Vučić razgovarao sa predsednikom italijanske regije Lombardija: "Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor" FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Sastanak je održan u 10 sati.

Vučić je uz fotografiju na svom Instagram profilu napisao:

"Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa Atiliom Fontanom o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: 'Sklapanje poslova radi inovacija' održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu