Martinović: Ulaganje u decu je najbolja investicija za budućnost

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović obišao je danas tri dečija igrališta na otvorenom u opštini Surčin.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: MDULS
FOTO: MDULS

Igrališta su podignuta i opremljena modernim spravama uz podršku budžetskih sredstava Ministarstva u ukupnom iznosu od 19 miliona dinara.

Igrališta se nalaze u dvorištu Osnovne škole "22. oktobar" u naseljenom mestu Surčin, zatim u dvorištu vrtića "Lastavica" u Jakovu, kao i vrtiću "Biser" u Boljevcima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je tom prilikom istakao da je Vladi Srbije briga o najmlađima na najvišem mestu u agendi, a interes dece najvažniji princip kojim se rukovodi u radu.

"Nastavićemo sa izdvajanjem sredstava za izgradnju još boljih uslova za odrastanje. Ulaganje u decu je najsigurnija, najplemenitija i najbolja investicija za stabilnu budućnost, kako to često ističe predsednik Republike Aleksandar Vučić, a to je ujedno i osnovni zadatak svih nas koji se bavimo javnim poslom", rekao je Martinović.

Prepoznajući važnost širenja savremenih objekata za dečiju igru i razonodu, a uz želju da se dodatno unapredi kvalitet života najmlađih Surčinaca, MDULS je iz Budžetskog fonda izdvojilo potrebna sredstva za izgradnju pomenutih dečijih parkova čime je ostvarena želja roditelja, vaspitača i meštana.

Dečije igralište u okviru OŠ "22. oktobar" je u funkciji od septembra ove godine i koristi ga veliki broj dece, jer ovu školu pohađa najveći broj učenika na području GO Surčin.

U Jakovu je dečije igralište opremljeno savremenim mobilijarima, a najveće je u Boljevcu koje je otvoreno početkom novembra. Inicijalnu ideju o tome kako će park izgledati dali su mališani i vaspitačice iz boljevačkog vrtića na likovnom konkursu.

Tokom posete Surčinu, ministar Martinović je donirao deset laptop računara i to u cilju dodatnog unapređenja razvoja elektronske uprave ove gradske opštine.

FOTO: MDULS
FOTO: MDULS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu