Petak, 21.09.2001.

21:24

SRJ PRISTUPA OECD

Izvor: B92

Default images
Ministar finansija Srbije Bozidar Djelic izjavio je u petak FoNetu da je formalno poceo proces pristupanja Savezne republike Jugoslavije Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD). "Taj proces ce trajati krace nego proces ukljucivanja u Evropsku uniju", rekao je Djelic koji je u Parizu imao razgovore sa predstavnicima OECD. Djelic je clanovima Inicijative za borbu protiv korupcije i mita, koja se nalazi u okviru OECD, predstavio strategiju Vlade Srbije za borbu protiv korupcije. "Dogovoreno je da u nasoj zemlji eksperti OECD snime situaciju vezanu za korupciju", izjavio je Djelic. On je naglasio da se Beograd u petak zvanicno ukljucio i u Inicijativu za borbu protiv korupcije.

Djelic je izjavio da je imao razgovore i sa predstavnicima Banke za razvoj Saveta Evrope. "Razgovarali smo o reprogramu naseg duga ovoj banci od 64 miliona nemackih maraka i pristupu novim kreditima. Obezbedili smo najpovoljnije uslove - reprogram duga na 10 godina, postupno otpisivanje zatezne kamate i kamatu na reprogram koja je kamata evropskog bankarskog trzista, kao i dobijanje novih kredita", rekao je Djelic. On je izrazio nadu da SRJ, kada pocetkom sledece godine postane clanica Saveta Evrope, istovremeno postati i clanica te banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: