Ponedeljak, 07.02.2011.

12:14

Stojiljković: Došlo se do ruba

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Zoran Stojiljković ocenio u „Kažiprstu“ B92 da aktuelni i najavljeni štrajkovi znače „da se došlo do ruba“.

Izvor: B92

Stojiljkoviæ: Došlo se do ruba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 13 godina

Sa slomljenom kicmom privatnom sektoru ne moze da postoji ni ovaj drzavni jer nema priliva novca. Ova "vlast" ne zeli da talasa i resava probleme jer je preokupirana licnim interesima. Kada je drzava na rubu propasti kresanje javne potrosnje, ozbiljna borba protiv korupcije, promena poreskog sistema, svodjenje socijalne politike na minimum je jedini nacin da se izadje iz krize. Iako smo iz "komunizna" izasli davno, nacin razmisljanja je ostao isti!

Gavra

pre 13 godina

Stojiljković je trte mrte ekspert. Naravno da smo odavno tj. pre 70 godina došli do ruba. Ali mi smo na dnu sada. Kako on to ne vidi kada su većine građana toga i te kako svesne.

Nikola

pre 13 godina

"Taj šibicarski odnos i jednih i drugih mora da stane". Tacno tako, ovde se gleda samo ko ce koga da izvacari, ali posle 8 godina (od ubistva Z.Dj) vacarenja naglo ponestaje materijala za isto. Sto znaci da smo dosli do kraja.

rade

pre 13 godina

Dok svi vajni analitičari i ostala elita koja se bavi matematikom življenja preporučuje ili ne preporučuje izbore u oktobru, novembru decembru, 2012,2013,...2100-te mi obični smrtnici od danas moramo da plaćamo hleb (500gr) 60 dinara, od marta struju više za 15%, verovatno i gas ko se greje na njega, vozači će opet plaćati benzin skuplje (srećom nemam kola)i da ne nabrajam dalje. Znate li vi šta za mene znači OKTOBAR?!?!?! Pitanje je da li će mi se do oktobra creva vezati u čvor od gladi i da li ću imati para da odem u neku zdravstvenu ustanovu da primim infuziju da mi se creva otpetljaju?? I vi sada meni pričate kako ja MORAM da se strpim do oktobra. Verovatno računate na to da ide leto pa ću moći da kradem jabuke kod komšije u dvorištu da bih se prehranio?? Ponekad zažalim što nisam sam na ovom svetu pa da lepo uzmem mitraljez i da odem do skupštine da vam ja objasnim kako razmišlja siromašan čovek kojeg ste opljačkali, i još mu pi**te po glavi i vredjate i ono malo mozga sto mu do sada niste isprali svojim lažima.

MUKNAVI

pre 13 godina

Bre,ovi uvode pravila igre pred svake izbore a kada prodju vidis da je isto,samo Njega nema..Promenili se Brstimiri,ostali isti tajkuni i teraj dalje dok ima za cerupanje ,rasprodaju onog sto su nasledili od onih koji pod stare dane stoje sve vise i vise pred..kontejnerima!Hm..ne moze bre ni to vecito,pa da ga i u ledja ....stace jednog dana,a onda ce krenuti upravo onako kako im se sve vise i vise u snu prikazuje,pa se unezvereno po danu setaju i mlate praznu demagosku slamu da se,i da nas,smire.Nece moci!

ljudozemac

pre 13 godina

E moj profesore, od kad sam se ja "strmeknula" preko tog Vašeg ruba.
Mi smo svi u bunaru, već 20 godina!
Zadnjih 10, dišemo na ŠKRGE!

mirko kostic

pre 13 godina

Meni ja malo vise muka ovog kukanja. Koliko ja znam prof. Stojiljkovic je angazovan u Agenciji za borbu protiv korupcije, prof. je na Fakultetnu politickih nauka, stalno ucestvuje u nekim dobro placenim projektima kao strucnjak ispred sindikata. I stalno slusamo kukanje, pa gospodine kako to moze da ste s jedne strane lepo ususkani u sistemu a ovamo nista ne valja. Nije ovde problem to sto mi nemamo, problem je sto ne umemo da stvorimo a i ono sto imamo stvoreno alavi smo i grebali bi se. Od tolikih strucnjaka i politikanata za mene je vredniji jedan radnik na njivi, jer on proizvodi nesto konkretno sto kada se proda novac ide u budzet za plate tih prosvetara, policiji, zdravstvu. I problem je sto niko ne moze da kaze svima njime, ej na prvom mestu je proizvodnja, pa tek onda javni sektor i drzavna uprava. Nemacka je bogata zato sto ej sistem posvecen stvaranju nove vrednosti, pa kada se nesto stvori i proda onda mogu da skacu plate i u prosveti i u zdravstvu, policiji, itd. U Srbiji sve naopako. Pogledajte ovaj cirkus sa prosvetom. Neko ucenjuje i nece da radi a skoro 300 000 mladih nema posao. Da sam ja premijer ove zemlje rekao bi, ko nece ne mora i da primimo nezaposlene da rade. Bez korenitih promena ovde nema nista i bez petlje za neke stvari.

ky3ma

pre 13 godina

"On smatra da je potrebno ukinuti blanko ostavke, uvesti korektno političko zakonodavstvo, usvojiti zakon o finansiranju političkih aktivnosti, reformisati pravosudje i omogućiti funkcionisanje institucija." Blanko ostavke ukidaju jer ih tera EU, a u suštini će opet naći način kako da drže poslanike u šaci. Pa Tadićne deli moć ni sa podpredsednicima stranke a da će da je deli sa nekim tamo poslanikom. ISti su i ostaali ako ne i gori, Sve sami despoti. Korektno političko zakonodavstvo znači prepustiti moć u ruke onom ko je i treba imati, Narodu. Opet ugoržavanje vlasti. Reforma pravosuđa da nema EU kod nas bi bila prohlašena za najuspešnije nešto što smo ikada napravili a i ovako je tumačenje Malovićke da u Brisel ide da ispriča kako nisu oni dobro ratzumeli šta smo mi to sve super uradili. Da da, nema EU iskustva sa pravosuđuem. Finansiranje stranaka u smislu korupcije je neupitno ovde. Ono će se sprovoditi na najbizarnije načine ali će naći put. Kada jedna vlast upadne u ovakav delirijum nemogućnosti da zaustavi svoje loše poteze potebno joj je pomoći. DS i Tadić smatraju da nemau nikoga ko bi im oduyeo vlast u deceniji ispred nas. Zamislite da vi imate garancije da sčledećih 10 godina ne morate ništa da radite a da možete da kradete. Smena vlasti je neophodna. Postoje izbori. LDP je u pravu kada kaže da nije samo SNS alternativa. Ima 100 stranaka u Srbiji, izbori još nisu na vidiku ali kada budu otvorite četovre oči i nađite alterantivu. Inače smo gotovi i mi.

pera detlic

pre 13 godina

Sve sto je Stoiljkovic pobrojao treba uraditi. Ali je to trebalo davno uraditi, a ova vlast to nece i ne moze, jer uveki nesto ne odgovara nekoj kombi stranci,pa ako joj ne ispune zelju, pade vlada. A da ne bi pala vlada, neka pada narod. Zbog toga izbori odmah, da se rascisti sa sibicarima, pa ko dobije poverenje, neka ga opravda.

snezana goluvovic

pre 13 godina

Apsolutno je jasno da je ,sve sistematski radjeno i to na duzi rok.Ni jedan zakonski clan,cak ni :"zarez",nije slucajan . Svi zakoni ,kojima regulisu zivot ,su doneti ciljano,imaju duh politike koju vode.Jednokratna upotreba zakonskih odredbi ,takodje je vrlo osmisljena!Tako su odredbama o postojanju vise sindikata,nezavisnih,samostalnih,i sl.tacno gadjali u metu.Svi zakoni se tumace LOGICKI,JEZICKI I KAO CELINA I IMAJU DUH ZAKONA!Zar nisu postigli cilj?Ozbiljne analize su prethodile,o tome koliko zaposlenih je u kojim sektorima,privrede,uprave,zdravstu,prosveti,privatnim zanatskim i drugim delatnostima.Tu je osnovna snaga Vlastodrzaca,koji nemaju vremena da se bave nicim drugim,osim kako razbiti snagu "celine",!Tako ,uceni,zaplasi,zavadi pa vladaj,je OSNOVNI DUH ZAKONA!Sindikati,u prosveti ,kao i svim drugim oblastima su podlozni uceni,kalkulisanju,dousnistvu,a to je premisa od koje polaze NAREDBODAVCI!Ustav kao najvisi akt ,nije akt drzave,vec sam koren reci govori,da je ustav USTAVA ili brana,odnosno zastita GRADJANA OD DRZAVE!Tri godine ,je Srbija bila bez OSNOVNOG AKTA KOJI STITI GRADJANE I NJIHOVA USTAVOM ZAGARANTOVANA PRAVA.Ustavnom poveljom i potpisom Tadica Marovica i Kostunice od 04.02.2003 god,preuzeli su je obavezu u ime NAJVISIH INSTITUCIJA koje su predstavljali da ce Ustav doneti u roku od 6meseci.Ustav je donet tek tri godine kasnije!Sta to govori?Ne prezaju ,da time prekrse osnovni zakon,i prava gradjana.,Ko je spreman da takvo krivicno delo ucini,spreman je i na sve drugo.Gradjani ,su za Vlastodrsce,samo broj,koji je potreban,i dovoljan za glasanje u bilo kojoj oblasti,koja njima obezbedjuje obezbedjuje polozaj VLASTODRZACA!Medjusobne uloge su perfektno savladali takodje ozbiljnim analizama jer su cilj jasno postavili,a time i JEDINSTVO VLASTI1podela vlasti na zakonodavnu,izvrsnu i sudsku je FARSA!Jedinstvo cilja odredjuje i obezbedjuje i jedinstvo VLASTODRZACA.Posledice jasno govore o njihovim postavkama,i o tome da su u praksi primenili sve naucne teorije,u skladu sa CILJEM.Osnovna moja tvrdnja je da je duboko analiticno,osmisnjeno ,prouceno i na duzi rok utvrdjeno SVE sto VLASTODRSCI RADE!

Зоран

pre 13 godina

"Stojiljković smatra da je do štrajkova u prosveti i policiji došlo jer je vlada izbegavala da uđe u ozbiljan socijalni dijalog i dogovor"

Ја колико видим не штрајкују радници који добили отказе. Бар не ни приближно упорно као ови на државном хлебу. То значи да су претерали са социјалним програмом.

posmatrac

pre 13 godina

Kakav rub profesore?

MI padamo i sad ostaje da vidimo koliko cemo da se polomimo kad tresnemo na tlo!!!

Ma sve je ovo glupo komentarisati jer svi znamo istinu a to je 10 godina propasti kod Slobe i 10 godina nastavka propasti sa Slobinim ucenicima, mnogo se opljackalo pa sad nekako treba pobeci a da se ne digne prasina!

A sto se tice izbora, oktobra itd., hahahhaaa pa to je urnebesno smesno profesore: mi smo gladni i nezaposleni od prekjuce a ne da produzavamo ovu otimacinu u nedogled.

Vladica

pre 13 godina

Bilo ko,ne ode nikad sa vlasti,osim sa motkom.

Ja sam za to,ali ne mogu sam.
A Srbija ima mnogo kukavica.

Gde su svi oni iz 2000.?
Ajmo ponovo!

April u Beogradu

pre 13 godina

A u oktobru ili novembru će da kažu kako vanredni izbori nisu potrebni, jer će u martu 2012. godine biti raspisani redovni izbori, u skladu sa Ustavom, 90 dana pre isteka mandata aktuelnog saziva Narodne Skupštine, 11. juna 2012. A što se tiče reforme pravosuđa, transparentnog finansiranja stranaka i izgradnje pravne države, to su prevashodno floskule političkog marketinga. U realnosti, od toga, nažalost, neće biti ništa još duže vreme.

Stop korupciji

pre 13 godina

Profesor zaključuje da izbora ne treba da bude pre oktobra? Do oktobra svi građani samo dalje gube i prolazi dragoceno vreme za suštinske reforme, a profitira samo mali broj tajkuna i korumpiranih političara.

Zašto mora da dođe do generalnog štrajka, što je već vrlo izvesno,, ili ne daj Bože egipatskog scenarija, da bi predsednik Srbije konačno shvatio da Vlada mora odmah da se menja?

vidakis

pre 13 godina

Da parafraziram reči upozorenja pokojnog Predsednika Vlade-od akvarijuma ste, gospodo na vlasti, napravili riblju čorbu, od riblje čorbe ne možete napraviti akvarijum. Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!

Zato preokret!

Zato-USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA-ili propast!

Bog čuva Kralja!

sz

pre 13 godina

Jasno se vidi da se ništa ne odvija kako valja, i da sistem neće moći još dugo. Možda još godinu, dve.. Možda 2012. neće biti smak sveta, ali sve ukazuje na to da će biti smak Srbije.

Mislim da ćemo morati da opet krenemo kao od 2000te.

sz

pre 13 godina

Jasno se vidi da se ništa ne odvija kako valja, i da sistem neće moći još dugo. Možda još godinu, dve.. Možda 2012. neće biti smak sveta, ali sve ukazuje na to da će biti smak Srbije.

Mislim da ćemo morati da opet krenemo kao od 2000te.

rade

pre 13 godina

Dok svi vajni analitičari i ostala elita koja se bavi matematikom življenja preporučuje ili ne preporučuje izbore u oktobru, novembru decembru, 2012,2013,...2100-te mi obični smrtnici od danas moramo da plaćamo hleb (500gr) 60 dinara, od marta struju više za 15%, verovatno i gas ko se greje na njega, vozači će opet plaćati benzin skuplje (srećom nemam kola)i da ne nabrajam dalje. Znate li vi šta za mene znači OKTOBAR?!?!?! Pitanje je da li će mi se do oktobra creva vezati u čvor od gladi i da li ću imati para da odem u neku zdravstvenu ustanovu da primim infuziju da mi se creva otpetljaju?? I vi sada meni pričate kako ja MORAM da se strpim do oktobra. Verovatno računate na to da ide leto pa ću moći da kradem jabuke kod komšije u dvorištu da bih se prehranio?? Ponekad zažalim što nisam sam na ovom svetu pa da lepo uzmem mitraljez i da odem do skupštine da vam ja objasnim kako razmišlja siromašan čovek kojeg ste opljačkali, i još mu pi**te po glavi i vredjate i ono malo mozga sto mu do sada niste isprali svojim lažima.

Stop korupciji

pre 13 godina

Profesor zaključuje da izbora ne treba da bude pre oktobra? Do oktobra svi građani samo dalje gube i prolazi dragoceno vreme za suštinske reforme, a profitira samo mali broj tajkuna i korumpiranih političara.

Zašto mora da dođe do generalnog štrajka, što je već vrlo izvesno,, ili ne daj Bože egipatskog scenarija, da bi predsednik Srbije konačno shvatio da Vlada mora odmah da se menja?

Vladica

pre 13 godina

Bilo ko,ne ode nikad sa vlasti,osim sa motkom.

Ja sam za to,ali ne mogu sam.
A Srbija ima mnogo kukavica.

Gde su svi oni iz 2000.?
Ajmo ponovo!

mirko kostic

pre 13 godina

Meni ja malo vise muka ovog kukanja. Koliko ja znam prof. Stojiljkovic je angazovan u Agenciji za borbu protiv korupcije, prof. je na Fakultetnu politickih nauka, stalno ucestvuje u nekim dobro placenim projektima kao strucnjak ispred sindikata. I stalno slusamo kukanje, pa gospodine kako to moze da ste s jedne strane lepo ususkani u sistemu a ovamo nista ne valja. Nije ovde problem to sto mi nemamo, problem je sto ne umemo da stvorimo a i ono sto imamo stvoreno alavi smo i grebali bi se. Od tolikih strucnjaka i politikanata za mene je vredniji jedan radnik na njivi, jer on proizvodi nesto konkretno sto kada se proda novac ide u budzet za plate tih prosvetara, policiji, zdravstvu. I problem je sto niko ne moze da kaze svima njime, ej na prvom mestu je proizvodnja, pa tek onda javni sektor i drzavna uprava. Nemacka je bogata zato sto ej sistem posvecen stvaranju nove vrednosti, pa kada se nesto stvori i proda onda mogu da skacu plate i u prosveti i u zdravstvu, policiji, itd. U Srbiji sve naopako. Pogledajte ovaj cirkus sa prosvetom. Neko ucenjuje i nece da radi a skoro 300 000 mladih nema posao. Da sam ja premijer ove zemlje rekao bi, ko nece ne mora i da primimo nezaposlene da rade. Bez korenitih promena ovde nema nista i bez petlje za neke stvari.

posmatrac

pre 13 godina

Kakav rub profesore?

MI padamo i sad ostaje da vidimo koliko cemo da se polomimo kad tresnemo na tlo!!!

Ma sve je ovo glupo komentarisati jer svi znamo istinu a to je 10 godina propasti kod Slobe i 10 godina nastavka propasti sa Slobinim ucenicima, mnogo se opljackalo pa sad nekako treba pobeci a da se ne digne prasina!

A sto se tice izbora, oktobra itd., hahahhaaa pa to je urnebesno smesno profesore: mi smo gladni i nezaposleni od prekjuce a ne da produzavamo ovu otimacinu u nedogled.

vidakis

pre 13 godina

Da parafraziram reči upozorenja pokojnog Predsednika Vlade-od akvarijuma ste, gospodo na vlasti, napravili riblju čorbu, od riblje čorbe ne možete napraviti akvarijum. Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!

Zato preokret!

Zato-USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA-ili propast!

Bog čuva Kralja!

ljudozemac

pre 13 godina

E moj profesore, od kad sam se ja "strmeknula" preko tog Vašeg ruba.
Mi smo svi u bunaru, već 20 godina!
Zadnjih 10, dišemo na ŠKRGE!

pera detlic

pre 13 godina

Sve sto je Stoiljkovic pobrojao treba uraditi. Ali je to trebalo davno uraditi, a ova vlast to nece i ne moze, jer uveki nesto ne odgovara nekoj kombi stranci,pa ako joj ne ispune zelju, pade vlada. A da ne bi pala vlada, neka pada narod. Zbog toga izbori odmah, da se rascisti sa sibicarima, pa ko dobije poverenje, neka ga opravda.

snezana goluvovic

pre 13 godina

Apsolutno je jasno da je ,sve sistematski radjeno i to na duzi rok.Ni jedan zakonski clan,cak ni :"zarez",nije slucajan . Svi zakoni ,kojima regulisu zivot ,su doneti ciljano,imaju duh politike koju vode.Jednokratna upotreba zakonskih odredbi ,takodje je vrlo osmisljena!Tako su odredbama o postojanju vise sindikata,nezavisnih,samostalnih,i sl.tacno gadjali u metu.Svi zakoni se tumace LOGICKI,JEZICKI I KAO CELINA I IMAJU DUH ZAKONA!Zar nisu postigli cilj?Ozbiljne analize su prethodile,o tome koliko zaposlenih je u kojim sektorima,privrede,uprave,zdravstu,prosveti,privatnim zanatskim i drugim delatnostima.Tu je osnovna snaga Vlastodrzaca,koji nemaju vremena da se bave nicim drugim,osim kako razbiti snagu "celine",!Tako ,uceni,zaplasi,zavadi pa vladaj,je OSNOVNI DUH ZAKONA!Sindikati,u prosveti ,kao i svim drugim oblastima su podlozni uceni,kalkulisanju,dousnistvu,a to je premisa od koje polaze NAREDBODAVCI!Ustav kao najvisi akt ,nije akt drzave,vec sam koren reci govori,da je ustav USTAVA ili brana,odnosno zastita GRADJANA OD DRZAVE!Tri godine ,je Srbija bila bez OSNOVNOG AKTA KOJI STITI GRADJANE I NJIHOVA USTAVOM ZAGARANTOVANA PRAVA.Ustavnom poveljom i potpisom Tadica Marovica i Kostunice od 04.02.2003 god,preuzeli su je obavezu u ime NAJVISIH INSTITUCIJA koje su predstavljali da ce Ustav doneti u roku od 6meseci.Ustav je donet tek tri godine kasnije!Sta to govori?Ne prezaju ,da time prekrse osnovni zakon,i prava gradjana.,Ko je spreman da takvo krivicno delo ucini,spreman je i na sve drugo.Gradjani ,su za Vlastodrsce,samo broj,koji je potreban,i dovoljan za glasanje u bilo kojoj oblasti,koja njima obezbedjuje obezbedjuje polozaj VLASTODRZACA!Medjusobne uloge su perfektno savladali takodje ozbiljnim analizama jer su cilj jasno postavili,a time i JEDINSTVO VLASTI1podela vlasti na zakonodavnu,izvrsnu i sudsku je FARSA!Jedinstvo cilja odredjuje i obezbedjuje i jedinstvo VLASTODRZACA.Posledice jasno govore o njihovim postavkama,i o tome da su u praksi primenili sve naucne teorije,u skladu sa CILJEM.Osnovna moja tvrdnja je da je duboko analiticno,osmisnjeno ,prouceno i na duzi rok utvrdjeno SVE sto VLASTODRSCI RADE!

ky3ma

pre 13 godina

"On smatra da je potrebno ukinuti blanko ostavke, uvesti korektno političko zakonodavstvo, usvojiti zakon o finansiranju političkih aktivnosti, reformisati pravosudje i omogućiti funkcionisanje institucija." Blanko ostavke ukidaju jer ih tera EU, a u suštini će opet naći način kako da drže poslanike u šaci. Pa Tadićne deli moć ni sa podpredsednicima stranke a da će da je deli sa nekim tamo poslanikom. ISti su i ostaali ako ne i gori, Sve sami despoti. Korektno političko zakonodavstvo znači prepustiti moć u ruke onom ko je i treba imati, Narodu. Opet ugoržavanje vlasti. Reforma pravosuđa da nema EU kod nas bi bila prohlašena za najuspešnije nešto što smo ikada napravili a i ovako je tumačenje Malovićke da u Brisel ide da ispriča kako nisu oni dobro ratzumeli šta smo mi to sve super uradili. Da da, nema EU iskustva sa pravosuđuem. Finansiranje stranaka u smislu korupcije je neupitno ovde. Ono će se sprovoditi na najbizarnije načine ali će naći put. Kada jedna vlast upadne u ovakav delirijum nemogućnosti da zaustavi svoje loše poteze potebno joj je pomoći. DS i Tadić smatraju da nemau nikoga ko bi im oduyeo vlast u deceniji ispred nas. Zamislite da vi imate garancije da sčledećih 10 godina ne morate ništa da radite a da možete da kradete. Smena vlasti je neophodna. Postoje izbori. LDP je u pravu kada kaže da nije samo SNS alternativa. Ima 100 stranaka u Srbiji, izbori još nisu na vidiku ali kada budu otvorite četovre oči i nađite alterantivu. Inače smo gotovi i mi.

April u Beogradu

pre 13 godina

A u oktobru ili novembru će da kažu kako vanredni izbori nisu potrebni, jer će u martu 2012. godine biti raspisani redovni izbori, u skladu sa Ustavom, 90 dana pre isteka mandata aktuelnog saziva Narodne Skupštine, 11. juna 2012. A što se tiče reforme pravosuđa, transparentnog finansiranja stranaka i izgradnje pravne države, to su prevashodno floskule političkog marketinga. U realnosti, od toga, nažalost, neće biti ništa još duže vreme.

Зоран

pre 13 godina

"Stojiljković smatra da je do štrajkova u prosveti i policiji došlo jer je vlada izbegavala da uđe u ozbiljan socijalni dijalog i dogovor"

Ја колико видим не штрајкују радници који добили отказе. Бар не ни приближно упорно као ови на државном хлебу. То значи да су претерали са социјалним програмом.

MUKNAVI

pre 13 godina

Bre,ovi uvode pravila igre pred svake izbore a kada prodju vidis da je isto,samo Njega nema..Promenili se Brstimiri,ostali isti tajkuni i teraj dalje dok ima za cerupanje ,rasprodaju onog sto su nasledili od onih koji pod stare dane stoje sve vise i vise pred..kontejnerima!Hm..ne moze bre ni to vecito,pa da ga i u ledja ....stace jednog dana,a onda ce krenuti upravo onako kako im se sve vise i vise u snu prikazuje,pa se unezvereno po danu setaju i mlate praznu demagosku slamu da se,i da nas,smire.Nece moci!

Nikola

pre 13 godina

"Taj šibicarski odnos i jednih i drugih mora da stane". Tacno tako, ovde se gleda samo ko ce koga da izvacari, ali posle 8 godina (od ubistva Z.Dj) vacarenja naglo ponestaje materijala za isto. Sto znaci da smo dosli do kraja.

Gavra

pre 13 godina

Stojiljković je trte mrte ekspert. Naravno da smo odavno tj. pre 70 godina došli do ruba. Ali mi smo na dnu sada. Kako on to ne vidi kada su većine građana toga i te kako svesne.

Dusan

pre 13 godina

Sa slomljenom kicmom privatnom sektoru ne moze da postoji ni ovaj drzavni jer nema priliva novca. Ova "vlast" ne zeli da talasa i resava probleme jer je preokupirana licnim interesima. Kada je drzava na rubu propasti kresanje javne potrosnje, ozbiljna borba protiv korupcije, promena poreskog sistema, svodjenje socijalne politike na minimum je jedini nacin da se izadje iz krize. Iako smo iz "komunizna" izasli davno, nacin razmisljanja je ostao isti!

vidakis

pre 13 godina

Da parafraziram reči upozorenja pokojnog Predsednika Vlade-od akvarijuma ste, gospodo na vlasti, napravili riblju čorbu, od riblje čorbe ne možete napraviti akvarijum. Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!

Zato preokret!

Zato-USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA-ili propast!

Bog čuva Kralja!

mirko kostic

pre 13 godina

Meni ja malo vise muka ovog kukanja. Koliko ja znam prof. Stojiljkovic je angazovan u Agenciji za borbu protiv korupcije, prof. je na Fakultetnu politickih nauka, stalno ucestvuje u nekim dobro placenim projektima kao strucnjak ispred sindikata. I stalno slusamo kukanje, pa gospodine kako to moze da ste s jedne strane lepo ususkani u sistemu a ovamo nista ne valja. Nije ovde problem to sto mi nemamo, problem je sto ne umemo da stvorimo a i ono sto imamo stvoreno alavi smo i grebali bi se. Od tolikih strucnjaka i politikanata za mene je vredniji jedan radnik na njivi, jer on proizvodi nesto konkretno sto kada se proda novac ide u budzet za plate tih prosvetara, policiji, zdravstvu. I problem je sto niko ne moze da kaze svima njime, ej na prvom mestu je proizvodnja, pa tek onda javni sektor i drzavna uprava. Nemacka je bogata zato sto ej sistem posvecen stvaranju nove vrednosti, pa kada se nesto stvori i proda onda mogu da skacu plate i u prosveti i u zdravstvu, policiji, itd. U Srbiji sve naopako. Pogledajte ovaj cirkus sa prosvetom. Neko ucenjuje i nece da radi a skoro 300 000 mladih nema posao. Da sam ja premijer ove zemlje rekao bi, ko nece ne mora i da primimo nezaposlene da rade. Bez korenitih promena ovde nema nista i bez petlje za neke stvari.

Stop korupciji

pre 13 godina

Profesor zaključuje da izbora ne treba da bude pre oktobra? Do oktobra svi građani samo dalje gube i prolazi dragoceno vreme za suštinske reforme, a profitira samo mali broj tajkuna i korumpiranih političara.

Zašto mora da dođe do generalnog štrajka, što je već vrlo izvesno,, ili ne daj Bože egipatskog scenarija, da bi predsednik Srbije konačno shvatio da Vlada mora odmah da se menja?

sz

pre 13 godina

Jasno se vidi da se ništa ne odvija kako valja, i da sistem neće moći još dugo. Možda još godinu, dve.. Možda 2012. neće biti smak sveta, ali sve ukazuje na to da će biti smak Srbije.

Mislim da ćemo morati da opet krenemo kao od 2000te.

Зоран

pre 13 godina

"Stojiljković smatra da je do štrajkova u prosveti i policiji došlo jer je vlada izbegavala da uđe u ozbiljan socijalni dijalog i dogovor"

Ја колико видим не штрајкују радници који добили отказе. Бар не ни приближно упорно као ови на државном хлебу. То значи да су претерали са социјалним програмом.

pera detlic

pre 13 godina

Sve sto je Stoiljkovic pobrojao treba uraditi. Ali je to trebalo davno uraditi, a ova vlast to nece i ne moze, jer uveki nesto ne odgovara nekoj kombi stranci,pa ako joj ne ispune zelju, pade vlada. A da ne bi pala vlada, neka pada narod. Zbog toga izbori odmah, da se rascisti sa sibicarima, pa ko dobije poverenje, neka ga opravda.

Vladica

pre 13 godina

Bilo ko,ne ode nikad sa vlasti,osim sa motkom.

Ja sam za to,ali ne mogu sam.
A Srbija ima mnogo kukavica.

Gde su svi oni iz 2000.?
Ajmo ponovo!

rade

pre 13 godina

Dok svi vajni analitičari i ostala elita koja se bavi matematikom življenja preporučuje ili ne preporučuje izbore u oktobru, novembru decembru, 2012,2013,...2100-te mi obični smrtnici od danas moramo da plaćamo hleb (500gr) 60 dinara, od marta struju više za 15%, verovatno i gas ko se greje na njega, vozači će opet plaćati benzin skuplje (srećom nemam kola)i da ne nabrajam dalje. Znate li vi šta za mene znači OKTOBAR?!?!?! Pitanje je da li će mi se do oktobra creva vezati u čvor od gladi i da li ću imati para da odem u neku zdravstvenu ustanovu da primim infuziju da mi se creva otpetljaju?? I vi sada meni pričate kako ja MORAM da se strpim do oktobra. Verovatno računate na to da ide leto pa ću moći da kradem jabuke kod komšije u dvorištu da bih se prehranio?? Ponekad zažalim što nisam sam na ovom svetu pa da lepo uzmem mitraljez i da odem do skupštine da vam ja objasnim kako razmišlja siromašan čovek kojeg ste opljačkali, i još mu pi**te po glavi i vredjate i ono malo mozga sto mu do sada niste isprali svojim lažima.

April u Beogradu

pre 13 godina

A u oktobru ili novembru će da kažu kako vanredni izbori nisu potrebni, jer će u martu 2012. godine biti raspisani redovni izbori, u skladu sa Ustavom, 90 dana pre isteka mandata aktuelnog saziva Narodne Skupštine, 11. juna 2012. A što se tiče reforme pravosuđa, transparentnog finansiranja stranaka i izgradnje pravne države, to su prevashodno floskule političkog marketinga. U realnosti, od toga, nažalost, neće biti ništa još duže vreme.

posmatrac

pre 13 godina

Kakav rub profesore?

MI padamo i sad ostaje da vidimo koliko cemo da se polomimo kad tresnemo na tlo!!!

Ma sve je ovo glupo komentarisati jer svi znamo istinu a to je 10 godina propasti kod Slobe i 10 godina nastavka propasti sa Slobinim ucenicima, mnogo se opljackalo pa sad nekako treba pobeci a da se ne digne prasina!

A sto se tice izbora, oktobra itd., hahahhaaa pa to je urnebesno smesno profesore: mi smo gladni i nezaposleni od prekjuce a ne da produzavamo ovu otimacinu u nedogled.

snezana goluvovic

pre 13 godina

Apsolutno je jasno da je ,sve sistematski radjeno i to na duzi rok.Ni jedan zakonski clan,cak ni :"zarez",nije slucajan . Svi zakoni ,kojima regulisu zivot ,su doneti ciljano,imaju duh politike koju vode.Jednokratna upotreba zakonskih odredbi ,takodje je vrlo osmisljena!Tako su odredbama o postojanju vise sindikata,nezavisnih,samostalnih,i sl.tacno gadjali u metu.Svi zakoni se tumace LOGICKI,JEZICKI I KAO CELINA I IMAJU DUH ZAKONA!Zar nisu postigli cilj?Ozbiljne analize su prethodile,o tome koliko zaposlenih je u kojim sektorima,privrede,uprave,zdravstu,prosveti,privatnim zanatskim i drugim delatnostima.Tu je osnovna snaga Vlastodrzaca,koji nemaju vremena da se bave nicim drugim,osim kako razbiti snagu "celine",!Tako ,uceni,zaplasi,zavadi pa vladaj,je OSNOVNI DUH ZAKONA!Sindikati,u prosveti ,kao i svim drugim oblastima su podlozni uceni,kalkulisanju,dousnistvu,a to je premisa od koje polaze NAREDBODAVCI!Ustav kao najvisi akt ,nije akt drzave,vec sam koren reci govori,da je ustav USTAVA ili brana,odnosno zastita GRADJANA OD DRZAVE!Tri godine ,je Srbija bila bez OSNOVNOG AKTA KOJI STITI GRADJANE I NJIHOVA USTAVOM ZAGARANTOVANA PRAVA.Ustavnom poveljom i potpisom Tadica Marovica i Kostunice od 04.02.2003 god,preuzeli su je obavezu u ime NAJVISIH INSTITUCIJA koje su predstavljali da ce Ustav doneti u roku od 6meseci.Ustav je donet tek tri godine kasnije!Sta to govori?Ne prezaju ,da time prekrse osnovni zakon,i prava gradjana.,Ko je spreman da takvo krivicno delo ucini,spreman je i na sve drugo.Gradjani ,su za Vlastodrsce,samo broj,koji je potreban,i dovoljan za glasanje u bilo kojoj oblasti,koja njima obezbedjuje obezbedjuje polozaj VLASTODRZACA!Medjusobne uloge su perfektno savladali takodje ozbiljnim analizama jer su cilj jasno postavili,a time i JEDINSTVO VLASTI1podela vlasti na zakonodavnu,izvrsnu i sudsku je FARSA!Jedinstvo cilja odredjuje i obezbedjuje i jedinstvo VLASTODRZACA.Posledice jasno govore o njihovim postavkama,i o tome da su u praksi primenili sve naucne teorije,u skladu sa CILJEM.Osnovna moja tvrdnja je da je duboko analiticno,osmisnjeno ,prouceno i na duzi rok utvrdjeno SVE sto VLASTODRSCI RADE!

ky3ma

pre 13 godina

"On smatra da je potrebno ukinuti blanko ostavke, uvesti korektno političko zakonodavstvo, usvojiti zakon o finansiranju političkih aktivnosti, reformisati pravosudje i omogućiti funkcionisanje institucija." Blanko ostavke ukidaju jer ih tera EU, a u suštini će opet naći način kako da drže poslanike u šaci. Pa Tadićne deli moć ni sa podpredsednicima stranke a da će da je deli sa nekim tamo poslanikom. ISti su i ostaali ako ne i gori, Sve sami despoti. Korektno političko zakonodavstvo znači prepustiti moć u ruke onom ko je i treba imati, Narodu. Opet ugoržavanje vlasti. Reforma pravosuđa da nema EU kod nas bi bila prohlašena za najuspešnije nešto što smo ikada napravili a i ovako je tumačenje Malovićke da u Brisel ide da ispriča kako nisu oni dobro ratzumeli šta smo mi to sve super uradili. Da da, nema EU iskustva sa pravosuđuem. Finansiranje stranaka u smislu korupcije je neupitno ovde. Ono će se sprovoditi na najbizarnije načine ali će naći put. Kada jedna vlast upadne u ovakav delirijum nemogućnosti da zaustavi svoje loše poteze potebno joj je pomoći. DS i Tadić smatraju da nemau nikoga ko bi im oduyeo vlast u deceniji ispred nas. Zamislite da vi imate garancije da sčledećih 10 godina ne morate ništa da radite a da možete da kradete. Smena vlasti je neophodna. Postoje izbori. LDP je u pravu kada kaže da nije samo SNS alternativa. Ima 100 stranaka u Srbiji, izbori još nisu na vidiku ali kada budu otvorite četovre oči i nađite alterantivu. Inače smo gotovi i mi.

ljudozemac

pre 13 godina

E moj profesore, od kad sam se ja "strmeknula" preko tog Vašeg ruba.
Mi smo svi u bunaru, već 20 godina!
Zadnjih 10, dišemo na ŠKRGE!

MUKNAVI

pre 13 godina

Bre,ovi uvode pravila igre pred svake izbore a kada prodju vidis da je isto,samo Njega nema..Promenili se Brstimiri,ostali isti tajkuni i teraj dalje dok ima za cerupanje ,rasprodaju onog sto su nasledili od onih koji pod stare dane stoje sve vise i vise pred..kontejnerima!Hm..ne moze bre ni to vecito,pa da ga i u ledja ....stace jednog dana,a onda ce krenuti upravo onako kako im se sve vise i vise u snu prikazuje,pa se unezvereno po danu setaju i mlate praznu demagosku slamu da se,i da nas,smire.Nece moci!

Nikola

pre 13 godina

"Taj šibicarski odnos i jednih i drugih mora da stane". Tacno tako, ovde se gleda samo ko ce koga da izvacari, ali posle 8 godina (od ubistva Z.Dj) vacarenja naglo ponestaje materijala za isto. Sto znaci da smo dosli do kraja.

Gavra

pre 13 godina

Stojiljković je trte mrte ekspert. Naravno da smo odavno tj. pre 70 godina došli do ruba. Ali mi smo na dnu sada. Kako on to ne vidi kada su većine građana toga i te kako svesne.

Dusan

pre 13 godina

Sa slomljenom kicmom privatnom sektoru ne moze da postoji ni ovaj drzavni jer nema priliva novca. Ova "vlast" ne zeli da talasa i resava probleme jer je preokupirana licnim interesima. Kada je drzava na rubu propasti kresanje javne potrosnje, ozbiljna borba protiv korupcije, promena poreskog sistema, svodjenje socijalne politike na minimum je jedini nacin da se izadje iz krize. Iako smo iz "komunizna" izasli davno, nacin razmisljanja je ostao isti!