SAD će zaustaviti Putina?

Sjedinjene Države ne nameravaju da dozvole Rusiji da pobedi u Ukrajini i spremne su da i dalje pomažu Kijevu isporukama vojne pomoći.

Izvor: B92

Subota, 02.12.2023.

22:45

SAD će zaustaviti Putina?
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

To je izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

"Nećemo dozvoliti palestinskom pokretu Hamas ili ruskom predsedniku Vladmiru Putinu da pobede. Nećemo dozvoliti našim neprijateljima da nas podele ili oslabe",rekao je Ostin na Forumu o odbrani koji je nedavno održan u Kaliforniji.

Ostin je za specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini rekao da je „izazov za saveznike u NATO“ i da će ishod borbe odrediti globalnu bezbednost u narednim decenijama.

On je dodao da je za 50 odsto povećano finansiranje proizvodnje municije u Americi zbog potreba Ukrajine i da je u vreme administracije Džozefa Bajdena proizvodnja artiljerijske municije porasla četiri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: