Nedelja, 14.06.2015.

14:12

Vučić: Srbiju ucenjuju Kosovom

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na Evropskom forumu Vahau, u Austriji, da Srbiju ucenjuju Kosovom.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Srbiju ucenjuju Kosovom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

Saska

pre 9 godina

Nema potrebe da nas ucenjuju, sa ucenama se nista ne postize! Srbija zeli mirnim putem, uz medjusobni dogovor da resi svaki problem, mislim da je to jedan normalan i pravi put.

Barcino

pre 9 godina

Ucenjivanjem se smo produbljuju problemi i nesuglasice koje postoje izmedju srpskog i albanskog stanovnista. Treba realno prici problemu i pokusati pronaci resenje koje ce biti najprihvatljivije. EU podrzavanjem secesionizma samoj sebi stvara niz novih problema jer postoje mnoge oblasti u Evropi koji jedva cekaju da steknu nezavisnost.

senka vetra

pre 9 godina

Sta je vise sporno sa tim Kosovom, izjasnili smo se i gotovo.Svako je rekao sta je imao, ako se zanemari pitanje Kosovo trenutno, cekala bi nas fenomenalna saradnja.

Jasmina

pre 9 godina

Mnogi bi u Evropi bili srećni kada bi priznali Kosovo iako to niko otvoreno ne kaže, dok Hrvati gledaju da kao član EU isteraju neke svoje ucene i uz sve te pritiske nije lako pregovarati za našu zemlju. Valjda ćemo odoleti svim napadima postaviti Srbiju na pravi put.

KUCE

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija mora izmeniti svoj odnos prema albanskoj strani ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću.Evropska Unija ne moze vise da ignorise napore srpske strane sto se tice pregovora i polako se sve vise okrece ka Srbiji jer ceni napore nase Vlade i a najvise zalaganje naseg premijera Vucica,njegovu hrabrost i iskrenost.

DUŠAN

pre 9 godina

ŠTa još hoće zar ova vlada nije otpočela intezivnu saradnju sa Prištinom u cilju normalizacije odnosa. To naravno ne treba da obuhvata priznanje. Valjda ne očekuju to?

Flash Gordon

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija MORA izmeniti svoj odnos prema "albanskom faktoru" ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću. U tom smislu se mora "deintenzivirati" pritisak na zvanični Beograd oko priznanja tzv. "nezavisnog Kosova". Albanski ekspanzionizam je, de facto, prepoznat kao jedna od glavnih pretnji regionalnom miru, naročito nakon drastičnih eskalacija terorizma u Makedoniji. Prema tome, "kosovski problem" zahteva daleko racionalniji i osetljiviji pristup, utemeljen na principima kompromisa i obostranog uvažavanja interesa ako se zaista iskreno želi nekakvo "trajno rešenje". Očekivanje da bi "kosovsko pitanje" bilo rešeno na bazi "potpunog ignorisanja" srpskih interesa je stvar prošlosti i takav stav, polako, sazreva u među i u Evropskoj Uniji !

exo Moskvi

pre 9 godina

Vucicu,imate Apsolutnu vladt u Srbiji.
Preko noci priznajte Kosovo,udjite u NATO i Srbija munjevito krece Napred.
Ucite se na primeru Millsevica,krenuo vojno na Kosova,stao na 1/3 puta i izgubio rat.
Prema tome priznajte Kosovo,i sa Kosovom pravac pod hitno u NATO.

Do It.
Sdelaj Sag.
Ne pitaj nikoga,URADI TO.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

(aleks, 14. jun 2015 18:15)

Што бре ударисте жени 225 минуса што је објаснила ко је ко на фотографији са тог Форума? Шта вам се ту не допада? Шта ту није тачно? Госпођа се потрудила да одговоржи на једно питање, да помогне да сазнамо ко су ти политичари са којима се наш АВ нашао. На другим местима ударате по 500 плусева за изградњу пута за Албанију??!! Нешто ту дебело не штима.

Аман људи моји, ја све мислим да се ви то мало шалите, јер ако чак и помислим да заиста заступате страну вајног спашавања брода који је већ потонуо (мислим на Србију), онда треба подобро да се замислите и размислите или ви, или ја о нашем/вашем здравом расуђивању. Али, мислим стварнооо!

Mix

pre 9 godina

Ala se posteno izberbatio!
Udvornistvo nece pomoci, nosioce funkcije premijera! Ne, ne, dobices znas sta?Zabole njih za tvoje stilske figure.
A da im lepo kazes da do tog i tog roka ocekujemo to i to, u suprotnom jednostavno pravimo ozbiljan zaokret u nasoj politici i strateskoj orjentaciji. Ako budu zvali iz WA ili LD, BER... ,lepo im kazes da je bilo dosta i da ce uskoro cuti i videti sta to znaci...Kako bi lepo za dvadeset dana pootvarali ta tvoja poglavlja a i fondovibi se ukazali ko Gospa iz Medjugorja!
U pamet se ,nosioce funkcije premijera.Ne zivi se od poglavlja i zaglavlja. Nestade naroda!Stari ubrzano umiru od reformi a mladih nema, ili su odselili i pokrali Srbiju za troskove obrazovanja!Sta mislite ko profitira?

Neko iz Banata

pre 9 godina

Ma najbolje bi bilo da ti ,ili Toma raspisete referendum o Eu ,a ujedno i kako ono ti rece proveris legitimitet svoje vlasti,cisto da znamo na cemu smo.Msm da sam se za svojih 29god naslusao gluposti od politicara ,ali auto put Nis-Tirana je GAME CHANGER(ekonomska isplativost 0,potreba 0)

retorika

pre 9 godina

Moram da priznam da je Vučić dosta toga pametnoga rekao u Vahuu. Najbolji potez je javno prozivanje EU oko Kosova, što može smanjiti njihov pritisak, koliko-toliko, jer bi u slučaju provlačenja priznavanja Kosova od strane Srbije ispalo da Vučić ni u čemu nije pogrešio. S druge strane, to što se tiče oko izjava regiona, to je nažalost tačno. Dok su ostali političari u regionu sakupljali jeftine poene zapaljivim izjavama, naša vlada je radila na tome da dokaže da smo jedini normalni u regionu i u tome je, koliko vidim i uspela. Dodao bih samo da oko ovoga treba da budemo jedinstveni. EU i SAD nas sad favorizuju i ne trebamo propustiti šansu da se okoristimo.

MZZZ

pre 9 godina

@Las Vegas, dosta puta se moze cuti izjava nekih stranih zvanicnika da se od Srbije ne trazi priznanje Kosova kao samostalne drzave, dok sa druge strane, neki drugi zvanicnici iz istih drzava govore da je upravo to ono sto se trazi od Srbije.

muka mi licemera

pre 9 godina

@bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

A Albance su vijali preko Prokletija onako iz cista mira? To sto su albanski teroristi ubijali po Kosovu nema nikakve veze. Verovatno su i Makedonci iz cista mira u Kumanovu ubili one Albance a ne zato sto su ti Albanci naoruzani krenuli da napadaju predstavnike legalne vlasti? I sta je to Srbija uradila drugacije od Hrvatske? Zar Srbija nije imala pravo da uspostavi ustavno=pravni poredak na celoj svojoj teritoriji bas kao i Hrvatska? Zanimljivo da su po tebi i tebi slicnima Srbi koje su tom prilikom proterali Hrvati "dobili sta su i zasluzili" dok u slucaju Albanaca sa Kosova vec vaze neki drugi arsini, te je to :genocid nad nevinima zbog kojih Srbija treba da plati teritorijom". Ugusices se jednoga dana u sopstvenom licemerju.

Markov

pre 9 godina

Davno je prošla priča u kojoj naši političari jedno govore, drugo rade, a treće misle. To vreme je za nama, nema više nikakvih tajni. Tito je mogao jednom da zezne Staljina i zapad ali to više ne prolazi posledice znamo. Vučić to dobro zna i zato svima govori šta je interes Srbije. Prošli smo golgotu i treba da se držimo skupa. Treba da podržimo Republiku Srpsku a ne zarad nekih poglavlja ili skidanja sankcija kao što je radio Slobo uvodimo sankcije Srpskoj. Ako sami sebi ne pomognemo neće nam niko pomoći.

Đorđe

pre 9 godina

Izgubili smo rat prilikom odbrane Kosova, tako da sada moramo da snosimo posledice. Može se reći da neke članice uslovljavaju našu zemlju rešenjem u vezi sa Kosovom, jer žele da imaju čistu situaciju, odnosno žele da prilikom ulaska Srbije u Evropsku uniju, tačno znaju koja je teritorija Srbije, odnosno da se normalizuju odnosi sa susedima. Sada premijer treba da pokaže da je dostojan istorijske situacije i da reši problem tako da dugoročno naša zemlja ima šansu da postane zemlja u kojoj vredi živeti.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

A. Vučiću KO ucenjuje Srbiju? Da nije Pajtić? Mora da jeste....sve su to "žuti" krivi, ko ih je terao da 90-tih vijaju Albance preko Prokletija i da ih rokaju, porodično, ono da zbrišu cele porodice sa spiska živih....

A. Vučiću ti si bio deo vlasti koja je odgovorna za konačni razlaz Kosova i Srbije, 'ajde lepo potpiši šta još treba, pored Briselskog sporazuma koji nam nisi objavio, a kojim si očigledno sam sebi, za razliku od DS, skočio u stomak, pa da krenemo dalje k'o Normalni Razumni LJudi!

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.
(Ministar 011, 14. jun 2015 16:08)

Možeš jedino da istegneš vrat okrećući se ka Rusiji i to ti je to.

Okruženi smo NATO zemljama, većina je u EU, pa ako bi svi npr. samo zatvorili svoje granice prema nama, mi bi pocrkali, Rusi ne bi mogli da nam dobace ni 1 kg brašna i da hoće, a ne bi, jer nam nikada i nisu pomagali.

Interes Srbije i Srba, i svih drugih gradjana, jeste priznavanje Kosova! Nije sramota priznati poraz, za Srbiju je pogubno ako nastavi da živi u lažima!

bravo za toliko pameti

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)
Pa tvoj Premijer laze konstantno, do sada je izmisljao unutrasnje neprijatelje, sad vec uveliko krenuo i spoljne.
Pa koji su ti koji cene njega a Srbiju ucenjuju.Pa zar ne slusamo vec tri godine kako Srbija nikada nije bila cenjenija u svetu,odnosi koji su uvek bili krajnje korektni sa drugima, napravio je nicim izazvan sasvrsenim a bez ikakvog pokrica.Silne investitore kao dovodi a od njih ni traga, ni glasa.
Svuda se trpa gde ga zovu i ne zovu da bi lecio sebe za nase pare.

taja

pre 9 godina

Srbija j opredeljena za stutusno neutralne pregovore sa institucijama u Prištini. Međutim, zastoj u evropskim integracijama može uticati na opadanje podrške uniji među građanima Srbije, kao i rast određenih desnih političkih snaga.

leptir

pre 9 godina

Premijer Vučić je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu,te kritikovao što pojedine zemlje Beograd ucenjuju Kosovom. Srbija je sprovela teške i bolne reforme, i postigla zadovoljavajuce rezultate i nije u redu da je ucenjuju. Pitam se samo,dokle ce vise?

Zoran Loznica

pre 9 godina

Botovi, prestanite da lupetate. Našeg premijera niko ne ceni i ne poštuje ni u zemlji ni u inostranstvu. On zapadu služi jednokratno. Ni sam premijer ne veruje u to što propagira. Neki ga se boje a drugi ga koriste. Naravno, on to ne vidi jer onaj ko treba to da mu kaže - neće da mu kaže jer mu tako odgovara. Taj naš vajni premijer je uradio mnogo zla. Srbima je naneo nenadnoknadivu štetu. Nešto kao radikal a nešto kao prikriveni radikal. Misli da je jako pametan al nije.

Hercegovina

pre 9 godina

Ko tacno ucjenjuje??? KO??
Njemacka? SAD? VB? Bler, Merkel, Obama???? KO??
Uvijek neko smeta, prijeti, ucjenjuje, rusi. KO?????
Ime i prezime??????

high heel

pre 9 godina

Nasa zemlja je napredovala u ekonomskim reformama ,a prema informacijama iz Svetske banke, na rang listi po povoljnosti za biznis podigla sa 91. na 41. mesto.

Veselin

pre 9 godina

Ima dosta losih ljudi po svetu, ali premijer je jos jedanpud potvrdio da se ne libi da kaze istinu narodu i svetu ma kakva god ona bila. Zato ga svi cene i postuju.

Veronika

pre 9 godina

Mi kao narod bi trebali biti svesni težine situacije u kojij se nalazi naša zemlja na putu ka EU, ali isto tako moramo i biti realni da se dosta pomaka i pozitivnih signala sa njihove strane i dobilo. Što se tiče Kosmeta tu se neko rešenje mora naći, a granice zemlje sačuvati.

Neutralni

pre 9 godina

Ocekujem da neka poglavlja o pridruzivanju nase zemlje EU budu otvorena do kraja godine. Sto se kosova tice, mislim da ce tu biti jos natezanja, ali mi imamo "crvenu liniju" preko koje necemo preci.

Mili

pre 9 godina

"Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. "
I naravno lakšu vezu Albanije sa njenim budućim novim gradom Nišom. Živi bili pa videli jedno za 50godina.

Skakavac

pre 9 godina

Uvek su se provlacile te price o priznavanju Kosova, ali nikad kao neki zvanicni stav neke drzave.To je politika... Sa tim mozemo da se borimo koliko mozemo, ali postoje i neke jace sile koje vuku konce na ovoj planeti.

Judge Dredd

pre 9 godina

Premijer Vučić je, na diplomatski korektan način, uspeo da upozori Evropsku Uniju na jednu vrlo važnu činjenicu. Stavovi Brisela i Strazbura se uvek, na poseban način, "prelamaju" na balkanskom poluostrvu i bitno određuju karakter regionalne stabilnosti i ukupne bezbednosti. Dakle, Evropska Unija ne može biti neutralna, ne sme zauzimati stav "nemog posmatrača", i ima svoj deo odgovornosti kada je reč o različitim procesima u ovom "delu Sveta". Važno je ovo naglašavati u svakoj prilici pogotovo kada je regionalna bezbednost, ponovo , ugrožena ! Ovo je naročito važno imati na umu kada je reč o krajnje složenim i kompleksnim odnosima između srba i albanaca. Ako EU zaista želi stabilan i siguran Balkan onda je poslednji trenutak da se zauzme jedan "izbalansiran i realističan" pristup prema "kosovskom pitanju".

vasa

pre 9 godina

svaka cast velikom vodji uspeo je za svega nekoliko godina da izrekne toliko gluposti koliko nisu vekovima pre njega. pozdrav botovima udrite svi crveno da pokazete kako ste opasna sekta postali...

Grunf

pre 9 godina

Da li iko zna za sigurno da li neko ucenjuje Srbiju KiM,Srebrenicom itd.ili ne.Kako sad ucenjuju Srbiji kad sam Premijer do juče priča kako njega i Srbiju niko ne ucenjuje.Njega ne može niko da ucenjuje i naredjuje a Srbiju niko nema razloga da ucenjuje jer je ona stub mira,mada se meni najviše svidja ona od Johanesa Hana da je Stbija "sidro"stavuilnosti na Balkanu.Sad to je dvosmisleno.Može biti kao sigurna luka ali može biti i kao sidro koje je pod vodom.Zašto neko takav stub stabilnosti ima potrebu da ucenjuje."BAJA" zvani Srbija na Balkanu kako neko pokušava da ovu zemlju predstavi ako je toliko baja i toliko važan pa ko takvog ucenjuje?Nešto ne štima.Da li smo baja ili zonska liga?Na šta je mislo g-din Han ne znam.Nema potrebe za bilo kakvim bajkama.Na žalost bez obzira da li bilo volje ili ne još jedna Vlada je propustila šansu.Ništa uradili niste što ste obećali gradjanima Srbije osim što ste im zagorčali život i smanjili ionako bednu kupovnu moć.Sve što se obećali EU ispunili ništa niste.To je rezultat ko gleda svojim očima a ne da veruje drugome na reč.Ništa novo.

Marko

pre 9 godina

To je vrlo povezano. Oni ucenjuju Srbiju. Ti ucenjuješ građane. Oni kažu Kosovo, a onda razgovori o EU. Ti smanjiš penyije i plate, uvedeš kamate na dugove, a onda bolji život. To je jedan neprekidan krug. Žalosno je što u tome neko ne dočeka sutra.

aleks

pre 9 godina

informacije radi, posto su neki pitali na slici je zamenik Fajmana kancelara, ministar za nauku i ekonomiju inPredsednik Narodne partije Miterlehner.na slici su jos Josef Proell "dozivotni" guverner Donje austrije,isto Narodna partija, Paul Lendvai- strucnjak novinar za Istocnu Evropu, tu je Han Johannes poznato lice odgovorno za regionalnu polikiku EU.Gospodje ne znam ko su jer nisu ministarke iz austrijske vlade, tj.jedna levo je predsednica Evropskog foruma Wachau, domacin ovog skupa..Predstavnik katolicke crkve ne znam ko je...sigurno iz tog regiona u kome se organizujuje forum.nadam se da sam kolko tolko pomogla...pozdrav iz Beča.ps.nisam nasla u njihovim najpoznatijim dnenim novinama vest o Vucicevom učesću na ovom forumu...

Široko Stopalo

pre 9 godina

@mia - e moja Mia, da je u Srbiji bilo pameti pa da je krenula naprijed poslije 5 oktobra! Da je... ali nije... I niko vam neće vratiti ukradene godine, kao ni nama u Bosni. A na kraju ce sve biti onako kako mora biti, Kosovo ostaje nezavisno i svi ce ga priznati osim Srbije. Da je Srbija reagovala odmah i dogovorila sa Kosovom da ga prizna u zamjenu za veća prava Srba na Kosovu sada bi svi uživali i bili u mnogo boljem položaju... Krali su nam godine i kradu ih još uvijek! Vucic bezveze priča o Kosovu, bolje bi bilo da ga odmah prizna i krme naprijed...

Lazar SK

pre 9 godina

@Biljana, mnogi ljudi ne zele da priznaju da je Kosovo vec druga drzava, ali to su oni ljudi koji zabijaju glavu u pesak i zele da prodju kroz zid, a to ne vodi nicemu. Ali opet pregovori mogu da olaksaju zivot nasim ljudima u nekim segmentima zivota, ali da vidimo ponovo Kosovo u sastavu Srbije, to u skorije vreme nije moguce.

mia

pre 9 godina

Ne mogu a da ne pomislim sta bi bilo da su se svi ujedinili za evropski put Srbije posle petog oktobra. Bez opstrukcija radikala i ostalih.
Verovatno bi dobili sever Kosova(za celo je izgubljena svaka nada 99e), bili na pragu ulaska u EU.
Ovako su nam ukrali godine zivota da bi na kraju shvatili da nema drugog puta a ocigledno je da je Kosovo vec druga drzava za vecinu sveta..

simo

pre 9 godina

Bolje bi bilo da je nasa zemlja brod koji sa dobrim vetrom plovi ka EU nego sto kazu da smo sidro stabilnosti u regionu a od toga nista nemamo.

Las Vegas

pre 9 godina

Cekaj bre Care.Zar nisi do juce pricao da niko ne trazi priznavanje Kosova. Nije se valjda preko noci desilo.Nisi li pricao da sa tobom nikoputem ucena ne moze da razgovara. Sta se to promenilo posle posete Americi. Nisu li tamo zavrtali usi.Zasto se trazi podrska gradjana i za sta. Verovatno za ono sto sledi i sta ces da nam saopstis. A tvoja kamarila ce to da prihvati i da nas ubedjuju da je to dobro za Srbiju i nasu decu

Boze DOKLE VISE!!!

pre 9 godina

Ne bi bili najsiromasnija drzava,ej Albanija nas je stigla, dokle vise sa propadanjem u jad i bedu i da li jeste ili nije Kosovo uslov..???

Biljana

pre 9 godina

Na Kosovu su ostavljene kosti nasih predaka kako bi mi danas ostali slobodni od okupatora. Ne trebamo priznati Kosovo kao novu drzavu-tvorevinu ali opet to su skrojile velike sile tako da se mi ne pitamo tu nista.

Ekolog

pre 9 godina

Kosovo je nasa slaba tacka, a nasi zvaniicnici su uvek saglasni po tom pitanju. I to je povod da nas zapad uslovljava priznavanjem Kosova za prikljucenje EU.

Protiv cenzure

pre 9 godina

... Sto se tice ucenjivanja Kosovom i Metohijom,pa,Tadica nisu smeli toliko da ucenjuju,Milosevica jos manje,to govori vise o Vama nego o EU.

bojanilo

pre 9 godina

Ne bi bilo fer da se pred Srbiju postavljaju posebni politički uslovi koji nisu važili za druge države u toku procesa evrointegracija. vredi podsetiti da su mnoge države ušle u EU, pre svega iz određenih geopolitičkih razloga, a da nisu po uređenosti društva bile za tako nešto dovoljno spremne.

Milutin

pre 9 godina

"Kumanovo na sedam sati udaljenosti od Srbije", dečko pa jel to meriš peške. Ili je za tebe Srbija samo Bg.
Sledeće sa čim neću da se složim ni pod tačkom razno, da ja plaćam Albancima autoput. Pre bi me Zaev naterao da naučim Albanski nego da im ti daš moje pare. Nemac ako hoće da im daje pare to je njegov problem. Ali ja im nedajem ni pare.
Samo probaj još jednom da spomeneš takvu glupost.

MM

pre 9 godina

Pa otkud sad to odjednom ??????? Kad do pre par dana to je uvek demantovano i narodu je govoreno da to od naših zvaničnika niko to ne traži ???????????????????????????

Banjalucanin

pre 9 godina

Kosovom i sa nama u RSu...

Srbija mora napokon odluciti jbg... Narod ili drzava!

Drzava ima neku "easy way out" alternativu i to je evidentno.

Narod, srpski van Srbije, je izgleda osudjen na milost i nemilost zvanicne politike u BG tj Briselom i Vasingtonom.

Problema je mnogo, RS se sprema nestanak, CG unistava sve one koji se osjecaju Srbima, o Hrvatskoj i Albancima na Kosovu ne treba trositi rijeci....

Problem je ocigledan i BG ce morati da odluci vrlo brzo kojim putem da krene. Ipak 250 k na Kosovu, 1,25 mil u RSu i nekih 220k u CG su pored sopstvene borbe za prava osudjena i na odluke iz matice, a istoj se nudi EU, Nato samo ako odbaci svoj narod van granica, koje svi znamo kako su nastale.

Za*****o bas

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Nasa drzava je politicki i ekonomski stabilna i zato predstavlja stub stabilnosti u regionu.
(simo67, 14. jun 2015 14:44)

Simče rođače, u kojoj ti ti državi živiš? Blagoš ga tebi brate za takvu sređenu državu!

Promeni nik, ne ide uz Tomislava

pre 9 godina

@Znaci da je Tomislav Nikolić svo vreme bio u pravu i jedini smeo javno da kaže. .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cica Draza, 14. jun 2015 16:18)

Sad je on bio pametan? Pa nama je u interesu U OVOJ SITUCIJI STO PRE DA TO OBAVIMO. Ne vidis to? Shvatices ako to ne uradimo o cemu sam ti govorio.
To ako nam uopste traze, traze nam za nase dobro. Veruj mi prijatelju da su pre u stanju da nas izbace iz svih tih organizacija, ukljucujuci nasu "prijateljicu" Rusiju da svi saglasno prime Kosovo tamo, nego da nas mole i cekaju. Naravno, jos jedna izolacija je smrt Srbije u bukvalnom smislu te reci.
Samo se igrajte sa buducnoscu bolesnika (Srbije).
Nista se nece promeniti ako ne priznamo, priznao ih je ko treba, a mozemo samo dobiti nesto time. Naravno Kosovo ce se radovati da mi to bojkotujemo, kako bi nas dotukli.

yes

pre 9 godina

Vucicu,Srbiji Kosovom ucenjuju polticari na vlasti,svi redom u sluzbi Rusije.
Priz aj bre Kosovo,udji u NATO I da vidis kako CE munjevito da nam krene.Ne pitaj nikoga nista.Do it.

Milos

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. Ne kazem da treba da im otezavamo al mislim da treba uloziti novac i sredjivanje postojeceg puta Nis - Merdare (da se napravi jedan dobar magistralan put sa obilaznicom oko Prokuplja i Merosine kako ne bi leti kolone automobila prolazile kroz naseljena mesta). Ja skoro mesecno barem jedanput idem prema Kursumliji i taj put je prazan jednostavno nema tranzita osim u letnjim mesecima kada Albanci sa KiM i Albanije idu kuci. Bolje novac uloziti u revitalizaciju na primer pruge Nis - Dimitrovgrad posto je to jedini put za Tursku i Aziju a ta pruga jos nije elektrificirana a prosecna brzina je oko 20 km/h a tranzita ima iz prostog razloga sto je tamo koncetrisano skoro 100 miliona ljudi iz Turske a dalje se nastavlja Azija itd.

MIRKO

pre 9 godina

Pa do juce ste pricali da Vas niko ne ucenjuje Kosovom,pa vi ste nevidjeni manioulatori,lazljivci i obmanjivaci Srpskog naroda kakvi nisu odavno bili na vlasti.Pokrali ste penzije,uzeli ste pod svoje ustavni sud,tuzilastvo,SUP.i sve drugo u ovoj zemlji,ili ste obezbedili svoje porodice i partijske uvlakace,lazete i obecavate od kada ste dosli na vlast,nadam se da ce Srpski narod najzad shvatiti kakvi ste obmanjivaci i prevaranti i kazniti vas na skorasnjim izboroma,

Zora 73

pre 9 godina

Brinu me Vuciceve izjave. Do juce prica da unazad 70 godina Srbija nije imala takav ugled u svetu kao sad. A sad, ,,ucenjuju nas za Kosovo i donose deklaraciju o Srebrenici". Ja mislim da ce Zapadnjaci maksimalno da koriste SNS zato sto su bili SRS. Nema sanse da ce lideri EU podrzavati bas toliko SNS a ledja da okrenu demokratama. Zapadnjaci su bili naklonjeni Djindjicu i nepobitna je cinjenica da su ga voleli a Djindjic se borio protiv SRS-a u kojoj su sedeli Toma Nikolic i Vucic.

Gradjanin

pre 9 godina

Vidim da su se ruski botovi naspavali i da zaradjuju lagano sutrasnji sendvic pricom da ne smemo priznati Kosovo.
Priznacemo i to i bar vise nece biti razloga da i taj bedni sendvic zaradjuju tako jadni ljudi na taj nacin, jer ce to biti konacni udarac bednoj istoriji koju su nam kreirali ti koji vas 'rane sendvicima.
Od svih vas , TAKVIH, prodanih za sendvic, SAM VECI SRBIN I JA KAZEM, DA GA - U OVIM USLOVIMA - PRIZNAMO i okoncamo svoju patnju, a da probaju naredne generacije da isprave greske ovih sa petokrakom.

izvolite

pre 9 godina

Mozete da birate izmedju gomile feudalnih drzavica koje se stalno otimaju oko toga ko je u pravu, ili jedne ujedinjenje Evrope koja postuje slicnosti i razlike, i integritet svake nacije.

ko jel ja

pre 9 godina

Evo odmah da ga demantujem. Ja ne verujem u te mere koje Vlada i prepametni vođa sprovode. Sacekajmo malo, ne previse dugo, pući će k'o kruška zrela na zemlju bez ikakvih pozitivnih rezultata. Zao mi je građana koji se decenijama lazu, ali bolje nisu ni zasluzili kada ne umeju da biraju. Ako nista ne valja na pijaci, nista i ne kupis, nista ne izaberes. Ko štroku bira na vlast, štrokavo i živi.

anom

pre 9 godina

Albanija i Kosova su napravili autoput iz svog budjeta i nema potrebe da se brinete za nas,nego treba ta kazete istinu u cemu je rec-hocete na racun i potpisom Albanije i Kosova da dobijete neki € od fondova EU.Znaju onih tu pricu.Kosova ima 85% svih pravca novi autoput ,ove godine zavrsava do granice sa Makedonijom do Merdara vec zavrsava,a prema severu skoro 80% dionice je zavrsen i nema tu sta da se prica kao zajednicka inicijativa nego traziti i molite boga samih za to /(mozda putin ce da vam napravi autoput?)/tesko!.....

Ministar 011

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.

VelikiStrumf

pre 9 godina

@anonimac - Evo sada ce, samo za tebe, da naprave spisak zvanica koje su bile na forumu, datume rodjenja, horoskopski znak, sve sto zelis. Lepo je pisalo danas, a i juce ko ce sve biti prisutan.

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

dadex

pre 9 godina

Kako vreme odmice mislim da nam je put sve jasniji...EU sa statusom Kosova kako ona nalaze ili bez EU sa sadasnjim stanjem.Posteno je da se to narodu kaze pa neka on sam odredi taj put.Nama nema clanstva u uniji sa sadasnjim statusom Kosova, to je evidentno.

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

Milan Djordjević

pre 9 godina

A Vučić ucenjuje narod penzijama, platama, slobodom mišljenja, ma svim ostalim stvarima, osim botovizmom, poltronstvom i istomišljenošću.

EU

pre 9 godina

Mi smo sve spremniji za ulazak u EU, i to je najvažnije, a politički preduslovi će sami po sebi doći i ne treba očajavati što sada sve ide nešto sporije.

Andjela

pre 9 godina

Bitno je da otvoreno razgovaramo o svemu, izneli smo svoje stavove šta je to na šta možemo pristati, sada je red na EU. S obzirom da je za nas ustanovljeno i poglavlje 35, koje obuhvata razgovore o napretku u implementaciji Briselskog sporazuma, koji su potpisali Beograd i Priština, a sadrži i temu normalizacije odnosa, nema razloga da se ne otvore prva poglavlja, a medju prvima i ovo, koje će pretpostavljam do samog kraja ostati otvoreno.

Srdjan

pre 9 godina

"On je u prilog tome podsetio da je nedavno u Makedoniji, na sedam sati udaljenosti od Srbije, poginulo 28 ljudi"

To na 7 sati od Beograda? Srbija je i juznije od Beograda, ako nas premijer nije to znao. Srbija je i na pola sata od mesta tih sukoba, ali taj deo Srbije nasu vladu ocigledno ne zanima.

Plazmica

pre 9 godina

Cinjenica je da je Srbija krenula putem koji vodi drustvenom progresu, pa s tim u vezi i odluke koje bude donosila, a koje su vezane za razlicita pitanja, pa i za probleme na prostoru Kosova, trebale bi da budu u skladu sa pomenutom cinjenicom.

zlatibor

pre 9 godina

Kao gradjanin ne zelim da odustanemo ni od ekonomskih reformi, EU integracija, i naravno teritorijalnog integriteta i svih nacionalnih interesa.To je ono sto verovatno svi zelimo samo sto je realnost malo drugacija sve zbog EU i njenih zahteva.Slusajuci Evropske zvanicnike, sigurno necemo uci u tu organizaciju ukoliko status Kosova bude kao danas.

Kljuc za stabilnost

pre 9 godina

Ako je tacno, onda dosta rizikuju. Npr. da im ne ostavim vise ni evro upravo zbog Kosova. Meni se isplati, veca stednja, veci licni kapital.

prazna puska

pre 9 godina

Kome je ovaj govor namenjen? Izgleda za domacu upotrebu.Vucic se ponasa kao stecajni upravnik propale firme koji prica otpustenim radnicima o nepravdi jer ta firma moze sama da zaradjuje,a ne moze.Koliko smo se zaduzili ove godine?

Srpski vijenac

pre 9 godina

Što više pametnih stvari radimo za našu zemlju, više prostora imamo na ovakvim forumima da širimo naš uticaj na političke faktore u Evropi. Sve im je lepo rekao. Još malo pa kao Njegoš!

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je i dalje velika većina građana kod nas za ulazak u EU. Ali bi bilo dobro da nas i oni ne opterećuju dodatnim zahtevima. A isto tako smo se dosta ekonomski popravili kao što je istakao premijer.

Imhotep

pre 9 godina

Konacno da neko zastupa interese Srbije i da neko pocne da nas brani i kaze kako stvarno jeste i da stoji iza toga.svaka cast premijeru na ovome,samo napred

Mladen

pre 9 godina

Srbija je ostvarila znacajan napredak, uspostavila ekonomsku i politicku stabilnost. Nije u redu da se Srbiji postavljaju tezi uslovi nego drugim zemljama.

Mira

pre 9 godina

Vučić gde god da ode, nema problem sa time da kaže šta misli i kakva je zaista situacija i kod nas i kod njih. I šta je konkretno problem.

SLOBODAN - 53 PO

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je i ovu priliku iskoristio da iskreno i javno kaze koji problemi najvise brinu Srbiju. Najvise cenim kod Aleksandra Vucic sto nikada nema taj problem da se ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.Kako u regionu tako i sire, jedino sto me malo zabrinjava sto na svu srecu kod nas ima malo onih koji pokusavaju da te sve njegove vrline poniste.

Miloš

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa ovom Vučićevom izjavom, međutim, problem je u tome što je preveliki uticaj SAD na politiku EU. Nemačka, kao najjača država unije, još uvek je pod velikom kontrolom Vašingtona, iako su drugi svetski rat i hladni rat odavno završeni. Ispada da je Amerika najuticajnija država EU.

Igor

pre 9 godina

Put Niš-Tirana najbitniji? Za koga? Možda za Albance, za nas ne! Ako građani Srbije ovo progutaju, onda za Srbiju stvarno nema nade. Pored toliko problema mi u ovoj besparici treba da ispunjavamo želje Albanaca i njihovih mentora? Ja sam za autoput ka Republici Srpskoj koja već pravi svoj krak prema Srbiji.

smanji dozivljaj

pre 9 godina

Samo probaj Vucicu i jedan dinar iz budzeta da potrosis na taj auto put Tirana-Nis. Leteces samo tako. Nije dovoljno sto su nam Albanci oteli 15% teritorije, nego cemo jos i da im izgradimo infrastrukturu da lakse putuju? Srbiji su bitni autoputevi za Madjarsku, Hrvatsku i Grcku a ne da pravimo auto-put za Albance i za njihove interese.

Hedona

pre 9 godina

Srbija nema problema koje ne može rešiti, a uz podršku Austrije može doprineti očuvanju stabilnosti u regionu.Samo projateljskim odnosima žožemo da očuva mir i stabilnost u regionu.

barracuda

pre 9 godina

Naša istorijska osuda je da se nalazimo na granici istočne i zapadne civilizacije. Raspolućeni smo mentalno, politički, duhovno između njih. Kroz čitavu istoriju smo balansirali između te dve opcije, što nas je skupo koštalo jer niko ne voli neopredeljene. Religijski smo okrenuti Istoku, politički Zapadu. I od jednih i od drugih smo doživljavali nepravde, razočarenja, gubitke… Retki su i kratki bili istorijski trenuci kada smo samostalno mogli da utičemo na sopstvenu sudbinu. Ti retki trenuci su bili onda kada smo shvatali da ne možemo biti važan faktor, a da ne radimo sami na sebi i kada smo shvatali duh vremena. Ne može se u XXI veku postati politički jak i ekonomski moćan na guslanju o knezu Lazaru i Milošu Obiliću. Svaka njima čast na istorijskoj ulozi koju su imali u svoje vreme, ali njima je mesto u istorijskim udžbenicima, muzejima, folkloru… a ne u ozbiljnoj politici.
Zapitajmo se da li bi do bombardovanja došlo da smo izgradili snažno društvo u kojem svaki pojedinac može da nadje svoje mesto, da smo ovladali novim tehnologijma, da imamo politički konsenzus, da imamo vladavinu prava, jaku industriju, vojsku, skolstvo….!? Ne može se srednjevekovnom ideologijom suprotstavljati savremenim sofisticiranim metodama raznih imperijalizama. Mi još nemamo državu, ovo što je oko vas, zapravo je provizorijum. Mentalitet je najbitniji za promene, ali to ne znači da zaboravljamo prošlost već da gradimo budućnost. U suprotnom, bićemo kao i do sada objekat, a ne subjekat istorije.

dimitrov446@gmail.com

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)

Poštuje? Videlo se u Americi koliko su ga ispoštovali. :)

Rade

pre 9 godina

Referendum o daljem putu Srbije u EU. Da se prebrojimo. Može li demokratskije od toga? Ista minutaža na televizijama onima koji su za dalje pregovore i moguće članstvo i onima koji su protiv, a odluka zatim da obavezuje sve!

dado90

pre 9 godina

Na nasu zalost i stetu izgleda da ce pitanje Kosova se provlaciti kroz sve moguce dogovore sa EU i u toku pregovora sa EU.Mislim da je neposten odnos da nam zvanicno ne traze priznanje Kosova kao uslov a da indirektno to isto Kosovo predstavlja kocnicu ka daljem napretku.

Mirko

pre 9 godina

A od koga mi to cuvamo balkanski mir te od nas zavisi? Pa od samih sebe. I dosta je tog spinovanja.Ceo svet misli da smo mi najveci problem Balkana, pa posle svi drugi. Da bas smo mi neki faktor i ekonomski i vojni i politicki da budemo lider. Daj bre ne mazite oci narodu. Oni bre nas krive za pocetak I sv. rata, za sukobe u Hrvatskoj, BiH, za muljanje po Crnoj Gori, za pokusaj etnickog ciscenja Kosova. Tako bre svet nas dozivljava. Zato nase onako i deru u Hagu apsanama. A mi sve nesto umisljamo, kao mi neki faktor. Lazemo sami sebe. Djindjic je za sve bio u pravu.zato ga i nema. Budio nas iz sna.

Blabla

pre 9 godina

Kao da to nismo znali? Svi bi politicari priznali Kosovo samo kad to istorija ne bi zapisala. Politicare boli to sto bi se negde kroz istorijske citanke provlacilo vase ime da ste za vreme tamo nekog mandata priznali Kosovo kao drzavu. Svi ste vi isti.

Срба

pre 9 godina

Србија на 7 сати удаљености од Македоније?! Можда његов Београд и Блок 45, а наша се Србија граничи са Македонијом. Седи, један!

Ulicni sibicar

pre 9 godina

Naprotiv!

Srbija pokusava da ucenjuje EU Kosovom, kako bi joj se progledalo kroz prste, jer Srbija jednostavno nije u stanju da ispuni vecinu kriterijuma za EU clanstvo. Nisu tu samo problemi ekonomije, vec tu ima dosta toga iz domena mentalne, kulturne, istorijske, i opstepoliticke karakteristike. Drugim recima Srbija nije kompatibilna vecini EU clanica i to je trenutno za Srbiju nepremostiva prepreka. Oni koji misle da EU dozivljava Srbe kao "male Ruse" su u zabuni. EU dozivljava Srbe kao "male Turke".

unija?

pre 9 godina

Ima jos puno da se radi na uvodjenju drzavnosti na Balkanu, a za ekonomiju je potrebno otvaranje novih trzista, ali uz pravila koja nece dovesti do ekonomske krize.

kontrolor

pre 9 godina

"Posebno je bitan autoput Niš-Tirana..." Kome je bitan? Ko će njime da se vozi? Pa niste bre u stanju da zavrsite ni koridor 10 ni koridor 11, ono malo auto-puta je ko oranica, krpez do krpeza, a ti bi šiptarima da praviš izlaz u Evropu sa NAŠIM parama!!! Mada, mislim ipak da ti samo govoriš ono što su ti Amerikanci i Nemci naredili da kazes.

Milan1989g

pre 9 godina

Prvi put dozivljavam da neki nas premijer otvoreno govori i dobre i lose stvari u odnosu za zapadom,i mislim da jednim delom i zbog toga narod ima poverenja u njega.

Kangrga

pre 9 godina

Autoput Niš- Tirana?! Wtf?! Čemu?
Bitniji je put Ruma- Novi Sad pa ga čekamo 100 godina, evo Frušku Goru ćemo potpuno uništiti izduvnim gasovima...

Panta

pre 9 godina

Premijer izgleda misli da u EU padaju na obecanja, kao u Srbiji, pa je nezadovoljan sto jos nisu otvorili poglavlja ( fondove). On njima obecanja, a oni njemu isto tako, uz malo diplomatske kurtoazije i pohvala. Njima se ne zuri. A njemu?

Herr Wolf

pre 9 godina

Pa šta misliš zašto su te doveli na vlast? Da potpišeš sve ono što DS nije mogao/hteo.Zato ne kukaj nego radi šta ti kažu kao i uvek.

strina

pre 9 godina

Sto se mi toliko zurimo u tu njihovu Evropu.
Zar nije bolje biti samostalan i sam odlucivati o svojoj sudbini. Ko moze moju kucu bolje srediti od mene same. Po meni NIKO.

master

pre 9 godina

E pa stvarno nije u redu da nas neko ucenjuje i to Kosovom gde smo pokazali kako se odnosi prema jednoj manjini. Imaju škole, fakultete, otvaraju se radna mesta, ne postoji manjina koja ima veća prava na svetu a oni tako. Mi njih treba da ucenimo jer kada manjine u Evropi budu imale takva prava(vožnja u raslađenom prostoru, besplatan put do granice uz obezbeđenje, podzemna skloništa) kao Albanci na Kosovu onda možemo da pričamo.

Bobinator

pre 9 godina

Nista novo, znamo sta je bolna tacka i sta se od nas trazi, dobro je da imamo koga da vodi pregovore i ulazemo nade da na kraju izadjemo kao pobednici.

ne

pre 9 godina

Jaoooo ne mogu vise da ga slusam kako kukumavci.
Pa ako nisi znao da ce da traze Kosovo, onda nisi mnogo pametan... pa to zna svaki Srbin ciji je IQ veci od broja cipela

Dr Sd

pre 9 godina

Nije mi jasno kako oni to nas ucenjuju? Sam si izabrao evropski put,a da bi usao u eu ti moras da dovedes u red svoju zemlju. Niko nas nije zvao to je nasa odluka tj. vasa.

kaja

pre 9 godina

Premijer je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu, jer sve preduzete ekonomske mere neće pokazati rezultate bez očuvanja regionalne stabilnost.

cuki

pre 9 godina

Nadam se da priznanje nezavisnosti Kosova nece biti krajnji uslov o pristupanju EU jer ukoliko jeste fer bi bilo da nam se to jasno kaze u ovom trenutku.Nazalost mala smo zemlja i ne toliko jaka da mozemo pitanje Kosova resiti kako nama odgovara i da nam ne predstavlja vise kocnicu ka daljem napredovanju.

milan

pre 9 godina

Srbija sama sebe ucenjuje Kosovom da se drži kao pijan plota nečega što je neminovno koliko god se nama to svidelo ili ne. Mi moramo da računamo s tim da velike sile i važni faktori u EU i NATO neće i ne mogu sami sebi da daju lošu ocenu po pitanju Kosova i sva njihova politička snaga je preusređena na taj momenat kada Srbija bude morala da popusti pred razumom i realnošću. Naši političari moraju da traže momenat kada će to morati da priznaju i da prepoznaju da je u interesu Srbije i njenih građana radi stabilne i čiste budućnosti da povuku taj potez, ovako ni na nebu ni na zemlji neće moći i gubimo puno vremena i kredibiliteta.

seven

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem sta ovaj Vucic izjavljuje,a mislim da ni on sam to vise ne zna.

-Posebno je bitan autoput Niš-Tirana, a ako EU ne može da to finansira, treba to da kaže, jer ćemo onda mi to učiniti iz našeg budžeta. Nisam došao da od vas tražim novac, jer mi sami zarađujemo i činimo najbolje da privučemo što više investitora“, naglasio je Vučić

Samo pre nekih mesec dana Vuciceva izjava iz Tirane

„Treba nam novac iz evropskih fodova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga.

Јота

pre 9 godina

@ On je istakao da je većina građana naše zemlje i dalje za EU.

Ako je ovo tacno, onda ja spadam u manjinu gradjana u Srbiji kada je o tom pitanju rec.

Pretjerano

pre 9 godina

Ma mogu da ucenjuju koliko hoce i sa cim hoce, Kosovo je srpska zemlja i oni to znaju, jer da nije tako ne bi oni ucenjivali nego bi ga davno uzeli.

mare

pre 9 godina

Kakva mu je to racunica da je Kumanovo udaljeno od Srbije sedam sati?Odakle to za njega počinje i završava se Srbija?Meni je ceo moj život trebalo do Kumanova sat vremena sa prelaskom granice.Možda ja više ne živim u Srbiji a da me o tome još niko nije obavestio.

o

pre 9 godina

Kosovo je po Ustavu RS sastavni deo RS, i niko nema prava da nas ucenjuje i otima Kosovo. Sve dok se Srbija ne odrekne Kosova, ono je naše, a Srbija se neće odreći nečega što je vekovima pripada nama.

kontrolor

pre 9 godina

"Posebno je bitan autoput Niš-Tirana..." Kome je bitan? Ko će njime da se vozi? Pa niste bre u stanju da zavrsite ni koridor 10 ni koridor 11, ono malo auto-puta je ko oranica, krpez do krpeza, a ti bi šiptarima da praviš izlaz u Evropu sa NAŠIM parama!!! Mada, mislim ipak da ti samo govoriš ono što su ti Amerikanci i Nemci naredili da kazes.

Kangrga

pre 9 godina

Autoput Niš- Tirana?! Wtf?! Čemu?
Bitniji je put Ruma- Novi Sad pa ga čekamo 100 godina, evo Frušku Goru ćemo potpuno uništiti izduvnim gasovima...

dimitrov446@gmail.com

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)

Poštuje? Videlo se u Americi koliko su ga ispoštovali. :)

Herr Wolf

pre 9 godina

Pa šta misliš zašto su te doveli na vlast? Da potpišeš sve ono što DS nije mogao/hteo.Zato ne kukaj nego radi šta ti kažu kao i uvek.

Срба

pre 9 godina

Србија на 7 сати удаљености од Македоније?! Можда његов Београд и Блок 45, а наша се Србија граничи са Македонијом. Седи, један!

mare

pre 9 godina

Kakva mu je to racunica da je Kumanovo udaljeno od Srbije sedam sati?Odakle to za njega počinje i završava se Srbija?Meni je ceo moj život trebalo do Kumanova sat vremena sa prelaskom granice.Možda ja više ne živim u Srbiji a da me o tome još niko nije obavestio.

Srpski vijenac

pre 9 godina

Što više pametnih stvari radimo za našu zemlju, više prostora imamo na ovakvim forumima da širimo naš uticaj na političke faktore u Evropi. Sve im je lepo rekao. Još malo pa kao Njegoš!

Pretjerano

pre 9 godina

Ma mogu da ucenjuju koliko hoce i sa cim hoce, Kosovo je srpska zemlja i oni to znaju, jer da nije tako ne bi oni ucenjivali nego bi ga davno uzeli.

Imhotep

pre 9 godina

Konacno da neko zastupa interese Srbije i da neko pocne da nas brani i kaze kako stvarno jeste i da stoji iza toga.svaka cast premijeru na ovome,samo napred

bojanilo

pre 9 godina

Ne bi bilo fer da se pred Srbiju postavljaju posebni politički uslovi koji nisu važili za druge države u toku procesa evrointegracija. vredi podsetiti da su mnoge države ušle u EU, pre svega iz određenih geopolitičkih razloga, a da nisu po uređenosti društva bile za tako nešto dovoljno spremne.

Milan1989g

pre 9 godina

Prvi put dozivljavam da neki nas premijer otvoreno govori i dobre i lose stvari u odnosu za zapadom,i mislim da jednim delom i zbog toga narod ima poverenja u njega.

kaja

pre 9 godina

Premijer je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu, jer sve preduzete ekonomske mere neće pokazati rezultate bez očuvanja regionalne stabilnost.

ne

pre 9 godina

Jaoooo ne mogu vise da ga slusam kako kukumavci.
Pa ako nisi znao da ce da traze Kosovo, onda nisi mnogo pametan... pa to zna svaki Srbin ciji je IQ veci od broja cipela

izvolite

pre 9 godina

Mozete da birate izmedju gomile feudalnih drzavica koje se stalno otimaju oko toga ko je u pravu, ili jedne ujedinjenje Evrope koja postuje slicnosti i razlike, i integritet svake nacije.

Hedona

pre 9 godina

Srbija nema problema koje ne može rešiti, a uz podršku Austrije može doprineti očuvanju stabilnosti u regionu.Samo projateljskim odnosima žožemo da očuva mir i stabilnost u regionu.

Ekolog

pre 9 godina

Kosovo je nasa slaba tacka, a nasi zvaniicnici su uvek saglasni po tom pitanju. I to je povod da nas zapad uslovljava priznavanjem Kosova za prikljucenje EU.

seven

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem sta ovaj Vucic izjavljuje,a mislim da ni on sam to vise ne zna.

-Posebno je bitan autoput Niš-Tirana, a ako EU ne može da to finansira, treba to da kaže, jer ćemo onda mi to učiniti iz našeg budžeta. Nisam došao da od vas tražim novac, jer mi sami zarađujemo i činimo najbolje da privučemo što više investitora“, naglasio je Vučić

Samo pre nekih mesec dana Vuciceva izjava iz Tirane

„Treba nam novac iz evropskih fodova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga.

Biljana

pre 9 godina

Na Kosovu su ostavljene kosti nasih predaka kako bi mi danas ostali slobodni od okupatora. Ne trebamo priznati Kosovo kao novu drzavu-tvorevinu ali opet to su skrojile velike sile tako da se mi ne pitamo tu nista.

Bobinator

pre 9 godina

Nista novo, znamo sta je bolna tacka i sta se od nas trazi, dobro je da imamo koga da vodi pregovore i ulazemo nade da na kraju izadjemo kao pobednici.

Veselin

pre 9 godina

Ima dosta losih ljudi po svetu, ali premijer je jos jedanpud potvrdio da se ne libi da kaze istinu narodu i svetu ma kakva god ona bila. Zato ga svi cene i postuju.

Rade

pre 9 godina

Referendum o daljem putu Srbije u EU. Da se prebrojimo. Može li demokratskije od toga? Ista minutaža na televizijama onima koji su za dalje pregovore i moguće članstvo i onima koji su protiv, a odluka zatim da obavezuje sve!

Judge Dredd

pre 9 godina

Premijer Vučić je, na diplomatski korektan način, uspeo da upozori Evropsku Uniju na jednu vrlo važnu činjenicu. Stavovi Brisela i Strazbura se uvek, na poseban način, "prelamaju" na balkanskom poluostrvu i bitno određuju karakter regionalne stabilnosti i ukupne bezbednosti. Dakle, Evropska Unija ne može biti neutralna, ne sme zauzimati stav "nemog posmatrača", i ima svoj deo odgovornosti kada je reč o različitim procesima u ovom "delu Sveta". Važno je ovo naglašavati u svakoj prilici pogotovo kada je regionalna bezbednost, ponovo , ugrožena ! Ovo je naročito važno imati na umu kada je reč o krajnje složenim i kompleksnim odnosima između srba i albanaca. Ako EU zaista želi stabilan i siguran Balkan onda je poslednji trenutak da se zauzme jedan "izbalansiran i realističan" pristup prema "kosovskom pitanju".

Panta

pre 9 godina

Premijer izgleda misli da u EU padaju na obecanja, kao u Srbiji, pa je nezadovoljan sto jos nisu otvorili poglavlja ( fondove). On njima obecanja, a oni njemu isto tako, uz malo diplomatske kurtoazije i pohvala. Njima se ne zuri. A njemu?

Mirko

pre 9 godina

A od koga mi to cuvamo balkanski mir te od nas zavisi? Pa od samih sebe. I dosta je tog spinovanja.Ceo svet misli da smo mi najveci problem Balkana, pa posle svi drugi. Da bas smo mi neki faktor i ekonomski i vojni i politicki da budemo lider. Daj bre ne mazite oci narodu. Oni bre nas krive za pocetak I sv. rata, za sukobe u Hrvatskoj, BiH, za muljanje po Crnoj Gori, za pokusaj etnickog ciscenja Kosova. Tako bre svet nas dozivljava. Zato nase onako i deru u Hagu apsanama. A mi sve nesto umisljamo, kao mi neki faktor. Lazemo sami sebe. Djindjic je za sve bio u pravu.zato ga i nema. Budio nas iz sna.

Mladen

pre 9 godina

Srbija je ostvarila znacajan napredak, uspostavila ekonomsku i politicku stabilnost. Nije u redu da se Srbiji postavljaju tezi uslovi nego drugim zemljama.

Ministar 011

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.

zlatibor

pre 9 godina

Kao gradjanin ne zelim da odustanemo ni od ekonomskih reformi, EU integracija, i naravno teritorijalnog integriteta i svih nacionalnih interesa.To je ono sto verovatno svi zelimo samo sto je realnost malo drugacija sve zbog EU i njenih zahteva.Slusajuci Evropske zvanicnike, sigurno necemo uci u tu organizaciju ukoliko status Kosova bude kao danas.

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je i dalje velika većina građana kod nas za ulazak u EU. Ali bi bilo dobro da nas i oni ne opterećuju dodatnim zahtevima. A isto tako smo se dosta ekonomski popravili kao što je istakao premijer.

dadex

pre 9 godina

Kako vreme odmice mislim da nam je put sve jasniji...EU sa statusom Kosova kako ona nalaze ili bez EU sa sadasnjim stanjem.Posteno je da se to narodu kaze pa neka on sam odredi taj put.Nama nema clanstva u uniji sa sadasnjim statusom Kosova, to je evidentno.

high heel

pre 9 godina

Nasa zemlja je napredovala u ekonomskim reformama ,a prema informacijama iz Svetske banke, na rang listi po povoljnosti za biznis podigla sa 91. na 41. mesto.

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

cuki

pre 9 godina

Nadam se da priznanje nezavisnosti Kosova nece biti krajnji uslov o pristupanju EU jer ukoliko jeste fer bi bilo da nam se to jasno kaze u ovom trenutku.Nazalost mala smo zemlja i ne toliko jaka da mozemo pitanje Kosova resiti kako nama odgovara i da nam ne predstavlja vise kocnicu ka daljem napredovanju.

SLOBODAN - 53 PO

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je i ovu priliku iskoristio da iskreno i javno kaze koji problemi najvise brinu Srbiju. Najvise cenim kod Aleksandra Vucic sto nikada nema taj problem da se ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.Kako u regionu tako i sire, jedino sto me malo zabrinjava sto na svu srecu kod nas ima malo onih koji pokusavaju da te sve njegove vrline poniste.

Neutralni

pre 9 godina

Ocekujem da neka poglavlja o pridruzivanju nase zemlje EU budu otvorena do kraja godine. Sto se kosova tice, mislim da ce tu biti jos natezanja, ali mi imamo "crvenu liniju" preko koje necemo preci.

Miloš

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa ovom Vučićevom izjavom, međutim, problem je u tome što je preveliki uticaj SAD na politiku EU. Nemačka, kao najjača država unije, još uvek je pod velikom kontrolom Vašingtona, iako su drugi svetski rat i hladni rat odavno završeni. Ispada da je Amerika najuticajnija država EU.

Skakavac

pre 9 godina

Uvek su se provlacile te price o priznavanju Kosova, ali nikad kao neki zvanicni stav neke drzave.To je politika... Sa tim mozemo da se borimo koliko mozemo, ali postoje i neke jace sile koje vuku konce na ovoj planeti.

unija?

pre 9 godina

Ima jos puno da se radi na uvodjenju drzavnosti na Balkanu, a za ekonomiju je potrebno otvaranje novih trzista, ali uz pravila koja nece dovesti do ekonomske krize.

simo

pre 9 godina

Bolje bi bilo da je nasa zemlja brod koji sa dobrim vetrom plovi ka EU nego sto kazu da smo sidro stabilnosti u regionu a od toga nista nemamo.

Mira

pre 9 godina

Vučić gde god da ode, nema problem sa time da kaže šta misli i kakva je zaista situacija i kod nas i kod njih. I šta je konkretno problem.

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

VelikiStrumf

pre 9 godina

@anonimac - Evo sada ce, samo za tebe, da naprave spisak zvanica koje su bile na forumu, datume rodjenja, horoskopski znak, sve sto zelis. Lepo je pisalo danas, a i juce ko ce sve biti prisutan.

Veronika

pre 9 godina

Mi kao narod bi trebali biti svesni težine situacije u kojij se nalazi naša zemlja na putu ka EU, ali isto tako moramo i biti realni da se dosta pomaka i pozitivnih signala sa njihove strane i dobilo. Što se tiče Kosmeta tu se neko rešenje mora naći, a granice zemlje sačuvati.

Srdjan

pre 9 godina

"On je u prilog tome podsetio da je nedavno u Makedoniji, na sedam sati udaljenosti od Srbije, poginulo 28 ljudi"

To na 7 sati od Beograda? Srbija je i juznije od Beograda, ako nas premijer nije to znao. Srbija je i na pola sata od mesta tih sukoba, ali taj deo Srbije nasu vladu ocigledno ne zanima.

Andjela

pre 9 godina

Bitno je da otvoreno razgovaramo o svemu, izneli smo svoje stavove šta je to na šta možemo pristati, sada je red na EU. S obzirom da je za nas ustanovljeno i poglavlje 35, koje obuhvata razgovore o napretku u implementaciji Briselskog sporazuma, koji su potpisali Beograd i Priština, a sadrži i temu normalizacije odnosa, nema razloga da se ne otvore prva poglavlja, a medju prvima i ovo, koje će pretpostavljam do samog kraja ostati otvoreno.

Milan Djordjević

pre 9 godina

A Vučić ucenjuje narod penzijama, platama, slobodom mišljenja, ma svim ostalim stvarima, osim botovizmom, poltronstvom i istomišljenošću.

Kljuc za stabilnost

pre 9 godina

Ako je tacno, onda dosta rizikuju. Npr. da im ne ostavim vise ni evro upravo zbog Kosova. Meni se isplati, veca stednja, veci licni kapital.

leptir

pre 9 godina

Premijer Vučić je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu,te kritikovao što pojedine zemlje Beograd ucenjuju Kosovom. Srbija je sprovela teške i bolne reforme, i postigla zadovoljavajuce rezultate i nije u redu da je ucenjuju. Pitam se samo,dokle ce vise?

taja

pre 9 godina

Srbija j opredeljena za stutusno neutralne pregovore sa institucijama u Prištini. Međutim, zastoj u evropskim integracijama može uticati na opadanje podrške uniji među građanima Srbije, kao i rast određenih desnih političkih snaga.

EU

pre 9 godina

Mi smo sve spremniji za ulazak u EU, i to je najvažnije, a politički preduslovi će sami po sebi doći i ne treba očajavati što sada sve ide nešto sporije.

dado90

pre 9 godina

Na nasu zalost i stetu izgleda da ce pitanje Kosova se provlaciti kroz sve moguce dogovore sa EU i u toku pregovora sa EU.Mislim da je neposten odnos da nam zvanicno ne traze priznanje Kosova kao uslov a da indirektno to isto Kosovo predstavlja kocnicu ka daljem napretku.

barracuda

pre 9 godina

Naša istorijska osuda je da se nalazimo na granici istočne i zapadne civilizacije. Raspolućeni smo mentalno, politički, duhovno između njih. Kroz čitavu istoriju smo balansirali između te dve opcije, što nas je skupo koštalo jer niko ne voli neopredeljene. Religijski smo okrenuti Istoku, politički Zapadu. I od jednih i od drugih smo doživljavali nepravde, razočarenja, gubitke… Retki su i kratki bili istorijski trenuci kada smo samostalno mogli da utičemo na sopstvenu sudbinu. Ti retki trenuci su bili onda kada smo shvatali da ne možemo biti važan faktor, a da ne radimo sami na sebi i kada smo shvatali duh vremena. Ne može se u XXI veku postati politički jak i ekonomski moćan na guslanju o knezu Lazaru i Milošu Obiliću. Svaka njima čast na istorijskoj ulozi koju su imali u svoje vreme, ali njima je mesto u istorijskim udžbenicima, muzejima, folkloru… a ne u ozbiljnoj politici.
Zapitajmo se da li bi do bombardovanja došlo da smo izgradili snažno društvo u kojem svaki pojedinac može da nadje svoje mesto, da smo ovladali novim tehnologijma, da imamo politički konsenzus, da imamo vladavinu prava, jaku industriju, vojsku, skolstvo….!? Ne može se srednjevekovnom ideologijom suprotstavljati savremenim sofisticiranim metodama raznih imperijalizama. Mi još nemamo državu, ovo što je oko vas, zapravo je provizorijum. Mentalitet je najbitniji za promene, ali to ne znači da zaboravljamo prošlost već da gradimo budućnost. U suprotnom, bićemo kao i do sada objekat, a ne subjekat istorije.

smanji dozivljaj

pre 9 godina

Samo probaj Vucicu i jedan dinar iz budzeta da potrosis na taj auto put Tirana-Nis. Leteces samo tako. Nije dovoljno sto su nam Albanci oteli 15% teritorije, nego cemo jos i da im izgradimo infrastrukturu da lakse putuju? Srbiji su bitni autoputevi za Madjarsku, Hrvatsku i Grcku a ne da pravimo auto-put za Albance i za njihove interese.

Plazmica

pre 9 godina

Cinjenica je da je Srbija krenula putem koji vodi drustvenom progresu, pa s tim u vezi i odluke koje bude donosila, a koje su vezane za razlicita pitanja, pa i za probleme na prostoru Kosova, trebale bi da budu u skladu sa pomenutom cinjenicom.

master

pre 9 godina

E pa stvarno nije u redu da nas neko ucenjuje i to Kosovom gde smo pokazali kako se odnosi prema jednoj manjini. Imaju škole, fakultete, otvaraju se radna mesta, ne postoji manjina koja ima veća prava na svetu a oni tako. Mi njih treba da ucenimo jer kada manjine u Evropi budu imale takva prava(vožnja u raslađenom prostoru, besplatan put do granice uz obezbeđenje, podzemna skloništa) kao Albanci na Kosovu onda možemo da pričamo.

ko jel ja

pre 9 godina

Evo odmah da ga demantujem. Ja ne verujem u te mere koje Vlada i prepametni vođa sprovode. Sacekajmo malo, ne previse dugo, pući će k'o kruška zrela na zemlju bez ikakvih pozitivnih rezultata. Zao mi je građana koji se decenijama lazu, ali bolje nisu ni zasluzili kada ne umeju da biraju. Ako nista ne valja na pijaci, nista i ne kupis, nista ne izaberes. Ko štroku bira na vlast, štrokavo i živi.

Ulicni sibicar

pre 9 godina

Naprotiv!

Srbija pokusava da ucenjuje EU Kosovom, kako bi joj se progledalo kroz prste, jer Srbija jednostavno nije u stanju da ispuni vecinu kriterijuma za EU clanstvo. Nisu tu samo problemi ekonomije, vec tu ima dosta toga iz domena mentalne, kulturne, istorijske, i opstepoliticke karakteristike. Drugim recima Srbija nije kompatibilna vecini EU clanica i to je trenutno za Srbiju nepremostiva prepreka. Oni koji misle da EU dozivljava Srbe kao "male Ruse" su u zabuni. EU dozivljava Srbe kao "male Turke".

Igor

pre 9 godina

Put Niš-Tirana najbitniji? Za koga? Možda za Albance, za nas ne! Ako građani Srbije ovo progutaju, onda za Srbiju stvarno nema nade. Pored toliko problema mi u ovoj besparici treba da ispunjavamo želje Albanaca i njihovih mentora? Ja sam za autoput ka Republici Srpskoj koja već pravi svoj krak prema Srbiji.

Milos

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. Ne kazem da treba da im otezavamo al mislim da treba uloziti novac i sredjivanje postojeceg puta Nis - Merdare (da se napravi jedan dobar magistralan put sa obilaznicom oko Prokuplja i Merosine kako ne bi leti kolone automobila prolazile kroz naseljena mesta). Ja skoro mesecno barem jedanput idem prema Kursumliji i taj put je prazan jednostavno nema tranzita osim u letnjim mesecima kada Albanci sa KiM i Albanije idu kuci. Bolje novac uloziti u revitalizaciju na primer pruge Nis - Dimitrovgrad posto je to jedini put za Tursku i Aziju a ta pruga jos nije elektrificirana a prosecna brzina je oko 20 km/h a tranzita ima iz prostog razloga sto je tamo koncetrisano skoro 100 miliona ljudi iz Turske a dalje se nastavlja Azija itd.

Dr Sd

pre 9 godina

Nije mi jasno kako oni to nas ucenjuju? Sam si izabrao evropski put,a da bi usao u eu ti moras da dovedes u red svoju zemlju. Niko nas nije zvao to je nasa odluka tj. vasa.

Đorđe

pre 9 godina

Izgubili smo rat prilikom odbrane Kosova, tako da sada moramo da snosimo posledice. Može se reći da neke članice uslovljavaju našu zemlju rešenjem u vezi sa Kosovom, jer žele da imaju čistu situaciju, odnosno žele da prilikom ulaska Srbije u Evropsku uniju, tačno znaju koja je teritorija Srbije, odnosno da se normalizuju odnosi sa susedima. Sada premijer treba da pokaže da je dostojan istorijske situacije i da reši problem tako da dugoročno naša zemlja ima šansu da postane zemlja u kojoj vredi živeti.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Nasa drzava je politicki i ekonomski stabilna i zato predstavlja stub stabilnosti u regionu.
(simo67, 14. jun 2015 14:44)

Simče rođače, u kojoj ti ti državi živiš? Blagoš ga tebi brate za takvu sređenu državu!

MZZZ

pre 9 godina

@Las Vegas, dosta puta se moze cuti izjava nekih stranih zvanicnika da se od Srbije ne trazi priznanje Kosova kao samostalne drzave, dok sa druge strane, neki drugi zvanicnici iz istih drzava govore da je upravo to ono sto se trazi od Srbije.

Blabla

pre 9 godina

Kao da to nismo znali? Svi bi politicari priznali Kosovo samo kad to istorija ne bi zapisala. Politicare boli to sto bi se negde kroz istorijske citanke provlacilo vase ime da ste za vreme tamo nekog mandata priznali Kosovo kao drzavu. Svi ste vi isti.

Hercegovina

pre 9 godina

Ko tacno ucjenjuje??? KO??
Njemacka? SAD? VB? Bler, Merkel, Obama???? KO??
Uvijek neko smeta, prijeti, ucjenjuje, rusi. KO?????
Ime i prezime??????

Milutin

pre 9 godina

"Kumanovo na sedam sati udaljenosti od Srbije", dečko pa jel to meriš peške. Ili je za tebe Srbija samo Bg.
Sledeće sa čim neću da se složim ni pod tačkom razno, da ja plaćam Albancima autoput. Pre bi me Zaev naterao da naučim Albanski nego da im ti daš moje pare. Nemac ako hoće da im daje pare to je njegov problem. Ali ja im nedajem ni pare.
Samo probaj još jednom da spomeneš takvu glupost.

milan

pre 9 godina

Srbija sama sebe ucenjuje Kosovom da se drži kao pijan plota nečega što je neminovno koliko god se nama to svidelo ili ne. Mi moramo da računamo s tim da velike sile i važni faktori u EU i NATO neće i ne mogu sami sebi da daju lošu ocenu po pitanju Kosova i sva njihova politička snaga je preusređena na taj momenat kada Srbija bude morala da popusti pred razumom i realnošću. Naši političari moraju da traže momenat kada će to morati da priznaju i da prepoznaju da je u interesu Srbije i njenih građana radi stabilne i čiste budućnosti da povuku taj potez, ovako ni na nebu ni na zemlji neće moći i gubimo puno vremena i kredibiliteta.

strina

pre 9 godina

Sto se mi toliko zurimo u tu njihovu Evropu.
Zar nije bolje biti samostalan i sam odlucivati o svojoj sudbini. Ko moze moju kucu bolje srediti od mene same. Po meni NIKO.

Јота

pre 9 godina

@ On je istakao da je većina građana naše zemlje i dalje za EU.

Ako je ovo tacno, onda ja spadam u manjinu gradjana u Srbiji kada je o tom pitanju rec.

Las Vegas

pre 9 godina

Cekaj bre Care.Zar nisi do juce pricao da niko ne trazi priznavanje Kosova. Nije se valjda preko noci desilo.Nisi li pricao da sa tobom nikoputem ucena ne moze da razgovara. Sta se to promenilo posle posete Americi. Nisu li tamo zavrtali usi.Zasto se trazi podrska gradjana i za sta. Verovatno za ono sto sledi i sta ces da nam saopstis. A tvoja kamarila ce to da prihvati i da nas ubedjuju da je to dobro za Srbiju i nasu decu

o

pre 9 godina

Kosovo je po Ustavu RS sastavni deo RS, i niko nema prava da nas ucenjuje i otima Kosovo. Sve dok se Srbija ne odrekne Kosova, ono je naše, a Srbija se neće odreći nečega što je vekovima pripada nama.

Zora 73

pre 9 godina

Brinu me Vuciceve izjave. Do juce prica da unazad 70 godina Srbija nije imala takav ugled u svetu kao sad. A sad, ,,ucenjuju nas za Kosovo i donose deklaraciju o Srebrenici". Ja mislim da ce Zapadnjaci maksimalno da koriste SNS zato sto su bili SRS. Nema sanse da ce lideri EU podrzavati bas toliko SNS a ledja da okrenu demokratama. Zapadnjaci su bili naklonjeni Djindjicu i nepobitna je cinjenica da su ga voleli a Djindjic se borio protiv SRS-a u kojoj su sedeli Toma Nikolic i Vucic.

prazna puska

pre 9 godina

Kome je ovaj govor namenjen? Izgleda za domacu upotrebu.Vucic se ponasa kao stecajni upravnik propale firme koji prica otpustenim radnicima o nepravdi jer ta firma moze sama da zaradjuje,a ne moze.Koliko smo se zaduzili ove godine?

Zoran Loznica

pre 9 godina

Botovi, prestanite da lupetate. Našeg premijera niko ne ceni i ne poštuje ni u zemlji ni u inostranstvu. On zapadu služi jednokratno. Ni sam premijer ne veruje u to što propagira. Neki ga se boje a drugi ga koriste. Naravno, on to ne vidi jer onaj ko treba to da mu kaže - neće da mu kaže jer mu tako odgovara. Taj naš vajni premijer je uradio mnogo zla. Srbima je naneo nenadnoknadivu štetu. Nešto kao radikal a nešto kao prikriveni radikal. Misli da je jako pametan al nije.

anom

pre 9 godina

Albanija i Kosova su napravili autoput iz svog budjeta i nema potrebe da se brinete za nas,nego treba ta kazete istinu u cemu je rec-hocete na racun i potpisom Albanije i Kosova da dobijete neki € od fondova EU.Znaju onih tu pricu.Kosova ima 85% svih pravca novi autoput ,ove godine zavrsava do granice sa Makedonijom do Merdara vec zavrsava,a prema severu skoro 80% dionice je zavrsen i nema tu sta da se prica kao zajednicka inicijativa nego traziti i molite boga samih za to /(mozda putin ce da vam napravi autoput?)/tesko!.....

MM

pre 9 godina

Pa otkud sad to odjednom ??????? Kad do pre par dana to je uvek demantovano i narodu je govoreno da to od naših zvaničnika niko to ne traži ???????????????????????????

yes

pre 9 godina

Vucicu,Srbiji Kosovom ucenjuju polticari na vlasti,svi redom u sluzbi Rusije.
Priz aj bre Kosovo,udji u NATO I da vidis kako CE munjevito da nam krene.Ne pitaj nikoga nista.Do it.

vasa

pre 9 godina

svaka cast velikom vodji uspeo je za svega nekoliko godina da izrekne toliko gluposti koliko nisu vekovima pre njega. pozdrav botovima udrite svi crveno da pokazete kako ste opasna sekta postali...

Markov

pre 9 godina

Davno je prošla priča u kojoj naši političari jedno govore, drugo rade, a treće misle. To vreme je za nama, nema više nikakvih tajni. Tito je mogao jednom da zezne Staljina i zapad ali to više ne prolazi posledice znamo. Vučić to dobro zna i zato svima govori šta je interes Srbije. Prošli smo golgotu i treba da se držimo skupa. Treba da podržimo Republiku Srpsku a ne zarad nekih poglavlja ili skidanja sankcija kao što je radio Slobo uvodimo sankcije Srpskoj. Ako sami sebi ne pomognemo neće nam niko pomoći.

Mili

pre 9 godina

"Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. "
I naravno lakšu vezu Albanije sa njenim budućim novim gradom Nišom. Živi bili pa videli jedno za 50godina.

Protiv cenzure

pre 9 godina

... Sto se tice ucenjivanja Kosovom i Metohijom,pa,Tadica nisu smeli toliko da ucenjuju,Milosevica jos manje,to govori vise o Vama nego o EU.

mia

pre 9 godina

Ne mogu a da ne pomislim sta bi bilo da su se svi ujedinili za evropski put Srbije posle petog oktobra. Bez opstrukcija radikala i ostalih.
Verovatno bi dobili sever Kosova(za celo je izgubljena svaka nada 99e), bili na pragu ulaska u EU.
Ovako su nam ukrali godine zivota da bi na kraju shvatili da nema drugog puta a ocigledno je da je Kosovo vec druga drzava za vecinu sveta..

MIRKO

pre 9 godina

Pa do juce ste pricali da Vas niko ne ucenjuje Kosovom,pa vi ste nevidjeni manioulatori,lazljivci i obmanjivaci Srpskog naroda kakvi nisu odavno bili na vlasti.Pokrali ste penzije,uzeli ste pod svoje ustavni sud,tuzilastvo,SUP.i sve drugo u ovoj zemlji,ili ste obezbedili svoje porodice i partijske uvlakace,lazete i obecavate od kada ste dosli na vlast,nadam se da ce Srpski narod najzad shvatiti kakvi ste obmanjivaci i prevaranti i kazniti vas na skorasnjim izboroma,

Marko

pre 9 godina

To je vrlo povezano. Oni ucenjuju Srbiju. Ti ucenjuješ građane. Oni kažu Kosovo, a onda razgovori o EU. Ti smanjiš penyije i plate, uvedeš kamate na dugove, a onda bolji život. To je jedan neprekidan krug. Žalosno je što u tome neko ne dočeka sutra.

Široko Stopalo

pre 9 godina

@mia - e moja Mia, da je u Srbiji bilo pameti pa da je krenula naprijed poslije 5 oktobra! Da je... ali nije... I niko vam neće vratiti ukradene godine, kao ni nama u Bosni. A na kraju ce sve biti onako kako mora biti, Kosovo ostaje nezavisno i svi ce ga priznati osim Srbije. Da je Srbija reagovala odmah i dogovorila sa Kosovom da ga prizna u zamjenu za veća prava Srba na Kosovu sada bi svi uživali i bili u mnogo boljem položaju... Krali su nam godine i kradu ih još uvijek! Vucic bezveze priča o Kosovu, bolje bi bilo da ga odmah prizna i krme naprijed...

Boze DOKLE VISE!!!

pre 9 godina

Ne bi bili najsiromasnija drzava,ej Albanija nas je stigla, dokle vise sa propadanjem u jad i bedu i da li jeste ili nije Kosovo uslov..???

aleks

pre 9 godina

informacije radi, posto su neki pitali na slici je zamenik Fajmana kancelara, ministar za nauku i ekonomiju inPredsednik Narodne partije Miterlehner.na slici su jos Josef Proell "dozivotni" guverner Donje austrije,isto Narodna partija, Paul Lendvai- strucnjak novinar za Istocnu Evropu, tu je Han Johannes poznato lice odgovorno za regionalnu polikiku EU.Gospodje ne znam ko su jer nisu ministarke iz austrijske vlade, tj.jedna levo je predsednica Evropskog foruma Wachau, domacin ovog skupa..Predstavnik katolicke crkve ne znam ko je...sigurno iz tog regiona u kome se organizujuje forum.nadam se da sam kolko tolko pomogla...pozdrav iz Beča.ps.nisam nasla u njihovim najpoznatijim dnenim novinama vest o Vucicevom učesću na ovom forumu...

Lazar SK

pre 9 godina

@Biljana, mnogi ljudi ne zele da priznaju da je Kosovo vec druga drzava, ali to su oni ljudi koji zabijaju glavu u pesak i zele da prodju kroz zid, a to ne vodi nicemu. Ali opet pregovori mogu da olaksaju zivot nasim ljudima u nekim segmentima zivota, ali da vidimo ponovo Kosovo u sastavu Srbije, to u skorije vreme nije moguce.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.
(Ministar 011, 14. jun 2015 16:08)

Možeš jedino da istegneš vrat okrećući se ka Rusiji i to ti je to.

Okruženi smo NATO zemljama, većina je u EU, pa ako bi svi npr. samo zatvorili svoje granice prema nama, mi bi pocrkali, Rusi ne bi mogli da nam dobace ni 1 kg brašna i da hoće, a ne bi, jer nam nikada i nisu pomagali.

Interes Srbije i Srba, i svih drugih gradjana, jeste priznavanje Kosova! Nije sramota priznati poraz, za Srbiju je pogubno ako nastavi da živi u lažima!

bravo za toliko pameti

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)
Pa tvoj Premijer laze konstantno, do sada je izmisljao unutrasnje neprijatelje, sad vec uveliko krenuo i spoljne.
Pa koji su ti koji cene njega a Srbiju ucenjuju.Pa zar ne slusamo vec tri godine kako Srbija nikada nije bila cenjenija u svetu,odnosi koji su uvek bili krajnje korektni sa drugima, napravio je nicim izazvan sasvrsenim a bez ikakvog pokrica.Silne investitore kao dovodi a od njih ni traga, ni glasa.
Svuda se trpa gde ga zovu i ne zovu da bi lecio sebe za nase pare.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

A. Vučiću KO ucenjuje Srbiju? Da nije Pajtić? Mora da jeste....sve su to "žuti" krivi, ko ih je terao da 90-tih vijaju Albance preko Prokletija i da ih rokaju, porodično, ono da zbrišu cele porodice sa spiska živih....

A. Vučiću ti si bio deo vlasti koja je odgovorna za konačni razlaz Kosova i Srbije, 'ajde lepo potpiši šta još treba, pored Briselskog sporazuma koji nam nisi objavio, a kojim si očigledno sam sebi, za razliku od DS, skočio u stomak, pa da krenemo dalje k'o Normalni Razumni LJudi!

Grunf

pre 9 godina

Da li iko zna za sigurno da li neko ucenjuje Srbiju KiM,Srebrenicom itd.ili ne.Kako sad ucenjuju Srbiji kad sam Premijer do juče priča kako njega i Srbiju niko ne ucenjuje.Njega ne može niko da ucenjuje i naredjuje a Srbiju niko nema razloga da ucenjuje jer je ona stub mira,mada se meni najviše svidja ona od Johanesa Hana da je Stbija "sidro"stavuilnosti na Balkanu.Sad to je dvosmisleno.Može biti kao sigurna luka ali može biti i kao sidro koje je pod vodom.Zašto neko takav stub stabilnosti ima potrebu da ucenjuje."BAJA" zvani Srbija na Balkanu kako neko pokušava da ovu zemlju predstavi ako je toliko baja i toliko važan pa ko takvog ucenjuje?Nešto ne štima.Da li smo baja ili zonska liga?Na šta je mislo g-din Han ne znam.Nema potrebe za bilo kakvim bajkama.Na žalost bez obzira da li bilo volje ili ne još jedna Vlada je propustila šansu.Ništa uradili niste što ste obećali gradjanima Srbije osim što ste im zagorčali život i smanjili ionako bednu kupovnu moć.Sve što se obećali EU ispunili ništa niste.To je rezultat ko gleda svojim očima a ne da veruje drugome na reč.Ništa novo.

Neko iz Banata

pre 9 godina

Ma najbolje bi bilo da ti ,ili Toma raspisete referendum o Eu ,a ujedno i kako ono ti rece proveris legitimitet svoje vlasti,cisto da znamo na cemu smo.Msm da sam se za svojih 29god naslusao gluposti od politicara ,ali auto put Nis-Tirana je GAME CHANGER(ekonomska isplativost 0,potreba 0)

Gradjanin

pre 9 godina

Vidim da su se ruski botovi naspavali i da zaradjuju lagano sutrasnji sendvic pricom da ne smemo priznati Kosovo.
Priznacemo i to i bar vise nece biti razloga da i taj bedni sendvic zaradjuju tako jadni ljudi na taj nacin, jer ce to biti konacni udarac bednoj istoriji koju su nam kreirali ti koji vas 'rane sendvicima.
Od svih vas , TAKVIH, prodanih za sendvic, SAM VECI SRBIN I JA KAZEM, DA GA - U OVIM USLOVIMA - PRIZNAMO i okoncamo svoju patnju, a da probaju naredne generacije da isprave greske ovih sa petokrakom.

muka mi licemera

pre 9 godina

@bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

A Albance su vijali preko Prokletija onako iz cista mira? To sto su albanski teroristi ubijali po Kosovu nema nikakve veze. Verovatno su i Makedonci iz cista mira u Kumanovu ubili one Albance a ne zato sto su ti Albanci naoruzani krenuli da napadaju predstavnike legalne vlasti? I sta je to Srbija uradila drugacije od Hrvatske? Zar Srbija nije imala pravo da uspostavi ustavno=pravni poredak na celoj svojoj teritoriji bas kao i Hrvatska? Zanimljivo da su po tebi i tebi slicnima Srbi koje su tom prilikom proterali Hrvati "dobili sta su i zasluzili" dok u slucaju Albanaca sa Kosova vec vaze neki drugi arsini, te je to :genocid nad nevinima zbog kojih Srbija treba da plati teritorijom". Ugusices se jednoga dana u sopstvenom licemerju.

Promeni nik, ne ide uz Tomislava

pre 9 godina

@Znaci da je Tomislav Nikolić svo vreme bio u pravu i jedini smeo javno da kaže. .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cica Draza, 14. jun 2015 16:18)

Sad je on bio pametan? Pa nama je u interesu U OVOJ SITUCIJI STO PRE DA TO OBAVIMO. Ne vidis to? Shvatices ako to ne uradimo o cemu sam ti govorio.
To ako nam uopste traze, traze nam za nase dobro. Veruj mi prijatelju da su pre u stanju da nas izbace iz svih tih organizacija, ukljucujuci nasu "prijateljicu" Rusiju da svi saglasno prime Kosovo tamo, nego da nas mole i cekaju. Naravno, jos jedna izolacija je smrt Srbije u bukvalnom smislu te reci.
Samo se igrajte sa buducnoscu bolesnika (Srbije).
Nista se nece promeniti ako ne priznamo, priznao ih je ko treba, a mozemo samo dobiti nesto time. Naravno Kosovo ce se radovati da mi to bojkotujemo, kako bi nas dotukli.

Banjalucanin

pre 9 godina

Kosovom i sa nama u RSu...

Srbija mora napokon odluciti jbg... Narod ili drzava!

Drzava ima neku "easy way out" alternativu i to je evidentno.

Narod, srpski van Srbije, je izgleda osudjen na milost i nemilost zvanicne politike u BG tj Briselom i Vasingtonom.

Problema je mnogo, RS se sprema nestanak, CG unistava sve one koji se osjecaju Srbima, o Hrvatskoj i Albancima na Kosovu ne treba trositi rijeci....

Problem je ocigledan i BG ce morati da odluci vrlo brzo kojim putem da krene. Ipak 250 k na Kosovu, 1,25 mil u RSu i nekih 220k u CG su pored sopstvene borbe za prava osudjena i na odluke iz matice, a istoj se nudi EU, Nato samo ako odbaci svoj narod van granica, koje svi znamo kako su nastale.

Za*****o bas

exo Moskvi

pre 9 godina

Vucicu,imate Apsolutnu vladt u Srbiji.
Preko noci priznajte Kosovo,udjite u NATO i Srbija munjevito krece Napred.
Ucite se na primeru Millsevica,krenuo vojno na Kosova,stao na 1/3 puta i izgubio rat.
Prema tome priznajte Kosovo,i sa Kosovom pravac pod hitno u NATO.

Do It.
Sdelaj Sag.
Ne pitaj nikoga,URADI TO.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

(aleks, 14. jun 2015 18:15)

Што бре ударисте жени 225 минуса што је објаснила ко је ко на фотографији са тог Форума? Шта вам се ту не допада? Шта ту није тачно? Госпођа се потрудила да одговоржи на једно питање, да помогне да сазнамо ко су ти политичари са којима се наш АВ нашао. На другим местима ударате по 500 плусева за изградњу пута за Албанију??!! Нешто ту дебело не штима.

Аман људи моји, ја све мислим да се ви то мало шалите, јер ако чак и помислим да заиста заступате страну вајног спашавања брода који је већ потонуо (мислим на Србију), онда треба подобро да се замислите и размислите или ви, или ја о нашем/вашем здравом расуђивању. Али, мислим стварнооо!

Mix

pre 9 godina

Ala se posteno izberbatio!
Udvornistvo nece pomoci, nosioce funkcije premijera! Ne, ne, dobices znas sta?Zabole njih za tvoje stilske figure.
A da im lepo kazes da do tog i tog roka ocekujemo to i to, u suprotnom jednostavno pravimo ozbiljan zaokret u nasoj politici i strateskoj orjentaciji. Ako budu zvali iz WA ili LD, BER... ,lepo im kazes da je bilo dosta i da ce uskoro cuti i videti sta to znaci...Kako bi lepo za dvadeset dana pootvarali ta tvoja poglavlja a i fondovibi se ukazali ko Gospa iz Medjugorja!
U pamet se ,nosioce funkcije premijera.Ne zivi se od poglavlja i zaglavlja. Nestade naroda!Stari ubrzano umiru od reformi a mladih nema, ili su odselili i pokrali Srbiju za troskove obrazovanja!Sta mislite ko profitira?

senka vetra

pre 9 godina

Sta je vise sporno sa tim Kosovom, izjasnili smo se i gotovo.Svako je rekao sta je imao, ako se zanemari pitanje Kosovo trenutno, cekala bi nas fenomenalna saradnja.

retorika

pre 9 godina

Moram da priznam da je Vučić dosta toga pametnoga rekao u Vahuu. Najbolji potez je javno prozivanje EU oko Kosova, što može smanjiti njihov pritisak, koliko-toliko, jer bi u slučaju provlačenja priznavanja Kosova od strane Srbije ispalo da Vučić ni u čemu nije pogrešio. S druge strane, to što se tiče oko izjava regiona, to je nažalost tačno. Dok su ostali političari u regionu sakupljali jeftine poene zapaljivim izjavama, naša vlada je radila na tome da dokaže da smo jedini normalni u regionu i u tome je, koliko vidim i uspela. Dodao bih samo da oko ovoga treba da budemo jedinstveni. EU i SAD nas sad favorizuju i ne trebamo propustiti šansu da se okoristimo.

KUCE

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija mora izmeniti svoj odnos prema albanskoj strani ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću.Evropska Unija ne moze vise da ignorise napore srpske strane sto se tice pregovora i polako se sve vise okrece ka Srbiji jer ceni napore nase Vlade i a najvise zalaganje naseg premijera Vucica,njegovu hrabrost i iskrenost.

DUŠAN

pre 9 godina

ŠTa još hoće zar ova vlada nije otpočela intezivnu saradnju sa Prištinom u cilju normalizacije odnosa. To naravno ne treba da obuhvata priznanje. Valjda ne očekuju to?

Flash Gordon

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija MORA izmeniti svoj odnos prema "albanskom faktoru" ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću. U tom smislu se mora "deintenzivirati" pritisak na zvanični Beograd oko priznanja tzv. "nezavisnog Kosova". Albanski ekspanzionizam je, de facto, prepoznat kao jedna od glavnih pretnji regionalnom miru, naročito nakon drastičnih eskalacija terorizma u Makedoniji. Prema tome, "kosovski problem" zahteva daleko racionalniji i osetljiviji pristup, utemeljen na principima kompromisa i obostranog uvažavanja interesa ako se zaista iskreno želi nekakvo "trajno rešenje". Očekivanje da bi "kosovsko pitanje" bilo rešeno na bazi "potpunog ignorisanja" srpskih interesa je stvar prošlosti i takav stav, polako, sazreva u među i u Evropskoj Uniji !

Barcino

pre 9 godina

Ucenjivanjem se smo produbljuju problemi i nesuglasice koje postoje izmedju srpskog i albanskog stanovnista. Treba realno prici problemu i pokusati pronaci resenje koje ce biti najprihvatljivije. EU podrzavanjem secesionizma samoj sebi stvara niz novih problema jer postoje mnoge oblasti u Evropi koji jedva cekaju da steknu nezavisnost.

Jasmina

pre 9 godina

Mnogi bi u Evropi bili srećni kada bi priznali Kosovo iako to niko otvoreno ne kaže, dok Hrvati gledaju da kao član EU isteraju neke svoje ucene i uz sve te pritiske nije lako pregovarati za našu zemlju. Valjda ćemo odoleti svim napadima postaviti Srbiju na pravi put.

Saska

pre 9 godina

Nema potrebe da nas ucenjuju, sa ucenama se nista ne postize! Srbija zeli mirnim putem, uz medjusobni dogovor da resi svaki problem, mislim da je to jedan normalan i pravi put.

kontrolor

pre 9 godina

"Posebno je bitan autoput Niš-Tirana..." Kome je bitan? Ko će njime da se vozi? Pa niste bre u stanju da zavrsite ni koridor 10 ni koridor 11, ono malo auto-puta je ko oranica, krpez do krpeza, a ti bi šiptarima da praviš izlaz u Evropu sa NAŠIM parama!!! Mada, mislim ipak da ti samo govoriš ono što su ti Amerikanci i Nemci naredili da kazes.

Milan Djordjević

pre 9 godina

A Vučić ucenjuje narod penzijama, platama, slobodom mišljenja, ma svim ostalim stvarima, osim botovizmom, poltronstvom i istomišljenošću.

Mirko

pre 9 godina

A od koga mi to cuvamo balkanski mir te od nas zavisi? Pa od samih sebe. I dosta je tog spinovanja.Ceo svet misli da smo mi najveci problem Balkana, pa posle svi drugi. Da bas smo mi neki faktor i ekonomski i vojni i politicki da budemo lider. Daj bre ne mazite oci narodu. Oni bre nas krive za pocetak I sv. rata, za sukobe u Hrvatskoj, BiH, za muljanje po Crnoj Gori, za pokusaj etnickog ciscenja Kosova. Tako bre svet nas dozivljava. Zato nase onako i deru u Hagu apsanama. A mi sve nesto umisljamo, kao mi neki faktor. Lazemo sami sebe. Djindjic je za sve bio u pravu.zato ga i nema. Budio nas iz sna.

milan

pre 9 godina

Srbija sama sebe ucenjuje Kosovom da se drži kao pijan plota nečega što je neminovno koliko god se nama to svidelo ili ne. Mi moramo da računamo s tim da velike sile i važni faktori u EU i NATO neće i ne mogu sami sebi da daju lošu ocenu po pitanju Kosova i sva njihova politička snaga je preusređena na taj momenat kada Srbija bude morala da popusti pred razumom i realnošću. Naši političari moraju da traže momenat kada će to morati da priznaju i da prepoznaju da je u interesu Srbije i njenih građana radi stabilne i čiste budućnosti da povuku taj potez, ovako ni na nebu ni na zemlji neće moći i gubimo puno vremena i kredibiliteta.

Ulicni sibicar

pre 9 godina

Naprotiv!

Srbija pokusava da ucenjuje EU Kosovom, kako bi joj se progledalo kroz prste, jer Srbija jednostavno nije u stanju da ispuni vecinu kriterijuma za EU clanstvo. Nisu tu samo problemi ekonomije, vec tu ima dosta toga iz domena mentalne, kulturne, istorijske, i opstepoliticke karakteristike. Drugim recima Srbija nije kompatibilna vecini EU clanica i to je trenutno za Srbiju nepremostiva prepreka. Oni koji misle da EU dozivljava Srbe kao "male Ruse" su u zabuni. EU dozivljava Srbe kao "male Turke".

dimitrov446@gmail.com

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)

Poštuje? Videlo se u Americi koliko su ga ispoštovali. :)

ne

pre 9 godina

Jaoooo ne mogu vise da ga slusam kako kukumavci.
Pa ako nisi znao da ce da traze Kosovo, onda nisi mnogo pametan... pa to zna svaki Srbin ciji je IQ veci od broja cipela

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Nasa drzava je politicki i ekonomski stabilna i zato predstavlja stub stabilnosti u regionu.
(simo67, 14. jun 2015 14:44)

Simče rođače, u kojoj ti ti državi živiš? Blagoš ga tebi brate za takvu sređenu državu!

Srdjan

pre 9 godina

"On je u prilog tome podsetio da je nedavno u Makedoniji, na sedam sati udaljenosti od Srbije, poginulo 28 ljudi"

To na 7 sati od Beograda? Srbija je i juznije od Beograda, ako nas premijer nije to znao. Srbija je i na pola sata od mesta tih sukoba, ali taj deo Srbije nasu vladu ocigledno ne zanima.

Kangrga

pre 9 godina

Autoput Niš- Tirana?! Wtf?! Čemu?
Bitniji je put Ruma- Novi Sad pa ga čekamo 100 godina, evo Frušku Goru ćemo potpuno uništiti izduvnim gasovima...

Igor

pre 9 godina

Put Niš-Tirana najbitniji? Za koga? Možda za Albance, za nas ne! Ako građani Srbije ovo progutaju, onda za Srbiju stvarno nema nade. Pored toliko problema mi u ovoj besparici treba da ispunjavamo želje Albanaca i njihovih mentora? Ja sam za autoput ka Republici Srpskoj koja već pravi svoj krak prema Srbiji.

Hercegovina

pre 9 godina

Ko tacno ucjenjuje??? KO??
Njemacka? SAD? VB? Bler, Merkel, Obama???? KO??
Uvijek neko smeta, prijeti, ucjenjuje, rusi. KO?????
Ime i prezime??????

mare

pre 9 godina

Kakva mu je to racunica da je Kumanovo udaljeno od Srbije sedam sati?Odakle to za njega počinje i završava se Srbija?Meni je ceo moj život trebalo do Kumanova sat vremena sa prelaskom granice.Možda ja više ne živim u Srbiji a da me o tome još niko nije obavestio.

Panta

pre 9 godina

Premijer izgleda misli da u EU padaju na obecanja, kao u Srbiji, pa je nezadovoljan sto jos nisu otvorili poglavlja ( fondove). On njima obecanja, a oni njemu isto tako, uz malo diplomatske kurtoazije i pohvala. Njima se ne zuri. A njemu?

Kljuc za stabilnost

pre 9 godina

Ako je tacno, onda dosta rizikuju. Npr. da im ne ostavim vise ni evro upravo zbog Kosova. Meni se isplati, veca stednja, veci licni kapital.

Срба

pre 9 godina

Србија на 7 сати удаљености од Македоније?! Можда његов Београд и Блок 45, а наша се Србија граничи са Македонијом. Седи, један!

seven

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem sta ovaj Vucic izjavljuje,a mislim da ni on sam to vise ne zna.

-Posebno je bitan autoput Niš-Tirana, a ako EU ne može da to finansira, treba to da kaže, jer ćemo onda mi to učiniti iz našeg budžeta. Nisam došao da od vas tražim novac, jer mi sami zarađujemo i činimo najbolje da privučemo što više investitora“, naglasio je Vučić

Samo pre nekih mesec dana Vuciceva izjava iz Tirane

„Treba nam novac iz evropskih fodova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga.

Herr Wolf

pre 9 godina

Pa šta misliš zašto su te doveli na vlast? Da potpišeš sve ono što DS nije mogao/hteo.Zato ne kukaj nego radi šta ti kažu kao i uvek.

Las Vegas

pre 9 godina

Cekaj bre Care.Zar nisi do juce pricao da niko ne trazi priznavanje Kosova. Nije se valjda preko noci desilo.Nisi li pricao da sa tobom nikoputem ucena ne moze da razgovara. Sta se to promenilo posle posete Americi. Nisu li tamo zavrtali usi.Zasto se trazi podrska gradjana i za sta. Verovatno za ono sto sledi i sta ces da nam saopstis. A tvoja kamarila ce to da prihvati i da nas ubedjuju da je to dobro za Srbiju i nasu decu

ko jel ja

pre 9 godina

Evo odmah da ga demantujem. Ja ne verujem u te mere koje Vlada i prepametni vođa sprovode. Sacekajmo malo, ne previse dugo, pući će k'o kruška zrela na zemlju bez ikakvih pozitivnih rezultata. Zao mi je građana koji se decenijama lazu, ali bolje nisu ni zasluzili kada ne umeju da biraju. Ako nista ne valja na pijaci, nista i ne kupis, nista ne izaberes. Ko štroku bira na vlast, štrokavo i živi.

Milutin

pre 9 godina

"Kumanovo na sedam sati udaljenosti od Srbije", dečko pa jel to meriš peške. Ili je za tebe Srbija samo Bg.
Sledeće sa čim neću da se složim ni pod tačkom razno, da ja plaćam Albancima autoput. Pre bi me Zaev naterao da naučim Albanski nego da im ti daš moje pare. Nemac ako hoće da im daje pare to je njegov problem. Ali ja im nedajem ni pare.
Samo probaj još jednom da spomeneš takvu glupost.

Dr Sd

pre 9 godina

Nije mi jasno kako oni to nas ucenjuju? Sam si izabrao evropski put,a da bi usao u eu ti moras da dovedes u red svoju zemlju. Niko nas nije zvao to je nasa odluka tj. vasa.

yes

pre 9 godina

Vucicu,Srbiji Kosovom ucenjuju polticari na vlasti,svi redom u sluzbi Rusije.
Priz aj bre Kosovo,udji u NATO I da vidis kako CE munjevito da nam krene.Ne pitaj nikoga nista.Do it.

MM

pre 9 godina

Pa otkud sad to odjednom ??????? Kad do pre par dana to je uvek demantovano i narodu je govoreno da to od naših zvaničnika niko to ne traži ???????????????????????????

Zora 73

pre 9 godina

Brinu me Vuciceve izjave. Do juce prica da unazad 70 godina Srbija nije imala takav ugled u svetu kao sad. A sad, ,,ucenjuju nas za Kosovo i donose deklaraciju o Srebrenici". Ja mislim da ce Zapadnjaci maksimalno da koriste SNS zato sto su bili SRS. Nema sanse da ce lideri EU podrzavati bas toliko SNS a ledja da okrenu demokratama. Zapadnjaci su bili naklonjeni Djindjicu i nepobitna je cinjenica da su ga voleli a Djindjic se borio protiv SRS-a u kojoj su sedeli Toma Nikolic i Vucic.

MIRKO

pre 9 godina

Pa do juce ste pricali da Vas niko ne ucenjuje Kosovom,pa vi ste nevidjeni manioulatori,lazljivci i obmanjivaci Srpskog naroda kakvi nisu odavno bili na vlasti.Pokrali ste penzije,uzeli ste pod svoje ustavni sud,tuzilastvo,SUP.i sve drugo u ovoj zemlji,ili ste obezbedili svoje porodice i partijske uvlakace,lazete i obecavate od kada ste dosli na vlast,nadam se da ce Srpski narod najzad shvatiti kakvi ste obmanjivaci i prevaranti i kazniti vas na skorasnjim izboroma,

Banjalucanin

pre 9 godina

Kosovom i sa nama u RSu...

Srbija mora napokon odluciti jbg... Narod ili drzava!

Drzava ima neku "easy way out" alternativu i to je evidentno.

Narod, srpski van Srbije, je izgleda osudjen na milost i nemilost zvanicne politike u BG tj Briselom i Vasingtonom.

Problema je mnogo, RS se sprema nestanak, CG unistava sve one koji se osjecaju Srbima, o Hrvatskoj i Albancima na Kosovu ne treba trositi rijeci....

Problem je ocigledan i BG ce morati da odluci vrlo brzo kojim putem da krene. Ipak 250 k na Kosovu, 1,25 mil u RSu i nekih 220k u CG su pored sopstvene borbe za prava osudjena i na odluke iz matice, a istoj se nudi EU, Nato samo ako odbaci svoj narod van granica, koje svi znamo kako su nastale.

Za*****o bas

Široko Stopalo

pre 9 godina

@mia - e moja Mia, da je u Srbiji bilo pameti pa da je krenula naprijed poslije 5 oktobra! Da je... ali nije... I niko vam neće vratiti ukradene godine, kao ni nama u Bosni. A na kraju ce sve biti onako kako mora biti, Kosovo ostaje nezavisno i svi ce ga priznati osim Srbije. Da je Srbija reagovala odmah i dogovorila sa Kosovom da ga prizna u zamjenu za veća prava Srba na Kosovu sada bi svi uživali i bili u mnogo boljem položaju... Krali su nam godine i kradu ih još uvijek! Vucic bezveze priča o Kosovu, bolje bi bilo da ga odmah prizna i krme naprijed...

