Petak, 11.12.2020.

08:12

Odnosi Kine i SAD na najnižem nivou

"Kontinuirano pogoršanje odnosa Kine i SAD, koji su na najnižem nivou poslednjih decenija, naneće nepopravljivu štetu osnovnim interesima te dve zemlje".

Izvor: Tanjug

Odnosi Kine i SAD na najnižem nivou
Ilustracija: Depositphotos/ Aquir014b

To je ocenio ocenio je kineski ambasador u Vašingtonu Cuej Tjenkaj.

Prema njegovim rečima, "predrasude i hladnoratovski način razmišljanja pojedinih ljudi" dovode odnose SAD i Kine do ivice sukoba.

"Kina i SAD trebalo bi da imaju mudrosti i sposobnosti da prevazidju razlike i obnove strateški okvir odnosa koji uključuje obostrano korisnu saradnju i održiv i stabilan razvoj", rekao je ambasador Kine u SAD konferenciji Američko-kineskog poslovnog saveta, prenosi Čajna dejli.

On je izjavio da je saradnja jedini pravi izbor za obe zemlje, dodajući da nijedna razlika izmedju SAD i Kine ne opravdava bilo kakav sukob ili konfrontaciju.

Dodao je da Kina i SAD treba da saradjuju u borbi protiv virusa kovid-19, ali i na pronalaženju rešenja za druge globalne izazove poput klimatskih promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: