Subota, 09.12.2023.

12:21

Novi napad na KiM: Razbijena stakla, iščupana metalna vrata FOTO

Na ambulanti u multietničkom naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice razbijena su stakla i čak iščupana metalna vrata.

Izvor: B92

Novi napad na KiM: Razbijena stakla, iščupana metalna vrata FOTO

Ovaj napad izazvao je veliku zabrinutost meštana koji ovde dobijaju prekopotrebnu medicinsku pomoć.

Saopštenje Kancelarije za KiM prenosimo u celosti:

"U nastavku talasa etničkih incidenata na Kosovu i Metohiji, kojima je meta sve srpsko, na ambulanti u multietničkom naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice razbijena su stakla i čak iščupana metalna vrata sa šipkama koja su obezbeđivala ovu zdravstvenu ustanovu.

Posledice ovog napada huligana primetila je medicinska sestra pri dolasku u ovu ambulantu, koja se više puta bila na meti ekstremista.

Iako ova zdravstvena ustanova pruža lekarsku pomoć i Srbima i Albancima, jasno je da ekstremisti zaslepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko.

Ovaj napad izazvao je veliku zabrinutost meštana koji ovde dobijaju prekopotrebnu medicinsku pomoć. Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu sanirati ovu štetu i nastaviti da ulaže u srpske zdravstvene ustanove na KiM".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: