Subota, 22.01.2011.

16:39

Američke diplomate kod Zukorlića

Delegacija ambasade SAD posetila Bošnjačko nacionalno veće koje je uz pomoć dva većnika sa druge liste formirala Bošnjačka kulturna zajednica Muamera Zukorlića.

Izvor: Tanjug

Amerièke diplomate kod Zukorliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Pazarce

pre 13 godina

Ljudi ja ne znam kad cete vec jednom shvatiti... Muftija samo prenosi ono sto narod kaze, pa mi smo rekli na izborima sta smo hteli, ali vlast u Beogradu nas ne slusa, pa sad kad dodje neko ko hoce da nas saslusa vama smeta... Samo vi drzite Ciplica on je preci nego Bosnjaci i drzite Ugljanina i Ljajica i samo njih slusajte a narod ko sisa... E pa ne ide to tako u pravim drzavama, ali kod nas je sve moguce.... Bitnije je sta kaze maneken Tadic nego sav narod, pa vidite gde su nas doveli i opet vam nesto nije jasno i opet vam neko drugi kriv... Mi samo hocemo ono sto nam pripada po ustavu koji ste vi pravili...

Miki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se nismo naučili pameti od početka 90. pa na ovamo. Mislim da je najveći krivac ministar Čiplić što ne može da reši problem tj. nema rešenje problema. Stvar veoma jednostavna, reši problem ili ću naći drugog koji će rešiti.

malo realnosti molim

pre 13 godina

Kada je pre manje od mesec ambasador Rusije Konuzin u dva dana zaradom posecivao Irineja i onog odmetnutog popa cije ime pocinje sa A, to, nikome nije smetalo tj nije bilo komentara.

A kad drugo svesteno lice, ali ne pravoslavno, bude poseceno i to ne od US ambasadora nego osobe nizeg ranga, ispada problem, kao USA ' i dize se kuka i motika vrslja'

Goran Petrovic

pre 13 godina

Koliko mi je poznato u N.Pazaru se u privatnom sektoru radilo kako se zelelo, uvozilo, preradjivalo, prodavalo, izvozilo, carina i porez placali po dogovoru i preko mite. Dok su drugi gradjani takvim poslovnim ljudima bili odlicni kupci, bilo je dobro. Sada kada treba placati ono sto se dve decenije nije placalo drzavi u kojoj zivimo traze pomoc od Amerike a zaboravljaju zasto je odgovarao Al Capone pred Americkim sudom. Mnogo je takvih trgovaca na strani Zukorlica i onih slicnih Esko Baru. Moguce da su im potrebni mentori za dalji rad. Nisu svesni da su Americki mentori procentualno mnogo zahtevniji. Takodje im nikada u Srbiji nije uskraceno da klanjaju i odlaze po avdes i u dzamiju.... Smatram da im nisu uskracena gradjanska i ostala prava, samo ne bi da ih postuju ako moze, moze. Zato su im potrebni Americki saveznici da se zakon Srbije ne primenjuje prema njima ili ce izaci iz zajednice sa njom....

blebetalo

pre 13 godina

Evo javljam se iz Hr, mozda nisam kozenkventan da se javljam, ali braco Srbi, vi vec morate jednom stat na loptu! Pa je l' ta americka ambasada najavila tu posjetu nadleznom ministarstvu u Srbiji? Jesu li im isti poslali depesu da vam ne vrsljaju po dvoristu? Pa nije to zah*bancija! Tako vrjedi i za Ruse. Pa njihov teritorij je u Srbiji samo gdje im je ambasada - za sve ostalo se moraju pristojno najavit i ljepo zamolit jel mogu ili ne mogu! Inace cete stvarno svi pod jednu sljivu!
Nas su isto dugo pritiskali zbog krajiskih izbjeglica, ali nismo popustali, jesmo izgubili nesto godina za ulazak u EU. I nasi su politicari (kao i svi drugdje) pokvareni i podmitljivi ali neke granice tolerancije i samopostovanja moraju postojati, pa makar i kod njih. Vasi politicari su slozni za Sr javnost, nista ne daju a kad tamo na terenu sve obrnuto - zive "radodajke". Ako se cjela Juga raspala po avnojskim granicama, onda zaustavite ovoga hodzu dok je vrjeme jer taj ne voli ni svoju"raju" uvlaceci ih u nove probleme, ko da ih nemaju dovoljno. Pa nije Sandzak osiromasen na ustrb recimo juga Srbije, nego ste svi zajedno u istom problemu, bez obzira na nacionalnost. I jos nesto, svagdje u svjetu je ruzno, necivilizirano i nadasve pogibeljno kad vjerske vodje uzmu stvari u svoje ruke, sire mrznju i izazivaju sukobe. Pa to upravo daje besmislenost vjeri!
P.S.
Srbi, morate naci novog Djindjica pod hitno - neko mora napokon reci popu pop, bobu bob. Licilo je da je to Tadic, ali ocito je prodao dusu vragu, da dobije izbore. Sad ni sam ne zna sta bi sa takvom vlasti, svako radi sta mu se oce...Znam da ce mi mnogi zamjeriti sto sam na ovom sajtu, ali sta ces, volim zaviriti preko plota, ne iz napasti, cista radoznalost, pa i govorimo isti jezik!
Postujte svoje, pa ce vas i drugi postivati!

boban,nis

pre 13 godina

E sad ce oni da im kazu sta treba da rade. Da se "oni" ne mesaju, problema u Sandzaku a i svuda na prostoru bivse drzave ne bi ni bilo.

Jelena

pre 13 godina

Kada se Amerikanci otvoreno interesuju za lokalne probleme musilmana, onda se belaj ubrzano priblizava.
Samo pogledajte funkciju na kojoj je americki diplomata koji je vodio delegaciju.

W

pre 13 godina

Ciplic ako nema sta konkretno da uradi ili kaze treba da cuti jer ovako je samo gorivo za plamen ovom svetom licu koji se bavi svim i svacim samo ne svojom verom

Svesteno lice koje prima strane diplomate. Definitivno nas nisu zaboravili Ameri.

akrobata

pre 13 godina

U Americi itekako postoje manjine (minorities) kao i sveprisutna i veoma jaka tzv. pozitivna diskriminacija pre svega u drzavnim sluzbama i subjektima koji se finansiraju iz drzavnog budzeta, npr. fakulteti (osim onih privatnih) moraju imati odredjen broj belaca, crnaca, latino studenata, itd., tako da bez obzira na to kako ste dobri bili u srednjoj skoli, moze vam se desiti da vas fakultet odbije jer vec imaju dovoljan broj studentata iz vase etnicke grupe, ali ce zato primiti nekoga sa losijim ocenama iz druge etnicke grupe umesto vas. Drugi slucaj npr. je nedavno bio sa policijom u gradu u kome zivim, policajci odredjene etnicke grupe su podneli tuzbu ustavnom sudu jer, po njihovom misljenju, nisu napredovali u karijeri dovoljno brzo upravo zbog toga sto su se manje uspesni policajci iz reda manjina unapredjivali samo da bi se zadovoljio zahtevani broj policajaca iz odredjenih etnickih grupa i manjina na pojedinim pozicijama u okviru policijskog aparata.

goodman

pre 13 godina

Ovako je pocelo sa Kosovom. Secam se kad je Bob Dole, americki kongresmen dosao u Beograd i nastavio put Kosova. U pratnji W Zimermana i g Trajkovica, okrenuo je uvo americkom ambasadoru a vidno ignorisao Trajkovica. Pri dolasku u Pristinu imao je zatvoreni sastanak sa albanskim funkcionerima.

Memorija

pre 13 godina

Bas ovako se internacionizovalo kosovsko pitanje. Krenulo se sa posetama raznih diplomata i americkih kongremena kod Ibrahima Rugove.

M

pre 13 godina

U Americi ne postoje nacionalne manjine. Il' si Amer il' nisi. Gradjanska drzava. Svi isti pred Ustavom i zakonom i niko nema bonus ili specijalna prava zahvaljujuci etnickom poreklu (sto je sustinski diskriminacija). Tako treba biti i kod nas.

poredjenje

pre 13 godina

Nekima smeta kada u Srbiji akreditovani diplomate posecuju stranke, politicke i verske organizacije, ali ne smeta im kada u USA akreditovane diplomate drzave Srbije svercuju/omogucuju beg od pravnog sistema te drzave drzavljanima Srbije.
Zar izdavanje 'duplih papira' Miladinu Kovacevicu nije bilo mesanje u unutrasnje stvari USA ??

Samouk

pre 13 godina

Uvek kada je Zukorlić u kontekstu vesti, ja umesto BNV uglavnom pročitam BMW... čini li se i ostalima isto ili da posetim oftalmologa...?

dosta lazi

pre 13 godina

Diplomate stranih drzava imaju pravo da posecuju razlicite delove zemlje u kojoj su na duznosti. Naravno, u dogovoru sa zemljom domacinom. Srpske diplomate u SAD mogu da posecuju razne delove te zemlje, kao sto po Srbiji idu razne diplomate. Ovde je problem sto je jedan americki diplomata bio u "Zukorlicevom" BNV, da je ruski obisao bilo koju srpsku organizaciju ne bi bio problem. Kakva paranoja. Glavni izazivac problema u Sandzaku je nesposobna vlada Srbije, a ne strane diplomate i Zukorlic

Technocrat

pre 13 godina

Ni jednoj manjini na svetu ne bih pozeleo da im neko poput Ciplica kroji sudbinu ili radi o glavi.

Mozemo mi raspravljati o ovom pitanju sto godina ali to nece promeniti sliku o Ciplicu.

I nije glavno pitanje zasto je americka delegacija bila u Novom Pazaru.

Glavno pitanje je ima li mesta sumnji da Ciplic svoj posao, posao za koji je placen, posao koji nije jednostavan, posao za koji je on odgovoran, ne radi kako treba.

neutr.

pre 13 godina

Srbija je postala svacija prcija.
Tu ambasadori kako SAD tako i Rusije vide glavnu rec.
Neki dan onaj se onaj Rus mesa u unutrasnje stvaari. Sada
Amerikanci.
Samo nama posmatracima sa strane, zavisno koga/koju tranu vise volimo, jedni smetaaju a dugi su nam dobro dosli

posjet

pre 13 godina

Drugi sekretar u svim američkim veleposlanstvima možete slobodno prevesti kao djelatnik ministarstva za sigurnost ili djelatnik CIA-e ovisno o važnosti države. U biti imaju isti zadaću.

zvizdoje

pre 13 godina

Nije li Srbija, kostolomca Kovacevica ilegalno prosvercovala nazad u Srbiju, da bi ga spasila od pravnog progona i nije li to mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje?
Drugo, vremena diktatura i nasilnih nametanja resenja polako isticu. Sto pre to i shvatimo u toliko bolje.

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Sada sledi oštar protest vlade Srbije vladi SAD-a zbog mešanja visokog službenika njene ambasade u Beogradu u unutrašnja pitanja Srbije.Istovremeno,vlada Srbije će proterati sve sporne američke diplomate i zapretiti blokadom svih dosadašnjih veza između dve zemlje.Isto tako, povući će se iz pregovora o evroatlanskim integracijama a podići će odbarambene snage na stepen najviše pripravnosti.

Srki

pre 13 godina

Čiplić je jedini koji iz sadašanje garniture ima hrabrosti da ukaže na pogubno delovanje Zukorlića i saboraca po stabilnost Srbije.
Naravno, kao takav odmah je postao meta njih, ali i poltrona iz vladajuće klike...

Pazarni dani

pre 13 godina

Ambasade ne šalju na sastanke delegacije, već svoje službenike. Delegacija ambasade jeste pleonazam. U ovom slučaju, na stastanak je otišao drugi sekretar, a ne politički(?) savetnik. Podaci o diplomatskim službenicima u Srbiji su javni: [http://www.mfa.gov.rs/Embassies/vasington/usa_e.html]. A što se tiče BNV, koja "ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava", ne znam o čemu to više kazuje, da li o BNV, ili o piscu ove vesti. U svakom slučaju, nedostaje ključni deo vesti koji se odnosi na preporuku Američke ambasade (preciznije rečeno, američkog ambasadora za Srbiju) o tome da li da Zukorlićeva BKZ učestvuje na ponovljenim izborima za BNV.

MUKNAVI

pre 13 godina

Bato moj, koja smo mi prcija.Kada bi se neki nas sluzbenik iz Ambasade u Americi,ili bilo gde drugdje,uputio u unutrasnjost drzave da se raspituje za tamo neka prava i ostalo dobijo bi smesta nogu u ....skupa sa Ambasadorom jer se mesa gde mu nije posao.Al mi smo pricija,a vlastodrzci,kurte murte, u njihovim rukama i...eto,setaju po Srbiji Ambasadori,drze mitinge i rade sta hoce.

Igor

pre 13 godina

Delegacija ambasade SAD u poseti Zukorlicu,za 5 dana citacemo delegacija Ruske Federacije u poseti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i krug se zavrteo,ponovo vera ulazi tamo gde joj mesto nije i mesa se u stvari koje nemaju ama bas nikakve veze sa spasom duse!

jabbu

pre 13 godina

Ministar Čiplić je bio zreo za ostavku još kada je izbio spor sa formiranjem nacionalnog saveta Bošnjaka. Po tom pitanju se oglasio i ombudsman, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, a i poverenik za informacije je reagovao u vezi nepravlinosti sa biračkim spiskovima. Sada je pitanje konstituisanja Veća interancionalizovano, i Srbija više ne sme da dozvoli da srlja u pravcu Čiplićeve pogrešne politike i treba ga smeniti, a sadašnji sastav veća priznati. Bolje je da to uradimo sami, nego nakon "packi" zapada i reakcija medjunarodne javnosti.

Branko

pre 13 godina

Smiruju ljudi situaciju. Ružno u Tunisu, Alžiru, Albaniji, vri u Egiptu, Sudanu, Libanu, protesti protiv Lukašenka, pa su neophodna smirivanja u Sandžaku. Đavo ne spava...

Branko

pre 13 godina

Smiruju ljudi situaciju. Ružno u Tunisu, Alžiru, Albaniji, vri u Egiptu, Sudanu, Libanu, protesti protiv Lukašenka, pa su neophodna smirivanja u Sandžaku. Đavo ne spava...

Srki

pre 13 godina

Čiplić je jedini koji iz sadašanje garniture ima hrabrosti da ukaže na pogubno delovanje Zukorlića i saboraca po stabilnost Srbije.
Naravno, kao takav odmah je postao meta njih, ali i poltrona iz vladajuće klike...

MUKNAVI

pre 13 godina

Bato moj, koja smo mi prcija.Kada bi se neki nas sluzbenik iz Ambasade u Americi,ili bilo gde drugdje,uputio u unutrasnjost drzave da se raspituje za tamo neka prava i ostalo dobijo bi smesta nogu u ....skupa sa Ambasadorom jer se mesa gde mu nije posao.Al mi smo pricija,a vlastodrzci,kurte murte, u njihovim rukama i...eto,setaju po Srbiji Ambasadori,drze mitinge i rade sta hoce.

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Sada sledi oštar protest vlade Srbije vladi SAD-a zbog mešanja visokog službenika njene ambasade u Beogradu u unutrašnja pitanja Srbije.Istovremeno,vlada Srbije će proterati sve sporne američke diplomate i zapretiti blokadom svih dosadašnjih veza između dve zemlje.Isto tako, povući će se iz pregovora o evroatlanskim integracijama a podići će odbarambene snage na stepen najviše pripravnosti.

jabbu

pre 13 godina

Ministar Čiplić je bio zreo za ostavku još kada je izbio spor sa formiranjem nacionalnog saveta Bošnjaka. Po tom pitanju se oglasio i ombudsman, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, a i poverenik za informacije je reagovao u vezi nepravlinosti sa biračkim spiskovima. Sada je pitanje konstituisanja Veća interancionalizovano, i Srbija više ne sme da dozvoli da srlja u pravcu Čiplićeve pogrešne politike i treba ga smeniti, a sadašnji sastav veća priznati. Bolje je da to uradimo sami, nego nakon "packi" zapada i reakcija medjunarodne javnosti.

Igor

pre 13 godina

Delegacija ambasade SAD u poseti Zukorlicu,za 5 dana citacemo delegacija Ruske Federacije u poseti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i krug se zavrteo,ponovo vera ulazi tamo gde joj mesto nije i mesa se u stvari koje nemaju ama bas nikakve veze sa spasom duse!

posjet

pre 13 godina

Drugi sekretar u svim američkim veleposlanstvima možete slobodno prevesti kao djelatnik ministarstva za sigurnost ili djelatnik CIA-e ovisno o važnosti države. U biti imaju isti zadaću.

neutr.

pre 13 godina

Srbija je postala svacija prcija.
Tu ambasadori kako SAD tako i Rusije vide glavnu rec.
Neki dan onaj se onaj Rus mesa u unutrasnje stvaari. Sada
Amerikanci.
Samo nama posmatracima sa strane, zavisno koga/koju tranu vise volimo, jedni smetaaju a dugi su nam dobro dosli

Pazarni dani

pre 13 godina

Ambasade ne šalju na sastanke delegacije, već svoje službenike. Delegacija ambasade jeste pleonazam. U ovom slučaju, na stastanak je otišao drugi sekretar, a ne politički(?) savetnik. Podaci o diplomatskim službenicima u Srbiji su javni: [http://www.mfa.gov.rs/Embassies/vasington/usa_e.html]. A što se tiče BNV, koja "ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava", ne znam o čemu to više kazuje, da li o BNV, ili o piscu ove vesti. U svakom slučaju, nedostaje ključni deo vesti koji se odnosi na preporuku Američke ambasade (preciznije rečeno, američkog ambasadora za Srbiju) o tome da li da Zukorlićeva BKZ učestvuje na ponovljenim izborima za BNV.

Memorija

pre 13 godina

Bas ovako se internacionizovalo kosovsko pitanje. Krenulo se sa posetama raznih diplomata i americkih kongremena kod Ibrahima Rugove.

Technocrat

pre 13 godina

Ni jednoj manjini na svetu ne bih pozeleo da im neko poput Ciplica kroji sudbinu ili radi o glavi.

Mozemo mi raspravljati o ovom pitanju sto godina ali to nece promeniti sliku o Ciplicu.

I nije glavno pitanje zasto je americka delegacija bila u Novom Pazaru.

Glavno pitanje je ima li mesta sumnji da Ciplic svoj posao, posao za koji je placen, posao koji nije jednostavan, posao za koji je on odgovoran, ne radi kako treba.

dosta lazi

pre 13 godina

Diplomate stranih drzava imaju pravo da posecuju razlicite delove zemlje u kojoj su na duznosti. Naravno, u dogovoru sa zemljom domacinom. Srpske diplomate u SAD mogu da posecuju razne delove te zemlje, kao sto po Srbiji idu razne diplomate. Ovde je problem sto je jedan americki diplomata bio u "Zukorlicevom" BNV, da je ruski obisao bilo koju srpsku organizaciju ne bi bio problem. Kakva paranoja. Glavni izazivac problema u Sandzaku je nesposobna vlada Srbije, a ne strane diplomate i Zukorlic

zvizdoje

pre 13 godina

Nije li Srbija, kostolomca Kovacevica ilegalno prosvercovala nazad u Srbiju, da bi ga spasila od pravnog progona i nije li to mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje?
Drugo, vremena diktatura i nasilnih nametanja resenja polako isticu. Sto pre to i shvatimo u toliko bolje.

M

pre 13 godina

U Americi ne postoje nacionalne manjine. Il' si Amer il' nisi. Gradjanska drzava. Svi isti pred Ustavom i zakonom i niko nema bonus ili specijalna prava zahvaljujuci etnickom poreklu (sto je sustinski diskriminacija). Tako treba biti i kod nas.

Samouk

pre 13 godina

Uvek kada je Zukorlić u kontekstu vesti, ja umesto BNV uglavnom pročitam BMW... čini li se i ostalima isto ili da posetim oftalmologa...?

poredjenje

pre 13 godina

Nekima smeta kada u Srbiji akreditovani diplomate posecuju stranke, politicke i verske organizacije, ali ne smeta im kada u USA akreditovane diplomate drzave Srbije svercuju/omogucuju beg od pravnog sistema te drzave drzavljanima Srbije.
Zar izdavanje 'duplih papira' Miladinu Kovacevicu nije bilo mesanje u unutrasnje stvari USA ??

goodman

pre 13 godina

Ovako je pocelo sa Kosovom. Secam se kad je Bob Dole, americki kongresmen dosao u Beograd i nastavio put Kosova. U pratnji W Zimermana i g Trajkovica, okrenuo je uvo americkom ambasadoru a vidno ignorisao Trajkovica. Pri dolasku u Pristinu imao je zatvoreni sastanak sa albanskim funkcionerima.

blebetalo

pre 13 godina

Evo javljam se iz Hr, mozda nisam kozenkventan da se javljam, ali braco Srbi, vi vec morate jednom stat na loptu! Pa je l' ta americka ambasada najavila tu posjetu nadleznom ministarstvu u Srbiji? Jesu li im isti poslali depesu da vam ne vrsljaju po dvoristu? Pa nije to zah*bancija! Tako vrjedi i za Ruse. Pa njihov teritorij je u Srbiji samo gdje im je ambasada - za sve ostalo se moraju pristojno najavit i ljepo zamolit jel mogu ili ne mogu! Inace cete stvarno svi pod jednu sljivu!
Nas su isto dugo pritiskali zbog krajiskih izbjeglica, ali nismo popustali, jesmo izgubili nesto godina za ulazak u EU. I nasi su politicari (kao i svi drugdje) pokvareni i podmitljivi ali neke granice tolerancije i samopostovanja moraju postojati, pa makar i kod njih. Vasi politicari su slozni za Sr javnost, nista ne daju a kad tamo na terenu sve obrnuto - zive "radodajke". Ako se cjela Juga raspala po avnojskim granicama, onda zaustavite ovoga hodzu dok je vrjeme jer taj ne voli ni svoju"raju" uvlaceci ih u nove probleme, ko da ih nemaju dovoljno. Pa nije Sandzak osiromasen na ustrb recimo juga Srbije, nego ste svi zajedno u istom problemu, bez obzira na nacionalnost. I jos nesto, svagdje u svjetu je ruzno, necivilizirano i nadasve pogibeljno kad vjerske vodje uzmu stvari u svoje ruke, sire mrznju i izazivaju sukobe. Pa to upravo daje besmislenost vjeri!
P.S.
Srbi, morate naci novog Djindjica pod hitno - neko mora napokon reci popu pop, bobu bob. Licilo je da je to Tadic, ali ocito je prodao dusu vragu, da dobije izbore. Sad ni sam ne zna sta bi sa takvom vlasti, svako radi sta mu se oce...Znam da ce mi mnogi zamjeriti sto sam na ovom sajtu, ali sta ces, volim zaviriti preko plota, ne iz napasti, cista radoznalost, pa i govorimo isti jezik!
Postujte svoje, pa ce vas i drugi postivati!

Goran Petrovic

pre 13 godina

Koliko mi je poznato u N.Pazaru se u privatnom sektoru radilo kako se zelelo, uvozilo, preradjivalo, prodavalo, izvozilo, carina i porez placali po dogovoru i preko mite. Dok su drugi gradjani takvim poslovnim ljudima bili odlicni kupci, bilo je dobro. Sada kada treba placati ono sto se dve decenije nije placalo drzavi u kojoj zivimo traze pomoc od Amerike a zaboravljaju zasto je odgovarao Al Capone pred Americkim sudom. Mnogo je takvih trgovaca na strani Zukorlica i onih slicnih Esko Baru. Moguce da su im potrebni mentori za dalji rad. Nisu svesni da su Americki mentori procentualno mnogo zahtevniji. Takodje im nikada u Srbiji nije uskraceno da klanjaju i odlaze po avdes i u dzamiju.... Smatram da im nisu uskracena gradjanska i ostala prava, samo ne bi da ih postuju ako moze, moze. Zato su im potrebni Americki saveznici da se zakon Srbije ne primenjuje prema njima ili ce izaci iz zajednice sa njom....

Jelena

pre 13 godina

Kada se Amerikanci otvoreno interesuju za lokalne probleme musilmana, onda se belaj ubrzano priblizava.
Samo pogledajte funkciju na kojoj je americki diplomata koji je vodio delegaciju.

boban,nis

pre 13 godina

E sad ce oni da im kazu sta treba da rade. Da se "oni" ne mesaju, problema u Sandzaku a i svuda na prostoru bivse drzave ne bi ni bilo.

akrobata

pre 13 godina

U Americi itekako postoje manjine (minorities) kao i sveprisutna i veoma jaka tzv. pozitivna diskriminacija pre svega u drzavnim sluzbama i subjektima koji se finansiraju iz drzavnog budzeta, npr. fakulteti (osim onih privatnih) moraju imati odredjen broj belaca, crnaca, latino studenata, itd., tako da bez obzira na to kako ste dobri bili u srednjoj skoli, moze vam se desiti da vas fakultet odbije jer vec imaju dovoljan broj studentata iz vase etnicke grupe, ali ce zato primiti nekoga sa losijim ocenama iz druge etnicke grupe umesto vas. Drugi slucaj npr. je nedavno bio sa policijom u gradu u kome zivim, policajci odredjene etnicke grupe su podneli tuzbu ustavnom sudu jer, po njihovom misljenju, nisu napredovali u karijeri dovoljno brzo upravo zbog toga sto su se manje uspesni policajci iz reda manjina unapredjivali samo da bi se zadovoljio zahtevani broj policajaca iz odredjenih etnickih grupa i manjina na pojedinim pozicijama u okviru policijskog aparata.

W

pre 13 godina

Ciplic ako nema sta konkretno da uradi ili kaze treba da cuti jer ovako je samo gorivo za plamen ovom svetom licu koji se bavi svim i svacim samo ne svojom verom

Svesteno lice koje prima strane diplomate. Definitivno nas nisu zaboravili Ameri.

Miki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se nismo naučili pameti od početka 90. pa na ovamo. Mislim da je najveći krivac ministar Čiplić što ne može da reši problem tj. nema rešenje problema. Stvar veoma jednostavna, reši problem ili ću naći drugog koji će rešiti.

malo realnosti molim

pre 13 godina

Kada je pre manje od mesec ambasador Rusije Konuzin u dva dana zaradom posecivao Irineja i onog odmetnutog popa cije ime pocinje sa A, to, nikome nije smetalo tj nije bilo komentara.

A kad drugo svesteno lice, ali ne pravoslavno, bude poseceno i to ne od US ambasadora nego osobe nizeg ranga, ispada problem, kao USA ' i dize se kuka i motika vrslja'

Pazarce

pre 13 godina

Ljudi ja ne znam kad cete vec jednom shvatiti... Muftija samo prenosi ono sto narod kaze, pa mi smo rekli na izborima sta smo hteli, ali vlast u Beogradu nas ne slusa, pa sad kad dodje neko ko hoce da nas saslusa vama smeta... Samo vi drzite Ciplica on je preci nego Bosnjaci i drzite Ugljanina i Ljajica i samo njih slusajte a narod ko sisa... E pa ne ide to tako u pravim drzavama, ali kod nas je sve moguce.... Bitnije je sta kaze maneken Tadic nego sav narod, pa vidite gde su nas doveli i opet vam nesto nije jasno i opet vam neko drugi kriv... Mi samo hocemo ono sto nam pripada po ustavu koji ste vi pravili...

dosta lazi

pre 13 godina

Diplomate stranih drzava imaju pravo da posecuju razlicite delove zemlje u kojoj su na duznosti. Naravno, u dogovoru sa zemljom domacinom. Srpske diplomate u SAD mogu da posecuju razne delove te zemlje, kao sto po Srbiji idu razne diplomate. Ovde je problem sto je jedan americki diplomata bio u "Zukorlicevom" BNV, da je ruski obisao bilo koju srpsku organizaciju ne bi bio problem. Kakva paranoja. Glavni izazivac problema u Sandzaku je nesposobna vlada Srbije, a ne strane diplomate i Zukorlic

jabbu

pre 13 godina

Ministar Čiplić je bio zreo za ostavku još kada je izbio spor sa formiranjem nacionalnog saveta Bošnjaka. Po tom pitanju se oglasio i ombudsman, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, a i poverenik za informacije je reagovao u vezi nepravlinosti sa biračkim spiskovima. Sada je pitanje konstituisanja Veća interancionalizovano, i Srbija više ne sme da dozvoli da srlja u pravcu Čiplićeve pogrešne politike i treba ga smeniti, a sadašnji sastav veća priznati. Bolje je da to uradimo sami, nego nakon "packi" zapada i reakcija medjunarodne javnosti.

Srki

pre 13 godina

Čiplić je jedini koji iz sadašanje garniture ima hrabrosti da ukaže na pogubno delovanje Zukorlića i saboraca po stabilnost Srbije.
Naravno, kao takav odmah je postao meta njih, ali i poltrona iz vladajuće klike...

zvizdoje

pre 13 godina

Nije li Srbija, kostolomca Kovacevica ilegalno prosvercovala nazad u Srbiju, da bi ga spasila od pravnog progona i nije li to mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje?
Drugo, vremena diktatura i nasilnih nametanja resenja polako isticu. Sto pre to i shvatimo u toliko bolje.

Technocrat

pre 13 godina

Ni jednoj manjini na svetu ne bih pozeleo da im neko poput Ciplica kroji sudbinu ili radi o glavi.

Mozemo mi raspravljati o ovom pitanju sto godina ali to nece promeniti sliku o Ciplicu.

I nije glavno pitanje zasto je americka delegacija bila u Novom Pazaru.

Glavno pitanje je ima li mesta sumnji da Ciplic svoj posao, posao za koji je placen, posao koji nije jednostavan, posao za koji je on odgovoran, ne radi kako treba.

poredjenje

pre 13 godina

Nekima smeta kada u Srbiji akreditovani diplomate posecuju stranke, politicke i verske organizacije, ali ne smeta im kada u USA akreditovane diplomate drzave Srbije svercuju/omogucuju beg od pravnog sistema te drzave drzavljanima Srbije.
Zar izdavanje 'duplih papira' Miladinu Kovacevicu nije bilo mesanje u unutrasnje stvari USA ??

MUKNAVI

pre 13 godina

Bato moj, koja smo mi prcija.Kada bi se neki nas sluzbenik iz Ambasade u Americi,ili bilo gde drugdje,uputio u unutrasnjost drzave da se raspituje za tamo neka prava i ostalo dobijo bi smesta nogu u ....skupa sa Ambasadorom jer se mesa gde mu nije posao.Al mi smo pricija,a vlastodrzci,kurte murte, u njihovim rukama i...eto,setaju po Srbiji Ambasadori,drze mitinge i rade sta hoce.

Igor

pre 13 godina

Delegacija ambasade SAD u poseti Zukorlicu,za 5 dana citacemo delegacija Ruske Federacije u poseti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i krug se zavrteo,ponovo vera ulazi tamo gde joj mesto nije i mesa se u stvari koje nemaju ama bas nikakve veze sa spasom duse!

Pazarni dani

pre 13 godina

Ambasade ne šalju na sastanke delegacije, već svoje službenike. Delegacija ambasade jeste pleonazam. U ovom slučaju, na stastanak je otišao drugi sekretar, a ne politički(?) savetnik. Podaci o diplomatskim službenicima u Srbiji su javni: [http://www.mfa.gov.rs/Embassies/vasington/usa_e.html]. A što se tiče BNV, koja "ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava", ne znam o čemu to više kazuje, da li o BNV, ili o piscu ove vesti. U svakom slučaju, nedostaje ključni deo vesti koji se odnosi na preporuku Američke ambasade (preciznije rečeno, američkog ambasadora za Srbiju) o tome da li da Zukorlićeva BKZ učestvuje na ponovljenim izborima za BNV.

ljubinko i desanka mu

pre 13 godina

Sada sledi oštar protest vlade Srbije vladi SAD-a zbog mešanja visokog službenika njene ambasade u Beogradu u unutrašnja pitanja Srbije.Istovremeno,vlada Srbije će proterati sve sporne američke diplomate i zapretiti blokadom svih dosadašnjih veza između dve zemlje.Isto tako, povući će se iz pregovora o evroatlanskim integracijama a podići će odbarambene snage na stepen najviše pripravnosti.

Branko

pre 13 godina

Smiruju ljudi situaciju. Ružno u Tunisu, Alžiru, Albaniji, vri u Egiptu, Sudanu, Libanu, protesti protiv Lukašenka, pa su neophodna smirivanja u Sandžaku. Đavo ne spava...

malo realnosti molim

pre 13 godina

Kada je pre manje od mesec ambasador Rusije Konuzin u dva dana zaradom posecivao Irineja i onog odmetnutog popa cije ime pocinje sa A, to, nikome nije smetalo tj nije bilo komentara.

A kad drugo svesteno lice, ali ne pravoslavno, bude poseceno i to ne od US ambasadora nego osobe nizeg ranga, ispada problem, kao USA ' i dize se kuka i motika vrslja'

Samouk

pre 13 godina

Uvek kada je Zukorlić u kontekstu vesti, ja umesto BNV uglavnom pročitam BMW... čini li se i ostalima isto ili da posetim oftalmologa...?

M

pre 13 godina

U Americi ne postoje nacionalne manjine. Il' si Amer il' nisi. Gradjanska drzava. Svi isti pred Ustavom i zakonom i niko nema bonus ili specijalna prava zahvaljujuci etnickom poreklu (sto je sustinski diskriminacija). Tako treba biti i kod nas.

blebetalo

pre 13 godina

Evo javljam se iz Hr, mozda nisam kozenkventan da se javljam, ali braco Srbi, vi vec morate jednom stat na loptu! Pa je l' ta americka ambasada najavila tu posjetu nadleznom ministarstvu u Srbiji? Jesu li im isti poslali depesu da vam ne vrsljaju po dvoristu? Pa nije to zah*bancija! Tako vrjedi i za Ruse. Pa njihov teritorij je u Srbiji samo gdje im je ambasada - za sve ostalo se moraju pristojno najavit i ljepo zamolit jel mogu ili ne mogu! Inace cete stvarno svi pod jednu sljivu!
Nas su isto dugo pritiskali zbog krajiskih izbjeglica, ali nismo popustali, jesmo izgubili nesto godina za ulazak u EU. I nasi su politicari (kao i svi drugdje) pokvareni i podmitljivi ali neke granice tolerancije i samopostovanja moraju postojati, pa makar i kod njih. Vasi politicari su slozni za Sr javnost, nista ne daju a kad tamo na terenu sve obrnuto - zive "radodajke". Ako se cjela Juga raspala po avnojskim granicama, onda zaustavite ovoga hodzu dok je vrjeme jer taj ne voli ni svoju"raju" uvlaceci ih u nove probleme, ko da ih nemaju dovoljno. Pa nije Sandzak osiromasen na ustrb recimo juga Srbije, nego ste svi zajedno u istom problemu, bez obzira na nacionalnost. I jos nesto, svagdje u svjetu je ruzno, necivilizirano i nadasve pogibeljno kad vjerske vodje uzmu stvari u svoje ruke, sire mrznju i izazivaju sukobe. Pa to upravo daje besmislenost vjeri!
P.S.
Srbi, morate naci novog Djindjica pod hitno - neko mora napokon reci popu pop, bobu bob. Licilo je da je to Tadic, ali ocito je prodao dusu vragu, da dobije izbore. Sad ni sam ne zna sta bi sa takvom vlasti, svako radi sta mu se oce...Znam da ce mi mnogi zamjeriti sto sam na ovom sajtu, ali sta ces, volim zaviriti preko plota, ne iz napasti, cista radoznalost, pa i govorimo isti jezik!
Postujte svoje, pa ce vas i drugi postivati!

Pazarce

pre 13 godina

Ljudi ja ne znam kad cete vec jednom shvatiti... Muftija samo prenosi ono sto narod kaze, pa mi smo rekli na izborima sta smo hteli, ali vlast u Beogradu nas ne slusa, pa sad kad dodje neko ko hoce da nas saslusa vama smeta... Samo vi drzite Ciplica on je preci nego Bosnjaci i drzite Ugljanina i Ljajica i samo njih slusajte a narod ko sisa... E pa ne ide to tako u pravim drzavama, ali kod nas je sve moguce.... Bitnije je sta kaze maneken Tadic nego sav narod, pa vidite gde su nas doveli i opet vam nesto nije jasno i opet vam neko drugi kriv... Mi samo hocemo ono sto nam pripada po ustavu koji ste vi pravili...

neutr.

pre 13 godina

Srbija je postala svacija prcija.
Tu ambasadori kako SAD tako i Rusije vide glavnu rec.
Neki dan onaj se onaj Rus mesa u unutrasnje stvaari. Sada
Amerikanci.
Samo nama posmatracima sa strane, zavisno koga/koju tranu vise volimo, jedni smetaaju a dugi su nam dobro dosli

Goran Petrovic

pre 13 godina

Koliko mi je poznato u N.Pazaru se u privatnom sektoru radilo kako se zelelo, uvozilo, preradjivalo, prodavalo, izvozilo, carina i porez placali po dogovoru i preko mite. Dok su drugi gradjani takvim poslovnim ljudima bili odlicni kupci, bilo je dobro. Sada kada treba placati ono sto se dve decenije nije placalo drzavi u kojoj zivimo traze pomoc od Amerike a zaboravljaju zasto je odgovarao Al Capone pred Americkim sudom. Mnogo je takvih trgovaca na strani Zukorlica i onih slicnih Esko Baru. Moguce da su im potrebni mentori za dalji rad. Nisu svesni da su Americki mentori procentualno mnogo zahtevniji. Takodje im nikada u Srbiji nije uskraceno da klanjaju i odlaze po avdes i u dzamiju.... Smatram da im nisu uskracena gradjanska i ostala prava, samo ne bi da ih postuju ako moze, moze. Zato su im potrebni Americki saveznici da se zakon Srbije ne primenjuje prema njima ili ce izaci iz zajednice sa njom....

posjet

pre 13 godina

Drugi sekretar u svim američkim veleposlanstvima možete slobodno prevesti kao djelatnik ministarstva za sigurnost ili djelatnik CIA-e ovisno o važnosti države. U biti imaju isti zadaću.

Jelena

pre 13 godina

Kada se Amerikanci otvoreno interesuju za lokalne probleme musilmana, onda se belaj ubrzano priblizava.
Samo pogledajte funkciju na kojoj je americki diplomata koji je vodio delegaciju.

boban,nis

pre 13 godina

E sad ce oni da im kazu sta treba da rade. Da se "oni" ne mesaju, problema u Sandzaku a i svuda na prostoru bivse drzave ne bi ni bilo.

Memorija

pre 13 godina

Bas ovako se internacionizovalo kosovsko pitanje. Krenulo se sa posetama raznih diplomata i americkih kongremena kod Ibrahima Rugove.

W

pre 13 godina

Ciplic ako nema sta konkretno da uradi ili kaze treba da cuti jer ovako je samo gorivo za plamen ovom svetom licu koji se bavi svim i svacim samo ne svojom verom

Svesteno lice koje prima strane diplomate. Definitivno nas nisu zaboravili Ameri.

akrobata

pre 13 godina

U Americi itekako postoje manjine (minorities) kao i sveprisutna i veoma jaka tzv. pozitivna diskriminacija pre svega u drzavnim sluzbama i subjektima koji se finansiraju iz drzavnog budzeta, npr. fakulteti (osim onih privatnih) moraju imati odredjen broj belaca, crnaca, latino studenata, itd., tako da bez obzira na to kako ste dobri bili u srednjoj skoli, moze vam se desiti da vas fakultet odbije jer vec imaju dovoljan broj studentata iz vase etnicke grupe, ali ce zato primiti nekoga sa losijim ocenama iz druge etnicke grupe umesto vas. Drugi slucaj npr. je nedavno bio sa policijom u gradu u kome zivim, policajci odredjene etnicke grupe su podneli tuzbu ustavnom sudu jer, po njihovom misljenju, nisu napredovali u karijeri dovoljno brzo upravo zbog toga sto su se manje uspesni policajci iz reda manjina unapredjivali samo da bi se zadovoljio zahtevani broj policajaca iz odredjenih etnickih grupa i manjina na pojedinim pozicijama u okviru policijskog aparata.

goodman

pre 13 godina

Ovako je pocelo sa Kosovom. Secam se kad je Bob Dole, americki kongresmen dosao u Beograd i nastavio put Kosova. U pratnji W Zimermana i g Trajkovica, okrenuo je uvo americkom ambasadoru a vidno ignorisao Trajkovica. Pri dolasku u Pristinu imao je zatvoreni sastanak sa albanskim funkcionerima.

Miki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se nismo naučili pameti od početka 90. pa na ovamo. Mislim da je najveći krivac ministar Čiplić što ne može da reši problem tj. nema rešenje problema. Stvar veoma jednostavna, reši problem ili ću naći drugog koji će rešiti.