Zoran Loznica

pre 9 godina

Botovi, prestanite da lupetate. Našeg premijera niko ne ceni i ne poštuje ni u zemlji ni u inostranstvu. On zapadu služi jednokratno. Ni sam premijer ne veruje u to što propagira. Neki ga se boje a drugi ga koriste. Naravno, on to ne vidi jer onaj ko treba to da mu kaže - neće da mu kaže jer mu tako odgovara. Taj naš vajni premijer je uradio mnogo zla. Srbima je naneo nenadnoknadivu štetu. Nešto kao radikal a nešto kao prikriveni radikal. Misli da je jako pametan al nije.

mia

pre 9 godina

Ne mogu a da ne pomislim sta bi bilo da su se svi ujedinili za evropski put Srbije posle petog oktobra. Bez opstrukcija radikala i ostalih.
Verovatno bi dobili sever Kosova(za celo je izgubljena svaka nada 99e), bili na pragu ulaska u EU.
Ovako su nam ukrali godine zivota da bi na kraju shvatili da nema drugog puta a ocigledno je da je Kosovo vec druga drzava za vecinu sveta..

Marko

pre 9 godina

To je vrlo povezano. Oni ucenjuju Srbiju. Ti ucenjuješ građane. Oni kažu Kosovo, a onda razgovori o EU. Ti smanjiš penyije i plate, uvedeš kamate na dugove, a onda bolji život. To je jedan neprekidan krug. Žalosno je što u tome neko ne dočeka sutra.

Protiv cenzure

pre 9 godina

... Sto se tice ucenjivanja Kosovom i Metohijom,pa,Tadica nisu smeli toliko da ucenjuju,Milosevica jos manje,to govori vise o Vama nego o EU.

Promeni nik, ne ide uz Tomislava

pre 9 godina

@Znaci da je Tomislav Nikolić svo vreme bio u pravu i jedini smeo javno da kaže. .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cica Draza, 14. jun 2015 16:18)

Sad je on bio pametan? Pa nama je u interesu U OVOJ SITUCIJI STO PRE DA TO OBAVIMO. Ne vidis to? Shvatices ako to ne uradimo o cemu sam ti govorio.
To ako nam uopste traze, traze nam za nase dobro. Veruj mi prijatelju da su pre u stanju da nas izbace iz svih tih organizacija, ukljucujuci nasu "prijateljicu" Rusiju da svi saglasno prime Kosovo tamo, nego da nas mole i cekaju. Naravno, jos jedna izolacija je smrt Srbije u bukvalnom smislu te reci.
Samo se igrajte sa buducnoscu bolesnika (Srbije).
Nista se nece promeniti ako ne priznamo, priznao ih je ko treba, a mozemo samo dobiti nesto time. Naravno Kosovo ce se radovati da mi to bojkotujemo, kako bi nas dotukli.

Boze DOKLE VISE!!!

pre 9 godina

Ne bi bili najsiromasnija drzava,ej Albanija nas je stigla, dokle vise sa propadanjem u jad i bedu i da li jeste ili nije Kosovo uslov..???

vasa

pre 9 godina

svaka cast velikom vodji uspeo je za svega nekoliko godina da izrekne toliko gluposti koliko nisu vekovima pre njega. pozdrav botovima udrite svi crveno da pokazete kako ste opasna sekta postali...

strina

pre 9 godina

Sto se mi toliko zurimo u tu njihovu Evropu.
Zar nije bolje biti samostalan i sam odlucivati o svojoj sudbini. Ko moze moju kucu bolje srediti od mene same. Po meni NIKO.

o

pre 9 godina

Kosovo je po Ustavu RS sastavni deo RS, i niko nema prava da nas ucenjuje i otima Kosovo. Sve dok se Srbija ne odrekne Kosova, ono je naše, a Srbija se neće odreći nečega što je vekovima pripada nama.

barracuda

pre 9 godina

Naša istorijska osuda je da se nalazimo na granici istočne i zapadne civilizacije. Raspolućeni smo mentalno, politički, duhovno između njih. Kroz čitavu istoriju smo balansirali između te dve opcije, što nas je skupo koštalo jer niko ne voli neopredeljene. Religijski smo okrenuti Istoku, politički Zapadu. I od jednih i od drugih smo doživljavali nepravde, razočarenja, gubitke… Retki su i kratki bili istorijski trenuci kada smo samostalno mogli da utičemo na sopstvenu sudbinu. Ti retki trenuci su bili onda kada smo shvatali da ne možemo biti važan faktor, a da ne radimo sami na sebi i kada smo shvatali duh vremena. Ne može se u XXI veku postati politički jak i ekonomski moćan na guslanju o knezu Lazaru i Milošu Obiliću. Svaka njima čast na istorijskoj ulozi koju su imali u svoje vreme, ali njima je mesto u istorijskim udžbenicima, muzejima, folkloru… a ne u ozbiljnoj politici.
Zapitajmo se da li bi do bombardovanja došlo da smo izgradili snažno društvo u kojem svaki pojedinac može da nadje svoje mesto, da smo ovladali novim tehnologijma, da imamo politički konsenzus, da imamo vladavinu prava, jaku industriju, vojsku, skolstvo….!? Ne može se srednjevekovnom ideologijom suprotstavljati savremenim sofisticiranim metodama raznih imperijalizama. Mi još nemamo državu, ovo što je oko vas, zapravo je provizorijum. Mentalitet je najbitniji za promene, ali to ne znači da zaboravljamo prošlost već da gradimo budućnost. U suprotnom, bićemo kao i do sada objekat, a ne subjekat istorije.

Plazmica

pre 9 godina

Cinjenica je da je Srbija krenula putem koji vodi drustvenom progresu, pa s tim u vezi i odluke koje bude donosila, a koje su vezane za razlicita pitanja, pa i za probleme na prostoru Kosova, trebale bi da budu u skladu sa pomenutom cinjenicom.

prazna puska

pre 9 godina

Kome je ovaj govor namenjen? Izgleda za domacu upotrebu.Vucic se ponasa kao stecajni upravnik propale firme koji prica otpustenim radnicima o nepravdi jer ta firma moze sama da zaradjuje,a ne moze.Koliko smo se zaduzili ove godine?

aleks

pre 9 godina

informacije radi, posto su neki pitali na slici je zamenik Fajmana kancelara, ministar za nauku i ekonomiju inPredsednik Narodne partije Miterlehner.na slici su jos Josef Proell "dozivotni" guverner Donje austrije,isto Narodna partija, Paul Lendvai- strucnjak novinar za Istocnu Evropu, tu je Han Johannes poznato lice odgovorno za regionalnu polikiku EU.Gospodje ne znam ko su jer nisu ministarke iz austrijske vlade, tj.jedna levo je predsednica Evropskog foruma Wachau, domacin ovog skupa..Predstavnik katolicke crkve ne znam ko je...sigurno iz tog regiona u kome se organizujuje forum.nadam se da sam kolko tolko pomogla...pozdrav iz Beča.ps.nisam nasla u njihovim najpoznatijim dnenim novinama vest o Vucicevom učesću na ovom forumu...

Mili

pre 9 godina

"Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. "
I naravno lakšu vezu Albanije sa njenim budućim novim gradom Nišom. Živi bili pa videli jedno za 50godina.

Blabla

pre 9 godina

Kao da to nismo znali? Svi bi politicari priznali Kosovo samo kad to istorija ne bi zapisala. Politicare boli to sto bi se negde kroz istorijske citanke provlacilo vase ime da ste za vreme tamo nekog mandata priznali Kosovo kao drzavu. Svi ste vi isti.

Јота

pre 9 godina

@ On je istakao da je većina građana naše zemlje i dalje za EU.

Ako je ovo tacno, onda ja spadam u manjinu gradjana u Srbiji kada je o tom pitanju rec.

Milan1989g

pre 9 godina

Prvi put dozivljavam da neki nas premijer otvoreno govori i dobre i lose stvari u odnosu za zapadom,i mislim da jednim delom i zbog toga narod ima poverenja u njega.

Grunf

pre 9 godina

Da li iko zna za sigurno da li neko ucenjuje Srbiju KiM,Srebrenicom itd.ili ne.Kako sad ucenjuju Srbiji kad sam Premijer do juče priča kako njega i Srbiju niko ne ucenjuje.Njega ne može niko da ucenjuje i naredjuje a Srbiju niko nema razloga da ucenjuje jer je ona stub mira,mada se meni najviše svidja ona od Johanesa Hana da je Stbija "sidro"stavuilnosti na Balkanu.Sad to je dvosmisleno.Može biti kao sigurna luka ali može biti i kao sidro koje je pod vodom.Zašto neko takav stub stabilnosti ima potrebu da ucenjuje."BAJA" zvani Srbija na Balkanu kako neko pokušava da ovu zemlju predstavi ako je toliko baja i toliko važan pa ko takvog ucenjuje?Nešto ne štima.Da li smo baja ili zonska liga?Na šta je mislo g-din Han ne znam.Nema potrebe za bilo kakvim bajkama.Na žalost bez obzira da li bilo volje ili ne još jedna Vlada je propustila šansu.Ništa uradili niste što ste obećali gradjanima Srbije osim što ste im zagorčali život i smanjili ionako bednu kupovnu moć.Sve što se obećali EU ispunili ništa niste.To je rezultat ko gleda svojim očima a ne da veruje drugome na reč.Ništa novo.

bravo za toliko pameti

pre 9 godina

Najvise cenim premijera jer ste ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.
(rale, 14. jun 2015 14:36)
Pa tvoj Premijer laze konstantno, do sada je izmisljao unutrasnje neprijatelje, sad vec uveliko krenuo i spoljne.
Pa koji su ti koji cene njega a Srbiju ucenjuju.Pa zar ne slusamo vec tri godine kako Srbija nikada nije bila cenjenija u svetu,odnosi koji su uvek bili krajnje korektni sa drugima, napravio je nicim izazvan sasvrsenim a bez ikakvog pokrica.Silne investitore kao dovodi a od njih ni traga, ni glasa.
Svuda se trpa gde ga zovu i ne zovu da bi lecio sebe za nase pare.

smanji dozivljaj

pre 9 godina

Samo probaj Vucicu i jedan dinar iz budzeta da potrosis na taj auto put Tirana-Nis. Leteces samo tako. Nije dovoljno sto su nam Albanci oteli 15% teritorije, nego cemo jos i da im izgradimo infrastrukturu da lakse putuju? Srbiji su bitni autoputevi za Madjarsku, Hrvatsku i Grcku a ne da pravimo auto-put za Albance i za njihove interese.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

A. Vučiću KO ucenjuje Srbiju? Da nije Pajtić? Mora da jeste....sve su to "žuti" krivi, ko ih je terao da 90-tih vijaju Albance preko Prokletija i da ih rokaju, porodično, ono da zbrišu cele porodice sa spiska živih....

A. Vučiću ti si bio deo vlasti koja je odgovorna za konačni razlaz Kosova i Srbije, 'ajde lepo potpiši šta još treba, pored Briselskog sporazuma koji nam nisi objavio, a kojim si očigledno sam sebi, za razliku od DS, skočio u stomak, pa da krenemo dalje k'o Normalni Razumni LJudi!

Gradjanin

pre 9 godina

Vidim da su se ruski botovi naspavali i da zaradjuju lagano sutrasnji sendvic pricom da ne smemo priznati Kosovo.
Priznacemo i to i bar vise nece biti razloga da i taj bedni sendvic zaradjuju tako jadni ljudi na taj nacin, jer ce to biti konacni udarac bednoj istoriji koju su nam kreirali ti koji vas 'rane sendvicima.
Od svih vas , TAKVIH, prodanih za sendvic, SAM VECI SRBIN I JA KAZEM, DA GA - U OVIM USLOVIMA - PRIZNAMO i okoncamo svoju patnju, a da probaju naredne generacije da isprave greske ovih sa petokrakom.

Lazar SK

pre 9 godina

@Biljana, mnogi ljudi ne zele da priznaju da je Kosovo vec druga drzava, ali to su oni ljudi koji zabijaju glavu u pesak i zele da prodju kroz zid, a to ne vodi nicemu. Ali opet pregovori mogu da olaksaju zivot nasim ljudima u nekim segmentima zivota, ali da vidimo ponovo Kosovo u sastavu Srbije, to u skorije vreme nije moguce.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.
(Ministar 011, 14. jun 2015 16:08)

Možeš jedino da istegneš vrat okrećući se ka Rusiji i to ti je to.

Okruženi smo NATO zemljama, većina je u EU, pa ako bi svi npr. samo zatvorili svoje granice prema nama, mi bi pocrkali, Rusi ne bi mogli da nam dobace ni 1 kg brašna i da hoće, a ne bi, jer nam nikada i nisu pomagali.

Interes Srbije i Srba, i svih drugih gradjana, jeste priznavanje Kosova! Nije sramota priznati poraz, za Srbiju je pogubno ako nastavi da živi u lažima!

Pretjerano

pre 9 godina

Ma mogu da ucenjuju koliko hoce i sa cim hoce, Kosovo je srpska zemlja i oni to znaju, jer da nije tako ne bi oni ucenjivali nego bi ga davno uzeli.

muka mi licemera

pre 9 godina

@bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

A Albance su vijali preko Prokletija onako iz cista mira? To sto su albanski teroristi ubijali po Kosovu nema nikakve veze. Verovatno su i Makedonci iz cista mira u Kumanovu ubili one Albance a ne zato sto su ti Albanci naoruzani krenuli da napadaju predstavnike legalne vlasti? I sta je to Srbija uradila drugacije od Hrvatske? Zar Srbija nije imala pravo da uspostavi ustavno=pravni poredak na celoj svojoj teritoriji bas kao i Hrvatska? Zanimljivo da su po tebi i tebi slicnima Srbi koje su tom prilikom proterali Hrvati "dobili sta su i zasluzili" dok u slucaju Albanaca sa Kosova vec vaze neki drugi arsini, te je to :genocid nad nevinima zbog kojih Srbija treba da plati teritorijom". Ugusices se jednoga dana u sopstvenom licemerju.

anom

pre 9 godina

Albanija i Kosova su napravili autoput iz svog budjeta i nema potrebe da se brinete za nas,nego treba ta kazete istinu u cemu je rec-hocete na racun i potpisom Albanije i Kosova da dobijete neki € od fondova EU.Znaju onih tu pricu.Kosova ima 85% svih pravca novi autoput ,ove godine zavrsava do granice sa Makedonijom do Merdara vec zavrsava,a prema severu skoro 80% dionice je zavrsen i nema tu sta da se prica kao zajednicka inicijativa nego traziti i molite boga samih za to /(mozda putin ce da vam napravi autoput?)/tesko!.....

kaja

pre 9 godina

Premijer je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu, jer sve preduzete ekonomske mere neće pokazati rezultate bez očuvanja regionalne stabilnost.

Srpski vijenac

pre 9 godina

Što više pametnih stvari radimo za našu zemlju, više prostora imamo na ovakvim forumima da širimo naš uticaj na političke faktore u Evropi. Sve im je lepo rekao. Još malo pa kao Njegoš!

Bobinator

pre 9 godina

Nista novo, znamo sta je bolna tacka i sta se od nas trazi, dobro je da imamo koga da vodi pregovore i ulazemo nade da na kraju izadjemo kao pobednici.

Imhotep

pre 9 godina

Konacno da neko zastupa interese Srbije i da neko pocne da nas brani i kaze kako stvarno jeste i da stoji iza toga.svaka cast premijeru na ovome,samo napred

SLOBODAN - 53 PO

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je i ovu priliku iskoristio da iskreno i javno kaze koji problemi najvise brinu Srbiju. Najvise cenim kod Aleksandra Vucic sto nikada nema taj problem da se ne ustrucava bilo kome da kaze sta misli, mislim i da je to razog zasto ga svi cene i postuju.Kako u regionu tako i sire, jedino sto me malo zabrinjava sto na svu srecu kod nas ima malo onih koji pokusavaju da te sve njegove vrline poniste.

Hedona

pre 9 godina

Srbija nema problema koje ne može rešiti, a uz podršku Austrije može doprineti očuvanju stabilnosti u regionu.Samo projateljskim odnosima žožemo da očuva mir i stabilnost u regionu.

Veselin

pre 9 godina

Ima dosta losih ljudi po svetu, ali premijer je jos jedanpud potvrdio da se ne libi da kaze istinu narodu i svetu ma kakva god ona bila. Zato ga svi cene i postuju.

EU

pre 9 godina

Mi smo sve spremniji za ulazak u EU, i to je najvažnije, a politički preduslovi će sami po sebi doći i ne treba očajavati što sada sve ide nešto sporije.

Ministar 011

pre 9 godina

Pa i Srbija je sposobna da ucenjuje, a ne samo Evropska unija. Mozemo i mi da postavimo nas uslov - ili otvarajte vec jednom poglavlja, ili se okrecemo Rusiji. Ima bre da se puse od muke.

Mira

pre 9 godina

Vučić gde god da ode, nema problem sa time da kaže šta misli i kakva je zaista situacija i kod nas i kod njih. I šta je konkretno problem.

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

Judge Dredd

pre 9 godina

Premijer Vučić je, na diplomatski korektan način, uspeo da upozori Evropsku Uniju na jednu vrlo važnu činjenicu. Stavovi Brisela i Strazbura se uvek, na poseban način, "prelamaju" na balkanskom poluostrvu i bitno određuju karakter regionalne stabilnosti i ukupne bezbednosti. Dakle, Evropska Unija ne može biti neutralna, ne sme zauzimati stav "nemog posmatrača", i ima svoj deo odgovornosti kada je reč o različitim procesima u ovom "delu Sveta". Važno je ovo naglašavati u svakoj prilici pogotovo kada je regionalna bezbednost, ponovo , ugrožena ! Ovo je naročito važno imati na umu kada je reč o krajnje složenim i kompleksnim odnosima između srba i albanaca. Ako EU zaista želi stabilan i siguran Balkan onda je poslednji trenutak da se zauzme jedan "izbalansiran i realističan" pristup prema "kosovskom pitanju".

GERNIKA

pre 9 godina

Nije u redu nam prete ucenama, kada smo najmanje zasluzni za neslaganje oko Kosova.Prioritet nam je stabilnost regiona koju smo zapoceli posetom Tirani koja se zavrsila vise nego dobro.

unija?

pre 9 godina

Ima jos puno da se radi na uvodjenju drzavnosti na Balkanu, a za ekonomiju je potrebno otvaranje novih trzista, ali uz pravila koja nece dovesti do ekonomske krize.

zlatibor

pre 9 godina

Kao gradjanin ne zelim da odustanemo ni od ekonomskih reformi, EU integracija, i naravno teritorijalnog integriteta i svih nacionalnih interesa.To je ono sto verovatno svi zelimo samo sto je realnost malo drugacija sve zbog EU i njenih zahteva.Slusajuci Evropske zvanicnike, sigurno necemo uci u tu organizaciju ukoliko status Kosova bude kao danas.

Neutralni

pre 9 godina

Ocekujem da neka poglavlja o pridruzivanju nase zemlje EU budu otvorena do kraja godine. Sto se kosova tice, mislim da ce tu biti jos natezanja, ali mi imamo "crvenu liniju" preko koje necemo preci.

izvolite

pre 9 godina

Mozete da birate izmedju gomile feudalnih drzavica koje se stalno otimaju oko toga ko je u pravu, ili jedne ujedinjenje Evrope koja postuje slicnosti i razlike, i integritet svake nacije.

Mladen

pre 9 godina

Srbija je ostvarila znacajan napredak, uspostavila ekonomsku i politicku stabilnost. Nije u redu da se Srbiji postavljaju tezi uslovi nego drugim zemljama.

Andjela

pre 9 godina

Bitno je da otvoreno razgovaramo o svemu, izneli smo svoje stavove šta je to na šta možemo pristati, sada je red na EU. S obzirom da je za nas ustanovljeno i poglavlje 35, koje obuhvata razgovore o napretku u implementaciji Briselskog sporazuma, koji su potpisali Beograd i Priština, a sadrži i temu normalizacije odnosa, nema razloga da se ne otvore prva poglavlja, a medju prvima i ovo, koje će pretpostavljam do samog kraja ostati otvoreno.

master

pre 9 godina

E pa stvarno nije u redu da nas neko ucenjuje i to Kosovom gde smo pokazali kako se odnosi prema jednoj manjini. Imaju škole, fakultete, otvaraju se radna mesta, ne postoji manjina koja ima veća prava na svetu a oni tako. Mi njih treba da ucenimo jer kada manjine u Evropi budu imale takva prava(vožnja u raslađenom prostoru, besplatan put do granice uz obezbeđenje, podzemna skloništa) kao Albanci na Kosovu onda možemo da pričamo.

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je i dalje velika većina građana kod nas za ulazak u EU. Ali bi bilo dobro da nas i oni ne opterećuju dodatnim zahtevima. A isto tako smo se dosta ekonomski popravili kao što je istakao premijer.

cuki

pre 9 godina

Nadam se da priznanje nezavisnosti Kosova nece biti krajnji uslov o pristupanju EU jer ukoliko jeste fer bi bilo da nam se to jasno kaze u ovom trenutku.Nazalost mala smo zemlja i ne toliko jaka da mozemo pitanje Kosova resiti kako nama odgovara i da nam ne predstavlja vise kocnicu ka daljem napredovanju.

bojanilo

pre 9 godina

Ne bi bilo fer da se pred Srbiju postavljaju posebni politički uslovi koji nisu važili za druge države u toku procesa evrointegracija. vredi podsetiti da su mnoge države ušle u EU, pre svega iz određenih geopolitičkih razloga, a da nisu po uređenosti društva bile za tako nešto dovoljno spremne.

high heel

pre 9 godina

Nasa zemlja je napredovala u ekonomskim reformama ,a prema informacijama iz Svetske banke, na rang listi po povoljnosti za biznis podigla sa 91. na 41. mesto.

Ekolog

pre 9 godina

Kosovo je nasa slaba tacka, a nasi zvaniicnici su uvek saglasni po tom pitanju. I to je povod da nas zapad uslovljava priznavanjem Kosova za prikljucenje EU.

Biljana

pre 9 godina

Na Kosovu su ostavljene kosti nasih predaka kako bi mi danas ostali slobodni od okupatora. Ne trebamo priznati Kosovo kao novu drzavu-tvorevinu ali opet to su skrojile velike sile tako da se mi ne pitamo tu nista.

Veronika

pre 9 godina

Mi kao narod bi trebali biti svesni težine situacije u kojij se nalazi naša zemlja na putu ka EU, ali isto tako moramo i biti realni da se dosta pomaka i pozitivnih signala sa njihove strane i dobilo. Što se tiče Kosmeta tu se neko rešenje mora naći, a granice zemlje sačuvati.

dado90

pre 9 godina

Na nasu zalost i stetu izgleda da ce pitanje Kosova se provlaciti kroz sve moguce dogovore sa EU i u toku pregovora sa EU.Mislim da je neposten odnos da nam zvanicno ne traze priznanje Kosova kao uslov a da indirektno to isto Kosovo predstavlja kocnicu ka daljem napretku.

Miloš

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa ovom Vučićevom izjavom, međutim, problem je u tome što je preveliki uticaj SAD na politiku EU. Nemačka, kao najjača država unije, još uvek je pod velikom kontrolom Vašingtona, iako su drugi svetski rat i hladni rat odavno završeni. Ispada da je Amerika najuticajnija država EU.

retorika

pre 9 godina

Moram da priznam da je Vučić dosta toga pametnoga rekao u Vahuu. Najbolji potez je javno prozivanje EU oko Kosova, što može smanjiti njihov pritisak, koliko-toliko, jer bi u slučaju provlačenja priznavanja Kosova od strane Srbije ispalo da Vučić ni u čemu nije pogrešio. S druge strane, to što se tiče oko izjava regiona, to je nažalost tačno. Dok su ostali političari u regionu sakupljali jeftine poene zapaljivim izjavama, naša vlada je radila na tome da dokaže da smo jedini normalni u regionu i u tome je, koliko vidim i uspela. Dodao bih samo da oko ovoga treba da budemo jedinstveni. EU i SAD nas sad favorizuju i ne trebamo propustiti šansu da se okoristimo.

Rade

pre 9 godina

Referendum o daljem putu Srbije u EU. Da se prebrojimo. Može li demokratskije od toga? Ista minutaža na televizijama onima koji su za dalje pregovore i moguće članstvo i onima koji su protiv, a odluka zatim da obavezuje sve!

leptir

pre 9 godina

Premijer Vučić je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu,te kritikovao što pojedine zemlje Beograd ucenjuju Kosovom. Srbija je sprovela teške i bolne reforme, i postigla zadovoljavajuce rezultate i nije u redu da je ucenjuju. Pitam se samo,dokle ce vise?

Đorđe

pre 9 godina

Izgubili smo rat prilikom odbrane Kosova, tako da sada moramo da snosimo posledice. Može se reći da neke članice uslovljavaju našu zemlju rešenjem u vezi sa Kosovom, jer žele da imaju čistu situaciju, odnosno žele da prilikom ulaska Srbije u Evropsku uniju, tačno znaju koja je teritorija Srbije, odnosno da se normalizuju odnosi sa susedima. Sada premijer treba da pokaže da je dostojan istorijske situacije i da reši problem tako da dugoročno naša zemlja ima šansu da postane zemlja u kojoj vredi živeti.

Markov

pre 9 godina

Davno je prošla priča u kojoj naši političari jedno govore, drugo rade, a treće misle. To vreme je za nama, nema više nikakvih tajni. Tito je mogao jednom da zezne Staljina i zapad ali to više ne prolazi posledice znamo. Vučić to dobro zna i zato svima govori šta je interes Srbije. Prošli smo golgotu i treba da se držimo skupa. Treba da podržimo Republiku Srpsku a ne zarad nekih poglavlja ili skidanja sankcija kao što je radio Slobo uvodimo sankcije Srpskoj. Ako sami sebi ne pomognemo neće nam niko pomoći.

VelikiStrumf

pre 9 godina

@anonimac - Evo sada ce, samo za tebe, da naprave spisak zvanica koje su bile na forumu, datume rodjenja, horoskopski znak, sve sto zelis. Lepo je pisalo danas, a i juce ko ce sve biti prisutan.

dadex

pre 9 godina

Kako vreme odmice mislim da nam je put sve jasniji...EU sa statusom Kosova kako ona nalaze ili bez EU sa sadasnjim stanjem.Posteno je da se to narodu kaze pa neka on sam odredi taj put.Nama nema clanstva u uniji sa sadasnjim statusom Kosova, to je evidentno.

Flash Gordon

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija MORA izmeniti svoj odnos prema "albanskom faktoru" ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću. U tom smislu se mora "deintenzivirati" pritisak na zvanični Beograd oko priznanja tzv. "nezavisnog Kosova". Albanski ekspanzionizam je, de facto, prepoznat kao jedna od glavnih pretnji regionalnom miru, naročito nakon drastičnih eskalacija terorizma u Makedoniji. Prema tome, "kosovski problem" zahteva daleko racionalniji i osetljiviji pristup, utemeljen na principima kompromisa i obostranog uvažavanja interesa ako se zaista iskreno želi nekakvo "trajno rešenje". Očekivanje da bi "kosovsko pitanje" bilo rešeno na bazi "potpunog ignorisanja" srpskih interesa je stvar prošlosti i takav stav, polako, sazreva u među i u Evropskoj Uniji !

KUCE

pre 9 godina

Postaje jasno da Evropska Unija mora izmeniti svoj odnos prema albanskoj strani ako uopšte želi uravnotežen Balkan, Balkan sa trajnom regionalnom stabilnošću.Evropska Unija ne moze vise da ignorise napore srpske strane sto se tice pregovora i polako se sve vise okrece ka Srbiji jer ceni napore nase Vlade i a najvise zalaganje naseg premijera Vucica,njegovu hrabrost i iskrenost.

taja

pre 9 godina

Srbija j opredeljena za stutusno neutralne pregovore sa institucijama u Prištini. Međutim, zastoj u evropskim integracijama može uticati na opadanje podrške uniji među građanima Srbije, kao i rast određenih desnih političkih snaga.

exo Moskvi

pre 9 godina

Vucicu,imate Apsolutnu vladt u Srbiji.
Preko noci priznajte Kosovo,udjite u NATO i Srbija munjevito krece Napred.
Ucite se na primeru Millsevica,krenuo vojno na Kosova,stao na 1/3 puta i izgubio rat.
Prema tome priznajte Kosovo,i sa Kosovom pravac pod hitno u NATO.

Do It.
Sdelaj Sag.
Ne pitaj nikoga,URADI TO.

Barcino

pre 9 godina

Ucenjivanjem se smo produbljuju problemi i nesuglasice koje postoje izmedju srpskog i albanskog stanovnista. Treba realno prici problemu i pokusati pronaci resenje koje ce biti najprihvatljivije. EU podrzavanjem secesionizma samoj sebi stvara niz novih problema jer postoje mnoge oblasti u Evropi koji jedva cekaju da steknu nezavisnost.

Skakavac

pre 9 godina

Uvek su se provlacile te price o priznavanju Kosova, ali nikad kao neki zvanicni stav neke drzave.To je politika... Sa tim mozemo da se borimo koliko mozemo, ali postoje i neke jace sile koje vuku konce na ovoj planeti.

senka vetra

pre 9 godina

Sta je vise sporno sa tim Kosovom, izjasnili smo se i gotovo.Svako je rekao sta je imao, ako se zanemari pitanje Kosovo trenutno, cekala bi nas fenomenalna saradnja.

simo

pre 9 godina

Bolje bi bilo da je nasa zemlja brod koji sa dobrim vetrom plovi ka EU nego sto kazu da smo sidro stabilnosti u regionu a od toga nista nemamo.

DUŠAN

pre 9 godina

ŠTa još hoće zar ova vlada nije otpočela intezivnu saradnju sa Prištinom u cilju normalizacije odnosa. To naravno ne treba da obuhvata priznanje. Valjda ne očekuju to?

Jasmina

pre 9 godina

Mnogi bi u Evropi bili srećni kada bi priznali Kosovo iako to niko otvoreno ne kaže, dok Hrvati gledaju da kao član EU isteraju neke svoje ucene i uz sve te pritiske nije lako pregovarati za našu zemlju. Valjda ćemo odoleti svim napadima postaviti Srbiju na pravi put.

MZZZ

pre 9 godina

@Las Vegas, dosta puta se moze cuti izjava nekih stranih zvanicnika da se od Srbije ne trazi priznanje Kosova kao samostalne drzave, dok sa druge strane, neki drugi zvanicnici iz istih drzava govore da je upravo to ono sto se trazi od Srbije.

Milos

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti znacaj puta Nis - Tirana osim sto cemo olaksati albanskoj dijaspori da lakse iz Evrope dodje do Kosova i Albanije. Ne kazem da treba da im otezavamo al mislim da treba uloziti novac i sredjivanje postojeceg puta Nis - Merdare (da se napravi jedan dobar magistralan put sa obilaznicom oko Prokuplja i Merosine kako ne bi leti kolone automobila prolazile kroz naseljena mesta). Ja skoro mesecno barem jedanput idem prema Kursumliji i taj put je prazan jednostavno nema tranzita osim u letnjim mesecima kada Albanci sa KiM i Albanije idu kuci. Bolje novac uloziti u revitalizaciju na primer pruge Nis - Dimitrovgrad posto je to jedini put za Tursku i Aziju a ta pruga jos nije elektrificirana a prosecna brzina je oko 20 km/h a tranzita ima iz prostog razloga sto je tamo koncetrisano skoro 100 miliona ljudi iz Turske a dalje se nastavlja Azija itd.

Neko iz Banata

pre 9 godina

Ma najbolje bi bilo da ti ,ili Toma raspisete referendum o Eu ,a ujedno i kako ono ti rece proveris legitimitet svoje vlasti,cisto da znamo na cemu smo.Msm da sam se za svojih 29god naslusao gluposti od politicara ,ali auto put Nis-Tirana je GAME CHANGER(ekonomska isplativost 0,potreba 0)

Vanja Petrovic

pre 9 godina

(aleks, 14. jun 2015 18:15)

Што бре ударисте жени 225 минуса што је објаснила ко је ко на фотографији са тог Форума? Шта вам се ту не допада? Шта ту није тачно? Госпођа се потрудила да одговоржи на једно питање, да помогне да сазнамо ко су ти политичари са којима се наш АВ нашао. На другим местима ударате по 500 плусева за изградњу пута за Албанију??!! Нешто ту дебело не штима.

Аман људи моји, ја све мислим да се ви то мало шалите, јер ако чак и помислим да заиста заступате страну вајног спашавања брода који је већ потонуо (мислим на Србију), онда треба подобро да се замислите и размислите или ви, или ја о нашем/вашем здравом расуђивању. Али, мислим стварнооо!

Mix

pre 9 godina

Ala se posteno izberbatio!
Udvornistvo nece pomoci, nosioce funkcije premijera! Ne, ne, dobices znas sta?Zabole njih za tvoje stilske figure.
A da im lepo kazes da do tog i tog roka ocekujemo to i to, u suprotnom jednostavno pravimo ozbiljan zaokret u nasoj politici i strateskoj orjentaciji. Ako budu zvali iz WA ili LD, BER... ,lepo im kazes da je bilo dosta i da ce uskoro cuti i videti sta to znaci...Kako bi lepo za dvadeset dana pootvarali ta tvoja poglavlja a i fondovibi se ukazali ko Gospa iz Medjugorja!
U pamet se ,nosioce funkcije premijera.Ne zivi se od poglavlja i zaglavlja. Nestade naroda!Stari ubrzano umiru od reformi a mladih nema, ili su odselili i pokrali Srbiju za troskove obrazovanja!Sta mislite ko profitira?

Saska

pre 9 godina

Nema potrebe da nas ucenjuju, sa ucenama se nista ne postize! Srbija zeli mirnim putem, uz medjusobni dogovor da resi svaki problem, mislim da je to jedan normalan i pravi put.