Četvrtak, 28.06.2007.

07:36

Kroz park umesto kroz tunel

Predlog predsednika Skupštine da između dve zgrade parlamenta bude napravljen tunel naišao na loše reakcije. Dulić odustao.

Izvor: B92

Kroz park umesto kroz tunel IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Dragoljub

pre 16 godina

Uradite plasticnu nadstresnicu i/ili mostic kako poslanici ne bi kisnuli i kako ih ne bi zgazila kola, ali tunel ne kopajte... Preskupo i nepotrebno.

Aleksandar

pre 16 godina

Sto nam je predsednik parlamenta. Od kako je poceo da radi samo se nesto izvinjava i daje glupe predloge. Ne trazimo da imamo dzentlmena, vec coveka koji ce da uradi posao.

Fenix

pre 16 godina

Tooooo, tunel nego sta. Moraju ljudi da cirkulisu izmedju dve zgrade. Taj tunel bi sigurno poboljsao efikasnot rada a i smanjio zagadjenost. Samo mnogo je to hodanja, jedan mali metro po ugledu na rusa se zna ko je kome uzor.
Tako mlad a vec tako pametan, to samo moze kod nas.
Bravo.
p.s. Ajd zdravo odoh da kopam.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kakav je to covek koji odustaje posle par negativnih komentara? Nije valjda da se na ovim stranicama kreira drzavna politika?
Sto se tice tunela mislim da jeste losa ideja, ako vec imamo dve zgrade od kojih je jedna veca a druga manja zasto ne smanjiti drzavnu aparaturu pa sve preseliti u vecu zgradu, eto i ustede a manju mogu i da iznajme nekome,prodaju ili sta li vec,nisam Beogradjanin pa ne znam gde su ove zgrade ali mislim da je logika na mojoj strani...

lud & zbunjen

pre 16 godina

Imam Ideju!!!
Kao mi pristanemo da se kopa tunel! Pa onda pocnemo sa jedne strane i kopamo jedno 30 metara.
I onada kazemo gospodo poslanici tunel je iskopan - ajdemo svi da ga isprobamo.Oni udju dole a mi onda brze - zatrpavaj!

strahota

pre 16 godina

Skupstinu i Vladu prebaciti u SIV 1. Ta zgrada onako stoji neiskoriscena, ne racunajuci MUP koji se siri gde stigne. SIV 1 je i reprezentativna zgrada, restoran, fontanu. reka je blizu (za setnju poslanika) ima dovoljno prostora i kancelarija, a na kraju bi svi bili na okopu. Kada su sednice, kada treba neki ministar da se obrati skupstini. Nek tamo smeste kabinete ministara i celu Vladu+Skupstinu. Onako svi (ministri) kukaju kako im Nemanjina ne odgovara. A sa druge strane.. i nama gradjanima lakse.. kada se strajkuje, svi ispred SIV-a pa nema zakrcenje centra grada.

Zoran Jovanovic

pre 16 godina

A da li bi gospodin Dulic, posto im je plan da iskopaju tunel propao, sada mogao da obezbedi pare od donacija, posto je rekao da on to moze, za porodiliste u Nisu? Ili su mozda poslanici bitniji od beba? Zaboga nemoj slucajno da se smrznu bez tzv TOPLOG PRELAZA.
Aman, ima li normalnog politicara u ovoj zemlji?

Nikola

pre 16 godina

Bilo bi najbolje da se sagradi jos nekoliko zgrada za potrebe poslanickih klubova jer siroti nemaju gde da rade.Nekada je u skupstini moglo da se smesti 6 republika i 2 pokrajine a sada ime je to mala zgrada za 5 poslanickih klubova.Sramota

pekmez

pre 16 godina

Kao deca " A ja sam naj naj naj naj i jos sto puta naj skromniji " na svetu i ja mogu naj naj naj vise shampita i krempita da pojedem na citavom svetu

Milivoj

pre 16 godina

Moram da priznam da je ovo prilična nebuloza i gaf predsednika skupštine.

A naravno da zgrade parlamenta nisu adekvatne za sadašnje skupštinske aktivnosti. Naravno da nisu, kada imamo 250 poslanika! Za zamlju od 7,5 miliona stanovnika to je previše. Dovoljno je i 80. Skupština bi bila efikasnija, jeftinija i trebalo bi joj manje prostora (samo jedna zgrada).

Evo, predlažem sledeće: Reformisati skupštinu, smanjiti broj poslanika, potpuno preseliti skupštinu u Dom Narodne Skupštine, a zgradu u Kralja Milana prodati. Tu bi mogao da bude neki lep hotel.

mm

pre 16 godina

A sta mislite o heliodromu?Kad moze nas Velja sam "Kardiovaskularnu"u nekoj vukojebini,mozemo i mi pa makar i od PDV-a da malo pripomognemo u nevolji nasim dragim poslanicima.A i park bi ostao sacuvan.

gd

pre 16 godina

pa dok prosecna plata nebude bar iznad 1000eur kakvi crni tuneli?! do tog trenutka bi mozda trebalo doneti i dekret da poslanici mogu po beogradu da koriste samo bicikle..

Mashinovodja

pre 16 godina

Ajd', dobro, neka vam bude, nećete tunel, skupo je. Slažem se, stvarno je skupo.
Predlažem da se umesto tunela ispod zemlje, napravi providna plastična cev istih dimenzija, ali dva sprata iznad ulice. Biće mnogo lepo, neuporedivo jeftinije od tunela, a neće skoro ništa poremetiti na ulicama. Jedino tu i tamo trebaće da se stavi poneki potporni stub, ali nije to ništa prema koristi koju ćemo imati. A zamislite samo te miline i lepote: mi stojimo na kiši i zimi, ali toplo nam oko srca dok gledamo kako kroz klimatizovani providni tunel odlučno koračaju naši dragi narodni poslanici i užurbano pripremaju našu svetlu budućnost. Ne moraju čak ni da koračaju, može se ugraditi pokretna traka ili organizovati neki servis električnih kolica kao na železničkoj stanici. (Dodatna prednost: svaki poslanik će imati svog elektrovozača, što je zaposlenje za dodatnih 250 mladih ljudi.)
Rešenje je jeftino, brzo izvodljivo i lako proširivo ako zatreba, na primer, krak prema Patrijaršiji gde neki već sada idu po svoje mišljenje. Nadam se da će "najskromniji od svih poslanika" uzeti u razmatranje moj skromni predlog.

Marie

pre 16 godina

U Engleskom parlamentu (sagradjen pocetkom 16. veka) poslanici sede na koznim klupama direktno jedan pored drugoga, gotovo jedni drugima u krilu, isto tako je govornicki pult u sredini tog jako skucenog prostora. Oni ne vide razloga da to menjaju. U skandinavskim zemljama poslanici dolaze biciklom na posao. Predlog za Beograd: napraviti biciklisticki parking pored obe zgrade i postaviti poslanicke bicikle za slobodnu upotrebu - na primer sa trobojkom. Bilo bi mnogo jeftinije od tunela, odlicno za zdravlje poslanika, a i za njihov imidz, plus za turiste.

Insvisible man

pre 16 godina

Ideja nije losa Srbiji trebaju radne akcije.Posto smo u fazi izgradnje M.Mrkonjic kao jedan od potpredsednika ovakvim idejama moze da koordinira uspesno sa 250 izvrsilaca u kopanju i realizaciji ovako grandioznog projekta. A posto su svi veoma skromni a najvise onaj koji sebe tako i dozivljava (strasno kakva besmislena izjava kako u gramatickom tako i vrednosnom smislu)predlazem da izdvajanja gradjana za pomoc u realizaciji projekta budu malo izdasnija.Mislim da je red da im barem malo olaksamo napor.
Srbija ne zasluzuje bolje.

Milica. BG

pre 16 godina

"Poslanici će šetti preko Pionirskog parka i što se mene tiče to je u redu, ja sam najskromniji od svih poslanika i ja kao čovek s tim nemam problema"
Pa nije li to divno, on ce setati preko Pionirskog parka i to je u redu, podnece tu tesku zrtvu setanja preko Pionirskog parka za svoj narod i on kao COVEK, sta vise, uopste nema problem s tim! Toliko sam ganuta da placem, mislim da cu sad da uzmem lopatu i da odem licno da iskopam taj tunel jer se sad stvarno lose osecam zbog toga sto je najskromniji od svih skromnih poslanika prinuden da se (o uzasa!) seta svaki dan preko Pionirskog parka

dejan

pre 16 godina

Cek, cek. Kuda da idu, jer koliko se secam Radikali i DSS ne prelaze preko Cedine zebre? Kod nas je ljubomora i zajedljivost jos uvek daleko ispred logike. Tunel kao resenje treba razmotriti jer je mozda stvarno potreban.

Dusan

pre 16 godina

I sada Dulic pokazuje da ne razume sustinu problema.On i dalje ima ambiciju da zadrzi obe zgrade samo ce eto(dok se guzva ne smiri) odustati od tunela. Predsednik skupstine bi morao da bude u stanju da razume da reakcije gradjana govore o nezadovoljstvu ogromnim,i za daleko bogatiju drzavu preteranim brojem poslanika, katastrofalnim kadrovskim sastavom skupstine i ocajnom, poslusnickom i parazitskom atmosferom u njoj.Narodu je,i bez Dulicevog tunela, preskupo i besmisleno da placa taj cirkus,zato je tako eksplozivno reagovao.Dakle tunel je samo povod a trosenje paraza obesmisljeni parlament je pravi razlog. Jednostavno,i dinar je previse dati za nesto sto ne vredi ni dinar.To su teme kojima pravi predsednik treba da se bavi a ne kopanje ili nekopanje tunela.

Zarkovic

pre 16 godina

Duliceva ideja o kopanju tunela je naravno besmislena.Ali mozda upravo ona posluzi kao povod za otvaranje daleko smislenije price o tome kakav nam parlament treba.Postojeci je obesmisljen i prema tome u svakom slucaju preskup.Vreme je da Dulicu i slicnim politikantima neko objasni da bi za Srbiju bio odgovarajuci parlament sa dva,tri puta manje poslanika.I samim tim naravno daleko jeftiniji.

kimi

pre 16 godina

Ono shto je dobro u celoj prichi shto je chovek uvideo da je lupio i povukao je tu glupost.
Ono shto je loshe je da ispred skupshtine i dalje postoji onaj semafor na kojem crveno svetlo traje bukvalno
2 minuta. Tamo je pre 6 godina Cheda postavio peshachki prelaz i bio je zbog toga ispljuvan maksimalno i to naravno od strane dss-a. Taj isti dss kad je doshao na vlast je tu stavio semafor na kojem ponavljam crveno svetlo bukvalno traje 2 minuta.

Marko

pre 16 godina

U ovoj zemlji ne treba NISTA da se radi, jer se sve doceka na noz. Glavni nebulozni "argument" je - to je skupo. Zasto da se grade zgrade, kada mozemo svi da spavamo na ulici... Sto da se trose pare, jel da? Zabraniti automobile, jer trose pare... Bolje je ici peske. Zabraniti da ista bude lepo i uredno, jer je bolje da je ruzno i lose (to je jeftino). Zivela jeftina Srbija.

Simpatiko

pre 16 godina

Dulic je simpatican mladic, a i ideja za tunel je 'kud i kamo' OK. Ono sto se meni ne svidja je to sto njegovo misljenje zavisi od tzv javnog mnjenja. Ako on misli da je tunel potreban nek upre iz sve snage da ostvari to. Nek lepo saopsti zasto nam treba tunel, koje su alternative i koliko ce to sve da kosta. Svaku ideju treba testirati, ali na ovakav nacin sigurno ne. ... Al dobro, polako, skapirace on kako se to radi u Srbiji i svugde u svetu.
Pa kad mu padne neka mnogo bolja ideja na pamet, nek je progura i pored cudjenja i pljuvanja "javnog mnjenja".

Sonja

pre 16 godina

Moze Dulic sada i da se pospe pepelom po glavi ne vredi mu to nista.Ovaj bahati i besmisleni predlog je pokazao da se "mladi i pametni" predsednik ni malo ne razlikuje od onih "narodnih predstavnika" kojima predsedava.

zoli

pre 16 godina

Navalili su na taj tunel kao da je u ovoj sve drugo uredjeno , pa je eto ostalo samo to da se sredi ... samo se bojim da ne bude i park sasvim zatvoren za javnost zbog sigurnosti poslanika . Bar ce pesaci ostati sigurni posto se nece vise voziti crnim limuzinama jureci 120 na sat , zato sto eto zure na sednicu .

Александар В.

pre 16 godina

Потпуно се слажем да се направи тунел. Пре свега много је лепше и репрезентативније да се у Дому народне скупштине одржавају седнице уместо у подруму зграде у Краља Милана где посланици не могу да се мимоиђу, и седе као у 19 веку. Пошто у Дому НС нема довољно простора за свакодневни рад посланичких клубова, мора се користити садашња зграда у К. Милана бар за припреме седница, састанке одбора итд. Е сад замислимо како посланици циркулишу преко парка са фасциклама у рукама без обзира на годишње доба (рецимо киша, снег?).

Vojislav

pre 16 godina

Dulic se sada folira i kao "slusa glas naroda".A da reakcija nije bila tako jaka on bi sebi poceo da zida taj spomenik u vidu tunela.Ako deja postoji vec 20 godina kako to da pre Dulica niko za nju nije cuo.Ali na kraju krajeva dobro je da je odustao od ove fantazmagorije.

Duša

pre 16 godina

Dobra ideja: Ne kopati tunel, već do druge zgrade preko parka. Samo i o tome treba razmisliti jer neki poslanici bi morali biti upozoreni da ne gaze travu i ne kidaju cveće!

Pera Pisar

pre 16 godina

"Ja sam najskromniji od svih poslanika". Pa samo stavljanje sebe u naj kontekst nije odlika skromnosti. A mislio sam da je bas dobro da jedna takva osoba bude na celu parlamenta ali posle ove gluposti sa tunelom vidim da je to bila ogromna greska. I dalje ne shvatam zasto je to uopste pominjao. Ljudi jedva prezivljavaju a gledaju 250 poslanika koji imaju ogromna primanja za nerad i gluposti koje nam serviraju svaki dan uzivo. Ali ocigledno da su to njegovi prioriteti a ne smanjenje broja poslanika, efikasnost u donosenju zakona i smanjenje troskova rada parlamenta. Ovakvom kadrovskom politikom DS ce sam sebe unistiti. SRAMOTA

Pera Pisar

pre 16 godina

"Ja sam najskromniji od svih poslanika". Pa samo stavljanje sebe u naj kontekst nije odlika skromnosti. A mislio sam da je bas dobro da jedna takva osoba bude na celu parlamenta ali posle ove gluposti sa tunelom vidim da je to bila ogromna greska. I dalje ne shvatam zasto je to uopste pominjao. Ljudi jedva prezivljavaju a gledaju 250 poslanika koji imaju ogromna primanja za nerad i gluposti koje nam serviraju svaki dan uzivo. Ali ocigledno da su to njegovi prioriteti a ne smanjenje broja poslanika, efikasnost u donosenju zakona i smanjenje troskova rada parlamenta. Ovakvom kadrovskom politikom DS ce sam sebe unistiti. SRAMOTA

Duša

pre 16 godina

Dobra ideja: Ne kopati tunel, već do druge zgrade preko parka. Samo i o tome treba razmisliti jer neki poslanici bi morali biti upozoreni da ne gaze travu i ne kidaju cveće!

Zarkovic

pre 16 godina

Duliceva ideja o kopanju tunela je naravno besmislena.Ali mozda upravo ona posluzi kao povod za otvaranje daleko smislenije price o tome kakav nam parlament treba.Postojeci je obesmisljen i prema tome u svakom slucaju preskup.Vreme je da Dulicu i slicnim politikantima neko objasni da bi za Srbiju bio odgovarajuci parlament sa dva,tri puta manje poslanika.I samim tim naravno daleko jeftiniji.

Sonja

pre 16 godina

Moze Dulic sada i da se pospe pepelom po glavi ne vredi mu to nista.Ovaj bahati i besmisleni predlog je pokazao da se "mladi i pametni" predsednik ni malo ne razlikuje od onih "narodnih predstavnika" kojima predsedava.

Dusan

pre 16 godina

I sada Dulic pokazuje da ne razume sustinu problema.On i dalje ima ambiciju da zadrzi obe zgrade samo ce eto(dok se guzva ne smiri) odustati od tunela. Predsednik skupstine bi morao da bude u stanju da razume da reakcije gradjana govore o nezadovoljstvu ogromnim,i za daleko bogatiju drzavu preteranim brojem poslanika, katastrofalnim kadrovskim sastavom skupstine i ocajnom, poslusnickom i parazitskom atmosferom u njoj.Narodu je,i bez Dulicevog tunela, preskupo i besmisleno da placa taj cirkus,zato je tako eksplozivno reagovao.Dakle tunel je samo povod a trosenje paraza obesmisljeni parlament je pravi razlog. Jednostavno,i dinar je previse dati za nesto sto ne vredi ni dinar.To su teme kojima pravi predsednik treba da se bavi a ne kopanje ili nekopanje tunela.

Marko

pre 16 godina

U ovoj zemlji ne treba NISTA da se radi, jer se sve doceka na noz. Glavni nebulozni "argument" je - to je skupo. Zasto da se grade zgrade, kada mozemo svi da spavamo na ulici... Sto da se trose pare, jel da? Zabraniti automobile, jer trose pare... Bolje je ici peske. Zabraniti da ista bude lepo i uredno, jer je bolje da je ruzno i lose (to je jeftino). Zivela jeftina Srbija.

lud & zbunjen

pre 16 godina

Imam Ideju!!!
Kao mi pristanemo da se kopa tunel! Pa onda pocnemo sa jedne strane i kopamo jedno 30 metara.
I onada kazemo gospodo poslanici tunel je iskopan - ajdemo svi da ga isprobamo.Oni udju dole a mi onda brze - zatrpavaj!

Александар В.

pre 16 godina

Потпуно се слажем да се направи тунел. Пре свега много је лепше и репрезентативније да се у Дому народне скупштине одржавају седнице уместо у подруму зграде у Краља Милана где посланици не могу да се мимоиђу, и седе као у 19 веку. Пошто у Дому НС нема довољно простора за свакодневни рад посланичких клубова, мора се користити садашња зграда у К. Милана бар за припреме седница, састанке одбора итд. Е сад замислимо како посланици циркулишу преко парка са фасциклама у рукама без обзира на годишње доба (рецимо киша, снег?).

Vojislav

pre 16 godina

Dulic se sada folira i kao "slusa glas naroda".A da reakcija nije bila tako jaka on bi sebi poceo da zida taj spomenik u vidu tunela.Ako deja postoji vec 20 godina kako to da pre Dulica niko za nju nije cuo.Ali na kraju krajeva dobro je da je odustao od ove fantazmagorije.

Milica. BG

pre 16 godina

"Poslanici će šetti preko Pionirskog parka i što se mene tiče to je u redu, ja sam najskromniji od svih poslanika i ja kao čovek s tim nemam problema"
Pa nije li to divno, on ce setati preko Pionirskog parka i to je u redu, podnece tu tesku zrtvu setanja preko Pionirskog parka za svoj narod i on kao COVEK, sta vise, uopste nema problem s tim! Toliko sam ganuta da placem, mislim da cu sad da uzmem lopatu i da odem licno da iskopam taj tunel jer se sad stvarno lose osecam zbog toga sto je najskromniji od svih skromnih poslanika prinuden da se (o uzasa!) seta svaki dan preko Pionirskog parka

zoli

pre 16 godina

Navalili su na taj tunel kao da je u ovoj sve drugo uredjeno , pa je eto ostalo samo to da se sredi ... samo se bojim da ne bude i park sasvim zatvoren za javnost zbog sigurnosti poslanika . Bar ce pesaci ostati sigurni posto se nece vise voziti crnim limuzinama jureci 120 na sat , zato sto eto zure na sednicu .

Mashinovodja

pre 16 godina

Ajd', dobro, neka vam bude, nećete tunel, skupo je. Slažem se, stvarno je skupo.
Predlažem da se umesto tunela ispod zemlje, napravi providna plastična cev istih dimenzija, ali dva sprata iznad ulice. Biće mnogo lepo, neuporedivo jeftinije od tunela, a neće skoro ništa poremetiti na ulicama. Jedino tu i tamo trebaće da se stavi poneki potporni stub, ali nije to ništa prema koristi koju ćemo imati. A zamislite samo te miline i lepote: mi stojimo na kiši i zimi, ali toplo nam oko srca dok gledamo kako kroz klimatizovani providni tunel odlučno koračaju naši dragi narodni poslanici i užurbano pripremaju našu svetlu budućnost. Ne moraju čak ni da koračaju, može se ugraditi pokretna traka ili organizovati neki servis električnih kolica kao na železničkoj stanici. (Dodatna prednost: svaki poslanik će imati svog elektrovozača, što je zaposlenje za dodatnih 250 mladih ljudi.)
Rešenje je jeftino, brzo izvodljivo i lako proširivo ako zatreba, na primer, krak prema Patrijaršiji gde neki već sada idu po svoje mišljenje. Nadam se da će "najskromniji od svih poslanika" uzeti u razmatranje moj skromni predlog.

Marie

pre 16 godina

U Engleskom parlamentu (sagradjen pocetkom 16. veka) poslanici sede na koznim klupama direktno jedan pored drugoga, gotovo jedni drugima u krilu, isto tako je govornicki pult u sredini tog jako skucenog prostora. Oni ne vide razloga da to menjaju. U skandinavskim zemljama poslanici dolaze biciklom na posao. Predlog za Beograd: napraviti biciklisticki parking pored obe zgrade i postaviti poslanicke bicikle za slobodnu upotrebu - na primer sa trobojkom. Bilo bi mnogo jeftinije od tunela, odlicno za zdravlje poslanika, a i za njihov imidz, plus za turiste.

Milivoj

pre 16 godina

Moram da priznam da je ovo prilična nebuloza i gaf predsednika skupštine.

A naravno da zgrade parlamenta nisu adekvatne za sadašnje skupštinske aktivnosti. Naravno da nisu, kada imamo 250 poslanika! Za zamlju od 7,5 miliona stanovnika to je previše. Dovoljno je i 80. Skupština bi bila efikasnija, jeftinija i trebalo bi joj manje prostora (samo jedna zgrada).

Evo, predlažem sledeće: Reformisati skupštinu, smanjiti broj poslanika, potpuno preseliti skupštinu u Dom Narodne Skupštine, a zgradu u Kralja Milana prodati. Tu bi mogao da bude neki lep hotel.

Simpatiko

pre 16 godina

Dulic je simpatican mladic, a i ideja za tunel je 'kud i kamo' OK. Ono sto se meni ne svidja je to sto njegovo misljenje zavisi od tzv javnog mnjenja. Ako on misli da je tunel potreban nek upre iz sve snage da ostvari to. Nek lepo saopsti zasto nam treba tunel, koje su alternative i koliko ce to sve da kosta. Svaku ideju treba testirati, ali na ovakav nacin sigurno ne. ... Al dobro, polako, skapirace on kako se to radi u Srbiji i svugde u svetu.
Pa kad mu padne neka mnogo bolja ideja na pamet, nek je progura i pored cudjenja i pljuvanja "javnog mnjenja".

kimi

pre 16 godina

Ono shto je dobro u celoj prichi shto je chovek uvideo da je lupio i povukao je tu glupost.
Ono shto je loshe je da ispred skupshtine i dalje postoji onaj semafor na kojem crveno svetlo traje bukvalno
2 minuta. Tamo je pre 6 godina Cheda postavio peshachki prelaz i bio je zbog toga ispljuvan maksimalno i to naravno od strane dss-a. Taj isti dss kad je doshao na vlast je tu stavio semafor na kojem ponavljam crveno svetlo bukvalno traje 2 minuta.

pekmez

pre 16 godina

Kao deca " A ja sam naj naj naj naj i jos sto puta naj skromniji " na svetu i ja mogu naj naj naj vise shampita i krempita da pojedem na citavom svetu

Nikola

pre 16 godina

Bilo bi najbolje da se sagradi jos nekoliko zgrada za potrebe poslanickih klubova jer siroti nemaju gde da rade.Nekada je u skupstini moglo da se smesti 6 republika i 2 pokrajine a sada ime je to mala zgrada za 5 poslanickih klubova.Sramota

Insvisible man

pre 16 godina

Ideja nije losa Srbiji trebaju radne akcije.Posto smo u fazi izgradnje M.Mrkonjic kao jedan od potpredsednika ovakvim idejama moze da koordinira uspesno sa 250 izvrsilaca u kopanju i realizaciji ovako grandioznog projekta. A posto su svi veoma skromni a najvise onaj koji sebe tako i dozivljava (strasno kakva besmislena izjava kako u gramatickom tako i vrednosnom smislu)predlazem da izdvajanja gradjana za pomoc u realizaciji projekta budu malo izdasnija.Mislim da je red da im barem malo olaksamo napor.
Srbija ne zasluzuje bolje.

Zoran Jovanovic

pre 16 godina

A da li bi gospodin Dulic, posto im je plan da iskopaju tunel propao, sada mogao da obezbedi pare od donacija, posto je rekao da on to moze, za porodiliste u Nisu? Ili su mozda poslanici bitniji od beba? Zaboga nemoj slucajno da se smrznu bez tzv TOPLOG PRELAZA.
Aman, ima li normalnog politicara u ovoj zemlji?

Fenix

pre 16 godina

Tooooo, tunel nego sta. Moraju ljudi da cirkulisu izmedju dve zgrade. Taj tunel bi sigurno poboljsao efikasnot rada a i smanjio zagadjenost. Samo mnogo je to hodanja, jedan mali metro po ugledu na rusa se zna ko je kome uzor.
Tako mlad a vec tako pametan, to samo moze kod nas.
Bravo.
p.s. Ajd zdravo odoh da kopam.

Aleksandar

pre 16 godina

Sto nam je predsednik parlamenta. Od kako je poceo da radi samo se nesto izvinjava i daje glupe predloge. Ne trazimo da imamo dzentlmena, vec coveka koji ce da uradi posao.

mm

pre 16 godina

A sta mislite o heliodromu?Kad moze nas Velja sam "Kardiovaskularnu"u nekoj vukojebini,mozemo i mi pa makar i od PDV-a da malo pripomognemo u nevolji nasim dragim poslanicima.A i park bi ostao sacuvan.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kakav je to covek koji odustaje posle par negativnih komentara? Nije valjda da se na ovim stranicama kreira drzavna politika?
Sto se tice tunela mislim da jeste losa ideja, ako vec imamo dve zgrade od kojih je jedna veca a druga manja zasto ne smanjiti drzavnu aparaturu pa sve preseliti u vecu zgradu, eto i ustede a manju mogu i da iznajme nekome,prodaju ili sta li vec,nisam Beogradjanin pa ne znam gde su ove zgrade ali mislim da je logika na mojoj strani...

dejan

pre 16 godina

Cek, cek. Kuda da idu, jer koliko se secam Radikali i DSS ne prelaze preko Cedine zebre? Kod nas je ljubomora i zajedljivost jos uvek daleko ispred logike. Tunel kao resenje treba razmotriti jer je mozda stvarno potreban.

gd

pre 16 godina

pa dok prosecna plata nebude bar iznad 1000eur kakvi crni tuneli?! do tog trenutka bi mozda trebalo doneti i dekret da poslanici mogu po beogradu da koriste samo bicikle..

strahota

pre 16 godina

Skupstinu i Vladu prebaciti u SIV 1. Ta zgrada onako stoji neiskoriscena, ne racunajuci MUP koji se siri gde stigne. SIV 1 je i reprezentativna zgrada, restoran, fontanu. reka je blizu (za setnju poslanika) ima dovoljno prostora i kancelarija, a na kraju bi svi bili na okopu. Kada su sednice, kada treba neki ministar da se obrati skupstini. Nek tamo smeste kabinete ministara i celu Vladu+Skupstinu. Onako svi (ministri) kukaju kako im Nemanjina ne odgovara. A sa druge strane.. i nama gradjanima lakse.. kada se strajkuje, svi ispred SIV-a pa nema zakrcenje centra grada.

Dragoljub

pre 16 godina

Uradite plasticnu nadstresnicu i/ili mostic kako poslanici ne bi kisnuli i kako ih ne bi zgazila kola, ali tunel ne kopajte... Preskupo i nepotrebno.

Marko

pre 16 godina

U ovoj zemlji ne treba NISTA da se radi, jer se sve doceka na noz. Glavni nebulozni "argument" je - to je skupo. Zasto da se grade zgrade, kada mozemo svi da spavamo na ulici... Sto da se trose pare, jel da? Zabraniti automobile, jer trose pare... Bolje je ici peske. Zabraniti da ista bude lepo i uredno, jer je bolje da je ruzno i lose (to je jeftino). Zivela jeftina Srbija.

Александар В.

pre 16 godina

Потпуно се слажем да се направи тунел. Пре свега много је лепше и репрезентативније да се у Дому народне скупштине одржавају седнице уместо у подруму зграде у Краља Милана где посланици не могу да се мимоиђу, и седе као у 19 веку. Пошто у Дому НС нема довољно простора за свакодневни рад посланичких клубова, мора се користити садашња зграда у К. Милана бар за припреме седница, састанке одбора итд. Е сад замислимо како посланици циркулишу преко парка са фасциклама у рукама без обзира на годишње доба (рецимо киша, снег?).

Mashinovodja

pre 16 godina

Ajd', dobro, neka vam bude, nećete tunel, skupo je. Slažem se, stvarno je skupo.
Predlažem da se umesto tunela ispod zemlje, napravi providna plastična cev istih dimenzija, ali dva sprata iznad ulice. Biće mnogo lepo, neuporedivo jeftinije od tunela, a neće skoro ništa poremetiti na ulicama. Jedino tu i tamo trebaće da se stavi poneki potporni stub, ali nije to ništa prema koristi koju ćemo imati. A zamislite samo te miline i lepote: mi stojimo na kiši i zimi, ali toplo nam oko srca dok gledamo kako kroz klimatizovani providni tunel odlučno koračaju naši dragi narodni poslanici i užurbano pripremaju našu svetlu budućnost. Ne moraju čak ni da koračaju, može se ugraditi pokretna traka ili organizovati neki servis električnih kolica kao na železničkoj stanici. (Dodatna prednost: svaki poslanik će imati svog elektrovozača, što je zaposlenje za dodatnih 250 mladih ljudi.)
Rešenje je jeftino, brzo izvodljivo i lako proširivo ako zatreba, na primer, krak prema Patrijaršiji gde neki već sada idu po svoje mišljenje. Nadam se da će "najskromniji od svih poslanika" uzeti u razmatranje moj skromni predlog.

Pera Pisar

pre 16 godina

"Ja sam najskromniji od svih poslanika". Pa samo stavljanje sebe u naj kontekst nije odlika skromnosti. A mislio sam da je bas dobro da jedna takva osoba bude na celu parlamenta ali posle ove gluposti sa tunelom vidim da je to bila ogromna greska. I dalje ne shvatam zasto je to uopste pominjao. Ljudi jedva prezivljavaju a gledaju 250 poslanika koji imaju ogromna primanja za nerad i gluposti koje nam serviraju svaki dan uzivo. Ali ocigledno da su to njegovi prioriteti a ne smanjenje broja poslanika, efikasnost u donosenju zakona i smanjenje troskova rada parlamenta. Ovakvom kadrovskom politikom DS ce sam sebe unistiti. SRAMOTA

Vojislav

pre 16 godina

Dulic se sada folira i kao "slusa glas naroda".A da reakcija nije bila tako jaka on bi sebi poceo da zida taj spomenik u vidu tunela.Ako deja postoji vec 20 godina kako to da pre Dulica niko za nju nije cuo.Ali na kraju krajeva dobro je da je odustao od ove fantazmagorije.

kimi

pre 16 godina

Ono shto je dobro u celoj prichi shto je chovek uvideo da je lupio i povukao je tu glupost.
Ono shto je loshe je da ispred skupshtine i dalje postoji onaj semafor na kojem crveno svetlo traje bukvalno
2 minuta. Tamo je pre 6 godina Cheda postavio peshachki prelaz i bio je zbog toga ispljuvan maksimalno i to naravno od strane dss-a. Taj isti dss kad je doshao na vlast je tu stavio semafor na kojem ponavljam crveno svetlo bukvalno traje 2 minuta.

lud & zbunjen

pre 16 godina

Imam Ideju!!!
Kao mi pristanemo da se kopa tunel! Pa onda pocnemo sa jedne strane i kopamo jedno 30 metara.
I onada kazemo gospodo poslanici tunel je iskopan - ajdemo svi da ga isprobamo.Oni udju dole a mi onda brze - zatrpavaj!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

kakav je to covek koji odustaje posle par negativnih komentara? Nije valjda da se na ovim stranicama kreira drzavna politika?
Sto se tice tunela mislim da jeste losa ideja, ako vec imamo dve zgrade od kojih je jedna veca a druga manja zasto ne smanjiti drzavnu aparaturu pa sve preseliti u vecu zgradu, eto i ustede a manju mogu i da iznajme nekome,prodaju ili sta li vec,nisam Beogradjanin pa ne znam gde su ove zgrade ali mislim da je logika na mojoj strani...

Duša

pre 16 godina

Dobra ideja: Ne kopati tunel, već do druge zgrade preko parka. Samo i o tome treba razmisliti jer neki poslanici bi morali biti upozoreni da ne gaze travu i ne kidaju cveće!

zoli

pre 16 godina

Navalili su na taj tunel kao da je u ovoj sve drugo uredjeno , pa je eto ostalo samo to da se sredi ... samo se bojim da ne bude i park sasvim zatvoren za javnost zbog sigurnosti poslanika . Bar ce pesaci ostati sigurni posto se nece vise voziti crnim limuzinama jureci 120 na sat , zato sto eto zure na sednicu .

Sonja

pre 16 godina

Moze Dulic sada i da se pospe pepelom po glavi ne vredi mu to nista.Ovaj bahati i besmisleni predlog je pokazao da se "mladi i pametni" predsednik ni malo ne razlikuje od onih "narodnih predstavnika" kojima predsedava.

Dusan

pre 16 godina

I sada Dulic pokazuje da ne razume sustinu problema.On i dalje ima ambiciju da zadrzi obe zgrade samo ce eto(dok se guzva ne smiri) odustati od tunela. Predsednik skupstine bi morao da bude u stanju da razume da reakcije gradjana govore o nezadovoljstvu ogromnim,i za daleko bogatiju drzavu preteranim brojem poslanika, katastrofalnim kadrovskim sastavom skupstine i ocajnom, poslusnickom i parazitskom atmosferom u njoj.Narodu je,i bez Dulicevog tunela, preskupo i besmisleno da placa taj cirkus,zato je tako eksplozivno reagovao.Dakle tunel je samo povod a trosenje paraza obesmisljeni parlament je pravi razlog. Jednostavno,i dinar je previse dati za nesto sto ne vredi ni dinar.To su teme kojima pravi predsednik treba da se bavi a ne kopanje ili nekopanje tunela.

Zarkovic

pre 16 godina

Duliceva ideja o kopanju tunela je naravno besmislena.Ali mozda upravo ona posluzi kao povod za otvaranje daleko smislenije price o tome kakav nam parlament treba.Postojeci je obesmisljen i prema tome u svakom slucaju preskup.Vreme je da Dulicu i slicnim politikantima neko objasni da bi za Srbiju bio odgovarajuci parlament sa dva,tri puta manje poslanika.I samim tim naravno daleko jeftiniji.

Simpatiko

pre 16 godina

Dulic je simpatican mladic, a i ideja za tunel je 'kud i kamo' OK. Ono sto se meni ne svidja je to sto njegovo misljenje zavisi od tzv javnog mnjenja. Ako on misli da je tunel potreban nek upre iz sve snage da ostvari to. Nek lepo saopsti zasto nam treba tunel, koje su alternative i koliko ce to sve da kosta. Svaku ideju treba testirati, ali na ovakav nacin sigurno ne. ... Al dobro, polako, skapirace on kako se to radi u Srbiji i svugde u svetu.
Pa kad mu padne neka mnogo bolja ideja na pamet, nek je progura i pored cudjenja i pljuvanja "javnog mnjenja".

Marie

pre 16 godina

U Engleskom parlamentu (sagradjen pocetkom 16. veka) poslanici sede na koznim klupama direktno jedan pored drugoga, gotovo jedni drugima u krilu, isto tako je govornicki pult u sredini tog jako skucenog prostora. Oni ne vide razloga da to menjaju. U skandinavskim zemljama poslanici dolaze biciklom na posao. Predlog za Beograd: napraviti biciklisticki parking pored obe zgrade i postaviti poslanicke bicikle za slobodnu upotrebu - na primer sa trobojkom. Bilo bi mnogo jeftinije od tunela, odlicno za zdravlje poslanika, a i za njihov imidz, plus za turiste.

Milica. BG

pre 16 godina

"Poslanici će šetti preko Pionirskog parka i što se mene tiče to je u redu, ja sam najskromniji od svih poslanika i ja kao čovek s tim nemam problema"
Pa nije li to divno, on ce setati preko Pionirskog parka i to je u redu, podnece tu tesku zrtvu setanja preko Pionirskog parka za svoj narod i on kao COVEK, sta vise, uopste nema problem s tim! Toliko sam ganuta da placem, mislim da cu sad da uzmem lopatu i da odem licno da iskopam taj tunel jer se sad stvarno lose osecam zbog toga sto je najskromniji od svih skromnih poslanika prinuden da se (o uzasa!) seta svaki dan preko Pionirskog parka

Insvisible man

pre 16 godina

Ideja nije losa Srbiji trebaju radne akcije.Posto smo u fazi izgradnje M.Mrkonjic kao jedan od potpredsednika ovakvim idejama moze da koordinira uspesno sa 250 izvrsilaca u kopanju i realizaciji ovako grandioznog projekta. A posto su svi veoma skromni a najvise onaj koji sebe tako i dozivljava (strasno kakva besmislena izjava kako u gramatickom tako i vrednosnom smislu)predlazem da izdvajanja gradjana za pomoc u realizaciji projekta budu malo izdasnija.Mislim da je red da im barem malo olaksamo napor.
Srbija ne zasluzuje bolje.

dejan

pre 16 godina

Cek, cek. Kuda da idu, jer koliko se secam Radikali i DSS ne prelaze preko Cedine zebre? Kod nas je ljubomora i zajedljivost jos uvek daleko ispred logike. Tunel kao resenje treba razmotriti jer je mozda stvarno potreban.

gd

pre 16 godina

pa dok prosecna plata nebude bar iznad 1000eur kakvi crni tuneli?! do tog trenutka bi mozda trebalo doneti i dekret da poslanici mogu po beogradu da koriste samo bicikle..

mm

pre 16 godina

A sta mislite o heliodromu?Kad moze nas Velja sam "Kardiovaskularnu"u nekoj vukojebini,mozemo i mi pa makar i od PDV-a da malo pripomognemo u nevolji nasim dragim poslanicima.A i park bi ostao sacuvan.

pekmez

pre 16 godina

Kao deca " A ja sam naj naj naj naj i jos sto puta naj skromniji " na svetu i ja mogu naj naj naj vise shampita i krempita da pojedem na citavom svetu

Milivoj

pre 16 godina

Moram da priznam da je ovo prilična nebuloza i gaf predsednika skupštine.

A naravno da zgrade parlamenta nisu adekvatne za sadašnje skupštinske aktivnosti. Naravno da nisu, kada imamo 250 poslanika! Za zamlju od 7,5 miliona stanovnika to je previše. Dovoljno je i 80. Skupština bi bila efikasnija, jeftinija i trebalo bi joj manje prostora (samo jedna zgrada).

Evo, predlažem sledeće: Reformisati skupštinu, smanjiti broj poslanika, potpuno preseliti skupštinu u Dom Narodne Skupštine, a zgradu u Kralja Milana prodati. Tu bi mogao da bude neki lep hotel.

Zoran Jovanovic

pre 16 godina

A da li bi gospodin Dulic, posto im je plan da iskopaju tunel propao, sada mogao da obezbedi pare od donacija, posto je rekao da on to moze, za porodiliste u Nisu? Ili su mozda poslanici bitniji od beba? Zaboga nemoj slucajno da se smrznu bez tzv TOPLOG PRELAZA.
Aman, ima li normalnog politicara u ovoj zemlji?

strahota

pre 16 godina

Skupstinu i Vladu prebaciti u SIV 1. Ta zgrada onako stoji neiskoriscena, ne racunajuci MUP koji se siri gde stigne. SIV 1 je i reprezentativna zgrada, restoran, fontanu. reka je blizu (za setnju poslanika) ima dovoljno prostora i kancelarija, a na kraju bi svi bili na okopu. Kada su sednice, kada treba neki ministar da se obrati skupstini. Nek tamo smeste kabinete ministara i celu Vladu+Skupstinu. Onako svi (ministri) kukaju kako im Nemanjina ne odgovara. A sa druge strane.. i nama gradjanima lakse.. kada se strajkuje, svi ispred SIV-a pa nema zakrcenje centra grada.

Nikola

pre 16 godina

Bilo bi najbolje da se sagradi jos nekoliko zgrada za potrebe poslanickih klubova jer siroti nemaju gde da rade.Nekada je u skupstini moglo da se smesti 6 republika i 2 pokrajine a sada ime je to mala zgrada za 5 poslanickih klubova.Sramota

Fenix

pre 16 godina

Tooooo, tunel nego sta. Moraju ljudi da cirkulisu izmedju dve zgrade. Taj tunel bi sigurno poboljsao efikasnot rada a i smanjio zagadjenost. Samo mnogo je to hodanja, jedan mali metro po ugledu na rusa se zna ko je kome uzor.
Tako mlad a vec tako pametan, to samo moze kod nas.
Bravo.
p.s. Ajd zdravo odoh da kopam.

Aleksandar

pre 16 godina

Sto nam je predsednik parlamenta. Od kako je poceo da radi samo se nesto izvinjava i daje glupe predloge. Ne trazimo da imamo dzentlmena, vec coveka koji ce da uradi posao.

Dragoljub

pre 16 godina

Uradite plasticnu nadstresnicu i/ili mostic kako poslanici ne bi kisnuli i kako ih ne bi zgazila kola, ali tunel ne kopajte... Preskupo i nepotrebno.