Subota, 06.06.2015.

00:20

Težak udarac za Klivlend: Kraj sezone za Irvinga!

Bek Klivlend Kavalirsa Kajri Irving propustiće ostatak finala NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima zbog frakture kolena, što je veliki udarac za njegov tim.

Izvor: JT

Težak udarac za Klivlend: Kraj sezone za Irvinga! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

ivica

pre 9 godina

Ko je gledao prvu utakmicu,a ja jesam, od a do š, zna da meč viner nije bio ni kari ni tompson vec igudala!!!Klevlend je uspesno limitirao karija,a sad ce taj posao da preuzme pit bul delavedova.Mnogo se potcenjuje ovaj momak.Nemojte da potcenjujete Klevlend.Ovo konstantno ponavljanje kako je gotov,gsw dobija 4 0,Skip Bayless i A.Smith,ako zna neko o cemu pricam, ide upravo u prilog Cavsima a pogotovo LEbronu.On to najvise voli..Kad su otpisani igrace najbolje.To je nepisano pravilo.KO je ocekivao povratak raketa protiv klipersa.

alen

pre 9 godina

lebrone dodji u lekerse ako oces da osvajas titule do kraja karijere bi osvojio bar jos 3 a sa kobijem minimum 1.pozdrav za sve ljubitelje NBA

Shone

pre 9 godina

Ovo pokazuje koliko je tesko trenirati u NBA ligi. Greska je 100% na Blatu. Drzao je Irvinga 43 minuta u igri. Prosle godine kod Popovica nijedan igrac SA nije imao vise od 30 minuta po mecu. Neiskusno od Blata

Lea Kis

pre 9 godina

@Peri
Propao ti je pokusaj da postanes zanimljiv. Nije kraj sezone , tek je 1:0 u seriji . Kao drugo deckp je zavrsio sezonu zbog teske povrede , pokazi barem malo postovanja.

Rale

pre 9 godina

Haha West ima cini mi se 1-8 u finalima,i to je osvojio titulu u poslednjem! I covek je jedini u istoriji MVP finala a da je iz porazene ekipe. Mr.Logo NBA lige.

nikola

pre 9 godina

Velika steta za jednog od najgotivnijih igraca... :-/ ne toliko zbog verovatno propustene prilike za titulu, vec zbog poslesica koje moze da ostavi povreda za dalju karijeru. Drzimo se svi uz 'uncle Drew'a! Ovako, Smit, Sampert i Delavedova (ukoliko je to moguce?) moraju da pruze sjajne napadacke partije, otprilike 10p po mecu. Smit moze, ova dvojica vise nego moraju. Lebron ce biti na svom proseku, a Tristan ce morati da gine u odbrani i u skokovima. Tesko se pise Kavasima, podsecaju me na Lejkerse iz 2008. kada su bez Bajnama vukli koliko su mogli a onda ih velika cetvorka dokrajcila. Takodje, neizvesna mi je sudbina Lebrona nakon ovoga??

NBA fan

pre 9 godina

@e bas volim, nece leflop vise nikada uzeti tiulu axaxaxaxaxa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 6. jun 2015 10:01)


- E mali covece...

Memfis

pre 9 godina

@shazam Upravo tako. Cak i da Lebron nastavi da daje 45-50 poena po mecu ostali ne mogu da daju jos 50 sto je neophodno protiv ekipe GSW. Ali mnogi to ovde ne vide, nego eto gledaju Lebrona kao neko Bozanstvo, pa je eto dovoljno da se on nameraci na pobedu pa da Klivlend bude ravnopravan ili cak osvoji...
PS Mislim da Klivlend ima najvece sanse u narednom mecu zbog potencijalnog opustanja buducih sampiona.

brajanskalabrini

pre 9 godina

kao sto rekoh lagano dobija gsw a irvingu sve najbolje da se sto pre oporavi i da ne zabusava!pozdrav specijalno za spricera i svu bracu koja prate nba

Memfis

pre 9 godina

Tesko da GSW moze da izgubi, makar jedan mec, a kamo li seriju. Najjaci su mi ovi sto pisu, ma sad ce Lebron sve to da resi :). Druga metla za Klivlend i Lebrona u finalima

shazam

pre 9 godina

Pa sad stvarno Kavsi nemaju nista drugo u napadu osim Lebron da ide 1 na 1. Verovatno ce probati jos nesto, tipa pik end rol sa njim i JRom, ali to je u najavi mrka kapa. Dzons i Delavedova ce ponovo igrati gomilu minuta ni krivi ni duzni, ali boze moj. Ko god da je igrao na tacan rezultat 4-0 Golden Stejt (kv. 10 pre par dana!), sada verovatno zadovoljno trlja ruke. Klivlend se trudio u odbrani i dok god Kari i ostali iz GS ne pocnu da pogadjaju sve zivo kao sto se desava neretko, verovatno ce moci da ih zadrze na ispod 100-105p za 48 minuta. Problem je naravno u tome sto ce se sami muciti da dodju i do 90 do kraja ove serije, no dobro. Nadam se da ce nastaviti da se bore iako nade prakticno nema, ako nista drugo onda zato sto je jako zanimljivo gledati Lebrona kome skok-sut nikako ne ide u ovom plejofu, kako pokusava da "izmuze" sto vise poena u napadu iz sebe i ovakve ekipe. Igra ledjima, komanduje kretanje saigraca da bi udelio dodavanje, izmislja ulaze i kada prostora nema kao Harden...obzirom da se ostale ofanzivne pretnje na koje GS treba da obrati paznju svode na JRa koji sutira divlje trojke, bilo bi dostignuce samo po sebi da do kraja serije Lebron ostane koliko moze nepredvidiv i da se ne desi ni jedna utakmica u kojoj bismo rekli - zaustavili su ga. I ako je poraz neminovan, igra se maksimalno borbeno do kraja valjda iz tog prkosa i ponosa koje igrac oseca zbog dosadasnjih dostignuca. Nadam se da cemo to videti i sada. I da JR nece nikoga da nabode u glavu ponovo.

asdf

pre 9 godina

Ma sad u ovakvoj situaciji ni Jordan ne bi osvojio. E a ako dodate i Pippena umesto Samperta, lagana titula za njih. MJ+SP best duo of all time.

Vlada

pre 9 godina

Ako Clevland osvoji titulu ja mislim da niko više neće smeti ni da zucne ništa negativno o LeBronu Jamesu. Clevlen bez Lava i Irvinga ima baš male šanse, jedino ako lebron bude imao lude utakmice sa tripl doublovima do kraja serije!

goran

pre 9 godina

Ovo je mozda i greska strucnog tima iz Klivlenda ,znalo se da je Irving rovit i da je podlozan povredi i stoga ga mozda i nije trebalo forsirati toliko ,ali ako cemo iskreno ipak je verovatno strucni stab racunao na to da Irving moze stisnuti zube namuciti se i odigrati seriju do kraja,ali je ocigledno da je nezalecena povreda dovela do toga da se njeno stanje dodatno pogorsa i samim tim iskljuci Irvinga iz borbe u finalu ...ovo je zaista veliki hendikep za Klivlend jer ne verujem da mogu nadoknaditi njegov izostanak sa parketa, Lebron koliko god bio neverovatan opet nece moci sve sam ,sve pa da postize i po 50-60 poena po utakmici,jedino ako pored njega zablista i jos neko poput J.R Smita ili Samperta mada bi tada i njihov ucinak trebao da bude takodje minum 20-tak poena ,ali cak i tada im se ne garantuje pobeda jer i GSW ima odlicne sutere koji takodje mogu da zatrpaju kos Klivlenda,a problem je po meni mnogo veci sada u odbrani nego u napadu,jer sada ce mnogo teze cuvati Curry-ja koji ako je raspolozen moze sada sa slabijom odbranom da ih unisti sto kosevima sto asistencijama,jos ako i Iguadala bude na nivou iz prvog meca tesko da Klivlend tu nesto moze da uradi ...mada opet nikada i nikako Klivlend nesmete otpisati, i Atlanta je bila favorit u polufinalu pa svi znamo kako su prosli...navijajmo za dobru i neizvesnu kosarku,mada je svima sada jasno da bez Irvinga Klivlend ima mnogo manje sanse da dobije ovu seriju ...

Stella

pre 9 godina

Steta i za Irvinga i za kosarku uopste! Ovo je udarac za svakog ljubitelja bakseta, jos jedan majstor manje na parketu u finalnoj seriji. GSW je bio blagi favorit i ranije, a sada je ta razlika bas osetna!

Asparagus

pre 9 godina

Ogromna šteta i ogroman hendikep za Cleveland. Stvarno mi je žao jer ovako to nije fer borba, Warriorsi u punom sastavu, Cleveland bez 2 najbolja igrača pored LeBrona. Bez Lovea se još nekako može jer on se ionako nije 100% uklopio niti bio u pravoj formi, no bez Irvinga neće ići. Nakon uzbudljivog play-offa, ovo bi moglo biti dosadno finale s 4-0 za Golden State, velika šteta :-(

JeRemija

pre 9 godina

Nije ovo neki veliki udarac, eto juče smo na forumu mogli pročitati da je Klivlend pun superstarova tipa Mozgov, Smit, Šampert, Delavedova tako da se ovo neće ni osetiti...Lako je Džejmsu, kada je oko sebe okupio dream team, svako bi sa tom ekipom uzeo titulu.

Lzrvc

pre 9 godina

Golden stejti jesi kvalitetni ,tj najjaci u ligi ali ne moze se a ne reci da su imali i dozu srece posto protiv skoro svih ekipa iz plej ofa bio je po prvi plej povredjen ,a to nije mala stvar . Ne kazem da njihova titula nece imati na znacaju ali ipak treba obratiti paznju na to,videlo se koliko Irving znaci klivlendu,u prvom mecu je blokirao karija i dao svom timu da ima napad za pobedu.

mik

pre 9 godina

Bojim se da ovo može da znači i kraj šampionskih ambicija Lebrona i kompanije. Jeste Lebron čudo od igrača,što je uostalom i pokazao u prvom meču,ali teško će izgurati sam celu seriju. Ipak,izostanak Lava i Irvinga je ogroman hendikep. Ja se iskreno nadam da uzbuđenje neće izostati i da ćemo gledati bar 6 utakmica. Videćemo.

daj bože da druga utakmica bude bolja

pre 9 godina

Ovo finale je 5 puta slabije od prošlogodišnjeg finala i zapada i cele lige. Udarajte minuse koliko hoćete ali u ovom finalu nije bilo ni T od taktike u prvoj utakmici. GS šutira sumanuto iz svih pozicija makar bile i potpuno neizgrađene, a Klivlend igrao samo preko Lebrona. I jedni i drugi su prvo poluvreme odigrali na nivou koji nije ni za plejof. Ono što su prošle godine pokazali San Antonio i Oklahoma u finalu zapada je 10 nivoa iznad ove košarke. Ko je gledao i razume makar malo košarku, zna. Navijam za GS i volim kako igraju, ono što radi Stef Kari je bukvalno magija ali nivo košarke u prvoj utakmici je bio čak i ispod nivoa regularnog dela lige. A sad nema ni Irvinga... Stvarno šteta. Zanimljivo da su svi protivnici GS-a u plejofu imali povređene plejmejkere. Stvarno mnogo navijam za GS ali uopšte nisam srećan što Irving (a i Love) neće igrati jer će kvalitet košarke pasti bar za 30%. Sad će Lebron da drži loptu celu utakmicu i da sagori a Kari neće imati dostojan otpor. Volim kada se titule osvajaju u punim sastavima kad puca sve na parketu a ne ovako. Osvaja GS sa 4:1.

stefan

pre 9 godina

Sad više nema ni Lava, ni Irvinga, ni Varežaoa... Iako smatram da je MJ23 bez konkurencije, ne samo u košarci, nego i u svetu sporta, dežurni hejteri su dočekali da Lebron ostane sa nepouzdanim Smitom i Šampertom, prosečnim Delavedovom, ograničenim Mozgovom i talentovanim Tompsonom.
Protiv sebe ima mašineriju GSW (koja zaslužuje titulu jer su pokazali najviše), ali ako Lebron uzme titulu sad - bez sumnje je rame uz rame sa najvećim igračima svih vremena.

Kinez

pre 9 godina

Navijam za Klivlend, za Lebrona ali mi je u ovoj situaciji jedino zao Irvinga. Klivlend ako ne osvoji titulu, osvaja sledece godine ali plasim se da ovo ne bude jedna on onih povreda koji ce Irvinga kostati dalje karijere. Tako povredjen dao je sve od sebe i borio se za tim kao lav i sada mu se ovako nesto dogodi...nadam se da ce ga Bog pogledati jer on ovo stvarno nije zasluzio da mu se desi. Klivlendov tim lekara odma otpustiti kada su dozvolili da igra jednom tako povredjenom igracu. Strasno.

Alex

pre 9 godina

I kakvo finale sada imamo?
Irving, Love, Varežao i još dva solidna igrača i eto plejof petorke (istok)...

Šteta. Sada je prilično jasno ko je novi šampion osim ako LBJ ne počne postizati po 50 poena u prosjeku.

Rade Futog

pre 9 godina

Posle povrede Lava, Tompson je bljesnuo, isto će i u nastavku finala, Džej Ar dostojno zameniti Kajrija. GS ima prvensteno odličnog trenera, dugu i kvalitetnu klupu i nestvarnog Stefa, ali Klivlend ima LeBrona, koji je ispod prosečnu ekipu odveo u veliko finale. Sumnjam da bi po mišljenju mnogih najveći ikad MJ, sa ovakvim timom to uspeo. Voriorsi su favoriti, mada mislim da će LeBron učiniti ovo finale neizvesnim i odvesti seriju u 7 mečeva.

Bojan

pre 9 godina

Debitant u finale NBA je odigrao fantasticno a da nije povredio, mogao je sa Lebronom do titule. Iduce sezone ce biti mnogo jaci kad se vrate Lav, Varezao i naravno ujak Irving i mozda jedno pojacanje. Nadam se

nik.

pre 9 godina

Lebron i Irving odigraju senzacionalno i opet izgubi Klivlend od Woriorsa, kako ce sad bez Irvinga biti ostaje da vidimo, stvarno steta za njega.

Neznalica

pre 9 godina

Dakle Klivlendu definitivno nisu naklonjene zvezde. Razlog zašto su ih stručnjaci još na početku sezone uvrštavali među favorite za titulu je trio zvezda Lebron, Irving i Lav. Sada, u najvažnijem trenutku spala knjiga na jedno slovo. Težak, gotovo nemoguć zadatak je pred njima. Videlo se već na prvoj utakmici kako će GSW da čuva Lebrona. Četiri pet igrača će mu neprestano visiti na leđima. Koliko je realno da onda Lebron kroz celu seriju postiže 35 do 45 koševa, pritom sada i da razigrava komplet preostalu ekipu, da bi Klivlend imao ikakve šanse za titulu?

Pritom će Kari sigurno bar dve do tri utakmice da "poludi" i igra na Lebronovom nivou. Šteta i za kvalitet košarke i neizvesnost koju je donela prva utakmica, što će sada biti dosta teško da se očekuje u nastavku. Bar za one ljude koji, kao ja, ne navijaju izrazito za jednu od ekipa već žele da vide spektakl kakva je bila prva utakmica.

2k15

pre 9 godina

Možda nije lepo reći, ali ovo je neka vrsta kosmičke pravde. Lebron je pre par godina pobegao kod Vejda i Boša u Majami, sad kada su ostarili, napustio je i njih i vratio se u Klivlend kod mlađih Irviniga i Lava. Sada je osuđen da igra ostatak finalne serije bez obojice. Karma?
Roviti Irving je odigrao vrlo dobru odbranu nad Karijem. Sada neće imati ko da ga čuva. Ako Lebron odluči (pošto se Blat tu slabo šta pita) da čuva Karija, to može biti potpuno samoubistvo za Klivlend.
S druge strane, ako prorade Šampert i Smit ili ako Delavedova povredi nekoga iz startne petorke Golden Stejta, možda i nije sve gotovo.

DzendaLje

pre 9 godina

Mnogi ce sada vec dati GSW titulu,ali nikada ne treba otpisivati KING-a i naravno ako Cavsi ovo dobiju onda ovi hejteri nece imati pravo glasa ..
Toliko ..?

Demius

pre 9 godina

Čestitam tiitulu GSW-u, nadam se da će hejteri LBJ sada konačno biti zadovoljni.Vidimo se sledeće sezone i želim ti brz oporavak Uncle Drew.

miieke

pre 9 godina

Pa dobro, sta sad da se radi. Sledece godine revans vrlo verovatno posto ja ne vidim ko bi na istoku pripretio Klivlendu sledece godine, dok GSW ako ostane na okupu ima snage za jos bar 2 ili 3 sezone na vrhunskom nivou. Mozda budemo gledali i 3,4 uzastopna finala ove dve ekipe. Mada, tu je i Oklahoma koja ako bude skroz zdrava moze da se umesa tu.

#CoachS

pre 9 godina

Ovakve situacije nekad mogu cak i pozitivno da deluju na ekipu u smislu da dodje do jos veceg zajednistva unutar ekipe. Ekipa koja u svojim redovima ima Dzejmsa ne sme biti lako otpisana bez obzira na kvalitet ostalih igraca. Sanse na strani GSW 75:25.

fenderstrat79

pre 9 godina

Veliki udarac za prave ljubitelje košarke i za samo finale.. A ako Lebron uspe nekako i bez Irvinga da dobije ovu seriju(što će biti veoma teško,ali ne i nemoguće) zapušiće usta svim kritičarima. Zaista ne znam šta bi bilo ko imao da mu kaže/zameri u tom slučaju.

max

pre 9 godina

Kad se setim kad su srbi bili razocarani sto smo izgubili od onakve americke reprezantacije,pogledajte samo koliko igraca iz finala NBA lige je bilo u reprezentacije,kako se slabo razumemo u kosarku....

More mars... (Sumadin)

pre 9 godina

Steta, on je moj omiljeni igrac u nba. Ali realno, ne moze i ko zna kakva hemija i zdravlje. Nadam seda nece postati hronicna.

Memfis

pre 9 godina

Povreda, inače, nije imala veze sa prethodnom iako je o istom kolenu reč. Šteta zbog nas gledalaca. Za Ratnike je samo bitno da ne dođe do opuštanja, ali verujem da će oni ovo rutinski privesti kraju. Kao što sam već rekao prošle nedelje, od 2001. neka ekipa nije došla lakše do titule. U jednoj od naredne 2 očekujem 20+ razlike.
PS Iskreno se nadam da će od sledeće sezone doći do mešanja konferencija u PO, tj. da 1. u regularnom delu igra sa 16im, 2. sa 15im itd. Kako bi sjajno bilo npr. jedno polu-finale GSW-Oklahoma, a drugo Spars-Klivlend...

simke

pre 9 godina

Navijam da Golden Stejt osvoji titulu,jer igraju sjajnu,organizovanu kosarku...Kari mi je kosarkaski Messi,svaki njegov potez je umjetnost i magija...Postujem Dzejmsa,veliki je igrac,ali stekao sam utisak da se u Klivlendu trener ne pita ni za sta....Dzejms ima preko 40 suteva na mecu,nekad zna 7-8 napada sam da zavrsava,a ostali saigraci djeluju kao statisti,to mi se ne svidja...A klivlend je bez Irvinga ionako igrao vecinu utakmica u plejofu,pa su prolazili dalje.

hawkeye

pre 9 godina

Zdravlje je najbitnije i neka se Kajri u potpunosti oporavi da opet uživamo u izvedbama ovog fantastičnog igrača,ali zaista šteta za finale premda ne bih otpisivao Klivlend.Ovakve situacije mogu da prouzrokuju mobilisanje tima kada iskaču pojedinci sa izvedbama kakve se od njih možda ne očekuju,premda sada GSW jeste veliki favorit.

Joki

pre 9 godina

Samo kranje neobjektivan covek bi mogao nesto da zameri Cavsima i Kralju koliko god da bude rezultat u seriji.Siguran sam da su kvalitetniji tim od Gsw ali sta da se radi nisu imali srece.Trudicu se samo da me ne iznerviraju komentari tipa:Metla za Klivlend,Kari odrao Jamesa i slicno,jer mnogo volim ovu ekipu i pratim ih cele sezone i mislim da nece biti realan rezultat finala.

scholes

pre 9 godina

Navijam za GSW u ovom finalu, ali me je jako razočarala ova vest... Bićemo uskraćeni za njegove majstorije u nastavku serije, a baš je dobro delovao na prošlom meču sve do povrede. To je to što smo videli od najboljeg match-upa Curry-Irving, mislim da će se serija sada zaista završiti u 5 utakmica. Šteta!

satelit

pre 9 godina

Ja sam zapanjen gledao kakve on vrsi promene pravca i rekao kako mu kolena ne stradaju- desilo se! Rose je mala beba naspram Kajrija sto se tice krsovera.. To noge ne mogu da izdrze.. krene u dribling,pa stane,pa odmah u drugo stranu,strasno kakve on agresivne promene pravca radi

Andrija

pre 9 godina

Mislim da je ovim resena serija,ako klivlend hoce da dobije lebron mora postavi takve brojke kakve nikad niko nije imao tipa morace da bude na nivou wilta ceimberlenda.Sve zavisi od sl tekme, ako cavsi dobiju ovo ide u 6-7 tekmi ako ne 4-0 ili 4-1 za gs.
Pozzz

nik.

pre 9 godina

Lebron i Irving odigraju senzacionalno i opet izgubi Klivlend od Woriorsa, kako ce sad bez Irvinga biti ostaje da vidimo, stvarno steta za njega.

daj bože da druga utakmica bude bolja

pre 9 godina

Ovo finale je 5 puta slabije od prošlogodišnjeg finala i zapada i cele lige. Udarajte minuse koliko hoćete ali u ovom finalu nije bilo ni T od taktike u prvoj utakmici. GS šutira sumanuto iz svih pozicija makar bile i potpuno neizgrađene, a Klivlend igrao samo preko Lebrona. I jedni i drugi su prvo poluvreme odigrali na nivou koji nije ni za plejof. Ono što su prošle godine pokazali San Antonio i Oklahoma u finalu zapada je 10 nivoa iznad ove košarke. Ko je gledao i razume makar malo košarku, zna. Navijam za GS i volim kako igraju, ono što radi Stef Kari je bukvalno magija ali nivo košarke u prvoj utakmici je bio čak i ispod nivoa regularnog dela lige. A sad nema ni Irvinga... Stvarno šteta. Zanimljivo da su svi protivnici GS-a u plejofu imali povređene plejmejkere. Stvarno mnogo navijam za GS ali uopšte nisam srećan što Irving (a i Love) neće igrati jer će kvalitet košarke pasti bar za 30%. Sad će Lebron da drži loptu celu utakmicu i da sagori a Kari neće imati dostojan otpor. Volim kada se titule osvajaju u punim sastavima kad puca sve na parketu a ne ovako. Osvaja GS sa 4:1.

More mars... (Sumadin)

pre 9 godina

Steta, on je moj omiljeni igrac u nba. Ali realno, ne moze i ko zna kakva hemija i zdravlje. Nadam seda nece postati hronicna.

stefan

pre 9 godina

Sad više nema ni Lava, ni Irvinga, ni Varežaoa... Iako smatram da je MJ23 bez konkurencije, ne samo u košarci, nego i u svetu sporta, dežurni hejteri su dočekali da Lebron ostane sa nepouzdanim Smitom i Šampertom, prosečnim Delavedovom, ograničenim Mozgovom i talentovanim Tompsonom.
Protiv sebe ima mašineriju GSW (koja zaslužuje titulu jer su pokazali najviše), ali ako Lebron uzme titulu sad - bez sumnje je rame uz rame sa najvećim igračima svih vremena.

satelit

pre 9 godina

Ja sam zapanjen gledao kakve on vrsi promene pravca i rekao kako mu kolena ne stradaju- desilo se! Rose je mala beba naspram Kajrija sto se tice krsovera.. To noge ne mogu da izdrze.. krene u dribling,pa stane,pa odmah u drugo stranu,strasno kakve on agresivne promene pravca radi

Vlada

pre 9 godina

Ako Clevland osvoji titulu ja mislim da niko više neće smeti ni da zucne ništa negativno o LeBronu Jamesu. Clevlen bez Lava i Irvinga ima baš male šanse, jedino ako lebron bude imao lude utakmice sa tripl doublovima do kraja serije!

JeRemija

pre 9 godina

Nije ovo neki veliki udarac, eto juče smo na forumu mogli pročitati da je Klivlend pun superstarova tipa Mozgov, Smit, Šampert, Delavedova tako da se ovo neće ni osetiti...Lako je Džejmsu, kada je oko sebe okupio dream team, svako bi sa tom ekipom uzeo titulu.

Stella

pre 9 godina

Steta i za Irvinga i za kosarku uopste! Ovo je udarac za svakog ljubitelja bakseta, jos jedan majstor manje na parketu u finalnoj seriji. GSW je bio blagi favorit i ranije, a sada je ta razlika bas osetna!

Demius

pre 9 godina

Čestitam tiitulu GSW-u, nadam se da će hejteri LBJ sada konačno biti zadovoljni.Vidimo se sledeće sezone i želim ti brz oporavak Uncle Drew.

NBA fan

pre 9 godina

@e bas volim, nece leflop vise nikada uzeti tiulu axaxaxaxaxa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 6. jun 2015 10:01)


- E mali covece...

mik

pre 9 godina

Bojim se da ovo može da znači i kraj šampionskih ambicija Lebrona i kompanije. Jeste Lebron čudo od igrača,što je uostalom i pokazao u prvom meču,ali teško će izgurati sam celu seriju. Ipak,izostanak Lava i Irvinga je ogroman hendikep. Ja se iskreno nadam da uzbuđenje neće izostati i da ćemo gledati bar 6 utakmica. Videćemo.

Memfis

pre 9 godina

Povreda, inače, nije imala veze sa prethodnom iako je o istom kolenu reč. Šteta zbog nas gledalaca. Za Ratnike je samo bitno da ne dođe do opuštanja, ali verujem da će oni ovo rutinski privesti kraju. Kao što sam već rekao prošle nedelje, od 2001. neka ekipa nije došla lakše do titule. U jednoj od naredne 2 očekujem 20+ razlike.
PS Iskreno se nadam da će od sledeće sezone doći do mešanja konferencija u PO, tj. da 1. u regularnom delu igra sa 16im, 2. sa 15im itd. Kako bi sjajno bilo npr. jedno polu-finale GSW-Oklahoma, a drugo Spars-Klivlend...

goran

pre 9 godina

Ovo je mozda i greska strucnog tima iz Klivlenda ,znalo se da je Irving rovit i da je podlozan povredi i stoga ga mozda i nije trebalo forsirati toliko ,ali ako cemo iskreno ipak je verovatno strucni stab racunao na to da Irving moze stisnuti zube namuciti se i odigrati seriju do kraja,ali je ocigledno da je nezalecena povreda dovela do toga da se njeno stanje dodatno pogorsa i samim tim iskljuci Irvinga iz borbe u finalu ...ovo je zaista veliki hendikep za Klivlend jer ne verujem da mogu nadoknaditi njegov izostanak sa parketa, Lebron koliko god bio neverovatan opet nece moci sve sam ,sve pa da postize i po 50-60 poena po utakmici,jedino ako pored njega zablista i jos neko poput J.R Smita ili Samperta mada bi tada i njihov ucinak trebao da bude takodje minum 20-tak poena ,ali cak i tada im se ne garantuje pobeda jer i GSW ima odlicne sutere koji takodje mogu da zatrpaju kos Klivlenda,a problem je po meni mnogo veci sada u odbrani nego u napadu,jer sada ce mnogo teze cuvati Curry-ja koji ako je raspolozen moze sada sa slabijom odbranom da ih unisti sto kosevima sto asistencijama,jos ako i Iguadala bude na nivou iz prvog meca tesko da Klivlend tu nesto moze da uradi ...mada opet nikada i nikako Klivlend nesmete otpisati, i Atlanta je bila favorit u polufinalu pa svi znamo kako su prosli...navijajmo za dobru i neizvesnu kosarku,mada je svima sada jasno da bez Irvinga Klivlend ima mnogo manje sanse da dobije ovu seriju ...

scholes

pre 9 godina

Navijam za GSW u ovom finalu, ali me je jako razočarala ova vest... Bićemo uskraćeni za njegove majstorije u nastavku serije, a baš je dobro delovao na prošlom meču sve do povrede. To je to što smo videli od najboljeg match-upa Curry-Irving, mislim da će se serija sada zaista završiti u 5 utakmica. Šteta!

#CoachS

pre 9 godina

Ovakve situacije nekad mogu cak i pozitivno da deluju na ekipu u smislu da dodje do jos veceg zajednistva unutar ekipe. Ekipa koja u svojim redovima ima Dzejmsa ne sme biti lako otpisana bez obzira na kvalitet ostalih igraca. Sanse na strani GSW 75:25.

Memfis

pre 9 godina

@shazam Upravo tako. Cak i da Lebron nastavi da daje 45-50 poena po mecu ostali ne mogu da daju jos 50 sto je neophodno protiv ekipe GSW. Ali mnogi to ovde ne vide, nego eto gledaju Lebrona kao neko Bozanstvo, pa je eto dovoljno da se on nameraci na pobedu pa da Klivlend bude ravnopravan ili cak osvoji...
PS Mislim da Klivlend ima najvece sanse u narednom mecu zbog potencijalnog opustanja buducih sampiona.

max

pre 9 godina

Kad se setim kad su srbi bili razocarani sto smo izgubili od onakve americke reprezantacije,pogledajte samo koliko igraca iz finala NBA lige je bilo u reprezentacije,kako se slabo razumemo u kosarku....

Memfis

pre 9 godina

Tesko da GSW moze da izgubi, makar jedan mec, a kamo li seriju. Najjaci su mi ovi sto pisu, ma sad ce Lebron sve to da resi :). Druga metla za Klivlend i Lebrona u finalima

brajanskalabrini

pre 9 godina

kao sto rekoh lagano dobija gsw a irvingu sve najbolje da se sto pre oporavi i da ne zabusava!pozdrav specijalno za spricera i svu bracu koja prate nba

shazam

pre 9 godina

Pa sad stvarno Kavsi nemaju nista drugo u napadu osim Lebron da ide 1 na 1. Verovatno ce probati jos nesto, tipa pik end rol sa njim i JRom, ali to je u najavi mrka kapa. Dzons i Delavedova ce ponovo igrati gomilu minuta ni krivi ni duzni, ali boze moj. Ko god da je igrao na tacan rezultat 4-0 Golden Stejt (kv. 10 pre par dana!), sada verovatno zadovoljno trlja ruke. Klivlend se trudio u odbrani i dok god Kari i ostali iz GS ne pocnu da pogadjaju sve zivo kao sto se desava neretko, verovatno ce moci da ih zadrze na ispod 100-105p za 48 minuta. Problem je naravno u tome sto ce se sami muciti da dodju i do 90 do kraja ove serije, no dobro. Nadam se da ce nastaviti da se bore iako nade prakticno nema, ako nista drugo onda zato sto je jako zanimljivo gledati Lebrona kome skok-sut nikako ne ide u ovom plejofu, kako pokusava da "izmuze" sto vise poena u napadu iz sebe i ovakve ekipe. Igra ledjima, komanduje kretanje saigraca da bi udelio dodavanje, izmislja ulaze i kada prostora nema kao Harden...obzirom da se ostale ofanzivne pretnje na koje GS treba da obrati paznju svode na JRa koji sutira divlje trojke, bilo bi dostignuce samo po sebi da do kraja serije Lebron ostane koliko moze nepredvidiv i da se ne desi ni jedna utakmica u kojoj bismo rekli - zaustavili su ga. I ako je poraz neminovan, igra se maksimalno borbeno do kraja valjda iz tog prkosa i ponosa koje igrac oseca zbog dosadasnjih dostignuca. Nadam se da cemo to videti i sada. I da JR nece nikoga da nabode u glavu ponovo.

Lea Kis

pre 9 godina

@Peri
Propao ti je pokusaj da postanes zanimljiv. Nije kraj sezone , tek je 1:0 u seriji . Kao drugo deckp je zavrsio sezonu zbog teske povrede , pokazi barem malo postovanja.

Rale

pre 9 godina

Haha West ima cini mi se 1-8 u finalima,i to je osvojio titulu u poslednjem! I covek je jedini u istoriji MVP finala a da je iz porazene ekipe. Mr.Logo NBA lige.

nikola

pre 9 godina

Velika steta za jednog od najgotivnijih igraca... :-/ ne toliko zbog verovatno propustene prilike za titulu, vec zbog poslesica koje moze da ostavi povreda za dalju karijeru. Drzimo se svi uz 'uncle Drew'a! Ovako, Smit, Sampert i Delavedova (ukoliko je to moguce?) moraju da pruze sjajne napadacke partije, otprilike 10p po mecu. Smit moze, ova dvojica vise nego moraju. Lebron ce biti na svom proseku, a Tristan ce morati da gine u odbrani i u skokovima. Tesko se pise Kavasima, podsecaju me na Lejkerse iz 2008. kada su bez Bajnama vukli koliko su mogli a onda ih velika cetvorka dokrajcila. Takodje, neizvesna mi je sudbina Lebrona nakon ovoga??

Andrija

pre 9 godina

Mislim da je ovim resena serija,ako klivlend hoce da dobije lebron mora postavi takve brojke kakve nikad niko nije imao tipa morace da bude na nivou wilta ceimberlenda.Sve zavisi od sl tekme, ako cavsi dobiju ovo ide u 6-7 tekmi ako ne 4-0 ili 4-1 za gs.
Pozzz

2k15

pre 9 godina

Možda nije lepo reći, ali ovo je neka vrsta kosmičke pravde. Lebron je pre par godina pobegao kod Vejda i Boša u Majami, sad kada su ostarili, napustio je i njih i vratio se u Klivlend kod mlađih Irviniga i Lava. Sada je osuđen da igra ostatak finalne serije bez obojice. Karma?
Roviti Irving je odigrao vrlo dobru odbranu nad Karijem. Sada neće imati ko da ga čuva. Ako Lebron odluči (pošto se Blat tu slabo šta pita) da čuva Karija, to može biti potpuno samoubistvo za Klivlend.
S druge strane, ako prorade Šampert i Smit ili ako Delavedova povredi nekoga iz startne petorke Golden Stejta, možda i nije sve gotovo.

fenderstrat79

pre 9 godina

Veliki udarac za prave ljubitelje košarke i za samo finale.. A ako Lebron uspe nekako i bez Irvinga da dobije ovu seriju(što će biti veoma teško,ali ne i nemoguće) zapušiće usta svim kritičarima. Zaista ne znam šta bi bilo ko imao da mu kaže/zameri u tom slučaju.

Lzrvc

pre 9 godina

Golden stejti jesi kvalitetni ,tj najjaci u ligi ali ne moze se a ne reci da su imali i dozu srece posto protiv skoro svih ekipa iz plej ofa bio je po prvi plej povredjen ,a to nije mala stvar . Ne kazem da njihova titula nece imati na znacaju ali ipak treba obratiti paznju na to,videlo se koliko Irving znaci klivlendu,u prvom mecu je blokirao karija i dao svom timu da ima napad za pobedu.

Shone

pre 9 godina

Ovo pokazuje koliko je tesko trenirati u NBA ligi. Greska je 100% na Blatu. Drzao je Irvinga 43 minuta u igri. Prosle godine kod Popovica nijedan igrac SA nije imao vise od 30 minuta po mecu. Neiskusno od Blata

asdf

pre 9 godina

Ma sad u ovakvoj situaciji ni Jordan ne bi osvojio. E a ako dodate i Pippena umesto Samperta, lagana titula za njih. MJ+SP best duo of all time.

simke

pre 9 godina

Navijam da Golden Stejt osvoji titulu,jer igraju sjajnu,organizovanu kosarku...Kari mi je kosarkaski Messi,svaki njegov potez je umjetnost i magija...Postujem Dzejmsa,veliki je igrac,ali stekao sam utisak da se u Klivlendu trener ne pita ni za sta....Dzejms ima preko 40 suteva na mecu,nekad zna 7-8 napada sam da zavrsava,a ostali saigraci djeluju kao statisti,to mi se ne svidja...A klivlend je bez Irvinga ionako igrao vecinu utakmica u plejofu,pa su prolazili dalje.

Neznalica

pre 9 godina

Dakle Klivlendu definitivno nisu naklonjene zvezde. Razlog zašto su ih stručnjaci još na početku sezone uvrštavali među favorite za titulu je trio zvezda Lebron, Irving i Lav. Sada, u najvažnijem trenutku spala knjiga na jedno slovo. Težak, gotovo nemoguć zadatak je pred njima. Videlo se već na prvoj utakmici kako će GSW da čuva Lebrona. Četiri pet igrača će mu neprestano visiti na leđima. Koliko je realno da onda Lebron kroz celu seriju postiže 35 do 45 koševa, pritom sada i da razigrava komplet preostalu ekipu, da bi Klivlend imao ikakve šanse za titulu?

Pritom će Kari sigurno bar dve do tri utakmice da "poludi" i igra na Lebronovom nivou. Šteta i za kvalitet košarke i neizvesnost koju je donela prva utakmica, što će sada biti dosta teško da se očekuje u nastavku. Bar za one ljude koji, kao ja, ne navijaju izrazito za jednu od ekipa već žele da vide spektakl kakva je bila prva utakmica.

Asparagus

pre 9 godina

Ogromna šteta i ogroman hendikep za Cleveland. Stvarno mi je žao jer ovako to nije fer borba, Warriorsi u punom sastavu, Cleveland bez 2 najbolja igrača pored LeBrona. Bez Lovea se još nekako može jer on se ionako nije 100% uklopio niti bio u pravoj formi, no bez Irvinga neće ići. Nakon uzbudljivog play-offa, ovo bi moglo biti dosadno finale s 4-0 za Golden State, velika šteta :-(

hawkeye

pre 9 godina

Zdravlje je najbitnije i neka se Kajri u potpunosti oporavi da opet uživamo u izvedbama ovog fantastičnog igrača,ali zaista šteta za finale premda ne bih otpisivao Klivlend.Ovakve situacije mogu da prouzrokuju mobilisanje tima kada iskaču pojedinci sa izvedbama kakve se od njih možda ne očekuju,premda sada GSW jeste veliki favorit.

Kinez

pre 9 godina

Navijam za Klivlend, za Lebrona ali mi je u ovoj situaciji jedino zao Irvinga. Klivlend ako ne osvoji titulu, osvaja sledece godine ali plasim se da ovo ne bude jedna on onih povreda koji ce Irvinga kostati dalje karijere. Tako povredjen dao je sve od sebe i borio se za tim kao lav i sada mu se ovako nesto dogodi...nadam se da ce ga Bog pogledati jer on ovo stvarno nije zasluzio da mu se desi. Klivlendov tim lekara odma otpustiti kada su dozvolili da igra jednom tako povredjenom igracu. Strasno.

ivica

pre 9 godina

Ko je gledao prvu utakmicu,a ja jesam, od a do š, zna da meč viner nije bio ni kari ni tompson vec igudala!!!Klevlend je uspesno limitirao karija,a sad ce taj posao da preuzme pit bul delavedova.Mnogo se potcenjuje ovaj momak.Nemojte da potcenjujete Klevlend.Ovo konstantno ponavljanje kako je gotov,gsw dobija 4 0,Skip Bayless i A.Smith,ako zna neko o cemu pricam, ide upravo u prilog Cavsima a pogotovo LEbronu.On to najvise voli..Kad su otpisani igrace najbolje.To je nepisano pravilo.KO je ocekivao povratak raketa protiv klipersa.

Joki

pre 9 godina

Samo kranje neobjektivan covek bi mogao nesto da zameri Cavsima i Kralju koliko god da bude rezultat u seriji.Siguran sam da su kvalitetniji tim od Gsw ali sta da se radi nisu imali srece.Trudicu se samo da me ne iznerviraju komentari tipa:Metla za Klivlend,Kari odrao Jamesa i slicno,jer mnogo volim ovu ekipu i pratim ih cele sezone i mislim da nece biti realan rezultat finala.

Rade Futog

pre 9 godina

Posle povrede Lava, Tompson je bljesnuo, isto će i u nastavku finala, Džej Ar dostojno zameniti Kajrija. GS ima prvensteno odličnog trenera, dugu i kvalitetnu klupu i nestvarnog Stefa, ali Klivlend ima LeBrona, koji je ispod prosečnu ekipu odveo u veliko finale. Sumnjam da bi po mišljenju mnogih najveći ikad MJ, sa ovakvim timom to uspeo. Voriorsi su favoriti, mada mislim da će LeBron učiniti ovo finale neizvesnim i odvesti seriju u 7 mečeva.

Bojan

pre 9 godina

Debitant u finale NBA je odigrao fantasticno a da nije povredio, mogao je sa Lebronom do titule. Iduce sezone ce biti mnogo jaci kad se vrate Lav, Varezao i naravno ujak Irving i mozda jedno pojacanje. Nadam se

Alex

pre 9 godina

I kakvo finale sada imamo?
Irving, Love, Varežao i još dva solidna igrača i eto plejof petorke (istok)...

Šteta. Sada je prilično jasno ko je novi šampion osim ako LBJ ne počne postizati po 50 poena u prosjeku.

miieke

pre 9 godina

Pa dobro, sta sad da se radi. Sledece godine revans vrlo verovatno posto ja ne vidim ko bi na istoku pripretio Klivlendu sledece godine, dok GSW ako ostane na okupu ima snage za jos bar 2 ili 3 sezone na vrhunskom nivou. Mozda budemo gledali i 3,4 uzastopna finala ove dve ekipe. Mada, tu je i Oklahoma koja ako bude skroz zdrava moze da se umesa tu.

DzendaLje

pre 9 godina

Mnogi ce sada vec dati GSW titulu,ali nikada ne treba otpisivati KING-a i naravno ako Cavsi ovo dobiju onda ovi hejteri nece imati pravo glasa ..
Toliko ..?

alen

pre 9 godina

lebrone dodji u lekerse ako oces da osvajas titule do kraja karijere bi osvojio bar jos 3 a sa kobijem minimum 1.pozdrav za sve ljubitelje NBA

alen

pre 9 godina

lebrone dodji u lekerse ako oces da osvajas titule do kraja karijere bi osvojio bar jos 3 a sa kobijem minimum 1.pozdrav za sve ljubitelje NBA

More mars... (Sumadin)

pre 9 godina

Steta, on je moj omiljeni igrac u nba. Ali realno, ne moze i ko zna kakva hemija i zdravlje. Nadam seda nece postati hronicna.

Demius

pre 9 godina

Čestitam tiitulu GSW-u, nadam se da će hejteri LBJ sada konačno biti zadovoljni.Vidimo se sledeće sezone i želim ti brz oporavak Uncle Drew.

JeRemija

pre 9 godina

Nije ovo neki veliki udarac, eto juče smo na forumu mogli pročitati da je Klivlend pun superstarova tipa Mozgov, Smit, Šampert, Delavedova tako da se ovo neće ni osetiti...Lako je Džejmsu, kada je oko sebe okupio dream team, svako bi sa tom ekipom uzeo titulu.

Memfis

pre 9 godina

Tesko da GSW moze da izgubi, makar jedan mec, a kamo li seriju. Najjaci su mi ovi sto pisu, ma sad ce Lebron sve to da resi :). Druga metla za Klivlend i Lebrona u finalima

daj bože da druga utakmica bude bolja

pre 9 godina

Ovo finale je 5 puta slabije od prošlogodišnjeg finala i zapada i cele lige. Udarajte minuse koliko hoćete ali u ovom finalu nije bilo ni T od taktike u prvoj utakmici. GS šutira sumanuto iz svih pozicija makar bile i potpuno neizgrađene, a Klivlend igrao samo preko Lebrona. I jedni i drugi su prvo poluvreme odigrali na nivou koji nije ni za plejof. Ono što su prošle godine pokazali San Antonio i Oklahoma u finalu zapada je 10 nivoa iznad ove košarke. Ko je gledao i razume makar malo košarku, zna. Navijam za GS i volim kako igraju, ono što radi Stef Kari je bukvalno magija ali nivo košarke u prvoj utakmici je bio čak i ispod nivoa regularnog dela lige. A sad nema ni Irvinga... Stvarno šteta. Zanimljivo da su svi protivnici GS-a u plejofu imali povređene plejmejkere. Stvarno mnogo navijam za GS ali uopšte nisam srećan što Irving (a i Love) neće igrati jer će kvalitet košarke pasti bar za 30%. Sad će Lebron da drži loptu celu utakmicu i da sagori a Kari neće imati dostojan otpor. Volim kada se titule osvajaju u punim sastavima kad puca sve na parketu a ne ovako. Osvaja GS sa 4:1.

Joki

pre 9 godina

Samo kranje neobjektivan covek bi mogao nesto da zameri Cavsima i Kralju koliko god da bude rezultat u seriji.Siguran sam da su kvalitetniji tim od Gsw ali sta da se radi nisu imali srece.Trudicu se samo da me ne iznerviraju komentari tipa:Metla za Klivlend,Kari odrao Jamesa i slicno,jer mnogo volim ovu ekipu i pratim ih cele sezone i mislim da nece biti realan rezultat finala.

Rade Futog

pre 9 godina

Posle povrede Lava, Tompson je bljesnuo, isto će i u nastavku finala, Džej Ar dostojno zameniti Kajrija. GS ima prvensteno odličnog trenera, dugu i kvalitetnu klupu i nestvarnog Stefa, ali Klivlend ima LeBrona, koji je ispod prosečnu ekipu odveo u veliko finale. Sumnjam da bi po mišljenju mnogih najveći ikad MJ, sa ovakvim timom to uspeo. Voriorsi su favoriti, mada mislim da će LeBron učiniti ovo finale neizvesnim i odvesti seriju u 7 mečeva.

simke

pre 9 godina

Navijam da Golden Stejt osvoji titulu,jer igraju sjajnu,organizovanu kosarku...Kari mi je kosarkaski Messi,svaki njegov potez je umjetnost i magija...Postujem Dzejmsa,veliki je igrac,ali stekao sam utisak da se u Klivlendu trener ne pita ni za sta....Dzejms ima preko 40 suteva na mecu,nekad zna 7-8 napada sam da zavrsava,a ostali saigraci djeluju kao statisti,to mi se ne svidja...A klivlend je bez Irvinga ionako igrao vecinu utakmica u plejofu,pa su prolazili dalje.

Vlada

pre 9 godina

Ako Clevland osvoji titulu ja mislim da niko više neće smeti ni da zucne ništa negativno o LeBronu Jamesu. Clevlen bez Lava i Irvinga ima baš male šanse, jedino ako lebron bude imao lude utakmice sa tripl doublovima do kraja serije!

2k15

pre 9 godina

Možda nije lepo reći, ali ovo je neka vrsta kosmičke pravde. Lebron je pre par godina pobegao kod Vejda i Boša u Majami, sad kada su ostarili, napustio je i njih i vratio se u Klivlend kod mlađih Irviniga i Lava. Sada je osuđen da igra ostatak finalne serije bez obojice. Karma?
Roviti Irving je odigrao vrlo dobru odbranu nad Karijem. Sada neće imati ko da ga čuva. Ako Lebron odluči (pošto se Blat tu slabo šta pita) da čuva Karija, to može biti potpuno samoubistvo za Klivlend.
S druge strane, ako prorade Šampert i Smit ili ako Delavedova povredi nekoga iz startne petorke Golden Stejta, možda i nije sve gotovo.

asdf

pre 9 godina

Ma sad u ovakvoj situaciji ni Jordan ne bi osvojio. E a ako dodate i Pippena umesto Samperta, lagana titula za njih. MJ+SP best duo of all time.

NBA fan

pre 9 godina

@e bas volim, nece leflop vise nikada uzeti tiulu axaxaxaxaxa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 6. jun 2015 10:01)


- E mali covece...

nik.

pre 9 godina

Lebron i Irving odigraju senzacionalno i opet izgubi Klivlend od Woriorsa, kako ce sad bez Irvinga biti ostaje da vidimo, stvarno steta za njega.

ivica

pre 9 godina

Ko je gledao prvu utakmicu,a ja jesam, od a do š, zna da meč viner nije bio ni kari ni tompson vec igudala!!!Klevlend je uspesno limitirao karija,a sad ce taj posao da preuzme pit bul delavedova.Mnogo se potcenjuje ovaj momak.Nemojte da potcenjujete Klevlend.Ovo konstantno ponavljanje kako je gotov,gsw dobija 4 0,Skip Bayless i A.Smith,ako zna neko o cemu pricam, ide upravo u prilog Cavsima a pogotovo LEbronu.On to najvise voli..Kad su otpisani igrace najbolje.To je nepisano pravilo.KO je ocekivao povratak raketa protiv klipersa.

Memfis

pre 9 godina

Povreda, inače, nije imala veze sa prethodnom iako je o istom kolenu reč. Šteta zbog nas gledalaca. Za Ratnike je samo bitno da ne dođe do opuštanja, ali verujem da će oni ovo rutinski privesti kraju. Kao što sam već rekao prošle nedelje, od 2001. neka ekipa nije došla lakše do titule. U jednoj od naredne 2 očekujem 20+ razlike.
PS Iskreno se nadam da će od sledeće sezone doći do mešanja konferencija u PO, tj. da 1. u regularnom delu igra sa 16im, 2. sa 15im itd. Kako bi sjajno bilo npr. jedno polu-finale GSW-Oklahoma, a drugo Spars-Klivlend...

DzendaLje

pre 9 godina

Mnogi ce sada vec dati GSW titulu,ali nikada ne treba otpisivati KING-a i naravno ako Cavsi ovo dobiju onda ovi hejteri nece imati pravo glasa ..
Toliko ..?

shazam

pre 9 godina

Pa sad stvarno Kavsi nemaju nista drugo u napadu osim Lebron da ide 1 na 1. Verovatno ce probati jos nesto, tipa pik end rol sa njim i JRom, ali to je u najavi mrka kapa. Dzons i Delavedova ce ponovo igrati gomilu minuta ni krivi ni duzni, ali boze moj. Ko god da je igrao na tacan rezultat 4-0 Golden Stejt (kv. 10 pre par dana!), sada verovatno zadovoljno trlja ruke. Klivlend se trudio u odbrani i dok god Kari i ostali iz GS ne pocnu da pogadjaju sve zivo kao sto se desava neretko, verovatno ce moci da ih zadrze na ispod 100-105p za 48 minuta. Problem je naravno u tome sto ce se sami muciti da dodju i do 90 do kraja ove serije, no dobro. Nadam se da ce nastaviti da se bore iako nade prakticno nema, ako nista drugo onda zato sto je jako zanimljivo gledati Lebrona kome skok-sut nikako ne ide u ovom plejofu, kako pokusava da "izmuze" sto vise poena u napadu iz sebe i ovakve ekipe. Igra ledjima, komanduje kretanje saigraca da bi udelio dodavanje, izmislja ulaze i kada prostora nema kao Harden...obzirom da se ostale ofanzivne pretnje na koje GS treba da obrati paznju svode na JRa koji sutira divlje trojke, bilo bi dostignuce samo po sebi da do kraja serije Lebron ostane koliko moze nepredvidiv i da se ne desi ni jedna utakmica u kojoj bismo rekli - zaustavili su ga. I ako je poraz neminovan, igra se maksimalno borbeno do kraja valjda iz tog prkosa i ponosa koje igrac oseca zbog dosadasnjih dostignuca. Nadam se da cemo to videti i sada. I da JR nece nikoga da nabode u glavu ponovo.

Kinez

pre 9 godina

Navijam za Klivlend, za Lebrona ali mi je u ovoj situaciji jedino zao Irvinga. Klivlend ako ne osvoji titulu, osvaja sledece godine ali plasim se da ovo ne bude jedna on onih povreda koji ce Irvinga kostati dalje karijere. Tako povredjen dao je sve od sebe i borio se za tim kao lav i sada mu se ovako nesto dogodi...nadam se da ce ga Bog pogledati jer on ovo stvarno nije zasluzio da mu se desi. Klivlendov tim lekara odma otpustiti kada su dozvolili da igra jednom tako povredjenom igracu. Strasno.

Bojan

pre 9 godina

Debitant u finale NBA je odigrao fantasticno a da nije povredio, mogao je sa Lebronom do titule. Iduce sezone ce biti mnogo jaci kad se vrate Lav, Varezao i naravno ujak Irving i mozda jedno pojacanje. Nadam se

stefan

pre 9 godina

Sad više nema ni Lava, ni Irvinga, ni Varežaoa... Iako smatram da je MJ23 bez konkurencije, ne samo u košarci, nego i u svetu sporta, dežurni hejteri su dočekali da Lebron ostane sa nepouzdanim Smitom i Šampertom, prosečnim Delavedovom, ograničenim Mozgovom i talentovanim Tompsonom.
Protiv sebe ima mašineriju GSW (koja zaslužuje titulu jer su pokazali najviše), ali ako Lebron uzme titulu sad - bez sumnje je rame uz rame sa najvećim igračima svih vremena.

brajanskalabrini

pre 9 godina

kao sto rekoh lagano dobija gsw a irvingu sve najbolje da se sto pre oporavi i da ne zabusava!pozdrav specijalno za spricera i svu bracu koja prate nba

satelit

pre 9 godina

Ja sam zapanjen gledao kakve on vrsi promene pravca i rekao kako mu kolena ne stradaju- desilo se! Rose je mala beba naspram Kajrija sto se tice krsovera.. To noge ne mogu da izdrze.. krene u dribling,pa stane,pa odmah u drugo stranu,strasno kakve on agresivne promene pravca radi

Shone

pre 9 godina

Ovo pokazuje koliko je tesko trenirati u NBA ligi. Greska je 100% na Blatu. Drzao je Irvinga 43 minuta u igri. Prosle godine kod Popovica nijedan igrac SA nije imao vise od 30 minuta po mecu. Neiskusno od Blata

hawkeye

pre 9 godina

Zdravlje je najbitnije i neka se Kajri u potpunosti oporavi da opet uživamo u izvedbama ovog fantastičnog igrača,ali zaista šteta za finale premda ne bih otpisivao Klivlend.Ovakve situacije mogu da prouzrokuju mobilisanje tima kada iskaču pojedinci sa izvedbama kakve se od njih možda ne očekuju,premda sada GSW jeste veliki favorit.

miieke

pre 9 godina

Pa dobro, sta sad da se radi. Sledece godine revans vrlo verovatno posto ja ne vidim ko bi na istoku pripretio Klivlendu sledece godine, dok GSW ako ostane na okupu ima snage za jos bar 2 ili 3 sezone na vrhunskom nivou. Mozda budemo gledali i 3,4 uzastopna finala ove dve ekipe. Mada, tu je i Oklahoma koja ako bude skroz zdrava moze da se umesa tu.

#CoachS

pre 9 godina

Ovakve situacije nekad mogu cak i pozitivno da deluju na ekipu u smislu da dodje do jos veceg zajednistva unutar ekipe. Ekipa koja u svojim redovima ima Dzejmsa ne sme biti lako otpisana bez obzira na kvalitet ostalih igraca. Sanse na strani GSW 75:25.

fenderstrat79

pre 9 godina

Veliki udarac za prave ljubitelje košarke i za samo finale.. A ako Lebron uspe nekako i bez Irvinga da dobije ovu seriju(što će biti veoma teško,ali ne i nemoguće) zapušiće usta svim kritičarima. Zaista ne znam šta bi bilo ko imao da mu kaže/zameri u tom slučaju.

Asparagus

pre 9 godina

Ogromna šteta i ogroman hendikep za Cleveland. Stvarno mi je žao jer ovako to nije fer borba, Warriorsi u punom sastavu, Cleveland bez 2 najbolja igrača pored LeBrona. Bez Lovea se još nekako može jer on se ionako nije 100% uklopio niti bio u pravoj formi, no bez Irvinga neće ići. Nakon uzbudljivog play-offa, ovo bi moglo biti dosadno finale s 4-0 za Golden State, velika šteta :-(

Memfis

pre 9 godina

@shazam Upravo tako. Cak i da Lebron nastavi da daje 45-50 poena po mecu ostali ne mogu da daju jos 50 sto je neophodno protiv ekipe GSW. Ali mnogi to ovde ne vide, nego eto gledaju Lebrona kao neko Bozanstvo, pa je eto dovoljno da se on nameraci na pobedu pa da Klivlend bude ravnopravan ili cak osvoji...
PS Mislim da Klivlend ima najvece sanse u narednom mecu zbog potencijalnog opustanja buducih sampiona.

Andrija

pre 9 godina

Mislim da je ovim resena serija,ako klivlend hoce da dobije lebron mora postavi takve brojke kakve nikad niko nije imao tipa morace da bude na nivou wilta ceimberlenda.Sve zavisi od sl tekme, ako cavsi dobiju ovo ide u 6-7 tekmi ako ne 4-0 ili 4-1 za gs.
Pozzz

Neznalica

pre 9 godina

Dakle Klivlendu definitivno nisu naklonjene zvezde. Razlog zašto su ih stručnjaci još na početku sezone uvrštavali među favorite za titulu je trio zvezda Lebron, Irving i Lav. Sada, u najvažnijem trenutku spala knjiga na jedno slovo. Težak, gotovo nemoguć zadatak je pred njima. Videlo se već na prvoj utakmici kako će GSW da čuva Lebrona. Četiri pet igrača će mu neprestano visiti na leđima. Koliko je realno da onda Lebron kroz celu seriju postiže 35 do 45 koševa, pritom sada i da razigrava komplet preostalu ekipu, da bi Klivlend imao ikakve šanse za titulu?

Pritom će Kari sigurno bar dve do tri utakmice da "poludi" i igra na Lebronovom nivou. Šteta i za kvalitet košarke i neizvesnost koju je donela prva utakmica, što će sada biti dosta teško da se očekuje u nastavku. Bar za one ljude koji, kao ja, ne navijaju izrazito za jednu od ekipa već žele da vide spektakl kakva je bila prva utakmica.

Alex

pre 9 godina

I kakvo finale sada imamo?
Irving, Love, Varežao i još dva solidna igrača i eto plejof petorke (istok)...

Šteta. Sada je prilično jasno ko je novi šampion osim ako LBJ ne počne postizati po 50 poena u prosjeku.

mik

pre 9 godina

Bojim se da ovo može da znači i kraj šampionskih ambicija Lebrona i kompanije. Jeste Lebron čudo od igrača,što je uostalom i pokazao u prvom meču,ali teško će izgurati sam celu seriju. Ipak,izostanak Lava i Irvinga je ogroman hendikep. Ja se iskreno nadam da uzbuđenje neće izostati i da ćemo gledati bar 6 utakmica. Videćemo.

Stella

pre 9 godina

Steta i za Irvinga i za kosarku uopste! Ovo je udarac za svakog ljubitelja bakseta, jos jedan majstor manje na parketu u finalnoj seriji. GSW je bio blagi favorit i ranije, a sada je ta razlika bas osetna!

goran

pre 9 godina

Ovo je mozda i greska strucnog tima iz Klivlenda ,znalo se da je Irving rovit i da je podlozan povredi i stoga ga mozda i nije trebalo forsirati toliko ,ali ako cemo iskreno ipak je verovatno strucni stab racunao na to da Irving moze stisnuti zube namuciti se i odigrati seriju do kraja,ali je ocigledno da je nezalecena povreda dovela do toga da se njeno stanje dodatno pogorsa i samim tim iskljuci Irvinga iz borbe u finalu ...ovo je zaista veliki hendikep za Klivlend jer ne verujem da mogu nadoknaditi njegov izostanak sa parketa, Lebron koliko god bio neverovatan opet nece moci sve sam ,sve pa da postize i po 50-60 poena po utakmici,jedino ako pored njega zablista i jos neko poput J.R Smita ili Samperta mada bi tada i njihov ucinak trebao da bude takodje minum 20-tak poena ,ali cak i tada im se ne garantuje pobeda jer i GSW ima odlicne sutere koji takodje mogu da zatrpaju kos Klivlenda,a problem je po meni mnogo veci sada u odbrani nego u napadu,jer sada ce mnogo teze cuvati Curry-ja koji ako je raspolozen moze sada sa slabijom odbranom da ih unisti sto kosevima sto asistencijama,jos ako i Iguadala bude na nivou iz prvog meca tesko da Klivlend tu nesto moze da uradi ...mada opet nikada i nikako Klivlend nesmete otpisati, i Atlanta je bila favorit u polufinalu pa svi znamo kako su prosli...navijajmo za dobru i neizvesnu kosarku,mada je svima sada jasno da bez Irvinga Klivlend ima mnogo manje sanse da dobije ovu seriju ...

Lea Kis

pre 9 godina

@Peri
Propao ti je pokusaj da postanes zanimljiv. Nije kraj sezone , tek je 1:0 u seriji . Kao drugo deckp je zavrsio sezonu zbog teske povrede , pokazi barem malo postovanja.

scholes

pre 9 godina

Navijam za GSW u ovom finalu, ali me je jako razočarala ova vest... Bićemo uskraćeni za njegove majstorije u nastavku serije, a baš je dobro delovao na prošlom meču sve do povrede. To je to što smo videli od najboljeg match-upa Curry-Irving, mislim da će se serija sada zaista završiti u 5 utakmica. Šteta!

max

pre 9 godina

Kad se setim kad su srbi bili razocarani sto smo izgubili od onakve americke reprezantacije,pogledajte samo koliko igraca iz finala NBA lige je bilo u reprezentacije,kako se slabo razumemo u kosarku....

Lzrvc

pre 9 godina

Golden stejti jesi kvalitetni ,tj najjaci u ligi ali ne moze se a ne reci da su imali i dozu srece posto protiv skoro svih ekipa iz plej ofa bio je po prvi plej povredjen ,a to nije mala stvar . Ne kazem da njihova titula nece imati na znacaju ali ipak treba obratiti paznju na to,videlo se koliko Irving znaci klivlendu,u prvom mecu je blokirao karija i dao svom timu da ima napad za pobedu.

Rale

pre 9 godina

Haha West ima cini mi se 1-8 u finalima,i to je osvojio titulu u poslednjem! I covek je jedini u istoriji MVP finala a da je iz porazene ekipe. Mr.Logo NBA lige.

nikola

pre 9 godina

Velika steta za jednog od najgotivnijih igraca... :-/ ne toliko zbog verovatno propustene prilike za titulu, vec zbog poslesica koje moze da ostavi povreda za dalju karijeru. Drzimo se svi uz 'uncle Drew'a! Ovako, Smit, Sampert i Delavedova (ukoliko je to moguce?) moraju da pruze sjajne napadacke partije, otprilike 10p po mecu. Smit moze, ova dvojica vise nego moraju. Lebron ce biti na svom proseku, a Tristan ce morati da gine u odbrani i u skokovima. Tesko se pise Kavasima, podsecaju me na Lejkerse iz 2008. kada su bez Bajnama vukli koliko su mogli a onda ih velika cetvorka dokrajcila. Takodje, neizvesna mi je sudbina Lebrona nakon ovoga??