Nedelja, 12.12.2010.

15:50

Subotić o privatizaciji "Novosti"

Stanko Subotić kaže da je "VAC-u" pri pokušaju privatizacije "Novosti" jasno poručeno da se to može obaviti jedino preko Miroslava Miškovića i Milana Beka.

Izvor: B92

Subotiæ o privatizaciji "Novosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 13 godina

I sta ce biti posle ovih informacija?! NISTA, pojeo vuk magarca. Pa pomenuta gospoda i dalje vladaju ovom zemljom. A mislim da je nerealno da ocekujemo da sami protiv sebe podignu optuznicu, ili da tako nesto sugerisu Miljku! Cane budi srecan sto si ziv i zdrav, i dokle god boravis Van granica ovog privatnog gulaga zvanog Srbija, kao Karic i Radulovic, nece Ti faliti dlaka s' glave! Da si prihvatio kao Tadic da se samo slikas i glumis nekog bitnog, mozda bi Te ostavili na miru. Ovako Ti si krenuo na njih, a to je nemoguca misija, svi bitni su na platnom spisku odavno.....

Branko

pre 13 godina

Izgleda da mi ne vidimo dovoljno daleko da bi shvatili šta se dešava sa našim tajkunima, privatizacijama, državnim organima. Milioni eura lete kao petobanke, idu optužbe, slične ovima, za kriminal, korupciju, državi se očitava neefikasnost, i čak direktno učešće u kriminalnim radnjama... A pomaka na bolje nema, država je i dalje upadljivo nemoćna, i umesto konkretne pomoći od onih koji bi morali pomoći, jer pomažu u svemu ostalom, dobijaju se samo prazne kritike, koje ništa ne rešavaju. Ali, ako bismo zavirili malo dublje u podatke, za sada poverljive, naših tajkuna i naših privatizacija, verujem da bi bili iznenadjeni ogromnim kreditnim linijama koje stoje iza njih. Te kreditne linije su osnovni razlog "neidentifikovane" zaštićenosti i nedodirljivosi naših tajkuna, što samo po sebi vlast gura u drugu kategoriju autoriteta. Da se razumemo, ne štite se tajkuni, štite se ulaganja koja su preko tajkuna i raznih ostrva plasirana na nesigurno ali izdašno tržište Srbije. Diplomatija je tu da sigurnost poveća. Ako se setimo one diplomatske krilatice "keep us strong", koja je osnovni postulat jakih, jasno je da snaga onih koji se kod nas razbacuju milionima, imovinom, i uticajem na državu, ne leži u njima, nego u topuzu koji iza njih stoji. Naše tajkune drži interes ulagača, kada ulagačima ne budu više interesantni, biće predati državi na postupanje, sve po propisima i zakonima. I onda ćemo ih staviti na stu srama. Tako su prošli već mnogi tajkuni, tako će prolaziti i ovi koji još nisu. Hoće li se potegnuti društveno pitanje zaduženosti naših tajkuna, za koje je garancije dala država? Teško. Ima li iz sveta bilo kakvih primedbi na tajkune koji potiču iz Slobodanovog rasadnika, i koji su i kod njega bili istaknuti? Nema. Zna li se razlog zašto su tajkuni jači od države? Ne zna se. Bar ne zvanično. Keep us strong, na nekoliko svetskih jezika.

Vucina

pre 13 godina

Nekako mi nije jasno kako je on 24milke dao onako.. On je sigurno bio deo dila. Procenat neki ili nesto. Gde je tu njegov deo? Ako se radilo o preprodaji.. onda je sigurno i Cane trebao da bude dobar. Nesto mi ovde smrdi. Svi su mu krvi, a svoju poziciju nije bas objasnio, tj. interes.

carlos marighella

pre 13 godina

ako sada `padne` Cane a ne MISA i MISKO slobodno mozemo da rasformiramo kompletan pravosudni sistem i da ga upola cene instaliramo u npr obali slonovace...jeste i on (cane) bio igrac ali nenormalno je da jedini on bude zrtveni jarac... a svi su se lepo igrali dok je igra trajala. A bice bas tako - misa i misko na slobodi, dok nastavljaju da trose nase resurse, vreme i strpljenje... bojim se sledece srpske revolucije ...

Milan H

pre 13 godina

Jao jao.. jadan VAC. Kaze "morali" su da prihvate.. jeste, bas. Mnogo mi ih je zao. Uvatili se sa nasim namazanim likovima da se igraju, pa izasli crveni, pa se sada zale. A sami su pristali da igraju mimo pravila, i da daju lovu korumpiranim politicarima. Ako bre! Neka im ne vrate ni dinar. "Morali" su jadni. Sto nisu odustali? Rekli, hvala dovidjenja. Pa zato sto su alavi.. a ovi nasi ih odradili. Pritom su nagrabusili verovatno jerbo su ovi sve odradili po tada vazecim zakonima, te sada VAC moze da sedi i da plache.

tuzioc2

pre 13 godina

u pravu je - prilikom prodaje akcija malih akcionara 2006, svim malim akcionarima je M.V. rekao po kojoj ceni da prodaju i u tome su ucestvovale i brokerske kuce preko kojih su prodavali akcije. Sve je majstorski uradjeno, ali ima dokaza - neka pitaju malo brokerske kuce zasto su "ogranicile" iznos cene akcije malih akcionara ? Sve ima u poslovnim knjigama i lako je dokazati, neka saslusaju male akcionare o prodaji akcija 2006 te.....

tamo_daleko

pre 13 godina

Uopste nisam iznenadjen i ovaj scenario zvuci vrlo verodostojno, buduci da sam se i sam opekao pokusavajuci da radim poslove u Srbiji. Korupcija je zapanjujuca, a pogotovo da je policija ogrezla u korupciji i kriminalu.

Todor

pre 13 godina

Apsolutno je tacna jedna stvar - da je za njega biznis od sada misaona imenica, da niko vise nece raditi sa njim nakon sto je sa detaljima svojih poslova poceo da izlazi u javnost. To samo znaci da je izracunao da mu je prioritet da ne zavrsi u zatvoru, sto opet znaci da imaju ozbiljne dokaze protiv njega.. Prosto.

humanitaran

pre 13 godina

Cini mi se da je ovo sasvim dovoljno da neki sud (mozda specijalni sud za organizovani kriminal) podnese tuzbu na osnovu gore navedenih navoda. Policija da lepo obavi istragu, a Tadic da prestane da moli za pare ljude protiv kojih postoje navodi da su svoj "uspeh" zasnovali na prevarama. Pa kad oni utvrde ko tu prica istinu, a ko je lazov, da svi lepo procitamo jednu presudu umesto nasumicno izneseni komentara na osnovu parcijalnih informacija potisanih pseudonimima, a pare odu onome ko ih zasluzuje.

djape071

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Stanka Subotica, naprotiv, smatram da je po nacinu razmisljanja mnogo blizi Beku i Miskovicu nego prosecnm postenom gradjaninu Srbije. Medjutim njegova prica ima smisla i sve se uklapa. Problem je jedino ako su Beko i Miskovic namenili da prodaju i ostalu imovinu koju su oteli (a jesu jer ako su oteli od Subotica koji je polu-mafijas kako li su tek imali obzira prema ostalima a kamo li imovini gradjana) onda tesko da ce nama ostati bilo sta i da cemo imati bilo sta. Jer ako prodaju poljoprivrednu zemlju koju su isto tako na vise nego sumnjiv nacin stekli, a od 2013 ce to moci da urade, onda ce Srbija doci na onaj nivo kada je pala pod Turke. Za nase resurse cemo morati da placamo rentu strancima, jer sve sto stranac uzme ovde, nije uzeo da razvija, veci da arci dok ne iskoristi do kraja. Najzalosnije je sto de facto danas to i u Srbiji najbolja alternativa, tako da ne treba zameriti mnogima koji kazu "pa neka sve uzmu stranci", jer vecina gradjana Srbije bi se danas bez problema vratila u vreme Turske, da odvoji trecinu svojih prihoda nekome sa strane, a da ih niko ne ometa u poslu. Na ovakav nacin, unistene su generacije i generacije da bi se njih par stotina provodilo u malo vecim camcima na crnogorskom i hrvatskom primorju. Sto je nebuloza, ali je to tako.

To sto su uradili i opljackali je nepovratno izgubljeno i za tim ne treba zaliti. Ali, NE SME da se dopusti da to ostane nekaznjeno. Radi generacija koje dolaze treba od njih napraviti primer da se to vise nebi ponavljalo. U Kini bi dobili smrtnu kaznu zbog stvari koje su radili. I Beko i Miskovic i Kostunica, Mihajlov i ostali aparatcici....
Sto ne znaci da ce im biti oprosteno, naprotiv, treba ih jednostavno onemoguciti da rade vise bilo sta sto bi moglo imati bilo kakav uticaj na bilo kog gradjanina Srbije, pa makar bilo i pozitivno. Treba ih ZABRANITI.

Milko

pre 13 godina

Drzava nije htela da proda akcije Suboticu i vAC-u istovremeno ne dozvolivsi Bajalovicki da donese odluku o koncetraciji godinu i po dana. Zato su i Vac i Subotic izgubili novac. Hteli su na mufte da zarade, tako im se i vratilo. I Beko je sada u problemu jer ne zna sta ce sa novostima. Miskovic osim sto je pozajmio novac Beku nema nista s tim, sto je Beko i rekao kada je gostovao kod Jugoslava. Jadni posteni Cane, prevarili ga zlotvori...

Igorr

pre 13 godina

Vise verujem Suboticu, nego Mihajlovu, Nikitovica i Kostunici, koji se kriju iza legalizma,a sve rade protiv zakona-postavljaju Tijanica, docekuju Legiju kao predsednika, i privatizuju Novosti i C market na volseban nacin...a sta jos ne znamo. Pretpostavljam da je to samo vrh ledenog brega...

Broker

pre 13 godina

Akcije malih akcionara ne mogu ici "na tender", mogu samo akcije drzave, a drzava svoje akcje ni dan danas nije prodala. A akcije malih akcionara su kupljene preko berze, i sva sreca da nije kupio Divac posto je on pokusao da kupi netransparentno - unosenjam akcija u doo i izvan berze.
U Americi se za ovako glupe izjave zabranjuje izlazak na tv, a kamoli da se javnost oblikuje na osnovu nepoznavanja ekonomije i principa berze.

Zoran

pre 13 godina

Drzava nikada nije prodala svojih 30% u novostima. Bice da ga je Jugoslav dobro pitao "a odakle vam da je Dragi Micovic predstavljao ikoga osim sebe?!"

Hocu reci izgleda su ga mangupi Misko i Beko navukli da drzava nece nikom drugo da proda osim njima, a drzava nije prodala ni njima, kupili su samo ono sto su mali akcionari prodali na berzi.. Iskreno, svasta je ispricao, zavere ovo ono, ali ako se pogleda sta se tu u realnosti desilo i kako se kupovina desila, bice da je samo ispao naivan i glup i sad bi "da se vadi"... I Bajalovicka je sasvim suprotno od njega ispricala, da je Beko urgirao da se izda dozvola WAZ-U a ne da je sto on kaze urgirao da im se ne izda... Malo su se pobrkali loncici....

djape071

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Stanka Subotica, naprotiv, smatram da je po nacinu razmisljanja mnogo blizi Beku i Miskovicu nego prosecnm postenom gradjaninu Srbije. Medjutim njegova prica ima smisla i sve se uklapa. Problem je jedino ako su Beko i Miskovic namenili da prodaju i ostalu imovinu koju su oteli (a jesu jer ako su oteli od Subotica koji je polu-mafijas kako li su tek imali obzira prema ostalima a kamo li imovini gradjana) onda tesko da ce nama ostati bilo sta i da cemo imati bilo sta. Jer ako prodaju poljoprivrednu zemlju koju su isto tako na vise nego sumnjiv nacin stekli, a od 2013 ce to moci da urade, onda ce Srbija doci na onaj nivo kada je pala pod Turke. Za nase resurse cemo morati da placamo rentu strancima, jer sve sto stranac uzme ovde, nije uzeo da razvija, veci da arci dok ne iskoristi do kraja. Najzalosnije je sto de facto danas to i u Srbiji najbolja alternativa, tako da ne treba zameriti mnogima koji kazu "pa neka sve uzmu stranci", jer vecina gradjana Srbije bi se danas bez problema vratila u vreme Turske, da odvoji trecinu svojih prihoda nekome sa strane, a da ih niko ne ometa u poslu. Na ovakav nacin, unistene su generacije i generacije da bi se njih par stotina provodilo u malo vecim camcima na crnogorskom i hrvatskom primorju. Sto je nebuloza, ali je to tako.

To sto su uradili i opljackali je nepovratno izgubljeno i za tim ne treba zaliti. Ali, NE SME da se dopusti da to ostane nekaznjeno. Radi generacija koje dolaze treba od njih napraviti primer da se to vise nebi ponavljalo. U Kini bi dobili smrtnu kaznu zbog stvari koje su radili. I Beko i Miskovic i Kostunica, Mihajlov i ostali aparatcici....
Sto ne znaci da ce im biti oprosteno, naprotiv, treba ih jednostavno onemoguciti da rade vise bilo sta sto bi moglo imati bilo kakav uticaj na bilo kog gradjanina Srbije, pa makar bilo i pozitivno. Treba ih ZABRANITI.

humanitaran

pre 13 godina

Cini mi se da je ovo sasvim dovoljno da neki sud (mozda specijalni sud za organizovani kriminal) podnese tuzbu na osnovu gore navedenih navoda. Policija da lepo obavi istragu, a Tadic da prestane da moli za pare ljude protiv kojih postoje navodi da su svoj "uspeh" zasnovali na prevarama. Pa kad oni utvrde ko tu prica istinu, a ko je lazov, da svi lepo procitamo jednu presudu umesto nasumicno izneseni komentara na osnovu parcijalnih informacija potisanih pseudonimima, a pare odu onome ko ih zasluzuje.

Igorr

pre 13 godina

Vise verujem Suboticu, nego Mihajlovu, Nikitovica i Kostunici, koji se kriju iza legalizma,a sve rade protiv zakona-postavljaju Tijanica, docekuju Legiju kao predsednika, i privatizuju Novosti i C market na volseban nacin...a sta jos ne znamo. Pretpostavljam da je to samo vrh ledenog brega...

tamo_daleko

pre 13 godina

Uopste nisam iznenadjen i ovaj scenario zvuci vrlo verodostojno, buduci da sam se i sam opekao pokusavajuci da radim poslove u Srbiji. Korupcija je zapanjujuca, a pogotovo da je policija ogrezla u korupciji i kriminalu.

Zoran

pre 13 godina

Drzava nikada nije prodala svojih 30% u novostima. Bice da ga je Jugoslav dobro pitao "a odakle vam da je Dragi Micovic predstavljao ikoga osim sebe?!"

Hocu reci izgleda su ga mangupi Misko i Beko navukli da drzava nece nikom drugo da proda osim njima, a drzava nije prodala ni njima, kupili su samo ono sto su mali akcionari prodali na berzi.. Iskreno, svasta je ispricao, zavere ovo ono, ali ako se pogleda sta se tu u realnosti desilo i kako se kupovina desila, bice da je samo ispao naivan i glup i sad bi "da se vadi"... I Bajalovicka je sasvim suprotno od njega ispricala, da je Beko urgirao da se izda dozvola WAZ-U a ne da je sto on kaze urgirao da im se ne izda... Malo su se pobrkali loncici....

tuzioc2

pre 13 godina

u pravu je - prilikom prodaje akcija malih akcionara 2006, svim malim akcionarima je M.V. rekao po kojoj ceni da prodaju i u tome su ucestvovale i brokerske kuce preko kojih su prodavali akcije. Sve je majstorski uradjeno, ali ima dokaza - neka pitaju malo brokerske kuce zasto su "ogranicile" iznos cene akcije malih akcionara ? Sve ima u poslovnim knjigama i lako je dokazati, neka saslusaju male akcionare o prodaji akcija 2006 te.....

carlos marighella

pre 13 godina

ako sada `padne` Cane a ne MISA i MISKO slobodno mozemo da rasformiramo kompletan pravosudni sistem i da ga upola cene instaliramo u npr obali slonovace...jeste i on (cane) bio igrac ali nenormalno je da jedini on bude zrtveni jarac... a svi su se lepo igrali dok je igra trajala. A bice bas tako - misa i misko na slobodi, dok nastavljaju da trose nase resurse, vreme i strpljenje... bojim se sledece srpske revolucije ...

Broker

pre 13 godina

Akcije malih akcionara ne mogu ici "na tender", mogu samo akcije drzave, a drzava svoje akcje ni dan danas nije prodala. A akcije malih akcionara su kupljene preko berze, i sva sreca da nije kupio Divac posto je on pokusao da kupi netransparentno - unosenjam akcija u doo i izvan berze.
U Americi se za ovako glupe izjave zabranjuje izlazak na tv, a kamoli da se javnost oblikuje na osnovu nepoznavanja ekonomije i principa berze.

Todor

pre 13 godina

Apsolutno je tacna jedna stvar - da je za njega biznis od sada misaona imenica, da niko vise nece raditi sa njim nakon sto je sa detaljima svojih poslova poceo da izlazi u javnost. To samo znaci da je izracunao da mu je prioritet da ne zavrsi u zatvoru, sto opet znaci da imaju ozbiljne dokaze protiv njega.. Prosto.

Milko

pre 13 godina

Drzava nije htela da proda akcije Suboticu i vAC-u istovremeno ne dozvolivsi Bajalovicki da donese odluku o koncetraciji godinu i po dana. Zato su i Vac i Subotic izgubili novac. Hteli su na mufte da zarade, tako im se i vratilo. I Beko je sada u problemu jer ne zna sta ce sa novostima. Miskovic osim sto je pozajmio novac Beku nema nista s tim, sto je Beko i rekao kada je gostovao kod Jugoslava. Jadni posteni Cane, prevarili ga zlotvori...

Vucina

pre 13 godina

Nekako mi nije jasno kako je on 24milke dao onako.. On je sigurno bio deo dila. Procenat neki ili nesto. Gde je tu njegov deo? Ako se radilo o preprodaji.. onda je sigurno i Cane trebao da bude dobar. Nesto mi ovde smrdi. Svi su mu krvi, a svoju poziciju nije bas objasnio, tj. interes.

Branko

pre 13 godina

Izgleda da mi ne vidimo dovoljno daleko da bi shvatili šta se dešava sa našim tajkunima, privatizacijama, državnim organima. Milioni eura lete kao petobanke, idu optužbe, slične ovima, za kriminal, korupciju, državi se očitava neefikasnost, i čak direktno učešće u kriminalnim radnjama... A pomaka na bolje nema, država je i dalje upadljivo nemoćna, i umesto konkretne pomoći od onih koji bi morali pomoći, jer pomažu u svemu ostalom, dobijaju se samo prazne kritike, koje ništa ne rešavaju. Ali, ako bismo zavirili malo dublje u podatke, za sada poverljive, naših tajkuna i naših privatizacija, verujem da bi bili iznenadjeni ogromnim kreditnim linijama koje stoje iza njih. Te kreditne linije su osnovni razlog "neidentifikovane" zaštićenosti i nedodirljivosi naših tajkuna, što samo po sebi vlast gura u drugu kategoriju autoriteta. Da se razumemo, ne štite se tajkuni, štite se ulaganja koja su preko tajkuna i raznih ostrva plasirana na nesigurno ali izdašno tržište Srbije. Diplomatija je tu da sigurnost poveća. Ako se setimo one diplomatske krilatice "keep us strong", koja je osnovni postulat jakih, jasno je da snaga onih koji se kod nas razbacuju milionima, imovinom, i uticajem na državu, ne leži u njima, nego u topuzu koji iza njih stoji. Naše tajkune drži interes ulagača, kada ulagačima ne budu više interesantni, biće predati državi na postupanje, sve po propisima i zakonima. I onda ćemo ih staviti na stu srama. Tako su prošli već mnogi tajkuni, tako će prolaziti i ovi koji još nisu. Hoće li se potegnuti društveno pitanje zaduženosti naših tajkuna, za koje je garancije dala država? Teško. Ima li iz sveta bilo kakvih primedbi na tajkune koji potiču iz Slobodanovog rasadnika, i koji su i kod njega bili istaknuti? Nema. Zna li se razlog zašto su tajkuni jači od države? Ne zna se. Bar ne zvanično. Keep us strong, na nekoliko svetskih jezika.

Milan H

pre 13 godina

Jao jao.. jadan VAC. Kaze "morali" su da prihvate.. jeste, bas. Mnogo mi ih je zao. Uvatili se sa nasim namazanim likovima da se igraju, pa izasli crveni, pa se sada zale. A sami su pristali da igraju mimo pravila, i da daju lovu korumpiranim politicarima. Ako bre! Neka im ne vrate ni dinar. "Morali" su jadni. Sto nisu odustali? Rekli, hvala dovidjenja. Pa zato sto su alavi.. a ovi nasi ih odradili. Pritom su nagrabusili verovatno jerbo su ovi sve odradili po tada vazecim zakonima, te sada VAC moze da sedi i da plache.

sasa jokic

pre 13 godina

I sta ce biti posle ovih informacija?! NISTA, pojeo vuk magarca. Pa pomenuta gospoda i dalje vladaju ovom zemljom. A mislim da je nerealno da ocekujemo da sami protiv sebe podignu optuznicu, ili da tako nesto sugerisu Miljku! Cane budi srecan sto si ziv i zdrav, i dokle god boravis Van granica ovog privatnog gulaga zvanog Srbija, kao Karic i Radulovic, nece Ti faliti dlaka s' glave! Da si prihvatio kao Tadic da se samo slikas i glumis nekog bitnog, mozda bi Te ostavili na miru. Ovako Ti si krenuo na njih, a to je nemoguca misija, svi bitni su na platnom spisku odavno.....

Milan H

pre 13 godina

Jao jao.. jadan VAC. Kaze "morali" su da prihvate.. jeste, bas. Mnogo mi ih je zao. Uvatili se sa nasim namazanim likovima da se igraju, pa izasli crveni, pa se sada zale. A sami su pristali da igraju mimo pravila, i da daju lovu korumpiranim politicarima. Ako bre! Neka im ne vrate ni dinar. "Morali" su jadni. Sto nisu odustali? Rekli, hvala dovidjenja. Pa zato sto su alavi.. a ovi nasi ih odradili. Pritom su nagrabusili verovatno jerbo su ovi sve odradili po tada vazecim zakonima, te sada VAC moze da sedi i da plache.

Vucina

pre 13 godina

Nekako mi nije jasno kako je on 24milke dao onako.. On je sigurno bio deo dila. Procenat neki ili nesto. Gde je tu njegov deo? Ako se radilo o preprodaji.. onda je sigurno i Cane trebao da bude dobar. Nesto mi ovde smrdi. Svi su mu krvi, a svoju poziciju nije bas objasnio, tj. interes.

Todor

pre 13 godina

Apsolutno je tacna jedna stvar - da je za njega biznis od sada misaona imenica, da niko vise nece raditi sa njim nakon sto je sa detaljima svojih poslova poceo da izlazi u javnost. To samo znaci da je izracunao da mu je prioritet da ne zavrsi u zatvoru, sto opet znaci da imaju ozbiljne dokaze protiv njega.. Prosto.

Milko

pre 13 godina

Drzava nije htela da proda akcije Suboticu i vAC-u istovremeno ne dozvolivsi Bajalovicki da donese odluku o koncetraciji godinu i po dana. Zato su i Vac i Subotic izgubili novac. Hteli su na mufte da zarade, tako im se i vratilo. I Beko je sada u problemu jer ne zna sta ce sa novostima. Miskovic osim sto je pozajmio novac Beku nema nista s tim, sto je Beko i rekao kada je gostovao kod Jugoslava. Jadni posteni Cane, prevarili ga zlotvori...

Zoran

pre 13 godina

Drzava nikada nije prodala svojih 30% u novostima. Bice da ga je Jugoslav dobro pitao "a odakle vam da je Dragi Micovic predstavljao ikoga osim sebe?!"

Hocu reci izgleda su ga mangupi Misko i Beko navukli da drzava nece nikom drugo da proda osim njima, a drzava nije prodala ni njima, kupili su samo ono sto su mali akcionari prodali na berzi.. Iskreno, svasta je ispricao, zavere ovo ono, ali ako se pogleda sta se tu u realnosti desilo i kako se kupovina desila, bice da je samo ispao naivan i glup i sad bi "da se vadi"... I Bajalovicka je sasvim suprotno od njega ispricala, da je Beko urgirao da se izda dozvola WAZ-U a ne da je sto on kaze urgirao da im se ne izda... Malo su se pobrkali loncici....

Igorr

pre 13 godina

Vise verujem Suboticu, nego Mihajlovu, Nikitovica i Kostunici, koji se kriju iza legalizma,a sve rade protiv zakona-postavljaju Tijanica, docekuju Legiju kao predsednika, i privatizuju Novosti i C market na volseban nacin...a sta jos ne znamo. Pretpostavljam da je to samo vrh ledenog brega...

djape071

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Stanka Subotica, naprotiv, smatram da je po nacinu razmisljanja mnogo blizi Beku i Miskovicu nego prosecnm postenom gradjaninu Srbije. Medjutim njegova prica ima smisla i sve se uklapa. Problem je jedino ako su Beko i Miskovic namenili da prodaju i ostalu imovinu koju su oteli (a jesu jer ako su oteli od Subotica koji je polu-mafijas kako li su tek imali obzira prema ostalima a kamo li imovini gradjana) onda tesko da ce nama ostati bilo sta i da cemo imati bilo sta. Jer ako prodaju poljoprivrednu zemlju koju su isto tako na vise nego sumnjiv nacin stekli, a od 2013 ce to moci da urade, onda ce Srbija doci na onaj nivo kada je pala pod Turke. Za nase resurse cemo morati da placamo rentu strancima, jer sve sto stranac uzme ovde, nije uzeo da razvija, veci da arci dok ne iskoristi do kraja. Najzalosnije je sto de facto danas to i u Srbiji najbolja alternativa, tako da ne treba zameriti mnogima koji kazu "pa neka sve uzmu stranci", jer vecina gradjana Srbije bi se danas bez problema vratila u vreme Turske, da odvoji trecinu svojih prihoda nekome sa strane, a da ih niko ne ometa u poslu. Na ovakav nacin, unistene su generacije i generacije da bi se njih par stotina provodilo u malo vecim camcima na crnogorskom i hrvatskom primorju. Sto je nebuloza, ali je to tako.

To sto su uradili i opljackali je nepovratno izgubljeno i za tim ne treba zaliti. Ali, NE SME da se dopusti da to ostane nekaznjeno. Radi generacija koje dolaze treba od njih napraviti primer da se to vise nebi ponavljalo. U Kini bi dobili smrtnu kaznu zbog stvari koje su radili. I Beko i Miskovic i Kostunica, Mihajlov i ostali aparatcici....
Sto ne znaci da ce im biti oprosteno, naprotiv, treba ih jednostavno onemoguciti da rade vise bilo sta sto bi moglo imati bilo kakav uticaj na bilo kog gradjanina Srbije, pa makar bilo i pozitivno. Treba ih ZABRANITI.

humanitaran

pre 13 godina

Cini mi se da je ovo sasvim dovoljno da neki sud (mozda specijalni sud za organizovani kriminal) podnese tuzbu na osnovu gore navedenih navoda. Policija da lepo obavi istragu, a Tadic da prestane da moli za pare ljude protiv kojih postoje navodi da su svoj "uspeh" zasnovali na prevarama. Pa kad oni utvrde ko tu prica istinu, a ko je lazov, da svi lepo procitamo jednu presudu umesto nasumicno izneseni komentara na osnovu parcijalnih informacija potisanih pseudonimima, a pare odu onome ko ih zasluzuje.

Broker

pre 13 godina

Akcije malih akcionara ne mogu ici "na tender", mogu samo akcije drzave, a drzava svoje akcje ni dan danas nije prodala. A akcije malih akcionara su kupljene preko berze, i sva sreca da nije kupio Divac posto je on pokusao da kupi netransparentno - unosenjam akcija u doo i izvan berze.
U Americi se za ovako glupe izjave zabranjuje izlazak na tv, a kamoli da se javnost oblikuje na osnovu nepoznavanja ekonomije i principa berze.

carlos marighella

pre 13 godina

ako sada `padne` Cane a ne MISA i MISKO slobodno mozemo da rasformiramo kompletan pravosudni sistem i da ga upola cene instaliramo u npr obali slonovace...jeste i on (cane) bio igrac ali nenormalno je da jedini on bude zrtveni jarac... a svi su se lepo igrali dok je igra trajala. A bice bas tako - misa i misko na slobodi, dok nastavljaju da trose nase resurse, vreme i strpljenje... bojim se sledece srpske revolucije ...

sasa jokic

pre 13 godina

I sta ce biti posle ovih informacija?! NISTA, pojeo vuk magarca. Pa pomenuta gospoda i dalje vladaju ovom zemljom. A mislim da je nerealno da ocekujemo da sami protiv sebe podignu optuznicu, ili da tako nesto sugerisu Miljku! Cane budi srecan sto si ziv i zdrav, i dokle god boravis Van granica ovog privatnog gulaga zvanog Srbija, kao Karic i Radulovic, nece Ti faliti dlaka s' glave! Da si prihvatio kao Tadic da se samo slikas i glumis nekog bitnog, mozda bi Te ostavili na miru. Ovako Ti si krenuo na njih, a to je nemoguca misija, svi bitni su na platnom spisku odavno.....

tuzioc2

pre 13 godina

u pravu je - prilikom prodaje akcija malih akcionara 2006, svim malim akcionarima je M.V. rekao po kojoj ceni da prodaju i u tome su ucestvovale i brokerske kuce preko kojih su prodavali akcije. Sve je majstorski uradjeno, ali ima dokaza - neka pitaju malo brokerske kuce zasto su "ogranicile" iznos cene akcije malih akcionara ? Sve ima u poslovnim knjigama i lako je dokazati, neka saslusaju male akcionare o prodaji akcija 2006 te.....

tamo_daleko

pre 13 godina

Uopste nisam iznenadjen i ovaj scenario zvuci vrlo verodostojno, buduci da sam se i sam opekao pokusavajuci da radim poslove u Srbiji. Korupcija je zapanjujuca, a pogotovo da je policija ogrezla u korupciji i kriminalu.

Branko

pre 13 godina

Izgleda da mi ne vidimo dovoljno daleko da bi shvatili šta se dešava sa našim tajkunima, privatizacijama, državnim organima. Milioni eura lete kao petobanke, idu optužbe, slične ovima, za kriminal, korupciju, državi se očitava neefikasnost, i čak direktno učešće u kriminalnim radnjama... A pomaka na bolje nema, država je i dalje upadljivo nemoćna, i umesto konkretne pomoći od onih koji bi morali pomoći, jer pomažu u svemu ostalom, dobijaju se samo prazne kritike, koje ništa ne rešavaju. Ali, ako bismo zavirili malo dublje u podatke, za sada poverljive, naših tajkuna i naših privatizacija, verujem da bi bili iznenadjeni ogromnim kreditnim linijama koje stoje iza njih. Te kreditne linije su osnovni razlog "neidentifikovane" zaštićenosti i nedodirljivosi naših tajkuna, što samo po sebi vlast gura u drugu kategoriju autoriteta. Da se razumemo, ne štite se tajkuni, štite se ulaganja koja su preko tajkuna i raznih ostrva plasirana na nesigurno ali izdašno tržište Srbije. Diplomatija je tu da sigurnost poveća. Ako se setimo one diplomatske krilatice "keep us strong", koja je osnovni postulat jakih, jasno je da snaga onih koji se kod nas razbacuju milionima, imovinom, i uticajem na državu, ne leži u njima, nego u topuzu koji iza njih stoji. Naše tajkune drži interes ulagača, kada ulagačima ne budu više interesantni, biće predati državi na postupanje, sve po propisima i zakonima. I onda ćemo ih staviti na stu srama. Tako su prošli već mnogi tajkuni, tako će prolaziti i ovi koji još nisu. Hoće li se potegnuti društveno pitanje zaduženosti naših tajkuna, za koje je garancije dala država? Teško. Ima li iz sveta bilo kakvih primedbi na tajkune koji potiču iz Slobodanovog rasadnika, i koji su i kod njega bili istaknuti? Nema. Zna li se razlog zašto su tajkuni jači od države? Ne zna se. Bar ne zvanično. Keep us strong, na nekoliko svetskih jezika.