se u nove nacije samo su Srbi razjedinjeni oko svakog pitanja...mnogi zaboravljaju da je Milošević preko Karadžića uvukao RS u rat...Dodik ne poziva u rat kako mnogi ne žele da pročitaju, Dodik poziva ne jedinstvo da se ne bi ponavljale situacije kada bi od Srba nastajale nove nacije, situacije da se Srbija dalje dijeli i da sve više okreće leđa RS-u...pogledajte samo primjer Albanaca i učite šta je nacionalno jedinstvo...Mnogi od vas koji ne vole Dodika ne znaju da vlada RS subvencioniše srpski fiat, da subvencioniše traktore iz Srbije, da je naš telekom prodan vašem i da plaćamo najskuplju uslugu u BIH, da je mnogo firmi privatizovano od strane firmi iz Srbije...da se proizvodi iz Srbije tretiraju kao domaći...recimo naše pivo i pivo iz Srbije imaju istu cijenu i sl. znate mi redovno skupljamo pomoć za našu braću na Kosovu...nuikad mi neće biti jasno zašto smo mnogima trn u oku u Srbiji??? Mada kada malo bolje pročitam mnogima u Srbiji je trn u oku i Sandžak, Vojvodina, Južna Srbija etc. kao što je nakd bila CG kao što je Kosovo i onda se čudimo što smo nemoćniji (i ekonomski i politički)... Dodik govori isključivo o nacionalnom jedinstvu i popravljanju odnosa među Srbima ako nećemo međusobno sarađivati kako ćemo sa drugima...niko ne spominje rat niti traži novac...

Uros

pre 11 godina

pa ocigledno je da BiH ne funkcionise - da funkcionise ti bi bio uhapsen na granici. Profunkcionisace Dodik jednog dana, mozda ako srbija uhapsi nekog vojvodjanina sa slicnog puta, stavice se u pogon ceo sistem spojenih sudova.
Budale.

cudno

pre 11 godina

Interesantno je da Dodik komentarise Kosovo, a po vazecem ustavu i BH i RS [ustav BH je 'jaci' od ustava RS], predsednik entiteta NEMA NIKAKVE VEZE sa spoljnom politikon
Ili ako nista, trebao je reci da kada govori o Kosovu [i ostalom] iznosi svoj licni stav [ako ga predsednik entiteta uopste moze imati].
Govorim ovo jer je ove sedmice bas Dodik optuzio Lagumdziju da krsi ustav pa mi nesta 'ne stima']

Саша

pre 11 godina

Ове Додикове речи делују освежавајуће у односу на речи и поступке бившег режима који је водио српски народ у самопорицање и самоуништење. Ако постоји заједнички језик треба успоставити што дубље и чвршће везе српског народа ма где он био. Најприродније је да то повезивање почне са Србима из Босне и из Црне Горе. Треба користити искуства из Европске уније о повезивању округа и региона и то применити овде. Тренутно је важније да смо културно, научно, економски, духовно повезани, него што живимо у различитим државама.

Dragisa

pre 11 godina

Nadam se da ce Nikolic pokusati da sredi prvo situaciju u svojoj zemlji (u sta sumnjam da moze bilo ko) a onda preci na razgovore sa ovim strancima!

milan

pre 11 godina

Mnogo stvari treba da se promeni u Srbiji da bi pocela da lici na drzavu, u prvom redu odnos prema Srbima u regionu koji su zapostavljeni i ugrozeni.Ako neko misli da ce Srbija napredovati dok 2 000 000 Srba u regionu ima probleme, onda se grdno vara.

bezimena

pre 11 godina

...odlučni da afirmišemo i uspostavimo neko novo pravo građanstvo..".
B92: Šta to znači – novo pravo građanstvo?

Fraza koju je ispalio prevazišla je Dodikove intelektualne i obrazovne mogućnosti da je objasni, pa se zato brže bolje uhvatio nepresušne teme i o njoj izlupetao, samo tako.:)))

mr.real

pre 11 godina

Moj Boze, koliko nazadne i prevazidjene price u tako malo prostora. STRASNO. Dok god su nam ovakvi na vlasti sa obe strane Drine - nema nama napretka niti suocavanja sa stvarnim i realnim problemima.

Sloba

pre 11 godina

(ese, 8. avgust 2012 19:33)

ese, tajna vaseg (u Republici Srpskoj) uspeha je sto se niste oslanjali na Srbiju i Milosevica nego ste uprkos sankcijama i pritiscima koje je na vas vrsio uspeli nesto da stvorite. Dok imate oruzje, imacete i slobodu. Srecno!

logika

pre 11 godina

@drasko, 8. avgust 2012 17:48
Ako vam ej ovo pravo ime, a neko orjentalno...
Predlažem da malo proučite pojam specijalnih paralelnih veza u Dejtonskom sporazumu...onda će te možda razumjeti zašto Dodik ima pravo da službeno posjećuje Srbiju...između ostalog to je radio i u Rusiji, Izrealu, USA etc. i niko mu to pravo nije osporavao do Srbi...to valjda i dovoljno govori kakav smo mi narod i zašto nestajemo i propadamo u svakom smislu!!!

Gacanovic Raseta

pre 11 godina

Zajednicko za RS i Srbiju da obe stoje pred bankrotom. Zajednicko za gradjanstvo je da se vrlo tesko zivi i dise na skrge. Ali Dodik sigurno ima recept koliko riba moze da izdrzi na suvom.

Nik

pre 11 godina

Sve ovo je govorio i Zoran Djindjic dve nedelje pre nego sto je ubijen!U Srbiji ne postoji mediji koji ce pustiti u etar taj poslednji intervju koji je dao za tv Bijeljina.Bas da vidim dal cete objaviti ovaj komentar.Ako objavite Hvala Vam.Pozz

nikita

pre 11 godina

Ti Dodice,zadnji put da ocenjujes izbore u Beogradu...placi za Tadicem,ali nije tvoje da pricas nista...sada si pun inicijative...Sto to nisi sa Borisom???
U Bosni,prestani da se zalazes za Hrvate,oni imaju 2 HDZ,pa neka se bore...nikada nisi rekao ni jednu losu protiv Zagreba...ostavi Hrvate,vidis da hoce i pijani i trezni,nasu srpsku nesrecu.
Opameti se debeli!

Duci0167

pre 11 godina

Ukratko,da se samo oni pitaju (M.D. i T.N.) odma' u rat zarad SrBskih interesa! Tolika smo tuga da me nista vise nije briga. Kao da me neko nesto i pita.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Sve je pobrkao i smuckao kao kajganu: srpsko gradjanstvo, nacionalni korpus,
seljacku i gradjansku svest, drzavu i entitet, predsednika drzave i predsednika adminsitrativne jedinice, Srbiju i republiku srpsku, Tadica, Dacica, Kostunicu, Titu i Drazu, partizane i cetnike, narodnjake i betovena......(nije ih pomenuo ali je asocijacija neodoljiva)

HR

pre 11 godina

Mozete da ga mrzite ili volite al ne mozete da ga ignorisete...
(wiliams)

da tesko je ignorisati ga toliko je nametljiv. Ali sa obzirom na broj "nastupa" (najmanje 5 dnevno) prilicno je ignorisan primecujem.

Yugoslav

pre 11 godina

On jadan umislio da on nesto diktira svetu a ne oni njemu pa bi da izveze svoju "harizmu" u Srbiju kao "tako se to radi". Niti je on nametnuo ista 9pustili su ga da truli polako pa makar cela Bosna istrulila ali ce BiH na kraju ostati) niti bi ga "pustali" da iza njega nisu Rusi i u BiH se "balansiraju" sa Amerikancima. On je niko i nista obican pijun kao i ostali u BiH uostalom.

HronicarBG

pre 11 godina

Nezavisna Republika Srpska i raspad te kvazitvorevine BiH je realnost koju svi moraju da prihvate!
(spaske)

Aha ako stojis na glavi. Stani na noge pa ces videti da je obrnuto.

Y-men

pre 11 godina

Ovaj covek je obican sarltan kako je moj otac zvao ovakve tipove. Srbija da se uzdrzi od rusenja drugih drzava da joj se ponovo ne olupa o glavu.

Radiohead

pre 11 godina

Pa ne mogu da vjerujem da onolikoj Srbiji pamet soli ovaj lik i to 3 puta sedmicno,kod njega je tolika zbrka u glavi da ga ni eustahije brzic ne moze raspetljati
Pozd

nenad

pre 11 godina

neverovatno kako se dobro slazu cedini autosovinisti i muslimanski nacionalisti kao da misljenje izlazi iz jedne glave .zato milorade napred imas stopostotnu podrsku srba sa leve strane drine nezavisna drzava Republika Srpska

NekoDrugiizMase

pre 11 godina

On iskritikova srpsku nacionalnu strategiju odnosno odsustvo iste, politiku nabropja sve rupe i ozbiljne propuste koje je napravio Tadic (ne pominjuci njegovo ime) i nicim izazvan podeli Nikolicu "znanje" kako to treba da se radi "sa svetom" kao eto vidite rezultate "jedu mi iz ruke ja njima kazem a ne oni meni" - sta reci na ovog umisljenog narcisoidnog tipa koji sebe namece kao srbina nad svim srbima i prodaje superioriornost nad citavim svetom a bio bi NISTA da nisu odredjene okolnosti.