Utorak, 31.07.2012.

07:52

SNS zove na rušenje vlasti u NS

Novosadski odbor SNS pozvao gradske odbore SPS-a i SPO-a na razgovor o mogućnosti formiranja nove vladajuće koalicije u Novom Sadu. Korać: Igranje s vatrom.

Izvor: B92

SNS zove na rušenje vlasti u NS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodjan

pre 11 godina

SPS nek izadje iz vlasti u svim mestima gde je sa DS-om, ili nigde. Ako srusi vlast u NS, nek je rusi i u BG, a ne da BG ponovo bude postedjen. Dosta kaznjavanja Vojvodine zbog drukcijeg glasanja

Persa

pre 11 godina

Kakav naslov!Ajde malo lakse,molim vas!!Formiranje skupstinske vecine od svih legalno izabranih .Narod je rekao svoje na izborima,niko nema apsolutnu vecinu,prema tome posle je sve kombinatorika.ako Ds ima vecinu ostace na vlasti, ovi mogu da samo da kombinuju.Ako pak uspeju da sakupe drugaciju vecinu ,pa i to je postovanje izborne volje.Nisu ni ovi drugi dosli tek tako,vec je i njih neko izabrao..Jeste malo "onako" da vise manjih partija cini vlast a ne ove vece,ali molim lepo, tako se u broju poslanika namestilo,.. kazu neki komentatori,imaju manje poslanika,nije to to,ovi sa vise su pravi reprezent volje ...pa onda po toj logici "mali" cim nisu "veliki" mogu da se vrate kucama??Ok ako je demokratskije, povecajte prag ulaska,ukinite predizborne koalicije vec svako za sebe pa da probamo i to..mozda dodjemo ponovo u jednostranacje.Ne osporavam kritike ,koliko je moralno da se nepostuju vec utvrdjeni dogovori,preletanja pojedinaca iz stranke u stranku itd ..ali to je vec stvar morala pojedinaca,stranaka i njihovog clanstva,a ne razlog da se stvaraju tenzije medju narodom.

crni gruja

pre 11 godina

Kad gospodin vozač skutera zaleđenim trotoarima punog grada upozorava na nešto odmah mu poverujem kao što sam mu poverovao i u objašnjenje zašto je vozio pomenuti skuter pomenutim trotoarima.

www

pre 11 godina

Bio bi odlican potez da se smeni najgora vlast Novog Sada u njegovoj modernoj istoriji. Pajtic i Canak su bukvalno privatizovali sve gradske sluzbe i tamo su jedino visoke plate, dok vecina gradjana zivi sa 200 evra mesecno, i manje od toga. Treba ih sto pre oterati.

Embargo

pre 11 godina

Pavlicica i ekipu ne samo da treba hitno smeniti, vec i sudski procesuirati, za sve javne nabavke i malverzacije koje su sprovodili tokom ove 4 godine.

Umberto

pre 11 godina

Trebalo bi smeniti i vlast u Novom Sadu, i u Beogradu. To su dva finansijska centra, mozda i jedina u Srbiji i sire, i nema razloga da se tamo na vlasti ostavi dokazana korumpirana opozicija, koja bi sve uradila da srusi svoje protivnike, kada bi mogla. Sustinske promene zahtevaju odlazak u opoziciju i Djilasa i Pavlicica, i vecine ostalih gradonacelnika iz DS-a.

Zare

pre 11 godina

Nema ničeg nelegalnog u tome da se sakupi 40 odbonika i sruši vlast u Novom Sadu. Naravno politički je prilično nemoralno da SPO udje u koaliciju sa ovmom klikom. Nemoralno je i da klika SNS-DSS udje u koaliciju sa Romsko partijom na koju su (ne bez razloga) upirali prste zbog kradje glasova. Nemoralno je da stranka koja je u gradskoj vlasti već (poput SPSa) sada naprasno, posle tako malo vremena, menja odluku i ulazi i neke nove aranžmane bez jasnih motiva osim ljutnje što je izostavljena iz Pokrajnske vlade. Pa šta je DS trebala da uradi nakon odluke SPSa da formira vldau sa SNSom itd.itd... Na žalost, političari ove države davno su zaboravili svako moralno načelo i poput dobrih prostitutki mogu svi sa svima a vlasti su realno sve gore i gore!

govoritj Moskva/PROFAJLER D.O.O

pre 11 godina

Sada kada je Ruska vlada zajasila,sledecih 20-30 godina zaboravite izbore.
Ko ne veruje neka pita Osetine i Abhazce koji su najsveziji primeri uzivaoca Ruskog zagrljaja.

bezimena

pre 11 godina

Vlast se formirala nakon izbora, rušenje takve vlasti na ovakav način je DIKTATURA!

Po kom to slovu zakona lokalne vlasti moraju da budu istog sastava kao republička!?
Najbolje je sve izbore ukinuti, ostaviti samo predsednike, ili samo republičke, i onda na osnovu "izbora" formirati "svoju" vlast od vrha do dna.

Ovo što radi SNS je najgrublja uzurupacija DEMOKRATIJE i totalno obesmišljavanje izbora i nikako neće valjati. Ovako isto je S.Milošević krenuo djonom na Vojvodinu, potom po biv. republikama SFRJ da bi se potom ostrvio na Kosovo.
Epilog nam je poznat!

Branislav

pre 11 godina

A nasoj skupstini u BG preporucujem da relaksira odnose , Ivica Dacic to zna da radi , evidentno je , sto se pokazalo na primeru saradnje sa SVM i bosnjackim strankama.... i naravno da se kroz republicku prizmu AUTONOMIJA VOJVODINE OJACA , ELEMENTIMA EKONOMSKE I izvesne FINANSIJSKE autonomje, a ne da vam autonomasi na osnovu toga proturaju tezu o ugrozenosti ( NJIHOVIH DZEPOVA , znamo) i da izbacuju drzavne elemente pokrajine u prvi plan. Dajte novce , ko sta radi nek mu bude... sve ostalo pod jedno zvono! Oko kancelarije u Briselu isto ne tereba nista dirati jer je to tekovina novog evropskog ustroja Evrope regija, pa ako moze bilo ko da ima tu kancelariju moze i Vojvodina logicno!
Srem Banat i Backa cine Vojvodinu i to ne moze biti upitno NIKADA ! kao sto Sumadiju cine par okruga!znaci postoji jasna hijerarhija... Srem Banat i Backa tvore nasu vojvodinu a nasa vojvodina tvori nasu Srbiju !
Mi Vojvodjanski Srbi smo poseban soj , CVET SRPSTVA (rece neko od znamnitih Srba) tim se dicimo i na vas i nas ponos trebamo biti najsjaniji biser u nasoj srspkoj kruni.

Branislav

pre 11 godina

Beograd ne sme ograniceno da se ponasa, mora da da ekonomsko finansijsku autonimuju svojim regionima , sve ostalo pod jedno zvono kako dolikuje.Svako pozivanje na rastakanje zajednicke zemlje ili bilo sta slicno ostro kazniti i snakcionisati bukagijama i drugim drasticnijim merama... Canak i drustvo nek pripaze sta rade i izjavljuju, ne mzoe svasta da se prica u ime tzv demokratije, Jedinstvo drzave je ispred gradjanskih sloboda i demoNkratije,pogotovo one nakaradne kako ih Liga i DS shvataju , ..kad pare idu njima u dzep ( Canak se ne cuje ziv) autonimja je nebitna a kad izgube vlast odjednom je to bitno .Mi Vojvodjani i pre svega Vojvodjanski Srbi nismo sisali vesla da bi nam Canak i DS govorili da li smo ugrozeni! a isto tako nismo sisali veskla da nam neko iz Beograda prodaje maglu o ugrozenosti jedinstav drzave a pare nedaju ! Beograd mora da da na upravu novce iz svoji ruku ili ce izgubiti bitku koja je pocela! Beograde i opameti se..novci nisu drzava..a ko su vam novci drzava, nece je ni biti !

Branislav

pre 11 godina

Rusenjem vlasti u gradu Novom Sadu i jos nekim opstinima gde postoji NOVA realna vecina zasnovana takodje na VOLJI gradjana svih tih opstina , nije uopste nikakav nelegalan i nelegitiman cin.U skladu je sa svim propozicijama ostvarivanja volje demokratske vecine.
DS i Liga moraju da nauce da ama bas nista u celoj zemlji Srbiji nije trajno njihovo , niti jedan grad , niti pokrajina niti republika.
Mi smo se izborili 2000 te da se VLAST MENJA , A VECINU IMA PRAVO DA OSTVARI KO HOCE I KAKO HOCE... JER JE VECINA UVEK VECINA..
NEMA NIKAKVE UGROZNEOSTI VOJVODINE OVIM CINOM , JER SU NJENI GRADJANI GLASALI TAKO DA MOZE U SKLADU SA REALNOSCU DA SE OSTVARI SADA DRUGA VECINA. VI STE IZGUBILI IZBORE , STO SE PRE POMIRITE S TIM BICE VAM LAKSE.

SQI

pre 11 godina

Znači, sad može Romska demokratska partija? Ona ista za koju je Vučić kmečao da su kupovali glasove i da su uz to produžena ruka DSa? Verovatno je to sad samo ružna prošlost...

runner

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se SPO-u i Vuku Draškovću kaže: "Stop!" Od prestanka koalicije Zajedno i onog čuvenog "Legs specijalisa" SPO je trojanski konj srpske demokratije. Setite se samo kako je Vuk otrčao kod Slobe na kanabe, pa na koji način su srušili Đinđića sa mesta gradonačelnika Beograda, pa onda ono njihovo insistiranje na izborima za predsednika Srbije kad je cela demokratska opozicija tražila bojkot tih izbora, zatim ulazak u Vladu SRJ 1999, onda ona maškarada sa Vukom na Preobraženje 1999 god. kad smo ga izviždali za govornicom u Pionirskom parku, pa Vukova sujeta kod formiranja DOS-a i SPO-ov ne ulazak u DOS, i sad ovo pretrčavanje kod "novih radikala" u Zrenjaninu i Novom Sadu. Kad im treba neko poslaničko mesto u republici šlepajmo se uz DS ili LDP a kad im treba mesto u nekom upravnom odboru na lokalu može i sa SNS-om i SPS-om. Kakva doslednost, svaka čast.

Lala iz Banata

pre 11 godina

(Milan, 31. jul 2012 09:46) i (Sremac voli majority rules demokratiju, 31. jul 2012 13:40) su sve rekli.
Ako DS nema vecinu u Novom Sadu, praviti ovoliku buku oko odlazka u opoziciju je bruka i blam za DS. Sramota!
A za jadne separatiste koji ne silaze sa interneta, javite se kada skupite 10% glasova. U medjuvremenu, bilo bi lepo kada bi podrzali nase sportiste u Londonu.

mige

pre 11 godina

ljudi vojvodjani nemojte padati na izmisljenu pricu kako novi sad krade vojvodinu kao beograd srbiju to su gluposti koje su smisljene da ostatak vojvodine zamrzi ns i usprotivi se autonomiji! pa jel ns kocijo indjiju , st pazovu , simanovce i dr opstine da u njima bude otvoreno toliko fabrika i novih radnih mesta. nemojte dase mi vojvodjani delimo to nikad nismo radili necemo ni sad. VOLEM VOJVODINU na to imam prava!

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Suština demokratije je da većina vlada, a ne manjina, tako da ako se SNS dogovori sa ostalim strankama i formiraju većinu, nema šta ko da se buni, osim ako želi diktaturu u kojoj bi manjina vladala bez obzira na želje naroda.

Zagor

pre 11 godina

@Mige: "Nemojte da se mi vojvodjani delimo..." Ne, nego nemojte da se mi u Srbiji delimo. I ja sam iz Vojvodine, ali moju su svi, da li onaj covek u Subotici ili onaj covek u Vranju. Naravno ukoliko taj covek postuje mene i moju drzavu. I tu nema sta da se deli.

Podatak

pre 11 godina

Svi oni koji za nezavisnu vojvodinu su ovde u komentarima. Presmešni su.Da osnuju partiju,da naprave demonstracije,nema ih nigde,virtuelni su kao crtani film.

iva

pre 11 godina

Ovakva kriza u državi,a oni da se pokolju oko toga ko će biti na vlasti. Znači, ima još ponešto da se mazne, nije sve potrošeno. A kad zafali, Mlađa će da uzme nove kredite. Pa nek plaćaju naredne generacije.A, da, narod i majka Srbija su um na prvom mestu. Sve patriota do patriote. Pa to ne da je sve pokvareno,nego da ti se smuči.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Autonomasi bi da menjaju Ustav koji je pre sest godina usvojen 2/3 vecinom u Skupstini Srbije i potvrdjen REFERENDUMOM a nikako da predloze promenu IZBORNOG ZAKONA koji bi definisao izborni CENZUS na pravi nacin!!Nema logike da u Skupstini imaju poslanike 42 POLITICKE STRANKE za koje vecina gradjana nikad nije ni cula i koje praveci predizborne koalicije uspevaju da predju cenzus jer svaka od 10 u koaliciji uspe da namakne 0,5% biraca i tako namaknu 5% a onda se za sve pitaju i postaju ucenjivacki faktor za formiranje vlasti koja ima jedinstve program!!Dok se u Srbiji zakonski ne definisu osnovni principi demokratskog drustva bice nam ovako TUZNO kao posle ovih izbora!!!

matematika i demokratija

pre 11 godina

Na referendum o Ustavu u Vojvodini izađe 42% glasača i ZA glasa više od 90 % izašlih.
Na izbore za Skupštinu Vojvodine izađe malo više od 50% i za DS i LSV ukupno glasa oko 40%.
I prof. Korać ( koga li on to može naučiti pameti) kaže ,,,, šta kaže, daj mu bože pameti pod stare dane da ne živi bez nje.

dovla8

pre 11 godina

Nezavisna Vojvodina!
(Dosta više beogradizacije, 31. jul 2012 08:53)

ako ti ne odgovara sto je vojvodina srbija idi lepo gde oces!imas madjarsku,hrvatsku pa idi...

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

(republika, 31. jul 2012 12:50)

A zamisli da je zgrada Vlade Srbije i sve bitne institucije umesto u Beogradu zapravo u Novome Sadu (što lako može i da bude uz malo volje), da li bi ti i tvoji separatisti onda mogli da kažete i kako bi to zvučalo: Novi Sad je uzurpirao Vojvodinu i ne da joj njene novce, sve se odlučuje u NS, hoćemo da se odvojimo od NS, lokalne vlasti se u Srbiji formiraju po nalogu centrala iz NS, Novosadizacija Srbije..
Da li bi isto pričali gospodo separatisti? Naravno da ne bi, jer suština je da vi hoćete nezavisnu državu Vojvodinu a ne bilo kakvu autonomiju koja zapravo i nije problem. Vi hoćete zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i druge atribute državnosti! Vaše namere su podle i zle i nije vam cilj bolji život građana Vojvodine već lični interesi isključivo! Ne znam koliko vas tačno ima, ali verujem da vas je maksimalno (sa svim otpadom) do 30%. Referendum bih odmah raspisao ali bojim se da vi te rezultate ne biste prihvatili.

Nada

pre 11 godina

otkud Šule zna za kakvu koaliciju su građani Novog Sada glasali?DS je dobio na izborima samo 18,6% i on tvrdi da građani žele DS ???????!!!!!! Ajde se smiri malo, brini o sebi i spremaj se za odbranu na sudu za zloupotrebe položaja, nenamensko trošenje sredstava ministarstva, potpisivanje štetnih ugovora itd.....

Sremac voli majority rules demokratiju

pre 11 godina

Ne razumem u cemu tolika frka. Oni koji sakupe vecinu poslanika treba da vladaju u Novom Sadu. To je demokratija. Ako je DS sposoban da ubedi SPO, SPS, itd. da ostanu uz njih, onda koalicija oko DS ostaje na vlasti, a ako ne, onda ta koalicija ide u opoziciju i nema pravo da se buni. Normalno je ponekad biti u opoziciji (tj. biti konstruktivna opozicija vlasti) i pripremati se za sledece izbore. Nenormalno je (i nije demokratski) toliko plakati ako gubis vlast u situaciji u kojoj nemas vecinu poslanika!

I ovo nije pitanje samo Novog Sada, a DS je napravio toliku galamu o potencijalnom gubitku vlasti u tom gradu. I u drugim gradovima, poput Sombora, Leskovca itd., se razgovara. A danas je gradski odbor SNS u Užicu javno pozvao socijaliste da raskinu koalicioni sporazum sa DS i pristupe formiranju nove skupštinske većine u tom gradu.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, verovatno postoje dokazi o sadasnjim manifetlucima, korupciji i kriminalu, hitnim nabavkama, zaposljavanju s partijskom knjizicom koja je univerzalno radno mesto a koje ne postoji u nomenklaturi zanimanja pa je ovo nesto sto je neminovno i licno smatram neophodno.

Srbija-Federacija

pre 11 godina

Vreme je za referendum o stepenu autonomije ili cak i nove izbore, fer i bez medijskog terorizma, samo tako ce se resiti vestacki stvorene tenzije u Vojvodini. Videcemo da su drugosrbijanci i zutokrate i po ovom pitanju odlepljeni od realnosti. Mislim da bi Vojvodjani sa velikim olaksanjem oterali sve ove koji se nadaju gradjanskom ratu.

Tako nam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće ponovo da vlada N.Sadom-crnohumorni vic

P.S.
I treba da vlada pošto prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za promašaje i višemilionske pronevere e sada neka vam deli moralne pouke i upire prstom držite lopove!!!!!

Socijalista

pre 11 godina

Volja SPS-ovih glasaca u NS nije da zajedno vladamo sa Ligom i da im dajemo legitimitet , zato treba da izadjemo i formiramo novu koaliciju a nikako mi nije jasno na koju se ovi biraci DS i LSV volju pozivaju naroda ? Oni imaju zajedno 30 mandata a treba 40 .Nemaju vecinu bez nas tako da ne lupaju gluposti i prenaduvavaju problem .

Dejan

pre 11 godina

@ (argumentaš, 31. jul 2012 11:09)
Svaka opstina u Srbiji ima svoju zastavu. Ukoliko neka opstina zeli da se izdvoji iz sastava nekog grada ne znaci da ona zeli da izadje i iz sastava Srbije. Autonomasi, shvatite da centralizam Beograda ne zelimo da zamenimo novosadskim centralizmom. Pametnom dovoljno.

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

Ja sam Beograđanin i želim da svi koji upiru prstom u BG znaju da mi njegovi stanovnici nemamo ama baš ništa sa izvršnom vlašću koja vas iritira i da ne vidimo dinara od tog novca koji dođe u BG. I mi teško živimo i ne možemo do posla, a najskuplje je kod nas. A dalje, u Beogradu su samo objekti, zgrade i kancelarije iz kojih se vodi država, ali u njima su najmanje beograđani, tako da se sve te navedene komponente lako mogu zauzeti u bilo kom drugom mestu (Kikinda i Vranje isto mogu biti glavni gradovi) i odatle da se vodi država. Pozivam braću iz cele Vojvodine na jedinstvo, a za separatiste nemam toleranciju, hvala.

nekad bio lala

pre 11 godina

(perasombor, 31. jul 2012 10:31)

Nije bit u visokom standardu nego u visokoj toleranciji,visokim moralnim vrednostima,pravoj demokratiji,ljudska prava su isto visoka itd. Nije sve u novcu,neki od nas se nece vratiti nikad iz jednostavnog razloga- navikli smo da nas ljudi ovde cene,postuju nas rad,nasu razlicitost ...
A u vojvodini toga vise nema,vecina onih ljudi koji su ziveli sve te stvari su negde daleko...

peace

Tako vam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće da ponovo vlada N.Sadom-dobar crni humor

P.S.
Pa neka i vlada kada ga prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za višemilionske pronevere i promašaje

kobra

pre 11 godina

Da su pobedili ti tzv. nazadnjaci pa da se nesto kaze a ovako ko gubi ima pravo da se ljuti. Laksi posao da narod za cetiri godine odluci da zbrise sa politicke scene SNS i SPS u paketu ko 2000-te.

Serioznost

pre 11 godina

Veoma je bitno da smo culi sta kaze potpredsednik DS , g.din Sutanovac , ali je ipak sve ovo nepotpuno bez izjave potpredsednice g.dje Trivan i potpredsednice g,djice Jerkov.

republika

pre 11 godina

(Zašto gnev na Beograd, 31. jul 2012 12:17)

Ne lupetaj gluposti. Kada govorimo "Beograd", ne mislimo sigurno na svih milion i po Beograđana. Kada kažemo Beograd, mislimo na: vlast, vladu, skupštinu, glavni grad, itd. Najbolje da se sada bunimo zbog nekih beogradskih osnovnoškolaca ili radnika u trafikama. Zna se dobro našta se misli kad se kaže "Beograd ovo, Beograd ono".

Andjeo

pre 11 godina

Znaci ko god nije glasao za Ustav ne mora da ga postuje, vrlo demokratski stav. Da li to znaci da ko ne glasa za vladajucu koaliciju ne mora da postuje zakone koje ona donese. Vracamo se u doba coveka koji je priznavao samo sud svoje partije.

Novosadjanin

pre 11 godina

Korac je potpuno u pravu, steta sto nema vise slicnih misljenja ispod Save i Dunava.
Ipak,ja kao autonomas moram da kazem da sam protiv novosadizacije isto kao i protiv komentara (nalik Srdjanovom) da je Veternik kriv, iako verujem da te komentare pise neko sa losom namerom kako bi zamutio vodu.
I da, napred nezavisna Vojvodina sa glavnim gradom u Titelu, Karlovcima ili Kikindi!

Lazar

pre 11 godina

Vojvođanski težak- "Lala", oduvek je prihvatao i pomagao izbegla i interno raseljena lica ,u najtežim vremenima kada je tim licima bila neophodna pomoć.Danas su "Lale" u Vojvodini manjina; mislim da su uzroci tendencija nametanja volje manjini jasni i proizilazi iz klerofašističke pohlepe ....

Iva

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.
(autonomas, 31. jul 2012 10:43)



Tako je!!!!!

Malisha

pre 11 godina

Sramota je kako glavonje iz stranaka mogu da odlucuju ko ce da formira vlast na lokalu - time se obesmisljavaju i glasovi gradjana i funkcije predstavnika stranaka u svim mestima osim Beograda. E zato ubuduce na loklanim izborima necu glasati ni za jednu od vidjenijih stranaka, vec iskljucivo za lokalne partije/grupe gradjana.

argumentaš

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.
(Dejan, 31. jul 2012 10:32)

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.
(Dejan, 31. jul 2012 10:28)

Vidi se da dečko ima razumne argumente. Baš je objasnio svima nama autonomašima. Ko brani tvom gradu da ima kancelariju? Skupiš papire, pošalješ zahtev u Brisel - i čekaš da ti Beograd odobri. To je onaj zeznut deo.
Inače, ako se odvojiš od Novog Sada, to znači da si se otcepio od Srbije, pošto nisam nešto primetio da je Vojvodina postala nezavisna dražva. Crni separatisto! Toliko o mozgu.

popudopulus

pre 11 godina

Narode, jednu stvar smo zaboravili, demokrate su na prethodnim izborima kupovale glasove sakom i kapom, tako da odnosi snaga uopste nisu realni. Smeta mi samo sto vecina pise "narod je rekao na izborima koga zeli da ih vodi", misleci na demokrate koje su u Vojvodini za malo osvojile "apsolutnu" vecinu.

Zagor

pre 11 godina

@anticenzura: Apsolutno se slazem. Bravo. Ne volim Dacica i Vucica, ne volim kako se prse pred kamerama i glume velike drzavnike. Ali isto mi se gade ovi separatisti koje ovde sire svoju propagandu. A zasto to rade na internetu? Zato sto ih je toliko malo, da jedino preko svojih komentara mogu da se prave veliki i pametni. Vec sam jednom napisao: Trazite samostalnu Vojvodinu, a ja cu onda da trazim samostalni Banat, trazice se samostalni Srem i samostalna Backa, pa cemo mi sa Srbijom, a separatisti neka stvaraju svoju virtualnu drzavu...

velja

pre 11 godina

Rusenje vlasti? Ne znam gospodo iz bivse vlasti da li gresim, ali to isto ste vi 2008. uradili odmah i ekspresno u BG-u. Znaci trebalo je to uraditi prvo u centru, pa onda u NS-u.

prc indeed

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.
(anticenzura, 31. jul 2012 10:33)

Pa upravo se cenzurom i nastoji prikazati da je samo 5% Vojvođana za državnost. Sećam se, tako je nešto bilo i 2006? Ma samo je 5% Crnogoraca za otcepljenje, pa kako će Srbi da se otcepe od Srba, ma to Milo samo zakuvava, ma gde može Crna Gora da se od braće otcepi... Kad ono prc!

pera

pre 11 godina

1.SNS zove na rušenje vlasti u NS.
2.Treba srusiti rezim DS-a.
3.Kradja izbora.
4.Strajk gladju.
5.Departizacija.
6.Nova zakletva zandarmerije.
7.Ljudi koji su obelezili devedesete.
8.Ubijanje komaraca( parafraza)
Signali koje dobijamo su zabrinjavajuci i ulivaju strah jer pretnje, rusenja i komarci ne mogu a da ne podsete na proslost.Jasno se vidi da znakovi pored puta po kojem koracamo kazuju jednu divnu baladu kant autora Balasevica:" Putuj Evropo", a ja dodajem , deco bezite iz zemlje gde se ponavljaju ministri u vladi, gde se 20 godina jedni te isti vrte na politickoj sceni, gde niko nije odgovoran za nista. Pored svog patriotizma ovo ne moze biti zemlja vasih snova.To nije normalno stanje.Nedajte da vas kuvaju kao zabu u eksperimentu.

Socijalista

pre 11 godina

Nema tu sta da se prica , apsolutno ova koalicija Lige i SPS je neprirodna niti su glasaci SPS-a zeleli tako nesto .Sasvim je normalno da SPS izadje i ne vidim sta je tu problem ?
Problem je sto DS i LIga misle da sa manjinom moraju vecno da vladaju ?

Miloš izvorni Nsađanin

pre 11 godina

Prvo: poziv na formiranje vladajuće većine vi nazivate pozivom na rušenje vlasti! Čemu i sa ciljem izazivanja kakve i čije reakcije?
Drugo: "Kao gradjanin Srbije, kao neko iz Beograda, moram da postavim pitanje zašto ne može Vojvodina da ima, na primer, predstavništvo u Briselu, a može svaka opština u Srbiji?", naveo je Korać". Zato što ne postoji opasnost od teritorijalnih secesija na nivou gradova i opština, tako da bi mogao i NS da ima svoje predstavništvo kada bi separatisti hteli, ali oni to ne žele, oni žele predst.za celu Vojvodinu.
Treće: Za ustav je u Vojvodini glasalo 93.02% od izašlih birača (ukupno izašlo 42.7%), a građani su mogli da izađu i da se izjasne i protiv ustava. Sada vi smatrate da građani koji nisu iz nekog razloga izašli na glasanje zapravo protivnici ustava, jel te?

...

pre 11 godina

Sve bi to bilo tacno da oni nisu 2008 legalizovali "nasilje" nad izbornom voljom gradjana. E, sad da vidis kako boli kad osetis mehanizam koji si stvorio!

vlada-so

pre 11 godina

šta ti je demokratija,pre da izvedeš puč kao onaj 1988.trebalo je da organizuješ komitet,sindikate,vozove,radnike,škole,autobuse...sada samo kupiš 3-4 ološa i eto većine i ko kaže da je demokratija skupa.i za kraj,ne vidim razlog zašto napadate spo,pa i sns je sada za eu i nato samo što to većina njihovih simpatizera nije shvatila,morali su ljudi jednostavno da pređu na tu stranu da bi ih skinuli sa crnih lista na koju su stavljeni još devedesetih,naravno to ima i svoju cenu,biće servilniji od čede što se tiče spoljne politike a unutrašnje,neka nam je bog u pomoći.

nenad73

pre 11 godina

Pa zar isti ti gradjani nisu glasali i za SPO, SPS i SNS u Novom Sadu?
Pa nije im niko iz Beograda trazio da glasaju za njih...
Da li iole ozbiljniji pristalica promena i evropskih integracija moze da glasa za SPS i SNS?
Nemojte se baviti demagogijom i proglasavati bilo koga za Mesiju ili "uticaj Beograda"...
Politika je jasna, ko skupi vecinu pravi koaliciju i tacka...a vi draga gospodo iz DS-a malo razmislite sa kim ste se "mirili" a sa kim pravili "poslovne dogovore"...sada zanjete plodove svoga rada...

Abc

pre 11 godina

... Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS.... Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana...
(Buon, 31. jul 2012 09:52)

E ovo je poenta!!!
pa kakvi su vam to odbornici,clanovi .. kada se i sami bojite da ce za pare da vam okrenu ledja i predju u protivnicku tabor!!posto i sami zakljucujete da su preletaci problem,onda se nemojte uporno skrivati iza "nepostovanja" volje gradjana i dizati tenzije,
jer ako neko i narusava izborni rezultat to su SAMO na izborima
vec izabrani clanovi partija koji su usli u skupstinu grada,prema tome kako ce se oni prekombinovati,praviti vecinu,
preletatiu druge partije je sve na vama i vasem moralnom
clanstvu-ne bitno o kojoj stranci bilo reci!Svi su isti!!

star-trek

pre 11 godina

Vlast hoce da napravi problem u Vojvodini ( ne mislim na rat) i da se time zanimaju, prepucavaju godinu ili dve pa onda se nece primetiti toliko da oni nemaju nikakvo resenje za ekonomiju, korupciju itd!

lala original

pre 11 godina

Gospodine Korac, prvo se dobro informisite kakvo je stanje stvoreno u Novom Sadu i Vojvodini delovanjem kvaziautonomasa i DS, a ne da pricate napamet. Vojvodina trpi dve cizme, nemojte braniti nijednu.

Novosađanka

pre 11 godina

Uz sve uvažavanje gospodina Koraća, ne slažem se sa njim. Nema ovde tenzija između Novog Sada i Beograda, nego između pobednika i gubitnika izbora. DS i LSV ne mogu da prihvate da su izgubili izbore i ne žele da prihvate princip koji su sami uspostavili, a to je da vlast na lokalu treba da bude ista kao vlast na republičkom nivou. Prošli put su u republičkoj vladi sedeli DS i SPS i takva je bila i lokalna vlast, sada sede SPS i SNS i sada treba da bude takva vlast. Mislim da Korać ne treba da kalja svoj ugled dajući podršku ljudima poput Pajtića i Čanka.

Banaćanin

pre 11 godina

Kako nam idete na ruku....neizmerno hvala. Ovaj put mi nece biti tesko da cekam novi pasos....
(Vojvodjanin, 31. jul 2012 09:32)

Prestanite da tendeciozno pumpate iz dana u dan ovu teme i dajete autošovinistima i petoj koloni prostor da agituje.

Marko

pre 11 godina

Gade mi se i jedni drugi, a vlast ce dobiti oni koji budu imali vecinu. Sta sad LSV i DS lupetaju o otimanju kad ce vlast dobiti oni koji imaju vecinu - sto je legalno, po zakonu. O moralu nema sta da pricaju posto su na proslim izborima usli u koaliciju sa SPS i oziveli je... O korupciji takodje nemaju sta da pricaju, Canak ima para kao blata. Nisam izasao na izbore, ali ako se budu ponovili onda cu namerno izaci i glasati za SNS i Veljine prostake, u inat ovim licemerima prvenstveno iz LSV-a.

Igor Milutinovic

pre 11 godina

A da DS rusi vlast onda ne bi bilo igranje sa vatrom?Dosta je nama soljenja pameti od trane ljudi koje smo videli sta i koliko mogu.

ivan

pre 11 godina

Pa to je jedino i logično.Proterivanje nesrbijanskog življa iz Bačke,Banata i Srema(danas Vojvodine)traje još od 1918 kada je Srbija dobila na poklon ove teritorije i uvela kvazi autonomiju posle drugog sv.rata.Za sve to vreme,konstantno je doseljavano ljudi pravoslavne veroispovesti iz ruralnih krajeva bivše države osuđene na propast,te je ova pokrajina godinama gubila na suverenosti.Ovo je samo kraj te priče.Čestitamo Begešu da je makar nešto zadržano od teritorija poklonjenih Srbiji u prošlom veku.

Gde su vam masinke

pre 11 godina

@Miki

kako moze juzna Srbija i grad Nis i kako moze centralna Srbija i Kragujevac.Nisu gradovi u pitanju vec regije

Ovo sta se radi sa Novim Sadom je cista hajducija i bezobrazluk.Da li radikalima smeta Pavlicic. Ok . Smeta. Naci ce drugog. Ali njima smeta DS. Kakav lopov Igor Mirovic. Radikal.Koji je bio direktor gradjevinskog zemljista Novog Sada. Nije mi jasno zasto Vuk Draskovic cuti

Dejan

pre 11 godina

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.

LJILJANA M

pre 11 godina

"diktatura iz Beograda i diktat koji još jednom govori da se s Novim Sadom i celom Vojvodinom u krajnjoj liniji trguje i potkusurava", ocenio je Čanak."
Sada je to diktatura Beograda,a nije bila diktatura kada su se kupovali glasovi građana za DS?!

Miroslav

pre 11 godina

A svi su izgleda zaboravili kada je Tadić 2008 god. urlao kako neće dozvoliti promenu vlasti u Beogradu kada je napravljena koalicija SRS-SPS-DSS. Setite se da je baš on vršio pritisak na Dačića i pretio raskidanjem koalicije na republici, a Dačić na Antića. Setite se da onaj žutać Alimpić nije hteo da zakaže sednicu skupštine grada sve dok nisu slomili socijaliste i da je u Beogradu među poslednjima formirana vlast. A pogledajte sada tog licemarja i bezobrazluka. Iako sam stranački neopredeljen sve mi je draže što je zbrisan Tadićev režim i treba ih počistiti gde god je to moguće, čak i u mesnim zajednicama.

ivan78bg

pre 11 godina

Ocima ne mogu da vidim SNS doduse malo manje lopove iz Ds-a o SPS ne vredi ni trositi reci ali mi jedna stvar nije jasna.Ako su izbacili SPS iz pokrajnske vlade zashto ocekuju da SPS ostane sa njima u koaliciji u NS-u..Potpuno bi bilo nelogicno da SPS to uradi...A tek ovo kukanje je posebna prica.LJudi su glasali.KO moze da formira vecinu formirace vecinu i to je volja gradjana.Kako bi se to prekrajala volja gradjanja ako se formira vecina u NS bez ds-a?....Moramo mi josh da ucimo o demokratiji...

autonomas

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.

perasombor

pre 11 godina

Definitivno otići iz ove zemlje...
Pa posle sklapajte koalicione sporazume sa SPO,njima se nemože verovati...
(MAKSA Novi Sad, 31. jul 2012 09:18)

Pa rezim u Beogradu to i hoce, da svi obrazovani Vojvodjani odu. Pa dokle? Ne idemo vise nikud! Bilo gde da odes uvek ces biti stranac i tako ce te i gledati. I uvek kad negde odes imaces osecaj sramote sto si pobegao iz zavicaja. Zasto se mi moramo seliti? Zbog toga sto je dzandar premijer Srbije i sto pokazuje batinu? Znas kako kazu:"Padaj silo i nepravdo!". Pa Gandi je mirnim protestima uspeo da se oslobodi najmocnije sile u tadasnjem svetu, a vi bi da bezite!? Nemate gde pobeci, jer ce vas uvek pratiti to sto ste napustili Vojvodinu u kljucnom trenutku. To vazi i za vojvodjansku dijasporu. Kada cete pomoci Vojvodinu, dijasporo? kada cete izaci iz komformiteta Kanada, Austrija i Svedski? Visok standard, je li?

anticenzura

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.

NADA

pre 11 godina

upravo izjave Koraca izazivaju nemire.Kako je volje gradjana NS kada DS i ligasi ne mogu sami da formiraju vladu.Ne plasim se ni nove ni stare vlasti.Posteno zivim i radim.U Vojvodini niko ne moze da napravi nerede do politicara.Nama treba posao i plata a onaj ko nam to obezbedi bice nam najbolji.DSje imala dobre prilike dugi niz godina.Razvila su se tri grada i dva sela i u njima zive vodje politicara koje govore ne dirajte Vojvodinu.Treba se samo osvrnuti i videti urusena sela i gradove.Anarod cuti trpi misli ima i gore.Vojvodina je svetla strana Srbije po trpeljivosti toleranciji i stapanjem nacija u jedan narod sa istim mukama.Zato neka se svako ostavi pompeznih izjava jer su one veoma stetne.

milena

pre 11 godina

Ko god da zove na rusenje taj ce nosit posledice.Dal je to SNS,URS ili SPS treba da bude svestan u sta se opusta.Bice revolucije,ali mislim da ce bit zestoka.

Dejan

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.

odgovor

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SNS, DSS ili dVERI glasao za vrednosti i program koje nudi DS, LSV ili DS,LSV. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u LDP. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se KUPILI odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. U ovoj zemlji treba ostati i zemlju očistiti od korova, mnogo se namnožio.

Bundzija

pre 11 godina

Gospodin Canak ocigledno ili ne zna ili nece da zna ili se pravi da ne zna ko je koga zvao. Izbacili su SPS iz Pokrajinske vlasti na njegovu inicijativu i sad se pita sa 3 velika ??? zasto SPS zove SNS, ili kako on to kaze, SNS rusi vlast u NS.

radandco

pre 11 godina

da su gradjani bili zadovoljni radom vlasti u Novom Sadu, to bi svojim glasovima i potvrdili na lokalnim izborima i jedina moguca koalicija bi bila ona oko DS-a. Posto postoji mogucnost za formiranje vlasti oko SNS, to pokazuje da su gradjani NS glasali za promene i da su nezadovoljni dosadasnjom vlascu.

Milan

pre 11 godina

Stvarno ne razumem ove ljude, i ligase i demokrate... Pa vi ste izbacili SPS iz pokrajinske vlasti, a sada kukate jer oni hoce da vam naplate za to na lokalu??? Isto tako, Beograd je glasao za Vucica na proslim izborima(svako ko je glasao za Radikale, Socijaliste, i DSS tada sigurno nije glasao za Djilasa) pa je napravljena koalicija Demokrata i Socijalista uprkos volji gradjana Beograda. Da li su i tada trebale da se prave ovakve scene? Ovde je najveci problem sto se gradonacelnik ne bira direktno pa samim time svaki odbornik u skupstini ima isto pravo da postane gradonacelnik. Ono u sta sam siguran, da se gradonacelnik bira direktno, Pavlicic sigurno ne bi bio kandidat DS jer ga Novosadjani ne vole i sigurno ga ne bi izglasali. Samim tim DS bi morala da da nekog boljeg kandidata, a ne necijeg kuma...

MAKSA Novi Sad

pre 11 godina

Šta drugo očekivati od SPO-a,a znaju (Drašković) da daje savete o poštenju,po ko zna koji put danas pričaju jedno,sutra drugo,proverena Draškovićeva retorika

istina

pre 11 godina

Kada je DS sa SPS-om na bio celu svih opstina u Srbiji , a tamo gde nisu bili DS je imenovao svoje nacelnike okruga nikom nije smetalo iako je i tada SNS bio najjaca stranka u Srbiji po broju glasava .
Sta je cudno sto vecina zeli da formira vlast po svojoj zelji ?
Gde to u svetu stranka koja izgubi izbore formira vecinu ?
DS vec godinama gubi izbore i forimira vladu , pa to nije prirodno

Miki

pre 11 godina

Da odgovorim Zarku Koracu: Vojvodina ne moze da ima kancelariju jer je ustavni sud presudio da je tako nesto neustavno i samim tim nezakonito. Novi Sad kao grad moze.

republika

pre 11 godina

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?
((!?)-, 31. jul 2012 08:50)

Zato što onaj ko je glasao za pomenuti SPO verovatno nije hteo dati gas i SNSu i SPSu. Pretpostavljam.

Ivan BA

pre 11 godina

Canak ima svojih mana al ovo za potkusurivanje je totalno u pravu.
I ko je terao LSV da stavi SPO na listu?
Dobili bi ste 15 odbornika i bez SPO.
SPO bas nema neko biracko telo u NS i Vojvodini.

Rakljica

pre 11 godina

Obzirom da se dosta prica o tome kako je u Vojvodini sazrelo vreme da se razmislja o osamostaljenju Vojvodine (secesiji), samo da vam kazem:
Nakon ovoga, vise necete imati snage da se odvojite. Jednostavno, necete imati snage.........

marko

pre 11 godina

Kako ovde ljudi slabo pamte. Sada ste svi mnogo glasni. A gde ste bili kada su Radikali uzeli na republickim preko 80 poslanickih mesta pa su vasi ljubimci nekako namakli sve moguce odpadnike da naprave vladu koja nas je upropastila. Pa sta je to? Koja je to narodna volja?

unionista

pre 11 godina

Opet se javljaju autonomasi :). A SutNATOvac jos prica o volji gradjana. E da ja kazem nesto o toj volji. Volja gradjana se posle izbora pravi ovako: podele se mandati partijama, partije naprave dogovore i koalicije i ona koja ima vecinu, ta koalicija vlada. To sto se nekima ne svidja, pa bi sad da dignu buku i malo autonomase po medijima ne bi li zadrzali svoje fotelje, mogu kuci sa tastom da pevaju o svom selu.

samo razmišljam, svojom glavom

pre 11 godina

Korać kad lupi, onda baš lupi... Ko je igde pominjao nešto protiv vojvođana... Koliko ja znam, svi ti ljude su iz Novog Sada - i DS i SNS i SPS i ostali... Sad kao SNS iz Vojvodine je antivojvođanski... Smešno...

Sunce Slobode

pre 11 godina

Gradjani glasali za koaliciju oko DS-a? Interesantno, pa kako je onda moguce da se sklopi vecina i oko SNS-a? A jos jedna zanimljivost mi je ova gospodjica koja predsedava Parlamentom, pa zar ona nije i republicki poslanik? Kako je moguce da Jerkova obavlja dve tako bitne funkcije i nije li to sukob interesa?

TNT

pre 11 godina

Član sam SPO-a od devedesete. Ako odbornici SPO-a izađu iz koalicije sa DS-om i LSV-om, to je kraj SPO-a. Ući u vlast sa SNS-om, SPS-om, DSS-om i Dverima bi bila čista trgovina par funkcionera i punjenje njihovih džepova. Izdati LSV na čijoj su listi ti odbornici i ušli u novosadski parlament bi bio krajnje nemoralan i SPO-a nedostojan gest. Vrh SPO-a mora da zapreti rapuštanjem odbora u tom slučaju. Nije strašno izgubiti vlast ali je užasno izgubiti čast i obraz. DS i LSV su prirodni partneri SPO-a i bez obzira na sve, jedino sa njima SPO može opstati na političkoj sceni. A SPO će Srbiji u narednom periodu biti veoma potreban. Kompleksi URS-a i Dinkića ruše vlast u Novom Sadu. Nemože se Mlađa pomiriti sa tim da nije prešao cenzus pa sad kvari gde god može po Vojvodini. Neki samo to i znaju, da ruše i kvare, ali to nemože dugo...

Buon

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SPO, LSV ili DS glasao za vrednosti i program koje nudi SNS, DSS ili Dveri. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. Iz ove zemlje definitivno treba sto dalje bezati.

Onako

pre 11 godina

I u Beogradu mora da bude srušena vlast, ne zbog toga što je na republičkom nivou drugačija, već zbog cele ove situacije sa sistemom ''BusPLus''!

mila021

pre 11 godina

Građani tako želeli ? Nemaš ti pojma ex ministre ... Građani jesu želeli DS ali nisu želeli Rodnija ponovo za gradonačelnika. Ali tako je želeo Pajtić. Tu cenu će te sada platiti. I možda je za vas političare kumstvo političak kategorija ali kao što vidiš građani to preziru !!! a i vaši glasači ...

Deus

pre 11 godina

SNS sa svojom koalicijom apsolutno ima legitimno pravo da formira vecina i to je volja gradjana takodje. To sto neko misli da su neke koalicije vecite..to je njegov problem. Pukli na republickom, pa red je da puknete i na lokalnom nivou - koliko para ima na lokalu najvise se vidi po tome sto rukama i nogama i zubima svi brane lokalnu vlast - republicke su se odrekli dok kazes "sta bi". Nema para pa bolje da se sklone dok ih narod ne lincuje.

da li da odem ili ostanem

pre 11 godina

Cemu izbori kad na vlast dodje neko koga narod nije izglasao? Zar vlast ne treba da ruse gradjani, a ne grupa stranackih funkcionera kojoj gradjani nisu dali ve'iunu svojih glasova? Ovo je ozbiljan problem kojim se u pitanje dovode i prava ali i slobode gradjana!!!

moca

pre 11 godina

Svaku losu vlast treba promeniti, a dosadasnja vlast u Novom Sadu na celu sa DS-om nije ispunila ocekivanja gradjana. Svaka naredna vecina ce verovatno biti mnogo bolja.

Srdjan

pre 11 godina

Jeste da sam poreklom iz Bosne, ali rodjen sam u Novom Sadu i mogu samo jedno da kazem, da mi je vise dosta ovih iz Veternika i ostalih izbeglickih kasaba. Srusite vecinu u mom gradu i verujte mi da vlast nikada vise ugledati necete! Novosadjani, na ulice!!!

Miroslav

pre 11 godina

Ovi masteri na vlasti neznaju da ne demokratska nije isto sto i nedemokratska. Tako da smo mi stigli sa njima cak do ove nedemokratske.

Jel to Novi Sad treba da bude tresnja na torti koju je nova vlast sebi umesila? Da im ne presedne cela torta zbog te tresnje.

devedesete

pre 11 godina

Mali Sloba krenuo stopama svog ljubljenog vodje.Bojim se da ce puci,pa sta cemo onda bez njega.Ko ce nam onda govoriti sta je dobro za nas u N.Sadu,posto ocigledno nismo znali sta smo radili tokom glasanja.
Nek nam je bog u pomoci kad se Mirovic docepa vlasti!!!

(!?)-

pre 11 godina

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je važno da se postojeća koalicija u Novom Sadu održi zato što su tako želeli građani tog grada, što se pokazalo i na izborima"

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?

TNT

pre 11 godina

Član sam SPO-a od devedesete. Ako odbornici SPO-a izađu iz koalicije sa DS-om i LSV-om, to je kraj SPO-a. Ući u vlast sa SNS-om, SPS-om, DSS-om i Dverima bi bila čista trgovina par funkcionera i punjenje njihovih džepova. Izdati LSV na čijoj su listi ti odbornici i ušli u novosadski parlament bi bio krajnje nemoralan i SPO-a nedostojan gest. Vrh SPO-a mora da zapreti rapuštanjem odbora u tom slučaju. Nije strašno izgubiti vlast ali je užasno izgubiti čast i obraz. DS i LSV su prirodni partneri SPO-a i bez obzira na sve, jedino sa njima SPO može opstati na političkoj sceni. A SPO će Srbiji u narednom periodu biti veoma potreban. Kompleksi URS-a i Dinkića ruše vlast u Novom Sadu. Nemože se Mlađa pomiriti sa tim da nije prešao cenzus pa sad kvari gde god može po Vojvodini. Neki samo to i znaju, da ruše i kvare, ali to nemože dugo...

(!?)-

pre 11 godina

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je važno da se postojeća koalicija u Novom Sadu održi zato što su tako želeli građani tog grada, što se pokazalo i na izborima"

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?

Srdjan

pre 11 godina

Jeste da sam poreklom iz Bosne, ali rodjen sam u Novom Sadu i mogu samo jedno da kazem, da mi je vise dosta ovih iz Veternika i ostalih izbeglickih kasaba. Srusite vecinu u mom gradu i verujte mi da vlast nikada vise ugledati necete! Novosadjani, na ulice!!!

Ivan BA

pre 11 godina

Canak ima svojih mana al ovo za potkusurivanje je totalno u pravu.
I ko je terao LSV da stavi SPO na listu?
Dobili bi ste 15 odbornika i bez SPO.
SPO bas nema neko biracko telo u NS i Vojvodini.

da li da odem ili ostanem

pre 11 godina

Cemu izbori kad na vlast dodje neko koga narod nije izglasao? Zar vlast ne treba da ruse gradjani, a ne grupa stranackih funkcionera kojoj gradjani nisu dali ve'iunu svojih glasova? Ovo je ozbiljan problem kojim se u pitanje dovode i prava ali i slobode gradjana!!!

Buon

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SPO, LSV ili DS glasao za vrednosti i program koje nudi SNS, DSS ili Dveri. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. Iz ove zemlje definitivno treba sto dalje bezati.

Bundzija

pre 11 godina

Gospodin Canak ocigledno ili ne zna ili nece da zna ili se pravi da ne zna ko je koga zvao. Izbacili su SPS iz Pokrajinske vlasti na njegovu inicijativu i sad se pita sa 3 velika ??? zasto SPS zove SNS, ili kako on to kaze, SNS rusi vlast u NS.

republika

pre 11 godina

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?
((!?)-, 31. jul 2012 08:50)

Zato što onaj ko je glasao za pomenuti SPO verovatno nije hteo dati gas i SNSu i SPSu. Pretpostavljam.

Iva

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.
(autonomas, 31. jul 2012 10:43)



Tako je!!!!!

Milan

pre 11 godina

Stvarno ne razumem ove ljude, i ligase i demokrate... Pa vi ste izbacili SPS iz pokrajinske vlasti, a sada kukate jer oni hoce da vam naplate za to na lokalu??? Isto tako, Beograd je glasao za Vucica na proslim izborima(svako ko je glasao za Radikale, Socijaliste, i DSS tada sigurno nije glasao za Djilasa) pa je napravljena koalicija Demokrata i Socijalista uprkos volji gradjana Beograda. Da li su i tada trebale da se prave ovakve scene? Ovde je najveci problem sto se gradonacelnik ne bira direktno pa samim time svaki odbornik u skupstini ima isto pravo da postane gradonacelnik. Ono u sta sam siguran, da se gradonacelnik bira direktno, Pavlicic sigurno ne bi bio kandidat DS jer ga Novosadjani ne vole i sigurno ga ne bi izglasali. Samim tim DS bi morala da da nekog boljeg kandidata, a ne necijeg kuma...

devedesete

pre 11 godina

Mali Sloba krenuo stopama svog ljubljenog vodje.Bojim se da ce puci,pa sta cemo onda bez njega.Ko ce nam onda govoriti sta je dobro za nas u N.Sadu,posto ocigledno nismo znali sta smo radili tokom glasanja.
Nek nam je bog u pomoci kad se Mirovic docepa vlasti!!!

radandco

pre 11 godina

da su gradjani bili zadovoljni radom vlasti u Novom Sadu, to bi svojim glasovima i potvrdili na lokalnim izborima i jedina moguca koalicija bi bila ona oko DS-a. Posto postoji mogucnost za formiranje vlasti oko SNS, to pokazuje da su gradjani NS glasali za promene i da su nezadovoljni dosadasnjom vlascu.

Miki

pre 11 godina

Da odgovorim Zarku Koracu: Vojvodina ne moze da ima kancelariju jer je ustavni sud presudio da je tako nesto neustavno i samim tim nezakonito. Novi Sad kao grad moze.

Lazar

pre 11 godina

Vojvođanski težak- "Lala", oduvek je prihvatao i pomagao izbegla i interno raseljena lica ,u najtežim vremenima kada je tim licima bila neophodna pomoć.Danas su "Lale" u Vojvodini manjina; mislim da su uzroci tendencija nametanja volje manjini jasni i proizilazi iz klerofašističke pohlepe ....

pera

pre 11 godina

1.SNS zove na rušenje vlasti u NS.
2.Treba srusiti rezim DS-a.
3.Kradja izbora.
4.Strajk gladju.
5.Departizacija.
6.Nova zakletva zandarmerije.
7.Ljudi koji su obelezili devedesete.
8.Ubijanje komaraca( parafraza)
Signali koje dobijamo su zabrinjavajuci i ulivaju strah jer pretnje, rusenja i komarci ne mogu a da ne podsete na proslost.Jasno se vidi da znakovi pored puta po kojem koracamo kazuju jednu divnu baladu kant autora Balasevica:" Putuj Evropo", a ja dodajem , deco bezite iz zemlje gde se ponavljaju ministri u vladi, gde se 20 godina jedni te isti vrte na politickoj sceni, gde niko nije odgovoran za nista. Pored svog patriotizma ovo ne moze biti zemlja vasih snova.To nije normalno stanje.Nedajte da vas kuvaju kao zabu u eksperimentu.

star-trek

pre 11 godina

Vlast hoce da napravi problem u Vojvodini ( ne mislim na rat) i da se time zanimaju, prepucavaju godinu ili dve pa onda se nece primetiti toliko da oni nemaju nikakvo resenje za ekonomiju, korupciju itd!

nenad73

pre 11 godina

Pa zar isti ti gradjani nisu glasali i za SPO, SPS i SNS u Novom Sadu?
Pa nije im niko iz Beograda trazio da glasaju za njih...
Da li iole ozbiljniji pristalica promena i evropskih integracija moze da glasa za SPS i SNS?
Nemojte se baviti demagogijom i proglasavati bilo koga za Mesiju ili "uticaj Beograda"...
Politika je jasna, ko skupi vecinu pravi koaliciju i tacka...a vi draga gospodo iz DS-a malo razmislite sa kim ste se "mirili" a sa kim pravili "poslovne dogovore"...sada zanjete plodove svoga rada...

perasombor

pre 11 godina

Definitivno otići iz ove zemlje...
Pa posle sklapajte koalicione sporazume sa SPO,njima se nemože verovati...
(MAKSA Novi Sad, 31. jul 2012 09:18)

Pa rezim u Beogradu to i hoce, da svi obrazovani Vojvodjani odu. Pa dokle? Ne idemo vise nikud! Bilo gde da odes uvek ces biti stranac i tako ce te i gledati. I uvek kad negde odes imaces osecaj sramote sto si pobegao iz zavicaja. Zasto se mi moramo seliti? Zbog toga sto je dzandar premijer Srbije i sto pokazuje batinu? Znas kako kazu:"Padaj silo i nepravdo!". Pa Gandi je mirnim protestima uspeo da se oslobodi najmocnije sile u tadasnjem svetu, a vi bi da bezite!? Nemate gde pobeci, jer ce vas uvek pratiti to sto ste napustili Vojvodinu u kljucnom trenutku. To vazi i za vojvodjansku dijasporu. Kada cete pomoci Vojvodinu, dijasporo? kada cete izaci iz komformiteta Kanada, Austrija i Svedski? Visok standard, je li?

unionista

pre 11 godina

Opet se javljaju autonomasi :). A SutNATOvac jos prica o volji gradjana. E da ja kazem nesto o toj volji. Volja gradjana se posle izbora pravi ovako: podele se mandati partijama, partije naprave dogovore i koalicije i ona koja ima vecinu, ta koalicija vlada. To sto se nekima ne svidja, pa bi sad da dignu buku i malo autonomase po medijima ne bi li zadrzali svoje fotelje, mogu kuci sa tastom da pevaju o svom selu.

marko

pre 11 godina

Kako ovde ljudi slabo pamte. Sada ste svi mnogo glasni. A gde ste bili kada su Radikali uzeli na republickim preko 80 poslanickih mesta pa su vasi ljubimci nekako namakli sve moguce odpadnike da naprave vladu koja nas je upropastila. Pa sta je to? Koja je to narodna volja?

Gde su vam masinke

pre 11 godina

@Miki

kako moze juzna Srbija i grad Nis i kako moze centralna Srbija i Kragujevac.Nisu gradovi u pitanju vec regije

Ovo sta se radi sa Novim Sadom je cista hajducija i bezobrazluk.Da li radikalima smeta Pavlicic. Ok . Smeta. Naci ce drugog. Ali njima smeta DS. Kakav lopov Igor Mirovic. Radikal.Koji je bio direktor gradjevinskog zemljista Novog Sada. Nije mi jasno zasto Vuk Draskovic cuti

prc indeed

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.
(anticenzura, 31. jul 2012 10:33)

Pa upravo se cenzurom i nastoji prikazati da je samo 5% Vojvođana za državnost. Sećam se, tako je nešto bilo i 2006? Ma samo je 5% Crnogoraca za otcepljenje, pa kako će Srbi da se otcepe od Srba, ma to Milo samo zakuvava, ma gde može Crna Gora da se od braće otcepi... Kad ono prc!

Tako vam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće da ponovo vlada N.Sadom-dobar crni humor

P.S.
Pa neka i vlada kada ga prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za višemilionske pronevere i promašaje

Miroslav

pre 11 godina

Ovi masteri na vlasti neznaju da ne demokratska nije isto sto i nedemokratska. Tako da smo mi stigli sa njima cak do ove nedemokratske.

Jel to Novi Sad treba da bude tresnja na torti koju je nova vlast sebi umesila? Da im ne presedne cela torta zbog te tresnje.

samo razmišljam, svojom glavom

pre 11 godina

Korać kad lupi, onda baš lupi... Ko je igde pominjao nešto protiv vojvođana... Koliko ja znam, svi ti ljude su iz Novog Sada - i DS i SNS i SPS i ostali... Sad kao SNS iz Vojvodine je antivojvođanski... Smešno...

autonomas

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

Ja sam Beograđanin i želim da svi koji upiru prstom u BG znaju da mi njegovi stanovnici nemamo ama baš ništa sa izvršnom vlašću koja vas iritira i da ne vidimo dinara od tog novca koji dođe u BG. I mi teško živimo i ne možemo do posla, a najskuplje je kod nas. A dalje, u Beogradu su samo objekti, zgrade i kancelarije iz kojih se vodi država, ali u njima su najmanje beograđani, tako da se sve te navedene komponente lako mogu zauzeti u bilo kom drugom mestu (Kikinda i Vranje isto mogu biti glavni gradovi) i odatle da se vodi država. Pozivam braću iz cele Vojvodine na jedinstvo, a za separatiste nemam toleranciju, hvala.

Novosadjanin

pre 11 godina

Korac je potpuno u pravu, steta sto nema vise slicnih misljenja ispod Save i Dunava.
Ipak,ja kao autonomas moram da kazem da sam protiv novosadizacije isto kao i protiv komentara (nalik Srdjanovom) da je Veternik kriv, iako verujem da te komentare pise neko sa losom namerom kako bi zamutio vodu.
I da, napred nezavisna Vojvodina sa glavnim gradom u Titelu, Karlovcima ili Kikindi!

republika

pre 11 godina

(Zašto gnev na Beograd, 31. jul 2012 12:17)

Ne lupetaj gluposti. Kada govorimo "Beograd", ne mislimo sigurno na svih milion i po Beograđana. Kada kažemo Beograd, mislimo na: vlast, vladu, skupštinu, glavni grad, itd. Najbolje da se sada bunimo zbog nekih beogradskih osnovnoškolaca ili radnika u trafikama. Zna se dobro našta se misli kad se kaže "Beograd ovo, Beograd ono".

vlada-so

pre 11 godina

šta ti je demokratija,pre da izvedeš puč kao onaj 1988.trebalo je da organizuješ komitet,sindikate,vozove,radnike,škole,autobuse...sada samo kupiš 3-4 ološa i eto većine i ko kaže da je demokratija skupa.i za kraj,ne vidim razlog zašto napadate spo,pa i sns je sada za eu i nato samo što to većina njihovih simpatizera nije shvatila,morali su ljudi jednostavno da pređu na tu stranu da bi ih skinuli sa crnih lista na koju su stavljeni još devedesetih,naravno to ima i svoju cenu,biće servilniji od čede što se tiče spoljne politike a unutrašnje,neka nam je bog u pomoći.

Igor Milutinovic

pre 11 godina

A da DS rusi vlast onda ne bi bilo igranje sa vatrom?Dosta je nama soljenja pameti od trane ljudi koje smo videli sta i koliko mogu.

ivan

pre 11 godina

Pa to je jedino i logično.Proterivanje nesrbijanskog življa iz Bačke,Banata i Srema(danas Vojvodine)traje još od 1918 kada je Srbija dobila na poklon ove teritorije i uvela kvazi autonomiju posle drugog sv.rata.Za sve to vreme,konstantno je doseljavano ljudi pravoslavne veroispovesti iz ruralnih krajeva bivše države osuđene na propast,te je ova pokrajina godinama gubila na suverenosti.Ovo je samo kraj te priče.Čestitamo Begešu da je makar nešto zadržano od teritorija poklonjenih Srbiji u prošlom veku.

Deus

pre 11 godina

SNS sa svojom koalicijom apsolutno ima legitimno pravo da formira vecina i to je volja gradjana takodje. To sto neko misli da su neke koalicije vecite..to je njegov problem. Pukli na republickom, pa red je da puknete i na lokalnom nivou - koliko para ima na lokalu najvise se vidi po tome sto rukama i nogama i zubima svi brane lokalnu vlast - republicke su se odrekli dok kazes "sta bi". Nema para pa bolje da se sklone dok ih narod ne lincuje.

MAKSA Novi Sad

pre 11 godina

Šta drugo očekivati od SPO-a,a znaju (Drašković) da daje savete o poštenju,po ko zna koji put danas pričaju jedno,sutra drugo,proverena Draškovićeva retorika

Andjeo

pre 11 godina

Znaci ko god nije glasao za Ustav ne mora da ga postuje, vrlo demokratski stav. Da li to znaci da ko ne glasa za vladajucu koaliciju ne mora da postuje zakone koje ona donese. Vracamo se u doba coveka koji je priznavao samo sud svoje partije.

Sunce Slobode

pre 11 godina

Gradjani glasali za koaliciju oko DS-a? Interesantno, pa kako je onda moguce da se sklopi vecina i oko SNS-a? A jos jedna zanimljivost mi je ova gospodjica koja predsedava Parlamentom, pa zar ona nije i republicki poslanik? Kako je moguce da Jerkova obavlja dve tako bitne funkcije i nije li to sukob interesa?

anticenzura

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.

argumentaš

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.
(Dejan, 31. jul 2012 10:32)

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.
(Dejan, 31. jul 2012 10:28)

Vidi se da dečko ima razumne argumente. Baš je objasnio svima nama autonomašima. Ko brani tvom gradu da ima kancelariju? Skupiš papire, pošalješ zahtev u Brisel - i čekaš da ti Beograd odobri. To je onaj zeznut deo.
Inače, ako se odvojiš od Novog Sada, to znači da si se otcepio od Srbije, pošto nisam nešto primetio da je Vojvodina postala nezavisna dražva. Crni separatisto! Toliko o mozgu.

istina

pre 11 godina

Kada je DS sa SPS-om na bio celu svih opstina u Srbiji , a tamo gde nisu bili DS je imenovao svoje nacelnike okruga nikom nije smetalo iako je i tada SNS bio najjaca stranka u Srbiji po broju glasava .
Sta je cudno sto vecina zeli da formira vlast po svojoj zelji ?
Gde to u svetu stranka koja izgubi izbore formira vecinu ?
DS vec godinama gubi izbore i forimira vladu , pa to nije prirodno

...

pre 11 godina

Sve bi to bilo tacno da oni nisu 2008 legalizovali "nasilje" nad izbornom voljom gradjana. E, sad da vidis kako boli kad osetis mehanizam koji si stvorio!

Dejan

pre 11 godina

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.

dovla8

pre 11 godina

Nezavisna Vojvodina!
(Dosta više beogradizacije, 31. jul 2012 08:53)

ako ti ne odgovara sto je vojvodina srbija idi lepo gde oces!imas madjarsku,hrvatsku pa idi...

ivan78bg

pre 11 godina

Ocima ne mogu da vidim SNS doduse malo manje lopove iz Ds-a o SPS ne vredi ni trositi reci ali mi jedna stvar nije jasna.Ako su izbacili SPS iz pokrajnske vlade zashto ocekuju da SPS ostane sa njima u koaliciji u NS-u..Potpuno bi bilo nelogicno da SPS to uradi...A tek ovo kukanje je posebna prica.LJudi su glasali.KO moze da formira vecinu formirace vecinu i to je volja gradjana.Kako bi se to prekrajala volja gradjanja ako se formira vecina u NS bez ds-a?....Moramo mi josh da ucimo o demokratiji...

Zagor

pre 11 godina

@anticenzura: Apsolutno se slazem. Bravo. Ne volim Dacica i Vucica, ne volim kako se prse pred kamerama i glume velike drzavnike. Ali isto mi se gade ovi separatisti koje ovde sire svoju propagandu. A zasto to rade na internetu? Zato sto ih je toliko malo, da jedino preko svojih komentara mogu da se prave veliki i pametni. Vec sam jednom napisao: Trazite samostalnu Vojvodinu, a ja cu onda da trazim samostalni Banat, trazice se samostalni Srem i samostalna Backa, pa cemo mi sa Srbijom, a separatisti neka stvaraju svoju virtualnu drzavu...

velja

pre 11 godina

Rusenje vlasti? Ne znam gospodo iz bivse vlasti da li gresim, ali to isto ste vi 2008. uradili odmah i ekspresno u BG-u. Znaci trebalo je to uraditi prvo u centru, pa onda u NS-u.

popudopulus

pre 11 godina

Narode, jednu stvar smo zaboravili, demokrate su na prethodnim izborima kupovale glasove sakom i kapom, tako da odnosi snaga uopste nisu realni. Smeta mi samo sto vecina pise "narod je rekao na izborima koga zeli da ih vodi", misleci na demokrate koje su u Vojvodini za malo osvojile "apsolutnu" vecinu.

Abc

pre 11 godina

... Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS.... Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana...
(Buon, 31. jul 2012 09:52)

E ovo je poenta!!!
pa kakvi su vam to odbornici,clanovi .. kada se i sami bojite da ce za pare da vam okrenu ledja i predju u protivnicku tabor!!posto i sami zakljucujete da su preletaci problem,onda se nemojte uporno skrivati iza "nepostovanja" volje gradjana i dizati tenzije,
jer ako neko i narusava izborni rezultat to su SAMO na izborima
vec izabrani clanovi partija koji su usli u skupstinu grada,prema tome kako ce se oni prekombinovati,praviti vecinu,
preletatiu druge partije je sve na vama i vasem moralnom
clanstvu-ne bitno o kojoj stranci bilo reci!Svi su isti!!

Dejan

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.

Miloš izvorni Nsađanin

pre 11 godina

Prvo: poziv na formiranje vladajuće većine vi nazivate pozivom na rušenje vlasti! Čemu i sa ciljem izazivanja kakve i čije reakcije?
Drugo: "Kao gradjanin Srbije, kao neko iz Beograda, moram da postavim pitanje zašto ne može Vojvodina da ima, na primer, predstavništvo u Briselu, a može svaka opština u Srbiji?", naveo je Korać". Zato što ne postoji opasnost od teritorijalnih secesija na nivou gradova i opština, tako da bi mogao i NS da ima svoje predstavništvo kada bi separatisti hteli, ali oni to ne žele, oni žele predst.za celu Vojvodinu.
Treće: Za ustav je u Vojvodini glasalo 93.02% od izašlih birača (ukupno izašlo 42.7%), a građani su mogli da izađu i da se izjasne i protiv ustava. Sada vi smatrate da građani koji nisu iz nekog razloga izašli na glasanje zapravo protivnici ustava, jel te?

Malisha

pre 11 godina

Sramota je kako glavonje iz stranaka mogu da odlucuju ko ce da formira vlast na lokalu - time se obesmisljavaju i glasovi gradjana i funkcije predstavnika stranaka u svim mestima osim Beograda. E zato ubuduce na loklanim izborima necu glasati ni za jednu od vidjenijih stranaka, vec iskljucivo za lokalne partije/grupe gradjana.

kobra

pre 11 godina

Da su pobedili ti tzv. nazadnjaci pa da se nesto kaze a ovako ko gubi ima pravo da se ljuti. Laksi posao da narod za cetiri godine odluci da zbrise sa politicke scene SNS i SPS u paketu ko 2000-te.

Tako nam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće ponovo da vlada N.Sadom-crnohumorni vic

P.S.
I treba da vlada pošto prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za promašaje i višemilionske pronevere e sada neka vam deli moralne pouke i upire prstom držite lopove!!!!!

lala original

pre 11 godina

Gospodine Korac, prvo se dobro informisite kakvo je stanje stvoreno u Novom Sadu i Vojvodini delovanjem kvaziautonomasa i DS, a ne da pricate napamet. Vojvodina trpi dve cizme, nemojte braniti nijednu.

iva

pre 11 godina

Ovakva kriza u državi,a oni da se pokolju oko toga ko će biti na vlasti. Znači, ima još ponešto da se mazne, nije sve potrošeno. A kad zafali, Mlađa će da uzme nove kredite. Pa nek plaćaju naredne generacije.A, da, narod i majka Srbija su um na prvom mestu. Sve patriota do patriote. Pa to ne da je sve pokvareno,nego da ti se smuči.

moca

pre 11 godina

Svaku losu vlast treba promeniti, a dosadasnja vlast u Novom Sadu na celu sa DS-om nije ispunila ocekivanja gradjana. Svaka naredna vecina ce verovatno biti mnogo bolja.

Rakljica

pre 11 godina

Obzirom da se dosta prica o tome kako je u Vojvodini sazrelo vreme da se razmislja o osamostaljenju Vojvodine (secesiji), samo da vam kazem:
Nakon ovoga, vise necete imati snage da se odvojite. Jednostavno, necete imati snage.........

Socijalista

pre 11 godina

Nema tu sta da se prica , apsolutno ova koalicija Lige i SPS je neprirodna niti su glasaci SPS-a zeleli tako nesto .Sasvim je normalno da SPS izadje i ne vidim sta je tu problem ?
Problem je sto DS i LIga misle da sa manjinom moraju vecno da vladaju ?

Sremac voli majority rules demokratiju

pre 11 godina

Ne razumem u cemu tolika frka. Oni koji sakupe vecinu poslanika treba da vladaju u Novom Sadu. To je demokratija. Ako je DS sposoban da ubedi SPO, SPS, itd. da ostanu uz njih, onda koalicija oko DS ostaje na vlasti, a ako ne, onda ta koalicija ide u opoziciju i nema pravo da se buni. Normalno je ponekad biti u opoziciji (tj. biti konstruktivna opozicija vlasti) i pripremati se za sledece izbore. Nenormalno je (i nije demokratski) toliko plakati ako gubis vlast u situaciji u kojoj nemas vecinu poslanika!

I ovo nije pitanje samo Novog Sada, a DS je napravio toliku galamu o potencijalnom gubitku vlasti u tom gradu. I u drugim gradovima, poput Sombora, Leskovca itd., se razgovara. A danas je gradski odbor SNS u Užicu javno pozvao socijaliste da raskinu koalicioni sporazum sa DS i pristupe formiranju nove skupštinske većine u tom gradu.

Nada

pre 11 godina

otkud Šule zna za kakvu koaliciju su građani Novog Sada glasali?DS je dobio na izborima samo 18,6% i on tvrdi da građani žele DS ???????!!!!!! Ajde se smiri malo, brini o sebi i spremaj se za odbranu na sudu za zloupotrebe položaja, nenamensko trošenje sredstava ministarstva, potpisivanje štetnih ugovora itd.....

mige

pre 11 godina

ljudi vojvodjani nemojte padati na izmisljenu pricu kako novi sad krade vojvodinu kao beograd srbiju to su gluposti koje su smisljene da ostatak vojvodine zamrzi ns i usprotivi se autonomiji! pa jel ns kocijo indjiju , st pazovu , simanovce i dr opstine da u njima bude otvoreno toliko fabrika i novih radnih mesta. nemojte dase mi vojvodjani delimo to nikad nismo radili necemo ni sad. VOLEM VOJVODINU na to imam prava!

Srbija-Federacija

pre 11 godina

Vreme je za referendum o stepenu autonomije ili cak i nove izbore, fer i bez medijskog terorizma, samo tako ce se resiti vestacki stvorene tenzije u Vojvodini. Videcemo da su drugosrbijanci i zutokrate i po ovom pitanju odlepljeni od realnosti. Mislim da bi Vojvodjani sa velikim olaksanjem oterali sve ove koji se nadaju gradjanskom ratu.

runner

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se SPO-u i Vuku Draškovću kaže: "Stop!" Od prestanka koalicije Zajedno i onog čuvenog "Legs specijalisa" SPO je trojanski konj srpske demokratije. Setite se samo kako je Vuk otrčao kod Slobe na kanabe, pa na koji način su srušili Đinđića sa mesta gradonačelnika Beograda, pa onda ono njihovo insistiranje na izborima za predsednika Srbije kad je cela demokratska opozicija tražila bojkot tih izbora, zatim ulazak u Vladu SRJ 1999, onda ona maškarada sa Vukom na Preobraženje 1999 god. kad smo ga izviždali za govornicom u Pionirskom parku, pa Vukova sujeta kod formiranja DOS-a i SPO-ov ne ulazak u DOS, i sad ovo pretrčavanje kod "novih radikala" u Zrenjaninu i Novom Sadu. Kad im treba neko poslaničko mesto u republici šlepajmo se uz DS ili LDP a kad im treba mesto u nekom upravnom odboru na lokalu može i sa SNS-om i SPS-om. Kakva doslednost, svaka čast.

Miroslav

pre 11 godina

A svi su izgleda zaboravili kada je Tadić 2008 god. urlao kako neće dozvoliti promenu vlasti u Beogradu kada je napravljena koalicija SRS-SPS-DSS. Setite se da je baš on vršio pritisak na Dačića i pretio raskidanjem koalicije na republici, a Dačić na Antića. Setite se da onaj žutać Alimpić nije hteo da zakaže sednicu skupštine grada sve dok nisu slomili socijaliste i da je u Beogradu među poslednjima formirana vlast. A pogledajte sada tog licemarja i bezobrazluka. Iako sam stranački neopredeljen sve mi je draže što je zbrisan Tadićev režim i treba ih počistiti gde god je to moguće, čak i u mesnim zajednicama.

NADA

pre 11 godina

upravo izjave Koraca izazivaju nemire.Kako je volje gradjana NS kada DS i ligasi ne mogu sami da formiraju vladu.Ne plasim se ni nove ni stare vlasti.Posteno zivim i radim.U Vojvodini niko ne moze da napravi nerede do politicara.Nama treba posao i plata a onaj ko nam to obezbedi bice nam najbolji.DSje imala dobre prilike dugi niz godina.Razvila su se tri grada i dva sela i u njima zive vodje politicara koje govore ne dirajte Vojvodinu.Treba se samo osvrnuti i videti urusena sela i gradove.Anarod cuti trpi misli ima i gore.Vojvodina je svetla strana Srbije po trpeljivosti toleranciji i stapanjem nacija u jedan narod sa istim mukama.Zato neka se svako ostavi pompeznih izjava jer su one veoma stetne.

Serioznost

pre 11 godina

Veoma je bitno da smo culi sta kaze potpredsednik DS , g.din Sutanovac , ali je ipak sve ovo nepotpuno bez izjave potpredsednice g.dje Trivan i potpredsednice g,djice Jerkov.

Zagor

pre 11 godina

@Mige: "Nemojte da se mi vojvodjani delimo..." Ne, nego nemojte da se mi u Srbiji delimo. I ja sam iz Vojvodine, ali moju su svi, da li onaj covek u Subotici ili onaj covek u Vranju. Naravno ukoliko taj covek postuje mene i moju drzavu. I tu nema sta da se deli.

bezimena

pre 11 godina

Vlast se formirala nakon izbora, rušenje takve vlasti na ovakav način je DIKTATURA!

Po kom to slovu zakona lokalne vlasti moraju da budu istog sastava kao republička!?
Najbolje je sve izbore ukinuti, ostaviti samo predsednike, ili samo republičke, i onda na osnovu "izbora" formirati "svoju" vlast od vrha do dna.

Ovo što radi SNS je najgrublja uzurupacija DEMOKRATIJE i totalno obesmišljavanje izbora i nikako neće valjati. Ovako isto je S.Milošević krenuo djonom na Vojvodinu, potom po biv. republikama SFRJ da bi se potom ostrvio na Kosovo.
Epilog nam je poznat!

Dejan

pre 11 godina

@ (argumentaš, 31. jul 2012 11:09)
Svaka opstina u Srbiji ima svoju zastavu. Ukoliko neka opstina zeli da se izdvoji iz sastava nekog grada ne znaci da ona zeli da izadje i iz sastava Srbije. Autonomasi, shvatite da centralizam Beograda ne zelimo da zamenimo novosadskim centralizmom. Pametnom dovoljno.

nekad bio lala

pre 11 godina

(perasombor, 31. jul 2012 10:31)

Nije bit u visokom standardu nego u visokoj toleranciji,visokim moralnim vrednostima,pravoj demokratiji,ljudska prava su isto visoka itd. Nije sve u novcu,neki od nas se nece vratiti nikad iz jednostavnog razloga- navikli smo da nas ljudi ovde cene,postuju nas rad,nasu razlicitost ...
A u vojvodini toga vise nema,vecina onih ljudi koji su ziveli sve te stvari su negde daleko...

peace

Socijalista

pre 11 godina

Volja SPS-ovih glasaca u NS nije da zajedno vladamo sa Ligom i da im dajemo legitimitet , zato treba da izadjemo i formiramo novu koaliciju a nikako mi nije jasno na koju se ovi biraci DS i LSV volju pozivaju naroda ? Oni imaju zajedno 30 mandata a treba 40 .Nemaju vecinu bez nas tako da ne lupaju gluposti i prenaduvavaju problem .

mila021

pre 11 godina

Građani tako želeli ? Nemaš ti pojma ex ministre ... Građani jesu želeli DS ali nisu želeli Rodnija ponovo za gradonačelnika. Ali tako je želeo Pajtić. Tu cenu će te sada platiti. I možda je za vas političare kumstvo političak kategorija ali kao što vidiš građani to preziru !!! a i vaši glasači ...

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

(republika, 31. jul 2012 12:50)

A zamisli da je zgrada Vlade Srbije i sve bitne institucije umesto u Beogradu zapravo u Novome Sadu (što lako može i da bude uz malo volje), da li bi ti i tvoji separatisti onda mogli da kažete i kako bi to zvučalo: Novi Sad je uzurpirao Vojvodinu i ne da joj njene novce, sve se odlučuje u NS, hoćemo da se odvojimo od NS, lokalne vlasti se u Srbiji formiraju po nalogu centrala iz NS, Novosadizacija Srbije..
Da li bi isto pričali gospodo separatisti? Naravno da ne bi, jer suština je da vi hoćete nezavisnu državu Vojvodinu a ne bilo kakvu autonomiju koja zapravo i nije problem. Vi hoćete zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i druge atribute državnosti! Vaše namere su podle i zle i nije vam cilj bolji život građana Vojvodine već lični interesi isključivo! Ne znam koliko vas tačno ima, ali verujem da vas je maksimalno (sa svim otpadom) do 30%. Referendum bih odmah raspisao ali bojim se da vi te rezultate ne biste prihvatili.

Podatak

pre 11 godina

Svi oni koji za nezavisnu vojvodinu su ovde u komentarima. Presmešni su.Da osnuju partiju,da naprave demonstracije,nema ih nigde,virtuelni su kao crtani film.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Autonomasi bi da menjaju Ustav koji je pre sest godina usvojen 2/3 vecinom u Skupstini Srbije i potvrdjen REFERENDUMOM a nikako da predloze promenu IZBORNOG ZAKONA koji bi definisao izborni CENZUS na pravi nacin!!Nema logike da u Skupstini imaju poslanike 42 POLITICKE STRANKE za koje vecina gradjana nikad nije ni cula i koje praveci predizborne koalicije uspevaju da predju cenzus jer svaka od 10 u koaliciji uspe da namakne 0,5% biraca i tako namaknu 5% a onda se za sve pitaju i postaju ucenjivacki faktor za formiranje vlasti koja ima jedinstve program!!Dok se u Srbiji zakonski ne definisu osnovni principi demokratskog drustva bice nam ovako TUZNO kao posle ovih izbora!!!

SQI

pre 11 godina

Znači, sad može Romska demokratska partija? Ona ista za koju je Vučić kmečao da su kupovali glasove i da su uz to produžena ruka DSa? Verovatno je to sad samo ružna prošlost...

govoritj Moskva/PROFAJLER D.O.O

pre 11 godina

Sada kada je Ruska vlada zajasila,sledecih 20-30 godina zaboravite izbore.
Ko ne veruje neka pita Osetine i Abhazce koji su najsveziji primeri uzivaoca Ruskog zagrljaja.

milena

pre 11 godina

Ko god da zove na rusenje taj ce nosit posledice.Dal je to SNS,URS ili SPS treba da bude svestan u sta se opusta.Bice revolucije,ali mislim da ce bit zestoka.

Lala iz Banata

pre 11 godina

(Milan, 31. jul 2012 09:46) i (Sremac voli majority rules demokratiju, 31. jul 2012 13:40) su sve rekli.
Ako DS nema vecinu u Novom Sadu, praviti ovoliku buku oko odlazka u opoziciju je bruka i blam za DS. Sramota!
A za jadne separatiste koji ne silaze sa interneta, javite se kada skupite 10% glasova. U medjuvremenu, bilo bi lepo kada bi podrzali nase sportiste u Londonu.

odgovor

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SNS, DSS ili dVERI glasao za vrednosti i program koje nudi DS, LSV ili DS,LSV. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u LDP. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se KUPILI odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. U ovoj zemlji treba ostati i zemlju očistiti od korova, mnogo se namnožio.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Suština demokratije je da većina vlada, a ne manjina, tako da ako se SNS dogovori sa ostalim strankama i formiraju većinu, nema šta ko da se buni, osim ako želi diktaturu u kojoj bi manjina vladala bez obzira na želje naroda.

Onako

pre 11 godina

I u Beogradu mora da bude srušena vlast, ne zbog toga što je na republičkom nivou drugačija, već zbog cele ove situacije sa sistemom ''BusPLus''!

Marko

pre 11 godina

Gade mi se i jedni drugi, a vlast ce dobiti oni koji budu imali vecinu. Sta sad LSV i DS lupetaju o otimanju kad ce vlast dobiti oni koji imaju vecinu - sto je legalno, po zakonu. O moralu nema sta da pricaju posto su na proslim izborima usli u koaliciju sa SPS i oziveli je... O korupciji takodje nemaju sta da pricaju, Canak ima para kao blata. Nisam izasao na izbore, ali ako se budu ponovili onda cu namerno izaci i glasati za SNS i Veljine prostake, u inat ovim licemerima prvenstveno iz LSV-a.

Branislav

pre 11 godina

Beograd ne sme ograniceno da se ponasa, mora da da ekonomsko finansijsku autonimuju svojim regionima , sve ostalo pod jedno zvono kako dolikuje.Svako pozivanje na rastakanje zajednicke zemlje ili bilo sta slicno ostro kazniti i snakcionisati bukagijama i drugim drasticnijim merama... Canak i drustvo nek pripaze sta rade i izjavljuju, ne mzoe svasta da se prica u ime tzv demokratije, Jedinstvo drzave je ispred gradjanskih sloboda i demoNkratije,pogotovo one nakaradne kako ih Liga i DS shvataju , ..kad pare idu njima u dzep ( Canak se ne cuje ziv) autonimja je nebitna a kad izgube vlast odjednom je to bitno .Mi Vojvodjani i pre svega Vojvodjanski Srbi nismo sisali vesla da bi nam Canak i DS govorili da li smo ugrozeni! a isto tako nismo sisali veskla da nam neko iz Beograda prodaje maglu o ugrozenosti jedinstav drzave a pare nedaju ! Beograd mora da da na upravu novce iz svoji ruku ili ce izgubiti bitku koja je pocela! Beograde i opameti se..novci nisu drzava..a ko su vam novci drzava, nece je ni biti !

LJILJANA M

pre 11 godina

"diktatura iz Beograda i diktat koji još jednom govori da se s Novim Sadom i celom Vojvodinom u krajnjoj liniji trguje i potkusurava", ocenio je Čanak."
Sada je to diktatura Beograda,a nije bila diktatura kada su se kupovali glasovi građana za DS?!

Banaćanin

pre 11 godina

Kako nam idete na ruku....neizmerno hvala. Ovaj put mi nece biti tesko da cekam novi pasos....
(Vojvodjanin, 31. jul 2012 09:32)

Prestanite da tendeciozno pumpate iz dana u dan ovu teme i dajete autošovinistima i petoj koloni prostor da agituje.

Novosađanka

pre 11 godina

Uz sve uvažavanje gospodina Koraća, ne slažem se sa njim. Nema ovde tenzija između Novog Sada i Beograda, nego između pobednika i gubitnika izbora. DS i LSV ne mogu da prihvate da su izgubili izbore i ne žele da prihvate princip koji su sami uspostavili, a to je da vlast na lokalu treba da bude ista kao vlast na republičkom nivou. Prošli put su u republičkoj vladi sedeli DS i SPS i takva je bila i lokalna vlast, sada sede SPS i SNS i sada treba da bude takva vlast. Mislim da Korać ne treba da kalja svoj ugled dajući podršku ljudima poput Pajtića i Čanka.

Branislav

pre 11 godina

Rusenjem vlasti u gradu Novom Sadu i jos nekim opstinima gde postoji NOVA realna vecina zasnovana takodje na VOLJI gradjana svih tih opstina , nije uopste nikakav nelegalan i nelegitiman cin.U skladu je sa svim propozicijama ostvarivanja volje demokratske vecine.
DS i Liga moraju da nauce da ama bas nista u celoj zemlji Srbiji nije trajno njihovo , niti jedan grad , niti pokrajina niti republika.
Mi smo se izborili 2000 te da se VLAST MENJA , A VECINU IMA PRAVO DA OSTVARI KO HOCE I KAKO HOCE... JER JE VECINA UVEK VECINA..
NEMA NIKAKVE UGROZNEOSTI VOJVODINE OVIM CINOM , JER SU NJENI GRADJANI GLASALI TAKO DA MOZE U SKLADU SA REALNOSCU DA SE OSTVARI SADA DRUGA VECINA. VI STE IZGUBILI IZBORE , STO SE PRE POMIRITE S TIM BICE VAM LAKSE.

Branislav

pre 11 godina

A nasoj skupstini u BG preporucujem da relaksira odnose , Ivica Dacic to zna da radi , evidentno je , sto se pokazalo na primeru saradnje sa SVM i bosnjackim strankama.... i naravno da se kroz republicku prizmu AUTONOMIJA VOJVODINE OJACA , ELEMENTIMA EKONOMSKE I izvesne FINANSIJSKE autonomje, a ne da vam autonomasi na osnovu toga proturaju tezu o ugrozenosti ( NJIHOVIH DZEPOVA , znamo) i da izbacuju drzavne elemente pokrajine u prvi plan. Dajte novce , ko sta radi nek mu bude... sve ostalo pod jedno zvono! Oko kancelarije u Briselu isto ne tereba nista dirati jer je to tekovina novog evropskog ustroja Evrope regija, pa ako moze bilo ko da ima tu kancelariju moze i Vojvodina logicno!
Srem Banat i Backa cine Vojvodinu i to ne moze biti upitno NIKADA ! kao sto Sumadiju cine par okruga!znaci postoji jasna hijerarhija... Srem Banat i Backa tvore nasu vojvodinu a nasa vojvodina tvori nasu Srbiju !
Mi Vojvodjanski Srbi smo poseban soj , CVET SRPSTVA (rece neko od znamnitih Srba) tim se dicimo i na vas i nas ponos trebamo biti najsjaniji biser u nasoj srspkoj kruni.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, verovatno postoje dokazi o sadasnjim manifetlucima, korupciji i kriminalu, hitnim nabavkama, zaposljavanju s partijskom knjizicom koja je univerzalno radno mesto a koje ne postoji u nomenklaturi zanimanja pa je ovo nesto sto je neminovno i licno smatram neophodno.

matematika i demokratija

pre 11 godina

Na referendum o Ustavu u Vojvodini izađe 42% glasača i ZA glasa više od 90 % izašlih.
Na izbore za Skupštinu Vojvodine izađe malo više od 50% i za DS i LSV ukupno glasa oko 40%.
I prof. Korać ( koga li on to može naučiti pameti) kaže ,,,, šta kaže, daj mu bože pameti pod stare dane da ne živi bez nje.

Zare

pre 11 godina

Nema ničeg nelegalnog u tome da se sakupi 40 odbonika i sruši vlast u Novom Sadu. Naravno politički je prilično nemoralno da SPO udje u koaliciju sa ovmom klikom. Nemoralno je i da klika SNS-DSS udje u koaliciju sa Romsko partijom na koju su (ne bez razloga) upirali prste zbog kradje glasova. Nemoralno je da stranka koja je u gradskoj vlasti već (poput SPSa) sada naprasno, posle tako malo vremena, menja odluku i ulazi i neke nove aranžmane bez jasnih motiva osim ljutnje što je izostavljena iz Pokrajnske vlade. Pa šta je DS trebala da uradi nakon odluke SPSa da formira vldau sa SNSom itd.itd... Na žalost, političari ove države davno su zaboravili svako moralno načelo i poput dobrih prostitutki mogu svi sa svima a vlasti su realno sve gore i gore!

Umberto

pre 11 godina

Trebalo bi smeniti i vlast u Novom Sadu, i u Beogradu. To su dva finansijska centra, mozda i jedina u Srbiji i sire, i nema razloga da se tamo na vlasti ostavi dokazana korumpirana opozicija, koja bi sve uradila da srusi svoje protivnike, kada bi mogla. Sustinske promene zahtevaju odlazak u opoziciju i Djilasa i Pavlicica, i vecine ostalih gradonacelnika iz DS-a.

www

pre 11 godina

Bio bi odlican potez da se smeni najgora vlast Novog Sada u njegovoj modernoj istoriji. Pajtic i Canak su bukvalno privatizovali sve gradske sluzbe i tamo su jedino visoke plate, dok vecina gradjana zivi sa 200 evra mesecno, i manje od toga. Treba ih sto pre oterati.

crni gruja

pre 11 godina

Kad gospodin vozač skutera zaleđenim trotoarima punog grada upozorava na nešto odmah mu poverujem kao što sam mu poverovao i u objašnjenje zašto je vozio pomenuti skuter pomenutim trotoarima.

Persa

pre 11 godina

Kakav naslov!Ajde malo lakse,molim vas!!Formiranje skupstinske vecine od svih legalno izabranih .Narod je rekao svoje na izborima,niko nema apsolutnu vecinu,prema tome posle je sve kombinatorika.ako Ds ima vecinu ostace na vlasti, ovi mogu da samo da kombinuju.Ako pak uspeju da sakupe drugaciju vecinu ,pa i to je postovanje izborne volje.Nisu ni ovi drugi dosli tek tako,vec je i njih neko izabrao..Jeste malo "onako" da vise manjih partija cini vlast a ne ove vece,ali molim lepo, tako se u broju poslanika namestilo,.. kazu neki komentatori,imaju manje poslanika,nije to to,ovi sa vise su pravi reprezent volje ...pa onda po toj logici "mali" cim nisu "veliki" mogu da se vrate kucama??Ok ako je demokratskije, povecajte prag ulaska,ukinite predizborne koalicije vec svako za sebe pa da probamo i to..mozda dodjemo ponovo u jednostranacje.Ne osporavam kritike ,koliko je moralno da se nepostuju vec utvrdjeni dogovori,preletanja pojedinaca iz stranke u stranku itd ..ali to je vec stvar morala pojedinaca,stranaka i njihovog clanstva,a ne razlog da se stvaraju tenzije medju narodom.

Embargo

pre 11 godina

Pavlicica i ekipu ne samo da treba hitno smeniti, vec i sudski procesuirati, za sve javne nabavke i malverzacije koje su sprovodili tokom ove 4 godine.

Vojvodjan

pre 11 godina

SPS nek izadje iz vlasti u svim mestima gde je sa DS-om, ili nigde. Ako srusi vlast u NS, nek je rusi i u BG, a ne da BG ponovo bude postedjen. Dosta kaznjavanja Vojvodine zbog drukcijeg glasanja

Miki

pre 11 godina

Da odgovorim Zarku Koracu: Vojvodina ne moze da ima kancelariju jer je ustavni sud presudio da je tako nesto neustavno i samim tim nezakonito. Novi Sad kao grad moze.

(!?)-

pre 11 godina

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je važno da se postojeća koalicija u Novom Sadu održi zato što su tako želeli građani tog grada, što se pokazalo i na izborima"

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?

radandco

pre 11 godina

da su gradjani bili zadovoljni radom vlasti u Novom Sadu, to bi svojim glasovima i potvrdili na lokalnim izborima i jedina moguca koalicija bi bila ona oko DS-a. Posto postoji mogucnost za formiranje vlasti oko SNS, to pokazuje da su gradjani NS glasali za promene i da su nezadovoljni dosadasnjom vlascu.

samo razmišljam, svojom glavom

pre 11 godina

Korać kad lupi, onda baš lupi... Ko je igde pominjao nešto protiv vojvođana... Koliko ja znam, svi ti ljude su iz Novog Sada - i DS i SNS i SPS i ostali... Sad kao SNS iz Vojvodine je antivojvođanski... Smešno...

unionista

pre 11 godina

Opet se javljaju autonomasi :). A SutNATOvac jos prica o volji gradjana. E da ja kazem nesto o toj volji. Volja gradjana se posle izbora pravi ovako: podele se mandati partijama, partije naprave dogovore i koalicije i ona koja ima vecinu, ta koalicija vlada. To sto se nekima ne svidja, pa bi sad da dignu buku i malo autonomase po medijima ne bi li zadrzali svoje fotelje, mogu kuci sa tastom da pevaju o svom selu.

anticenzura

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.

Dejan

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.

Dejan

pre 11 godina

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.

moca

pre 11 godina

Svaku losu vlast treba promeniti, a dosadasnja vlast u Novom Sadu na celu sa DS-om nije ispunila ocekivanja gradjana. Svaka naredna vecina ce verovatno biti mnogo bolja.

Bundzija

pre 11 godina

Gospodin Canak ocigledno ili ne zna ili nece da zna ili se pravi da ne zna ko je koga zvao. Izbacili su SPS iz Pokrajinske vlasti na njegovu inicijativu i sad se pita sa 3 velika ??? zasto SPS zove SNS, ili kako on to kaze, SNS rusi vlast u NS.

dovla8

pre 11 godina

Nezavisna Vojvodina!
(Dosta više beogradizacije, 31. jul 2012 08:53)

ako ti ne odgovara sto je vojvodina srbija idi lepo gde oces!imas madjarsku,hrvatsku pa idi...

Deus

pre 11 godina

SNS sa svojom koalicijom apsolutno ima legitimno pravo da formira vecina i to je volja gradjana takodje. To sto neko misli da su neke koalicije vecite..to je njegov problem. Pukli na republickom, pa red je da puknete i na lokalnom nivou - koliko para ima na lokalu najvise se vidi po tome sto rukama i nogama i zubima svi brane lokalnu vlast - republicke su se odrekli dok kazes "sta bi". Nema para pa bolje da se sklone dok ih narod ne lincuje.

Igor Milutinovic

pre 11 godina

A da DS rusi vlast onda ne bi bilo igranje sa vatrom?Dosta je nama soljenja pameti od trane ljudi koje smo videli sta i koliko mogu.

Rakljica

pre 11 godina

Obzirom da se dosta prica o tome kako je u Vojvodini sazrelo vreme da se razmislja o osamostaljenju Vojvodine (secesiji), samo da vam kazem:
Nakon ovoga, vise necete imati snage da se odvojite. Jednostavno, necete imati snage.........

lala original

pre 11 godina

Gospodine Korac, prvo se dobro informisite kakvo je stanje stvoreno u Novom Sadu i Vojvodini delovanjem kvaziautonomasa i DS, a ne da pricate napamet. Vojvodina trpi dve cizme, nemojte braniti nijednu.

Srdjan

pre 11 godina

Jeste da sam poreklom iz Bosne, ali rodjen sam u Novom Sadu i mogu samo jedno da kazem, da mi je vise dosta ovih iz Veternika i ostalih izbeglickih kasaba. Srusite vecinu u mom gradu i verujte mi da vlast nikada vise ugledati necete! Novosadjani, na ulice!!!

Zagor

pre 11 godina

@anticenzura: Apsolutno se slazem. Bravo. Ne volim Dacica i Vucica, ne volim kako se prse pred kamerama i glume velike drzavnike. Ali isto mi se gade ovi separatisti koje ovde sire svoju propagandu. A zasto to rade na internetu? Zato sto ih je toliko malo, da jedino preko svojih komentara mogu da se prave veliki i pametni. Vec sam jednom napisao: Trazite samostalnu Vojvodinu, a ja cu onda da trazim samostalni Banat, trazice se samostalni Srem i samostalna Backa, pa cemo mi sa Srbijom, a separatisti neka stvaraju svoju virtualnu drzavu...

popudopulus

pre 11 godina

Narode, jednu stvar smo zaboravili, demokrate su na prethodnim izborima kupovale glasove sakom i kapom, tako da odnosi snaga uopste nisu realni. Smeta mi samo sto vecina pise "narod je rekao na izborima koga zeli da ih vodi", misleci na demokrate koje su u Vojvodini za malo osvojile "apsolutnu" vecinu.

Miloš izvorni Nsađanin

pre 11 godina

Prvo: poziv na formiranje vladajuće većine vi nazivate pozivom na rušenje vlasti! Čemu i sa ciljem izazivanja kakve i čije reakcije?
Drugo: "Kao gradjanin Srbije, kao neko iz Beograda, moram da postavim pitanje zašto ne može Vojvodina da ima, na primer, predstavništvo u Briselu, a može svaka opština u Srbiji?", naveo je Korać". Zato što ne postoji opasnost od teritorijalnih secesija na nivou gradova i opština, tako da bi mogao i NS da ima svoje predstavništvo kada bi separatisti hteli, ali oni to ne žele, oni žele predst.za celu Vojvodinu.
Treće: Za ustav je u Vojvodini glasalo 93.02% od izašlih birača (ukupno izašlo 42.7%), a građani su mogli da izađu i da se izjasne i protiv ustava. Sada vi smatrate da građani koji nisu iz nekog razloga izašli na glasanje zapravo protivnici ustava, jel te?

Podatak

pre 11 godina

Svi oni koji za nezavisnu vojvodinu su ovde u komentarima. Presmešni su.Da osnuju partiju,da naprave demonstracije,nema ih nigde,virtuelni su kao crtani film.

TNT

pre 11 godina

Član sam SPO-a od devedesete. Ako odbornici SPO-a izađu iz koalicije sa DS-om i LSV-om, to je kraj SPO-a. Ući u vlast sa SNS-om, SPS-om, DSS-om i Dverima bi bila čista trgovina par funkcionera i punjenje njihovih džepova. Izdati LSV na čijoj su listi ti odbornici i ušli u novosadski parlament bi bio krajnje nemoralan i SPO-a nedostojan gest. Vrh SPO-a mora da zapreti rapuštanjem odbora u tom slučaju. Nije strašno izgubiti vlast ali je užasno izgubiti čast i obraz. DS i LSV su prirodni partneri SPO-a i bez obzira na sve, jedino sa njima SPO može opstati na političkoj sceni. A SPO će Srbiji u narednom periodu biti veoma potreban. Kompleksi URS-a i Dinkića ruše vlast u Novom Sadu. Nemože se Mlađa pomiriti sa tim da nije prešao cenzus pa sad kvari gde god može po Vojvodini. Neki samo to i znaju, da ruše i kvare, ali to nemože dugo...

da li da odem ili ostanem

pre 11 godina

Cemu izbori kad na vlast dodje neko koga narod nije izglasao? Zar vlast ne treba da ruse gradjani, a ne grupa stranackih funkcionera kojoj gradjani nisu dali ve'iunu svojih glasova? Ovo je ozbiljan problem kojim se u pitanje dovode i prava ali i slobode gradjana!!!

Sunce Slobode

pre 11 godina

Gradjani glasali za koaliciju oko DS-a? Interesantno, pa kako je onda moguce da se sklopi vecina i oko SNS-a? A jos jedna zanimljivost mi je ova gospodjica koja predsedava Parlamentom, pa zar ona nije i republicki poslanik? Kako je moguce da Jerkova obavlja dve tako bitne funkcije i nije li to sukob interesa?

Milan

pre 11 godina

Stvarno ne razumem ove ljude, i ligase i demokrate... Pa vi ste izbacili SPS iz pokrajinske vlasti, a sada kukate jer oni hoce da vam naplate za to na lokalu??? Isto tako, Beograd je glasao za Vucica na proslim izborima(svako ko je glasao za Radikale, Socijaliste, i DSS tada sigurno nije glasao za Djilasa) pa je napravljena koalicija Demokrata i Socijalista uprkos volji gradjana Beograda. Da li su i tada trebale da se prave ovakve scene? Ovde je najveci problem sto se gradonacelnik ne bira direktno pa samim time svaki odbornik u skupstini ima isto pravo da postane gradonacelnik. Ono u sta sam siguran, da se gradonacelnik bira direktno, Pavlicic sigurno ne bi bio kandidat DS jer ga Novosadjani ne vole i sigurno ga ne bi izglasali. Samim tim DS bi morala da da nekog boljeg kandidata, a ne necijeg kuma...

Banaćanin

pre 11 godina

Kako nam idete na ruku....neizmerno hvala. Ovaj put mi nece biti tesko da cekam novi pasos....
(Vojvodjanin, 31. jul 2012 09:32)

Prestanite da tendeciozno pumpate iz dana u dan ovu teme i dajete autošovinistima i petoj koloni prostor da agituje.

Dejan

pre 11 godina

@ (argumentaš, 31. jul 2012 11:09)
Svaka opstina u Srbiji ima svoju zastavu. Ukoliko neka opstina zeli da se izdvoji iz sastava nekog grada ne znaci da ona zeli da izadje i iz sastava Srbije. Autonomasi, shvatite da centralizam Beograda ne zelimo da zamenimo novosadskim centralizmom. Pametnom dovoljno.

nenad73

pre 11 godina

Pa zar isti ti gradjani nisu glasali i za SPO, SPS i SNS u Novom Sadu?
Pa nije im niko iz Beograda trazio da glasaju za njih...
Da li iole ozbiljniji pristalica promena i evropskih integracija moze da glasa za SPS i SNS?
Nemojte se baviti demagogijom i proglasavati bilo koga za Mesiju ili "uticaj Beograda"...
Politika je jasna, ko skupi vecinu pravi koaliciju i tacka...a vi draga gospodo iz DS-a malo razmislite sa kim ste se "mirili" a sa kim pravili "poslovne dogovore"...sada zanjete plodove svoga rada...

Novosadjanin

pre 11 godina

Korac je potpuno u pravu, steta sto nema vise slicnih misljenja ispod Save i Dunava.
Ipak,ja kao autonomas moram da kazem da sam protiv novosadizacije isto kao i protiv komentara (nalik Srdjanovom) da je Veternik kriv, iako verujem da te komentare pise neko sa losom namerom kako bi zamutio vodu.
I da, napred nezavisna Vojvodina sa glavnim gradom u Titelu, Karlovcima ili Kikindi!

Ivan BA

pre 11 godina

Canak ima svojih mana al ovo za potkusurivanje je totalno u pravu.
I ko je terao LSV da stavi SPO na listu?
Dobili bi ste 15 odbornika i bez SPO.
SPO bas nema neko biracko telo u NS i Vojvodini.

odgovor

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SNS, DSS ili dVERI glasao za vrednosti i program koje nudi DS, LSV ili DS,LSV. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u LDP. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se KUPILI odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. U ovoj zemlji treba ostati i zemlju očistiti od korova, mnogo se namnožio.

Buon

pre 11 godina

Muka mi je vise od budalastinama tipa: ko ima vecinu taj moze da napravi vlast. Pa nije glasac SPO, LSV ili DS glasao za vrednosti i program koje nudi SNS, DSS ili Dveri. Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS. Pa oni u Novom Sadu nisu presli cenzus! Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana. Iz ove zemlje definitivno treba sto dalje bezati.

republika

pre 11 godina

Kako su to građani pokazali ako druga strana sakupi više glasova(podignutih ruku) ?
((!?)-, 31. jul 2012 08:50)

Zato što onaj ko je glasao za pomenuti SPO verovatno nije hteo dati gas i SNSu i SPSu. Pretpostavljam.

istina

pre 11 godina

Kada je DS sa SPS-om na bio celu svih opstina u Srbiji , a tamo gde nisu bili DS je imenovao svoje nacelnike okruga nikom nije smetalo iako je i tada SNS bio najjaca stranka u Srbiji po broju glasava .
Sta je cudno sto vecina zeli da formira vlast po svojoj zelji ?
Gde to u svetu stranka koja izgubi izbore formira vecinu ?
DS vec godinama gubi izbore i forimira vladu , pa to nije prirodno

Iva

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.
(autonomas, 31. jul 2012 10:43)



Tako je!!!!!

Socijalista

pre 11 godina

Volja SPS-ovih glasaca u NS nije da zajedno vladamo sa Ligom i da im dajemo legitimitet , zato treba da izadjemo i formiramo novu koaliciju a nikako mi nije jasno na koju se ovi biraci DS i LSV volju pozivaju naroda ? Oni imaju zajedno 30 mandata a treba 40 .Nemaju vecinu bez nas tako da ne lupaju gluposti i prenaduvavaju problem .

ivan

pre 11 godina

Pa to je jedino i logično.Proterivanje nesrbijanskog življa iz Bačke,Banata i Srema(danas Vojvodine)traje još od 1918 kada je Srbija dobila na poklon ove teritorije i uvela kvazi autonomiju posle drugog sv.rata.Za sve to vreme,konstantno je doseljavano ljudi pravoslavne veroispovesti iz ruralnih krajeva bivše države osuđene na propast,te je ova pokrajina godinama gubila na suverenosti.Ovo je samo kraj te priče.Čestitamo Begešu da je makar nešto zadržano od teritorija poklonjenih Srbiji u prošlom veku.

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

(republika, 31. jul 2012 12:50)

A zamisli da je zgrada Vlade Srbije i sve bitne institucije umesto u Beogradu zapravo u Novome Sadu (što lako može i da bude uz malo volje), da li bi ti i tvoji separatisti onda mogli da kažete i kako bi to zvučalo: Novi Sad je uzurpirao Vojvodinu i ne da joj njene novce, sve se odlučuje u NS, hoćemo da se odvojimo od NS, lokalne vlasti se u Srbiji formiraju po nalogu centrala iz NS, Novosadizacija Srbije..
Da li bi isto pričali gospodo separatisti? Naravno da ne bi, jer suština je da vi hoćete nezavisnu državu Vojvodinu a ne bilo kakvu autonomiju koja zapravo i nije problem. Vi hoćete zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i druge atribute državnosti! Vaše namere su podle i zle i nije vam cilj bolji život građana Vojvodine već lični interesi isključivo! Ne znam koliko vas tačno ima, ali verujem da vas je maksimalno (sa svim otpadom) do 30%. Referendum bih odmah raspisao ali bojim se da vi te rezultate ne biste prihvatili.

Srbija-Federacija

pre 11 godina

Vreme je za referendum o stepenu autonomije ili cak i nove izbore, fer i bez medijskog terorizma, samo tako ce se resiti vestacki stvorene tenzije u Vojvodini. Videcemo da su drugosrbijanci i zutokrate i po ovom pitanju odlepljeni od realnosti. Mislim da bi Vojvodjani sa velikim olaksanjem oterali sve ove koji se nadaju gradjanskom ratu.

Nada

pre 11 godina

otkud Šule zna za kakvu koaliciju su građani Novog Sada glasali?DS je dobio na izborima samo 18,6% i on tvrdi da građani žele DS ???????!!!!!! Ajde se smiri malo, brini o sebi i spremaj se za odbranu na sudu za zloupotrebe položaja, nenamensko trošenje sredstava ministarstva, potpisivanje štetnih ugovora itd.....

Zagor

pre 11 godina

@Mige: "Nemojte da se mi vojvodjani delimo..." Ne, nego nemojte da se mi u Srbiji delimo. I ja sam iz Vojvodine, ali moju su svi, da li onaj covek u Subotici ili onaj covek u Vranju. Naravno ukoliko taj covek postuje mene i moju drzavu. I tu nema sta da se deli.

Lala iz Banata

pre 11 godina

(Milan, 31. jul 2012 09:46) i (Sremac voli majority rules demokratiju, 31. jul 2012 13:40) su sve rekli.
Ako DS nema vecinu u Novom Sadu, praviti ovoliku buku oko odlazka u opoziciju je bruka i blam za DS. Sramota!
A za jadne separatiste koji ne silaze sa interneta, javite se kada skupite 10% glasova. U medjuvremenu, bilo bi lepo kada bi podrzali nase sportiste u Londonu.

velja

pre 11 godina

Rusenje vlasti? Ne znam gospodo iz bivse vlasti da li gresim, ali to isto ste vi 2008. uradili odmah i ekspresno u BG-u. Znaci trebalo je to uraditi prvo u centru, pa onda u NS-u.

republika

pre 11 godina

(Zašto gnev na Beograd, 31. jul 2012 12:17)

Ne lupetaj gluposti. Kada govorimo "Beograd", ne mislimo sigurno na svih milion i po Beograđana. Kada kažemo Beograd, mislimo na: vlast, vladu, skupštinu, glavni grad, itd. Najbolje da se sada bunimo zbog nekih beogradskih osnovnoškolaca ili radnika u trafikama. Zna se dobro našta se misli kad se kaže "Beograd ovo, Beograd ono".

matematika i demokratija

pre 11 godina

Na referendum o Ustavu u Vojvodini izađe 42% glasača i ZA glasa više od 90 % izašlih.
Na izbore za Skupštinu Vojvodine izađe malo više od 50% i za DS i LSV ukupno glasa oko 40%.
I prof. Korać ( koga li on to može naučiti pameti) kaže ,,,, šta kaže, daj mu bože pameti pod stare dane da ne živi bez nje.

autonomas

pre 11 godina

Samo se nadam,i zivim za to da opet imamo autonomiju,kao pre '88-me...da nam vise ne uzimate sve i ostavljate kosti za vama da glodjemo. Dajte vi nama sto je nase a vama sta ostane.

Socijalista

pre 11 godina

Nema tu sta da se prica , apsolutno ova koalicija Lige i SPS je neprirodna niti su glasaci SPS-a zeleli tako nesto .Sasvim je normalno da SPS izadje i ne vidim sta je tu problem ?
Problem je sto DS i LIga misle da sa manjinom moraju vecno da vladaju ?

Zašto gnev na Beograd

pre 11 godina

Ja sam Beograđanin i želim da svi koji upiru prstom u BG znaju da mi njegovi stanovnici nemamo ama baš ništa sa izvršnom vlašću koja vas iritira i da ne vidimo dinara od tog novca koji dođe u BG. I mi teško živimo i ne možemo do posla, a najskuplje je kod nas. A dalje, u Beogradu su samo objekti, zgrade i kancelarije iz kojih se vodi država, ali u njima su najmanje beograđani, tako da se sve te navedene komponente lako mogu zauzeti u bilo kom drugom mestu (Kikinda i Vranje isto mogu biti glavni gradovi) i odatle da se vodi država. Pozivam braću iz cele Vojvodine na jedinstvo, a za separatiste nemam toleranciju, hvala.

devedesete

pre 11 godina

Mali Sloba krenuo stopama svog ljubljenog vodje.Bojim se da ce puci,pa sta cemo onda bez njega.Ko ce nam onda govoriti sta je dobro za nas u N.Sadu,posto ocigledno nismo znali sta smo radili tokom glasanja.
Nek nam je bog u pomoci kad se Mirovic docepa vlasti!!!

MAKSA Novi Sad

pre 11 godina

Šta drugo očekivati od SPO-a,a znaju (Drašković) da daje savete o poštenju,po ko zna koji put danas pričaju jedno,sutra drugo,proverena Draškovićeva retorika

Andjeo

pre 11 godina

Znaci ko god nije glasao za Ustav ne mora da ga postuje, vrlo demokratski stav. Da li to znaci da ko ne glasa za vladajucu koaliciju ne mora da postuje zakone koje ona donese. Vracamo se u doba coveka koji je priznavao samo sud svoje partije.

ivan78bg

pre 11 godina

Ocima ne mogu da vidim SNS doduse malo manje lopove iz Ds-a o SPS ne vredi ni trositi reci ali mi jedna stvar nije jasna.Ako su izbacili SPS iz pokrajnske vlade zashto ocekuju da SPS ostane sa njima u koaliciji u NS-u..Potpuno bi bilo nelogicno da SPS to uradi...A tek ovo kukanje je posebna prica.LJudi su glasali.KO moze da formira vecinu formirace vecinu i to je volja gradjana.Kako bi se to prekrajala volja gradjanja ako se formira vecina u NS bez ds-a?....Moramo mi josh da ucimo o demokratiji...

prc indeed

pre 11 godina

Koraceve izjave ne treba uzimati za ozbiljno! On dolazi iz opcije koja zivi od kriza i nemira,podizanja tenzija,tako da on ovde samo stvari navodi na svoju vodenicu! Realnost je da 5% ljudi u Vojvodini mozda ima pretenzije na drzavnost,sve drugo je smesno,samo bespotrebno se uznemirava narod.
(anticenzura, 31. jul 2012 10:33)

Pa upravo se cenzurom i nastoji prikazati da je samo 5% Vojvođana za državnost. Sećam se, tako je nešto bilo i 2006? Ma samo je 5% Crnogoraca za otcepljenje, pa kako će Srbi da se otcepe od Srba, ma to Milo samo zakuvava, ma gde može Crna Gora da se od braće otcepi... Kad ono prc!

pera

pre 11 godina

1.SNS zove na rušenje vlasti u NS.
2.Treba srusiti rezim DS-a.
3.Kradja izbora.
4.Strajk gladju.
5.Departizacija.
6.Nova zakletva zandarmerije.
7.Ljudi koji su obelezili devedesete.
8.Ubijanje komaraca( parafraza)
Signali koje dobijamo su zabrinjavajuci i ulivaju strah jer pretnje, rusenja i komarci ne mogu a da ne podsete na proslost.Jasno se vidi da znakovi pored puta po kojem koracamo kazuju jednu divnu baladu kant autora Balasevica:" Putuj Evropo", a ja dodajem , deco bezite iz zemlje gde se ponavljaju ministri u vladi, gde se 20 godina jedni te isti vrte na politickoj sceni, gde niko nije odgovoran za nista. Pored svog patriotizma ovo ne moze biti zemlja vasih snova.To nije normalno stanje.Nedajte da vas kuvaju kao zabu u eksperimentu.

marko

pre 11 godina

Kako ovde ljudi slabo pamte. Sada ste svi mnogo glasni. A gde ste bili kada su Radikali uzeli na republickim preko 80 poslanickih mesta pa su vasi ljubimci nekako namakli sve moguce odpadnike da naprave vladu koja nas je upropastila. Pa sta je to? Koja je to narodna volja?

Novosađanka

pre 11 godina

Uz sve uvažavanje gospodina Koraća, ne slažem se sa njim. Nema ovde tenzija između Novog Sada i Beograda, nego između pobednika i gubitnika izbora. DS i LSV ne mogu da prihvate da su izgubili izbore i ne žele da prihvate princip koji su sami uspostavili, a to je da vlast na lokalu treba da bude ista kao vlast na republičkom nivou. Prošli put su u republičkoj vladi sedeli DS i SPS i takva je bila i lokalna vlast, sada sede SPS i SNS i sada treba da bude takva vlast. Mislim da Korać ne treba da kalja svoj ugled dajući podršku ljudima poput Pajtića i Čanka.

LJILJANA M

pre 11 godina

"diktatura iz Beograda i diktat koji još jednom govori da se s Novim Sadom i celom Vojvodinom u krajnjoj liniji trguje i potkusurava", ocenio je Čanak."
Sada je to diktatura Beograda,a nije bila diktatura kada su se kupovali glasovi građana za DS?!

perasombor

pre 11 godina

Definitivno otići iz ove zemlje...
Pa posle sklapajte koalicione sporazume sa SPO,njima se nemože verovati...
(MAKSA Novi Sad, 31. jul 2012 09:18)

Pa rezim u Beogradu to i hoce, da svi obrazovani Vojvodjani odu. Pa dokle? Ne idemo vise nikud! Bilo gde da odes uvek ces biti stranac i tako ce te i gledati. I uvek kad negde odes imaces osecaj sramote sto si pobegao iz zavicaja. Zasto se mi moramo seliti? Zbog toga sto je dzandar premijer Srbije i sto pokazuje batinu? Znas kako kazu:"Padaj silo i nepravdo!". Pa Gandi je mirnim protestima uspeo da se oslobodi najmocnije sile u tadasnjem svetu, a vi bi da bezite!? Nemate gde pobeci, jer ce vas uvek pratiti to sto ste napustili Vojvodinu u kljucnom trenutku. To vazi i za vojvodjansku dijasporu. Kada cete pomoci Vojvodinu, dijasporo? kada cete izaci iz komformiteta Kanada, Austrija i Svedski? Visok standard, je li?

mige

pre 11 godina

ljudi vojvodjani nemojte padati na izmisljenu pricu kako novi sad krade vojvodinu kao beograd srbiju to su gluposti koje su smisljene da ostatak vojvodine zamrzi ns i usprotivi se autonomiji! pa jel ns kocijo indjiju , st pazovu , simanovce i dr opstine da u njima bude otvoreno toliko fabrika i novih radnih mesta. nemojte dase mi vojvodjani delimo to nikad nismo radili necemo ni sad. VOLEM VOJVODINU na to imam prava!

Serioznost

pre 11 godina

Veoma je bitno da smo culi sta kaze potpredsednik DS , g.din Sutanovac , ali je ipak sve ovo nepotpuno bez izjave potpredsednice g.dje Trivan i potpredsednice g,djice Jerkov.

Miroslav

pre 11 godina

Ovi masteri na vlasti neznaju da ne demokratska nije isto sto i nedemokratska. Tako da smo mi stigli sa njima cak do ove nedemokratske.

Jel to Novi Sad treba da bude tresnja na torti koju je nova vlast sebi umesila? Da im ne presedne cela torta zbog te tresnje.

Sremac voli majority rules demokratiju

pre 11 godina

Ne razumem u cemu tolika frka. Oni koji sakupe vecinu poslanika treba da vladaju u Novom Sadu. To je demokratija. Ako je DS sposoban da ubedi SPO, SPS, itd. da ostanu uz njih, onda koalicija oko DS ostaje na vlasti, a ako ne, onda ta koalicija ide u opoziciju i nema pravo da se buni. Normalno je ponekad biti u opoziciji (tj. biti konstruktivna opozicija vlasti) i pripremati se za sledece izbore. Nenormalno je (i nije demokratski) toliko plakati ako gubis vlast u situaciji u kojoj nemas vecinu poslanika!

I ovo nije pitanje samo Novog Sada, a DS je napravio toliku galamu o potencijalnom gubitku vlasti u tom gradu. I u drugim gradovima, poput Sombora, Leskovca itd., se razgovara. A danas je gradski odbor SNS u Užicu javno pozvao socijaliste da raskinu koalicioni sporazum sa DS i pristupe formiranju nove skupštinske većine u tom gradu.

Gde su vam masinke

pre 11 godina

@Miki

kako moze juzna Srbija i grad Nis i kako moze centralna Srbija i Kragujevac.Nisu gradovi u pitanju vec regije

Ovo sta se radi sa Novim Sadom je cista hajducija i bezobrazluk.Da li radikalima smeta Pavlicic. Ok . Smeta. Naci ce drugog. Ali njima smeta DS. Kakav lopov Igor Mirovic. Radikal.Koji je bio direktor gradjevinskog zemljista Novog Sada. Nije mi jasno zasto Vuk Draskovic cuti

argumentaš

pre 11 godina

Ne znam zasto Vojvodina mora da zastupa interese mog grada a ne moze moj grad nezavisno da ima svoju kancelariju u Briselu kao sto imaju na primer Nis i Kragujevac? Dosta nam je vise novosadskog centralizma i unitarizma. Zelimo referendum da se odvojimo od Novog Sada.
(Dejan, 31. jul 2012 10:32)

I moja ulica zeli da se odvoji od Novog Sada. Okacio sam zastavu sa zvezdicama na balkonu i cekamo priznanja. I mi zelimo kancelariju u Briselu. Ne znam zasto moze Vojvodina a ne i moja ulica u Novom Sadu.
(Dejan, 31. jul 2012 10:28)

Vidi se da dečko ima razumne argumente. Baš je objasnio svima nama autonomašima. Ko brani tvom gradu da ima kancelariju? Skupiš papire, pošalješ zahtev u Brisel - i čekaš da ti Beograd odobri. To je onaj zeznut deo.
Inače, ako se odvojiš od Novog Sada, to znači da si se otcepio od Srbije, pošto nisam nešto primetio da je Vojvodina postala nezavisna dražva. Crni separatisto! Toliko o mozgu.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Suština demokratije je da većina vlada, a ne manjina, tako da ako se SNS dogovori sa ostalim strankama i formiraju većinu, nema šta ko da se buni, osim ako želi diktaturu u kojoj bi manjina vladala bez obzira na želje naroda.

Lazar

pre 11 godina

Vojvođanski težak- "Lala", oduvek je prihvatao i pomagao izbegla i interno raseljena lica ,u najtežim vremenima kada je tim licima bila neophodna pomoć.Danas su "Lale" u Vojvodini manjina; mislim da su uzroci tendencija nametanja volje manjini jasni i proizilazi iz klerofašističke pohlepe ....

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Autonomasi bi da menjaju Ustav koji je pre sest godina usvojen 2/3 vecinom u Skupstini Srbije i potvrdjen REFERENDUMOM a nikako da predloze promenu IZBORNOG ZAKONA koji bi definisao izborni CENZUS na pravi nacin!!Nema logike da u Skupstini imaju poslanike 42 POLITICKE STRANKE za koje vecina gradjana nikad nije ni cula i koje praveci predizborne koalicije uspevaju da predju cenzus jer svaka od 10 u koaliciji uspe da namakne 0,5% biraca i tako namaknu 5% a onda se za sve pitaju i postaju ucenjivacki faktor za formiranje vlasti koja ima jedinstve program!!Dok se u Srbiji zakonski ne definisu osnovni principi demokratskog drustva bice nam ovako TUZNO kao posle ovih izbora!!!

star-trek

pre 11 godina

Vlast hoce da napravi problem u Vojvodini ( ne mislim na rat) i da se time zanimaju, prepucavaju godinu ili dve pa onda se nece primetiti toliko da oni nemaju nikakvo resenje za ekonomiju, korupciju itd!

...

pre 11 godina

Sve bi to bilo tacno da oni nisu 2008 legalizovali "nasilje" nad izbornom voljom gradjana. E, sad da vidis kako boli kad osetis mehanizam koji si stvorio!

bezimena

pre 11 godina

Vlast se formirala nakon izbora, rušenje takve vlasti na ovakav način je DIKTATURA!

Po kom to slovu zakona lokalne vlasti moraju da budu istog sastava kao republička!?
Najbolje je sve izbore ukinuti, ostaviti samo predsednike, ili samo republičke, i onda na osnovu "izbora" formirati "svoju" vlast od vrha do dna.

Ovo što radi SNS je najgrublja uzurupacija DEMOKRATIJE i totalno obesmišljavanje izbora i nikako neće valjati. Ovako isto je S.Milošević krenuo djonom na Vojvodinu, potom po biv. republikama SFRJ da bi se potom ostrvio na Kosovo.
Epilog nam je poznat!

Marko

pre 11 godina

Gade mi se i jedni drugi, a vlast ce dobiti oni koji budu imali vecinu. Sta sad LSV i DS lupetaju o otimanju kad ce vlast dobiti oni koji imaju vecinu - sto je legalno, po zakonu. O moralu nema sta da pricaju posto su na proslim izborima usli u koaliciju sa SPS i oziveli je... O korupciji takodje nemaju sta da pricaju, Canak ima para kao blata. Nisam izasao na izbore, ali ako se budu ponovili onda cu namerno izaci i glasati za SNS i Veljine prostake, u inat ovim licemerima prvenstveno iz LSV-a.

Branislav

pre 11 godina

Rusenjem vlasti u gradu Novom Sadu i jos nekim opstinima gde postoji NOVA realna vecina zasnovana takodje na VOLJI gradjana svih tih opstina , nije uopste nikakav nelegalan i nelegitiman cin.U skladu je sa svim propozicijama ostvarivanja volje demokratske vecine.
DS i Liga moraju da nauce da ama bas nista u celoj zemlji Srbiji nije trajno njihovo , niti jedan grad , niti pokrajina niti republika.
Mi smo se izborili 2000 te da se VLAST MENJA , A VECINU IMA PRAVO DA OSTVARI KO HOCE I KAKO HOCE... JER JE VECINA UVEK VECINA..
NEMA NIKAKVE UGROZNEOSTI VOJVODINE OVIM CINOM , JER SU NJENI GRADJANI GLASALI TAKO DA MOZE U SKLADU SA REALNOSCU DA SE OSTVARI SADA DRUGA VECINA. VI STE IZGUBILI IZBORE , STO SE PRE POMIRITE S TIM BICE VAM LAKSE.

mila021

pre 11 godina

Građani tako želeli ? Nemaš ti pojma ex ministre ... Građani jesu želeli DS ali nisu želeli Rodnija ponovo za gradonačelnika. Ali tako je želeo Pajtić. Tu cenu će te sada platiti. I možda je za vas političare kumstvo političak kategorija ali kao što vidiš građani to preziru !!! a i vaši glasači ...

Onako

pre 11 godina

I u Beogradu mora da bude srušena vlast, ne zbog toga što je na republičkom nivou drugačija, već zbog cele ove situacije sa sistemom ''BusPLus''!

kobra

pre 11 godina

Da su pobedili ti tzv. nazadnjaci pa da se nesto kaze a ovako ko gubi ima pravo da se ljuti. Laksi posao da narod za cetiri godine odluci da zbrise sa politicke scene SNS i SPS u paketu ko 2000-te.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, verovatno postoje dokazi o sadasnjim manifetlucima, korupciji i kriminalu, hitnim nabavkama, zaposljavanju s partijskom knjizicom koja je univerzalno radno mesto a koje ne postoji u nomenklaturi zanimanja pa je ovo nesto sto je neminovno i licno smatram neophodno.

Branislav

pre 11 godina

A nasoj skupstini u BG preporucujem da relaksira odnose , Ivica Dacic to zna da radi , evidentno je , sto se pokazalo na primeru saradnje sa SVM i bosnjackim strankama.... i naravno da se kroz republicku prizmu AUTONOMIJA VOJVODINE OJACA , ELEMENTIMA EKONOMSKE I izvesne FINANSIJSKE autonomje, a ne da vam autonomasi na osnovu toga proturaju tezu o ugrozenosti ( NJIHOVIH DZEPOVA , znamo) i da izbacuju drzavne elemente pokrajine u prvi plan. Dajte novce , ko sta radi nek mu bude... sve ostalo pod jedno zvono! Oko kancelarije u Briselu isto ne tereba nista dirati jer je to tekovina novog evropskog ustroja Evrope regija, pa ako moze bilo ko da ima tu kancelariju moze i Vojvodina logicno!
Srem Banat i Backa cine Vojvodinu i to ne moze biti upitno NIKADA ! kao sto Sumadiju cine par okruga!znaci postoji jasna hijerarhija... Srem Banat i Backa tvore nasu vojvodinu a nasa vojvodina tvori nasu Srbiju !
Mi Vojvodjanski Srbi smo poseban soj , CVET SRPSTVA (rece neko od znamnitih Srba) tim se dicimo i na vas i nas ponos trebamo biti najsjaniji biser u nasoj srspkoj kruni.

Branislav

pre 11 godina

Beograd ne sme ograniceno da se ponasa, mora da da ekonomsko finansijsku autonimuju svojim regionima , sve ostalo pod jedno zvono kako dolikuje.Svako pozivanje na rastakanje zajednicke zemlje ili bilo sta slicno ostro kazniti i snakcionisati bukagijama i drugim drasticnijim merama... Canak i drustvo nek pripaze sta rade i izjavljuju, ne mzoe svasta da se prica u ime tzv demokratije, Jedinstvo drzave je ispred gradjanskih sloboda i demoNkratije,pogotovo one nakaradne kako ih Liga i DS shvataju , ..kad pare idu njima u dzep ( Canak se ne cuje ziv) autonimja je nebitna a kad izgube vlast odjednom je to bitno .Mi Vojvodjani i pre svega Vojvodjanski Srbi nismo sisali vesla da bi nam Canak i DS govorili da li smo ugrozeni! a isto tako nismo sisali veskla da nam neko iz Beograda prodaje maglu o ugrozenosti jedinstav drzave a pare nedaju ! Beograd mora da da na upravu novce iz svoji ruku ili ce izgubiti bitku koja je pocela! Beograde i opameti se..novci nisu drzava..a ko su vam novci drzava, nece je ni biti !

vlada-so

pre 11 godina

šta ti je demokratija,pre da izvedeš puč kao onaj 1988.trebalo je da organizuješ komitet,sindikate,vozove,radnike,škole,autobuse...sada samo kupiš 3-4 ološa i eto većine i ko kaže da je demokratija skupa.i za kraj,ne vidim razlog zašto napadate spo,pa i sns je sada za eu i nato samo što to većina njihovih simpatizera nije shvatila,morali su ljudi jednostavno da pređu na tu stranu da bi ih skinuli sa crnih lista na koju su stavljeni još devedesetih,naravno to ima i svoju cenu,biće servilniji od čede što se tiče spoljne politike a unutrašnje,neka nam je bog u pomoći.

Miroslav

pre 11 godina

A svi su izgleda zaboravili kada je Tadić 2008 god. urlao kako neće dozvoliti promenu vlasti u Beogradu kada je napravljena koalicija SRS-SPS-DSS. Setite se da je baš on vršio pritisak na Dačića i pretio raskidanjem koalicije na republici, a Dačić na Antića. Setite se da onaj žutać Alimpić nije hteo da zakaže sednicu skupštine grada sve dok nisu slomili socijaliste i da je u Beogradu među poslednjima formirana vlast. A pogledajte sada tog licemarja i bezobrazluka. Iako sam stranački neopredeljen sve mi je draže što je zbrisan Tadićev režim i treba ih počistiti gde god je to moguće, čak i u mesnim zajednicama.

Tako vam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće da ponovo vlada N.Sadom-dobar crni humor

P.S.
Pa neka i vlada kada ga prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za višemilionske pronevere i promašaje

Malisha

pre 11 godina

Sramota je kako glavonje iz stranaka mogu da odlucuju ko ce da formira vlast na lokalu - time se obesmisljavaju i glasovi gradjana i funkcije predstavnika stranaka u svim mestima osim Beograda. E zato ubuduce na loklanim izborima necu glasati ni za jednu od vidjenijih stranaka, vec iskljucivo za lokalne partije/grupe gradjana.

govoritj Moskva/PROFAJLER D.O.O

pre 11 godina

Sada kada je Ruska vlada zajasila,sledecih 20-30 godina zaboravite izbore.
Ko ne veruje neka pita Osetine i Abhazce koji su najsveziji primeri uzivaoca Ruskog zagrljaja.

milena

pre 11 godina

Ko god da zove na rusenje taj ce nosit posledice.Dal je to SNS,URS ili SPS treba da bude svestan u sta se opusta.Bice revolucije,ali mislim da ce bit zestoka.

nekad bio lala

pre 11 godina

(perasombor, 31. jul 2012 10:31)

Nije bit u visokom standardu nego u visokoj toleranciji,visokim moralnim vrednostima,pravoj demokratiji,ljudska prava su isto visoka itd. Nije sve u novcu,neki od nas se nece vratiti nikad iz jednostavnog razloga- navikli smo da nas ljudi ovde cene,postuju nas rad,nasu razlicitost ...
A u vojvodini toga vise nema,vecina onih ljudi koji su ziveli sve te stvari su negde daleko...

peace

NADA

pre 11 godina

upravo izjave Koraca izazivaju nemire.Kako je volje gradjana NS kada DS i ligasi ne mogu sami da formiraju vladu.Ne plasim se ni nove ni stare vlasti.Posteno zivim i radim.U Vojvodini niko ne moze da napravi nerede do politicara.Nama treba posao i plata a onaj ko nam to obezbedi bice nam najbolji.DSje imala dobre prilike dugi niz godina.Razvila su se tri grada i dva sela i u njima zive vodje politicara koje govore ne dirajte Vojvodinu.Treba se samo osvrnuti i videti urusena sela i gradove.Anarod cuti trpi misli ima i gore.Vojvodina je svetla strana Srbije po trpeljivosti toleranciji i stapanjem nacija u jedan narod sa istim mukama.Zato neka se svako ostavi pompeznih izjava jer su one veoma stetne.

Tako nam i treba

pre 11 godina

Nesrećni radikal Igor Mirović hoće ponovo da vlada N.Sadom-crnohumorni vic

P.S.
I treba da vlada pošto prethodna vlast nije procesuirala njega i njemu slične za promašaje i višemilionske pronevere e sada neka vam deli moralne pouke i upire prstom držite lopove!!!!!

SQI

pre 11 godina

Znači, sad može Romska demokratska partija? Ona ista za koju je Vučić kmečao da su kupovali glasove i da su uz to produžena ruka DSa? Verovatno je to sad samo ružna prošlost...

www

pre 11 godina

Bio bi odlican potez da se smeni najgora vlast Novog Sada u njegovoj modernoj istoriji. Pajtic i Canak su bukvalno privatizovali sve gradske sluzbe i tamo su jedino visoke plate, dok vecina gradjana zivi sa 200 evra mesecno, i manje od toga. Treba ih sto pre oterati.

runner

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se SPO-u i Vuku Draškovću kaže: "Stop!" Od prestanka koalicije Zajedno i onog čuvenog "Legs specijalisa" SPO je trojanski konj srpske demokratije. Setite se samo kako je Vuk otrčao kod Slobe na kanabe, pa na koji način su srušili Đinđića sa mesta gradonačelnika Beograda, pa onda ono njihovo insistiranje na izborima za predsednika Srbije kad je cela demokratska opozicija tražila bojkot tih izbora, zatim ulazak u Vladu SRJ 1999, onda ona maškarada sa Vukom na Preobraženje 1999 god. kad smo ga izviždali za govornicom u Pionirskom parku, pa Vukova sujeta kod formiranja DOS-a i SPO-ov ne ulazak u DOS, i sad ovo pretrčavanje kod "novih radikala" u Zrenjaninu i Novom Sadu. Kad im treba neko poslaničko mesto u republici šlepajmo se uz DS ili LDP a kad im treba mesto u nekom upravnom odboru na lokalu može i sa SNS-om i SPS-om. Kakva doslednost, svaka čast.

Embargo

pre 11 godina

Pavlicica i ekipu ne samo da treba hitno smeniti, vec i sudski procesuirati, za sve javne nabavke i malverzacije koje su sprovodili tokom ove 4 godine.

Umberto

pre 11 godina

Trebalo bi smeniti i vlast u Novom Sadu, i u Beogradu. To su dva finansijska centra, mozda i jedina u Srbiji i sire, i nema razloga da se tamo na vlasti ostavi dokazana korumpirana opozicija, koja bi sve uradila da srusi svoje protivnike, kada bi mogla. Sustinske promene zahtevaju odlazak u opoziciju i Djilasa i Pavlicica, i vecine ostalih gradonacelnika iz DS-a.

crni gruja

pre 11 godina

Kad gospodin vozač skutera zaleđenim trotoarima punog grada upozorava na nešto odmah mu poverujem kao što sam mu poverovao i u objašnjenje zašto je vozio pomenuti skuter pomenutim trotoarima.

Abc

pre 11 godina

... Da ne spominjem ako neko od preletaca udje u URS.... Ovde je jasno da se kupuju odbornici, sto je nepostovanje volje gradjana...
(Buon, 31. jul 2012 09:52)

E ovo je poenta!!!
pa kakvi su vam to odbornici,clanovi .. kada se i sami bojite da ce za pare da vam okrenu ledja i predju u protivnicku tabor!!posto i sami zakljucujete da su preletaci problem,onda se nemojte uporno skrivati iza "nepostovanja" volje gradjana i dizati tenzije,
jer ako neko i narusava izborni rezultat to su SAMO na izborima
vec izabrani clanovi partija koji su usli u skupstinu grada,prema tome kako ce se oni prekombinovati,praviti vecinu,
preletatiu druge partije je sve na vama i vasem moralnom
clanstvu-ne bitno o kojoj stranci bilo reci!Svi su isti!!

Zare

pre 11 godina

Nema ničeg nelegalnog u tome da se sakupi 40 odbonika i sruši vlast u Novom Sadu. Naravno politički je prilično nemoralno da SPO udje u koaliciju sa ovmom klikom. Nemoralno je i da klika SNS-DSS udje u koaliciju sa Romsko partijom na koju su (ne bez razloga) upirali prste zbog kradje glasova. Nemoralno je da stranka koja je u gradskoj vlasti već (poput SPSa) sada naprasno, posle tako malo vremena, menja odluku i ulazi i neke nove aranžmane bez jasnih motiva osim ljutnje što je izostavljena iz Pokrajnske vlade. Pa šta je DS trebala da uradi nakon odluke SPSa da formira vldau sa SNSom itd.itd... Na žalost, političari ove države davno su zaboravili svako moralno načelo i poput dobrih prostitutki mogu svi sa svima a vlasti su realno sve gore i gore!

Vojvodjan

pre 11 godina

SPS nek izadje iz vlasti u svim mestima gde je sa DS-om, ili nigde. Ako srusi vlast u NS, nek je rusi i u BG, a ne da BG ponovo bude postedjen. Dosta kaznjavanja Vojvodine zbog drukcijeg glasanja

iva

pre 11 godina

Ovakva kriza u državi,a oni da se pokolju oko toga ko će biti na vlasti. Znači, ima još ponešto da se mazne, nije sve potrošeno. A kad zafali, Mlađa će da uzme nove kredite. Pa nek plaćaju naredne generacije.A, da, narod i majka Srbija su um na prvom mestu. Sve patriota do patriote. Pa to ne da je sve pokvareno,nego da ti se smuči.

Persa

pre 11 godina

Kakav naslov!Ajde malo lakse,molim vas!!Formiranje skupstinske vecine od svih legalno izabranih .Narod je rekao svoje na izborima,niko nema apsolutnu vecinu,prema tome posle je sve kombinatorika.ako Ds ima vecinu ostace na vlasti, ovi mogu da samo da kombinuju.Ako pak uspeju da sakupe drugaciju vecinu ,pa i to je postovanje izborne volje.Nisu ni ovi drugi dosli tek tako,vec je i njih neko izabrao..Jeste malo "onako" da vise manjih partija cini vlast a ne ove vece,ali molim lepo, tako se u broju poslanika namestilo,.. kazu neki komentatori,imaju manje poslanika,nije to to,ovi sa vise su pravi reprezent volje ...pa onda po toj logici "mali" cim nisu "veliki" mogu da se vrate kucama??Ok ako je demokratskije, povecajte prag ulaska,ukinite predizborne koalicije vec svako za sebe pa da probamo i to..mozda dodjemo ponovo u jednostranacje.Ne osporavam kritike ,koliko je moralno da se nepostuju vec utvrdjeni dogovori,preletanja pojedinaca iz stranke u stranku itd ..ali to je vec stvar morala pojedinaca,stranaka i njihovog clanstva,a ne razlog da se stvaraju tenzije medju narodom.