Četvrtak, 07.12.2023.

10:05

Poslednje upozorenje palo je u vodu; Ako padne Ukrajina, američke trupe boriće se s Rusima

U govoru pred Kongresom, u kom je blokirana pomoć Ukrajini, Bajden upozorio da će se, ako Putin preuzme Ukrajinu, američke trupe boriti protiv ruskih.

Izvor: klix.ba

Poslednje upozorenje palo je u vodu; Ako padne Ukrajina, američke trupe boriće se s Rusima
Tanjug/AP Photo/Stephanie Scarbrough

"Kongres mora odobriti dodatna sredstva za Ukrajinu pre nego što članovi odu na odmor. To je jednostavno", rekao je ameriki predsednik Džozef Bajden.

Odbijanjem da to učine, dodao je Bajden, Kongres je voljan da da Putinu najveći poklon kom je mogao da se nada.

Bajden je podsetio na ruske ratne zločine u Ukrajini, od otmice dece do uništavanja civilne infrastrukture.

"Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće stati na tome. Ovde je važno da se vidi dugoročan put. On će nastaviti dalje. To je prilično jasno rekao. Ako Putin napadne NATO saveznika, a mi smo se obavezali, kao članica NATO-a, da branimo svaki pedalj teritorije NATO-a, onda ćemo imati nešto što ne tražimo, a što danas nemamo, američke trupe u borbi protiv ruskih trupa", rekao je Bajden.

Američki predsednik je takođe naglasio da SAD ne mogu da dozvole da Rusija pobedi, a neuspeh Vašingtona da pomogne Ukrajini "jasno jača Putinovu poziciju".

Međutim, i pored vatrenog govora amerićkog predsednika, Senat je ipak odbio da usvoji predlog o pomoći Ukrajini i i Izraelu u vrednosti od 105. milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: