Subota, 22.01.2011.

12:22

Zukorlić istražuje genocide

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio da je nad Bošnjacima izvršeno više od deset genocida, od kojih "više od polovine u Sandžaku".

Izvor: Tanjug

Zukorliæ istražuje genocide IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

smeshan je bre!

pre 13 godina

Muftija koji je i: istrazitelj,kadija,sudija,vodja,politichar,analitichar,prezenter,menazder,biznismen,zabavljach...jednom rechju covek koji se toliko provlaci kroz medije da je gori od ZVEZDA GRANDA!Naravno da ga niko vishe ne shvata za ozbiljno,svako IOLE obrazovan i pametan.

Nikola

pre 13 godina

Jasno da nikakva gradjanska prava nisu ugrozena, i u kom pravcu ide zukorliceva prica, i on me u opste ne zanima, vec ne mogu da verujem da retorika devedesetih ponovo uzima daha u narodu po istom scenariju i to ponovo kad je najveca besparica. Valjda narod kad je gladan nema preca posla... Verujte Pazarci da se u celoj Srbiji tesko zivi, isto kao i u Bosni i na svim mestima gde narod nema svoje JA, vec samo gleda kome ce da se prikoloni-zarad banane!

repriza

pre 13 godina

Zapanjuje da retorika iz 90tih, manipulacije zlocinima, izigravanje zrtve, kukanje, optuzivanje drugih za svoj polozaj, izmisljanje svetle istorije i stvaranje mitova. jos nalazi dovoljno zainteresovanih pacijenata koji se pale na ovakve price raznih zukorlice. Zapanjujuce. Zar niko nista nije naucio za ovih 20tak godina? Isto ovako su i mnogi Srbi tamo krajem 80tih mislili kako ce Sloba i kompanija da ih prosvetle, "objasne" im ko su i odakle su poreklom, da ce ih braniti i odvesti u slobodu... a kad ono, u pitanju je bio obican diletant i karijerista zeljan moci koji je unakazio i Srbe i Srbiju i okolne narode. Zasto Bosnjaci odnosno bosnjacki nacionalisti misle da je njihov Zukorlic nesto drugo?

Zuki

pre 13 godina

Kada Srbi pricaju o genocidu nad Srbima, o ubijenim Srbima, o svom "svetlom" poreklu, kada Srbi pocnu sa svojim mitovima e onda je to "velikosrBski nacionalizam" koji se "najbolje" suzbija bombardovanjem i onda pocinju price okolnih shovinista i domacih auto-shovinista o Srbiji kao izazivacu nestabilnosti i razlogu za zaostajanje regiona. Ali kada okolni nacional-shovinisti pocnu da pricaju o genocidima nakon kojih su obicno postali jos brojniji (kao na Kosovu ili u tzv. Sandzaku), o njihovim zrtvama, o cetnicima ili ako rade na stvaranju etnicki ociscenih paradrzavica, e onda je to demokratija, multietnicnost, zalaganje za istinu i pravdu, nesto sto svima donosi dobro a srpski auto-shovinisti im jos i terciraju... Zanimljivo kako okolni narodi i marketinske izmisljotine imaju pravo da potenciraju svoje zrtve, da se zalazu za svoje nacionalisticke ciljeve, da nas dave sa svojim mitovima, da nalaze sve starije i svetlije pretke i poreklo, da manipulisu zrtvama i zlocinima, da im se verske vodje bave politikom, da biraju ratne zlocince za premijere... Svi mogu sve samo ne i Srbi. Komedija. Kada se vidi ko okruzuje Srbiju, sta lupetaju ovi okolo, ko osudjuje Srbiju i soli joj pamet, ko su im lideri i heroji, kakva im je retorika ili ko sve iz okoline misli da je kvalifikovan da izigrava dezurne moralne gromade, dodje mi samo da se dobro nasmejem.

tarabic

pre 13 godina

Prijatelji u Srbiji, sve dok imate Dodika u RS, koji u ime velikosrpske drzave rastura drzavu BiH, imacete ovakvih i slicnih problema. Sve dok vas predsjednik Tadic, odobrava kabadahijsko ponasanje Dodika, javljace se Zukorlici i slicni njemu sa ovakvim zahtjevima. Mislim da ste u proslim decenijama, mnogo izgubili (dio Hrvatske, Kosovo, C.Goru), ako i dalje velikosrpski ideolozi budu provocirali izgubicete Sandzak, Vojvodinu? Mi, Bosanci, slusamo Dodikovu retoriku svakodnevno, i razumijem vas Srbe kako se osjecate. Bojim se da se kremansko prorocanstvo ne ostvari, a kako ste krenuli, zavrsicete ispod jedne sljive.

Mala

pre 13 godina

U osnovi problem pocinje sa rehabilitacijom cetnika. Tu je greska i dok to traje problemi ce samo rasti. Kako se moze velicati cetnicki pokret, saradnik fasizma, normalno je da se u glavama ekstremista trazi isto i za njihove saradnike . A kada se vec podje istrazivati ko je koga nadmasio onda treba iici do kraja da bi buduce generacije mogle na miru da zive uvazavajuci sve nacionalne razlicitosti. Do tada mir svim dobronamjernim.

Kemo

pre 13 godina

Gospoda iz vlade Srbije treba da napravi jednostavan korak da poboljsa ekonomiju u Sandzaku i tu je kraj svim problemima,ali oni nemaju sluha za to i kod naroda se oseca macehinski odnos drzave.I to bi bilo to.

bego

pre 13 godina

Hocu samo da kazem da podrzavam efendiju Zukorlica iz sasvim jednostavnih razloga. Trenutno zivim u inostranstvu a o sebi ne znam nista . Zahvaljujuci , najvjerovatnije kako to sada gledam nekakvom bespotrebnom prekrajanju istorije.Od tog prekrajanja niko od nas na Balkanu nije imao koristi.Svi mi na Balkanu manje znamo o sebi nego ovi u Evropi o nama .Pa to je stvarno sramota.Kada pogledam samo sebe , bio sam Srbin , Neopredjeljen , Musliman,Jugosloven , Bosanac , Bosnjak . Vjerujem da je Efendijin projekat u ovom smislu,doci do istine, i zato ga podrzavam svim srcem . Iskreno,kad kazem da o sebi ne znam nista svrstava me u kategoriju vecine dosadasnjih komentatora .Jedina razlika je u tome sto bih ja volio nesto i da znam a ostali sa povicima ne istrazuj izbice rat , vise vole da zive u mraku da ne kazem neznanju.

тоша

pre 13 godina

Ех, да је Броз овде знао би он како да брзо охлади усијане главе као овог Зукорлића!

brane

pre 13 godina

Poznati smo i kao narod i kao država u kojoj se svako u sve razume, i gde svi sve znaju.
Da ne počinjem o raspirivanju verske i nacionalne netrpeljivosti (što je krivično delo, ako se ne varam), samo ću kratko napisati:
istragu neka vode istražne sudije, gonjenje neka vrše tužioci, istoriju ustavimo istoričarima, politiku, skupštinu i budžet ekonomistima, poslanicima i ministrma, presude neka donose sudije, a religijom i verom neka se bavi uvaženi gospodin Zukorlić i ostali sveštenici.
Gledajmo svoja posla!

Gradjanin11

pre 13 godina

Polako ljudi. Covek samo govori istinu. Kad neko kaze da se jeste desi holokaust, niko mu nece reci da je lud, pa ni da raspiruje mrznju. Nad Bosnjacima se jesu desili genocidi, i zasto to nekom smeta kad se pominje. Zasto ne trazite nezavisnu komisiju da se to ispita, nego tako cinicno i licemerski optuzujete coveka, a i sami svojim komentarima raspirujete mrznju, a neki cak i potvrdjuju njegove navode svojim zlim porukama.

sarkasticni

pre 13 godina

Sada bi ministar Ciplic trebao izdati naredjenje da sam Srbii imju pravo da govore o genocidu a 'ostalim' tj manjinama je to strogo zabranjeno

Velibor, USA

pre 13 godina

Ovo mi izgleda da su povuci-potegni igre kao sandzachka protivteza maksimalizmu politikosa iz entiteta RS (BiH), narochito Dodika, pa, velikoboshnjachki nacionalisti i islamistichki fundici se ponashaju isto kao velikosrpski nacionalisti i pravoslavistichki fundici (chiju ulogu zauzima sada Dodik svojom nekooperativnoshcu), a sve preko ledja obichnih ljudi i jedne i druge nacije i vere, i za dobijanje politichkih poena. Bash, trazili ste - gledajte, i jedni i drugi, svirke i igara, "blago, blago vama" , i jednim i drugim.
I, umesto da se umerenoshcu, poshtovanjem i slova i duha Dejtonskog sporazuma i poshtenjem poboljshaju odnosi izmedju Srba i Boshnjaka u svim delovima zemalja ex-Yu gde izmeshano ili blisko zive, i politikosima entiteta RS i ovom muftiji, dabome, to ne odgovara, pa ne znaju vishe shta ce, samo da zapale josh koju mrznju, josh koji rat, josh koja medjusobna ubijanja, e, u tom najbolje dolaze do izrazaja. Pa, se vi narode i obichna rajo samo palite i primajte i na Dodika i na Zukorlica itd....

Shto se tiche chetnika, odnosno, KVuO-i, i tu ima svega i svachega. Isprva, istina jesu bili antifashisti, no, Draza je s Djurishicem nazalost usvojio genocidnu politiku, iako tek odmazdnichku endehazijskim prvim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima. U tim prvim endehazijskim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima je bilo uz hrvatske ustashe i muslimanskih ustasha, koje je efendija Zukorlic mogao da pomene i osudi, da je hteo.

Ali, ni srpskim ni boshnjachkim ratnohushkachima ne odgovara poshteno razluchivanje stanja stvari, pa, izvrcu i jedni i drugi kako im odgovara. A, jadan obichan narod koji ih slusha.

jefimija bomboplesanija

pre 13 godina

Problem je da je Srbima uvek neko treci morao da kaze, i objasni, ko su i kakvi su. Lebdeci i leteci na mitoloskim oblacima, koji su bili ustvari mehurici od sapunice, u koje su duvali razni Amfilohije, Seselji itd, penjali su se u visine sa kojih su cesto surovo treskali o zemlju, pitajuci se posle, a zasto mi, a zasto bas nama? I samo jedno malo nesretni pitanje. Od tolikog sveta, zasto NATO dodje i ovde istrese onolike bombe. Neki bi to rado da vide kao gresku, ha?
Zukorlic nas podseca na zlo. Ne povratilo se!

Haris

pre 13 godina

Najlakse je na nekoga bacat drvlje i kamenje.Treba ukriziti argumente protiv Zukolicevih rijeci a ne vrijedjati.
Naravno da je bilo masovnih zlocina nad Bosnjacima u Sandzaku i 1912.godine i 1927.godine i 1941.godine i 1944.godine i 1992.godine.To svako tko zna historiju zna.Zan se da su te zlocine pocinili Cetnici.
Druga je stvar sto se o tome ne govori u udzbenicima u Srbiji ali to ne znaci da ih nije bilo.
Ja osobno nisam ljubitelj lika i dijela Muftije Zukorlica.To je moj osobni stav.Ali njega mjesati sa El Qaidom ili Ben Ladhenom i Vahabijama je odista smijesno.Pa sjecate li se tko je bio prvi na spisku Vahabija za atentat.Bas Zukorlic.
Svako tko prati medjunarodnu politiku i tko prati rat ef.Zukorlica zna da je on veoma blizak Zapadu,prije svega Americi i Velikoj Britaniji.On vjesto suradjuje sa ovim zemljama.
Zurorliceva retorika je svojevrsan odgovor Zapada na Milorada Dodika.I to se vidi kao einz kroz einz.Kada Dodik pomjene RS Zukorlic odgovori Sandzakom.Kada prvi kaze da ne navija za BIH drugi kaze da ne navija za Srbiju.Kada prvi pomene neovisnost drugi pomene autonomiju i republiku...
Zukorlic vjesto porucuje Dodiku da ako ne talasa jer i Srbija ima teritorije pod pitanjem.Mislim da Zapad to jako vjesto radi.Mislite o tome.
I na kraju,tko zna Zukorlica zna da je on prije svega Bosnjak pa potom Musliman.

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Samo da dodam

Fascinantno mi je to da dok se pre znalo kada je negde rat i sad vrsi se proterivanje, ubijanje, pljacka nekog naroda, da taj narod polako nestaje sa tih prostora (ako ne nestaje a ono bar postaje senka nekadasnjeg naroda,tj povlaci se u ilegalu, krije se i nema prava da se oznacava kao narod)sto i jeste logican sled dogadjaja pri takvim nesrecama. Medjutim u skorije vreme smo svedoci slucajeva na Balkanu gde se nakon tih ubijanja, pljackanja, desetina genocida kako rece Muftija broj tih ubijanih, pljackanih ugnjetavanih ljudi povecavao, sirio, dobijao svoje dzamije, skole, pravo na jezik. I sve to dok je genocid izvrsavan.

Trebalo bi nauciti i ostale narode toj magiji, pa da posle ratova i proterivanja izlaze sa vecim brojem stanovnika i razvijeniji. Zar to ne bi bilo lepo, zamislite da su narodi u II sv.ratu to znali pa danas bi samo Srba bilo 20 miliona.

I sad ja pitam, ko je ovde lud?

Schwaba

pre 13 godina

Mnogo tacnoga ovde je receno, precizno, jasno, argumentovano. Uzalud se bacati drvljem i kamenjem na ovoga coveka. Bilo bi mnogo lepse udariti kontraargumentima. Ali njih nema! Mnogi kod nas danas zive sa amnezijom, ali secanja su sveza. I sta je to cudno, meine Damen und Herreb, ako se zahteva da se ispitaju svi zaboravljeni genocidi. Srbija se sama obavezala da ce ih istrazivati i zlocince kazniti. Uostalom ona to i cini, ali cesto sa malokrvnoscu. Tek kad nesto izadje na svetlo dana, eh, tad su i nasi tuzioci tu. Paznja! U Sandjaku zive gradjani drzave Srbije, ili to oni nisu???

Dzoni

pre 13 godina

Sramota je na kakav nacin se srozava znacenje smisla reci genocid i kako se ovakvim piljarskim nacinom tretiranja istorije vredjaju zrtve. Jeste bilo pokolja nad muslimanima u Raskoj i u istocnoj Bosni tokom 2. sv. rata od strane JVuO tj. Djurisicevih i Dangicevih trupa. Ali bilo i drugih pokolja u to vreme. Zukorlic bi morao da istrazuje pokolje bez razlike koje su zrtive bile vere da bi dokazao ozbiljnost. Ovako sve to podseca na "kopanje grobnica" od strane srpskih valdika (Atanasije, Amfilohije itd.)pred rat 90ih. Kada zelite sukob na Balkanu, verske vodje pocnu da spominju zrtve iz proslosti i eto vam sukoba.

Spekojed

pre 13 godina

Odakle ovoliko viceva i besmislenosti, a tema je genocid? Nas covek kad ne moze ozbiljno da diskutuje on sve rado pokrije vicem. Vic po vic, mic po mici, i evo Srbije nad ponorom, na ivici.

cope

pre 13 godina

Taj nesrecni i nekada ozbiljni termin "genocid" se danas sa toliko lakoce i neznanja koristi, da ce uskoro potpuno izgubiti svoju tezinu i postati najobicnija stvar kao i sve ostalo...

drago

pre 13 godina

Zukorliceva retorika je potpuno ista kao Dodikova.
Samo, Dodikova retorika je "muzika za nase usi' jer prtedstavlja Srbe vecnim zrtvama, a Zukorliceva je 'huskaska', 'mudjahedinska', 'rusilacka',... jer je protiv Srba i Srbije

rade

pre 13 godina

Oooo Muftijo, a da odeš ti malo kod nekog stručnjaka na "baždarenje"??? Stvarno skoro nisam video i čuo većeg lika, pa i Slobu si prestigao...

shote

pre 13 godina

Svaku vam srecu zelim muftija i hvala svim mladim i pametnim ljudima oko Vas i Vama samom za ove napore. Znajte da ima onih koji shvataju sta radite i zahvalni su. Ako Bog da, da i mi konacno dokumentujemo svoju pravu istoriju. Istoriju koju su nam sistematski izbrisali i unistili tokom decenija. Treba nam nase nacionalno dostojanstvo da bi konacno stali na noge i krenuli ka napretku u svakom smislu i kulturnom i ekonomskom i u odnosu sa nasim komsijama drugih nacionalnisti. Znam da ovo sto cu da kazem nece ostaviti mnogo uticaja ni na koga, jer ljudi vrlo retko menjaju svoje predefinisane stavove, ali ipak cu reci: razmislite dobro za sta optuzujete ovog coveka... Razmislite sta je to sto ovaj covek radi sto vas toliko iritira i cime vas ugrozava? I sta vi uopste znate o Bosnjacima i nasoj istoriji (ako stavimo na stranu "a la SANU" baljezgarije)? Nama koji smo muslimani ne smeta njegovo mesanje u politiku, jer u Islamu taj koncept nije stran. Ja shvatam da ovo pominjanje genocida plasi i iritira ljude, jer realno kome je prica o tome prijatna? Ali ljudi dragi, ne poziva on na mrznju, netoleranciju, rat. Neko pomenu: a sta je sa Srbima, sta je sa Jermenima... Pa nacelno, pominjanjem genocida i ne dopustanjem da takve stvari ostanu zaboravljene i neistrazene daje se posta svim zrtvama genocida u istoriji. Ali ne shvatam zasto bi sad pominjao Jermene itd.? On samo zeli ono sto vecina Bosnjaka zeli, a to je da se konacno dokumentuje nasa istorija i da se krene napred. Verujte mi, sve ostale price, o odvajanju i slicno su samo trikovi da se skrene paznja sa onoga sto prica. Ja vam garantujem, da imamo jednog lika kakav je Zukorlic na celu drzave, za 10 godina bi se mi i voleli ko braca i sestre i uzivali u blagostanju.

realno

pre 13 godina

Da se razumemo nema sumnje da su se nad muslimanima u sandzaku vrsili zlocini u toku ww2 sto svaki normalni srbin zna i priznaje ali ovo sto radi ovaj covek je otvaranje pandorine kutije jer koristi status zrtve i stradanja zarad mobilisanja naroda sto se radilo tokom 90tih na svim stranama.
Pozivam muslimane u Srbiji da se jasno ograde od ovog coveka i ove politike sto pre jer ovakve stvari treba u startu preseci a ovakve ljude marginalizovati jer su veoma prijemcivi na nasim prostorima kao i svaki opasni virus.

Oddball

pre 13 godina

Svestrana, skoro renesansna, ličnost ovaj muftija:
privatnik, intelektualac, višestruki muž, istoričar, političar, vjerski vođa, ljubitelj off-road blindiranih vozila, književnik, branilac ljudskih prava, vojskovođa...

Da je ovo država a ne njena imitacija, davno bi odgovarao pred više sudova. Ovako mu se može da se još i "genocidima" bavi..

prst na čelo

pre 13 godina

Za one koji kažu da je Jasenovac mesto genocida to negiraju ako se radi o Srebrenici, za jedne su četnici antifašisti za druge su fašisti, za.... Da li postoji snage u nekoj naciji da prizna svoje zločine na ovom Balkanu i da ih osudi i pomogne u istraživanju tih svojih zločina pripadnicima drugih nacija. Zašto G-ne Zukorliću nisi ti taj prvi? Ovakva retorika nam je jako poznata još iz 90-ih od strane raznih nacionalista. Požar je lako upaliti u zapaljivim sredinama a veoma teško gasiti. Ja sam Bošnjak i voleo bih da si ti taj prvi i dao krila mnogim iz drugih nacija da te slede.
Nadam se da Bošnjaci, Srbi, Hrvati,..nikada više neće nasedati demagogiji raznih spasitelja i krenuti putem 90-ih.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Falsifikovanje istorije u dnevnopoliticke svrhe, u Srbiji ne praktikujemo. To ako voli da radi, neka ide u neku od bivsih YU republika gde imaju problema sa identitetom i istorijom.

Nadam se da muslimani ne slusaju ovog coveka i da im je jasno da svaki sukob, ne bi doneo nesrecu samo Srbima, vec i njima.

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Ovaj covek kako neko rece ima genocid u glavi. Ali nije meni njega zao vec mi je zao onih nevinih ljudi dole koji zbog njegovog ludila mogu nedaj boze ispastati.

Zukorlic je kao onaj decak koji se sali i vice Vuk! Vuk! Vuk! i ovi svi trce da vide vuka a vuka nema. A onda jednom vuk stvarno naidje, ali sada nema ko da dodje jer mu ne veruju!

Ne prizivam nista, niti zelim rat, cak sta vise imam dosta prijatelja muslimana. Ali vam kazem ovaj Zukorlic toliko vice Rat! Rat! Rat! da se bojim da ga ne prizove.

PS Jedino sto me tesi jeste sto je sada na vlasti u Srbiji (iako ih ne podnosim po raznim pitanjima) ipak nesto pametnija i pragmaticnija politika u odnosu na devedesete i koja nadam se nece nasesti na Zukorlicevo vikanje Vuk! Vuk ! Vuk

Don Vito

pre 13 godina

Samo 10 genocida zar ih nije bilo vise? Salu na stranu ovaj covek je pun mrznje, patoloski zeljan vlasti, moci i uticaja pa i po cenu velikih nemira i gradjanskog rata. Dzaba svo obrazovanje ... Konstantno potpiruje sukobe jer mu je stolica muftije uzdrmana. Sta sve ljudi nisu spremni zarad vlasti i privilegija!

Fidel

pre 13 godina

Slažem se da se svi genocidi i masovni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije istraže i dokumentuju. Bez toga nema pravog pomirenja ni napretka. Ni u Sandžaku, ali ni u ostatku Srbije, ne postoji jasna svest koliko je stvarno zločinačkih kampanja bilo u zadnjih 620 godina. Desetine miliona hrišćana i milioni muslimana su proterani ili ubijeni na području sadašnje Srbije, Bosne, Crne Gore i Hrvatske. Nadam se da će u realizaciji ove ideje učestvovati i hrišćani i muslimani, ali bez do sada neizbežnih fanatika i fundamentalista!

Paja

pre 13 godina

A joj vidi muftije i suncobrana. ROLEX čuka, kapa mrka, pancir i tri blinde u garaži. Dingospo stil. Audi vladike su za ovoga mačići. Namrčio se nešto pa nam svima deli bombone.

zoran

pre 13 godina

Presvijetli Efendijo,

Bio sam u Istanbulu na operaciji srca. Bilo je nas devet u grupi. Jedan pacijent bio je Albanac iz Bujanovca a jedna pacijentkinja Bošnjakinja iz Prijepolja. SVE troškove za SVE pacijente snosila je RZZO Srbije. Znači od devet dvoje je bilo Muslimana. To mu mu dođe, cijenjeni Efendijo 22,2%. Takođe, bila je i jedna Poljakinja, udata u Kragujevac, znači opet nesrpkinja i nepravoslavna. To mu dođe, cijenjeni Efendijo tačno 30% nesrba. Toliko o "ugroženosti" bilo koje vere ili nacije u ovoj državi a da ekscesa ima, ima ih. Ima ekscesa i u Švajcarskoj i u Luksemburgu, Presvijetli Efendijo. Ima ih SVUDA. I treba ih istražiti i kazniti. To svako razuman traži.
Nego, moj ti je savet, ti lepo podvij pinkle i ne gasi vatru benzinom, jer će se olupati o glavu i tebi i svima nama. Jednom rečju, ne valja ti besjeda, moj Efendijo.

Мустафа Мулалић

pre 13 godina

А СС ХАНЏАР дивизије? А Јаничари? А Колац? Дража је био савезник за разлику од СС ХАНЏАР дивизија која је била савезник али Хитлеру.

Ако ти нешто смета, иди у Иран, јер ја као Муслиман у Србији себе сматрам СРБИНОМ без обзира на то што сам муслиман.

Milutin

pre 13 godina

Ovo što radi Zukorlić nema nikakve veze sa verom. Pod njegovim uticajem raste nacionalizam u Raškoj, a jedan nacionalizam stvara drugi. Već smo prošli kroz ovo i izgleda da nikakve pouke nismo izvukli. Pitam se samo šta rade naše službe. Za političare znam...

Dragan

pre 13 godina

Ovaj je gori od Seselja.
Izgleda da je naucio lekciju od komsija, cela politika mu se svodi na pravljenje problema. Prosto trazi djavola.

Cvijus

pre 13 godina

Muftijo, ako pocnemo da brojimo genocide koji su Bosnjaci pocevsi od Osmanlijskog Carstva pa do skorijeg vremena cinili na Srbima u Raskoj/Sandzaku, plasim se da ces izgubiti tekmu sa ogromnom razlikom. Mani se corava posla i gledaj kao duhovnik da spajas ljude, a ne ih razdvajas.

rexona

pre 13 godina

Komsije ovaj muftija postao kao komarac , ne da vas mira nikako ! Vid njega doveo i amere na posjet tamo ! Ko zna sta on planira !!!!!!

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

Ne znam mislim da se stvarno nešto oko sandžaka dešava otkud sad ispitivanje o genocidu mislim da srbija treba napraviti jednu nacionalnu vladu i da vidi kako će ove probleme rješavati jer stvari pomalo izmiču kontroli ne može to tadić sam rješiti.

i popovi , odze i ostala mafija

pre 13 godina

kad se popovi i odze , redosled nije bitan , bave politikom, drzavi a i gradjanima se ne pise DOBRO ! kad se doticni vec poceo baviti genocidom neka se onda usput pozabavi i sa " ss -ovom HANDZAR DIVIZIJOM !! ps // koliko kod da ova osoba uziva "ugled" kod bosnjaka , odnosno osoba islamske vere , on je ipak velika opasnost za mir u ovom kraju!!!

Podrzavam Sarkozija

pre 13 godina

Poceo si Zukorlicu da pricas o nedelima drugih a o svojima ni rec. Hocemo li sad malo da se vratimo i na Turke i nabijanja na kolac i odvodjenje dece ili da se okrenemo budusnosti?
Prvo ocisti svoju "avliju" pa gledaj komsijsku.
Kako bilo, sto neko dole rece dok je Amfilohija i ovog, bice i onih koji misle da su gore pomenuti u pravu i pamtice samo selektivnu istoriju.

Dejan

pre 13 godina

Da li je Zurkolic cuo za "Handzar Diviziju"? Da li on zna da je jedan ne bas mali broj Muslimana zajedno sa ustasama klao Srbe za vreme 2. svetskog rata? Naravno da zna. Neka istrazuje zlocine koje su cinili cetnici, ali neka objasni sta su cinili i pripandnici njegovog naroda. Kad vec objasnjava neka objasni sve.

zlo sprečiti na vreme!

pre 13 godina

Muftija Zukorlić se ponaša isto kao vođe kninskih Srba 1990. godine. Smem da se kladim da mu je sledeći korak "balvan revolucija" u okolini Novog Pazara!

Muftija nije naučio lekciju o tome kako se završavaju priče koje počinju raspirivanjem mržnje prema drugom narodu i huškanjem svojih sunarodnika na sukob sa komšijama!

Maximus Ruralis

pre 13 godina

Bravo !!! ali bih te zamolio odza,uz put ispitaj ko popali srpska sela 41 i 42,godine....to i nije toliko bitno,ponovo kezem,ako budete imali vremena.

Nislija

pre 13 godina

Ako su se zlocini desili, ljudi imaju pravo da o tome pricaju,istrazuju.... Ako se nisu desili,otkud onda odjednom toliko panike oko tih njegovih izlaganja ? :-)

student

pre 13 godina

A ovog najmanje volim od svih muftara na srpskoj sceni danas. Ne zato što je musliman, već što toliko raspiruje mržnju. Gospodine Zukorliću, ja pripadam generaciji ljudi koja je prava budućnost ove zemlje, a nama ne pada na pamet da koristimo retoriku kao što je Vaša, niti da se krijemo iza religioznih obeležja dok se vrlo aktivno bavimo politikom. Lažnjaci i muvači ovoj zemlji više nikada ne trebaju.

Dule NS

pre 13 godina

Imam pitanje za državu Srbiju: Dokle će da toleriše "islamsku džamahiriju" na svojoj sopstvenoj teritoriji???
-Da li je ovo zaista sekularna država, ili je to samo na papiru, ili se možda država plaši ovog čoveka?

matrix

pre 13 godina

Muka mi je od ovog nazovi muftije, neka skine verska obelezja i neka se pocne baviti politikom. On se vec dugo vremena i ne bavi verskim vec politickim pitanjima.
Smeta mi i prostor koji on nezasluzeno dobija u medijima.

Kole

pre 13 godina

Sto ga neko ne priupita o pogromu nad Jermenima u Turskoj?
Ako su na vama izvrseni toliki "genocidi" sta je onda bilo sa Jermenima, Srbima u NDH, Jevrejima itd itd.
"BOZIJI COVECE" imas li odgovor na ova pitanja ili je tvoja pravdoljubivost selektivna?

z

pre 13 godina

Ovaj covek zeli da izazove sukobe. Hocemo li ici do pecinskih ljudi u tome ko je koga ubijao? Da li treba Srbija da istrazuje genocide koje su sprovodile Turska i Vizantija, Bugarska i ostale zemlje koje su ovde osvajale?
Sta god da je ovom coveku plan, pomirenje i miran zajednicki zivot svakako mu nije cilj.

Istoričar

pre 13 godina

Ako je izvršeno 10 genocida nad muslimanima u Sandžaku, kako ih danas tamo živi 90%? I kako je moguće da Srba ima sve manje u Novom Pazaru?
Srbi su odavno postali narod nad kojim je sve dozvoljeno, dok predstavnici svih manjina u Srbiji opušteno smeju da izjavljuju ovakve stvari koje nemaju veze sa istinom. Muftija na ovaj način okreće svoj narod protiv komšija Srba jer želi da i preostali pobednu iz Sandžaka!
Jadni su ljudi kojima je on idol i uzor!
Svaki put kada nešto nije u redu, pominju se četnici- a dokazano je da su ti ljudi bili antifašisti koji su se borili profiv Hitlera i protiv Staljina (jedini u Evropi).
Sramota!
Pozdrav svim tolerantnim i dobronamernim Bošnjacima, koji ne smeju da rizikuju živote i suprotstave se ekstremizmu Zukorlića!

Radisa

pre 13 godina

Jedini genocid nad Muslimanima u Raskoj oblasti vrsis ti Alahov izaslanice.Ako ih uspijes ubjediti da zive kao i oni u Avganistanu ili Somaliji onda je to genocid. Pusti ljude da zive kako hoce jer im vjera nece postaviti veceru na hastal...

gradjanin drugog reda

pre 13 godina

Istoriju pišu pobednici. A sada da čujemo i vidimo šta ima da kažu oni nad kojima se konstantno vršio teror, bezakonje i nepravda. Pustite nam da kažemo. Saslušajte.

Vladimir

pre 13 godina

Čoveče, nije ovo džamahirija. Takvi kao što ste ti i Amfilohije od Srbije prave crkvenu državu. Pusti građane da budu građani, a ti drži propoved u hramu gde je tome mesto. I ti, i Amfilohije i vama slični koji hoćete Srednji vek u 21. veku.

wiener

pre 13 godina

rec "genocid" je odavno izgubila svoj prvobitni smisao. u zemljama bivse jugoslavije se ona mnogo zloupotrebljava u politicke svrhe. i ne, ne interesuju me nikakve sudske presude u tom smislu.

rex

pre 13 godina

G. Zukorlic mi uopste vise nije jasan. U pocetku sam razumeo njegov bes u vezi afere oko bosnjackog saveta i jos nekih stvari vezano za diskriminaciju bosnjaka (koje mnogi nisu u stanju da shvate i prihvate). Isto tako, znam da svako zeli vlast. Medjutim, ova retorika se ne uopste ne razlikuje od retorike Mustafe Cerica, patriotske lige BIH kao i slicnih. Nadam se samo da se ovo radi samo zbog vlasti i prikupljanja biraca.

Istoričar

pre 13 godina

Ako je izvršeno 10 genocida nad muslimanima u Sandžaku, kako ih danas tamo živi 90%? I kako je moguće da Srba ima sve manje u Novom Pazaru?
Srbi su odavno postali narod nad kojim je sve dozvoljeno, dok predstavnici svih manjina u Srbiji opušteno smeju da izjavljuju ovakve stvari koje nemaju veze sa istinom. Muftija na ovaj način okreće svoj narod protiv komšija Srba jer želi da i preostali pobednu iz Sandžaka!
Jadni su ljudi kojima je on idol i uzor!
Svaki put kada nešto nije u redu, pominju se četnici- a dokazano je da su ti ljudi bili antifašisti koji su se borili profiv Hitlera i protiv Staljina (jedini u Evropi).
Sramota!
Pozdrav svim tolerantnim i dobronamernim Bošnjacima, koji ne smeju da rizikuju živote i suprotstave se ekstremizmu Zukorlića!

Мустафа Мулалић

pre 13 godina

А СС ХАНЏАР дивизије? А Јаничари? А Колац? Дража је био савезник за разлику од СС ХАНЏАР дивизија која је била савезник али Хитлеру.

Ако ти нешто смета, иди у Иран, јер ја као Муслиман у Србији себе сматрам СРБИНОМ без обзира на то што сам муслиман.

Vladimir

pre 13 godina

Čoveče, nije ovo džamahirija. Takvi kao što ste ti i Amfilohije od Srbije prave crkvenu državu. Pusti građane da budu građani, a ti drži propoved u hramu gde je tome mesto. I ti, i Amfilohije i vama slični koji hoćete Srednji vek u 21. veku.

zoran

pre 13 godina

Presvijetli Efendijo,

Bio sam u Istanbulu na operaciji srca. Bilo je nas devet u grupi. Jedan pacijent bio je Albanac iz Bujanovca a jedna pacijentkinja Bošnjakinja iz Prijepolja. SVE troškove za SVE pacijente snosila je RZZO Srbije. Znači od devet dvoje je bilo Muslimana. To mu mu dođe, cijenjeni Efendijo 22,2%. Takođe, bila je i jedna Poljakinja, udata u Kragujevac, znači opet nesrpkinja i nepravoslavna. To mu dođe, cijenjeni Efendijo tačno 30% nesrba. Toliko o "ugroženosti" bilo koje vere ili nacije u ovoj državi a da ekscesa ima, ima ih. Ima ekscesa i u Švajcarskoj i u Luksemburgu, Presvijetli Efendijo. Ima ih SVUDA. I treba ih istražiti i kazniti. To svako razuman traži.
Nego, moj ti je savet, ti lepo podvij pinkle i ne gasi vatru benzinom, jer će se olupati o glavu i tebi i svima nama. Jednom rečju, ne valja ti besjeda, moj Efendijo.

Radisa

pre 13 godina

Jedini genocid nad Muslimanima u Raskoj oblasti vrsis ti Alahov izaslanice.Ako ih uspijes ubjediti da zive kao i oni u Avganistanu ili Somaliji onda je to genocid. Pusti ljude da zive kako hoce jer im vjera nece postaviti veceru na hastal...

Kole

pre 13 godina

Sto ga neko ne priupita o pogromu nad Jermenima u Turskoj?
Ako su na vama izvrseni toliki "genocidi" sta je onda bilo sa Jermenima, Srbima u NDH, Jevrejima itd itd.
"BOZIJI COVECE" imas li odgovor na ova pitanja ili je tvoja pravdoljubivost selektivna?

Dejan

pre 13 godina

Da li je Zurkolic cuo za "Handzar Diviziju"? Da li on zna da je jedan ne bas mali broj Muslimana zajedno sa ustasama klao Srbe za vreme 2. svetskog rata? Naravno da zna. Neka istrazuje zlocine koje su cinili cetnici, ali neka objasni sta su cinili i pripandnici njegovog naroda. Kad vec objasnjava neka objasni sve.

z

pre 13 godina

Ovaj covek zeli da izazove sukobe. Hocemo li ici do pecinskih ljudi u tome ko je koga ubijao? Da li treba Srbija da istrazuje genocide koje su sprovodile Turska i Vizantija, Bugarska i ostale zemlje koje su ovde osvajale?
Sta god da je ovom coveku plan, pomirenje i miran zajednicki zivot svakako mu nije cilj.

Maximus Ruralis

pre 13 godina

Bravo !!! ali bih te zamolio odza,uz put ispitaj ko popali srpska sela 41 i 42,godine....to i nije toliko bitno,ponovo kezem,ako budete imali vremena.

student

pre 13 godina

A ovog najmanje volim od svih muftara na srpskoj sceni danas. Ne zato što je musliman, već što toliko raspiruje mržnju. Gospodine Zukorliću, ja pripadam generaciji ljudi koja je prava budućnost ove zemlje, a nama ne pada na pamet da koristimo retoriku kao što je Vaša, niti da se krijemo iza religioznih obeležja dok se vrlo aktivno bavimo politikom. Lažnjaci i muvači ovoj zemlji više nikada ne trebaju.

Paja

pre 13 godina

A joj vidi muftije i suncobrana. ROLEX čuka, kapa mrka, pancir i tri blinde u garaži. Dingospo stil. Audi vladike su za ovoga mačići. Namrčio se nešto pa nam svima deli bombone.

matrix

pre 13 godina

Muka mi je od ovog nazovi muftije, neka skine verska obelezja i neka se pocne baviti politikom. On se vec dugo vremena i ne bavi verskim vec politickim pitanjima.
Smeta mi i prostor koji on nezasluzeno dobija u medijima.

wiener

pre 13 godina

rec "genocid" je odavno izgubila svoj prvobitni smisao. u zemljama bivse jugoslavije se ona mnogo zloupotrebljava u politicke svrhe. i ne, ne interesuju me nikakve sudske presude u tom smislu.

Dule NS

pre 13 godina

Imam pitanje za državu Srbiju: Dokle će da toleriše "islamsku džamahiriju" na svojoj sopstvenoj teritoriji???
-Da li je ovo zaista sekularna država, ili je to samo na papiru, ili se možda država plaši ovog čoveka?

Cvijus

pre 13 godina

Muftijo, ako pocnemo da brojimo genocide koji su Bosnjaci pocevsi od Osmanlijskog Carstva pa do skorijeg vremena cinili na Srbima u Raskoj/Sandzaku, plasim se da ces izgubiti tekmu sa ogromnom razlikom. Mani se corava posla i gledaj kao duhovnik da spajas ljude, a ne ih razdvajas.

i popovi , odze i ostala mafija

pre 13 godina

kad se popovi i odze , redosled nije bitan , bave politikom, drzavi a i gradjanima se ne pise DOBRO ! kad se doticni vec poceo baviti genocidom neka se onda usput pozabavi i sa " ss -ovom HANDZAR DIVIZIJOM !! ps // koliko kod da ova osoba uziva "ugled" kod bosnjaka , odnosno osoba islamske vere , on je ipak velika opasnost za mir u ovom kraju!!!

Milutin

pre 13 godina

Ovo što radi Zukorlić nema nikakve veze sa verom. Pod njegovim uticajem raste nacionalizam u Raškoj, a jedan nacionalizam stvara drugi. Već smo prošli kroz ovo i izgleda da nikakve pouke nismo izvukli. Pitam se samo šta rade naše službe. Za političare znam...

Oddball

pre 13 godina

Svestrana, skoro renesansna, ličnost ovaj muftija:
privatnik, intelektualac, višestruki muž, istoričar, političar, vjerski vođa, ljubitelj off-road blindiranih vozila, književnik, branilac ljudskih prava, vojskovođa...

Da je ovo država a ne njena imitacija, davno bi odgovarao pred više sudova. Ovako mu se može da se još i "genocidima" bavi..

rex

pre 13 godina

G. Zukorlic mi uopste vise nije jasan. U pocetku sam razumeo njegov bes u vezi afere oko bosnjackog saveta i jos nekih stvari vezano za diskriminaciju bosnjaka (koje mnogi nisu u stanju da shvate i prihvate). Isto tako, znam da svako zeli vlast. Medjutim, ova retorika se ne uopste ne razlikuje od retorike Mustafe Cerica, patriotske lige BIH kao i slicnih. Nadam se samo da se ovo radi samo zbog vlasti i prikupljanja biraca.

Don Vito

pre 13 godina

Samo 10 genocida zar ih nije bilo vise? Salu na stranu ovaj covek je pun mrznje, patoloski zeljan vlasti, moci i uticaja pa i po cenu velikih nemira i gradjanskog rata. Dzaba svo obrazovanje ... Konstantno potpiruje sukobe jer mu je stolica muftije uzdrmana. Sta sve ljudi nisu spremni zarad vlasti i privilegija!

realno

pre 13 godina

Da se razumemo nema sumnje da su se nad muslimanima u sandzaku vrsili zlocini u toku ww2 sto svaki normalni srbin zna i priznaje ali ovo sto radi ovaj covek je otvaranje pandorine kutije jer koristi status zrtve i stradanja zarad mobilisanja naroda sto se radilo tokom 90tih na svim stranama.
Pozivam muslimane u Srbiji da se jasno ograde od ovog coveka i ove politike sto pre jer ovakve stvari treba u startu preseci a ovakve ljude marginalizovati jer su veoma prijemcivi na nasim prostorima kao i svaki opasni virus.

zlo sprečiti na vreme!

pre 13 godina

Muftija Zukorlić se ponaša isto kao vođe kninskih Srba 1990. godine. Smem da se kladim da mu je sledeći korak "balvan revolucija" u okolini Novog Pazara!

Muftija nije naučio lekciju o tome kako se završavaju priče koje počinju raspirivanjem mržnje prema drugom narodu i huškanjem svojih sunarodnika na sukob sa komšijama!

Podrzavam Sarkozija

pre 13 godina

Poceo si Zukorlicu da pricas o nedelima drugih a o svojima ni rec. Hocemo li sad malo da se vratimo i na Turke i nabijanja na kolac i odvodjenje dece ili da se okrenemo budusnosti?
Prvo ocisti svoju "avliju" pa gledaj komsijsku.
Kako bilo, sto neko dole rece dok je Amfilohija i ovog, bice i onih koji misle da su gore pomenuti u pravu i pamtice samo selektivnu istoriju.

Fidel

pre 13 godina

Slažem se da se svi genocidi i masovni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije istraže i dokumentuju. Bez toga nema pravog pomirenja ni napretka. Ni u Sandžaku, ali ni u ostatku Srbije, ne postoji jasna svest koliko je stvarno zločinačkih kampanja bilo u zadnjih 620 godina. Desetine miliona hrišćana i milioni muslimana su proterani ili ubijeni na području sadašnje Srbije, Bosne, Crne Gore i Hrvatske. Nadam se da će u realizaciji ove ideje učestvovati i hrišćani i muslimani, ali bez do sada neizbežnih fanatika i fundamentalista!

prst na čelo

pre 13 godina

Za one koji kažu da je Jasenovac mesto genocida to negiraju ako se radi o Srebrenici, za jedne su četnici antifašisti za druge su fašisti, za.... Da li postoji snage u nekoj naciji da prizna svoje zločine na ovom Balkanu i da ih osudi i pomogne u istraživanju tih svojih zločina pripadnicima drugih nacija. Zašto G-ne Zukorliću nisi ti taj prvi? Ovakva retorika nam je jako poznata još iz 90-ih od strane raznih nacionalista. Požar je lako upaliti u zapaljivim sredinama a veoma teško gasiti. Ja sam Bošnjak i voleo bih da si ti taj prvi i dao krila mnogim iz drugih nacija da te slede.
Nadam se da Bošnjaci, Srbi, Hrvati,..nikada više neće nasedati demagogiji raznih spasitelja i krenuti putem 90-ih.

Dragan

pre 13 godina

Ovaj je gori od Seselja.
Izgleda da je naucio lekciju od komsija, cela politika mu se svodi na pravljenje problema. Prosto trazi djavola.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Falsifikovanje istorije u dnevnopoliticke svrhe, u Srbiji ne praktikujemo. To ako voli da radi, neka ide u neku od bivsih YU republika gde imaju problema sa identitetom i istorijom.

Nadam se da muslimani ne slusaju ovog coveka i da im je jasno da svaki sukob, ne bi doneo nesrecu samo Srbima, vec i njima.

shote

pre 13 godina

Svaku vam srecu zelim muftija i hvala svim mladim i pametnim ljudima oko Vas i Vama samom za ove napore. Znajte da ima onih koji shvataju sta radite i zahvalni su. Ako Bog da, da i mi konacno dokumentujemo svoju pravu istoriju. Istoriju koju su nam sistematski izbrisali i unistili tokom decenija. Treba nam nase nacionalno dostojanstvo da bi konacno stali na noge i krenuli ka napretku u svakom smislu i kulturnom i ekonomskom i u odnosu sa nasim komsijama drugih nacionalnisti. Znam da ovo sto cu da kazem nece ostaviti mnogo uticaja ni na koga, jer ljudi vrlo retko menjaju svoje predefinisane stavove, ali ipak cu reci: razmislite dobro za sta optuzujete ovog coveka... Razmislite sta je to sto ovaj covek radi sto vas toliko iritira i cime vas ugrozava? I sta vi uopste znate o Bosnjacima i nasoj istoriji (ako stavimo na stranu "a la SANU" baljezgarije)? Nama koji smo muslimani ne smeta njegovo mesanje u politiku, jer u Islamu taj koncept nije stran. Ja shvatam da ovo pominjanje genocida plasi i iritira ljude, jer realno kome je prica o tome prijatna? Ali ljudi dragi, ne poziva on na mrznju, netoleranciju, rat. Neko pomenu: a sta je sa Srbima, sta je sa Jermenima... Pa nacelno, pominjanjem genocida i ne dopustanjem da takve stvari ostanu zaboravljene i neistrazene daje se posta svim zrtvama genocida u istoriji. Ali ne shvatam zasto bi sad pominjao Jermene itd.? On samo zeli ono sto vecina Bosnjaka zeli, a to je da se konacno dokumentuje nasa istorija i da se krene napred. Verujte mi, sve ostale price, o odvajanju i slicno su samo trikovi da se skrene paznja sa onoga sto prica. Ja vam garantujem, da imamo jednog lika kakav je Zukorlic na celu drzave, za 10 godina bi se mi i voleli ko braca i sestre i uzivali u blagostanju.

Dzoni

pre 13 godina

Sramota je na kakav nacin se srozava znacenje smisla reci genocid i kako se ovakvim piljarskim nacinom tretiranja istorije vredjaju zrtve. Jeste bilo pokolja nad muslimanima u Raskoj i u istocnoj Bosni tokom 2. sv. rata od strane JVuO tj. Djurisicevih i Dangicevih trupa. Ali bilo i drugih pokolja u to vreme. Zukorlic bi morao da istrazuje pokolje bez razlike koje su zrtive bile vere da bi dokazao ozbiljnost. Ovako sve to podseca na "kopanje grobnica" od strane srpskih valdika (Atanasije, Amfilohije itd.)pred rat 90ih. Kada zelite sukob na Balkanu, verske vodje pocnu da spominju zrtve iz proslosti i eto vam sukoba.

Haris

pre 13 godina

Najlakse je na nekoga bacat drvlje i kamenje.Treba ukriziti argumente protiv Zukolicevih rijeci a ne vrijedjati.
Naravno da je bilo masovnih zlocina nad Bosnjacima u Sandzaku i 1912.godine i 1927.godine i 1941.godine i 1944.godine i 1992.godine.To svako tko zna historiju zna.Zan se da su te zlocine pocinili Cetnici.
Druga je stvar sto se o tome ne govori u udzbenicima u Srbiji ali to ne znaci da ih nije bilo.
Ja osobno nisam ljubitelj lika i dijela Muftije Zukorlica.To je moj osobni stav.Ali njega mjesati sa El Qaidom ili Ben Ladhenom i Vahabijama je odista smijesno.Pa sjecate li se tko je bio prvi na spisku Vahabija za atentat.Bas Zukorlic.
Svako tko prati medjunarodnu politiku i tko prati rat ef.Zukorlica zna da je on veoma blizak Zapadu,prije svega Americi i Velikoj Britaniji.On vjesto suradjuje sa ovim zemljama.
Zurorliceva retorika je svojevrsan odgovor Zapada na Milorada Dodika.I to se vidi kao einz kroz einz.Kada Dodik pomjene RS Zukorlic odgovori Sandzakom.Kada prvi kaze da ne navija za BIH drugi kaze da ne navija za Srbiju.Kada prvi pomene neovisnost drugi pomene autonomiju i republiku...
Zukorlic vjesto porucuje Dodiku da ako ne talasa jer i Srbija ima teritorije pod pitanjem.Mislim da Zapad to jako vjesto radi.Mislite o tome.
I na kraju,tko zna Zukorlica zna da je on prije svega Bosnjak pa potom Musliman.

rade

pre 13 godina

Oooo Muftijo, a da odeš ti malo kod nekog stručnjaka na "baždarenje"??? Stvarno skoro nisam video i čuo većeg lika, pa i Slobu si prestigao...

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Samo da dodam

Fascinantno mi je to da dok se pre znalo kada je negde rat i sad vrsi se proterivanje, ubijanje, pljacka nekog naroda, da taj narod polako nestaje sa tih prostora (ako ne nestaje a ono bar postaje senka nekadasnjeg naroda,tj povlaci se u ilegalu, krije se i nema prava da se oznacava kao narod)sto i jeste logican sled dogadjaja pri takvim nesrecama. Medjutim u skorije vreme smo svedoci slucajeva na Balkanu gde se nakon tih ubijanja, pljackanja, desetina genocida kako rece Muftija broj tih ubijanih, pljackanih ugnjetavanih ljudi povecavao, sirio, dobijao svoje dzamije, skole, pravo na jezik. I sve to dok je genocid izvrsavan.

Trebalo bi nauciti i ostale narode toj magiji, pa da posle ratova i proterivanja izlaze sa vecim brojem stanovnika i razvijeniji. Zar to ne bi bilo lepo, zamislite da su narodi u II sv.ratu to znali pa danas bi samo Srba bilo 20 miliona.

I sad ja pitam, ko je ovde lud?

drago

pre 13 godina

Zukorliceva retorika je potpuno ista kao Dodikova.
Samo, Dodikova retorika je "muzika za nase usi' jer prtedstavlja Srbe vecnim zrtvama, a Zukorliceva je 'huskaska', 'mudjahedinska', 'rusilacka',... jer je protiv Srba i Srbije

Nislija

pre 13 godina

Ako su se zlocini desili, ljudi imaju pravo da o tome pricaju,istrazuju.... Ako se nisu desili,otkud onda odjednom toliko panike oko tih njegovih izlaganja ? :-)

Gradjanin11

pre 13 godina

Polako ljudi. Covek samo govori istinu. Kad neko kaze da se jeste desi holokaust, niko mu nece reci da je lud, pa ni da raspiruje mrznju. Nad Bosnjacima se jesu desili genocidi, i zasto to nekom smeta kad se pominje. Zasto ne trazite nezavisnu komisiju da se to ispita, nego tako cinicno i licemerski optuzujete coveka, a i sami svojim komentarima raspirujete mrznju, a neki cak i potvrdjuju njegove navode svojim zlim porukama.

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Ovaj covek kako neko rece ima genocid u glavi. Ali nije meni njega zao vec mi je zao onih nevinih ljudi dole koji zbog njegovog ludila mogu nedaj boze ispastati.

Zukorlic je kao onaj decak koji se sali i vice Vuk! Vuk! Vuk! i ovi svi trce da vide vuka a vuka nema. A onda jednom vuk stvarno naidje, ali sada nema ko da dodje jer mu ne veruju!

Ne prizivam nista, niti zelim rat, cak sta vise imam dosta prijatelja muslimana. Ali vam kazem ovaj Zukorlic toliko vice Rat! Rat! Rat! da se bojim da ga ne prizove.

PS Jedino sto me tesi jeste sto je sada na vlasti u Srbiji (iako ih ne podnosim po raznim pitanjima) ipak nesto pametnija i pragmaticnija politika u odnosu na devedesete i koja nadam se nece nasesti na Zukorlicevo vikanje Vuk! Vuk ! Vuk

Schwaba

pre 13 godina

Mnogo tacnoga ovde je receno, precizno, jasno, argumentovano. Uzalud se bacati drvljem i kamenjem na ovoga coveka. Bilo bi mnogo lepse udariti kontraargumentima. Ali njih nema! Mnogi kod nas danas zive sa amnezijom, ali secanja su sveza. I sta je to cudno, meine Damen und Herreb, ako se zahteva da se ispitaju svi zaboravljeni genocidi. Srbija se sama obavezala da ce ih istrazivati i zlocince kazniti. Uostalom ona to i cini, ali cesto sa malokrvnoscu. Tek kad nesto izadje na svetlo dana, eh, tad su i nasi tuzioci tu. Paznja! U Sandjaku zive gradjani drzave Srbije, ili to oni nisu???

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

Ne znam mislim da se stvarno nešto oko sandžaka dešava otkud sad ispitivanje o genocidu mislim da srbija treba napraviti jednu nacionalnu vladu i da vidi kako će ove probleme rješavati jer stvari pomalo izmiču kontroli ne može to tadić sam rješiti.

gradjanin drugog reda

pre 13 godina

Istoriju pišu pobednici. A sada da čujemo i vidimo šta ima da kažu oni nad kojima se konstantno vršio teror, bezakonje i nepravda. Pustite nam da kažemo. Saslušajte.

bego

pre 13 godina

Hocu samo da kazem da podrzavam efendiju Zukorlica iz sasvim jednostavnih razloga. Trenutno zivim u inostranstvu a o sebi ne znam nista . Zahvaljujuci , najvjerovatnije kako to sada gledam nekakvom bespotrebnom prekrajanju istorije.Od tog prekrajanja niko od nas na Balkanu nije imao koristi.Svi mi na Balkanu manje znamo o sebi nego ovi u Evropi o nama .Pa to je stvarno sramota.Kada pogledam samo sebe , bio sam Srbin , Neopredjeljen , Musliman,Jugosloven , Bosanac , Bosnjak . Vjerujem da je Efendijin projekat u ovom smislu,doci do istine, i zato ga podrzavam svim srcem . Iskreno,kad kazem da o sebi ne znam nista svrstava me u kategoriju vecine dosadasnjih komentatora .Jedina razlika je u tome sto bih ja volio nesto i da znam a ostali sa povicima ne istrazuj izbice rat , vise vole da zive u mraku da ne kazem neznanju.

rexona

pre 13 godina

Komsije ovaj muftija postao kao komarac , ne da vas mira nikako ! Vid njega doveo i amere na posjet tamo ! Ko zna sta on planira !!!!!!

cope

pre 13 godina

Taj nesrecni i nekada ozbiljni termin "genocid" se danas sa toliko lakoce i neznanja koristi, da ce uskoro potpuno izgubiti svoju tezinu i postati najobicnija stvar kao i sve ostalo...

sarkasticni

pre 13 godina

Sada bi ministar Ciplic trebao izdati naredjenje da sam Srbii imju pravo da govore o genocidu a 'ostalim' tj manjinama je to strogo zabranjeno

Mala

pre 13 godina

U osnovi problem pocinje sa rehabilitacijom cetnika. Tu je greska i dok to traje problemi ce samo rasti. Kako se moze velicati cetnicki pokret, saradnik fasizma, normalno je da se u glavama ekstremista trazi isto i za njihove saradnike . A kada se vec podje istrazivati ko je koga nadmasio onda treba iici do kraja da bi buduce generacije mogle na miru da zive uvazavajuci sve nacionalne razlicitosti. Do tada mir svim dobronamjernim.

Kemo

pre 13 godina

Gospoda iz vlade Srbije treba da napravi jednostavan korak da poboljsa ekonomiju u Sandzaku i tu je kraj svim problemima,ali oni nemaju sluha za to i kod naroda se oseca macehinski odnos drzave.I to bi bilo to.

тоша

pre 13 godina

Ех, да је Броз овде знао би он како да брзо охлади усијане главе као овог Зукорлића!

Spekojed

pre 13 godina

Odakle ovoliko viceva i besmislenosti, a tema je genocid? Nas covek kad ne moze ozbiljno da diskutuje on sve rado pokrije vicem. Vic po vic, mic po mici, i evo Srbije nad ponorom, na ivici.

jefimija bomboplesanija

pre 13 godina

Problem je da je Srbima uvek neko treci morao da kaze, i objasni, ko su i kakvi su. Lebdeci i leteci na mitoloskim oblacima, koji su bili ustvari mehurici od sapunice, u koje su duvali razni Amfilohije, Seselji itd, penjali su se u visine sa kojih su cesto surovo treskali o zemlju, pitajuci se posle, a zasto mi, a zasto bas nama? I samo jedno malo nesretni pitanje. Od tolikog sveta, zasto NATO dodje i ovde istrese onolike bombe. Neki bi to rado da vide kao gresku, ha?
Zukorlic nas podseca na zlo. Ne povratilo se!

brane

pre 13 godina

Poznati smo i kao narod i kao država u kojoj se svako u sve razume, i gde svi sve znaju.
Da ne počinjem o raspirivanju verske i nacionalne netrpeljivosti (što je krivično delo, ako se ne varam), samo ću kratko napisati:
istragu neka vode istražne sudije, gonjenje neka vrše tužioci, istoriju ustavimo istoričarima, politiku, skupštinu i budžet ekonomistima, poslanicima i ministrma, presude neka donose sudije, a religijom i verom neka se bavi uvaženi gospodin Zukorlić i ostali sveštenici.
Gledajmo svoja posla!

Zuki

pre 13 godina

Kada Srbi pricaju o genocidu nad Srbima, o ubijenim Srbima, o svom "svetlom" poreklu, kada Srbi pocnu sa svojim mitovima e onda je to "velikosrBski nacionalizam" koji se "najbolje" suzbija bombardovanjem i onda pocinju price okolnih shovinista i domacih auto-shovinista o Srbiji kao izazivacu nestabilnosti i razlogu za zaostajanje regiona. Ali kada okolni nacional-shovinisti pocnu da pricaju o genocidima nakon kojih su obicno postali jos brojniji (kao na Kosovu ili u tzv. Sandzaku), o njihovim zrtvama, o cetnicima ili ako rade na stvaranju etnicki ociscenih paradrzavica, e onda je to demokratija, multietnicnost, zalaganje za istinu i pravdu, nesto sto svima donosi dobro a srpski auto-shovinisti im jos i terciraju... Zanimljivo kako okolni narodi i marketinske izmisljotine imaju pravo da potenciraju svoje zrtve, da se zalazu za svoje nacionalisticke ciljeve, da nas dave sa svojim mitovima, da nalaze sve starije i svetlije pretke i poreklo, da manipulisu zrtvama i zlocinima, da im se verske vodje bave politikom, da biraju ratne zlocince za premijere... Svi mogu sve samo ne i Srbi. Komedija. Kada se vidi ko okruzuje Srbiju, sta lupetaju ovi okolo, ko osudjuje Srbiju i soli joj pamet, ko su im lideri i heroji, kakva im je retorika ili ko sve iz okoline misli da je kvalifikovan da izigrava dezurne moralne gromade, dodje mi samo da se dobro nasmejem.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ovo mi izgleda da su povuci-potegni igre kao sandzachka protivteza maksimalizmu politikosa iz entiteta RS (BiH), narochito Dodika, pa, velikoboshnjachki nacionalisti i islamistichki fundici se ponashaju isto kao velikosrpski nacionalisti i pravoslavistichki fundici (chiju ulogu zauzima sada Dodik svojom nekooperativnoshcu), a sve preko ledja obichnih ljudi i jedne i druge nacije i vere, i za dobijanje politichkih poena. Bash, trazili ste - gledajte, i jedni i drugi, svirke i igara, "blago, blago vama" , i jednim i drugim.
I, umesto da se umerenoshcu, poshtovanjem i slova i duha Dejtonskog sporazuma i poshtenjem poboljshaju odnosi izmedju Srba i Boshnjaka u svim delovima zemalja ex-Yu gde izmeshano ili blisko zive, i politikosima entiteta RS i ovom muftiji, dabome, to ne odgovara, pa ne znaju vishe shta ce, samo da zapale josh koju mrznju, josh koji rat, josh koja medjusobna ubijanja, e, u tom najbolje dolaze do izrazaja. Pa, se vi narode i obichna rajo samo palite i primajte i na Dodika i na Zukorlica itd....

Shto se tiche chetnika, odnosno, KVuO-i, i tu ima svega i svachega. Isprva, istina jesu bili antifashisti, no, Draza je s Djurishicem nazalost usvojio genocidnu politiku, iako tek odmazdnichku endehazijskim prvim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima. U tim prvim endehazijskim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima je bilo uz hrvatske ustashe i muslimanskih ustasha, koje je efendija Zukorlic mogao da pomene i osudi, da je hteo.

Ali, ni srpskim ni boshnjachkim ratnohushkachima ne odgovara poshteno razluchivanje stanja stvari, pa, izvrcu i jedni i drugi kako im odgovara. A, jadan obichan narod koji ih slusha.

tarabic

pre 13 godina

Prijatelji u Srbiji, sve dok imate Dodika u RS, koji u ime velikosrpske drzave rastura drzavu BiH, imacete ovakvih i slicnih problema. Sve dok vas predsjednik Tadic, odobrava kabadahijsko ponasanje Dodika, javljace se Zukorlici i slicni njemu sa ovakvim zahtjevima. Mislim da ste u proslim decenijama, mnogo izgubili (dio Hrvatske, Kosovo, C.Goru), ako i dalje velikosrpski ideolozi budu provocirali izgubicete Sandzak, Vojvodinu? Mi, Bosanci, slusamo Dodikovu retoriku svakodnevno, i razumijem vas Srbe kako se osjecate. Bojim se da se kremansko prorocanstvo ne ostvari, a kako ste krenuli, zavrsicete ispod jedne sljive.

repriza

pre 13 godina

Zapanjuje da retorika iz 90tih, manipulacije zlocinima, izigravanje zrtve, kukanje, optuzivanje drugih za svoj polozaj, izmisljanje svetle istorije i stvaranje mitova. jos nalazi dovoljno zainteresovanih pacijenata koji se pale na ovakve price raznih zukorlice. Zapanjujuce. Zar niko nista nije naucio za ovih 20tak godina? Isto ovako su i mnogi Srbi tamo krajem 80tih mislili kako ce Sloba i kompanija da ih prosvetle, "objasne" im ko su i odakle su poreklom, da ce ih braniti i odvesti u slobodu... a kad ono, u pitanju je bio obican diletant i karijerista zeljan moci koji je unakazio i Srbe i Srbiju i okolne narode. Zasto Bosnjaci odnosno bosnjacki nacionalisti misle da je njihov Zukorlic nesto drugo?

Nikola

pre 13 godina

Jasno da nikakva gradjanska prava nisu ugrozena, i u kom pravcu ide zukorliceva prica, i on me u opste ne zanima, vec ne mogu da verujem da retorika devedesetih ponovo uzima daha u narodu po istom scenariju i to ponovo kad je najveca besparica. Valjda narod kad je gladan nema preca posla... Verujte Pazarci da se u celoj Srbiji tesko zivi, isto kao i u Bosni i na svim mestima gde narod nema svoje JA, vec samo gleda kome ce da se prikoloni-zarad banane!

smeshan je bre!

pre 13 godina

Muftija koji je i: istrazitelj,kadija,sudija,vodja,politichar,analitichar,prezenter,menazder,biznismen,zabavljach...jednom rechju covek koji se toliko provlaci kroz medije da je gori od ZVEZDA GRANDA!Naravno da ga niko vishe ne shvata za ozbiljno,svako IOLE obrazovan i pametan.

gradjanin drugog reda

pre 13 godina

Istoriju pišu pobednici. A sada da čujemo i vidimo šta ima da kažu oni nad kojima se konstantno vršio teror, bezakonje i nepravda. Pustite nam da kažemo. Saslušajte.

shote

pre 13 godina

Svaku vam srecu zelim muftija i hvala svim mladim i pametnim ljudima oko Vas i Vama samom za ove napore. Znajte da ima onih koji shvataju sta radite i zahvalni su. Ako Bog da, da i mi konacno dokumentujemo svoju pravu istoriju. Istoriju koju su nam sistematski izbrisali i unistili tokom decenija. Treba nam nase nacionalno dostojanstvo da bi konacno stali na noge i krenuli ka napretku u svakom smislu i kulturnom i ekonomskom i u odnosu sa nasim komsijama drugih nacionalnisti. Znam da ovo sto cu da kazem nece ostaviti mnogo uticaja ni na koga, jer ljudi vrlo retko menjaju svoje predefinisane stavove, ali ipak cu reci: razmislite dobro za sta optuzujete ovog coveka... Razmislite sta je to sto ovaj covek radi sto vas toliko iritira i cime vas ugrozava? I sta vi uopste znate o Bosnjacima i nasoj istoriji (ako stavimo na stranu "a la SANU" baljezgarije)? Nama koji smo muslimani ne smeta njegovo mesanje u politiku, jer u Islamu taj koncept nije stran. Ja shvatam da ovo pominjanje genocida plasi i iritira ljude, jer realno kome je prica o tome prijatna? Ali ljudi dragi, ne poziva on na mrznju, netoleranciju, rat. Neko pomenu: a sta je sa Srbima, sta je sa Jermenima... Pa nacelno, pominjanjem genocida i ne dopustanjem da takve stvari ostanu zaboravljene i neistrazene daje se posta svim zrtvama genocida u istoriji. Ali ne shvatam zasto bi sad pominjao Jermene itd.? On samo zeli ono sto vecina Bosnjaka zeli, a to je da se konacno dokumentuje nasa istorija i da se krene napred. Verujte mi, sve ostale price, o odvajanju i slicno su samo trikovi da se skrene paznja sa onoga sto prica. Ja vam garantujem, da imamo jednog lika kakav je Zukorlic na celu drzave, za 10 godina bi se mi i voleli ko braca i sestre i uzivali u blagostanju.

Istoričar

pre 13 godina

Ako je izvršeno 10 genocida nad muslimanima u Sandžaku, kako ih danas tamo živi 90%? I kako je moguće da Srba ima sve manje u Novom Pazaru?
Srbi su odavno postali narod nad kojim je sve dozvoljeno, dok predstavnici svih manjina u Srbiji opušteno smeju da izjavljuju ovakve stvari koje nemaju veze sa istinom. Muftija na ovaj način okreće svoj narod protiv komšija Srba jer želi da i preostali pobednu iz Sandžaka!
Jadni su ljudi kojima je on idol i uzor!
Svaki put kada nešto nije u redu, pominju se četnici- a dokazano je da su ti ljudi bili antifašisti koji su se borili profiv Hitlera i protiv Staljina (jedini u Evropi).
Sramota!
Pozdrav svim tolerantnim i dobronamernim Bošnjacima, koji ne smeju da rizikuju živote i suprotstave se ekstremizmu Zukorlića!

drago

pre 13 godina

Zukorliceva retorika je potpuno ista kao Dodikova.
Samo, Dodikova retorika je "muzika za nase usi' jer prtedstavlja Srbe vecnim zrtvama, a Zukorliceva je 'huskaska', 'mudjahedinska', 'rusilacka',... jer je protiv Srba i Srbije

Nislija

pre 13 godina

Ako su se zlocini desili, ljudi imaju pravo da o tome pricaju,istrazuju.... Ako se nisu desili,otkud onda odjednom toliko panike oko tih njegovih izlaganja ? :-)

Мустафа Мулалић

pre 13 godina

А СС ХАНЏАР дивизије? А Јаничари? А Колац? Дража је био савезник за разлику од СС ХАНЏАР дивизија која је била савезник али Хитлеру.

Ако ти нешто смета, иди у Иран, јер ја као Муслиман у Србији себе сматрам СРБИНОМ без обзира на то што сам муслиман.

Vladimir

pre 13 godina

Čoveče, nije ovo džamahirija. Takvi kao što ste ti i Amfilohije od Srbije prave crkvenu državu. Pusti građane da budu građani, a ti drži propoved u hramu gde je tome mesto. I ti, i Amfilohije i vama slični koji hoćete Srednji vek u 21. veku.

Kole

pre 13 godina

Sto ga neko ne priupita o pogromu nad Jermenima u Turskoj?
Ako su na vama izvrseni toliki "genocidi" sta je onda bilo sa Jermenima, Srbima u NDH, Jevrejima itd itd.
"BOZIJI COVECE" imas li odgovor na ova pitanja ili je tvoja pravdoljubivost selektivna?

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Falsifikovanje istorije u dnevnopoliticke svrhe, u Srbiji ne praktikujemo. To ako voli da radi, neka ide u neku od bivsih YU republika gde imaju problema sa identitetom i istorijom.

Nadam se da muslimani ne slusaju ovog coveka i da im je jasno da svaki sukob, ne bi doneo nesrecu samo Srbima, vec i njima.

Radisa

pre 13 godina

Jedini genocid nad Muslimanima u Raskoj oblasti vrsis ti Alahov izaslanice.Ako ih uspijes ubjediti da zive kao i oni u Avganistanu ili Somaliji onda je to genocid. Pusti ljude da zive kako hoce jer im vjera nece postaviti veceru na hastal...

Gradjanin11

pre 13 godina

Polako ljudi. Covek samo govori istinu. Kad neko kaze da se jeste desi holokaust, niko mu nece reci da je lud, pa ni da raspiruje mrznju. Nad Bosnjacima se jesu desili genocidi, i zasto to nekom smeta kad se pominje. Zasto ne trazite nezavisnu komisiju da se to ispita, nego tako cinicno i licemerski optuzujete coveka, a i sami svojim komentarima raspirujete mrznju, a neki cak i potvrdjuju njegove navode svojim zlim porukama.

Maximus Ruralis

pre 13 godina

Bravo !!! ali bih te zamolio odza,uz put ispitaj ko popali srpska sela 41 i 42,godine....to i nije toliko bitno,ponovo kezem,ako budete imali vremena.

Haris

pre 13 godina

Najlakse je na nekoga bacat drvlje i kamenje.Treba ukriziti argumente protiv Zukolicevih rijeci a ne vrijedjati.
Naravno da je bilo masovnih zlocina nad Bosnjacima u Sandzaku i 1912.godine i 1927.godine i 1941.godine i 1944.godine i 1992.godine.To svako tko zna historiju zna.Zan se da su te zlocine pocinili Cetnici.
Druga je stvar sto se o tome ne govori u udzbenicima u Srbiji ali to ne znaci da ih nije bilo.
Ja osobno nisam ljubitelj lika i dijela Muftije Zukorlica.To je moj osobni stav.Ali njega mjesati sa El Qaidom ili Ben Ladhenom i Vahabijama je odista smijesno.Pa sjecate li se tko je bio prvi na spisku Vahabija za atentat.Bas Zukorlic.
Svako tko prati medjunarodnu politiku i tko prati rat ef.Zukorlica zna da je on veoma blizak Zapadu,prije svega Americi i Velikoj Britaniji.On vjesto suradjuje sa ovim zemljama.
Zurorliceva retorika je svojevrsan odgovor Zapada na Milorada Dodika.I to se vidi kao einz kroz einz.Kada Dodik pomjene RS Zukorlic odgovori Sandzakom.Kada prvi kaze da ne navija za BIH drugi kaze da ne navija za Srbiju.Kada prvi pomene neovisnost drugi pomene autonomiju i republiku...
Zukorlic vjesto porucuje Dodiku da ako ne talasa jer i Srbija ima teritorije pod pitanjem.Mislim da Zapad to jako vjesto radi.Mislite o tome.
I na kraju,tko zna Zukorlica zna da je on prije svega Bosnjak pa potom Musliman.

z

pre 13 godina

Ovaj covek zeli da izazove sukobe. Hocemo li ici do pecinskih ljudi u tome ko je koga ubijao? Da li treba Srbija da istrazuje genocide koje su sprovodile Turska i Vizantija, Bugarska i ostale zemlje koje su ovde osvajale?
Sta god da je ovom coveku plan, pomirenje i miran zajednicki zivot svakako mu nije cilj.

sarkasticni

pre 13 godina

Sada bi ministar Ciplic trebao izdati naredjenje da sam Srbii imju pravo da govore o genocidu a 'ostalim' tj manjinama je to strogo zabranjeno

Schwaba

pre 13 godina

Mnogo tacnoga ovde je receno, precizno, jasno, argumentovano. Uzalud se bacati drvljem i kamenjem na ovoga coveka. Bilo bi mnogo lepse udariti kontraargumentima. Ali njih nema! Mnogi kod nas danas zive sa amnezijom, ali secanja su sveza. I sta je to cudno, meine Damen und Herreb, ako se zahteva da se ispitaju svi zaboravljeni genocidi. Srbija se sama obavezala da ce ih istrazivati i zlocince kazniti. Uostalom ona to i cini, ali cesto sa malokrvnoscu. Tek kad nesto izadje na svetlo dana, eh, tad su i nasi tuzioci tu. Paznja! U Sandjaku zive gradjani drzave Srbije, ili to oni nisu???

Dejan

pre 13 godina

Da li je Zurkolic cuo za "Handzar Diviziju"? Da li on zna da je jedan ne bas mali broj Muslimana zajedno sa ustasama klao Srbe za vreme 2. svetskog rata? Naravno da zna. Neka istrazuje zlocine koje su cinili cetnici, ali neka objasni sta su cinili i pripandnici njegovog naroda. Kad vec objasnjava neka objasni sve.

bego

pre 13 godina

Hocu samo da kazem da podrzavam efendiju Zukorlica iz sasvim jednostavnih razloga. Trenutno zivim u inostranstvu a o sebi ne znam nista . Zahvaljujuci , najvjerovatnije kako to sada gledam nekakvom bespotrebnom prekrajanju istorije.Od tog prekrajanja niko od nas na Balkanu nije imao koristi.Svi mi na Balkanu manje znamo o sebi nego ovi u Evropi o nama .Pa to je stvarno sramota.Kada pogledam samo sebe , bio sam Srbin , Neopredjeljen , Musliman,Jugosloven , Bosanac , Bosnjak . Vjerujem da je Efendijin projekat u ovom smislu,doci do istine, i zato ga podrzavam svim srcem . Iskreno,kad kazem da o sebi ne znam nista svrstava me u kategoriju vecine dosadasnjih komentatora .Jedina razlika je u tome sto bih ja volio nesto i da znam a ostali sa povicima ne istrazuj izbice rat , vise vole da zive u mraku da ne kazem neznanju.

Dule NS

pre 13 godina

Imam pitanje za državu Srbiju: Dokle će da toleriše "islamsku džamahiriju" na svojoj sopstvenoj teritoriji???
-Da li je ovo zaista sekularna država, ili je to samo na papiru, ili se možda država plaši ovog čoveka?

jefimija bomboplesanija

pre 13 godina

Problem je da je Srbima uvek neko treci morao da kaze, i objasni, ko su i kakvi su. Lebdeci i leteci na mitoloskim oblacima, koji su bili ustvari mehurici od sapunice, u koje su duvali razni Amfilohije, Seselji itd, penjali su se u visine sa kojih su cesto surovo treskali o zemlju, pitajuci se posle, a zasto mi, a zasto bas nama? I samo jedno malo nesretni pitanje. Od tolikog sveta, zasto NATO dodje i ovde istrese onolike bombe. Neki bi to rado da vide kao gresku, ha?
Zukorlic nas podseca na zlo. Ne povratilo se!

Dragan

pre 13 godina

Ovaj je gori od Seselja.
Izgleda da je naucio lekciju od komsija, cela politika mu se svodi na pravljenje problema. Prosto trazi djavola.

rex

pre 13 godina

G. Zukorlic mi uopste vise nije jasan. U pocetku sam razumeo njegov bes u vezi afere oko bosnjackog saveta i jos nekih stvari vezano za diskriminaciju bosnjaka (koje mnogi nisu u stanju da shvate i prihvate). Isto tako, znam da svako zeli vlast. Medjutim, ova retorika se ne uopste ne razlikuje od retorike Mustafe Cerica, patriotske lige BIH kao i slicnih. Nadam se samo da se ovo radi samo zbog vlasti i prikupljanja biraca.

Oddball

pre 13 godina

Svestrana, skoro renesansna, ličnost ovaj muftija:
privatnik, intelektualac, višestruki muž, istoričar, političar, vjerski vođa, ljubitelj off-road blindiranih vozila, književnik, branilac ljudskih prava, vojskovođa...

Da je ovo država a ne njena imitacija, davno bi odgovarao pred više sudova. Ovako mu se može da se još i "genocidima" bavi..

matrix

pre 13 godina

Muka mi je od ovog nazovi muftije, neka skine verska obelezja i neka se pocne baviti politikom. On se vec dugo vremena i ne bavi verskim vec politickim pitanjima.
Smeta mi i prostor koji on nezasluzeno dobija u medijima.

zoran

pre 13 godina

Presvijetli Efendijo,

Bio sam u Istanbulu na operaciji srca. Bilo je nas devet u grupi. Jedan pacijent bio je Albanac iz Bujanovca a jedna pacijentkinja Bošnjakinja iz Prijepolja. SVE troškove za SVE pacijente snosila je RZZO Srbije. Znači od devet dvoje je bilo Muslimana. To mu mu dođe, cijenjeni Efendijo 22,2%. Takođe, bila je i jedna Poljakinja, udata u Kragujevac, znači opet nesrpkinja i nepravoslavna. To mu dođe, cijenjeni Efendijo tačno 30% nesrba. Toliko o "ugroženosti" bilo koje vere ili nacije u ovoj državi a da ekscesa ima, ima ih. Ima ekscesa i u Švajcarskoj i u Luksemburgu, Presvijetli Efendijo. Ima ih SVUDA. I treba ih istražiti i kazniti. To svako razuman traži.
Nego, moj ti je savet, ti lepo podvij pinkle i ne gasi vatru benzinom, jer će se olupati o glavu i tebi i svima nama. Jednom rečju, ne valja ti besjeda, moj Efendijo.

student

pre 13 godina

A ovog najmanje volim od svih muftara na srpskoj sceni danas. Ne zato što je musliman, već što toliko raspiruje mržnju. Gospodine Zukorliću, ja pripadam generaciji ljudi koja je prava budućnost ove zemlje, a nama ne pada na pamet da koristimo retoriku kao što je Vaša, niti da se krijemo iza religioznih obeležja dok se vrlo aktivno bavimo politikom. Lažnjaci i muvači ovoj zemlji više nikada ne trebaju.

i popovi , odze i ostala mafija

pre 13 godina

kad se popovi i odze , redosled nije bitan , bave politikom, drzavi a i gradjanima se ne pise DOBRO ! kad se doticni vec poceo baviti genocidom neka se onda usput pozabavi i sa " ss -ovom HANDZAR DIVIZIJOM !! ps // koliko kod da ova osoba uziva "ugled" kod bosnjaka , odnosno osoba islamske vere , on je ipak velika opasnost za mir u ovom kraju!!!

Paja

pre 13 godina

A joj vidi muftije i suncobrana. ROLEX čuka, kapa mrka, pancir i tri blinde u garaži. Dingospo stil. Audi vladike su za ovoga mačići. Namrčio se nešto pa nam svima deli bombone.

rade

pre 13 godina

Oooo Muftijo, a da odeš ti malo kod nekog stručnjaka na "baždarenje"??? Stvarno skoro nisam video i čuo većeg lika, pa i Slobu si prestigao...

Spekojed

pre 13 godina

Odakle ovoliko viceva i besmislenosti, a tema je genocid? Nas covek kad ne moze ozbiljno da diskutuje on sve rado pokrije vicem. Vic po vic, mic po mici, i evo Srbije nad ponorom, na ivici.

Cvijus

pre 13 godina

Muftijo, ako pocnemo da brojimo genocide koji su Bosnjaci pocevsi od Osmanlijskog Carstva pa do skorijeg vremena cinili na Srbima u Raskoj/Sandzaku, plasim se da ces izgubiti tekmu sa ogromnom razlikom. Mani se corava posla i gledaj kao duhovnik da spajas ljude, a ne ih razdvajas.

realno

pre 13 godina

Da se razumemo nema sumnje da su se nad muslimanima u sandzaku vrsili zlocini u toku ww2 sto svaki normalni srbin zna i priznaje ali ovo sto radi ovaj covek je otvaranje pandorine kutije jer koristi status zrtve i stradanja zarad mobilisanja naroda sto se radilo tokom 90tih na svim stranama.
Pozivam muslimane u Srbiji da se jasno ograde od ovog coveka i ove politike sto pre jer ovakve stvari treba u startu preseci a ovakve ljude marginalizovati jer su veoma prijemcivi na nasim prostorima kao i svaki opasni virus.

Podrzavam Sarkozija

pre 13 godina

Poceo si Zukorlicu da pricas o nedelima drugih a o svojima ni rec. Hocemo li sad malo da se vratimo i na Turke i nabijanja na kolac i odvodjenje dece ili da se okrenemo budusnosti?
Prvo ocisti svoju "avliju" pa gledaj komsijsku.
Kako bilo, sto neko dole rece dok je Amfilohija i ovog, bice i onih koji misle da su gore pomenuti u pravu i pamtice samo selektivnu istoriju.

zlo sprečiti na vreme!

pre 13 godina

Muftija Zukorlić se ponaša isto kao vođe kninskih Srba 1990. godine. Smem da se kladim da mu je sledeći korak "balvan revolucija" u okolini Novog Pazara!

Muftija nije naučio lekciju o tome kako se završavaju priče koje počinju raspirivanjem mržnje prema drugom narodu i huškanjem svojih sunarodnika na sukob sa komšijama!

Don Vito

pre 13 godina

Samo 10 genocida zar ih nije bilo vise? Salu na stranu ovaj covek je pun mrznje, patoloski zeljan vlasti, moci i uticaja pa i po cenu velikih nemira i gradjanskog rata. Dzaba svo obrazovanje ... Konstantno potpiruje sukobe jer mu je stolica muftije uzdrmana. Sta sve ljudi nisu spremni zarad vlasti i privilegija!

Dzoni

pre 13 godina

Sramota je na kakav nacin se srozava znacenje smisla reci genocid i kako se ovakvim piljarskim nacinom tretiranja istorije vredjaju zrtve. Jeste bilo pokolja nad muslimanima u Raskoj i u istocnoj Bosni tokom 2. sv. rata od strane JVuO tj. Djurisicevih i Dangicevih trupa. Ali bilo i drugih pokolja u to vreme. Zukorlic bi morao da istrazuje pokolje bez razlike koje su zrtive bile vere da bi dokazao ozbiljnost. Ovako sve to podseca na "kopanje grobnica" od strane srpskih valdika (Atanasije, Amfilohije itd.)pred rat 90ih. Kada zelite sukob na Balkanu, verske vodje pocnu da spominju zrtve iz proslosti i eto vam sukoba.

Milutin

pre 13 godina

Ovo što radi Zukorlić nema nikakve veze sa verom. Pod njegovim uticajem raste nacionalizam u Raškoj, a jedan nacionalizam stvara drugi. Već smo prošli kroz ovo i izgleda da nikakve pouke nismo izvukli. Pitam se samo šta rade naše službe. Za političare znam...

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Ovaj covek kako neko rece ima genocid u glavi. Ali nije meni njega zao vec mi je zao onih nevinih ljudi dole koji zbog njegovog ludila mogu nedaj boze ispastati.

Zukorlic je kao onaj decak koji se sali i vice Vuk! Vuk! Vuk! i ovi svi trce da vide vuka a vuka nema. A onda jednom vuk stvarno naidje, ali sada nema ko da dodje jer mu ne veruju!

Ne prizivam nista, niti zelim rat, cak sta vise imam dosta prijatelja muslimana. Ali vam kazem ovaj Zukorlic toliko vice Rat! Rat! Rat! da se bojim da ga ne prizove.

PS Jedino sto me tesi jeste sto je sada na vlasti u Srbiji (iako ih ne podnosim po raznim pitanjima) ipak nesto pametnija i pragmaticnija politika u odnosu na devedesete i koja nadam se nece nasesti na Zukorlicevo vikanje Vuk! Vuk ! Vuk

prst na čelo

pre 13 godina

Za one koji kažu da je Jasenovac mesto genocida to negiraju ako se radi o Srebrenici, za jedne su četnici antifašisti za druge su fašisti, za.... Da li postoji snage u nekoj naciji da prizna svoje zločine na ovom Balkanu i da ih osudi i pomogne u istraživanju tih svojih zločina pripadnicima drugih nacija. Zašto G-ne Zukorliću nisi ti taj prvi? Ovakva retorika nam je jako poznata još iz 90-ih od strane raznih nacionalista. Požar je lako upaliti u zapaljivim sredinama a veoma teško gasiti. Ja sam Bošnjak i voleo bih da si ti taj prvi i dao krila mnogim iz drugih nacija da te slede.
Nadam se da Bošnjaci, Srbi, Hrvati,..nikada više neće nasedati demagogiji raznih spasitelja i krenuti putem 90-ih.

wiener

pre 13 godina

rec "genocid" je odavno izgubila svoj prvobitni smisao. u zemljama bivse jugoslavije se ona mnogo zloupotrebljava u politicke svrhe. i ne, ne interesuju me nikakve sudske presude u tom smislu.

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

Ne znam mislim da se stvarno nešto oko sandžaka dešava otkud sad ispitivanje o genocidu mislim da srbija treba napraviti jednu nacionalnu vladu i da vidi kako će ove probleme rješavati jer stvari pomalo izmiču kontroli ne može to tadić sam rješiti.

tarabic

pre 13 godina

Prijatelji u Srbiji, sve dok imate Dodika u RS, koji u ime velikosrpske drzave rastura drzavu BiH, imacete ovakvih i slicnih problema. Sve dok vas predsjednik Tadic, odobrava kabadahijsko ponasanje Dodika, javljace se Zukorlici i slicni njemu sa ovakvim zahtjevima. Mislim da ste u proslim decenijama, mnogo izgubili (dio Hrvatske, Kosovo, C.Goru), ako i dalje velikosrpski ideolozi budu provocirali izgubicete Sandzak, Vojvodinu? Mi, Bosanci, slusamo Dodikovu retoriku svakodnevno, i razumijem vas Srbe kako se osjecate. Bojim se da se kremansko prorocanstvo ne ostvari, a kako ste krenuli, zavrsicete ispod jedne sljive.

rexona

pre 13 godina

Komsije ovaj muftija postao kao komarac , ne da vas mira nikako ! Vid njega doveo i amere na posjet tamo ! Ko zna sta on planira !!!!!!

тоша

pre 13 godina

Ех, да је Броз овде знао би он како да брзо охлади усијане главе као овог Зукорлића!

Kemo

pre 13 godina

Gospoda iz vlade Srbije treba da napravi jednostavan korak da poboljsa ekonomiju u Sandzaku i tu je kraj svim problemima,ali oni nemaju sluha za to i kod naroda se oseca macehinski odnos drzave.I to bi bilo to.

cope

pre 13 godina

Taj nesrecni i nekada ozbiljni termin "genocid" se danas sa toliko lakoce i neznanja koristi, da ce uskoro potpuno izgubiti svoju tezinu i postati najobicnija stvar kao i sve ostalo...

Jesmo li sretniji jesmo pametniji

pre 13 godina

Samo da dodam

Fascinantno mi je to da dok se pre znalo kada je negde rat i sad vrsi se proterivanje, ubijanje, pljacka nekog naroda, da taj narod polako nestaje sa tih prostora (ako ne nestaje a ono bar postaje senka nekadasnjeg naroda,tj povlaci se u ilegalu, krije se i nema prava da se oznacava kao narod)sto i jeste logican sled dogadjaja pri takvim nesrecama. Medjutim u skorije vreme smo svedoci slucajeva na Balkanu gde se nakon tih ubijanja, pljackanja, desetina genocida kako rece Muftija broj tih ubijanih, pljackanih ugnjetavanih ljudi povecavao, sirio, dobijao svoje dzamije, skole, pravo na jezik. I sve to dok je genocid izvrsavan.

Trebalo bi nauciti i ostale narode toj magiji, pa da posle ratova i proterivanja izlaze sa vecim brojem stanovnika i razvijeniji. Zar to ne bi bilo lepo, zamislite da su narodi u II sv.ratu to znali pa danas bi samo Srba bilo 20 miliona.

I sad ja pitam, ko je ovde lud?

Mala

pre 13 godina

U osnovi problem pocinje sa rehabilitacijom cetnika. Tu je greska i dok to traje problemi ce samo rasti. Kako se moze velicati cetnicki pokret, saradnik fasizma, normalno je da se u glavama ekstremista trazi isto i za njihove saradnike . A kada se vec podje istrazivati ko je koga nadmasio onda treba iici do kraja da bi buduce generacije mogle na miru da zive uvazavajuci sve nacionalne razlicitosti. Do tada mir svim dobronamjernim.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ovo mi izgleda da su povuci-potegni igre kao sandzachka protivteza maksimalizmu politikosa iz entiteta RS (BiH), narochito Dodika, pa, velikoboshnjachki nacionalisti i islamistichki fundici se ponashaju isto kao velikosrpski nacionalisti i pravoslavistichki fundici (chiju ulogu zauzima sada Dodik svojom nekooperativnoshcu), a sve preko ledja obichnih ljudi i jedne i druge nacije i vere, i za dobijanje politichkih poena. Bash, trazili ste - gledajte, i jedni i drugi, svirke i igara, "blago, blago vama" , i jednim i drugim.
I, umesto da se umerenoshcu, poshtovanjem i slova i duha Dejtonskog sporazuma i poshtenjem poboljshaju odnosi izmedju Srba i Boshnjaka u svim delovima zemalja ex-Yu gde izmeshano ili blisko zive, i politikosima entiteta RS i ovom muftiji, dabome, to ne odgovara, pa ne znaju vishe shta ce, samo da zapale josh koju mrznju, josh koji rat, josh koja medjusobna ubijanja, e, u tom najbolje dolaze do izrazaja. Pa, se vi narode i obichna rajo samo palite i primajte i na Dodika i na Zukorlica itd....

Shto se tiche chetnika, odnosno, KVuO-i, i tu ima svega i svachega. Isprva, istina jesu bili antifashisti, no, Draza je s Djurishicem nazalost usvojio genocidnu politiku, iako tek odmazdnichku endehazijskim prvim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima. U tim prvim endehazijskim pokoljima s genocidnim nakanama nad Srbima je bilo uz hrvatske ustashe i muslimanskih ustasha, koje je efendija Zukorlic mogao da pomene i osudi, da je hteo.

Ali, ni srpskim ni boshnjachkim ratnohushkachima ne odgovara poshteno razluchivanje stanja stvari, pa, izvrcu i jedni i drugi kako im odgovara. A, jadan obichan narod koji ih slusha.

Fidel

pre 13 godina

Slažem se da se svi genocidi i masovni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije istraže i dokumentuju. Bez toga nema pravog pomirenja ni napretka. Ni u Sandžaku, ali ni u ostatku Srbije, ne postoji jasna svest koliko je stvarno zločinačkih kampanja bilo u zadnjih 620 godina. Desetine miliona hrišćana i milioni muslimana su proterani ili ubijeni na području sadašnje Srbije, Bosne, Crne Gore i Hrvatske. Nadam se da će u realizaciji ove ideje učestvovati i hrišćani i muslimani, ali bez do sada neizbežnih fanatika i fundamentalista!

Nikola

pre 13 godina

Jasno da nikakva gradjanska prava nisu ugrozena, i u kom pravcu ide zukorliceva prica, i on me u opste ne zanima, vec ne mogu da verujem da retorika devedesetih ponovo uzima daha u narodu po istom scenariju i to ponovo kad je najveca besparica. Valjda narod kad je gladan nema preca posla... Verujte Pazarci da se u celoj Srbiji tesko zivi, isto kao i u Bosni i na svim mestima gde narod nema svoje JA, vec samo gleda kome ce da se prikoloni-zarad banane!

brane

pre 13 godina

Poznati smo i kao narod i kao država u kojoj se svako u sve razume, i gde svi sve znaju.
Da ne počinjem o raspirivanju verske i nacionalne netrpeljivosti (što je krivično delo, ako se ne varam), samo ću kratko napisati:
istragu neka vode istražne sudije, gonjenje neka vrše tužioci, istoriju ustavimo istoričarima, politiku, skupštinu i budžet ekonomistima, poslanicima i ministrma, presude neka donose sudije, a religijom i verom neka se bavi uvaženi gospodin Zukorlić i ostali sveštenici.
Gledajmo svoja posla!

Zuki

pre 13 godina

Kada Srbi pricaju o genocidu nad Srbima, o ubijenim Srbima, o svom "svetlom" poreklu, kada Srbi pocnu sa svojim mitovima e onda je to "velikosrBski nacionalizam" koji se "najbolje" suzbija bombardovanjem i onda pocinju price okolnih shovinista i domacih auto-shovinista o Srbiji kao izazivacu nestabilnosti i razlogu za zaostajanje regiona. Ali kada okolni nacional-shovinisti pocnu da pricaju o genocidima nakon kojih su obicno postali jos brojniji (kao na Kosovu ili u tzv. Sandzaku), o njihovim zrtvama, o cetnicima ili ako rade na stvaranju etnicki ociscenih paradrzavica, e onda je to demokratija, multietnicnost, zalaganje za istinu i pravdu, nesto sto svima donosi dobro a srpski auto-shovinisti im jos i terciraju... Zanimljivo kako okolni narodi i marketinske izmisljotine imaju pravo da potenciraju svoje zrtve, da se zalazu za svoje nacionalisticke ciljeve, da nas dave sa svojim mitovima, da nalaze sve starije i svetlije pretke i poreklo, da manipulisu zrtvama i zlocinima, da im se verske vodje bave politikom, da biraju ratne zlocince za premijere... Svi mogu sve samo ne i Srbi. Komedija. Kada se vidi ko okruzuje Srbiju, sta lupetaju ovi okolo, ko osudjuje Srbiju i soli joj pamet, ko su im lideri i heroji, kakva im je retorika ili ko sve iz okoline misli da je kvalifikovan da izigrava dezurne moralne gromade, dodje mi samo da se dobro nasmejem.

smeshan je bre!

pre 13 godina

Muftija koji je i: istrazitelj,kadija,sudija,vodja,politichar,analitichar,prezenter,menazder,biznismen,zabavljach...jednom rechju covek koji se toliko provlaci kroz medije da je gori od ZVEZDA GRANDA!Naravno da ga niko vishe ne shvata za ozbiljno,svako IOLE obrazovan i pametan.

repriza

pre 13 godina

Zapanjuje da retorika iz 90tih, manipulacije zlocinima, izigravanje zrtve, kukanje, optuzivanje drugih za svoj polozaj, izmisljanje svetle istorije i stvaranje mitova. jos nalazi dovoljno zainteresovanih pacijenata koji se pale na ovakve price raznih zukorlice. Zapanjujuce. Zar niko nista nije naucio za ovih 20tak godina? Isto ovako su i mnogi Srbi tamo krajem 80tih mislili kako ce Sloba i kompanija da ih prosvetle, "objasne" im ko su i odakle su poreklom, da ce ih braniti i odvesti u slobodu... a kad ono, u pitanju je bio obican diletant i karijerista zeljan moci koji je unakazio i Srbe i Srbiju i okolne narode. Zasto Bosnjaci odnosno bosnjacki nacionalisti misle da je njihov Zukorlic nesto drugo?