Utorak, 20.12.2011.

00:21

Tadićevo novo rešenje za Kosovo

Beograd spreman da predloži nova rešenja za Kosovo. Dupli suverenitet bi omogućio da se nijedna strana ne oseća gubitnički, pišu "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Tadiæevo novo rešenje za Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

esb

pre 12 godina

Gde su mladi, tu je i šala. Šali nikad kraja.

Alo bre, izgubili ste RAT pre 12 godina! Kapiši? Pa bi sad ako može bar da izgleda kao da ga niste izgubili? E, pa ne može- ratovi se i vode da nakon njih ništa ne bi izgledalo kao pre njih. Da je Sloba potpisao Rambuje, ne bi bilo rata. On je hteo rat i zdravo đaci.

Zlopamtilo

pre 12 godina

(jaki, 20. decembar 2011 11:24)

Niste pobedili pobedili su ameri seti se digli ste Klintonu i spomenik a digli su ga i sami sebi (Bondsteel) da ne zaboravite ko je gazda . Šta da radiš svi mi imamo neke gazde a neki od nas su skloni da se zanesu i zaborave pa onda njima stave takav podsetnik....

Sima

pre 12 godina

Probni balon, kao Albanci bi se osecali porazenim ako bi sever Kosova dobio autonomiju... Nece vam proci ideja gospodo, vreme radi za nas - Kosovo je bilo, jeste i ostace Srbija!

Suboticanin

pre 12 godina

Jedva cekam kad Tadic bude rekao da je najbolje resenje priznati Kosovo...
Samo da ne bude onda vec i Vojvodina na listi cekanja Srpskog priznavanja :)

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?
(KM, 20. decembar 2011 11:21)

Bar cemo se otarasiti vas, i necemo morati da izdrzavamo i vas - malo li je.

kizza

pre 12 godina

@jaki

Postovani gospodine, vi niste pobedili nikoga. Nasa vojska je unistila OVK, pa bolje ne pominjite to. Nas je pobedio NATO, a to svakako niste vi.

zabrinut gradjanin

pre 12 godina

da li ste vi culi sebe gospodime predsednice,uxvatikli ste se za Kosovo i za Eu,bolje bi vam bilo da se upregnete i smislite nacin za preporod ove propale Srbije,dosats te vi nas zamazivali,vidimo sta se desava!

maraton

pre 12 godina

Čudni su putevi predsednikovih razmišljanja. Stalno mi se nameće pitanje: "Sa kim predsednik Srbije kroji sudbinu ove države?" Ideje o sudbinskim pitanjima države iznosi u stranim državama, na gostovanjima, na stranačkom skupu. Na sednici vlade, na Skupštini, javnim istupanjem u svom kabinetu, pred narodom - ne. Kakve god bile ideje koje iznosi, zna se red gde se prvo o njima disksutuje i kad meritorne institucije (vlada, skupština, stručne institucije i dr.), zajedno sa predsednikom sve izanaliziraju, rešenja se saopštavaju javnosti. Ovako, meni sve ovo liči na putujući hobi baba Vange. Posle ovakvog vođenja politike nama ostane da se čudimo šta nas snađe.

Siki

pre 12 godina

Ovo već podseća na vic o veterinaru i bolesnoj kravi:
Prvi dan: "Stavite dve prednje kravine noge u hladnu vodu a dve zadnje u toplu vodu"
Drugi dan: "Stavite dve leve kravine noge u toplu vodu, a dve desne u hladnu vodu"
Treći dan krava crkne a veterinar: "Baš šteta, a imao sam još gomilu sjajnih ideja"

jaki

pre 12 godina

za vreme milosevica, mi albanci bili smo u najgorijem stanju,i ekonomski i na svakom domenu,i pobedilismo, asada vise nije ta pesma,promenili su se vremena sada je sve drugo, vama treba da bude jasno jednom za uvjek, vi ste kaznjavani od cijelog sveta, vi ste na svadju sa svakom susednom drzavom, vi ste u svetu kao kriminalci,prznajte jednom da ste izgubili za uvek.

KM

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?

Visi

pre 12 godina

Ne znam zasto se mucite kad resenje svi znaju, Sever Kosova za Jug Srbije. To je razmena teritorija nista vise. Koliko uzimas tolika das i to je sve. Sto se tice Republike Srpske i Makedonije neka tamo narod odlucuje sta zeli i kako zeli ici dalje, ali uz uslov da se postuje njihovo opredeljenje.

Pera

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da napravimo Kosovo na 2 sprata. Sve sa rekama, sumama, gradovima, planinama, sve na 2 sprata. Pa lepo jedan sprat Albancima, drugi Srbima. Svako na svome i mirna Backa...

jaki

pre 12 godina

da ostanu na vlasti pricaju glposti, drzava koja je priznata od 85 najmocnije sveta, i sad sto srbi misle da ce da se odrekne toga , to srbski politicari stvarni pricaju bajke, ali ta bajke vazi samo za srbe.

bolid

pre 12 godina

ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci. (trece oko, 20. decembar 2011 03:24)=======skoro ubedljivo, da nije prisutna cinjenica dokle se proseze osecaj slobode albanaca, Beograd, Budimpesta ili Berlin? Ne preporucujem dalje da ne probudite najvece krvoloke koje je Evropa ikad imala, vikinge!

Dragan

pre 12 godina

Ameri i ostali veliki su priznali Kosovo i nema šanse da odstupe.Medjunarodni sud pravde je dao za pravo Albancima sa Kosova.Dakle,ovaj predlog će proći kao i svi prethodni koje je ponudila Srbija.

Vikiliks,Vrbas

pre 12 godina

Predsednik države Tadić i trener Partizana Vlade Jovanović su, po svoj prilici, išli u istu školu.Obadvojica uvek znaju kako treba,a u praksi su im rezultati katastrofa.

kosovo i srbija bice evropska unija

pre 12 godina

nigde u evropi nema tako siroke autonomije kao sto predlaze ahtisarijev plan za srbe na kosovu - i na severu i na jugu! nece biti granica, bice zajednicku valuta, kultura zasticena i neces ni znati jesi li na kosovu ili u srbiji...

B

pre 12 godina

Ok, za razliku od juce. Medjutim, da te pitam, predsednice. Zasto si angazovao Boru Stefanovica ako ti predlazes resenja ili se samo predstavljas da su to tvoja resenja? Cemu cela ova igranka i predstava? Iskreno se nadam tvom porazu na izborima i navijam za neke nove snage! Vi ste istorija i to losa istorija!

Goran

pre 12 godina

na svu ( nasu ) srecu, niko vise ovog coveka nece pitati za misljenje nit ce uvaziti ono sto on kaze.
Srbi sa Kosmeta ce se pitati za njihovu sudbinu a Rusi ce zastiti njihove interese.
To je pun pogodak.
zbogom, Tadicu...

****** vas Kosovo!

pre 12 godina

Mozete da se zahvalite onom pod lipom i njegovoj ekipi na sadasnjici - ah, da zaboravih da su oni i danas tu i vladaju nama. Koja smo mi g****!

Minja

pre 12 godina

Vasih resenja nam je preko glave. Bolje pustite ljude koji stvarno imaju realan plan i program da vode ovu drzavu i svima nama omoguce bolji zivot i bolje sutra.

kercova

pre 12 godina

srpska politika izgleda i funkcionise kao pijac, a srpski politicari kao tezgadzije.na pocetku udare nerealnu i neostvarljivu cenu da bi na kraju molili po onom poznatom:daj koliko das, samo da ne bude dzaba ;-)))

trece oko

pre 12 godina

gospodine Tadicu lepo,jeste NAJLEPSE da se narodi zblizavaju ALI treba da se jednom samo jednom setis sta je Srbija radila/uradila Albanskom narodu na Kosovu u zadnjih 100 godina.Znaci to vase ,,niko ne gubi" jeste lepo receno pravo demokratski ali Albanci gubeeeeeee stalno a Srbija ostaje i dalje osvajac te bogami i uvek pretnja susedima narocito onim slabijim od sebe.g.Tadicu,jeste bilo rata,imalo je vise-manje zrtvi i jada ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci.

Lav

pre 12 godina

Svakom srpskom predlogu uvek nedostaje jedna te ista stvar - razlog zbog kog bi bilo koji albanski politicar pristao na bilo sta ispod potpune nezavisnosti?

swedroid

pre 12 godina

hehe, u ovom resenju sve i da se ostvari mozemo reci zbogom Sengenu, jer docekati albance da ispune uslove a bez granice sa njima = nikad a mozda i kasnije. Lepo Busek iz Austrije rece, ako zelite probleme, evo, reci cu vam da je Kosovo Srbija. Pametnom dosta da shvati poglede iz civilizacije na albanski zivalj.

naša televizija

pre 12 godina

На крају ће Србија бити проглашена северном покрајином Косова - АП Србија :))

aleksandar

pre 12 godina

sistem 2 nemacke je za nas srbe neprihvatljiv. neka svi priznaju kosovo mi ne moramo. nisam radikal i glasac sam DS, tako da bih zamolio predsednika da sacuva ovakve izjave za nakon izbora

Defetista

pre 12 godina

A ko je odbio Išingerov model 2007-me godine ?? Vuk Drašković i Koštunjavi. I sad taj Drašković prosipa pamet nekakvim preokretom. Bitno je da je njegova Dana pozapošljavala pola crne gore u Beogradu.

Plavicuperak

pre 12 godina

Pa kako Albanci da se osecaju gubitnicki?!Oni su dosli i kradu nasu teritoriju,a Boris Tadic pravi kompromise sa njima i vodi racuna kako ce da se osecaju...Samo jos fali da se i njima izvini,jer KFORU jeste!

Marko

pre 12 godina

Za resenje je potreban karakter, podrska neke velike sile a nista od toga Tadic nema tako da ce taj predlog biti zguzvan ,odbacen i proglasen za njegovu novu demagosku pricicu. Taci i velikoalbanci ne nameravaju da Srpskom delu Kosova daju bilo kakvu autonomiju upamtite ovo! Ahtisarijev plan ne nudi nikakvu autonomiju osim opstinske kakvu vec imaju opstine po Srbiji npr. a Srbi sada imaju mnogo vecu autonomiju od te Ahtisarijeve.

southlander

pre 12 godina

"Srbi bi imali svoje škole, bolnice, valutu, što bi im omogucilo da se osecaju kao u svojoj državi Srbiji." To bi po reciporocitetu vazilo i na teritoriji sadasnje Srbije i Vojvodine. Pa razmislite dali tu vrstu decentralizacije mozete podneti. Ako je moguce, imate 2 miliona glasova, za.

ns

pre 12 godina

Ipak priznavanje suvereniteta? Zar to nije protiv Ustava u kome se ne pominje "dvojni suverenitet" ali se jasno pominje teritorijanli integritet Srbije? Igrate se sa vatrom, zivotima ljudi i svojom slobodom.

lady gaga

pre 12 godina

Srpska politika uvek prihvata rešenja koja je pre odbijala. Ali sad je prošla baba s kolačima. I neće da pravi nove.

Nije jasno zašto se pominje tirolski model, ako Srbija ne namerava da prizna Kosovo. Koliko je poznato, Austrija je priznala italijanski suverenitet nad Južnim Tirolom.

stančeta

pre 12 godina

Do juče si pričao da nijedan oblik suvereniteta nedolazi u obzir pa vidi sad još ćeš da nas ubeđuješ da je to u našem interesu

slobodan

pre 12 godina

Zašto izazivaš gnev naroda kakav bre suverenitet mi volimo Kosovo i nikad nećemo da biramo između EU i njega.DOSTA je pogrešne politike uradi makar jednu stvar što narod želi raspiši izbore i skloni se sa političke scene nemaš podršku naroda i nemoj u ime njega da pregovaraš

Горан

pre 12 godina

Па зар већ није било међународних конференција? А шта је са резолуцијом 1244? Јел је пала с неба?

Е мој Тадићу, полако али сигурно попушташ. Запад неће прихватити твоје предлоге, то је свима јасно. Запад је ту довео војску и одатле се за сада не миче. Србија само треба да је истрајна на УН резолуцији 1244 и да не одступа. Време ради за нас. Али, не попуштај некаквим "новим" идејама.

Dragan

pre 12 godina

Ameri i ostali veliki su priznali Kosovo i nema šanse da odstupe.Medjunarodni sud pravde je dao za pravo Albancima sa Kosova.Dakle,ovaj predlog će proći kao i svi prethodni koje je ponudila Srbija.

Vikiliks,Vrbas

pre 12 godina

Predsednik države Tadić i trener Partizana Vlade Jovanović su, po svoj prilici, išli u istu školu.Obadvojica uvek znaju kako treba,a u praksi su im rezultati katastrofa.

Pera

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da napravimo Kosovo na 2 sprata. Sve sa rekama, sumama, gradovima, planinama, sve na 2 sprata. Pa lepo jedan sprat Albancima, drugi Srbima. Svako na svome i mirna Backa...

kosovo i srbija bice evropska unija

pre 12 godina

nigde u evropi nema tako siroke autonomije kao sto predlaze ahtisarijev plan za srbe na kosovu - i na severu i na jugu! nece biti granica, bice zajednicku valuta, kultura zasticena i neces ni znati jesi li na kosovu ili u srbiji...

jaki

pre 12 godina

da ostanu na vlasti pricaju glposti, drzava koja je priznata od 85 najmocnije sveta, i sad sto srbi misle da ce da se odrekne toga , to srbski politicari stvarni pricaju bajke, ali ta bajke vazi samo za srbe.

