Šest izraelskih vojnika poginulo kada se neplanirano detonirao eksploziv

Šest izraelskih vojnika poginulo je u eksploziji u centralnom delu Pojasa Gaza.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2024.

16:45

Šest izraelskih vojnika poginulo kada se neplanirano detonirao eksploziv
Foto: Profimedia

Trojica ljudi su poginula tokom intenzivnih borbi na jugu te palestinske enklave, objavila je danas izraelska vojska.

Te pogibije, koje su se dogodile u ponedeljak, povećale su na 185 broj poginulih izraelskih vojnika od početka ofanzive na Pojas Gaze krajem oktobra, piše "Tajms of Izrael".

Kako je precizirano, šestorica vojnika rezervista, svi u sastavu inženjerije, poginuli su kada se neplanirano detonirao eksploziv namenjen uništavanju tunela koje je Hamas izgradio u izbegličkom kampu Al Burejidž, u centralnom delu Pojasa Gaze.

U istoj eksploziji povređeno je više ljudi, od kojih neki ozbiljno. Do eksplozije je došlo u blizini mesta gde su predstavnici vojske vodili novinare u obilazak Hamasove fabrike za proizvodnju raketa. Izraelska vojska ispituje okolnosti eksplozije, dodaje "Tajms of Izrael".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: