Četvrtak, 28.06.2012.

12:15

Patrijah Irinej smirivao desničare

Hilajde Srba okupilo se na Gazimestanu na proslavi Vidovdana. Na kraju parastosa koji je služio patrijarh Irinej desničari su skandirali Karadžiću i Mladiću.

Izvor: B92

Patrijah Irinej smirivao desnièare IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Elektrotehničar

pre 11 godina

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 28. jun 2012 23:34)

To znači da ste nesposobni taman toliko koliko i naša država i da imate znaje i diplomu samo na papiru.

Suma

pre 11 godina

Tako vam je to gospodo kad ucite laznu istoriju,oni koji znaju malo o istoriji juce sigurno nisu bili na toj proslavi,nego samo huligani i drogirasi.Sad imate demokratsku vlast;Nikolic i Dacic vode vam drzavu,imacete dovoljno proslava ali nikad vise na Kosovu.

pravnik

pre 11 godina

@nikola

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???

dosta je bilo

pre 11 godina

pa sto nisu nabavili oruzije kad ga vec traze? ako se nesto na balkanu lako nabavi onda su to puske!

a znate zasto nisu?
zato sto su to obicne kukavice i iskompleksirani klinci (sto btw pevaju na parastosu, eeeej!) koji su mnogo jaki kada u beogradu pevaju pesme "ubi zakolji...", provociraju i prozivaju nase policajce (naravno 99. slabo pamte i nisu vidlei sta znaci rat), a kad se konacno nadju na tom kosovu onda pognute glave se skidaju u gace i cuteci bacaju svoje zastave!
da li treba svi da se opet vratimo u 93. da bi gomila ludaka i maloumnika zadovoljila svoj hir o ratovanju (ponovo) sa celim svetom radi svojih fantazija i mitomanskih verovanja?
sto je najgore njihovi politicki predstavnici koje oni smatraju patriotama su vec vodili unapred izgubljen rat i zrtvovali sve gradjane srbije da bi na kraju potpisali kapitulaciju...
ako vam se ratuje, pusku na rame pa pravac kosovo, oslobadjajte vasu zemlju iz snova, ja vas sprecavati necu sigurno!

Aleksandar

pre 11 godina

Dozivljaji sa proslave Vidovdana iz godine u godinu pokazuju kako smo mi jadan i bedan narod koji nema pojma ni ocemu, ni ko smo ni sta smo ni gde smo. Alo shvatite vec jednom Kosovo je nezavisna drzava ako vec idete na Gazimestan ponasajte se pristojno i dostojanstveno... a ne, gomila huligana i olosa koje je iznedrila srpska iracionalna politika idu dole da bi uradili? STA? Da se glupiraju i prave probleme. Da nece mozda sacica partizanovih navijaca da vrati Kosovo u sastav Srbije.

hrvat

pre 11 godina

Ne provociram, nego se jednostavno pitam, zar vi navijači mislite da pomažete svojim Srbima na Kosovu provokacijama,napadima na pliciju, pozivajući na oružje, skandiranjem Mladiću, Karadžiću, spominjući Srebrenicu??? Dođete dolje jedan dan, full patriotski nabrijani, isporvocirate Albance i odete doma misleći da ste napravili veliku stvar. Jeste se ikad zapitali kakve će poljedice imati Srbi koji dolje žive zbog vašeg patriotizma, oni dolje moraju živjet svaki dan, ići u školu, crkvu, poštu, milite li stvarno da ste im pomogli?

Prle

pre 11 godina

Oduvek je bilo i biće patriota i izdajnika, kukavica, lažnih junaka i heroja, onih koji ginu za naciju i onih koji se okoriste u ratu, lažova i istinoljubivih, pameti i gluposti... Ostaje samo da se svako od vas prepozna kao što i činite na svoj način.

Zoran

pre 11 godina

Mene samo interesuje mentalni sklop osobe koja se zaputi na Gazimestan. Ada,bazeni,prepuno lepih ,mladih ljudi. Koga pametnog još interesuju popovi koji nešto baju na +35C.

Nikola

pre 11 godina

Gospodo, o cemu vi pricate?! Nadam se da ce mi objaviti komentar jer nikoga ne vredja... Profesor sam filozofije! Da, filozofije! Iako to mozda zvuci cudno, da sam bio tamo sigurno se ne bih citav vratio! A dogodine vec resavam da idem... Ne bih dozvolio da mi iko oduzima majicu sa grbom zemlje iz koje dolazim, ne bih dozvolio oduzimanje sajkaca, cak ni zastavu DSa! Narocito ne bih dozvolio bahato ponasanje onolikog broja albanskih policajaca! I opet pitam... Gospodo, o cemu vi pricate?!
Na celu kosovske drzave kako je oni vide se nalaze sve sami divljaci! Neka o tome razmisljaju Albanci sa Kosova i Metohije! koga glasaju i ko su zapravo oni sami!? Uzgred, znate li da je od juce zabranjeno da se koristi ime Kosovo i Metohija na Kosovu kako ga vide Albanci! Heeej! zabranjeno! I naglasavam opet, Kosovo kako ga vide Albanci! I isto kao sto ne bih dozvolio da nekome kraj mene oduzimaju sajkacu, isto tako ne bih dozvolio da neko Albanca kraj mene napadne zbog svojih uverenja i simbola. Ali posto njihov stav podrazumeva nipodastavanje, pljackanje, fizicko maltretiranje do ubistava!.. Zao mi je... to je rat! Pitanje je samo koliko mi zelimo dalje da uzmicemo! ili cemo se konacno bedni, ponizni kakvi danas jesmo, ponovo uspraviti i ziveti kao slobodni ljudi bez obzira na posledice po nas! Jer samo tako slobodan covek zivi!..

lorimer

pre 11 godina

@ (dobrotincanin, 28. jun 2012 20:19)"

Ništa novo, tako su im i očevi radili, otišli bi za vikend preko Drine, napravili to što naprave, pokupili plen i nazad u Srbiju, a lokalne ostavili da čekaju odgovor.
Zašto bi deca takvih bila dugačija?
Nije njih briga kako će vama biti, pa to vam se govori godinama unazad, njih to ne interesuje. Isto su na teži način naučili Srbi iz Krajine.
Nego, gledajte vi sebe. Vi ste tamo, a ne ovi klipani koji pevaju na parastosu. I nemojte misliti da su oni tu zbog vas. Naprotiv...

dobrotincanin

pre 11 godina

i ja osudjujem desnicarske organizacije, ali danasnje skandiranje dajte nam oruzje podrzavam, pa maltretiraju nas, tuku, skidaju.da li vidite sta nama rade? ne radujem se vidovdanu i obelezavanju bas puno, ne iz verskih razloga, uvek cu sa ponosom govoriti da sam sa kosova i govoriti o znacaju kosovske bitke. danas je u gracanici bilo naroda i na gazimestanu, bilo je svakojakih ljudi. moraju moja braca srbi da shvate, da sve sto se danas desavalo ostavljaju nama na teret. dosli su izbacili kakvu takvu energiju. otisli, sada su u svojim kucama u uzu srbiju i slobodno se krecu. sta mi veceras da radimo?kao i uvek pazimo, da nam ne zasvira nesto pored glave. molim samo za razum koji je patrijarh irinej danas video da ne postoji.nikada nije kasno. budimo mudri da bi dosli do cilja.

Rade

pre 11 godina

A je l taj Mladic i Karadzic bili junaci kosovskog boja?Malocas sam pogledao na B 92 jednog patriotu kako daje izjavu...zbog takvih nam je Toma pre(s)ednik,Dacic vec premijer...

kanibal

pre 11 godina

"Patrijarh Irinej je zamolio grupu desničara da ne provociraju, objasnivši im pritom i suštinu služenja parastosa"

Briga njih za tvoj parastos, oni bi i na sahrani zapevali. Svaki pravoslavni Srbin zna kako se ponaša na parastosu, osim ovih debila, koji i nisu nikakvi vernici.
Za Obrez, Zveri, i slične - na parastosu se tuguje. Ne diže se glas. Spomenu se pokojnici kojima se parastos daje. Ne urla se, ne dere se, ne preti se. Edukujte se malo, kad vas već roditelji nisu edukovali.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

A da nije i ta prica o pogibiji "krema srpskih velikasa" samo joj jedan neutemeljeni mit? Ako je zaista bilo tako, otkud onda Stefanu Lazarevicu, samo 13 godina nakon tog Kosova, onakva vojska u Angorskoj bici - verovatno najvecoj bici koju je Svet dotle video? Srpska elita, ili je prihvatila Islam, ili je emigrirala na Zapad. A ostao je skart. Kao sto se u srpskoj istoriji mnogo puta desavalo i pre i posle toga. (Pod elitom ne mislim samo na plemstvo, nego i na najpametnije, najsposobnije, najvrednije...) Srbi su proizvod 1000-godisnje negativne selekcije. Jesu li vam sad stvari jasnije? Jedino sto meni nije jasno - sta su Bugari Bogu zgresili, pa da im Srbi budu zapad?

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Braco Srbi bez mene. Jednom Sam dobio po p.... E necu opet. Zivot je kratak.
E umalo da zaboravim a sta nasi severni susedi misle o teritoriji Koju mi zovemo Vojvodina .

Man Not Machine

pre 11 godina

Ovi bas zapeli da se ispuni Kremansko prorocanstvo o ostacima naroda pod sljivom. Citao sam novija prorocanstva nekog dede, doneo mi prijatelj kopije stranica iz neke knjige, i mogu vam reci da se sve desava kako je predvideo.

pravnik

pre 11 godina

kao pravnik vam kazem da postoji ustavno pravo na slobodu izrazavanja i misljenja(koju ovi skotovi iz tzv obraza koriste), ali postoji i ogranicavanje ovog prava, ako se ono koristi radi stvaranja i sirenja mrznje po osnovu pola,rase,nacije,veroispovesti,jezika... takodje, postoji i zabrana takvih organizacija kao obraz, 1389 itd(neku su vec zabranili) i nije mi jasno zasto drzava malo bolje ne primenjuje ustav,kao najvisi pravni akt i kome to odgovara i ide u korist

Kalimero

pre 11 godina

(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Džabe kuckaš istorijske činjenice kada ovi novopečeni EU simpatizeri znaju o svojoj istoriji taman toliko koliko i o istoriji zemalja članica EU.
I da te dopunim, Vlatko Vuković bosanski vojvoda, koga je Tvrtko sa oko 1000 konjanika poslao Lazaru u pomoć povukao se na kraju bitke pronoseći vest da je hrišćanska vojska pobedila.
I još jedna istorijska činjenica za ove novopečene komšije iz tzv Republike Kosovo. Skender Beg ili Turski Iskander Bej je bio Arbanaški janičar koji je kao istaknuti ratnik dobio titulu Bega u Turskoj vojsci. Potom se predomislio i odbegao od Turaka vrativši se staroj veri i imenu Đurađ Kastriot postavši najljući protivnik Turaka i Islama na Balkanu. Ovaj sadašnji Albanski mit o njemu je čist spinovani plagijat.

maestro

pre 11 godina

@spaske, kakvi bre mirni gradjani i gradjanke!!??!! citas li ti ovaj tekst uopste?!? ljudí pevaju mladicu i karadzicu i traze oruzje,sta je sa tobom???????

ljudski korov

pre 11 godina

Smirivao desnicare? A ko je trebao da smiruje razjarane pripradnike policije koji su gazili simbole medjunarodno priznate drzave?
(Milan, 28. jun 2012 16:08)

Izgleda da cemo morati mi, pa ko pretekne !

mali radojica

pre 11 godina

Sad zamislite scenu na nasoj strani granice. Pojavi se gomila Albanaca sa transparentima na kojima pise Ziveo UCK, Smrt Srbima, Velika Albanija (od Draca do Skoplja) i slicne gluposti. Sta mislite sta bi nasi granicari radili. ovo provociranje druge strane je tako ocigledno, tako providno ali i krajnje infantilno. Tako smo izgubili ratove 90 kako medijske tako i prave. Na kraju sto se onda bunimo kad ovakve vesti prate one koje govore o napadu molotovljevim koktelima na autobus pun Srpske dece, sta ste ocekivali da ce ovi na drugoj strani da se okrenu i gledaju u nebo. Pa jedva su docekali da ovi nasi buzdovancici krenu da urlaju o Ratku i Radovanu o nozu i Srebrenici i mrtvim Siptarima. Osilila se baqnda, sad kad su videli da im Ivica vraca 90 pa misle sad ce latiti oruzja pa ce cim prigusti odma da smugnu u prvu sumu duboko u Srbiji.Da nas Bog sacuva budala i ratova.

Tirqit

pre 11 godina

"...Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."
(T., 28. jun 2012 13:24)

Potpuno se slazem s tobom. I mi Albanci masivno radimo na tome da sve zapamtimo i zapisujemo. Trenutno smo u fazi naplacivanja. Kao sto i sam kazes: "..tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."

Jovan

pre 11 godina

Normalne drzave : siguran i udoban zivot , velike plate , tehnologija , dobri putevi , socijalna i zdravstvena sigurnost , kompjuteri , dobri automobili , brzi vozovi ...

Srbija : Gazimestan , Seselj , barikade , Karadzic , Kosovo , balvani , Mladic , Konuzin ...

Stevan

pre 11 godina

Sta vicu, dajte nam oruzje? Pa dajte im oruzje, brze ce ga vratiti nego sto su ga uzeli i nikada se vise niko nece setiti da tako klice. Evo povraca mi se vise od Kosova... znam da mi komentar nece proci ali nekako mi je lakse...

неша

pre 11 godina

И ја кад год стигнем подржавам Караџића, Младића и остале политичаре и официре који су бранили српске земље. Ја нисам десничар него само обични српски патриота као и ови доле на Косову данас.
Хоће ли се ускоро прозвати и десничарима људи који одају почаст храбрим пилотима који су настрадали у НАТО агресији 99?
Хоће ако се овако настави клечати пред агресором

Ivan

pre 11 godina

Cak i da je bila ocigledna pobeda turaka i da su odmah posle turci osvojili celu srbiju, kosovska bitka treba da se slavi jer su se bar neki srbi udruzili (sto nije lako). Mozda bi smo mogli nesto da naucimo od njih

Kristofer Kolumbo (glavom i bradom - onaj pravi)

pre 11 godina

@Serdar, 28. jun 2012 16:07

Ovo je doba internata. Svako moze da bude sta hoce, da se predstavlja kako hoce i da se potpisuje kako hoce. Ali to ne znaci i da jeste to sto tvrdi da jeste.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !
(ackoniskikartel, 28. jun 2012 16:34)

Je si li ti ikad cuo za sarkazam? odatle moj komentar za google.
Btw Ja sam studirao istoriju, i boj na Kosovu nije mit sam po sebi, vec sve ono sto se izrodilo kasnije iz njega i u epskoj poeziji.
Ja nisam ovde da se "fufam" Kosovom i Kosovskim bojem, samo trazim da se malo vise barata s cinjenicama a malo manje sa proizvoljnim nagadjanjima.
ja ovde ne pozivam na mrznju prema Albancima, nit sam jedan od modernih "patriJota" nit sam jedan od onih koje briga za sve ono sto nas cini nacijom.
Oruzje u zivotu u ruke nisam uzeo niti planiram. Tako da malo oladi dozivljaj i dozvoli da i neko ko zna ponesto bude slobodan da prokomentarise.
Pozz

tarabić

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.
(Srdjan, 28. jun 2012 14:33)

Ta pobeda je bila tako veličanstvena da je Stefan, maloletni sin ubijenog kneza Lazara, morao lično na noge sultanu Bajazitu odvesti svoju sedamnaestogidišnju sestru Oliveru!Valjda sve u želji da uteši "poraženog" sultana, tj.krvnika njegovog oca!Ah, taj dobri i humani srednji vek!

Baba-cana

pre 11 godina

Srbima su oduzimane i državne zastave

A u Bujanovcu albanskih zastava vise neg u Tirani

Protiv sam desnicara i pozivanja u rat,ali ovo sto nam rade je ponizavajuce.

@ (ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

pre 11 godina

Sinko, prethodni komentatori već su ti rekli šta treba a ja ću samo da dodam jedno pitanje: Zašto Amerikanci obeležavaju bitku za Alamo koju su izgubili, zašto Englezi obeležavaju bitku kod Hastingsa koju su takođe izgubili, zašto Grci pamte odbranu Termopila kad im svi branioci izginuše? Ima toga još, obrazuj se malo.

Relista

pre 11 godina

Pustite snimak "oduzimanja" tj. otimanja srpskih zastava i majica koje su ljudi nosili na gazimestan. Oduzimala ih je kosovska specijalna policija, pod pretnju oružjem u sa maltretiranjem ljudi. Nepismeni ljudi nas šamaraju a mi ćutimo i trpimo, gledamo, nadamo se nečemu i EU. Hahaha. Znam da ovo nećete objaviti, ali eto napisao sam vam.

analitičar

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.
(spaske, 28. jun 2012 13:45)
Međunarodna zajednica će svakako imati razumevanje za grupe pijanih huligana koji onako usput skandiraju Mladiću i Karadžiću!

ackoniskikartel

pre 11 godina

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !

Bad boy

pre 11 godina

Turci su mnogo godina posle bitke dosli u Srbiju-ovi sto pisu da smo na Kosovu tada doziveli strahovit poraz neka tuze svoje profesore Istorije. :-)

maksa

pre 11 godina

imam jedan predlog za "obraz". ajde vi lepo otidjite do Kosova, maznite oruzje i vratite nam Srbiju! jel moze? super! glasam za vas na sledecim izborima ako u prvim redovima vidim i vodju obraza!

dominacija

pre 11 godina

kakav bre gazimestan. slava tim borcima ali ja nikada nisam isao tamo niti imam zelju. druga zemlja, imaju svoju vojsku i policiju, sto teramo inat ceo zivot? za mene je kosovo drzava.

јовица

pre 11 godina

ЕЕ десничари да сте спознали суштину православља не би се тако понашали. Прва ствар коју морате да схватите је да прихватите СВОЈУ ВЛАСТ без обзира на то каква је.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače !....
(ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)

MiloshM

pre 11 godina

Danas se na Kosovu davao PARASTOS KOSOVSKIM JUNACIMA i zna se kako se to obeležava. Zna se i kako se brani zemlja a to je tema za neku drugu priliku!

Srbin

pre 11 godina

Trebalo je da se organizuje da jedo 500.000 srba dođe na Gazimestan. Nešto slično kao '89. Moralo je što više nas da ode dole. Ja se prvi kajem što nisam otišao. Ali ako Bog da dogodine sigurno hoću.

Srdjan

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.

ackoniškikartel

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače ! A o filmu neću trošiti reči.Film kao film je oke,ali držanje predavanja Lazara,Bajazitu i držanje predavanja Miloša Obilića svim turcima su mi presmešne.Ko zna kako je završio Lazar,možda je pao sa konja i polomio vrat.Mi Srbi i naše legende,nebeski narod,ma daj bre !!!

zeljko

pre 11 godina

Srbi uvek "napadaju" ali zato samo Srbi su ranjeni iz vatrenih oruzija. Albanci dobro su naucili od svojih medjunarodnih mentora kako da uvek ostanu zrtve srpskih "agresora" i kad bokiraju "slobodno kretanje" i kad maltretiraju civile i kad pucaju u nenaoruzane ljude. Zevela sloboda! Ako Bog da dogodine se vidimo na Gazimestanu!

vojislav

pre 11 godina

Ako nama ne dozvoljavaju unosenje zastave Srbije na Kosovo, ni u Srbiji ne bi trebalo dozvoliti nosenje albanske zastave na dan tzv. "Dana zastave" - reciprocna mera i gotovo

CoaSombor

pre 11 godina

Gle, pa to su devetesete u reprizu: Tomica predsednik drzave, Ivica predsednik vlade, okupljanje na Gazimestanu...Jel zna neko kad ce opet onaj (znate, ONAJ!) nocni program krenuti na Palmu?

miško

pre 11 godina

Zar nije Stipe Mesić, svojevremeno rekao "našem dragom slobi", da će se sve završiti tamo gde je i počelo, na Kosovu ?
E pa eto, draga braćo, tražili ste i učestovali u svemu tome, sad gledajte...

djordjevic

pre 11 godina

Hvala tim ljudinama sto se suprostavise otomanima...Bitka se 600+ godina kasnije nije pomerila ni pedalj. Linija fronta- ista, ali nacin borbe drugaciji i bitku vise ni sami ne znamo ko vodi.

otiso' je gazda, emigiro!

pre 11 godina

kad pogledam ovaj skup na gazimestanu mogu samo da kazem: kolektivno ludilo!

mislim da je i najveci optimista konacno shvatio da u ovoj zemlji nema perspektive, jer konstantno (prost) narod ponavlja iste greske, pravi iste gluposti zbog koji je decenijama unazad placao skup ceh, ni te bespotrebne zrtve koje je podneo zarad svoje gluposti ne ometaju ga da te gluposti i dalje pravi...

ocekujem u narednom periodu da se talas emigracije iz srbije poveca...

3M

pre 11 godina

@ackoniškikartel
Neces ti naljutiti "patriote", ovde se mogu naljutiti samo tvoji ucitelji i nastavnici i to na sebe same sto su te pustili da zavrsis skolu sa ovakvim "znanjem".

MikiBg

pre 11 godina

Samo još da novi premijer doleti helikopterom. Naša istorija je kao program RTSa - sve same reprize. O tome što se stalno slave porazi da ne pričamo.

T.

pre 11 godina

Zamislite da na proslavi albanske zastave koja se svake godine odigrava u tzv. "presevskoj dolini" dodju pripadnici zandarmerije i pocnu da pretresaju svakog ali svakog, da skidaju majice, oduzimaju albanska obelezja, parole i da ih bacaju u jarke? Sta bi se desilo? Da li bi ovi dezurni albanski aktivisti i ovih par srpskih autosovinista koji im terciraju isto ovako aplaudirali i rasipali svoje izlziane mantre? Malo morgen, ne bi se moglo ziveti od njihovog histerisanja. Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti.

Simo Bosanac

pre 11 godina

Da li će ikada EU i svetski moćnici shvatiti da Gazimestan za nas Srbe ima kultno značenje i da nam ga niko neće moći oteti. Što nam ga više otimaju više ga volimo i želimo.

spaske

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.

T.

pre 11 godina

Zamislite da na proslavi albanske zastave koja se svake godine odigrava u tzv. "presevskoj dolini" dodju pripadnici zandarmerije i pocnu da pretresaju svakog ali svakog, da skidaju majice, oduzimaju albanska obelezja, parole i da ih bacaju u jarke? Sta bi se desilo? Da li bi ovi dezurni albanski aktivisti i ovih par srpskih autosovinista koji im terciraju isto ovako aplaudirali i rasipali svoje izlziane mantre? Malo morgen, ne bi se moglo ziveti od njihovog histerisanja. Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti.

ackoniškikartel

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače ! A o filmu neću trošiti reči.Film kao film je oke,ali držanje predavanja Lazara,Bajazitu i držanje predavanja Miloša Obilića svim turcima su mi presmešne.Ko zna kako je završio Lazar,možda je pao sa konja i polomio vrat.Mi Srbi i naše legende,nebeski narod,ma daj bre !!!

Simo Bosanac

pre 11 godina

Da li će ikada EU i svetski moćnici shvatiti da Gazimestan za nas Srbe ima kultno značenje i da nam ga niko neće moći oteti. Što nam ga više otimaju više ga volimo i želimo.

MikiBg

pre 11 godina

Samo još da novi premijer doleti helikopterom. Naša istorija je kao program RTSa - sve same reprize. O tome što se stalno slave porazi da ne pričamo.

vojislav

pre 11 godina

Ako nama ne dozvoljavaju unosenje zastave Srbije na Kosovo, ni u Srbiji ne bi trebalo dozvoliti nosenje albanske zastave na dan tzv. "Dana zastave" - reciprocna mera i gotovo

dominacija

pre 11 godina

kakav bre gazimestan. slava tim borcima ali ja nikada nisam isao tamo niti imam zelju. druga zemlja, imaju svoju vojsku i policiju, sto teramo inat ceo zivot? za mene je kosovo drzava.

otiso' je gazda, emigiro!

pre 11 godina

kad pogledam ovaj skup na gazimestanu mogu samo da kazem: kolektivno ludilo!

mislim da je i najveci optimista konacno shvatio da u ovoj zemlji nema perspektive, jer konstantno (prost) narod ponavlja iste greske, pravi iste gluposti zbog koji je decenijama unazad placao skup ceh, ni te bespotrebne zrtve koje je podneo zarad svoje gluposti ne ometaju ga da te gluposti i dalje pravi...

ocekujem u narednom periodu da se talas emigracije iz srbije poveca...

miško

pre 11 godina

Zar nije Stipe Mesić, svojevremeno rekao "našem dragom slobi", da će se sve završiti tamo gde je i počelo, na Kosovu ?
E pa eto, draga braćo, tražili ste i učestovali u svemu tome, sad gledajte...

CoaSombor

pre 11 godina

Gle, pa to su devetesete u reprizu: Tomica predsednik drzave, Ivica predsednik vlade, okupljanje na Gazimestanu...Jel zna neko kad ce opet onaj (znate, ONAJ!) nocni program krenuti na Palmu?

Jovan

pre 11 godina

Normalne drzave : siguran i udoban zivot , velike plate , tehnologija , dobri putevi , socijalna i zdravstvena sigurnost , kompjuteri , dobri automobili , brzi vozovi ...

Srbija : Gazimestan , Seselj , barikade , Karadzic , Kosovo , balvani , Mladic , Konuzin ...

djordjevic

pre 11 godina

Hvala tim ljudinama sto se suprostavise otomanima...Bitka se 600+ godina kasnije nije pomerila ni pedalj. Linija fronta- ista, ali nacin borbe drugaciji i bitku vise ni sami ne znamo ko vodi.

spaske

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.

Srbin

pre 11 godina

Trebalo je da se organizuje da jedo 500.000 srba dođe na Gazimestan. Nešto slično kao '89. Moralo je što više nas da ode dole. Ja se prvi kajem što nisam otišao. Ali ako Bog da dogodine sigurno hoću.

Stevan

pre 11 godina

Sta vicu, dajte nam oruzje? Pa dajte im oruzje, brze ce ga vratiti nego sto su ga uzeli i nikada se vise niko nece setiti da tako klice. Evo povraca mi se vise od Kosova... znam da mi komentar nece proci ali nekako mi je lakse...

mali radojica

pre 11 godina

Sad zamislite scenu na nasoj strani granice. Pojavi se gomila Albanaca sa transparentima na kojima pise Ziveo UCK, Smrt Srbima, Velika Albanija (od Draca do Skoplja) i slicne gluposti. Sta mislite sta bi nasi granicari radili. ovo provociranje druge strane je tako ocigledno, tako providno ali i krajnje infantilno. Tako smo izgubili ratove 90 kako medijske tako i prave. Na kraju sto se onda bunimo kad ovakve vesti prate one koje govore o napadu molotovljevim koktelima na autobus pun Srpske dece, sta ste ocekivali da ce ovi na drugoj strani da se okrenu i gledaju u nebo. Pa jedva su docekali da ovi nasi buzdovancici krenu da urlaju o Ratku i Radovanu o nozu i Srebrenici i mrtvim Siptarima. Osilila se baqnda, sad kad su videli da im Ivica vraca 90 pa misle sad ce latiti oruzja pa ce cim prigusti odma da smugnu u prvu sumu duboko u Srbiji.Da nas Bog sacuva budala i ratova.

3M

pre 11 godina

@ackoniškikartel
Neces ti naljutiti "patriote", ovde se mogu naljutiti samo tvoji ucitelji i nastavnici i to na sebe same sto su te pustili da zavrsis skolu sa ovakvim "znanjem".

Srdjan

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.

tarabić

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.
(Srdjan, 28. jun 2012 14:33)

Ta pobeda je bila tako veličanstvena da je Stefan, maloletni sin ubijenog kneza Lazara, morao lično na noge sultanu Bajazitu odvesti svoju sedamnaestogidišnju sestru Oliveru!Valjda sve u želji da uteši "poraženog" sultana, tj.krvnika njegovog oca!Ah, taj dobri i humani srednji vek!

Tirqit

pre 11 godina

"...Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."
(T., 28. jun 2012 13:24)

Potpuno se slazem s tobom. I mi Albanci masivno radimo na tome da sve zapamtimo i zapisujemo. Trenutno smo u fazi naplacivanja. Kao sto i sam kazes: "..tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."

maksa

pre 11 godina

imam jedan predlog za "obraz". ajde vi lepo otidjite do Kosova, maznite oruzje i vratite nam Srbiju! jel moze? super! glasam za vas na sledecim izborima ako u prvim redovima vidim i vodju obraza!

Bad boy

pre 11 godina

Turci su mnogo godina posle bitke dosli u Srbiju-ovi sto pisu da smo na Kosovu tada doziveli strahovit poraz neka tuze svoje profesore Istorije. :-)

hrvat

pre 11 godina

Ne provociram, nego se jednostavno pitam, zar vi navijači mislite da pomažete svojim Srbima na Kosovu provokacijama,napadima na pliciju, pozivajući na oružje, skandiranjem Mladiću, Karadžiću, spominjući Srebrenicu??? Dođete dolje jedan dan, full patriotski nabrijani, isporvocirate Albance i odete doma misleći da ste napravili veliku stvar. Jeste se ikad zapitali kakve će poljedice imati Srbi koji dolje žive zbog vašeg patriotizma, oni dolje moraju živjet svaki dan, ići u školu, crkvu, poštu, milite li stvarno da ste im pomogli?

zeljko

pre 11 godina

Srbi uvek "napadaju" ali zato samo Srbi su ranjeni iz vatrenih oruzija. Albanci dobro su naucili od svojih medjunarodnih mentora kako da uvek ostanu zrtve srpskih "agresora" i kad bokiraju "slobodno kretanje" i kad maltretiraju civile i kad pucaju u nenaoruzane ljude. Zevela sloboda! Ako Bog da dogodine se vidimo na Gazimestanu!

analitičar

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.
(spaske, 28. jun 2012 13:45)
Međunarodna zajednica će svakako imati razumevanje za grupe pijanih huligana koji onako usput skandiraju Mladiću i Karadžiću!

kanibal

pre 11 godina

"Patrijarh Irinej je zamolio grupu desničara da ne provociraju, objasnivši im pritom i suštinu služenja parastosa"

Briga njih za tvoj parastos, oni bi i na sahrani zapevali. Svaki pravoslavni Srbin zna kako se ponaša na parastosu, osim ovih debila, koji i nisu nikakvi vernici.
Za Obrez, Zveri, i slične - na parastosu se tuguje. Ne diže se glas. Spomenu se pokojnici kojima se parastos daje. Ne urla se, ne dere se, ne preti se. Edukujte se malo, kad vas već roditelji nisu edukovali.

Rade

pre 11 godina

A je l taj Mladic i Karadzic bili junaci kosovskog boja?Malocas sam pogledao na B 92 jednog patriotu kako daje izjavu...zbog takvih nam je Toma pre(s)ednik,Dacic vec premijer...

Aleksandar

pre 11 godina

Dozivljaji sa proslave Vidovdana iz godine u godinu pokazuju kako smo mi jadan i bedan narod koji nema pojma ni ocemu, ni ko smo ni sta smo ni gde smo. Alo shvatite vec jednom Kosovo je nezavisna drzava ako vec idete na Gazimestan ponasajte se pristojno i dostojanstveno... a ne, gomila huligana i olosa koje je iznedrila srpska iracionalna politika idu dole da bi uradili? STA? Da se glupiraju i prave probleme. Da nece mozda sacica partizanovih navijaca da vrati Kosovo u sastav Srbije.

maestro

pre 11 godina

@spaske, kakvi bre mirni gradjani i gradjanke!!??!! citas li ti ovaj tekst uopste?!? ljudí pevaju mladicu i karadzicu i traze oruzje,sta je sa tobom???????

dosta je bilo

pre 11 godina

pa sto nisu nabavili oruzije kad ga vec traze? ako se nesto na balkanu lako nabavi onda su to puske!

a znate zasto nisu?
zato sto su to obicne kukavice i iskompleksirani klinci (sto btw pevaju na parastosu, eeeej!) koji su mnogo jaki kada u beogradu pevaju pesme "ubi zakolji...", provociraju i prozivaju nase policajce (naravno 99. slabo pamte i nisu vidlei sta znaci rat), a kad se konacno nadju na tom kosovu onda pognute glave se skidaju u gace i cuteci bacaju svoje zastave!
da li treba svi da se opet vratimo u 93. da bi gomila ludaka i maloumnika zadovoljila svoj hir o ratovanju (ponovo) sa celim svetom radi svojih fantazija i mitomanskih verovanja?
sto je najgore njihovi politicki predstavnici koje oni smatraju patriotama su vec vodili unapred izgubljen rat i zrtvovali sve gradjane srbije da bi na kraju potpisali kapitulaciju...
ako vam se ratuje, pusku na rame pa pravac kosovo, oslobadjajte vasu zemlju iz snova, ja vas sprecavati necu sigurno!

Zoran

pre 11 godina

Mene samo interesuje mentalni sklop osobe koja se zaputi na Gazimestan. Ada,bazeni,prepuno lepih ,mladih ljudi. Koga pametnog još interesuju popovi koji nešto baju na +35C.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače !....
(ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)

ackoniskikartel

pre 11 godina

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !

lorimer

pre 11 godina

@ (dobrotincanin, 28. jun 2012 20:19)"

Ništa novo, tako su im i očevi radili, otišli bi za vikend preko Drine, napravili to što naprave, pokupili plen i nazad u Srbiju, a lokalne ostavili da čekaju odgovor.
Zašto bi deca takvih bila dugačija?
Nije njih briga kako će vama biti, pa to vam se govori godinama unazad, njih to ne interesuje. Isto su na teži način naučili Srbi iz Krajine.
Nego, gledajte vi sebe. Vi ste tamo, a ne ovi klipani koji pevaju na parastosu. I nemojte misliti da su oni tu zbog vas. Naprotiv...

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

A da nije i ta prica o pogibiji "krema srpskih velikasa" samo joj jedan neutemeljeni mit? Ako je zaista bilo tako, otkud onda Stefanu Lazarevicu, samo 13 godina nakon tog Kosova, onakva vojska u Angorskoj bici - verovatno najvecoj bici koju je Svet dotle video? Srpska elita, ili je prihvatila Islam, ili je emigrirala na Zapad. A ostao je skart. Kao sto se u srpskoj istoriji mnogo puta desavalo i pre i posle toga. (Pod elitom ne mislim samo na plemstvo, nego i na najpametnije, najsposobnije, najvrednije...) Srbi su proizvod 1000-godisnje negativne selekcije. Jesu li vam sad stvari jasnije? Jedino sto meni nije jasno - sta su Bugari Bogu zgresili, pa da im Srbi budu zapad?

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Braco Srbi bez mene. Jednom Sam dobio po p.... E necu opet. Zivot je kratak.
E umalo da zaboravim a sta nasi severni susedi misle o teritoriji Koju mi zovemo Vojvodina .

Relista

pre 11 godina

Pustite snimak "oduzimanja" tj. otimanja srpskih zastava i majica koje su ljudi nosili na gazimestan. Oduzimala ih je kosovska specijalna policija, pod pretnju oružjem u sa maltretiranjem ljudi. Nepismeni ljudi nas šamaraju a mi ćutimo i trpimo, gledamo, nadamo se nečemu i EU. Hahaha. Znam da ovo nećete objaviti, ali eto napisao sam vam.

pravnik

pre 11 godina

kao pravnik vam kazem da postoji ustavno pravo na slobodu izrazavanja i misljenja(koju ovi skotovi iz tzv obraza koriste), ali postoji i ogranicavanje ovog prava, ako se ono koristi radi stvaranja i sirenja mrznje po osnovu pola,rase,nacije,veroispovesti,jezika... takodje, postoji i zabrana takvih organizacija kao obraz, 1389 itd(neku su vec zabranili) i nije mi jasno zasto drzava malo bolje ne primenjuje ustav,kao najvisi pravni akt i kome to odgovara i ide u korist

Baba-cana

pre 11 godina

Srbima su oduzimane i državne zastave

A u Bujanovcu albanskih zastava vise neg u Tirani

Protiv sam desnicara i pozivanja u rat,ali ovo sto nam rade je ponizavajuce.

MiloshM

pre 11 godina

Danas se na Kosovu davao PARASTOS KOSOVSKIM JUNACIMA i zna se kako se to obeležava. Zna se i kako se brani zemlja a to je tema za neku drugu priliku!

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !
(ackoniskikartel, 28. jun 2012 16:34)

Je si li ti ikad cuo za sarkazam? odatle moj komentar za google.
Btw Ja sam studirao istoriju, i boj na Kosovu nije mit sam po sebi, vec sve ono sto se izrodilo kasnije iz njega i u epskoj poeziji.
Ja nisam ovde da se "fufam" Kosovom i Kosovskim bojem, samo trazim da se malo vise barata s cinjenicama a malo manje sa proizvoljnim nagadjanjima.
ja ovde ne pozivam na mrznju prema Albancima, nit sam jedan od modernih "patriJota" nit sam jedan od onih koje briga za sve ono sto nas cini nacijom.
Oruzje u zivotu u ruke nisam uzeo niti planiram. Tako da malo oladi dozivljaj i dozvoli da i neko ko zna ponesto bude slobodan da prokomentarise.
Pozz

јовица

pre 11 godina

ЕЕ десничари да сте спознали суштину православља не би се тако понашали. Прва ствар коју морате да схватите је да прихватите СВОЈУ ВЛАСТ без обзира на то каква је.

pravnik

pre 11 godina

@nikola

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???

неша

pre 11 godina

И ја кад год стигнем подржавам Караџића, Младића и остале политичаре и официре који су бранили српске земље. Ја нисам десничар него само обични српски патриота као и ови доле на Косову данас.
Хоће ли се ускоро прозвати и десничарима људи који одају почаст храбрим пилотима који су настрадали у НАТО агресији 99?
Хоће ако се овако настави клечати пред агресором

@ (ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

pre 11 godina

Sinko, prethodni komentatori već su ti rekli šta treba a ja ću samo da dodam jedno pitanje: Zašto Amerikanci obeležavaju bitku za Alamo koju su izgubili, zašto Englezi obeležavaju bitku kod Hastingsa koju su takođe izgubili, zašto Grci pamte odbranu Termopila kad im svi branioci izginuše? Ima toga još, obrazuj se malo.

Prle

pre 11 godina

Oduvek je bilo i biće patriota i izdajnika, kukavica, lažnih junaka i heroja, onih koji ginu za naciju i onih koji se okoriste u ratu, lažova i istinoljubivih, pameti i gluposti... Ostaje samo da se svako od vas prepozna kao što i činite na svoj način.

Kristofer Kolumbo (glavom i bradom - onaj pravi)

pre 11 godina

@Serdar, 28. jun 2012 16:07

Ovo je doba internata. Svako moze da bude sta hoce, da se predstavlja kako hoce i da se potpisuje kako hoce. Ali to ne znaci i da jeste to sto tvrdi da jeste.

Man Not Machine

pre 11 godina

Ovi bas zapeli da se ispuni Kremansko prorocanstvo o ostacima naroda pod sljivom. Citao sam novija prorocanstva nekog dede, doneo mi prijatelj kopije stranica iz neke knjige, i mogu vam reci da se sve desava kako je predvideo.

Nikola

pre 11 godina

Gospodo, o cemu vi pricate?! Nadam se da ce mi objaviti komentar jer nikoga ne vredja... Profesor sam filozofije! Da, filozofije! Iako to mozda zvuci cudno, da sam bio tamo sigurno se ne bih citav vratio! A dogodine vec resavam da idem... Ne bih dozvolio da mi iko oduzima majicu sa grbom zemlje iz koje dolazim, ne bih dozvolio oduzimanje sajkaca, cak ni zastavu DSa! Narocito ne bih dozvolio bahato ponasanje onolikog broja albanskih policajaca! I opet pitam... Gospodo, o cemu vi pricate?!
Na celu kosovske drzave kako je oni vide se nalaze sve sami divljaci! Neka o tome razmisljaju Albanci sa Kosova i Metohije! koga glasaju i ko su zapravo oni sami!? Uzgred, znate li da je od juce zabranjeno da se koristi ime Kosovo i Metohija na Kosovu kako ga vide Albanci! Heeej! zabranjeno! I naglasavam opet, Kosovo kako ga vide Albanci! I isto kao sto ne bih dozvolio da nekome kraj mene oduzimaju sajkacu, isto tako ne bih dozvolio da neko Albanca kraj mene napadne zbog svojih uverenja i simbola. Ali posto njihov stav podrazumeva nipodastavanje, pljackanje, fizicko maltretiranje do ubistava!.. Zao mi je... to je rat! Pitanje je samo koliko mi zelimo dalje da uzmicemo! ili cemo se konacno bedni, ponizni kakvi danas jesmo, ponovo uspraviti i ziveti kao slobodni ljudi bez obzira na posledice po nas! Jer samo tako slobodan covek zivi!..

Ivan

pre 11 godina

Cak i da je bila ocigledna pobeda turaka i da su odmah posle turci osvojili celu srbiju, kosovska bitka treba da se slavi jer su se bar neki srbi udruzili (sto nije lako). Mozda bi smo mogli nesto da naucimo od njih

Kalimero

pre 11 godina

(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Džabe kuckaš istorijske činjenice kada ovi novopečeni EU simpatizeri znaju o svojoj istoriji taman toliko koliko i o istoriji zemalja članica EU.
I da te dopunim, Vlatko Vuković bosanski vojvoda, koga je Tvrtko sa oko 1000 konjanika poslao Lazaru u pomoć povukao se na kraju bitke pronoseći vest da je hrišćanska vojska pobedila.
I još jedna istorijska činjenica za ove novopečene komšije iz tzv Republike Kosovo. Skender Beg ili Turski Iskander Bej je bio Arbanaški janičar koji je kao istaknuti ratnik dobio titulu Bega u Turskoj vojsci. Potom se predomislio i odbegao od Turaka vrativši se staroj veri i imenu Đurađ Kastriot postavši najljući protivnik Turaka i Islama na Balkanu. Ovaj sadašnji Albanski mit o njemu je čist spinovani plagijat.

ljudski korov

pre 11 godina

Smirivao desnicare? A ko je trebao da smiruje razjarane pripradnike policije koji su gazili simbole medjunarodno priznate drzave?
(Milan, 28. jun 2012 16:08)

Izgleda da cemo morati mi, pa ko pretekne !

dobrotincanin

pre 11 godina

i ja osudjujem desnicarske organizacije, ali danasnje skandiranje dajte nam oruzje podrzavam, pa maltretiraju nas, tuku, skidaju.da li vidite sta nama rade? ne radujem se vidovdanu i obelezavanju bas puno, ne iz verskih razloga, uvek cu sa ponosom govoriti da sam sa kosova i govoriti o znacaju kosovske bitke. danas je u gracanici bilo naroda i na gazimestanu, bilo je svakojakih ljudi. moraju moja braca srbi da shvate, da sve sto se danas desavalo ostavljaju nama na teret. dosli su izbacili kakvu takvu energiju. otisli, sada su u svojim kucama u uzu srbiju i slobodno se krecu. sta mi veceras da radimo?kao i uvek pazimo, da nam ne zasvira nesto pored glave. molim samo za razum koji je patrijarh irinej danas video da ne postoji.nikada nije kasno. budimo mudri da bi dosli do cilja.

Suma

pre 11 godina

Tako vam je to gospodo kad ucite laznu istoriju,oni koji znaju malo o istoriji juce sigurno nisu bili na toj proslavi,nego samo huligani i drogirasi.Sad imate demokratsku vlast;Nikolic i Dacic vode vam drzavu,imacete dovoljno proslava ali nikad vise na Kosovu.

Elektrotehničar

pre 11 godina

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 28. jun 2012 23:34)

To znači da ste nesposobni taman toliko koliko i naša država i da imate znaje i diplomu samo na papiru.

ackoniškikartel

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače ! A o filmu neću trošiti reči.Film kao film je oke,ali držanje predavanja Lazara,Bajazitu i držanje predavanja Miloša Obilića svim turcima su mi presmešne.Ko zna kako je završio Lazar,možda je pao sa konja i polomio vrat.Mi Srbi i naše legende,nebeski narod,ma daj bre !!!

Simo Bosanac

pre 11 godina

Da li će ikada EU i svetski moćnici shvatiti da Gazimestan za nas Srbe ima kultno značenje i da nam ga niko neće moći oteti. Što nam ga više otimaju više ga volimo i želimo.

Srbin

pre 11 godina

Trebalo je da se organizuje da jedo 500.000 srba dođe na Gazimestan. Nešto slično kao '89. Moralo je što više nas da ode dole. Ja se prvi kajem što nisam otišao. Ali ako Bog da dogodine sigurno hoću.

dominacija

pre 11 godina

kakav bre gazimestan. slava tim borcima ali ja nikada nisam isao tamo niti imam zelju. druga zemlja, imaju svoju vojsku i policiju, sto teramo inat ceo zivot? za mene je kosovo drzava.

T.

pre 11 godina

Zamislite da na proslavi albanske zastave koja se svake godine odigrava u tzv. "presevskoj dolini" dodju pripadnici zandarmerije i pocnu da pretresaju svakog ali svakog, da skidaju majice, oduzimaju albanska obelezja, parole i da ih bacaju u jarke? Sta bi se desilo? Da li bi ovi dezurni albanski aktivisti i ovih par srpskih autosovinista koji im terciraju isto ovako aplaudirali i rasipali svoje izlziane mantre? Malo morgen, ne bi se moglo ziveti od njihovog histerisanja. Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti.

spaske

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.

Srdjan

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.

otiso' je gazda, emigiro!

pre 11 godina

kad pogledam ovaj skup na gazimestanu mogu samo da kazem: kolektivno ludilo!

mislim da je i najveci optimista konacno shvatio da u ovoj zemlji nema perspektive, jer konstantno (prost) narod ponavlja iste greske, pravi iste gluposti zbog koji je decenijama unazad placao skup ceh, ni te bespotrebne zrtve koje je podneo zarad svoje gluposti ne ometaju ga da te gluposti i dalje pravi...

ocekujem u narednom periodu da se talas emigracije iz srbije poveca...

zeljko

pre 11 godina

Srbi uvek "napadaju" ali zato samo Srbi su ranjeni iz vatrenih oruzija. Albanci dobro su naucili od svojih medjunarodnih mentora kako da uvek ostanu zrtve srpskih "agresora" i kad bokiraju "slobodno kretanje" i kad maltretiraju civile i kad pucaju u nenaoruzane ljude. Zevela sloboda! Ako Bog da dogodine se vidimo na Gazimestanu!

неша

pre 11 godina

И ја кад год стигнем подржавам Караџића, Младића и остале политичаре и официре који су бранили српске земље. Ја нисам десничар него само обични српски патриота као и ови доле на Косову данас.
Хоће ли се ускоро прозвати и десничарима људи који одају почаст храбрим пилотима који су настрадали у НАТО агресији 99?
Хоће ако се овако настави клечати пред агресором

MikiBg

pre 11 godina

Samo još da novi premijer doleti helikopterom. Naša istorija je kao program RTSa - sve same reprize. O tome što se stalno slave porazi da ne pričamo.

Relista

pre 11 godina

Pustite snimak "oduzimanja" tj. otimanja srpskih zastava i majica koje su ljudi nosili na gazimestan. Oduzimala ih je kosovska specijalna policija, pod pretnju oružjem u sa maltretiranjem ljudi. Nepismeni ljudi nas šamaraju a mi ćutimo i trpimo, gledamo, nadamo se nečemu i EU. Hahaha. Znam da ovo nećete objaviti, ali eto napisao sam vam.

Bad boy

pre 11 godina

Turci su mnogo godina posle bitke dosli u Srbiju-ovi sto pisu da smo na Kosovu tada doziveli strahovit poraz neka tuze svoje profesore Istorije. :-)

Nikola

pre 11 godina

Gospodo, o cemu vi pricate?! Nadam se da ce mi objaviti komentar jer nikoga ne vredja... Profesor sam filozofije! Da, filozofije! Iako to mozda zvuci cudno, da sam bio tamo sigurno se ne bih citav vratio! A dogodine vec resavam da idem... Ne bih dozvolio da mi iko oduzima majicu sa grbom zemlje iz koje dolazim, ne bih dozvolio oduzimanje sajkaca, cak ni zastavu DSa! Narocito ne bih dozvolio bahato ponasanje onolikog broja albanskih policajaca! I opet pitam... Gospodo, o cemu vi pricate?!
Na celu kosovske drzave kako je oni vide se nalaze sve sami divljaci! Neka o tome razmisljaju Albanci sa Kosova i Metohije! koga glasaju i ko su zapravo oni sami!? Uzgred, znate li da je od juce zabranjeno da se koristi ime Kosovo i Metohija na Kosovu kako ga vide Albanci! Heeej! zabranjeno! I naglasavam opet, Kosovo kako ga vide Albanci! I isto kao sto ne bih dozvolio da nekome kraj mene oduzimaju sajkacu, isto tako ne bih dozvolio da neko Albanca kraj mene napadne zbog svojih uverenja i simbola. Ali posto njihov stav podrazumeva nipodastavanje, pljackanje, fizicko maltretiranje do ubistava!.. Zao mi je... to je rat! Pitanje je samo koliko mi zelimo dalje da uzmicemo! ili cemo se konacno bedni, ponizni kakvi danas jesmo, ponovo uspraviti i ziveti kao slobodni ljudi bez obzira na posledice po nas! Jer samo tako slobodan covek zivi!..

vojislav

pre 11 godina

Ako nama ne dozvoljavaju unosenje zastave Srbije na Kosovo, ni u Srbiji ne bi trebalo dozvoliti nosenje albanske zastave na dan tzv. "Dana zastave" - reciprocna mera i gotovo

3M

pre 11 godina

@ackoniškikartel
Neces ti naljutiti "patriote", ovde se mogu naljutiti samo tvoji ucitelji i nastavnici i to na sebe same sto su te pustili da zavrsis skolu sa ovakvim "znanjem".

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Posle ovog komentara ću verovatno stati na živac nekog srpskog "patriote" ! Ja mislim da smo mi jedini narod koji slavi i pravi filmove o bici u kojoj smo doživeli strahovit poraz.Posle ove bitke,turci su nas držali još petstotina godina i jače !....
(ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)

@ (ackoniškikartel, 28. jun 2012 14:03)

pre 11 godina

Sinko, prethodni komentatori već su ti rekli šta treba a ja ću samo da dodam jedno pitanje: Zašto Amerikanci obeležavaju bitku za Alamo koju su izgubili, zašto Englezi obeležavaju bitku kod Hastingsa koju su takođe izgubili, zašto Grci pamte odbranu Termopila kad im svi branioci izginuše? Ima toga još, obrazuj se malo.

djordjevic

pre 11 godina

Hvala tim ljudinama sto se suprostavise otomanima...Bitka se 600+ godina kasnije nije pomerila ni pedalj. Linija fronta- ista, ali nacin borbe drugaciji i bitku vise ni sami ne znamo ko vodi.

Baba-cana

pre 11 godina

Srbima su oduzimane i državne zastave

A u Bujanovcu albanskih zastava vise neg u Tirani

Protiv sam desnicara i pozivanja u rat,ali ovo sto nam rade je ponizavajuce.

dobrotincanin

pre 11 godina

i ja osudjujem desnicarske organizacije, ali danasnje skandiranje dajte nam oruzje podrzavam, pa maltretiraju nas, tuku, skidaju.da li vidite sta nama rade? ne radujem se vidovdanu i obelezavanju bas puno, ne iz verskih razloga, uvek cu sa ponosom govoriti da sam sa kosova i govoriti o znacaju kosovske bitke. danas je u gracanici bilo naroda i na gazimestanu, bilo je svakojakih ljudi. moraju moja braca srbi da shvate, da sve sto se danas desavalo ostavljaju nama na teret. dosli su izbacili kakvu takvu energiju. otisli, sada su u svojim kucama u uzu srbiju i slobodno se krecu. sta mi veceras da radimo?kao i uvek pazimo, da nam ne zasvira nesto pored glave. molim samo za razum koji je patrijarh irinej danas video da ne postoji.nikada nije kasno. budimo mudri da bi dosli do cilja.

miško

pre 11 godina

Zar nije Stipe Mesić, svojevremeno rekao "našem dragom slobi", da će se sve završiti tamo gde je i počelo, na Kosovu ?
E pa eto, draga braćo, tražili ste i učestovali u svemu tome, sad gledajte...

Ivan

pre 11 godina

Cak i da je bila ocigledna pobeda turaka i da su odmah posle turci osvojili celu srbiju, kosovska bitka treba da se slavi jer su se bar neki srbi udruzili (sto nije lako). Mozda bi smo mogli nesto da naucimo od njih

CoaSombor

pre 11 godina

Gle, pa to su devetesete u reprizu: Tomica predsednik drzave, Ivica predsednik vlade, okupljanje na Gazimestanu...Jel zna neko kad ce opet onaj (znate, ONAJ!) nocni program krenuti na Palmu?

Jovan

pre 11 godina

Normalne drzave : siguran i udoban zivot , velike plate , tehnologija , dobri putevi , socijalna i zdravstvena sigurnost , kompjuteri , dobri automobili , brzi vozovi ...

Srbija : Gazimestan , Seselj , barikade , Karadzic , Kosovo , balvani , Mladic , Konuzin ...

Kalimero

pre 11 godina

(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Džabe kuckaš istorijske činjenice kada ovi novopečeni EU simpatizeri znaju o svojoj istoriji taman toliko koliko i o istoriji zemalja članica EU.
I da te dopunim, Vlatko Vuković bosanski vojvoda, koga je Tvrtko sa oko 1000 konjanika poslao Lazaru u pomoć povukao se na kraju bitke pronoseći vest da je hrišćanska vojska pobedila.
I još jedna istorijska činjenica za ove novopečene komšije iz tzv Republike Kosovo. Skender Beg ili Turski Iskander Bej je bio Arbanaški janičar koji je kao istaknuti ratnik dobio titulu Bega u Turskoj vojsci. Potom se predomislio i odbegao od Turaka vrativši se staroj veri i imenu Đurađ Kastriot postavši najljući protivnik Turaka i Islama na Balkanu. Ovaj sadašnji Albanski mit o njemu je čist spinovani plagijat.

Tirqit

pre 11 godina

"...Inace, komsije Albanci treba da znate da se sve negde zapisuje, pamti i ceka na naplatru. tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."
(T., 28. jun 2012 13:24)

Potpuno se slazem s tobom. I mi Albanci masivno radimo na tome da sve zapamtimo i zapisujemo. Trenutno smo u fazi naplacivanja. Kao sto i sam kazes: "..tako je uvek bilo i na zalost uvek ce i biti."

analitičar

pre 11 godina

Ovo je akt nasilja nad mirnim građanima i građankama Srbije koji su došli da obeleže Vidovdan. Međunarodna zajednica mora najoštirije da reaguje i osudi delovanje kosovskih paravnojnih formacija koje nastavlju da zlostavljaju i ubijaju mirne građane Kosmeta.
(spaske, 28. jun 2012 13:45)
Međunarodna zajednica će svakako imati razumevanje za grupe pijanih huligana koji onako usput skandiraju Mladiću i Karadžiću!

ackoniskikartel

pre 11 godina

Dao sam ti minsu samo zbog ne poznavanja istorijskih cinjenica. Naime Sprska vojska nije porazen na Kosovu 1389, kao sto to mnogi misle, iz prostog razloga sto se Turska vojska povukla natrag u Malu Aziju kako bi regulisala unutrasnje nemire prouzrokovane smrcu Murata.
Po nekim istorijskim zapisima Metacka Republika je cak i cestitala Trvtku Prvom na pobedi.

po svim parametrima sama bitka je bila neresena.

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.

Takodje zabluda je da smo bili 500 godina pod Turcima. Smederevo je palo tek 1459, a Crna Gora 1499 kad je pripojena Skadarskom sandzaku.

E mrzi me vise da pisem, imas google pa se edukuj malo ;)
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !

mali radojica

pre 11 godina

Sad zamislite scenu na nasoj strani granice. Pojavi se gomila Albanaca sa transparentima na kojima pise Ziveo UCK, Smrt Srbima, Velika Albanija (od Draca do Skoplja) i slicne gluposti. Sta mislite sta bi nasi granicari radili. ovo provociranje druge strane je tako ocigledno, tako providno ali i krajnje infantilno. Tako smo izgubili ratove 90 kako medijske tako i prave. Na kraju sto se onda bunimo kad ovakve vesti prate one koje govore o napadu molotovljevim koktelima na autobus pun Srpske dece, sta ste ocekivali da ce ovi na drugoj strani da se okrenu i gledaju u nebo. Pa jedva su docekali da ovi nasi buzdovancici krenu da urlaju o Ratku i Radovanu o nozu i Srebrenici i mrtvim Siptarima. Osilila se baqnda, sad kad su videli da im Ivica vraca 90 pa misle sad ce latiti oruzja pa ce cim prigusti odma da smugnu u prvu sumu duboko u Srbiji.Da nas Bog sacuva budala i ratova.

Zoran

pre 11 godina

Mene samo interesuje mentalni sklop osobe koja se zaputi na Gazimestan. Ada,bazeni,prepuno lepih ,mladih ljudi. Koga pametnog još interesuju popovi koji nešto baju na +35C.

јовица

pre 11 godina

ЕЕ десничари да сте спознали суштину православља не би се тако понашали. Прва ствар коју морате да схватите је да прихватите СВОЈУ ВЛАСТ без обзира на то каква је.

Stevan

pre 11 godina

Sta vicu, dajte nam oruzje? Pa dajte im oruzje, brze ce ga vratiti nego sto su ga uzeli i nikada se vise niko nece setiti da tako klice. Evo povraca mi se vise od Kosova... znam da mi komentar nece proci ali nekako mi je lakse...

ljudski korov

pre 11 godina

Smirivao desnicare? A ko je trebao da smiruje razjarane pripradnike policije koji su gazili simbole medjunarodno priznate drzave?
(Milan, 28. jun 2012 16:08)

Izgleda da cemo morati mi, pa ko pretekne !

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Tesko nama sa takvima koji se edukuju preko Googla ! Da bre,nismo izgubili,dobili smo bitku,oni su se povukli i nije uopshte bilo problema ! O kakvim bre istorijskim cinjenicama ti govorish ! Pa Boj na Kosovu je mit,nagadjanje ! A kada vam je vech toliko stalo do tog Kosova,molim vas idite dole i neka vam podele oruzje ! Smarate vishe ! Pa svi bre narodi imaju istoriju,ali vi ga preterujete !
(ackoniskikartel, 28. jun 2012 16:34)

Je si li ti ikad cuo za sarkazam? odatle moj komentar za google.
Btw Ja sam studirao istoriju, i boj na Kosovu nije mit sam po sebi, vec sve ono sto se izrodilo kasnije iz njega i u epskoj poeziji.
Ja nisam ovde da se "fufam" Kosovom i Kosovskim bojem, samo trazim da se malo vise barata s cinjenicama a malo manje sa proizvoljnim nagadjanjima.
ja ovde ne pozivam na mrznju prema Albancima, nit sam jedan od modernih "patriJota" nit sam jedan od onih koje briga za sve ono sto nas cini nacijom.
Oruzje u zivotu u ruke nisam uzeo niti planiram. Tako da malo oladi dozivljaj i dozvoli da i neko ko zna ponesto bude slobodan da prokomentarise.
Pozz

MiloshM

pre 11 godina

Danas se na Kosovu davao PARASTOS KOSOVSKIM JUNACIMA i zna se kako se to obeležava. Zna se i kako se brani zemlja a to je tema za neku drugu priliku!

tarabić

pre 11 godina

Srbi su dobili bitku na kosovu a Turska vojska se povukla iz Srbije i tek nakon osamdeset godina usla i okupirala Srbiju. Kosovski boj je dobijen zahvaljujuci Brankovicu.
(Srdjan, 28. jun 2012 14:33)

Ta pobeda je bila tako veličanstvena da je Stefan, maloletni sin ubijenog kneza Lazara, morao lično na noge sultanu Bajazitu odvesti svoju sedamnaestogidišnju sestru Oliveru!Valjda sve u želji da uteši "poraženog" sultana, tj.krvnika njegovog oca!Ah, taj dobri i humani srednji vek!

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Druga je stvar sto je na Kosovu poginuo krem Srpskih velikasa, i da vise nije imala cime da se brani pa samim tim i primila vazalstvo.
(SrboCrnogorac, 28. jun 2012 15:56)

A da nije i ta prica o pogibiji "krema srpskih velikasa" samo joj jedan neutemeljeni mit? Ako je zaista bilo tako, otkud onda Stefanu Lazarevicu, samo 13 godina nakon tog Kosova, onakva vojska u Angorskoj bici - verovatno najvecoj bici koju je Svet dotle video? Srpska elita, ili je prihvatila Islam, ili je emigrirala na Zapad. A ostao je skart. Kao sto se u srpskoj istoriji mnogo puta desavalo i pre i posle toga. (Pod elitom ne mislim samo na plemstvo, nego i na najpametnije, najsposobnije, najvrednije...) Srbi su proizvod 1000-godisnje negativne selekcije. Jesu li vam sad stvari jasnije? Jedino sto meni nije jasno - sta su Bugari Bogu zgresili, pa da im Srbi budu zapad?

maksa

pre 11 godina

imam jedan predlog za "obraz". ajde vi lepo otidjite do Kosova, maznite oruzje i vratite nam Srbiju! jel moze? super! glasam za vas na sledecim izborima ako u prvim redovima vidim i vodju obraza!

Aleksandar

pre 11 godina

Dozivljaji sa proslave Vidovdana iz godine u godinu pokazuju kako smo mi jadan i bedan narod koji nema pojma ni ocemu, ni ko smo ni sta smo ni gde smo. Alo shvatite vec jednom Kosovo je nezavisna drzava ako vec idete na Gazimestan ponasajte se pristojno i dostojanstveno... a ne, gomila huligana i olosa koje je iznedrila srpska iracionalna politika idu dole da bi uradili? STA? Da se glupiraju i prave probleme. Da nece mozda sacica partizanovih navijaca da vrati Kosovo u sastav Srbije.

Rade

pre 11 godina

A je l taj Mladic i Karadzic bili junaci kosovskog boja?Malocas sam pogledao na B 92 jednog patriotu kako daje izjavu...zbog takvih nam je Toma pre(s)ednik,Dacic vec premijer...

lorimer

pre 11 godina

@ (dobrotincanin, 28. jun 2012 20:19)"

Ništa novo, tako su im i očevi radili, otišli bi za vikend preko Drine, napravili to što naprave, pokupili plen i nazad u Srbiju, a lokalne ostavili da čekaju odgovor.
Zašto bi deca takvih bila dugačija?
Nije njih briga kako će vama biti, pa to vam se govori godinama unazad, njih to ne interesuje. Isto su na teži način naučili Srbi iz Krajine.
Nego, gledajte vi sebe. Vi ste tamo, a ne ovi klipani koji pevaju na parastosu. I nemojte misliti da su oni tu zbog vas. Naprotiv...

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Braco Srbi bez mene. Jednom Sam dobio po p.... E necu opet. Zivot je kratak.
E umalo da zaboravim a sta nasi severni susedi misle o teritoriji Koju mi zovemo Vojvodina .

Man Not Machine

pre 11 godina

Ovi bas zapeli da se ispuni Kremansko prorocanstvo o ostacima naroda pod sljivom. Citao sam novija prorocanstva nekog dede, doneo mi prijatelj kopije stranica iz neke knjige, i mogu vam reci da se sve desava kako je predvideo.

Elektrotehničar

pre 11 godina

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 28. jun 2012 23:34)

To znači da ste nesposobni taman toliko koliko i naša država i da imate znaje i diplomu samo na papiru.

dosta je bilo

pre 11 godina

pa sto nisu nabavili oruzije kad ga vec traze? ako se nesto na balkanu lako nabavi onda su to puske!

a znate zasto nisu?
zato sto su to obicne kukavice i iskompleksirani klinci (sto btw pevaju na parastosu, eeeej!) koji su mnogo jaki kada u beogradu pevaju pesme "ubi zakolji...", provociraju i prozivaju nase policajce (naravno 99. slabo pamte i nisu vidlei sta znaci rat), a kad se konacno nadju na tom kosovu onda pognute glave se skidaju u gace i cuteci bacaju svoje zastave!
da li treba svi da se opet vratimo u 93. da bi gomila ludaka i maloumnika zadovoljila svoj hir o ratovanju (ponovo) sa celim svetom radi svojih fantazija i mitomanskih verovanja?
sto je najgore njihovi politicki predstavnici koje oni smatraju patriotama su vec vodili unapred izgubljen rat i zrtvovali sve gradjane srbije da bi na kraju potpisali kapitulaciju...
ako vam se ratuje, pusku na rame pa pravac kosovo, oslobadjajte vasu zemlju iz snova, ja vas sprecavati necu sigurno!

maestro

pre 11 godina

@spaske, kakvi bre mirni gradjani i gradjanke!!??!! citas li ti ovaj tekst uopste?!? ljudí pevaju mladicu i karadzicu i traze oruzje,sta je sa tobom???????

Kristofer Kolumbo (glavom i bradom - onaj pravi)

pre 11 godina

@Serdar, 28. jun 2012 16:07

Ovo je doba internata. Svako moze da bude sta hoce, da se predstavlja kako hoce i da se potpisuje kako hoce. Ali to ne znaci i da jeste to sto tvrdi da jeste.

hrvat

pre 11 godina

Ne provociram, nego se jednostavno pitam, zar vi navijači mislite da pomažete svojim Srbima na Kosovu provokacijama,napadima na pliciju, pozivajući na oružje, skandiranjem Mladiću, Karadžiću, spominjući Srebrenicu??? Dođete dolje jedan dan, full patriotski nabrijani, isporvocirate Albance i odete doma misleći da ste napravili veliku stvar. Jeste se ikad zapitali kakve će poljedice imati Srbi koji dolje žive zbog vašeg patriotizma, oni dolje moraju živjet svaki dan, ići u školu, crkvu, poštu, milite li stvarno da ste im pomogli?

pravnik

pre 11 godina

@nikola

ja sam pravnik sa polozenim strucnim ispitom,da, pravnik! vec 2 godine sam bez posla,da,bez posla,iako sam bio student generacije!!! kazes da su na celu kosovske drzave divljaci, a na celu nase drzave je KO???

pravnik

pre 11 godina

kao pravnik vam kazem da postoji ustavno pravo na slobodu izrazavanja i misljenja(koju ovi skotovi iz tzv obraza koriste), ali postoji i ogranicavanje ovog prava, ako se ono koristi radi stvaranja i sirenja mrznje po osnovu pola,rase,nacije,veroispovesti,jezika... takodje, postoji i zabrana takvih organizacija kao obraz, 1389 itd(neku su vec zabranili) i nije mi jasno zasto drzava malo bolje ne primenjuje ustav,kao najvisi pravni akt i kome to odgovara i ide u korist

Suma

pre 11 godina

Tako vam je to gospodo kad ucite laznu istoriju,oni koji znaju malo o istoriji juce sigurno nisu bili na toj proslavi,nego samo huligani i drogirasi.Sad imate demokratsku vlast;Nikolic i Dacic vode vam drzavu,imacete dovoljno proslava ali nikad vise na Kosovu.

kanibal

pre 11 godina

"Patrijarh Irinej je zamolio grupu desničara da ne provociraju, objasnivši im pritom i suštinu služenja parastosa"

Briga njih za tvoj parastos, oni bi i na sahrani zapevali. Svaki pravoslavni Srbin zna kako se ponaša na parastosu, osim ovih debila, koji i nisu nikakvi vernici.
Za Obrez, Zveri, i slične - na parastosu se tuguje. Ne diže se glas. Spomenu se pokojnici kojima se parastos daje. Ne urla se, ne dere se, ne preti se. Edukujte se malo, kad vas već roditelji nisu edukovali.

Prle

pre 11 godina

Oduvek je bilo i biće patriota i izdajnika, kukavica, lažnih junaka i heroja, onih koji ginu za naciju i onih koji se okoriste u ratu, lažova i istinoljubivih, pameti i gluposti... Ostaje samo da se svako od vas prepozna kao što i činite na svoj način.