Utorak, 19.01.2016.

12:39

BG: Pronađen vozač koji je udario dve učenice

Dve učenice Pete gimnazije povređene su kad je na njih naleteo automobil ispred škole. Vozač crnog "fijat punta" nađen je nakon nekoli sati provedenih u bekstvu

Izvor: B92

BG: Pronaðen vozaè koji je udario dve uèenice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

bg

pre 8 godina

A sta je sa onim sto je pretrcavao kod fransa? Hoce li on dobiti krivicnu prijavu za ugrozavanje bezbednosti saobracaja ili je u Srbiji potrebno da imas kola da bi dobio naslovnu u novinama i epitet zlog bahatog vozaca? Podjednako losu stvar je uradio ! (a ovaj sto je udario devojcice nek odgovara uopste mi ne smeta kad je bezao)

Riki

pre 8 godina

@Mile

Kako moze pesak da bude bahat u odnosu na vozaca na pesackom prelazu ?
Vozac ne samo da je APSOLUTNO duzan da ustupi prednost pesaku na pesackom prelazu i nego i da uspori ako je vidljivost slaba pri priblizavanju. Cim pesak pokaze nameru da kroci na pesacki prelaz, ti si zakonski duzan da stanes.

zagor

pre 8 godina

@al smo besni
najneuspesniji pokusaj godine da se ironijom relativizuje prekrsaj i izvrsi zamena teza. to da je covek pregazio dvoje dece na pesackom prelazu, pa pobegao, nije nesto sto moze da se pogresno zakljuci iz besnih komentara, to je STVARNO tako bilo, a besni komentari su posledica.
znaci
1. covek STVARNO PREGAZI DECU I POBEGNE
2. krenu besni komentari

a ne kako ti insinuiras
1. covek kuca sms u kolima na parkingu
2. nego ga vidi i lazo prijavi da kuca sms u voznji
3. krenu besni kometari koji jos vise naduvaju celu stvar, pa na kraju ispadne jos da je covek zgazio kolima decu i pobegao - haha kakvi ludaci!

mrsomud

pre 8 godina

Dobro ljudi, hoce li neko ovim tuziocima stati na kraj. Lik udari kolima devojcice, nanese povrede i pobegne, i kad ga policija pronadje tuzioc kaze: pisi krivicnu u redovnoj proceduri!! Ni trepnuo nije da mu odredi pritvor. Ovo sto se radi u nasem pravosudju samo ohrabruje i daje vetar u ledja bahatim vozacima, jer se vise isplati pobeci sa lica mesta (pa ako te ne pronadju extra) nego ostati i pruziti pomoc povredjenom.

Atomski Mrav

pre 8 godina

Svakom se vozacu moze dogoditi da pokosi coveka iz vise razloga nevezano ko je kriv, ali da pobegnes to je za momentalnu osudu!

Vlada

pre 8 godina

(Al smo besni, 19. januar 2016 19:55)

Da, potpuno bez razloga; nije da ljude bahato gaze i prebijaju svaki dan pa se onda izvlače bez posledica, pa da razumeš zašto.

bilo pa prošlo

pre 8 godina

Sve treba da počne još u auto školi, da se na polaganju uvede pravilo da kandidat obavezno vozi pored takvih objekata kao što je škola, gde mora da uspori, i lepo da se na tom ispitu ruše svi koji to ne rade, jer su opasni po okolinu, tako da ne može da dobije ni dozvolu dok to ne utuvi. Niko se nije naučen rodio, niti se podrazumeva da ima osećaj onako samo od sebe.
A za bežanje sa lica mesta, stvarno nemam reči koliko nečovečno. Tuđi život kao ništa, samo sebe spasti, pa s tom filozofijom na putu ka životinjskom carstvu.

Tottenham

pre 8 godina

Kakva ljiga mora da budes da pobegnes, pa sta da je njima trebala hitno pomoc a ti pobegao i ostavio ih da umiru strasno, odma robija.

Mika Sumikinen

pre 8 godina

Mislim da je resenje moguće samo na dva načina: prvi je da se ležeći panduri ispred zebre podignu za još po pola metra ili da se naprave udarne rupe ispred i iza...kao minsko polje. Šta god drugo da ovi naši "bogom dani" smisle daće rezultate do ... Osećam da će sledeća zabrana biti upotreba mobilnog do 30 godine a sledećih 60 uz nadzor roditelja. Ukoliko, daleko bilo, neki roditelj baci kašiku pre svoje 120 godine, jbg...život je nekome majka a nekome maćeha.

ivan78bg

pre 8 godina

@mirko
Pesak mora da bude uvek spreman da izbegne gazenje na pesackom prelazu?I ti poredes smrt sa razvlcenjem po sudovima i psihicku stetu koju bi pretrpeo?Jako slicno :)

Al smo besni

pre 8 godina

Na osnovu komentara zakljucujem da je u pitanju bogati tatin sin koji vozi fiat punto i najbolji je drugar onog skota sto je vozio kantrimena, igrao je igricu na mobilnom telefonu dok je kucao sms i pregazio je dvoje dece koja su lakse povredjena i zbog toga mu treba oduzeti auto i sahraniti ga dva metra ispod zemlje posto odsluzi par godina zatvora jer je pride i pobegao sa mesta nesrece iako na vestima kazu da se sam javio u policiju. Bas smo besni!

realno

pre 8 godina

A za prezauzete ljude koji nemaju vremena da stanu kad koriste mobilni telefon bi 637000 kaznu stavio, pa bi ga naredni put u gepeku vozio a ne kucao poruke...

Nindza

pre 8 godina

Problem se mora resavati dvostrano. S jedne strane su bahati vozaci, a s druge strane klinci koji su ozbiljno "zapekli" s mozgom i nemaju bazican instinkt samoocuvanja (setite se onih na pasuljanskim livadama koji su doneli neeksplodiranu granatu). Drago mi je da su ucenice dobro, ali gledajuci sta se svaki dan desava na ulici, mogu da garantujem da su i vozac i ucenice kucali poruke.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti dana zatvora...jos ako nadje vestog advokata...vec vidjeno sto puta. Nase reformisano pravosudje...(u najgoroj varijanti tu je cuveni apelqcioni). Zlu ne trebalo.

Qwerty

pre 8 godina

Pre nekoliko dana, kada je ono padao sneg kao blesav, kod Devete gimnazije zamalo da me NA POLA PESACKOG pokosi neki moron u nekoj plavoj krntiji i jos me suvozac gledao u fazonu "sta-li-si-ti-umislila". Prvi auto mi je normalno stao, a ja sam jos imala kapuljacu na glavi i ostala sam citava samo zato sto sam izuzetno pazljiva dok prelazim (od kad, opet zamalo, da me u Brakovoj posle mosta isto tako pokosi neki baja u bmw-u ili sl. jer je, kralj, mrtav ladan projurio kroz svoje crveno) i uvek gledam, cak i kad se nesto, u normalnim zemljama i medju normalnim ljudima, podrazumeva (kao npr. da vam kola stanu ako ste na pola pesackog i kola u susednoj traci vec stoje). Nema tu pomoci, moramo sa time da pomirimo i moze samo da bude jos gore, tako da je najbitnije nauciti decu da apsolutno UVEK gledaju.

mirko

pre 8 godina

@Za Mileta... Alo sine, ako pešak naleti na tebe dok kuca poruku, neće te ubiti...
(Mi in d kraud, 19. januar 2016 15:46)

ali ce utvdjivati moju odgovornost ako ga ubijem i razvaciti po sudovima, a o posledicama po psihu da ne govorim

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Semafor je skroz logicna stvar, iako postoje vec i 2 lezeca,pesacki izmedju i znak. Mada mogla bi i neka patrola policije da se smesti tu, ionako nista ne rade.

buke bee

pre 8 godina

Pre pet godina covek me udario i izuo iz patika i naravno pobegao.Lezao sam u kanalu dobrih sat vremena dok nije neki drugi vozac stao i prebacio me u bolnicu. Odmah sam prebacen u Kragujevac i jedva pretekao.Bio 13.dana u komi.Povreda glave,naprsli prsljenovi,kljucna kost i jos dosta "sitnih"povreda. Nosio sam sancovanu kragnu 8.meseci.Dr. koji mi je spasao zivot mi je rekao da sam sedmi slucaj u svetu sa ovim povredama koji je preziveo. Stradao sam na dan svoje slave. Posle dve god. saznam ko me je udario preko ortaka koji radi u MUP-u...jer ipak Cacak je mali grad...i naravno nikom nista...SRBIJA!

goran

pre 8 godina

Samo stoge kazne za lica koja koriste mobilne uredjaje u voznji u vidu trajnog oduzimanja vozacke dozvole ili izdrzavanje zatvorske kazne u perodu od nekoliko godina i tome slicno. I kad se izrekne neka mera to da se objavi u medijima (ime i prezime uz sliku, sta je ucunio i koja mera mu je izrecena), i samo tako u Sbiji ce moci da se postuju pravila ova i bilo koja druga i smanjice se ugrozavanje drugih lica u saobracaju ili bilo gde drugde.

sale

pre 8 godina

Za komentare koji kazu da mu daju 10god, zatvora ima jedan problem, to je mnogo skupo i zbog takve promene zakona pdv bi otiso u 30% tako da to otpada. Mnogo je efikasnije kraca zatvorska kazna oduzimanje vozacke dozvole i zabrana upravljanja vozilom sledecih 10,20, god i neka astronomska novcana kazna za svakog ko pobegne.

Pancevac

pre 8 godina

sve razumem ali predlog za oduzimanje auta ne. prvo sto auto moze biti bilo ciji pa i rentacar, drugo sto kaznjavati nekog drugog ako ga koristi (npr. porodica) i trece sta onda sa njime kad se oduzme?

steva

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????
(Gorki, 19. januar 2016 15:57)
A meni milicioner piše prijavu zato što sam usporio i stao pored autobuske stanice da se uparkiram kada neki auto izađe sa parkinga. E državo kad seješ nepravdu među svojim narodom,nepravdu ćaš da žanješ međ stranim narodima.

m

pre 8 godina

@Gigi Mansiale

Lose razmisljas. Oduzimanje automobila nije pravo resenje. Zamisli neko vozi drzavni auto i sad treba da mu se oduzme? Ili recimo neko od clanova porodice uzeo tvoj auto (zet.. neko slican), I sad tebi oduzmu auto od recimo 10 000, a on za nedelju dana opet na ulici. JBG mucni malo glavom. Ako vec zelis nesto da oduzimas oduzimaj vozacke dozvole i trpaj u corku na 1 mesec do godinu dana.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Mile, pešak ne može da udari i ubije automobil... a obrnuto se dogadja svakodnevno. Napregni se da uočiš razliku. Nije prevelik napor, slibodno...

Goksi pravnik

pre 8 godina

U zemljama EU ako policija uhvati vozača sa nedozvoljenom količinom alkohola u krvi , automobil se privremeno oduzima do odluke suda-sudine. Ovo za one koji lupetaju svašta!!!!

Gorki

pre 8 godina

Ganja
majstore i pistolj je privatna svojina ukoliko je uredno registrovan i imas dozvolu za posedovanje ali ako nekog povredis ili ne daj boze ubijes mislis li da ne treba da ti se oduzme???

FR

pre 8 godina

@(Vlajko, 19. januar 2016 14:16)
"Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu."

Necete mozda poverovati ali u Francuskoj je usvojena bas ova solucija i to pre MNOOOGO godina. Alternativne prepreke, lezeci policajci, metalni ili betonski stubici pored samog ivicnjaka protiv bahatog parkiranja ogranicenja 30km/h "zasticena" automatskim kamerama, staze za bicikliste i javni prevoz....

Skeptik

pre 8 godina

Verovatno ce ga naci. Budala, ovako ne bi bilo nista strasno, odgovarao bi krivicno, dobio bo uslovno jer posledice nisu teske, osiguranje bi platilo stetu i to je to. Ovako ce odgovarati i za bezanje a i morace da plati iz svpg dzepa stetu.

Gorki

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????

UltrasBgCz

pre 8 godina

U zavisnosti od toga ko je vozac, ostace prica da ih je udario ili ce biti da su se same bacile na auto. S obzirom da je u pitanju Fiat Punto, bice da je ovo prvo, ali da je Audi, BMW i slicno, verovatno bi bilo ovo drugo.

Millennium

pre 8 godina

A meni se i dalje svi smeju što isključujem zvono u saobraćaju i nikome se ne javljam dok vozim. Bolje da mi se smeju, nego da nekoga nosim na duši sutra.

Obest

pre 8 godina

Gaze pešake i beže. Znaju da je velika šansa da ne odgovaraju za zlodelo.
Ovde policija i tužilaštvo rade na hapšenju političkih neistomišljenika.

ene!??!!

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Mile, pesacki prelaz je PESACKI PRELAZ i ako nema semafora tu PESACI imaju APSOLUTNU prednost! I mene neki postupci pesaka nekad nerviraju, ali propisi se moraju postovati.
Pitam se kakva bi tvoja reakcija bila da je neko tvoje dete pokosio na pesackom prelazu i pobegao?

Proki

pre 8 godina

Zakon o saobraćaju propisuje kaznu za razgovaranje telefonom u toku vožnje a tu verovatno spada i kuckanje poruka. Ako niste znali, zabranjeno i jesti dok se vozi kao i izbacivanje ruke kroz prozor (lakat ili da visi). Kada bi saobraćajna policija radila svoj posao kako treba, a ne radi ga, bilo bi sigurno bolje stanje u saobraćaju... a u krajnjem slučaju i državna kasa bi bila punija od naplate kazni.

malo JA

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Sve to stoji. Ali i dalje ne menja cinjenicu da je neko udario decu na pesackom prelazu i pobegao! A da je recimo udario pesaka pri dozvoljenoj brzini kretanja, van pesackog sa slusalicama u usima dok kuca poruku. i pritom stao i ukazao pomoc. Onda bi mogli da osudjujemo pesake i stajemo na vozacevu stranu.

Vojkan

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Najbolje da to sto su neki pesaci bahati i koriste mobilni dok prelaze ulicu... da se gaze i oni koji prelaze na pasacki prelaz i nastavis dalje kao da nista nije bilo. Jednom mi je macka pretrcala put i zakacio sam je, naravno da sam stao da vidim sta je bilo.

Washington

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mile, 19. januar 2016 14:21)

Slazem se ali ovde je rec o coveku koji je udario 2 klinke i pobegao. To vec nije bahato to je pokusaj ubistva.

Da nekog udarim autom, prvo bi stao da vidim da li je ta osoba OK, da li je potrebna hitna, da li hoce da ga odvedem u bolnicu i slicno. Mislim da je to normalna reakcija a ne da bezis k'o kukavica!

ajme nama

pre 8 godina

Ovaj je već kobajagi u Kini, a fijat-kantrimena nema.
Svaki dan će nam hronike biti punije dok ne bude rigoroznog kažnjavanja. Rintanje u zatvoru, a ne da se tove na račun države.

zoran

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Prvi, vozači, NE SMEJU da koriste mobilni telefon ako su u saobraćaju!
Drugi, pešaci, NE SMEJU da koriste slušalice kad prelaze ulicu (na pešačkom, naravno) a kucanje SMS-a smeju, jer nije zabranjeno zakonom, ali neka to rade samo ako imaju oči kao kokoška pa da vide i sa strane...

A barabi što je zbrisala sa lica mesta bez suđenja dva metra i to po hitnom postupku! Nema, ali NEMA!!!!!! opravdanja za to.
(Opravdanje je jedino ako mu je tata vlasnik neke TV stanice koja je bliska zna se s'kime)

Milan

pre 8 godina

Parking servis je nagurao parking mesta odmah do pesackog prelaza, preglednost je nula!
Kada deca prelaze ulicu ne vide se od parkiranih kola, zatrcavaju se da predju i ko ne prolazi tu cesto i ne zna unapred situaciju, lako moze da uderi dete cak i ako vozi 20km/h.

Za vozace svakako nema oprevdanja, ali nema ni za Parking servis!

Vlajko

pre 8 godina

Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu. Ko ne zna kako se vozi pored škole i preko pešačkog i napravi prekršaj, kazna je puta tri. Tu izmenu treba napraviti pa neka probaju da divljaju. Ostaće odmah bez dozvole i mnogo para.

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Nije kucao sms poruke nego igrao igricu - Ingress. Oni koji znaju o čemu se radi, znaju da to nije prvi slučaj te vrste među beogradskim igračima. Nažalost, i ovaj put proći će nekažnjeno.

We do not forgive!

pre 8 godina

svakoga dana u svakome pogledu sve vise nazadujemo!snazno i jakim koracima unazad ka pecinskom coveku!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikele, 19. januar 2016 12:55)
Haha :) istina

Beograd na vodi i lebu

pre 8 godina

Promeniti zakon da se pobeguljama dodaje jedno 5-10 godina na kaznu, pa nek riskira. Ovako, ako ga uhvate, nikom ništa,a možda ga i ne uhvate.

Nenad

pre 8 godina

Pre ce biti da su cackali viber,whats app,lajkovali face i instagram..Nikada necu razumeti,koji je to sastav mozga da vozi i cacka telefon.Oduzimao bi im i telefone i automobile.

Pera

pre 8 godina

Bice 'poznat policiji od ranije'...ili ce ga tata posavetovati da se sam prijavi kada izvetri alkohol iz njega..a ako nije nista od ovoga onda na psihijatrijsko lecenje jer samo lud udari ne jednog vec dva pesaka i uredno pobegne, da se ne okrene..Sada je potpuno nebitno da li je na ili van pesackog..

drmr

pre 8 godina

Ne opravdavam ovo ali mozda je neki klinac vozio kola pa se uplašio i pobegao. To je osnovna greska. Ako se pobegne sa lica mesta kazna je duplo veća.

Branko Pink

pre 8 godina

S obzirom da je Fiat Punto vozilo kojim je udareno, odmah će ga naći. Da je bio AUDI ili tako nešto, ispalo bi da su se devojke same bacile ispred vozila.

Ludi Deda

pre 8 godina

Ti što beže sa lica mesta, lepo pozovu nekoga gore i sve se to lepo zataška i zaboravi. Samo sirotinji jadnoj ni jedan belaj ne ide sam.

mmm

pre 8 godina

dozivotna u samnici je jedino resenje a ko ne pobegne 20 godina bez sudjenja za obaranje pesaka na pesackom ! dokle god bude ovakav zakon stoka ce se ponasati ovako ! a i sta da se ocekuje od drzave gde sin vlasnika pinka nije u zatvoru a zgazio je devojku ! neko rece prosla na crveno a ja kazem ako je vozio po propisima nebi je ubio sigurno !

Александар

pre 8 godina

Интересантно ми је што ја који и нисам много у саобраћају примећујем да сваки трећи куцка телефон или прича телефоном и у том тренутку ја морам да кочим, заустављам ауто или се склањам пошто ме не виде дотични, а исто тако виђам и патролна кола полиције, а никад нисам видео до сада сустрет та два. Чак шта више никад нисам видео да су патролна кола зауставила неког на путу осим оних чувених сачекуша где се прегледају документа, гуме и прва помоћ а не директно правила у вожњи.

France

pre 8 godina

U Francuskoj ovo kosta 2 godine zatvora, 30.000 evra (15 dobrih plata) i 5 godine suspenzije dozvole, pa izvoli junace, bezi koliko ti volja.
A ako iyayoves smrt zbog neodgovorne voznje imas zatvor od 10+, pa ti vidi sta ces

TIGER

pre 8 godina

Lakše povređene!?
Pa onda će sigurno biti znatno manja kazna nego što je bila Mitroviću mlađem i Petri Cvijić. Šta?! Oni nisu ni bili kažnjeni?
A pa onda ništa. Ovom vozaču onda novčana nagrada!

Gigi Mansiale

pre 8 godina

Oborene na pesackom prelazu, a vozac uz to jos i pobegao. I onda se neki bune kad se predlozi oduzimanje automobila kao sankcija za odredjene saobracajne prekrsaje.
Ovome oduzeti auto, oduzeti dozvolu na par godina i novcano tako kazniti, da narednih 20 godina mora raditi samo da otplati dugove.
Nas samo "batina" moze dovesti u red.

Branko Pink

pre 8 godina

S obzirom da je Fiat Punto vozilo kojim je udareno, odmah će ga naći. Da je bio AUDI ili tako nešto, ispalo bi da su se devojke same bacile ispred vozila.

France

pre 8 godina

U Francuskoj ovo kosta 2 godine zatvora, 30.000 evra (15 dobrih plata) i 5 godine suspenzije dozvole, pa izvoli junace, bezi koliko ti volja.
A ako iyayoves smrt zbog neodgovorne voznje imas zatvor od 10+, pa ti vidi sta ces

Ludi Deda

pre 8 godina

Ti što beže sa lica mesta, lepo pozovu nekoga gore i sve se to lepo zataška i zaboravi. Samo sirotinji jadnoj ni jedan belaj ne ide sam.

Александар

pre 8 godina

Интересантно ми је што ја који и нисам много у саобраћају примећујем да сваки трећи куцка телефон или прича телефоном и у том тренутку ја морам да кочим, заустављам ауто или се склањам пошто ме не виде дотични, а исто тако виђам и патролна кола полиције, а никад нисам видео до сада сустрет та два. Чак шта више никад нисам видео да су патролна кола зауставила неког на путу осим оних чувених сачекуша где се прегледају документа, гуме и прва помоћ а не директно правила у вожњи.

Millennium

pre 8 godina

A meni se i dalje svi smeju što isključujem zvono u saobraćaju i nikome se ne javljam dok vozim. Bolje da mi se smeju, nego da nekoga nosim na duši sutra.

Nenad

pre 8 godina

Pre ce biti da su cackali viber,whats app,lajkovali face i instagram..Nikada necu razumeti,koji je to sastav mozga da vozi i cacka telefon.Oduzimao bi im i telefone i automobile.

Gigi Mansiale

pre 8 godina

Oborene na pesackom prelazu, a vozac uz to jos i pobegao. I onda se neki bune kad se predlozi oduzimanje automobila kao sankcija za odredjene saobracajne prekrsaje.
Ovome oduzeti auto, oduzeti dozvolu na par godina i novcano tako kazniti, da narednih 20 godina mora raditi samo da otplati dugove.
Nas samo "batina" moze dovesti u red.

TIGER

pre 8 godina

Lakše povređene!?
Pa onda će sigurno biti znatno manja kazna nego što je bila Mitroviću mlađem i Petri Cvijić. Šta?! Oni nisu ni bili kažnjeni?
A pa onda ništa. Ovom vozaču onda novčana nagrada!

Gorki

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????

Pera

pre 8 godina

Bice 'poznat policiji od ranije'...ili ce ga tata posavetovati da se sam prijavi kada izvetri alkohol iz njega..a ako nije nista od ovoga onda na psihijatrijsko lecenje jer samo lud udari ne jednog vec dva pesaka i uredno pobegne, da se ne okrene..Sada je potpuno nebitno da li je na ili van pesackog..

ene!??!!

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Mile, pesacki prelaz je PESACKI PRELAZ i ako nema semafora tu PESACI imaju APSOLUTNU prednost! I mene neki postupci pesaka nekad nerviraju, ali propisi se moraju postovati.
Pitam se kakva bi tvoja reakcija bila da je neko tvoje dete pokosio na pesackom prelazu i pobegao?

steva

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????
(Gorki, 19. januar 2016 15:57)
A meni milicioner piše prijavu zato što sam usporio i stao pored autobuske stanice da se uparkiram kada neki auto izađe sa parkinga. E državo kad seješ nepravdu među svojim narodom,nepravdu ćaš da žanješ međ stranim narodima.

Beograd na vodi i lebu

pre 8 godina

Promeniti zakon da se pobeguljama dodaje jedno 5-10 godina na kaznu, pa nek riskira. Ovako, ako ga uhvate, nikom ništa,a možda ga i ne uhvate.

ajme nama

pre 8 godina

Ovaj je već kobajagi u Kini, a fijat-kantrimena nema.
Svaki dan će nam hronike biti punije dok ne bude rigoroznog kažnjavanja. Rintanje u zatvoru, a ne da se tove na račun države.

mmm

pre 8 godina

dozivotna u samnici je jedino resenje a ko ne pobegne 20 godina bez sudjenja za obaranje pesaka na pesackom ! dokle god bude ovakav zakon stoka ce se ponasati ovako ! a i sta da se ocekuje od drzave gde sin vlasnika pinka nije u zatvoru a zgazio je devojku ! neko rece prosla na crveno a ja kazem ako je vozio po propisima nebi je ubio sigurno !

Vlajko

pre 8 godina

Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu. Ko ne zna kako se vozi pored škole i preko pešačkog i napravi prekršaj, kazna je puta tri. Tu izmenu treba napraviti pa neka probaju da divljaju. Ostaće odmah bez dozvole i mnogo para.

Milan

pre 8 godina

Parking servis je nagurao parking mesta odmah do pesackog prelaza, preglednost je nula!
Kada deca prelaze ulicu ne vide se od parkiranih kola, zatrcavaju se da predju i ko ne prolazi tu cesto i ne zna unapred situaciju, lako moze da uderi dete cak i ako vozi 20km/h.

Za vozace svakako nema oprevdanja, ali nema ni za Parking servis!

zoran

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Prvi, vozači, NE SMEJU da koriste mobilni telefon ako su u saobraćaju!
Drugi, pešaci, NE SMEJU da koriste slušalice kad prelaze ulicu (na pešačkom, naravno) a kucanje SMS-a smeju, jer nije zabranjeno zakonom, ali neka to rade samo ako imaju oči kao kokoška pa da vide i sa strane...

A barabi što je zbrisala sa lica mesta bez suđenja dva metra i to po hitnom postupku! Nema, ali NEMA!!!!!! opravdanja za to.
(Opravdanje je jedino ako mu je tata vlasnik neke TV stanice koja je bliska zna se s'kime)

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Nije kucao sms poruke nego igrao igricu - Ingress. Oni koji znaju o čemu se radi, znaju da to nije prvi slučaj te vrste među beogradskim igračima. Nažalost, i ovaj put proći će nekažnjeno.

malo JA

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Sve to stoji. Ali i dalje ne menja cinjenicu da je neko udario decu na pesackom prelazu i pobegao! A da je recimo udario pesaka pri dozvoljenoj brzini kretanja, van pesackog sa slusalicama u usima dok kuca poruku. i pritom stao i ukazao pomoc. Onda bi mogli da osudjujemo pesake i stajemo na vozacevu stranu.

Proki

pre 8 godina

Zakon o saobraćaju propisuje kaznu za razgovaranje telefonom u toku vožnje a tu verovatno spada i kuckanje poruka. Ako niste znali, zabranjeno i jesti dok se vozi kao i izbacivanje ruke kroz prozor (lakat ili da visi). Kada bi saobraćajna policija radila svoj posao kako treba, a ne radi ga, bilo bi sigurno bolje stanje u saobraćaju... a u krajnjem slučaju i državna kasa bi bila punija od naplate kazni.

Obest

pre 8 godina

Gaze pešake i beže. Znaju da je velika šansa da ne odgovaraju za zlodelo.
Ovde policija i tužilaštvo rade na hapšenju političkih neistomišljenika.

UltrasBgCz

pre 8 godina

U zavisnosti od toga ko je vozac, ostace prica da ih je udario ili ce biti da su se same bacile na auto. S obzirom da je u pitanju Fiat Punto, bice da je ovo prvo, ali da je Audi, BMW i slicno, verovatno bi bilo ovo drugo.

Washington

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mile, 19. januar 2016 14:21)

Slazem se ali ovde je rec o coveku koji je udario 2 klinke i pobegao. To vec nije bahato to je pokusaj ubistva.

Da nekog udarim autom, prvo bi stao da vidim da li je ta osoba OK, da li je potrebna hitna, da li hoce da ga odvedem u bolnicu i slicno. Mislim da je to normalna reakcija a ne da bezis k'o kukavica!

Mile sa Liona

pre 8 godina

Mile, pešak ne može da udari i ubije automobil... a obrnuto se dogadja svakodnevno. Napregni se da uočiš razliku. Nije prevelik napor, slibodno...

Skeptik

pre 8 godina

Verovatno ce ga naci. Budala, ovako ne bi bilo nista strasno, odgovarao bi krivicno, dobio bo uslovno jer posledice nisu teske, osiguranje bi platilo stetu i to je to. Ovako ce odgovarati i za bezanje a i morace da plati iz svpg dzepa stetu.

buke bee

pre 8 godina

Pre pet godina covek me udario i izuo iz patika i naravno pobegao.Lezao sam u kanalu dobrih sat vremena dok nije neki drugi vozac stao i prebacio me u bolnicu. Odmah sam prebacen u Kragujevac i jedva pretekao.Bio 13.dana u komi.Povreda glave,naprsli prsljenovi,kljucna kost i jos dosta "sitnih"povreda. Nosio sam sancovanu kragnu 8.meseci.Dr. koji mi je spasao zivot mi je rekao da sam sedmi slucaj u svetu sa ovim povredama koji je preziveo. Stradao sam na dan svoje slave. Posle dve god. saznam ko me je udario preko ortaka koji radi u MUP-u...jer ipak Cacak je mali grad...i naravno nikom nista...SRBIJA!

Vojkan

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Najbolje da to sto su neki pesaci bahati i koriste mobilni dok prelaze ulicu... da se gaze i oni koji prelaze na pasacki prelaz i nastavis dalje kao da nista nije bilo. Jednom mi je macka pretrcala put i zakacio sam je, naravno da sam stao da vidim sta je bilo.

Goksi pravnik

pre 8 godina

U zemljama EU ako policija uhvati vozača sa nedozvoljenom količinom alkohola u krvi , automobil se privremeno oduzima do odluke suda-sudine. Ovo za one koji lupetaju svašta!!!!

Tottenham

pre 8 godina

Kakva ljiga mora da budes da pobegnes, pa sta da je njima trebala hitno pomoc a ti pobegao i ostavio ih da umiru strasno, odma robija.

FR

pre 8 godina

@(Vlajko, 19. januar 2016 14:16)
"Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu."

Necete mozda poverovati ali u Francuskoj je usvojena bas ova solucija i to pre MNOOOGO godina. Alternativne prepreke, lezeci policajci, metalni ili betonski stubici pored samog ivicnjaka protiv bahatog parkiranja ogranicenja 30km/h "zasticena" automatskim kamerama, staze za bicikliste i javni prevoz....

realno

pre 8 godina

A za prezauzete ljude koji nemaju vremena da stanu kad koriste mobilni telefon bi 637000 kaznu stavio, pa bi ga naredni put u gepeku vozio a ne kucao poruke...

We do not forgive!

pre 8 godina

svakoga dana u svakome pogledu sve vise nazadujemo!snazno i jakim koracima unazad ka pecinskom coveku!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikele, 19. januar 2016 12:55)
Haha :) istina

Gorki

pre 8 godina

Ganja
majstore i pistolj je privatna svojina ukoliko je uredno registrovan i imas dozvolu za posedovanje ali ako nekog povredis ili ne daj boze ubijes mislis li da ne treba da ti se oduzme???

drmr

pre 8 godina

Ne opravdavam ovo ali mozda je neki klinac vozio kola pa se uplašio i pobegao. To je osnovna greska. Ako se pobegne sa lica mesta kazna je duplo veća.

m

pre 8 godina

@Gigi Mansiale

Lose razmisljas. Oduzimanje automobila nije pravo resenje. Zamisli neko vozi drzavni auto i sad treba da mu se oduzme? Ili recimo neko od clanova porodice uzeo tvoj auto (zet.. neko slican), I sad tebi oduzmu auto od recimo 10 000, a on za nedelju dana opet na ulici. JBG mucni malo glavom. Ako vec zelis nesto da oduzimas oduzimaj vozacke dozvole i trpaj u corku na 1 mesec do godinu dana.

sale

pre 8 godina

Za komentare koji kazu da mu daju 10god, zatvora ima jedan problem, to je mnogo skupo i zbog takve promene zakona pdv bi otiso u 30% tako da to otpada. Mnogo je efikasnije kraca zatvorska kazna oduzimanje vozacke dozvole i zabrana upravljanja vozilom sledecih 10,20, god i neka astronomska novcana kazna za svakog ko pobegne.

mrsomud

pre 8 godina

Dobro ljudi, hoce li neko ovim tuziocima stati na kraj. Lik udari kolima devojcice, nanese povrede i pobegne, i kad ga policija pronadje tuzioc kaze: pisi krivicnu u redovnoj proceduri!! Ni trepnuo nije da mu odredi pritvor. Ovo sto se radi u nasem pravosudju samo ohrabruje i daje vetar u ledja bahatim vozacima, jer se vise isplati pobeci sa lica mesta (pa ako te ne pronadju extra) nego ostati i pruziti pomoc povredjenom.

Atomski Mrav

pre 8 godina

Svakom se vozacu moze dogoditi da pokosi coveka iz vise razloga nevezano ko je kriv, ali da pobegnes to je za momentalnu osudu!

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Semafor je skroz logicna stvar, iako postoje vec i 2 lezeca,pesacki izmedju i znak. Mada mogla bi i neka patrola policije da se smesti tu, ionako nista ne rade.

Qwerty

pre 8 godina

Pre nekoliko dana, kada je ono padao sneg kao blesav, kod Devete gimnazije zamalo da me NA POLA PESACKOG pokosi neki moron u nekoj plavoj krntiji i jos me suvozac gledao u fazonu "sta-li-si-ti-umislila". Prvi auto mi je normalno stao, a ja sam jos imala kapuljacu na glavi i ostala sam citava samo zato sto sam izuzetno pazljiva dok prelazim (od kad, opet zamalo, da me u Brakovoj posle mosta isto tako pokosi neki baja u bmw-u ili sl. jer je, kralj, mrtav ladan projurio kroz svoje crveno) i uvek gledam, cak i kad se nesto, u normalnim zemljama i medju normalnim ljudima, podrazumeva (kao npr. da vam kola stanu ako ste na pola pesackog i kola u susednoj traci vec stoje). Nema tu pomoci, moramo sa time da pomirimo i moze samo da bude jos gore, tako da je najbitnije nauciti decu da apsolutno UVEK gledaju.

Vlada

pre 8 godina

(Al smo besni, 19. januar 2016 19:55)

Da, potpuno bez razloga; nije da ljude bahato gaze i prebijaju svaki dan pa se onda izvlače bez posledica, pa da razumeš zašto.

goran

pre 8 godina

Samo stoge kazne za lica koja koriste mobilne uredjaje u voznji u vidu trajnog oduzimanja vozacke dozvole ili izdrzavanje zatvorske kazne u perodu od nekoliko godina i tome slicno. I kad se izrekne neka mera to da se objavi u medijima (ime i prezime uz sliku, sta je ucunio i koja mera mu je izrecena), i samo tako u Sbiji ce moci da se postuju pravila ova i bilo koja druga i smanjice se ugrozavanje drugih lica u saobracaju ili bilo gde drugde.

mirko

pre 8 godina

@Za Mileta... Alo sine, ako pešak naleti na tebe dok kuca poruku, neće te ubiti...
(Mi in d kraud, 19. januar 2016 15:46)

ali ce utvdjivati moju odgovornost ako ga ubijem i razvaciti po sudovima, a o posledicama po psihu da ne govorim

Al smo besni

pre 8 godina

Na osnovu komentara zakljucujem da je u pitanju bogati tatin sin koji vozi fiat punto i najbolji je drugar onog skota sto je vozio kantrimena, igrao je igricu na mobilnom telefonu dok je kucao sms i pregazio je dvoje dece koja su lakse povredjena i zbog toga mu treba oduzeti auto i sahraniti ga dva metra ispod zemlje posto odsluzi par godina zatvora jer je pride i pobegao sa mesta nesrece iako na vestima kazu da se sam javio u policiju. Bas smo besni!

Nindza

pre 8 godina

Problem se mora resavati dvostrano. S jedne strane su bahati vozaci, a s druge strane klinci koji su ozbiljno "zapekli" s mozgom i nemaju bazican instinkt samoocuvanja (setite se onih na pasuljanskim livadama koji su doneli neeksplodiranu granatu). Drago mi je da su ucenice dobro, ali gledajuci sta se svaki dan desava na ulici, mogu da garantujem da su i vozac i ucenice kucali poruke.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti dana zatvora...jos ako nadje vestog advokata...vec vidjeno sto puta. Nase reformisano pravosudje...(u najgoroj varijanti tu je cuveni apelqcioni). Zlu ne trebalo.

Pancevac

pre 8 godina

sve razumem ali predlog za oduzimanje auta ne. prvo sto auto moze biti bilo ciji pa i rentacar, drugo sto kaznjavati nekog drugog ako ga koristi (npr. porodica) i trece sta onda sa njime kad se oduzme?

ivan78bg

pre 8 godina

@mirko
Pesak mora da bude uvek spreman da izbegne gazenje na pesackom prelazu?I ti poredes smrt sa razvlcenjem po sudovima i psihicku stetu koju bi pretrpeo?Jako slicno :)

bilo pa prošlo

pre 8 godina

Sve treba da počne još u auto školi, da se na polaganju uvede pravilo da kandidat obavezno vozi pored takvih objekata kao što je škola, gde mora da uspori, i lepo da se na tom ispitu ruše svi koji to ne rade, jer su opasni po okolinu, tako da ne može da dobije ni dozvolu dok to ne utuvi. Niko se nije naučen rodio, niti se podrazumeva da ima osećaj onako samo od sebe.
A za bežanje sa lica mesta, stvarno nemam reči koliko nečovečno. Tuđi život kao ništa, samo sebe spasti, pa s tom filozofijom na putu ka životinjskom carstvu.

zagor

pre 8 godina

@al smo besni
najneuspesniji pokusaj godine da se ironijom relativizuje prekrsaj i izvrsi zamena teza. to da je covek pregazio dvoje dece na pesackom prelazu, pa pobegao, nije nesto sto moze da se pogresno zakljuci iz besnih komentara, to je STVARNO tako bilo, a besni komentari su posledica.
znaci
1. covek STVARNO PREGAZI DECU I POBEGNE
2. krenu besni komentari

a ne kako ti insinuiras
1. covek kuca sms u kolima na parkingu
2. nego ga vidi i lazo prijavi da kuca sms u voznji
3. krenu besni kometari koji jos vise naduvaju celu stvar, pa na kraju ispadne jos da je covek zgazio kolima decu i pobegao - haha kakvi ludaci!

Mika Sumikinen

pre 8 godina

Mislim da je resenje moguće samo na dva načina: prvi je da se ležeći panduri ispred zebre podignu za još po pola metra ili da se naprave udarne rupe ispred i iza...kao minsko polje. Šta god drugo da ovi naši "bogom dani" smisle daće rezultate do ... Osećam da će sledeća zabrana biti upotreba mobilnog do 30 godine a sledećih 60 uz nadzor roditelja. Ukoliko, daleko bilo, neki roditelj baci kašiku pre svoje 120 godine, jbg...život je nekome majka a nekome maćeha.

Riki

pre 8 godina

@Mile

Kako moze pesak da bude bahat u odnosu na vozaca na pesackom prelazu ?
Vozac ne samo da je APSOLUTNO duzan da ustupi prednost pesaku na pesackom prelazu i nego i da uspori ako je vidljivost slaba pri priblizavanju. Cim pesak pokaze nameru da kroci na pesacki prelaz, ti si zakonski duzan da stanes.

bg

pre 8 godina

A sta je sa onim sto je pretrcavao kod fransa? Hoce li on dobiti krivicnu prijavu za ugrozavanje bezbednosti saobracaja ili je u Srbiji potrebno da imas kola da bi dobio naslovnu u novinama i epitet zlog bahatog vozaca? Podjednako losu stvar je uradio ! (a ovaj sto je udario devojcice nek odgovara uopste mi ne smeta kad je bezao)

Al smo besni

pre 8 godina

Na osnovu komentara zakljucujem da je u pitanju bogati tatin sin koji vozi fiat punto i najbolji je drugar onog skota sto je vozio kantrimena, igrao je igricu na mobilnom telefonu dok je kucao sms i pregazio je dvoje dece koja su lakse povredjena i zbog toga mu treba oduzeti auto i sahraniti ga dva metra ispod zemlje posto odsluzi par godina zatvora jer je pride i pobegao sa mesta nesrece iako na vestima kazu da se sam javio u policiju. Bas smo besni!

mmm

pre 8 godina

dozivotna u samnici je jedino resenje a ko ne pobegne 20 godina bez sudjenja za obaranje pesaka na pesackom ! dokle god bude ovakav zakon stoka ce se ponasati ovako ! a i sta da se ocekuje od drzave gde sin vlasnika pinka nije u zatvoru a zgazio je devojku ! neko rece prosla na crveno a ja kazem ako je vozio po propisima nebi je ubio sigurno !

drmr

pre 8 godina

Ne opravdavam ovo ali mozda je neki klinac vozio kola pa se uplašio i pobegao. To je osnovna greska. Ako se pobegne sa lica mesta kazna je duplo veća.

Gigi Mansiale

pre 8 godina

Oborene na pesackom prelazu, a vozac uz to jos i pobegao. I onda se neki bune kad se predlozi oduzimanje automobila kao sankcija za odredjene saobracajne prekrsaje.
Ovome oduzeti auto, oduzeti dozvolu na par godina i novcano tako kazniti, da narednih 20 godina mora raditi samo da otplati dugove.
Nas samo "batina" moze dovesti u red.

m

pre 8 godina

@Gigi Mansiale

Lose razmisljas. Oduzimanje automobila nije pravo resenje. Zamisli neko vozi drzavni auto i sad treba da mu se oduzme? Ili recimo neko od clanova porodice uzeo tvoj auto (zet.. neko slican), I sad tebi oduzmu auto od recimo 10 000, a on za nedelju dana opet na ulici. JBG mucni malo glavom. Ako vec zelis nesto da oduzimas oduzimaj vozacke dozvole i trpaj u corku na 1 mesec do godinu dana.

Branko Pink

pre 8 godina

S obzirom da je Fiat Punto vozilo kojim je udareno, odmah će ga naći. Da je bio AUDI ili tako nešto, ispalo bi da su se devojke same bacile ispred vozila.

Ludi Deda

pre 8 godina

Ti što beže sa lica mesta, lepo pozovu nekoga gore i sve se to lepo zataška i zaboravi. Samo sirotinji jadnoj ni jedan belaj ne ide sam.

ene!??!!

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Mile, pesacki prelaz je PESACKI PRELAZ i ako nema semafora tu PESACI imaju APSOLUTNU prednost! I mene neki postupci pesaka nekad nerviraju, ali propisi se moraju postovati.
Pitam se kakva bi tvoja reakcija bila da je neko tvoje dete pokosio na pesackom prelazu i pobegao?

Vojkan

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Najbolje da to sto su neki pesaci bahati i koriste mobilni dok prelaze ulicu... da se gaze i oni koji prelaze na pasacki prelaz i nastavis dalje kao da nista nije bilo. Jednom mi je macka pretrcala put i zakacio sam je, naravno da sam stao da vidim sta je bilo.

Gorki

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Nije kucao sms poruke nego igrao igricu - Ingress. Oni koji znaju o čemu se radi, znaju da to nije prvi slučaj te vrste među beogradskim igračima. Nažalost, i ovaj put proći će nekažnjeno.

Goksi pravnik

pre 8 godina

U zemljama EU ako policija uhvati vozača sa nedozvoljenom količinom alkohola u krvi , automobil se privremeno oduzima do odluke suda-sudine. Ovo za one koji lupetaju svašta!!!!

ajme nama

pre 8 godina

Ovaj je već kobajagi u Kini, a fijat-kantrimena nema.
Svaki dan će nam hronike biti punije dok ne bude rigoroznog kažnjavanja. Rintanje u zatvoru, a ne da se tove na račun države.

Pera

pre 8 godina

Bice 'poznat policiji od ranije'...ili ce ga tata posavetovati da se sam prijavi kada izvetri alkohol iz njega..a ako nije nista od ovoga onda na psihijatrijsko lecenje jer samo lud udari ne jednog vec dva pesaka i uredno pobegne, da se ne okrene..Sada je potpuno nebitno da li je na ili van pesackog..

TIGER

pre 8 godina

Lakše povređene!?
Pa onda će sigurno biti znatno manja kazna nego što je bila Mitroviću mlađem i Petri Cvijić. Šta?! Oni nisu ni bili kažnjeni?
A pa onda ništa. Ovom vozaču onda novčana nagrada!

Gorki

pre 8 godina

Ganja
majstore i pistolj je privatna svojina ukoliko je uredno registrovan i imas dozvolu za posedovanje ali ako nekog povredis ili ne daj boze ubijes mislis li da ne treba da ti se oduzme???

Nenad

pre 8 godina

Pre ce biti da su cackali viber,whats app,lajkovali face i instagram..Nikada necu razumeti,koji je to sastav mozga da vozi i cacka telefon.Oduzimao bi im i telefone i automobile.

zoran

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)

Prvi, vozači, NE SMEJU da koriste mobilni telefon ako su u saobraćaju!
Drugi, pešaci, NE SMEJU da koriste slušalice kad prelaze ulicu (na pešačkom, naravno) a kucanje SMS-a smeju, jer nije zabranjeno zakonom, ali neka to rade samo ako imaju oči kao kokoška pa da vide i sa strane...

A barabi što je zbrisala sa lica mesta bez suđenja dva metra i to po hitnom postupku! Nema, ali NEMA!!!!!! opravdanja za to.
(Opravdanje je jedino ako mu je tata vlasnik neke TV stanice koja je bliska zna se s'kime)

Proki

pre 8 godina

Zakon o saobraćaju propisuje kaznu za razgovaranje telefonom u toku vožnje a tu verovatno spada i kuckanje poruka. Ako niste znali, zabranjeno i jesti dok se vozi kao i izbacivanje ruke kroz prozor (lakat ili da visi). Kada bi saobraćajna policija radila svoj posao kako treba, a ne radi ga, bilo bi sigurno bolje stanje u saobraćaju... a u krajnjem slučaju i državna kasa bi bila punija od naplate kazni.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Mile, pešak ne može da udari i ubije automobil... a obrnuto se dogadja svakodnevno. Napregni se da uočiš razliku. Nije prevelik napor, slibodno...

steva

pre 8 godina

Karadzicev brat, mali Mitrovic, Petra Cvijic, kantrimen ( dok nadjemo nekog da odlezi )i to tek kad se digla medijska hajka a premijer prica o uredjenoj drzavi?????
(Gorki, 19. januar 2016 15:57)
A meni milicioner piše prijavu zato što sam usporio i stao pored autobuske stanice da se uparkiram kada neki auto izađe sa parkinga. E državo kad seješ nepravdu među svojim narodom,nepravdu ćaš da žanješ međ stranim narodima.

Nindza

pre 8 godina

Problem se mora resavati dvostrano. S jedne strane su bahati vozaci, a s druge strane klinci koji su ozbiljno "zapekli" s mozgom i nemaju bazican instinkt samoocuvanja (setite se onih na pasuljanskim livadama koji su doneli neeksplodiranu granatu). Drago mi je da su ucenice dobro, ali gledajuci sta se svaki dan desava na ulici, mogu da garantujem da su i vozac i ucenice kucali poruke.

Александар

pre 8 godina

Интересантно ми је што ја који и нисам много у саобраћају примећујем да сваки трећи куцка телефон или прича телефоном и у том тренутку ја морам да кочим, заустављам ауто или се склањам пошто ме не виде дотични, а исто тако виђам и патролна кола полиције, а никад нисам видео до сада сустрет та два. Чак шта више никад нисам видео да су патролна кола зауставила неког на путу осим оних чувених сачекуша где се прегледају документа, гуме и прва помоћ а не директно правила у вожњи.

mirko

pre 8 godina

@Za Mileta... Alo sine, ako pešak naleti na tebe dok kuca poruku, neće te ubiti...
(Mi in d kraud, 19. januar 2016 15:46)

ali ce utvdjivati moju odgovornost ako ga ubijem i razvaciti po sudovima, a o posledicama po psihu da ne govorim

France

pre 8 godina

U Francuskoj ovo kosta 2 godine zatvora, 30.000 evra (15 dobrih plata) i 5 godine suspenzije dozvole, pa izvoli junace, bezi koliko ti volja.
A ako iyayoves smrt zbog neodgovorne voznje imas zatvor od 10+, pa ti vidi sta ces

Skeptik

pre 8 godina

Verovatno ce ga naci. Budala, ovako ne bi bilo nista strasno, odgovarao bi krivicno, dobio bo uslovno jer posledice nisu teske, osiguranje bi platilo stetu i to je to. Ovako ce odgovarati i za bezanje a i morace da plati iz svpg dzepa stetu.

Millennium

pre 8 godina

A meni se i dalje svi smeju što isključujem zvono u saobraćaju i nikome se ne javljam dok vozim. Bolje da mi se smeju, nego da nekoga nosim na duši sutra.

Mika Sumikinen

pre 8 godina

Mislim da je resenje moguće samo na dva načina: prvi je da se ležeći panduri ispred zebre podignu za još po pola metra ili da se naprave udarne rupe ispred i iza...kao minsko polje. Šta god drugo da ovi naši "bogom dani" smisle daće rezultate do ... Osećam da će sledeća zabrana biti upotreba mobilnog do 30 godine a sledećih 60 uz nadzor roditelja. Ukoliko, daleko bilo, neki roditelj baci kašiku pre svoje 120 godine, jbg...život je nekome majka a nekome maćeha.

Beograd na vodi i lebu

pre 8 godina

Promeniti zakon da se pobeguljama dodaje jedno 5-10 godina na kaznu, pa nek riskira. Ovako, ako ga uhvate, nikom ništa,a možda ga i ne uhvate.

Milan

pre 8 godina

Parking servis je nagurao parking mesta odmah do pesackog prelaza, preglednost je nula!
Kada deca prelaze ulicu ne vide se od parkiranih kola, zatrcavaju se da predju i ko ne prolazi tu cesto i ne zna unapred situaciju, lako moze da uderi dete cak i ako vozi 20km/h.

Za vozace svakako nema oprevdanja, ali nema ni za Parking servis!

UltrasBgCz

pre 8 godina

U zavisnosti od toga ko je vozac, ostace prica da ih je udario ili ce biti da su se same bacile na auto. S obzirom da je u pitanju Fiat Punto, bice da je ovo prvo, ali da je Audi, BMW i slicno, verovatno bi bilo ovo drugo.

malo JA

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
(Mile, 19. januar 2016 14:21)
Sve to stoji. Ali i dalje ne menja cinjenicu da je neko udario decu na pesackom prelazu i pobegao! A da je recimo udario pesaka pri dozvoljenoj brzini kretanja, van pesackog sa slusalicama u usima dok kuca poruku. i pritom stao i ukazao pomoc. Onda bi mogli da osudjujemo pesake i stajemo na vozacevu stranu.

FR

pre 8 godina

@(Vlajko, 19. januar 2016 14:16)
"Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu."

Necete mozda poverovati ali u Francuskoj je usvojena bas ova solucija i to pre MNOOOGO godina. Alternativne prepreke, lezeci policajci, metalni ili betonski stubici pored samog ivicnjaka protiv bahatog parkiranja ogranicenja 30km/h "zasticena" automatskim kamerama, staze za bicikliste i javni prevoz....

Pancevac

pre 8 godina

sve razumem ali predlog za oduzimanje auta ne. prvo sto auto moze biti bilo ciji pa i rentacar, drugo sto kaznjavati nekog drugog ako ga koristi (npr. porodica) i trece sta onda sa njime kad se oduzme?

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Semafor je skroz logicna stvar, iako postoje vec i 2 lezeca,pesacki izmedju i znak. Mada mogla bi i neka patrola policije da se smesti tu, ionako nista ne rade.

goran

pre 8 godina

Samo stoge kazne za lica koja koriste mobilne uredjaje u voznji u vidu trajnog oduzimanja vozacke dozvole ili izdrzavanje zatvorske kazne u perodu od nekoliko godina i tome slicno. I kad se izrekne neka mera to da se objavi u medijima (ime i prezime uz sliku, sta je ucunio i koja mera mu je izrecena), i samo tako u Sbiji ce moci da se postuju pravila ova i bilo koja druga i smanjice se ugrozavanje drugih lica u saobracaju ili bilo gde drugde.

ivan78bg

pre 8 godina

@mirko
Pesak mora da bude uvek spreman da izbegne gazenje na pesackom prelazu?I ti poredes smrt sa razvlcenjem po sudovima i psihicku stetu koju bi pretrpeo?Jako slicno :)

Vlajko

pre 8 godina

Ima znak da je tu škola i postoji znak za obeleženi pešački prelaz i šta sad tu treba više? Protivtenkovske prepreke da se obilaze u slalomu. Ko ne zna kako se vozi pored škole i preko pešačkog i napravi prekršaj, kazna je puta tri. Tu izmenu treba napraviti pa neka probaju da divljaju. Ostaće odmah bez dozvole i mnogo para.

Washington

pre 8 godina

A pešaci ne kuckaju poruke.Slušalice u uši i piči.Bahati su i jedni i drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mile, 19. januar 2016 14:21)

Slazem se ali ovde je rec o coveku koji je udario 2 klinke i pobegao. To vec nije bahato to je pokusaj ubistva.

Da nekog udarim autom, prvo bi stao da vidim da li je ta osoba OK, da li je potrebna hitna, da li hoce da ga odvedem u bolnicu i slicno. Mislim da je to normalna reakcija a ne da bezis k'o kukavica!

We do not forgive!

pre 8 godina

svakoga dana u svakome pogledu sve vise nazadujemo!snazno i jakim koracima unazad ka pecinskom coveku!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikele, 19. januar 2016 12:55)
Haha :) istina

Obest

pre 8 godina

Gaze pešake i beže. Znaju da je velika šansa da ne odgovaraju za zlodelo.
Ovde policija i tužilaštvo rade na hapšenju političkih neistomišljenika.

bilo pa prošlo

pre 8 godina

Sve treba da počne još u auto školi, da se na polaganju uvede pravilo da kandidat obavezno vozi pored takvih objekata kao što je škola, gde mora da uspori, i lepo da se na tom ispitu ruše svi koji to ne rade, jer su opasni po okolinu, tako da ne može da dobije ni dozvolu dok to ne utuvi. Niko se nije naučen rodio, niti se podrazumeva da ima osećaj onako samo od sebe.
A za bežanje sa lica mesta, stvarno nemam reči koliko nečovečno. Tuđi život kao ništa, samo sebe spasti, pa s tom filozofijom na putu ka životinjskom carstvu.

buke bee

pre 8 godina

Pre pet godina covek me udario i izuo iz patika i naravno pobegao.Lezao sam u kanalu dobrih sat vremena dok nije neki drugi vozac stao i prebacio me u bolnicu. Odmah sam prebacen u Kragujevac i jedva pretekao.Bio 13.dana u komi.Povreda glave,naprsli prsljenovi,kljucna kost i jos dosta "sitnih"povreda. Nosio sam sancovanu kragnu 8.meseci.Dr. koji mi je spasao zivot mi je rekao da sam sedmi slucaj u svetu sa ovim povredama koji je preziveo. Stradao sam na dan svoje slave. Posle dve god. saznam ko me je udario preko ortaka koji radi u MUP-u...jer ipak Cacak je mali grad...i naravno nikom nista...SRBIJA!

Qwerty

pre 8 godina

Pre nekoliko dana, kada je ono padao sneg kao blesav, kod Devete gimnazije zamalo da me NA POLA PESACKOG pokosi neki moron u nekoj plavoj krntiji i jos me suvozac gledao u fazonu "sta-li-si-ti-umislila". Prvi auto mi je normalno stao, a ja sam jos imala kapuljacu na glavi i ostala sam citava samo zato sto sam izuzetno pazljiva dok prelazim (od kad, opet zamalo, da me u Brakovoj posle mosta isto tako pokosi neki baja u bmw-u ili sl. jer je, kralj, mrtav ladan projurio kroz svoje crveno) i uvek gledam, cak i kad se nesto, u normalnim zemljama i medju normalnim ljudima, podrazumeva (kao npr. da vam kola stanu ako ste na pola pesackog i kola u susednoj traci vec stoje). Nema tu pomoci, moramo sa time da pomirimo i moze samo da bude jos gore, tako da je najbitnije nauciti decu da apsolutno UVEK gledaju.

mrsomud

pre 8 godina

Dobro ljudi, hoce li neko ovim tuziocima stati na kraj. Lik udari kolima devojcice, nanese povrede i pobegne, i kad ga policija pronadje tuzioc kaze: pisi krivicnu u redovnoj proceduri!! Ni trepnuo nije da mu odredi pritvor. Ovo sto se radi u nasem pravosudju samo ohrabruje i daje vetar u ledja bahatim vozacima, jer se vise isplati pobeci sa lica mesta (pa ako te ne pronadju extra) nego ostati i pruziti pomoc povredjenom.

bg

pre 8 godina

A sta je sa onim sto je pretrcavao kod fransa? Hoce li on dobiti krivicnu prijavu za ugrozavanje bezbednosti saobracaja ili je u Srbiji potrebno da imas kola da bi dobio naslovnu u novinama i epitet zlog bahatog vozaca? Podjednako losu stvar je uradio ! (a ovaj sto je udario devojcice nek odgovara uopste mi ne smeta kad je bezao)

sale

pre 8 godina

Za komentare koji kazu da mu daju 10god, zatvora ima jedan problem, to je mnogo skupo i zbog takve promene zakona pdv bi otiso u 30% tako da to otpada. Mnogo je efikasnije kraca zatvorska kazna oduzimanje vozacke dozvole i zabrana upravljanja vozilom sledecih 10,20, god i neka astronomska novcana kazna za svakog ko pobegne.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti dana zatvora...jos ako nadje vestog advokata...vec vidjeno sto puta. Nase reformisano pravosudje...(u najgoroj varijanti tu je cuveni apelqcioni). Zlu ne trebalo.

Tottenham

pre 8 godina

Kakva ljiga mora da budes da pobegnes, pa sta da je njima trebala hitno pomoc a ti pobegao i ostavio ih da umiru strasno, odma robija.

realno

pre 8 godina

A za prezauzete ljude koji nemaju vremena da stanu kad koriste mobilni telefon bi 637000 kaznu stavio, pa bi ga naredni put u gepeku vozio a ne kucao poruke...

Vlada

pre 8 godina

(Al smo besni, 19. januar 2016 19:55)

Da, potpuno bez razloga; nije da ljude bahato gaze i prebijaju svaki dan pa se onda izvlače bez posledica, pa da razumeš zašto.

Atomski Mrav

pre 8 godina

Svakom se vozacu moze dogoditi da pokosi coveka iz vise razloga nevezano ko je kriv, ali da pobegnes to je za momentalnu osudu!

zagor

pre 8 godina

@al smo besni
najneuspesniji pokusaj godine da se ironijom relativizuje prekrsaj i izvrsi zamena teza. to da je covek pregazio dvoje dece na pesackom prelazu, pa pobegao, nije nesto sto moze da se pogresno zakljuci iz besnih komentara, to je STVARNO tako bilo, a besni komentari su posledica.
znaci
1. covek STVARNO PREGAZI DECU I POBEGNE
2. krenu besni komentari

a ne kako ti insinuiras
1. covek kuca sms u kolima na parkingu
2. nego ga vidi i lazo prijavi da kuca sms u voznji
3. krenu besni kometari koji jos vise naduvaju celu stvar, pa na kraju ispadne jos da je covek zgazio kolima decu i pobegao - haha kakvi ludaci!

Riki

pre 8 godina

@Mile

Kako moze pesak da bude bahat u odnosu na vozaca na pesackom prelazu ?
Vozac ne samo da je APSOLUTNO duzan da ustupi prednost pesaku na pesackom prelazu i nego i da uspori ako je vidljivost slaba pri priblizavanju. Cim pesak pokaze nameru da kroci na pesacki prelaz, ti si zakonski duzan da stanes.