jaki

pre 12 godina

za vreme milosevica, mi albanci bili smo u najgorijem stanju,i ekonomski i na svakom domenu,i pobedilismo, asada vise nije ta pesma,promenili su se vremena sada je sve drugo, vama treba da bude jasno jednom za uvjek, vi ste kaznjavani od cijelog sveta, vi ste na svadju sa svakom susednom drzavom, vi ste u svetu kao kriminalci,prznajte jednom da ste izgubili za uvek.

trece oko

pre 12 godina

gospodine Tadicu lepo,jeste NAJLEPSE da se narodi zblizavaju ALI treba da se jednom samo jednom setis sta je Srbija radila/uradila Albanskom narodu na Kosovu u zadnjih 100 godina.Znaci to vase ,,niko ne gubi" jeste lepo receno pravo demokratski ali Albanci gubeeeeeee stalno a Srbija ostaje i dalje osvajac te bogami i uvek pretnja susedima narocito onim slabijim od sebe.g.Tadicu,jeste bilo rata,imalo je vise-manje zrtvi i jada ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci.

naša televizija

pre 12 godina

На крају ће Србија бити проглашена северном покрајином Косова - АП Србија :))

B

pre 12 godina

Ok, za razliku od juce. Medjutim, da te pitam, predsednice. Zasto si angazovao Boru Stefanovica ako ti predlazes resenja ili se samo predstavljas da su to tvoja resenja? Cemu cela ova igranka i predstava? Iskreno se nadam tvom porazu na izborima i navijam za neke nove snage! Vi ste istorija i to losa istorija!

Lav

pre 12 godina

Svakom srpskom predlogu uvek nedostaje jedna te ista stvar - razlog zbog kog bi bilo koji albanski politicar pristao na bilo sta ispod potpune nezavisnosti?

Siki

pre 12 godina

Ovo već podseća na vic o veterinaru i bolesnoj kravi:
Prvi dan: "Stavite dve prednje kravine noge u hladnu vodu a dve zadnje u toplu vodu"
Drugi dan: "Stavite dve leve kravine noge u toplu vodu, a dve desne u hladnu vodu"
Treći dan krava crkne a veterinar: "Baš šteta, a imao sam još gomilu sjajnih ideja"

Minja

pre 12 godina

Vasih resenja nam je preko glave. Bolje pustite ljude koji stvarno imaju realan plan i program da vode ovu drzavu i svima nama omoguce bolji zivot i bolje sutra.

Suboticanin

pre 12 godina

Jedva cekam kad Tadic bude rekao da je najbolje resenje priznati Kosovo...
Samo da ne bude onda vec i Vojvodina na listi cekanja Srpskog priznavanja :)

****** vas Kosovo!

pre 12 godina

Mozete da se zahvalite onom pod lipom i njegovoj ekipi na sadasnjici - ah, da zaboravih da su oni i danas tu i vladaju nama. Koja smo mi g****!

swedroid

pre 12 godina

hehe, u ovom resenju sve i da se ostvari mozemo reci zbogom Sengenu, jer docekati albance da ispune uslove a bez granice sa njima = nikad a mozda i kasnije. Lepo Busek iz Austrije rece, ako zelite probleme, evo, reci cu vam da je Kosovo Srbija. Pametnom dosta da shvati poglede iz civilizacije na albanski zivalj.

kercova

pre 12 godina

srpska politika izgleda i funkcionise kao pijac, a srpski politicari kao tezgadzije.na pocetku udare nerealnu i neostvarljivu cenu da bi na kraju molili po onom poznatom:daj koliko das, samo da ne bude dzaba ;-)))

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?
(KM, 20. decembar 2011 11:21)

Bar cemo se otarasiti vas, i necemo morati da izdrzavamo i vas - malo li je.

lady gaga

pre 12 godina

Srpska politika uvek prihvata rešenja koja je pre odbijala. Ali sad je prošla baba s kolačima. I neće da pravi nove.

Nije jasno zašto se pominje tirolski model, ako Srbija ne namerava da prizna Kosovo. Koliko je poznato, Austrija je priznala italijanski suverenitet nad Južnim Tirolom.

Goran

pre 12 godina

na svu ( nasu ) srecu, niko vise ovog coveka nece pitati za misljenje nit ce uvaziti ono sto on kaze.
Srbi sa Kosmeta ce se pitati za njihovu sudbinu a Rusi ce zastiti njihove interese.
To je pun pogodak.
zbogom, Tadicu...

maraton

pre 12 godina

Čudni su putevi predsednikovih razmišljanja. Stalno mi se nameće pitanje: "Sa kim predsednik Srbije kroji sudbinu ove države?" Ideje o sudbinskim pitanjima države iznosi u stranim državama, na gostovanjima, na stranačkom skupu. Na sednici vlade, na Skupštini, javnim istupanjem u svom kabinetu, pred narodom - ne. Kakve god bile ideje koje iznosi, zna se red gde se prvo o njima disksutuje i kad meritorne institucije (vlada, skupština, stručne institucije i dr.), zajedno sa predsednikom sve izanaliziraju, rešenja se saopštavaju javnosti. Ovako, meni sve ovo liči na putujući hobi baba Vange. Posle ovakvog vođenja politike nama ostane da se čudimo šta nas snađe.

zabrinut gradjanin

pre 12 godina

da li ste vi culi sebe gospodime predsednice,uxvatikli ste se za Kosovo i za Eu,bolje bi vam bilo da se upregnete i smislite nacin za preporod ove propale Srbije,dosats te vi nas zamazivali,vidimo sta se desava!

esb

pre 12 godina

Gde su mladi, tu je i šala. Šali nikad kraja.

Alo bre, izgubili ste RAT pre 12 godina! Kapiši? Pa bi sad ako može bar da izgleda kao da ga niste izgubili? E, pa ne može- ratovi se i vode da nakon njih ništa ne bi izgledalo kao pre njih. Da je Sloba potpisao Rambuje, ne bi bilo rata. On je hteo rat i zdravo đaci.

kizza

pre 12 godina

@jaki

Postovani gospodine, vi niste pobedili nikoga. Nasa vojska je unistila OVK, pa bolje ne pominjite to. Nas je pobedio NATO, a to svakako niste vi.

southlander

pre 12 godina

"Srbi bi imali svoje škole, bolnice, valutu, što bi im omogucilo da se osecaju kao u svojoj državi Srbiji." To bi po reciporocitetu vazilo i na teritoriji sadasnje Srbije i Vojvodine. Pa razmislite dali tu vrstu decentralizacije mozete podneti. Ako je moguce, imate 2 miliona glasova, za.

KM

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?

Defetista

pre 12 godina

A ko je odbio Išingerov model 2007-me godine ?? Vuk Drašković i Koštunjavi. I sad taj Drašković prosipa pamet nekakvim preokretom. Bitno je da je njegova Dana pozapošljavala pola crne gore u Beogradu.

stančeta

pre 12 godina

Do juče si pričao da nijedan oblik suvereniteta nedolazi u obzir pa vidi sad još ćeš da nas ubeđuješ da je to u našem interesu

bolid

pre 12 godina

ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci. (trece oko, 20. decembar 2011 03:24)=======skoro ubedljivo, da nije prisutna cinjenica dokle se proseze osecaj slobode albanaca, Beograd, Budimpesta ili Berlin? Ne preporucujem dalje da ne probudite najvece krvoloke koje je Evropa ikad imala, vikinge!

Горан

pre 12 godina

Па зар већ није било међународних конференција? А шта је са резолуцијом 1244? Јел је пала с неба?

Е мој Тадићу, полако али сигурно попушташ. Запад неће прихватити твоје предлоге, то је свима јасно. Запад је ту довео војску и одатле се за сада не миче. Србија само треба да је истрајна на УН резолуцији 1244 и да не одступа. Време ради за нас. Али, не попуштај некаквим "новим" идејама.

Sima

pre 12 godina

Probni balon, kao Albanci bi se osecali porazenim ako bi sever Kosova dobio autonomiju... Nece vam proci ideja gospodo, vreme radi za nas - Kosovo je bilo, jeste i ostace Srbija!

slobodan

pre 12 godina

Zašto izazivaš gnev naroda kakav bre suverenitet mi volimo Kosovo i nikad nećemo da biramo između EU i njega.DOSTA je pogrešne politike uradi makar jednu stvar što narod želi raspiši izbore i skloni se sa političke scene nemaš podršku naroda i nemoj u ime njega da pregovaraš

Plavicuperak

pre 12 godina

Pa kako Albanci da se osecaju gubitnicki?!Oni su dosli i kradu nasu teritoriju,a Boris Tadic pravi kompromise sa njima i vodi racuna kako ce da se osecaju...Samo jos fali da se i njima izvini,jer KFORU jeste!

ns

pre 12 godina

Ipak priznavanje suvereniteta? Zar to nije protiv Ustava u kome se ne pominje "dvojni suverenitet" ali se jasno pominje teritorijanli integritet Srbije? Igrate se sa vatrom, zivotima ljudi i svojom slobodom.

Marko

pre 12 godina

Za resenje je potreban karakter, podrska neke velike sile a nista od toga Tadic nema tako da ce taj predlog biti zguzvan ,odbacen i proglasen za njegovu novu demagosku pricicu. Taci i velikoalbanci ne nameravaju da Srpskom delu Kosova daju bilo kakvu autonomiju upamtite ovo! Ahtisarijev plan ne nudi nikakvu autonomiju osim opstinske kakvu vec imaju opstine po Srbiji npr. a Srbi sada imaju mnogo vecu autonomiju od te Ahtisarijeve.

Visi

pre 12 godina

Ne znam zasto se mucite kad resenje svi znaju, Sever Kosova za Jug Srbije. To je razmena teritorija nista vise. Koliko uzimas tolika das i to je sve. Sto se tice Republike Srpske i Makedonije neka tamo narod odlucuje sta zeli i kako zeli ici dalje, ali uz uslov da se postuje njihovo opredeljenje.

aleksandar

pre 12 godina

sistem 2 nemacke je za nas srbe neprihvatljiv. neka svi priznaju kosovo mi ne moramo. nisam radikal i glasac sam DS, tako da bih zamolio predsednika da sacuva ovakve izjave za nakon izbora

Zlopamtilo

pre 12 godina

(jaki, 20. decembar 2011 11:24)

Niste pobedili pobedili su ameri seti se digli ste Klintonu i spomenik a digli su ga i sami sebi (Bondsteel) da ne zaboravite ko je gazda . Šta da radiš svi mi imamo neke gazde a neki od nas su skloni da se zanesu i zaborave pa onda njima stave takav podsetnik....

Sima

pre 12 godina

Probni balon, kao Albanci bi se osecali porazenim ako bi sever Kosova dobio autonomiju... Nece vam proci ideja gospodo, vreme radi za nas - Kosovo je bilo, jeste i ostace Srbija!

Plavicuperak

pre 12 godina

Pa kako Albanci da se osecaju gubitnicki?!Oni su dosli i kradu nasu teritoriju,a Boris Tadic pravi kompromise sa njima i vodi racuna kako ce da se osecaju...Samo jos fali da se i njima izvini,jer KFORU jeste!

trece oko

pre 12 godina

gospodine Tadicu lepo,jeste NAJLEPSE da se narodi zblizavaju ALI treba da se jednom samo jednom setis sta je Srbija radila/uradila Albanskom narodu na Kosovu u zadnjih 100 godina.Znaci to vase ,,niko ne gubi" jeste lepo receno pravo demokratski ali Albanci gubeeeeeee stalno a Srbija ostaje i dalje osvajac te bogami i uvek pretnja susedima narocito onim slabijim od sebe.g.Tadicu,jeste bilo rata,imalo je vise-manje zrtvi i jada ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci.

bolid

pre 12 godina

ali Albanci sa Kosova su SAMO Slobodu trazili oni nisu bili podstrekivaci. (trece oko, 20. decembar 2011 03:24)=======skoro ubedljivo, da nije prisutna cinjenica dokle se proseze osecaj slobode albanaca, Beograd, Budimpesta ili Berlin? Ne preporucujem dalje da ne probudite najvece krvoloke koje je Evropa ikad imala, vikinge!

jaki

pre 12 godina

da ostanu na vlasti pricaju glposti, drzava koja je priznata od 85 najmocnije sveta, i sad sto srbi misle da ce da se odrekne toga , to srbski politicari stvarni pricaju bajke, ali ta bajke vazi samo za srbe.

Goran

pre 12 godina

na svu ( nasu ) srecu, niko vise ovog coveka nece pitati za misljenje nit ce uvaziti ono sto on kaze.
Srbi sa Kosmeta ce se pitati za njihovu sudbinu a Rusi ce zastiti njihove interese.
To je pun pogodak.
zbogom, Tadicu...

jaki

pre 12 godina

za vreme milosevica, mi albanci bili smo u najgorijem stanju,i ekonomski i na svakom domenu,i pobedilismo, asada vise nije ta pesma,promenili su se vremena sada je sve drugo, vama treba da bude jasno jednom za uvjek, vi ste kaznjavani od cijelog sveta, vi ste na svadju sa svakom susednom drzavom, vi ste u svetu kao kriminalci,prznajte jednom da ste izgubili za uvek.

Dragan

pre 12 godina

Ameri i ostali veliki su priznali Kosovo i nema šanse da odstupe.Medjunarodni sud pravde je dao za pravo Albancima sa Kosova.Dakle,ovaj predlog će proći kao i svi prethodni koje je ponudila Srbija.

slobodan

pre 12 godina

Zašto izazivaš gnev naroda kakav bre suverenitet mi volimo Kosovo i nikad nećemo da biramo između EU i njega.DOSTA je pogrešne politike uradi makar jednu stvar što narod želi raspiši izbore i skloni se sa političke scene nemaš podršku naroda i nemoj u ime njega da pregovaraš

kosovo i srbija bice evropska unija

pre 12 godina

nigde u evropi nema tako siroke autonomije kao sto predlaze ahtisarijev plan za srbe na kosovu - i na severu i na jugu! nece biti granica, bice zajednicku valuta, kultura zasticena i neces ni znati jesi li na kosovu ili u srbiji...

kizza

pre 12 godina

@jaki

Postovani gospodine, vi niste pobedili nikoga. Nasa vojska je unistila OVK, pa bolje ne pominjite to. Nas je pobedio NATO, a to svakako niste vi.

KM

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Jedva cekam da vidim , sta ce Armija "gladnih i bosih" da pise kada (eventualno, licno se nadam NIKAD) Srbija prizna Kosovo i kada oni i dalje budu bili gladni i bosi? Ko ce onda da vas koci ka svetloj buducnosti?
(KM, 20. decembar 2011 11:21)

Bar cemo se otarasiti vas, i necemo morati da izdrzavamo i vas - malo li je.

Marko

pre 12 godina

Za resenje je potreban karakter, podrska neke velike sile a nista od toga Tadic nema tako da ce taj predlog biti zguzvan ,odbacen i proglasen za njegovu novu demagosku pricicu. Taci i velikoalbanci ne nameravaju da Srpskom delu Kosova daju bilo kakvu autonomiju upamtite ovo! Ahtisarijev plan ne nudi nikakvu autonomiju osim opstinske kakvu vec imaju opstine po Srbiji npr. a Srbi sada imaju mnogo vecu autonomiju od te Ahtisarijeve.

Suboticanin

pre 12 godina

Jedva cekam kad Tadic bude rekao da je najbolje resenje priznati Kosovo...
Samo da ne bude onda vec i Vojvodina na listi cekanja Srpskog priznavanja :)

****** vas Kosovo!

pre 12 godina

Mozete da se zahvalite onom pod lipom i njegovoj ekipi na sadasnjici - ah, da zaboravih da su oni i danas tu i vladaju nama. Koja smo mi g****!

Pera

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da napravimo Kosovo na 2 sprata. Sve sa rekama, sumama, gradovima, planinama, sve na 2 sprata. Pa lepo jedan sprat Albancima, drugi Srbima. Svako na svome i mirna Backa...

Zlopamtilo

pre 12 godina

(jaki, 20. decembar 2011 11:24)

Niste pobedili pobedili su ameri seti se digli ste Klintonu i spomenik a digli su ga i sami sebi (Bondsteel) da ne zaboravite ko je gazda . Šta da radiš svi mi imamo neke gazde a neki od nas su skloni da se zanesu i zaborave pa onda njima stave takav podsetnik....

Горан

pre 12 godina

Па зар већ није било међународних конференција? А шта је са резолуцијом 1244? Јел је пала с неба?

Е мој Тадићу, полако али сигурно попушташ. Запад неће прихватити твоје предлоге, то је свима јасно. Запад је ту довео војску и одатле се за сада не миче. Србија само треба да је истрајна на УН резолуцији 1244 и да не одступа. Време ради за нас. Али, не попуштај некаквим "новим" идејама.

aleksandar

pre 12 godina

sistem 2 nemacke je za nas srbe neprihvatljiv. neka svi priznaju kosovo mi ne moramo. nisam radikal i glasac sam DS, tako da bih zamolio predsednika da sacuva ovakve izjave za nakon izbora

Visi

pre 12 godina

Ne znam zasto se mucite kad resenje svi znaju, Sever Kosova za Jug Srbije. To je razmena teritorija nista vise. Koliko uzimas tolika das i to je sve. Sto se tice Republike Srpske i Makedonije neka tamo narod odlucuje sta zeli i kako zeli ici dalje, ali uz uslov da se postuje njihovo opredeljenje.

ns

pre 12 godina

Ipak priznavanje suvereniteta? Zar to nije protiv Ustava u kome se ne pominje "dvojni suverenitet" ali se jasno pominje teritorijanli integritet Srbije? Igrate se sa vatrom, zivotima ljudi i svojom slobodom.

Defetista

pre 12 godina

A ko je odbio Išingerov model 2007-me godine ?? Vuk Drašković i Koštunjavi. I sad taj Drašković prosipa pamet nekakvim preokretom. Bitno je da je njegova Dana pozapošljavala pola crne gore u Beogradu.

swedroid

pre 12 godina

hehe, u ovom resenju sve i da se ostvari mozemo reci zbogom Sengenu, jer docekati albance da ispune uslove a bez granice sa njima = nikad a mozda i kasnije. Lepo Busek iz Austrije rece, ako zelite probleme, evo, reci cu vam da je Kosovo Srbija. Pametnom dosta da shvati poglede iz civilizacije na albanski zivalj.

esb

pre 12 godina

Gde su mladi, tu je i šala. Šali nikad kraja.

Alo bre, izgubili ste RAT pre 12 godina! Kapiši? Pa bi sad ako može bar da izgleda kao da ga niste izgubili? E, pa ne može- ratovi se i vode da nakon njih ništa ne bi izgledalo kao pre njih. Da je Sloba potpisao Rambuje, ne bi bilo rata. On je hteo rat i zdravo đaci.

Minja

pre 12 godina

Vasih resenja nam je preko glave. Bolje pustite ljude koji stvarno imaju realan plan i program da vode ovu drzavu i svima nama omoguce bolji zivot i bolje sutra.

Lav

pre 12 godina

Svakom srpskom predlogu uvek nedostaje jedna te ista stvar - razlog zbog kog bi bilo koji albanski politicar pristao na bilo sta ispod potpune nezavisnosti?

stančeta

pre 12 godina

Do juče si pričao da nijedan oblik suvereniteta nedolazi u obzir pa vidi sad još ćeš da nas ubeđuješ da je to u našem interesu

zabrinut gradjanin

pre 12 godina

da li ste vi culi sebe gospodime predsednice,uxvatikli ste se za Kosovo i za Eu,bolje bi vam bilo da se upregnete i smislite nacin za preporod ove propale Srbije,dosats te vi nas zamazivali,vidimo sta se desava!

Vikiliks,Vrbas

pre 12 godina

Predsednik države Tadić i trener Partizana Vlade Jovanović su, po svoj prilici, išli u istu školu.Obadvojica uvek znaju kako treba,a u praksi su im rezultati katastrofa.

lady gaga

pre 12 godina

Srpska politika uvek prihvata rešenja koja je pre odbijala. Ali sad je prošla baba s kolačima. I neće da pravi nove.

Nije jasno zašto se pominje tirolski model, ako Srbija ne namerava da prizna Kosovo. Koliko je poznato, Austrija je priznala italijanski suverenitet nad Južnim Tirolom.

southlander

pre 12 godina

"Srbi bi imali svoje škole, bolnice, valutu, što bi im omogucilo da se osecaju kao u svojoj državi Srbiji." To bi po reciporocitetu vazilo i na teritoriji sadasnje Srbije i Vojvodine. Pa razmislite dali tu vrstu decentralizacije mozete podneti. Ako je moguce, imate 2 miliona glasova, za.

B

pre 12 godina

Ok, za razliku od juce. Medjutim, da te pitam, predsednice. Zasto si angazovao Boru Stefanovica ako ti predlazes resenja ili se samo predstavljas da su to tvoja resenja? Cemu cela ova igranka i predstava? Iskreno se nadam tvom porazu na izborima i navijam za neke nove snage! Vi ste istorija i to losa istorija!

maraton

pre 12 godina

Čudni su putevi predsednikovih razmišljanja. Stalno mi se nameće pitanje: "Sa kim predsednik Srbije kroji sudbinu ove države?" Ideje o sudbinskim pitanjima države iznosi u stranim državama, na gostovanjima, na stranačkom skupu. Na sednici vlade, na Skupštini, javnim istupanjem u svom kabinetu, pred narodom - ne. Kakve god bile ideje koje iznosi, zna se red gde se prvo o njima disksutuje i kad meritorne institucije (vlada, skupština, stručne institucije i dr.), zajedno sa predsednikom sve izanaliziraju, rešenja se saopštavaju javnosti. Ovako, meni sve ovo liči na putujući hobi baba Vange. Posle ovakvog vođenja politike nama ostane da se čudimo šta nas snađe.

Siki

pre 12 godina

Ovo već podseća na vic o veterinaru i bolesnoj kravi:
Prvi dan: "Stavite dve prednje kravine noge u hladnu vodu a dve zadnje u toplu vodu"
Drugi dan: "Stavite dve leve kravine noge u toplu vodu, a dve desne u hladnu vodu"
Treći dan krava crkne a veterinar: "Baš šteta, a imao sam još gomilu sjajnih ideja"

kercova

pre 12 godina

srpska politika izgleda i funkcionise kao pijac, a srpski politicari kao tezgadzije.na pocetku udare nerealnu i neostvarljivu cenu da bi na kraju molili po onom poznatom:daj koliko das, samo da ne bude dzaba ;-)))

naša televizija

pre 12 godina

На крају ће Србија бити проглашена северном покрајином Косова - АП Србија :))